Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Scrisoare pentru ambasadele UE şi SUA la Bucureşti

Avand in vedere ca ai nostri colegi din PV, cunoscuti drept “protestatarii ghilimelelor” au hotarat sa picheteze (pe rand) ambasadele Uniunii Europene, am formulat o scrisoare pentru ambasadele pichetate.

Necesitatea acestei scrisori este imperativa avand in vedere ca de la raposatul Yasser Arafat si pana  la Victor Ponta nu s-a nascut un maestru al limbajului dublu, una afara si cu totul alta acasa. Deci Ponta spune ce spune, face cu totul altceva si noi vom aduce la cunostinta ambasadelor tarilor membre UE acreditate la Bucuresti si ambasadei SUA adevarurile, asa cum sunt.

Rugam pe voluntarii detinatori ai secretelor unor “limbi exotice”, in afara limbii romane, engleza sau franceza sa ne ajute in traducerea textului acestei scrisori. Bineinteles ca  scrisoarea a fost formulata de tanarul scrib @Cetatean si amendata de scribii permanenti ai blogului, asta  ar fi sluga dumneavoastra in persoana, impreuna cu Demeter.

***

Excelenta voastra,

Credem ca va este cunoscuta situatia politica actuala din Romania si actiunile concertate ale Parlamentului si  Guvernului, care au pus in pericol statul de drept si respectarea principiilor si valorilor europene la care Romania a aderat incepand cu data de 1 ianuarie 2007.

Ceea ce s-a petrecut in Romania incepand cu data de 2 iulie 2012 nu este expresia luptei politice dintre Presedintele tarii (pe de o parte) si Guvern si Parlament (pe de alta parte), ci este expresia incercarii domnilor Victor Ponta si Crin Antonescu de a distruge statul de drept : inlocuirea abuziva din functie a Ombudsmanului (Avocatul Poporului), Presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, emiterea de Ordonante de Urgenta prin incalcarea Constitutiei Romaniei (art. 115, al.6), diminuarea prerogativelor Curtii Constitutionale si suspendarea abuziva din functie a Presedintelui legitim al Romaniei.

Toate aceste actiuni planificate cu minutiozitate nu au putut fi oprite decat in mica masura de Curtea Constitutionala, ea insasi preocupata sa isi recupereze prerogativele constitutionale amputate de o Ordonanta de Urgenta.

In aceste situatii dificile pentru democratia si statul de drept din Romania, un referendum va avea loc la data de 29 iulie 2009 pentru a decide daca Presedintele Romaniei va fi destituit prin vot popular.

Alegerile locale, parlamentare si prezidentiale care au avut loc in Romania incepand cu anul 2002 si pana in luna iunie 2012 au luat intotdeauna in considerare un numar de (aproximativ) 18.000.000 votanti. Acest lucru se poate verifica in procesul-verbal al Biroului Electoral Central Roman privind alegerile din iunie 2012, pe care il anexam prezentului document.

Or, in conditiile Deciziei Curtii Constitutionale din 11 iulie 2012, care statueaza ca referendumul din 29 iulie 2012 este valid daca se prezinta la vot 50% +1 din persoanele inscrise in listele electorale, ultimele declaratii ale Primului Ministru Victor Ponta privind « estimarea » unei scaderi drastice, in doar o luna, a numarului total de votanti, la « aproximativ » 15.000.000 romani, arata clar intentia acestuia de nerespectare a Deciziei Curtii Constitutionale, pregatirea pentru fraudarea masiva a referendumului si incalcarea clara a recomandarilor Comisiei de la Venetia :

« The fundamental elements of electoral law, in particular the electoral system proper,  membership of electoral commissions and the drawing of constituency boundaries, should not be open to amendment less than one year before an election, or should be written in the  constitution or at a level higher than ordinary law » (Code of Good Practice in Electoral Matters: Guidelines and Explanatory Report – Adopted by the Venice Commission at its 52nd session,Venice, 18-19 October 2002, II.2.B).

In cazul referendumului pentru demiterea Presedintelui Romaniei, care va avea loc la data de 29 iulie, Primul Ministru, Guvernul si Parlamentul intentioneaza, prin emiterea de acte legislative neconstitutionale, sa modifice listele electorale pentru a facilita atingerea unei conditii de validare de 7.500.000 voturi exprimate (iar nu 9.000.000 de voturi, cum este legal).

In aceste situatii dramatice pentru Romania, in numele Tratatului de la Lisabona, al Constitutiei Romaniei, al statului de drept si al valorilor europene, in care romanii cred cu tarie, va solicitam respectuos sa comunicati acest mesaj Guvernului si Parlamentului statului pe care, cu demnitate, il reprezentati in Romania, in vederea adoptarii unor decizii sau declaratii politice in conformitate cu procedurile diplomatice in vigoare.

Cu profund respect,

[….…. si Comunitatea Politeia]

164 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Buna ziua tuturor!
    Multumim scribilor :).
    Nu sunt cunoscatoare de „limbi exotice”, dar la pichetat ambasade pot participa. 🙂

    miki

    12/07/2012 at 4:51 pm

    • buna miki,
      multumiri din partea scribilor 🙂

      Theophyle

      12/07/2012 at 4:54 pm

      • Dragilor, deja am variantele in portugheza si spaniola prin grija prieteni noastre @ Ela. Le-am printa si le duc la semnat in PV, plus cateva in lb. romana. Va astept sa semnati cu manuta voastra!

        blog de caine rau

        12/07/2012 at 4:59 pm

        • Mishu,
          ai varianta asta, care a trecut testul ortografica a lui @demeter, cea de dimineata nu a trecut prin mana ei, deci s-ar putea sa fie greseli 😦

          Theophyle

          12/07/2012 at 5:03 pm

          • In romana va fi tiparita aceasta varianta. pentru traducatori era buna si prima. 🙂

            blog de caine rau

            12/07/2012 at 5:25 pm

            • Mishu, te rog sa-mi trimiti toate versiunile traduse pentru ale posta pe blog, multam!

              Theophyle

              12/07/2012 at 5:27 pm

              • Trimis deja spaniola si portugheza. Italiana si germana sunt in lucru. Vor veni maine in cursul zilei.

                blog de caine rau

                12/07/2012 at 5:54 pm

              • Am primit,
                asteptam 🙂

                Theophyle

                12/07/2012 at 5:55 pm

  2. Buna ziua,

    s-ar putea posta si varianta in engleza (franceza etc) tot aici?

    Taticu'

    12/07/2012 at 4:54 pm

  3. In aceste situatii dificile pentru democratia si statul de drept din Romania, un referendum va avea loc la data de 29 iulie 2009 pentru a decide daca Presedintele Romaniei va fi destituit prin vot popular.

    2009 ==> 2012

    hulk hogan

    12/07/2012 at 4:56 pm

  4. Reblogged this on blogdecainerau.

    blog de caine rau

    12/07/2012 at 5:02 pm

  5. Buna ziua
    MRU acum la Money Channel !

    ela

    12/07/2012 at 5:06 pm

    • Salut din nou 🙂
      Sa inteleg ca decizia di 27 iunie nici nu a fost trimisa la MO pana acum?

      Diana

      12/07/2012 at 5:35 pm

      • Cea legata de reprezentarea la Brux? Nu stiu sa fie la MO.

        Radu

        12/07/2012 at 5:38 pm

  6. Theophyle, cand varianta in engleza va fi disponibila, te rog sa mi-o trimiti si mie prin email pentru a o da spre traducere in Olandeza nativa 🙂
    Mersi.

    Eduard

    12/07/2012 at 5:39 pm

    • Multumesc Eduard,
      Imediat ce o vom avea, am sa-ti o trimit!

      Theophyle

      12/07/2012 at 5:41 pm

      • Super. Plec si nu voi mai avea acces la blog 😦

        Eduard

        12/07/2012 at 5:44 pm

  7. ” Victor Ponta a declarat pentru cotidianul spaniol El Pais ca o criza politica majora va fi generata in situatia in care referendumul de demitere a lui Traian Basescu nu va fi validat, chiar daca votul va fi majoritar pentru demitere: “situatia asta nu ma lasa sa dorm”.”
    O fi oare un repros mascat la adresa lui Chucky ? Adica ‘eu ma consum si pe ala il doare la perna” 🙂

    Adim

    12/07/2012 at 5:40 pm

    • JOS MANUSILE!!! PATRIA IN PERICOL!!! Dragilor, sa intelegem ca e pe viata si pe moarte. Voiculescu, Ponta, Sova si gasca, SOV (s-a redeschis dosarul FNI), D.I.Popescu si baietii destepti, pe toti ii paste moartea politica si inchisoarea, daca justitia tamane independenta, daca statul de drept revine cu al sau garant Traian Basescu.

      cinic

      13/07/2012 at 7:05 am

  8. Din nou CCR: Intrunirea majoritatii absolute la referendum – conditie esentiala pentru a exprima real si efectiv vointa cetatenilor
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12780241-ccr-intrunirea-majoritatii-absolute-referendum-conditie-esentiala-pentru-exprima-real-efectiv-vointa-cetatenilor.htm
    Mai sunt cateva precizari tehnice. Le poate „traduce” cineva? 🙂

    miki

    12/07/2012 at 5:46 pm

  9. Multumesc scribilor 🙂 si comunitatii

    A A

    12/07/2012 at 5:53 pm

    • I”ve translated it in a rush, I’m at work. If, somebody else had done a better job I will not get hurt.
      Good Luck!

      Your Excellency,

      We believe that you know the current political situation in Romania and concerted actions of Parliament and Government, which have jeopardized the rule of law and the principles and European values ​​to which Romania joined on or after January 1, 2007.

      What happened in Romania starting on July 2, 2012 is not an expression of policy of the President of the country (first) and the Government and Parliament (on the other hand), but Mr Victor Ponta and Crin Antonescu expression and attempt to destroy the rule of law: replacing abusively the Ombudsman, Presidents of Senate and Chamber of Deputies, issuing Emergency Ordinance in violation of the Romanian Constitution (art. 115, al.6), reducing abusive powers of the Constitutional Court and suspension from office the legitimate President of Romania.

      All these actions thoroughly planned could not be stopped only in small measure by the Constitutional Court, itself concerned to recover its constitutional prerogatives amputated by an Emergency Ordinance.

      In these situations difficult for democracy and rule of law in Romania, a referendum will be held on July 29, 2012 to decide whether the Romanian President will be deposed by popular vote.

      Local, parliamentary and presidential elections that took place in Romania from 2002 till June 2012 have always been considered a total of (approximately) 18 million voters. This can be verified in the minutes of the Romanian Central Electoral Bureau on June 2012 elections, which are appended to this document.

      However, given the Constitutional Court of July 11, 2012, which states that referendum on July 29, 2012 is valid if 50% +1 of the people registered in the electoral rolls, go to vote, last statements by Prime Minister Victor Ponta on the „estimate” of drastic drop in just one month, the total number of voters, the „about” 15 million Romanians, clearly shows its intention to breach the Constitutional Court, preparing for massive rigging of the referendum and clear violation of the Venice Commission’s recommendations:

      „The fundamental elements of electoral law, in particular the electoral system proper, membership of electoral commissions and the drawing of constituency boundaries, should not be open to amendment less than one year before election year, or should be written in the constitution or at the level higher than ordinary law „(Code of Good Practice in Electoral Matters: Guidelines and Explanatory Report – Adopted by the Venice Commission at ITS 52nd session, Venice, 18-19 October 2002, II.2.B).

      If the Romanian President’s impeachment referendum, which will take place on July 29, Prime Minister, Government and Parliament intended, by issuing laws unconstitutional, modify lists to facilitate the attainment of the 7.5 million votes validation conditions expressed (and not 9,000,000 votes, as is legal).

      In these dramatic situations for Romania, on behalf of the Lisbon Treaty, the Romanian Constitution, an the rule of law and European values, in which Romanians believe strongly, we ask you respectfully to communicate the message to the State Government and Parliament, with dignity , you represent in Romania, for adopting decisions or political statements in accordance with diplomatic procedures in force.

      With deep respect,

      frovol

      12/07/2012 at 6:30 pm

  10. Va salut pe toti cu drag. La varianta italiana lucreaza cineva?

    Giorgia

    12/07/2012 at 6:26 pm

    • da, dar abia maine e gata.

      blog de caine rau

      12/07/2012 at 6:31 pm

      • Please, ignor it. I’ve seen that you do not need english translation.

        frovol

        12/07/2012 at 6:36 pm

        • No way 🙂
          Thanks Frovol,
          o sa facem o traducere combinata 🙂 Multe multumiri 😆

          Theophyle

          12/07/2012 at 6:47 pm

      • vrei sa incerc sa o fac in seara asta? nu as vrea sa jignesc pe cineva care deja munceste la traducere.

        Giorgia

        12/07/2012 at 6:38 pm

      • daca poti azi, e cu atat mai bine. Ii spun „fermo”. 🙂

        blog de caine rau

        12/07/2012 at 6:40 pm

        • OK, I’m on it!

          Giorgia

          12/07/2012 at 6:41 pm

        • am trimis-o in mail dlui Theophyle.

          Giorgia

          13/07/2012 at 3:43 am

      • buna „blog”. EU sugerez ca alaturi de versiunea in lb. X sa punem si cea in limba romana si cea in enegleza. Orice cancelarie din UE stie engleza si -indiferent ce gandeste Ponta- romana este limba oficiala UE.

        cinic

        13/07/2012 at 7:07 am

  11. Ponta minte de ingheata apele la Bruxelles: zice ca nu poate coabita cu un presedinte care respinge legile votate de noua majoritate.

    http://ro.stiri.yahoo.com/ponta-la-bruxelles-basescu-pierdut-sprijinul-populatiei-al-120600648.html

    Stie cineva daca a respins Basescu vreo lege de-a idiotilor astora?

    Sunt foarte atenta la ce va vota pacaliciul interimar pana la referendum.

    hope

    12/07/2012 at 6:35 pm

    • Salutare.

      Este inca o dovada clara a intoxicarii puritate 100% de sorginte stalinista pe care o deverseaza Ce Gargara in mod ritmic.

      EuCuMine

      12/07/2012 at 6:41 pm

    • Din cate tin eu minte, Parlamentul in toxica formula actuala nu a trecut nici macar un singur proiect de lege cap-coada.

      EuCuMine

      12/07/2012 at 6:44 pm

  12. Haoleu! Dar in tiganeste traduce cineva?

    Creanga

    12/07/2012 at 6:36 pm

    • dar au ambasada la Bucvuresti? :))

      blog de caine rau

      12/07/2012 at 6:42 pm

      • N-au ambasada, au rege si cateva milioane de votanti. 🙂

        Creanga

        12/07/2012 at 6:48 pm

    • Salut Creanga,
      gasim noi pe cineva. Astia au ambasade cam peste tot! 😆

      Theophyle

      12/07/2012 at 6:48 pm

      • Salutare, salutare! traduc si eu la scrisoare, din franceza in quebecoasa. 🙂

        Creanga

        12/07/2012 at 6:53 pm

  13. Prima care mi-a stricat ziua este AMP care, in Romania Libera de astazi, dupa o saptamana de gandire profunda, a scos din meandrele creierului personal un articol lung, greu de urmarit, in care vorbeste mult si nu spune mai nimic.

    http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/poporul-decide-si-cum-refacem-centrul-270191.html

    Mimeaza o oarecare ingrijorare pentru degradarea situatiei, a calitatii presei si societatii civile, facand referire la „Contributors (???) pe de parte si Dana Gecu – A3.

    Inchei spunand: Frustrare, numele ta este AMP!

    hope

    12/07/2012 at 6:49 pm

    • Frustrare, numele tau este AMP !

      hope

      12/07/2012 at 6:50 pm

      • nu frustrare ci RANCHIUNA crunta.

        cinic

        13/07/2012 at 7:08 am

  14. Ponta a primit de la Barosso o lista de intrebari. Si trebuie sa dea raspunsul in scris. Grea treaba si deloc placuta pentru el 🙂
    http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/ponta-trebuie-sa-i-raspunda-lui-barroso-la-o-lista-de-intrebari-privind-situatia-din-romania-270331.html

    miki

    12/07/2012 at 6:59 pm

  15. tocmai s-a exprimat un nene de la PSD ca prezenta la referendum va fi de 50%+1 dintre votanti, si ca Base va fi demis cu 80%. pe urma a mai spus si ca, vara fiind, ar putea extinde perioada de votare la 2 zile 😛
    astia ar fi in stare sa taraie referendumul o saptamana, doar-doar iese cum vor ei

    ny

    12/07/2012 at 7:00 pm

    • buna seara, ma scuzati!

      ny

      12/07/2012 at 7:00 pm

  16. oau, referendum pe doua zile, dixit USL.

    elablue

    12/07/2012 at 7:02 pm

    • prima zi va fi pentru votarea in locul de bastina si ziua a doua pentru turismul electoral ,votarea la 5 sectii in 4 judete vecine.

      radu2

      12/07/2012 at 7:15 pm

  17. Ambasadorul roman convocat de Angela Merkel.

    Finante Azi

    12/07/2012 at 7:06 pm

  18. Ponta Fantasticul loveste din nou: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12780864-premierul-ponta-solicitat-comisiei-europene-lista-intrebari-concrete-pentru-acuzatiile-erau-foarte-variate.htm

    Sa rad, sa plang? Am impresia ca EU a inceput sa stranga latul si asta ma bucura. Ma inspaimanta insa cat de imbecili pot politicienii nostrii 😦

    littlebugger

    12/07/2012 at 7:21 pm

  19. buna ziua,

    Claudiu Lucaci i-a blocat accesul lui Băsescu la TVR1

    si nu este dictatura in Romania, nu???
    pe cine vor bolsevicii astia sa pacaleasca>??

    http://realitatea.mobi/article/965934

    skorpion

    12/07/2012 at 7:24 pm

  20. ziua buna oameni buni,

    MRU a zis la Moneychannel ca ministrii lui au primit tone de mesaje injurioase de la cei din partidul de guvernamant, pentru ca nu a vrut sa faca potlogarii. Nu a dat nume. Pacat.

    eugeni

    12/07/2012 at 7:39 pm

  21. Mersi pt link. Auzisem la B1 doar inceputul comunicatului dat de Oprea si nu stiam unde sa -l gasesc in intregime. Imi vine sa ma urc pe pereti. Am vazut si propunerea cu 2-3 zile de referendum. Il mai aud si pe cretinul de Gust la B1. Astia toti (Ghise, Calimente, Gust si altii) parca sunt intorsi cu cheitza si cand vin in studio incep sa se desfasoare.
    Nenorocitul de Saftoiu doar de asta a fost numit pt. „depolitizarea ” tvr.
    Stiu ca si in campania la prezidentialele din 2009 , presedintele n-a aparut decat la Nasu, OTV si Etno. Si tot a castigat. Asa va fi si acum mai ales ca si la B1 are acces.

    cedric

    12/07/2012 at 7:42 pm

    • pt. ei, a se vedea si motivarea CCR [adica parlament de 300 sprijinit direct], esecul la 29 iulie este moarte politica, ba chiar puscarie pt. unii.

      cinic

      13/07/2012 at 7:10 am

  22. Onorata gazda si stimati colaboratori,
    Cu permisiunea domniilor voastre, va adresez propunerea de a raspunde cu un articol pe Contriburors, care ar aparea si pe Hotnews, la urmatorul comentariu aparut la un articol din presa de astazi ” Ar ajuta un articol in care sa fie prezentate pe scurt toate deciziile CCR legate de ultimele evolutii. Se va putea astfel intelege corect ce s-a intamplat.
    Un articol similar (complementar) celui cu strategia pentru suspendare care a fost foarte bine facut.”

    elablue

    12/07/2012 at 7:43 pm

  23. Base la TVR, repede acum

    elablue

    12/07/2012 at 8:02 pm

  24. Mersiii! Oare cum de l-au lasat?

    cedric

    12/07/2012 at 8:11 pm

  25. Base a spus clar ca vrea ca lumea sa voteze.

    Finante Azi

    12/07/2012 at 8:15 pm

  26. @Theophyle, aveti mail.

    Giorgia

    12/07/2012 at 8:19 pm

    • Multumesc, am primit mailul italian 🙂 Ne vom folosi de el. In alta ordine de idei:

      Conditiile impuse de Comisia Europeana guvernului Ponta. Intrebarea majora este: si daca guvernul Ponta nu va respecta aceste conditii, ce vom pati? 1. Sa respecte independenta sistemului judiciar. 2. Sa restabilească toate competenţele Curţii Constituţionale. 3. Sa se asigure că toate deciziile Curţii sunt respectate. 4. Sa numească un mediator care se bucură de sprijinul tuturor formaţiunilor politice. 5. Sa facă din integritate o prioritate politică.

      Anunta Vlad Mixich pe FB

      Theophyle

      12/07/2012 at 8:26 pm

      • ponta is over!
        si daca ar vrea sa raspunda la intrebari,asa cum crede el ,toata lumea stie ca va retracta -sau nu-in functie de interesele comanditarilor( sponsorilor)
        ce a reusit ponta la bruxelles e faptul ca a risaipit orice indoieli privind capacitatea lui de a controla evenimentele;
        sper ca inlocuitorul lui ponta va fi tot atit de timpit

        intimplator

        12/07/2012 at 8:34 pm

        • cred ca inlocuitorul e din vechea garda (scriam mai de mult ca vechea garda tace si coace!). Mitrea, D.M.Popescu, pe acolo trebuie cautat. Ergo si Sova, Banicioiu si alte animale domestice si-au incheiat cariera politica. Wait and see!

          cinic

          13/07/2012 at 7:13 am

  27. unii imi msemanleaza ca EU va trimite obesrvatoti la referendum!
    nu -mi vine sa cred;are cineva idee?

    intimplator

    12/07/2012 at 8:27 pm

      • deci ” sponsorii lui ponta” si=-au reusit -PARTIAL -planul;
        romania e in eu numai cu numele!

        intimplator

        12/07/2012 at 8:35 pm

        • Din nefericire, cred ca ai dreptate 😦

          Theophyle

          12/07/2012 at 8:37 pm

        • sponsorii plus consilieru’. si suporterii gen collete avital etc .”consilieru” lui ponta daca il invata pe demnitarul roman cum sa incalce constitutia si l sfatuieste de „bine” la a da lovituri de stat ca prin sudan , somalia ..nu se face vinovat de nimic?niste institutii, servicii ceva acolo ..au dormit?

          zigzag

          12/07/2012 at 8:44 pm

  28. seara buna tuturor.Se pare ca a fost doar o greseala de traducere, nu va fi monitorizare, ci doar „observat cu atentie”
    http://menaru.blogspot.ro/2012/07/cum-s-transformat-referendumul.html

    boomer

    12/07/2012 at 8:38 pm

  29. Buna seara tuturor. Va fi greu cu referendumul asta mai ales daca il vor prelungi cu o zi.

    clemycali

    12/07/2012 at 8:43 pm

    • E ilegal!

      cedric

      12/07/2012 at 8:48 pm

      • Stiu ca e ilegal dar cred ca fara presiune internationala maxima vor incerca sa faca trebusoara asta. Cred ca iti aduci aminte referendumul de modificare al Constitutiei cand guvernul Nastase a prelungit cu o zi votarea ca nu venea lumea la vot. Precedentul exista si cu disperatii astia te poti astepta la orice fel de abuz.

        clemycali

        12/07/2012 at 8:50 pm

        • NU era in UE, isi facea CCR si Partidul de cap.

          Cetatean

          12/07/2012 at 8:54 pm

        • Din contra, USL a gasit singura posibilitate ca sa puna acest referendum in acord cu Constitutia, atat in litera cat si in spiritul ei.
          Solutia unica este acum evidenta pentru toti romanii si garantez ca va fi multumitoare si pentru UE:
          perioada alocata referendumului trebuie preluelungita, dar nu cu o zi, ci cu 2 ani, astfel incat finalul exercitiului de democartite originale sa coincida cu expirarea la termen a mandatului lui Traian Basescu, in 2014. Doar in acest mod pucistii pot reintra pe taram legal si estompa (putin)caracterul penal al actiunii lor anticonstituionale.

          judex

          12/07/2012 at 9:26 pm

    • Salut clemy,
      1. Pun pariu ca nu o sa fie 2 zile!
      2. Din surse sigure – ponta a primit o sugestie, pleaca!

      Theophyle

      12/07/2012 at 8:50 pm

      • Daca si al doilea Master anuntat de Adevarul (la Oxford, ha,ha) apare maine – omul e terminat – TOTAL

        Theophyle

        12/07/2012 at 8:51 pm

      • Sa plece ieri din punctul meu de vedere dar obiectivul 1 trebuie sa fie intoarcerea lui Basescu la Cotroceni.

        clemycali

        12/07/2012 at 8:52 pm

      • Pleaca din cauza de 2 zile, sau pleaca acum?

        frovol

        12/07/2012 at 8:58 pm

  30. salutare! 🙂

    Nu il vor prelungi.

    Cetatean

    12/07/2012 at 8:50 pm

    • Salut 🙂 Sper sa ai dreptate.

      clemycali

      12/07/2012 at 8:51 pm

  31. Presedintele ….. ca el va merge sa voteze.
    Nu a spus daca indeamna oamenii sa voteze
    S-a ferit sa declare ca iese din politica daca….

    lastnightmusic

    12/07/2012 at 8:56 pm

  32. Sa ne inchipui ca vine Oprescu……

    eugeni

    12/07/2012 at 9:01 pm

    • Nici un secret aici. In PSD ideea candidaturii lui Oprescu la prezidentiale a fost intotdeauna o varianta luata in consideratie. Acum s-ar putea sa devina un obiectiv absolut.

      clemycali

      12/07/2012 at 9:20 pm

  33. Salutari 🙂

    Mare victorie a lui Ponta in fata lui Baroso. Ponta a convins UE ca in Romania toate este Ok. Asta daca te uiti la televiziunile „impartiale”.
    Daca mai cauti un pic….
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12781183-uniunea-europeana-someaza-victor-ponta-restaureze-puterile-ccr.htm

    Radu

    12/07/2012 at 9:03 pm

    • Asa mare „victorie” a obtinut incat a fugit de presa dupa intalnirea cu Barosso care nu a catadicsit sa apara alaturi de el.

      clemycali

      12/07/2012 at 9:05 pm

      • Daca citim si comunicatul devine clar de ce …

        Radu

        12/07/2012 at 9:11 pm

  34. „In the view of the federal government, the measures taken in the past few days by the Ponta government to curtail the powers of the Constitutional Court and shift responsibility for publishing court decisions seriously endanger the principle of the separation of powers,” Seibert said.

    Berlin expects Bucharest to „comprehensively publish and implement all verdicts of the Constitutional Court,” added the spokesman.

    http://www.eubusiness.com/news-eu/romania-politics.hqg/

    Finante Azi

    12/07/2012 at 9:14 pm

  35. Prin Decizia de azi 727/2012 privind amputarea prevederilor CCR aceasta isi reia atributiile si caseaza si OUG 38, exact pe considerentul pe care l-am mai amintit anterior: reluarea prevederilor casate dintr-o lege intr-un ONG ulterior nu este constitutionala (chestia asta e cu bataoe luuuunga; anteror exstase Decizia 766/2011 – nepomenita in motivare; plus Decizia 1615/2011, mentionata).

    Astfel se pune capat posibililui circ dracesc cu OUG-urile identice date dupa casarea unei legi de catre CCR.

    CCR si-a pastrat prerogativa de a decide asupra acelort Hotarari ale parlamentului care privesc valori si principii constitutionale (in special numirile in functie la acela autoritati cu rang constitutional, ca CSM).

    Insa in deciziile referitoare la Blaga si Anastase, a interpretat pre procedura (OUG-ul 38, la vremea depunerii contestatiei celor 2 demisi, nu ii dadea voie sa examineze contestatiile) si, in plus, sut numiri si revocari desfasurate in temeiul Regulamentelor. Daca aia le incalca, treaba lor (n fel ieftin de a se spala pe maini cu cei doi, desi in rest si-a pastrat ometenta examinarii corectudinii numirii – a invocat chiar Decizia 53/2011, pe Sandei)

    Cetatean

    12/07/2012 at 9:21 pm

  36. Seara buna
    Citesc extaziat de toate „succesele” guvernarii USL .
    Imposibil de explicat unui italian ce se petrece in Romania . Pur si simplu nu reusesc sa inteleaga logica mioritica . A ciolanului si atit .

    stefan60

    12/07/2012 at 9:21 pm

  37. ”Ponta, între ai lui şi ai lui
    Victor Ponta îşi ia toate bîtele în frunte de cîteva zile. Pe aia cu plagiatul şi-o merită, pe celelalte nu-s sigur. Mai întîi să stabilim ceva: e clar şi după vizitele la Bruxelles că trebuie să accelereze cumva legalizarea acelui 50 plus 1 (care e demontat perfect în articolul de azi de Ciprian Şiulea). Şi eu îl consider o caricatură mai ales avînd în vedere listele elctorale, dar asta e. Trebuie respectat. CCR poate fi comentată, dar trebuie să fie urmată.
    Ponta încearcă să facă asta de două zile. Se loveşte mai violent decît pare să observe presa şi de Antonescu şi de proprii oameni. Dragnea a ieşit cu tupeu şi l-a scuipat practic în faţă la o oră după ce şeful său ceruse acordul hotărîrii Curţii cu legea. (că o fi sau n-o fi nevoie de sesiune extraordinară, habar n-am, cert e că trebuie s-o rezolve).
    Sindromul sacilor în căruţă clatină USL. N-au învăţat nimic de la Geoană. Graba nesătulă a USL-ului spre putere îi va costa mai mult decît credeau. Graba nesătulă a facţiunii Antonescu de a împinge lucrurile şi mai repede costă deja PSD-ul enorm. Cum a ajuns liderul celui mai mare partid din alianţă, Ponta, cu toate castanele fripte în braţe? Se chinuie de două zile să transmită el vrea s-o facă după CCR, de ce nu-l ascultă nimeni? Offside-ul mie mi-e evident. Practic Ponta a fost tratat cu reţinere de ai săi din Europa şi rupt în două de ai săi cei de aici care par scăpaţi de sub control într-o hoardă nebună alimentată cu energizante de Antena3. Va reuşi să clarifice treaba acum? Să sară şi el puţin cu picioarele pe Antonescu?”
    este o parte dintr-un articol al lui Rogozanu, pe vaxpublica. nu am pus linkul pe motiv ca, pentru cealalta parte a articolului, ar trebui sa aveti puga cu lamai la indemana

    elablue

    12/07/2012 at 9:26 pm

  38. Exact de a declarat Corlatean mai de mult:

    http://www.gandul.info/news/ministerul-justitiei-a-sesizat-inspectia-judiciara-a-csm-ca-sa-analizeze-daca-judecatorii-care-l-au-condamnat-pe-adrian-nastase-au-comis-vreo-abatere-disciplinara-9853826

    Cand s-a facut legea raspunderii magistratilor ce declarau pesedistii? Ca se pot face presiuni asupra judecatorilor, prin solicitarea unei analize disciplinare. Iata ca ei au facut-o.

    Cetatean

    12/07/2012 at 9:36 pm

    • Si ce bine va fi primita la Bruxelles solicitarea asta. Ca doar ieri s-a intalnit Corlatean cu Viviane Redding.

      clemycali

      12/07/2012 at 9:38 pm

    • Nu stiu cand a facut cererea asta, dar daca a facut-o dupa ce a venit de la Bxl e semn ffff rau.

  39. https://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/03/27/constitutia-poporului-suveran-si-republica-judecatorilor-xvi/

    Acuma, PSD, care apara „independenta” judecatorilor, o ataca cand ea e reala si se soldeaza cu condamnarea lui Nastase.

    Cetatean

    12/07/2012 at 9:39 pm

  40. dragii mei, eu sincer nu mai inteleg nimic: mergem sau nu la referendum?

    din Hotnews: „intrebat daca le va spune romanilor sa stea acasa, sa nu vina la vot: Nu, dimpotriva. Ar fi atitudinea unui presedinte las, desi, pe de alta parte nu este cinstit. Unui presedinte, dupa 8 ani de mandat, din care 3 ani de criza, sa ii ceri sa obtina majoritatea electoratului, nu este corect.”

    ny

    12/07/2012 at 9:43 pm

    • Instructiunile vin in plic saptamina viitoare 🙂 Totul merge gradat la TB

      lastnightmusic

      12/07/2012 at 9:49 pm

  41. jucam la cacialma, ne decidem in ultima zi 🙂

    Cred ca iti dai seama ca la ora asta e prematur sa luam o decizie sau, daca o luam, sa o trambitam peste tot. USL abia asteapta.

    Cetatean

    12/07/2012 at 9:46 pm

    • categoric ca asta asteapta, dar as vrea sa stiu si eu daca sa ma agit cu consulatul sau sa-mi vad de treaba si sa merg la o bere 😀

      ny

      12/07/2012 at 9:48 pm

      • ny, nici eu care stau in tara nu m-am decis….daca sa spun public ce voi face 😆

        Cetatean

        12/07/2012 at 9:50 pm

        • bina, atunci duminica dimineata (va fi dupa-amiaza la tine) intru pe Politeia sa-mi spui ce-ai facut 🙂

          ny

          12/07/2012 at 10:05 pm

  42. Buna seara
    Sunt doua solutii, scurte si clare:
    1. Ponta are nevoie doar de cateva minute sa anuleze cele doua Ordonante de Urgenta referitoare la restrangerea atributiilor Curtii Constitutionale si la organizarea referendumului (OUG 38 din 4 iulie si OUG 41 din 5 iulie) care sunt contrare deciziilor Curtii Constitutionale. Solutia corecta este asumarea greselii si emiterea a doua noi Ordonante de Urgenta care sa intre imediat in vigoare si care pot fi ulterior dezbatute in Parlament. Exact cum a procedat cu Ordonantele de Urgenta neconstitutionale.
    2. A doua solutie, pe care din nou Ponta a omis sa o spuna la Bruxelles, este: atacarea la Curtea Constitutionala a celor doua OUG de catre Avocatul Poporului, ceea ce nu implica nici sedinta de Guvern si nici convocarea Parlamentului, ci numai o sesizare scrisa, copiata din motivarea deciziilor Curtii Constitutionale, adica ar dura tot vreo 5 minute (“copiat” ar trebui sa fie de acum un termen familiar pentru gasca lui Ponta).
    http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1443

    Ion

    12/07/2012 at 9:49 pm

    • o da in proceduri parlamentare, spera ca va tergiversa prin Parlament, poate-poate va mentine in vigoare ordonanta. Din nefericire pentru el, decizia CCR are o formula care nu ii lasa cale de intoarcere. El doar tergiverseaza.

      Cetatean

      12/07/2012 at 9:59 pm

      • salut, City. bănuiala mea este că ei vor precedură parlamentară pe ordonanţă pentru că şi legea trebuie modificată conform indicaţiilor CCR. cu această ocazie, pot încerca să modifice şi data referendumului şi să-l întindă vreo trei zile, cum au sugerat azi.

        e fezabil ce presupun eu? (scuze pentru naivitatea întrebării, dar nu-mi pot ascunde teama de ce sînt ăştia în stare)

        val_one

        12/07/2012 at 10:11 pm

      • A aparut in M.Of. Decizia CCR privind Legea referendumului.

        Ion

        12/07/2012 at 10:16 pm

  43. bunä,

    ce face nemernicul de Corlätzean este abuz in serviciu?

    un nenorocit copil de trupä bolsevic, pervers si mafiot.

    dece nu se revoltä magistratzii?ei trebuie sä revolte.

    nemernica comunistä Pivnicera , deja si-a permis sä spunä , cä
    povestea cu cei 2 procurori e politicä.

    theo- nona

    12/07/2012 at 9:54 pm

  44. Buna seara 🙂
    Multumiri scribilor ptr. efortul facut 😀
    Nu credeti ca este nevoie ca cei care nu pot ajunge sa semneze in original, sa semneze/confirme electronic?

    mar

    12/07/2012 at 10:00 pm

  45. Daca Ponta mai are o urma de coloana vertebrala si un neuron disponibil tb sa demisioneze urgent.
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12781183-uniunea-europeana-someaza-victor-ponta-restaureze-puterile-ccr.htm

    mar

    12/07/2012 at 10:02 pm

  46. Surupaceanu a zis numai ciudatenii la b1. Ca daca Curtea nu se pronunta la timp parlamentul poate lua masuri dupa referendum, de exemplu sa mai faca altul. :))

    Finante Azi

    12/07/2012 at 10:02 pm

  47. dinozaurul comunist Marga, era normal, sä infunde puscäria
    dupä ce a fäcut si face.

    theo- nona

    12/07/2012 at 10:07 pm

  48. lasati, pot sa spuna orice, am citit ceva si mai dihai ca asta.

    Cetatean

    12/07/2012 at 10:08 pm

    • si ne tii cu sufletul la gura?

      ny

      12/07/2012 at 10:09 pm

      • da, caci si pe mine ma tine TB 🙂

        Cetatean

        12/07/2012 at 10:39 pm

        • OK, ti-am scris mai sus ca te astept duminica sa-mi dai azimutul :), la vot sau la bere

          ny

          12/07/2012 at 10:44 pm

  49. @finante azi – surupaceanu e psd-ist, trebuie sa verifici ce spune. HG34/2012 ” Art. 3. – In situatia in care Curtea Constitutionala va stabili ca nu au fost indeplinite conditiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul Romaniei va lua act de hotararea acesteia si va decide asupra procedurii de urmat.” deci nu in cazul in care CCR nu se pronunta ce in situatia in care invalideaza referendumul. astia sunt programati, setati sa nu inteleaga ca si parlamentul e obligat sa respecte deciziile CCr si legile

    elablue

    12/07/2012 at 10:18 pm

  50. @ Cetatean
    Tu, Bsk si Sorina Matei ati putea scrie o carte intreaga despre Mafia din Justitia Romana. Cand termini serialul despre sandei ar fi bine sa il pui intr-un pdf impreuna cu serialul lui Bsk si sa-l rostogoliti pe net.
    http://sorinamatei.blogspot.ro/2012/07/mafia-89.html

    Ion

    12/07/2012 at 10:22 pm

  51. @ion, eu sunt discipolul, Mister B. e Maestrul cu M mare, de la el am invatat toate chestiile bune pe care le stiu despre Justitie. Nu stiu ce „putere” a avut sa scoata din mine apetitul asta pentru Justitie, decizii ale CCR, legi si regulamente. Incerc si eu, cat pot, sa nu il fac de ras, increderea acordata se castiga greu si se pierde repede 🙂

    Sorina Matei are un curaj nebun, ca si Ondine Ghergut.

    elablue, HG-ul ala nu are prevderea asta, ci asta.

    http://legestart.ro/Hotararea-34-2012-aprobarea-tarifelor-activitatile-caracter-specific-prestate-Compania-Nationala-Controlul-Cazanelor-Instalatiilor-Ridicat-Recipientelor-sub-Presiune-S–(NTk5MzEw).htm

    Formula aia e din 2007 si cred ca a fost declarata neconstitutionala de CCR. Insa nu vreau sa gresesc.

    Cetatean

    12/07/2012 at 10:38 pm

    • Ondine Ghergut a fost amenintata.

      mar

      12/07/2012 at 10:40 pm

    • Stiu citesc blogul de la inceputul lui si va felicit pentru munca depusa sa ne mai luminati si pe noi

      Ion

      12/07/2012 at 10:42 pm

  52. Buna
    Sper ca stiti cu totii ca in seara asta la 24, Nasul TV,la by Alexa este Andrei Vacaru !

    ela

    12/07/2012 at 10:38 pm

  53. THE ECONOMIST in editia tiparita: „Ponta luptă murdar chiar şi pentru standardele româneşti”

    Revista critică modul în care Victor Ponta s-a folosit de majoritatea parlamentară pentru a-l suspenda pe Traian Băsescu şi pentru a ocoli prevederile constituţionale legate de acest proces.
    „Victor Ponta a preluat controlul asupra unor presupuse instituţii independentte şi a schimbat regulile referendumului din 29 iulie, pentru a-i determina soarta lui Traian Băsescu, deşi Curtea Constituţională i-a aruncat acestuia un colac de salvare insistând pe o prezenţă la urne a majorităţii românilor cu drept de vot”, scrie The Economist.
    „Este vorba de o tendinţă îngrijorătoare în Europa: Politicienii îşi folosesc mandatul electoral pentru a-şi consolida puterea. Strategia nu este nici nouă, nici limitată la estul Europei (Silvio Berlusconi a oferit multe exemple în acest sens). Situaţia e mai gravă în afara Uniunii Europene, mai ales în ţările care simt că nu mai au nicio şansă să devină membre UE, precum Ucraina. Însă evenimentele din România sunt un ecou al celor din Ucraina, unde premierul Viktor Orban şi-a folosit victoria electorală din 2010 pentru a slăbi instituţiile independente şi pentru a-şi pune oamenii de încredere în poziţii-cheie”.
    http://realitatea.mobi/article/966004

    Ion

    12/07/2012 at 10:39 pm

    • „sunt un ecou al celor din Ucraina, unde premierul Viktor Orban”
      si-a schimbat orban cetatenia? 😆

      fish

      12/07/2012 at 11:23 pm

      • „But the events in Romania unpleasantly echo those in Hungary, where the prime minister, Viktor Orban, used his thumping election victory in 2010 to weaken independent institutions and pack his placemen into senior jobs.”
        Cei de la realitatea or fi folosit google translate

        Ion

        12/07/2012 at 11:31 pm

    • Din cate stiu eu Viktor Orban este premier in Ungaria
      si nu in Ucraina.

      luminita

      12/07/2012 at 11:51 pm

  54. A aparut decizia CC in privinta organizarii referendumului in MO, 50 + 1

    mar

    12/07/2012 at 10:39 pm

  55. acuma se vede de ce au amenintat-o pe Aspazia: a facut opinie separata la revocarea lui Blaga. Motivarea opiniei separate (3 judecatori) e bestiala, insa Decizia ca atare e o rusine juridica, contrazice toata jurisprudenta anterioara a CCR.

    Cetatean

    12/07/2012 at 10:51 pm

  56. Decizia pe referendum mentioneaza si OUG 41/2012, aia in care Ponta vrea sa il emita pe Basescu cu vot de 2 din 3 votanti.

    CCR spune clar: exista doua conditii pentru referendum: validitatea (50+1 din liste) si rezultatul (50+1 de DA sau de NU).

    Cetatean

    12/07/2012 at 10:55 pm

    • City, tocmai zise unul pe a3 că vor armoniza în parlament ordonanţa cu legea şi vor întroduce „regula de aur”: dacă nu se realizează cvorum, se repetă votul. au dreptul să facă asta?

      val_one

      12/07/2012 at 11:00 pm

  57. @city, Hotararea parlamentului 34/2012, MO457/2012 –
    In temeiul dispozitiilor art. 95 alin. (3) din Constitutia Romaniei, republicata, ale art. 8, 9 si ale art. 15 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Parlamentul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1. –

    (1) Cetatenii Romaniei sunt chemati sa isi exprime vointa prin vot, in cadrul unui referendum national pentru demiterea Presedintelui Romaniei.

    (2) Referendumul national pentru demiterea Presedintelui Romaniei este obligatoriu.

    (3) Referendumul national pentru demiterea Presedintelui Romaniei va avea loc in data de 29 iulie 2012.

    Art. 2. –

    Cetatenii care participa la referendum au dreptul sa se pronunte prin „DA” sau „NU” la urmatoarea intrebare inscrisa pe buletinul de vot: „Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu?”

    Art. 3. –

    In situatia in care Curtea Constitutionala va stabili ca nu au fost indeplinite conditiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul Romaniei va lua act de hotararea acesteia si va decide asupra procedurii de urmat.

    Art. 4. –

    (1) Data referendumului national se aduce la cunostinta publica prin publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, precum si prin presa, radio si televiziune.

    (2) Campania pentru referendum incepe la data aducerii la cunostinta publica a datei referendumului si se incheie la data de 28 iulie 2012, ora 7,00.

    Art. 5. –

    (1) In vederea repartizarii si monitorizarii timpilor de antena se constituie o comisie parlamentara speciala.

    (2) Comisia prevazuta la alin. (1) este formata din 11 deputati si senatori, desemnati cu respectarea configuratiei politice a Parlamentului Romaniei, potrivit anexei care face parte integranta din prezenta hotarare, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, presedintele Societatii Romane de Radiodifuziune, presedintele Societatii Romane de Televiziune si un reprezentant al domnului Traian Basescu, Presedintele suspendat al Romaniei.

    elablue

    12/07/2012 at 11:01 pm

  58. Parerea mea e ca degeaba pleaca Ponta daca nu pleaca guvernul Ponta. Cu USLul la putere tara asta n-are nici o sansa sa functioneze.

    Dan

    12/07/2012 at 11:25 pm

    • Cu Ponta premier guvernul USL nu a functionat deloc pana acum.
      Degeaba rage Ponta ca il impiedica Basescu sa guverneze,
      Basescu nici macar nu a iesit cu vreo declaratie contra tampeniilor USL de dupa instalare, de ne miram si noi de ce tace.

      luminita

      12/07/2012 at 11:58 pm

  59. Imi e scarba
    Mona Pivniceru: „Trofeul Calităţii” poate fi considerat un proces politic
    http://www.jurnalul.ro/interviuri/mona-pivniceru-trofeul-calitatii-poate-fi-considerat-un-proces-politic-618107.htm
    sorry pentru link la fituica varanului

    Ion

    12/07/2012 at 11:26 pm

  60. http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Ponta_si-a_mai_inventat_un_masterat_0_735526826.html

    Gibonul mai are o dificultate

    Clar… Romania pe mana infractorilor

    A A

    12/07/2012 at 11:33 pm

    • Eu cred ca daca l-ar cauta cineva pe bune pe acest idiot Ponta la bacalaureat,
      sigur si acolo i-ar gasi hibe.
      Daca imi amintesc eu bine, idiotul Ponta era in Piata Universitatii cu maica-sa , la golaniada , pe vremea cand avea 17 ani
      si apoi si-a abandonat scoala plecand de prost aiurea prin Europa.
      Cum de a devenit acest idiot procuror si apoi, peste timp, chiar si premier?!?
      Biografia lui are multe minusuri si tot atatea plusuri adaugate de el din pix.

      luminita

      13/07/2012 at 12:12 am

      • ponta a fost extras din facultate, format, creat de adrian nastase.
        stia nastase pe cine formeaza, l-a intuit perfect,
        canalia pe canalie recunoaste…
        dar se pare ca ponta si-a depasit maestrul in anumite ticalosii..

        si mai cred ca adrian nastase l-a turnat cu primul plagiat care a ajuns la Nature,
        pentru ca canalia a intuit ca canalia formata de el se bucura ca el – canalia A – a ajuns dupa gratii.
        asa ca a pedepsit canalia A pe canalia B
        😛

        skorpion

        13/07/2012 at 12:20 am

        • La fel cum pocherila a fost extras din fostul aparat de propaganda a si securitate comunista.

          Extragatorii: coloana 5 sovietica in Romania… larga…
          Antenele sunt educate si antrenate de aceeasi.

          Rusia a ales propaganda ca sa-si continue tentaculele in Romania fiindca spalarea pe creiere a majoritorilor mitici s-a facut evidenta rapid dupa ianuarie 1990

          A A

          13/07/2012 at 12:53 am

  61. In sfarsit…

    „Dragii mei,

    Perioada reflecției a trecut. E timpul să schimbăm actuala clasă politică! E timpul pentru un alt mod de a face politică!

    Primul pas l-am făcut. Am creat Inițiativa Civică de Centru Dreapta. Reacția voastră a fost extraordinară. Zi de zi ne-ați contactat pe e-mail, la telefon, pe rețelele de socializare, dar și direct la sediul nostru din București și ne-ați arătat, prin mii de mesaje de susținere, că suntem destul de mulți pentru a nu fi ignorați.

    Consider că este timpul să ne cunoaștem față în față! Începem, în această perioadă, o serie de deplasări în țară pentru a ne întâlni cu susținătorii noștri.

    În zilele următoare vom fi prezenți în Cluj, Arad și Timișoara, după următorul program:

    Cluj Napoca – Vineri, 13 Iulie 2012, 16.30-18.00, Hotel City Plaza.

    Arad – Duminică, 15 iulie 2012, 16.30 – 18.00, locația va fi confirmată.

    Timișoara – Luni, 16 iulie 2012, 16.30 – 18.00, sala Adam Müller-Guttenbrunn.

    Așadar, vă invit să ne cunoștem! Vom fi și mai mulți și, împreună, vom schimba modul de a face politică în România.

    Cu drag,

    Mihai-Răzvan Ungureanu,
    Președinte și fondator Inițiativa Civică de Centru-Dreapta

    subway

    12/07/2012 at 11:54 pm

  62. Credeti ca jocul lui Traian Basescu poate fi urmatorul – cere participarea la referendum, spera ca va castiga, dar e pregatit si sa nu castige pentru a reintra in politica? Credeti ca e confortabil cu rolul mai mult decorativ trasat de CCR si Parlament?

    Finante Azi

    13/07/2012 at 12:20 am

  63. Chiar daca o parte mare a populatiei este inca „lobotomizata mediatic”… chiar daca va fi mult de munca pentru a recupera ce s-a pierdut pana acum si probabil se va mai pierde… faptul ca cloaca de increngaturi si mafihoti a primit o asemenea reactie din afara tarii si e scuturat copacul in care s-au catarat e ceva ce nu puteam spera sa se intample si nu s-ar fi intamplat ani buni de acum incolo in conditiile de pana acum.

    (Incercare de autoincurajare pe dictonul „orice sut in […] e un pas inainte”) 🙂

    moldoveanu

    13/07/2012 at 12:31 am

  64. „Salt in gol fara parasuta

    …Trei minciuni la fiecare respiratie…Educatie exemplara in pranayama politicii comuniste. A invatat sa paseasca in minciuna inca din momentele solemne cand a fost adus in vizita la Congresul PCR, in preajma maretului ziditor… Respiratie, inspiratie, respiratie……. ”Solutia este coabitarea, dar va fi foarte dificil, daca nu imposibil”, a mai spus Victor Ponta. “Pana acum a fost imposibil. Basescu a fost 8 ani presedinte si este obisnuit sa detina toata puterea. A fost capitan de nava si crede ca el este seful caruia toti trebuie sa i se supuna.” la intalnirea cu Stanschew.
    Acest politician, a facut parte din Guvernul Romaniei, pe post de ministru in alianta nationala, imediat dupa numirea lui Emil Boc in fruntea noului guvern rezultat dupa ultimile alegeri, cel suspendat de parlamentul trecut, – perioada care a lasat rani adanci in bunul mers Tarii, tot de catre aceeasi grupare bolsevica: PSD+PNL+PC. Pana cand s-au retras in luna septembrie 2009, cu doua luni inainte de alegeri le Prezidentiale. Nimeni nu i-a dat afara de la guvernare dar, baronii locali au inceput sa maraie amenintator in ceafa lui Geoana, dupa seara de destindere in jakuzzi lui Vantu.
    …”Pana acum a fost imposibil. Basescu a fost 8 ani presedinte si este obisnuit sa detina toata puterea…”
    Iesim din paralelismele fortate de declaratiile lui Ponta, cu cele intamplate in ultimii trei ani. Motive politice sunt si de o parte si de alta. Insa, singura motivatie a tuturor taberelor politice nu se potriveau cu angajamentele semnate de Romania in toate conventiile, conferintele, CE, NATO, FMI… Deci, cu initiatorul si reprezentantul Romaniei: Presedintele. Si-a facut astfel dusmani in PDL, in UDMR, in PSD, in PNL, in PC si acum la sfarsit in partidul alunecos, UNPR.Sistemul juridic a inceput sa functioneze, sontac,sontac, dar a inceput sa mearga. ANI a inceput sa produca dosare concrete, sa-si arate eficienta. Nu atat de greu intr-o tara unde furtul public este aproape o bagatela. Unde se cotizeaza cu valiza, cu porbagajul, cu camionul… Transpartinic.

    Ieri am avut probleme extrem de grave cu sanatatea si m-am recuperat cu ajutorul lui Dumnezeu pana aseara. Cu calmante dupa ce efectele narcozei a trecut. Trebuia sa fiu si eu la Brussel, alaturi de tinerii pe care i-am vazut demonstrand. Alaturi de colegi, la conferinta de presa. Dar aceasta lipsa de acolo, a facut posibila, rezolvarea unei alte probleme foarte importante, astazi.
    Si acum stirile de care aveti nevoie si despre care veti auzi si maine si in zilele urmatoare mai multe detalii. Cancelarul german, dupa cum v-am relatat a refuzat categoric cererea lui Ponta. Presedintele Frantei, l-a refuzat categoric. Au fost informati cinstit, documentat, cu dovezi indubitabile. „Direct de la sursa”. Atat Dna Merkel, Premierul Britanic, Presedintele Frantei, Prim-Ministrul Olandei, Austriei, Danemarcei, Spaniei, Italiei, Finlandei si Belgiei au primit toate materialele in original si in traducere, inregistrari video subtitrate, stenograme, inregistrari audio. Toate originale, necomentate. Mapa cu reactiile societatii civile, a presei libere, exemple integrale a presei controlate din Grupul Intact, presa bastion a crimei organizate, ca „anexa, a materialelor originale”. Am atasat apoi copii video si mapa scandalului „Basescu lovind un copil”, reactiile de atunci ale presei controlate, presei libere si, Expertiza grupului europen media coordonat de Agentia IMAGE si expertizat in studiorile RTL Luxemburg, concluziile a zece Agentii specializate in monitorizari media, una dintre Agentii fiind in prezenta in contract de parteneriat media cu Consiliul European.
    Dl Sigfried Voratsch, a fost si chestionat in acest caz de catre directoratul de comunicare a CE, din dispozitia comisarului V.Reding. In acest context, s-a reluat motivatiile primei suspendari, inca de la prima suspendare, din 2007.
    Intalnirile de ieri, mi-au fost confirmate de Koen DOENS, seful Biroului de Presa a Dl Barroso si apoi astazi inainte de intalnirea Dl Barroso- Ponta de la un membru al Cancelariei, Dl.Hugo SOBRAL. Primul mi-a confirmat despre tensiunile intrevederii de ieri dintre Dr. Schulz si Ponta si de catre Dl Martin Binder, de la Cancelaria Dl Martens despre amanunte legate de insistentele copilaresti ale lui Ponta pentru a fi primit intr-o audienta de catre PPE. Miercuri dimineata, la ora 9, a avut o intrevedere a conducerii PPE si s-a hotarat un punct comun legat de Ponta. S-a evitat astfel unele pareri de a se cere insistent Dl. Barroso sa interzica prezenta in ziua de astazi a lui Ponta in sediu. Aceasta dupa ce s-a aflat despre unele afirmatii pe care Ponta le-a facut despre credibilitatea unor politicieni „pro-Basisti” din PE si CE….la intalnirea dintre Dr Schulz si Ponta, si la care au mai participat din stafful lui Ponta, purtatorul de cuvant, depasit in totalitate de toate situatiile, alti trei sau patru membri ai delegatiei romane si alte persoane din serviciul de protocol. Scuhlz a strigat de doua ori si i-a spus ca nu i-a permis in nici un caz (in 28 iunie), sa organizeze un Puci politic, ca nu si-a dat nici un acord, si ca toate problemele pe care Ponta si Parlamentul pe care-l controleaza, au creat mult disconfort in Europa. I-a spus ca astfel de actiuni, au creat opinie intre jurnalistii de marca germani si europeni un suflu de decredibilzare a socialistilor in multe tari europene si s-a enervat, cand Ponta, in engleza lui de balta, cu trei greseli la doua vorbe,i-a spus ca vor rezolva problemele cat se poate de repede, dar ca tot ce s-a spus despre abuzuri, sunt minciuni puse la cale de multa vreme, si ca Basescu a urmarit si provocat acest scandal european regizat de dusmanii socialismului inca dinainte de a-l numi sa formeze guvernul. Atunci Dr, Schulz, i-a amintit patetic, ca dictatorul Basescu l-a numit, nu parlamentul care a capatat peste noapte alta configurare si ca acesta a demonstrat prin gestul sau o deschidere, intr-o situatie de criza politica. A urmat o conferinta de presa, unde din cei 42 de jurnalisti acreditati, au fost alesi 5, prin numire din partea comisarului de presa prezent, s-au fentat raspunsurile, iar greii pressei au fost refuzati intrucat Ponta a fost la penultima intrebare solicitat sa spuna cum va reactiona la dovedirea existentei legate de plagiat si pus in dificultate…
    Astazi, la intalnirea cu Barroso care a durat 28 minute, discutiile au fost extrem de incordate si reci, iar Dl Barroso tinea in mana inca de la intrarea in Biroul acestuia mapa cu probleme la care va trebui sa raspunda nominat, cu termene si modalitati de rezolvare:
    1. să respecte independenţa deplină a sistemului judiciar,
    2. să restabilească toate competenţele Curţii Constituţionale
    3. să se asigure că toate deciziile Curţii sunt respectate
    4. să numească un Ombudsman care se bucură de sprijinul tuturor formaţiunilor politice,
    5. să asigure o nouă procedură deschisă şi transparentă de numire a un procuror general şi director al Direcţiei Anticorupţie
    6. să facă din integritate o prioritate politică.
    Ponta a reusit in permanenta argumentare a Dl Presedinte, sa intervina relativ scurt de patru ori, in care a repetat placa cu manipularea unor indivizi politici mincinosi, al unor jurnalisti si persoane iresponsabile care a creat conditiile date ale acestui moment. A afirmat din nou, ca are sustinera populatiei care au votat cu aproape 70% impotriva fostei clase politice si a lui Basescu, direct implicat si principalul vinovat al acestui scandal. A afirmat faptul ca poporul l-a legitimat pe el si Parlament dupa alegerile de acum patru saptamani, ca a respectat hotararile parlamentului de destituire a celor doi sefi de senat si camera si a Avocatului Poporului care au creat profunde greseli parlamentare, incitand la ura si dezordine in parlament, ca au avut activitati infractionale si de eludare a legilor in parlament. Brusc, Dl Barosso s-a ridicat in timpul disertatiilor, i-a inmanat mapa cu solicitarile si i-a intains mana. Fotografia din fata steagului a fost facuta inainte de discutie si nu dupa, cum s-a afirmat. Afirmatiile sale date apoi presei, au fost extrem de neadevarate, interpretand aceste discutii si rezulatatele lor in sensul pe care-l gandea el.
    Ieri seara tarziu, m-a sunat Martin Binder, care m-a rugat sa-i aduc mapa cu inregistrarea video subtitrata, un transcris in l. germana a interviului-raspuns a lui V. Ponta, afirmatiile acestuia la adresa Germaniei. A sosit la Stuttgart la ora 13 cu o cursa KLM, si a plecat dupa o ora la Berlin pentru o intalnire cu seful cancelariei Cancelarei Merkel. La ora 15,45 mi-a confirmat faptul ca materialul a ajuns la Comisarul de Pressa a Cancelariei si ca urma sa poarte discutii legat de subiectul Romaniei, sa transmita un punct de vedere comun din partea PPE legat de situatia grava in care se gaseste Guvernul Romaniei, a Parlamentului Romaniei. Se pregateste participarea Cancelarului Merkel ca invitat la intalnirea comisarilor Consiliului si la o hotarare de maxima importanta care se va hotara la aceea data. Cu ocazia telefonului primit, mi s-a transmis multumiri si solicitarea de a furniza in continuare din partea Agentiei matriale video si traducerea acestora din conferintele de presa. Stiau ca sunt operat si mi-au transmis sanatate.
    Va intreb, pe voi, poate un pilot care poate zbura cu un avion de agrement sa sara in timpul zborului, virtul linistit, fara parasuta? Poate, dar atunci, pilotului i s-a permis zborul dintr-o greseala, sau nu-i in toate facultatile mintale….”

    Mircea Bozan FB status update
    Cu scuzele de rigoare pentru un copy-paste atat de lung, dar meritat din p[lin, nu stiu cine este Mircea Bozan , dar combate bine!

    Vali Nisipeanu

    13/07/2012 at 12:47 am

  65. Salut
    The Economist: „Ponta LUPTĂ MURDAR chiar şi pentru standardele româneşti”

    Ce umilitor pentru un roman, sa stii ca strainii citesc asta 😦

    lastnightmusic

    13/07/2012 at 7:51 am

    • Buna dimineata.
      Deja ne facusem o publicitate „foarte buna” in afara..Chiar si in China ma mai intalneam cu straini si „imi aratau obrazul” cu privire la cersetorii „romani” din afara. Din fericire in mediile academice mai aveam un minim de reputatie..acum dupa tot scandalul cu Ponta s-a ales praful definitiv.

      nightsmoker

      13/07/2012 at 8:13 am

      • Din nefericire aveti mare dreptate 😦

        Buna dimineata, la toata lumea 🙂
        Postare noua!

        Theophyle

        13/07/2012 at 8:26 am

  66. Reblogged this on Dictatura justitiei.

    dictaturajustitiei

    13/07/2012 at 8:54 am


Comentariile sunt închise.