Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Archive for iunie 4th, 2011

Legendele Parisului: Édith Piaf

Édith Piaf s-a nascut in 1915 pe numele ei adevarat Édith Giovanna Gassion. Şi-a luat pseudonimul „Piaf” (vrabie in argot) în anul 1935 cand a debutat formal. Édith Giovanna afost fiica  cântăreţei ambulante Line Marsa (de origine italo-algeriană) şi a acrobatului de circ Louis Gassion. Édith a avut o copilărie grea, fiind crescută de bunica ei, patroană a unui bordel în Bernay, localitate din Normandie, iar mai târziu, în cartierul Belleville de la periferia Parisului. Citește restul acestei intrări »

Albul-ca-Zăpada sau Ucenicul Vrajitor?

Trebuie de la bun inceput sa va asigur ca sunt multumit de faptul ca dl Lazaroiu a fost numit titular la Ministerului Muncii. Sunt multumit in primul rand ca nu vom avea parte inca o data de o fata palida si imbacsita din galeria politica in general si cea portocalie in particular.  Are dl Lazaroiu cateva avantaje care il fac si simpatic si cu un potential ridicat de succes in noua lui ocupatie.

Dl Lazaroiu va fi unicat in Guvernul Boc; in primul rand din cauza faptului ca s-a ocupat mult timp de o profesie pe care a invatat-o si a avut succes in prestatiile acestei meserii, lucru care nicidecum nu poate fi spus despre majoritatea (daca nu totalitatea) ministrilor Guvernului Boc. Toti ministrii lui Boc sunt sau politicieni de meserie (cu ceea ce implica aceasta ocupatie pe plaiurile Dambovitei) sau afaceristi cu statul (fosti, prezenti si viitori) sau “nimicuri” nomenclaturiste. Citește restul acestei intrări »

Written by Theophyle

04/06/2011 at 2:40 pm

Sfârşit de săptămână – 4 Iunie / “Basmele românilor: Lazăroiu ministru, Oana Mizil printesă”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămână. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  16°C, si o maxima termica de  28°C, umiditate: 34-66%. Majoritatea timpului innorat partial. Presiune atmosferica: 1015-18 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 1298  RON (-0. 0044 RON); 1 USD = 2. 8509  RON (-0.0130 RON); 1 EURO =  1.4486   USD; (+0.0050). Evolutia saptamanala o  puteti citi aici. Gramul de aur 140.2700 RON (-1. 7205). Citește restul acestei intrări »