Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Ponta la DNA. In sfarsit!

Ora 13:40. Pana revine site-ul PoliteiaWorld, ne mutam temporar in aceasta „vatra” a Comunitatii. 

Ora 14:15. Platforma PoliteiaWorld este din nou online.

Era si timpul. Sper ca acum devine tuturor clar, avand in vedere acuzatiile aduse de procurorii DNA lui Ponta, de ce Parlamentul a avut ca misiune zero sa il apere pe Sova, cel care distrusese hard discurile calculatoarelor de la firma de avocatura la care Ponta a fost asociat. Despre asocierea Ponta-Sova cititi un excelent material pe Hotnews. Despre acest cuplu atomic de avocatei imbogatiti prin capusarea unei companii de stat am scris si eu aici

Citez din rechizitoriul in speta Ponta:

2222„La data de 30.08.2007, între SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel s-a încheiat o convenție de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părți în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum și în alte cauze în care se va ivi necesitatea. Convenția s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată. În convenție s-a prevăzut că pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare, onorariile să fie încasate de societatea de avocați, iar avocatul Ponta Victor-Viorel să primească o sumă fixă de 2.000 euro, pentru care va emite o factură lunară.Convenția de conlucrare s-a încheiat în luna decembrie 2008, moment în care Ponta Victor-Viorel a devenit ministru. Pentru presupusele activități efectuate în conlucrare, avocatul Ponta Victor-Viorel a emis în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008 un număr de 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei. Facturile fiscale au fost transmise spre decontare societății de avocați SCA „Șova și Asociații” care a efectuat plata contravalorii lor după care le-a înregistrat în contabilitate. Sumele aferente celor 17 facturi reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, având în vedere că, în realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare. Șova Dan-Coman a fost singura persoană cu drept de dispoziție în privința oricăror acțiuni de orice natură care implicau societatea de avocați. Astfel, în cursul lunii august 2011, s-au întocmit în fals, 16 înscrisuri corespunzătoare câte unei luni din intervalul septembrie 2007 – decembrie 2008. Cele 16 înscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel au fost tehnoredactate prin metoda „copy paste” după modelul înscrisurilor privind activitatea juridică desfășurată de mai mulți avocați din cadrul SCA „Șova și Asociații”, avocați care au declarat că nu au conlucrat niciodată cu Ponta Victor-Viorel. În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici una din activitățile respective, nici măcar în parte” (sursa)

Rog a se compara cu rechizitoriul Sova:

„Caracterul fals al celor 11 înscrisuri relevă întreprinderea de acţiuni de o gravitate deosebită din partea suspectului Şova Dan-Coman, activitate infracţională orientată în mod vădit în scopul obstrucţionării anchetei, fapt ce periclitează grav obiectivele de interes public ale urmăririi penale şi implicit ale înfăptuirii justiţiei penale în general”, susţine DNA. Procurorii DNA mai susţin că în cursul anului 2010, Şova ar fi dispus distrugerea hard-disk-urilor calculatoarelor casei de avocatură, pentru a distruge astfel documentele şi corespondenţa dintre avocaţi şi conducerea celor două complexuri energetice.”

1Cred ca acum este clar pentru oricine cine era persoana importanta protejata de Sova si de ce a fost miza zero apararea acestuia de procurorii DNA. Culmea ironiei, acum cateva zile Ponta cerea ca procurorii, daca au probe slide, sa il trimita pe Sova in judecata.

Iata ca probele sunt asa de solide ca Ponta insusi a fost trimis in judecata!

Ca de obiecei, Mitomanul se va baricada la Victoria si va sustine ca doar Parlamentul il poate demite, si ca Justitia nu poate porunci Parlamentului.

Vreau insa da aduc in atentia opiniei publice Constitutia Romaniei:

Art. 109, alin (2):

(2) Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Acum devine si mai clara miza scandalului legat de Livia Stanciu?

Constitutia spune : „daca s-a cerut urmarirea penala”, nu „daca s-a aprobat de Parlament”! Da, Parlamentul il poate demite, insa Presedintele il poate suspenda din functie! Totusi, este nevoie de aprobarea Parlamentului, data in baza legii raspunderii ministeriale (a se vedea comentariul al doilea la postare), caci faptele au legatura cu exercitiul mandatului.

Nu exista decat o singura solutie acceptabila pentru aceasta tara: Ponta, demisia!

Written by Cetatean

05/06/2015 la 12:38 pm

Publicat în Uncategorized

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. pana revine platforma PoliteiaWorld, ne mutam aici temporar 🙂 asa e la alegeri si cand este Ponta la DNA, pica blogurile de dreapta cu enorm de multe accesari 🙂

    Cetatean

    05/06/2015 at 12:45 pm

  2. „DNA a anuntat oficial ca a dispus efectuarea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta pentru fapte savarsite in perioada cat a fost deputat, cat si in perioada in care ocupa functia de premier”.

    In cazul asta este totusi nevoie de aprobarea Parlamentului. art. 16 alin 7 din legea raspunderii ministeriale.

    „(7) Daca membrul Guvernului pentru care Presedintele Romaniei a cerut urmarirea penala este si deputat sau senator, ministrul justitiei sau, dupa caz, primul-ministru va solicita Camerei competente sa declanseze procedura de adoptare a cererii de incepere a urmaririi penale. Dispozitiile art. 13-15 se aplica in mod corespunzator”

    Cetatean

    05/06/2015 at 12:50 pm

  3. Bine ca ne-ai mutat aici. Foarte frustrant sa nu poti comenta cand exista asa o bomba, nesperata dar visata!
    Deocamdata se cramponeaza cu dintii si ghearele de functie. Cica baronii au plecat spre Bucuresti sa-l sustina! O sa faca tzarana praf, vorba olteanului1

    Cedric

    05/06/2015 at 12:57 pm

  4. Cedric, enorm de multe accesari 🙂 speram sa remediez in 15 minute.

    Cetatean

    05/06/2015 at 12:57 pm

  5. Se pare ca nu e de gluma!

    Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) ar fi găsit probe faţă de Victor Ponta, respectiv anumite contracte, la percheziţiile din aprilie anul acesta efectuate la cabinetul de avocatură al lui Dan Şova, au declarat vineri surse judiciare„.

    Sova nu a apucat sa distruga tot? 😀

    Cetatean

    05/06/2015 at 1:01 pm

  6. Cetatean

    05/06/2015 at 1:15 pm

  7. in continuare site-ul PoliteiaWord intimpina probleme de accesari.

    Cetatean

    05/06/2015 at 1:45 pm

    • am constatat. Cred ca multi sunt curiosi ce se discuta acum pe Politeia si acceseaza site-ul.
      doamne, ce zi! ce evenimente !

      Cedric

      05/06/2015 at 1:48 pm

    • Ce credeti ca poata sa zica tractoristul asta?!

      aronpetru

      05/06/2015 at 2:55 pm

  8. crestere masiva de trafic, neprevazuta 😉

    Cetatean

    05/06/2015 at 1:50 pm

    • Buna ziua!
      Complet neprevazuta dar asteptata… o zi buna tuturor!

      miki

      05/06/2015 at 1:58 pm

  9. pararea mea, Ponta nu se mai sinchiseste de aparente, tot ce vrea e sa isi scape pielea, nu se da dus nici cu tunul de la Victoria!

    Cetatean

    05/06/2015 at 1:52 pm

  10. Informatiile mele aduse din tara (merci sursei!) spun ca prefectii au primit ordin sa scoata masinile cu numar MAI la strada, sa aduca la Bucuresti cu coloana oficiala baronii care il sprijina pe Ponta!

    Cetatean

    05/06/2015 at 1:55 pm

    • e nebun, face revolutie ca sa-si salveze pielea. Vrea sa readuca la viata o alta luna iunie 😦

      mar

      05/06/2015 at 1:57 pm

  11. Este praf si a inceput sa zagarie la usi straine. Vrea sa vanda castraveti la gradinar, oamenii s-au convins de mult despre material 😦
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20212897-victor-ponta-scris-ambasadorilor-sua.htm

    mar

    05/06/2015 at 1:56 pm

  12. Oare cumatrul Oprea il sustine „pana la capat”? Ca el are masinile MAI !

    Cedric

    05/06/2015 at 2:02 pm

  13. Da, inca un „sfant” cercetat „politic”. Ponta nu intelege ce l-a lovit, nici nu isi da seama ca in lumea buna nu te joci cu imunitatea si iti bati joc de procurori, mai ales cand exista 17 capete de acuzare!!!

    „Potrivit sursei citate, primul ministru s-a bucurat de „nivele mari de aprobare publica” dupa ce Guvernul a redus TVA la alimente si „a dublat alocatia pentru copii” – in realitatea masura a fost adoptata de Parlament la propunerea PNL, Victor Ponta nici macar nu a votat – astfel incat opozitia se confrunta cu mari dificultati in obtinerea sprijinului pentru motiune”.

    Pe cine pacaleste?

    Cetatean

    05/06/2015 at 2:02 pm

  14. Sa privim un pic in istoria (altora)
    1- un prim minstru vine cercetat penal pentru o gramada de chestii . De la de curve la evaziune fiscala . 🙂
    2- refuza demisia ca e : „o ofensiva juritica impotriva mea cu scopul inlaturarii de la guvern ”
    3- pleca la reuniune UE . Unde discuta in spatele usilor inchise cu francezul si nemtoaica blonda . E avizat delicat ca incapatinarea creaza probleme de credibilitate institutionala cu efecte financiare grave , previdibile . Memorabila poza celor doi care zambesc la conferinta de presa cind sint intrebati de rezultatele convorbirii cu acel prim ministru .
    4- respectivul se intoarce in tara declarand radios ca el e ales de popor si parlament . Cu colegii straini a avut discutii profunde cu identitate de vederi . 🙂
    5.- Surprinzator , trec ceva zile si pe burse apare o vanzare masiva de titluri de stat a tarii respective . Vanzatorii , banci straine .Franceze , nemtesti si ulterior americane . Cumparatori , nici macar 1 singur . Bulgarele se transforma in avalansa si bancile autohtone + banca centrala nu au atitia bani sa cumpere titlurile puse la vanzare . Adica groase probleme . (desi doar 15 % din datoria publica a fost pusa la vanzare)
    6- respectivul prim ministru vine invitat la o discutie cu presedintele tarii . Cordiala. I se explica ca sint doar doua variante .
    a- faliment de stat cu el in fruntea guvernului . 🙂
    b- demisia imediata si salvarea salvabilului prin implicarea marilor agentii financiare .

    7- Silvio Berlusconi iese de la intilnire si anunta demisia ” pentreu binele natiunii” . 🙂

    Nici o asemanare cu un ipotetic scenariu viiot romanesc datorat incapatinarii lui Ponta .

    Se stie , amaritii aia de italieni au 45% din datoria lor publica in mana strainilor .

    Romania e imuna . Doar 90% din datoria publica e in mana strainilor . 😆 😆 😆

    stefan60

    05/06/2015 at 2:08 pm

  15. Aduc aminte ca ce am scris cu mult timp in urma , e inca realitate .
    Zidul de la Targoviste e inca acolo . 🙂
    PCR a cazut cu Ceausescu in frunte (si ciuruit) .
    Poate Ponta asigura acelasi deznodamint partidului PSD . Ciuruit sau nu seful 🙂 , e prabusit total (partidul )

    stefan60

    05/06/2015 at 2:12 pm

  16. Politeiaworld e din nou online, facem naveta 🙂

    Cetatean

    05/06/2015 at 2:14 pm

  17. De la a mine nu pot accesa articolul. Vad pagina dar nu o pot deschide pe politeiaworld
    Mesaj : „error establishing a database connection”.

    stefan60

    05/06/2015 at 2:23 pm

  18. O declaratie a lui Ponta
    „Daca se face un dosar in care fata de mine se incepe urmarirea penala, nu am cum sa raman in functia de prim-ministru, sa stau in fiecare dimineata sa dau explicatii cum e cu dosarul”. Vistor Ponta, 28 februarie 2015

    aronpetru

    05/06/2015 at 3:22 pm

  19. Va reamintesc ca site-ul PoliteiaWorld este din nou functional. Deocamdata nu mai sunt probleme, sa speram ca nu vor mai fi 🙂

    Cetatean

    05/06/2015 at 4:47 pm


Comentariile sunt închise.