Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Scandaluri politice sau politică de scandal – update!

Ziceam eu acum cateva zile:Pana acum cativa ani eram convins ca ratiunea a fost suspendata intr-un singur loc din lume, Orientul Mijlociu. Azi sunt sigur ca si in regiunea Carpato-Danubiana ne lovim de aceeasi lipsa cronica a uneia din cele mai importante dintre facultatile umane, ratiunea”. Tot ziceam ca: “Pe zi ce trece societatea umana incepe sa piarda puncte pretioase la examenul functionalitatii. Minciuni repetate la infinit, care tind sa se transforme in “adevaruri” (complet false) in ochii unor oameni manipulati si dezinformati complet”.

Pai, ce citim astazi intr-un text de Tapalaga: “Merita revazuta azi, cu alti ochi, declaratia lui Adrian Nastase din 22 noiembrie 2011, imediat dupa ce USL a decis declansarea procedurilor de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Fostul premier explicase atunci logica acestui demers fara sanse in Parlament: „Este o operatiune mult mai complexa, etapizata, care inseamna inclusiv includerea societatii civile si a populatiei„. Am scris acum doua luni ca miza actiunii de suspendare, spre deosebire de cea din 2007, se va juca in strada, nu in Parlament si ca USL  va plonja direct in bratele populatiei. Am explicat de ce procedeaza astfel in Tehnica suspendarii, varianta Nastase”.

Mai zice Tapalaga: Astazi, USL procedeaza intocmai: lanseaza petitii online si anunta ca va strange semnaturi pentru suspendarea lui Traian Basescu, chemand in paralel oamenii sa iasa in strada. Liberalii au pregatit pentru joi, 19 ianuarie, un protest in Capitala. Numai ca, surpriza: anuntul incepuse sa circule pe net. sub forma de teasing din 11 ianuarie. Asta era cu o zi inaintea iesirii celor 4500 de oameni in strada la Targu Mures in semn de solidaritate fata de Raed Arafat. Mesajul raspandit via www.romanialiberala.ro suna asa la momentul cand a fost expediat prin mail-uri: „Esti roman liberal? Si noi. Atentie! Avem treaba impreuna…Mai sunt 8 zile…” Aceasta este una din probele indubitabile ca opozitia se pregatea inainte de gafele lui Traian Basescu, comise ulterior.

Ce zice Calafatu’ ? : Doctorul Raed Arafat a confirmat marti, pentru HotNews.ro, ca va reveni la Ministerului Sanatatii. Primul ministru Emil Boc a precizat, dupa intalnirea pe care a avut-o cu Raed Arafat, ca acesta „isi va relua postul de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii”.

Ce zice managementul: „In cursul acestei zile (Raed Arafat) s-a intalnit cu dl. Traian Basescu si cu mine si a purtat discutii cu ministrul Sanatatii”, a declarat primul ministru. Emil Boc a spus ca Raed Arafat „va fi unul dintre membrii echipei care va redacta noua lege a Sanatatii”.

Cum am incheiat eu “talciocul:In acest talcioc toti au pierdut, cei care doresc sa faca reforme ducand reformismul adevarat spre un  derizoriu de neinchipuit sau cei refractari reformelor pentru ca intr-un fel sau altul li se  rupea macaroana cu care sugeau din bugetul public.

Am o stire pentru toti – vremurile “protestelor” de acest gen au trecut chiar si la cei mai profesionisti protestatari din lume, grecii. Nu mai au ce face decat sa urce in tren sau sa ramana sa moara de foame pe peron”.

P.S Un editorial foarte bun pe Curs de guvernare ,  merita citit – Protestul – dimensiunea sa românească. Şi despre „Cum ieşim din lumea a doua”

319 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Salut! 🙂

    Reiau comentariul de la postarea trecuta:

    Culmea ironiei in an electoral: alegeri anticipate, vorba @luminitei.

    Culmea primului mandat al lui Basescu: sa vrea el alegeri anticipate si toti sa ii dea cu flit.
    Culmea celui de-al doilea mandat al lui Basescu: sa le dea el cu flit la toti cei care vor alegeri anticipate.

    Cetatean

    17/01/2012 at 4:43 pm

    • o sa aiba si anticipate acest domn chuky dar va avea surpriza sa afle ca se face si referndum ptr cele discutate la UE daca isi mai aminteste cineva ( deficit 3%) si acelasi domn chuky va afla ca suveranitatea poporului roman nu poate fi trimisa la culcare – ma refer la referendum. toate astea desigur, daca dl Presedinte nu ne uita .si daca dl Boc merita sa ramana premier atunci vreo 2 ministri, rog in nume propriu, sa fie lasati la vatra si adusi altii.am vazut ca Presedintele are contacte la Cotroceni cu acei tineri care au aplicat ptr postul de consilier ( absolventi de universitati de renume).sunt convins ca daca din acei tineri multi se califica ptr a fi consilieri la admin presidentiala …atunci se gasesc in acea pepiniera de inteligenta si 2 tineri pregatiti si onesti ptr a lua locul lui Igas si dnei Udrea.iar daca ar fi dupa mine Domnul Aurescu merita cu prisosinta postul de Ministru de Externe al Romaniei.sunt prea multe “revendicarile ” domnule Presedinte?

      zigzag

      17/01/2012 at 4:50 pm

      • Buna seara Theophyle! am pus si eu revendicarile mele ! 🙂

        zigzag

        17/01/2012 at 4:51 pm

        • Salut Zig 🙂
          Sunt primite!

          Theophyle

          17/01/2012 at 5:01 pm

  2. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11251089-pnl-solicitat-aprobare-pentru-organiza-joi-miting-bucuresti-surse.htm

    PNL a depus la Primaria Capitalei o solicitare pentru a organiza joi un miting de protest, in acest moment asteptandu-se aprobarea acesteia, au declarat, marti, pentru Mediafax, surse din partid.

    Cetatean

    17/01/2012 at 4:47 pm

    • test

      skorpion

      17/01/2012 at 4:58 pm

    • Salut C. 🙂
      sa vezi ce viscol o sa fie joi 😆

      Theophyle

      17/01/2012 at 5:01 pm

      • Salut! 🙂

        Haha, stii ce le trebuie? Ceaiuri calde si ZERO WC-uri.

        Joi, 19 ianuarie, e Boboteaza pe stil vechi. Unde nu da Domnul un ger de crapa pietrele si un viscol ;-)…

        Cetatean

        17/01/2012 at 5:04 pm

    • Iar cel ce aproba isi asuma respectarea legalitatii. Primarul sper ca nu semneaza ca primarul. Prima lui datorie e sa fie in slujba cetateanului .

      ela

      17/01/2012 at 5:12 pm

  3. in gara de nord sint filtre de politie. legitimeaza si fotografiaza dar relativ discret. in brasov au oprit un grup de aproximativ 50 de oameni.

    a

    17/01/2012 at 4:51 pm

  4. trebui filtre si la intrarea in Parlament, sa admite numai barbatii de 51 de ani care au parul vopsit culoare aacaju (parca, daca er sa ne luam dupa ce spun cunoscatorii, si cedric, care mi-a suflat ce culoare are parul lui Chucky).

    Cetatean

    17/01/2012 at 4:56 pm

  5. totul este bine cind se termina cu bine:
    kalafat – basescu,
    🙂

    skorpion

    17/01/2012 at 4:57 pm

  6. Deci “Calafat”, pentru care s-a ridicat să dea foc Pieței Universității “poporul ultras” și “poporul USL” a trecut de partea Măritului Dictator zis și “Jos Băsescu”. Ce-are să facă poporul? Are să stea prostit cu ochii în tembelizoarele turnătorilor fostei Securități NUȘ, FELIX și au să-l asculte pe PORUMBACU clamând: “Motivul a murit, trăiască Motivul!”…? Sau va începe să analizeze situația și să priceapă că adevăratele motive de nemulțumire sunt altele. Și va încerca să impună o agendă coerentă de lucru în interesul său, al poporului, nu în cel al politicienilor populiști. Prin vot, nu prin mișcări bolșevive de stradă. Politicienii vor trebui să fie ceea ce trebuiau să fie de la început – în slujba celor care-i votează, nu a unor mafii transpartinice de interese economice care-i sponsorizează. Cei care se vor adapta/schimba vor rezista – dar este clar că e momentul să apară fețe noi. Deci, dragă popor năcăjit, cu adevărat năcăjit, nu te mai lăsa manipulat de vorbele dulceag-otrăvitoare ale celor ce-ar vrea să te arunce-n stradă să lupți doar pentru interesul lor. Judecă, cer să fii respecat, respectând Democrația
    😀 cu scuze ca ma repet:
    http://sareinochi.com/2012/01/17/incotro-romania-iarna-mioritica-nu-e-primavara-araba/

    Sare'n Ochi

    17/01/2012 at 4:59 pm

  7. Multa lume asteapta cavalerul pe cal alb, adica perfectiunea. Daca nu e perfect ne simtim dezamagiti. Am vazut comentarii nu numai aici dar si pe alte site-uri (sar peste nabadaile cu e noua manevra de-a lui Basescu) cu tot soiul de critici pentru unele declaratii facute de NR si concluzii aiuritoare ca sint deci buni de nimic si astia. Perfectiunea nu exista decit in figurile geometrice. Principalul este sa facem progres, cit de mic.
    Nu va aparea nici un politician si nici un partid politic perfect, nici peste noapte si nici peste 50 de ani. Asa si cu NR. Nu sint perfecti si nici nu sint politicieni profesionisti. Inerent au si ei probleme pe ici si pe colo. Dar daca nu ne asteptam sa coboare vreun sfint si ne uitam numai sa vedem daca gasim oaresce indicatii de progres, eu zic ca in acest caz NR e mai mult decit multumitoare. Astia sint cu 10 clase peste politrucii actuali.

    Aha

    17/01/2012 at 5:01 pm

    • Ba eu zic ca, spre deosebire de politrucii actuali, astia din NR au si bacalaureatul luat :). Ergo, 12 clase!

      Twisted

      17/01/2012 at 5:36 pm

  8. seara buna 🙂
    Asta inseamna ca inclusiv zicerea lui Zegrean/CCR (amendamentul Sova) a fost extrem de politica.
    Theophyle,parca as face si eu un mic amendament la ceea ce ai scris „..ca opozitia se pregatea inainte de gafele lui Traian Basescu, comise ulterior ”
    Cred tot mai mult ca n-au fost gafe.Sau vorba cuiva intzelept de pe blogul nostru,fereshte-te de pirat si cand face gafe. 🙂
    Foarte bun postul.

    mircea

    17/01/2012 at 5:01 pm

    • Mirce prietene 🙂
      Am impresia ca nu este greu de gasit gafe in comportamentul piratului. Cred ca era de asteptat sa mai faca una! Nu cred ca a fost ceva anticipat. Dupa cum sti mare este pentru curajosi 🙂

      Theophyle

      17/01/2012 at 5:04 pm

    • Orice, numa’ intzelept nu-s. Doar invat de la Politeia 🙂

      Twisted

      17/01/2012 at 5:38 pm

  9. Pe blogul europatlamentarului C. Preda, in dreapta sus sta scris cu majuscule: „Libertate in toate”.
    O ipocrizie; daca dlui Preda nu ii convine cind il contrazici iti sterge mesajele.
    Nici cu pumnul in gura nu ma impac: „Cred că tocmai ţi-a răspuns Teofil. Sarcasmele tale nu sînt percepute chiar întotdeauna drept glume. Sper că-ţi mai aduci aminte că am mai afirmat acest lucru. Încheiem subiectul? Sper şi acest lucru. ”
    Deci, ori te conformezi ori „incheiem subiectul” cu „sarcasmele tale”; si @ ela spune la fel, si cind doi iti spun ca esti beat e bine sa te duci la culcare, dar pe alt palier.

    victor L

    17/01/2012 at 5:02 pm

    • Hai mai Victore terminati cu povestea Udrea. Crede-ma ca nu merita! Nu este noua parerea mea despre Udrea si nici nu are o legatura cu faptul ca este femeie. Are legatura cu competentele ei. Atat! Nu am pus pumnul in gura nimanui mi-am exprimat parerile JUSTIFICATE, de aproape 2 ani Vezi mai jos:

      Pitici, Zmei şi Feţi Frumoşi cu nasul lui Pinochio
      Sindicatul prietenilor: L’ amico degli amici
      Zeiţa mamă şi invenţia umbrelei
      Albă ca Zăpada si niste pitici
      Pedanteriile unei doamne pedante
      Intre dna Palin si dna Udrea o prefer pe dna Macovei
      El.U – Miss Politica!

      Theophyle

      17/01/2012 at 5:09 pm

      • Salut Teofil! 🙂
        Las că Victor L bea o bere şi-i trece! 😆 Mie mi-a trecut deci, merit berea. 😀

        ps. nu la madam vuiton cu sarmale şi andrele m-am referit io. (ca să nu spun EU 😛 ) .

        Tiberiu Orasanu

        17/01/2012 at 5:18 pm

        • salut @tibi 🙂
          Sper!

          Theophyle

          17/01/2012 at 7:45 pm

          • Dragă Teofil, salut again 🙂

            Eu ştiu să apreciez ce face Huniad pe acest blog.
            Şi apreciez asta de ani buni. Ştii acest lucru.
            Acesta a fost sensul intervenţiei mele. OK?

            Tiberiu Orasanu

            17/01/2012 at 8:23 pm

            • Multumesc mult @tibi 🙂
              Omul este extrem de politicos dar are si el opinii. Nu pot sa-l rog sa nu le exprime.

              Theophyle

              17/01/2012 at 8:39 pm

              • Teofil
                Exact din acest motiv nu am suportat să-l văd admonestat.
                Ştiam că vei interveni dar, nu ştiam cînd.
                Şi nu am vrut să-l văd pe dragul Huniad expus unei chermeze de ciuguleală.

                Tiberiu Orasanu

                17/01/2012 at 8:53 pm

              • Pentru mine este ca un fiu. Si ma dubleaza cand am nevoie cat am nevoie. De trei zile este in Piata Unirii. Pana la urma pentru cititorii blogului.

                Theophyle

                17/01/2012 at 8:56 pm

      • Bnie, bine, Theophyle,
        dar eu nu am dreptul sa-mi spun parerile „justificate”?
        Nu am adus vorba despre Udrea, ci il intrebam pe @ huniad daca intru si eu la cei atentionati ca @ theo-nona. Si constat ca eram indreptatit sa intreb.
        Oricum, am inteles: cind noi vorbim, tu sa taci.
        Multumesc.
        Sa va citesc si sa gindesc nu pot fi oprit.

        victor L

        17/01/2012 at 5:24 pm

        • Victor,
          nu cred ca eu te-am oprit sa-ti prezinti parerile si nici nu cred ca „animozitatile” sunt justificate. Mi-am spus o parere despre o persoana (care nu erai tu) si care din nefericire de multe ori se foloseste de un limbaj extrem de nedelicat si un inuendo ne justificat. Atat. Nu vrea ca cineva sa inteleaga alt ceva. Dac ai ceva de spus spune! si nu de genul as avea multe de spus dar….

          Theophyle

          17/01/2012 at 5:27 pm

  10. daca asa ceva apare in FAZ, e ” nasoala” treaba

    O ţară de nimic, cu un guvern de nimic – titrează FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG un amplu eseu despre Ungaria şi echipa lui Orban. Gata cu acest machiavelism murdar şi vulgar. Noi ungurii trebuie să-l destituim pe Orban din funcţie, căci este un om rău .

    Apelul este lansat de scriitorul György Konrad, laureat al mai multor premii internaţionale, autorul amplului articol în cuprinsul căruia li se reaminteşte cititorilor că în 1988, opoziţia democratică a ţării ceruse înlăturarea potentatului comunist Kadar de la putere. Azi, ungurii ar trebui să ceară plecarea de la conducerea guvernului a actualului premier, care nu doar că nu poate rezolva problemele ţării afectate de criză, dar este el însuşi o mare problemă

    intamplator

    17/01/2012 at 5:06 pm

    • date despre autor

      Konrad was born in Berettyóújfalu, near Debrecen into an affluent Jewish family. He graduated in 1951 from the Madách Secondary School in Budapest, entered the Lenin Institute and eventually studied literature, sociology and psychology at the Eötvös Loránd University. In 1956 he participated in the Hungarian Uprising against the Soviet occupation, but did not kill anybody, although he had a gun.

      First working at the Budapest Institute of Urban Planning and later the Academy’s Institute for Literary Scholarship, he had a collision with the political system and lost his position, was jailed for some time, as well as being under a publication ban during most of the 1970s and early 1980s.

      From 1982 to 1984 he lived in Berlin on a stipend. In 1990 he was elected president of International PEN serving until 1993, and in 1997 he was the first non-German to become president of the Akademie der Künste in Berlin.

      intamplator

      17/01/2012 at 5:22 pm

  11. mircea 🙂

    Am sustinutcu obstinatie ca Amendamentul Sova este un autogol de toata frumusetea al USL. Sova a sustinut mereu ca nu..

    L-am vazut ieri pe Zegrean confirmindu-mi interpretarea si mai ales tragind o salva de tun de antrenament catre USL.

    Cetatean

    17/01/2012 at 5:06 pm

    • De acord 🙂 dar acuma vad asta ca pe o piesa importanta dintr-un puzzle extrem de complicat.

      mircea

      17/01/2012 at 5:19 pm

  12. o citi basescu blogul?
    oare va deveni mediator-jucator nu numai jucator?
    discutia si revenirea lui arafat pare sa arate ca da

    intamplator

    17/01/2012 at 5:08 pm

  13. si,pe site-ul DW asa vad unii situatia din romania

    Pe scurt – în România nu poate fi vorbă de democratizare, iar procesul va mai dura ani buni de acum înainte, opinează BRAUNSCHWEIGER ZEITUNG şi conchide: Dar şi în România partenerii Uniunii Europene au cam închis ochii în faţa realităţii, pentru a face posibilă aderarea ţării în 2007. Acum iese la iveală celălalt chip al unui stat care a făcut deja multe progrese dar ai cărui cetăţeni refuză să accepte ca dura politică de austeritate să fie continuată „sine die” pentru a diminua datoriile. Economic vorbind, această practică este corectă dar din perspectivă socio-politică, ea deţine un potenţial exploziv pentru Uniunea Europeană care tinde tot mai mult să evolueze în direcţia unei comunităţi cu două viteze sau clase fără a lua în calcul consecinţele acestei defazări

    intamplator

    17/01/2012 at 5:14 pm

  14. UPDATE 17.11. Unul dintre protestatari are o pancartă împotriva lui Gigi Becali, altul spune că încearcă să aducă moaștele unui sfânt pentru a veni mai multă lume în Piața Universității

    evz zice ca sunt vreo 250,majoritatea pensionari/am auzit ca se deschide un lidl in berceni si ” baga” ulei la promotie/sa le spuna cineva asta

    intamplator

    17/01/2012 at 5:18 pm

    • sau tigai!

      cedric

      17/01/2012 at 5:23 pm

  15. Cred ca inainte de a se transforma din „cetateni umiliti” in „cetateni care revendica…..”ar fi bine daca romanii ar deveni macar cetateni. Adica niste oameni care stiu ca au obligatii.Functionaru’ de stat uita(sau nici nu stie) ca are obligatii.Parlamentari, ministri…. uita ca au obligatii. Cei din tarile avansate au invatat in sute de ani ca au obligatii. Le-a intrat in singe. Apoi au venit si drepturi, cu tiriita, ca nu cumva sa se uite de obligatii.Numa’ noi, hop, direct la drepturi.Obligatiile nu-s pt. noi, sint pt. altii.Fara sa observe ca daca toti, de la cel mai mic la cel mai mare s-ar achita de obligatii, drepturile ar fi asigurate in mod natural.Cit despre Neamtu, …..vorbeste la fel ca „activistii”, mai elegant, corect gramatical, dar tot cu parfum de limba de lemn.Da’ zic ca eu mi-s mai „vechi”, mai blazat, poate la cei tineri…..

    mitica

    17/01/2012 at 5:20 pm

  16. Salutari tuturor,
    Intoxicare peste tot, presa, organisme umanitare, cu apelatia de Indigné, care are imediat o conotatie de fraternitate.
    Nu stiu de la cine a plecat la baza. Devine tot mai grav !
    ( ovr = opération villages roumains)

    Début du message d’Ovr Belgique
    …”Cela fait 5 jours que toute la Roumanie Indignée est dans la rue ( Bucarest, Cluj, Timisoara, Brasov, Constanta, Iasi, Craoiva, Tirgu Mures…et encore une vingtaine de villes ) et proteste contre Basescu , le gouvernement et… demande l’ annulation du contrat avec RMGC. ”
    RMGC est la société qui devrait exploiter une mine d’or dans l’ouest de la Roumanie, près d’un joli village Rosia Montana, qui ainsi, devient le bel emblème de la révolte!

    REGINE

    17/01/2012 at 5:22 pm

  17. pe moguliziuni sint disperati ca le pleaca oamenii ca se fisiie definitiv. efectiv nu mai stiu ce sa faca. sint terminati.

    a

    17/01/2012 at 5:23 pm

    • cu pdl-isti ca Urban,care-i face viermi pe manifestantzi,oricare ar fi ei nici nu-i greu sa agite spiritele.Alea care/cate or mai fi.Dar asta-i meseria lor,a „sticlelor” 😦

      mircea

      17/01/2012 at 5:30 pm

  18. Cati andronescu a fost scoasa pe sticla la IRTV.

    Cetatean

    17/01/2012 at 5:26 pm

  19. Deh, ne-am intors la vesnicul motiv de suspendare al presedintelui: Basescu iar nu are sapca. Antenescu cu rivolutia penelista:
    Crin Antonescu, despre revenirea lui Raed Arafat: Basescu nu e „marele barbat neinduplecat”, ci un om „in stare sa se milogeasca de oameni pe care i-a insultat”. Dupa care continua:
    „De asta sunt (oameni ca Basescu, nm) un pericol pentru democratie, peste tot. Acesti oameni fac orice, nu au nici demnitate, nici consecventa, au doar obsesia pentru putere”,
    Carevasazica, daca face ceva il suspendam ca face, daca se razgindeste il suspendam ca nu e consecvent.
    Nu cred ca este o coincidenta dar tot ce a reusit Antenescu este sa se descrie pe sine perfect: un obsedat de a deveni presedinte.

    Aha

    17/01/2012 at 5:26 pm

    • Antenescu devine pe zi ce trece un paranoid sinsitru 😦

      Theophyle

      17/01/2012 at 5:30 pm

      • Omul asta chiar ca a devenit un „extraterestru”Nu vb de cei „autentici” care cred ca ar veni cu un mesaj mai pamantean

        dora

        17/01/2012 at 6:10 pm

      • dupa ultimele sondaje Ipo-Crin e sub Ponta, asa ca apare pericolul sa piarda si candidatura la Cotroceni. NB. Nu inteleg -mai ales ascultandu-l pe Bulai- de ce un partid cu 25% trebuie sa plece, iar Ipo-Crin cu 23% trebuie sa vina.

        cinic

        18/01/2012 at 11:38 am

  20. cer scuze. informatia cu filtrele din gari si grupul de la Brasov nu este o informatie verificata. cred ca este o intoxicare. cer scuze.

    a

    17/01/2012 at 5:29 pm

  21. Deficitul bugetului general consolidat s-a ridicat anul trecut la 4,35% din Produsul Intern Brut, uşor sub ţinta de 4,4% din PIB convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional, au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, surse guvernamentale. 😆

    Cati Andronescu, live: „Eu am tot respectul pentru domnul doctor Yasser Arafat”

    Cetatean

    17/01/2012 at 5:30 pm

    • mda’, stie asta politica cat cuprinde – a invatat-o almnahe :_

      Theophyle

      17/01/2012 at 5:31 pm

      • fufa asta care ar trebui sa plece la pensie ar trebui sa i o nuanta la par mai decenta. Poate i-o da Crin. Negrul ala o face sinistra.

        Cetatean

        17/01/2012 at 5:32 pm

        • cetatean,madama devine tot mai „sinistra”Cat timp era garantata de „almanahe”avea circumstante.

          dora

          17/01/2012 at 6:12 pm

      • Sau președintele Norvegiei… 😛

    • 🙂
      sindromul calafat

      a

      17/01/2012 at 5:32 pm

    • Si nu i-a spus nimeni ca ala de care vorbea ea a murit impuscat? 😀

      Twisted

      17/01/2012 at 5:57 pm

      • Cauza morții lui Yasser Arafat este controversată existând suspiciunea de otrăvire dar avea și o ciroză avansată pe lângă alte complicații. Chiar dacă nu s-a făcut autopsia, glonțul nu a fost luat în calcul. Chiar dacă l-a înghițit tot nu putem vorbi de împușcare. 😛

  22. @huniad din Piata Universitatii – ora 17:30. Cam 200 de cetateni. Cred ca majoritatea pensionari si cativa revolutionari. Se impart manifeste. Protagonistul Basescu. Lozinci vechi s.a.m.d – Ieri erau cam 400 de oameni la ora asta (dublu) mai vedem.

    huniad

    17/01/2012 at 5:36 pm

  23. multumim, huniad 🙂

    traiasca pensionarii din Piata care il vor din nou pe nea Nelu-operatu’.

    Cetatean

    17/01/2012 at 5:37 pm

  24. Pe langa articolul din Economist, autorul,Cristian cercel, publica si in Guardian.
    http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/jan/16/romania-politicians-protests?INTCMP=SRCH
    buna comunicare are usla, spre deosebire de guvernanti.
    Singurul care mai comenteaza si il corecteaza in ambele este Chris irinoiu,papy, de la blogul „sedati-ma va rog”.
    In rest, unire-n cuget si-n simtiri

    ela

    17/01/2012 at 5:40 pm

  25. Breaking News 1: Ion Iliescu va fi externat in citeva momente.
    Breaking News 2: va fi transportat direct in Piata Universitatii.
    Breaking News 3: va fi pus la plantat panselute.
    Breaking News 4: pe care le va mirosi de la radacina :mrgreen:

    Cetatean

    17/01/2012 at 5:42 pm

    • Cetatean-Gura-de-Aur! 🙂

      Twisted

      17/01/2012 at 5:59 pm

      • 😈

        Totusi, crestineste, trebuie sa precizam ca nici noi nu dorim moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa isi schimbe naravul politic. Insa nici o sansa la chestia asta.

        Cetatean

        17/01/2012 at 6:30 pm

        • Crestineste, nu-i dorim moartea crestinului. Just! 😀

          Twisted

          17/01/2012 at 7:03 pm

    • Imbecilii astia au sa ne aduca la situatia Ungariei. Sa-i vedem de unde vor primii pensiile si salariile 😦

      Theophyle

      17/01/2012 at 5:49 pm

      • Eu sper,sa nu!

        Doar sa nu escaladeze manifestatiile,sa nu fie politizate si sa se delimiteze de interventia lui antenescu,Fenechiu,Voiculescu si cine o mai fi.

        dora

        17/01/2012 at 6:14 pm

    • este intoxicare. s-a pornit o morisca de intoxicari. tanasescu la b1 a zis ca stirea e falsa. acum 5 minute.

      a

      17/01/2012 at 5:49 pm

  26. FMI NU isi amina vizita la Bucuresti. sa subliniem.

    Cetatean

    17/01/2012 at 5:50 pm

  27. Boc e la cotroceni, filtre in gari si pe sosele, fmi nu mai vine, alerta grad zero in mai. toate sint intoxicari vinturate in mai putin de o jumatate de ora. e tot ce pot face. sint in corzi si incearca sa faca orice ca sa nu se opreasca bulgarele.

    a

    17/01/2012 at 5:55 pm

  28. Nu este nici o alerta, este cod albastru la ISU (inspectoratul pentru situatii de urgente). Adica o patrime din efective sa fie prezente pentru situatii de alerta.

    Iliescu il critica la iesirea din spital pe Basescu. Zice ca protestele respecta starea de tensiune datorata taierilor de salarii. Nicaieri in Europa nu s-a procedat asa. Zice el, curva kagebista.

    Cetatean

    17/01/2012 at 6:00 pm

    • spre deosebire de imbecilii de pe sticla, ISU nu este jandarmeria! ci pompieri, Smurd, etc. Nu stiu daca pe A3 ati fost inundati de spumele la gura ale lui Mazare care va constitui personal o echipa de procurori care sa-i aresteze pe jandarmi.

      cinic

      18/01/2012 at 11:42 am

  29. papasha ilici zice ca arafat e noul tokes.

    a

    17/01/2012 at 6:01 pm

    • Sper ca aceasta iesire neinspirata a kaghebistului sa fie gestionata corect de putere.Fara papasha,Victoras a avut o pozitie rezonabila.Daca iar intra sub influenta nefasta o ia din nou pe aratura.

      dora

      17/01/2012 at 6:18 pm

  30. Iliescu vrea alegeri anticipate si viitorul Parlament sa il suspende pe Presedinte.

    Si marmota invelea polipi din colon.

    Cetatean

    17/01/2012 at 6:02 pm

  31. zice ca Basescu trebuie sa plateasca si sa fie demis de parlament.

    a

    17/01/2012 at 6:02 pm

    • de care Parlament, de ala de care zice Chucky intruna ca e lipsit de legitimitate?

      luminita

      17/01/2012 at 6:06 pm

  32. Proteza ii joaca feste lui Iliescu.

    „Glasul nasiunii” 😆

    Cetatean

    17/01/2012 at 6:03 pm

  33. E perfect. Iliescu iesit pe sticla si cerind suspendarea lui Basescu, asta va da un ascendent moral masiv miscarii „spontane” 😆

    Cetatean

    17/01/2012 at 6:04 pm

    • da .se vor cara toti acasa de teama sa nu vina minerii :))

      zigzag

      17/01/2012 at 6:06 pm

  34. Salut,dragilor!

    teophil, este atat de clar! Toate demersurile opozitiei au esuat: motiuni de cenzura,sesizari la CCR,boicot in Parlament.Singurul mecanism democratic le ramanea explozia populara.Cum s-au folosit de ea, ramane de discutat. S-au cocotat rapid pe valul nemultumirilor sociale ,care le convenea de minune -cu programul lor expus fals in interes national,cu mariri salariale etc. – si rapid deturnat in interes electoral,adica alegeri anticipate si suspendarea presedintelui ,pohta ce-au pohti-o din 2009.Ok,.opozitia isi joaca sansele ei. Dar este atat de perfid sa vii cu justificari ce pot fi demolate instant,cum ar fi parlament ilegitim si detinerea presesdintiei ilegitim de catre Basescu.E atat de ilogic!S-a schimbat componenta parlamentului de la alegere?Nu tot cu ei a stat PSD la guvernare in 2009?Inteleg ca nu le place traseismul,dar au intervenit ei cand pedelistii(inainte taranistii) le-au marit randurile?Sa vedem cine va vota interzicerea trecerii alesilor dintr-o barca in alta dupa interes personal?

    dora

    17/01/2012 at 6:06 pm

    • salut dora 🙂
      Long time! Cu intarziere la Multi Ani sanatosi si fericiti!

      Theophyle

      17/01/2012 at 6:12 pm

      • Dragul meu,nu e niciodata tarziu.Ne-am salutat,insa, crestineste la vremea respectiva,ai uitat,tu!

        E lung time? Am gresit cu ceva?Tu stii bine de ce sunt absenta mult timp.Acum mi-am luat inima-n dinti si coloana „in spinare” si am vrut sa fiu alaturi de voi. 😆

        dora

        17/01/2012 at 6:23 pm

        • In nici un caz @dora 🙂 Chiar sunt bucuros ca te citesc 😀

          Theophyle

          17/01/2012 at 6:31 pm

  35. @huniad din Piata Universitatii – ora 18:00 Sinistra amintire in Piata Universitii se scandeaza „sa vina studentii” – la inceput am auzit altceva, sinistru. Mai bine studentii decat minerii!

    huniad

    17/01/2012 at 6:06 pm

    • astia sunt cretini!

      Cetatean

      17/01/2012 at 6:10 pm

    • Trist 😦 exact ce am spus, in 1990 am avut mineri in 2012 avem studenti care au pus presiune si au fost folositi ca masa de manevra.

      mar

      17/01/2012 at 6:13 pm

  36. http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-11251714-fmi-dezminte-zvonurile-amana-vizita-romania-din-cauza-protestelor-din-tara.htm

    Fondul Monetar International isi mentine calendarul stabilit initial pentru a patra evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania, dezmintind zvonurile aparute in presa in cursul zilei de marti, se arata intr-un comunicat al institutiei. Evenimentul Zilei a scris marti pe pagina sa de internet ca FMI isi va amana misiunea de evaluare in Romania din cauza protestelor care au loc in tara in aceste zile.

    Reprezentantii institutiei internationale in Romania au anuntat in data de 11 ianuarie ca o misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se va afla la Bucuresti in perioada 25 ianuarie – 6 februarie pentru a patra evaluare a acordului stand-by de tip preventiv. Oficialii institutiilor internationale se vor intalni cu autoritatile si cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, mediului de afaceri, bancilor si societatii civile”.

    Cetatean

    17/01/2012 at 6:08 pm

  37. Sal`tare, popor !
    Care va sa zica, “pupat piata Endependentii”.
    Cred ca cineva si-a cerut, barbateste, scuze la un paharel de whisky (“Ghici ghicitoarea mea…”)
    Acu` ramane intrebarea : ce facem cu Arafatu`-mafiotu` (ala cu miile de salvari, firme prieteni/licitatii trucate/doar 5 % din serviciile de urgenta etc.)
    Merge si asa, il mai albim oleaca cu Ariel sau ne facem ca noi n-am zis nimica, adica tacem malc…
    PS
    Scuze gazdei, mi-a scapat adineauri un coment aiurea.
    Rog stergeti.

    Tzepelica

    17/01/2012 at 6:08 pm

    • I-am romanizat si pe arabi 😆 Razbunare pe otomani D:

      Theophyle

      17/01/2012 at 6:10 pm

      • 🙂

        Tzepelica

        17/01/2012 at 6:12 pm

    • 😛 rezista la intemperii mai ceva ca fxativul!

      mar

      17/01/2012 at 6:10 pm

  38. salut! 🙂

    ai informatii „pe surse” despre paharelul de whisky?

    Cetatean

    17/01/2012 at 6:10 pm

    • Cu arabii astia nu te poti intelege decat la o tarie, n`asha ? 😆

      Tzepelica

      17/01/2012 at 6:12 pm

      • N’asa ca musulmanii nu consuma deloc alcool ? Allah Akbar !

        Loda

        17/01/2012 at 6:46 pm

        • nu toti, nici macar minoritatea lor. Numai mululmanii (sunt si arabi crestini) si aici o minoritate.

          Theophyle

          17/01/2012 at 6:48 pm

        • Uite, asta e defectul tau : n-ai simtul umorului. 🙂

          Tzepelica

          17/01/2012 at 6:52 pm

          • Ba am, mai, dar nu ma pricepi tu 😉

            Loda

            17/01/2012 at 7:23 pm

  39. am gasit un comentariu:
    No comment: „Cojman ValterUSL
    Cei care sustin ca trebuie sa incetam protestele pentru ca Arafat a fost reprimit in ministerul sanatatii sunt indivizi ai acestei puteri criminale care trebuie data jos si bagata in puscarie. Ei s-au infiltrat si printre protestatari pentru ai face sa renunte. Daca dati de un astfel de nemernic, dati-l pe mana jandarmilor cu acuzatia de provocator la violente. Daca va sustine contrariul, nu va fi crezut daca voi veti fi mai multi care sa spuna ca va instiga la violenta. Pana se va afla ca este omul puterii, vor avea grija jandarmii de el…
    about a minute ago · „

    ela

    17/01/2012 at 6:11 pm

    • Curat bolsevici – astia sunt nebuni 😦

      Theophyle

      17/01/2012 at 6:13 pm

    • „ai” face – scoala lui Abramburica. se vede ca-i student. studentii aia care ies pe strada – ieri au fost vreo 100 desi se anun tau 400 sunt mai jos cu scoala decat majoritatea minerilor din 90. macar aia stiua sa zica corect gramatica tutu-ti! 😀

      Sare'n Ochi

      17/01/2012 at 6:16 pm

  40. ela, sunt in retragere si nu stiu cum sa se mai agate.

    Cetatean

    17/01/2012 at 6:12 pm

    • Stiu; voiam sa va arat o „mostra” de mobilizare

      ela

      17/01/2012 at 6:21 pm

  41. Manifestantii nu vor fi influentati de catre revenirea lui Arafat din doua motive.
    1) Antenele nu au zis ca are vreo influenta revenirea lui Arafat
    si
    2) habar nu au cine aeArafat asta si ce vrea el

    valentin

    17/01/2012 at 6:13 pm

    • Ei au treaba cu Calafat,nu cu Arafat :))

      Buna seara!

      Gabi Dumitru

      17/01/2012 at 6:19 pm

  42. Salut
    Theophyle reia: sper ca in aceasta caruta nu se vor urca niste profitori cinici
    Asta ma preocupa si pe mine. Cind o formatiune trebuie sa creasca rapid, daca va cistiga in alegeri, va fi nevoita sa puna in posturi inalte persoane nu indeajuns verificate. persoane noi si necorupte (inca) Si am in fata exemplu primarului Apostu care era curat acum citiva ani iar apoi lua spagi cu nerusinare cu 10 miini ca o caracatita.

    Un tanar de stanga

    17/01/2012 at 6:19 pm

    • Salut TDS,
      asta este marele pericol – sper ca baietii de acolo sa o faca cum trebuie. De TOG, Andrei si ela sunt absolut sigur. Altii din management nu prea cunosc 🙂

      Theophyle

      17/01/2012 at 6:21 pm

      • Cum le spun eu la clientii mei: daca nu vei avea succes nimeni nu te va copia, te vor copia doar cind/aca vei avea succes 🙂
        Extrapolind ticalosii, canaliile si prefacutii vor aparea automat daca NR va avea succes

        Un tanar de stanga

        17/01/2012 at 6:29 pm

  43. Din pacate pentru USlisti, vectorul personalitate de care se agatasera, Arafat, a fost inlocuit tocmai cu Iliescu, proaspat iesit din spital si belicos nevoie mare. Daca pina acum Iliescu era mai prudent cu suspendarea, acum a apasat pedala la fund. Si tot la fund se va duce si miscarea lor cu Iliescu in frunte pe post de ayatollah.

    Aha

    17/01/2012 at 6:22 pm

  44. nu cumva se da prea multa atentie acestei harmalai ,numita ” manifestatie’?
    auzeam la rra ca ” asociatia haiducilor” ??!! a cerut si primit autorizatie pentru a demonstra din 16-31 ian intre orele 11.00-23.00 la constanta/cred ca de la 01 feb incepe carnavalul la rio si pleaca sponsorul
    asta e deja paranghelie

    intamplator

    17/01/2012 at 6:22 pm

  45. Micul Pilotescu nu s-a prezentat la recunoasterea traseului la Monte Carlo.
    Adica nu mai alearga. 🙂

    Tzepelica

    17/01/2012 at 6:33 pm

    • pai se vede deja prim ministru, presedinte, sau imparatul Romaniei.
      Ce Rainier III-lea , printii de Monaco, presedintele Frantei, participa la traseu ca copiloti ? 🙂

      Un tanar de stanga

      17/01/2012 at 6:35 pm

  46. @huniad din Piata Universitatii – ora 18:30 Au aparut baietii de la PNL poarta sepci si fulare. Incep sa vorbeasca cu oamenii mobilizand poporul la marele miting de joi. Cativa i-au injurat si i-au facut hoti la fel ca pesedistii si pdelistii. Sunt cam 500 de oameni in doua grupe. Niste oamenii incearca sa-i numere cau ajutorul unor biletele. Eu am fost numarat de trei ori. Am biletelele. E calm. Putine injuraturi dar nimic serios. Inca nu au venit huliganii.

    huniad

    17/01/2012 at 6:37 pm

    • @huniad incearca sa-i intrebi pe penelisti de unde sunt si cine i-a trimis 😆

      Theophyle

      17/01/2012 at 6:39 pm

  47. Tzepelica

    17/01/2012 at 6:38 pm

    • ce zici domle’ a si papat 2 miliarde de euro? :mrgreen:

      Theophyle

      17/01/2012 at 6:40 pm

      • Mai are la un coltz. 😆

        Tzepelica

        17/01/2012 at 6:42 pm

        • Greu afaceri fara banii statului, nu?

          Theophyle

          17/01/2012 at 6:44 pm

          • Daca privatizam justitia, era mult mai usor. 🙂

            Tzepelica

            17/01/2012 at 6:49 pm

  48. Cica sistemul bancar e ostil! Ha-ha-ha! Ce banci nenorocite, nu dau si ele vreo 600 mil USD moka!
    Ce poti zice decat: Rusine, Dinu Patriciu!
    🙂

    Twisted

    17/01/2012 at 6:48 pm

    • Nu stiu, cred ca imi amintesc ca a cumparta o banca in Georgia.

      Theophyle

      17/01/2012 at 6:50 pm

  49. Boc la Turcescu la ora 20

    Un tanar de stanga

    17/01/2012 at 6:53 pm

  50. Sunt de acord cu ceea ce spune Theophyle statul sec.XX e mort. Se observa ca din ce in ce mai multe servicii asigurate de stat sunt disfunctionale datorita marilor corporatii, coruptiei, indiferentei etc..Trebuie sa facem un efort si sa reinventam un nou tip de stat, o noua organizare altfel un nou tip de ev mediu e pe cale sa inceapa.

    bigone

    17/01/2012 at 7:05 pm

  51. Eu nu pricep de ce demonstreaza „studentii” si cum de se misca numai cei din Politehnica 🙄
    Nu mai vorbesc de cei care urla demisia Boc&Basescu, daca prin absurd pleaca, maine se sterg creditele, cres salariile la bugetari :mrgreen: si pensiile!

    mar

    17/01/2012 at 7:10 pm

    • Brrr! „…se sterg creditele, cres salariile la bugetari si pensiile!” – cuvintele astea m-au trimis la „nationalizare, suprainflatie, bolsevism”.

      Twisted

      17/01/2012 at 7:16 pm

      • Asta vor in mintea lor de curci bete 😦

        mar

        17/01/2012 at 7:18 pm

  52. @huniad din Piata Universitatii – ora 19:00 – Asteptam studentii. O parte din lume incepe sa plece acasa. Poenaru a trimis reprezentanti care spun ca o sa ajunga 400 de studenti din regie pe la 8. Antenele au inceput sa filmeze de sus. Au montat un fel de macara, ca sa para mai multi oameni. Aiurea nici jumatate cat erau ieri! Politia a inceput sa bruieze telefoanele mobile. Deci acum totul trece prin redactie 😆

    Theophyle

    17/01/2012 at 7:15 pm

    • s-a aranjat sefu 🙂 am locatie strategica – am urcat spre laptarie!

      huniad

      17/01/2012 at 7:18 pm

    • Doar pentru ca nu a fost sedat corect, cu plumb, atunci cand trebuia…

      Twisted

      17/01/2012 at 7:17 pm

      • Nici serviciile de anestezie nu mai sunt ce erau 😀

        Twisted

        17/01/2012 at 7:18 pm

        • 😆

          mircea

          17/01/2012 at 7:26 pm

    • Rog pe tzepelica sa-i explice solticului alui batran ce inseamna suntat!

      ela

      17/01/2012 at 7:25 pm

  53. Pe Iliescu o sa-l gaseasca impaiat peste 100 de ani tot la conducerea PSD – e un adevarat patriarh.

    bigone

    17/01/2012 at 7:24 pm

  54. Inteleg ca maniestitia si-a pierdut suflul. Sint contrariat, eu acum ma asteptam sa fie circul mai mare. Pai daca mai aveau unii indoieli si stateau pe acasa, acum la indemnul lui Iliescu nu mai incapea indoiala ca trebuie revolutie pentru apararea democratiei. Iliescu este un titan al apucaturilor democratice, cunoscut pentru negocierea mestesugita cu protestantii din ’90, negociere purtata cu succes de purtatorul de baston Miron Cozma. Iliescu este si un om politic cunoscut pentru exprimarile sale elegante, ca de exemplu mai animalule. Nu inteleg cum de nu a sarit toata natia la indemnul acestui prim tovaras intre tovarasi?

    Aha

    17/01/2012 at 7:24 pm

  55. Reclama:

    Serviciu de anestezie-fulger la comanda, non-stop: Zeama-De-Hirlet SRL”. Apelati cu incredere.
    La cerere, servicii funerare complete, incluzind intonarea INternationalei, o alocutiune de-a lui Lenin pronuntata in rusa cu accent german si, bonus, stema URRS pe ochii mortului, in loc de ort.

    Cetatean

    17/01/2012 at 7:28 pm

    • Era cu morfina-colon de zambea asha satisfacut si combatea nevoie mare(de toaleta)

      mircea

      17/01/2012 at 7:31 pm

      • ..na-n colo…

        mircea

        17/01/2012 at 7:32 pm

    • O sa-l duca Bombo cu roaba ca sa-l ingroape in zidul Kremlinului alaturi de vajnicii sai predecesori de ascendentza ideologica.Pe drum se vor mai intalni si cu altzii desfashurand aceeashi activitate de transport.Probabil se vor lua la intrecere.Da` riscurile-s mari,mai derapezi te dai peste cap,mai adormi de nu te mai trezeshti
      Pai cu oameni d`ashtia cum sa-tzi faci planul 😆

      mircea

      17/01/2012 at 7:49 pm

    • Un angajat de la pompe funebre s-a certat cu șeful lui și și-a deschis o cașcarabetă cu copârșee după colț. Are vânzări cam de 40.000 lei pe lună și-i rămâne un profit de 27.000-30.000. Deși are modele începând de la 160 de lei, în decembrie n-a vândut nicio garsonieră sub 900 lei.

  56. Cand va ajunge oare,ca sotzietatea tzivila,carevasazica fara de printzipuri, sa manipuleze cu atata ushurintza chiar prin intermediul sticlei,politicieni plini de printzipuri,carevasazica_ca le au 😆

    mircea

    17/01/2012 at 7:29 pm

  57. Exact cind a iesit si Iliescu sa bage gaze, s-a fisiit si manifestatia.

    Cetatean

    17/01/2012 at 7:32 pm

    • ..bine ca n-a mai ieshit scanteia Arafat ca facea un poooc al naibii de puturos mai ceva ca artificiile de revelion auster 😆

      mircea

      17/01/2012 at 7:34 pm

    • a aparut cimpalacul ala de sef al studentilor cu gasca – asta este mai ceva ca Bula, de 5 ani este student. Vai steau lor de „studenti” 😦 Auzi si tu „noi suntem viitoarea clasa care va plati taxele si impozitele” mai sa fie, cata responsabilitate :mrgreen:

      mar

      17/01/2012 at 7:38 pm

      • lasa ca mai devreme era suparat ca Basescu l-a exclus de la posibilitatea de a candida ca si consilier prezidential! Tipa ca e discriminare!

        ela

        17/01/2012 at 7:54 pm

  58. @victor L, reveniti, parerile dvstra sunt interesante, ca ale fiecarui „opinent” de pe aici. Atmosfera incendiara cum ar spune un francez, ne destabilizeaza pe toti. Cind se vor calma apele – adica peste vreo 100 de ani – poate vom lansa si subiectul blogul meu=casa mea ? Personal, cred ca as fi, fara sa vreau, un mini-dictator, la mini-nivelul meu,cine stie…

    REGINE

    17/01/2012 at 7:42 pm

    • @ REGINE,
      multumesc de invitatie si de apreciere.
      Nu ma retrag in sihastrie 😛

      victor L

      17/01/2012 at 8:01 pm

      • OK ! 🙂

        REGINE

        17/01/2012 at 8:15 pm

  59. Seara buna
    Ca viitor candidat , va promit paine si munca !
    Ma tem ca unii din piata vor raspunde : multumim frumos dar pentru noi e suficienta painea . 😆 😆

    Lasind gluma , amarita asta de tara trece prin o perioada tragi-comica .
    Unii tin de ciolan , altii vor ciolan si altii viseaza ciolan . Nici e strategie a alternativei cu solutii , nici o comunicare decenta catre bobor , toti cu valiza in mana . Depinde in ce directie vor sa se deplaseze acesti „turisti” politici care tot de la râm se trag . Pardon , FSN . 😦

    Ștefan A.

    17/01/2012 at 7:43 pm

    • Buna 🙂
      si uite asa avem ciolan la puterea a 3-a sau teoria ciolanului.

      mar

      17/01/2012 at 7:46 pm

  60. @huniad din Piata Universitatii – ora 19:45 – Incepe sa fie vesel. Niste tineri au adus un baner in care scria USL = PDL= mizerie, niste baieti de partid s-au dat la ein si au inceput sa explice de ce este nevoie USL, baietii cu banerul nu vor sa-l dea jos. Au ajuns studentii – cam 30 de baieti si fete. Patetic. Poate mai vin! Se fasaieste chestia.

    huniad

    17/01/2012 at 7:51 pm

  61. Hotnews : „19.47: Mircea Badea e si el in Piata Universitatii, scandind alaturi de protestatari” . Fanatastic antenele nu mai au efect . Ies in strada „jurnalistii”. Mare dispererare .Si Crin vrea joi sa devina liderul protestatarilor . Mare curaj are .

    Doina

    17/01/2012 at 7:54 pm

  62. Primul Ministru la B1, cu Turcescu.

    Twisted

    17/01/2012 at 8:01 pm

  63. chestia relatata de huniad si povestita si de Hotnews este absolut mortala:

    „19.29: Tinerii care au adus bannerul cu inscriptia „USL=PDL=Mizerie” sint contrati de alti manifestanti, care spun ca „avem nevoie de USL acum, trebuie sa punem pe cineva in loc„.

    hai, mai baieti de la PNL, chiar asa? Nu aveti si voi de agatat o fufa intr-un club?

    Cetatean

    17/01/2012 at 8:07 pm

  64. salut tuturor. de obicei doar citesc, dar acum nu ma pot abtine sa nu va anunt : pe rtv ( romania tv) este pielea chirieac in spume, nu stie ce sa mai creada comentand stirea potrivit careia maine se intalnesc puterea cu opozitia. pare tradat :), nu stie pe ce cale s-o mai apuce…

    halex

    17/01/2012 at 8:07 pm

    • pai sa apuce spre DDD ca in rest le-a frecat menta la toti.

      luminita

      17/01/2012 at 8:18 pm

    • Inca putzin si-o ia pa Laura de gat.Protestez !!!

      mircea

      17/01/2012 at 8:21 pm

  65. merci, halex 🙂 chiar utila informatia, ne uitam imediat!

    Cetatean

    17/01/2012 at 8:10 pm

  66. L-am auzit pe pudelul Motanului demodecic care urla ca Boc tb sa-si dea demisia ptr. ca asa a solicitat piatza si urgent alegeri anticipate.
    Astia au pregatit scenariul si mai au putin si fac poc ca nu le reuseste.

    mar

    17/01/2012 at 8:17 pm

    • Piatza? Pai io zic ca-n Obor, duminica, sunt mai multi oameni la rosii si ceapa decat sunt astia acum de vor sa plece Boc…

      Twisted

      17/01/2012 at 8:19 pm

  67. asa cum spunea halex, pielea creierului spumega, spumega impotriva dialogului (ipotetic) de miercuri intre Putere si Opozitie la Parlament.

    „Studentii” sunt perchezitionati la singe de jandarmi.

    Cetatean

    17/01/2012 at 8:18 pm

    • Sa le puna si fiola! :mrgreen:

      luminita

      17/01/2012 at 8:21 pm

  68. @huniad din Piata Universitatii – ora 20:15 – A ajuns unul imbracat in preot (nu-mi vine sa cred ca este preot cu adevarat) si vrea sa faca slijba de imormantare guvernului Boc. O grupa de tineri scandeaza sa se legalizeze marihuana. O nebunie. Au dat drumul din ospicii.

    huniad

    17/01/2012 at 8:19 pm

    • e trezorierul PNL 😆

      Cetatean

      17/01/2012 at 8:20 pm

    • Pai numai de-acolo mai pot scoate suficienti iresponsabili…Pana si USL-istii cu carnet au limitele lor, haha.

      Twisted

      17/01/2012 at 8:20 pm

    • Scuze, acum am vazut si stirea ta. Am senzatia ca personajul a mai aparut si sambata/duminica cand au blocat circulatia.

      mar

      17/01/2012 at 8:22 pm

    • exact ! si in plus multii au niste „faciesuri” cu epoleti, priviri alunecoase, par a fi in misiune; altii sunt grasunei, departe de a muri de foame dupa cum striga.

      REGINE

      17/01/2012 at 8:45 pm

  69. Boc: la ora 13 miine intilnire Coalitia -Opozitia.

    Cetatean

    17/01/2012 at 8:19 pm

    • Opozitzia va fi ca o curca plouata dupa seara asta.

      mircea

      17/01/2012 at 8:24 pm

  70. Un preot canta cu protestatarii „vesnica promenire” 🙄 Parca este un teatru al absurdului 😦
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11250665-live-text-piata-universitatii-ziua-5-aproximativ-150-protestatari-striga-jos-basescu-demisia.htm

    mar

    17/01/2012 at 8:21 pm

    • mar 🙂
      Huniad a dat stirea primul si a mai scris despre grupul cu marihuana 😆

      Theophyle

      17/01/2012 at 8:22 pm

      • Am cerut scuze, nu am dat refresh 😦 Nu am vrut, mai ales ca sta in frig si nu numai ptr. a avea noi informatii in timp real.

        mar

        17/01/2012 at 8:26 pm

  71. pe RTV se vede o perchezitie la singe a unui baietas de catre un jandarm.

    Cetatean

    17/01/2012 at 8:21 pm

  72. Sa-i spuna cineva popii sa faca o exorcizare de polipi anali pentru PSD, bre.

    luminita

    17/01/2012 at 8:27 pm

    • „gumitze” dupa Banciu de la B1 .

      mar

      17/01/2012 at 8:28 pm

      • pe Banciu nu pot sa-l mai aud, n-am sonor la PC.

        luminita

        17/01/2012 at 8:30 pm

        • Lumii, aseara am ras cu lacrimi, nu mai puteam respira.

          mar

          17/01/2012 at 8:33 pm

          • Abia astept sa repar si io rashnitza asta ca sa ma uit la Banciu. De fapt ca sa-l aud.

            luminita

            17/01/2012 at 8:41 pm

    • Si sa dea si cu agheazma, c-au intrat dracii in USL de au turbat cu totii. 👿

      luminita

      17/01/2012 at 8:28 pm

  73. 😆 😆 Groaznic,nu mai am aer.Rad de ma sparg. 😆

    mircea

    17/01/2012 at 8:28 pm

    • te razi mircea, te doare undeva de polimeru anal al lui tovarasu. 😆 de-aia se imburica el la Geoana, ca-l durea polimeru, iar Tonta a crezut ca-l uraste vituperal si definitiv si l-a dat afara.Pe Geoana.
      Ca polimeru a mai rezistat pana ieri. :mrgreen:

      luminita

      17/01/2012 at 8:39 pm

      • Si-l pune stafida in vitrina si-l va contempla filosofic.A produs si el ceva uman 😆

        mircea

        17/01/2012 at 8:42 pm

        • Se pare ca scoate chestii inutile pe la ambele capete ale tractului digestiv. Scoala sovietica nu se uita!

          Twisted

          17/01/2012 at 8:45 pm

        • Naaa, il pune motz peste pietrele de la fiere, pe care le-a pastrat intr-un borcan.

          luminita

          17/01/2012 at 8:48 pm

  74. @huniad din Piata Universitatii – ora 20:35 – Un grup mare de studenti (peste 100) au intrat in piata si in imprejurimi. Se comporta civilizat. Sper ca jandarmii sa se comporte corespunzator. Grupul este chiar mare. Scandeaza „Si noi vrem sa fim EBA”, cel putin cei de langa mine. Nasol! Cred ca daca vor fi multi – guvernarea va incepe sa aiba probleme.

    huniad

    17/01/2012 at 8:43 pm

    • „si noi vrem sa fim EBA !” , cam nasol pentru Base daca zici ca sunt vreo suta, ca trebuie sa-i infieze pe toti. 😯

      luminita

      17/01/2012 at 8:46 pm

      • Daca ii lua de mici putea sa traiasca din alocatie!

        Theophyle

        17/01/2012 at 8:48 pm

        • Si apoi ii facea marinari. 😆

          luminita

          17/01/2012 at 8:49 pm

        • si avea si ajutoare sociale pentru caldura 😆

          Cetatean

          17/01/2012 at 8:50 pm

  75. merci, huniad 🙂

    Cetatean

    17/01/2012 at 8:47 pm

  76. Eu cred ca guvernarea va avea probleme daca apar mai multe afise cu „USL=PDL=mizerie”. Abia atunci vor incepe sa iasa mai multi oameni in strada. Dar vedem joi din ce pozitie da USL cu stangu-n dreptu’.
    Cata vreme sta popa in strada, „revolutionari”, ultrasi si studenti cu „cincinalul intr-un an”, nu-i problema.

    Twisted

    17/01/2012 at 8:50 pm

    • Popa sa stea acolo paratraznet in fatza dracilor. 🙄 si sa adune bani de pomelnice de la studentii cu restantze.

      luminita

      17/01/2012 at 8:55 pm

  77. Daca cineva ar fi incercat sa anuleze orice protest contra lui Basescu, nu ar fi reusit ca Mircea Badea, razand de imnul Golanilor.
    Bine, ca individul nu sufera de hiperIQ este destul de de evident, dar maine motanul ar trebui sa-l dea afara pentru ca i-a fasait tot scenariu. Ma rog, probabil mai trebuia sa fie si fudul.
    Nu exista mai multa campanie anti-proteste, decat sa-ti bati joc de imnul golanilor. Pacat de banerul ala cu USL=PDL – aia incepea sa devina interesant.

    DanSu

    17/01/2012 at 8:57 pm

  78. Aaaaaa,
    Huniad,
    spune-i popii sa citeasca pentru Antonescu o dezlegare de anticipate, bre.

    luminita

    17/01/2012 at 8:58 pm

  79. comentarii de la o cititoare la articolul lui Tapalaga, care s-au transformat la randul lor intr-un articol . eu le consider corecte
    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11253026-nu-multumesc.htm

    Ioana

    17/01/2012 at 8:59 pm

    • Articolul (comentariul) e superb! Asterne, de fapt, in forma scrisa, gandurile multora dintre noi. Ale mele, cu siguranta.

      Twisted

      17/01/2012 at 9:05 pm

  80. Premierul Emil Boc a declarat marti seara, la B1 Tv, ca atat el, cat si presedintele Traian Basescu, au avut „informatii gresite referitoare la proiectul legii Sanatatii si la dr Arafat”.

    „Astazi am lamurit lucrurile cu doctorul Raed Arafat”, a spus seful executivului, fara a preciza natura acestor informatii sau sursa lor.

    luminita

    17/01/2012 at 9:17 pm

    • Daca citea acest blog pricepea cu 4 zile in urma ca au avut informatii gresite . 🙂
      Bine mai tirziu decit niciodata .

      Ștefan A.

      17/01/2012 at 9:19 pm

  81. A aparut si Ludovic Orban in piatza 😦

    mar

    17/01/2012 at 9:17 pm

    • Mar
      De ce te întristezi? Asta denotă disperare cruntă.

      Tiberiu Orasanu

      17/01/2012 at 9:21 pm

      • De mizeria umana, au ajuns jos extrem de jos. Am senzatia de catzarare in capul nostru 😦

        mar

        17/01/2012 at 9:25 pm

  82. @huniad din Piata Universitatii – ora 21:15 – Multi studenti si elevi (sunt destul de pusti ca sa fie studenti) au ajuns in piata. Cred ca mai mult de jumatate din cei care au fost aici. Deja arata ca un meetring serios, in special pentru ca este ordonat si civilizat, sper sa nu fie provocatii. Sunt deja cam 1000 – 1500 de oameni

    huniad

    17/01/2012 at 9:20 pm

    • Salut Huniad
      Sper ca jandarmii să îi ţină la distanţă pe provocatori.

      Tiberiu Orasanu

      17/01/2012 at 9:23 pm

  83. Astia au reusit sa termine jalnic. Badea cu o mascarada la imnul golanilor, un popa, Mazare, si vesnicul Iliescu cu indicatiile. Si nataraii aia din PNL vor inca o mitingeala cu subiectul: Pentru Libertate. De parca acuma ii tine cineva legati. Asta e mitingeala electorala mascata pentru neputinciosul ala de Antonescu care nu e in stare sa treaca veci de locul 3.

    Aha

    17/01/2012 at 9:24 pm

  84. Buna seara, buna seara. Iaca am ajuns si eu in fata calculatorului. Presupun ca opozitia va ficonsultata pe marginea noii legi a sanatatii care va fi votata in sesiunea extraordinara 🙂 Cel putin asa sper.

    clemycali

    17/01/2012 at 9:25 pm

  85. s-au luat de Orban

    ela

    17/01/2012 at 9:25 pm

    • sper sa-l scuture bine sau alerge ca pe Guse 🙂

      mar

      17/01/2012 at 9:27 pm

  86. orban a fost trimis sa testeze apele, sa vada cum se comporta boborul la vederea baieteilor din opozitie.

    halex

    17/01/2012 at 9:26 pm

  87. Intrebare : @huniad nu se expune la pericole pe acolo ?

    REGINE

    17/01/2012 at 9:34 pm

    • REGINE salut :),
      In nici un caz. Are deja experienta. Este in a 4 seara acolo. Este discret si mai mult aude decat vorbeste. Noi o facem intotdeauna cand exista un eveniment. Avem omul nostru acolo pentru a nu fi mintiti de presa. Deci chiar nu. Cand trebuie sa transmita coboara la pasajul metroului si transmite 🙂

      Theophyle

      17/01/2012 at 9:39 pm

      • Merci pour vos efforts. 🙂

        REGINE

        17/01/2012 at 9:58 pm

  88. victor L

    17/01/2012 at 9:39 pm

    • Se numeste antreprenoriat de criza 😆

      Theophyle

      17/01/2012 at 9:40 pm

  89. Eu cred ca asta este mesajul majoritatii tacute. Pentru cine are urechi, bineinteles…Restul este zgomot si este intretinut de prosti (desi unii se cred destepti):
    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11253026-nu-multumesc.htm

    judex

    17/01/2012 at 9:39 pm

    • Salut Judex 🙂
      ai dreptate l-am citit cu totii si suntem de acord!

      Theophyle

      17/01/2012 at 9:41 pm

      • Salut, Th !
        Crezi ca daca apare PRA (partidul Rodica Ardelean, s-ar putea chema si RN, de la Republica Normala), NR mai are vreo sansa ?

        judex

        17/01/2012 at 9:55 pm

        • voi confirma această informaţie, dar eu colaborez în grupul de economie a NR cu Rodica Ardelean, e posibil să fie aceeaşi persoană care a scris acel comentariu.

          deci judex, noi suntem, Noua Republică suntem noi, noi încercăm o reprezentăm pe Rodica Ardelean, indiferent cine e ea, pentru că nici strada, nici clasa politică actuală nu o reprezintă.

          dacă efortul nostru de o reprezenta nu este încă reuşit, te invit să ne dai sugestii.

          Bogdan Popa

          18/01/2012 at 12:08 am

  90. Marea majoritate a celor mai inalti demnitari ai Bisericii ortodoxe bulgare a colaborat cu serviciile secrete ale regimului comunist, a anuntat marti o comisie insarcinata cu deschiderea arhivelor serviciilor secrete, citata AFP.

    Unsprezece dintre cei cincisprezece mitropoliti actuali ai Bisericii crestine ortodoxe, de care apartin peste 80% dintre bulgari, au fost colaboratori ai departamentului „Lupta impotriva diversiunii ideologice”, potrivit listei publicate de comisie.

    Pana si muftiul.

    Iar am ramas in urma bulgarilor…

    Tzepelica

    17/01/2012 at 9:40 pm

    • da, dar bulgarii au maica staretza care a nascut gemeni? ❓

      luminita

      17/01/2012 at 9:43 pm

    • Vom ajunge ultimii in toate statisticile internationale ( de oricare natura ) daca continuam sa negam publicarea adevarurilor dureroase . Negatia care a fost motorul reciclarii si inbogatirii rapide .
      Au trecut prea multi ani de adormire a constintelor .

      Ștefan A.

      17/01/2012 at 9:51 pm

  91. Se pare ca Orban a fost „alergat” si cert hiduit 😀

    mar

    17/01/2012 at 9:43 pm

    • nu stie sa faca shpagatu pe doua scaune ca Badea, de-aia n-are priza la studentzi. 🙄

      luminita

      17/01/2012 at 9:46 pm

    • Super 🙂

      clemycali

      17/01/2012 at 9:47 pm

  92. @huniad din Piata Universitatii – ora 21:40 – Incep sa cred in manifestatia asta, pe bune. Orban a fost fluierat si s-a scandat de o parte mare a multimii „nu vrem politicieni” si „toti sunteti la fel.” Incep sa devina simpatici – in special tinerii! Cred ca Antonescu daca nu-si aduce sustinatori va avea mari surprize joi.

    Salut Tiberiu 🙂 Jandarmii sunt 100%
    REGINE, multumesc pentru grija – astazi nu sunt huligani este aproape normal.

    huniad

    17/01/2012 at 9:47 pm

    • Cu strigarea ca „politicienii sunt toti la fel” ma declar in mare parte de acord. Mde,ce a vrut USL si ce a iesit. 🙂

      clemycali

      17/01/2012 at 9:52 pm

    • Multumim tie, ai grija ! Interesant si optimist, tinerii sunt mai putin contaminati.

      REGINE

      17/01/2012 at 10:00 pm

    • Mulţumim, Huniad! 🙂

      Tiberiu Orasanu

      17/01/2012 at 10:06 pm

  93. iar au calculat ceva gresit la puci?

    ela

    17/01/2012 at 9:55 pm

    • Astia tot timpul calculeaza ceva gresit.
      Aaaaaa, sa nu uit, condamanrea „regimului” de catre UE de care facea vorbire ieri pielea creierului unde e? 🙂

      clemycali

      17/01/2012 at 10:01 pm

    • Da, Ela! Dictachiorul veghează. 😀

      Tiberiu Orasanu

      17/01/2012 at 10:12 pm

  94. Ma gandesc cu „jale” la sarmanii sefi ai USL: Basescu + Arafat i-au trosnit, Boc ii cheama la dialog, acum si strada le da cu flit. Sa speram ca se vor arde chiar cu focul aprins de ei.

    Twisted

    17/01/2012 at 9:57 pm

  95. Off topic
    Banca centrala italiana prevede recesiune in acest an . Cu scadere PIB cuprinsa intre -1,5% – 1,2 % . Ultima cifra (mai optimista dar tot negativa) doar daca investitorii straini vor continua sa cumpere titluri de stat in ritmul normal .
    Pentru 2013 , cea mai optimista previziune a bancii centrale prevede o crestere a PIB de 0,00 % .

    Ștefan A.

    17/01/2012 at 9:59 pm

  96. Dupa patania lui Orban (corespondentul B1 a spus ca a fost inghesuit bine si a fost nevoie de jurnalisti sa-l scoata de acolo), mai are PNL curaj sa faca mitingul de joi?

    cedric

    17/01/2012 at 10:00 pm

    • La cata prostie e in capul lui Crin probabil ca da.

      clemycali

      17/01/2012 at 10:02 pm

  97. In plus, jandarmii ar trebui sa nu-i pazeasca pe penelisti, doar e democratie!!

    cedric

    17/01/2012 at 10:01 pm

  98. dupa cum am zis poporu otv i a tras teapa usl. scor 2 -0 :))

    zigzag

    17/01/2012 at 10:02 pm

    • zig,
      nu cred ca sunt multi otevisti acolo – crede-ma. DD si-a luat si el portia duminica 🙂

      Theophyle

      17/01/2012 at 10:17 pm

    • Un cretin. Si Boc o sa spuna „Sa traiti, am inteles, acum semnez”. Asta nu a inteles nimic. Nu spunea el ca opozitia este dispusa la un parteneriat Guvern-Opozitie-Sindicate pe marginea reformei in sanatate? Dobitocul asta chiar crede ca nu mai avem memorie si ca nu mai exista cuvintele lui pastrate pe nicaieri.

      clemycali

      17/01/2012 at 10:09 pm

  99. O posibila explicatie a faptului pentru care Crizel a luat-o singur pe aratura cu protestele de strada : Ponta i-a luat fatza in sondaje.
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/romanii-au-mai-multa-incredere-in-ponta-decat-in-antonescu-961994.html

    luminita

    17/01/2012 at 10:06 pm

  100. cedric

    17/01/2012 at 10:14 pm

    • Din ce in ce mai frumos 🙂

      clemycali

      17/01/2012 at 10:15 pm

    • Super Cedric,
      @huniad ne-a anuntat asta acum o jumatate de ora 😆

      Theophyle

      17/01/2012 at 10:16 pm

      • Stiu, am citit dar imi place cum i-au zis sa plece ca da de belea , ceea ce n-am auzit nici la B1. Era o completare!

        cedric

        17/01/2012 at 10:18 pm

        • Iti mai spun ca aia de au venit de la PNL cu sepci si fulare au fost fugariti. Toti vor ca manifestatia sa nu fie politizata. Asta inseamna ca si Piratu’ are probleme. Ca sa nu-ti spun ce probleme are dna Udrea acolo. Oamenii nu mai au incredere in TOATA clasa politica!

          Theophyle

          17/01/2012 at 10:21 pm

          • Si e firesc sa fie asa Theophyle. Pana la urma ceea ce face diferenta intre partidele actuale este gradul de ticalosenie, coruptie si incompetenta.

            clemycali

            17/01/2012 at 10:28 pm

          • oamenii nu mai au incredere in toata clasa politica.exact ce zicem noi aici zi de zi.dar exemplu orban dat la irtv si vazut da fanii pnl o sa le mai taie elanul „revolutionar”. toata clasa politica va realiza ca daca se mai „ard ” mult in scandaluri si amenintari cele 2 gasti se vor trezi ca apare a 3 a forta 🙂 😀 aviz dl ui lazaroiu cand tot face sondaje si predictii si se bazeaza doar pe clasa politica existenta .

            zigzag

            17/01/2012 at 10:31 pm

    • L-am avertizat, dar nu ne-a ascultat 😀 A scapat ieftin, eu vroiam sa fie scos de jandarmi cu protectie.

      mar

      17/01/2012 at 10:18 pm

  101. La B1 , Daianu da lectii de economie, dar cand a fost ministru de finante a facut ceva bici!

    cedric

    17/01/2012 at 10:17 pm

    • Nuu, a cumparat reviste si Romania mai avea putin si „crapa”.

      mar

      17/01/2012 at 10:28 pm

  102. Dupa atat scandal si politica, un articol reconfortant al lui Mihnea Vasilache: http://nouarepublica.ro/2012-oportunitati-si-pericole-pentru-economia-romaniei/

    Twisted

    17/01/2012 at 10:29 pm

  103. daca se scandeaza impotriva INTREGII clase politice, atunci Basescu are culoar politic superb pentru a cere, asa cum spuneam dimineata, intr-o declaratie oficiala in fata Plenurilor reunite ale Camerelor, aplicarea referendumului din 2009.

    iar NR are culoar cit pentru o semanatoare pe sosea.

    Cetatean

    17/01/2012 at 10:33 pm

    • E pregatita de asa ceva?

      ela

      17/01/2012 at 10:36 pm

    • Corect!

      Twisted

      17/01/2012 at 10:39 pm

    • „As mai protesta oleaca, da’ ma bate mama!”

      Twisted

      17/01/2012 at 10:54 pm

  104. @huniad din Piata Universitatii – ora 22:30 – Cred ca am sa ma retrag. Astazi a fost o seara linistita in care oameni care s-au strans in majoritatea lor tineri au demonstrat un profund dispret pentru clasa politica. Pentru huzurul in care ei cred ca traieste aceasta clasa politica si care ii indeamna pe ei sa stranga cureaua.

    Student protestatar: – . „Basescu a fost iubit pentru ca a discutat cu oamenii la nivelul ochilor” astazi, zic ei „ne indoapa cu cifre si ne arata ca suntem amai fericiti ca altii, ei bine, nu suntem!”

    Cred ca Noua Republica are mari sanse sa intre in Pralament daca va sti sa demonstreze ca este o miscare independenta!

    Prieteni nu cred ca polticienii au mare sperante la publicul pe care l-am vazut eu aici.

    Noapte buna plec si eu la caldurica. Sunt sloi!

    huniad

    17/01/2012 at 10:40 pm

    • Noapte buna @huniad!
      Multumesc foarte mult 🙂

      Theophyle

      17/01/2012 at 10:42 pm

      • Pregatiti ceaiul cu rom pentru „l’envoyé spécial”. Merci à tous.

        REGINE

        17/01/2012 at 10:57 pm

      • Noapte bună, Huniad! 🙂 Mulţumesc pentru.

        Tiberiu Orasanu

        17/01/2012 at 11:01 pm

        • Salut !
          Dupa ce-am asteptat cateva zile cu ochii in monitor raspunsul la „aperitivul” dvs. (de ce nu au fost mediatizati tinerii mai valorosi ca dr. Arafat), va rog sa-mi permiteti sa fac cinste cu micul dejun: http://www.tolo.ro/2012/01/16/de-ce-au-inceput-acum-protestele/

          Obs. Acesta nu este un spam! Primiti acest link ( fara manie proletara ), deoarece va consider o persoana inteligenta, care uneori are pareri prea categorice.

          marcel

          18/01/2012 at 1:45 am

    • Multumesc, @huniad. Asaltat de toata marea de televiziuni si ziare, ai fost singurul in care am avut incredere ca spune adevarul despre ce se intampla acolo.

      Twisted

      17/01/2012 at 10:45 pm

    • Noapte buna 🙂 Multumiri ptr. efortul facut.

      mar

      17/01/2012 at 11:17 pm

  105. well,gata ma duc la culcare.super Huniad,multzumim frumos,sa vii inapoi sanatos 🙂
    genial si plenipotentzial.Piratu`
    Cum faci ca sa reduci fortza unei lovituri. Marius,in Japan sigur stie tehnica.Te apropii de adversar si-l obligi sa loveasca.Nu va avea nici pe departe aceeashi fortza ca atunci cand shi-ar lua avant.Pagube colaterale doar.Etapele s-au consumat inainte de a incepe.Dragoste la zero grade..Brrrr..Tre` sa fii nebun domne 😆 da` macar se chinuie ca sa piarda „onorabil” ca onoarea shi-au pierdut-o demult.
    noapte buna all dragilor 🙂
    HAI NOUA REPUBLICA !!!

    mircea

    17/01/2012 at 10:41 pm

  106. Emil Boc zice ca a fost prost informat cu privire la Legea Sanatatii. Ne asteptam sa cada totusi niste capete? Ca daca nu cad, inseamna ca s-a informat din presa sau de la USL si atunci premierul trebuie sa demisioneze. Vreau sa vad maine ca un consilier, ceva, e demis pentru ca nu l-a informat pe primul minustru 🙂

    Twisted

    17/01/2012 at 10:42 pm

  107. ” My light in darkness breathing hope of new life…”

    ela

    17/01/2012 at 10:55 pm

  108. Incepe Banciu

    cedric

    17/01/2012 at 11:01 pm

    • N-am nici-un pic de încredere în Banciu.
      Foloseşte şi el, formula consacrată: spune ce crede că le place unora să audă apoi, după ce va căpăta audienţa necesară, va încerca să-şi exercite influenţa de nou formator de opinie.
      Să nu uităm ce acţionariat are B1TV.

      Tiberiu Orasanu

      17/01/2012 at 11:16 pm

  109. Noapte bună ALL!
    Sau după caz, o zi frumoasă celor de pe alte meleaguri, ceva mai însorite. 🙂

    Tiberiu Orasanu

    17/01/2012 at 11:10 pm

  110. Buna seara!
    Am fost si eu la „rivolutia” locala, impreuna cu inca trei persoane de la GIL NR local. Situatia era cam asa:
    in fata sediului PDL, pe treptele muzeului de arta naiva (un fel de vila mai mare) erau cam 70 de insi care strigau. 40 erau sub 18 ani, cateva persoane cu aspect dubios si vreo 10-15 care chiar erau de buna voie acolo. Langa ei vreo 150 de chibiti. Printre chibiti m-am intalnit cu seful organizatiei judetene PC si inca doi lideri ai PC aflati „intamplator” acolo si cu care m-am salutat. Auzisem ca PC-ul este unul dintre organizatori de la un ziarist local inca de ieri, acum m-am convins cu ochii mei.
    Pentru „protestatarii” astia era un cordon de vreo 80 de jandarmi care nu ii lasau sa treaca strada spre sediul PDL. In fata prefecturii mai erau vreo 20 de persoane. Printre ei un nene cu portavoce tare nemultumit ca a plecat pustimea catre PDL. Asta era un fel de organizator. Am intrat in vorba cu el si l-am intrebat pe cine punem in loc. A inceput sa zbiere lozinci, la misto, ca sa iasa din incurcatura. Se vedea ca e profesionist. Am mai remarcat faptul ca si o parte din pustani au strigat impotriva tuturor partidelor. Si la prefectura aveau scris la fel unii cetateni mai in varsta pe cartoane. Langa agitatorul cu portavocea erau cativa cetateni care si aia ziceau ca trebuie schimbati totii. Le-am spus ca schimbarea trebuie sa o facem noi, de jos in sus si ca noi avem puterea asta atunci cand suntem cu stampila in mana. In rest pustime care radea, cetatenii care discutau orice numai politica nu, grupuri de pustoaice, un cuplu de gay (asa ni s-a parut), probabil reprezentantii lui Cernea….vorba colegului George de la NR: „de cand mama m-a facut n-am vazut grup mai pestrit ca asta”.
    Eu unul m-am lamurit complet care e treaba cu „protestele” astea spontane si impotriva cui protesteaza cei de buna credinta… protesteaza impotriva austeritatii ceea ce e absolut normal. Numai ca ei nu pot spune „austeritate” (nu cunosc termenul) si l-au redenumit „basescu”

    ribelalu

    17/01/2012 at 11:11 pm

    • Si eu sunt de acord cu @huniad: „Cred ca Noua Republica are mari sanse sa intre in Pralament daca va sti sa demonstreze ca este o miscare independenta!”. Deocamdata este perceputa ca o miscare „basista”, din pacate.

      ribelalu

      17/01/2012 at 11:13 pm

      • iar aceia imi trimit tot mai multe mesaje . Sa-ti arat unul:
        Politicienii de azi si despre care toti striga impotriva, sunt politicienii votati de catre exact cei care urla ca vor alternativa!!! Daca ar fi vrut alternativa, nu ar fi eliminat din imbecilism pe taranisti, nu i-ar fi votat in proportie atit de mare pe psd TOT TIMPUL!!! Acum se pling, in loc sa se priveasca in oglinda sau sa-si vada parintii, bunicii, rudele, prietenii, colegii, toti cei care au bagat, prin votul lor pe bolsevici mereu in parlament, pe unguri, de asemenea! PDL? Dragilor, sa vreti si tot nu puteti gasi pe altii mai buni, in acest moment!!! De aceea, in opinia mea e o greseala ca Noua Republica sa se ridice impotriva lui, fiindca, in felul in care e structurata societatea, apropierea de cineva trecut prin politica romanesaca le poate fi in ajutor, singuri….vor disparea inainte de-a fi fost si ar fi pacat!!! Ce-ar fi sa fie ei oameni inteligenti cu adevarat si sa nu-si puna fundul in ambele tabere, dar macar ca inchida gura cu privire la una, la singura, in acest moment, care a incercat ceva care parea aproape imposibil: sa lupte, timid, ca nu-s inca institutiile curatite, justitia reformata cu adevarat, etc, dar totusi o incercare URIASA si extrem de curajoasa, care ii aduse ura de moarte a marilor mafioti si a plebei imbecilizate de ei. NR, fii desteapta, ca inteligenta poate ca oi fi!!! Nu te alia cu mafiotul, indiferent de nume, fiindca VEI PIERDE si, dupa cum am zis, ar fi pacat!!!

        ela

        17/01/2012 at 11:18 pm

        • ei? Inseamna ca am atins vreo batatura gingasa ?

          ela

          17/01/2012 at 11:19 pm

  111. He he, carevasazica afis cu USL=PDL=Mizerie, Orban luat la fluierat si huiduit. Astia din USL s-au imbatat cu propriile sondaje de 60% si au crezut ca doar trebuie sa apara si gata, multimea ii instaleaza la putere. Pedelistii atit au tinut capul la nisip incit au ajuns acolo cu totul. Vremea pentru altii si cu alt stil.

    Aha

    17/01/2012 at 11:15 pm

  112. Sara buna oameni buni,

    Si eu sper ca NR sa isi ia avant. Mi se face inima ca un purice ca nu va profita de momentele propice care se arata.
    Ma uit pe site-ul NR la opinii pe ziua de astazi (17 janvier). 2 (doua opinii) un
    a economica si una despre sistemul de sanatate-interesante fara doar si poate, si dar sper ca nu sunt facute conform manualului de comunicare .
    Oare in iunie o sa vedem o opinie despre cum si ce ar fi trebuit facut? dupa ce a trecut prin grupurile de analiza si confirmate de sectorul de propaganda si actiune si aprobate de grupul de actiune regional?.

    Sorry ca sunt prea critic dar am impresia, gresita poate, ca NR reprezinta o sansa care apare intr-un context unic si rar de care trebuie profitat la maxim

    eugeni

    17/01/2012 at 11:16 pm

    • Nu cred ca ai intrat unde trebuie

      ela

      17/01/2012 at 11:21 pm

      • ela

        http://nouarepublica.ro/category/opinii/

        Stiu ca poate gresesc in ceea ce am scris, dar cred impactul unei actiuni despre referendum ar putea sa aiba un impact foarte mare, in care NR poate devni un port drapel. Dar cineva, din Bucuresti, parerea mea, trebuie sa decida aceasta actiune in NR, nu este asa? Actiune la care MN nu cred ca ar fi bine sa participe,repet, parerea mea.

        eugeni

        17/01/2012 at 11:37 pm

        • Dau mai departe, ok?

          ela

          17/01/2012 at 11:42 pm

          • Ela!
            Mihail Neamţu este port stindardul NR!
            Cum se poate crede că M. N. ar trebui să lipsească de la o acţiune indiferent care ar fi aceea ?

            Tiberiu Orasanu

            17/01/2012 at 11:51 pm

            • Am spus eu o singura data asa ceva? Este liderul nostru.

              ela

              18/01/2012 at 5:34 am

    • Procedezi corect eugeni. Trebuie remarcate discrepantele pentru a fi rafistolate din mers.
      Altfel o ratam

      Un tanar de stanga

      17/01/2012 at 11:27 pm

      • Tinere, salut! 🙂

        Nu ratăm această şansă decît în ipostaza că nu credem în ea.

        Ela are dreptate. Ea, a intrat în luptă. Noi, chibiţăm; şi mai ales, cîrcotim.

        Tiberiu Orasanu

        17/01/2012 at 11:40 pm

        • OK
          Pai ca sa nu o mai incurc pe Ela, nu mai chibitez si nu mai circotesc.
          Drumul spre victorie e liber !

          Un tanar de stanga

          18/01/2012 at 12:07 am

  113. Eugeni,
    te asigur ca partea economica si cea de sanatate sunt facute de profesionisti in materie, cu experienta de necontestat. Nu stiu ce manual au folosit 🙂
    Se lucreaza la materiale. Crezi ca e usor? Oamenii au si slujbe.
    Poti sa ne dai o mana de ajutor: Incearca sa faci tu un material, pe orice tema crezi ca e de interes, si roaga-te ca evenimentele sa nu se rostogoleasca in fata ta.

    ela

    17/01/2012 at 11:48 pm

    • Ela
      Teoretizarea pare simplă dar, nu e. Concretizarea teoriei este complicată.
      Practica inhibă.

      Tiberiu Orasanu

      18/01/2012 at 12:07 am

      • De regula practica e mai usoara. Poti face prostii neinhibat.
        Teoria de regula e mai complicata si inhiba 🙂

        Un tanar de stanga

        18/01/2012 at 12:09 am

    • Ela,

      Te rog frumos sa nu mi-o iei in nume rau. Nu am pus la indoiala o clipa profesionalitatea, competenta celor care lucreaza la materiale. Apreciez foarte mult si stiu ce inseamna. (Sa zicem prin ’90 am luat parte la tot felul de actiuni care trebuiau sa deschida oamenilor ochii 🙂 ).
      Eu cred ca acum un articol despre obligativitatea referendumului ar fi fost binevenit. Proteste sunt in mai multe orase din tare. Un mijloc foarte bun de a canaliza nemmultumirea via NR. Ai vazut ce au facut cei de la Targoviste?

      @TO
      Motivul pentru care nu cred ca MN ar trebui sa participe (il apreciez foarte mult pe MN sa fie clar) este ca el poate sa apara ca „vandut” pdl(Sa ne imaginam cineva strigand: „io-te pe MN, ala care este cu TB, huoooo” . Scopul unei atare actiuni nefiind deschiderea unei discutii :daca MN este sau nu „vandut” atunci trebuie sa eviti ca actiunea sa fie deturnata catre altceva ci sa ramai pe referendum.

      Parerea mea, sorry daca gresesc.

      eugeni

      18/01/2012 at 12:14 am

      • Necazul este ca singura solutie este ca PDL sa ia niste procente iar NR niste procente. Pentru a se putea ajuta la toamna intre ele.
        Acum mi se pare nu foarte inspirat din partea NR sa dea cu bita de bassebal in dintii PDL-ului si a lui Basescu doar pentru a arata ca nu este de-ai lor.

        USL-ul spune cind da de Neamtu, Tog sau Vlaston. Voi sunteti de-ai lui Basescu si de-ai PDL. Si atunci NR-ul vrea sa arate ca se- leapada de Satana si da niste lovituri in PDL mai mari decit dusmanii USL.
        E chiar hazliu daca nu ar fi trist.

        Un tanar de stanga

        18/01/2012 at 12:22 am

        • Noua Republică a exprimat cu multe ocazii aversiunea ireconciliabilă faţă de USL. în acelaşi timp, nu putem să asistăm pasivi la erorile guvernului fără să le sancţionăm.

          jocul adversarilor noştri politici este să încerce să ne pună în aceeaşi oală cu PDL-ul şi să ne facă oamenii lui Băsescu. acesta a fost atu-ul permanent al opoziţiei, şi este unul de slabă calitate. atunci când larga audienţă va vedea că nu menajăm să criticăm corupţia şi prostia oriunde le vedem, indiferent de partidul politic, lucrurile se vor schimba.

          ambianţa politică din România anului 2012 este complet imprevizibilă, NR are şansa să fie mai mult decât doar vioara a doua.

          Bogdan Popa

          18/01/2012 at 12:32 am

        • TDS,

          Asa cum am zis, tot timpul, eu cred ca Romania a avut un noroc extraordinar cu TB. Nu vad nici-un presedinte trecut sau posibil, care sa fi facut (sau potential sa faca) atatea.

          Nu este politic corect 🙂 sa spui ca il apreciezi pe TB. Strategia NR va trebui sa tina seama de toti parametrii astia. Nu este simplu, inteleg foarte bine.
          Si mai cred ca NR trebuie demonstreze ca nu este MN.
          Mai cred ca este o vreme a „condeiului” si este o vreme a „sabiei”.(valoarea de simbol a „condeiul” si a „sabiei” 🙂 ).
          Experienta mea de pana acum mi-a arata ca majoritatea manuitorilor buni de condei nu sunt manuitori de sabii buni si viceversa dar cu foarte mult exercitiu pot deveni aproape competenti 🙂
          TB este manuitor de sabie, Plesu de condei…..:)

          eugeni

          18/01/2012 at 1:01 am

  114. Maine la miting vor participa 600 de taximetristi..spunea taximetristul cu care am venit acasa…

    adix

    18/01/2012 at 12:18 am

    • Astia ce mai vor ?

      Un tanar de stanga

      18/01/2012 at 12:24 am

      • Libertate, normal 😀

        Twisted

        18/01/2012 at 12:28 am

    • uite si unii care vor cere marirea preturilor si subventii pentru GPL dupa modelul interagro

      intamplator

      18/01/2012 at 12:26 am

  115. „S-a dat adunarea” ca sa-l citez exact… din ferentari dupa cum arata….sa-l dea jos pe basescu evident.

    adix

    18/01/2012 at 12:30 am

  116. Dragă tinere şi dragă eugeni

    Dacă despre NR vorbim în filme diferite, nu-i bai. Aşa este şi este normal să vorbim aşa.

    Dacă vorbim despre draga de Ela implicată activ în acest proiect, vorbim despre altceva.

    Dacă vreţi să vorbim despre Mihail Neamţu, iar vorbim despre un alt subiect.

    E cam tîrziu acum şi vă propun să discutăm despre, mîine.

    Mai ales că văd că picicul meu a început să fie invadat de spămuitori.
    .

    Tiberiu Orasanu

    18/01/2012 at 12:32 am

  117. Am uitat să adaug: tinere, eşti simpatic. 😀

    Tiberiu Orasanu

    18/01/2012 at 12:34 am

    • Tibi salut
      Simpatic sa ii spui lui Timi, Eu sunt femeie serioasa 🙂
      Extrapolind spui ca daca noi credem in aceasta sansa sigur nu o ratam.
      Ei aici eu nu sunt de acord. Cred ca trebuie sa lucram foarte exact deoarece sansele sunt mai mici decit speram acum 2 luni.
      Ela are timp de lupta reala (?!?! ) Eu muncesc cam toata ziua si pot veni cu un sfat din experienta mea indelungata de job. Dar nu e nici o problema. Sfaturile merita exact cit ai platit pentru ele. ori ale mele fiind gratis valoreaza =0 , si mai si agaseaza

      altfel daca tot zici ca sfaturile mele sunt circoteli uite o circoteala reala 🙂 :
      Pe site-ul Noua Republica a bintuit articolul Marți, 19.01, Hotel Minerva despre “Piața liberă și inamicii săi” Ei, dar nimeni nu a observat decit intr-un tirziu ca marti e 17 si nu 19
      Dar ce conteaza. in seara asta s-a vorbit despre Piata Libera si inamicii ei (era vorba de Piata Universitatii ?)

      Un tanar de stanga

      18/01/2012 at 12:40 am

      • Geaba spui tu tinere că eşti fimee serioasă ca eu nu te cred.

        Eu cred (dacă aşa spui) că eşti o tinerică aspectuosă şi bine mobilată la toate cele.
        Ce nevoie să mai am de alte confirmări? N-am! Timi? Nu ştiu despre cine vorbeşti.

        Despre restul de chestii, mai vorovim. 🙂

        – – –

        Serios vorbind, dacă aşa ceva se mai poate închipui, încearcă să te limpezeşti: actuala Piaţă a libertăţii, este A LOR: a celor care o ocupă fie şi temporar. Asta este lumea în care ultimele noastre idealuri, sucombă: lumea de mîine, adică lumea care va fi aşa cum vor aceşti tineri să fie, nu aşa cum vor conservatorii ca noi. 🙂 Trist? Poate! Dar adevărat!
        Este lumea lor. Bună, nu prea bună, nu mai contează. Este deja, lumea lor. 🙂

        Tiberiu Orasanu

        18/01/2012 at 1:35 am

        • da mai tibi, sigur fiecare doarme asa cum isi asterne.
          Dar nu uita baiat sfatos ca tara asta este si a noastra cit mai traim , nu numai a tinerilor: Banicioiu , Ponta, Anastase, jamie
          Si nu inseamna sa fii tinar ca MN dar sa actionezi dupa tipare vechi (ma refer la marketingul activitatii)

          Ma va durea daca NR va culege 3%(luate de la PDL) care vor fi redistribuiti catre USL. De aceea sint alaturi de tinarul TOG dind sfaturi si avertismente pentru a nu cistiga tot tinarul Banicioiu

          Ramin cu convingerea ca daca nu se schimba ceva foarte rapid in modul in care este perceputa NR, rezultatul va fi caldut si nu fierbinte.

          Un tanar de stanga

          18/01/2012 at 8:17 am

      • Cu tot respectul, am „colectat” toate.sfaturile voastre. Si le apreciem, Chiar v-am spus aici ca abia le astept.

        ela

        18/01/2012 at 5:46 am

  118. @ribelalu&huniad&NR:
    Spuneti:„Si eu sunt de acord cu @huniad: “Cred ca Noua Republica are mari sanse sa intre in Pralament daca va sti sa demonstreze ca este o miscare independenta!”. Deocamdata este perceputa ca o miscare “basista”, din pacate.”

    1) Este axiomatic faptul ca politica din Ro se raporteaza la Basescu, chestia cu independenta este de-a dreptul infantila.
    2) Eu nu cred ca trebuie sa va prefaceti ca sunteti pro- sau anti-„basisti”, daca nu sunteti (oricum se va vedea, nu poti pacali o lume intreaga, la infinit, cum zicea un alt politician, mai putin ribelal, insa…). Mult mai onest este sa fiti naturali, asa cum va cer convingerile, lasati alegatorii sa va incadreze (daca vor simti necesar) in raport cu Basescu si intentiile lui.

    judex

    18/01/2012 at 12:45 am

  119. capul lui motoc vrem!!!!!

    De ce s-ar vrea schimbarea politicii in Romania acum? Oamenii destepti vor doar sa vada lumea ca in Europa e dezastru si nu poti investi, nu poti face afaceri din cauza instabilitatii politice si a populatiei. Nu stiu daca este ceva de castigat, poate .. de pierdut.

    Se poate sa fie o alta metoda este folosita de agentiile de analiza si statistici ca S&P ce retrogradeaza anumite state. Din cauza acestei decizii se pierd miliarde de euro si alte miliarde prin costuri foarte mari la imprumut.
    Europa va trebui acum sa se imprumute la costuri mai mari. cei care dau banii nu spun ca nu dau, nici nu te roaga, ei doar au grija ca tu sa cazi in groapa si apoi sa le ceri ajutorul.

    In disperarea lor partidele din opozitie cred de a ajunge la putere, fara sa se gandeasca la imaginea de ansamblu.

    In tentativele lor de al da jos pe Basescu (nu il simpatizez) pana acum au aratat un singur lucru. Incompetenta. Si daca ei nu ii pot face fata lui Basescu , cum vor putea sa REZISTE presiunilor externe?

    De ce sa desfintezi un serviciu ca SMURD ? Ce motive ai avea? PSD, PNL, PD-L, USL, etc. toti sunt la fel si au acelasi tel, tel care difera fata de al nostru.

    Atat timp cat DD va avea 11% in sondaje nu vom avea decat sansa la dobanzi mai ridicate.

    rosu

    18/01/2012 at 3:10 am

  120. Buna Dimineata,
    Postare Noua.

    huniad

    18/01/2012 at 8:08 am


Comentariile sunt închise.