Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Constitutia poporului « suveran » si Republica Judecatorilor (XIX)

Postat de @Cetatean

Motto : « Suveranitatea naţională aparţine poporului român » (art.2. al.1. din Constitutie).

 *******

Precizare :Celelalte episoade anterioare le gasiti  aici , aici  aici aici,   aiciaici , aici. , aiciaici , aiciaiciaici,   aici ,   aici,    aici,   aici , aici si aici

*******

In episodul anterior am incercat sa prezint modul in care Sandeii au deturnat inca de la finalul anului 2004 principiul constitutional al separatiei si echilibrului puterilor in stat, profitand de faptul ca aveau prima mutare (propunerea), iar Presedintele pe cea de-a doua (numirea, mai ales numirea in functii de conducere la ICCJ).

In Decizia 98/2008 a CCR pe care am amintit-o prima data in episodul X si am reluat-o in episodul anterior gasim interpretarea corecta si de buna-credinta a principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat:

Pe baza acestui principiu, pentru evitarea blocajelor institutionale si pentru buna lor functionare, autoritatile publice au obligatia sa colaboreze. Totodata, Curtea constata ca acest inteles al art. 85 alin. (2) din Constitutia Romaniei, dedus astfel cum s-a aratat mai sus, contine premisele unui blocaj institutional in conditiile in care autoritatile publice cu competente conjuncte in realizarea aceluiasi obiectiv de ordin constitutional nu colaboreaza si nu reusesc sa se puna de acord, in mod repetat ». (Decizia 98/2008)

Concluziile de la finalul episodului anterior au fost o schema generala asupra modului in care Sandeii au fugit din 2004 si fug in continuare de prerogativa prezidentiala a numirii prin decret (in temeiul legii 303/2004), temandu-se de refuzul prezidential care le-ar fi inchis poarta fermecata a ICCJ, acolo unde regimul Iliescu planuise sa eternizeze niste Sandei de nadejde care sa apare spatele Partidului. V-ati intrebat vreodata de ce mai toti politicieni de calibru din PSD, inainte de a fi condamnati, manifestau o suspecta incredere in Justitie (« Sa lasam Justitia sa isi spuna cuvantul ! Sa nu incalcam prezumtia de nevonovatie ! »), desi se stiau cu musca pe caciula ? Raspunsul e furnizat de stenogramele PSD din 2004 : « Ştiţi bine că eu, de nenumărate ori, în legătură cu Băsescu, am întrebat chiar şi în şedinte mari când dăm verde pentru [dosarul] Băsescu” (Rodica Stanoiu).

Cand ii vedem pe actualii membri ai PSD – PNL (las’ca uneori nici cu aialalti nu mi-e rusine) urland atunci sunt anchetati de Parchet ca « e un dosar politic », trebuie sa intelegem ca reactia aceasta e normala pentru modul in care ei se raporteaza la principiul separatiei si echilibrului puterilor in stat : in mintea lor, Justitia nu este buna decat daca ingroapa adversarii lor politici cu ajutorul procurorilor de casa ai PSD care dadeau NUP-uri pe banda si la comanda (Vantu e cazul cel mai ilustru de NUP-uri in cascada, prin disjungerea repetata dosarelor), sau aranjau ca procurori tineri si nedorind a fi inregimentati sa fie eliminati, precum Luminita Sega ori Cristian Panait (micul procuror de la acea vreme Victor Ponta stie multe despre Cristian Panait si despre cum  l-a eliminat Sistemul pe acesta; recomand citirea serialului lui Mister B,. Cazul Panait, Standardul de lucru in « Cooperativa Avantul », daca nu tot macar  episodul in care sunt comparate traseele profesionale ale celor doi procurori, Ponta si Panait-  vezi sursa  )

Pentru a intelege cum functioneaza « Sistemul », trebuie sa ne raportam intotdeauna la cei doi piloni ai ticalosiei, asa cum au fost acestia descrisi in mod magistral de Bășcăliosul (Bască ilie): Sandeii (judecatorii de la ICCJ si din vechiul CSM) si Cooperativa Avantul (procurorii de casa ai PSD).  In vremurile de trista amintire cand Iliescu si PSD stapaneau tara, Justitia independenta era o gluma sinistra nu pentru ca toti judecatorii si procurorii erau arvuniti PSD-ului, ci pentru ca varful Justitiei si al Parchetului era in mana lui Mos Kagebila si a Partidului. Va reamintesc ca vechiul CSM (de dinainte de 2004) era ales de catre Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, iar Procurorul General al Romaniei si Presedintele ICCJ erau oamenii de casa ai lui Ion Iliescu care raspundeau la telefonul scurt inainte ca acesta sa fi sunat

Aderarea Romaniei la NATO si UE si necesitatea revizuirii Constitutiei in sensul dobandirii de catre Justitie a adevaratei independente a reprezentat marea problema a PSD in anii 2003-2004. Asa cum scriam in episodul al XIII-lea,

Cuplul Ion Iliescu-Rodica Stanoiu si cei din preajma lor au montat deci un mecanism constitutionalo-legal care presupunea conlucrarea Presedintelui tarii cu CSM-ul, mecanism care trebuia sa mearga ca pe roate : CSM-ul « independent » prin Constitutie urma sa aiba mandat de 6 ani (evitindu-se alegerile parlamentare la 4 ani si alegerile prezidentiale la 5 ani), in el fusesera plasati oamenii de casa ai emanatului Revolutiei, acest CSM urma sa propuna Presedintelui Ion Iliescu (sau lui Adrian Nastase…) numirea « pe viata » la ICCJ in temeiul legii 303/2004, art.30, al.1. a unor anumiti judecatori de incredere iar judecatorii incomozi de la ICCJ care aveau mandate de 6 ani, dupa expirarea acestor mandate urmau sa se stearga pe la bot, visind frumos dar inutil la un decret prezidential pe legea 303/2004 si la inamovibilitatea « pe viata » la ICCJ pregatita doar pentru judecatorii iliescieni » (i)

 Mecanismul acesta pervers prin care CSM-ul (ce urma sa fie, gratie noii Constitutii, « independent » de puterea politica)  a fost populat cu judecatorii de casa ai PSD devenea astfel o piesa grea pe tabla de sah unde Ion Iliescu si Rodica Stanoiu incercau sa rezolve spinoasa problema intitulata  « Cum sa detii putere chiar si atunci cand nu mai esti la putere ». Cine crede ca scrierea Constitutiei din 2003  si a legilor Justitiei (legea 303, 304 si 307/2004) a fost facuta sub presiunea UE si cu gandul de a pune definitiv Romaniei pe un drum european, se inseala.

Exact din acest motiv nu socotesc deloc inutil sa reamintesc din serialul Sandeii mamii lor ! doua fragmente pe care eu le socotesc decisive pentru intelegerea modului cum functioneaza « Sistemul » in Justitie.

Primul fragment : « Continuitatea Săndeilor din CSM, prin conservarea puterii lor de decizie şi de influenţă, a fost urmărită şi atinsă prin 2 componente:

 •  teoretică (pregătită tot prin revizuirea Constituţiei, cu elemente propice şi imposibil de schimbat prin lege, ci doar printr-o nouă revizuire)
 •   faptică, în intervalul 2001-2004, cu săpat şi însămânţat, adică prin: inseminarea cu material săditor de Săndei, prioritate de stânga la (re)învestirea în funcţia de judecător ICCJ, mai ales DUPĂ revizuirea Constituţiei  şi prin refuzul de a-i reinvesti pe cei dotaţi cu materie străină de cauza mumei săndeilor – după ce le expirau mandatele iniţiale de 6 ani, propăşirea şefilor de Ocol garantaţi, Popa N şi L. Bărbulescu, prin promovare subită şi pregătirea alegerilor pentru CSM de la sfârşitul anului 2004 […] Viziunea  pesediştilor, cu bătaia lungă declanşată în perioada 2001-2004, a urmărit cu prioritate marea aglomerare a ICCJ cu Săndei şi asigurarea condiţiilor de perpetuare a unui simulacru judiciar, odată cu alegerea „noului” CSM din decembrie 2004. Permanenţa visată urma să fie perfectată cu CSM-ul „reformat” prin cât mai mulţi Săndei componenţi, dar mai avea de parcurs câteva etape premergătoare, de natură strict legislativă: revizuirea constituţiei pentru asigurarea numirilor în funcţia de judecător ICCJ „pe viaţă”, înţepenirea în textele constituţiei a unor pârghii procedurale de funcţionare a CSM, adoptarea legilor organice 303, 304 şi 317 (toate din 2004, bine încropite în scopul stăpânirii permanenţei, cu câteva excepţii) » (ii)

Al doilea fragment : «  Mama legilor organice pentru Săndei le-a clocit încă din 2003. Sanda Stănoiu este iniţiatoarea legilor pentru Săndei 303, 304 şi 317, în ciuda aparenţelor date de momentele adoptării (vara 2004) sau intrării în vigoare (toamna 2004). Muma pădurii de Săndei era deja împlementată anterior verii anului 2003, cu cel puţin un an înaine de a-şi încheia mandatul de ministru al justiţiei (martie 2004). Ministerul justiţiei este iniţiatorul acestor proiecte lege înaintate parlamentului în iulie 2003, prin adresa guvernului 106/29.07.2003 şi avizul consiliului legislativ nr. 1118/31.07.2003 Aceste legi erau pregătite înainte de momentul revizuirii constituţiei (oct 2003), pentru ca naşterea şi adoptarea cadrului legislativ propice, pentru plantarea Săndeilor în ICCJ şi CSM, precum şi măsurile de perpetuare a speciei, să fie misiuni îndeplinite până la încheierea anului 2004 » (iii)

Nu as fi pomenit de Mama Sandeilor daca nu as fi vazut zilele trecute un interviu cu Sanda Stanoiu in care ne explica, in calitatea ei de mama a legilor 303, 304 si 307, cine trebuie sa aleaga in acest an procurorul sef al DNA si Procurorul General al Romaniei. Al naibii, cum apare Sandica sa ne explice ea exact acum interpretarea corecta a legilor Justitiei si a principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat ! Citez : « În perioada în care am fost ministru am fost de părere că trebuie să existe o abordare echilibrată care să permită ca acestă frază (separaţia puterilor în stat) să nu fie o vorbă goală. Am fost de părere că niciuna din aceste puteri să nu fie absoluta» (Sursa ).

Mai sa fie, carevasazica mecanismul descris prima data de Mister B. in fragmentele ii) si iii) si re-explicat de mine in fragmentul i) trebuie inteles ca expresia grijii turnatoarei Sanda Stanoiu pentru mentinerea separatiei si echilibrului puterilor in stat ! Si cand te gandesti cu cata grija a clocit Sanda legile magistraturii, special pentru a-i servi lui Ion Iliesci si urmasului sau Adrian Nastase o arma de triere in masa a judecatorilor pe principiul « cine nu e cu noi, nu primeste inamovibilitatea pe viata la ICCJ », cu ajutorul CSM-ului sandelistic ales pentru 6 ani (care urma sa propuna Presedintelui numirea, pentru 5 ani, in functile de conducere la ICCJ si la Parchet magistrati de casa ai PSD)…..

5 si 6 sunt cifre norocoase pentru cine vrea sa evite micul accident de parcurs al pierderii puterii pentru 4 ani. Conform planului Iliescu-Stanoiu, in cei 4 ani de odihna in Opozitie PSD-istii puteau foarte bine sa se relaxeze la TV, batandu-se cu pumnul in piept pe baza prezumtiei de nevinovatie si ranjind satisfacuti, stiind ca oamenii lor in CSM si ICCJ ii apara pe intreaga durata a mandatului si chiar dupa. Caci, sa nu uitam : prima forma a legii 303/2004 prevedea (art. 52, al.1)  numirea in functii de conducere la ICCJ nu pentru 3 ani, cat e acum, ci pentru 5 ani ! Oare de ce ? « Sa lasam Justitia sa lucreze (pentru noi) ! ».

Si tot prima forma a legii prevedea ca puteau ajunge sefi ai ICCJ  judecatorii care aveau  « o vechime minima de 18 ani in magistratura sau in invatamantul juridic superior acreditat ».  Aceasta portita a pseudo-magistraturii  asimilate sau a invatamantului juridic superior era lasata special pentru oamenii de casa ai lui Iliescu (exemplu : sinistrul Nicolae Popa, uns judecator desi nu avea nici macar cei 18 de invatamant juridic. Am scris despre el in episodul III : ), care trebuiau sa poata fi facuti judecatori si saltati la cea mai inalta instanta (ICCJ) pe scurtatura permisa numai celor in care Emanatul avea deplina incredere.

Revenind la Sanda Stanoiu, o alta remarca a ei de zilele trecute mi-a dat de gandit : « Ideea mea era ca CSM-ul să fie garantul independenţei Justiţiei şi nu un organism obez şi birocratic. Acum CSM-ul este un fel de clonă a Ministerului Justiţiei care s-a încărcat cu atribuţii administrative şi a pierdut esenţa. În viziunea mea, nu erau demnitari, nu erau permanenţi, erau în aşa fel încât să păstreze legătura cu instanţele care i-au ales. Aşa cum a funcţionat în acestă perioadă nu m-a convins că a servit scopului pentru care a fost creat » (aceeasi sursa ca mai sus).

Gura mamei de Sandei adevar graieste chiar si cand vrea sa minta. Si ma rog care era scopul pentru care a fost creat CSM-ul (legea 317/2004) si cum a pierdut CSM-ul intre timp « esenta » ?  Care a fost momentul in care Sandica nu si-a mai recunoscut odorul ?

Pai au fost doua momente : primul, legea 247/2005 promovata de Monica Macovei (despre care Sandica nu are cuvinte bune, normal : « A venit momentul 2005 când Monica Macovei a realizat că are puţine pârghii pentru a acţiona şi a dorit să schimbe conducereile DNA şi a Parchetului General ») si al doilea….ei bine al doilea nu mai este clar datat, insa Sandica se refera la el aluziv prin termenii « aceasta perioada » si « acum ».  In mod evident, cele imputate de Sanda CSM-ului nu au cum sa se refere la CSM-ul in care ea si Ion Iliescu  isi trimisesera judecatorii de casa (mandatul 2004-2010), ci la actualul CSM care, de bine de rau, cu hopuri-damburi si inca grave restante in asumarea corecta a atributiilor privind mandatele de 6 ani ale Sandeilor de la ICCJ (alo, CSM, cu Sandeii de la ICCJ expirati de cand haul si paraul ce se mai aude ? Legea 56/1993 a fost abrogata de mult si totusi exista o groaza de magistrati care stau in porumb, cu complicitatea voastra si cu decrete expirate !), totusi functioneaza mai bine decat vechiul CSM al sinistrilor Pandrea, Barbulescu si Lupascu (primii doi pensionati, al treilea retras in adormire, insa gata sa fie reactivat la nevoie).

Daca e sa o credem pe Sanda, vechiul CSM functiona brici pe legea 307/2004, iar noul CSM, pe aceeasi lege, e un « organism obez si birocratic ». Are acelasi numar de membri, i s-a usurat activitatea prin modificari legislative succesive si totusi e « obez » (mai lipsea sa spuna de firavul judecator Cristi Danilet ca e « obez » !) si « birocratic » (ar trebui sa se tina sedintele in aer liber sau in piata, ca sa o multumeasca pe Sandica !).

Insa in spatele vorbelor viclene ale Sandei trebuie sa ghicim ceea ce ea se chinuie sa ascunda : CSM-ul a fost gandit ca parte a mecanismului de securizare a varfului Justitiei (in calitate de organism « independent » care urma sa propuna Presedintelui Romaniei numirea pe 5 ani a sefilor la ICCJ si la Parchet, CSM-ul servea ca prim filtru de triere a judecatorilor obedienti din sistem, ce urmau a fi numiti  prin decret prezidential, pe viata, la cea mai inalta instanta de judecata a tarii).

Sosirea la Cotroceni a lui Traian Basescu a stricat insa mecanismul care trebuia sa mearga ca uns, iar « Sistemul » a declansat o operatiune pe care o putem numi, la alegere,  Faultul Continuu sau Obstructia Perpetua a Presedintelui ales al Romaniei. Aceasta operatiune am descris-o la finalul episodului anterior (cele 5 teze marcate cu rosu) si ea a constat in deturnarea principiului separatiei si echilibrului in stat : acolo unde doua puteri in stat (una era Presedintele Romaniei iar cea de-a doua era CSM-ul, Parlamentul sau Guvernul) cu atributii conjuncte  aveau obligatia sa colaboreze pentru realizarea aceluiasi obiectiv constitutional, cea de-a doua putere s-a folosit de faptul ca avea prima mutare (propunerea)  pentru a-l forta pe Presedintele ales al Romaniei sa adopte o anumita conduita juridico-politica ori sa faca o anumita numire prin decret.

Iar daca Presedintele a rezistat si si-a exercitat prerogativele constitutionale cu responsabilitate (refuzand sa semneze « ca primarul »), urmarea a fost ca el a fost pus sub asalt mediatic si juridic si acuzat (suna cunoscut ?) de « incalcarea Constitutiei » si de « depasirea atributiilor ».

Incepand cu 2004, « Sistemul » s-a aparat printr-o manevra dubla care a constat in :

i) tactica obstructiei juridice a Presedintelelui Romaniei in anumite situatii decisive ;

ii) discreditarea modului in care acesta isi exercita atributiile. Astfel, atunci cand Presedintele Romaniei, in temeiul art. 80 din Constitutie (si nu numai) a criticat public o anumita putere in stat. « Sistemul » a reactionat urland, prin gura mai multor oameni de nadejde, ca « Traian Basescu incalca Constitutia ».

Ideea subiacenta acestei acuzatii era aceea ca partea cu care se afla in « conflict » Presedintele (fie ea CSM, Guvernul ori Parlamentul) avea automat dreptate si nu trebuia banuita de nici o rea intentie ori rea-credinta. De fiecare data cand ceva nu mergea bine in realizarea unui obiectiv constitutional pentru care era nevoie de conlucrarea a doua puteri in stat, vina ii revenea automat Presedintelui pentru ca acesta nu stia si/sau nu putea si/sau nu voia sa respecte Constitutia.

Miza obstructionarii juridice si a discreditarii continue a Presedintelui a fost mereu apararea zidurilor de siguranta cu care « Sistemul » se inconjurase pentru a se feri de suveranitatea poporului, exercitata prin intermediul Presedintelui liber ales. Constitutia Romaniei, cu gravele imperfectiuni pe care le poseda, confera totusi Presedintelui un set de atributii substantiale care, exercitate cu responsabilitate si fara frica, pot periclita in mod grav « Sistemul ». Or, daca se poate vorbi de o « vina » a Presedintelui Traian Basescu, aceasta a constat in intelegerea modului in care « Sistemul » se folosea atat de partile bune cat si de imperfectiunile din Constitutia Romaniei pentru a-si asigura auto-perpetuarea. Meritul lui Traian Basescu a fost acela ca gasit mereu o cale de a actiona in limitele Constitutiei pentru a subrezi treptat « Sistemul », iar cele doua suspendari din 2007 si 2012  pot fi vazute ca momente in care « Sistemul » a inteles ca, daca vrea sa supravietuiasca, nu are alta cale decat sa iasa la lumina si sa raspunda, cu pretul auto-devoalarii. Cele doua suspendari, dincolo de consideratiile politice de oportunitate, au avut la baza urgenta luptei pentru supravietuire, intrucat Traian Basescu atinsese cativa centri vitali.

  (va urma)

Written by Theophyle

25/09/2012 la 3:13 pm

116 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pentru interesati pe Politeia Europeana public o analiza Stratfor: Understanding the China-Japan Island Conflict

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/25/understanding-the-china-japan-island-conflict/

  Theophyle

  25/09/2012 at 4:04 pm

 2. Buna ziua,
  greu material, citi!
  Trebuie citit si recitit pentru a putea intelege modul diabolic si concertat in care au actionat „puterile separate ” din stat si cum incearca sa se refaca exact ca o coada de soparla!
  Peste ani, se va afla, poate, ce eforturi eroice a facut presedintele in lupta lui singulara cu sistemul.
  Felicitari pentru sinteza.

  cedric

  25/09/2012 at 4:22 pm

 3. Buna ziua si merci, Cedric 🙂

  Poate ca s-a ingreunat pentru ca am simtit nevoia sa reiau o parte din cele scrise de Mister B., ca sa arat cat de bine a suprins el fenomenul eternizarii Sandeilor. Insa trebuie sa recunosti, draga Cedric, ca au fost episoade muuuult mai „tehnice”, alea in care intervenea si dl Cristi Danilet 🙂

  Cetatean

  25/09/2012 at 4:50 pm

  • Intamplarea e ca am facut parte din grupul care a determinat intoarcerea proiectelor de lege 303, 304 si 317 inapoi in Parlament, dupa ce in febr 2014 am organizat o masa rotunda la Bucuresti in care cu Mircea Toma am moderat prima dezbatere a legilor justitiei cu parlamentari, societatea civila si magistrati (fugiti, la propriu, din instante si parchete pt aceasta intrunire). Daca va spun cum erau proiectele iesite din ministerul Stanoiu, va ingroziti. Ce s-a aprobat in final, e parfum, dar am fost asigurati ca s-au discutat cu societatea civila (constituita atunci ad-hoc in AJER). Din partea noastra, a magistratilor, a participat Viorica Costiniu la discutii. Daca intereseaza documente sau povestea de atunci, dati un semn.

   Cristi Danilet

   25/09/2012 at 10:26 pm

   • Buna seara! 🙂

    Spuneti ca legile din varianta 2004 au fost un parfum de tei si ca ati reusit intoarcerea lor la Parlament. Asta confirma, nu infirma cele scris de Bascaliosul si de mine. Insa alta e buba: cand reprezentanta magistratilor era Viorica Costiniu, e clar ca totul era o consultare de fatada si ca mecanismul principal, cel descris de Bascaliosul si de mine era de fapt miezul legii care trebuia aparat.

    Retusuri poate au mai facut, insa mecanismul principal a fost pastrat. Era el diferit in varianta initiala?
    Va amintiti ca cineva dintre magistrati sa fi sesizat ca durata initiala de 5 ani a mandatelor la ICCJ era prea mare si ca procedura promovarii-numirii in functii de conducere prea opaca (CSM-ul avand puteri maxime)? Sau magistratii se uitau la detalii si nu mai vedeau peisajul general?

    Cetatean

    25/09/2012 at 11:57 pm

    • Am gasit un material mai vechi, daca imi dati un mail vi-l pot expedia, impreuna cu alte doc din acele vremuri. Notam atunci intr-un raport facut de mine pe acele proiecte `În proiectul iniţial de”Lege privind statutul magistraţilor şi organizarea judiciară” se reglementa: „Numirea în funcţii de conducere la instanţele judecătoreşti şi parchete se face pe o perioadă de 6 ani de Consiliul Superior la Magistraturii, în urma susţinerii unui concurs sau examen” (art.63). În actualul proiect de Lege privind statutul magistraţilor, „Numirea în funcţii de conducere la instanţele judecătoreşti şi parchete se face pe o perioadă de 5 ani, fără posibilitatea reînvestirii, de Consiliul Superior al Magistraturii, dintre magistraţii care au calificativul „foarte bine” în ultimii 5 ani, nu au fost sanctionaţi disciplinar, s-au remarcat în activitatea profesională şi au o bună capacitate de organizare şi decizie” (art. 47 alin.1).
     Susţinem însă că cea mai bună soluţie este alegerea acestora de către membrii colectivului de magistraţi, cu validarea lor apoi de către C.S.M. În prezent, promovarea magistraţilor în funcţii de conducere nu este un proces transparent: de la propunerile înaintate de conducerile superioare până la numirile de către C.S.M., totul se desfăşoară într-o discreţie totală: corpul magistraţilor nu este consultat şi uneori nici măcar informat când se numesc noi şefi pe linie administrativă. Dacă va fi implementat sistemul propus de noi, vor fi respectate cu adevărat principiile democraţiei, va dispărea servilismul faţă de organul de numire, iar atenţia conducătorilor va fi orientată spre cei care i-au ales, spre satisfacerea nevoilor acestora şi rezolvarea împreună a problemelor organizatorice ivite în cadrul colectivului.
     De asemenea, considerăm că pentru creşterea capacităţii administrative a instanţelor, conducătorii ar trebui să beneficieze de o pregătire în domeniul planificării strategice, conducerii personalului, gestionării dosarelor, principiilor bugetare.`
     Cand am ajuns in 2005 sa lucrez in MJ, am realizat ca nu alegerea e totusi solutia buna (tocmai vazusem ce fel de oameni au ajuns in CSM). Astfel ca MM a impus concurs, pt prima data in istoria justitiei romanesti, ca sa devii sef. Si nu cu examinare din drept, ci din management, resurse umane si comunicare. Primele concursuri au fost dezastruoase. Imi aduc aminte si acum ce revolte a starnit proba de management. `Ce, noi lucram la firma, ca sa invatam management?!` intrebau unii. E drept ca nici manuale de management juridic/judiciar nu existau pe atunci…

     Cristi Danilet

     26/09/2012 at 1:55 am

     • interesant materialul vechi pe care l-ati gasit 🙂 , care, inca o data, confirma ca cifra 6 ani e norocoasa pentru PSD. Las ca nici cifra 5, asa cum a iesit pana la urma pentru functiilor de conducere, nu e rea. Cine crede ca prima ocupa a functilor de conducere incepand cu 2004 s-a facut pe merit, merita sa care sacosa Sandicai. Masura propusa de magistrati („Susţinem însă că cea mai bună soluţie este alegerea acestora de către membrii colectivului de magistraţi, cu validarea lor apoi de către C.S.M”) cred ca a starnit hotote la MJ in 2004.

      Acelasi lucru despre promovarea la ICCJ; tot concursul e sfant. A trebuit sa treaca ceva ani pentru ca judecatorii din sistem sa recunoasca faptul ca promovarea pe baza de interviu in fata la CSM e o facatura. Cand citesti interviurile care au fost transcrise pe juridice,ro, te strici de ras ce nulitati a trimis CSM in ICCJ.

      II puteti trimite materialul lui skorpi, mi-l va da el.

      Cetatean

      26/09/2012 at 6:43 am

 4. Felicitari City ! ar fi interesant sa discutam odata si despre cei care in numele luptei cu Sistemul , lupta de fapt sa preia conducerea acestui sistem.

  zigzag

  25/09/2012 at 4:50 pm

  • Salut! Merci 🙂

   Deocamdata, eu nu prea am cunoscut multi oameni care sa lupte pe bune cu Sistemul. daca vrei sa afli cine lupta pe bune, uita-te la cine a fost suspendat de doua ori 😆

   Cetatean

   25/09/2012 at 4:55 pm

   • sa speram ca a invatat ceva din cele 2 suspendari si ca nu se mai lasa haituit cu a 3 a .

    zigzag

    25/09/2012 at 5:10 pm

    • deja s-a ajuns prea departe. E inadmisibil ca CCR s-a facut ca ploua si de data asta. Poate data viitoare (daca va mai fi asa ceva), lucrurile vor fi transate inainte de a ajunge la suspendarea efectiva. Am eu ceva in cap, si cred ca nu sunt singurul :mrgreen:

     Cetatean

     25/09/2012 at 5:16 pm

 5. Buna City!
  Cata munca! Trebuie sa-ti multumesc, poate si pentru cei care citesc si nu comenteaza niciodata.
  Repet, ca si la postarea ta precedenta: Diabolic! Si ma gandeam in timp ce citeam, la ce le foloseste lor sa vada poporul asta in genunchi? De ce? Parca niciodata pana acum nu am avut conducatori atat de cainosi. Calca tot in picioare numai pentru ei? Si, Doamne, de ce? Nu avem loc sub soare cu totii? Sunt foarte trista, tot ce au atins au distrus fara sa dea socoteala pentru ceva vreodata.

  Giorgia

  25/09/2012 at 5:17 pm

  • buna, Giorgia 🙂

   Puterea de dragul puterii: de asta vir sa vada poporul in genunchi. Sociologic, se poate demonstra ca cei mai fideli comunisti au fost de fapt indivizi dezradacinati, care nu au avut niciodata respect pentru neam, tara, strabuni, credinta, libertate, munca. Politic, un comunist bun e un comunist la azil.

   Cetatean

   25/09/2012 at 5:42 pm

 6. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13292125-sesizarea-pdl-privind-revocarea-lui-vasile-blaga-sefia-senatului-dezbatuta-miercuri-ccr.htm

  In opinia mea, nu are sanse. Faptul ca va fi dezbatuta miercuri cam asta arata (caz simplu, decizie simpla). Insa nu exclud o supriza, mai ales ca a fost ceva foarte in neregula la CCR la decizia de asta vara pe inlocuirea lui Blaga la Senat.

  Cetatean

  25/09/2012 at 5:29 pm

  • ti-am zis eu … poate primeste pivniceru vreo surpriza si se ajunge la concluzia ca decretele lui cacarau sunt nule :))

   zigzag

   25/09/2012 at 5:32 pm

   • nu, deciziile CCR sunt doar pentru viitor, asa ca alea emise, emise raman.

    Cetatean

    25/09/2012 at 5:41 pm

 7. Ziggy, ai vazut interviul cu Iulia Motoc de pe B1 de acum cateva zile? A spus 3 chestii extrem de importante pe care nu le voi spune public aici, cine a avut urechi de auzit, a auzit.

  Cetatean

  25/09/2012 at 5:49 pm

 8. Salutare tuturor
  Sesizarea Pdl privindu-l pe Blaga a fost depusa si in contencios administrativ la CA Bucuresti. Are primul termien pe 24 octombrie cred.

  ion

  25/09/2012 at 5:52 pm

  • salut! Nu ii acord nici acolo prea multe sanse, chiar mai mici ca la CCR. Aia de la CA o pot da usor cotita cum ca sunt probleme ‘politice”.

   Cetatean

   25/09/2012 at 5:54 pm

 9. Pacatul lui @citizen e ca descrierea sistemului e prea bine facuta si devine usor de inteles, adica e greu de comentat in plus.
  Banuiesc ca acum sistemul va incerca re-cresterea unei cozi de sopirla in locul lui Kovesi si Morar. Iar ajungem la mila UE si USA sa ne scape de niste Grajdani-sefi la parchet?

  Aha

  25/09/2012 at 5:55 pm

  • Mona este coada de soparla, si acuma se agita sa scoata din palarie alte doua cozi mai mici.

   Cat despre serial, cu cat intelege mai multa lume, cu atat mai bine. As vrea sa scriu mai concentrat, insa nu prea iese…

   Cetatean

   25/09/2012 at 6:10 pm

 10. Nu stiu de ce nu au mers in contencios cu revocarea lui Anastase aveau mai multe sanse. Mai mentionez ca maine se judeca la CCR si legea privind reprezentarea la Consiliul European. Acolo e mai interesant.

  ion

  25/09/2012 at 5:59 pm

  • Aici va fi pe muchie. in vara a fost vot de 5 la 4, iar aia 4 au dat-o in fasole cu ‘Parlamentul suprem organ reprezentativ vare il poate mandata pe PM, si deci la dracu cu Presedintele tarii”. Acume speta e subtila, au incercat sa distinga in cadrul functiei de „reprezentare” (care revine Presedintelui) si sa faca prin lege o partajate intre PM (care „realizeaza politica”) si Presedinte, care doar „reprezinta”. Ideea e ca atunci cand cei doi nu se inteleg… decide Parlamentul. E tot speta de asta vara, insa ambalata mai frumos si mai insidios.

   Cetatean

   25/09/2012 at 6:08 pm

 11. buna seara
  @cetatean/munca de sisif sa descalciti toate imbarligaturile astea;ce e inspaimantator e ca toate ” se leaga”,ca fac parte dintr-un plan bine pus la punct!
  nimic nu pare sa fi fost lasat la voia intamplarii si-din fericire pentru noi toti-” hazardul” nu a fost de partea lor la alegerile prezidentiale din 2004;
  problema este se va mentine si largi bresa facuta?

  intamplator

  25/09/2012 at 6:26 pm

  • intimplator, buna! 🙂

   Incerc sa arat cum se poate mentine si largi bresa, si mai ales ce plan au ei sa o astupe.

   Cetatean

   25/09/2012 at 6:27 pm

 12. Laura Stefan are dreptate: cand era in Opozitiem Ponta voia ca sefii de la DNA si PG sa fie numiti de CSM (dara ar fi asa, se incalca Constitutia, exista deja decizii CCR pe tema asta). Prerogativa numirii, inclusiv in functiile de conducere a judecatorilor si procurorilor revine Presedintelui Romaniei.

  de ce nu da Ponta un OUG, repede, si investeste CSM cu puterea numirii inlocuitorilot lui MOrar si KOvesi? Pai cum, cand o are pe Mona la MJ, e prost sa se joace de*a depolitizarea? Asta e discurs de Opozitie, cand esti la putere e altceva.

  Cetatean

  25/09/2012 at 6:31 pm

 13. Astazi la ora 22:00 MRU la b1TV, probabil tema centrala va fi in continuare Oltchim.

  Theophyle

  25/09/2012 at 6:51 pm

  • Sper sa fie singurul invitat , sa poata vorbi, ca data trecuta a trebuit sa-l ascultam mai mult pe Videanu.

   cedric

   25/09/2012 at 7:02 pm

   • Buna dimineata
    Am auzit, mai devreme la B1, ca Videanu va face o conferinta de presa pe tema in seara asta.
    Initial, am inteles eu, trebuia sa fie o emisiune la TheMonenychannel cu reprezentanti ai puterii care au REFUZAT sa vina.

    emil

    25/09/2012 at 7:29 pm

 14. voi fi pe faza 🙂

  Cetatean

  25/09/2012 at 6:57 pm

 15. Multumim Theophyle de informatie
  In alta ordine de idei Leonard Orban va fi maine audiat in comisia economica a PE pentru functia de auditor in cadrul Curtii de conturi europene. Spuneti-mi si mie cum Dumnezeu este tipul acesta specialist in audit financiar. Pai daca si acestia de la UE o iau pe aratura ce sa mai vorbim de nominalizarile noastre.

  ion

  25/09/2012 at 7:03 pm

 16. salve,
  cita munca, @cetatean, felicitari & multumiri,
  bine ca ticalosia este devoalata step by step,
  bine ar fi ca asemenea teme sa fi fost prezentate la tv si pe limbajul bizonilor….
  dar asa ceva nu va fi niciodata

  skorpion

  25/09/2012 at 7:20 pm

  • merci, dragule! 🙂 facem ce putem. E drept ca unele episoade sunt lungi, insa serialul se apropie de final si incerc sa mai concentrez.

   Cetatean

   25/09/2012 at 7:35 pm

 17. MRU la 20.15, în cadrul Jurnalului TVR de pe TVR 1.

  Theophyle

  25/09/2012 at 7:22 pm

 18. OK acum am fost anuntat ca MRU nu va mai fi la b1. Dumnezeu stie de ce. Sa fie un blocaj? Cine stie!

  Theophyle

  25/09/2012 at 7:25 pm

  • salut! Parca vad ca apare Videanu 😉

   Cetatean

   25/09/2012 at 7:32 pm

   • Zvonul zice ca MRU a fost blocat la b1, probabil de aliatii iubitori 😦 Ca dusmanii ii tot dau cu el la Antena 3. Deci baieti si fete si b1 joca la dublu 😦

    Theophyle

    25/09/2012 at 7:35 pm

    • Nu m-ar mira. Daca se confirma si se constata o recidiva, se vede a n-spea oara cat de idioti si ticalosi sunt aia din PDL. Nici nu isi dau seama ce pot castiga alaturi de MRU si ce pot pierde fara el.

     Cetatean

     25/09/2012 at 7:36 pm

     • pai cine naiba sa-l blocheze la b1tv?

      Theophyle

      25/09/2012 at 7:38 pm

      • Banciu 😆

       Cetatean

       25/09/2012 at 7:40 pm

      • sa nu uiti intrebarea de zilele trecute : oare exista un pret al „coabitarii” ?

       zigzag

       25/09/2012 at 7:59 pm

     • ehe draga City, tu chiar crezi ca pdl e de capul lui? 😦

      zigzag

      25/09/2012 at 7:56 pm

    • buna seara Theophyle! nu b1 joaca dublu ci cei care „stapanesc” b1. uite asa fac trimitere la postarea ta in care descriai ( zilele trecute) cum e cu „partidele de sticla” .acum cercul e complet , daca aveai nevoie de o confirmare. orice fel de media aservita e la fel de daunatoare si cand spala uslamisti si cand spala portocalii.

     zigzag

     25/09/2012 at 7:53 pm

 19. Pai dupa ce am vazut ce specimene a avut aseara Turcescu va mai indoiti ca baietii de la B1 sunt independenti. Deci pana la urma MRU merge doar la TVR 1?

  ion

  25/09/2012 at 7:49 pm

  • La B1, Otilia Nutu suspecteaza amanarea vanzxarii Oltchim, pana la expirarea intelegerii cu FMI :primavara 2013. Sa fie?

   emil

   25/09/2012 at 7:52 pm

  • salut @Ion . am vazuit si eu aseara : invitat marele jurnalist ( renegat de breasla la un moment dat ) rosca stanescu.

   zigzag

   25/09/2012 at 7:57 pm

   • al naibii, exact despre asta scriu acuma! 😉

    Cetatean

    25/09/2012 at 8:04 pm

    • sa nu adaugi la textul care il scrii ceva despre achitarea lotului din care face parte si tovarasul respectiv 😀

     zigzag

     25/09/2012 at 8:14 pm

 20. Un editorial de exceptie!

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/de-la-chevron-la-gazprom-sau-cum-a-declansat-ponta-marea-revolutie-national-kaghebista-278475.html

  „Ieri, Ponta aproape că a implorat concernul rus TISE să preia Oltchim după încheierea episodului DDD. TISE, unul din sutele tentacule ale Gazprom, îl are în frunte pe Nikolai Tokarev, preşedinte în acelaşi timp al Transneft, compania monopol de stat care deţine reţeaua de conducte de transport al petrolului pe teritoriul Rusiei. În această calitate, Transneft reprezintă printre altele unul dintre cei mai ascuţiţi ghimpi înfipţi de ruşi în coasta Chevron şi ai intereselor petroliere americane în Asia Centrală. Nu mai demult de august, ruşii au blocat conturile Caspian Pipeline Consortium, un joint-venture prin care Chevron aduce petrol din Kazahstan până la Novorossiysk, la Marea Neagră. Nikolai Tokarev şi-a început cariera ca spion KGB în Germania de Est unde a fost coleg cu un anume Vladimir Putin şi a urcat în ierarhia kaghebisto-politico-economică de la Moscova împreună cu acesta. În esenţă, ăsta este omul pe care mai că-l implora Ponta ieri să cumpere Oltchim, de preferinţă anul viitor după alegeri”.

  Cetatean

  25/09/2012 at 8:08 pm

  • ca sa vezi ce milog e ponta mondialu’. Tokarev si compania daca voiau sau vor sa cumpere / sa blocheze ceva din Ro o fac cand vor muschii lor si nu se prinde nimeni. aia lupta cu chevron nu cu 3 reformatori din RO :)) am pus ieri un link cu niste privatizari / gadgeturi procurate de rusi de a lungul anilor in RO : le-au facut si nici nu s a simtit.

   zigzag

   25/09/2012 at 8:13 pm

  • Salut @cetatean
   Mare efort faci cu articolele aste pentru a deschide ochii romanilor . Chiar daca multi sint handicapati intelectual iremediabil . 🙂

   Legat de link dat mai sus , in Rusia puterea e gestionata de insasi KGB . Mai bine zis de „oamenii de incredere” a acestei institutii de baza a socialismului sovietic . Gestionare facuta atit intern dar cit si pe plan internatonal cu metodele „eficiente” , lung colaudate de ofiterii cu „greutate” a institutiei .

   PS . Theophyle poate face o paralela cu situatia mioritica de dupa 1989 . Stie mai bine cine din fosta securitate a acaparat puterea , de ce si cum , in schimbul caror concesii . Bineinteles ca Romania nu e Rusia si deci interesele , banii in joc au fost si sint infinit mai putini dar asemanarile sint izbitoare . 🙂

   stefan60

   25/09/2012 at 8:28 pm

   • Stefan, fac un efort, sa sa inteleaga ceea ce unii banuiesc si altii stiu fragmentar. Incerc sa ofer o viziune unitara coerenta 🙂

    Cetatean

    25/09/2012 at 8:36 pm

 21. http://www.tvrplus.ro/live-tvr-1………………..MRU acum

  skorpion

  25/09/2012 at 8:19 pm

  • „acest stream se poate vedea doar pe teritoriu Romaniei ” . 😦 Rusine tvr , rusine .

   stefan60

   25/09/2012 at 8:29 pm

   • Elwis, are grija de diaspora. Mama lui de dobitoc!

    Theophyle

    25/09/2012 at 8:35 pm

   • Buna seara, multi dintre noi banuim cam ce s-a intimlat sau ce se intimpla cu hotii de tara dar nu asa cu subiect si predicat,Multumm,ptr art,si futu…………..le ma ma lor de tv doar gindul live,imi ntra pe tableta,restul sint fraieri probabil nu vor auuuuuuuuuudienta.

    tays

    25/09/2012 at 9:31 pm

 22. stefan,
  s-a terminat emisiunea cu MRU

  in toate tarile post-comuniste securistii au pus laba pe resursele tarii respective,
  in unele tari mai mult, in altele mai putin,
  de regula, tarile care au cunoscut o dictatura comunista mai puternica, acolo securistii au fost mai rapace, mai puternici….

  skorpion

  25/09/2012 at 8:34 pm

  • Ca de obicei, MRU documentat si clar ca apa de izvor. Ce tara de dobitoci 😦 Ponta premier si MRu se lupta sa intre in paarlament sabotat de aliatii lui peste 😦

   Theophyle

   25/09/2012 at 8:37 pm

   • Sistemul il saboteaza .sistemul e cu tentaculele peste tot : partide, justie,economie,media. stie domnia sa mai bine.

    zigzag

    25/09/2012 at 8:49 pm

 23. Un alt Ceausescu cu idei faraonice dar fara nici un calcul fundamental economic .

  http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Bucurestri-stiri_din_bucuresti-canalul_bucuresti-dunare-viena-sorin_oprescu-sedinta-primarie_0_780522227.html

  Toti sint preocupati de mega lucarea asta . Inclusiv doamnea Udrea a consumat multa energie pentru a sustine proiectul . Pacat ca si la argumentele dinsei lipsea acelasi element fundamental , tipic constructilor socialiste . Adica analiza profitabilitatii cu raportul obligatoriu costuri – profituri . 😦
  Foarte greu sa desfintezi gindirea comunista . Foarte greu .

  stefan60

  25/09/2012 at 8:37 pm

  • Eu propun Canalul Dambovita-Tamisa!!!

   Cetatean

   25/09/2012 at 8:38 pm

   • 😆
    Cu port intermediar la Ulan Bator . 🙂

    stefan60

    25/09/2012 at 8:44 pm

  • ba e usor, nu ai spus tu ca ai niste pastile 😆

   Theophyle

   25/09/2012 at 8:39 pm

   • La astia doar pastilele cu cianura ii pot ajuta . Definitiv . 😆

    stefan60

    25/09/2012 at 8:43 pm

    • Cica Dan Diaconescu ofera 20.000 de si o bomboana, ca atentie :), celor ce il vor vota! 😆

     Cetatean

     25/09/2012 at 8:45 pm

     • Acum e in RFG sa faca plinul de „bomboane ” . 🙂
      E principalul laborator european de productie a drogurilor sintetice numite pastile extasy .

      stefan60

      25/09/2012 at 8:47 pm

  • Pai asta era „opozitia” tov. Iliescu fata de Ceausescu; imi amintesc de anii ’90 cand se mai putea recupera ceva si, in ciuda multor apeluri din partea celor din constructii hidrotehnice si de la ape, Ion Iliescu nu se lasa. Oare si Oprescu isi arata disidenta fata de Tovarausl?

   emil

   25/09/2012 at 8:47 pm

   • Dizidenta lu’peste, cand taica-su’a fost mare grangur in sistem iar el il opera pe Kagebila, sa nu moara junghiu’ dracului.

    Cetatean

    25/09/2012 at 8:50 pm

    • 🙂 😀 „Ei vor canal” . de gigi coshplic .

     zigzag

     25/09/2012 at 8:53 pm

   • Seara buna @emil
    Acest ipotetic canal va avea costuri extrem de ridicate . Nu mai sint judetele , studentii , armata si puscariasii sa il construiasca din proprile fonduri . 🙂 Musai licitatii publice la norma UE . 🙂
    Logica spune ca si spaga va fi pe masura . Ca si cresterea costurilor efective . „sistemu” de autostrazi 🙂 romanesc demonstreaza clar umflarea costurilor si aminarea intrarii in functiune .

    stefan60

    25/09/2012 at 8:51 pm

    • Stefan, nu mai exista nimic….au papat baietii bruneti si ultima bucatica de piatra purtatoare de fier. Oprescu prinde avioane, s-a ales praful de tot ce exista prin anii 90.
     Canalul lui Oprescu poate sa stea bine mersi langa autostrada suspendata, caprioarele din Parcul Unirii si ratzele de pe Dambovita.

     mar

     25/09/2012 at 9:02 pm

   • se vor „la cana” baietii. problema e ca nu are cine sa-i trimita. 🙂

    zigzag

    25/09/2012 at 8:51 pm

 24. Buna seara 🙂
  Off topic cu scuze! Gata, Ponta a gasit vinovatii ptr. esecul Olchim 👿 L-am auzit la RRA cum graia cu foc lista vinovatilor, a inceput cu MM, Blaga, toti ministrii economiei PDL, Flutur si a terminat cu MRU, ba mai mult va sesiza si DNA-ul. Am ajuns la concluzia ca acest individ este prost la patrat, o mizerie de caracter, o rusine ptr. Romania.

  mar

  25/09/2012 at 8:51 pm

  • Eu stiu cine e de vina @mar .
   Portarul de la primaria din Racatau . 🙂
   Sa fie destituit si restul , in frunte cu Ponta sa primeasca o prima speciala ca au descoperit vinovatul . 😆 De ris da in Romania e cam asa . 😦

   stefan60

   25/09/2012 at 8:53 pm

   • Ce ai frate cu Racataul? de vina e ciobanul satului Dabuleni!

    Cetatean

    25/09/2012 at 8:55 pm

  • Stefane, asta STIU; asa cum stiu ca 90% era cam gata dar tov. Ion Iliescu era un tip darz si nu s-a lasat.
   Probabil ca multe interese de teren retrocedat erau acolo
   Marule, am impresia ca au primit „directive”; MM a fost pomenita si ea de Ana Birchall, acum cam o ora pe B1. A fost de o MAGARIE generalizata!

   emil

   25/09/2012 at 9:41 pm

 25. La B1 a aparut o „gratie” care urla …”ce a facut Guvernul Ungureanu”. Multa prostie salasuieste in mintea respectivei, rau au ajuns daca au indentificat sursa nenorocirilor in Guvernul MRU. In acelasi timp inseamna ca au inceput sa le fie frica, dar de ce le este nu vor scapa.

  mar

  25/09/2012 at 8:57 pm

  • scrie acolo la stenograma : „MRU trebuie agatat , atins cu orice ca deja creste prea mult” .

   zigzag

   25/09/2012 at 8:59 pm

   • Pot sa stea si in cap, Oltchimul este dinamita la temelie ptr. Plagiatorul sef. Cat de cretin tb sa fii ca sa accepti/semnezi o documentatie cu privatizare pe persoana fizica si cu scrisoare de confort, neangajanta din partea unei banci.

    mar

    25/09/2012 at 9:06 pm

    • Asta e una @mar
     Cit de idiot poti sa fi ca prim ministru sa te ocupi 2- ua luni doar de demiterea presedintelui lasind balta toate celelarte probleme . Tip Oltchim .

     stefan60

     25/09/2012 at 9:17 pm

  • „Gratia” e Ana Birchal pe care vad ca Turcescu o invita a doua oara desi e o mahalagioaica patentata. In ultimele zile aduce tot felul de mizerabili care nu si-ar avea loc decat la A3. Probabil asa o trebui , pt. „echilibru” dar eu nu ma mai uit la emisiunile lui decat pe „mute”.

   cedric

   25/09/2012 at 9:06 pm

   • Multumesc! Mare tatza, o depaseste pe Primaritza Olgutza, juri ca este bagata in priza la trifazic.

    mar

    25/09/2012 at 9:10 pm

 26. Buna seara!
  Astia nu mai stiu ce sa faca sa obtina aia 50%. Cum scad cum mai plombeaza USL-ul ba cu UNPR, ba cu cele doua partide ecologiste, ba cu tiganii, ba cu Geoana, sau mai arunca „100 de lei” la popor. O sa ajunga PSD-ul cu atatea plombe sa fie partidul numarul 3 din Parlament dupa PDL si PNL.

  ribelalu

  25/09/2012 at 9:05 pm

 27. Intrebare, cine este bruneta care urla la Turcescu? Penibila creatura….. 👿

  mar

  25/09/2012 at 9:08 pm

  • Ana Birchal.
   A fost un scandal cu o presupusa filmare cu ea si Geoana

   ribelalu

   25/09/2012 at 9:18 pm

   • ala care a dat filmul a luat cateva jdemii de euro amenda si il cheama Bubble. A facut teologia 😆

    Cetatean

    25/09/2012 at 9:19 pm

    • insa filmul cica era trucat.

     Cetatean

     25/09/2012 at 9:19 pm

     • Eu cred ca era trucat ALT film; cam guraliva se arata Anutza in ala trucat; de fapt, se pare ca nu exista certitudinea ca e ea.
      Cam asa imi amintesc.
      Se voia ministrul invatamantului in guvernul PSD din 2009!
      In fond, nu are dreptate?
      Cu cat au latrat mai mult pe la TV, cu atat au fost numiti in diverse functii platite de stat 😦

      emil

      25/09/2012 at 9:44 pm

      • si i-a mai dat si bani lui Geoana, intr-o filmare cu camera ascunsa.

       Cetatean

       25/09/2012 at 9:44 pm

    • Si e sotul altei japizte : deputata Tusa de la PNL pe care a dat-o Turcescu afara dintr-o emisiune. Vad ca pe asta o suporta.

     cedric

     25/09/2012 at 9:24 pm

    • La ce te astepti…e sotul Dianei Tusa. Probabil a fost vorba si de ceva santaj.

     ribelalu

     25/09/2012 at 9:36 pm

 28. Asta da propunere .

  http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/propunere-trimisa-de-guvern-la-fmi-contract-colectiv-de-munca-negociat-obligatoriu-anual-la-salarii-278494.html

  Distractia celor din FMI va veni cind vor citi :
  „Contractele colective de muncă/acordurile colective vor cuprinde şi clauze referitoare la protecţia celor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale şi patronale, respectiv a reprezentanţilor angajaţilor, care pot fi negociate la un nivel superior faţă de prevederile legale care privesc această protecţie.”

  Adica sa cazi pe jos de ris cind citesti o propunere in care sefii sa poata avea SALARII SI FUNCTII asigurate/ GARANTATE indiferent de mersul economiei . 😆

  stefan60

  25/09/2012 at 9:14 pm

 29. Erik de Vrijer (parca) se va cruci cu mana stanga si va face 100 de metanii cand va citi documentul!

  Cetatean

  25/09/2012 at 9:16 pm

  • Eu personal sint convins ca astia de la FMI cind se intilnesc cu reprezentantii guvernarii mioritice sint plini de mila si intelegere . 🙂
   Nu poti purta o discutie inteligenta , pe obiect , cu niste handicapati profesionali pusi pe functii de raspundere .
   De aia BNR e mai bine vazuta . Macar acolo ai cu cine discuta cu date si cifre pe masa , interpretari a acestora in mod logic nu populist .

   stefan60

   25/09/2012 at 9:20 pm

 30. absolut odioasa aceasta ana birchall, vorbeste aproape non stop,
  de fapt, latra

  skorpion

  25/09/2012 at 9:19 pm

  • usl o va propune in mod sigur parlamentar in decembrie 2012

   skorpion

   25/09/2012 at 9:21 pm

  • E tanti aia din video amatorial pentru adulti ? 😆

   stefan60

   25/09/2012 at 9:21 pm

 31. Rusii nu au aflat de problema „neamestecului in treburile interne” asa incat isi dau cu parerea sau baga batzul prin gard:
  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Vocea_Rusiei-_Dan_Diaconescu_este_asul_din_maneca_lui_Traian_Basescu_0_780522251.html#

  pt. @Stefan: da , asta e tipa!

  cedric

  25/09/2012 at 9:30 pm

 32. Cristoiu: iar pe aratura. Pe persoana fizica acum 😦
  La B1.

  emil

  25/09/2012 at 9:51 pm

 33. Monica Macovei – today

  Am castigat premiul la categoria Justitie si Libertati civile!

  Sunt singurul europarlamentar roman care a castigat in seara aceasta si sunt fericita.

  Am primit acest premiu pentru activitatea desfasurata in Romania si in Parlamentul Eur…opean, pentru ceea ce am facut in lupta impotriva coruptiei, pentru statul de drept, justitie si libertati civile.

  La festivitatea de premiere, am dedicat acest premiu cetatenilor romani. Ii asigur pe romani si pe toti cetatenii europeni ca ii voi servi in continuare cu daruire pentru a avea justitie, libertate, siguranta si drepturi civile. Caci acolo unde nu este lege, nu este nimic.

  The Parliament Magazine acorda in fiecare an premii europarlamentarilor pe categorii de activitate.

  Maine, mai multe detalii despre acest premiu.

  skorpion

  25/09/2012 at 11:05 pm

  • Uite o femeie de nota 10 .
   O candidata ideala la viitoarele alegeri prezidentiale .

   stefan60

   25/09/2012 at 11:10 pm

   • „Comunista Macovei”….Mi-e teama ca nu ar vota-o romanii. Daca nu am fi avut toti anii astia de Antene poate alta ar fi fost situatia. Oricum, acest premiu este foarte timely…Ma bucur ptr MM si Romania. In sfirsit, o veste buna. Sigur va fi foarte mediatizata.

    Coana Zoe

    25/09/2012 at 11:25 pm

  • Felicitari, Monica Macovei!

   A A

   26/09/2012 at 12:07 am

  • Felicitari Doamnei Macovei !!!

   mayausa

   26/09/2012 at 12:59 am

 34. Marite scrib
  In exclusivitate nationala si in primis pe acest blog 🙂
  In Italia a aparut o noua adresa de presa . Americana dar acum si in varianta italiana .

  http://www.huffingtonpost.it/

  Ce parere ai ?
  Cum de in Romania se asculta , citeste doar ce scrie fratele vitreg din est ? 🙂

  stefan60

  26/09/2012 at 12:19 am

 35. Aici o posibila bomba mediatica . 🙂
  Articol scris de Dan Badea .

  http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012092677175/Actualitate/Guvernul-Ponta-cocosat-sub-falsurile-ministrilor.html

  Posibila o finantare oculta , nedeclarata a politicienilor din fondurile acestor ONG ? (nu ar fi de mirare sa primeasca bani chiar de la stat aceste „organizatii” ) . Adica sa se plateasca singuri cu ceva supliment banesc domnii si doamnele din „cel mai curat guvern romanesc” . ?

  stefan60

  26/09/2012 at 12:59 am

 36. Buna Dimineata,
  Postare noua.

  Theophyle

  26/09/2012 at 8:07 am


Comentariile sunt închise.