Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Constitutia poporului « suveran » si Republica Judecatorilor (XX)

Postat de @Cetatean

Motto : « Suveranitatea naţională aparţine poporului român » (art.2. al.1. din Constitutie).

 *******

Precizare :Celelalte episoade anterioare le gasiti  aici , aici  aici aici,   aiciaici , aici. , aiciaici , aiciaiciaici,   aici ,   aici,    aici,   aici , aiciaici si aici

 *******

Sosirea neasteptata la Cotroceni a lui Traian Basescu a incurcat insa buna functionare a Sistemului. Este greu insa de identificat un moment in care Sistemul a realizat ca Traian Basescu a devenit « un pradator convertit, » pentru a cita un ilustru comentator Hotnews caruia ii trec pentru moment sub tacere ultimele articole si de la care preiau un fragment mai vechi scris pe 23 februarie 2011 :

 « Animalul haituit de Nastase, Voiculescu, Vantu, de gonacii Ponta sau Antonescu, de toti vanatorii de Basescu in general, trebuie starpit pentru ca incarneaza Raul suprem. Este specia iesita din turma, scapata de sub control, singurul pradator convertit, capabil sa infrunte astazi si sa anihileze alti pradatori crescuti in jungla de dinaintea integrarii in UE. 

In cei sase ani petrecuti pana azi la Cotroceni, Traian Basescu a rascolit mizeria pana la fundul haznalei si azi pluteste la suprafata, sub ochii nostri si ai celor de la Bruxelles. Am vazut reteaua Voicu si pana unde se intinde coruptia din justitie si politie, am vazut amploarea coruptiei din vami, am vazut putreziciunea de la finante, coruptia din administratia locala, dosare cu primari PDL, PSD sau PNL, am vazut coruptia politica in Parlament si la varf, din diferite Guverne, am vazut fosti ministri pusi sub acuzare, adica tot ce era tinut sub capac pe vremea cand Nastase, Vantu si Voiculescu braconau in Romania. Veti spune, poate: vezi cam multe dosare, putine sentinte, putine rezultate. Intrebati judecatorii ce fac. De acum, raspunderea este a lor …Dincolo de erorile, slabiciunile, excesele si vulnerabilitatile sale reale, Basescu a reusit, la inceputul celui de-al doilea mandat, sa puna bazele functionarii statului. Institutiile cheie incep sa se miste, fapt remarcat clar de ultimul raport de tara pe justitie. Procesele unor Nastase, Voiculescu sau Vantu nu se mai infunda in proceduri, ci se apropie de un verdict … Pana la Traian Basescu, nici un alt presedinte n-a facut sa tasneasca puroiul in valuri ca acum, n-a zguduit sistemul din temelii si n-a provocat schimbari semnificative in structurile osificate ale Romaniei. » (Sursa)

La data scrierii acestor randuri, autorul nu avea cum sa stie ca Adrian Nastase urma sa fie condamnat de catre un complet de 5 judecatoare condus de insasi Presedinta ICCJ (culmea ironiei sandelistice), care a condus cu mana de fier derularea recursului si nu s-a lasat impresionata de statura (tremuranda) si de tupeul (mimat) lui El Insusi. In zilele noastre, Adrian Nastase se delecteaza cu postarea pe blog personal din celula(chiar daca are regim VIP) iar ieftina tentativa de suicid vanatoresc nu l-a ferit de a primi un numar de detinut.

 Am putea incerca sa identificam mai multe momente-cheie in care e posibil ca Sistemul sa fi realizat ca Presedintele Romaniei a devenit un « pradator convertit » (personal, nu consider ca el a fost vreodata un « pradator » in adevaratul sens al cuvantului, ci doar un om din Sistem, o rotita capabila sa actioneze cu responsabilitate – deh, deformatie profesionala de comandant de nava – si fara sa puna prea multe intrebari). Castigarea Presedintiei de catre Traian Basescu in 2004 a fost un soc pentru PSD, insa partidul si-a revenit repede. In fond, pesedistii aveau atatea parghii subterane de siguranta, ca nu trebuiau sa isi faca prea multe griji.  Insa treptat-treptat, cu indaratnicia unui catâr si cu determinarea unui Sisif care constata ca de fiecare data mentine cateva secunde in plus bolovanul pe munte, Presedintele Romaniei a atacat zidurile de aparare pe care Sistemul le socotea inexpugnabile.

 Poate ca Sistemul a reactionat pentru prima data in  vara anului 2005, cand, sfatuit de santajistul si ciripoiul Sorin Rosca Stanescu, Tariceanu a refuzat sa demisioneze si sa intre in procedura premergatoare alegerilor anticipate. PSD-ul avea atunci in sondaje in jur de 17-20% si alianta DA ar fi castigat alegerile cu o majoritate zdrobitoare. Insa SRS l-a intors pe Tariceanu, caci nu era bine ca PSD-ul sa fie ingropat. Cum sa supravietuiasca Sistemul cu un PSD minuscul in Parlament ?!

 In vara anului 2005 (in luna august) Presedintele Romaniei a declarat ca, desi nu are probe in acest sens, poate afirma public ca a fost amenintat pe telefon de SRS :

« Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a dezvaluit dupa intilnirea cu Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa, ca ziaristul care l-a sunat si l-a amenintat a fost Sorin Rosca Stanescu. Seful statului nu detine, conform liderului CRP, Cristian Tudor Popescu, probe pentru afirmatiile sale. „Stiu ca am de dat un raspuns intr-o singura propozitie: ziaristul care m-a sunat a fost Sorin Rosca Stanescu. Buna ziua!“, a spus seful statului la finalul intrevederii ». (Sursa)

Traian Basescu trebuie crezut chiar si fara probe, intrucat a fost un timp « prieten » cu SRS, o pretenie normala pentru vremurile tulburi ale tranzitiei din anii 1990-2004, insa care s-a sfarsit brusc atunci cand SRS a inteles ca vechiul sau « prieten », ajuns Presedinte al Romaniei, nu face favoruri nimanui si mai ales nu intervine in Justitie, nici macar pentru Patriciu.

Si tot la Justitie ajungem in cel de-al doilea posibil moment in care Sistemul a realizat ca Traian Basescu este periculos si trebuie eliminat : « Draga Traiane, iti trimit un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc. Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect? ». Scadalul « bietelului roz », asezonat cu perdeaua aferenta de fum (« Basescu e ca un codos, intrucat nu a scos biletetul mai devreme » ; « biletelul era la Elena Udrea, amanta lui Basescu »; « Basescu a fost complice, daca a tacut atata timp ») a fost momentul in care Sistemul, cu binecuvantarea lui Ion Iliescu, a decis sa treaca la actiune si sa il suspende pe Traian Basescu sub pretextul (astazi arhicunoscut) de « incalcare a Constitutiei ». Am asistat in zilele acelea de la inceputul anului 2007 la invazia tuturor monstrilor care pana atunci statusera ascunsi sub pat de dragul intrarii in UE si a negocierilor pe capitolele sensibile, mai ales pe Justitie : din aparator al independentei procurorilor, Traian Basescu s-a transformat in presa Sistemului in « sabotorul Constitutiei ».

 Scena a fost insa definitiv aruncata in aer de un Traian Basescu care s-a dus in Parlament si, exact cand se asteptau parlamentarii la scuze pentru acuzatiile pe care seful statului le adresase,  a declansat referendumul pentru introducerea votului uninominal. Daca ati uitat memorabilul discurs de pe data de 14 februarie 2007, il puteti reciti aici

Nu ma abtin sa nu citez un fragment ramas la fel de actual si astazi :

 « În lipsa informării se prefigurează, aş spune, accesarea acestor fonduri de către clientela politică. Cu siguranţă, există o stare de nervozitate pentru o parte din oamenii politici, deoarece nu mai funcţionează telefonul către procurori şi judecători.  În ultimii doi ani, foşti şi actuali baroni locali, foşti şi actuali miniştri, foşti şi actuali parlamentari, foşti şi actuali consilieri locali au început să răspundă în faţa legii. Aş spune că justiţia a început să funcţioneze, ceea ce creează un disconfort major celor care au făcut din politică doar un vehicul pentru îmbogăţire […]

Voi face, însă, ceea ce pot să fac, şi anume, voi declanşa un referendum, prin care să solicit românilor să opteze pentru introducerea votului uninominal.  Sper, în acelaşi timp, că Parlamentul României va declanşa procedurile, atât de necesare, pentru modificarea Constituţiei.

Este evident că societatea românească evoluează, dar nu putem spune acelaşi lucru despre clasa politică. În ultimii ani, România a intrat într-un proces accelerat de modernizare în aproape toate domeniile, proces impus de necesitatea alinierii la standardele Uniunii Europene, însă, în domeniul politicii nu există acquis comunitar, nu există reglementări care să stabilească nivelul necesar de moralitate în viaţa politică, nu există nici măsuri care să oblige clasa politică la o reprezentare autentică a intereselor comunităţilor locale, iar România a atins un punct critic, de la care reforma clasei politice devine crucială pentru sănătatea vieţi publice şi eficienţa instituţiilor statului ».

Referendumul pentru introducerea votului uninominal a fost declansat pe 14 februarie 2007 si a avut loc abia pe data de 23 octombrie 2007 iar la intrebarea “Sunteți de acord ca, începând cu primele alegeri care vor fi organizate pentru Parlamentul României, toți deputații și senatorii să fie aleși în circumscripții uninominale, pe baza unui scrutin majoritar în două tururi?” au raspus DA doar 3,94 milioane de votanti (cvorumul nu a fost atins).

 Prezentarea completa a odiseii politice a anului 2007 ar fi un demers prea lung si prea plictisitor. Insa exista totusi un aspect crucial pe care as dori sa il evidentiez, acum, cand anul 2007 se afla la ceva distanta si cand putem intelege mai bine cele intimplate. Am afirmat in episodul al XVIII-lea urmatorul lucru (teza nr.5 de la final) : « Ceea ce au facut Sandeii in Justitie a realizat Parlamentul in politica ».

 Imi mentin teza si o explic : anul 2007 a reprezentat inceputul Faultului Continuu (sau a Obstructiei Perpetue) al Parlamentului asupra Presedintelui. In acel an Sistemul s-a opintit din toate puterile pentru a-l neutraliza pe Presedintele ales al tarii, si cand spun aceasta nu ma refer numai la suspendare, ci la o baterie intreaga de modificari ale legislatiei care aveau ca filosofie amputarea grava sau impiedicarea exercitarii atributilor prezidentiale.

Bunaoara, Guvernul si Parlamentul s-au facut luntre si punte incercand sa il impiedice pe Presedintele Romaniei se organizeze referendumul pentru VU odata cu alegerile europarlamentare din 2007. Poate ati uitat, insa Parlamentul a votat in acel an niste amendamente la legea referendumului (vesnic legea referendumului !)  care contineau mereu interdictia organizarii unui referendum odata cu alegerile (locale, nationale sau europarlamentare). Pe 9 octombrie 2007, bunaoara, Hotnews titra:

« Camera Deputatilor a votat, marti, o modificare la legea referendumului cu tinta directa Traian Basescu. Amendamentul depus de deputatul PSD Eugen Nicolicea care prevede ca nu se pot organiza alegeri in aceeeasi zi in care se desfasoara un referendum propus de presedinte a fost adoptat cu 164 de voturi pentru, 55 impotriva si 2 abtineri. …. Legea referendumului a suferit mai multe modificari in perioada februarie – martie, chiar in etapele premergatoare demiterii presedintelui Traian Basescu. Deputatii PSD, PNL, PRM si PC au schimbat articole din lege astfel incat, in cazul in care presedintele doreste sa initieze un referendum pe diferite teme, data la care aceasta va avea loc trebuia stabilita de guvern »(Sursa)

Mai mult decat atat, in paralel, Parlamentul refuza sa emita avizul consultativ privind organizarea referendumului, fara de care decretul prezidential nu putea fi semnat. Cererea de aviz consultativ inaintata de Presedinte pe data de 15 februarie a primit un raspuns abia pe data de 30 mai, dupa referendum ! (Sursa)

Iar dupa ce decretul prezidential a fost semnat (pe data de 23 octombrie 2007, dupa multe atacuri la CCR si decizii ale acesteia favorabile Presedintelui), acesta a fost atacat la CCR de PRM, fara succes : a se vedea Hotararea nr. 7/2007 a CCR

Presedintele Romaniei si-a castigat cu greu in acea perioada (dupa multe contestatii si decizii ale CCR, dintre care mentionez Decizia 567/2006)  dreptul constitutional de a convoca un referendum oricand vrea, pe ce tema vrea, iar jocul obstructionist al Parlamentului (numai spatiul insuficient ma face sa nu insir acum lista exhaustiva a tuturor modificarilor la legea referendumului facute in 2007) a fost sanctionat prin aceste cuvinte ale Curtii Constitutionale din Hotararea nr. 7/2007 :

 « Articolul 90 din Constituţie stabileşte competenţa exclusivă a Preşedintelui României în materia referendumului cu privire la probleme de interes naţional, chiar dacă consultarea Parlamentului este obligatorie, în sensul că ea trebuie realizată, dar Preşedintele are libertatea deciziei. Numai Preşedintele României are dreptul de a decide care sunt problemele de interes naţional şi, în cadrul acestora, de a stabili, prin decret, problema ce constituie obiectul referendumului şi data desfăşurării acestuia, aşa cum prevăd dispoziţiile art.11 alin.(1) şi (2) şi art.15 alin.(1) lit.c) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului ».

 Privita retroactiv, lupta Presedintelui Romaniei cu Parlamentul si Guvernul incepand cu 2007 nu a fost deloc o lupta « politica » sau « legislativa » (nu mai amintesc de suspendarea din 2007, intrucat aceasta a aratat pentru prima data cum poate fi incalcata Constitutia de autoritatea care pretinde ca o apara, anume Parlamentul suspendacilor si listacilor), ci o lupta pentru apararea suveranitatii poporului de Sistemul care o confisca sub diverse forme.

In temeiul Constitutiei, Presedintele dorea sa consulte prin referendum  poporul si sa forteze reformarea clasei politice iar Parlamentul se opunea din toate puterile, incalcand principiul separatiei si echilibrului (incercand sa impiedice declansarea referendumului).

 Care suvernanitate ? Parlamentul nu recunoaste decat o singura manifestare a suveranitatii : cu ocazia alegerilor legislative. Mi-ai dat mandatul, ura si la gara, stimate popor, ne vedem peste 4 ani ! Aceasta era si inca este filosofia oricarui parlamentar care declama la TV ca « Parlamentul este supremul organ reprezentativ al poporului ». Pentru parlamentari, referendumul a fost mereu o sperietoare, cu exceptia referendumului de demitere a Presedintelui.

 Legea votului unonominal a fost alt mare front deschis de Presedintele Romaniei si pe care a luptat la fel de aprig. Daca astazi nu mai avem liste de partid si daca aceasta ciudata lege 35/2008 care trimite in Parlament candidati care s-au clasat pe locurile 2 si 3 nu contine si o lista nationala suplimentara nevotata, aceasta se datoreaza tot Presedintelui Romaniei care a sesizat CCR si a obtinut Decizia 1177/2007 ce impiedica accesul in Parlament a acelor dinozauri din partide pe care nici dracul nu i-ar mai fi votat si pentru care se pregatise o « lista   speciala » ce urma sa fie o scurtatura de aur spre Parlament :

« Prin reglementarea criticată, partidele politice, alianţele politice sau alianţele electorale nominalizează pe listele suplimentare candidaţi care, în cadrul procesului electoral, rămân în afara elementului esenţial al acestuia, „votul”, deoarece alegătorul nu se pronunţă prin vot direct sau indirect asupra listei suplimentare. Practic, deputaţii sau senatorii desemnaţi de pe aceste liste nu au fost votaţi de corpul electoral »(Sursa)

Written by Theophyle

01/10/2012 la 3:28 pm

163 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. salut! like 😀

  zigzag

  01/10/2012 at 3:41 pm

 2. Buan ziua,
  foarte interesanta istoria, sa vedem cine trage invatamintele. Peste ani, sper sa se recunoasca meritele presedintelui in toata aceasta perioada si opozitia bezmetica a politicienilor la democratizarea tarii.
  O ultima stire la b1: Laura Codruta Kovessi l-a delegat pe Daniel Morar ca prim procuror general adjunct la Parchetul general, pe o perioada de 6 luni. Il astept pe cetatean sa ne desluseasca semnificatia. multumiri anticipate!

  cedric

  01/10/2012 at 3:50 pm

  • cate galuste amare si cati le-or fi inghitit? Sa vedem ce tupeu are Muona ca sa nu-l promoveze pe Morar!! Mai ales ca zilele astea Muona o sa dea ochi (nu poate da piept, e de categorie MULT inferioara) cu Zmeul Zmeilor aka. V.Reding.

   cinic

   01/10/2012 at 5:55 pm

 3. Buna ziua!
  Cateodata este bine sa mai revedem istoria recenta.
  Multumim! 🙂

  miki

  01/10/2012 at 4:02 pm

 4. buna ziua;
  pentru bugetul personal al anului viitor:
  accizele se majoreaza cu 5 pct-daca nu sunt prevazute si alte cresteri-si sunt la benzina,mototrina si tigari de la 01 ian 13-cu 5 pct

  intamplator

  01/10/2012 at 4:17 pm

 5. sharp and clear (pt. Cacarau dau din maini: șarpencliăr)
  jos palaria!

  Sare'n Ochi

  01/10/2012 at 4:25 pm

 6. Buna ziua 🙂
  Ma surprinde uneori ca aceiasi idee juridica (eg. episodul trecut privind independenta justitiei, astazi privind relevanta referendumului in contextul manifestarii suveranitatii) este invocata de ambele tabere.
  Una din tabere, prin invocarea si apelul la proceduri incerca golirea de esenta a actului de justitie, cealalta incercand sa redea spiritul acestuia tocmai prin apelul la proceduri. Una sustine ca procedura acopera actul de justitie, celalat sustinand ca actul de justitie este ajutat de proceduri.
  Diferenta este atat de subtila, incat sunt necesare texte ca acesta de fata, pentru ca, parafrazand o vorba straveche, am ajuns sa nu mai vedem justitia din cauza procedurilor.
  Pentru un profan ca mine, si nu numai, este greu sa prinda esenta cand frazele din motivari sunt de genul „legea trebuie inteleasa in sensul aplicarii ei”.
  De aceea demersul lui @Citi este extrem de bine venit.
  (ca sa compar demersul cu un domeniul ce imi este mai apropiat: e greu sa explici unui novice diferenta dintre rutunjirea sumei si suma rotunjirilor 😆 )
  La concret:
  Am inteles din postul de fata, aplicabilitatea si diferenta esentiala dintre cele doua aliniate a articolului 2 din constitutie
  „(1)Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.
  (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.”

  Modul pervers prin care un grup organizat de infractori politici, incerca sa goleasca de continut ideea de suveranitate, prin apelul la proceduri si formalisme (refuzul luarii la cunostinta, refuzul procedural de aplicare a referendumului), devine astfel evident .

  DanSu

  01/10/2012 at 4:58 pm

 7. Bravo mai popor 🙂 Halal.
  Sondaj IMAS: Romanii doresc medicamente de ultima generatie, dar nu vor sa plateasca pentru ele

  lastnightmusic

  01/10/2012 at 5:40 pm

  • e normal;
   „le da” ponta si, mai nou, diaconescu/sa nu mai zic de becali si cati or mai fi!
   „sa dea domle,sa dea,ca d-aia e stat”
   p.s care e diferenta intre cei care au raspuns la sondajul asta si ” corporatistii” care si-au luat apartamente cu valoare reala de eur 50k platind eur 150k cu credit cu dobanda variabila,stabilita unilateral de banca?

   intamplator

   01/10/2012 at 6:04 pm

   • Intimplatorule esti pensionar,
    dar eu stiu precis ca romanul isi doreste ca eu- TDS sa ii platesc medicamentele, eu si cei ce producem in tara asta. Si pe noi nu ne apara nimeni de puturosii astia. Asa ca de luna viitoare cresteti tata contributiile la sanatate, sa isi ia tot pensionarul medicamente nextgeneration

    lastnightmusic

    01/10/2012 at 6:19 pm

    • Mr. TDS
     In timp ce va dau dreptate la judecata, imi permit sa va spun ca nu „toti pensionarii” judeca asa cum presupuneti. Marea majoritate da, dar nu toti. In acest context, am impresia ca acest comentariu al dvs. cate Mr. Intamplator este nedrept si lipsit de eleganta si fair-play.

     A A

     01/10/2012 at 7:48 pm

     • Monsieur AA,
      Nu ma incalzeste de loc ca o minoritate dintre pensionari seamana cu Sean Connery sau cu BrigitteBardot daca majoritatea cum spuneti dvs sta dupa colt in intuneric sa ma buzunareasca.
      Nu va asteptati sa va pup elegant pe frunt in timp ce ma buzunariti. Ma refer la majoritate Herr AA

      Personal cred ca voi muri inainte de a iesi la pensie. Prefer munca pensiei.
      Cred ca si multi altii ca mine ca daca voi prinde un cancer din acela scump care costa 1 milion de dolari pe an voi prefera sa mor in liniste fara sa racnesc in fata la Ministerul Sanatatii ca Romania e datoare sa ma salveze.

      lastnightmusic

      01/10/2012 at 8:03 pm

      • Da, ref majoritate aveti dreptate. Si eu o mierlesc inainte de pensie, asa am in plan. Dar tot indraznesc sa va spun ca sunt oameni mai in varsta in Ro (ca Mr. Intamplator) care sunt pe aceeasi unda de gandire si sa nu-i jignim bagandu-i la majoritate.

       A A

       01/10/2012 at 8:10 pm

       • Senor AA ,
        Honni soit qui mal y pense.

        lastnightmusic

        01/10/2012 at 8:15 pm

       • Proverbul este aplicabil. Sper numai ca dracul sa nu vina pe mine 🙂

        A A

        01/10/2012 at 8:20 pm

 8. Buna seara! 🙂

  Multumiri celor care au citit aceat episod extrem de important. Vad ca azi e ziua cu stiri din Justitie 🙂

  Cetatean

  01/10/2012 at 6:17 pm

  • Justitie…cam aduce cu lupta pentru reduta de la Plevna. Nu mai stiu daca era prima sau ultima reduta a adversarilor, nici daca aliatii se ajutau sau se spionau sau daca generalul Schengen era pe metereze…

   judex

   01/10/2012 at 6:43 pm

 9. vad la b1 ca DD umbla prin Bucuresti cu 7 saci cu bani! E nebun total.
  Alta stire: Cepoi si-a dat demisia! Arafat i-a luat locul, interimar , pana la alegeri.
  Ponta si Chitoiu fac declaratii la 19.30.

  cedric

  01/10/2012 at 6:41 pm

  • au dat lovitura de imagine : doctorul Calafat este iubit de popor

   lastnightmusic

   01/10/2012 at 6:51 pm

   • Aiurea! Nu mai au om, si il pun pe Calafat. Oricum, nu le ajuta, Calafat e mare si tare daca are adversar. Cand nu are, nu ai cu cine il compara.

    Cetatean

    01/10/2012 at 6:54 pm

    • serios vorbind, Raed are o problema conceptuala. Pt. el nu exista limite bugetare, care sa oblige pe medic sa faca alegeri dureroase (ca o paralela, cardiochirurgul care are numai o inima disponibila si vreo 5-6 candidati la transplant). In zona de urgenta i-a fost bine, in zona bugetara a Ministerului nu mai exista acte medicale ci dresura de lei [ care trebuie sa sara de la o luna la alta ]. Raed, in nov.2011 a vorbit exact din aceeasi perspectiva, miere pe sufletul zbieratorilor din USL, iar acum trebuie sa intre el in pielea celui pe care-l smotocea in 2011.

     cinic

     02/10/2012 at 8:40 am

   • Calafat s-a demascat si decazut acceptand sa joace in echipa cu gibonul dement si criminalii batrani. Oricat ar fi el de „iubit” de poporul nazuind pervers la nextgeneration.

    A A

    01/10/2012 at 7:02 pm

 10. Eu zic sa-si dea demisia tot guvernul asta seara! DD le-a venit de hac. Sta in masina si cere sa-l primeasca cu banii la minister.

  cedric

  01/10/2012 at 6:47 pm

 11. bunä,

  ce circ ,ce tzigänealä.cand te bagi cu tziganii si neamuri proaste-parvenite.

  asta nu e arestat pt. nerespectarea ordinului public ?

  theo- nona

  01/10/2012 at 7:00 pm

 12. acum tot BÄSESCU , este de vinä ????????

  theo- nona

  01/10/2012 at 7:01 pm

 13. Cu Justitia e asa: desi e capabila sa cedeze tactic si sa propuna macar pe Kovesi la DNA, insa nu o vad acceptandu-l pe Morar. Pe de alta parte, ea are si ea agenda ei, si nu m-ar mira sa cedeze tactic si sa isi atraga urletele USL, insa sa mizeze pe faptul ca tot pe ea ar pune-o si dupa alegeri, iar ea si-ar urma agenda.

  Cetatean

  01/10/2012 at 7:02 pm

  • Muona?… Morar e tinta, clar. Cred si eu ca asa va incerca vipera: s-o tina pe Kovesi si sa-l expedieze pe Morar out.

   A A

   01/10/2012 at 7:06 pm

 14. ce rusine pt. Romania.

  escrocul asta DD, trebuie arestat.

  theo- nona

  01/10/2012 at 7:09 pm

 15. As vrea sa vad o trupa de interlopi care sa ii dea lovitura lui DD si sa-i fure banii poporului!

  cedric

  01/10/2012 at 7:20 pm

  • buna seara ! sa nu -i dea prin cap otv istului sa si organizeze singur un „jaf la drumul mare”. ar avea tembeleziunile subiect garantat vreo luna 😀

   zigzag

   01/10/2012 at 7:29 pm

 16. http://www.evz.ro/detalii/stiri/ROMNIA-LUI-CRISTOIU-ARD-nite-vagoane-care-in-mori-s-li-se-zic-tren-1003311.html
  Gandire si soparle de maistru.

  Reamintesc catre FC-MRU ca de la 1 octombrie maistrii (gen Cristoiu) si maistrele (tip balena moralista) intra in program de propaganda de alegeri (sa iasa useleul)

  A A

  01/10/2012 at 7:32 pm

 17. Lasa, Cristoiu e prins in paradigma „omul si sloganul castiga alegerile”.

  Cetatean

  01/10/2012 at 7:36 pm

  • Da.
   Eu doar incerc sa zic ca va fi din-ce-in-ce mai „prins”. Asa a facut la toate alegerile.
   Maistrul se face ca nu vede locomotiva de mare viteza cu suspensie magnetica, o doar ignora si o pune in derizoriu cu batrana si corupta ineficienta locomotiva neagra cu aburi din carbune.

   A A

   01/10/2012 at 7:41 pm

 18. Buna seara 🙂
  Istoria noastra minunata, indepartata si apropiata. Este necesar sa cunostem si sa tragem concluziile necesare. C.multumiri ptr. efortul facut 🙂
  PS. Stau si ma gandesc cum justifica numerarul DD si ce banca i-a dat drumul cu sacii prin Bucuresti. Din cate cunosc ar tb sa intre in actiune Oficiul de Spalare a Banilor ptr. ca orice suma mai mare de 10.000 Euro in echivalent, la ridicare in numerar tb justificata.

  mar

  01/10/2012 at 7:53 pm

  • OTP Bank, parca. Culmea ca e o banca extrem de profesionista si rapida, desi mica.

   Cetatean

   01/10/2012 at 7:56 pm

  • Oficiul intra in actiune la depunerea a peste 10.000 Euro. La retragere nu trebuie sa-i justifici pentru ca sursa e clara, banca. La depunere trebuie sa justifici sursa.

   mc25

   01/10/2012 at 10:45 pm

  • salut mar. Daca banii provin din surse cunoscute (contul personal sau credit dat de banca) nu e nevoie de vreo ancheta.

   cinic

   02/10/2012 at 8:43 am

 19. Cristoiu nu intelege cateva lucruri:

  – legea 35/2008 si modul cum se impart mandatele
  – ca nu poti sa ii ceri lui MRU sa fi facut partid acum un an
  – ca aici, pe partea dreapta, sunt ultimii oameni care apara statul de drept si ca nu ai voie s afaci nazuri de midineta. Ai de ales: ori cu pucistii, ori cu statul de drept
  – ca MRU nu e naivul secolului, sa negocieze cu Baga and Co si sa fie tras pe sfoara a doua oara
  – ca MRU joaca pe termen lung.

  Cetatean

  01/10/2012 at 7:54 pm

  • Le intelege. Dar nu-i pasa.
   Este in mod de propaganda acum. Eu sunt cu atentia pe el si-l voi demonta aici daca nu este corect.

   A A

   01/10/2012 at 8:05 pm

   • O sa fim vigilenti. Oricum, sa iti zic ceva ce nu cred ca am mai zis: Cristoiu este foarte slab in scris. Editorialele lui sunt de departe muuuultr mai slabe decat ce zice spontan, la TV.

    Cetatean

    01/10/2012 at 8:16 pm

    • Da, mereu a fost slab asa, dar a tinut si asta imi ingrijoreaza atentia. Cristoiu e periculos daca este ignorat, dar usor de demontat. Este doar un maistru, nu un maestru.

     A A

     01/10/2012 at 8:24 pm

   • Cristoiu este un brand.
    Putin ii pasa de Afrodita, Blaga sau Oprescu sau de cine va cistiga alegerile
    Ii pasa de el insusi.
    Jocurile pe care si le pune in scena sunt pentru el. Nu va mai faceti probleme precum adevarul si dreptatea.
    Asta il face sa el vioara 1 intr-o televiziune, el si nu Andreea Pora
    Si CTP avea scenografia lui. si Tuca la fel.
    Nu puneti la suflet, nu va simtiti tradati
    Cristoiu isi cistiga cum stie piinea zilnica
    🙂

    lastnightmusic

    01/10/2012 at 8:22 pm

    • Repet: Cristoiu este periculos daca este ignorat. Foarte periculos. Altfel? usor de demontat.

     A A

     01/10/2012 at 8:26 pm

     • Cristoiu e la fel de periculos ca si cutremurul de gradul 8 care urmeaza.
      Ei si ?
      El devine periculos daca il bagi in seama …

      lastnightmusic

      01/10/2012 at 8:28 pm

      • Noi nu-l bagam in seama. E vorba de ailalati multi si indiferenti pana la o zi inainte de votare.

       A A

       01/10/2012 at 8:30 pm

  • salve citi. Cristoiu (dar nu e singurul din „intelighentia” romana) nu s-a desprins de conceptul de „Mesia”. Marile democratii foarte rar au inregistrat vreun Mesia si nu intotdeauna in capul statului (USA, UK, Germania). Iar marii ideologi nu au avut functii „administrative” (Gandhi, Mother Teresa…). DIn acelasi motiv nu vad vreun viitor pt. Mihai Neamtu (retrag adjectivul de mare -ideolog-).

   cinic

   02/10/2012 at 8:47 am

 20. @rds
  la normal citeste cu ghilimele;
  si asa,ca sugestie,nu te repezi ca fata mare la maritat/s-ar putea sa nimeresti la un ” peste” si te scoate ala la produs

  intamplator

  01/10/2012 at 7:56 pm

  • salut Theophyle. In care tara cu economie de piata functionala exista „investitor strategic”?? cand HP a cumparat Compaq si-a varat coada macar vreun contopist de Comert??? Dar cand KLM + AF au cumparat NWA? companiile sunt pe bursa, cine are bani cumpara cat vrea si cat poate. Cand ai controlul board-ului reorientezi compania… PS. Imbecilitatea cu intangibilitatea locurilor de munca (rahat propagandistic de sorginte marxista si demagogica) impeidica ORICE inovare tehnologica [ chiar si inlocuirea docherilor cu fork-lifturi sau inlocuirea dactilografelor cu PC sau obligarea sefilor sa-si conduca masina ]. PS2. PSD nu a inteles ca RO din 2012 (cu 5 ani de UE in spate) nu mai e RO din 2004, iar conceptul lor de administrare a tarii e din 2004 sau mai vechi [democratia originala a lui Ilici].

   cinic

   02/10/2012 at 8:55 am

 21. Seara buna
  – Citesc ca in tara minunilor , un amarit iese cu saci de bani din banca si nimeni nu zice nimic . 🙂
  In Italia si prin lege , oricare plata mai mare de 1.000 euro (una mie euro) se face prin cec bancar , carte credit / debit sau virament . Inclus salarii si pensi . 🙂
  -In aceiasi tara a miracolelor zilnice , „cel mai cinstit guvern” a mai pierdut un ministru . Vrea Ponta sa bata recordul mondial de schimbat ministrii ? 😆 Ma intreb cine se mai gindeste la guvernare daca nu se gasesc nici macar ministri credibili . 😆

  stefan60

  01/10/2012 at 8:04 pm

 22. La Turcescu este Constantin Roibu, din pacate si Chirieac.
  M-am gandit si eu la fel ca zigzag, ce-ar fi ca DD sa-si fure banii si apoi sa ceara despagubiri.
  Dar de ce intarzie perechea Stan si Bran (cum le-a zis Turcescu lui Ponta si Citoiu)?

  cedric

  01/10/2012 at 8:04 pm

  • interesant . saptamana trecuta a fost rosca stanescu invitat la b1 acum chirieac. se pare ca a devenit un obicei. lunea viitoare poate il invita pe gadea.sau pe ciuvica.

   zigzag

   01/10/2012 at 8:11 pm

   • salve. Si mai interesant este ca nu mai vitupereaza ca la latrine. Devin chiar pasabili.

    cinic

    02/10/2012 at 8:56 am

 23. Baieti si fete, va anunt in seara asta la Realitatea la ora 21… Teatru de papusi!!!

  Paiata, la ora 21.

  Cetatean

  01/10/2012 at 8:06 pm

 24. Off topic! In timp ce platile pe suprafata vor fi sub 170 Euro (declaratie Pudel) s-au gasit resurse sa mai angajeze „numai” 50 de directori la APDRP. Probabil ca s-a gandit ca birocratia este mica, sistemul inca suporta si procedurile mai pot fi „imbunatatite” cu aberatii. Nebunia capata accetente greu de gestionat, Varanul deodecic a transformat Ministerul Agriculturii in feuda personala.
  Oare ce face opozitia, ptr. ca lucrurile capata o turnura exploziva. Acciza la motorina pe trim. ll nu s-a decontat si s-a ajuns la scadntza ptr. depunerea documentelor aferente tr. 3.

  mar

  01/10/2012 at 8:08 pm

 25. Cu sacii de bani de azi, DD l-a ingropat pe Ponta.

  Nu exista manevra mai tare pentru electoratul OTV-ist decat sa il vada pe Domnu’Dan cum vine cu sacii cu bani la Oltchim si aia nu vor sa ii primeasca.

  Este dovada suprema ca Domnu’Dan iubeste poporul si isi da banii pentru el iar Ponta e un ticalos caruia nu ii pasa de cei de la Oltchim.

  Limita suprema a fst atinsa: argumentul inexpugnabil: sacii cu bani plimbati prin Bucuresti ca dovada a bunei credinte si a patriotismului lui DD.

  Ponta, take this! 🙂

  Cetatean

  01/10/2012 at 8:11 pm

  • din pacate, de necazul angajatilor oltchim nu-i pasa nimanui. sa nu primesti banii pe munca ta , timp in care ai de achitat rate , facturi si mai ai si copii de trimis la scoala e destul de neplacut.

   zigzag

   01/10/2012 at 8:15 pm

   • Iar veti zice ca sunt fara inima
    Angajatii aia care mai sunt la Oltchim trebuiau sa plece de acolo de 4 ani.
    De 4 ani trebuiau sa caute o recalificare, un job in Italia sau Irlanda
    Cei ce sunt acolo sunt cei ce asteptau sa le moaie Ion Iliescu posmagii . Nu zic ca toti. Dar multi din ei sunt din categoria lasa-ma sa te las.
    Cei harnici au plecat de mult de acolo.

    lastnightmusic

    01/10/2012 at 8:26 pm

    • Nu, eu nu zic ca e lipsit de inima. Asa trebuiau sa faca. Asa am facut eu intr-o situatie similara, in aceeasi „industrie”; se poate, nici nu stiu cat de buni sunt si cat de realizati ar fi.

     A A

     01/10/2012 at 8:33 pm

    • :)) bine. cum zici tu . sa dea Dumnezeu sa nu ajungi vreodata in situatia amaratilor de acolo si dupa ce depui o munca sa-ti traga teapa vreun client si sa nu te plateasca.

     zigzag

     01/10/2012 at 8:33 pm

     • Mie nu mi s-a intamplat. Dar am roit-o devreme din cacatul romanesc, si asta-i drept.

      A A

      01/10/2012 at 8:37 pm

     • Ziggi – Ponta a decis acum citeva minute.
      Eu si ceilalti 3 milioane care platim impozite vom plati de acum si salariile „amaritilor de laOltchim” care il vor vota pe Ponta ca sa continuie dupa alegeri sa ia bani de la TDS sa le dea la Oltchimisti.
      Iar daca TDS ar intra in faliment, nu ar sari nici-un amarit sa imi dea macar o hartie de 50 lei

      lastnightmusic

      01/10/2012 at 8:38 pm

      • @Tds ai putina logica. este vorba ca niste oameni au depus o munca si nu si au primit salariul.atat.

       zigzag

       01/10/2012 at 8:41 pm

      • Nu ar sari nimeni, TDS, sa-ti dea ajutor daca ai avea nevoie.
       Asta-i cacatul romanesc de care vorbeam. Ai pus virgula la tzi cu asta TDS, don’t worry: nu va ramane asa, nu are cum.
       I promise.

       A A

       01/10/2012 at 8:47 pm

 26. Buna seara tuturor 🙂
  S-a uitat cineva in sacii de bani ai lui DD? Sigur nu i-a umplut cu hartie chioara?

  Diana

  01/10/2012 at 8:20 pm

  • Nu stiu, dar remarca lui Lazaroiu despre demisia MS in contextul nebuniei de la OLtchim mi s-a parut geniala..Am auzit si ca Arafat nu e decit interimar, se pregateste Nicolaescu. Ar fi amuzant daca nu ar fi atit de trist. Nici un om competent in guv. de cinstiti, cred ca asta e ideea.

   Coana Zoe

   01/10/2012 at 8:26 pm

   • Capul de Arici lipsea din galeria de aur a lui ponta 🙂
    Asta are probleme si cu inima si cu capul.

    lastnightmusic

    01/10/2012 at 8:42 pm

   • oricine intra in cladirea MS e condamnat de cand pune mana pe clanta. Toti zbiara in jur „da-ne bani” si nimeni nu intelege chineza „ciu-ciu bani”. E poate primul minister unde demagogia lui „o sa va dam” nu tine.

    cinic

    02/10/2012 at 9:00 am

 27. Buna seara Theophyle, buna seara Cetatean, buna seara all.
  1. @Cetatean- chapeau. Din ce in ce am convingera ca serialul acesta nu ar trebui sa ramana in spatiul virtual.
  2. off topic: ouch. http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/ing-inchide-operatiunile-bursiere-de-la-bucuresti-10144798

  Lupul Alb

  01/10/2012 at 8:23 pm

 28. Buna seara!

  Drum liber pt. DD. O sa discute de guvern pana la alegeri.

  Finante Azi

  01/10/2012 at 8:27 pm

 29. Gata, s-a anulat privatizarea Olchim, Chitzoiu tb sa demisioneze, Premierul hotz tb sa-l insoteasca.

  mar

  01/10/2012 at 8:27 pm

  • A cistigat Ponta… sau macar a diminuat pierderile la maximum.

   lastnightmusic

   01/10/2012 at 8:32 pm

   • Propun Arafat prim ministru. 😀

    Lupul Alb

    01/10/2012 at 8:35 pm

   • de fapt au castigat „capusele”. cei care pe linie politica ( psd,pdl,pnl) au capusat combinatul.

    zigzag

    01/10/2012 at 8:35 pm

    • ziggy salut. Pana la cifre publicate, chestia cu capusele pare o gaselnita Ponta. Si hai sa rationam impreuna care sunt domeniile unde la Oltchim sigur nu e loc de capuse: furnizarea de materii prime si de energie (cifrele cele mai mari si DECISIV de mari). Traderii prin definitie nu sunt capuse (pana si Ponta nu-si da seama de asta). Celebrul frate a lui Boureanu are „imnesa gaura”de 300 000 euro, adica sub 0.5 la mie din incasarile potentiale. Capuse pot sa apara la firmele de servicii (paza, curatenie, mai greu la mentenanta instalatiilor), dar nu vad cifre imense acolo. PS. din cifrele publicate se pare ca inca din 2001, costurile de productie pe PVC erau mai mari decat pretul de piata, ori acolo nu mai vorbim de capuse. Singura „capusa”ENORMA -dar despre care un marxist nu va vorbi- este contractul colectiv de munca.

     cinic

     02/10/2012 at 9:07 am

 30. hehehe 🙂
  Tot nu imi facusem bugetul de cheltuieli …
  Va trebui sa platesc din buzunar si salariile de la Oltchim, cel putin pina cistiga Ponta alegerile cu 55% si apoi ii da afara cu jdesalarii compensatorii.

  Mester Ponta !!!

  lastnightmusic

  01/10/2012 at 8:34 pm

 31. Ponta e mort.

  DD se plimba cu banii la sac si el declara ca DD nu are bani. la OTV asta va declansa nebunie.

  Cetatean

  01/10/2012 at 8:44 pm

  • tare mi-e frica, imi pare ca Ponta scapa dintr-un clinci programat de DD pina la alegeri.
   Pun pariu ca la alegeri muncitorii oltchimului vor vota cu USL si nu cu PPDD

   lastnightmusic

   01/10/2012 at 8:49 pm

   • muncitorii nu sunt miza. Muncitorii stiu mai bine ca altii cum sta treaba.

    Miza sunt hoardele OTV*izate. Pentru astia, DD are saci cu bani si Ponta nu vrea sa ii ia.

    Cetatean

    01/10/2012 at 8:50 pm

    • Da , recunosc ca ai dreptate
     Tomnai am citit ce a declarat Ponta.
     Ca sa scape Ponta, vad ca da in DanDiaconescu cu plingeri inselaciuni. E un boooouuuuu mare de tot. L-a transformat pe DD intr-un sobolan prins in colt care poate scoate ochii pisicii . Nu i-a dat nici o sansa sa iasa onorabil din asta. Asa ca DD pina in decembrie va urla contra guvernului Ponta.

     lastnightmusic

     01/10/2012 at 8:58 pm

     • DD e hiper specialist la asa ceva. Victimizare non-stop. Ponta va avea un sobolam care il va musca de gat non-stop pana la alegeri.

      Cetatean

      01/10/2012 at 9:04 pm

 32. Ponta il amenintza pe DD, zice ca a depus plangere ptr. inselaciune. Interesant este ca i-a facut traseul lui DD, nu cred ca este in regula acest lucru. A sarit calul urat de tot 😦 S-au intalnit talharii la drumul mare :mrgreen:

  mar

  01/10/2012 at 8:52 pm

 33. Ponta plagiatorul, este cea mai ordinarä persoanä din romania,
  un bolsevic obraznic si tupeist.el se dä curätzel ca o floricicä.

  theo- nona

  01/10/2012 at 9:04 pm

 34. chireac- un sleios infect.

  theo- nona

  01/10/2012 at 9:11 pm

  • Ce nu intelegc ( 😀 ) este ce cauta Chireac la B1

   Lupul Alb

   01/10/2012 at 9:21 pm

 35. Salutare tuturor,
  Iar incepe circul. Citat din interviul dat de Copy/Paste in Euroactiv
  „In ceea ce priveste summitul pe tema cadrului financiar multianual 2014-2020 (care urmeaza sa aiba loc pe 23-24 noiembrie), deoarece tine de pozitia Guvernului, ii voi cere presedintelui mandatul de a participa. La celelalte summituri, presedintele Basescu este cel care va participa”, a spus Ponta.

  ion

  01/10/2012 at 9:12 pm

  • Asta cu „tine de…” e vag. Documentele vorbeste, nu Ponta.

   Cetatean

   01/10/2012 at 9:17 pm

   • City,
    Nu degeaba a iesit Gordon azi in presa. Desteptii de la CSM iar s-au bagat ca musca in lapte cu conditiile pentru numirea PG (Fara sa vrea Mona a primit un ajutor nesperat). Altul era planul dar ei abia acum il intrezaresc. Plus adauga si semiesecul CSAT. Vin vremuri grele.

    ion

    01/10/2012 at 9:25 pm

    • CSM-ul actual are o meteahna grava, preluata de la Sandeii vechi: se iau drept Dumnezeii Justitiei. Vor ca ei sa NUMEASCA, cand procedura numirii de juzi + proc apartine Presedintelui, prin Constitutie.

     Cetatean

     01/10/2012 at 9:58 pm

  • si nu s-a asezat Basescu in genunchi ca sa-i multumeasca lui Ponta pt. marinimie? „O pasha, cat de darnic esti..” (numai ca EL-Zorab a murit pana la sfasitul poeziei).

   cinic

   02/10/2012 at 9:09 am

 36. asa e la saträ, amandoi sunt tzigani parvenitzi.

  theo- nona

  01/10/2012 at 9:12 pm

 37. Presedintele stie ce si unde merge, dacä ii cere presedintelui
  mandat, plagiatorul nu are ce cäuta acolo. Plagiatorul Ponta sä-si
  dea demisia.

  theo- nona

  01/10/2012 at 9:15 pm

 38. Salutare tuturor.

  Ce se mai aude in privinta lui Chitoiu? Nu zicea copyhotzul ca „raspunde cu capul” pentru Oltchim?

  EuCuMine

  01/10/2012 at 9:17 pm

  • A spus Copy/Paste asta seara. Il pastreaza in continuare

   ion

   01/10/2012 at 9:21 pm

  • Daca ar fi avut, l-ar fi pierdut. Insa Ponta nu are cum sa taie capul grajdanului lui Rusanu si Fenechiu

   Cetatean

   01/10/2012 at 9:22 pm

   • Cica Rusanu trage cu sageti otravite spre Georgescu. Unde dai si unde crapa.

    EuCuMine

    01/10/2012 at 9:41 pm

 39. DD la B1, vorbeste la foc automat. Iar s-a pregatit, asociaza mesajul cu gestul perfect.Il demoleaza pe Premierul hotz.

  mar

  01/10/2012 at 9:33 pm

 40. DD candideaza in acelasi colegiu cu Ponta 🙂

  Finante Azi

  01/10/2012 at 9:44 pm

 41. Buna seara! 🙂

 42. DD va candida in Colegiul in care va candida Ponta 😆 Ponta si-a gasit nasul, il rupe DD-ul.

  mar

  01/10/2012 at 9:45 pm

  • hai sa gasim un candidat echivalent pt. colegiul lui Cacarau. Sloganul va fi: „Foaie verde dudau, Sa-l votam pe Cacarau, Si-o sa fie mult mai .. bine”.

   cinic

   02/10/2012 at 9:14 am

 43. in toatachestia asta cu oltchim se uita un lucru:
  azi suntem in 01 octombrie,oltchimul daca va avea bani pentru materii prime,nu le va primi mai devreme de o luna;
  sunt curios ce cumparator al produselor oltchim va accepta sa plateasca in avans ce va produce oltchimul in noiembrie
  deci pe scurt: vor fi alegerile e 09 decembrie si oltchimul va fi si atunci ca si azi
  dd nu-l va ierta,il va toca marunt
  pdl nu-l va ierta vor zice si ei in surdina ce trebuie sa zica
  asa ca s-ar putea ca lui ponta sa i se traga de la oltchim/ a naibii chestie ,sa trebuiasca sa faci si muncesti-in cazul lui,sa ia decizii- nu numai sa macani pe la teveuri
  acum se vede ca nu ajunge sa faci ep ” duru” sa te ratzoieshti pe la unii si altii,sa mai tragi un plagiat ,sa te lauzu ca ” ai fost procuror”
  se va dovedi in urmatoarele 60 zile ca ponta e un neica nimeni ca si acolitul lui cacarau ala
  valentin ionescu a mai scapat una la b1 in seara asta: de longhi si bosch nu mai vin la jucu;motivul: actiunile guvernului ponta
  in alta ordine de idei,sindicatele maine isi fac incalzirea;prima manifestatie/cr

  intamplator

  01/10/2012 at 9:50 pm

  • Da, am auzit cand a zis ca nu mai au incredere in guvernul Ponta. Cred ca a mai zis ceva si l-a bruiat Iorgulescu care a sarit ca ars.

   mar

   01/10/2012 at 9:57 pm

 44. Ponta e mort, daca DD candideaza acolo unde e si el. Sigur il va trage sub 50% din numarul de voturi si chiar daca castiga colegiul, poate pierde in fata celui de pe locul II sau III.

  Poate se refugiaza la Dragnea!

  Cetatean

  01/10/2012 at 9:55 pm

 45. in alta ordine de idei:
  mi s-a parut de tot rahatul ponta spunand ” am dat dispozitii la..”
  vreau sa-l aud cum da „dispozitii” clientilor oltchim sa plateasca in avans
  si inca ceva: contractele pentru produsele oltchim se fac trimestrial;ponta isi inchipuie ca daca are el pvc sau polioli sau ce-si inchipuie el ca o sa faca oltchimul vor sta cumparatorii cu cisternele si camioanele la coada sa cumpere
  productia oltchim;
  oricum,la ponta putem parafraza” din greseala in greseala pana la caderea finala”
  problema e ca ne costa scump de tot pe noi si insuportabil pe oamenii de la oltchim

  intamplator

  01/10/2012 at 9:57 pm

 46. Ponta viitorul presedinte ICR?

  Finante Azi

  01/10/2012 at 10:03 pm

  • nu. Ponta, viitorul sef al spitalului Floreasca. Nu se stie cine mai incearca sa se „sinucida” in USL

   Cetatean

   01/10/2012 at 10:05 pm

 47. Gasca de detinuti politici din USL,haituiti de securistii lui Basescu, adica DNA, si-au gasit nasul. Ponta a trimis la parchet. Deci primul-ministru vrea sa-l bage la zdup pe DD. Pina la alegeri vor fi cohorte de cetateni convinsi ca USL il persecuta politic pe DD.

  P.S. @cetatean: excelent ca de obicei. Pina la urma cea mai mare frina impotriva modernizarii Romaniei este, culmea, tocmai parlamentul.

  Aha

  01/10/2012 at 10:06 pm

  • Buna! Merci frumos! 🙂

   Trag tare, mai sunt cateva episoade si vreau sa arat ca Parlamentul e ultimul bastion al nomenclaturii vechi si noi.

   Cetatean

   01/10/2012 at 10:08 pm

 48. Il rupe pe Ponta, a dus banii cu sacul ptr. ca Oltchimul are toate conturile blocate. este o metoda uzitata in cazul insolventei.

  mar

  01/10/2012 at 10:09 pm

  • lui Ponta nu i-a reusit manevra deocamdata. Insa a lasat o urma puternica si DD e pe ea,

   Cetatean

   01/10/2012 at 10:11 pm

 49. Paiata traseaza sarcini Monei:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Antonescu-A-considera-scandalos-o-propunere-a-rocadei-Kovesi-Morar-1003516.html

  „Aş considera scandalos ca din partea acestui Guvern, a acestui ministru al Justiţiei, să vină o propunere a rocadei Kovesi-Morar„, a spus Antonescu.

  Am discutat cu doamna Pivniceru să vedem dacă există oameni interesaţi pentru cele două posturi. Temerea era că potenţialii candidaţi să nu fie intimidaţi. Nu cred că este posibilă o negociere a posturilor făcută de Victor Ponta cu Barroso, Reding sau Băsescu”, a adăugat liderul PNL.

  Asta declara pe fata ca influenteaza Ministrul Justitiei sa propuna anumiti procurori!!!!!

  Cetatean

  01/10/2012 at 10:14 pm

  • Antonescu ramane pe din afara. Ponta e DJ la guvern.

   Finante Azi

   01/10/2012 at 10:15 pm

   • Antonescu are cale scurta spre Mona. Prin Vlasov, care are un argument imbatabil: valoarea lui.

    Cetatean

    01/10/2012 at 10:18 pm

  • SI mai declara si asta: „Daca nu gresesc, am primit informari de la serviciile secrete privitoare la zonele de interese ale unor investitori straini in cazul Oltchim”. Huh??? De cind au serviciile secrete treaba sa-l informeze pe Antonescu si ca ce chestie?

   SI isi mai si asuma riscul: „Sigur ca exista riscul sa obtii 49% si sa nu intri in Parlament”. Din pacate, pentru noi, nu numai ca exista un risc, este de-a dreptul calculat diabolic sa ai 29% si sa ajungi totusi in Parlament, asa ca si, he he, tot Antonescu.

   Aha

   01/10/2012 at 10:19 pm

   • nu, riscul e sa patesti ca Ionut Popescu: sa castigi si sa vina ala de pe locul II. Asa sa ii ajute Dumnezeu Paiatei!

    Cetatean

    01/10/2012 at 10:25 pm

 50. @City, multumesc pentru noul episod 🙂

  Diana

  01/10/2012 at 10:19 pm

 51. Poate imi explica si mie cineva competent in ale managementului unei intreprinderi falimentare.urmatoarele afirmatii ale Copy Paste:
  1. De la conferinta de presa citez” Tot miercuri, Chitoiu si ministru de Finante vor incepe sa discute cu toti creditorii principali: AVAS, Electrica si cele trei banci – BCR, Banca Transilvania si CEC Bank
  Impreuna cu ei, joi, vom prezenta planul de relansare al Oltchim, care sa prevada finantarea repornirii productiei, plata salariilor restante si pregatirea pentru o privatizare care sa aiba loc cel mai probabil in 2013″
  2. Din interviul de la A3 citez aproximativ Creditorii bancari si SC Electrica vor participa la managementul combinatului, adica vor numi reprezentati in consiliul de administratiei? Este legal asa ceva?

  ion

  01/10/2012 at 10:22 pm

  • Nu poate sa faca asta decat daca se intra in insolventza, adica se va numi un administrator special de catre judecatorul sindic si vor ajunge la masa credala. Daca planul de relansare va fi acceptat, pe primul loc la plata vor fi salariile, pe urma datoriile la BS, si ulterior bancile. Ca sa fie acceptat planul de relansare tb sa vina cusursele de finantzare.
   Asa ca termenul este o mare magarie, conform L85/2006 termenul anuntzat de Premierul Hotz este nereal.

   mar

   01/10/2012 at 10:32 pm

   • L85/2006 este legea privind procedura insolventei

    mar

    01/10/2012 at 10:35 pm

    • Buna Mar,
     Dar desteptul nu a mentionat termenul de insolventa. Ba a mai spus ca Ministrul Chitoiu va numi maine un nou director general. Plus ca guvernul va mai acorda saptamana aceasta ajutor social de 1400 lei la cei eligibili. Asta iar nu se pupa cu insolventa

     ion

     01/10/2012 at 10:39 pm

 52. Eu inteleg doar atat: bla*bla-*bla. Vream sa castigam timp pretios pana la alegeri, sa nu pierdem mult, apoi ne bagam picioarele.

  Cetatean

  01/10/2012 at 10:24 pm

  • si uite asa le da Ponta ajutoare de la buget celor de la Oltchim, din banii tuturor. Dupa alegeri nu ii mai intereseaza.

   Finante Azi

   01/10/2012 at 10:31 pm

 53. Copy/Paste chiar nu stie de procedurile de numire ale PG. Citat la A3 „Mona va propune miercuri cele doua propuneri pentru PG si ADN”. Pai pe situl Min. de Justitie scrie negru pe alb ca pana in data de 4 octombrie se depun candidaturile. Urmeaza 15 zile de depunere a proiectelor and so one. Il doare ca Balan a picat pe interceptari deci el trebuia sa fie viitorul PG. A ramas masca cu numirea lui Morar ca interimar.Prostul mai si se destainuie ca a vorbit cu Mona daca e OK aceasta numire.

  ion

  01/10/2012 at 10:49 pm

 54. Ceapa mamii lor! Si Paiata a zis ca a vorbit cu Mona. Baietii o preseaza, sigur.

  Da, Balanel, fostul sau sef, trebuia sa fie propus. L-a rupt DNA-ul.

  Cetatean

  01/10/2012 at 10:55 pm

 55. Seara buna 🙂
  La barza chioara ii face dumnezeu cuib.
  Escrocheria cu privatizarea Petrom a picat si i-a explodat in fata lui Ponta.
  DD, un alt gargaragiu (de a carui sanatate mintala ma cam indoiesc), le-a incurcat ploile. Ca a facut-o din populism ordinar (chestia cu privatizarea prin popor pentru popor – e geniala) nu are importanta. Oricum la ora actuala, bomba le-a explodat in fata USL-istilor mitomani si cleptomani.
  Din nenorocire 😆 , in loc sa ma uit si eu ca tot omul normal la cum mai traiesc leii si cum vaneaza ei girafe (pe Animal sau Nature) , ma uit la B1 cum un sobolan (DD) ataca si inghite cu succes un gandac de bucatarie (aka Ponta). Nevertebratul liberal de la industrii este si el o victima sigura.
  La ora actuala Ponta e muci si-l trage dupaa el pe molusca somnorosasa liberala. DD i-a batut exact pe terenul lor: a hotiei si minciunii fara limite.
  Lucrul bun este ca pana si creierele spalate de la antene au vazut ca mereu exista un nivel mai jos unde poti cadea. Rolul ARD a devenit mai simplu, nu mai trebuie sa demonteze minciunile guvernului actual, are grija DD sa o faca si in acelasi timp DD o da prea gogonata ca sa fie el insusi credibl.
  In plus, Ponta a reusit performanta de a-si dinamita singur absolut toata argumentatia privitoare la influentarea justitiei de catre Basescu.
  Practic, eu spun ca in acest moment USL-ul a pierdut pe propria mana (s-a contrat cu un escroc mai mare decat el). DD a ajuns la maxim de notorietate, urmeaza scadearea inevitabila (din uzura), iar timpul (asa scurt cum e el) nu curge in favoarea lui. O crestere meteorica duce la o prabusire meteorica, dar o prabusire (USL-ul) nu este urmata niciodata de decolare.

  DanSu

  01/10/2012 at 10:55 pm

 56. In vreo 2 saptamani se poate confirma, daca se fac sondaje din 3 in 3 zile. Ponta e mancat. DD e maestru mondial, POnta e copil de mingi, A intilnit Ponta un gargaragiu la puterea a 10-a.

  Cetatean

  01/10/2012 at 10:57 pm

  • salut citi, sunt CONFUZ. Ipotizam ca DD ar fi platit azi. Cine era proprietar MAINE, caci actiunile nu se inmaneaza inainte de 14 feb.???? Obligatiile existente IERI cine le onoreaza?

   cinic

   02/10/2012 at 9:18 am

 57. Hai ca e de coma Copy/Paste
  Eu nu-l consider anul acesta pe MRU un adversar politic. Eu nu vad la MRU decat un alt Boc” Eu sunt convins ca aradenii nu-l vor vota pe MRU.”MRU are o aplecare catre lux si placeri de la stat. Altfel este un om de dreapta desi ii place sa traiasca din bani de la stat”

  ion

  01/10/2012 at 11:04 pm

 58. ieftina sarja, nu tine decat la Antena. Omul de rand nu are parerea asta despre MRU.

  Cetatean

  01/10/2012 at 11:06 pm

 59. Dragilor,
  a inceput astazi un razboi pe care baietii de la Antena 3& Co. nu au cum sa-l castige! Chiar nu au! Astazi Gadea a facut o gresala maaare de tot. Antena 3 s-a bagat in ceea ce numim securitatea Romaniei. O sa fie groasa.bineinteles, parerea mea personala!

  Theophyle

  01/10/2012 at 11:08 pm

  • Intrucat A3 nu o gasesc pe telecomanda ( 😈 – de fapt nici nu o caut), ce s-a intamplat de fapt?

   DanSu

   01/10/2012 at 11:14 pm

   • l-au atacat pe MRU ca este aparat de SPP. Imbecilii nu inteleg ca omul acesta detine toate secretele Romaniei. Si viata si securitatea lui trebuie aparata si scecurizta inca mult timp. Chiar daca ar fi dorit nu s-ar fi putut altfel, asta e legea 😦

    Theophyle

    01/10/2012 at 11:19 pm

    • Buna Theophyle,
     Mie mi s-a parut ca glasul care intreba de ce MRU are SPP era a revolutionarului care protesta cu pancarda. Galmea numai a reprodus cuvintele pentru a sublinia ce rau e vezi doamne ca bietul popor plateste campania electorala.Poate ma insel ca nu am fost f. atent in acel minut

     ion

     01/10/2012 at 11:27 pm

 60. Am eu impresia sau chiar astia de la usLASI sunt tembeli rau:
  iar „organizeaza” dupa regulile lor si iar se plang de cat de prost a mers?

  emil

  01/10/2012 at 11:29 pm

  • inafara de tembelism nativ, ce nu inteleg nici Nastase nici Iliescu (si deci emulii lor) este ca RO din 2004 nu mai este cea din 2012 (cu 5 ani de UE in spate). Arbitrariul din 2004 nu mai este posibil, iar coliziunile cu C.E. si cu UE au perdant sigur. Orice bla-bla nu rezista in fara unui avertisment de infringment.

   cinic

   02/10/2012 at 9:22 am

 61. @ion
  insolventa
  da,pot numi directorii repede;
  daca bancile sunt de acord-personal in situatia de acum ,ma indoiesc-pot acorda un credit ;
  bancile nu vor spune nu,vor cere garantii/daca da statul garantii e ajutor de stat/
  nu cred ca vreo banca-poate doar eximbank-poate da banii si n e vorba ca e nevoie de eur 45 milioane e,nevoie de cel putin eur 120 milioane=90 zile pana ce incepe sa se incaseze ce se produce/
  insolventa… asta dureaza/ eu unul nu sunt familiarizat cu legea romaneasca
  eu cred ca sunt peste 50 pct sanse ca oltchimul sa nu lucreze nici in decembrie

  intimplator

  01/10/2012 at 11:32 pm

  • Merci Intamplator,
   Am facut practica tehnologica 3 saptamani ,pe cand eram student in anul III la acel combinat, instalația de ortofenilendiamină (OFDA). Acum vazand cum l-au adus mi se rupe inima.

   ion

   01/10/2012 at 11:45 pm

   • @ion
    ofda era pentru pesticide;
    cred ca strategia lui roibu n-a fost consecventa; a oscilat intre a face tot-la un moment dat oltchimul avea si fabrica de gem de la raureni si ferma de porci de la un ias-apoi a inteles si a ncercat sa stabileasca „core business/si apoi iar a nceput sa se intinda ;cred ca daca nu pleznea acum la anu ar fi cerut si sonde ca sa extraga titei pentru a aproviziona arpechimul;
    poate ca d-aia e buna regula de la firmele mari=top management 5 ani,max intr-un loc/post (exista si exceptii,dar asta e regula): se evita ca managerii sa se creada de neinlocuit si aparitia rutinei;se evita aparitia „feudelor”

    intimplator

    02/10/2012 at 12:01 am

    • salve. Exista un fapt FIZIC ce nu se pliaza niciunui tembelism politic: etilena nu vine DECAT prin conducte.

     cinic

     02/10/2012 at 9:24 am

  • Tare as vrea sa stiu ce gindeste MRU cind vorbeste cu borfasii din politica la care le stie cartea de vizita,este un domn le vorbeste frumos stie sa asculte,dar eu nu as avea nervii atit de tari si i-as scuipa direct intre ochi de doua ori,o data ptr tara si a doua oara ptr nervii mei,si vreau sa cred cu tarie ca MRU acum si-a luat toate masurile necesare sa nu mai fie sabotat ca data trecuta.

   tays

   01/10/2012 at 11:52 pm

 62. un scurt rezumat
  -guvern ponta instalat la inceput mai
  -scandalul cu plagatul/ponta complet dscreditat in toata lumea
  – 2 luni aiureala cu demiterea presedintelui/ perceptie in plan extern-guvernul nu respecta nici o lege
  prima concluzie a „businessuli&investitori”nu sunt credibili,ATENTIE
  -privatizarea oltchim/ concluzie sunt prosti

  daca cineva isi inchipuie ca azi,cind creditul e tot mai greu de gasit,cind criza e peste tot,un investitor vine sa investeasca ntr)o tara condusa de un guvern ca al lui ponta e cel putin naiv
  business-ul nu se face cu declaratii la antena 3 sau „dand dspozitii in direct in prime time unui neica nimeni de mnistru sa ia masuri urgente”
  cred ca ponta a batut ultimul cui in cosciugul economiei romanesti

  intimplator

  01/10/2012 at 11:49 pm

  • De unde ai tras astfel de concluzii Intamplator ?Din contra, Prim Plagiatorul a inteles, dupa vizita la colegii lui de la Brussel, ca oficialii europeni au ajuns la concluzia ca Piratul e legitim constitutional dar ilegitim politic, si prin urmare atat Baroso cat si Vivian Redding sunt ofticati ca i-a folosit ilegitimul politic.

   ion

   01/10/2012 at 11:56 pm

   • eu ma refeream la perceptia din lumea celor cu bani,la perceptia mediului de afaceri;

    intimplator

    02/10/2012 at 12:03 am

    • Salut @intimplator
     Comentariul dvs. de la 11:49 e perfecta .
     Anul nou va aduce multe , multe probleme .

     stefan60

     02/10/2012 at 12:16 am

     • salve: Bugetul 2013 va fi atat de auster incat cel din 2012 va parea dezmatz.

      cinic

      02/10/2012 at 9:25 am

 63. si totusi gestul ministrului sanaatii trebuie apreciat/ e un gest onorabil

  intimplator

  02/10/2012 at 12:08 am

  • A fost fortat. Dosarul lui e naspa. Mai ales ca acum timp de 6 luni sta Morar la PG. ANI i-a trimis dosarul ghici ghicitoarea mea. CE a transmis semnalul ca maine nu se va intalni comisarul pe sanatate cu Cepoi aflat in conflict de interese.

   ion

   02/10/2012 at 12:14 am

 64. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  Theophyle

  02/10/2012 at 8:55 am

 65. Salut.
  Va urmaresc articolele de ceva vreme si imi plac, faceti treaba buna, totusi am cateva nelamuriri in legatura cu tot circul asta politic care da apa la moara presei romanesti.
  – cum se face ca toata aceasta campanie din vara a rupt practic USL’ul din cursa pentru alegerile care stau sa vina? Au scazut si vor mai scadea foarte puternic in continuare.
  – imi vine greu sa cred ca premierul Ponta si guvernul USL nu sunt niste marionete pentru ca in general sunt oameni extrem de vulnerabili politic si social (cu datorii cu anchete penale, pagiaturi, etc etc.) La o adica sunt foarte usor de inlaturat. Cine e papusarul? (Voiculescu nu mi se pare chiar atata de bun incat sa tina in mana tot jocul)
  – cine culege roadele campaniei mai sus amintite? (din cate vad domnul presedinte Basescu isi revine incet incet in sondaje cel putin, impreuna cu PDL)
  – pe internet circula zvonuri cum ca Nastase ar fi fost mazilit chiar de catre cei din PSD, informatiile au „transpirat” din partid. Lucru afirmat si de catre domnul presedinte la un moment dat.
  – eu fiind din Oradea si trecand zilnic pe langa mostenirea lui Gojdu ma intreb de ce nu apar in presa dedesubturile „afacerii Gojdu”? Negociata si gestionata de catre fostul premier, domnul Ungureanu.
  – cum am amintit mai sus beneficiarul direct al scandalurilor cotidiene este PDL – in cazul DD este chiar batator la ochi. Mi se pare extrem de periculoasa acumularea de capital electoral de catre mascariciul DD, riscam sa il avem la urmatoarele alegeri prezidentiale cu un capital deloc de neglijat. Sper sa nu se repete momentul la care am avut de ales intre Vadim si Ilici.
  – Pe fondul scandalului de la Oltchim, ce legi/hotarari/decizii se fac, fara ca presa sa le analizeze in detaliu?

  Offtopic – sau poate nu, ce pozitie aveti despre recentele declaratii ale ministrului apararii in legatura cu achizitionarea de avioane de lupta? (12 avioane F-16 la mana a 3 a, initial la 500 mil $, acum vad ca suma a crescut la 670 mil $) Saab facuse la un moment dat o oferta de 24 avioane noi de ultima generatie complet echipate+antrenament+infrastructura la pretul de 1.2 miliarde.

  Imi cer scuze pentru postul cam lung…
  Va urez o zi buna!

  enzo

  02/10/2012 at 2:09 pm


Comentariile sunt închise.