Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 3 Iulie / “Ponta, o guvernare toxică”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Marţi, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară în jumătatea de vest şi local în rest, iar în special după-amiaza starea de disconfort va fi accentuată. Cerul va fi variabil la munte şi mai mult senin în restul teritoriului. În Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali vor fi condiţii de averse însoţite de descărcări electrice.  Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 37 de grade, iar cele minime între 14 şi 24 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

La Bucureşti, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, maxima termică urmând a se situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade. Mediafax. 

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4496   RON; 1 USD = 3. 5208    RON; 1 EURO = 1. 2638 USD; Francul elvetian 3. 7044 RON. Gramul de aur 180.7188 RON.

ŞOC de la BNR: Bancherii au fost lăsaţi brusc fără banii pe termen scurt prin Repo. După ce băncile comerciale au ajuns să împrumute sume record de la BNR de la o săptămână la alta, prin licitaţiile Repo, banca centrală le-a lăsat brusc fără bani la licitaţia de azi. Rămâne de văzut cum au acoperit bancherii acest gol de finanţare. De la mijlocul lunii mai, până la finele lunii iunie, sumele împrumutate de bancheri, pe o săptămână, de la BNR au crescut de 2,5 ori, atingând nivelul record pe 25 iunie, de 13,86 miliarde lei. Totul s-a petrecut pe fondul creşterii tensiunii pe piaţa interbancară, unde băncile au devenit extrem de neîncrezătoare de a-şi împrumuta bani între ele, comportament indus şi de teama cu privire la alegerile din Grecia. Chiar BNR a menţionat în premieră în comunicatul şedinţei de politică monetară  despre apelarea în creştere la liniile sale de finanţare, pe fondul creşterii tensiunilor pe piaţa interbancară. La licitaţia Repo de azi[n.r. ieri], când expirau împrumuturi de 13,86 miliarde lei, BNR nu a pus la dispoziţie nici un ban băncilor comerciale. Integral in Capital.

Bilanţ negru al Guvernului Ponta. În cele două luni de mandat, Executivul s-a remarcat mai mult prin gafe şi decizii controversate decât prin realizări. Cabinetul Ponta şi-a început mandatul pe 7 mai 2012, zi în care a depus jurământul în faţa preşedintelui Traian Băsescu. Au trecut de atunci 58 de zile, o perioadă agitată, în care Executivul a provocat atâtea scandaluri şi a emis atâtea decizii controversate încât tot mai multe voci vorbesc despre actuala guvernare ca despre o ameninţare la adresa democraţiei. Acţiunile negative ale Guvernului Ponta pot fi împărţite în trei categorii: atacuri premeditate împotriva unor instituţii ale statului, gafele şi bâlbâielile care pot fi considerate involuntare, ca şi mesajele politice nocive aruncate în spaţiul public. Intreg bilantul in Adevarul.

Puterea dă cu pumnul în masă: Justiţia sunt eu! Primul-ministru şi ministrul Justiţiei vor de mai mulţi ani să scape de Morar, Kovesi şi alţii ca ei. Guvernul Ponta vrea să intervină în activitatea instituţiilor pe care încă nu le controlează: DNA, ANI, Parchetul General şi Curtea Constituţională. Mandatul şefului DNA, Daniel Morar, expiră la sfârşitul lui august, iar cel al procurorului general, Codruţa Kovesi, în septembrie. Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a anunţat că ar putea face propuneri de schimbare a celor doi înainte de publicarea următorului raport al Comisiei Europene pe justiţie. „Voi reflecta (…) dacă voi face aceste propuneri înainte de raportul de ţară sau după”, a spus Corlăţean. Raportul va fi publicat în iulie, iar dacă, aşa cum s-a întâmplat până acum va aprecia activitatea DNA şi a Parchetului General, lui Corlăţean îi va fi greu să explice de ce a decapitat aceste structuri. Concomitent, USL a început un atac mediatic asupra ANI şi a Curţii Constituţionale. Titus Corlăţean, care acum câteva luni îi ameninţa cu puşcăria pe procurorii care l-au anchetat pe Adrian Năstase, a spus, recent, că există „suspiciuni de subordonări, de influenţe politice” asupra lui Morar şi Kovesi . Şeful său pe linie de partid şi de guvern, Victor Ponta, era mult mai vehement, acum câţiva ani. „Domnul Morar e o persoană care nu a făcut decât persecuţie politică, justiţie politică împotriva tuturor aleşilor locali ai PSD, parlamentarilor şi foştilor miniştri PSD”, spunea Ponta în iulie 2008. EVZ.

Tribunalul Bucureşti: Medicii de la Floreasca au încercat să amâne nejustificat şi ilegal încarcerarea lui Adrian Năstase la Rahova. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au facut publică motivarea deciziei de marţi 26 iunie prin care au constatat că nu există niciun împiediment pentru punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de închisoare în cazul lui Adrian Năstase. Judecătorii susţin că medici din comisia constituită la Spitalul Floreasca au încercat să amâne, în mod nejustificat şi cu nesocotirea dispoziţiilor legale executarea mandatului de încarcerare pentru Adrian Năstase. Iată ce precitează judecătorii în motivarea deciziei: „Nici aprecierile comisiei multidisciplinare întrunite în cadrul Spitalului …, reluate în adresa înaintată de spital către M.A.I. – D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigaţii Criminale, nu pot împiedica punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii nr…. din .. cu privire la condamnatul N.A.. Acestea nu încearcă decât să amâne, în mod nejustificat şi cu nesocotirea dispoziţiilor legale în materie, redate mai sus, externarea persoanei condamnate N.A. în vederea conducerii sale la un loc de detenţie, în temeiul art.422 alin.1 din Codul de procedură penală. Integral in Gandul.

Plagiat Ponta: Cum se vede decizia CNATDCU şi reacţia Guvernului Ponta la aceasta în revista NATURE. Revista ştiinţifică Nature a publicat, luni seară, un material care sintetizează evenimentele  din weekend, legate de scandalul plagiatului primului ministru Victor Ponta. În materialul „Romanian panel calls prime minister a plagiarist but committee is dissolved during the course of its meeting” („O comisie din România spune că premierul este plagiator, însă comitetul este dizolvat în timpul şedinţei”), revista Nature prezintă filmul scandalului plagiatului lui Ponta. „La şedinţă, 13 membri ai Consiliului pentru Atestarea Diplomelor (CNATDCU) au ajuns în unanimitate la concluzia că Ponta şi-a copiat părţi considerabile – aproximativ 85 de pagini din 307 (excluzând anexele) – din teza sa de doctorat din 2003, pe tema Curtea Penală Internaţională, cu toate că judecătorii nu au luat în considerare şi tipuri mai subtile de plagiat, precum schimbarea unor cuvinte cu sinonime”, se arată în articolul revistei Nature.  În continuare, este redată reacţia fostului ministrului interimar al Educaţiei Liviu Pop: „Cu toate acestea, ministrul interimar al Educaţiei Liviu Pop a întrerupt şedinţa pentru a le spune membrilor  CNATDCU că mandatele lor au fost retrase. El a declarat că, prin ordin ministerial, deciziile consiliului au fost declarate nule din cauza faptului că CNATDCU nu ar fi predat  un raport al activităţilor, raport care trebuia transmis pe 21 iunie. Membrii consiliului resping această motivaţie”. Autorii articolului îl citează şi pe Marius Andruh, preşedintele comisiei, care spune că „este evident că singura motivaţie a guvernului a fost să ne preseze şi în, cele din urmă, să ne împiedice să ne mai facem treaba”. Marius Andruh a comentat, în legătură cu declaraţiile fostului ministru Liviu Pop privind raportul comisiei: „am primit un fax în care ni se cerea un raport, însă l-am primit pe 25 iunie. Nu puteam redacta acest raport în 3 zile”. Nature aduce Integral In Romania Libera.

Plagiatul lui Ponta: Protestul Ghilimelelor, in fata Guvernului. In jur de 200 de persoane au protesat, luni seara, in fata Guvernului, cerand demisia premierului Victor Ponta, care se afla in centrul unui scandal de plagiat. Manifestatia, initiata pe Internet, a purtat numele de „Protestul ghilimelelor”. Conform Reporter Virtual, manifestantii „au fost amenintati de jandarmi ca vor fi luati cu duba si amendati pentru tulburarea linistii publice. Cei veniti in Piata Victoriei nu sunt lasati sa treaca prin fata cladirii Guvernului, desi oamenii sunt pasnici”. Potrivit sursei citate, premierul Victor Ponta a ajuns, la ora 19:00, la sedinta de Guvern, insotit de SPP-isti. Inainte de protest, organizatorii au transmis mai multe indicatii. „Promenada noastra este o manifestare culturala, drept pentru care va rugam sa veniti cu o carte sub brat; cine are papion este invitat sa-l poarte”, mentinau organizatorii, pe Internet, amintind de „Protestul Papioanelor”, dupa ce Guvernul a decis ca ICR sa treaca in subordinea sa. „Comportamentul trebuie sa fie absolut pasnic si relaxat. Ne vom deplasa in sir indian, doar pe trotuar, traversand carosabilul doar pe culoarea verde, astfel incat sa nu deranjam cu nimic traficul. In cazul in care apar ‘turbulenti’, separati-va rapid de ei. Ziare.com

Strategia pro-coruptie a Parlamentului Romaniei. In Parlamentul Romaniei isi exercita de cateva luni mandatele doi deputati (Sergiu Andon si Florin Paslaru, de la PSD) pe care justitia si ANI i-au declarat definitiv incompatibili, deci ar fi trebuit exclusi. Refuzul Parlamentului de a-i demite intra in contradictie flagranta cu declaratia Camerei Deputatilor si a Senatului privind sprijinirea implementarii Strategiei Nationale Anticoruptie. Atitudinea de neinteles a Legislativului, care una declara si alta face, va cantari greu in concluziile raportului Comisiei Europene de evaluare a progreselor realizate in justitie. Documentul va avea o pondere majora in luarea unei decizii privind aderarea Romaniei la Spatiul Schengen. Agentia Nationala de Integritate a anuntat ieri ca a solicitat Camerei Deputatilor aplicarea cu celeritate a sanctiunilor disciplinare, respectiv revocarea din functie a lui Sergiu Andon si a lui Florin Paslaru, ambii deputati in Parlamentul Romaniei. In cazul lui Andon, ANI invoca drept temei o sentinta a Curtii de Apel Bucuresti, confirmata in aprilie de Curtea Suprema si ramasa definitiva, prin care s-a constatat incompatibilitatea deputatului de la Partidul Conservator, iar pentru Paslaru ramanerea definitiva a raportului de constatare a incompatibilitatii. Integral in Romania Libera.

Valentin Jucan, membru in Consiliul National al Audiovizualului: „Puterea vrea monopol pe mass media”. Acuzatii dure la adresa practicilor derulate de USL pentru a controla presa din Romania. USL aplica scenariul ICR si in cazul Consiliului National al Audiovizualului (CNA). Valentin Jucan, membru CNA, denunta planul pus la cale de lideri ai PSD. In frunte cu Valeriu Zgonea, prin care se doreste schimbarea componentei Consiliului pe criterii politice pe perioada verii pana la alegerile din toamna. Romania ar risca, astfel, o procedura de infringement. Jucan il acuza pe presedintele CNA, Rasvan Popescu, ca negociaza amenzile date televiziunilor si ca actioneaza la stimuli politici. Evenimentul zilei: Ce fel de restructurare doreste USL sa faca la CNA? Valentin Jucan: Raspunsul e ca, deocamdata, nu s-au hotarat. Este clar insa ca doresc sa instituie controlul pe deciziile forului. Prestatia CNA din ultimele luni i-a enervat la culme. Am aplicat exact legea adoptata de PSD in 2002. Am dat amenzi pe masura derapajelor, ne-am luat treaba in serios. Semnale ca se pregateste ceva am avut din timpul campaniei electorale: au fost facute presiuni politice asupra noastra, am avut parte de emisiuni „dedicate” la Antena 3 pentru a fi intimidati. La mijlocul campaniei am fost chemati la Comisia de Cultura a Senatului unde am fost somati sa acceptam ca sambata si duminica sa poata avea loc emisiuni electorale. Luasem o decizie in baza legii, in sensul interzicerii acestora. Acolo am asistat la un spectacol jalnic. Presedintele Rasvan Popescu s-a dezis de decizie spunand ca nu a semnat-o, desi a votat pentru ea. Presiunea a fost mare, dar nu am cedat. Integral in EVZ.

USL îl vrea liber pe deţinutul PSD Emilian Cutean. Secretarul de stat pentru problemele revoluţionarilor, Sorin Meşter, şi senatorul PNL Raymond Luca, preşedintele Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor, au depus, la Judecătoria Sectorului 4, o cerere prin care solicită întreruperea executării pedepsei lui Emilian Cutean pe o perioadă de trei luni. Fost deputat PSD, Emilian Cutean (47 de ani), se află în Penitenciarul Jilava, unde ispăşeşte o pedeapsă de cinci de închisoare pentru corupţie. Motivaţia Parlamentului se bazează pe activitatea Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor de a soluţiona contestaţiile care privesc preschimbarea certificatelor de revoluţionar: „Având în vedere faptul că, în ultima perioadă, sunt depuse şi efectuate numeroase sesizări şi anchete, audierea domnului Cutean Emilian Vasile este imperios necesară în cadrul comisiei, în mod succesiv, pentru o clarificare în ceea ce priveşte întocmirea dosarelor de revoluţionar, conform Legii 341/2004, acesta fiind şi unul dintre iniţiatorii acesteia”, conform jurnalul.ro. Cu alte cuvinte, comisia parlamentară ar avea nevoie de expertiza impostorului Curtean pentru depistarea miilor de alţi revoluţionari impostori care încasează indemnizaţii fără niciun merit. Integral in Adevarul

Rezerva valutară a BNR a scăzut în iunie sub 33 mld. euro. Rezerva valutară a BNR a scăzut în iunie cu o jumătate de miliarde de euro şi a ajuns sub pragul de 33 miliarde de euro, în condiţiile în care fluxurile de ieşiri au atins un vârf de aproape 2,8 miliarde de euro. BNR a plătit luna trecută peste 260 milioane de lei în contul datoriei publice externe, iar o altă parte a ieşirilor din rezervă ar putea reprezenta intervenţii pe piaţa valutară ale băncii centrale, dealerii afirmând că în ultimele două luni au existat în mod constant intervenţii pentru apărarea leului. Rezervele valutare de la BNR sunt principalul scut de protecţie pentru leu în faţa unei eventuale agravări a tensiunilor externe. Intrările de valută în contul BNR au însumat luna trecută peste 2,2 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de bănci, alimentarea conturilor Comisiei Europene şi Ministerului de Finanţe şi venituri din administrarea rezervei. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, fiind evaluată la circa 4,1 miliarde de euro. BNR urmează să plătească luna aceasta 128 milioane de lei în contul datoriei publice externe. Ziarul Financiar.

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

03/07/2012 la 7:54 am

289 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor.
  azi ia va fi spectacol. gretos. in Parlament si cu multa tembeliziune focusata numai pe spectacol.

  Sare'n Ochi

  03/07/2012 at 8:10 am

 2. Ziua buna la lumea buna!

  blog de caine rau

  03/07/2012 at 8:13 am

 3. Buna dimineata tuturor. Legati-va centurile de siguranta, incepe balciul.

  clemycali

  03/07/2012 at 8:20 am

 4. Buna dimineata tuturor! Am participat la „Promenada Ghilimelelor” impreuna cu sotia mea si pot sa confirm ca estimarea cifrei de 200 de participanti are si o baza „oficiala”. La un moment dat o tanara doamna l-a intrebat pe un jandarm prevazut cu casca radio si microfon daca are idee cati suntem. „Ma puneti pe mine sa va spun? Dvs. nu stiti?” s-a eschivat acesta. Apoi a spus „sunteti vreo 200″…

  Ideea ca politia a ridicat si baricade (da, da!) pe langa prezenta masiva in fata cladirii Palatului Victoria mi-a creat un sentiment de bine! Politia (jandarmii) erau cu noi! 🙂

  O idee ar fi ca in alte dati posesorii de masini sa le parcheze in parcarea de la intrarea in pasaj si sa claxoneze… din cand in cand, participantii ramanand (ca si ieri) sobri…

  Nu i-am identificat pe „ai nostri”, nu stiam ca Politeia vrea „o tara ca afara” (sunt multe tari afara, pe unele nu le-am vizitat dar am auzit: Belarus… 😦 ) insa ne-am propus sa aducem si alti prieteni si tot asa…

  De departe cele mai funeste informatii sunt cele legate de justitie: reactia lui Corlatean, dorinta de a schimba (in bine desigur…) conducerea DNA, dorinta lui CA de a schimba Curtea Constitutionala si, poate, dorinta lui Liviu Pop si a succesoarei sale de a schimba ANI… Mai era si vorba aia: nu mor caii cand vor cainii…

  Inspaimantatoare este insa ideea ca unii membri PSD sunt atat de necesari incat chiar trebuie scosi din inchisoare (cazul Cutean). De aici si pana la a-i scoate pe toti (sau a nu-i mai baga deloc, vezi Voicu!) nu e decat un pas…

  Multumim presei, cainele de paza…

  Dreptate si fratie!

  Observator

  03/07/2012 at 8:21 am

 5. Salut prieteni 🙂
  Am vazut pozele, ati fost frumosi si eleganti – si cred ca a fost si distractiv.
  Sper sa nu ratam protestul organizat de PDL in piata revolutiei miine. Am vazut postarea de ieri 2 persoane care respingeau din start participarea : pai e politic…..cihh…. pai e organizat de pdl…. cihh

  lastnightmusic

  03/07/2012 at 8:40 am

  • de joi… scuze

   lastnightmusic

   03/07/2012 at 8:46 am

  • Neata, tinere de stanga
   Eu nu il resping din cauza ca e politic (fireste ca orice protest anti-guvern, anti-parlament, anti-ponta nu poate fi la randul lui decat unul politic). Eu declin participarea din cauze de PDL. Blaga trebuie sa ma convinga inainte de a-i arata suportul meu, si ma indoiesc ca o va face.

   Eduard

   03/07/2012 at 8:51 am

   • @eduard. Vrei sa te convinga blaga sa ii dai tu suportul ? Blaga e de-ai lor si nu are nici un interes.
    Cind vor participa 1000 de oameni la marea manifestatie de joi USL va spune ca : toti cei impotriva USL sunt doar 1000 de rataciti. Deci Jos Basescu.
    Lasati strategiile astea pierzatoare pentru noi

    lastnightmusic

    03/07/2012 at 9:03 am

  • si eu am sa vin la acest protest de joi. vin din Cluj, ca merita.

   Sare'n Ochi

   03/07/2012 at 9:09 am

   • Bine inteles Sare, Nimeni nu va mai zice ca … ai lui Blaga nu au suportul cartuirarilor din lumea buna. Vor spune ca Opozitia e formata doar din 1000 de derbedei
    „”Cand a venit Hitler la putere si i-a arestat pe comunisti ne-am bucurat ca am scapat de derbedei. Cand i-a ridicat pe evrei, homosexuali si tigani am zis ca a procedat bine. Cand a inceput sa-i aresteze pe socialisti si liberali nu am facut nimic pentru ca imi era frica. Cand au venit sa ma ia pe mine nu mai era nimeni sa ma apere.” (Martin Buber,”

    lastnightmusic

    03/07/2012 at 9:15 am

   • Bine inteles SARE
    Daca vor manifesta doar 1000 de oameni, USL va spune: Asta e toata opozitia la USL din Romania ! Oamenii ne vor pe noi ! Traiasca dl Crin Antonescu viitorul presedinte !

    ”Cand a venit Hitler la putere si i-a arestat pe comunisti ne-am bucurat ca am scapat de derbedei. Cand i-a ridicat pe evrei, homosexuali si tigani am zis ca a procedat bine. Cand a inceput sa-i aresteze pe socialisti si liberali nu am facut nimic pentru ca imi era frica. Cand au venit sa ma ia pe mine nu mai era nimeni sa ma apere.” (Martin Buber,

    lastnightmusic

    03/07/2012 at 9:19 am

    • absolut corect – ar fi pacat sa constate cate unii care asteapta confirmari ca nu mai are cine sa-i apere.

     Sare'n Ochi

     03/07/2012 at 9:22 am

    • Last, te-am „plagiat” ! Am ous pe Fb , pe wall. Poate se mai trezesc unii !

     radames

     03/07/2012 at 10:22 am

 6. Buna ziua tuturor!
  Va confirm si eu cca 200-300 de participanti la „mitingul ghilimelelor”.
  A fost si distractiv.
  O plimbare in fiecare seara in Piata Victoriei face bine la sanatate.
  Ne vedem diseara.

  miki

  03/07/2012 at 8:45 am

 7. pofta vine mergand… cu o carte in mana. 🙂

  moldoveanu

  03/07/2012 at 8:48 am

  • da 🙂 sa speram ca nu vor veni cu rangi contramanifestantii
   Dar nu vor apare decit daca promenada are succes.. Pina atunci o vor ignora.

   lastnightmusic

   03/07/2012 at 8:53 am

 8. neata ! ponta mondialu’ ar trebui boicotat azi in parlament. daca pdl da semne ca vrea sa miste ceva si sa organizeze mitinguri ar trebui sa inceapa de azi in parlament. sa aduca oameni cu pancarte ” demisia plagiatorule, demisia uzurpatorule! ” in balcoanele parlamentului. sa faca un circ de sa nu poata tonta sa citeasca nici macar 2 propozitii din asa zisul lui raport despre cum a facut Romania de ras la Bxl.

  zigzag

  03/07/2012 at 8:51 am

 9. Buna dimineata. Sa aveti o zi buna.

  Eduard

  03/07/2012 at 8:52 am

 10. Buna dimineata 🙂
  Ma bucur ptr. inceputul de vizibiltate 😀 – Manifestantii din Bucuresti s-au organizat pe Facebook si pe bloguri precum theophylepoliteia . Manifestantii au purtat mesaje precum „Vrem o tara ca afara” sau „Plagiatul e Pontagios”.
  Vrem o tara ca afara . Ponta, demsia
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12684048-protestul-ghilimelelor-bucuresti-cluj-napoca.htm

  vmaru

  03/07/2012 at 8:59 am

  • Aici se vede ca au lipsit filme puse pe youtube facute de participanti si nu luate de la altii. Prezentarea pe hotnews a avut ca suport citynews din cluj,
   Fllmati baieti, caci asta ramine pentru a doua zi 🙂

   lastnightmusic

   03/07/2012 at 9:13 am

 11. Buna dimineata si felicitari pentru „Parada Ghilimelelor”. Sper ca totusi sa aibe ceva impact aceasta initiativa. Din pacate, in Romania sunt vizibile (de catre omul de rind) doar manifestatiile cu circ, scandal, eventual batai cu jandarmii. Prin Timisoara, pe vremea protestelor din iarna, spectacolul il facea un domn cu mutra de troglodit care avea o papusa cu Basescu pe care o purta prin Piata Operei intr-un sicriu. Si mai era serpilianul Lorin Fortuna care dadea foc la cite ceva (poze, afise, etc) in fiecare zi. Asta spectacol! Nu o manifestatie pasnica si civilizata 🙂

  Adim

  03/07/2012 at 9:01 am

 12. Buna dimineata! 🙂

  Incep prin a va spune ca PSD va descoperi ca sesizari adresate CCR in 2005 le vor exploda acum in fata. Asa de bine au aparat inamovibilitatea judecatorilor, incat deciziile ale CCR inca din 2005 in care se gloseaza pe marginea inamovibilitatii judecatorilor (atat cei a celor din Justitie, cat si a celor de la CCR) garantata de Constitutie ii vor pocni acuma in cap.

  Iar daca PSD a invocat prevederile Comisiei de a Venetia in argumentatia impotriva comasarii, e 99,99% posibil ca CCR sa le fi retinut si acum. Prevederile interzic modificarea alegerilor cu mai putin de un an inaintea votarii propriu-zise. Asa ca planul lor de a mai incerca o data modificarea legii electorale, fie si amanand pana in martie alagerile, nu tine, intrucat din iulie pana in martie sunt maxim 9 luni.

  Cetatean

  03/07/2012 at 9:06 am

  • Matematica e lucru greu 🙂

   clemycali

   03/07/2012 at 9:07 am

  • problema e ca uslamistii se comporta de parca n ar vrea sa mai faca alegeri niciodata :).

   zigzag

   03/07/2012 at 9:10 am

  • Buna dimineata!
   Iulia Motoc a spus pe FB ca pana si motivarile si numele celor care au votat impotriva vor fi o surpriza pentru USL.

   ribelalu

   03/07/2012 at 10:03 am

 13. Neatza.

  yepurasalexandra

  03/07/2012 at 9:08 am

  • A iesit urat la vreun plagiat pana acuma? 🙂

   Eduard

   03/07/2012 at 9:12 am

   • Nu, dar sper. Speranta moare ultima 😦

    mar

    03/07/2012 at 9:18 am

   • Va iesi, va atirna ca o piatra de moara si acum si peste 4-8 ani.

    lastnightmusic

    03/07/2012 at 9:28 am

    • Optimistul de serviciu! Multumesc, face bine la oboseala 😀

     mar

     03/07/2012 at 9:33 am

  • buna dimineata
   cam tras de par plagiatul asta;sa nu se ajunga in derizoriu,

   intimplator

   03/07/2012 at 9:44 am

 14. Comisia de la Venetia. Argument acceptat de CCR in Decizia 51/2012 pe comasare.

  „“Ceea ce trebuie evitat, este nu atât modificarea sistemelor de scrutin- ele pot fi întotdeauna îmbunătăţite – ci modificarea lor frecventă sau cu puţin timp (mai puţin de un an) înainte de alegeri. Chiar în absenţa unei intenţii de manipulare, modificările vor fi dictate de interesele iminente ale partidului politic”.

  USL isi face iluzia ca CCR a declarat imposibila modificarea legii electorale cu mai putin de 6 luni inainte de alegeri. Sper sa fi interzis explicit modificarea cu mai putin de un an, cum suna si recomandarile europene.

  Cetatean

  03/07/2012 at 9:09 am

 15. Inca o data, Buna Dimineata,
  Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/07/03/stiri-europene-3-iulie-2012-bancile-balastul-care-va-scufunda-europa/

  Theophyle

  03/07/2012 at 9:13 am

 16. neata,

  daca sergiu andon si florin paslaru au fost declarati DEFINITIV INCOMPATIBILI, prima masura ce trebuie luata de catre parlament respectiv de catre functionarii parlamentului este sa NU le mai dea salarii+diurne+bani de benzina etc. Jigodiile, cred, ca s-ar cara imediat din Parlament.

  nu se poate acest lucru?

  in final acei functionari parlamentari ar putea fi acuzati la rindul lor ca incalca verdicte ale justitiei!!

  usl-ul ii vrea scapati pe infractorii bagati dupa gratii, incep cu cutean, urmeaza adrian nastase…

  skorpion

  03/07/2012 at 9:14 am

  • @skorpion, ei il platesc inca si pe Nastase, vrei sa le taie amaratilor astora banutii pentru niste mizilicuri? Sa fim seriosi.

   Eduard

   03/07/2012 at 9:17 am

 17. Am nevoie de ajutor. Nu stiu cu ce carte sa vin diseara la promenada, nu m-am hotarat inca. Am de ales intre „Viata politica intre violenta si dialog”(Sincron, 1996) sau „Revolutie si Reforma” (Enciclopedica, 1994), ambele de un autor celebru de fictiune. Ce imi recomandati?

  Eduard

  03/07/2012 at 9:16 am

  • ce=ar fi „de veghe in lanul de secara” – cu subliniere pe secara (se cara, sau nu se cara – acesta-i intrebarea)
   cine fura-un doctorat,
   azi ar vrea sa fure-un stat

   Sare'n Ochi

   03/07/2012 at 9:24 am

  • Revolutie si Reforma 😀
   Avem nevoie de o reforma radicala a statului si a clase politice care s-a lipit de scaunele Parlamentului. Avem nevoie de o revolutie in modul de gandire al clasei politice din Romania.
   Nu avem nevoie de indicatiile Carpei KGB-iste.
   PS. vrei sa mergi diseara cu doua carti scrise de groparul Romaniei, sau ma insel eu in privinta autorului.

   mar

   03/07/2012 at 9:30 am

   • Nu te inseli deloc 😆
    Dar m-am razgandit, am luat Republica, am taiat Platon si am scris Ponta

    Eduard

    03/07/2012 at 9:42 am

 18. eu zic sa iei „Codul Penal”, o carte horror pentru USL 😆

  Cetatean

  03/07/2012 at 9:22 am

 19. Ponta te plagiaza. Iliescu, acum esti fericit?

  Sare'n Ochi

  03/07/2012 at 9:25 am

  • Nastase e la bulau. Sper ca Iliescu e fericit :mrgreen:

   Cetatean

   03/07/2012 at 9:26 am

 20. Tribunalul a adresat ieri o solicitare oficiala Parlamentului de constatare a incetarii mandatului.

  Cetatean

  03/07/2012 at 9:25 am

  • De ce presimt ca nu vor discuta pe marginea ei in extraordinara sesiune de zilele astea?

   Eduard

   03/07/2012 at 9:43 am

 21. Mircea Diaconu e in aceeasi situatie ca cei doi parlamentari pomeniti in Romania Libera. Mandatul lui ar trebui sa inceteze de drept o data ce a fost declarat incompatibil.

  Bogdan

  03/07/2012 at 9:30 am

 22. da, el inceteaza de drept, numai ca idiotenia de procedura parlamentara de auto-aparare spune ca Parlamentul ia act de asta si constat in plan, apoi scrie in M. Oficial.

  Cetatean

  03/07/2012 at 9:33 am

 23. plen.

  Cetatean

  03/07/2012 at 9:33 am

 24. Despre manifestatia PD-L de joi, doua puncte:

  1. Nu o sustin si nu o voi mediatiza;
  2. Nu voi participa.

  Motivatie:

  1. Blaga este la fel de democrat ca si Crin Antonescu, ambii s-au ales fiind candidati unici;
  2. Daca vrei sa fi sustinut de „strada”, lupta si in parlament si nu pactiza cu inamiucul;
  3. Tipul care a prezidat alegerea lui Blaga a votat cu USL pentru noua lege a demiterii lui Basescxu;
  4. Blaga a atacat-o si continua si dupa ce s-a ales „mare sef” pe Monica Macovei, singura care face opozitie ad4evarata.
  5. Anuntul lui Cezar Preda a aratat ca un anunt al stafiei lui Tutankamon, negonvingator si pus pe „strangere de electorat;

  Medical:

  Cand cineva are cangrena tai organul sau il omori pe bolnav. Eu l-am taiat.

  NU PDL-ului lui Blaga care va vota sigur pentru demiterea lui Basescu, tradandu-l exact cum l-au tradat pe MRU.

  Theophyle

  03/07/2012 at 9:35 am

  • Ok, stai sa vedem ce se intimpla peste o ora in parlament….
   Astept un indiciu si de la MRU care va fi ca turnesolul . Va participa sau nu ?

   lastnightmusic

   03/07/2012 at 9:49 am

   • sever voinescu pe FB

    Se anunta o saptamînă ”sîngeroasă” din punct de vedere politic. Lecția istoriei e sumbră: de cîte ori un

    grup de oameni a început să exercite puterea așa cum o fac acum Ponta & acoliții, aceștia nu au mai putut

    fi opriți înainte de a distruge libertatea. Din păcate, PDL nu are suficientă credibilitate pentru a face pe

    oameni să înțeleagă ce se apropie. Păcatele sale atîrnă greu. Dar nu despre PDL e vorba, în fond. Miza e

    mult mai mare. E România însăși. Sper ca societatea întreagă să se trezească din pumnii pe care a

    început să-i încaseze. Acum, doar societatea singură se mai poate apăra. Se adeverește vorba marelui

    Reagan: întotdeauna, libertatea este la o generație distanță de a fi suprimată. După decembrie 1989,

    acum începe lupta unei generații pentru a salva libertatea. O va cîștiga? Cîți înțeleg asta?

    skorpion

    03/07/2012 at 9:50 am

    • Cred ca Voinescu are dreptate (desi nici el nu e super curat)
     Dusmanii nostri etaleaza pacatul originar al pdl si al presedintelui Basescu, iar noi trebuie sa ne aparam ca nu suntem basisti sau pedelaci. Uite comentariu la Promenada Ghilimelelor: „Un protest al postacilor portocalii care dupa ce au jefuit o data tara, mai au tupeul sa vreada ca vor mai guverna vreodata. Ha, ha, ha ! Sa traiti voi bine! (acolo unde sunteti… pe strada) „

     lastnightmusic

     03/07/2012 at 9:58 am

  • Subscriu in totalitate.
   Trebuie raspuns „Prezent” in numar mare la prima manifestatie a ICCD, nu la chemarea lui Blaga si a lui Cezar Preda.

   Eduard

   03/07/2012 at 9:50 am

  • Buna ziua 🙂
   Asta e simulacrul de opozitie pe care si-l doreste USL.

   Diana

   03/07/2012 at 9:54 am

 25. Romania lui Cristoiu – „Dat gata de efortul de a rămâne treaz până la o oră atât de târzie pentru el, Crin Antonescu a uitat că articolul 145 din Constituție spune limpede că judecătorii Curții sunt inamovibili pe durata mandatului lor de nouă ani.
  Ar fi fost normal ca domnului fost viitor președinte să i se atragă atenția asupra acestui articol.
  Ca și în cazul apariției în public descheiat la prohab, n-a cutezat nimeni să-i spună la ureche că România are o Constituție.
  Încă! ”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-lui-cristoiu-la-vederea-constitutiei-crin-antonescu-face-o-noua-criza-990049.html

  mar

  03/07/2012 at 9:36 am

 26. dupa ce dispar de pe scena politica Ponta si Antonescu imi revizuiesc si eu atitudinea fata de PDL-ul lui Blaga. mai ales daca am sa vad ca exista MRU si miscarea sa – solida in fata USL. pana atunci, oricve manifestare impotriva totalitarismului USL are sprijinul meu.

  Sare'n Ochi

  03/07/2012 at 9:50 am

 27. mar

  03/07/2012 at 9:52 am

 28. Draga Sare 🙂

  Poate ar trebui sa-ti revizuiesti pareruile despre PD-L acum si nu dupa. Daca poti ajunge la la Emil; Boc, si avand in vedere ca omul chiar este cinstit, vei putea poate afla ce s-a intamplat in ziua in care guvernul MRU a cazut si cine au fost sefii acestei tradari. Daca nu-ti va povesti iti pot povesti eu. Au doua nume si doua functii in Senat si Parlament. Numai prosti pot crede ca adevarurile nu ies la suprafata si numai prosti nu il vad, cunosc sau accepta!

  Theophyle

  03/07/2012 at 9:57 am

  • deseara am interviu cu el. sper sa nu intervina nimic si sa se tina. si stiu ce s-a intamplat atunci.
   eu nu vorbesc despre partid si oameni, vorbesc despre tot ceea ce tine USL departe de a deveni stapanul absolut al Romaniei.

   Sare'n Ochi

   03/07/2012 at 10:01 am

   • Tizule, crezi că poţi obţine un interviu cu omul şi pentru Academia Caţavencu?
    Dă-mi un semn, te rog…

    baricada

    03/07/2012 at 10:05 am

 29. Cerere de revocarea Avocatului Poporului… hmmm..

  moldoveanu

  03/07/2012 at 10:02 am

 30. situatia pare cam fara iesire,

  usl-ul demonteaza democratia pas cu pas, zi de zi….

  pdl este deja demontat atit prin grija usl-ului, cit si prin propria sa grija (tradari, coruptie etc).

  MRU si constructia lui inca nu sint pe nicaieri…

  si fara opozitie reala si acceptata batem voiosi la usa unei noi dictaturi,
  chiar 2 intr-o viata?
  😦

  skorpion

  03/07/2012 at 10:02 am

  • Asteptam opozitia adevarata: sa zicem ca e MRU. Dar sa apara odata. si atunci vom spune precuim Eduard : „“Prezent” in numar mare la prima manifestatie a ICCD, ”
   Altfel imi aduc aminte cum a demolat MN pe Basescu si Boc inainte de a construi o noua casa. 🙂

   lastnightmusic

   03/07/2012 at 10:06 am

   • richtig, lnm,

    acum citesc si despre avocatul poporului…
    pai, astia rad totul precum nazistii si stalinistii….

    si cinismul, demagogia, manipularea au ajuns la rang de lege in gura pontanacului si a crinzelului

    cititi mostra de manipulare si minciuna

    Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că are impresia că PDL se va face de râs organizând mitingul împotriva USL, el susţinând că democrat-liberalii sunt sunt cei care au încălcat toate legile, inclusiv Constituţia şi au dis­trus statul de drept. „Dacă ei organizează o manifestaţie publică împotriva noastă, e dreptul lor, sunt în opoziţie şi e foarte bine. Dacă vorbesc însă, totuşi, de statul de drept, cei care au încălcat şi au distrus statul de drept şi au încălcat toate legile, şi Constituţia României, şi şi-au bătut joc de români, sunt cei de la PDL. Nu cred că cineva a uitat aşa peste noapte lucrul ăsta şi am impresia că se fac de râs”, a spus Ponta.

    si cum iesi din aceasta dilema????

    skorpion

    03/07/2012 at 10:08 am

    • Pai e asa: depinde ce planuri de viitor ai:
     1) Incerci sa revii la putere in 2012 sau la prezidentiale – atunci mergi pe o constelatie a lui MRU in care PDL este o planeta mare (nu soarele) cu toate lenjeria lui murdara – –
     2) Incerci sa termini definitiv cu trecutul construiesti ceva curat fara pdl – dar pe termen lung 4 ani – asa cum preconizeaza Theophyle.
     Functie de optiuni o iei pe o parte sau pe alta. (ar fi prea frumos sa faci o structura curata care sa cistige si alegerile la toamna )

     lastnightmusic

     03/07/2012 at 10:15 am

   • tds, nu pot sa spun ca nu ai dreptate, si sunt sanse mari sa ma insel din nou, asa cum s-a mai intamplat de atatea ori. Dar, desi recunosc ca proteste masive ale societatii, indiferent la ce chemare, sunt imperios necesare in momentele astea, pur si simplu nu cred ca PDL poate fi acel coagulant. Nu acest PDL, imi pare rau.

    Eduard

    03/07/2012 at 10:12 am

    • cred ca ar trebui, sa recitesti ce am scris. Eu spun altceva.

     lastnightmusic

     03/07/2012 at 10:16 am

     • ..o structura curata care sa cistige si alegerile la toamna

      practic IMPOSIBIL si din aceasta dilema nu poti iesi

      Europa se clatina, China are probleme si noi ne tinem de dictaturi !!!!!!!

      skorpion

      03/07/2012 at 10:19 am

 31. Buna dimineata,
  lamuriti-ma , va rog:
  de ce cere USL schimbarea avocatului poporului? Parea ca le canta in struna!
  La ora 14 e sedinta extraordinara pt. revocarea avocatului poporului ceruta de USL.

  cedric

  03/07/2012 at 10:04 am

 32. USL cere schimbarea Avocatului Poporului. Pai asta era de-al lor. Totusi si asta poate fi schimbat numai daca incalca grav Constitutia.
  Scopul e unul singur. Sa fie respinsa hotararea la CCR ca sa atace in continuare CCR-ul.

  ribelalu

  03/07/2012 at 10:05 am

 33. Cred ca e doar pentru ca se poate… si pentru eventuale mecanisme pe care le mai are si el.
  Dar in principal pentru ca mai e o mica reduta de luat la deruta sau pentru a spori deruta.

  moldoveanu

  03/07/2012 at 10:05 am

 34. Ficeac e o lichea vanduta USL. Zice ca CCR e o institutie inutila!

  cedric

  03/07/2012 at 10:08 am

 35. Buna dimineata! 🙂
  In primul rand, va multumim pentru sustinere, promovare si participare la promenada. Aseara a facut cativa pasi alaturi de noi si MRU. Discret, civilizat, cu bun simt. Multumim pentru participare.
  In al doilea rand, va asteptam si diseara, la aceeasi ora si in acelasi loc. Poate venim mai multi azi.

  radubotezatu

  03/07/2012 at 10:13 am

 36. Ce se întâmplă?

  Surse PSD spun totuşi că în laboratoarele USL se pregătesc proiecte prin care să se elimine textul de lege care conferă preşedintelui ţării puterea de decizie în numirea şefilor de la Ministerul Public şi de la DNA. Scopul eliminării prerogativelor prezidenţiale ar fi alegerea unor persoane dispuse să închidă dosarele grupurilor de interese care gravitează în jurul USL, după modelul exersat de PSD între 2001 şi 2004. Se speră, astfel, închiderea unor dosare penale, ca, spre exemplu, cele deschise pe numele celor care au încercat să-l scape de puşcărie pe „infractorul” Adrian Năstase, cum ar fi fostul şef al Inspectoratului pentru Construcţii, Adrian Grăjdan, şi după lotul doctorului Şerban Brădişteanu, cu repre-zen-tanţi ai Ministerului de Interne care au îngreunat încarcerarea condamnatului.

  De asemenea, prin maşi-naţiuni oculte, se pot cere restituiri de dosare penale aflate acum în stare de judecată, cu motivul completătii cercetărilor, iar după aceste „completări” să fie clasate. Şi acest model a fost intens exersat între 2001-2004 (vezi dosarele „Bancorex”, „Firul roşu”, „Afişele lui Iliescu” etc.).
  (R.L.)

  dictatura, fratilor!!!!
  treziti-va!
  noi astia sintem treji, insa sintem putini, dar restul?

  skorpion

  03/07/2012 at 10:14 am

 37. Astep sa vad ce cestiuni arzatoare are VP (aka Vladimir Plagiatorul) de comunicat parlamentului. Va incepe sigur cu milioanele de euro pe care el si Marga le-au carat de Bxl, cadou de la CE pentru Romania. Dupa aceea va exemplifica sprijinul pe care diversi lideri UE l-au exprimat pentru Nastase, cum a depanat el amintiri impreuna cu acestia despre exceptionala calitate a guvernarii Nastase, recunoscuta pe plan galactic, si cum scopul UE nu este sa bage asemenea perle de guvernare la inchisoare.
  Trebusoara care il va aduce la persecutia politica a justitiei asupra USL in general, si a CCR in special. Nu m-as mira nici daca ar da vina pe judecatori pentru faptul ca nu au apucat sa mareasca salariile cu 100% si alte bazaconii pomanagiste. Dupa care va propune suspendarea lui Basescu, desfiintarea CCR, bref un puci parlamentaro-guvernist.

  Aha

  03/07/2012 at 10:16 am

 38. Nu trebuie sa va fie frica si nici rusine pentru ca nu suntem multi. Statul modern roman a fost creat dupa infrangerea „pasoptistilor” de catre acestia (cati au mai ramas) cu 20 de ani mai tarziu. Astia au fost totii:

  Muntenia: Gheorghe Magheru, Nicolae Bălcescu, Costache Romanescu, Ioan Maiorescu Nicolae Pleșoianu, Popa Șapcă, Ștefan Golescu, Costache Romanescu, Ion Heliade Rădulescu și Christian Tell.

  Moldova: Alexandru Ioan Cuza, C. Negri, D. Canta, Vasile Alecsandri, Al. Russo, Mihail Kogălniceanu.

  Transilvania: Avram Iancu, Alexandru Papiu Ilarian, Ioan Axente Sever, Simion Bărnuțiu, Timotei Cipariu, August Treboniu Laurian, Eftimie Murgu, Andrei Șaguna, Simion Balint, Ioan Buteanu, Petru Dobra, Ioan Dragoș, Ioan Sterca-Șuluțiu, David Urs de Margina.

  Ieri au fost la manifestatia ghilimelelor mult mai multi!

  Theophyle

  03/07/2012 at 10:18 am

  • Erau milioane de oameni cărora „pașoptiștii” le-au clarificat interesele, adică le-au transformat din „simțiri vagi” în „obiective politice clar formulate”. Așa a fost cel puțin în Transilvania unde s-a acționat concertat: școală în română și germană pentru toți, emanciparea economică a țăranilor prin propria destoincie, prin educație și cu ajutorul băncilor, sprijin pentru împăratul de la Viena pentru combaterea oricărui derapaj (unguresc) de la statul de drept etc.

   Oamenii ăia știau ce vor. Cunoșteau și poporul și s-au pus în slujba lui. În Transilvania nu au fost „forme fără fond”. Acele forme erau un fenomen ruso-balcanic.

   Azi ar trebui regionalism și europenism

   Isailă Brătfălean

   03/07/2012 at 12:03 pm

 39. USL va cere dupa masa schimbarea lui Blaga!

  cedric

  03/07/2012 at 10:19 am

 40. Eu inca ma gandesc ca poate Pdl-ul este util in acest moment pentru a lua din voturile „liberalilor” care totusi – din varii motive – au simpatizat/ au preferat sa voteze cu Usl.
  Iar ICCD (MRU, MM, Baconski) sa faca o coagulare a fortelor democratice.
  In acest moment NR probabil ca va fi bine-venit in aceasta constructie – fie si numai pentru faptul ca nu este eficient sa iti trimiti separat trupele la o batalie decisiva.
  Din cate inteleg eu ascultandu-l pe Blaga, MRU discuta cu Blaga zilnic – chiar si cateva ore. Asta inseamna poate stabilirea unei strategii – si nu cred ca TB nu este implicat.
  Asadar cel putin deocamdata cred ca Pdl-ul este „acceptat” ca un rau necesar, fiindca Raul mare este mult prea periculos.
  Dar da, cred ca lipsa lui MRU de la Conventia Pdl-ului a fost corecta. Cred deasemenea ca MRU nu se va apropia prea mult de Pdl – altfel decat spunand sec ca vor colabora pentru daramarea raului cel mare, Usl-ul.
  Cred ca asa este eficient – Pdl-ul sa incerce sa acopere un flanc iar MRU sa fie varful de lance.
  Sa speram ca TB va reusi sa faca inca multe probleme care sa ii tina in corzi pe Usl-asi, dand alor nostri timpul necesar pentru reorganizare – care cred ca se petrece chiar acum, in ritm alert.
  De aici probabil si spaima lui Antenescu, care a innebinut de tot in zilele astea.
  Eu sunt optimist, se pare ca armatele – cu patrioti, cu oameni care lupta din convingere si chiar si cu mercenari – se aduna, si sper ca Piratul cu noi impreuna sa prinda vant in panze si sa-i tavalim pe idiotii din Usl.
  Daca Udmr se abtine de la votul de suspendare, daca Unpr va vota contra sau se va abtine deasemenea, cred ca Usl + minoritati nu au in acest moment destule voturi in parlament. Si atunci, „le jeux sont fais, rien n’a va plus!” 🙂

  P.S. Am fost aseara la „promenada”, cu sotia si inca un prieten cu sotia. Am fost putin dezamagit, totusi 200 de oameni sunt putini… Dar asta este, sa speram ca in lupta din „background” lucrurile stau altfel. mai este si presa, din tara si din strainatate, sunt aceste bloguri… Important este sa-i tinem pe Usl-asi in pumni, sa nu-i lasam sa se dezmeticeasca.

  victor.vb2

  03/07/2012 at 10:19 am

 41. Theophyle : insist , poate gresesc – voi aveti deja anumite pareri. acum cateva zile ponta a incalcat constitutia si a comis o fapta penala prin prezenta sa la Bxl. in mana Presedintelui se afla posibilitatea ca ponta sa fie trimis in ancheta penala si suspendat din functia de premier. e singurul mod in care inconstientii mai pot fi opriti.

  zigzag

  03/07/2012 at 10:27 am

  • Nu a comis nimic fiidca decizia CCR nu era, si inca nici nu este, publicata in MO.

   Aha

   03/07/2012 at 10:33 am

   • dedizia CCR nu face decat sa confirme articolul din constitutie. chiar Presedintele a zis ca ptr domnia sa nu e necesara publicarea deoarece nui face decat sa confirme articol din constitutie.

    zigzag

    03/07/2012 at 10:38 am

 42. Noroc ca aia din Nature nu se lasa impresionati de bidoanele goale (la noi cunoscute ca exceptionala oratorie) ale lui Antenescu, si nici de aiurelile debitate de natingul sindicalist’ ajuns pasa peste educatie. Pe linga ca pomenesc de verdictul intern de plagiat, nu au uitat sa-l pomenesca nici pe mentorul, aflat acum pe la inchisoare.
  Galagher are un articol in RL in care ii da ca la box nu numai in Ponta dar si in Swoboda si Schultz care in numele socialismului international sustin toate broastele riioase. Nu inteleg de ce acesti domni socialisti de la PE considera ca a faca sinonim socialismul cu hotia e benefic?

  Aha

  03/07/2012 at 10:27 am

 43. USL cere si revocarea lui Anastase. Ma miram ca au omis-o!

  cedric

  03/07/2012 at 10:29 am

 44. Din cite imi aduc aminte, este ceva decizie a CCR care zice ca presedintii astia de camere nu pot fi revocati decit la propunerea grupului care i-a numit, adica PDL? Unde-i @citizen?

  Aha

  03/07/2012 at 10:35 am

  • Asa e sau daca au incalcat grav regulamentul camerei respective (asa parca)

   cedric

   03/07/2012 at 10:38 am

 45. Un parlamentar PDL a pus pe banca niste afise :SALVATI ICR, SALVATI MONITORUL OFICIAL, etc
  Vad mai multi parlamentari care au astfel de afise pe banca si cu alte texte. Nu le-am putut citi pe toate

  cedric

  03/07/2012 at 10:37 am

  • vad si eu pe B1 . ar trebui sa aduca oameni in parlament sa huiduie acolo non stop in clipa in care copy-lotul tine vreun discurs.

   zigzag

   03/07/2012 at 10:40 am

   • de pa wall-ul lui Paleologu
    Theodor Paleologu
    Pentru prima oara cetatenii nu mai au voie sa asiste la sedintele publice ale Parlamentului.

    radames

    03/07/2012 at 11:08 am

 46. Victor, nu fii dezamagit ! Ce sa spunem noi, timisorenii ? Am fost precum Penes Curcanul, 9+1, adica noi plus fotograful ! Asta era ….”si cu sergentul 10″ !
  Stau si ma intreb daca merita timisorenii ca eu sa ma deplasez de fiecare data 12 km dus, 12 intors, doar ca sa-mi dau seama ce bine ca mi-am schimbat buletinul ! Acum sint si eu „de la tara”, ceeace incepe sa sune mai onorabil !
  Am alertat pe toate caile oameni din pdl, din conducere sau membri, n-a venit decat 1 singur, care fusese si la „papioane” ! In rest, liniste mormintala ! Si atunci, ce sa mai astepti de la acest partid ? Si tineti cont ca dezamagirea mea e cu atit mai mare , cu cat pina acum cateva luni faceam parte din „structurili de conducere” locale ! Am vazut toate blaturile, m-am scarbit, dar am considerat ca nu e cazul sa mai dau si eu o lopata la prabusirea lor ! Dar cred ca am gresit, poate daca as fi iesit pe pereti denuntind porcariile facute, s-ar fi trezit unii ! Sau nu !

  radames

  03/07/2012 at 10:37 am

  • Salutare,
   Ma aflu exact in situatia ta in ceea ce priveste locatia si mutatia. Cum nu sunt multe localitati „de la tara” situate la 12 km de Timisoara, s-ar putea sa fim vecini. De zile bune urmaresc FB, bloguri, HN, comentarii in cautarea unei mobilizari in Timisoara. De cand a inceput nebunia cu USL, mesajul tau este primul in care se pronunta (scrie) „Timisoara”…in rest, nimic. Poate ca o mai buna informare pe mai multe site-uri ar mobiliza mai multa lume.
   Sper din tot sufletul ca lumea va realiza pericolul ce ne paste, daca nu se va face ceva cat mai repede.

   subway

   03/07/2012 at 2:14 pm

 47. Abia acum inteleg declaratia mai veche a lui Ponta: „Intre SUA si China voi prefera intotdeauna China”.
  Pentru Ponta si doua partide sunt multe. Dorinta lor este ca USL-ul sa devina partid-stat.

  ribelalu

  03/07/2012 at 10:40 am

  • dupa cum se comporta astia nu mai organizeaza alegeri parlamentare .

   zigzag

   03/07/2012 at 10:41 am

   • Ba organizeaza da’ ca pe vremea epocii de aur. Erau alegeri unde erai indemnat sa votezi cantindatii PCR versus cantindatii PCR.

    Aha

    03/07/2012 at 10:47 am

 48. Vazurati??

  Senatorul PNL Crin Antonescu va fi propus pentru functia de presedinte al senatului de catre USL, au declarat surse politice pentru HotNews.ro. Astfel, in eventualitatea suspendari presedintelui Traian Basescu, acesta ar asigura interimatul la presedintia tarii.

  cedric

  03/07/2012 at 10:46 am

  • Ura, in sfirsit ajunge sireacu Crin prezident fara alegeri unde e vesnic pe locul 3.

   Aha

   03/07/2012 at 10:48 am

   • isi vede visul cu ochii, poate dormi la Cotroceni!

    cedric

    03/07/2012 at 10:49 am

 49. suspendarii- greseala e din hotnews. Am mai corectat vreo doua dar asta mi-a scapat

  cedric

  03/07/2012 at 10:47 am

 50. Hehehe Crin Antonescu, propunerea USL pentru presedintia Senatului – surse
  Presedinte mai repede decit spera

  lastnightmusic

  03/07/2012 at 10:49 am

 51. Ar fi foarte bine sa ceara USL revocarea lui Blaga si Anastase. Sa le titiie fundul si la astia un pic. Nu le-a convenit cu MRU ca nu le dadea pomeni si i-au facut vint, sau ma rog, nu i-au facut vint direct ci indirect. Acum vor primi „pomeni electorale” de la USL de sa nu le poata duce.

  Aha

  03/07/2012 at 10:51 am

 52. Din nou Globul de cristal nu a dat gres! In urma cu ceva timp aici s-a prezis o vara torida, mare adevar de necontestat.
  Asaltul pe care-l face USL-ul asupra statului de drept nu se va lasa cu lucruri bune. In general o coarda prea intinsa cedeaza, indiferent de material 😦

  mar

  03/07/2012 at 10:52 am

 53. Protest in fata parlamentului, mai multi tineri vor sa asiste la raportul lui Ponta! Li se interzice.

  cedric

  03/07/2012 at 10:52 am

 54. Cu disperatii astia cred ca vom ajunge la izolare si sanctiuni economice. Cred ca sunt perfect capabili sa iasa si din UE daca le incurca planurile. Doamne ajuta, poate o mai avea Romania un cativa ingerasi protectori pe undeva……

  dica

  03/07/2012 at 10:53 am

 55. In parlament, Frunda sta de vorba indelung cu Ponta. Precis ii da „sfaturi juridice”

  cedric

  03/07/2012 at 10:55 am

 56. inteleg ca pesedistii si ar fi adus oameni in parlament sa l aplaude pe tonta. astia din pdl nu pot aduce in blacoanele parlamentului macar 100 de oameni sa l huiduie pe uzurpator non stop ?

  zigzag

  03/07/2012 at 10:56 am

  • sa ii puna zahar in rezervorul de benzina…. Pina acum ne revoltam de huliganii din balcon… si acum vrem sa folosim metode bolsevice ?

   lastnightmusic

   03/07/2012 at 10:59 am

   • intre huliganii adusi de prm sau psd in parlament si invitatii adusi de Paleologu nu crezi ca e o diferenta?metode democratice nu bolsevice.sedintele din parlament sunt publice.iar plagiatorul vrea sa raporteze „poporului” ce a facut la bxl.

    zigzag

    03/07/2012 at 12:19 pm

  • Astia din PDL au parasit plenul. Cica in semn de protest. Poate era mai bine sa stea acolo, sa voteze contra, si sa tina si ei niste discursuri lamuritoare?

   Aha

   03/07/2012 at 10:59 am

 57. Sentimental sint de acord cu parerile lui Theophyle despre PDL. Daca mi-ar sta in „putere”, pe unii portocalii, incepind cu buldogul, i-as pulveriza.
  Dar tactic sint total impotriva.
  Nu e cazul sa fie adoptata tactica lui M. Neamtu de atac la portocalii si pirat. Nu e cazul sa se oripileze unii daca li se propune a participa la un miting portocaliu.
  Nu e cazul de cearta acum.
  Stiti si voi ca pentru a trece puntea, de-alungul Istoriei, s-au facut aliante si cu Dracu.
  Nu aruncati portocalii la gunoi; printre ei sint si oameni de calitate.
  Putini? atit poate da natia romana.
  Mai sint? unde sint? stau ascunsi sa vina cineva sa scoata tara din noroi.

  victor L

  03/07/2012 at 10:59 am

  • urmaresc acest blog de multa vreme, fara sa comentez.
   Consider ca ai dreptate 100%.

   Sam85

   03/07/2012 at 11:09 am

   • Sam85,
    te rog sa postezi cu o adresa de mail valabila. Nu se posteaza pe acest cu adresa falsa!

    Theophyle

    03/07/2012 at 11:21 am

  • Draga Victor,

   Probabil ca aici se vor desparti drumurile pe care le-am parcurs multi ani impreuna. Ceea ce stiu eu:

   1. Blaga si Anastase l-au tradat pe MRU, intentionat si cu buna stiinta;
   2 PDL-ul de astazi este complet fesenizat deci din punct de vedere politic nici vorba de diferenta;
   3. Resul pori citi mai sus in comentariul:

   https://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/07/03/revista-presei-3-iulie-ponta-o-guvernare-toxica/#comment-240040
   4. Dupa atacul miselkesc a lui Blga la adresa lui Macovei (ieri seara la B1) astia isi vor primi exact ce merita – tone de vitriol, asa cum ne-au servit noua!

   Theophyle

   03/07/2012 at 11:25 am

   • Theophyle, eu as vrea sa continuam, fiindca… nimic nu ne desparte – decat poate o parere de tactica, dar aici poate ca nu sunt deloc priceput, imi exprim pur si simplu niste opinii personale.
    Sunt 100% de acord cu tot ce scrii mai sus, mai ales ca tradarea lui MRU a fost atat de „pe fata”, impreuna cu plecarea lui Frnzaverde si a intregului judet care l-a urmat, incat intr-adevar nimic nu mai este de confirmat. Repet si eu – nu am nici cea mai mica urma de simpatie fata de Blaga, dimpotriva, pentru mine Pdl-ul se poate duce dracului.
    Doar ca ma gandesc ca nu acum este momentul cel mai potrivit pentru asta.
    cand am scris intr-o postare ceva mai sus despre „mercenari” la Pdl ma gandeam. Mercenarii au fost folositi mereu in armate – stii mult mai bine decat mine istoria – trebuie doar platiti si trebuie sa te pasesti ca ceilalti sa nu-i plateasca mai mult.
    Daca MRU impreuna cu MM si bineinteles TB pot duce razboiul asta fara Pdl, cu atat mai bine!
    Ingrijorarea mea se refera la ce se intampla daca nu este posibil?

    victor.vb2

    03/07/2012 at 11:37 am

 58. Despre UDMR, astia vor vota orice duce la destabilizarea Romaniei si protejarea furtisagurilor pe care le-au facut acolo in secuime. Deci USL cu astia are lejer majoritate.

  Aha

  03/07/2012 at 11:02 am

 59. s-a convins Blaga ce pervers este Ponta?
  acum2 zile il felicita, si Blaga transpira de fericire,
  azi il decapiteazä.

  domnule Blaga, ai mizat pe calul gresIt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  theo- nona

  03/07/2012 at 11:06 am

 60. Cand naibii au timp astia sa faca cei 7 pasi ?Si se poate asa , dintr-un condei , prin simpla OUG?Inseamna de fapt ca se poate orice, si discutam degeaba.Inseamna ca Ponta poate fi de fapt un veritabil dictator , fara sa-i poata sta nimeni in cale.Sa ma lamureasca si pe mine cineva daca se poate, pls…

  papiciulo

  03/07/2012 at 11:07 am

 61. udmr, este tot o grupare de mafiotzi, ce a täiat pädurile, au jumulit
  tot ce au putut. Borbely, trebuie sä ajungä la judecatä, dacä se controleazä
  ministerele unDe a lucrat, se v-a descoperii mari fraude, fäcute cu USL-

  theo- nona

  03/07/2012 at 11:08 am

  • asa e, udmr este latura maghiara a FSN!

   bruno

   03/07/2012 at 11:11 am

 62. SAlutare all

  Azi ne vom convinge daca PDL tine la tavaleala USL sau nu. Sa vedem cum vor reactiona Blaga si Anastase la solicitarea USL si la revocarea avocatului poporului ! Trebuie sa conteste la CCR orice decizie !

  Este clar pentru orice om rational si cu bun simt: ceea ce face USL este tipic nazist ! Hitler ar fi mandru de ei !

  Reddog

  03/07/2012 at 11:10 am

 63. UNPR, un partid färä onoare. rusine sä le fie
  onoarea de militar, a mancat-o porcii. RUSINE UNPR.!

  theo- nona

  03/07/2012 at 11:10 am

 64. Cum dracu sa schimbi legea CCR prin OUG?

  ribelalu

  03/07/2012 at 11:11 am

  • Printr-o lovitura de stat parlamentara 😦

   mar

   03/07/2012 at 11:14 am

 65. dece credetzi cä au fäcut mafiotzii OUG ??????

  theo- nona

  03/07/2012 at 11:14 am

 66. Viitorul suna bine; ne mai putem certa putin:
  „Senatorul PNL Crin Antonescu va fi propus pentru functia de ppesedinte a senatului de catre USL, au declarat surse politice pentru HotNews.ro. Astfel, in eventualitatea suspendari presedintelui Traian Basescu, acesta ar asigura interimatul la presedintia tarii”

  victor L

  03/07/2012 at 11:14 am

  • Si Valeriu Zgonea la Camera Deputatilor ! Scapam de ciumafaia insipida de Anastase !

   lastnightmusic

   03/07/2012 at 11:17 am

   • TDS,
    cum vrei sa-ti explic si ce dovezi ai nevoie ca sa intelegi ca „pupaza” a adus direct si cu stiinta la caderea guvernului MRU! Acxu isi primeste pedeapsa!

    Au inceput sa ajunga ajutoarele de la Modrogan vezi mai sus Sam85

    Theophyle

    03/07/2012 at 11:32 am

    • OK Theophyle
     Ma deranjeaza doar ca pedeapsa vine de la Ponta si Zgonea.

     Iar Sam85 l-a vazut pe VictorL asa mai dezabuzat si a venit sa il incurajeze 🙂

     lastnightmusic

     03/07/2012 at 11:39 am

    • gresesti in privinta mea.
     😦
     Apreciez mult acest blog si imi pare rau ca tu crezi ca am vreo legatura cu Modrogan.
     De fapt cred ca imi poti verifica IP-ul si ai sa vezi ca sunt din Timisoara.
     In fine… 😐

     Sam85

     03/07/2012 at 11:41 am

     • Vei fi bine primit dacă vei înjura și scuipa în direcția în care ești asmuțit. Gândirea cu mintea proprie nu e bine văzută.

      Isailă Brătfălean

      03/07/2012 at 12:07 pm

 67. vai si amar de Romania, dacä astia reusesc
  USL.sunt cu adevärat criminalii Romaniei

  theo- nona

  03/07/2012 at 11:16 am

 68. salutare! 🙂

  Sunt aici. Am citit si eu ce au astia de gand. sa le luam pe rand, ca nu arde (ar vrea ei sa arda).

  1. Avocatul Poporului. El poate sesiza CCR pe multe legi. Baietii vor sa puna mana pe el ca sa detina ei o parghie de a sesiza CCR pe care sa nu o foloseasca altii.

  2. Modificarea prin OUG a legii 47/19921 a CCR. Cu respect va spun, m-am gandit la asta de ieri-alaltaieri si am prevazut-o</b cand am scris:

  "Mimica lui Ponta spune multe. Vor incerca sa atace CCR (“blocaje constiuttionale”).

  Deci, revedeti ce am scris mai sus, cititi Deciziile CCR nr. 120/2004, 766/2011 si 21/2008, precum si art. 142 din Constitutie (“Curtea Constituţională este garantul supremaţiei Constituţiei”) si art. 1, al. 5 din Constitutie (“In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie”).

  Eu sunt pregatit".

  https://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/07/01/o-analiza-la-firul-ierbii/

  Ideea e ca ei vor sa schimbe prin OUG legea CCR, pentru ca OUG-ul este de imedata aplicare si nu mai poate fi contestat la CCR pe calea clasica a legilor aprobate de Parlament.

  Dubla greseala:

  1. OUG-ul nu poate afecta institutiile fundamentale ale statului, se opune Consttutia:

  Art. 115, al.6: "(6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică”.

  CCR este o institutie fundamentala a statului, pevazuta cu garantarea suprematiei Constitutiei.

  2. Jurisprudenta CCR afirma ca CCR se pronunta asupra legilor „in vigoare”. Sintagma in vigoare cuprinde si ordonantele, nu doar legile normale. A se vedea Deciziile 120/2004 si 76/2011:

  „Astfel, conceptul de „lege” are mai multe intelesuri in functie de distinctia ce opereaza intre criteriul formal sau organic si cel material. …In ceea ce priveste ordonantele Guvernului, Curtea retine ca, elaborand astfel de acte normative, organul administrativ exercita o competenta prin atribuire care, prin natura ei, intra in sfera de competenta legislativa a Parlamentului. Prin urmare, ordonanta nu reprezinta o lege in sens formal, ci un act administrativ de domeniul legii, asimilat acesteia prin efectele pe care le produce, respectand sub acest aspect criteriul material. In consecinta, intrucat un act juridic normativ, in general, se defineste atat prin forma, cat si prin continut, legea, in sens larg, deci cuprinzand si actele asimilate, este rezultatul combinarii criteriului formal cu cel material”(Decizia 120/2004). Deci OUG-ul este tot o lege, si nu scapa controlului de constitutonalitate imediat.

  Efectele OUG-ului, chiar aplicat in M. Of, pot fi casate de CCR:

  „La rezultatul contrar ordinii constitutionale se poate ajunge si in cazul in care insasi legea organica a Curtii sau legile de procedura judiciara ar limita controlul constitutionalitatii unor legi sau ordonante, ignorand prevederile Legii fundamentale „:lol: 😆 😆 (Decizia 766/2011)

  3. Inlocuirea sefilor de Camera.

  Decizia 601/2005 a CCR:

  „Votul acordat presedintelui unei Camere este un vot politic care nu poate fi anulat decat in cazul in care grupul care l-a propus cere revocarea politica a acestuia sau, in cazul unei revocari ca sanctiune, cand acest grup sau o alta componenta a Camerei solicita inlocuirea din functie a presedintelui pentru savarsirea unor fapte care atrag raspunderea sa juridica. Aceasta inlocuire se poate face numai cu o persoana din acelasi grup parlamentar, care nu-si poate pierde dreptul la functia de presedinte, dobandit in virtutea rezultatelor obtinute in alegeri, respectandu-se principiul configuratiei politice. In acelasi sens, Curtea Constitutionala retine ca revocarea din functie inainte de expirarea mandatului produce intotdeauna efecte numai asupra mandatului celui revocat, iar nu si asupra dreptului grupului parlamentar care a propus numirea lui, de a fi reprezentat in Biroul permanent si, in consecinta, de a propune alegerea unui alt senator in locul devenit vacant”.

  Decizia 1630/2011 prin care CCR a fost de acord cu inlocuirea lui Geoana s-a bazat pe faptul ca PSD i-a retras sprijinul politic lui Geoana. Geoana nu a fost sanctionat, cum vor sa faca acum USL cu presedintii celor doua Camere. CCR a zis in decizia 1630: „Ipoteza analizata de Curte in considerentele acestei decizii (601/2005) si textele din Regulamentul Senatului cu privire la care aceasta s-a pronuntat privesc insa revocarea unui membru al Biroului permanent al Senatului (presedintele Senatului) cu titlu de sanctiune juridica, pentru incalcarea Constitutiei sau a regulamentelor parlamentare, la cererea altui grup parlamentar decat cel care l-a propus, iar nu ipoteza revocarii ca urmare a retragerii sprijinului politic”. Or, daca se cere sanctionarea lui Blaga si a lui Anastase, ne mentinem in sfera de Deciziei 601, care pastreaza dreptul PDL de a-si mentine cele doua functii. Blaga si Anastase nu sunt revocati de propriul partid.

  Cetatean

  03/07/2012 at 11:20 am

  • merci city. 🙂
   Cine mai poate atentiona ccr – de neconstitutionalitate – daca avocatul poporului e de-al lor, iar presedintele Basescu e suspendat ?

   lastnightmusic

   03/07/2012 at 11:23 am

   • CCR nu e nevoie sa fie sesizata, se poate si auto-sesiza, in temeiul Constitutiei.

    Cetatean

    03/07/2012 at 11:26 am

  • @cetatean
   si ce problema ar avea ei sa schimbe regulamentul camerelor?

   intimplator

   03/07/2012 at 11:27 am

 69. Nu stiu dc am impresia ca nu ne putem baza nici pe cei de afara, UE,SUA…Pe ei cred ca nu-i intereseaza, daca astia le-au mai promis ceva privatizari pe gratis sau alceva…Incolo raman aceleasi angajamente, FMI, NATO…Viata merge inainte, vai de noi…

  papiciulo

  03/07/2012 at 11:21 am

 70. sorry de bolduri, cititi cu atentie ce am scris mai sus.

  Cetatean

  03/07/2012 at 11:21 am

 71. buna ziua;
  presiunea trebuie tinuta;orice miscare impotriva usl e binevenita;
  economia nu mai merge ” din inertie” intra in picaj;mai recititi din postare situatia rezervelor bnr;bnr a pierdut 800 milioane euro pentru sustinerea cursului;daianu o intoarce cu nivelul rezervelor;
  poate sa de ins crestere la comert de 4 pct in cinci luni,e caca maca;
  pin la urma astia de la usl se comporta ca si comunistii: acum au ” dusmanii poporului’,basescu nu mai e de ajuns inventeaza altii;in doua luni vor fi si mai multi ” dusmani” inclusiv „miscarea ghilimelelor”
  nu cred ca e bine sa li se dea o mina de ajutor mentinind opozitiile anti usl dispersate
  pericolul dictaturii-da,dupa mine,al DICTATURII-este real

  intimplator

  03/07/2012 at 11:26 am

 72. Cetatean, ca intodeauna esti optimist si ne incurajezi, dar astia sint atat de disperati si miza e atat de mare incat eu ma astept ca Ponta si Crin sa apara la A3 si sa zica: „Eu sint premier, de azi pretenul meu e presedinte, ce mai pierdem timpul cu alegeri si alte astea, poate mai vb peste 4 ani, bye-bye…”

  papiciulo

  03/07/2012 at 11:26 am

 73. papiculo, sunt optimist pentru ca nu ii vad pe judecatorii de la CCR, toti, uitandu-se ca prostii cum niste descreierati vor sa atenteze la functionarea Curtii si a Constitutiei. Oamenii aia nu sunt chiar de azi-de ieri, indiferent din ce partid vin.

  Cetatean

  03/07/2012 at 11:27 am

  • Pai , eu vad ca astia nu mai tin cont de nimic, inclusiv Constitutie.
   Vad ca si Theo-Nona e optimista.Si cred ca are dreptate.Numai o lovitura de stat militara veritabila ne rezolva.Ne ducem naibii de tot…

   papiciulo

   03/07/2012 at 11:35 am

 74. se pate dizolva parlamentul, din cauza tentativei de loviturä de stat,

  PONTA si CRIN- arestatzi.

  theo- nona

  03/07/2012 at 11:30 am

 75. Sa nu credeti ca electoratul USL vede vreo problema in toate manevrele astea. Ba dimpotriva, va asigur ca sint foarte incintati, toata treaba fiind absolut necesara pentru indepartarea „dictaturii”. Daca in ’90 venea Iliescu si zicea ca cutare structuri si institutii trebuie desfiintate, ar fi sarit cineva in sus ca e „lovitura de stat” si e anti-democratic? Nu, fiindca marea majoritate erau convinsi de dictatura Ceausescu-PCR si ni se parea la toti absolut normal sa se inlocuiasca tot sistemul cu unul nou. Iar electoratul USL e inca mai convins de dictatura lui Basescu decit eram noi in ’89 de dictatura lui Ceausescu.
  Iar acum sint sanse muuult mai mari. Daca Iliescu era privit reticent, astia in schimb sint de-a dreptul incurajati. Nu numai ca UE nu zice nici mic la ce fac astia, acum au suport activ si sprijinul loazelor socialiste din PE care nu vor pregeta sa prezinte toata treaba ca un maret proces democratic ori/si ca o problema interna si va asigur ca Ponta va fi aclamat de stinga UE. Prevad o vizita cu pompa intre Ponta-Antonescu si Hollande imediat dupa succesul, loviturii de stat (zicem noi), dorintei populatiei de un sistem socialist (va zice Hollande).

  Aha

  03/07/2012 at 11:31 am

 76. miza cea mare este atacarea CCR, restul sunt pasi procedurali. Pana si suspendarea Presedintelui e secundara.

  Baietii aveau un master-plan: VU pur pe val de nemultumire populara la adresa lui Basescu. CCR respingandu-le planul, acuma nu mai au nici unul. Ce vedem acuma e o incercare de a pune mana pe CCR, pentru a forta votarea unei legi care le va asigura super majoritate. Pe ei ii durea undeva acuma de Basescu, planul lor era sa aiba super majoritate si din iarna sa il suspende. Acuma, fara legea VU, nu mai au nici un plan de rezerva asa ca incearca revenirea la el, prin atacarea CCR. Nu Basescu e acum tinta.

  Cetatean

  03/07/2012 at 11:31 am

  • Basescu este tinta finala. In aceasta saptamana, a spus-o stimabilul Crin Antonescu.

   Hronic

   03/07/2012 at 2:50 pm

 77. @cetatean -> numai faptul ca se gandesc la asa ceva arata ca nu le pasa si nu dau doi bani pe constitutie.
  deci, ce facem?

  rm

  03/07/2012 at 11:34 am

 78. vä datzi voi seama in ce situatzie mizerabilä, bagä acesti mafiotzi tzara.

  nu mai are nici dracu incredere, dar ei au increderea Rusiei, ce nu stiu
  romanii, asta vor.

  theo- nona

  03/07/2012 at 11:35 am

 79. Ponta spune ca NU va schimba legea de organizare a CC prin OUG. (B1TV in direct)

  Observator

  03/07/2012 at 11:35 am

 80. Ponta este minciuna intruchipatä.

  theo- nona

  03/07/2012 at 11:36 am

 81. Valer Dorneanu dorit ca Avocat al poporului

  cedric

  03/07/2012 at 11:37 am

  • un politruc de joasa spetza, o molusca nevertebarata 😦

   mar

   03/07/2012 at 11:45 am

 82. Ponta (gura pacatosului adevarul graieste): „Guvernul isi va face datoria pentru CEI CARE L-AU ALES„. Adica pentru mafie.

  ribelalu

  03/07/2012 at 11:42 am

  • evident, l-au ales parlamentarii, printre care voiculescu, voicu, nastase si altii :))

   dmariuss

   03/07/2012 at 12:06 pm

 83. Desi stiu ca voi supara multa lume trebuie sa va reamintesc faptul ca PNL si PNT chiar daca au fost tot timpul rivale in perioada interbelica, s-au unit impotriva adversarului comun ce venea dinspre rasarit. Ca nu au avut succes e alta treaba.
  La fel rusii si americanii in ww2. Consider ca trebuie facut un armistitiu politic si bloggeristic macar in perioada asta cand se joaca viitorul nostru pentru mult timp.
  Dupa rezolvarea conflictului este timp si de penalizarea lui Blaga, E. Udrea, Anastase samd.

  ribelalu

  03/07/2012 at 11:48 am

  • Aferim, posetele lui Udrea nu-mi par nici mie acum o prioritate.

   Aha

   03/07/2012 at 11:51 am

 84. Ce sa-i faci , daca prostalaii au votat masiv USL la locale.Cunosc pe unii (din astia mai educati) care si-au dat seama deja de greseala, cam tarziu.Cand or sa-si dea seama si ailalti, o sa fie PREA tarziu.

  papiciulo

  03/07/2012 at 11:48 am

  • Prostalaii nu isi dau seama nici dupa ce se naste copilul ca nu au folosit contraceptive in urma cu 9 luni

   lastnightmusic

   03/07/2012 at 11:53 am

 85. De pe hotnews „USL va cere in plenul Senatului revocarea din functie a lui Vasile Blaga/ Blaga: „Nu o sa o trec niciodata pe ordinea de zi o sesiune extraordinara pentru inlocuirea presedintelui Senatului”
  A sunat un ceas cu cuc in biroul lui Blaga? S-o fi trezit ca putea face mai demult treaba asta si pe alte teme „de interes national” uslist? Poate ii da prin cap ca degeaba a organizat nimic in campania pentru locale la ce „recunostinta” primeste acum de la USL?

  Aha

  03/07/2012 at 11:56 am

 86. Imi place ca noi discutam aici daca sa mai acordam vreun credit PDL-ului sau nu, astia isi vad de treba.Daca le reuseste planul asta, putem sa ne luam adio, pierdem chiar si speranta, pa si pusi.

  papiciulo

  03/07/2012 at 11:57 am

  • Las ca ai in schimb speranta sa fi inclus in internationala socialista Swoboda-Schultz.

   Aha

   03/07/2012 at 12:05 pm

 87. Saftoiu votat presedinte al SRTV. O sa iasa cu scandal in USL

  cedric

  03/07/2012 at 12:01 pm

  • De ce sa iasa cu scandal? Daca nu il vroia pesedeul nu il vota.

   Aha

   03/07/2012 at 12:07 pm

   • Se stie doar ca Valentin Nicolau dorea cu ardoare postul, iar el e omul lui Voiculescu pe cand Saftoiu e febletzea lui Crin Antonescu.
    Au si inceput de vreo doua zile atacurile lui Nicolau, chiar si la adresa madamei Longhin. O sa fie distractie si la rtv.

    cedric

    03/07/2012 at 12:17 pm

  • eu sunt azi ” optimist”
   nu m-ar mira ca parlamentul sa suspende constitutia pe motiv ca n-au timp sa o revizuiasca

   intimplator

   03/07/2012 at 12:09 pm

 88. Ziua bună !
  Trăim zile toride.
  Sunt foarte curioasă dacă PDL-ul trădează la fel cum a făcut cu MRU.

  • Nu mai conteaza plagiatul, nu va faceti iluzii Ponta n-o sa-si dea niciodata demisia din cauza de plagiat, nu are nici o probl pe plan intern cu asta, poate numai afara dar ii doare in paispe.Marea problema e dictatura parlamentara.care se instaureaza sun ochii nostri.

   papiciulo

   03/07/2012 at 12:11 pm

 89. Buan ziua 🙂
  Vad ca multi vorbesc de PDL- Balaga ca de un rau necesar.:evil:
  Ma tem ca Blaga & Co nu sunt raul „necesar”, ei sunt parte integranta a raului cel mare.
  Sunt partea ce face de opozitie de forma, pentru a canaliza opozitia reala, (aia mai fraiera) si pentru a prezenta o opozitie de catifea la poza pentru extern.
  Exact rolul partidelor satelit a FSN-ului, pentru a indeparta pericolul ivit cu reaparitia partidelor reale de la acea vreme.
  Apoi, dupa infestarea PNL si PNT-CD cu securistii lor, partidele respective au disparut.
  Prima incercare a fost incurajarea (informala dar reala ) a PPDD.
  Cand au vazut ca a aparut miscarea NR (real pornita de la firul ierbii – indiferent de orgoliile individuale ulterioare), s-au speriat si l-au bagat pe DD in viteza.
  Au vazut ca NR s-a fasait in dispute individualiste (acum nu judecam cine si de ce), au rasuflat usurati, dar aparitia lui MRU a inspaimantat teribil.
  MRU a demostrat ca este capabil sa realizeze o guvernare „altfel” iar asta a pus in functie toate alarmele KGB-isto mafiote ce exista (si exista multe).
  Asa ca au activat cartitele, partidului DIRECTORILOR, in persoana lui Blaga. Sa nu uitam ca Frunza verde foaie lata, era (si sunt convins ca mai este) un apropiat de Blaga, aka „Bun organizator” – exact cum e caracterizat si Blaga.
  Ca urmare, sprijinul acordat PDL, pentru ca vezi doamne – nu avem incotro, este o irosire si o slabire a opozitiei.
  Pentru ca indiferent de „spiritul organizator” de care dau dovada DIRECTORII, acestea sunt in fond doar niste slugi ale activistilor instruiti la academia comunista.
  Un lant are puterea celei mai slabe zale din alcatuirea sa. Asa ca de ce sa loveasca toate zalele, cand pot introduce in mijlocul lantuli o za din hartie vopsita in culoare metalica.
  Daca alierea cu NR eu o vad fezabila si rezonabila, indiferent de orgoliile lui Neamtu, alierea cu PD (pentru a trage jos guvernarea bolsevica) va duce la ruperea lantului.
  Intelegeti ca Blaga a „fost lasat in urma” din ordin, nu ca nu l-ar fi urmat voios pe frunza verde foaie lata.
  Blaga nu a tradat pentru ca a primit ordin sa nu tradeze, el fiind un DIRECTOR – baiat bun dar disciplinat – va indeplini planul trasat prin orice mijloace.
  Iar mie mi-e frica de sintagama „orice”.

  DanSu

  03/07/2012 at 12:10 pm

  • Bun, toate sunt in principiu corecte.
   Dar atunci ce putem intelege din diverse declaratii, despre posibila colaborare intre ICCD cu Pdl, intr-un fel sau altul?
   Eu unul sunt confuz din cauza asta.
   Dar lucrurile se vor rezolva de la sine in privinta Pdl-ului, in cateva zile inteleg ca Mru va lansa oficial Iccd (inteleg de aici ca va aparea un program pasi concreti de actiune, pe cine ne bazam ca si sprijin – dintre partidele politice, societatea civila etc.).
   Daca in cateva zile inca vom avea democratie in tara asta, probabil apele se vor fi limpezit deja…

   victor.vb2

   03/07/2012 at 12:15 pm

  • Daca este adevarata presupunerea asta insemna ca toata viata traim degeaba sperand sa triumfe DREPTATEA si ADEVARUL.Bine, viata merge inainte,multi dintre noi putem trai binisor cu niste firimituri pe care nici nu mai conteaza cine ni le arunca PSD,PNL,PDL si sa ne multumim cu dreptatea si adevarul LOR.

   papiciulo

   03/07/2012 at 12:19 pm

  • @victor.vb2

   Sun-Tzu a descris destul de corect ce si cum aceasta situatie, nu este ceva nou.
   1. „posibila colaborare”insemna sa mergi pe principiul „tine-ti prietenii aproape si dusmanii si mai aproape”. Cat timp joaca rolul opozitiei, ii poti tolera, dar nu te astepta sa nu sara dincolo. Sa nu te ia pe nepregatite, dupa principiul Fericit cel nu asteapta nimic de la celalalt, caci nu vor fi dezamagiti. Colaboreaza dar nu te baza pe el.
   2. Lansarea ICCD – este nu necesara, dar obligatorie. Dar tinut la distanta de PDL-ul Blaga-loslovit. Mai ales pasii strategici ce urmeaza a fi facuti – fara „stiinat PDL”

   @papucino,
   Idealurile de care spun, sunt exact ideluri.
   Faptul ca sunt greu de atins (dupa unii imposibil in deplinatatea lor) insemna sa abandonam?
   Dar nu trebuie sa cadem de fraieri. M-am saturat sa mai fiu idiotul util. 👿

   DanSu

   03/07/2012 at 12:47 pm

 90. Apel catre reprezentantii legitimi ai Statului de Drept
  Apel catre Presedintele Romaniei
  Apel catre Institutiile Statului Roman
  Apel catre clasa politica RESPONSABILA
  Apel catre Societatea Civila Romaneasca
  Apel catre presa neaservita puterii USL
  Apel catre cetatenii onesti ai Romaniei

  Sunt CETATEAN al Romaniei si va vorbesc cu dreptul meu de a-mi exprima opinia si ingrijorarea extrema fata de evenimentele de maxima gravitate care se petrec in aceste zile in tara noastra. Va vorbesc cu dreptul oricarui cetatean de a cere sa i se respecte drepturile constitutionale.
  Actiunile antidemocratice ale actualei puteri USL sunt deja de notorietate. Atentatul USL la Ordinea Statului de Drept nu este o supozitie ci o realitate in desfasurare.
  Toti reprezentantii, beneficiarii si lacheii Sistemului Corupt instaurat prin FURTUL si DETURNAREA Miscarii Populare Spontane din Decembrie 1989, a Revolutiei Poporului Roman impotriva Totalitarismului Ceausist si a COMUNISMULUI, s-au unit intr-o lupta abjecta si fara scrupule impotriva Tarii si impotriva INTERESELOR MAJORE ale acesteia si ale Poporului Roman.
  Nazuintele noastre de Libertate, Demnitate si Prosperitate sunt astazi calcate in picioare mai mult ca oricand in ultimele doua decenii.
  In urma cu mai bine de douazeci de ani, reprezentantii comunistilor din esaloanele secunde ale PCR si oamenii Securitatii ne-au confiscat viitorul, calcand pe cadavre si patandu-si mainile cu sangele romanilor.
  Ei si urmasii lor, fac astazi dovada ca sunt capabili de orice marsavie si orice crima (fie ea “doar” simbolica, pana in prezent) pentru a zadarnicii aceste nazuinte, pentru a stopa drumul spre o Democratie autentica, Procesul de Reforme si pentru a restaura puterea Sistemului lor ticalosit, mafiot, profund corupt si anti-democratic.
  Atacurile indreptate spre acele institutii care au inceput sa functioneze corect si spre cetatenii care isi fac onest datoria, sunt in curs. Nu va mai dura mult si tot ce s-a obtinut in ultimii ani, cu efortul si sacrificiile romanilor, precum si sansa de a deveni o tara capabila sa renasca pe temelii democratice si demna de respect, se va spulbera sub tavalugul minciunii, urii, imposturii, incompetentei si setei nelimitate de putere a USL.
  Am dreptul, ca cetatean al acestei tari, sa cer sa fiu aparat. Am dreptul sa ma apar. Si o fac, spunand NU puterii USL si tuturor actelor sale samavolnice!
  Daca si altii imi impartasesc gandurile, sa o spuna!
  Sansa si forta noastra stau in UNITATE. Cu cat mai multi, cu cat mai uniti, cu atat vom avea sanse mai mari sa stopam drumul spre TRECUT, spre TOTALITARISMUL ROSU!
  SA IMPIEDICAM LOVITURA DE STAT PORNITA DE USL!!!

  Mih

  03/07/2012 at 12:11 pm

 91. Pot schimba Avocatul Poporului fara avizul CCR?

  Gabi Dumitru

  03/07/2012 at 12:26 pm

  • Eu cred ca deja pot orice.Faptul ca Ponta a putut senin sa nesocoteasca o decizie CCR a fost semnalul.Deacum nu mai exista nici o regula pentru ei.

   papiciulo

   03/07/2012 at 12:30 pm

   • Ilegal stiu ca pot,dar ce spune LEGEA?

    Gabi Dumitru

    03/07/2012 at 12:33 pm

 92. Hmmm, 2007, PSD-PNL-UDMR-PRM, patrulaterul rosu.
  2012: USL-UDMR-UNPR-PDL, noul patrulater rosu?
  Ca PDL a parasit plenul, cica. De ce? Ca sa nu fie nevoiti sa voteze DA la propunerile USL si sa se prefaca mai departe ca sint in opozitie? De ce nu stau sa voteze NU, si avind in vedere expunerea mediatica sa mai si cuvinte ceva cu tilc?

  Aha

  03/07/2012 at 12:38 pm

 93. Legea 35/1997:

  (1)Mandatul Avocatului Poporului încetează înainte de termen în caz de demisie, revocare din funcţie,
  incompatibilitate cu alte funcţii publice sau private, imposibilitate de a-şi îndeplini atribuţiile mai mult
  de 90 de zile, constatată prin examen medical de specialitate, ori în caz de deces.

  (2)Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor, se face
  de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţa comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor
  prezenţi, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza
  raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.

  Avocatul, chiar si revocat, poate contesta la CCR revocarea sa. Temei: deciziile 16380/2011 a CCR si 54/2011 ale CCR

  „Curtea constată că autorul sesizării are calitate procesuală în cauză, întrucât sesizarea Curţii Constituţionale reprezintă unica posibilitate procedurală pe care o are preşedintele Senatului [aici e vorba de avocatul poporului] de a contesta o hotărâre a Plenului Senatului care priveşte funcţia sa; în aceste condiţii, a reţine lipsa calităţii procesuale de a contesta această hotărâre ar reprezenta o încălcare a liberului acces la justiţie, consacrat de art. 21 din Constituţia României. În plus, astfel cum rezultă din dosarul cauzei, sesizarea a fost formulată în aceeaşi zi în care a fost adoptată şi apoi publicată hotărârea contestată”.

  „Curtea constata ca pot fi supuse controlului de constitutionalitate numai hotararile Parlamentului, adoptate dupa conferirea noii competente, hotarari care afecteaza valori, reguli si principii constitutionale sau, dupa caz, organizarea si functionarea autoritatilor si institutiilor de rang constitutional”. Avocatul e instiutie cu rang constitutional (art. 58 din Constitutie)”.

  Cetatean

  03/07/2012 at 12:42 pm

 94. Infiorator ce se petrece in comisia juridica din parlament. Astia nu mai vor sa respecte nimic.
  Grebla e un politruc nenorocit.

  cedric

  03/07/2012 at 12:42 pm

 95. Hotnews.ro prezinta azi ceea ce numeste „Planul de actiune al USL pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.” Este un plan politic in sapte pasi care va duce la suspendarea presedintelui. Problema nu este insa Traian Basescu. Problema este ca, in traiectoria sa, proiectul demateleza sistematic toate mecanismele statului de drept. Daca lucrurile stau asa cum sunt in prezentate de materialul in cauza, lucrurile sunt grave. Dupa toate datele si criteriile, ne aflam in fata unei tentative de lovitura de stat. </i.
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12685979-lovitura-stat.htm

  mar

  03/07/2012 at 12:43 pm

  • Daca este asa ce fac institutiile abilitate ptr. a reaseza ordinea de drept in fagasul democratic?? Cine sunt sforarii, ca papusile le vedem ??

   mar

   03/07/2012 at 12:45 pm

 96. Am impresia ca PDListii nu sunt in sala la discursul lui Ponta.Au lasat numai afisele pe banci.

  cedric

  03/07/2012 at 12:47 pm

 97. mai mult de jumatate de sala e goala!

  cedric

  03/07/2012 at 12:48 pm

 98. Ponta iar zice ca respecta deciziile CCR, Iti vine sa spargi televizorul

  cedric

  03/07/2012 at 12:48 pm

  • da, aud si eu. lasa tv in pace, sparge-i mutra lui Ponta 🙂

   Cetatean

   03/07/2012 at 12:49 pm

 99. Da, scrie si la B1: PDL nu asista la discursul lui Ponta. Asa faceau si USListii cand vorbea presedintele in parlament. Ar trebui sa le placa!!

  cedric

  03/07/2012 at 12:50 pm

 100. Acum putem vedea daca PDL-ul vrea sa lupte: este suficient sa se inscrie la cuvant 100 de parlamentari PDL si sa tina fiecare un discurs de 5 min pe orice subiect al ordinii de zi. In acest fel, au blocat activitatea parlamentului pana deseara.
  Maine dimineata o pot lua de la capat.

  czc

  03/07/2012 at 12:50 pm

 101. Va asteptati la altceva de la comunisti?

  Gabi Dumitru

  03/07/2012 at 12:51 pm

  • Din toate informatiile, din modul in care se precipita evenimentele in Parlament, rezulta ca USL doreste sa termine totul in cateva ore, intr-o zi, doua maxim. iar Antonescu sa ajunga la Cotroceni.

   lastnightmusic

   03/07/2012 at 1:04 pm

   • Pai exact cum au zis , saptamana au rezolvat tot.Dupa aia putem pleca in concediu.
    Eu nu stiu ce se mai poate face.Asta e lovitura de stat, de forta, cum vreti sa-i spuneti…

    papiciulo

    03/07/2012 at 1:14 pm

 102. Ponta n-a spus absolut nimic. Bla-bla si intepaturi la adresa presedintelui.
  Vorbeste Blaga.

  cedric

  03/07/2012 at 1:04 pm

 103. probabil cetatean ar trebui sa ne lumineze – fiindca pana acum ceea ce se intampla are o aparenta de legalitate, practic in mod „democratic” comisiile juridice reunite au solicitat revocarea avocatului poporului. Aparent nicio lege incalcata – in afara de cea a bunului simt.
  Dar trec la pasul doi, cel cu revocarea celor doi presedinti ai camerelor parlamentului, FARA solicitarea grupului din care acestia fac parte, fara retragerea sprijinului politic de catre acest grup, atunci da, se poate spune ca intr-adevar este o lovitura de stat.
  Ei bine, oare exista cineva care stie ce se va intampla, in cazul asta?
  Presedintele este garantul respectarii constitutiei – dar ce putere are, ca sa apere Constitutia?
  Ce se intampla, daca prin vot haidamacii astia il voteaza pe Antonesc ca presedinte al Senatului?
  Concret, ce se poate face?
  LA un blietzkrieg nu poti raspunde cu sesizarea CCR-ului!! Pana sesizezi, deja astia il suspenda pe Presedinte, in ritmul asta!

  victor.vb2

  03/07/2012 at 1:08 pm

 104. Bun discursul lui Blaga.Cine i l-o fi facut?
  Uslistii rad in sala.

  cedric

  03/07/2012 at 1:09 pm

 105. cred cä trebuie urgent, agentziile sträine si ambasadele anuntzate,

  nu cea ruseascä, cä vine cu tancul, abia asteaptä.

  iesitzi in stradä, nu mai este timp de asteptat.

  theo- nona

  03/07/2012 at 1:09 pm

 106. Ei, este de iesit sau nu ?
  Cu carte sau fara carte ?

  Atentie – vor apare contramanifestatiile, iar contramanifestantii nu sunt ca noi, oameni ce dorim o tara mai buna pentru toti, ei sunt activisti si persoane de care victoria lor depinde : piinea pe care o dau la copii, ipoteca, slujba pentru nevasta. Si pentru asta ei sunt gata sa dea in cap, sa omoare si sa sfisie, Asta e avantajul contramanifestantilor nostri.

  lastnightmusic

  03/07/2012 at 1:10 pm

  • Cui ii este frica sa stea acasa!
   Eu totusi sper ca nu sunt prea multi cei care nu vad ca se darama tara peste noi, mai rau ca la un cutremur de 9 grade Richter.
   Trebuie iesit la proteste energice, de ieri e deja dovedit ca se poate.
   Nu lasati uslinosii sa ne fure viata!

   luminita

   03/07/2012 at 1:27 pm

 107. revolutzia borfasilor, trebuie intreruptä.

  theo- nona

  03/07/2012 at 1:11 pm

 108. nu apare nici un contra manifestant,

  se bagä iar fitile, sä descurajeze lumea.

  theo- nona

  03/07/2012 at 1:13 pm

  • Theo-Nona
   Daca vom fi 200-500 nu va fi nici un contra manifestant. Mai mult, vom fi ignorati cu gratie de televiziuni.

   Doar daca suntem de la 2000-5000 in sus , vor apare contramanifestanti, cu burti si rangi. Atunci cind nu ne pot ignora dar ne pot deturna.

   S-a intimplat si in 1945 si in 1989.

   Lumea ????
   Lumea e apatica, nu descurajata. Cind mergeam la manifestatii la Universitate, incepind de la Ministrerul Agriculturii spre Piata Rosetti deja era alt Bucuresti de oameni la plimbare, la cumparaturi care ignora manifestatia care era la 30 metri de ei.

   lastnightmusic

   03/07/2012 at 1:49 pm

   • Prietenul cu care am fost aseara la „promenada” mi-a aratat cum – destul de discret, este drept – in punctele „strategice” din jurul guvernului erau postati cate doi malaci. Costumatia: identica: sort, tricou si incaltari sport. Constitutie de malac: cca. 130 kg – nu solizi sau atletici, ci pur si simplu malaci, aceia cu ceafa groasa si „brandul” gros.
    De la muzeul de geologie – unde mi i-a arata prima data pe primii doi – i-am vazut – pe aceiasi – peste 20 minute la statia de metrou, sprijiniti „alene” de balustrada.
    peste drum, alti doi – pe care i-am auzit comentand – despre noi bineinteles – „astia sunt niste frustrati, da-i dracu'”. Cu voce slaba, este drept.
    Asadar baietii sunt pregatiti, cred ca batalia nu se da pe strada ci in subterane…
    Nu stiu ce sa cred, nu-mi vine de fapt sa cred ca Ponta are acceptul de la americani sa calce totul in picioare, si nu imi vine sa cred ca daca nu il are pot face asta asa pe fata.
    Chiar acolo sa fi ajuns, suntem doar o minge de ping-pong intre est-vest, si unde mai pui, populata de vreo 19 milioane de cretini?

    victor.vb2

    03/07/2012 at 2:02 pm

 109. In zilele astea se explica de ce o tot dadeau cu dictatura lui Basescu si noi ne miram , care dictatura?
  Pentru uslasii de rand, sa le intre in cap.Acum pt ei orice s-ar intampla totul e acceptabil, trebuie inlaturata dictatura lui Basescu , „scopul scuza mijloacele”.

  papiciulo

  03/07/2012 at 1:34 pm

 110. Salutare !
  „UPDATE 11.34. Premierul Victor Ponta i-a înmânat nişte hârtii preşedintelui Senatului Vasile Blaga, cei doi s-au pupat, iar apoi Blaga a urcat la prezidiu.

  Blaga, putin mai tarziu :

  „Ceea ce aţi făcut dvs în această perioada este extrem de grav:
  Demonstraţi că sunteţi bărbat de stat şi nu mai umblaţi cu cioara vopsită.”

  Un comportament cel putin ciudat.
  Mi-aduce aminte de ploconirea lui Videanu in fata lui Nastase.

  Tzepelica

  03/07/2012 at 1:38 pm

  • Cu alte cuvinte de ce trebuiau sa se mai si pupe in vazul lumii?
   Erau la o ceremonie de cununie civila, unul nas si altul mire????
   Gretos!

   luminita

   03/07/2012 at 1:46 pm

   • Urgent! Sa iesim sa-l aparm pe Blaga si pe gasca lui de tradatori. Ceapa masi de PDL si cu tot neamul lor de fesenisti!

    Theophyle

    03/07/2012 at 1:51 pm

    • ALOOOOO! TDS cu astia vreu tu sa manifestezi, cu gasca asta de nemernici?

     Theophyle

     03/07/2012 at 1:52 pm

     • ALOOOO Theophyle . Singur in apartament nu pot manifesta.
      Iar MRU pina la ora asta nu a zis nimic de vre-o manifestatie . Stii tu ceva ? Ca eu nu stiu ? Va iesi cu un speach azi ?
      Iar daca nu o face , iar in gasca de nemernici va fi Monica Macovei, Boc, Voinescu…. sigur voi manifesta

      lastnightmusic

      03/07/2012 at 1:58 pm

   • Hehe, 🙂 Ieri Funeriu a pupat-o pe obraji pe Androneasca. Asa a vrut Funeriu. Androneasca chiar s-a aparat un pic 🙂 Ce o fi fost in capul lui ?

    lastnightmusic

    03/07/2012 at 1:53 pm

  • What the… s-au pupat???????

   Aha

   03/07/2012 at 1:50 pm

 111. Se zicea la un moment dat ca astia nu ar mai avea majoritate in parlament.Eu cred ca daca mai pleaca 20 tot au.Nici o speranta din partea UDMR sau UNPR.Din pct asta de vedere jocurile sint facute.Ne-am intors in 2007.Daca ne-am intorce si economic tot ar fi bine.

  papiciulo

  03/07/2012 at 1:49 pm

 112. Haideti mai lasati cu pupatul.Si eu cu colegii mei PNL-isti mergem la bere,ne distram la petreceri-aniversari, le pup pe fete.N-o fi acelasi lucru?

  papiciulo

  03/07/2012 at 1:56 pm

  • Cand doi barbati se pupa, eu intru la idei. 😆 😆

   Tzepelica

   03/07/2012 at 2:01 pm

  • Discutam de mesajul transmis in spatiul public avand in vedere contextul. Este o gresala de neiertat, in conditiile in care se discuta de incalcari flagrante ale statului de drept.
   Comunicarea nonverbala nu lasa loc de echivoc.
   Foarte corect ce faci tu, sunteti o comunitate mica.

   mar

   03/07/2012 at 2:02 pm

  • Aha, deci pe cale de consecintza, in Parlament e ca la o petrecere intre baietzi.
   Sa le fie de bine! :evil.

   luminita

   03/07/2012 at 2:13 pm

 113. Salut Teofil, salut politeieni

  Arestarea lui năstase, iacubov şi a lui vîntu, a indus o frică animalică haitei de prădători şi în acest caz distrug statul de drept pentru a-şi salva pielea. Sau încearcă. Va fi o luptă la baionetă. Mulţumiri încă o dată lui burtăverde, blaga şi celorlalţi trădători din pdl care au dărîmat guvernul MRU pentru a se putea ajunge aici: la o lovitură de stat parlamentară.

  Tiberiu Orasanu

  03/07/2012 at 2:02 pm

 114. ziua buna Theophyle all 🙂
  impresia mea este ca ne cam indreptam spre cateva articole din constitutzie
  spre un fel de Radu cel frumos

  mircea

  03/07/2012 at 2:02 pm

 115. Pana la urma eu asta inteleg: 1)Toti sant mai mult sau mai putin fesenisti.2)Toti fura si impart apoi tot ce fura.3) Toti se iubesc si se pupa 4)Basescu e nebun 5) Toti care au apucat sa intre la inchisoare pana acum sint fraieri 6) Noi toti sintem cei mai fraieri (unii sint si naivi pe deasupra)

  papiciulo

  03/07/2012 at 2:07 pm

 116. S-a hotarit: sesiune extraordinara, dupa amiaza, sa-l dea jos pe Blaga .Si cred ca si pe Anastase.
  Au o viteza cosmica, au si publicat in MO toate documentele necesare.

  cedric

  03/07/2012 at 2:08 pm

  • Este normal, MO este la ei…a ajuns o balama 👿

   mar

   03/07/2012 at 2:10 pm

  • Astia sunt sprijiniti de cineva, nu actioneaza de capul lor 👿
   Nu inteleg starea de amortire a institutiilor 😦

   mar

   03/07/2012 at 2:12 pm

   • Se pare ca da, li s-a dat mana libera la nivel foarte inalt.

    papiciulo

    03/07/2012 at 2:15 pm

 117. este f. grav, parlamenul pläteste 2 infractori, 2 incombatibili, le dä
  bani si ei voteazä, altä incälcare a legi.

  theo- nona

  03/07/2012 at 2:10 pm

 118. […] NOU LEGEA LE DĂ UNA PESTE BOTUL NESĂTUL (@Cetățean): Decizia 601/2005 a CCR: “Votul acordat președintelui unei Camere este un vot politic care nu […]

 119. Ha-ha, deja multi primari care n-au fost alesi pe listele USL (in mod gresit si intamplator!) trec la USL.
  Eu zic sa treaca si Blaga ca sa nu aiba dc sa-l mai dea jos.

  papiciulo

  03/07/2012 at 2:13 pm

  • Da, dar Blaga nu-i primar.
   Poate sa dea Toanta o ordonanta de urgenta si sa-l faca si pe Blaga primar.
   In sectorul 7 din Bucuresti ar fi perfect. :mrgreen:

   luminita

   03/07/2012 at 2:17 pm

  • Cel mai probabil Blaga stie absolut tot ceea ce se intampla in propriul partid si in USL, iar asta nu de ieri-de azi,
   dintotdeauna.

   luminita

   03/07/2012 at 2:23 pm

 120. Pina se lalaie astia in parlament si ajung la ce-i doare, demontarea statului si formarea RSR, fac teoria conspiratiei:
  -Boc demisioneaza, vine MRU. PDL sint fericiti, MRU pe post de afis tehnocrat, ei care au facut atitea sacrificii cu austeritati si reforme e acum cazul sa primeasca ceva pomeni electorale sa aiba ce mitui la locale si se aleaga din nou.
  -Bomba in partid, MRU face nazuri la pomeni.
  Acum vin cu teoriile:
  Teoria 1:
  -Blaga se intelege cu FrunzaVerde si alti grei sa scape de MRU, dar pe dos. Intre timp se inteleg si cu USL, rolul PDL urmind a fi acela de opozitie de carton, sa aiba masurile lui Ponta ceva iz de democratie.
  -Teoria 2:
  -Blaga nu stie nimic, Frunzaverde dezerteaza , USL mai cumpara niste traseisti, ajungem in prezent.
  Elemente de explicatie:
  -Blaga nu face nimic (nix, nada, zero) in campania la locale, conform intelegerii cu Patrunjel. Partidul reuseste printr-un miracol 22%. E prea mult. Blaga si PDL intra in silentio stampa si se aude musca biziind la toate masurile USL. In ritmul asta pina la alegeri nu mai stie nimeni ca PDL exista si se indreapta spre un 10%, perfect ca opozitie de carton, sau partid balama, dupa nevoi. Din pacate justitia si CCR nu capituleaza, Nastase e la zdup, urmeaza lovitura de stat legitimata ca democratica de opozitia de carton. Ocazie buna si pentru regina vamilor sa nu ajunga la ICCJ?
  -FrunzaVerde dezerteaza si Blaga nu stie nimic. Blaga e socat ca sotul la prinderea nevestei in pat cu amantul. E atit de confuz si dezorientat incit nu stie ce mai are de facut si in loc de campanie electorala se inchide in birou si plinge in hohote. Dupa alegeri continua sa fie deprimat, de aceea nu exista opozitie la USL. La insistentele pedelistilor „sefu’, ce facem, dam si noi o declaratie ca astia din USL fug cu tara in spate?” Blaga raspunde „Cum a putut sa ma insele Sorin chiar cu Antonescu?” si fuge hohotind inapoi in birou. Ca mai sus la teoria unu rezulta musca biziind si o „minunatie” de opozitie. Brusc, suna un ceas cu cuc, Blaga e inviorat de alegerea ca prezident, uita de iubita Sorin si acum e vajnic opozant la lovitura de stat USL.

  Ei, care teorie vi se pare mai probabila?

  Aha

  03/07/2012 at 2:16 pm

 121. Revocarea lui Blaga, chiar publicata in M. Of, nu are valoare juridica fara decizia CCR.

  Deciziile 601/2005 si 1630/2011 a CCR sunt clare: postul de Presedinte revine PDL daca Blaga nu este revocat in urma retragerii sprijinului politic din partea PDL.

  Nu orice act publicat in M. Oficial e lege. Publicarea unui act inaintea controlarii lui de CCR nu are valoare juridica, iar controlul CCR desfiinteaza actul si efectele sale.

  Cetatean

  03/07/2012 at 2:18 pm

 122. CCR a dat un comunicat . Printre altele anunta ca a sesizat institutiile europene despre abuzurile care se fac.

  cedric

  03/07/2012 at 2:22 pm

 123. CURTEA CONSTITUTIONALĂ A ROMÂNIEI
  COMUNICAT DE PRESA
  http://www.ccr.ro/default.aspx?page=press%2F2012%2F3iulie

  Sare'n Ochi

  03/07/2012 at 2:26 pm

 124. Baieti si fete, avem pozitia CCR!

  http://www.ccr.ro/default.aspx?page=press/2012/3iulie

  Cetatean

  03/07/2012 at 2:26 pm

 125. Iarta-ma Cetatean, dar acum nu trebuie sa mai gandim ce ar fi normal si legal sa se intample.Pentru ca deja SE INTAMPLA! Nu stiu de ce s-ar mai obosi sa publice in MO.Pana ne-om trezi ca totul a fost cat se poate de ilegal, Basescu e gata suspendat.O sa fie ca si „mortul care de la groapa nu se mai intoarce”.

  papiciulo

  03/07/2012 at 2:27 pm

  • exclus. nu e mort pana ce CCR nu declara ca e mort.

   Cetatean

   03/07/2012 at 2:29 pm

 126. Am ajuns de rasul Europei – The Economist despre Victor Ponta: My name is Paste. Copy Paste. Un indiciu ca Ponta se indreapta spre cimitirul politic
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12686649-the-economist-despre-victor-ponta-name-paste-copy-paste.htm

  mar

  03/07/2012 at 2:27 pm

 127. Presa online cam doarme in papuci azi. Nicaieri nu gasesti mentionat comunicatul ccr.

  Radu

  03/07/2012 at 2:28 pm

  • Asa e, si eu l-am cautat. Am aflat stirea de la B1

   cedric

   03/07/2012 at 2:29 pm

 128. acum cateva minute a iesit.

  Cetatean

  03/07/2012 at 2:29 pm

  • Da, vad. Ar trebui insa sa fie Breaking News peste tot, nu stiu daca exista vreun precedent similar.

   Radu

   03/07/2012 at 2:31 pm

 129. E, acum o sa vedem daca aiuritii aia de la UE au vreo pozitie, sau au luat mana de pe noi.

  papiciulo

  03/07/2012 at 2:29 pm

 130. Ei bine da, cetatean esti singurul cu aer in plamani de pe aici, si din fericiere gasesti timp sa ne mai dai si noua.
  Dar ce te faci, daca TRECE de CCR?…
  Prea pare totul a plan nu gandit ci un plan EXACT, cu pasii pregatiti dinainte. Totul merge prea bine pentru ei, tare mi-e teama ca mai sunt doar cateva mutari pana la sah-mat.
  Ne bazam pe CCR – dar astia spun ca pot sa schimbe legea de functionare.
  Il revoca pe Basescu, Antonescu – ca presedinte de senat – semneaza toate legile de modificare a CCR etc. Nimeni nu depune contestatie (care Pdl?) sau, chiar daca depune, intr-o perfecta lege a lui Kafka, NOUA CCR numita de parlamentul legitim decide ca totul este contitutional.
  Si noi ziceam ca Adormitul, ca Plagiatorul?!
  In timpul asta, paianjanul si-a tes plasa… Cred ca vizita la Bxls a celor doi a fost si pentru a cere protectie din partea stangii de acolo… Jocurile erau facute deja, de-aia incrancenarea lor.
  Este cel mai grav moment de dupa 13-15 iunie…
  Probabil il vom depasi intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat, dar oare cu cate sechele?

  victor.vb2

  03/07/2012 at 2:29 pm

  • Pai o sa depasim cum am depasit si 13-15 Iunie.Intre timp astia isi fac mendrele , si noi sintem fraierii in continuare.Noi o sa ramanem cu salarii mici ca sintem cei mai prost vazuti si nu mai aduce nimeni bani aici, iar ei or sa se imbogateasca in continuare.

   papiciulo

   03/07/2012 at 2:34 pm

 131. CCR nu are nevoie de sesizare, se poate auto-sesiza.

  Cetatean

  03/07/2012 at 2:30 pm

  • Crezi ca nenorocitii astia se vor sinchisi?

   cedric

   03/07/2012 at 2:32 pm

 132. Sfanta naivitate la CCR „Ne adresăm pe această cale atât Parlamentului…” care parlament? Ala care tocmai va desfiinteaza?

  Aha

  03/07/2012 at 2:30 pm

 133. E comunicat de presa, nu decizie cu putere juridica.

  Cetatean

  03/07/2012 at 2:31 pm

  • Ce poate face CC pornind de la acest comunicat ? Am senzatia de o zbatere „ca pestele pe uscat”

   mar

   03/07/2012 at 2:39 pm

   • Pai nu au ce sa faca altceva.S-ar putea sa nu-i asculte nimeni.

    papiciulo

    03/07/2012 at 2:43 pm

 134. @TDS

  Poziția lui Teophile ar putea fi susținută cam așa:
  Noi ne vedem de manifestația noastră a ghilimelelor care trebuie să crească.
  Cititorii acestui blog, înclin să cred că au mai multe afinități cu acest tip de manifestări, lăsăm altora portavocile, tobele, răngile…
  PDL se va simți obligat să miște și el (efectul concurenței pe electoratul de dreapta).
  Dacă PDL = blat avem cu atât mai multe motive să ne vedem de manifestația noastră.
  Important este să nu se aștearnă tăcerea !

  dada

  03/07/2012 at 2:35 pm

  • Ce sa mai asteptam de la PDL ? Blaga abia acum constata ca si lui i-au tras-o ! ce a scris mai sus AHa, scenariile cu „opozitia de carton” mi se pare dureros de plauzibil ! Am vrut o reactie de la ei, si i-am provocat , iata ce am postat pe wall:

   Partidul Democrat Liberal ia ultimele suturi in cur ! Cu bocanci cu virf de metal, ca sa simta ! Sint revocati Blaga si Anastase !
   Si totusi, PDL tace, nu ia atitudine, se ascunde pe dupa birouri , pe dupa colturi , pe sub paturi ! Nu iese pe strada, nu convoaca oamenii , din contra, daca sint contactati se ascund !
   Si noi ce ar trebui sa intelegem din asta ?
   Ma duc sa iau grau si arpacas, sa le pregatesc coliva !
   Cine aduce muzica , sa le cantam prohodul ?

   Nici o reactie din partea cui trebuia, eu am facut pina acum 2 luni parte din BPL !

   radames

   03/07/2012 at 3:08 pm

 135. De pe hotnews „Grupul PPE din Parlamentul European: Suntem realmente ingrijorati de ce se intampla in Romania. Socialistii si liberalii s-au opus unei dezbateri despre Romania in PE”.
  Lovitura de stat se face cu acceptul lui Hollande, Swoboda si alti naimiti care probabil isi inchipuie ca asa vor pune mina pe banii UE sa-si suplimenteze bugetele de asistenta sociala.

  Aha

  03/07/2012 at 2:36 pm

  • Exact cum am spus, au gir de undeva de sus de la UE.

   papiciulo

   03/07/2012 at 2:41 pm

 136. Voi iesi de pe net, insa veti avea o postare speciala.

  In afara de CCR, rolul de garant al respectarii statului de drept revine si Presedintelui Romaniei. Va aduc aminte ca CCR i-a conferit Presedintelui un rol activ in vegherea la functionarea statului si a respectarii Constitutiei de celelalte puteri (Avizul nr.1/2007).

  Tandemul CCR-Presedinte are toate resursele juridice si constitutionale sa impiedice lovitura de stat parlamentara.

  Cetatean

  03/07/2012 at 2:38 pm

  • Eu cred ca din pacate are nevoie de resursele militare.

   papiciulo

   03/07/2012 at 2:40 pm

   • Ma tem ca acolo se va ajunge, la armata pina la urma.

    Aha

    03/07/2012 at 2:44 pm

 137. Blaga s-a pronuntat – „Este lovitura de stat. USL convoaca sesiune extraordinara incalcand Constitutia si regulamentul Senatului. USL nu are nici un motiv pentru a ma demite. Sintem in aceeasi logica, confiscarea institutiilor statului”.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12686799-cum-revoca-usl-vasile-blaga-sefia-senatului-explicatia-lui-ilie-sirbu-blaga-confiscarea-institutiilor-statului.htm

  mar

  03/07/2012 at 2:42 pm

 138. Ori e panicat ori se preface „Vasile Blaga: USL convoaca sesiune extraordinara incalcand Constitutia”. Si asta ca si MN. MN era ocupat sa se delimiteze de „dictatorul* Basrscu, Blaga era ieri ocupat sa se delimiteze de doamna Macovei. Poate ar fi fost mai bine daca se uitau un pic in jur sa recunoasca dusmanul adevarat.

  Aha

  03/07/2012 at 2:42 pm

 139. Da, BP ale Parlamentului nu pot convoca Plenul, numai Presedintii de Camera pot.

  Cetatean

  03/07/2012 at 2:43 pm

 140. dar de-acuş,
  zisei eu cu glas sfîrşit,
  ridicînd un picioruş,
  dar de-acuş s-a isprăvit…

  în aceste condiţii, statul de drept este înlocuit cu statul lor mafiot.
  şi nu avem pe nimeni să ne apere. trebuie să vedem cum reuşim singuri. 😦

  val_one

  03/07/2012 at 2:44 pm

 141. Postare noua!

  Pozitia Comunitatii Politeia : in apararea Constitutiei, a statului de drept si a Curtii Constitutionale

  Theophyle

  03/07/2012 at 2:45 pm

 142. Oameni buni, ce se intampla 😯 – „Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, dupa sedinta grupurilor reunite ale USL, ca este pregatit sa preia conducerea Senatului, el aratand ca va face mai multe declaratii dupa sedinta de plen a acestui for legislativ”
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12687225-crin-antonescu-intrebat-daca-este-pregatit-preia-sefia-senatului.htm

  mar

  03/07/2012 at 2:46 pm

 143. Legat de ce a spus Cetatean mai sus, Basescu garantul Constitutiei.Daca ar avea sustinerea poporului, ar putea actiona in forta, dizolvarea Parlamentului si a Guvernului.Motiv , simplu – incalcarea Constitutiei.
  Dar din pacate nu o are.Off, off din 6.05.2010 a pierdut-o definitiv.

  papiciulo

  03/07/2012 at 2:46 pm

 144. Dar daca astia se aduna totusi, schimba pe Blaga si pun pe altul?
  Pana publica in MO decizia CCR ,ajungem la alegeri.

  cedric

  03/07/2012 at 2:47 pm

 145. Theophyle,
  recunosc: azi, poate si altadata, am folosit, involuntar, tactica „loveste si fugi”, adica am postat si am plecat de acasa.
  Sosit in fata monitorului gasesc ceva cam dur:
  „Draga Victor,

  Probabil ca aici se vor desparti drumurile pe care le-am parcurs multi ani impreuna.”
  E hotarirea ta.
  Eu imi pastrez opiniile despre tactica de lupta impotriva ciumei de la putere.
  Asa cum am mai spus, imi cam rastalmacesti cuvintele. Unde am laudat eu portocalii?
  Imi exprimam o opinie de tactica si atit.
  Marea democratie americana, o stii mai bine ca mine, s-a aliat si cu gunoaie in lupta impotriva rîiei comuniste.
  Si o gluma:

  victor L

  03/07/2012 at 2:56 pm

 146. primarii plecatzi la PNL , v-a trebuii sä fie demisi, sunt sub altä siglä votatzi

  theo- nona

  03/07/2012 at 3:05 pm


Comentariile sunt închise.