Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Constitutia poporului « suveran » si Republica Judecatorilor (XXI)

Construim  comunismul plutocratic

Intensivitatea cu care noi ne preocupam in aceste zile de situatia din  justitie ar putea parea ciudata, va asigur ca nu este. Eforturile unor personalitati publice care apartin aliantei de guvernare nu este nici intamplatoare si nici sporadica, ci este bazata pe un plan exact si diabolic. Declaratia «  din start » a lui Voiculescu in care afirma ca «  Nu avem toată puterea până nu avem şi Justiţia » este numai partea declarativa a acestui atentat la statul de drept. Nu este vorba numai de metri cubi de dosare penale impotriva acestor oameni, ci mai presus de toate confiscarea si subordonarea totala a statului de drept in Romania. Va rog sa cititi cu atentie tot articolul, in special imi doresc sa cititi concluziile lui. Studiosul @Cetatean ne prezinta la final  « Art. 43. Marea Adunare Nationala, conform Constitutiei  RSR din 1965 » vizavi de declaratiile varfurilor politice ale Alantei USL-UNPR – acolo veti vedea clar unde conduce acest plan diabolic. Sterilitatea si superficialitatea opozitiei conduse de Blaga este atat de stridenta in fata acestui diabolic plan,  incat chiar nu mai avem ce zice decat sa ne indreptam ochii spre cer sau sa ne pregatim pentru un Termopile spiritual si politic. Jocul impotriva justitiei este jocul impotriva Romaniei democratice si europene. Inca odata, cititi cu atentie sfarsitul acestei postari. Theophyle.

Postat de @Cetatean

Motto : « Suveranitatea naţională aparţine poporului român » (art.2. al.1. din Constitutie).

*******

Precizare: Celelalte episoade anterioare le gasiti  aici , aici  aici aici,   aiciaici , aici. , aiciaici , aiciaiciaici,   aici ,   aici,    aici,   aici , aiciaici, aici si aici.

*******

Atacul cu arma referendumului si a legii VU asupra Sistemului in perioada 2005-2009,  precum si declaratiile politice incendiare ale Presedintelui au atras nu doar o suspendare nereusita si debutul unei lungi batalii de uzura a acestuia cu Parlamentul, ci mai ales o pletora de decizii ale CCR prin care raporturile Presedintelui cu celelalte puteri in stat erau clarificate. Rodul anilor 2005-2009 (ma refer deocamdata la acestia) a constat in obligarea CCR (care inca avea componenta iliesciana !) sa transeze toate conflicte juridice de natura constitutionala (CJNC) in favoarea Presedintelui si sa puna bazele procesului de clarificare a acelor locurilor ambigue din Constitutie exploatate de celelalte puteri in vederea obstructionarii Presedintelui si a  deturnarii suveranitatii poporului.

In afara deciziilor mentionate in episodul anterior, reamintesc, selectiv, si alte decizii care au servit la clarificarea unor aspecte importante din Constitutie : Decizia 98/2008  prin care Presedintelui i se garanteaza dreptul de a respinge prima propunere de numire a unui ministru, in cazul remanierii (Tariceanu a sesizat atunci CCR sperand ca aceasta il va obliga pe Presedinte sa o numeasca pe Norica Nicolai « ca primarul »), dar si o decizie anterioara, care o prefigura partial (Decizia 356/2007), precum si Decizia 384/2006 , care apara dreptul Presedintelui de a conferi si de a retrage grade militare,  un drept pe care coloneii Sistemului, cu ajutorul Sandeilor de la ICCJ, il atacasera cerand ca Presedintele sa fie obligat sa ii inainteze in grad « la gramada » si « ca primarul ». Am scris despre acest lucru mai putin cunoscut din istoria luptei Presedintelui cu Sandeii in a doua jumatate a episodului IX din serial si Decizia 1222/2008 (in care se vede clar cum Sandeii incercau marea cu degetul, testand sa vada daca pot sa il forteze pe Presedinte, cu ajutorul unor pseudo-hotarari definitive si irevocabile, sa semneze decrete pe care nu voia sa le semneze).

Aceasta ultima decizie a CCR (1222/2008) este hilara si exceptionala totodata, pentru ca ea constituie dovada clara ca Sandeii de la Inalta Curtea nu cunosteau legea si nesocoteau fatis o decizie a CCR: « Curtea Constitutionala constata ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Presedintele Romaniei, pe de o parte, si puterea judecatoreasca, reprezentata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte, in sensul art. 146 lit. e) din Constitutie si al practicii instantei de contencios constitutional in materie, produs in conditiile neluarii in considerare de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 384 din 4 mai 2006…..precum si a dispozitiilor legale in vigoare.”.

Despre Decizia 838/2009 privind salariile Sandeilor nu mai amintesc, intrucat am scris despre ea in episoadele III si IV ale serialului. Insa trebuie sa retinem ca si aceasta decizie a venit ca urmare a sesizarii inaintate de Presedintele Romaniei catre CCR, fiind reclamat modul in care magistratii isi acordau singuri sporuri salariale, repunand in vigoare norme de drept abrogate intre timp de Parlament.

Fara a pretinde ca pot mentiona tot ceea ce consider relevant, formulez cateva concluzii la episoadele XX si XXI si care se refera la raportul Presedintelui Romaniei cu Parlamentul si Guvernul:

1. Actiunea politica si constitutionala a Presedintelui Traian Basescu nu a fost niciodata la intimplare : el a actionat mereu  in vederea clarificarii principiului separatiei puterilor si echilibrului in stat si a acelor locuri obscure din Constitutie de care Sistemul a profitat pentru a se auto-perpetua.

2. Sistemul a reactionat nu doar prin suspendarile din 2007 si 2012, ci mai ales prin masuri legislative care aveau rolul de a-i neutraliza Presedintelui prerogativele constitutionale.

3. Conflictul Presedintelui cu Guvernul Ponta nu este expresia luptei politice, ci dovada ca si in anul 2012 Sistemul reactioneaza la fel : impiedicand Presedintele sa-si asume rolul de « reprezentant » al Romaniei la Bruxelles si incercand sa ii rapeasca prin lege prerogativa reprezentarii statului in strainatate, Guvernul si Parlamentul USL actioneaza astazi exact cum au actionat Guvernul si Parlamentul in perioada 2007-2008. Pentru Sistem, un Presedinte bun e un Presedinte care semneaza « ca primarul » si tace ca pestele sarac si cinstit.

4. Putem vorbi asadar de o schema generica a conflictului Presedintelui cu celelalte puteri in stat, care se repeta ori de cate ori Presedintele are in fata un Guvern si un Parlament de alta culoare politica ; conflictul care se manifesta prin tentativa Parlamentului/Guvernului de a goli de continut sau de a deturna atributiile constitutionale ale Presedintelui. Acest confict nu este provocat de Presedinte (cum afirma oamenii Sistemului), ci de celelalte puteri in stat : dovada stau toate deciziile CCR mentionate anterior, precum si cea pe care o mentionez la finalul acestui episod.

5. Lupta lui Traian Basescu nu este pentru sine insusi, ci pentru apararea functiei prezidentiale ca atare si a suveranitatii reale a poporului, care isi alege prin vot direct Presedintele.

6. Dupa atatia ani de lupte pierdute in fata lui Traian Basescu, Sistemul pare sa pregateasca o manevra prin care sa castige razboiul si sa previna repetarea accidentului prin care poporul suveran trimite la Cotroceni un Presedinte care isi ia in serios atributiile si se pune pe daramat ziduri  ce pareau de nezdruncinat.

7. Manevra, daca e facuta, e ireversibla iar suveranitatea poporului devine o gluma sinistra.

Nu rezist tentatiei de a cita cateva decizii ale CCR pentru a demonstra cine a fost mereu adevaratul izvor al conflictelor juridice de natura constitutionala intre puterile statului, care este ultimul refugiu al Sistemului si de unde se pregateste contra-atacul decisiv dupa alegerile din 9 decembrie 2012:

1. Decizia 567/2006 a CCR:

« Acest drept exclusiv al Preşedintelui [de a convoca referendum] îşi găseşte suportul în dispoziţiile constituţionale ale art. 80 referitor la „Rolul Preşedintelui“, ale art. 2 alin. (1), potrivit căruia „Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, […], precum şi prin referendum“, ale art. 81 alin. (1) referitor la legitimitatea electorală egală a Preşedintelui României cu legitimarea Parlamentului şi ale art. 1 alin. (4), care stabileşte că „Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor − legislativă, executivă şi judecătorească − în cadrul democraţiei constituţionale“.  Stabilirea prin lege a problemelor de interes naţional reprezintă un amestec al Parlamentului [sic!] în exercitarea atribuţiilor exclusive ce-i sunt conferite prin Constituţie Preşedintelui şi, ca atare, o nesocotire a principiului separaţiei şi echilibrului puterilor în cadrul democraţiei constituţionale ».

2. Decizia 727/2012 a CCR

«În aceste condiţii, Curtea subliniază că soluţia aleasă de Guvern, de a adopta … o ordonanţă de urgenţă, care preia integral conţinutul normativ al legii criticate, pune în discuţie comportamentul neconstituţional şi abuziv al Guvernului faţă de Curtea Constituţională [sic!] ….. În consecinţă, modificarea legislativă, în sensul eliminării atribuţiei Curţii Constituţionale de a se pronunţa asupra constituţionalităţii hotărârilor plenului Camerei Deputaţilor, hotărârilor plenului Senatului şi hotărârilor plenului celor două Camere reunite ale Parlamentului, fără nicio distincţie, nu face decât să ştirbească autoritatea Curţii Constituţionale, instituţie fundamentală a statului, şi să înfrângă astfel principiile statului de drept, conducând la dificultăţi deloc imprevizibile în realizarea unei politici de stat adecvate consolidării  şi dezvoltării unui stat democratic, în care respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie. În aceste condiţii, Curtea subliniază că statul de drept, democratic şi social nu trebuie să rămână un principiu fundamental, cu valenţe pur teoretice, fără urmări practice, ci o realitate, corect receptată, atât de autorităţile publice, cât şi de cetăţeni ».

3. Decizia 783/2012 a CCR:

« Prin hotărârea adoptată, plenul reunit al celor două Camere ale  Parlamentului a încălcat în mod vădit dispoziţiile art.19 alin.(2) lit.a) teza finală din Legea nr.41/1994…Ca rmare, Curtea reţine că încălcarea legii are drept consecinţă imediată nesocotirea art.1 alin.(5) din Constituţie, care prevede că respectarea legilor este obligatorie. Încălcarea acestei obligaţii contituţionale atrage implicit afectarea principiului statului de drept, conscrat prin art.1 alin.(3) din Constituţie ».

4. La aceasta se adauga Decizia 738 din 19 septembrie 2012 a CCR (inca nepublicata la aceasta ora aparitiei acestui episod) , insa mentionata de CCR in Decizia 783/2012. Decizia se refera la faimoasa OUG 38/2012 prin care Plagiatorul si Mitomanul National (care urla mereu ca Guvernul Boc adopta prea multe OUG-uri) s-a folosit de aceeasi procedura ca sa afecteze insasi CCR, incalcand brutal Constitutia, mai precis art. 115, al.6 care prevede explicit ca  « (6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică ».

Pentru puristii politicii care sunt adeptii „parlamentarismului” de Dambovita si care s-ar putea simti ultragiati de Deciziile CCR citate mai sus, as vrea sa dezvalui si care este culmea parlamentarismului, o culme la care viseaza Sistemul in orizontul doritei modificari a  Constitutiei in anul 2013:

« Art. 43. Marea Adunare Nationala are urmatoarele atributii principale:

1. Adopta si modifica Constitutia Republicii Socialiste Romania;

[…]
6. Reglementeaza organizarea judecatoreasca si a Procuraturii;

[…]
9. Acorda amnistia;
11. Alege si revoca pe Presedintele Republicii Socialiste Romania
14. Alege si revoca Tribunalul Suprem si procurorul general;
15. Exercita controlul general al aplicarii Constitutiei. Numai Marea Adunare Nationala hotaraste asupra constitutionalitatii legilor » (Constitutia RSR din 1965).

Si acum, inapoi in viitor :

« Eugen Nicolăescu [PNL], care nu a exclus introducerea unei condiţii prin care Parlamentul să poată trece peste o decizie a Curţii Constituţionale, dacă se pronunţă în acest sens o majoritate de două treimi sau chiar trei pătrimi dintre parlamentari » (evz.ro, 3 octombrie 2012).

(va urma)

Written by Theophyle

04/10/2012 la 4:07 pm

124 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna ziua,
  fantastica readucerea in memorie a atributiilor marii Adunari Nationale! Cred ca nici nu mai trebuie alte argumente pentru a demonstra restauratia.
  Felicitari @cetatean, ai avut o idee grozava, nici nu mai trebuie sa vorbesc de restul articolului, extrem de documentat, ca de obicei!

  cedric

  04/10/2012 at 4:27 pm

 2. Salutare all. Salut Citizen.
  Da, ai dreptate, USL tinde sa transforme Parlamentul in Marea Adunare Nationala. Exista insa un hop. Pentru a face asta trebuie modificata Constitutia, ori opentru asta le trebuie 2/3 in Parlament si nu cred ca vor obtinne cele 2/3 ! Dar si daca le obtin, atunci Dumnezeu cu mila !

  Reddog

  04/10/2012 at 4:31 pm

  • Daca se mareste numarul parlamentarilor la peste 500, este posibil sa se faca tot felul de aliante dubioase, cu care sa se atinga acel prag de 2/3…

   ceaikovski

   04/10/2012 at 4:33 pm

  • salut red. Boicotul VA FUNCTIONA si atunci. Iar daca, in parlament, nu se fac modiicarile „necesare” maghiarii vor zice pas.

   cinic

   04/10/2012 at 6:12 pm

 3. Amintirile curg, vad, de cand USL si-a anuntat prezentarea candidatilor pe Arena Nationala 🙂 Vreti iar la „stegulete” la „placute”, va e dor 😛

  Stiti ce ma tot framanta pe mine? Aparam prerogativele prezidentiale, pt ca la Cotroceni e TB, dar daca in locul sau, „boborul” ar alege un neispravit, ce ne-am face cu aceste prerogative? Cum le-ar folosi acel presedinte?

  PS: fereasca-ne Sfantul, dar la cum se manifesta bizonatii, ii cred in stare sa-l avem prezident pe ultima hahalera, daca are discurs si ceva carisma.

  ceaikovski

  04/10/2012 at 4:32 pm

  • si asta e un subiect serios daca ne gandim ca peste 10 ani e posibil ca cine stie ce nebun sa ajung presedinte.dar asta ar insemna ca parlamentarii si politicienii romani sa ajunga la o maturitate politica de neimaginat in acest moment.

   zigzag

   04/10/2012 at 4:37 pm

 4. salut City si felicitari ! una din urmatoarele miscari ale grupului infractional organizat va fi si „reglementarea” si „clarificarea” unui noi cadru legislativ pentru CSAT. de unde la fel sa mai taie ceva din atributii.

  zigzag

  04/10/2012 at 4:35 pm

 5. Felicitari pentru articol!
  Puterea, fara poporul care sa o modereze e pura dictatura si nu democratie. Deci incercarile de a restaura articolul cu pricina ref la M.A.N. au cale deschisa. 😦

  Intrebare mai veche dar foarte actuala in acelasi timp: Cand decidem ca am pus suficiente lucruri in bagaje si e cazul sa pornim spre aeroport?

  Moldoveanu

  04/10/2012 at 4:37 pm

 6. Si inca una despre aceasta guvernare sinistra. Legea energiei a fost promulgata de 3 luni de zile. Acum vor s-o modifice in beneficiul „baietilor destepti” ! Canalii, canalii, canalii ! Asta este USL !

  Reddog

  04/10/2012 at 4:38 pm

 7. @City, thanks again 🙂
  Datorita tie am ajuns sa pot si eu citi in limba de lemn jurdica…

  Diana

  04/10/2012 at 4:48 pm

 8. O canalie nerusinata, Abraham la b1 are tupeul sa faca fel de fel de teorii, zice ca i s-a propus sa candideze (nu spune din partea cui), n-a fost securist, totul e minciuna, lauda USL pe fata etc. As vrea sa se crape pamantul si sa-l inghita!

  cedric

  04/10/2012 at 4:51 pm

 9. Din nefericire 😦 comunicatorii dreptei sunt varza! Asa cum am spus mai sus:

  Sterilitatea si superficialitatea opozitiei conduse de Blaga este atat de stridenta in fata acestui diabolic plan, incat chiar nu mai avem ce zice decat sa ne indreptam ochii spre cer sau sa ne pregatim pentru un Termopile spiritual si politic. Jocul impotriva justitiei este jocul impotriva Romaniei democratice si europene.

  Cum naiba sa ai incredere in ei, cand astai nu fac nimic!

  Theophyle

  04/10/2012 at 5:08 pm

 10. Buna ziua! 🙂

  Multumiri lui Theo pentru atat de taioasa si exacta introducere, cred ca va dati cu totii seama de ce acest serial a fost lasat pentru a fi terminat in toamna. Lovitura de stat nereusita din vara dovedeste directia in care USL vrea sa duca tara. Stati pregatiti, urmeaza saptamana viitoare si alte episoade. Ne apropiem de final, probabil in jurul datei de 15 octombrie.

  Din pacate, azi sunt pe fuga, asa ca voi interveni sporadic si dupa ora 19 e posibil sa nu mai intru deloc. Va pup 🙂

  Cetatean

  04/10/2012 at 5:31 pm

 11. Salut pe fuga
  De la Comisia Europeana ora 15.03

  Mark Gray a reiterat, in briefingul de presa, pozitia Comisiei Europene. Este clar mesajul pe care il transmit oficialii de la Bruxelles ministrului roman.

  Comisia a fost foarte clară. Pentru noi, cheia problemei este ca acest proces de nominalizare să fie corect şi transparent. De-a lungul întregului proces. A existat o corespondenţă cu autorităţile române, Comisia şi-a prezentat poziţia detaliat. Acum asteptăm ca ministrul justiţiei sa ne prezinte schimbările pe care le face. Să aşteptăm întâlnirea şi vom face o evaluare după aceea.

  Catherine Day va avea o intalnire astazi, la ora 16.30, ora Romaniei cu Mona. Deocamdata, nicio informatie oficiala nu va fi data in urma acestei intalniri.

  ion

  04/10/2012 at 5:33 pm

  • Intalnirea va fi de la 16,30 azi, pana pe 16,30 raspoimaine, ca sa inteleaga si femeia aia ce vrea Pivnicereasa sa spuna 🙂

   ceaikovski

   04/10/2012 at 6:11 pm

 12. N-am vazut pe nicaieri imagini de la intalnirea Reding- Pivniceru. Abia astept sa vad fata acra a lui Reding, pentru ca nu are de ce sa fie zambitoare

  cedric

  04/10/2012 at 5:49 pm

  • Crede-ma ca o sa o vezi!

   Theophyle

   04/10/2012 at 6:01 pm

 13. Theophyle, la Termopile a mai ramas cineva in viata, in afara de aed, sa povesteasca batalia?

  ceaikovski

  04/10/2012 at 6:09 pm

  • Nu, ceaikovski nu a mai ramas nimeni, povestea a fpst pvestita de cei trimisi acasa inainte de lupta. O vreme dupa aia, persanii au fost goniti din Hellas (Ellada)

   Străine ce treci pe aici, te du și vestește la Sparta:
   Morți noi zacem după ce legilor ei ne-am supus.

   Aluzia nu a fost exact fara sens 🙂

   Theophyle

   04/10/2012 at 6:23 pm

   • Deci, presupunand ca Acasa se numeste Germania, Franta, Olanda, SUA sau orice alta tara afara de Romania… cati ramanem? Cati pleaca „acasa” ? 😀

    Moldoveanu

    04/10/2012 at 6:37 pm

    • Daca astia continua asta, tara asta o sa fie depopulata complet, Deci o sa-si plateasca spagile si o sa se fure intre ei.

     Theophyle

     04/10/2012 at 6:55 pm

   • Ma bucur ca memoria nu m-a lasat deloc; asa-mi aminteam si eu, ca au murit toti vitejeste, dar au invins 😛
    Asa si cu noi…
    Noi insa speram, incorijibilii de noi…

    ceaikovski

    04/10/2012 at 8:34 pm

 14. Buna seara tuturor.
  @city, felicitari ptr post.

  clemycali

  04/10/2012 at 6:34 pm

  • Buna Clemy!

   Theophyle

   04/10/2012 at 6:56 pm

   • Salut, salut 🙂

    clemycali

    04/10/2012 at 7:00 pm

 15. buna seara ! pana la urma Kovesi pleaca la bxl sau nu?

  zigzag

  04/10/2012 at 7:18 pm

  • Salut Ziggy,
   Daca primeste DNA-ul cred ca nu. Daca nu-l primeste probabil ca da!

   Theophyle

   04/10/2012 at 7:25 pm

   • salut, multumesc. mai bine ar ramane interimara de acum la DNA.

    zigzag

    04/10/2012 at 7:33 pm

 16. Buna seara 🙂
  se pare ca intalnirea Pivnivceresei s-a lasat cu „sange pe pereti”. Despre subiect se vorbeste la B1.
  Off topic. Azi am alergat prin diverse locuri, oamenii sunt speriati si ingroziti de ce se intampla/se va intampla dupa alegeri. Lucrurile nu stau bine de loc si vestile nu sunt bune in perspectiva, cam totul s-a gripat/intepenit 😦

  mar

  04/10/2012 at 7:35 pm

  • Salut mar, 🙂
   adevarul este ca oamenii incep sa inteleaga ca de la vorbe la fapte luuuung drumul!

   Theophyle

   04/10/2012 at 8:14 pm

 17. Salutare tuturor
  Theophyle sti ceva de scorul Fortei Civice in sondaje?. La Realitatea Pieleanu spunea ca pe cercetarile lui FC are 4%, iar PD-L are 17%.

  ion

  04/10/2012 at 7:35 pm

  • nu are si o caseta video ?

   lastnightmusic

   04/10/2012 at 7:38 pm

   • Pentru ce?

    ion

    04/10/2012 at 7:44 pm

    • scuze , l-am confundat pe Pieleanu cu Iosif Buble ala cu caseta trucata.
     Dar si Pieleanu cu cercetarile lui nu e departe de trucaje

     lastnightmusic

     04/10/2012 at 7:50 pm

     • Apologies accepted Last, dar WTF is Iosif Buble

      ion

      04/10/2012 at 7:55 pm

      • 🙂 E tot un jurnalist cam ca Pieleanu care a contrafacut un film video celebru cu Ana Birchall si Geoana

       lastnightmusic

       04/10/2012 at 7:59 pm

       • Pardon, stimabilule Pieleanu e conferentiar la SNSPA dragastos cu studentele.

        ion

        04/10/2012 at 8:07 pm

  • Ion, e o tampenie sa vorbesti de un partid care s-a nascut de facto acum 3 saptamani la genul in care vorbeste respectivul. Daca sigla ar fi MRU-ICCCD-Forta Civica rezutatul ar fi 7%. Brandul nu este cunoscut, MRU are astazi cam 22-23% intentie de vot la Presidentie.

   Theophyle

   04/10/2012 at 7:45 pm

   • Theophyle mie mi se pare incurajator ca dupa 3 saptamani FC are 4% in sondaje, in situatia in care multi nu fac legatura inca cu MRU. Cineva din aceeasi emisiune spunea ca ar putea sa ajunga chiar la 10% pana la alegeri. Nu am mai urmarit apoi emisiunea ca au trecut la alt subiect

    ion

    04/10/2012 at 7:50 pm

    • ioane,
     Doamne ajuta! Nu cred ca vor lua mai mult de ceea ce a luat PL-D, cand au mers singuri la parlamentul european. Cine stie, poate totusi frica de USL si sila de PDL ii vor da aripi. Deocamdata maerg impreuna in ARD, cin stie. PDL-ul face multe fite si IMPORTANT – Blaga nu a castigat niciodata nimic!

     Theophyle

     04/10/2012 at 7:55 pm

     • vor castiga ptr. ca a inceput sa se sperie multimea.

      mar

      04/10/2012 at 8:03 pm

   • Corect…. Activistul care umbla pe teren ar trebui sa inceapa cu
    1 – salutari de la MRU
    2 -suntem FC partidul lui MRU
    3 -suntem FC,ICCD, inclusi in ARD alaturi de PNTCD si PDL
    in aceasta ordine
    Iar poza lui MRU pe buletinul de vot ar simplifica treaba 🙂

    lastnightmusic

    04/10/2012 at 7:56 pm

    • Sper sa le vina mintea la cap si sa puna pe afisele tuturor candidatilor si poza lui!

     Theophyle

     04/10/2012 at 7:57 pm

  • Ion salut,
   mai avem un ion, daca poti pune un prefix sau sufix, ca sa fie mai clar. La subiect – sunt intoxicarii cat cuprinde. Cand o sa fie o lista clara si autorizata atunci o sa avem ce discuta. Si eu pot sa spun ca candidez pentru USL. Tu poti crede? tot felul de mercenari fara stapan circula si arunca undite, poate se prine sau poate nu. Cert ca nu-mi vine sa cred povestea!

   Theophyle

   04/10/2012 at 8:06 pm

   • Nici o problema o sa schimb nick-ul. Sper sa fie intoxicari.
    O alta stire de azi zice ca MRU si Neamtu o sa candideze amandoi in judetul Arad. E ceva adevar in asta?

    IonP

    04/10/2012 at 8:18 pm

    • in legatura cu Neamtu chiar nu am cunostinta. Stiu insa ca PDL a anuntat ca MRU va candida la Colegiul 1 Arad (municipal), MRU nu se afla in tara, deci habar nu am. In orice caz in vizita de duminica la Arad, MRU a fost destul de rezervat. Personal nu stiu, dar nu as fi nici surprins si nici „indignat”

     Theophyle

     04/10/2012 at 8:23 pm

 18. Vorbeste Domnul Dan din salonul oficial al aeroportului H. Coanda.! A inceput cu un atac due la adresa lui Ponta.

  cedric

  04/10/2012 at 8:10 pm

 19. DD il face praf pe Premierul C/P, zice ca are documente incendiare.

  mar

  04/10/2012 at 8:11 pm

  • Buna Mar,
   Doar zice

   ion

   04/10/2012 at 8:12 pm

   • Buna 🙂
    Ma bucur ca se incaiera, ptr. ca-l decredibilizeaza pe Ponta. DD este dinamita la temelia lui Ponta, stapaneste bine tehnica de comunicare si manipulare.

    mar

    04/10/2012 at 8:16 pm

  • Sobolanii astia doi chiar se potrivesc!

   Theophyle

   04/10/2012 at 8:15 pm

   • Da, un hotz si un talhar => perechea potrivita.

    mar

    04/10/2012 at 8:17 pm

 20. Il roaga pe Ponta sa ia sacii cu bani si sa-i dea maine dimineata muncitorilor de la Oltchim!

  cedric

  04/10/2012 at 8:11 pm

  • Sacii aia care aveau cateva maini de bani deasupra si somoioage de hartii albe dedesubt? 😆

   Salutare tuturor, de seara.

   EuCuMine

   04/10/2012 at 8:23 pm

 21. Chiar daca nu are banii, impactul este devastator ptr. ca a venit blindat cu hartii. Nimeni nu se apuca sa verifice documentele ptr. ca nu au cum, in schimb mesajul este dezastruos ptr. Ponta&C0. Bizonul o sa zica….”uite domnule asta chiar are bani, in schimb nu a fost lasat”. L-a facut in „foi de vitza” pe Ponta.
  DD s-a blindat din punct de vedere al mesajului, ……”am reusit sa OTVizez Romania” 😦

  mar

  04/10/2012 at 8:22 pm

 22. Salut
  Anchetat fiul mafiosului italian dovedit Ciancimino .
  100 milioane euro spalare de bani cu „chici a cui e de fapt groapa de gunoi Glina din Bucuresti ”
  E a mafiei italiene . 🙂
  http://www.repubblica.it/cronaca/2012/10/04/news/rifiuti_perquisizioni_a_lucca_su_discarica_a_bucarest_ciancimino_indagato_a_roma-43838901/

  Curios sa aflu numele sus puse din crema cremei romanesti care a devenit bogata cu mafia italiana .

  stefan60

  04/10/2012 at 8:24 pm

  • salut Stef, 🙂
   Hai ca pe asta am povestit-o eu acum 2 ani!

   Theophyle

   04/10/2012 at 8:27 pm

  • am ajuns raiul mafiotilor, nu erau suficienti ai nostri 😦

   mar

   04/10/2012 at 8:27 pm

   • Draga mar, suntem de 20 de ani acest rai. Astazi s-au mai rarit. O guvernare USL de 4 ani ii aduce inapoi nu-i bai.

    Theophyle

    04/10/2012 at 8:30 pm

    • Buna seara dupa o perioada mai lunga… Theophyle, pot da mailul tau unei cunostinte? Ar vrea sa-ti trimita cate ceva din ce se intampla la ministerul afacerilor europene.

     drivas

     04/10/2012 at 8:37 pm

     • Buna Seara,
      Sigur ca da!

      Theophyle

      04/10/2012 at 8:42 pm

 23. Da, dom’le! Domnu’ Dan de la televizor a zis-o (tot la televizor, fireste): „domnul Victor Ponta, aceasta Elena Ceausescu a USL-ului”…

  observator

  04/10/2012 at 8:31 pm

  • Salut!
   Al naibi sobolanul asta violet 🙂

   Theophyle

   04/10/2012 at 8:34 pm

   • [salut] tot legenda: Ajunsese la urechile lui Pingelica despre orgiile si dezmatul lui Paunescu. Replica a fost dura, cinica si poate adevarata: „indiferent de ceea ce spuneti voi, e mai eficeint decat toate sectia de propaganda a CC”. Fiind eu cinic (sau pragametic la extrem) constat ca DD este extrem de eficace in a eroda persoana plagiatorului. NB. intr-un interviu, Ponta nu a exclus un premierat George Maior dupa 9 dec.

    cinic

    05/10/2012 at 2:44 pm

  • Ce naiba au toti de-l asemuiesc pe Pontilici cu o muiere? Mai imi zise unu’ pe FB ca e… si n-am crezut, desi daca ma uit la dorsalul ‘mnealui, e cam efeminat 😛

   ceaikovski

   04/10/2012 at 8:39 pm

   • ceaikovski,
    proasta asemuire. In Romania femeile sunt mai seriose decat barbatii. Daca ar fi fost un singur barbat in completul care l-a trimis pe Bombo la puscarie, asta scapa cu supendare.

    Theophyle

    04/10/2012 at 8:44 pm

    • Nu era asemuire, ci insinuare :P…
     Multi cica vad, dar putini pricep, ce-i cu Pontilici, mi s-a spus pe FB… Asemuirea era cu Bombo 🙂

     ceaikovski

     04/10/2012 at 9:41 pm

 24. He, he 🙂
  Unde e Stef 🙂 Vine fostul lui sef in vizita 😀

  http://blog.iccd.ro/silvio-berlusconi-vine-in-vizita-la-forta-civica/

  Theophyle

  04/10/2012 at 8:45 pm

  • 1- Berlusconi a reusit prformanta sa mareasca datoria publica de la 106 % la 120 % PIB . Puterea se tine cu cheltuiala domnilor . 🙂
   2- Partidul lui e in ochiul unei anchete judiciare care a dovedit ca „palmasii” partidului cheltuiau banii din finantarea publica a politicii pe chefuri , femei , masini si vile . Cum au invatat de la sef . 🙂
   3- MRU sa nu se lase pupat (nici in ruptul capului ) de Berlusconi . Dupa ce acest domn a pupat Ghedaffi , beduinul a mai trait doar putine luni . 🙂
   4- De 18 ani nu am sefi . Eu sint patron , sindicalist , angajat dar si chibit . 🙂
   PS . PDL (asa se cheama partidul lui Berlusconi ) 🙂 poate asigura „vizibilitate” lui MRU la nivel UE . Cum si ceva banuti de la mosul nu ar fi de refuzat dar se stie ca Silvio da din banii lui doar pe femei . Si multi cu gramada . 🙂 Atentie doamnelor din ARD romanesc !!!!!!!
   – Desy , nu te lasa cumparata de SB . 😆 –

   stefan60

   04/10/2012 at 9:14 pm

   • Stefan,
    pct. 3 m-a facut sa rad cu lacrimi 😆

    mar

    04/10/2012 at 9:28 pm

    • E realitate .
     Este si video pe youtube in care se vede cum Silvio pupa mina beduinului in parlamentul libian (sau cum se chema adunarea aia ) . Ce a urmat dupa , stim cu totii . 😆

     http://www.youtube.com/watch?v=yxDz72vwACQ

     stefan60

     04/10/2012 at 9:31 pm

   • Stefane esti un tezaur de umor. Nu spui rau ce spui. Nu cade Demeter pe spate in fata lui Silvio.

    turnofftheglory

    04/10/2012 at 9:34 pm

    • Dupa un miting cu ea, Silvio se calugareste 🙂

     Theophyle

     04/10/2012 at 10:01 pm

   • salve. Obiectiv vorbind datoria publica creste cu fiecare deficit anual. Ca sa poti reduce datoria publica trebuie sa faci excedent bugetar (a facut-o Clinton vreo doi ani si Merkel). Daca SB a facut 14% in 8 ani, chiar a facut o gestiune buna. PS. Datoria publica a Italiei a luat-o la vale abrupt in cei trei cu „scala mobile” , adica cam ce vrea PSD la noi.

    cinic

    05/10/2012 at 2:48 pm

    • salve @cinic
     Datoria publica italiana a deraiat in perioada 1980-1990 . Guvernarile CAF (Craxi , Andreotti , Forlani) . A crescut in 10 ani de la 60 % PIB la 120 % PIB .
     SB a ajuns la guvernare cind stinga a redus datoria publica la 106 % PIB .
     Nu am chef sa fac polemica dar datele istorice sint astea .
     PS . Vezi cit a crescut datoria publica romaneasca in guvernarea BOC . Aproape o triplicare in doar 4 ani dar asta face rau campaniei electorale asa ca nu e bine sa fie publicizata .

     stefan60

     05/10/2012 at 8:24 pm

 25. Buna seara din nou. Am iesit extenuata din examen 🙂

  clemycali

  04/10/2012 at 8:59 pm

  • Salut @clemy
   Nu conteaza ca esti extenuata . Important e rezultatul . 🙂

   stefan60

   04/10/2012 at 9:21 pm

   • Beh ca la doua intrebari nu am raspuns deloc iar la alte doua am citat din memorie, adica din lecturile operelor lui Jack London si Marck Twain. Raspunsurile erau in manual dar eu, ca o dobitoaca, am stat cu ochii in dezbaterea tv in loc sa pun mana pe carte si sa buchisesc.

    clemycali

    04/10/2012 at 9:31 pm

    • No problem
     OUG de promovare cu nota de 111. 😆

     stefan60

     04/10/2012 at 9:33 pm

     • i-am blocat pe cei de la MO, asa ca fugutza cu documentul 😆

      mar

      04/10/2012 at 9:40 pm

      • 🙂 Ei lasa ca nu am fost chiar atat de catastrofala 🙂 Ma alint 🙂 Eu voiam 100%. Asta e oful meu. Dar a meritat sa-l vad aseara pe Obama ca la ora de dirigentie, cu ochii in pamant, si jalea de la CNN si MSNBC.

       clemycali

       04/10/2012 at 9:42 pm

       • asa de rau a fost?

        mar

        04/10/2012 at 9:46 pm

       • Hai ca-l iei, sa ne zici sa bem! 🙂

        ceaikovski

        04/10/2012 at 9:51 pm

 26. La Nasu este Talpes. Bate campii dar scapa si cate o soparla.

  mar

  04/10/2012 at 9:41 pm

  • Talpes este o soparla 🙂

   Theophyle

   04/10/2012 at 10:02 pm

 27. Informare politica: haznaua 3
  Gadea, cu multiplele lui pauze, care te poarta cu gandul la cortul al unor sectanti, cu gandirea lui tulbure din care ies propozitii simple, pe care cu greu le deslusesti, face pilaf in seara aceasta, pe consilierii lui TB.
  Nu va pot cita ce a spus si ce asertiuni i-au iesit din gurita 😛 dar de la TB, care a fost la Oxford si Princeton si a chemat tinerii sa-i fie consilieri, a ajuns la consilierii lui TB care sunt o mare familie, sau in familie, ca nu s-a inteles. Una-i una, alta-i alta, dar ce-l duce neuronul pe Gadea? Las’ ca explica mai pe larg si cu multa gestica Mircea Badea, mai tarziu, cand eu dorm 😛
  Bineinteles, le-a verificat si casele consilierilor si n-am mai stat, ca mi se uscau urekile. Am schimbat programul.

  ceaikovski

  04/10/2012 at 9:47 pm

  • Tampitul ala de Gadea are parul vopsit si plin de gel, ca un pustiulache-lache. Bleah!

   ceaikovski

   04/10/2012 at 10:03 pm

 28. scuze: „cortul unor sectanti”

  ceaikovski

  04/10/2012 at 9:50 pm

 29. @mar, intr-atat de rau incat azi, Al Gore, a sarit sa spuna ca din cauza altitudinii a avut Obama asa o prestatie jalnica. La CNN aveau niste mutre de parca le murise intreaga familie. Sondajul CNN dupa dezbatere l-a dat castigator pe Romney cu 67%. La MSNBC, Chris Mathews avea parul zbarlit ca motanii mei cand vad un caine.

  clemycali

  04/10/2012 at 9:52 pm

  • aloeu…inseamna ca vor fi surprize.

   mar

   04/10/2012 at 9:55 pm

 30. Bine zis:

  „Romania este in situatia unui pacient „gata sa iasa din spital”, dar are nevoie de eforturi sustinute pentru a-si reveni complet, a declarat Joost Kuhlmann, oficial UE, care a atras atentia ca trebuie evitate greselile din trecut, precum cresterea nesustenabila a salariilor si a pensiilor.”
  http://www.ziare.com/europa/uniunea-europeana/oficial-ce-romania-este-gata-sa-iasa-din-spital-dar-trebuie-sa-si-revina-complet-1193921

  Guvernul n-are urechi de auzit!

  cedric

  04/10/2012 at 9:52 pm

  • De anul viitor o sa asistam la cresteri fabuloase de taxe si impozite. Anul asta, pana la alegeri abia se abtin.

   ceaikovski

   04/10/2012 at 10:02 pm

  • Aia sunt surdo-muti. Nici macar limba semnelor nu o inteleg!

   Theophyle

   04/10/2012 at 10:04 pm

   • Dat fiind ca bugetul de stat va fi facut cunoscut/prezentat/aprobat doar dupa alegeri , pina atunci sarbatoriti si va bucurati .
    Cine va guverna va avea sarcina sa stoarca si pietrele . Venituri mici , foamete mare la stat , multe guri de hranit 😆

    stefan60

    04/10/2012 at 10:51 pm

    • Optimistule 🙂
     Din nefericire si pentru tine Italia este intr-un rahat si mai mare 🙂

     Theophyle

     04/10/2012 at 10:53 pm

     • Italia se stie ca e in wc .
      Voi credeti ca stati mai bine . 🙂 Nu vedeti ca platiti 90% din dobinda anuala la imprumuturile contractate cu banii obtinuti din alte imprumuturi noi . 😆

      stefan60

      04/10/2012 at 11:05 pm

      • si italia de unde ia bani pentru plata dobanzilor la imprumuturi?

       intamplator

       04/10/2012 at 11:07 pm

       • 87 miliarde de euro de noi taxe .
        Doar taxa pe locuinte (IMU) e prevazut sa asigure 22 miliarde de noi intrari fiscale .
        PS . Ultimul guvern Berlusconi a reusit performanta sa plateasca 80 miliarde euro dobinzi generale anuale ( 2011) cu „ajutorul” a noi imprumuturi . E si una din cauzele pentru care a demisionat (sa nu scriu ca a fost obligat sa demisioneze 🙂 )

        stefan60

        04/10/2012 at 11:13 pm

 31. buna seara
  in link o lista cu 11 nume care si-au depus candidatura pentru PG;nu stiu cit e de reala sau cit e presupunere
  cat ma pricep eu,nu arata a bine deloc
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/exclusiv-cine-sunt-procurorii-care-candideaza-pentru-conducerea-parchetului-general-si-dna-279633.html

  intamplator

  04/10/2012 at 10:57 pm

  • Daca lista este adevarata, ne aflam in fata unei catastrofe de proporti 🙂

   Theophyle

   04/10/2012 at 11:10 pm

   • rl nu prea da gres/eu zic 50/50

    intamplator

    04/10/2012 at 11:15 pm

 32. @stefan
  ziceati ca berlusconi a scos vila din sardinia la vanzare;
  accepta un barter? vila contra oltchim?

  intamplator

  04/10/2012 at 10:59 pm

  • Se vocifereaza ca a vut o oferta de 470 milioane euro . Top secret cine a facut oferta .
   Oricum Berlusconi nu le are cu tehnologia . Nici macar cu chimia .
   Eventual se poate sonda un interes din partea ENI care are si divizia de chimie . Sau nemtii de la BASF . Sau francezii de la Saint Gobain care au si ei sectorul de chimie pe baza de pvc si pet .

   stefan60

   04/10/2012 at 11:08 pm

   • sugestii..sugesti…
    eni: si-a vandut divizia de chimice pentru poliuretani,erau si polioli acolo,acum multi ani la dow
    basf: nu ii intereseaza;au spus asta din 92-95/la fel bayer
    saint gobain: nu e chimia core business-ul lor
    alte idei???

    intamplator

    04/10/2012 at 11:12 pm

    • Gazprom . Asa sa fie toti bucurosi . 🙂

     E drept ca lumea cunoaste firma Saint Gobain prin sectorul de sticla.
     Sectoare mai putin cunoscute sint Isover e izolatii , Norton pe partea de abrazive , Rigips pe partea de carton ghips ,s.a.m.d. (SG – facturat 2011 = 42 miliarde euro )

     stefan60

     04/10/2012 at 11:22 pm

     • Uite pe astea nu le stiam! De fapt, nici nu m-au interesat. Bine insa de cunoscut 🙂

      Theophyle

      04/10/2012 at 11:27 pm

      • Eu zic ca e necesara o diplomatie mai cu staif cind se discuta de privatizari .
       Si nu prea cred ca SIE e agentul ideal . 🙂
       Bineinteles ca trebuie privit in amanunt fiecare privatizare . Datorii , tehnologii , piete de desfacere si in primul rind costuri de productie , infrastructura . Parerea mea ca nu am privatizat nimic . 🙂

       stefan60

       04/10/2012 at 11:31 pm

       • hai ca ai inceput sa bati campii 🙂 asta mai imi lipseste.

        Theophyle

        04/10/2012 at 11:37 pm

 33. Si la privatizarea CFR Marfa se astepta un DD. Iata de ce procesul de vânzare a CFR Marfă, companie strategică a României, a fost blocat pe ultima sută de metri, în ședința CSAT

  „Guvernul a redus taxa de participare la licitația pentru CFR Marfă de la 3 milioane de euro la 20 000 de euro” (Curentul)

  ion

  04/10/2012 at 11:27 pm

  • Ce le stiu astia sa le puna toate pe butuci. Au expertiza anilor ’90

   Theophyle

   04/10/2012 at 11:29 pm

   • Exista normativa UE care obliga liberalizarea transportului feroviar .
    Marfa si separat calatori .

    stefan60

    04/10/2012 at 11:40 pm

    • Liberalizare nu e obligatoriu privatizare . Nu inlocuiesti un monopol de stat cu altul privat . 🙂
     Trebuie sa dai acces pe infrastructura nationala altor firme din UE . Daca CFR marfa supravietuieste concurentei , bine. Daca nu , pe butuci si vagoanele vindute altora . 🙂 Personalul in pensie anticipata ca tot are statul bani . 🙂

     stefan60

     04/10/2012 at 11:43 pm

    • parerea mea, o porcarie. Simplu, cosolidare permite servicii multiple care sa atenueze problemele de criza economica. Adevarat in Romania aceasta consolidare nu ar valora 3 lei. Pentru asta ai nevoie de managment eficient. Care nu prea exista in dotare. Reglementarea excesiva o sa duca Europa la faliment.

     Theophyle

     04/10/2012 at 11:44 pm

 34. Tragic este ca FMI sub noua conducere a olandezului, se pare ca le gireaza smecheriile. Incepe sa-mi fie dor de Jeffrey.
  Pe de alta parte atentie la intoxicarile care devin tot mai multe in presa locala referitoare la inscrierea in FC a tot felul de traseisti veniti de la PSD. Chiar si Turcescu sugera ca este cam suspecta venirea acestora si acceptarea prea usoara de catre FC.

  ion

  04/10/2012 at 11:37 pm

  • Turcescu e un mare smeker, care are si el ca tot omul niste aranjamente financiare care trebuie respectate. Cat priveste chestiunea „traseistilor” din PDL, singurul despre care se poate vorbi astazi este doar unul Pirpiriu, daca tu sti si altii, povesteste sa stiu si eu.

   Theophyle

   04/10/2012 at 11:40 pm

   • Theophyle, Turcescu vorbea de traseisti proveniti de la PSD. Cat despre Pirpiriu eu nu am nimic de comentat ca nu-l cunosc si nu am auzit sa fi facut afaceri cu statul.

    ion

    04/10/2012 at 11:47 pm

 35. Dacă-i vorba de judecători:
  Judecătorul Cristi Danileţ şi Noul Cod Civil – primejdii la adresa libertăţilor cetăţeneşti: http://wp.me/pjejF-3Fd

  mariusmioc

  05/10/2012 at 5:23 am

 36. Buna Dimineata,
  p[ostare noua!

  Theophyle

  05/10/2012 at 6:04 am

 37. Numai putin: Daca e vorba de o `trecere` peste o decizie a CCR prin votul Parlamentului, am avut un astfel de sistem in perioada 1991-2003:
  Articolul 145 Constitutia Romaniei
  (1) În cazurile de neconstituţionalitate constatate potrivit articolului 144 literele a) şi b), legea sau regulamentul se transmite spre reexaminare. Dacă legea este adoptată în aceeaşi formă, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere, obiecţia de neconstituţionalitate este înlaturată, iar promulgarea devine obligatorie.

  Cristi

  07/10/2012 at 3:15 pm


Comentariile sunt închise.