Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Constitutia poporului « suveran » si Republica Judecatorilor (XXII)

Postat de @Cetatean

 

Motto : « Suveranitatea naţională aparţine poporului român » (art.2. al.1. din Constitutie).

 

*******

Precizare : Precizare: Celelalte episoade anterioare le gasiti  aici , aici  aici aici,   aiciaici , aici. , aiciaici , aiciaiciaici,   aici ,   aici,    aici,   aici , aiciaici, aici,  aici  aici si aici.

*******

Cand discutam despre « Sistem » si despre actiunea politica si constitutionala a Presedintelui Traian Basescu desfasurata intre anii 2004-2012 trebuie sa avem in vedere arhitectonica intregii Constitutii din 1991, dar si a celei rezultate dupa revizuire, in 2003 (acea revizuire cu cantec, cu un referendum pus in doua zile si un Octavian Cozmanca auto-depasindu-se la planul de voturi cu urna mobila). Diavolul nu se ascunde in mici detalii decat dupa ce a creat planul de ansamblu, din care nu voi cita decat doua articole:

  • Constitutia din 1991, articolul 132 : « Consiliul Superior al Magistraturii este alcătuit din magistraţi aleşi, pentru o durata de 4 ani, de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comuna ».
  • Constitutia din 1991, articolul 145, al. 1) : « În cazurile de neconstituţionalitate constatate potrivit articolului 144 literele a) şi b), legea sau regulamentul se transmite spre reexaminare. Dacă legea este adoptată în aceeaşi formă, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere, obiecţia de neconstituţionalitate este înlaturată, iar promulgarea devine obligatorie ».

Nicaieri nu se vede mai bine esenta parlamentarismului fesenist de dupa Revolutie ca in acest doua prevederi care se refera la CSM si la CCR.

Prima asigura o parte a controlului Sistemului asupra CSM-ului (controlul era exercitat, in paralel, de catre Ministerul Justitiei  – asupra procurorilor – si de catre Presedintele Emanat al Revolutiei  – asupra judecatorilor, in special cei de la ICCJ- ), iar a doua asigura un supra-control de constitutionalitate, in cazul in care cei 9 judecatori de la CCR aveau de gand sa isi ia in serios independenta in examinarea conformitatii legilor cu Constitutia. Cum niciodata nu poti fi suficient de prudent, desi Sistemul a trimis in CCR numai oameni de incredere, a considerat necesar se instituie si o parghie de avarie, in cazul in care Parlamentul-Mare Adunare Nationala avea chef sa voteze o lege pe care judecatorii CCR, macar de rusine sau de obraz ar fi fost nevoiti sa o declare neconstitutionala.

In triunghiul de fier format de combinatia : Presedintele Emanat al Revolutiei – Parlamentul dominat de FSN – Magistratura in mana CSM-ului numit de Parlament si a Ministrului Justitiei, nimic nu a tulburat suveranitatea reala a poporului confiscata in 1989 si in Duminica Orbului. « Separatia si echilibrul » puterilor mergeau ca unse.

Asa de bine mergeau, incat Presedintele emanat al Revolutiei si-a rezervat nu mai putin de 4 ani pentru a tria pe sprinceana magistratii si a-i alege pentru reinvestire prin decret sub noua Constitutie si noile legi (legile 92/1992 si 56/1993) :

« Judecatorii sunt inamovibili pe data [sic!] numirii lor de Presedintele Romaniei. Numirea de catre Presedintele Romaniei a judecatorilor se va face pana la data de 30 octombrie 1996 » (art. 157 legea 92 din 30 septembrie 1992)

De ce avea nevoie Iliescu de 4 ani pentru a numi, prin decret, noii magistrati ? Pentru ca avea de asteptat pana in 1993, cand a aparut primul CSM, si apoi, pe masura ce CSM tria judecatorii si procurorii pe sprinceana si ii propunea Presedintelui numirea, acesta semna decretele.

In perioada 1993-1996 Iliescu a bagat in magistratura cohorte intregi de magistrati pe cate un decret, avand grija sa ii tina aproape pe acei magistrati comunisti care urmau sa fie saltati pana la cele mai inalte functii ale magistraturii. Unii magistrati nu au mai primit decretul prezidential, insa cei de care Sistemul a avut nevoie au fost pastrati si pentru ei s-au pregatit culoare favorabile pana in varful piramidei magistraturii : la Parchetul General sau la Parchetele din tara, la ICC, la  CCR, sau la CSM (Sandeii mamii lor !) de unde urmau sa ajute la perpetuarea Sistemului.

Mascarada separatiei si echilibrul puterilor  (atat intre Presedinte si Parlament, cat si intre Parlament si CSM) au functionat ca unse in acea perioada, din care unii judecatori, actualmente inca in functii, ar avea muuuulte lucruri de povestit daca ar putea gasi ceva curaj interior. Pentru ca magistratii « independenti » sa nu si-o ia in cap prea tare, acestia au fost filati si fisati la sange, iar dosarele lor folosite cu sarg de Sistem pentru a impiedica orice urma de independenta reala. Arhiva SIPA (care ii avea in vizor pe judecatori si procurori) avea in anul 2000 peste 20.000 de dosare. Arhiva de pana in anul 2000 a fost topita, insa mai exista la ora actuala arhiva pe anii 2001-2004, sigilata de Monica Macovei si netopita de Predoiu, cara atata s-a mai mocait pana ce arhiva a ajuns, odata cu venirea la putere a USL,  in posesia DGIA (se pare), unde Paiata interimara l-a numit sef pe nimeni altcineva decat pe Ilie Botos, fostul procuror general al Romaniei pe vremea lui Adrian Nastase. Sistemul vegheaza chiar si cand e in adormire de rezerva.

Constitutia din 1991 a asigurat astfel, pana la revizuirea din 2003 si chiar pana la alegerile din 2004, o mascarada perfecta a democratiei si a suveranitatii reale a poporului.

Exercitata prin intermediul partidelor politice (provenite din FSN sau infiltrate de oameni ai Sistemului) care furnizau Sistemului clasa politica (Parlament si Guvern) si prin intermediul Presedintelui Emanat, care se legitima direct de la popor si de la lovitura de stat din decembrie 1989, suveranitatea  reala a fost confiscata de « organele reprezentative », care apartineau in intregime Sistemului, nederanjat de nimeni.

Necesitatea aderarii la NATO si UE a atras insa presiunea occidentala pentru revizuirea Constitutiei si pentru modernizarea reala a Romaniei. Sistemul a trebuit sa inventeze un plan prin care sa isi asigure, la adancime, continuitatea, in pofida schimbarilor substantiale care trebuiau operate in Constitutia Romaniei si care trebuiau sa consacre adevarata separatie si un adevarat echilibru al puterilor in stat, precum si o adevarata independenta a Justitiei.

Planul initial al Sistemului a fost acela de a mentine confiscata in continuare suveranitatea, si pentru aceasta era nevoie de implantarea a doi piloni de rezistenta ai Sistemului : un Presedinte (Adrian Nastase) care sa ocupe varful statului pentru 5 ani, astfel incat sa existe o continuitate  dincolo de eventuala schimbare a puterii in Parlament (caci erodarea Guvernului atrage schimbarea majoritatii parlamentare si alternanta la putere) si un CSM presupus « independent », insa populat pe 6 ani (2004-2010) cu oameni de nadejde, care sa apese in continuare parghiile de influentare a Justitiei.

Cum a procedat Sistemul in Justitie puteti citi in episoadele anterioare, anume in  episodul XIII, in episodul XVIII si in episodul XVIII. Recomand celor care nu au rabdarea sa le reciteasca pe toate cele 3 doar unul dintre aceste episoade, de preferinta episodul XVIII.

Despre cum a procedat Sistemul in viata politica (Parlament, Guvern) am inceput sa scriu in episodul XIX, din care reiau un fragment:

« Sosirea la Cotroceni a lui Traian Basescu a stricat insa mecanismul care trebuia sa mearga ca uns, iar « Sistemul » a declansat o operatiune pe care o putem numi, la alegere, Faultul Continuu sau Obstructia Perpetua a Presedintelui ales al Romaniei. Aceasta operatiune am descris-o la finalul episodului anterior (cele 5 teze marcate cu rosu) si ea a constat in deturnarea principiului separatiei si echilibrului in stat : acolo unde doua puteri in stat (una era Presedintele Romaniei iar cea de-a doua era CSM-ul, Parlamentul sau Guvernul) cu atributii conjuncte  aveau obligatia sa colaboreze pentru realizarea aceluiasi obiectiv constitutional, cea de-a doua putere s-a folosit de faptul ca avea prima mutare (propunerea)  pentru a-l forta pe Presedintele ales al Romaniei sa adopte o anumita conduita juridico-politica ori sa faca o anumita numire prin decret ».

Prin urmare, sosirea la Cotroceni a lui Traian Basescu si existenta dovezilor clare ca acest Presedinte intentioneaza sa isi ia in serios atributiile a obligat Sistemul sa se adapteze. Suveranitatea poporului nu mai putea fi tinuta confiscata (precum intre anii 1990-2004), pentru ca in varful Statului ajunsese cineva care actiona acum impotriva Sistemului. Ea trebuia deturnata. Miza a fost deci, asa cum am mai spus, folosirea celorlalte puteri in stat (Sandeii din Justitie si oamenii sistemului din Parlament) pentru a scapa de Presedinte (prin doua referendumuri de demitere) sau, daca nu se poate, pentru a-i goli de continut ori  a a-i deturna atributiile constitutionale, profitand de faptul ca multe dintre acestea sunt exercitate cu concursul altor puteri in stat (conform principiului echilibrului puterilor).

Sistemul a inceput dupa anul 2004 jocul numit veto players (expresia nu e a mea), in care una dintre puteri (fie CSM-ul, fie Parlamentul, fie Guvernul) si-a folosit prerogativele pentru a-l impiedica pe Presedinte sa si le foloseasca pe ale sale. Citez dintr-un articol mai vechi, din 2010 :

« Era nevoie, desigur, după 1989, de crearea unor mecanisme de control. Dar ceea ce s-a întâmplat depăşeşte orice imaginaţie. Răsfoiţi Constituţia, legile şi regulamentele. Vedeţi că instanţele de control s-au multiplicat ca ciupercile după ploaie. Procedurile au fost compuse intenţionat „la două mâini”, tot pentru a se obţine acest efect, precum în celebrele cazuri relative la numirea miniştrilor.

În termeni tehnici, ceea ce s-a produs a fost multiplicarea agenţilor cu rol de veto (veto players). Ţelul e simplu de detectat: împiedicarea oricărei schimbări.

 Noi ne gândim la formula constituţională a unui stat ca la o reţetă ce distribuie puterile şi stabileşte modul de exercitare a acestora. Dar formula de regim impusă în 1990-1991 a avut alt scop: de a împiedica exerciţiul puterii în caz de schimbare, ce părea inevitabilă, a garniturii „gorbacioviste” care profesa un program tip „perestroika”, de a împiedica propagarea oricăror reforme în caz că o instituţie a statului va fi controlată de „elementele burghezo-moşiereşti”, cele care ascultau posturi de radio „finanţate de CIA”. Şi pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, li s-a spus „Democraţie”» SURSA

In mare, sunt de acord cu descrierea facute de comentator, insa ceea ce nu a vazut el e ca mecanismul veto players nu s-a declansat cu adevarat decat dupa anul 2004, cand Presedintia Romaniei a fost pierduta de Sistem. Nici macar pe vremea CDR, intre 1996 si 2000, nu putem vorbi cu adevarat de declansarea acestui mecanism, intrucat varful magistraturii, serviciile secrete si partidele istorice infiltrate erau in continuare in mana Sistemului, care decisese in 1996 sa se retraga tactic in Opozitie, stiind ca in 1997 tara urma sa fie in pericol de faliment economic. Doar condamnarea lui Miron Cozma de catre un complet al ICCJ a bagat fiori in Sistem, insa acesta a decis sa previna si sa impiedice pe viitor  astfel de situatii (de unde si planul cu aparitia si eternizarea Sandeilor in varful piramidei magistraturii).

Insa incepand cu anul 2007 (anii 2004-2007 au fost marcati de multe declaratii belicoase, insa de dragul intrarii in UE, nu s-a trecut la fapte) s-a desfasurat o lupta intre Presedintele Romaniei si Sistem pentru, pe de o parte, eliberarea suveranitatii reale si, pe de alta parte, mentinerea confiscata a suveranitatii poporului.

Am scris in episodul XX : « Privita retroactiv, lupta Presedintelui Romaniei cu Parlamentul si Guvernul incepand cu 2007 nu a fost deloc o lupta « politica » sau « legislativa » (nu mai amintesc de suspendarea din 2007, intrucat aceasta a aratat pentru prima data cum poate fi incalcata Constitutia de autoritatea care pretinde ca o apara, anume Parlamentul suspendacilor si listacilor), ci o lupta pentru apararea suveranitatii poporului de Sistemul care o confisca sub diverse forme »

Miza multor decizii si hotarari ale CCR pomenite in ultimele doua episoade (reamintesc doar pe cele mentionate anterior in serial, insa exista si altele, mai putin spectaculoase insa la fel de importante : Hotararea 7/2007, Deciziile 567/2006,  356/2006, 384/2006, 98/2008, 1222/2008, 727/2012, 783/2012) a fost dubla :

i) clarificarea  raporturilor intre puterile in stat (principiul separatiei si echilibrului)

ii) obtinerea din partea CCR a unor decizii prin care toti potentialii veto players (Parlament, Guvern) sa fie impiedicati sa mai obstructioneze Presedintele si sa deturneze suveranitatea reala a poporului, exercitata si prin Presedinte.

Exact in aceasta optica trebuie inteleasa necesitatea revizuirii Constitutiei si proiectul initiat de Guvern si inaintat de Presedinte catre CCR in anul 2010. Foarte multe dintre deciziile CCR in care se fixeaza sau se clarifica termeni si conditii explicite pentru buna functionare a puterilor in stat si pentru exercitiul real al suveranitatii poporului se regasesc in proiectul de revizuire a Constitutiei.

Sistemul insa nu doarme. Dupa incercarea ratata de a demite Presedintele si de a ataca insasi CCR, Sistemul s-a reorientat si pregateste contra-atacul cu propriul proiect de revizuire a Constitutiei prin care se intentioneaza revenirea (din 2013) la triunghiul de fier din anii 1990-2004 in care suveranitatea poporului sa fie pe deplin confiscata : Republica parlamentara, cu Parlamentul actionand ca Mare Adunare Nationala.

« Premierul Victor Ponta vrea ca Parchetele şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să fie supuse controlului Parlamentului, aşa cum se întâmplă cu serviciile secrete. În opinia sa, astfel, va exista siguranţa că aceste instituţii nu sunt folosite în bătălii politice. Constituţia României prevede clar că cele trei puteri în stat sunt egale » (evz.ro, 6 octombrie 2012).

Perversitatea Sistemului atinge o limita greu de depasit, anume abolirea separatiei si a echilibrului puterilor in stat, precum si a independentei Justitie, in numele «de-politizarii ».  Exact Parlamentul, cea mai politica institutie a statului, ar trebui sa ofere garantiile constitutionale ca Justitia e independenta si ca serviciile secrete nu fac politie politica. Exact Parlamentul Romaniei, ultimul refugiu al Sistemului, ar trebui sa ne fereasca de instrumentalizarea Justitiei si a serviciilor secrete in bataliile politice.

 Sancta perversitas ! Reamintesc si la finalul acestui episod cateva atributiile Marii Adunari Nationale inscrise in Constitutia din 1965 :

« Art. 43. Marea Adunare Nationala are urmatoarele atributii principale:

 1. Adopta si modifica Constitutia Republicii Socialiste Romania;

[…]
6. Reglementeaza organizarea judecatoreasca si a Procuraturii;

[…]
9. Acorda amnistia;
11. Alege si revoca pe Presedintele Republicii Socialiste Romania
14. Alege si revoca Tribunalul Suprem si procurorul general;
15. Exercita controlul general al aplicarii Constitutiei. Numai Marea Adunare Nationala hotaraste asupra constitutionalitatii legilor
 ».

Sistemul moare, dar nu se preda. Obosit dupa atatea lupte in care a incercat sa deturneze suveranitatea poporului, Sistemul a inceput sa isi strige in piata publica pretentiile, nefiindu-i frica de nimeni si de nimic. Miza e prea mare pentru a da dovada de vreo retinere. Daca in subteran nu a avut succes, incearca acum pe fata.

 

(va urma)

Written by Theophyle

10/10/2012 la 3:18 pm

109 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. E simplu. A zis Ponta parca: Avem conducerea dar nu avem puterea. Ori puterea inseamna sa aiba tot.
    Acum sunt ca printesa care are voie in 99 de camere ale palatului dar e rugata sa nu intre in a 100 a ca nu e frumos . Ori printesa s-a calat pe camera 100 si vrea sa o stapaneasca si pe aia.

    lastnightmusic

    10/10/2012 at 3:25 pm

  2. Salutare!

    Dupa cum va puteti da seama, pentru fesenistii din USL, a avea puterea nu inseamna a castiga legislativele sau prezidentialele, ci, mai presus de tot, a putea dispune de Justitie, a avea dreptul sa se substituie Justitiei sau sa numeasca in Justitie oameni obedienti.

    Nu avem toata puterea pana nu avem si Justitia – Varanul dixit.

    Cetatean

    10/10/2012 at 3:31 pm

    • Salut si felicitari ! asta voiam si eu sa zic : sistemul fesenist are nevoie de „reteaua” din justitie despre care vorbea voicu catalin.

      zigzag

      10/10/2012 at 3:35 pm

    • Pentru rigoare 🙂 :Nu mai spune te rog fesenistii din USL pentru ca in USL sunt si PNL-istii si ei nu se dau de fesenisti. Fesenist este psd, ilici, pdl, basescu si implicit noi dupa cutuma pnl-ist- pntcd-ista.

      lastnightmusic

      10/10/2012 at 3:37 pm

      • Ok, s-a notat 🙂

        Cetatean

        10/10/2012 at 3:43 pm

      • scuze, dar dupa apucaturi si alte comportamente cam a fesenisti arata

        arrletty

        10/10/2012 at 6:41 pm

    • Da, dar se pare ca au nevoie de a cistiga legislativele si prezidentialele deoarece intra la categoria: mijloace pentru a-si atinge scopul. Cum manevrele astea se vad cu ochiul liber, ma intreb daca electoratul are o intelegere a ce inseamna separatia puterilor in stat. Dupa elanul la referendum si scorurile stahanoviste din sondaje ale USL tind sa cred ca nu.

      Aha

      10/10/2012 at 3:40 pm

  3. Ceea ce as dori sa intelegeti, e ca incepand cu episodul anterior prezint modul in care Sistemul incearca sa revina la o situatie constitutionala si politica pe care eu o numesc „triunghiul de fier”: acapararea Parlamentului, a Presedintiei si a Justitiei (CSM-ICCJ). Rolul acestui triunghi de fier este acela de a tine confiscata sau deturnata suveranitatea.

    Dupa esecul referendumului si al atacarii CCR, baietii se pregatesc acum sa ne serveasca ultima lor masura, si cea mai disperata: atacul la Justitie, pe toata fronturile si cu toate costurile. Daca le reuseste, nici un cost nu a fost prea mare.

    Cetatean

    10/10/2012 at 3:34 pm

  4. Ziua bună, politeieni 🙂
    Excepţional ca de obicei, Cetăţean!
    Se preia şi se dă mai departe pentru buna informare a celor care ori nu au ştiut, ori se prefac a uita.

    Tiberiu Orasanu

    10/10/2012 at 3:35 pm

    • salut
      Pai ori e exceptional ori e ca de obicei ? Ma astept la o reformulare 🙂

      lastnightmusic

      10/10/2012 at 3:40 pm

      • Salut tinere 🙂
        Iar cîrcoteşti? 😆
        Reformulez: excepţional întreg serialul. Mulţumit? 😛

        Tiberiu Orasanu

        10/10/2012 at 3:44 pm

        • pai te stiu riguros : este exceptional fata de alte seriale dar pentru cetatean este firesc. 🙂

          lastnightmusic

          10/10/2012 at 3:46 pm

  5. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog and commented:
    Excepţional ca de obicei, Cetăţean!
    Se preia şi se dă mai departe pentru buna informare a celor care ori nu au ştiut, ori se prefac a uita.

    Tiberiu Orasanu

    10/10/2012 at 3:36 pm

  6. Ca sa intelegeti pana unde merge acest lucru, iata ce se pregateste:

    „Comisia juridică a Senatului va solicita Universităţii Bucureşti un extras privind cartea de muncă a judecătorului CCR, Iulia Motoc, pentru perioada în care a activat aici. Solicitarea survine ca urmare a unui memorandum depus la Senat de redactorul şef al publicaţiei „Ghimpele”. Acesta contestă faptul că Iulia Motoc ar avea o vechime de 18 ani de practică juridică, condiţie cerută de lege pentru a ocupa funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

    Potrivit c.v.- ului publicat pe site CCR, Iulia Motoc are doar 7 ani de practică judiciară. Astfel, Motoc a fost procuror stagiar la Procuratura locală Giurgiu între septembrie 1989-1990, judecător la Judecătoria Sectorului 2 între anii 1990-1995, Judecător al Curţii Constituţionale a României începând cu luna iunie a anului 2010 și avocat în Baroul Bucureşti începând cu anul 1995 (prezent poziţie rezervată).

    În condițiile în care judecătorului Iulia Motoc îi lipsește vechimea necesară care o impunea să ocupe un post de judecător la Curtea Constituțională, este posibil ca aceasta să fie revocată din funcție, fără ca cineva să mai poată interveni„.

    În cazul în care se va descoperi în cartea de muncă de la Universitatea Bucureşti că lipsesc ceva ani care să aibă legătură cu practica judiciară, este posibil ca Iulia Motoc să aibă probleme mari în a-şi păstra postul de judecător al CCR. Şi nimeni nu va reuşi să împiedice revocarea ei din funcţia de judecător al CCR”.

    Clar? Clar. Visul Paiatei inca de asta vara: revocarea judecatorilor CCR.

    Poate fi ea posibila? NU. Judecatorii CCR suht inamovibili.
    Exista in legislatiei prevederea revocarii cand ii tuna Parlamentului? NU. Dar ce exista?

    „Art.67. – (1) Mandatul de judecător al Curţii Constituţionale încetează:
    a) la expirarea termenului pentru care a fost numit sau în caz de demisie, de pierdere a drepturilor electorale, de excludere de drept ori de deces;
    b) în situaţiile de incompatibilitate sau de imposibilitate a exercitării funcţiei de judecător mai mult de 6 luni;
    c) în caz de încălcare a prevederilor art.16 alin.(3) sau ale art.40 alin.(3) din Constituţie, republicată sau pentru încălcarea gravă a obligaţiilor prevăzute la art.64.
    (2) Constatarea încetării mandatului, potrivit lit.a), se face de preşedintele Curţii Constituţionale, iar în celelalte cazuri, încetarea mandatului se hotărăşte în plen, cu votul majorităţii judecătorilor Curţii”.

    Pe Iulia Motoc si pe Zegrean au incercat sa ii atace in vara pe chestiunea „incompatibilitatilor”, acuma ataca pe problema vechimii.

    Hai sa lamurim: Senatul a verificat-o odata, la numire, si nu au fost probleme. Doamna are de departe cei 18 ani, intrucat e avocat din 1995, iar meseria de avocat este asimilata practicii juridice. Iar pana in 1995, cu incepere din 1989, a fost procuror si judecator. Nici o problema aici. USL se face ca nu vede vechimea.

    Insa sa va zic ceva: la Melescanu, contracandidatul ei, care numai vechime juridica nu are (si pentru care s-a considerat ca meseria lui de prof de d stiinte politice e asimilabil carierei de practica juridica), pentru ala nu a fost nici o problema sa se incerce votarea lui.

    Cetatean

    10/10/2012 at 3:42 pm

    • un motiv serios ca pucistii sa nu fie iertati – prin prosteala cu ,” coabitarea”- ci anchetati si pedepsiti conform legii. si asta repede.pentru ca dupa 2007 au fost lasati in pace si rezultatul s a vazut : au devenit si mai puternici.

      zigzag

      10/10/2012 at 3:51 pm

  7. „Judecătorii Curţii Constituţionale trebuie să aibă pregătire juridică superioară, înaltă competenţă profesională şi o vechime de cel puţin 18 ani în activitatea juridică sau în învăţământul juridic superior” – Constitutia, art. 143.

    Melescanu si Antonescu.

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7011627-crin-antonescu-pnl-sustine-teodor-melescanu-curtea-constitutionala.htm

    „Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, marti, ca liberalii il vor sustine pe Teodor Melescanu pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala. „Cred ca domnul Melescanu (…) prin experienta si politica, si juridica si diplomatica, prin anvergura personalitatii sale politice, este o propunere foarte onorabila pe care PNL o va sustine”, a spus liderul liberalilor, citat de Agerpres.

    Experienta juridica Melescanu: ZERO.

    „El predă ca profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității București, Catedra de relații internaționale, fiind titular al cursurilor „Drept internațional public”, „Securitate europeană” și „Principiile și practica diplomației”. De asemenea, predă cursul „Teoria și practica negocierilor internaționale” la cursurile de masterat ale Facultății de Științe Politice a Universității din București și cursul „Drept internațional public” la cursurile de masterat ale Facultății de Istorie a Universității din București” (CV).

    Iulia Motoc, procuror, judecator si avocat, nu are cei 18 anui insa Melescanu ii avea…

    Cetatean

    10/10/2012 at 3:48 pm

  8. Hai ca oricum e tare: Hotararea de numire a Doamnei IUlia Motoc e redactata asa:

    „In temeiul prevederilor art. 142 si 143 din Constitutia Romaniei, republicata, precum si ale art. 5 si ale art. 67 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, cu modificarile ulterioare,

    Senatul adopta prezenta hotarare.

    Articol unic. – Doamna Iulia Antoanella Motoc se numeste in functia de judecator la Curtea Constitutionala pentru un mandat de 9 ani, ca urmare a incetarii mandatului domnului judecator Nicolae Cochinescu”.

    Bun, deci in temeiul art. 143, adica ala care spune asa: „Judecătorii Curţii Constituţionale trebuie să aibă pregătire juridică superioară, înaltă competenţă profesională şi o vechime de cel puţin 18 ani în activitatea juridică sau în învăţământul juridic superior”.

    Va sa zica in 2010 articolul ala, 143, avea acoperire iar acuma nu are? :mrgreen:

    Cetatean

    10/10/2012 at 3:55 pm

    • Salut Citi, mulţumiri şi felicitări! 🙂
      Cumva disperaţi?

      Tiberiu Orasanu

      10/10/2012 at 3:57 pm

      • Salut si merci pentru cuvintele frumoase 🙂

        Da, disperati, caci ei nu concep puterea decat ca pe exercitiul despotic al acesteia. Exista inca institutii care ii impiedica si de asta mor de ciuda, caci au timp limitat.

        Cetatean

        10/10/2012 at 3:58 pm

    • Salutare.

      Sa vezi acum cum o iau in jos actiunile FP… Cei ce mizau pe asta se vor bucura nespus ca pot cumpara un mare snop. Mai mai sa crezi ca a fost combinatie.

      A, si, din comentarii:

      „a. memorandum pentru vanzare 15% Transgaz
      b. Acord Mazare – Ponta pentru transferarea actiunilor Portului Constanta la autoritatile locale…”

      EuCuMine

      10/10/2012 at 7:59 pm

  9. Baiesi si fete, fiti atenti. Daca tot am apucat sa scriu despre doamna Motoc. Va citesc din stenograma sedintei Senatului din 14 iunie 2010:

    Vorbeste la microfon Toni Grebla, presedintele Comisiei Juridice a Senatului:

    „Mulţumesc, domnule preşedinte.
    Stimaţi colegi,

    Biroul permanent al Senatului a învestit Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări să examineze dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 143 din Constituţia României şi ale art. 61 alin (3) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată.

    Propunerile nominale pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională au fost următoarele: doamna Iulia Antoanella Motoc, din partea Grupului parlamentar al PDL şi a Grupului senatorilor independenţi; domnul Teodor-Viorel Meleşcanu, din partea Grupului parlamentar al PNL.

    În şedinţa publică din 2 iunie 2010, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a analizat prevederile constituţionale ale Legii nr. 47/1992 şi actele doveditoare depuse de candidaţi în favoarea susţinerii candidaturii acestora şi a hotărât, cu unanimitate de voturi, că ambii candidaţi îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru ocuparea funcţiei de judecător la Curtea Constituţională.

    La dezbatere au participat candidaţii propuşi, în calitate de invitaţi, care şi-au prezentat activitatea ştiinţifică şi universitară, precum şi proiectele pe care le-ar promova în cazul ocupării funcţiei de judecător la Curtea Constituţională, în vederea îmbunătăţirii organizării şi funcţionării Curţii Constituţionale, ca unică autoritate de jurisdicţie constituţională. În expunerea prezentată, cei doi candidaţi au dovedit, în mod convingător, prin
    argumente sistematizate şi coerente, membrilor Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări că deţin o înaltă competenţă profesională, condiţie esenţială pentru asigurarea garanţiei supremaţiei Constituţiei

    În acest sens, membrii Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, în urma expunerilor celor doi candidaţi şi a studierii documentelor depuse, au convenit că ambii candidaţi au pregătirea juridică superioară, înalta competenţă profesională şi o vechime de cel puţin 18 ani în activităţi juridice sau în învăţământul juridic superior, astfel încât, îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru acea funcţie„.

    Am salvat stenograma, in caz ca astia o sterg de pe site.

    Futu-i Grebla masii!

    Cetatean

    10/10/2012 at 4:03 pm

    • Toni Grebla pentru noi este ca Dan Sova II, intai voteaza si api gandeste.

      Cetatean

      10/10/2012 at 4:05 pm

  10. Inca una:
    „Blaga: Listele pentru parlamentare, finalizate, Neamţu va candida din partea alianţei ARD”.

    Tzepelica

    10/10/2012 at 4:23 pm

    • Neamtu e febreletea lui Blaga. Culmea ironiei, cand Neamtu lovea in PDL, Blaga nu il auzea acum e viitoarea lui mana stanga.

      Cetatean

      10/10/2012 at 4:31 pm

      • da,
        cu dreapta o sa-l sugrume 🙂

        Salut Citi!

        Theophyle

        10/10/2012 at 5:23 pm

  11. Ca tot sintem la chestii juridice, juridic pare a fi un ciot de care nu se impiedica Ponthausen la fel cum nu se impiedica nici Baiazid prin poeziile lui Eminescu. Ia ghiciti ce i-a trecut lui Ponta prin cap? Nu, nu este un glont 7.62, ci o idee de ordonanta: „Guvernul vrea sa infiinteze o firma prin care sa fie virati bani catre Oltchim”. Care firma va avea ca ocupatie principala „astfel incat banii sa nu fie mai fie blocati de creditori imediat cum intra in conturile combinatului.”
    Fir-ar a dracu de creditori, niste burghezo-mosieri care sug singele poporului, curat bambiri coane Ponta.

    Aha

    10/10/2012 at 4:23 pm

    • Curat bampiri.

      Parca asta era manevra prin care statul comunist misca bani in afara (ca daca-i punea in banci straine erau automat confiscati). Firme paravan pentru rularea lichiditatilor.

      EuCuMine

      10/10/2012 at 8:02 pm

  12. Finis Poloniae !!
    Boii nostri o schimba pe Sabra Daici (care ar trebui decorata de Base si de polonezi pentru activitate ) de la conducerea ICR Varsovia cu o secretara anodina de la ambasada.
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13387615-scrisoare-deschisa-directorului-icr-varsovia-persoana-desemnata-inlocuiasca-nu-activeaza-nu-remarcat-niciodata-domeniile-cultural-diplomatic-alexandra-nica-zdaniuk-este-secretara-ambasadei-romaniei-va.htm

    lastnightmusic

    10/10/2012 at 4:26 pm

    • Lasa tu activitatea culturala. Principalul este sa aiba origine sanatoasa, parinti proletari. Sabra Daici o fi ceva neam de chiabur. La canal cu ea, la lopata, sa invete sa mai suga singele poporului.

      Aha

      10/10/2012 at 4:31 pm

  13. Doamna Motoc e rau vazuta de boborul uselist, deci cu ea au inceput una din manevrele de revocare. Pai nu zicea Critza Paiatescu despre judecatorii CCR: daca parlamentul i-a numit atunci nu e e normal ca sa nu poati fi si destituiti de parlament. Asta fiind asa un fel de: eu te-am facut, eu te omor.

    Aha

    10/10/2012 at 4:29 pm

    • Din nefericire pentru Paiata, exista o decizie a CCR care arata ca simetria de revocare NU functioneaza:

      ” De aceea, normele constituţionale sunt asimetrice prin excelenţă, motiv pentru care Curtea a reţinut că exigenţele stabilite de Constituţie pentru alegerea Preşedintelui României şi cele care se referă la demiterea acestuia în urma unui referendum nu sunt simetrice, deoarece ele reprezintă instituţii juridice diferite, cu roluri şi scopuri diferite, fiecare având un
      tratament juridic distinct” (731/2012)

      De aceea, normele constituţionale sunt asimetrice prin excelenţă. Astfel, Parlamentul este ales de popor, dar îşi încetează mandatul prin trecerea timpului sau prin dizolvarea de către Preşedintele României, Guvernul este numit de Preşedintele României pe baza votului de încredere acordat de Parlament, dar este demis în urma votării unei moţiuni de cenzură, ca urmare a demisiei primului-ministru, ori când acesta îşi pierde drepturile electorale, se află în stare de incompatibilitate etc.; funcţiile publice eligibile sunt deţinute de persoane care le-au obţinut în alegeri şi încetează prin revocare, survenirea unei incompatibilităţi, scurgerea timpului etc”(147/2007)

      Cetatean

      10/10/2012 at 4:41 pm

  14. Alo Nenea Cetatene,stii ca faci cit 5 mil de romani prin cea ce scrii,daca m gindsc bine cred ca sari de 12 mil,ma gresii prima data,felicitari nmeni pina la ora asta nu ne-a desteptat cum ince i tu sa o faci.

    tays

    10/10/2012 at 4:32 pm

  15. multumesc, doamna/domnule 🙂 fac si eu ce pot, am invatat de la altii mai buni ca mine.

    Cetatean

    10/10/2012 at 4:42 pm

  16. Felicitari pentru iesirile lui Mihai Razvan Ungureanu. Agresiv, fara mila, in cunostiinta de cauza. L-as fi preferat pe Funeriu, dar si MRU se pare ca e bun. Abia astept sa fie presedintele Romaniei.

    macgregornews

    10/10/2012 at 4:44 pm

  17. Reblogged this on Aron after 65.

    aronpetru

    10/10/2012 at 4:55 pm

  18. Salutare tuturor
    City, felicitari pentru articol. Vedem dupa 1 noiembrie daca „triunghiul de Fe|” devine echilateral sau isoscel sau se fasaie sub forma de linii paralele.
    Referitor conferinta de presa a lui MRU o mica /mare observatie la remarca ”dar nici nu avem pretentii de la cine se afla in fruntea tarii acum”. ASTAZI in fruntea tarii se afla Piratul si nu Copy/Paste.

    ion

    10/10/2012 at 4:59 pm

    • Merci 🙂 vor vrea sa il faca octogon. Cat mai multe laturi de fier.

      Cetatean

      10/10/2012 at 5:10 pm

      • Octogon e prea complicat pentru IQ-lor. Una veste rece ca si crivatul
        Procesul lui Voiculescu, amanat pana in noiembrie. Idiotul de judecator de la tribunalul Bucuresti este acelasi care i-a achitat si pe Patriciu si SRS. Mai bine punea direct data de 13 aprilie 2013 ca macar atunci nu mai cheltuia banii contribuabilor, intervenind prescriptia.

        ion

        10/10/2012 at 5:16 pm

        • Am o banuiala ca sistemul ECRIS nu merga acolo, si nu e aleator reapartoat.

          Cetatean

          10/10/2012 at 5:18 pm

  19. @City,

    Felicitari pentru articol si pentru tot efortul depus.

    mayausa

    10/10/2012 at 5:14 pm

  20. Felicitari, Citi
    Felicitari, esti bun, se vede de departe 🙂

    ela

    10/10/2012 at 5:26 pm

    • Buna, ela! 🙂

      Eu explic. Daca oamenii inteleg, e bine 🙂 daca nu inteleg, mai explic odata…

      Cetatean

      10/10/2012 at 5:30 pm

  21. Ziua buna la lumnea buna. Fortza fie cu voi! @Cetatean: exceptional serial, ne mai luminam si noi cu ce muhaiele avem de-a face si cum incearca sa ne traga presul de sub picioare.
    USL zice „noi capul lui Motzoc vrem”. :)) Toata slehta lor de plagiatori si masteranzi fara frecventza la master nu fac, pe plan international, cat unghia de la degetul mic al doamnei Motoc.
    Se vede ca baietii astia au ramas cu dictatura in sange. Pentru ei separatia puterilor in stat este un afront. Pentru ca ei vor puterea toata, absoluta.

    blog de caine rau

    10/10/2012 at 5:35 pm

  22. Adio si nu am cuvinte! Baiatul cu Hotnews-ul a disparut cu banii!
    SOC IN PIATA DE CAPITAL: Cristian Sima a disparut cu banii clientilor WBS Holding
    http://www.wall-street.ro/articol/Piete-de-capital/138488/cristian-sima-wbs-clienti.html
    Potrivit unor informatii transmise Wall-Street.ro de clienti WBS Holding, brokerul Cristian Sima nu este de gasit de mai bine de 10 zile, iar tranzactiile pe pietele internationale au fost oprite. Totodata, Sima a fost revocat astazi din pozitia de Presedinte-Director general al Bursei din Sibiu.

    Sare'n Ochi

    10/10/2012 at 5:36 pm

    • Sa traiasca nenea Sima! Poate totusi e undeva prin concediu, cu o amanta/sotie

      Cetatean

      10/10/2012 at 5:39 pm

      • Nu mai are sotie. Tocmai divortase acum o luna.

        Eu merg pe ipoteza unui soc depresiv.

        EuCuMine

        10/10/2012 at 8:07 pm

    • mai da multi tzepari are poporul asta 😦
      Asta facea pe desteptu’ si dadea sfaturi cu nemiluita 😦

      Theophyle

      10/10/2012 at 5:46 pm

      • dadea sfaturi, nu bani. de sfaturi – mai ales de la tepari, e plina Romania.

        Sare'n Ochi

        10/10/2012 at 6:23 pm

  23. Buna, Mishule 🙂 Un om infirmat nu poate fi pacalit la vot, o mana de oameni informati poate face minuni 🙂 Da, pentru ei, dictatura lor e visul mult visat, si orice ii impiedica sa o exercite ii face sa sara in sus de ciuda.

    Cetatean

    10/10/2012 at 5:38 pm

  24. oare firma ca va sa fie infiintata se va numi GRIVCO?
    te pomenesti ca si-a terminat voiculescu banii

    Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, înfiinţarea unei firme de intermediere în comerţul cu ridicata pe pieţele emergente, deţinută de Ministerul Economiei, care să vândă în străinătate produsele unor companii de stat cu datorii.

    Decizia a fost luată prin ordonanţă de urgenţă( surswa: gandul)

    intamplator

    10/10/2012 at 5:44 pm

    • Ponta nu stie decat prin OUG sa guverneze, si tipa la Boc ca da OUG-uri. Boc nu a indraznit sa se atinga, prin OUG-uri, de institutii fundamnatale, Ponta direct pe alea le*a atacat. La o adica, ii zice lui Barrosso ca el, ca PM, nu poate decide peste Parlament, insa cand vine vorba de OUG, imediat sunteaza Parlamentul in care are majoritate.

      Cetatean

      10/10/2012 at 5:48 pm

      • @cetatean
        problema nu e neaparat OUG-ul,problema e ca statul infiinteaza inca o firma de” sifonat bani” pentru clienti;
        argumentul tampitului ala de zaharescu ca in rusia sau alte tari trebuie sa ai firma de stat e pentru alti tampiti;concret,oltchimul vindea bine merci in rusia si fara ” firma guvernului”/nu puteau ei sa livreze cit cumparau rusii

        intamplator

        10/10/2012 at 7:05 pm

        • Zaharescu e papagal, repeta ce zice Ponta. Un Antenist.

          Cetatean

          10/10/2012 at 7:16 pm

  25. asta cu sima,da bomba daca e adevarat!

    intamplator

    10/10/2012 at 5:51 pm

  26. Ce tziganie
    Sima ales presedinte Sibex a trebuit sa vanda actiunile la WBS dar cu toate astea pe sestache el facea singur tranzactiile pe burse straine in continuare pt clientii WBS.
    Prostii de clienti chiar merita sa piarda banii pentru ca au consimtit sa participe la o inselatorie. Au consimtit la o actiune neetica.
    Acum Sima ori a fugit cu banii si ii rontzaie bine mersi ori e pe fundul unui lac.

    lastnightmusic

    10/10/2012 at 6:02 pm

    • corect/partea nostima e oare cati politicieni i-au dat banii pe mana?
      ca sa dai banii asa” pe ochi frumosi” cuiva ori esti prost ori i-ai furat,ori ambele

      intamplator

      10/10/2012 at 6:45 pm

      • In general iti alegi un broker cu care lucrezi, capeti incredere, ceri referinte si ii dai acces la conturile tale mai ales cind lucreaza noaptea pe extern – sua, japonia, australia . Sima parea broker de incredere asa cum sunt multi care sunt in piata si lucreaza bine de ani de zile. Cu asta s-a rupt filmul…. dar asta e exceptia nu regula

        lastnightmusic

        10/10/2012 at 6:51 pm

        • @tds
          legal,inteleg ca tipul nu mai avea nici o firma/ce tranzactiona ,probabil ca tranzactiona in nume propriu si la fel de probabil a gasit destui ” gugushtiuci” sa-i dea banii ” pe incredere”

          daca presupunearea mea cu tranzactionarea in nume propriu e corecta,fara documente,cei care i-au dat banii isi merita soarta

          intamplator

          10/10/2012 at 7:02 pm

    • exista absolut legal contul discretionar. acesta lasa mana libera brokerului sa ia toate deciziile referitoare la tranzactii (vanzare cumparare), strategii de investitii etc . chiar daca a pierdut absolut toti banii nu e nimic ilegal, daca insa i-a transferat din contul clientului in alte conturi aici e puscaria

      radu2

      10/10/2012 at 7:25 pm

  27. Salut, lume bună! 🙂

    @Mister C, felicitări pentru serialul document privind meandrele justiției române postloviluție!
    Sper ca Theophyle să nu se supere pentru sugestie, dar la cât ai contribuit pentru prestigiul Politeii, găsirea unui sponsor pentru o ediție tipărită sau o variantă electronică in limba engleză cu aparitie pe un blog de mare suprafață internațională ar fi un serviciu reciproc avantajos!
    Zic și eu, nu dau cu paru’… 😉

    PS: @tays este o doamnă, cel puțin așa apare la Copac. Eh, bravele doamne românce de acum …

    oldhashu

    10/10/2012 at 6:06 pm

  28. Buna, Hashule 🙂 mersic!

    Varianta tiparita nu costa mult, la orice tipografie fara pretentii mari nu te costa mult. cat despre varianta in engleza, nu are impact. Serialul e pentru romani, insa motoarele de traducere fac o treaba buna, mai ales ca eu scriu destul de sec.

    Cetatean

    10/10/2012 at 6:11 pm

    • Mister C, o fi stilul sec, da’ conținutul este „exploziv” sadea!

      Sănătate și putere de muncă pentru viitor, că e al naibii de multă nevoie ❗

      oldhashu

      10/10/2012 at 6:23 pm

      • Merci! 🙂 Nu mai e mult si serialul va fi gata. Mai sunt cateva episoade.

        Cetatean

        10/10/2012 at 6:30 pm

  29. O sa fie un PDF final pus pe Politeia, cu toate episoadele. Gratis si pentru toti. Oricine sa il poata imprima si distribui.

    Cetatean

    10/10/2012 at 6:13 pm

  30. Masina de propaganda e la datorie. Pe hotnews (astia erau finantati de fugitul cu banii sau pe fundul lacului??) un mic articolas despre domnul Dobritoiu care se cazneste din greu sa nu semene cu aia din povestea cu drobul de sare (tot boceste ca tarisoara nu mai are aviatie sa politienesca terioriul aerian). Primul comentator este deci la datorie si face o incursiune in logicul „nu ne vindem tara”: cica Dobritoiu, ministru USL, face jocurile lui Basescu, care Basescu are datorii la Barroso care la sustinut electoral cind cu suspendarea, deci portughez la portughez nu scoate ochii si USL-ul e obligat de Basescu-Barroso sa cumpere avionae de la Portugalia. Se pare ca tot romanul stie cit costa un F-16, deci afacerea e clar in detrimentul nostru. Unde mai punem ca aceasta afacere strica si la munca autohtona, faimoasele MIG-21 fiind intretinute foarte ieftin de meseriasii locali. In concluzie ce face USL e din vina lui Basescu, care Basescu stringe de git meseriasii locali, mari reparatori de supersonice.
    Ei, de la asemenea comentatori vrem sa stie ce inseamna separatia puterilor in stat?

    Aha

    10/10/2012 at 6:23 pm

    • Separatia puterilor e cam asa pentru astia: Paiata e Presedinte, Ponta e PM si Catalin Voicu e Presedintele ICCJ. Pai nu sunt astia trei oameni diferiti?

      Cetatean

      10/10/2012 at 6:32 pm

  31. Pentru cei interesati, pe Politeia Europeana:O vizită de pomină – Merkel în Grecia

    http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/10/10/o-vizita-de-pomina-merkel-in-grecia/

    Theophyle

    10/10/2012 at 6:29 pm

    • Salutam cu respect,

      Oare daca Merkel ar veni in Ro, ar avea parte de un tratament diferit? 😦
      Parca vad paiata cum ar sari cu declaratii si mobilizari sfinte impotrova cotropitorilor imperialisto-colonizatori.

      eugeni

      10/10/2012 at 7:18 pm

      • Antena o va face ferfenita si Merkel va tremura :mrgreen:

        Cetatean

        10/10/2012 at 7:20 pm

  32. „Comparativ cu primele opt luni din 2011, exporturile au crescut cu 6% la valori exprimate în lei (0,7% la valori exprimate în euro), iar importurile au urcat cu 6,7% la valori exprimate în lei (1,2% în euro)”-(sursa adevarul)

    astea sunt cifrele cand don georgescu spunea ca e bine sa se devalorizeze leul

    intamplator

    10/10/2012 at 7:10 pm

  33. Buna seara,
    cetatean , mi-am cautat noi cuvinte de lauda, dar n-am gasit. Asa ca iti zic obisnuitul „felicitari” si ma gandesc ca, dupa ce termini serialul asta, sa gasesti alta tema de dezbatere cu care sa ne mai lamurim.
    Povestea cu Sima e inca o dovada de cat de naiv pot sa fiu si ca nu ma pricep la oameni. Il credeam serios , bun specialist desi nu am habar de cum merg treburile la bursa.

    cedric

    10/10/2012 at 7:27 pm

    • Buna Cedric 🙂
      daca nu gaseste el, gasim noi pentru el. 😆

      Theophyle

      10/10/2012 at 7:32 pm

    • Buna seara, draga Cedric si multumesc mult! 🙂

      Dupa ce termin serialul asta incepe campania electorala 😆 Desi serialul va fi terminat, daca ma ajuta Dumnezeu, mult mai devreme de inceputul campaniei. Am stiut din prima ce vreau sa zis, zic, insa habar nu aveam ca urmau sa fie atatea episoade.

      Cetatean

      10/10/2012 at 7:32 pm

      • Of, uitasem de alegeri. Chiar ca nu ne vom plictisi, desi m-am saturat de enervari, as vrea o viata mai tihnita sa ne vedem de ale noastre.
        Surprizele pe care ni le fac politicienii nu prevestesc nimic bun. Cel putin , pe zi ce trece, depasesc orice imaginatie (a unui om normal).

        cedric

        10/10/2012 at 7:46 pm

  34. Seara buna
    Am revenit . 🙂

    stefan60

    10/10/2012 at 8:13 pm

    • salut Stef 🙂

      Theophyle

      10/10/2012 at 8:39 pm

  35. eugeni

    10/10/2012 at 8:14 pm

    • salut,
      are fata de troglodit si se poarta ca unul!

      Theophyle

      10/10/2012 at 8:40 pm

    • de la un dinozaur comunist la ce sa ne asteptam? o sa depisteze comentariile tendentioase si ce o sa faca? il trimite pe cacarau sub acoperire sa le taie curentul la „inamici” ?

      zigzag

      10/10/2012 at 8:51 pm

    • Aaalooo, to’ashu Marga, ala e Institutul Cultural Roman, nu Ministerul Propagandei de Stat!

      EuCuMine

      10/10/2012 at 9:39 pm

  36. Buna seara!
    Sa detii puterea in stat si sa-ti fie frica de faptul ca esti la putere 0pentru ca poti fi controlat sau judecat de miste „neica nimeni” (Procurori si judecatori) de 30 de ani e groaznic pentru ei. Din punctul lor de vedere au dreptate ca sunt la guvernare dar nu au puterea. Pentru ei puterea reprezinta ceea ce reprezenta si pentru Ludovic al XVI-lea: „statul sunt eu”. Am vazut recent ca toate acuzatiile aduse din tara sau din strainatate unor anumiti politicieni au fost „interpretate” ca atacuri impotriva Romaniei. Iar toate dosarele facute pentru furt (pentru ca pana la urma asta e infractiunea:furt) sunt „dosare politice”
    Trebuie sa scapam cat mai curand de ei (aici intra si o parte din PDL-isti) si sper ca cei care ii vor inlocui chiar sa faca politica in favoarea cetatenilor si nu pentru ei.

    P.S. Se pare ca Neamtu, Vlaston si restul neo-republicanilor vor candida din partea PNTCD. Noua Republica s-a nascut talent si a murit speranta. Nu cred ca se va mai infiinta. Eu unul prefer un PNTCD puternic si de ce nu monarhist unei pseudo miscari politice.

    ribelalu

    10/10/2012 at 8:25 pm

    • ribelalule,
      astia au ramas in mentalul lor bolsevici! Chiar daca majoritatea lor nu cunosc sensul termenului. ca despre MN, asa cum am zis, un om mic cu ego mare! Numai bun de gura – mioritic:(

      Theophyle

      10/10/2012 at 8:39 pm

  37. salut! 🙂

    Cred ca am fpst primul care a afirmat ca Neamtu va candida din partea PNTCD, nu a fost nici o dificultate in a ghici inca din primele zile ale ARD din partea cui va candida Fondatorul.

    Va ramane in istorie ca primul Fondator care isi paraseste partidul inainte de primul si singurului test electoral al partidului. NR s-a nascut moarta din clipa in care Fondatorul a decis ca tartacuta lui seaca face mai multe decat ale celor care ii voiau binele. Asta e, sa stea in capul mesei si sa se bucure la batranete de ce a realizat la tinerete: moara de vorbe goale.

    Cetatean

    10/10/2012 at 8:33 pm

    • Un om mic cu pretentii mari. Un adevarat mioritic 😦

      Theophyle

      10/10/2012 at 8:37 pm

      • sa traiasca si in 2016 sa faca un alt partid, de data asta la firul nisipului din Canare !

        Cetatean

        10/10/2012 at 8:41 pm

  38. Seara buna 🙂
    interesanta postare si necesara, este luminitza din tunelul in care orebecaim de ani buni. Mai nou serparia aparuta incerca sa ne blocheze iesirile postandu-se la ambele capete.

    mar

    10/10/2012 at 8:33 pm

    • Salut mar 🙂

      Theophyle

      10/10/2012 at 8:37 pm

      • Buna seara ! am trimis mailul despre cazul de care am vorbit zilele trecute . 🙂

        zigzag

        10/10/2012 at 8:46 pm

        • ps : daca vrea , poate si @City sa arunce un ochi sa vada mostra de sandei.

          zigzag

          10/10/2012 at 8:48 pm

        • Salut Ziggy,
          multumesc. Am si raspuns!

          Theophyle

          10/10/2012 at 8:48 pm

  39. Citoaien,

    Ca deobicei, postarile tale trebuie sa le citesc de doua ori. 🙂 , asa cum o carte buna o recitesti. Felicitari si pentru aceasta postare.

    Datorita acestor postari, in grupul de prieteni, am devenit expertul in „ale justitiei”. Ai fi mandru daca ai vedeai cumjonglez cu termeni ca CSM, CCR, ICCJ, OUG, samd. 🙂 . Astept continuarea

    eugeni

    10/10/2012 at 8:46 pm

    • 🙂 multumesc mult, asta era unul dintre scopuri, sa fac oamenii sa jongleze cu termeni din astia 😆

      Cetatean

      10/10/2012 at 8:48 pm

  40. Off topic cu scuze. Mare nesimtrire, mari jeguri……au uitat de pensionari, mame, problemele sociale, criza 👿 Congres de 3 (trei) saptamani, mai sa fie dar ce fac timp de 21 de zile, ce subiecte arzatoare au de dezbatut/reformat 🙄
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/INCREDIBIL-NESIMIRE-Sute-de-mii-de-euro-tocate-n-deert-de-un-ministru-USL-1005125.html
    Cand USLamistii au ajuns la putere, primul lucru pe care l-au facut a fost destituirea sefului care s-a ocupat cu implementarea auditului la Posta Romana.

    mar

    10/10/2012 at 9:01 pm

  41. Inteleg ca:
    1.NR va ramane ONG. Altminteri MN nu poate ramana presedinte fondator al „partidului” NR
    2.PNT-cd va fi un vehicul electoral pentru NR.
    3. Majoritatea NR se vor inscrie in PNT-cd
    Concluzie: vom asista la un friendly/hostile takeover

    Nu stiu daca va fi bine sau rau pentru PNT-cd, dar cred ca inscrierea lui MN in partid poate insemna o schimbare in PNT-cd. MN o sa ajunga sa vorbeasca in numele partidului foarte repede, daca nu cumva sa preia fraiele lui 🙂 , prin metodele deja cunoscute. NR o sa dispara, treptat in ceata. Poate asistam la o reinvigorare a PNT-cd. Sunt convins ca „batranii” abia asteapta un tanar sa iasa in evidenta.

    eugeni

    10/10/2012 at 9:48 pm

    • Eugeni, nu fa scenarii pe un cadavru. NR e un cadavru, iar MN nu va avea nici o putere in PNTCD. In fapt, eu cred ca nu va intra in Parlament, am o banuiala ca i se va repartiza in colegiu cu probleme.

      Cetatean

      10/10/2012 at 10:04 pm

      • Pai eu faceam scenarii pe doua cadavre…. 🙂 .
        Am constatat ca astia batranii au nevoie de o infuzie de sange tanar. MN & Co se vor baga in fata. NR va ramane ca un ONG pana se va stinge de la sine.

        eugeni

        10/10/2012 at 10:15 pm

  42. Theophyle

    10/10/2012 at 10:08 pm

  43. La nasul.tv Becali si Sergiu (Nicolaescu) vorbesc despre patriotism si natiunea romana. Am inchis repede…nu am mai avut putere sa ii ascult…..:(

    eugeni

    10/10/2012 at 10:09 pm

    • Un nebun, un senil si un „nene nimeni” super program 🙂

      Theophyle

      10/10/2012 at 10:10 pm

      • :))) Citez: Daca PNL va fuziona cu PNG, din partidul asta istoric vor ramane doar niste cacareze de oaie.

        frovol

        10/10/2012 at 11:32 pm

  44. ce tare!!! 🙂

    Cetatean

    10/10/2012 at 11:33 pm

  45. va las 🙂 multumesc mult pentru lectura, ne apropiem incet-incet de final 😆

    Cetatean

    10/10/2012 at 11:36 pm

  46. Buna Dimineata,
    Postare noua!

    Theophyle

    11/10/2012 at 8:07 am


Comentariile sunt închise.