Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Pozitia Comunitatii Politeia : in apararea Constitutiei, a statului de drept si a Curtii Constitutionale

Redactat de @Cetatean

Comunitatea Politeia,

  • masurandu-si cuvintele si fiind constienta de greutatea lor,
  • intelegand pe deplin semnificatia actiunii politice pe care USL-ul a planuit-o in aceasta sesiune extraordinara a Parlamentului,
  • fiind constienta de faptul ca USL a declansat o mineriada parlamentara asupra statului de drept,

Adreseaza un apel respectuos Curtii Constitutionale de a nu se lasa intimidata de tentativa de lovitura de stat parlamentara si de a nu deroga de la rolul pe care Constitutia (art. 142, al.1) insasi i-l confera, aceea de garant al suprematiei Constitutiei.

 Garantia suprematiei Constitutiei presupune astazi, mai mult ca oricand, exercitarea cu deplina putere si responsabilitate a atributiei de a veghea la respectarea principiilor statului de drept. Niciodata mai mult ca in aceste zile Curtea Constiutionala nu a fost chemata sa impiedice subminarea separatiei puterilor in stat si preluarea de catre actuala majoritate politica a atributiilor Curtii, lucru care echivaleaza cu o lovitura de stat parlamentara si cu abolirea statului de drept.

Comunitatea Politeia, care si-a asumat, in cei peste 3 ani de la aparitie, inclusiv rolul de a cita, explica si populariza in randul cetatenilor fara studii juridice Deciziile CCR care au contribuit la explicitarea Constitutiei si consolidarea statului de drept, este pe deplin constienta de faptul ca jurisprudenta CCR, legile tarii si insasi Constitutia Romaniei contin toate resursele juridice pentru anihilarea tentativei de lovitura de stat parlamentara pe care USL o planuieste in aceste zile.

Comunitatea Politeia adreseaza un apel societatii civile si tuturor autoritatilor publice de a apara mediatic atat institutia CCR cat si judecatorii supusi la presiuni si discreditari din partea USL, reamintind totodata articolul din Constitutie care consacra inamovibilitatea acestora :

« Judecătorii Curţii Constituţionale sunt independenţi în exercitarea mandatului lor şi inamovibili pe durata acestuia » (art. 146).

Orice incercare de revocare a mandatului acestor judecatori este nula de drept, inamovibilitatea conferita direct de Constitutie fiind opozabila erga omnes, inclusiv Parlamentului, si neputand fi golita de sens prin modificari ale legislatiei.

Comunitatea Politeia isi exprima speranta ca prin vegherea activa la buna functionare a institutiilor statului si prin asumarea rolului de garant al suprematiei Constitutiei, Presedintele Romaniei si Curtea Constitutionala vor actiona in temeiul prerogativelor conferite de legea fundamentala a tarii si vor fi capabili sa apere statul de drept impotriva mineriadei parlamentare a USL.

CURTEA CONSTITUTIONALĂ A ROMÂNIEI –  C O M U N I C A T

***

A venit timpul sa ne aparam drepturile cetatenesti! A venit timpul sa iesim in apararea statului de drept si impotriva celor care doresc sa-l anihileze.

A venit timpul sa aparam Curtea Constitutionala a Romaniei si pe judecatorii ei, sa aparam Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Cultural Roman, judecatorii onesti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ANI si DNA sunt institutiile care merita sprijinite pentru noi, copiii si nepotii nostri.

NOI NU aparam politicieni, noi nu aparam partide – pana una alta, toti sunt la fel. Pana cand clasa politica nu se va primeni, nimeni dintre ei nu merita sa iesim pentru ei in strada. Noi aparam Constitutia Romaniei si pe cei care sunt garantii acestei Constitutii.

Parlamentul declarat de USL acum doua luni nelegitim a devenit legitim cand majoritatea a fost obtinuta la modul cel mai fraudulos posibil. Acum acelasi Parlament a devenit legitim, cum?

Rog pe membrii comunitatii Politeia si pe cei care ne citesc si rezoneaza cu opiniile noastre sa se alature. Promitem sa ne revansam fata de initiatori si sa-i ivitam la randul nostru peste alte cateva zile.

Rugam pe toti cei care doresc sa traiasca intr-un stat de drept si nu unul acaparat de o mafie transpartinica sa se alature.

 Epilog: Daca nu veti iesi voi in strada, vor veni zbirii lor la voi acasa! Theophyle

Written by Theophyle

03/07/2012 la 2:42 pm

480 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Legat de ce a spus Cetatean mai sus, Basescu garantul Constitutiei.Daca ar avea sustinerea poporului, ar putea actiona in forta, dizolvarea Parlamentului si a Guvernului.Motiv , simplu – incalcarea Constitutiei.
    Dar din pacate nu o are.Off, off din 6.05.2010 a pierdut-o definitiv.

    papiciulo

    03/07/2012 at 2:50 pm

    • Salutare.

      Daca MRU se duce, ma duc si eu.

      EuCuMine

      03/07/2012 at 2:53 pm

  2. Nu este a-de-va-rat ce se intampla… Te uiti la acesti lupi flamanzi si hulpavi si repeti intr-una, ca in bancul cu girafa: aceste animal nu exista! Din ce stiu pana acum, macar in armata si jandarmerie nu s-a dat niciun ordin de alerta; dar nu-i timpul trecut…

    drivas

    03/07/2012 at 2:55 pm

  3. Pana joi se schimba totul.Daca e sa iasa cineva , trebuie in seara asta.

    papiciulo

    03/07/2012 at 2:55 pm

    • Asa cred si eu.
      Nu trebuie asteptat pana joi.
      Trebuie iesit in seara aceasta.
      Nu le lasati timp sa va stranguleze orice initiativa!

      luminita

      03/07/2012 at 3:02 pm

      • Cred ca aveti dreptate ,papiciulo,luminita, 🙂 🙂
        pana joi se alege praful de intreaga constructie democratica din aceasta tara.(mai ales pe partea constitionala)

        Este deja atmosfera fierbere in tara,trebuie maximizat momentul si reactivate toate fortele aflate in letargie de prea multa vreme.

        dora

        03/07/2012 at 4:56 pm

      • trebuie iesit IN FIECARE SEARA!!! vor incepe sa filmeze si TV de afara si vor da numarul corect nu cel comunicat de latrine

        cinic

        04/07/2012 at 7:50 am

        • Am fost luni si marti, au fost ceva mai mult de 300 de oameni luni, cca. 500 de oameni ieri. Sa aparam institutiile statului de drept!

          diablero

          04/07/2012 at 12:06 pm

  4. frati romani,a sosit timpul sa luam atitudine,trebuie sa iesim in strada,nu putem fi indiferenti fata de nesimtirea si aroganta acestor pucisti,nu trebuie decat sa va sunati prietenii!!!

    iulian48

    03/07/2012 at 3:04 pm

  5. Pana la urma spontaneitatea unui protest poate avea efecte mai puternice decat organizarea lenta a unei manifestatii.

    luminita

    03/07/2012 at 3:04 pm

  6. Este a-de-va-rat din pacate ce se intampla.Nu ne venea sa credem nici la 13-15 Iunie , nici in 2007 cu suspendarea.Pana la urma nici uslasilor nu le-a venit sa creada in 2009 cand au pierdut la mustata.Asta e, in Romania viata politica palpitanta.Numai sa nu se ajunga la varsare de sange.

    papiciulo

    03/07/2012 at 3:05 pm

    • Pe 13-15 iunie trebuia sa se treaca la convertibilitatea interna a leului. Expertii au fugit in cateva ore si au revenit dupa vreo 4 ani. Acum ar fi trebuit sa se discute despre Acordul Schengen… este o actiune la indigou ca Romania sa ramana in zona gri a Europei!

      drivas

      03/07/2012 at 3:14 pm

  7. EXCLUSIV EVZ. USL VREA SĂ-L SUPENDE ASTĂZI PE TRAIAN BĂSESCU ȘI SĂ-L FORȚEZE SĂ PĂRĂSEASCĂ PALATUL COTROCENI

    Citiţi mai mult: USL a început bătălia finală pentru suspendarea preşedintelui – Parlament > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/usl-a-inceput-batalia-finala-pentru-suspendarea-presedintelui-990075.html#ixzz1zYo6WLza
    EVZ.ro

    DOINA

    03/07/2012 at 3:05 pm

    • Doina,
      nu este posibil asa ceva!!!!! nu sutem stat sud american sau magrebian, sunte un stat membru NATO si UE.

      mar

      03/07/2012 at 3:07 pm

      • suntem INCA un stat membru NATO si UE. cit INCA vom afla.

        Aha

        03/07/2012 at 3:12 pm

        • Din pacate, mare adevar ai spus…

          drivas

          03/07/2012 at 3:15 pm

  8. Salut
    Evenimentele se precipita
    Intreb, nu dau cu piatra
    Intrebare1 – se pastreaza tematica: ghilimele, plagiat ? cind azi subiectul e mult mai grav ?
    Intrebare2- e prea tirziu sa ne indreptam spre universitate, la fantina, acolo unde este mult mai usor sa ti se alature trecatorii, ? unde impactul e mult mai mare – spatial- ? si unde nu este un obiectiv de aparat de jandarmi ?

    lastnightmusic

    03/07/2012 at 3:06 pm

    • Cred ca tematica trebuie schimbata. Problema este mineriada asupra statului de drept, nu plagiatul lui Ponta.

      diablero

      04/07/2012 at 12:10 pm

  9. Iesiti la protest!
    Europa trebuie sa stie ce se intampla in Romania, cum sunt calcate in picioare principiile democratiei si ale ordinii statului de drept de catre Ponta, Antonescu si gaska de uslamisti.

    luminita

    03/07/2012 at 3:06 pm

  10. Buna ziua all:)

    De vizitat Castelul copiat in Disneyland:

    http://desydemeter.wordpress.com/2012/07/03/castelele-bavariei-neuschwanstein/
    😀

    desydemeter

    03/07/2012 at 3:08 pm

  11. MRU doarme in papuci? Pina joi se interzic manifestatiile. Diseara e „game over”. Atit si-au dorit romanii o dictatura cu care sa se lupte. Acum primesc ce-au dorit. Atentie insa la carat, poate vor observa ca nu o sa o poata duce.

    Aha

    03/07/2012 at 3:10 pm

  12. Cand MRU, o persoana informata face o astfel de afirmatie este clar ca lucrurile stau extrem de rau 😦
    „In mod clar asistam la o lovitura de stat mascata sub aparenta procedurilor democratice. Observ indarjirea cu care se insista asupra incalcarii Constitutiei si asupra atacarii si acapararii institutiilor statului. Puterea nu se castiga in acest fel, se castiga exclusiv prin vot. Iar votul este in toamna.”
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12687268-ungureanu-cand-valorile-pentru-care-luptat-decembrie-39-89-sunt-calcate-picioare-nu-permitem-ramanem-casa-fac-apel-catre-cetatenii-onesti-participe-mitingul-joi-din-piata-revolutiei-ora-18.htm

    mar

    03/07/2012 at 3:11 pm

  13. Astia vor sa se razbune pe toate umilintele pe care le-au indurat in ultimii ani, din 2004 (cand au pierdut iar la mustata).Si vor sa se razbune pe Basescu, ca el i-a umilit.Nu mai tin cont de nimic, daca nu pot sa-l suspende ACUM, sant in stare sa angajeze asasin platit.O sa iasa cu varsare de sange, din pacate tot al nostru, al fraierilor.

    papiciulo

    03/07/2012 at 3:15 pm

    • papi, ce zici acolo? nu electoratul i-a umilit? si daca se trezeste electoratul nu tot votul ii va umili?

      cinic

      04/07/2012 at 7:52 am

  14. eu cred cä si Presedintele cu CCR poate face ceva,
    chiar cred cä trebuie, eu vreau sä stie cä-l sustzinem.
    cum este cu dizolvarea parlamentului ??????????

    theo- nona

    03/07/2012 at 3:17 pm

  15. Indemnat si de apelul lui MRU
    ma obraznicesc sa ma plagiez:
    Theophyle,
    recunosc: azi, poate si altadata, am folosit, involuntar, tactica “loveste si fugi”, adica am postat si am plecat de acasa.
    Sosit in fata monitorului gasesc ceva cam dur:
    “Draga Victor,

    Probabil ca aici se vor desparti drumurile pe care le-am parcurs multi ani impreuna.”
    E hotarirea ta.
    Eu imi pastrez opiniile despre tactica de lupta impotriva ciumei de la putere.
    Asa cum am mai spus, imi cam rastalmacesti cuvintele. Unde am laudat eu portocalii?
    Imi exprimam o opinie de tactica si atit.
    Marea democratie americana, o stii mai bine ca mine, s-a aliat si cu gunoaie in lupta impotriva rîiei comuniste.
    NB,
    sint zgircit cu laudele, deobicei.
    Cetatean, felicitari pentru postare.

    victor L

    03/07/2012 at 3:19 pm

    • era pentru mine! 🙂
      victor.vb2.

      victor.vb2

      03/07/2012 at 3:20 pm

      • am avut un mic „clinci” cu Theophyle, dar pana la urma eu unul am inteles ca de fapt nu avem opinii diferite.
        Eu spusesem ca ma voi retrage… Si de aici replica lui Theophyle. Doar ca intre timp cred a fost clar ca nu avem opinii diferite – poate dar la unele nuante… 🙂

        victor.vb2

        03/07/2012 at 3:22 pm

  16. escrocul ponta, a mintzit tot timpul.

    theo- nona

    03/07/2012 at 3:20 pm

  17. Monica Luisa Macovei (FB)

    Oameni, treziti-va! Suntem in plina lovitura de stat

    Ponta si USL se sterg pe picioare cu Constitutia, legea si institutiile democratice. Traim zile de urgie care sterg 22 de ani de constructie democratica.
    Astazi Ponta si USL dau o lovitura de stat, au inlocuit legea cu propriile pofte tiranice.
    Ponta si USL ataca frontal ordinea de drept si subjuga justitia: il revoca pe Avocatul Poporului, vor sa ii schimbe pe judecatorii Curtii Constitutionale prin incalcarea Constitutiei care ii declara inamovibili.
    Ponta si USL acapareaza ilegal Parlamentul si incearca astazi sa schimbe sefii celor doua Camere prin proceduri ilegale. Tot astazi au acaparat si Televiziunea si Radioul publice.
    Suntem in plina lovitura de stat. E timpul ca toti romanii sa vada adevarul si sa se opuna, altfel dictatura si tirania se instaleaza peste noapte.

    luminita

    03/07/2012 at 3:23 pm

  18. M-am gasit si eu anul asta in august sa -mi aranjez o vizita in Franta la fratele meu care lucreaza acolo.Dimineata ma gandeam cum sa fac sa raman acolo.Acum ma gandesc: oi mai ajunge acolo?

    papiciulo

    03/07/2012 at 3:23 pm

  19. Bine venit comunicatul Politeia sa stie ca nu sunt singuri. Dar cred ca trebuie mai mult. Ar trebui o adunare in fata parlamentului, sa nu fie lasati sa iasa daca voteaza suspendarea presedintelui.
    Imi pare rau ca nu sunt in Bucuresti.

    cedric

    03/07/2012 at 3:23 pm

  20. „Oameni, treziti-va!
    Suntem in plina lovitura de stat”

    Monica Macovei a scris asta pe FB.

    luminita

    03/07/2012 at 3:25 pm

  21. Aligica: ne aflam in fata unei tentative de lovitura de stat (stire pe b1)

    cedric

    03/07/2012 at 3:27 pm

  22. frunzä-pläcintä,croitoru, etc trädätori ordinari, ce le doresc trädatzi sä
    fie in veci, escrocii nenorocitzi ce s-au läsat cumpäratzi.

    theo- nona

    03/07/2012 at 3:27 pm

  23. Reblogged this on Blog iMONDO and commented:
    iMONDO sustine Comunicatul Politeia si apreciaza ca suntem in fata unei tentative de lovitura de stat.

    Andrei

    03/07/2012 at 3:29 pm

  24. Politeia, nu mai veniti azi la 19:00 in Piata Victoriei, sa va alaturati protestului pentru demisia lui Ponta?

    https://www.facebook.com/events/382477081812081/

    Andrei

    03/07/2012 at 3:29 pm

  25. MM, spune la fel, in stradä imediat.

    theo- nona

    03/07/2012 at 3:29 pm

  26. Ce tentativa, sintem in plina lovitura de stat.

    papiciulo

    03/07/2012 at 3:30 pm

    • exact.
      dar articolul lui Aligica era scris un pic mai inainte de asta .

      luminita

      03/07/2012 at 3:33 pm

  27. oameni buni, care sunteti in Bucuresti, mergeti acum la Parlament. pana joi nu mai exista România.
    cei care sunteti in alte orase, mergeti la prefecturi.

    eu sunt departe, nu pot face mare lucru. dar cei care sunteti in tara, dati-va seama in ce pericol sunteti

    val

    03/07/2012 at 3:35 pm

    • Mai bine la Universitate decit pe campia parlamentului. De la univ, se poate merge spre Cotroceni, sau in alta parte adunind bucurestenii de pe traseu

      lastnightmusic

      03/07/2012 at 3:39 pm

      • la Universitate sa fie, nu prea cunosc Bucurestiul

        val

        03/07/2012 at 3:43 pm

  28. Oameni buni
    La ora 3.06 am pus 2 intrebari.
    Unul dintre voi,- cel cu stofa de lider,-si reactie rapida- sa hotarasca ce/daca facem ceva astazi dupa amiaza

    lastnightmusic

    03/07/2012 at 3:36 pm

    • Sigur ca DA! Mergem in Piata Victoriei!

      Theophyle

      03/07/2012 at 3:45 pm

  29. La articolul lui Aligica, un comentator (andrei Ivan) cheama la ora 18 la Universitate, S-o organiza vreun miting?

    cedric

    03/07/2012 at 3:38 pm

    • tu ce crezi ? 🙂 , asteptam voie de la politie , ca in conu Leonida ?

      lastnightmusic

      03/07/2012 at 3:40 pm

  30. Reblogged this on blogdecainerau.

    blog de caine rau

    03/07/2012 at 3:38 pm

  31. EuCuMine

    03/07/2012 at 3:39 pm

    • Articolul are titlul „Multumim pentru lovitura de stat domnule Hannes Swoboda!”

      EuCuMine

      03/07/2012 at 3:40 pm

  32. Swoboda este un mare cretin, a fost intoxicat cu minciuni de Ponta
    si le sustzine ca un papagal, sä-i fie rusine. de altfel asta a fäcut
    Ponta la ue; NIMIC ALTCEVA; DECAT INTRIGI:

    theo- nona

    03/07/2012 at 3:39 pm

    • bolsevicul de swoboda trebuie sa fie declarat persoana non grata pe teritoriul Romaniei!

      zigzag

      03/07/2012 at 3:41 pm

  33. salut! suntem in plina lovitura de stat. o zice doamna Macovei.o zice MRU.am incredere 100 % in cei 2. CCR a dat un comunicat din care reiese acelasi lucru.” Presedintele Romaniei si Curtea Constitutionala vor actiona in temeiul prerogativelor conferite de legea fundamentala a tarii si vor fi capabili sa apere statul de drept impotriva mineriadei parlamentare a USL.” astept si pozitia Comandantului Suprem si a sefilor institutiilor care au depus JURAMANT!!! ca vor apara democratia, constitutia si integritatea teritoriala a Romaniei.ps: si plangere penala impotriva uzurpatorului copilot depusa de Institutiile abilitate sa faca acest lucru pentru ca aceasta plangere penala sa si poate face efectul si sa nu ramana doar o gogorita rostogolita la nivel de imagine!

    zigzag

    03/07/2012 at 3:40 pm

  34. adunare la 18, la uni.

    theo- nona

    03/07/2012 at 3:41 pm

  35. sper si sä fim aläturi de Presedinte.

    theo- nona

    03/07/2012 at 3:42 pm

  36. Oameni buni, am plecat la lucru dimineatza stiind ca avem o democratie bolnava, dar nu fatal. M-am intors, am deschis televizorul si am senzatia ca am gresit tzara. Toate astea care se perte sub ochii nostri nu seamana a lovitura de stat?

    blog de caine rau

    03/07/2012 at 3:43 pm

  37. Swoboda o canalie comunistä, rusine.

    theo- nona

    03/07/2012 at 3:43 pm

  38. Intrebare pentru institutii:

    Unul din rolurile fundamentale ale Politiei, Jandarmeriei si Armatei – toate „Romane” nu este sa apere ordinea constitutionala?

    Iarasi vom vedea ofiterime (integrata in Nato si UE) lasa ca in timpul lui Ceasca?

    A A

    03/07/2012 at 3:43 pm

  39. cetätzean,

    ce poate face presedintele?
    NU UITATZI LA 18 LA UNI,

    theo- nona

    03/07/2012 at 3:45 pm

    • theo- Noi mergem in Piata Victoriei, – a spus Theophyle. Poate de acolo mergem la Univ, daca se ingroasa gluma

      lastnightmusic

      03/07/2012 at 3:51 pm

  40. La ora 18 s-ar putea sa ne trezim la Universitate cu uslinosi care se bucura.E clar, astia aplica exact ce vrea prostimea batuta in cap.S-ar putea ca asta sa fie girul lor.Asa s-a intamplat si la 13-15 Iunie, nu le-a pasat de Europa.Ca atunci , or sa incerce sa aranjeze lucrurile cumva dupa, chiar daca o sa dureze, pentru ei nu conteaza.

    papiciulo

    03/07/2012 at 3:46 pm

  41. stiti, lapusneanu i-a strans pe toti… si le-a dat foc.
    Asa sunt si astia acum, stransi la un loc…
    Doar ca din pacate nimeni nu are amnarul si cremenea.
    Nu vad nimic bun. Daca Monica macovei si MRU au iesit cu declaratii spunand ca este o lovitura de stat, atunci inseamna ca nu se vede nicio solutie care sa o stopeze. TB teoretic este aparatorul constitutiei, dar practic are mainile legate – desi sper sa ma insel!
    Aia din UE se pare ca au majoritatea – liberali si socialisti – si au pus batista pe tambal.
    Cred ca jocurile sunt facute, nu vom putea face miscari de strada atat de masive incat sa ii impiedicam.
    Nu vreau sa fiu defetist si voi merge la toate mitingurile de protest, dar din pacate cred ca deocamdata batalia asta este pierduta.
    Sa vedem razbooiul, alegeri tot trebuie sa fie, referendum de demitere tot trebuie sa fie…
    Si atunci vom vedea ce se cade sa facem, in functie de bizonii cu drept de vot…

    victor.vb2

    03/07/2012 at 3:50 pm

    • Ba trebuie sa iesim in strada, fie si pentru a nu le da satisfactia de a spune „I-o-te ba, ce le-am tras-o, si nu chitaie unu'”.

      EuCuMine

      03/07/2012 at 3:54 pm

  42. atunci mergetzi acum, in fatza parlamentului.mai bine.

    theo- nona

    03/07/2012 at 3:50 pm

  43. E importanta si reactia internationala. Maine, 4 iulie, e traditionala receptie organizata de Ambasada americana. Sunt curios ce va spune ambasadorul Gitenstein cui va fi prezent dintre oficialitatile romane…

    Observator

    03/07/2012 at 3:51 pm

    • Lovitura de stat este inceputa. Daca agentiile de stiri si CE nu anunta inca de acum progresul in aceasta stare, va fi mai greu pentru factorii legitmi sa o stopeze.

      Daca astia isi fac mendrele acum, in Romania va curge iarasi sange ca in 1989. Repet, Armata in primul rand are datorie de onoare sa faca ce n-a facut in 1990: sa elibereze Romania.

      A A

      03/07/2012 at 3:59 pm

  44. Vad ca pe net e agitatie mare. Da’ in rest? Intreb si eu ca nu am acces acum. La televiziuni pare totul normal sau se mai agita si aia? Nu ma refer la scanteia3 unde presupun ca totul e roz. Ca poate lumea habar nu are ce se intimpla.

    Aha

    03/07/2012 at 3:51 pm

    • Este ceva ciudat 😦 RRA-ul o tine cu muzica si stiri sportive, juri ca ne-am intors in anii 90.
      Netul merge extrem de greu 😦

      mar

      03/07/2012 at 3:56 pm

      • si la B1 o tot lalaie cu stiri despre canicula.

        luminita

        03/07/2012 at 3:58 pm

  45. nu majoritatea o au popularii.

    teoretic poate dizolva parlamentul

    theo- nona

    03/07/2012 at 3:52 pm

  46. Din pacate, sint incurajati de rezultatele de la Locale.Asta e , „prosti dar multi”.

    papiciulo

    03/07/2012 at 3:53 pm

  47. ULTIMA ORA Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein: Sint extrem de ingrijorat in legatura cu orice tentativa de amenintare a independentei institutiilor democratice ale Romaniei
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12688071-ultima-ora-ambasadorul-sua-mark-gitenstein-sint-extrem-ingrijorat-legatura-orice-tentativa-amenintare-independentei-institutiilor-democratice-ale-romaniei.htm
    „Sint extrem de ingrijorat in legatura cu orice tentativa de amenintare a independentei institutiilor democratice ale Romaniei. Manipularea sau amenintarile la adresa institutiilor dumneavoastra, indeosebi impotriva instantelor, nu numai ca va fi ingrijoratoare pentru guvernul nostru, ci si pentru felul cum Romania este privita pe pietele financiare”, spune Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, intr-o declaratie remisa redactiei HotNews.ro cu privire la evenimentele politice din ultimele zile.

    Sare'n Ochi

    03/07/2012 at 3:56 pm

    • Scuze…

      Diana

      03/07/2012 at 3:58 pm

  48. B1
    Președinții camerelor !

    dada

    03/07/2012 at 3:56 pm

  49. Declaratie Blaga la B1

    cedric

    03/07/2012 at 3:57 pm

    • S-au strans unii in altii, este horror ce masaj transmit cei doi 😦

      mar

      03/07/2012 at 4:01 pm

  50. Pentru cine este interesat: azi ora 19:00 Piața Victoriei. Ca și ieri numai că cu mai multă miză.

    filadel

    03/07/2012 at 4:00 pm

  51. Alooo, Basescu, comandantul suprem, ce faci, ai adormit si tu? CCR se agita, acum ambasada america, aia din PE (ma rog, o parte) se agita si ei, useleul in schimb merge linistit cu revolutia din ’89 in sens invers. Imediat se intoarce elicopterul pe cladirea Comitetului central si coboara veseli sotii Ceausescu, Victor si Crinela.

    Aha

    03/07/2012 at 4:00 pm

    • Nu stiu ce ar putea sa mai faca , daca nu tot o lovitura de stat.Cu astia nu se poate nimic legal se pare.

      papiciulo

      03/07/2012 at 4:03 pm

      • Armata e cu noi?

        luminita

        03/07/2012 at 4:09 pm

    • Auziti ce declara liberalul Nicolaescu
      la ora 18 se vor constitui in sesiune extraordinara uselistii ca sa aleaga noul presedinte al Camerei Deputatilor.

      Care sunt acuzatiile pe care i le aduceti Robertei Anastase? intreaba un reporter.
      Nicolaescu raspunde : „sunt multe acuzatii.”

      luminita

      03/07/2012 at 4:04 pm

    • basescu e intr-o situatie grea: deocamdata nu este semnat niciun act/hotarare a parlamentului care sa incalce constitutia. Acei cetateni-parlamentari s-au strans laolalta pentru ca insusi Blaga si Anastase au conocat o sesiune extraordinara pentru un discurs al pm-ului… Au fost pur si simplu pacaliti ca niste copii de tata, de cei pe care ieri ii numea Blaga asa! Sau – daca o fi adevarat – au tradat si fac acum pe prostii.
      basescu ce sa faca, sa iasa si sa protesteze fiindca parlamentul se afla intr-o sesiune parlamentara legal constituita?
      Sunt sigur insa ca pe undeva sunt liniile inrosite – sa vedem daca spusele astea oficiale ale ambasadorului Sua vor avea vreun efect, sau daca cele ce nu se spun oficial vor avea vreun efect.
      Si basescu va iesi – cu siguranta – cand va fi un act-ceva, semnat, oficial.

      victor.vb2

      03/07/2012 at 4:06 pm

    • @Aha, Basescu seamana mai mult cu na[oleaon decat cu Don Quijote. El se va pune in fruntea unei armate, cu singura conditie ca aceasta sa fie formata din umbre. Soplutia este ca umbrele de astazi – nehotaratii, ghilimelele si bloggerii sa capete consistenta, astfel incat lupta unui om timp de 6 ani sa se poata transforam intr-o cauza comuna. Ro nu poate restartata (2.0, cum bine prefigurau SL si lnm) doar prin schimbarea clasei politicie, ci si a electoratului. Eu cred ca TB va prelua steagul doar cand suportul intern ii va asigura succesul. Nu este asta esenta democratiei ?
      PS
      Solutia nu poate fi externa (chiar daca asa o fio cauza, USLdr pare a plagia manualul PCdR), in cauza este nu numai statul de drept, ci si stampila de hot care este pusa zilele astea pe Ro, incepand cu prefraudarea, plagiatul, minciuna si simularaea democratiei.

      judex

      03/07/2012 at 4:23 pm

  52. @cedric, apropos, ce zice Blaga?

    Aha

    03/07/2012 at 4:01 pm

    • Blaga zice ca numai el poate convoca sesiunea exceptionala. Il vad pe Zgonea, e extrem de agresiv.

      cedric

      03/07/2012 at 4:12 pm

  53. O întrebare:
    – cum a rămas cu ‘plimbarea’ de la 19 din Victoriei? văd că unii vorbesc de Universitate

    khalo

    03/07/2012 at 4:01 pm

  54. dar nu credeam ca socialistii si liberalii europeni sant asa de tampiti.In tarile lor ar accepta asa ceva?

    papiciulo

    03/07/2012 at 4:01 pm

  55. Cred ca Roberta Anastase a fost demisa 😦

    mar

    03/07/2012 at 4:01 pm

    • Cum sa fie fara sesiune si vot?

      cedric

      03/07/2012 at 4:13 pm

  56. Dragi prieteni,
    Se discuta despre tot felul de locuri de intalnire in Bucuresti. Anunt ca noi, comunitatea Politeia, vom continua sa mergem la Palatul Victoria! Deci la ora 19:00 ne intalnim exact unde am fost si ieri.

    Theophyle

    03/07/2012 at 4:02 pm

    • Da, este cea mai buna solutie! Intrebare insa: cu ghilimele sau cu CCR sa fie mesajele?

      drivas

      03/07/2012 at 4:05 pm

      • Mesaje:
        daca sunteti in tara
        GeorgeB

        http://www.facebook.com/events/382477081812081/ – ora 19:00 la victoriei

        sau ora 18:00 universitate, am inteles ca se vor strange si acolo oameni – sper sa se uneasca cele doua manifestatii
        serios va spun, plagiatul este ultima problema a lui ponta – trebuie sa protestam vehement fata de tentativa de lovitura de stat.

        lastnightmusic

        03/07/2012 at 4:11 pm

  57. Hotarati-va odata unde iesim!

    Gabriel

    03/07/2012 at 4:03 pm

  58. Imi aduc aminte de un capitol din cartea Delirul de Marin Preda referitor la revolta legionara cand se punea intrebarea ce face Maresalul; intr-un final stim ce s-a intamplat… Cam asa si acum. Ce face Presedintele?

    drivas

    03/07/2012 at 4:03 pm

  59. Noi mai avem stat de drept si institutii care sa apere democratia ???? Ce fac acesti tradatori cu Romania, unde vor sa ajungem ??? Cine se afla in spatele lor???

    mar

    03/07/2012 at 4:04 pm

  60. Reblogged this on Blogul lui Dumitru lui Nae.

    Dumitru lui Nae

    03/07/2012 at 4:05 pm

  61. Socialistii si liberalii europeni vorbesc precum Ponta si Antonescu!E clar, nu avem ce spera, jocurile sint facute.

    papiciulo

    03/07/2012 at 4:06 pm

    • Care jocuri? NOI facem jocurile.

      Diana

      03/07/2012 at 4:10 pm

      • Jocurile au fost facute aici deja.De cei care au tradat in Parlament si de prostalaii care au votat la 10 iunie.

        papiciulo

        03/07/2012 at 4:14 pm

    • Jocurile sunt mult mai incalcite acolo. Copylotul e doar un pion.

      Si in PE socialistii joaca la cacealma, insa pentru alta miza.

      EuCuMine

      03/07/2012 at 4:11 pm

  62. Se pare ca Europa doreste liniste aici, liniste MORMANTALA.

    papiciulo

    03/07/2012 at 4:09 pm

    • Nu cred ca o va avea.

      Diana

      03/07/2012 at 4:12 pm

    • Popularii fac nitel scandal, insa nu sunt obisnuiti sa bata cu pantofu-n masa. Socialistii sunt declarat pro-tontel, iar tarpfele alea de labaral-democrati (cica) o dau cotita.

      EuCuMine

      03/07/2012 at 4:17 pm

  63. Este incredibil ce spune tradatorul Zgonea 😦 Este desfigurat de ura acest sobolan KGB-ist 😦

    mar

    03/07/2012 at 4:14 pm

    • Si pe mine ma ingrozeste acest tradator de tara.

      cedric

      03/07/2012 at 4:16 pm

  64. Poate sa sesizeze si pew mama CCrului. Anastase si Blaga trebuie sa plece- zice Zgonea.

    cedric

    03/07/2012 at 4:15 pm

  65. Poate sa sesizeze si pe mama CCR-ului . ce vor gunoaiele astea tradatoare.
    Decide, vor pleca din aceste functii…. Juri ca suntem in 1947.

    mar

    03/07/2012 at 4:15 pm

  66. http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2012/07/romanian-politics

    According to party loyalists, Prime Minister Victor Ponta is in select company. Interior minister Ioan Rus on Friday claimed (this and most other links in Romanian) that „ever since Plato and Aristoteles, everyone who has ever written a PhD in philosophy, in social sciences, has plagiarised.” Apart from the bemusement that Mr Rus’s statement may cause, it is also an indication that despite energetic (foes say clumsy) attempts to silence the plagiarism scandal, the 39-year-old Prime Minister may be heading for the same political graveyard that contains the corpses of the German defence minister Theodor zu Guttenberg and the president of neighbouring Hungary, Pál Schmitt.

    Theophyle

    03/07/2012 at 4:16 pm

  67. L-a introsdus in ecuatie si pe Traian B asescu 😦

    mar

    03/07/2012 at 4:16 pm

  68. Dragilor, vad ca „Promenadei ghilimelelor” i se alatura ziaristi onorabili si personalitati! Azi, mai mult decat ieri, trebuie sa dam un semn de viatza! Sa aratam ca siluirea democratiei si a Constitutiei nu ne lasa indiferenti. Ne vedem la locul deja cunoscut de langa Muzeul de Geologie din Piata Victoriei, la ora 19.00!

    blog de caine rau

    03/07/2012 at 4:16 pm

    • Pot aduce un mesaj de sustinere pentru CCR?

      Diana

      03/07/2012 at 4:17 pm

      • SIGUR!

        Theophyle

        03/07/2012 at 4:18 pm

    • Mishu,
      Suntem suficient de onorabil si fara ….
      Vezi mai sus anuntul meu!

      Theophyle

      03/07/2012 at 4:18 pm

      • Scuze, m-am grabit si am postat fara sa dau refresh. Vad tendinte de „imprastiere” pe FB si voiam sa nu induca pe cineva in eroare.

        blog de caine rau

        03/07/2012 at 4:21 pm

  69. Oh, ce greu plateste PDLul ca s-au indepartat de presedinte.!
    Iar Blaga, cu politica lui impaciuitorista cu toate partidele e pierdut. Ieri nu credea ca e posibil ceva grav, era calm si cineva aici a zis ca era calm si cand nu credea in reusita motiunii!

    cedric

    03/07/2012 at 4:18 pm

    • Si Presdintele ca l-a nominalizat pe Ponta 😦 Stiu ca supar, dar cred ca s-a gresit rau de tot cu aceasta nominalizare.

      mar

      03/07/2012 at 4:24 pm

      • Altfel nu stiam de cat de diabolici sunt. 😦

        Ovidiu

        03/07/2012 at 5:14 pm

  70. In termen de 20 de ore vor sa schimbe/au schimbat toate institutiile democratice din Romania 😦

    mar

    03/07/2012 at 4:21 pm

  71. Blaga se pare ca a avut o contributie f mare la castigarea alegerilor prezidentiale din 2004.De atunci a tot scazut, vezi si localele 2008.Cred ca n-a fost bun niciodata de sef, doar de organizator poate.Daca e tradator, asta nu stiu eu.

    papiciulo

    03/07/2012 at 4:25 pm

  72. Daca o fi tradat vreodata, acum Blaga e terfelit cum nu s-a asteptat.

    cedric

    03/07/2012 at 4:27 pm

  73. Toader recunoaste ca miscarile USL sunt premeditate iar ei n-au stiut nimic din ce va urma. Cica e incredibil1
    Oare SRI isi mai face datoria?

    cedric

    03/07/2012 at 4:28 pm

    • si o face. in favoarea lui lui ponta. nasul lui stie de ce!

      zigzag

      03/07/2012 at 4:30 pm

    • numai ei, mai sunt si altii 😦

      mar

      03/07/2012 at 4:32 pm

  74. N-au trecut deocamdata nici de pct 1 din program, dar lucreaza in paralel la pct 4.va fi o zi lunga.

    papiciulo

    03/07/2012 at 4:30 pm

  75. Sunt odihniti, au stat destul in greva.

    cedric

    03/07/2012 at 4:32 pm

  76. de astia scapam numai cu metoda boris eltin. si motivul exista: parlamentarii uslamisti au incalcat constant dreptul suveran al poporului roman exprimat prin vot la referendumul din 2009.

    zigzag

    03/07/2012 at 4:35 pm

  77. Voua va merge Hotnews?

    EuCuMine

    03/07/2012 at 4:40 pm

  78. Intrebare care a fost pusa si de Nona, poate fi dizolvat Parlamentul ?? Cine poate lua o astfel de decizie???
    Mircea Toader face declaratii ingrijoratoare….. confiscarea institutiilor, dizolvarea CCR prin OUG!!

    mar

    03/07/2012 at 4:42 pm

  79. Salutare. O intrebare si o parere:
    1. Nu s-au intrunit conditiile pentru dizolvarea Parlamentului?
    2. Presedintele incepe sa esueze in a-si indeplini prima indatorire constitutionala: „Presedintele este garantul respectarii Constitutiei”. Deja a ratat o ocazie s-o faca, lasandu-l pe Ponta sa-l „impiedice in a-si exercita mandatul prezidential” fara sa-l pedepseasca. Iar acum, cand USL incearca puciul parlamentar, el asteapta provincia (ambasadorii) in loc sa treaca la masurile radicale care se impun.
    Altfel, see you later tonight 😉

    cantul_de_jale

    03/07/2012 at 4:42 pm

  80. Tocmai am vrut sa spun ca am senzatia ca apele s-au mai linistit dupa iesirea ambasadorului SUA, fiindca vazusem o pauza de 2 ore la parlament, pentru „consultari”. ma gandeam ca poate incep sa-si faca efectele oarecare influente.
    Dar vad pe HN ca nici vorba, a inceput deja sedinta de inlocuire a lui Blaga!
    Este absolut imposibil ca astia sa fi gandit cu capul lor toate miscarile astea!! Aici este vorba despre o miscare ampla, gandita probabil din ianuarie-februarie. A fost o pauza si apoi a urmat tradarea lui MRU si pleasca oferita lui Ponta de a avea guvernul pe mana…

    victor.vb2

    03/07/2012 at 4:43 pm

  81. dl. jale,

    väd cä incepi sä bocesti, nu a murit ilici,
    presedintele nu poate actiona ca dementul Ponta.

    theo- nona

    03/07/2012 at 4:45 pm

    • Pai ma tem ca exact ca dementul Ponta trebuie actionat, altfel nici o sansa.

      papiciulo

      03/07/2012 at 4:47 pm

  82. Blaga face plangere penala – pe RTV

    Ioana

    03/07/2012 at 4:46 pm

    • ptr. ce , care este obiectul, impotriva cui???

      mar

      03/07/2012 at 4:47 pm

      • nu stiu, nu am prins decat titlul pe burtiera

        Ioana

        03/07/2012 at 4:52 pm

  83. „Conform monitorului oficial” Rusanu, parca 😦

    emil

    03/07/2012 at 4:47 pm

  84. Cred ca Ion Iliescu este FERICIT!
    „reprezentantii poporului decid”; desigur, in spiritul unei „democratii originale” 😦

    emil

    03/07/2012 at 4:49 pm

  85. Baieti si fete,
    va spun in calitate de profan, dar sper ca ma veti lua in serios,
    Ponta si Antonescu
    nu sunt de capul lor.
    Cineva le orchestreaza miscarile, ii impinge si-i obliga sa faca toate aceste infractiuni la adresa statului .
    Cin sa fie, cin sa fie?

    luminita

    03/07/2012 at 4:50 pm

    • eu spun de cateva zile 😦

      mar

      03/07/2012 at 4:52 pm

      • mar,
        n-am intentionat sa te plagiez. 😀
        Cred ca Moskova nu e straina de ceea ce se petrece acum la Bucuresti.

        luminita

        03/07/2012 at 4:58 pm

        • Nu se pune problema de plagiat, am avut senzatia ca sunt „privita ciudat” cu o astfel de afirmatie.
          Ma bucur, daca se poate spune asa, cand vad ca mai sunt si altii care gandesc ca mine.

          mar

          03/07/2012 at 5:04 pm

          • mar,
            eu nu te-am privit ciudat .

            luminita

            03/07/2012 at 5:21 pm

    • Ei sint o gasca care se incurajeaza unul pe altul.Acum au ajuns prea departe si niciunul nu poate face pasul inapoi chiar de ar vrea.Daca unul din ei o sa vedem ca-si baga piciorul in ghips, atunci o sa stim ca sunt sanse ca planul lor sa esueze.

      papiciulo

      03/07/2012 at 4:54 pm

    • ” Reforma Curţii Constituţionale
      Deoarece apelul la Curtea Constituţională a devenit o metodă pentru tranşarea unor
      soluţii care ţin de conflicte politice, nu a unora propriu-zis constituţionale, propunem
      următoarele:
       delimitarea strictă a competenţelor Curţii, în sensul celor enunţate în mod explicit în
      Constituţia României la art.146, lit. a-k). Litera l) a art.146 se suprimă;
       revenirea la prevederile Constituţiei din 1991, potrivit căreia „Dacă legea este adoptată
      în aceeaşi formă, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor
      fiecărei Camere, obiecţia de neconstituţionalitate este înlăturată, iar promulgarea devine
      obligatorie”, în domeniul constituţionalităţii legilor şi regulamentelor Parlamentului (lit.
      a) şi b) ale art. 146).”
      „Parlamentarismul în România:
      diagnoză şi propuneri de reformă”
      „Fundatia Institutul Social Democrat
      „Ovidiu Sincai”
      Vreti sa vedeti ce vor mai face usLASII?
      E scris acolo in studiul asta si in alte „Rapoarte de analiza”
      Linkul
      http://www.fisd.ro/rap.html

      emil

      03/07/2012 at 5:09 pm

  86. S-au folosit de un document ilegal ca sa convoace sedinta de la ora 17, incredibilll ce hoti si tradatori 😦

    mar

    03/07/2012 at 4:51 pm

    • Nenea ala e socrul lui Ponta?

      emil

      03/07/2012 at 4:52 pm

      • Da, fost securist si cine mai stie ce!!!

        mar

        03/07/2012 at 4:54 pm

      • ntz , NASUL lui …..The godvaran !

        depemures

        03/07/2012 at 4:54 pm

  87. calcan, inca un tradator de la pdl 😦

    Marius Dragoi

    03/07/2012 at 4:53 pm

    • Ce inseamna in plan imediat, crezi ca-i poate potoli pe sobolanii kgb-isti?

      mar

      03/07/2012 at 4:56 pm

    • Nu le pasa la criminalii astia.

      Astia stiu numai de frica legii aplicate cu institutii ale statului in forta impotriva crimelor lor.
      Iesirile in strada au importanta lor pentru societatea civila, dar acum s-a depasit acest stadiu.
      Nici iesirile in strada ale maselor de cretini uslinosi n-au importanta.

      Justitia, armata, politia, jandarmeria, trebuie sa intervina in mod coordonat. Constitutia este mai presus decat orice intr-o minimala democratie.

      A A

      03/07/2012 at 5:27 pm

    • E clar , dar nu intelegeti ca nu le pasa?E ca in 13-15 Iun, atunci au facut chiar crime, vor face si acum daca sint nevoiti.

      papiciulo

      03/07/2012 at 4:56 pm

  88. de pe hotnews
    Ora 16.37: In Monitorul Oficial a aparut decizia de convocare a sesiunii extraordinare a Senatului. Decizia fusese luata de Biroul Permanent in cursul diminetii. Reamintim ca Monitorul Oficial a trecut in subordinea Guvernului de curind, Victor Ponta fiind acuzat ca foloseste institutia in interes politic

    Ioana

    03/07/2012 at 4:55 pm

    • ciudat, eu n-am mai vazut ca deciziile de dimineata sa se publice in aceeasi zi, dupa-amiaza in Monitorul Oficial… si il urmaresc de ceva timp.

      Marius Dragoi

      03/07/2012 at 4:58 pm

      • In curand se vor publica INAINTE sa fie emise 🙂
        De fapt, 😦

        emil

        03/07/2012 at 5:00 pm

        • Am zis eu, nu stiu de ce se mai obosesc.

          papiciulo

          03/07/2012 at 5:01 pm

    • Stupefiant! ca sa nu spun halucinant.
      Dar decizia Curtii Constitutionale cu privire la atributiile Presedintelui de reprezentare a Statului roman la Consiliul Europei a fost publicata in Monitorul Oficial????
      Ca e deja pronuntata de saptamana trecuta.

      luminita

      03/07/2012 at 5:03 pm

  89. Duvaz:
    „plangeri penale intre parlamentari nu se pot face”!

    emil

    03/07/2012 at 4:58 pm

  90. senatorul pdl valentin calcan trecela usl 🙂
    ..
    vad fum de motorina arsa de motoare puternice in cazarmi militare.
    Ar fi mishto,catziva reporteri sa surprinda cateva iesiri mai laturalnice din parlament. 😆

    mircea

    03/07/2012 at 4:58 pm

    • g/m 😆

      mircea

      03/07/2012 at 5:00 pm

    • E na, ma duc sa-l iau pe fii-meu de la soacramea.Mai in siguranta langa mine.

      papiciulo

      03/07/2012 at 5:02 pm

  91. oameni buni e groasa rau
    saluttare si aici 🙂
    City 🙂 sustzin tot ce e scris in postare.Excelent.

    mircea

    03/07/2012 at 5:01 pm

  92. Что делать? vorba lui Vladimir Ilici… Am iesit un pic afara sa ma plimb, desi e canicula. Nu mai puteam suporta starea de tensiune care se acumula cu fiecare stire de la Parlament. Mi-au venit idei (inevitabil, e tentatia pregatirii profesionale juridice…) si vreau sa le verific cu voi, cei cu care stiu ca sunt pe aceeasi lungime de unda.

    Asadar Curtea Constitutionala a emis azi un comunicat, perfect indreptatit, in care lua „act de atacurile virulente pe care Guvernul, alte autoritati publice, precum si unele mijloace de informare in masa le-au declansat la adresa Curtii Constitutionale” a solicitat „Parlamentului […] si Presedintelui Romaniei sa ia pozitie fata de masurile ce se preconizeaza si prin care se incalca in mod flagrant Constitutia, normele democratice si principiile statului de drept, cu consecinte grave, prin precendentul care se creeaza si prin deprecierea imaginii internationale a tarii.”

    Partea finala e cea mai importanta „Avand in vedere situatia deosebit de grava, atacurile fara precedent la adresa Curtii Contitutionale si a judecatorilor sai, precum si amenintarile cu revocarea lor, Curtea Constitutionala a sesizat Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia), Conferinta Curtilor Constitutionale din Europa, precum si celelalte institutii europene.”

    Pai de la „situatia deosebit de grava” si „atacurile fara precedent” mi-a venit si ideea. Si, recunosc, de la explicatiile unui cititor al hotnews. ro care ii explica altuia ca „Schimbarea legii Curții Constituționale prin ordonanță de urgență ar fi deci neconstituțională, nu încape nicio îndoială. Din păcate, ea este posibilă de facto pe termen scurt, din cauza unui loophole extrem de periculos din Constituție: până ca o ordonanță să devină lege prin aprobarea Parlamentului, ea nu poate fi contestată la CCR decât de Avocatul Poporului. Iar dacă Avocatul Poporului este controlat politic de majoritatea parlamentară, orice devine posibil.”

    Asadar ne impiedicam de acest loophole??

    Exista in drept institutia fortei majore. Functia Curtii Constitutionale, singura pentru care au fost creati, este apararea Constitutiei. Curtea Constitutionala poate face si alte constatari, nu numai aceea ca e o „situatia deosebit de grava”! Poate constata forta majora care izvoraste fie din nepublicarea unei hotarari in Monitorul Oficial (acum sub controlul Guvernului, adversarul declarat al Curtii Constitutionale), fie din emiterea unei ordonante de urgenta ale carei efecte, in lipsa (mai bine zis prin eliminarea, vezi Avocatul Poporului) actorilor constitutionali care au fost creati pentru a asigura echilibrul puterilor in stat, poate provoca „consecinte grave, prin precendentul care se creeaza si prin deprecierea imaginii internationale a tarii.”

    Si atunci se poate autosesiza chiar daca ordonanta de urgenta nu a fost votata de parlament ca sa devina lege. Repet, trebuie numai sa constate ca e o stare de forta majora si ca nu poate apara eficient Constitutia atunci cand unul din actori (Parlamentul) nu isi face datoria.

    Dixit et salvavi…

    Observator

    03/07/2012 at 5:06 pm

  93. Cand Avocatul Poporului declara ca „s-a incalcat Constitutia” statul de drept este calcat in picioare 😦

    mar

    03/07/2012 at 5:10 pm

  94. L-a revocat pe Blaga, stire TvRInfo.

    mar

    03/07/2012 at 5:11 pm

  95. Urmeaza Roberta Anastase 😦

    mar

    03/07/2012 at 5:12 pm

  96. Turambar:
    Poporul este cu USL
    Acum nu se mai face decit formalizarea a ceeace vrea poporul
    🙂 🙂
    Greu se cistiga o piine alba

    lastnightmusic

    03/07/2012 at 5:12 pm

    • O lichea proasta.

      Gabi Dumitru

      03/07/2012 at 5:15 pm

    • Nu cred ca Turambar are nevoie de paine, alba sau nu. Vad ca prefera rahatul.
      Unde a scris asta?

      Diana

      03/07/2012 at 5:16 pm

      • In direct la A3 e comentator in emisiunea Alexandrei Stoicescu impreuna cu chelea sulii

        lastnightmusic

        03/07/2012 at 5:18 pm

    • O proasta stire asta pentru Theophyle, cred.
      De cate ori il contra cineva pe blog pe Turambar, Theophyle reactiona zicand ca e prietenul lui.

      luminita

      03/07/2012 at 5:27 pm

  97. hotnews

    UPDATE 16:20 Deputatul PSD Valeriu Zgonea o acuza pe Roberta Anastase ca a incalcat regulamentul pe motiv ca nu a participat la sedinta Biroului Permanent covocata abuziv de USL

    Ioana

    03/07/2012 at 5:13 pm

  98. Ora 16.55: Blaga i-a anuntat pe liderii USL ca votul Biroului Permanent prin care s-a decis sedinta extraordinara pentru demiterea sa este ilegal. Motivul? Doi dintre membrii BP care au votat, fosti membri PDL migrati la USL, nu ar fi avut drept de vot. Este vorba de Petru Filip si Gheorghe David care dupa ce au demisionat din PDL si-au pierdut calitatea de membrii ai Biroului Permanent. Cei doi au votat in favoarea declansarii sesiunii extraordinare pentru revocarea lui Vasile Blaga. USLisi reconsidera strategia

    Ioana

    03/07/2012 at 5:14 pm

    • Frunda, minte fara rusine!
      Cred ca e fericit 🙂
      Oare de ce?

      emil

      03/07/2012 at 5:18 pm

  99. S-au blocat 4 fonduri de catre UE., a inceput coercitiunea!

    mar

    03/07/2012 at 5:16 pm

    • Mai devreme (aprox 15.00) la RRActualitati, Leonard Orban a anuntat ca nu.

      emil

      03/07/2012 at 5:19 pm

  100. mda,piata victoriei,muzeul de geologie ora 19.00
    daca imi conving nepotul vin cu el,daca nu singur/de cafea nu prea mai e timp/mai tirziu

    intimplator

    03/07/2012 at 5:16 pm

  101. Cele cateva incercari(reushite) pe care le-au facut ,vezi icr(care are o sensibilitate deosebita),au avut un alt scop decat transferul in sine de sub autoritatea presedentiei in subordinea parlamentului, nu aveau pe fond nicio motivatzie ,nicio graba.
    Dar s-a studiat reactzia civica si capacitatea soc.civile de a se opune unor actziuni mai grave.
    Si atunci au decis planul B.
    Incep tot mai mult sa cred ca din cauza esecului planului A(votul uninominal,care in faza asta a esuat) a intrat in actziune planul B.Preluarea in fortza si ilegala a institutziilor statului,confiscarea statului de drept.

    mircea

    03/07/2012 at 5:19 pm

    • Cred ca intuitia dvs este corecta, din pacate.

      Ana

      03/07/2012 at 5:23 pm

  102. Canalia de Frunda sustine ca locul de presedinte la senat revine PSD care l-a avut initial. Si peroreaza numai pro USL si ca blaga paoet fi revocat. Intrabat daca pana la noapte Antonescu e pres. de senat a zis ca daca vor avea cvorum, va fi .

    cedric

    03/07/2012 at 5:20 pm

  103. Penalul de Frunda declara la B1 ceva care se potriveste intr-adevar cu Romania – o tara absurda, cu oameni cretini: se pare ca PSD-ul este cel in drept sa ceara revocarea lui Blaga, fiindca Psd a avut aceasta funtie in 2008, si nu conteaza ce s-a intamplat in 2011 cu Geoana, principiul este acelasi, Psd l-a revocat pe geoana, tot Psd are dreptul sa il revoace si pe Blaga! Si dimpotriva, chiar sa vrea, Pdl nu ar avea dreptul asta!
    iar concluzia este: „ceea ce se intampla acum este exact ce s-a intamplat in 2011 cu inlocuirea lui Geoana, nimic altceva”.
    Este o tara incredibila, reusim cu multa seninatate sa facem din alb negru!
    Imi pare rau ca m-am nascut aici, si ca imi las copii (inca) sa creasca aici.
    Este absolut incredibil…

    victor.vb2

    03/07/2012 at 5:21 pm

  104. Aparent offtopic
    „P. Pero si la Comisión de Ética dictamina que ha plagiado…

    R. Entonces, seguro que me retiro.

    P. Dimitiría…

    R. Sí, asumo mi responsabilidad, pero he sido acusado por un criterio político y, además, no han querido escuchar mi punto de vista.”
    http://internacional.elpais.com/internacional/2012/06/28/actualidad/1340882140_408800.html

    emil

    03/07/2012 at 5:23 pm

    • A fost mai prudent decât i se dă credit. Comisia de Etică – despre care vorbeşte – e alta decât cea care a decis plagiatul (Consiliul de Atestare…)

      Barbu Mateescu

      03/07/2012 at 6:02 pm

  105. La info in direct sedinta senatului. Conduce Chelaru. Parca e un proces comunist. Voteaza revocarea lui Blaga si
    alegerea unui nou presedinet. Se afce totul intr-o viteza mai mare ca viteza luminii (daca m-ar auzi saracu’ Einsyein)!

    cedric

    03/07/2012 at 5:24 pm

  106. La Senat, se voteaza pana iese ce trebuie 😦

    emil

    03/07/2012 at 5:25 pm

  107. Salutari 🙂

    Situatia e tot mai urata. E in mod clar un plan gandit in detaliu, care profita din plin de scaparile legale pentru a ne pune in fata faptului implinit. Indraznesc sa presupun ca si condamnarea lui Nastase are aici un rol, presupun ca de accelerare a evenimentelor.

    Radu

    03/07/2012 at 5:25 pm

    • La 03/07/2012 at 5:09 pm
      am pus un link; gasiti TOT pregatit 😦

      emil

      03/07/2012 at 5:27 pm

  108. uitati-va sa vedeti tribunalul Poporului la senat ,pe tvrinfo

    cedric

    03/07/2012 at 5:26 pm

  109. Il mazilesc pe Blaga in lipsa. Grebla prezinta sentinta. Cica blaga n-a fost independent politic si citeaza niste decizii ale CCR.

    cedric

    03/07/2012 at 5:28 pm

    • CCR? Pai cu ce drept CCR hotaraste?

      emil

      03/07/2012 at 5:30 pm

    • in dependent politic…pai este membru de partid 😦

      mar

      03/07/2012 at 5:30 pm

    • Planul este mai mare decat mazilirea lui Blaga, Basescu, etc.
      Planul este extragerea Romaniei din Nato si UE si subordonarea ei directa intereselor rusesti.
      Este ca in Ucraina, vor urma incalcari ale drepturilor fundamentale ale omului, abuzuri asupra persoanelor individuale, alte crime de tip stalinist.

      A A

      03/07/2012 at 5:31 pm

  110. Pentru patru programe operaţionale – regional, de mediu, de transport şi de competitivitate – România nu mai trimite cereri de rambursare la Bruxelles, a anunţat marţi, la Guvern, ministrul pentru Afaceri Europene, Leonard Orban, citat de TVR Info.
    http://www.tvrinfo.ro/romania-nu-mai-trimite-la-bruxelles-solicitari-de-rambursare-a-fondurilor-ue-pentru-patru-programe_18272.html

    mar

    03/07/2012 at 5:29 pm

  111. Vaaai, daca ati auzi acuzele. Actiune discretionara a lui Blaga, impusa de aprtid.
    Nici in cosmarurile sale n-a visat Blaga asa ceva.

    cedric

    03/07/2012 at 5:30 pm

  112. Bloaag e pierdut. SA-l mai vedem si pe Crin pe post de pres. si ne linistim

    cedric

    03/07/2012 at 5:31 pm

    • „Sunt absolut indignat de ceea se intampla in Romania in acest moment. Am aflat despre ultimele evolutii politice generate de coalitia social-liberala aflata acum la putere”, isi incepe declaratia politica liderul PPE Joseph Daul. „Daca acestea vor fi puse in practica, statutul democratiei in Romania da serioase motive de ingrijorare. (…) Voi solicita vicepresedintelui Comisiei Europene, Viviane Reding, responsabil pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie, sa verifice daca ultimele modificari institutionale respecta sau nu standardele europene. Nimeni din Europa, fie persoana sau partid politic, nu este mai presus de lege”, arata liderul popularilor din PE.

      emil

      03/07/2012 at 5:31 pm

  113. e un senator PDL care se da la USListi. E singurul de la opozitie. Chelaru se poarta magareste

    cedric

    03/07/2012 at 5:32 pm

  114. Imi place mustaciosul de la Senat 🙂

    emil

    03/07/2012 at 5:33 pm

  115. Fratilor,
    faceti-va bagajele,
    ca altfel Tontii va trimit de maine la Canalul Dunare-Marea Neagra-Rusia.

    luminita

    03/07/2012 at 5:33 pm

  116. Sper sa-i potoleasca – „Sunt absolut indignat de ceea se intampla in Romania in acest moment. Am aflat despre ultimele evolutii politice generate de coalitia social-liberala aflata acum la putere”, isi incepe declaratia politica liderul PPE Joseph Daul. „Daca acestea vor fi puse in practica, statutul democratiei in Romania da serioase motive de ingrijorare. (…) Voi solicita vicepresedintelui Comisiei Europene, Viviane Reding, responsabil pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie, sa verifice daca ultimele modificari institutionale respecta sau nu standardele europene. Nimeni din Europa, fie persoana sau partid politic, nu este mai presus de lege”, arata liderul popularilor din PE. „

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12689051-joseph-daul-liderul-popularilor-din-parlamentul-european-voi-solicita-vicepresedintelui-comisiei-europene-viviane-reding-verifice-daca-toate-aceste-modificari-institutionale-respecta-standardele-europ.htm

    mar

    03/07/2012 at 5:33 pm

    • 🙂
      E bine.

      emil

      03/07/2012 at 5:33 pm

  117. I-au taiat microfonul! Veres cred ca se numeste senatorul PDL

    cedric

    03/07/2012 at 5:34 pm

    • In curand „taie” tot 😦

      emil

      03/07/2012 at 5:35 pm

  118. Fratilor, ne vedem la Muzeul de geologie! Cum se pare ca voi ma stiti pe mine, dar eu pe voi nu, va rog sa nu ezitati sa veniti sa vorbim si sa ne stragem mainile!

    blog de caine rau

    03/07/2012 at 5:35 pm

  119. Groaznice prevestiri face doamna Miroiu.

    cedric

    03/07/2012 at 5:37 pm

  120. Prima reactie a unui oficial al Comisiei Europene – Viviane Reding, comisarul pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie pe Twitter: Sunt profund ingrijorata de recentele atacuri la independenta Curtii Constitutionale din Romania
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12689085-prima-reactie-unui-oficial-comisiei-europene-viviane-reding-comisarul-pentru-justitie-drepturi-fundamentale-cetatenie-twitter-sunt-profund-ingrijorata-recentele-atacuri-independenta-curtii-constitutio.htm

    mar

    03/07/2012 at 5:37 pm

    • Ceva reactii de la Moscova?

      emil

      03/07/2012 at 5:38 pm

      • ninica, ninica…inca. (G/M) De fapt sper sa nu avem astfel de reactii, ptr. ca atunci am stins lumina.

        mar

        03/07/2012 at 5:42 pm

  121. PDListul inca mai vorbeste la sena tdesi i-au taiat microfonul!!

    cedric

    03/07/2012 at 5:38 pm

    • Foarte bine ca insista! Cat mai multi trebuie sa faca la fel .
      Ca sa se auda!

      emil

      03/07/2012 at 5:43 pm

  122. E razboi total.

    Am citit ca CCR lucreaza la motivari oficiale siu asteapta USl la cotitura.

    Parerea mea, de indata ce CCR se exprima oficial, Presedinte, ca garant statului de drept si a respectarii Constitutiei, poate actiona.

    Cetatean

    03/07/2012 at 5:39 pm

    • C. poate dizolva Parlamentul?

      mar

      03/07/2012 at 5:40 pm

      • aceeasi intrebare imi pun si eu, poate dizolva???

        mayausa

        03/07/2012 at 5:45 pm

        • Conform legii Curţii (http://www.ccr.ro/default.aspx?page=laws/law47) nu. Conform Constituţiei, singurul mod de dizolvare al Parlamentului este

          ARTICOLUL 89

          Dizolvarea Parlamentului

          (1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

          (2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.

          (3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.

          Barbu Mateescu

          03/07/2012 at 6:05 pm

    • CUM????

      SUNT ATIT DE INGRIJORATA, CA IMI TREMURA MAINILE SI SUFLETUL. IMI VINE SA URLU DE FURIE.

      Orice minut conteaza. Manusile nu ma trebuiesc pastrate, oameni buni! Nu cu acesti comunisti nenorociti! Joi este degeaba, astazi trebuie stat in strada si strigata furia, nu plimbare pe Corso.

      mayausa

      03/07/2012 at 5:44 pm

  123. USL si-a mutat sediul in Palatul Parlamentului si a decretat Romania partid-stat.

    ribelalu

    03/07/2012 at 5:43 pm

  124. L-a revocat pe Blaga, transmis in direct la TVR inf

    mar

    03/07/2012 at 5:44 pm

  125. nu, insa CCR poate aplica art. 1, al.2 (” nimeni nu poate exercita suveranitatea in nume propriu”) si poate dispune casarea, cu motivare juridica, a actelor emise de Parlament ,e motiv de neconstitutionalitate.

    Sa avem incredere in tandemul Basescu-CCR, si sa iesim si in strada. Din pacate, eu nu sunt din capitala, ca as iesi.

    Cetatean

    03/07/2012 at 5:44 pm

    • iesim noi si pentru tine 🙂

      ovidiu

      03/07/2012 at 5:52 pm

  126. Sunt profund ingrijorata de recentele atacuri la independenta Curtii Constitutionale din Romania, scrie pe contul sau de Twitter comisarul european Viviane Reding, detinatoare a portofoliului justitie, drepturi fundamentale si cetatenie. Pentru mine, un sistem judiciar functional si independent este o pre-conditie pentru respect reciproc in Spatiul european de Justitie.Este prima reactie a unui oficial al Comisiei Europene.
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12689085-prima-reactie-unui-oficial-comisiei-europene-viviane-reding-comisarul-pentru-justitie-drepturi-fundamentale-cetatenie-twitter-sunt-profund-ingrijorata-recentele-atacuri-independenta-curtii-constitutio.htm

    Sare'n Ochi

    03/07/2012 at 5:45 pm

    • vorbe goale. a facut orban altele si mai si. totul este sa nu te atingi de banca nationala si faci ce vrei.

      radu2

      03/07/2012 at 5:49 pm

      • @radu2
        stati linistit;
        va fi fgeorgescu acolo/isarescu ramine cu via

        intimplator

        03/07/2012 at 5:52 pm

  127. In 10 minute il vom avea pe Crin presedinte!

    cedric

    03/07/2012 at 5:46 pm

  128. Salutari, ca „buna ziua” nu stiu daca pot spune.
    Ascultati glasul suav care spune ca n-a spus:

    http://www.adevarul.es/stiri/actualitate/update-el-pais-facut-publica-inregistrarea-audio-promisiunii-lui-ponta-decide-comisia-c-am-plagiat-m

    blackman

    03/07/2012 at 5:47 pm

  129. hmmm…sa nu fi stiut basescu ce se pregateste? planul era stiut de cateva zeci de oameni,imposibil sa fi transpirat ceva. cred ca vom vedea si niste dosare zilele urmatoare

    radu2

    03/07/2012 at 5:47 pm

  130. gata l-au propus pe Crin. Participa UNPR si UDMR. O singura propunere!

    cedric

    03/07/2012 at 5:48 pm

    • Titlu la B1:
      „Cel mai chiulangiu parlamentar, sef la senat” 🙂
      sau 😦 ?

      emil

      03/07/2012 at 5:53 pm

  131. cred ca vor merge pe linia asta.
    E si pe placul si pe intelesul spalatilor pe creier.

    ARTICOLUL 96
    (1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare.
    (2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

    (3) De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept.

    (4) Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

    Gabi Dumitru

    03/07/2012 at 5:51 pm

    • au doua treimi?!

      victor.vb2

      03/07/2012 at 5:54 pm

      • Nu au două treimi.

        Barbu Mateescu

        03/07/2012 at 6:06 pm

  132. Fratilor, va rog sa cititi in Codul Penal art 166 1 – Actiuni impotriva ordinii constitutionale si art 167 – Complotul. Actiunile USL-istilor se incadreaza perfect la aceste articole. Trebuie sa se uneasca cat mai multe organizatii ale societatii civile si sa faca plangeri penale in temeiul acestor articole. Incepand cu Ponta si terminand cu toti parlamentarii

    Scippio

    03/07/2012 at 5:52 pm

    • crezi ca are efect??? statul de drept azi a fost facut pres 😦

      mar

      03/07/2012 at 5:56 pm

  133. plangerea trebuie fäcutä urgent

    theo- nona

    03/07/2012 at 5:53 pm

  134. Peste cateva luni, cand nebunia asta va fi trecut si abia vom incepe sa banuim ca abia am scapat ca prin urechile acului de la dezastru (pentru ca de scapat, scapam), ne vom amuza cum a ajuns chiulangiul parlamentului, omul a carui contributie la parlamentarismul romanesc este ZERO, direct presedinte de senat. Si, mai comic, nu pentru ca au fost uselistii niste sforari geniali, ci pentru ca Blaga si ai lui au fost de o incompetenta monumentala, mai ales in momentul crucial al puciului.
    Pana atunci, insa, avem sa ne chinuim…

    cantul_de_jale

    03/07/2012 at 5:54 pm

  135. UNPR, niste oameni färä onoare, rusine mizerabililor
    si UDMR, la fel o curvä.

    theo- nona

    03/07/2012 at 5:55 pm

  136. la info e un asa zis sociolog, o tanara canalie care zice ca se incheie perioada de dominatie a personajului basescu. M-am mutat la b1 dar peste tot aceleasi stiri nebune.

    cedric

    03/07/2012 at 5:57 pm

  137. Cred ca azi il suspenda si pe TB, incepe sa se adevereasca scenariul din EZ. 😦

    mar

    03/07/2012 at 5:58 pm

  138. Leonard Orban anunta senin ca nu mai cerem rambursari de la UE. Sigur, ne dau banii afara din casa. Intre timp e ingrijorat ambasadorul american. E bine, incepem sa asteptam americanii. Poate de data asta chiar vin peste 50 de ani. MRU cheama la un meeting peste doua zile. Sa fie sanatos, peste doua zile va cere azil politic undeva ca tarasenia e gata in seara asta. La miezul noptii Crizel e prezident, sdpres fericirea socialistilor europeni.
    Va marturisesc ca pina acum nu aveam nimic nici cotra nici pentru socialistii UE. Azi am ajuns la concluzia ca socialism rimeaza cu lipsa de scrupule si o crasa lipsa de valori morale. Ca sint socialisti UE sau stalinisti din anii 50, e aceeasi mentalitate.

    Aha

    03/07/2012 at 6:00 pm

  139. Se pare ca si UDMR, si minoritatile, si UNPR sint toti niste jigodii virite in acest plan. Blaga si PDL sint doar fraieri. Blaga e in plus la fel de buldog ca o mamaliga fiarta in prea multa apa.

    Aha

    03/07/2012 at 6:02 pm

  140. este ceva ireal, trantorul ce nu a dat pela parlament, a fost ales
    este ceva de neconceput, ce il calificä?

    theo- nona

    03/07/2012 at 6:04 pm

  141. Crin Antonescu este Presedintele Senatului, omul doi in stat. Rusine, rau am ajuns 😥

    mar

    03/07/2012 at 6:05 pm

    • Stai ca inca se poate si mai rau: sa ajunga presedinte interimar in locul lui Basescu

      cedric

      03/07/2012 at 6:10 pm

    • e un presedinte care va fi contestat la CCR

      Hronic

      03/07/2012 at 6:11 pm

  142. Pe B1, nea Alecu Racoviceanu, „demonstreaza” ca usLASII fac EXACT ce au facut PDListii 🙂

    emil

    03/07/2012 at 6:06 pm

  143. george crin laurentiu ai o mare problema!! de maine trebuie sa te trezesti de la ora 7!!!

    radu2

    03/07/2012 at 6:06 pm

  144. Cica USL anunta ca guvernul isi va asuma raspunderea pe VU si legea referendumului

    cedric

    03/07/2012 at 6:09 pm

  145. Legea uninominalului pur prin asumare, este una din pohte si suspendarea lui TB 😦

    mar

    03/07/2012 at 6:09 pm

  146. @aha
    tot raul spre bine/anul viitor pe vremea asta bugetul de pensii s-ar putea sa fie echilibrat/vor muri citeva zeci de mii de pensionari de foame si lipsa de medicamente
    antele vor avea audienta scazuta:citeva sute de mii de oameni nu vor mai avea curent electric fiind debransati de la retea pentru neplata facturilor
    si ,il vom auzi intr-un ultim miting pe antonescu promitind mariri de salariu
    apoi o vom lua de la capat cu ” constructia statului de drept” ;nu degeaba avem mesterul amnole si miorita simboluri nationale

    intimplator

    03/07/2012 at 6:10 pm

  147. Nenorocitul de Racoviceanu incepe sa maraie la senatorul PDL, nu pricep ce vrea acest jeg sprijinator de hidrant 👿

    mar

    03/07/2012 at 6:13 pm

  148. Stie cineva cu cite voturi a fost ales Crin? Sa stim daca au deja 2/3 din total.

    Aha

    03/07/2012 at 6:14 pm

  149. Se dovedeste ca Blaga e de fapt un idiot util. Util pentru USL bineinteles. Bine i-a strigat un Uselist: Taran prost.

    Aha

    03/07/2012 at 6:15 pm

  150. Crin Antonescu vorbeste in calitate de3 presedinte al senatului, unul ilegal care ar tb arestat ptr. trdare nationala.

    mar

    03/07/2012 at 6:16 pm

  151. Si tot circuzl asta, distrugerea a 22 de ani de inaintari cu pas de melc, doar ca sa ajunga Crin Bidon Gol presedinte. Scuzati, da la asa electorat asa prezident. Adica electorat Bidon Gol. Astept boborul sa iasa cu: noi muncim nu gindim.

    Aha

    03/07/2012 at 6:19 pm

  152. Buna seara,
    Cred ca ar fi necesar sa ne lamureasca @cetatean daca prin actiunea de destituire a lui Blaga s a incalcat legea sau nu.
    S a incalcat regulamentul senatului?S a incalcat vre o prevedere constitutionala?
    Daca da mai avem o speranta.

    Daca da atunci trebue depuse imediat plingeri penale sau dupa caz sesizata CCR.
    Presa ca de obicei aduce in prim plan tot soiul de nemernici sau neaveniti care si dau cu parerea fara a se sprijini pe argumente legale.
    Eu cel putin consider ca nu trebue sa iesim pentru a apara o persoana ci pentru a apara statul de drept.
    Cred ca toata lumea ar trebui sa se concentreze pe subiectul-incalcarea legii-distrugerea statului de drept.

    tucu2

    03/07/2012 at 6:25 pm

    • a raspuns mai sus: „Decizia 601/2005 a CCR: “Votul acordat președintelui unei Camere este un vot politic care nu poate fi anulat decât în cazul în care grupul care l-a propus cere revocarea politică a acestuia sau, în cazul unei revocări ca sancțiune, când acest grup sau o altă componentă a Camerei solicită înlocuirea din funcție a președintelui pentru săvârșirea unor fapte care atrag răspunderea sa juridică. Această înlocuire se poate face numai cu o persoană din același grup parlamentar, care nu-și poate pierde dreptul la funcția de președinte, dobândit în virtutea rezultatelor obținute în alegeri, respectându-se principiul configurației politice. în același sens, Curtea Constituțională reține că revocarea din funcție înainte de expirarea mandatului produce întotdeauna efecte numai asupra mandatului celui revocat, iar nu și asupra dreptului grupului parlamentar care a propus numirea lui, de a fi reprezentat în Biroul permanent și, în consecință, de a propune alegerea unui alt senator în locul devenit vacant”.
      Decizia 1630/2011 prin care CCR a fost de acord cu înlocuirea lui Geoană s-a bazat pe faptul că PSD i-a retras sprijinul politic lui Geoană. Geoană nu a fost sancționat, cum vor să facă acum USL cu președinții celor două Camere. CCR a zis în decizia 1630: “Ipoteza analizată de Curte în considerentele acestei decizii (601/2005) și textele din Regulamentul Senatului cu privire la care aceasta s-a pronunțat privesc însă revocarea unui membru al Biroului permanent al Senatului (președintele Senatului) cu titlu de sancțiune juridică, pentru încălcarea Constituției sau a regulamentelor parlamentare, la cererea altui grup parlamentar decât cel care l-a propus, iar nu ipoteza revocării ca urmare a retragerii sprijinului politic”. Or, dacă se cere sancționarea lui Blaga și a lui Anastase, ne menținem în sfera de Deciziei 601, care păstrează dreptul PDL de a-și menține cele două funcții. Blaga și Anastase nu sunt revocați de propriul partid.”
      PRIMITIVISMUL USL PRIMEAZĂ LEGII: îl suspendă pe Blaga “pentru că au majoritate”.

      Sare'n Ochi

      03/07/2012 at 6:44 pm

  153. OK,
    Baieti si fete pe drum spre PV. Astazi sper sa avem „live”. Prima transmisiune la ora 19:15-30!

    Theophyle

    03/07/2012 at 6:25 pm

  154. Salut !
    Basescu tace.
    Pedelistii nu sunt in strada, in fata Parlamentului (unde sunt tinerii din PDL ?).
    Generalu` cu 4 stele („impodobit” de Base) asteapta la colt, sa vada cum se termina tarasenia.
    La fel si barosanii din armata/politie, care doar schimba stapanul.
    In Parlament, Blaga si colegii fac piruete gratioase, cu efect nul.
    Iar noi ne mangaiem pe papioane, in Piata Victoriei.

    In conditiile astea, sa nu ne miram ca ne incaleca degraba Copilotu` si Porumbacu. 😦

    Tzepelica

    03/07/2012 at 6:28 pm

    • timi, salut 🙂 o intrebare – Tu ti-ai mangaiat papionul in ultimul timp? Daca nu vino si tu sa-l mangai cu noi! Uite pe asta chiar nu o accept!

      Theophyle

      03/07/2012 at 6:30 pm

      • Bine faceti ca mergeti, nu e toata tara o adunatura de zombie. Succes.

        Aha

        03/07/2012 at 6:33 pm

      • Eu m-as duce la Parlament, sa-i scot afara pe ticalosi de turul pantalonilor.
        Din nefericire, am in grija o mama de 91 de ani, nevazatoare, total dependenta de mine.
        Cand am avut ocazia si posibilitatea, mi-am facut datoria de cetatean.
        Cu varf si indesat, fara sa stau pe ganduri.

        Tzepelica

        03/07/2012 at 6:35 pm

      • Bravo! As fi vrut sa fiu acolo. Sa tineti fetele in linia a doua. Nu m-ar mira sa iasa cu bastoane.
        “Să ne batem! Blestem pe noi dacă nu ne batem!”

        anaphoricus

        03/07/2012 at 6:36 pm

  155. I-am uitat pe gugustiuci.
    Ei n-au habar si nici nu-i intereseaza ce se intampla.
    „Baietii” alearga dupa bere sau stau la o tabla iar „fetele” dreg ciorba/cauta leusteanu` sau pun de-o barfa..
    Asta-i drama !

    Tzepelica

    03/07/2012 at 6:31 pm

  156. Theophyle

    03/07/2012 at 6:39 pm

  157. Aflu acum ca MRU planuise o iesire in strada – cea de joi din Pta Revolutiei. Blaga si ai lui au incercat sa o confiste, anuntand un miting al Pdl-ului in aceiasi locatie.
    In cazul asta, scuzele mele Theophyle, dar ai avut dreptate, Pdl-ul nu merita niciun … nu stiu cum sa zic ca sa nu fiu lipsit totusi de eleganta, hai sa spunem niciun… sprijin, cat de mic.
    Eu voi fi joi imbracat in alb la mitingul organizat de MRU, conform celor solicitate intr-un e-mail:
    „Vă invit să participați, alături de mine și echipa Inițiativei Civice de Centru Dreapta, la manifestația care va avea loc joi, 5 iulie, la ora 18:00, în Piața Revoluției. Este important să fim cu toții îmbrăcați în alb, o culoare neutră din punct de vedere politic și reprezentativă pentru onestitatea cu care ne raportăm la o schimbare profundă a politicii în România.
    Salvarea statului de drept, a valorilor și instituțiilor democratice din România este responsabilitatea noastră, a tuturor!”
    (citat din e-mail-ul primit de pe adresa mru.dreapta@gmail.com).

    victor.vb2

    03/07/2012 at 6:43 pm

    • Nu stiu daca-l auzi pe Oltean, are un discurs de doua parale raportat la gravitatea faptelor 😦

      mar

      03/07/2012 at 6:46 pm

  158. E clar, vor sa calce totul in picioare.Vor sa desfiinteze PDL-ul, opozitia.Si pe Basescu sa-l umileasca, chiar daca iese din scena, nu -l vor lasa sa iasa onorabil.Asta e razbunarea lor.Din pacate sintem in minoritate si in Parlament si chiar pe strada.

    papiciulo

    03/07/2012 at 6:44 pm

  159. s-au incalcat atatea legi, ca nu imi ajung 10 maini sa scriu. Dupa ce CCr va incepe sa se pronunte oficial, am mai spus, Basescu va avea depline puteri sa actioneze ca garant al respectarii Constitutiei.

    Cetatean

    03/07/2012 at 6:44 pm

    • Basescu probabil n-o sa mai fie presedinte la vremea aia.Deciziile CCR i-au infuriat atat de mult incat nu mai tin cont de nici o lege si nici ca suntem totusi in Europa si nu prin Africa.Eu nu stiu cum o sa se termine toate astea, dar bine n-o sa fie.

      papiciulo

      03/07/2012 at 7:08 pm

    • Pai pina diseara Basescu e suspendat si treaba trecuta in monitorul oficial. Garantul respectarii Constitutiei din seara asta este Antonescu.

      Aha

      03/07/2012 at 7:12 pm

  160. Radu F Alexandru la Badin. Sunt curios ce va zice dupa ce declara saptamana trecuta ca Blaga va scoate PDL de sub influenta lui Basescu (aproximativ). Ce n-a rda ei acum sa-i salveze Basescu!

    cedric

    03/07/2012 at 6:45 pm

  161. Sper ca Ponta si Antonescu sa ajunga cat de curand in inchisoare.

    tiberiu2009

    03/07/2012 at 6:46 pm

    • Din pacate posibil sa ajunga cine vor ei.

      papiciulo

      03/07/2012 at 6:52 pm

  162. Madalin Voicu la TvRInfo, Presedintele tb revocat cat mai curand 😦 Urat a imbatranit acest individ 👿

    mar

    03/07/2012 at 6:58 pm

    • Medelin a fost urat de la nastere, pe parcxurs a atins si apogeul urateniei spirituale

      luminita

      03/07/2012 at 7:09 pm

  163. Imi vine in minte o intrebare: de ce au asteptat – oare – pana acum?
    Ca au avut o majoritate chiar si mai mare – tinand cont ca ii aveau si pe cei ales local – pana acum cateva zile.
    Raman interzis totusi cat de bine au putut juca – Ponta, cu aparenta sa teama privitor la plagiat si la incalcarea hotararii CCR in privinta participarii la Consiliul European; Antonescu, care a tacut pana in ultimul moment; Udmr-ul, care nu a lasat deasemenea sa rasufle nimic. Si chiar si cretinii de la Unpr si sulfele de minoritati. Este teoretic imposibil ca o miscare de asemenea anvergura sa ramana secreta, dar totusi Pdl-ul si-a vazut linistit de ale lui cu Conventia si cu alegerile triumfale, NR i-a dat inainte cu plagiatul, si insusi fostul sef al Sie – MRU si Presedintele se pare ca au fost luati total pe nepregatite.
    Nu cred ca T. basescu a inytuit asa ceva – in fata unei lovituri atat de puternice nu ar fi avut sens iesirea sa de ieri, sa isi apere „masteratul” din Norvegia.
    Cu regret si spaima, trebuie sa spun ca suntem „grogy” (sau cum dracu’ se scrie!)…
    Dar chiar si asa, trebuie sa luptam si sa salvam ce se mai poate salva. Eu unul nu emigrez, desi acum – spre deosebire de 1990 – mi-ar fi foarte usor.
    la dracu, trebuie sa le aratam ca inca existam.
    Si iata o propunere: ce parere aveti de o greva fiscala? Poate lipsa banilor i-ar face sa dea inapoi? Poate ca este o prostie ce spun si nici nu se poate face, dar totusi ceva trebuie facut, nu numai iesit in strada, dar ceva care sa-i doara intr-adevar!

    victor.vb2

    03/07/2012 at 7:13 pm

  164. au publicat in MO revocarea lui Blaga.

    mar

    03/07/2012 at 7:17 pm

  165. Hehe, curat stat de drept. Acuma aia din evz zic de USL, eu zic de parlament in totalitate
    „De azi-dimineață, USL a ignorat trei articole din Constituție, patru articole de lege, patru articole din Regulamentele celor două Camere și două decizii ale Curții Constituționale. EVZ ține evidența ilegalităților comise de Putere de la începutul zilei.”

    Stiti de ce in Romania nu e ca in Germania sau Suedia sau Elvetia? Este o singura diferenta. Da, una singura mare si lata. Nu sint aia mai buni, nu e sistemul legal mai bun, nu are legatura cu pozitia geografica. Singura si unica diferenta este :
    Unde-i lege nu-i tocmeala.
    Chiar parlamentul incalca 10 legi intr-o zi.

    Aha

    03/07/2012 at 7:19 pm

  166. Prin telefon din Victoriei…Sunt mai multi decat ieri. Pancarte: Istoria Literaturii Romane de Victor Ponta, Plagiatul este pontagios etc.
    Jandarmii nu le dau voie sa se plimbe prin fata Guvernului…

    hope

    03/07/2012 at 7:19 pm

    • Bravo, felicitari suntem alaturi de voi virtual si sper ca de joi, fizic.

      mar

      03/07/2012 at 7:23 pm

  167. acolo ar trebui sa fie acum si cei 70000 de votanti ai lui ND sau cel putin jumatate din ei.

    Vali Nisipeanu

    03/07/2012 at 7:22 pm

  168. au demis si Avocatul Poporului 😦

    mar

    03/07/2012 at 7:22 pm

    • Dorneanu, evident ca este Avocatul Poporului.

      mar

      03/07/2012 at 7:26 pm

  169. Din piata: a venit si MRU!!!

    Moldoveanu

    03/07/2012 at 7:26 pm

    • De unde stii, ce urmaresti?

      mar

      03/07/2012 at 7:26 pm

      • e pe hotnews.

        Aha

        03/07/2012 at 7:30 pm

      • Am om de incredere de al vostru acolo. Intre timp e si pe hotnews. dar eu din piata stiu.

        Moldoveanu

        03/07/2012 at 7:56 pm

  170. PRESEDINTELE face declaratii la 20.30!!

    cedric

    03/07/2012 at 7:26 pm

    • Cred ca e prima oara cand voi urmari cu reala teama declaratiile sale.

      uitaroh

      03/07/2012 at 7:29 pm

      • si eu, dar si cu speranta!

        cedric

        03/07/2012 at 7:30 pm

  171. Traian Basescu declaratie de presa la 20,30

    mar

    03/07/2012 at 7:27 pm

    • Stare de urgenta? Sau o lalalie cu chemari la calm si apeluri catre parlament sa nu mai incalce ina 10 legi ca 10 ajung pe azi. Sa mai incalce niste legi si miine.

      Aha

      03/07/2012 at 7:31 pm

    • Cedric, este mult pana se urneste bulgarele. Sunt peste 200 zice si Badin.

      mar

      03/07/2012 at 7:34 pm

    • Daca nu plecam maine dimineata in delegatie, ma duceam si eu.

      mar

      03/07/2012 at 7:35 pm

      • sunt aproape dublu decat au fost ieri, aproape de 400-500 de oameni. S-au impartit pentru ca jandarmii fac probleme!

        Theophyle

        03/07/2012 at 7:52 pm

        • Ieri cand am ajuns eu, destul de tarziu, am fost socata cand am vazut cata politie era in coltzul dinspre Antipa. Cred ca erau 4 motociclete, 4 masini cu giriofar si un Audi negru.

          mar

          03/07/2012 at 7:54 pm

  172. Daca un bidon gol ca Antonescu reuseste o lovitura de stat, asta spune ceva si despre opozitie, adica de PDL. Astia sint ori autisti geniali ori idioti. Blaga a avut o singura preocupare, cum sa ajunga el sef si sa faca intelegeri cu USL. Cum s-a vazut sef, a crezut ca gata e cu sacii in caruta, deja impartea guverne dupa alegerile din toamna. Asa ca prima grija a PDL sub prezidentul Blaga a fost sa elimine competitia la guvernele facute de PDL prin Spania. Da-i si injura la Macovei, pune-i strimbe la MRU, hai sa-i confiste ei demonstratia anuntata pe joi. Acuma i-a pocnit trenul. Na va suparati, dar merita.

    Aha

    03/07/2012 at 7:42 pm

  173. Demeter este corespondenta noastra la fata locului.

    1. S-a intalnit cu Dl MR Ungureanu care transmite comunitatii Politeia numai bine. Avem poze cu el le vom posta mai tarziu;
    2. Impoprtrant sa ajungem si joi;
    3. Sunt cam dublu + decat au fost ieri, multi jurnalisti si TV – Cam 500 de oameni

    Aveti niste poze, aici!

    http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/07/03/imagini-de-la-protestul-ghilimelelor/

    Theophyle

    03/07/2012 at 7:43 pm

    • Desy, multumiri ptr. efortul pe care-l faci 😀

      mar

      03/07/2012 at 7:52 pm

    • ce frumosi sunt toti! sa va dea Dumnezeu sanatate si succes!

      cedric

      03/07/2012 at 7:58 pm

    • Pai RealitateaTV zicea ca aproape 100 🙂

      emil

      03/07/2012 at 9:13 pm

  174. Mie imi place de Blaga cand spune: e imposibil sa se intample asta sau ailalta.Sa fii sigur atunci ca tocmai aia o sa se intample,

    papiciulo

    03/07/2012 at 7:51 pm

  175. Am devenit republica bananiera.Iar imi amintesc ce naiv am fost cand am intrat in NATO si UE: gata santem si noi in randul lumii.Aiurea…

    papiciulo

    03/07/2012 at 7:53 pm

  176. SubscribeEla Simona • 187 subscribers
    6 minutes ago near Bukarest • .CEEA CE NU VEDETI LA TELEVIZIUNI , VA SPUN EU : Azi dimineață, la ora 8.00, toți ofițerii SRI, atât din structura centrală, cât și din teritoriu, au fost convocați de urgență la sedii– chiar și cei care se aflau în concediu – printr-un Ordin semnat de către PESEDISTUL George Cristian Maior, directorul SRI. Toți șefii unităților SRI din țară au primit încă de sâmbătă, ora 10.00, o o Circulară de la centru, prin care, sub pretextul stării de urgență, li se cerea să își convoace subalternii. Ajunși azi-dimineață la serviciu, aceștia aveau să constate cu stupoare că sunt, începând din acel moment, PENSIONARI. Astfel, nu mai puțin de 500 de ofițeri superiori ai Serviciului Român de Informații, sub presiune și amenințări că, dacă nu semnează, vor fi dați afară PE LOC și li se vor întocmi dosare penale pentru te miri ce, au semnat cererile de pensionare. Deja 27 de cadre ale Serviciului, cu grade de maior și colonel, m-au contactat azi , telefonic. Ei mi-au relatat că „epurarea” inițiată de seful SRI se face fără acceptul CSAT și că doar trei segmente – însă cele mai importante (cunoscătorii își vor da seama de gravitatea fără precedent a situației!) – au fost distruse azi: 1. Direcția de apărare a Constituției, 2. Direcția anticorupție, 3. Direcția informații clasificate. IATA , CEEA CE AM ANTICIPAT, S-A INTAMPLAT !
    prospatura de pe pagina domnului Aligica…e grav, foarte grav 😦

    Vali Nisipeanu

    03/07/2012 at 7:55 pm

    • am uitat de ghilimele, damn it am fost lovit de pontanita :)…doar ultimul aliniat este al meu , restul e plagiat.

      Vali Nisipeanu

      03/07/2012 at 7:56 pm

      • Vali,
        este un zvon nefondat si o intoxicare crasa! Asta nu se intampla intr-un stat NATO. Nu uitati ca ei sunt afiliati la structurile respective NO WAY!

        Theophyle

        03/07/2012 at 7:59 pm

        • Ar fi bine sa fie asa, dar lasa-ma sa am o samanta de indoiala, mai ales ca am fost in structurile militare o buna parte din viata mea si stiu cum gandesc. Nu cred ca s-au schimbat prea mult! 😦

          Vali Nisipeanu

          03/07/2012 at 8:03 pm

        • Eu nu ma mai mir de nimic.Inclusiv ca Ponta sa anunte ca iesim din NATO.

          papiciulo

          03/07/2012 at 8:04 pm

        • Sper ca aveti dreptate..dupa ceea ce s-a intamplat azi..

          nightsmoker

          03/07/2012 at 8:05 pm

  177. B1TV !!!

    gigel

    03/07/2012 at 8:02 pm

  178. Theophyle, ai prezis de cateva luni ce se va intampla. Iar nu te-a inselat globul de cristal.
    MRU la Turcescu. Cristoiu a prezis de doua saptamani nenorocirea.

    mar

    03/07/2012 at 8:03 pm

  179. Avem deja un arestat sau doi. Stim numai ca fost saltat Cristi Soimaru – bruscat si cu geanta rupta. Sectia 1 Politie

    Theophyle

    03/07/2012 at 8:05 pm

    • E de rau 😦 au devenit violenti.

      mar

      03/07/2012 at 8:09 pm

      • Pe site-ul realitatea scrie ca in jur de 200 de persoane au fost locate la iesirea de la metrou, din cauza ca protestul nu este autorizat.

        mar

        03/07/2012 at 8:12 pm

        • Cum spuneam mai devreme … scoateti fetele din lina intai. Pana sa apara galeriile in PV.

          anaphoricus

          03/07/2012 at 8:16 pm

        • Trebuie autorizatie ca 2(doua) persoane sa poata trece prin fata guvernului? E drept, cu ghjilimelele pe hartie 😦

          emil

          03/07/2012 at 9:15 pm

  180. Basescu va anunta la 20.30 ori demisia sa ori dizolvarea Parlamentului.Asta daca e Basescu.

    papiciulo

    03/07/2012 at 8:06 pm

  181. nici una nici alta.

    Cetatean

    03/07/2012 at 8:14 pm

    • de acord City 🙂

      mircea

      03/07/2012 at 8:15 pm

    • Tu ce crezi? Va fi doar o atentionare?

      cedric

      03/07/2012 at 8:22 pm

  182. seara buna Theophyle all 🙂
    Ii saut mana cu drag lui Desy 🙂
    Parerea mea.
    S-au oprit.Reactzia a fost puternica.Se va merge cred pe variantele legale.Sesizare CCR si invalidarea a tot ce s-a intamplat azi.
    Am vazut declaratzia lui Mitrea si am impresia ca este un aranjament(daca o fi)
    Sau cu noua conducere,senat ,cd,stau in stand by si accepta in continuare jocul democratic cu ce va fi sa fie in toamna tarziu.
    Sau catziva papuasi parlamentari risca puscaria.
    La o prima vedere,in afara faptului f. grav ca s-au incalcat reguli/const/etc ,faptul ca Anastase si Blaga au pierdut,nu pare o pierdere(se poate sa ma insel)asta-i impresia la marginea strazii(cel putzin anastase,sa nu mai vorbesc)
    Miroase a MRU.Miroase a bine vreau sa zic 🙂

    presiunea in strada este foarte buna in continuare.Felicitari suntetzi nishte „nebuni” frumosi.As vrea sa fiu cu voi 🙂
    Piratul cvred ca ar trebui sa fie f. atent ce declara.Orice analogie cu dec.89 poate fi posibila dar numai in anumite conditzii. 🙂 imo

    mircea

    03/07/2012 at 8:14 pm

    • Nu se vor opri niciodata.Doar cand Basescu nu va mai fi la Cotroceni.

      papiciulo

      03/07/2012 at 8:26 pm

      • Nici atunci !

        emil

        03/07/2012 at 9:16 pm

    • Mircea,
      Sa credem ca totul este orchestarta de MRU este atat de SF, incat… chiar daca iubesc stilul, nu pot totusi sa nu fiu cu picioarele pe pamant si sa vad ca al doilea om in stat este crin Antonesc, in acest moment.
      Astia au pasii calculati.
      Nu vad asta din partea opozitiei, nici macar din partea lui Mru nu vad altceva decat lozinci din pacate…
      Nu cred ca trebuie sa ne amagim, Mru nu are nicio putere din pacate, alta decat avem fiecare dintre noi. Dimpotriva, Mru este omul care acum probabil nici nu stie pe cine se poate baza, dupa atatea tradari…
      Si eu as vrea sa fiu optimist, dar din pacate nu pot…
      Sper din tot sufletul sa ma insel eu.

      victor.vb2

      03/07/2012 at 8:26 pm

      • Papiciulo ,Victor vb2. 🙂
        de acord cu voi ,nu trebuie lasata garda jos niciodata cu indivizii ashtia,si trebuie presiune pe ei.
        M-am referit doar la ce zic oamenii de aici de pe strada.Anastase nu e nicio pierdere,ptr. Blaga au fost putzintel mai evazivi.
        ….
        Basescu he-he prima salva de tun 😆

        mircea

        03/07/2012 at 8:40 pm

  183. Mie imi e frica ca au cumparat pe cineva la CCR.
    La echilibrul de acolo (5-4) daca au cumparat pe cineva e letal.

    tiberiu2009

    03/07/2012 at 8:18 pm

  184. Dau imagini la B1, sunt multi

    mar

    03/07/2012 at 8:18 pm

  185. Daca cineva are bunavointa cand va incepe conferinta de presa a lui TB sa „retransmita” punctele mai importante..din pacate nu am acces la un net care sa imi ofere posibilitatea de a vedea/asculta online. Multumesc

    nightsmoker

    03/07/2012 at 8:23 pm

  186. Sunt multi, cuminti si civilizati. De ce au facut atunci arestari? De frica?

    cedric

    03/07/2012 at 8:23 pm

    • Inca nu e momentul! Sper sa nu vina, desi…..:-(

      emil

      03/07/2012 at 9:18 pm

  187. Salutare all

    Sunt cu sufletul alaturi de voi ! Jos palaria pentru ceea ce faceti la Bucuresti ! Este o batalie pe viata si pe moarte !
    Daca USLabarii triumfa suntem pierduti !

    Reddog

    03/07/2012 at 8:27 pm

  188. Cristoi – „este o complicitate a SRI-ului…… sa vina dl. Maior si sa ne explice.”

    mar

    03/07/2012 at 8:27 pm

  189. Incredibil, am plecat cateva ore ca la intoarcere sa aflu ca s-a schimbat Av. Poporului iar Antenescu e presedintele Senatului si f. probabil viitorul presedinte interimar al Romaniei. Niciodata nu mi-am inchipuit ca se pot face atatea ilegalitati in Parlament intr-o singura zi IN ROMANIA! Nu prea am apucat vremuri politice mai negre, nu credeam ca se poate asa ceva!

    Trebuie sa iesim cat mai multi in strada, nu se mai poate asa ceva!!! Joi voi fi in piata!

    dmariuss

    03/07/2012 at 8:31 pm

    • Cristoiu spune ca vineri seara va fi Presedinte. Au scos presa de la sedinta Comisiei juridice.

      mar

      03/07/2012 at 8:33 pm

      • Puturosul national/Tradatorul national cred ca este mai corect

        mar

        03/07/2012 at 8:34 pm

  190. Ce ma deranjeaza pe mine este modul pasiv in care Uniunea Europeana asista la o lovitura de stat in propriile granite si nu misca un deget.

    clemycali

    03/07/2012 at 8:35 pm

  191. madam Reding a miscat ceva si Daul din PPE. Rompuy si restul se uita ca blegii.

    Cetatean

    03/07/2012 at 8:36 pm

    • Rompuy este un cretin depasit de evenimente. De la obama nu trebuie sa asteptam nimic. Basescu a vorbit sau nu?

      clemycali

      03/07/2012 at 8:37 pm

  192. Trian Basescu cere lui Ponta, Antonescu, Constantin, Oprea si UDMR le cer sa inceteze imediat actiunile impotriva institutiilor statului roman.
    Tinta finala este punerea sub control a justitiei, suspendarea este intermediara. Conform planificarii urmeaza sa se intample in urmatoarele zile.

    mar

    03/07/2012 at 8:37 pm

  193. Basescu delaratii…

    DanSu

    03/07/2012 at 8:38 pm

  194. Efectele vor fi economice, extrem de grave asupra Romaniei.

    mar

    03/07/2012 at 8:38 pm

  195. Fac apel la responsabilitate.

    mar

    03/07/2012 at 8:39 pm

  196. Ce inseamna declaratia asta?

    cedric

    03/07/2012 at 8:40 pm

    • Nu suna bine ptr. cei enumerati, sper sa-i salte.

      mar

      03/07/2012 at 8:41 pm

  197. Eu nu stiu cat control mai detine Basescu asupra fortelor armate ptr ca se impune declansarea starii de urgenta. Nu ar intampina obiectii nici de la UE si nici din partea SUA. Desi la cata prostie e in capul Departamentului de Stat cine stie.

    clemycali

    03/07/2012 at 8:40 pm

    • Am citit. Acum depinde si cat sprijin va avea din afara Basescu. daca idiotii de la UE nu se misca repede si nu ii dau ok-ul, se trezesc cu un Belarus in inima UE.

      clemycali

      03/07/2012 at 8:44 pm

  198. Un individ deosebit … Aveti grija de el…
    Ieri ma ameninta ca ma baga la „separeau”..

    DanSu

    03/07/2012 at 8:42 pm

    • stati putin, asta era agent? si va filma?

      dmariuss

      03/07/2012 at 8:44 pm

      • tu ce crezi ca facea „dulapul”, are o privire „blajina” de tinut minte

        mar

        03/07/2012 at 8:48 pm

  199. In premiera de la corespondenta noastra de „razboi” din Piata Victoriei Desy Demeter (Politeia) impreuna cu dl Ungureanu:

    Theophyle

    03/07/2012 at 8:42 pm

    • 🙂

      mar

      03/07/2012 at 8:45 pm

    • Ma bucur sa constat ca Desy este la fel de frumoasa precum scrie.

      luminita

      03/07/2012 at 8:51 pm

  200. romane, dormi linistit. USL vegheaza incepand de astazi pentru tine. o rusine, sper sa ne trezim odata din acest somn adanc cand avem stampila in mana

    pasescurte

    03/07/2012 at 8:42 pm

  201. Sa traiasca stimata Doamna si MRU 🙂

    Cetatean

    03/07/2012 at 8:43 pm

    • Tu ce ai inteles di ndeclaratia presedintelui? un avertisment? Va urma desfiintarea parlamentului?

      cedric

      03/07/2012 at 8:46 pm

      • Avertisment. Urmeaza dupa aia alte masuri. Deocamdata Blaga a contestat la CCR revocare si 101% va castiga.

        Cetatean

        03/07/2012 at 8:54 pm

    • Cetatean,
      ai grija ce scri/comentezxi esti citi din scoarta in scoarta 🙂
      Am fost complimentati 😆 Mde politica!

      Theophyle

      03/07/2012 at 8:50 pm

      • ei pe bune 🙂

        Politeia a fost complimentata, eu sunt un membru!

        Cetatean

        03/07/2012 at 8:53 pm

  202. Imi pare rau, ieri mi s-au umfat picioarele, azi nu am mai putut ajunge… Sunt alaturi de voi..

    DanSu

    03/07/2012 at 8:43 pm

  203. Frumosi! O poza senina intr-o zi neagra.

    cedric

    03/07/2012 at 8:44 pm

  204. Sarut-mana doamna…

    DanSu

    03/07/2012 at 8:45 pm

  205. ce poate face Basescu in acest moment mai mult decat aceasta declaratie? Mi s-a parut foarte ingrijorat Presedintele…

    dmariuss

    03/07/2012 at 8:46 pm

    • Mie mi s-a parut indarjit!

      cedric

      03/07/2012 at 8:47 pm

  206. e foc de avertisment, asteapta Decizii ale CCR. Apoi va trece la aplicarea legii, caci deciziile CCR sunt definitive si general-obligatorii.

    Cetatean

    03/07/2012 at 8:47 pm

    • poate sa-i salte?

      mar

      03/07/2012 at 8:49 pm

    • La ce decizii ale CCR te referi? Si chiar daca deciziile vor fi date, poate chiar in noaptea asta, daca judecatorii inteleg ce se intampla, cand vor fi publicate in MO controlat de Guvern ? In opinia mea avem o fereastra de maxim 24-48 de ore in care se poate face ceva ptr a impiedica lovitura de stat. Si asta daca Basescu detine controlul fortelor armate si va avea si sprijin politic din exterior (UE si Washington).

      clemycali

      03/07/2012 at 8:52 pm

  207. Gata, Putoarea nationala a gasit motivul de suspendare. Este foarte grav, cea ce inseamna ca a luat decizia.

    mar

    03/07/2012 at 8:50 pm

  208. Crin cica declaratia e amenintatoare. O sa-l suspende. Macar de ar apuca presedintele sa le franga gatul.

    cedric

    03/07/2012 at 8:50 pm

  209. Idiot antenescu: „Atac la institutia fundamentala…” …
    Deci nu exista institutii fundamentale… Exista INSTITUTIA…
    Bolsevic.. PARTIDUL, CEAUSESCU , ANTENESCU….

    DanSu

    03/07/2012 at 8:51 pm

  210. Putoarea ataca iar CC,…nimeni nu poate intezice acestui for sa ia decizii. Astazi au fost schimbate printr-un vot foarte clar, constitutional au fost schimbate niste persoane.
    Este nebun, urla Europa si el vorbeste de Constitutie. Nu ne tem de Traian Basescu, asta este desfigurat de ura,

    mar

    03/07/2012 at 8:52 pm

  211. Seara buna
    Musai sa fie schimbat Basescu cu Antonescu . Chiar si provizoriu . Asa Nastase poate fi gratiat anticipat , fara sa faca nici macar o cerere .
    (G&M) Am scris eu mereu : cu astia se poate discuta doar cu AK-47 in coaste .
    Voi , intelectualii astia, nu pricepeti nimic din istorie . 😆

    Nu invatati nimic nici macar din declaratile tatucului : „la situatii straordinarie , masuri straordinarie „.

    stefan60

    03/07/2012 at 8:52 pm

  212. Din pacate cum va fi perceput mesajul preseditelui, pun pariu

    Si iata ca atacul inadmisibil la democartie, la partidele politice , de catre TB , este o incalcare ingrozitoare, de neacceptat a constitutiei. Un motiv intemeiat sa se inceapa procedurile de suspendare.

    eugeni

    03/07/2012 at 8:53 pm

  213. Nu am provocat nici un fel de contraventie sau infractiune. Dar au calcat in picioare Constitutia.
    Traian Basecu afecteaza foarte grav imaginea acestei tari si seamna cu Ceausecu.
    Asta cand citeste juri ca este anuntul din 1947 😦

    mar

    03/07/2012 at 8:54 pm

  214. Hai ca o schimba si pe Roberta din functie. Comisia juridica a Camerei tocmai a votat revocarea ei in functie. Daca situatia nu ar fi chiar atat de grava m-as bucura ptr ca si ea si Blaga au stat la baza tradarii guvernului Ungureanu.

    clemycali

    03/07/2012 at 8:54 pm

  215. Anonescu mare canalie. Vreu sa-i vad pe Ponta si Antonescu dupa gratii.

    frovol

    03/07/2012 at 8:54 pm

  216. Privire buimaca, cuvantare nazista, amenintare asupta tuturor institutiilor…

    DanSu

    03/07/2012 at 8:55 pm

  217. In calitate de presedinte al senatului ii cere presedintelui bla, bla. Mama , ce as vrea sa-l vad la puscarie, cu toti aliatii lui.
    Cred ca nu mai dorm in noaptea asta!

    cedric

    03/07/2012 at 8:55 pm

  218. Ameninta Presedintele Romaniei, este inadmisibil ptr. o tara NATO si UE.

    mar

    03/07/2012 at 8:55 pm

  219. 🙂

    Buna seara si bine v-am regasit de la Manifestarea pasnica a „ghilimelelor”. Oameni multi, peste 400, civilizati, pasnici, cu coli A4, contra furtului intelectual. Salutari populatiei Politeia de la MR Ungureanu, care mi-a spus foarte amabil cat de citit este blogul nostru. Ne asteapta joi, imbracati in alb. 😀

    desydemeter

    03/07/2012 at 8:55 pm

    • felicitari!

      cedric

      03/07/2012 at 8:58 pm

    • Desy, multumiri ptr. cea ce faci 😀

      mar

      03/07/2012 at 9:01 pm

    • Bravo, stimata Doamna! 🙂

      Cetatean

      03/07/2012 at 9:01 pm

    • Deci Antena3 minte?
      Ca eu asa vad acum.
      In plus, se comenteaza ca avem „o manifestatie unica in lume impotriva plagiatului”
      Iar una (?) zice ca Basescu subordoneaza justitia, pe cale logica(!) din cea spus legat de dorinta usLASILOR de a isi subordonata justitia.
      Il cheama in ajutor pe Radu Tudor !

      emil

      03/07/2012 at 9:26 pm

  220. Putoarea nationala Crin minte in direct si spune ca Traian Basescu afecteaza foarte grav imaginea acestei tari,
    comparandu-i discursul de adineauri cu ce zicea Ceausescu in 20 dec 89
    Sa-l salte cineva pe schizoidul asta de Antonescu!

    Cica el , Crin, e presedintele ales al Senatului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ipocritul naibii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    luminita

    03/07/2012 at 8:55 pm

  221. maine vin si eu… Iarasi… in piata…
    Nu se poate, astia chiar ne cred prosti…

    DanSu

    03/07/2012 at 8:57 pm

  222. 😆
    Chucky imi aduce aminte de mine cand eram tare razboinic pe la vreo 5-6 ani.
    Baaa,cand iti dau una….dar eram cu spatele la el si in blocstarturi 😆

    mircea

    03/07/2012 at 8:57 pm

    • Erai si ales, neconstitutional, presedinte al senatului?

      emil

      03/07/2012 at 9:27 pm

  223. Declaratii Blaga.. revocarea nu a ajuns la MO. Vor sa ia atributiile CC maine, sunt nebuni daca faca asta

    mar

    03/07/2012 at 8:58 pm

    • Nu sunt nebuni. Sunt disperati ca a ajuns justitia la dosarele grele. Vezi ce spunea Cristoiu la B1 ieri seara.

      clemycali

      03/07/2012 at 9:00 pm

  224. Va fi pe viata si pe moarte. Basescu a punctat genial: parlamentarii vor sa scape de Justitie.

    Cetatean

    03/07/2012 at 9:00 pm

    • Cetatean, lasa punctatul. Ti-am pus o intrebare mai sus: o repet. Ce decizii ale CCR asteapta Basescu si cand sa fie date si publicate in MO aflat in subordinea Guvernului?

      clemycali

      03/07/2012 at 9:01 pm

      • exact, cum sa mai publice cand MO se afla la Guvern.

        mar

        03/07/2012 at 9:04 pm

      • 1. Legea VU – motivarea respingerii in totalitate. Asta ii doare cel mai tare, ar vrea sa forteze si sa o voteze din nou.

        2. Legea care elimina amendamentul Sova – decizia CCR (e de acord sau nu).

        3. Legea care permite ca referendumul pentru suspendarea presedintelui sa fie valabil indiferent de prezenta la vot (acuma e 50+1 din listele electorale).

        4. Respingerea debarcarii lui Blaga (a fost depusa azi sesizarea).

        Cetatean

        03/07/2012 at 9:04 pm

        • De publicat se vor publica, pentru ca nu pot refuza publicarea, le pot cel mult intirzia. Insa odata publicate deciziile, legile si efectele lor inceteaza de drept.

          Cetatean

          03/07/2012 at 9:06 pm

          • Va fi prea tarziu. Eu spuneam mai devreme ca avem 24-48 de ore, cred ca avem cel mult 24 de ore ptr a incerca macar oprirea loviturii de stat.

            clemycali

            03/07/2012 at 9:09 pm

        • Si cand le publica? MO e la Guvern!! Chiar daca sta CCR toata noaptea acolo tot nu stiu cum vor face fata la asaltul asta.

          clemycali

          03/07/2012 at 9:07 pm

      • 😆

        mircea

        03/07/2012 at 9:06 pm

    • C,
      cred ca timpul vorbelor a cam trecut!

      Theophyle

      03/07/2012 at 9:02 pm

      • de accord. Am citit ca de dimineata CCR s-a strans si lucreaza la foc continuu la motivari.

        Cetatean

        03/07/2012 at 9:05 pm

      • Exact. Si revin ca o placa stricata cu doua amendamente: ce sprijin are in exterior Basescu si cat control asupra fortelor armate. Ptr ca post factum va fi extrem de greu de facut ceva.

        clemycali

        03/07/2012 at 9:06 pm

    • Pai, conform Stoiceascai de la A3, asta inseamna ca Basescu dirijeaza justitia!

      emil

      03/07/2012 at 9:28 pm

  225. Legea Referendumului si legea CC 😦 Este inadmisibil ce se intampla, chiar nu pot fi saltati ptr. tradare nationala.

    mar

    03/07/2012 at 9:00 pm

  226. Am vb. si cu sora-mea, vine si ea maine…
    Unde cum?
    Faza cu plagiatul e cazuta in desutidine, dupa ce astia incearca sa plagieze (copy-pastw) revolutia bolsevica…..
    Vreau si alte idei… decat simplele ghilimele…

    DanSu

    03/07/2012 at 9:04 pm

    • Dl.Presedinte nu poate sa declare stare de urgenta? USL ataca institutiile statului de ceva timp.

      frovol

      03/07/2012 at 9:09 pm

      • Ar putea constitutional. Dar eu spun ca avem nevoie de doua conditii ptr asta: sprijin international si o armata cooperanta. Nu cred ca e sigur de nici una din aceste doua conditii.

        clemycali

        03/07/2012 at 9:10 pm

  227. Salut, l-am vazut pe MRU la B1 si mi s-a parut depasit de situatie. El o tot da inainte cu alegerile, dar alegerile nu mai au nici o legitimitate in cazul in care este atacata CCR. Mizeaza pe castigul electoral pe cand acum problemele sunt vitale.

    sls

    03/07/2012 at 9:08 pm

  228. Eu sunt dezamagit .Nu se mai poate face nimic.Cred ca Basescu asteapta resemnat suspendarea.

    papiciulo

    03/07/2012 at 9:09 pm

  229. Nu va faceti griji. Afirm cu certitudine ca conducerea SMG este favorabila presedintelui. 🙂

    Eduard

    03/07/2012 at 9:09 pm

    • Va rog sa imi scuzati cacofonia.

      Eduard

      03/07/2012 at 9:10 pm

    • Sa speram.

      clemycali

      03/07/2012 at 9:11 pm

  230. Concret, stie cineva ce-ar putea sa faca presedintele? pe cine se bazeaza?
    Este acum oarte clar ca nu a avut nici cea mai mica informatie privind ceea ce se planuia.
    Pot oare merge cu idea ca demisia lui Boc a fost o mare greseala, ca numirea lui MRU ca PM a fot o mare greseala, fiindca ne-am transformat doua piese grele pur si simplu in doi pioni, fara putere pe tabla?
    Poate ca asta a fost planul Usl-ului, al Udmr-ului si Unpr-ului, de la inceput? Asadar, pe ce forte se poate baza Presedintele?
    Sie? nu, Melescanu este un oportunist, este deja in bratele lui Antonescu, sa nu ne amagim.
    Sri? exclus, bineinteles;
    Parchetul, Dna, CCR? Ei nu pot lucra decat cu hartii oficiale, care daca nu se pubica in MO, nu exista!! Asadar, nimic nici de aici!
    Politie? Sa ne-aducem aminte de „Iesi afara, javra ordinara”?
    Armata? Nu cred ca se misca fara ordine directe, si nu cred nici ca Presedintele va incearca sa o foloseasca;
    Organizatiile civice? Da, tot respectul pentru ce facem/fac cele cateva sute de oameni care am mers/au mers la mitinguri, dar Usl-ul are forte de manevra la dispozitie, paramilitare (sindicatul pensionarilor, revolutionarii) care usor vor putea acoperi gura noastra.
    Altceva??????
    Scuze pentru pesimism, probabil fiecare le aveti deja pe ale voastre, nu aveati nevoie sa va mai stric si eu seara, si mai mult decat atat…

    victor.vb2

    03/07/2012 at 9:12 pm

  231. Salut, 🙂
    1 Eu l-am reperat primul pe MRU cind a facut jonctiunea in tangenta cu promenada 🙂 Transmis moldoveanului
    2 Mircea Marian se plingea ca nu sunt televiziuni la ora 19.20 – era doar digi 24
    3 Liiceanu si-a facut numarul intre 19.50 pina la 20.10
    Am dat o fuga la universitate – 6 aurolaci uitati de antene din ianuarie scandau Jos Basescumet

    Demeter ? MRU propune albul ? Le dîner en blanc dans la douceur d’ete – Place de la Revolution – ;le jeudi 🙂

    lastnightmusic

    03/07/2012 at 9:18 pm

  232. Sa le luam pe rand:

    1. Am citit de dimineata ca CCR lucreaza la foc continuu la motivari. Indiferent cand o vor publica in M. Oficial, motivarea respingerii totale a legii VU va fi facuta (opinia mea) pe Comisia de la Venetia. USL vrea sa isi asuma rasunderea din nu pe legea VU si pe referendum (sa fie valabil in conditiile oricarei prezente). Pot sa o faca, daca CCR constat ca legea e neconstitutionala in intregime, prin efectul Constitutiei, orice lege identica sau similara este nula de drept (art. 147, al.1).

    2. Odata constatat suspendarea lui Blaga, mandatul lui Antonescu devine nu de drept.

    3. Daca CCR mentine amendamentul Sova (si nu vad de ce nu ar face-o), pot opri orice procedura de suspendare. Chiar daca ei elimina amendamentul Sova, CCR poate opri suspendarea si pe alte considerente (in 2007 nu au facut-o). Exemplu: nu constata existenta imprejurarilor care justifica interimatul functiei prezidentiale (art. a46, litera g din Constitutie).

    4. Poate le face o bucurie si e de acord cu mentinerea pragului de 50+1 din listele electorale la referendum 😆

    Cetatean

    03/07/2012 at 9:20 pm

    • Chichite cetatean. Lucruri rezonabile daca ar fi existat o oarecare dorinta macar de pastrare a aparentelor statului de drept. Cum asa ceva nu exista intram intr-o perioada extrem de dificila si ma tem sa nu trebuiasca sa asistam la scoaterea armatei in strada ptr a apara CCR si ptr a tine sub asalt Parlamentul. Ca mi-e teama ca acolo se ajunge. Si din cate vad eu pe international nu a aparut nici un fel de reactie dura la adresa actiunilor USL.

      clemycali

      03/07/2012 at 9:23 pm

  233. buna seara
    piata victoriei:
    a. au aparut provocatorii/deci nu mai poate fi ignorat ce se intimpla in PV(dupa mine acel grup care a inceput sa scandeze ” demisia” e grup infiltrat)
    b. daca ieri au fost 200 ,azi 400( eu as spune cam 5-600),miine ar trebui sa fie 800
    o ” fatuca” cu microfon de realitatea imi spunea ca i s-a interzis sa transmita in direct” e prea liniste” ;as zice ca teveurile asteapta scandal si apoi sa toace;
    cred ca forta PV sta in a fi civilizat;daca miine vom fi 800 va fi bine
    pe la 20.00 a aparut si baconsky
    @dana: te-am cautat sa-mi oferi o cafea din termos;n-am vazut nici o doamna cu termos!doar o doamna cu litera „D”
    poate ca mru sa incerce sa schimbe locatia de joi in piata victoriei/e timp
    negociatorul politiei dorea un ” lider” de ce nu mru?

    intimplator

    03/07/2012 at 9:25 pm

  234. Sa adaug. Daca Guvernul da maine o OG prin care modifica legea de organizare a CCR si o publica instantaneu in MO, cum cred ca are de gand sa faca, lucurirle astea nu mai au nici un fel de valoare.

    clemycali

    03/07/2012 at 9:25 pm

    • Exact Clemy. CCR va incerca sa se autosesizeze din oficiu pe acel OUG, dar atributiile/componenta ei vor fi fost deja modificate de facto. Daca CCR va lua dupa doua zile o decizie de neconstitutionalitate a acelui OUG, va fi lovita de nulitate sau nu?

      Eduard

      03/07/2012 at 9:35 pm

  235. Cred ca Basescu e hotarit. A dat un avertisment pe care il traduc asa: Bai neispravitilor, ori va opriti acum ori miine ies cu ceva tidula de la CCR, stare de urgenta, si la zdup, cu sau fara publicare in MO. Am inteles ca a avut ceva intilniri cu ambasadorii UE astazi, sint convins ca s-au dat telefoane in diverse locuri. Daca nu avea sustinere externa atunci cred ca anunta ca isi da demisia. Avertismentul este dur, si degeaba se culca uslasii pe-o ureche imabatati cu apa rece din prostiile debitate de istericul liberal, cine are urechi sa auda.

    Aha

    03/07/2012 at 9:25 pm

  236. Cetatean , esti incorigibil de optimist.Eu iti spun , it’s over!Daca Basescu avea spate , actiona pana acum.Dar nu are, nici de aici, nici de afara.

    papiciulo

    03/07/2012 at 9:26 pm

    • Cu Basescu e nu e niciodata over, am incredere deplina 🙂

      Cum spunea Aha, avertismentul a fost dat, cancelarile contactate, cand iese tidula de la CCR are deplina acoperire juridica sa actioneze.

      Cetatean

      03/07/2012 at 9:28 pm

      • Omule, repet, tidula aia trebuia deja sa se afle pe masa lui Basescu deja. Si nu e. O taraganeaza in mod nepermis. Ii limiteaza si mai mult putinele mijloace de actiune care i-au mai ramas. Poate s-or fi si speriat. Poti sa sti.

        clemycali

        03/07/2012 at 9:30 pm

        • Nu e adevarat, tidula trebuie sa fie redactata in forma impecabila si in M. Oficial, caci e act ultim, dincolo de el nu exista nimic. Si oricum actul e suspensiv pentru orice lege si efect al legii.

          Cetatean

          03/07/2012 at 9:32 pm

  237. Dupa emiterea deciziilor CCR, defintive si general-obligatorii, Presedintele are obligatia si dreptul sa asigure mentinerea statului de drept si aplicarea legii. Inclusiv prin paza judecatorilor si Monitorului Oficial.

    Cetatean

    03/07/2012 at 9:27 pm

    • Si le-au emis? Nu. Ca vad ca nu se grabesc prea tare. Asa cum nu vad nici reactii viguroase din exterior.

      clemycali

      03/07/2012 at 9:28 pm

      • Azi dimineata lucrau. Sunt decizii extrem de grele, si Iulia Motoc avertiza ca vor fi suprize (la cea cu BXL), cred ca vor fi mai mult de 5 la 4.

        Cetatean

        03/07/2012 at 9:30 pm

  238. Cred ca ne bazam prea mult pe CCR. S-ar putea sa nici nu apuce sa fie sesizata, daramite sa se mai si pronute, sa mai fie si publicata decizia in MO.
    In doua zile nici nu apuca baietii aia de la CCR sa-si ia robele pe ei.
    Dar sper sa ma insel.

    Eduard

    03/07/2012 at 9:28 pm

    • Exista acest risc. I-am atras atentia lui cetatean.

      clemycali

      03/07/2012 at 9:29 pm

      • Sa avem incredere in CCR. Toti judecatorii au reactionat azi dimineata, indiferent ce partid i-a pus. Au si ei constiinta lor si orgoliul lor. fara o decizie CCR, Basescu nu e acoperit juridic, moral, politic si, de ce nu, militar.

        Cetatean

        03/07/2012 at 9:31 pm

        • Dar nu o are omule, tu nu intelegi? Basescu are nevoie de acoperirea CCR cat mai rapid ptr a putea opri lovitura de stat. Asta vad eu ca nu se intelege. Chiar la nivelul CCR. Si probabil ca nici la nivel de cancelarii internationale ptr ca altfel Barosso era deja in avion catre Bucuresti si Departamentul de Stat trimitea comunicate furioase.

          clemycali

          03/07/2012 at 9:35 pm

    • Nu exista riscul sa declare usLASII ca o decizie a CCR este ilegala pentru ca …erau in vacanta judecatoreasca?

      emil

      03/07/2012 at 9:31 pm

  239. Buna seara
    Cred ca presedintele a transmis un ultimatum catre pucisti
    As remarca ca nu a inclus explicit si grupul minoritatilor nationale printre ei

    victors

    03/07/2012 at 9:30 pm

    • Aia sunt niste oportunisti abjecti. Nu se leaga de ei ptr ca nu vrea sa isi ridice cine stie ce ONG international ratacit.

      clemycali

      03/07/2012 at 9:32 pm

  240. Un PORC la B1 care „doar” a asigurat cvorumul la Senat. Ei nu confunda institutiile cu persoana: da cu modul de schimbare a persoanei?

    emil

    03/07/2012 at 9:30 pm

    • Te referi la unul din „soldatii” lui Blaga?

      clemycali

      03/07/2012 at 9:32 pm

  241. Buna Seara inca o data,
    Postare noua!

    Theophyle

    03/07/2012 at 9:33 pm

  242. Basescu nu mai poate actiona acum decat in forta.Daca nu actioneaza in noaptea asta, it’s over , cum am spus.
    Din pacate , nu cred ca are cu cine.

    papiciulo

    03/07/2012 at 9:35 pm

  243. De la Marius Mistretu o sugestie: CCR poate dizolva partide politice, daca aceste incalca Constitutia.

    (art. 37, 2) Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale. (vechea Constitutie, actuala are numerotarea 40, al.2)

    Cetatean

    03/07/2012 at 9:36 pm

    • Bine ca primesc sugestii de la oameni si ei se kka pe ei la CCR si se misca ca ochii mortului. Ponta ii cere lui Basescu sa inceteze cu amenintarile. In opinia mea in noaptea asta se joaca totul.

      clemycali

      03/07/2012 at 9:39 pm

  244. Potrivit Constitutiei, art. 93, „Presedintele Romaniei insituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenta in intreaga tara ori in unele unitati administrativ-teritoriale si solicita Parlamentului incuviintarea masurii adoptate, in cel mult cinci zile de la luarea acesteia”.

    sls

    03/07/2012 at 9:42 pm

  245. Cred ca pe viitor, un loc de intalnire mai bun ar fi in Parcul Izvor, la trecerile de pietoni spre Casa Poporului. Pentru ca acolo este intrarea pe unde intra parlamentarii, adevaratii executanti ai ordinelor de partid.

    In plus chiar e „la firul ierbii”. Si e in parc, nu deranjeaza pe nimeni, nu incurca nici o circulatie, nu poate fi confundata cu o demonstratie in strada ce ar avea nevoie de autorizatie. In parc putem sta si 10.000 de oameni, pe iarba la un picnic, fara a nu a crea nici o problema (sau mai bine zis pretext).

    John Galt

    04/07/2012 at 5:00 am

  246. […] luand act cu vie emotie de Comunicatul de presa al Curtii din aceeasi zi, Comunitatea Politeia a redactat si difuzat imediat un apel public la apararea independentei si inamovibilitatii onoratilor membri ai Curtii […]


Comentariile sunt închise.