Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Politeía dupa alegeri

with 3 comments

Cand am  inceput acest blog, pe 7 august a.c. 2009, am hotarat ca va fi un blog civic, in care se vor discuta unele probleme pe care eu le consider de mare importanta pentru societatea romaneasca si altele pe care cititorii acestui blog  doresc sa le propuna. Pentru cine nu a citit si doreste o recapitulare propun Politeía About, o citire sau o recitire.

Am vazut in acest blog o solutie temporara, intr-o tara in care media a fost confiscata de “baronii talhari”, care si-au dorit sa instaleze o oligarhie sub acoperirea unei pseudo-democratii, cu ajutorul unor marionete si a unei mistificari si manipulari masive. Cand Traian Basescu si-a anuntat candidatura, am fost primul din blogosfera care a sustinut-o fatis, arborand poza candidatului, nu pentru ca am fost “indragostit” de el sau sufar de cultul pesonalitatii, ci pentru ca am vrut sa dau sens sustinerii si sa nu manipulez in nici un fel cititorii mei.

Personal am fost si voi ramane om de dreapta, conservator, patriot,  si mai presus de toate roman. Nu am fost niciodata xenofob, bigot si  extremist nici la propriu si nici la figurat. Mi-am exprimat parerile in articolele propuse si am tolerat un dialog civilizat cu toti cei care au incercat sa convinga cu pareri alternative, argumentate fara a se folosi de sloganuri ieftine, care nu au nici o legatura cu subiectele in discutie.

Blogul acesta nu a fost niciodata un “organ de partid”. Sprijinul acordat PDL a fost in cazurile in care acest partid a implementat politicile pe care le-am gasit corecte si demne de sustinut. Am pareri  clare  despre ceea ce trebuie sa fie acest partid pentru a primi adeziunea mea, asa cum a primit-o si presedintele Basescu. Intotdeauna imi voi exprima aceste pareri si rog pe toti cei care au alte pareri, diferite de ale mele, sa le exprime liberi de orice constrangere sau influenta.

Nu putem sustine o democratie fara a fi democrati, nu putem trai intr-o societate pluralista fara a fi civilizati si toleranti. Sper ca lucrurile au fost suficient de clare; acest blog permite parerile tuturor celor care comenteaza pe acest blog, nu a fost si nu va fi niciodata de alta culoare decat cea pe care o judeca majoritatea participantilor la acest forum. Singura culoare a acestui blog a fost si va fi tricolora.

Written by Theophyle

17/12/2009 la 9:39 am

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Excelent manifest. O singura sugeste

  „a fi civilizati si toleranti.” nu „a fii” (merge doar la imperativ: sa fii).

  a fel „a fost si va fi tricolora”. nu va „fii”. Pedanterie, poate, dar iubim impreuna limba romana.

  Antiteze

  17/12/2009 at 12:59 pm

 2. @Antiteze, multumesc pentru vizita si pentru observatia justificata 🙂

  Theophyle

  17/12/2009 at 1:06 pm

 3. Ca de obicei, frumos de citit.

  alicuza

  15/01/2010 at 9:02 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s