Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 10 Octombrie / Comisia Europeană: Avertizare pentru Ponthausen

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Miercuri, vremea va fi în general frumoasă, dar răcoroasă dimineaţa şi noaptea în majoritatea zonelor din ţară. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în extremitatea nordică, iar noaptea în regiunile vestice, unde cu totul izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 22 de grade, iar cele minime, în general, între 3 şi 11 grade. Spre dimineaţă, local în depresiuni şi izolat în rest se va produce brumă.

În Bucureşti  – Vremea va fi frumoasă în ziua de miercuri, dar răcoroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade, mai coborâtă în zona preorăşenească până la 3 grade.

Curs valutar BNR    valabil azi: 1 EURO = 4. 5642   RON; 1 USD = 3. 5272   RON; 1 EURO = 1. 2940 USD; Francul elvetian 3. 7690 RON. Gramul de aur 201.0243 RON.

FMI anunţă o creştere economică pentru anul viitor de 2,5%. Analiştii au o previziune mai redusă, iar oamenii de afaceri spun că deşi nu cred în forecastul FMI, îl iau în considerare. Majoritatea analiştilor anticipează o creştere economică cuprinsă în intervalul 1,3-2% pentru anul viitor, în timp ce Fondul Monetar Internaţional estimează un avans al PIB de 2,5%. Perspectivele economice pentru România în 2013 se arată mai favorabile decât în acest an, având în vedere faptul că economia zonei euro ar trebui să revină pe creştere, însă contează şi ce decizii vor fi adoptate de autorităţi. Pentru 2012 cele mai multe prognoze, inclusiv estimarea FMI, au fost ajustate în intervalul 0,5-1%. Estimarea FMI privind creşterea economică din 2013 pare optimistă în ochii antreprenorilor. Deocamdată, este însă singurul reper pentru oamenii de afaceri, care au început să-şi construiască bugetele pentru anul viitor. Oamenii de afa­ceri se ghidau în construcţia propriilor bugete şi după indi­ca­torii pe care se fundamentează bugetul ţării, însă în 2012 pro­cesul de aprobare al celui mai important act normativ al unui an fiscal va fi tergiversat. Este important cum va fi depăşită faza alegerilor parlamentare şi cu ce buget şi politici eco­no­mice va veni noua administraţie. Oamenii de afaceri sunt prudenţi şi spun că nu intenţionează să fundamenteze bugetele companiilor pentru 2013 pe prognoza FMI privind PIB-ul, de 2,5%, aducând în discuţie faptul că în anii anteriori o serie de estimări nu s-au adeverit. „Toate aceste surse sunt optimiste. Evident că o să ne bazăm pe o astfel de sursă pentru bugetul de anul viitor, dar din experienţa anterioară s-a demonstrat că toate forecasturile au fost optimiste, dar nicio prognoză de creştere n-a fost reală, diferenţele fiind majore”, spune Tudor Furir, directorul general al Pernod Ricard. Evoluţia cursului de schimb este o altă variabilă importantă avută în vedere de oamenii de afaceri atunci când îşi fundamentează bugetele. Estimările analiştilor indică un curs de schimb în intervalul 4,4-4,7 lei/euro, volatilitatea urmând să se menţină şi anul viitor din cauza contextului internaţional dificil. Economia României este dependentă de finanţarea externă, astfel că atragerea fondurilor europene şi a investiţiilor străine directe rămâne foarte importantă. Integral in Ziarul Financiar

Dragnea, despre numărătoarea paralelă: Folosim şi la parlamentare sistemul de la referendum, legea ne dă voie. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că la alegerile parlamentare USL va folosi acelaşi sistem de numărare paralelă a voturilor pe care l-a utilizat la referendumul din iulie pentru demiterea preşedintelui Băsescu. Întrebat cum vede faptul că DNA a declanşat urmărirea penală pentru 67 de persoane, între care preşedinţi de secţii de votare, pentru momentul referendumului de demitere a preşedintelui din 29 iulie, Dragnea a răspuns: „Preşedinţii de secţie nu sunt membri ai vreunui partid, nici măcar ai PSD. Eu nu am vorbit cu niciun preşedinte de secţie despre absolut nimic. Nu am comunicat cu ei”, potrivit Mediafax. Liderul PSD spune că grav este că apare bănuiala că disputele politice se rezolvă prin mijloace penale. „Ceea ce mi se pare foarte grav este că apare bănuiala că disputele politice se rezolvă prin mijloace penale, ceea ce este foarte grav într-o ţară democratică (?) Eşti un om politic la un anumit nivel în România lui Băsescu treci prin astea, asta-i viaţa”, a mai afirmat secretarul general al PSD. ntrebat dacă acest sistem de numărare paralelă va fi folosit şi la alegerile parlamentare din 9 decembrie, liderul social-democrat a răspuns: „Bineînţeles că o să-l aplicăm, pentru că toate partidele fac numărătoare paralelă, transmiterea rezultatelor numărătorii paralele prin sms, prin telefonie voce, prin web, prin porumbei călători are mai puţină importanţă. Faptul că poţi să faci numărătoare paralelă este stipulat lege şi are dreptul fiecare partid, chiar şi cele care nu-l susţin pe Traian Băsescu”. Integral in Adevarul.

„Dalmaţienii” USL s-au aliniat pentru un loc în Parlament. Printre cei care vor un mandat de senator sau deputat și-au făcut loc turnători ai Securității, traseiști, incompatibili și penali. In timp ce premierul Ponta ironizează, brutal, efortul Monicăi Macovei de a curăţa listele PDL de candidaţi dubioşi, USL se pregăteşte să umple parlamentul cu un nou val de puşcăriabili, turnători ai securităţii şi traseişti notorii. Până acum, USL nu a făcut nici un efort să-şi cureţe listele. Nici societatea civilă nu reuşeşte să se coalizeze şi să identifice, aşa cum a procedat la alegerile precedente, candidaţii indezirabili. Un nou colaborator al Securităţii intră în viitorul Senat al României: Sorin Roşca Stănescu, susţinut de istoricul partid liberal. O decizie oficială va fi anunţată într-o săptămână, dar Roşca Stănescu spune că s-a autolustrat suficient. Şi Dan Voiculescu (PC) se întoarce în Parlament, după o demisie de o vară, exact atât cât să amâne cu câţiva ani procesul de corupţie în care era implicat. În Legislativ are şanse să rămână şi turnătorul Ioan Ghişe (PNL), acum erou al luptei împotriva lui Băsescu, care are însă nişte probleme în partid cu obţinerea unui colegiu eligibil. Liberalul Ludovic Orban a identificat vreo 50 de migratori, probabil fără UNPR, formaţiune desprinsă din PSD pentru a se alia cu Băsescu şi acum revenită la matcă. Honorius Prigoană, fiul lui Silviu Prigoană, cel care, în ianuarie 2010, pierdea alegerile parlamentare parţiale din sectorul 1 în faţa liberalului Radu Stroe, va candida acum pentru PNL, însă în sectorul 2. Integral in EVZ

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica: „Băieţii deştepţi” mi-au făcut propuneri indecente, dar eu nu sunt un pervers. Au fost şi bani, şi alte discuţii. Unii dintre „băieţii deştepţi” din energie au încercat să îi ofere mită administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza. „Propuneri indecente se fac în România, dar eu nu sunt un pervers”, a declarat Remus Borza. El nu a dorit să ofere detalii privind modalităţile prin care „băieţii deştepţi” au încercat să îi ofere mită, dar a subliniat faptul că „nu se mai poartă cu cash-ul la purtător”.Nu au fost propuneri concrete, ci nuanţate, indecente. Au fost şi bani, şi alte discuţii”, a mai spus el, adăugând că le-a răspuns celor care încercau să îl corupă că „nu se poate” şi că el nu a făcut acest lucru niciodată. Întrebat de ce nu a sesizat Parchetul în cazul „băieţilor deştepţi” care au vrut să îi ofere mită, Remus Borza a declarat că „nimeni niciodată nu a fost pedepsit şi nici nu va fi pedepsit” în astfel de cazuri. Pe de altă parte, administratorul judiciar al Hidroelectrica a declarat că în cazul combinatului chimic Oltchim, „singura soluţie” este, în opinia lui, tot intrarea în procedura de insolvenţă, la fel ca şi în cazul Hidroelectrica şi că angajaţii combinatului trebuie să înţeleagă că este nevoie de disponibilizări pentru ca societatea să îşi reia activitatea. Administratorul judiciar şi-a exprimat convingerea că autorităţile nu vor găsi niciodată un cumpărător pentru combinatul chimic de la Râmnicu Vâlcea. „Oltchimul nu a fost şi nu va fi privatizabilă, în sensul că Oltchim nu va primi niciodată un cumpărător. Singura soluţie este insolvenţa”, spune administratorul judiciar al Hidroelectrica. Integral aduce Gandul.

Echipa lui Dragnea. Cei 67 care au speriat referendumul. În ciuda faptului că una dintre marile probleme ale democraţiei româneşti din ultimii 20 de ani a fost fraudarea alegerilor, instituţiile judiciare nu au tratat niciodată cu maximă seriozitate astfel de activităţi. În general, anchetele legate de influenţarea rezultatelor voturilor s-au oprit la simplii executanţi şi nu au încercat să dezvăluie întregul sistem de fraudare. În aceste condiţii, începerea acum de către DNA a urmăririi penale faţă de 67 de persoane, de la preşedinţi ai secţiilor de votare până la aşa-zişi observatori independenţi, pentru fraude la referendumul din 29 iulie 2012 poate constitui un precedent. Toate aceste persoane sunt acuzate că l-au ajutat pe Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, deja urmărit penal, să constituie un întreg sistem de influenţă a votului prin care se urmărea asigurarea unei  prezenţe la urne de cel puţin 60%. Dintre aceste persoane, 49 sunt preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, iar 18 sunt observatori din partea unei organizaţii neguvernamentale care au şi calitatea de membri ai unui partid, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de fals în declaraţii. Potrivit procurorilor, pe 29 iulie 2012, cei 49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din mai multe localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj, având întreaga responsabilitate pentru desfăşurarea, în condiţii de legalitate, a procesului de votare, au înlesnit falsificarea semnăturilor unor alegători pe lista permanentă Integral aduce Romania Libera

Dosarul reţetelor false: Treisprezece persoane au fost reţinute. Printre reţinuţi se numără mai mulţi farmacişti. Un număr de 13 persoane, printre care mai mulţi farmacişti şi reprezentantul unei firme ce intermedia vânzarea de medicamente, au fost reţinute, marţi seară, în dosarul eliberării de reţete false, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. Ordonanţele de reţinere au fost emise de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Audierile în acest dosar au fost făcute, la Poliţia Capitalei, după ce au fost puse în executare, marţi, 26 de mandate de aducere. Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus, în cursul lunii octombrie, începerea urmăririi penale faţă de 22 de persoane, medici şi farmacişti, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals, luare de mită, dare mită şi spălare de bani, s-a arătat într-un comunicat de presă al instituţiei remis, marţi, agenţiei Mediafax. Potrivit procurorilor, medicii şi farmaciştii din cadrul aceleiaşi reţele farmaceutice au fraudat bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) prin compensarea frauduloasă a contravalorii unor reţete false, producând un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de lei. Medicii acuzaţi că falsificau reţete prescriau tratamente pe numele unor pacienţi care nu fuseseră consultaţi, apoi le trimiteau unor farmacişti din cadrul aceleiaşi reţele farmaceutice, în baza unor înţelegeri, care falsificau semnăturile beneficiarilor şi le decontau la CNAS, banii fiind spălaţi prin introducerea într-un circuit comercial licit. Farmacia realiza astfel un profit, întrucât primea de la Casa de Asigurări de Sănătate valoarea decontată a medicamentelor, fără ca acestea să iasă fizic din stoc. Integral la Mediafax.

Comisia Europeană: Un nou avertisment împotriva USL? Premierul Victor Ponta, ca de altfel şi alţi lideri USL, insistă asupra necesităţii ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii şi chiar şi conducătorii procurorilor să răspundă în faţa Parlamentului. Comisia Europeană, prin vocea purtătorului de cuvânt Mark Gray, a anunţat că această acţiune se va regăsi în raportul de ţară pe Justiţie din luna decembrie. Senatorul PSD Toni Greblă a anunţat că Laura Codruţa Kovesi, fost procuror general, şi Daniel Morar, fost şef DNA, actual procuror general interimar, vor fi chemaţi în faţa comisiei Senatului de cercetare a abuzurilor procurorilor (înfiinţată luni) în dosarele fraudelor de la referendumul de demitere a preşedintelui din 29 iulie 2012. Cel mai probabil cei doi procurori nu se vor prezenta deoarece actuala legislaţie interzice ca procurorii să fie anchetaţi de parlamentari. Că legislaţia interzice imixtiunea puterii legislative asupra puterii judecătoreşti (din care fac parte şi procurorii), ne-a fost confirmat şi de vicepreşedintele CSM, Oana Schmidt Hăineală. „A mai existat o tentativă de acest gen în august, imediat după ce s-au declanşat anchetele cu privire la posibilele fraude savârşite la referendum, când doamna procuror general Kovesi a fost chemată să răspundă în faţa Parlamentului. Noi atunci ne-am pronunţat în sensul că magistraţii pot fi cercetaţi disciplinar doar de către Inspecţia Judiciară. Noi am dat deja două decizii  în această speţă în baza notelor Inspecţiei Judiciare şi am stabilit clar că procurorii nu pot fi anchetaţi de o comisie parlamentară”, ne-a precizat vicepreşedintele CSM. De asemenea, oficialul a mai spus că „dacă parlamentarii sau cetaţenii sunt nemulţumiţi de comportamentul procurorilor, ei pot sesiza Inspecţia Judiciară”. Integral in Romania Libera.

Politizarea ICR, ultimul act. Implicarea politicului în organizarea Institutului Cultural Român (ICR) a ajuns la ultimul act, după ce plenul Senatului a votat numirea a 14 membri în Consiliul de conducere al Institutului, propuşi de grupurile parlamentare din această Cameră şi de uniunile de creatori. Până să fie votaţi în plen, aceştia au primit votul favorabil al membrilor Comisiei pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă şi al senatorilor din Comisia pentru politică externă. Astfel, din acest consiliu vor face parte Demeny Peter (UDMR), Adriana Popescu şi Vlad Păunescu (PNL), Octavian Mihail Sachelarie şi Florin Codre (PSD), Zoe Petre (PNL) şi Ruxandra Garofeanu (UNPR), candidaţi propuşi de grupurile parlamentare. Până la trecerea ICR din subordinea Preşedinţiei în cea a Senatului, cei 14 membri ai Consiliului de conducere erau desemnaţi de către preşedintele Traian Băsescu. Însă şeful statului numea şapte persoane la recomandarea preşedintelui ICR, Horia Roman Patapievici, şi şapte la propunerea uniunilor de creaţie. În acest moment, după ordonanţa de urgenţă privind funcţionarea ICR, Senatul numeşte 14 din cei 21 de membri ai Consiliului de Conducere – şapte la propunerea Biroului Permanent al Senatului, şapte la propunerea uniunilor de creaţie.  Din Consiliul de Conducere vor mai face parte Ştefan Gheorghiu (Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România), Mihai Zamfir (Uniunea Scri­itorilor din România), Viorica Curea (Uniunea Arhitecţilor din România), Aurelia Corbeanu (Uniunea Teatrală din România), Cristian Russu (Uniunea Artiştilor Plastici din România), Gheorghe Arsene (Asociaţia Editorilor din România) şi Laurenţiu Damian (Uniunea Cineaştilor din România), propuşi de uniunile de creatori. Adevarul.

Pe ce au cheltuit romii fonduri europene de 22,6 milioane de euro si de ce mai vor inca 40 de milioane. Presedintele Agentiei Nationale pentru Romi, Ilie Dinca, sustine ca autoritatile franceze nu au vrut sa discute cu el despre romii din Franta si da vina pe organizatiile din aceasta tara care ar mentine intentionat acele tabere ilegale, din avantaje financiare. Dinca a anuntat ca, anul acesta, institutia pe care o conduce a terminat sase proiecte europene privind incluziunea romilor, in valoare de 22,6 milioane de euro, iar pentru anul viitor, vrea sa acceseze in jur de 40 milioane de euro din fondurile norvegiene si elvetiene. In ultimii ani, s-a discutat aprins despre problemele romilor doar atunci cand politicienii francezi au anuntat o noua expulzare. Francezii ne fac agenda. Ce ati vorbit cu oficialii francezi cand au venit in vizita la Bucuresti? I.D.: Nu au vrut sa se intalneasca cu mine, nu au vrut sa discute cu mine. Am vorbit cu cei de la Ambasada franceza pentru a le pune la dispozitie niste programe, pentru a cheltui cu cap acele resurse financiare pe care ei le pun la dispozitie, cele in care intra cei 300 de euro pentru fiecare rom intors in Romania. Decat sa cheltuiasca acest fond inutil, care acum reprezinta un fel de vacanta pentru romi, cu 300.000 de euro ar putea face in Romania un proiect in care sa fie angajate cel putin 100 de persoane rome, care sa nu se mai intoarca in Franta. Integral in Romania Libera.

Ştiri Europene – 10 Octombrie 2012 / clanurile Kremlinului

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

10/10/2012 la 7:57 am

107 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata..:)

  Mihail Cimpeanu

  10/10/2012 at 8:00 am

  • Buna Mihai 🙂

   Theophyle

   10/10/2012 at 8:04 am

 2. buna dimineata. Dupa ce a zbierat ca vrea investitori mari la Oltchim si ca aceia vor rezolva si quadratura cercului, Ponthausen incepe sa spuna ca nu se inghesuie investitorii, iar Borza zice ca trebuie insoventa si sa se inchida. Atunci: A. de ce n-a fost buna licitatia initiala? daca castigatorul nu e OK, de ce nu a fost declarat castigator urmatorul de pe lista? B. nu cumva de la bun inceput intentia a fost ca sa se vanda la fier vechi in beneficiul lui X???

  cinic

  10/10/2012 at 8:14 am

 3. ‘M pare rau, dar dimineata nu prea mai e buna de ceva vreme… 😦

  Dragnea, evident, joaca dur la cacealma. Stie ca nu prea mai are ce pierde. Sau la bal, sau la ROSAL…

  EuCuMine

  10/10/2012 at 8:15 am

 4. ca un bun nețar, citii si va urez: o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  10/10/2012 at 8:53 am

 5. Buna dimineata 🙂
  cu un gand bun ptr. toti scriitorii si cititorii blogului. Este suficient ca ne fac astia zile negre si amare 👿
  Cred ca Pontahausen a estimat gresit cand s-a hotarat sa-l bage in ecuatie pe DD, ghinion de neseansa ptr. ca putin localnici/lucratori l-au crezut.
  Matinal am stat de vorba cu cineva din zona, care mi-a povestit ca „putini oameni l-au crezut pe DD, ca este necesara privatizarea, ca nimeni nu mai spera ca se va face si din pacate problemele vor fi teribile ptr. oamenii locului”. Asta in conditiile in care unii au plecat in timp spre alte zari, la munca.

  mar

  10/10/2012 at 9:03 am

 6. Bună dimineața !
  Cu un președinte de onoare care a fost turnător la securitate nu știu de ce vă mirați că-l cooptează și pe SRS. Unde putea să se înscrie ? Pe listele Monicăi Macovei ?

  dictaturajustitiei

  10/10/2012 at 9:03 am

 7. Buna dimineata!
  O zi buna!

 8. Buna Dimineata,
  Pe Politeia Europeana – Ştiri Europene – 10 Octombrie 2012 / clanurile Kremlinului

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/10/10/stiri-europene-10-octombrie-2012-clanurile-kremlinului/

  Theophyle

  10/10/2012 at 9:06 am

 9. buna dimineata
  problema oltchim demonstreaza ca nimic,absolut nimic nu se invata din prostiile trecute;
  pe ” spinarea” oltchim fiecare a incercat ,si unii au reusit,sa-si rezolve problemele personale;si managementul si politicienii si angajatii si s-a intimplat ceea ce era de asteptat;in loc de a considera oltchim ” ca o pasune unde fiecare animal sa pasca,au considerat oltchim ca o prada de unde fiecare a smuls iarba si a ramas pamant sterp”
  sau
  cum imi spunea mie rabinul din brooklyn mai bine castigi 1 cent de 100 ori decat 10 centi dintr-o data
  simplu si nimic mai mult/asa s-a intamplat in anii 90 cu fiecare intreprindere

  intamplator

  10/10/2012 at 9:06 am

 10. Ce atributii va avea comisia parlamentara asupra justitiei? Probabil doar spectacol pentru media, cum spunea cineva ieri aici.

  Finante Azi

  10/10/2012 at 9:07 am

  • Salut mar 🙂
   Am citit de dimineata. Nu am bagat in RP pentru ca nu bag niciodata Ziare.Com. Datele sunt interesante si evidenteaza exact ceea ce am crezut su stiut despre personajul E.U. Cameleonica cu antene peste tot. La noi asta se numeste politica! Sa nu credeti nici un moment ca respectiva este o victima. A stiut exact ce si cum tot timpul. Cat despre loialitatea pentru Basscu este o legenda pentru bibanii, mai mult sau mai putin inteligenti. 😦

   Theophyle

   10/10/2012 at 9:17 am

   • Nu Theophyle, nu este o victima. NOI suntem o victima ! Pentru ca intram in defensiva atunci cind intentionat USL ataca pe flancul Udrea,Ritzi.
    Asta e si scopul :
    ” Elena Udrea si Monica Iacob-Ridzi au fost si au ramas printre principalele tinte de atac ale liderilor PSD si USL, atunci cand doresc sa ofere exemple despre „gasca hotilor din PDL”. Anul trecut, Victor Ponta a realizat chiar si o harta a „mafiilor din PDL” in care Elena Udrea si Monica Iacob-Ridzi, cei doi parteneri de afaceri ai candidatului PSD Mihalcescu, apar la loc de cinste.”{

    Un exemplu la indigo: Mai tii minte acum 6 luni, de fiecare data cind eras la tv, Mihai Neamtu, aparea un USL-as care spunea: Esti omul lui Basescu, sunteti ai lui Boc…. la care MN cu inteligenta lui politica incepea sa il balacareasca pe Basescu, Boc mai eficient ca Ghisa+Gadea la un loc.

    Poate gresesc … dar asa gandesc. Hai sa citim inca o data articolul din ziare com cu creionul in mina si vedem ce ramane.

    lastnightmusic

    10/10/2012 at 9:30 am

    • sal`tare tutulor,
     TDS,
     ai un vot de la mine.
     (Ma dezamagesc cei care, de buna credinta find, cu zel pentru cauza, isi dau autogoluri.)

     victor L

     10/10/2012 at 10:46 am

 11. Salut 🙂
  Ziua e la fel de frumoasa ca si toate celelalte.
  SorinRoscaStanescu ? Neplacut este ca tentativa etica se rezuma la baltoaca noastra. Daca nu am reusit sa convingem ONG-urile si opinia publica romaneasca de necesitatea ciurului MonicaMacovei atunci demersul nu este foarte eficient. Daca vom vedea ca SRS va fi ales in parlament inaintea sa zicem a lui AdrianPapahagi care este morala ? Presupunind ca Honorius Prigoana nu ar fi fugit la PNL ci ar fi ramas in PDL ar fi trecut de comisia de etica. Sigur ca da. Comisia de etica nu judeca ticalosia potentiala a individului ci doar trecutul sau.

  lastnightmusic

  10/10/2012 at 9:18 am

  • TDS,
   hai sa-ti o spun pe aia dreapta. Elena Udrea a fost actor principal in demolarea guvernului MRU. Cu probe si dovezi. Ia Basta!

   Theophyle

   10/10/2012 at 9:35 am

   • OK . Atunci ajunge sa o criticam pentru demolarea guvernului MRU !!! si nu pentru aberatiile pe care le scot usl-asii.
    Ne ajuta daca criticam demolarea (dusmanii nostri nu o critica pentru demolare) dar nu ne ajuta daca ne bucuram de aberatiile menite sa faca din pdl si din dreapta – coruptii de serviciu.
    ……
    Nu va suna aiurea ca liderii hotilor PDL, si ai Dreptei in general sunt doua femei ? apoi urmeaza niste barbati 🙂

    lastnightmusic

    10/10/2012 at 9:43 am

    • Ma rog, eu o critic si pentru faptul ca si-a depasit in mod repetat nivelul de competenta profesionala. Daca ar fi ramas doar la nivelul de prim-subsecretar de stat la Ministerul etc. sunt destul de sigur ca ar fi performat satisfacator.

     EuCuMine

     10/10/2012 at 9:49 am

     • E bine asa, esti invitatul meu. 🙂 Sa cautam si alte motive si sa o criticam. Ce spun eu este sa nu ne calchiem exact pe strategia de comunicare a USL (A3) si sa intarim ideile lor.

      lastnightmusic

      10/10/2012 at 10:04 am

      • Daca mai vrei un motiv de critica, o mai critic si pentru faptul ca s-a lasat sapata de o lepra precum Mihalcescu, in numele bunei convietuiri transpartinice, in loc sa aiba un modicum de orgoliu personal sa-i dea „return to sender” (ca sa zic asa) maimutzoiului in cauza.

       EuCuMine

       10/10/2012 at 10:13 am

    • Frate TDS,
     nici macar Pinalti nu o baga in parlament, cu toti banii ei si ai lu Cocos. Pentru lunile din mai pana in decembrie asta merita unsa cu smoala si pene si plimbata in Piata Victoriei. Asta ca sa intelegi cat de mult o iubesc. Critica? Nu bine critica pentru 8 luni de cosmar? nu pe bune!

     Theophyle

     10/10/2012 at 9:52 am

     • OK ,ok
      Acum – glumesc-
      Ai grija ca daca o plimba astia pe calea Victoriei cu penele mari si multicolore bine alese , exact ca la MardiGras in NewOrleans sau ca la carnavalul din Rio… s-ar putea ca efectul sa fie invers la bizon 🙂

      lastnightmusic

      10/10/2012 at 10:09 am

 12. prognoza fmi pentru romania:
  daca pentru EU
  – prognoza este de crestere sub 1 pct
  – 2/3 din exportul romaniei este catre zona euro
  -nu poti creste exportul spre alte zone peste noapte
  este de inteles ca acea prognoza de 2,5 pct se bazeaza pe cresterea PUTERNICA A CONSUMULUI INTERN
  cu creditul la pamant,cu cresterile de taxe deja anuntate cu un program de guvernare axat pe ” pomeni” ,cu impotenta dovedita de a folosi banii europeni crede cineva ca asa ceva se poate intampla?
  bine-nteles ca ” managerii” vor intocmi bugete optimiste de cresteri de 5-10 pct in speranta ca vor reveni la nivelul lui 2011,ca 2012 e un dezastru;

  intamplator

  10/10/2012 at 9:22 am

  • Mi se pare usor amuzant ca una din cele mai slabe banci are cea mai conservatoare (a se citi realista) prognoza de crestere.

   EuCuMine

   10/10/2012 at 9:43 am

 13. Buna dimineata! 🙂

  radubotezatu

  10/10/2012 at 9:41 am

 14. Buna dimineata,
  nu cred ca v-ati putut imagina ca ,la Craiova, patria USL, sa se strige:
  „Jos Olguţa!“, „Jos USL-ul!“, „Ponta, salvează-ne!“ şi „Vine decembrie, scăpăm de USL!“.
  Constat ca protestatarii cer ajutorul lui Ponta care nu stiu cum se va descurca sa fac pace intre doua femei indarjite!
  Cel putin eu, n-am visat vreodata ca, in centrul orasului, sa se auda asemenea strigari!
  Dar, toata iubirea, chiar si cea pentru politicieni, trece prin stomac . Sper ca in decembrie, aceasta vitejie a madamei primar sa aiba ca efect scaderea procentelor USL. Dar va fi dilema pentru olteni pt. ca ambele combatante sunt din USL. Va fi interesant:
  http://www.gds.ro/Subiectul%20Zilei/2012-10-10/Razboi+total+intre+primarie+si+prefectura

  cedric

  10/10/2012 at 9:43 am

  • Nici cometa Halley picata in English parc in Craiova nu ar zdruncina iubirea de PSD a oltenilor. Astia au neuronul strivit de maciuca lui Adrian Paunescu 🙂

   lastnightmusic

   10/10/2012 at 9:46 am

  • salut. Mai vrei vreo dovada ca mahalagismul e bun in opozitie? Sa-l injuri pe Hagi/Mutu/Pujol din tribuna e una, dar cand ai mingea la picior e altfel…… Iar L.O.V. e DOAR mahalagioaica….

   cinic

   10/10/2012 at 1:23 pm

 15. Buna dimineata!

  ribelalu

  10/10/2012 at 10:00 am

 16. don georgescu probabil ca e fericit;va avea ” crestere economica”;inflatia ” oficiala” a ins pentru septembrie

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ESTE-OFICIAL-Vine-foametea-Cartofii-s-au-scumpit-cu-26-uleiul-cu-8-ntr-o-lun-Infl-1004973.html

  intamplator

  10/10/2012 at 10:19 am

 17. Deci la ora actuala mai exista legaturi intre Vintan si MRU, e implicata in FC?

  –––––––––Moderare! Hai Siktir!

  Bogdan

  10/10/2012 at 10:23 am

  • Bogdane tata,
   MRU este singura sansa pentru oamenii cinstiti din tara asta iar USL si ai lor stiu foarte bine chestia asta. Vor arunca cu scuipati pe MRU din toate pozitiile.
   …………
   Cit de pertinenta e intrebarea ta ?
   Uite, eu pot spune ca portarul liceului unde a invatat Nicusor Dan (faci doar parte din simpatizantii lui) era homosexual,zoofil si piroman. Intrebarea mea pentru tine este : Deci la ora actuala Nicusor Dan are legatura cu portarul liceului ?

   lastnightmusic

   10/10/2012 at 10:35 am

   • @tds/excelent
    daca eu sau tu sau @bogdan suntem ” prinsi” de ” prea dreapta noastra media” ca bem un pahar de vin-sau o sticla- e mai mult decat car : suntem alcoolici!
    restul vine de la sine

    intamplator

    10/10/2012 at 10:40 am

   • Sincer, eu am inceput sa am rezerve fata de kmkz in ultima perioada, mai ales dupa ce am citit cateva articole destul de varza despre MRU/FC. Ma gandesc din ce in ce mai serios daca merita sa cumpar revista au ba.

    EuCuMine

    10/10/2012 at 10:43 am

    • Salut.

     Zic eu ca exista multe tabere in aceasta ARD. Nu le vad eu acum pe toate. Exista tabara din jurul lui MRU/FC, exista tabara lui nea Vasile. Cred insa ca exista si o (aparent firava) tabara in jurul lui MM (aici incluzandu-l si pe Neamtu, cred ca si pe Cristi Preda si alti cativa asa-zisi „reformisti” din PDL care si-au luat-o peste bot big time la ultimul congres din iunie). Ei bine, de la kmkz, cel putin Prisacariu pare ca e mai degraba apropiat al acestei tabere din jurul MM.

     Saptamana trecuta am vazut pe un blog un articol cu numele „Monica Macovei presedinte”. 🙂

     Asadar, lucrurile nu sunt deloc simple si nici foarte clare.
     Ca doar e politica, nu? 🙂

     grig

     10/10/2012 at 11:02 am

     • grig.
      Prisecariu este un golan pe bani, afiliat PDL

      Theophyle

      10/10/2012 at 11:16 am

   • Eu am remarcat formularea „consiliera cea mai apropiată a lui MRU” din acel post. Deci nu e vorba de „portarul liceului” 🙂
    Nu e vorba ca as avea eu dubii cu cine sa votez, dar daca toata media ajunge sa fie ostila/suspicioasa relativ la MRU atunci pe ce o sa se bazeze in promovarea ideilor sale? Cu Facebook si bloguri nu castigi alegerile in tara asta, cel putin la momentul de fata.

    Bogdan

    10/10/2012 at 11:06 am

    • Bogdane,
     Nu am fost lnga calculator cand ai dat linkul respectiv, te asigur ca nu trecea. Nu pentru ca e ceva incorect cu faptul ca punem linkuri ci pentru ca m-am saturat de intoxicari.

     Deci Bogadan, daca ai tot felul de intrebari retorice despre faptul ca MRU este atacat pe toate fronturile cu toate mizeriille pentru ca nu se gasesc lucruri serioase tinele tata pentru tine!

     Theophyle

     10/10/2012 at 11:14 am

     • Link-ul a fost pus pentru a va atentiona ca aveti un atac la care trebuie sa raspundeti. Mi se pare un pic miortic sa te lamentezi ca MRU este atacat din toate partile de niste rai care nu il lasa sa salveze tara. Da, a fost, este si va fi atacat si ar fi bine sa se astepte la asa ceva si sa fie pregatit (impreuna cu echipa lui) sa raspunda la asemenea atacuri in fiecare zi. Daca pana si Nicusor Dan a reusit sa faca asa ceva cu o echipa de voluntari (pe net s-a raspuns la toate atacurile si insinuarile la adresa lui) ar trebui sa reuseasca si MRU. Parerea mea.

      Bogdan

      10/10/2012 at 12:03 pm

 18. Salutare !
  Chiar avem ghinion cu poporul asta.
  Acu` se pregatesc sa prinda sarmaua, la sf. Parascheva.
  Cred ca toata tara ar trebui bagata in insolventa.
  Pute a faliment.

  Tzepelica

  10/10/2012 at 10:39 am

 19. Am un coment (inofensiv) arestat.
  Acu` vaz ca am bagat adresa de e-mail aiurea.
  Scuze si merci de eliberare.

  Tzepelica

  10/10/2012 at 10:42 am

 20. Ora 12 MRU-Blaga conferinta de presa comuna iar diseara la Turcescu , vine MRU.
  Forta de reactie rapida !

  lastnightmusic

  10/10/2012 at 10:57 am

 21. Francezii au inceput sa faca haz. De la colegii de birou francezi va traduc un banc cu Hollande:
  La Monaco, congres international de medicina. Un grup din mai multe tari la discutii.
  Medic neamt: noi sintem asa de precisi la chirurgie ca am luat un barbat fara testicule, am grefat o pereche noua si in 6 saptamini isi cauta deja de lucru.
  Medic america: Ha, noi sintem mai buni. Am luat un om bolnav de inima, am pus una noua sin in 4 saptamini pacientul isi cauta deja de lucru.
  Medic rus: noi sintem cei mai tari. Am luat un om cu tumoare pe creier, am grefat un creier nou si in 2 saptamini isi cauta deja servici.
  Ultimul, un medic francez: Bai, sinteti toti nuli. Noi francezii, am luat un om fara testicule, fara inima si fara creier, l-am pus presedintele republicii si in 6 luni toti francezii isi vor cauta servici.

  Aha

  10/10/2012 at 11:13 am

  • E furat. Gluma a fost ani de zile pe seama lui GWBush.

   lastnightmusic

   10/10/2012 at 11:15 am

   • …desi i s-ar potrivi mai bine lui Obama.

    Diana

    10/10/2012 at 11:25 am

 22. Buna dimineata tuturor 🙂

  Diana

  10/10/2012 at 11:22 am

  • Buna Diana 🙂

   Theophyle

   10/10/2012 at 11:24 am

 23. de cativa ani eu tot numesc partidele ” gashti”
  de cateva zile dl aligica a conceptualizat acest lucru;
  eu as propune ca fiecare -care incearca sa gandeasca si singur-cand citeste/aude ceva despre politica si incercarea de „impunere/aparitie noi nume” in politica autohtona sa-si reaminteasca si articolul lui aligica si sa se gandeasca si la ce face de ani de zile a3,sau,media in general
  p.s nu cumva sava inchipuiti ca il cred pe mru sau orice alta figura ” noua” fara pata si prihana;asa ceva nu exista dar pina la urma trebuie sa se incerce iesirea din marasmul de acum;
  deocamdata mru este cel care promite o solutie;nu e perfecta,dar e o solutie care pare de bun simt si logica

  intamplator

  10/10/2012 at 11:34 am

 24. si,apropo, de politicienii romani;
  cu putin timp in urma discutie cu un ” veteran” al politicii postdecembriste ,care nu intelegea de ce oameni capabili,inteligenti nu intra in politica;omul era sincer dezamagit de lucrul asta
  pin-la urma a acceptat ca a fi numit politician azi in romania este echivalent -pentru oameni normali-in cel mai bun caz-cu a fi o lichea;
  de asta poate,putinii oameni normali care au curajul sa intre in politica asta ar trebui creditati,cel putin pina la proba contrarie

  intamplator

  10/10/2012 at 11:41 am

 25. Interesant punct de vedere, care chiar merita gandit!

  Reality-show-ul “DD si sacii cu bani pentru Oltchim” a fost scris, regizat si pus in scena nu de Videanu si Base, cum a zis premierul Ponta, ci chiar de catre el insusi, dupa un scenariu facut in laboratoarele USL.

  Teorie extrem de interesanta si sustinuta de urmatoarele argumente:

  1. inainte de povestea Oltchim, Ponta a insistat intr-o sedinta a Comitetului Executiv al PSD, in fata colegilor, pe ideea ca “trebuie sa facem ceva cu PP-DD”, care a devenit o amenintare serioasa pe fondul scaderii ingrijoratoare a USL in sondaje si a perspectivei formarii unui guvern de catre Basescu cu PDL, UDMR si PP-DD, dupa alegeri.

  2. cel care a cerut consultantilor de la Pricewaterhousecoopers sa scoata din procedura de licitatie conditia prezentarii scrisorii de garantie (care garanta ca DD are bani) de catre particiopanti si inlocuirea acesteia cu o simpla scrisoare de bonitate, a fost chiar Remus Vulpescu, seful demisionar al OPSPI. Vulpescu a fost numit in functie de PNL, este un apropiat al lui Tariceanu si Vladescu. Aici e posibil sa fi fost si un interes economic, pentru ca Vladescu este un lobbyst feroce pentru cei de la PCC SE, or, in conditiile in care prima licitatie a fost data de gard de catre DD, a doua oara Guvernul va organiza vanzare prin incredintare directa, ei ar fi avantajati.

  3. cel care l-a ghidat pe DD pas cu pas pe parcursul licitatiei, in tot scandalul, a fost cel mai bun prieten si tovaras de lupta politica si nu numai al lui Victor Ponta, Sebi Ghita, mogulul RTV si al contractelor IT cu statul.

  4. inainte de a se decide sa candideze pe listele USL la parlamentare, Ghita a vrut sa preia PPDD de la DD si sa candideze la parlamentare din partea acestuia. Asta pentru ca Ponta vrea neaparat, dar neaparat, sa tina PP-DD aproape, sa nu se duca in tabara cealalta.

  Scandalul Oltchim a fost o situatie de win-win. DD a obtinut puncte la electoratul sau care uitase deja de catusele de acum doi ani, deci avea nevoie de o noua partitura de victima a sistemului, iar Ponta a obtinut, in ochii electoratului sau, imaginea de salvator al Oltchimului. Iar DD este tinut cald de catre Ghita si fezandat pentru ca la momentul facerii guvernului, dupa alegeri, cand Basescu va refuza sa recunoasca victoria USL, PP-DD sa vina langa PSD, nu sa se duca langa PDL.

  Theophyle

  10/10/2012 at 11:51 am

  • Pai diverse partide satelit camuflate in independenti numia buni de sustinut comunismul cu fata umana la guvernare este modus operandi al FSN-devenit-PSD din 90 incoace. PUNR si PRM au avut rolul asta pina in 2004. PNL e cel mai recent satelit dar de cind cu iuniunea socialista e mai greu sa pozeze in independenti ca Vadim pe vremuri (si daca ne uitam bine Anotnescu seamana izbitor cu balivernele nationaliste ale vadimului), asa ca l-au inventat pe DD. Si nu va mai amagiti cu apa rece pe post de vin. PPDD nu va forma alta alianta decit cu PSD.

   Aha

   10/10/2012 at 12:15 pm

  • Aoleu, te doare mintea….mare mizerie 😦

   mar

   10/10/2012 at 12:31 pm

 26. Incompetenta si hotia ruineaza Romania
  Portile de Fier Produce MWh cu 7 Euro si este adusa in falimement iar populatiei i se mareste pret HWh cu 20 la sutaÎn prezent, preturile variaza mult, în functie de sectorul de productie. Daca la hidrocentrala Portile de Fier pretul este de 7 euro/MWh, termocentralele din Bucuresti produc energia cu 73 euro/MWh. Valori intermediare se regasesc la complexurile Craiova, Turceni si Rovinari (45-46 euro/MWh) si la centrala nuclearelectrica de la Cernavoda – 36 euro/MWh.
  http://www.opcom.ro/anunturi_stiri/stiri.php?id_stire=314&lang=ro
  Atac banditesc la buzunarele romanilor in loc de lapte si miere USL ne ofera FIERE
  Atentie !!! Pretul KWh a crescut cu 20 la suta din luna august ajungand dela 0,43300 lei/KWh la 0,523480 lei/KWh oare ce parere are Mihai Gadea ????? pastorul cel bun ce nu mai poate de grija celor muritori de foame de performantele celui mai competent si cinstit guvern.
  Oare cu cat vor creste preturile la alimente daca KWh a crescut cu 20 la suta Dar biletul la metrou si CFR
  Iata cresterile de pret si efectele lor ,
  Taxa cogenerare creste dela 0,018500 la 0,021200 diferenta 0,0027 lei
  Pret Kwh creste de la 0,43300 la 0,49 lei/Kwh diferenta 0,056700 lei
  Taxa noua certificate verzi 0,031080 taxa pentru eoliene
  Cresteri pret pe KWh din septembrie 0,0027 0,031080 0,056700=0,090480 lei/KWh
  Anual la u n consum mediu de 2000 KWk x 0,09 lei = 180 lei sunt banii ce-i da in plus fiecare familie
  In concluzie fata de luna iulie pret KWh a crescut de la 0,43300 la 0,523480
  deci a crescut cu 20 la suta aducand in plus la la bugetul statului peste un miliard doua sute milioane euro calculele au fost facute la o productie de 60 miliarde KWh anual

  observator 2

  10/10/2012 at 12:08 pm

 27. La b1, conferinta de presa Blaga-MRU

  cedric

  10/10/2012 at 12:11 pm

  • Multumesc 🙂

   Theophyle

   10/10/2012 at 12:12 pm

 28. huhuhu
  Blaga: Ponta – cel mai slab guvern de la caderea comunismului.
  Vorbeste in sloganuri – e bine.
  pentru prima oara in 22 ani…. etc etc etc
  la b1

  lastnightmusic

  10/10/2012 at 12:12 pm

 29. TDS,Cedric
  Poate scrieti punctele cardinale ale conferintei pentru ce care nu pot viziona

  Theophyle

  10/10/2012 at 12:13 pm

  • Au trecut pe prostiile lui Ponta la guvern. Imbecilul, doar ironii si minciuni. Laude ca tcuprinde.

   cedric

   10/10/2012 at 12:21 pm

 30. prezentatoarea de la B1 – a comutat la Victor Ponta la Guvern 😦

  lastnightmusic

  10/10/2012 at 12:14 pm

 31. Blaga: Domnul Mihai Razvan Ungureanu va avea misiunea ca din decembrie sa repare ceea ce a stricat USL-ul.

  Asta inseamna ca recunoaste ca MRU este locomotiva ARD 🙂

  Theophyle

  10/10/2012 at 12:24 pm

  • Este bine ca punctele au fost citite si nu vorbite
   Sunt concise, sunt bune si pot fi folosite de propagandistii ARD pentru a le picura electoratului.

   lastnightmusic

   10/10/2012 at 12:31 pm

 32. Iar au interupt ce spune MRU sa arate relaxare pe banii postei, un subiect minor ce putea fi dat la orice ora

  lastnightmusic

  10/10/2012 at 12:28 pm

 33. MRU analizeaza punct cu punct guvernarea: fondurile europene, agricultura, HGurile in numar nelimitat.
  Acu iar intrerupsera

  cedric

  10/10/2012 at 12:28 pm

  • Daca ai sa vezi tot punctajul lui MRU, citeste (sau reciteste) ceea ce am publicat noi ieri 🙂

   https://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/10/09/baronul-ponthausen-premierul-romaniei/

   Theophyle

   10/10/2012 at 12:33 pm

   • ideea este ca punctajul trebuie repetat si invatat pe dinafara de raspandacii nostri 🙂

    lastnightmusic

    10/10/2012 at 12:34 pm

    • Draga TDS,
     Eu pot doar sa scriu!

     Theophyle

     10/10/2012 at 12:36 pm

     • Buna dimineata
      Theo, poti sa adaugi textul:
      „Citeste si da mai departe”, nu?
      🙂

      Emil

      10/10/2012 at 12:58 pm

      • Saluit
       a iesit bine pe FB si twitter mi mult de 100 de share 🙂

       Theophyle

       10/10/2012 at 1:04 pm

   • Toate astea trebuie repetate pana le intra bine in cap romanilor, pe toate caile posibile.
    Sunt prezentate fara inflorituri, ceea ce le face usor de receptionat.

    cedric

    10/10/2012 at 12:37 pm

 34. Iar Rusia, iar intalniri la nivel inalt – intalnire Daniel Constantin cu omologul rus la Moscova 😦
  http://www.recolta.eu/ministrul-agriculturii-se-intalneste-la-moscova-cu-omologul-sau-rus
  Incepe sa bata crivatzul de la Est, oare vor aduce si cizme 👿

  mar

  10/10/2012 at 12:39 pm

  • Dezastru! Au deschis larg portile sa intre rusii in tara. Sper ca asta sa fie cauza care le va rupe gatul, ca romanii sunt antirusi din nastere!

   cedric

   10/10/2012 at 12:44 pm

 35. Dan Diaconescu despre Monica Iacob Ritzi: Un alt destin distrus de PDL 🙂 !

  lastnightmusic

  10/10/2012 at 12:43 pm

  • Nu ne ramane decat sa plangem!

   cedric

   10/10/2012 at 12:48 pm

 36. uffff. au trecut 20 secunde pe MRU spunind ca o roaga pe Andronescu sa retraga titlul de doctor al lui Ponta….. Apoi proasta asta blonda a trecut din nou la DDiaconescu..

  lastnightmusic

  10/10/2012 at 12:47 pm

  • Si pe mine ma enerveaza ca nici macar b1 nu a dat toata conferinta de presa.
   Pentru ei e mai important DD. Nici celelalte posturi n-au dat-o, dar era de asteptat.

   cedric

   10/10/2012 at 12:50 pm

 37. hop la b1 sa vad si eu si cand colo ,aud ponta:oricum m-am convins inca odata cit de adevarata este zicala aia ca ” prostia e infinita”
  redau din memorie niste zise ale lui ponta-cred ca era la sedinta de guvern
  la pct 3: d-na campeanu sper sa gasim fondurile necesare pentru plata alocatiilor majorate la mame
  nota: dl ponta ,legea asta a fost promovata de d-na ministru campeanu si inainte de a merge la parlement probabil ca ati discutat-o in sedinta de guvern! nu v-ati gandit atunci si ca va trebuie bani? sau credeti ca sunteti ” shmecher” si ” munciti sa gasiti bani”?
  la pct 4: oltchim: dl chitoiu si cu dl georgescu,sa gasiti o metoda legala de a plati salariile la oltchim,ca banii dati au fost luati de creditori
  nota: dl ponta bine ca nu ati dat OUG ,aia cu numerarul; puteti imprumuta sacii lui dan diaconescu si trimiteti-l pe chitoiu cu numerar;altfel…e mai greu
  si cate o mai fi spus ,ca e de-a dreptul insultator sa asculti numai tampenii

  intamplator

  10/10/2012 at 1:26 pm

  • Ponta e si cretin si obraznic. Printre alte tampenii a zis referitor la returnarea legii bacalauratului profesional de catre presedinte ca „presedintele s-a visat iar prim ministru” adica presedintele trebuie sa accepte orice aberatie de lege propusa de guvern fara sa aiba dreptul de a o analiza!
   Asta nu poate sa vorbeasca vreodata serios si nici treaba serioasa nu stie sa faca.

   cedric

   10/10/2012 at 1:36 pm

 38. pentru cine poate crede in prognoza de crestere previzionata de fmi pentru romania de 2,5 pct in 2013/cum s-o impaca cu stirea de mai jos???

  Retragerea treptata a bancilor din zona din Europa Centrala si de Est va genera probabil turbulente inca o perioada de acum incolo. Desi masurile semnificative luate de BCE au furnizat un foarte necesar ragaz, bancile-mama tintesc o reducere a raportului credite/depozite si o reducere a finantarii subsidiarelor, ceea ce pastreaza presiunea asupra creditarii. Prin urmare, pe termen scurt cresterea creditului va inregistra o crestere zero sau chiar va scadea in multe tari din Europa Centrala si de Est, in special Bulgaria, Ungaria si Romania, se arata in Raportul de Stabilitate publicat miercuri de FMI( sursa hotnews)

  intamplator

  10/10/2012 at 1:31 pm

 39. Guvern de cocalari – vor sa fenteze directiva EU legata de ajutorul de stat 👿
  http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-13386649-guvernul-vrea-infiinteze-firma-prin-care-fie-virati-bani-catre-oltchim.htm

  mar

  10/10/2012 at 1:34 pm

  • cocalari prosti!
   cum poti sa infiintezi o firma care sa plateasca salariile angajatilor altei firme???
   asta miroase a evaziune fiscala
   daca infiintezi alta firma care sa vireze banii in conturile oltchim cum impiedici executarea???
   eu am o solutie ,dar nu le-o spun ca prea sunt prosti

   intamplator

   10/10/2012 at 1:41 pm

   • Asta se numeste economie de piata….Rahova

    Theophyle

    10/10/2012 at 1:46 pm

  • Yo zic sa vireze banii direct direct la capusele oltkimului, la pr-isti,facatori de imagine etc. cu siguranta vor ajunge si in conturile lui felix. ai dreq prosti de muncitori cum dorm ei cu capatanele pe strung si mai vor si salarii. afara cu ei. si din combinat si din tara sa se duca la strungurile spaniolilor ca nu se poate reforma statul de raul lor.

   zigzag

   10/10/2012 at 2:06 pm

  • buna. Calca cel putin trei legi. Dar cine mai investeste in RO, cand guvernul poate sa stearga pe jos cu creditorii pt. ca asa pohteste plagiatorul??? PS. Repet intrebarea: care e nebunul din Vest, care sa preia Oltchim????

   cinic

   10/10/2012 at 6:26 pm

 40. Salut
  Pentru interesati 🙂
  In Italia , statul reduce de anul viitor impozitele pe venit .
  Impozitul de 23 % (pina la 15.000 euro venit anual ) se reduce la 22 % .
  Impozitul de 27 % (venituri intre 15.000 si 28.000 euro anual ) se reduce la 26 % .

  In paralel , pentru a compensa aceasta reducere de impozit , TVA creste de la 21 % la 22 % . TVA redus (ala pe alimente s.a.m.d.) creste de la 10% la 11 % . 😦

  „datorita rigorii bugetare se vad semne de stabilitate financiara si putem opera ceva reduceri ” Monti dixit . 😆 😆

  stefan60

  10/10/2012 at 1:46 pm

 41. Un material interesant. O recenzie facuta de Foreign Affairs a unei carti extrem de interesante…si actuale „Why Nations Fail” – Government, Geography, and Growth. Eu am citit cartea.

  Lui Stef cred ca o sa-i placa 😆

  http://politeadigest.wordpress.com/2012/10/10/government-geography-and-growth/

  Theophyle

  10/10/2012 at 1:50 pm

  • Sefu 🙂
   Am sa citesc in mod sigur dar acum am alte preocupari .
   Mai spre seara . 🙂

   stefan60

   10/10/2012 at 1:57 pm

 42. Stef 🙂
  Nu e obligatoriu si nici nu-ti fac extemporal 🙂

  Theophyle

  10/10/2012 at 1:59 pm

  • Bine
   Ca ardelean nu ma supar cind se face G&M de mine . 🙂
   Plec ca datoria ma cheama . 🙂

   stefan60

   10/10/2012 at 2:03 pm

   • Ardelenii nu se supara pentru ca uneori se prind cu muulta intirziere …. 🙂

    lastnightmusic

    10/10/2012 at 2:09 pm

 43. buna ziua ! 😀

  zigzag

  10/10/2012 at 2:02 pm

 44. dintre sute de bulane, toate pipaibile,
  cate oare vom afla, c-au fost condamnabile?
  http://sareinochi.com/2012/10/10/zica-dna-ce-o-vrea-liviu-dragnea-va-mai-frauda/

  Sare'n Ochi

  10/10/2012 at 2:03 pm

  • explicatia e simpla : nesatuii lui felix sunt gelosi ca a primit doamna respectiva niste banuti . voiau ei tot pentru „burtica” lor. vinovatii principali sunt de fapt muncitorii care dorm cu capatanele pe strunguri si mai si tupeul sa si ceara platile restante. abia astept sa vad o greva sau un miting de protest al consultantilor, pr-istilor si facatorilor de imagine nemultumiti ca n au primit „cascavlul” din banii publici .

   zigzag

   10/10/2012 at 2:16 pm

   • Ei nu ziggi , chiar nu iti dai seama ? credeam ca te pricepi la asta ! Doamna e frumoasa, e blonda, e femeie si este exact ce le trebuie astora ca sa mai porneasca o campanie contra lui MRU. Putea sa fie si Maica Tereza pentru astia nu conta. Sa speram ca ii demonteaza cumva diseara la Turcescu, desi personal imi e cam frica. E complicat sa apuci un rahat de partea lui mai curata.

    lastnightmusic

    10/10/2012 at 2:50 pm

    • MRU n are ce demonta ca nu a semnat dansul . contractul e din 2011. si nu vad ce ar putea demonta cineva odata ce chiar doamna a declarat sumele pe care le a incasat. iar stirea a fost data la b1tv si in evz. cu o concluzie : in timp ce combinatul datora sute de milioane , managerii combinatului au gasit resurse sa plateasca la comanda articole favorabile in presa scrisa si in media. vinovati sunt nemernicii de muncitori ca nu s au carat toti din tara si au ramas sa doarma pe strunguri iar acu vor salariile restante. sa le fie rusine. cand iti spuneam zilele trecute ca managemntul defectuos si capusarea combinatului in toate guvernarile au bagat oltchim in ruina nu erai de acord. stai sa vezi ce urmeaza pe partea de achizitii de la diverse firme -capusa ale unor politicieni. de toate culorile.

     zigzag

     10/10/2012 at 3:03 pm

     • Sa fiu al naibi daca eu mai inteleg ceva,
      Lehaman Bro. datorau triliarde si ce? Nu au platit pentru PR sute de milioane? Sau GM sau Ford sau sute de firme care erau falimentare nu au platit pentru PR? Pe bune? Unde e smecheria?!

      Theophyle

      10/10/2012 at 3:10 pm

      • Spune-i asta lui Gadea-salutarul sau boului de la Kamikaze

       lastnightmusic

       10/10/2012 at 3:13 pm

      • smecheria e ca roibu i-a platit pe toti. de la un cap la altul, sa l laude toti si sa nu se bage cumva in seama vreun ziar /tv sa inceapa sa faca vreo ancheta despre capsuele combinatului. daca sunt asa smecheri sa plateasca salariile restante la oameni si apoi sa-i restructureze conform legii si sa le spuna sa si caute de munca. nu sa si bata joc.

       zigzag

       10/10/2012 at 3:15 pm

     • bine ziggy 🙂

      lastnightmusic

      10/10/2012 at 3:11 pm

 45. Postare Noua!

  Theophyle

  10/10/2012 at 3:17 pm


Comentariile sunt închise.