Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

PMP sau Partidul Mincinoșilor Perverși. Căderea măștilor „băsiste”

Acest articol este o copie de rezerva a postarii de pe blogul PoliteiaWorld.

S-a sfarsit o iluzie prea mult timp intretinuta. Definitiv, cu acte in regula si fara putinta de a o intoarce din condei, din comunicate ieftine difuzate pe Facebook si din talk-showuri de doi bani la B1, la care prezenta se cumpara cu bani „cinstiti”. Era si cazul sa se termine odata iluzia paguboasa si toxica a PMP-ului ca partid nou si reformator.

Nu stiu ce mai inseamna azi „basismul” in mod real (de declaratii fara efect suntem satui!), dupa ce insusi Traian Basescu a atacat Justitia la baioneta de dragul stim noi cum (numai niste orbeti politic  mai cred ca a facut-o din dorinta de a „ajuta” Justitia). Dupa arestarea ex-sotiei domnului Cocos (cel cu mita de milioane de euro – un mizilic!), din cei 15 parlamentari PMP anuntati cu surle si trambite in ianuarie 2014 acum au ramas doar 4. Patru parlamentari, dar buni, ar zice fanii.

Sa ii enumeram si mai ales sa ii cantarim pentru a vedea de ce sunt ei in stare pentru binele tarii!

5Eugen Tomac, un baiat naiv si bun de pus la rana, capabil sa fie ba presedinte interimar care se da la o parte pentru Doamna, ba cel care candideaza dupa ce Ea renunta (din modestie, desigur).

Petru Movila, un ilustru necunoscut senator de Iasi cu vechi simpatii pentru Doamna (nu ca asta ar fi vreun pacat, orice parlamentar are febletea lui), cu post de vice-presedinte in partid.

Clement Negrut, fostul coleg de banca al Doamnei in Camera Deputatilor

Adrian Gurzau, cumatrul, membru de vaza al famigliei.

Astia sunt ultimii „mohicani” care inca mai spera sa prosteasca electoratul cu textele lor jalnice. Iata ce zicea mai daunazi alde Clement Negrut despre cum l-a „salvat” PMP-ul pe Iohannis la votul pe strategia de securitate:

6Ce merită consemnat și trebuie spus: PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ a salvat acest vot prin cei patru parlamentari ai săi. Au fost 282 pentru, 2 abțineri și un vot împotrivă. Pentru a trece proiectul de hotărâre privind Strategia Naţională de Apărare erau necesare minim 278 de voturi. Un calcul simplu arată ce s-ar fi făcut domnul general Oprea cu interesul național fără votul nostru, dar mai ales cu ce lucru bine făcut se pricopsea cineva”.

In mintea lui Negrut, daca din 282 de voturi scadem 4, obtinem mai putin de 278 de voturi (minimum necesar). Lume, lume ia aminte, PMP l-a salvat pe Iohannis! Aplauze, sampanie si vesnica recunostinta!

Ce se facea Iohannis fara cele 4 voturi de la PMP? Simplu: obtinea doar 278 de voturi  si tot avea strategia aprobata de Parlament. Mai corect juridic si aritmetic este sa se sustina ca PMP a contribuit la (nu a „salvat”) succesul lui Iohannis in Parlament (desi nu avem nici o garantie ca acel vot impotriva nu a fost de la PMP!).

Ce a facut insa PMP si cei 4 cavaleri ai sai la votul pentru sefia SIE? L-au „salvat” ei si pe MRU, dupa cum l-au „salvat” pe Iohannis? Blaga a zis afirmat ceva incredibil: „Au fost doi colegi de la PMP care au semnat, au primit un ordin și au părăsit sala. Doi în sală, președinte și încă un coleg, au intrat au semnat, nu am discutat cu ei, și, după zece minute, au primit un telefon și au părăsit sala. Și președintele PMP a declarat că îl susține pe Ungureanu. În realitate, nu au fost.

Astazi dimineata, cand am facut Revista Presei inca nu aparuse stenograma oficiala a sedintei Parlamentului, intre timp ea este disponibila putem confirma cele spuse de Blaga. Iata prezenta oficiala, strigata de la microfonul Parlamentului, in momentul votului pentru MRU:

7 – Tomac Eugen, absent

 – Movilă Petru, absent

 – Negruţ Clement, absent

 – Gurzău Adrian, absent

Va reamintesc ca MRU a fost votat la sefia SIE cu exact 278 de voturi din 278 de voturi necesare si cel putin un pesedist (Vasile Popeanga) a votat (nu stim daca pro-MRU, insa cert este ca a fost prezent si a votat, sfidand decizia oficiala a partidului).

Prin urmare, avem un pesedist care voteaza si 4 „prieteni” din PMP-ul „reformist” care lipsesc la vot. Ce deducem?

31. „Reformistii” din PMP sunt de fapt niste blatisti cu PSD-ul care nu ar fi vrut ca MRU sa ajunga din nou sef la SIE. Cui sa ii adresam intrebarea „de ce?”, Doamnei sau fostului Presedinte al Romaniei?

2. „Basistii” din PMP, dorind ca MRU (si Iohannis) sa esueze in aceasta confruntare parlamentara cu Victor Ponta, de fapt au vrut sa il ajute pe Ponta sa iasa din incercuire. Sa fie acest lucru un fel de reziduu al defunctului pact de colaborare institutionala sau un cadou ca intre vechi prieteni ce mimeaza public dusmania?

3. „Dreptacii” din PMP au adoptat pozitia oficiala a PSD: boicot prin absenta. Au carnet rosu de pesedisti sau primesc telefoane (daca ce spune Blaga despre telefon e adevarat) din PSD ori din alta parte?

4. Absenta celor 4 cavaleri ai „basismului” la votul din Parlament sa fie oare semnul faptului ca acest partid numai Opozitie anti-Ponta nu face, ci doar slujeste interese personale ale unora ? Care sa fie acele interese?

85. Poate nu ar strica sa va amintesc ca aducerea lui Ponta la putere a fost un plan deliberat al lui Traian Basescu. Consider ca am dovedit acest lucru in amanunt intr-o postare mai veche, din iulie 2014. In lumina celor scrise atunci si a absentei la vot in data de 30 iunie a celor 4 deputati PMP, ma intreb daca nu cumva planul real lui Basescu a fost sa il scoata pe MRU de la SIE si sa il compromita politic, in calitatea de premier de sacrificiu pus sa stranga cioburile sparte de PDL.

Daca reusea, bravo genialului Basescu si bravo PDL-ului reformist; daca nu reusea, de vina era „lipsa de experienta politica” si „intransigenta” lui MRU care nu s-a lasat santajat. A, si sa nu uitam: nici o legatura intre caderea Guvernului MRU si incendierea arhivei ANRP sau intre caderea Guvernului MRU, auditul comandat de acesta (urmat de sesizarea Parchetului) si mafia de la ANRP a cupului Udrea-Cocos! Evident, Basescu nu era la curent. Bine ca era MRU la curent cand a sesizat Parchetul!

2Consider ca, odata cu absenta de la votul din Parlament pentru sefia SIE, PMP-ul si-a consumat ultima resursa de perversitate si minciuna si si-a aratat adevarata natura, de partid blatist cu PSD-ul (marturie sta stenograma sedintei Parlamentului). Blat a fost in 2012, blat a fost si in 2015. Mai are cineva indoieli sau scuze circumstantiale?

Capat oficial de drum pentru un partid care a inselat pe multi naivi.

Aviz  amatorilor de „mosteniri” politice care iau ochii insa sub care colcaie gandacii!

Written by Cetatean

02/07/2015 la 2:54 pm

Publicat în Uncategorized

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut! Ma nimerii in plin atac cibernetic sa comentez si eu!
  Oare ce a vrut sa spuna poetul ?
  ”in discursul insarcinatului cu afaceri al SUA la aniversarea de 4th Julyspune :”Nu în ultimul rând, îl vedem pe preşedintele Franklin Delano Roosevelt, care a condus ţara în perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi a aplicat importante reforme economice.
  Vă rog să observaţi faptul că este într-un scaun cu rotile!!!!!! ”

  Se poate conduce o tara si din scaun cu rotile , sau trece vivi la islam? Grea intrebare! 🙂

  brindusafrunza

  02/07/2015 at 8:40 pm


Comentariile sunt închise.