Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Constitutia poporului « suveran » si Republica Judecatorilor (XVI)

Postat de @Cetatean

Motto : « Suveranitatea naţională aparţine poporului român » (art.2. al.1. din Constitutie).

Precizare : Celelalte episoade anterioare le gasiti  aici , aici  aici aici,   aiciaici , aici. , aiciaici , aiciaiciaici,   aici ,   aici   si aici.

 *******

Sesizarea de neconstitutionalitate a legii privind raspunderea disciplinara a magistratilor a fost depusa la Curtea Constitutionala la data de 16 decembrie 2011.

Curtea Constitutionala s-a pronuntat la data de 11 ianuarie 2011 (avand in vedere importanta legii, atat data pronuntarii deciziei, cat si unanimitatea judecatorilor arata ca ei nu au avut dificultati in a cumpani prea mult pseudo-argumentele apocaliptice ale autorilor sesizarii), iar motivarea Deciziei 2/2012, pe care o puteti citi aici, SURSA, a fost publicata pe data de 23 februarie 2012.

Legea a fost atacata pe motiv de neconstitutionalitate de Inalta Curtea de Justitie si Casatie, de un grup de 86 parlamentari PSD si de 9 membri ai CSM : trei grupuri de comando juridic.

Cu referire la ICCJ, trebuie sa precizam ca au fost prezenti in Sectiile Reunite (din cei 97 de judecatori in functie, cati sunt actualmente la ICCJ) 74 de Sandei care si-au dat acordul pentru ca Presedinta Livia Stanciu sa sesizeze CCR.

 CSM-ul, intrucat nu are calitate procesuala (legea 317/2004 nu confera CSM dreptul de a sesiza CCR pe motiv ca o lege e neconstitutionala), s-a folosit de un tertip ieftin pentru a-si expune opinia privind pretinsa neconstitutionalitate a legii. 9 membri ai CSM din totalul de 19 (pe numele lor : Aron Mircea, Balan George, Ghica Alina – Presedinta CSM -, Haineala-Schmidt Oana – vicepresedinta -, Iorgulescu Georgiana, Isac Gratiana, Pivniceru Mona, Tudose Marius si Serban Alexandru) s-au folosit de procedura numita « Amicus Curiae » prin care cineva, care nu este parte intr-un proces si care nu are nici un interes, intervine pentru a ajuta Curtea sa ia o decizie. Or, avand in vedere ca membrii CSM numiti mai sus sesizau CCR cu privire la neconstitutionalitatea legii (desi nu detineau, prin lege, calitatea procesuala care sa le permita acest gest), si ca era pe deplin vizibil ca ei aveau un interes deosebit in a vedea legea respinsa, utilizarea procedurii « Amicus Curiae » era o marsavie. Daca procedura « Amicus Curiae » ar fi fost folosita de vreun ONG sau de vreo persoana fizica, nu ar fi fost nimic nepotrivit. Insa cei 9 membri ai CSM nici nu intruneau conditia majoritatii (ar fi trebuit sa fie cel putin 10) pentru ca Plenul CSM-ul, cu votul majoritatii membrilor, sa poata emite un act oficial, nici nu erau « prietenii Curtii ». Spre lauda lor, semnatura muschetarilor Neacsu-Danilet-Dumbrava nu apare alaturi de cele 9 semnaturi ale membrilor CSM care se prezentau ca « prietenii Curtii ». Nu stim daca muschetarii nu impartasesc argumentele celor 9 colegi sau daca sunt doar fricosi. Macar nu au semnat, asta e cert. Documentul « prietenilor Curtii » poate fi consultat aici – SURSA

*******

Nu voi prezenta toate argumentele ICCJ, ale CSM si ale celor 86 de senatori PSD. Unele sunt foarte slabe, altele nerelevante. Insa voi prezenta acele aspecte care ne ajuta sa intelegem strategiile Sandeilor si sofismele lor ieftine prin care incearca sa se mentina deasupra Constitutiei si legilor, in numele unei « independente » a Justitiei la adapostul carora se ascund cele mai negre posibilitati pentru democratie si pentru statul de drept.

I. Un prim aspect legat de « independenta » atat de mult invocata de Sandeii din CSM este remarcat, cu o bine disimulata ironie, de catre insusi CCR : « Consiliul Superior al Magistraturii a transmis Curtii Constitutionale punctul sau de vedere, prin care se arata ca un numar relativ important din dispozitiile legii cu privire la care Curtea Constitutionala a fost sesizata „neaga litera si spiritul Constitutiei, reprezentand un grav atentat la independenta justitiei din Romania”. Examinand punctul de vedere transmis, Curtea constata ca motivele prezentate sunt aceleasi cu cele formulate in sustinerea obiectiei de neconstitutionalitate ce constituie obiectul Dosarului nr. 1.591A/2011 al Curtii Constitutionale ».

 Cine a depus Dosarul nr. 1.591A/2011 ? Citim in Decizia CCR : «… sesizarea formulata de 86 de deputati apartinand Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat […] Sesizarea a fost inregistrata la Curtea Constitutionala sub nr. 7.184 din 20 decembrie 2011, formand obiectul Dosarului nr. 1.591 A/2011 ».

 Relatia telepatica dintre dintre cei 9 membri CSM si cei 86 parlamentari PSD nu ar trebui exclusa din incercarea de a raspunde la intrebarea : cum este posibil ca niste membri CSM, « independenti » in exercitarea atributiilor legale si mai ales in gandirea lor juridica, sa formuleze, in substanta, aceleasi argumente cu cele scrise de niste parlamentari, oameni eminamente politici? Totusi, cred ca mai plauzibila decat telepatia este explicatia care ia in calcul relatiile umane apropiate dintre unii membri CSM si unii membri PSD, dar si apartenenta acestor doua grupuri la acelasi tip de gandire si practica institutionala pentru care independenta reala a Justitiei este o lozinca goala, fiind preferata in dauna ei « independenta » Sandeilor, care isi acorda singuri (sfidand Parlamentul) sporuri salariale si se auto-promoveaza sau se mentin in ICCJ (subminand prerogativele de numire prin decret ale Presedintelui ales).

 II. Un al doilea aspect care reiese din citirea argumentelor ICCJ, CSM si PSD impotriva legii raspunderii disciplinare a magistratilor este voita incercare de a face o separatie intre actul de justitie ca atare si magistratii (judecatori si procurori) implicati in acest act. Eforturile ICCJ-CSM-PSD au multe puncte comune si unul dintre acestea se manifesta sub forma argumentului pe care eu il numesc « argumentul depersonalizarii » si care s-ar putea enunta astfel: incercarea de sanctionare a unui anume magistrat echivaleaza cu incercarea de a sanctiona actul de justitie ca atare, intrucat magistratul nu e un om in carne si in oase, ci insasi Justitia, asupra careia nimeni nu are voie sa se pronunte decat singura Justitia (prin alti magistrati).

 Cu referire la posibila sanctionare a unui judecator care a dat o decizie fara sa o motiveze, ICCJ formuleaza astfel argumentul depersonalizarii : « Fiind un motiv de exercitare a caii de atac, nemotivarea hotararii judecatoresti nu poate constitui abatere disciplinara in exercitarea activitatii magistratului, intrucat hotararea judecatoreasca, ca act de infaptuire a justitiei, poate face exclusiv obiectul controlului judecatoresc, iar nu al unei actiuni disciplinare ».

 PSD-ul, prin parlamentarii sai, pune problema la un nivel mai inalt de generalitate, care ne ajuta sa intelegem mai bine miza intregii opozitii a ICCJ-CSM-PSD fata de o lege al carui obiectiv este responsabilizarea prin sanctionare disciplinara a magistratilor (judecatori si procurori) : « In acest sens se arata ca o abatere disciplinara poate sanctiona doar acele conduite care nu privesc actul de justitie in sine, ci desfasurarea activitatii de sistem, exterioara activitatii propriu-zise. Activitatea jurisdictionala este rezervata exclusiv actului de justitie, hotararile fiind supuse doar controlului judecatoresc, prin sistemul cailor de atac, ordinare sau extraordinare ».

 Pentru ICCJ-PSD, magistratul nu poate fi sanctionat disciplinar decat pentru activitatile pe care le face in afara calitatii de magistrat (superb sofism !), altfel ar insemna ca este sanctionat insusi actul de infaptuire a Justitiei. O lege a raspunderii disciplinare a magistratilor ar trebui sa vizeze probabil, pentru ICCJ-PSD, doar modul in care magistratul isi lustruieste pantofii, isi piaptana parul sau isi rujeaza buzele (daca e femeie). Frauda logica facuta de ICCJ-PSD este evidenta, autorii sesizarii voind sa confunde doua lucruri inconfundabile (aplicarea legii cu respectarea legii de care magistrat) si sa extinda asupra conduitei magistratului mantia independentei lui in aplicarea legii. Pentru a rasturna inselatorul argument al depersonalizarii, Curtea Constitutionala a repus lucrurile in fagasul lor normal, reamintind distinctia dintre aplicarea legii si respectarea legii: « Curtea constata, mai intai, ca niciunul dintre textele de lege criticate nu prevede sanctionarea judecatorului pentru modul in care interpreteaza si aplica legea, ci reglementeaza ca abateri disciplinare nerespectarea de catre acesta a unor obligatii impuse de lege, Constitutie, tratate internationale in materia drepturilor omului la care Romania este parte. Astfel, cat priveste art. 99 lit. r) din Legea nr. 303/2004, modificata, se constata ca sanctioneaza lipsa totala a motivarii hotararilor judecatoresti, in considerarea obligatiei impuse instantelor judecatoresti de dispozitiile art. 21 din Constitutie si art. 6 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, privind dreptul la un proces echitabil, de a motiva hotararile pe care le pronunta. Nerespectarea acestei obligatii a condus, de altfel, la condamnarea statului roman de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului, astfel incat reglementarea abaterii disciplinare mentionate este circumscrisa scopului general al legii, astfel cum este acesta precizat in expunerea de motive ».

 III. Derivand din argumentul depersonalizarii si folosind aceeasi scamatorie ieftina a confuziei intre interpretarea legii si respectarea ei de catre magistrat, autorii sesizarii ridica un alt argument, pe care il putem numi « argumentul puterii de lucru judecat ca cec in alb acordat magistratului ». Sintagma latina « res judicata pro veritate habetur » inseamna, in traducere, ca o cauza, odata ce a fost judecata, trebuie sa fie considerata ca exprimand adevarul. Juridic, sintagma arata ca o chestiune litigioasă, odată tranşată de instanţă in cadrul unei decizii irevocabile, nu mai poate fi adusă înaintea judecăţii.

 Argumentul puterii de lucru judecat reprezinta incercarea autorilor sesizarii de neconstitutionalitate de a introduce sub mantia puterii de lucru judecat (deci nesupus nici unei reexaminari ulterioare) si conduita magistratului (eventual sanctionabila sub aspect disciplinar). Argumentul puterii de lucru judecat este o varianta mai puternica a argumentului depersonalizarii. El este mai puternic pentru ca se refera nu la actul de justitie ca atare, ci la finalitatea lui, adica la decizia irevocabila pronuntata de un magistrat, decizie care nu mai poate fi supusa unei cai de atac. Altfel spus, daca acest argument ar fi valid ar insemna ca, bunaoara, Elena Burlan, judecatoarea care a dispus nelegal recuzarea judecatoarei Ioana Bogdan – pe motiv ca il judeca pe S.O. Vantu cu « celeritate nejustificata » – nu poate fi sanctionata disciplinar pe motiv ca nu mai exista nici o cale de atac la decizia de recuzare a Ioanei Bogdan si ca, odata ce aceasta decizie a fost luata, autoarea ei (Elena Burlan) nu poate fi sanctionata disciplinar pentru nerespectarea legii intrucat decizia are putere de lucru judecat. A propos : CSM, sesizata de Procurorul General Kovesi nu doar ca nu a deranjat-o cu nimic pe Elena Burlan, ci a chemat-o la judecata chiar pe Camelia Bogdan, cea recuzata ilegal ! Stirea o aveti aici, SURSA

Raspunderea disciplinara a magistratului este vazuta de parlamentarii PSD ca fiind de resortul unei suprainstante, care  caseaza hotararea irevocabila si distruge puterea de lucru judecat, incalca independenta Justitiei si aboleste separatia puterilor in stat : « Verificarea aplicarii legii de catre judecator presupune repunerea in discutie a actului de judecata de catre o autoritate care nu este judiciara […], ceea ce determina sa se instituie o „suprainstanta”, ce are dreptul sa incalce principiul independentei judecatorului, autoritatea de lucru judecat si principiul separatiei puterilor in stat ». Miza sesizarii PSD este de a forta mereu termenii pentru a legitima confuzia intre judecata in fond (care tine de aplicarea legii) si conduita magistratului (care trebuie sa respecte legea atunci cind o aplica) : « Astfel, abaterile disciplinare… privesc continutul hotararilor judecatoresti, care nu poate fi examinat decat prin intermediul cailor de atac, iar in ceea ce priveste sanctiunea… aceasta se rezuma numai in mod aparent la situatia magistratului, deoarece poate constitui temei pentru promovarea caii de atac a revizuirii, ceea ce inseamna ca pe calea actiunii disciplinare s-ar putea ajunge indirect la repunerea in discutie a fondului cauzei, incalcandu-se astfel autoritatea de lucru judecat ».

 Judecatorii CSM, « prieteni ai Curtii », utilizeaza acelasi argument al puterii de lucru judecat pentru a incerca sa acrediteze ideea ca cel care initiaza procedura de sanctionare a magistratului se constituie ca suprainstanta care vrea sa caseze decizia irevocabila : « Legea a cărei constituţionalitate este în discuţie, nu doar substituie judecătorul cu alte entităţi nejudiciare (inspectori, Ministrul Justiţiei, Procurorul General, Preşedintele ICCJ ) care verifică aplicarea dreptului material şi procedural dar şi dublează, în mod nepermis, controlul jurisdicţional al hotărârilor judecătoreşti cu un control administrativ, încălcând grav dispoziţiile legale naţionale şi internaţionale în materie care, în substanţa lor, impun controlul asupra hotărârilor judecătoreşti efectuat doar de judecători şi doar prin sistemul căilor de atac prevăzute de lege. Intruziunea în actul de interpretare şi aplicare a legii este grosieră şi afectează deopotrivă atât actul de judecată cât şi pe cetăţean. Astfel, există posibilitatea latentă ca nicio hotărâre judecătorească să nu mai intre în puterea lucrului judecat în afara controlului administrativ, exercitat în afara căilor de atac ».

 Este evident ca si parlamentarii PSD si cei 9 membri ai CSM fac aceeasi confuzie voita intre « verificarea aplicarii legii » (PSD) sau « actul de interpretare si aplicare a legii » (CSM) si respectarea legii de catre judecator. CSM-PSD vor sa il fereasca pe judecator de orice raspundere disciplinara, sub pretext ca odata ce acesta a dat o decizie irevocabila, nici impotriva deciziei nu mai poate fi initiata o procedura de casare/revizuire, nici impotriva lui ca magistrat nu mai poate fi inceputa o procedura de sanctionare disciplinara, pe cale administrativa : « Aceasta înseamnă că, de fapt, prin acest control administrativ, se poate repune în discuţie fondul cauzei, cu consecinţa instabilităţii circuitului civil în care s-a integrat şi dreptul statuat irevocabil a fi dobândit definitiv » (CSM). Cu alte cuvinte, conduita judecatorului ca persoana este acoperita in intregime si aparata de decizia irevocabla si de autoritatea principiala a lucrului judecat.

 Insa acest argument nu a tinut in fata CCR, care a stiut sa distinga intre hotararea judecatoreasca si conduita magistratului care o pronunta: « Curtea constata ca reglementarile mentionate nu privesc instituirea unui control asupra hotararilor judecatoresti, ci sanctioneaza judecatorul pentru o anumita conduita. Hotararile pe care acesta le pronunta sunt supuse cailor de atac prevazute de lege. In acelasi sens Curtea Constitutionala s-a mai pronuntat, de altfel, prin Decizia nr. 588 din 19 iunie 2007…. Cu acel prilej, examinand critica de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. II alin. (3) din Legea nr. 356/2006, ce a modificat art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, text potrivit caruia reprezinta abatere disciplinara a magistratului exercitarea functiei, inclusiv nerespectarea normelor de procedura, cu rea-credinta sau din grava neglijenta, daca fapta nu constituie infractiune, Curtea Constitutionala a retinut ca acest text de lege „nu instituie o noua cale de atac impotriva hotararilor judecatoresti. Astfel, de esenta infaptuirii actului de justitie este supunerea judecatorului in fata legii si, ca un corolar al acestei cerinte, respectarea normelor de procedura. Consiliul Superior al Magistraturii, in virtutea rolului sau constitutional de garant al independentei justitiei, indeplineste rolul de instanta de judecata, prin sectiile sale, in domeniul raspunderii disciplinare a judecatorilor si procurorilor, asadar si in situatia nerespectarii, de catre acestia, cu rea-credinta sau din grava neglijenta, a normelor de procedura. Obiectul judecatii il constituie insa numai abaterile disciplinare, asadar conduita magistratilor, aspect ce nu poate fi interpretat ca avand semnificatia unui control administrativ al hotararilor judecatoresti pronuntate de acestia…. ».

 IV. Un al treilea argument vehiculat de autorii sesizarii poate fi numit « argumentul independentei de-responsabilizante ».

 Pentru autorii sesizarii, independenta Justitiei ca principiu al statului de drept il fereste pe judecator de orice responsabilitate disciplinara : « Totodata, se sustine ca acesta [textul de lege] incalca si principiul independentei justitiei, invocandu-se in acest sens dispozitiile art. 124 alin. (3) si art. 133 alin. (1) din Constitutie, precum si Recomandarea CM/Rec (2010)12 a Comitetului Ministrilor catre statele membre cu privire la judecatori: independenta, eficienta si responsabilitatile, act in care se retine ca deciziile judecatorilor nu pot face obiectul vreunei reanalizari, in afara procedurilor de atac sau de redeschidere a cauzei… Pornind de la declaratia Asociatiei Europene a Judecatorilor, in sensul ca procedurile disciplinare, precum si actiunile in civil si penal privind judecatorii trebuie sa contina garantii ca protejeaza pe deplin independenta judecatorilor, prin excluderea oricarei forme de control administrativ al hotararilor, se sustine ca sanctionarea disciplinara a acestora pentru exercitarea functiei cu rea-credinta si grava neglijenta nu face decat sa transfere raspunderea statului pentru erori judiciare direct in sarcina judecatorului, fara un proces echitabil…. A substitui acest sistem de garantii procedurale cu un simplu control administrativ disciplinar incalca independenta justitiei si principiul constitutional potrivit caruia justitia se realizeaza prin Inalta Curte de Casatie si Justitie si prin celelalte instante judecatoresti stabilite de lege, cata vreme actul de justitie nu se va mai realiza de instantele prevazute de lege, ci de un organ disciplinar care dobandeste atributii de control jurisdictional ».

 E de admirat in sesizarea formulata de PSD alegerea cu grija a unor documente respectabile, emise de diferite entitati juridice sau politice de prestigiu si folosirea lor pentru acreditarea ideii ca independenta bate responsabilitatea. Sesizarea CSM are insa un alt ton. Cunoscatorii care citesc documentul « Amicus Curiae » de pe site-ul AMR vor remarca din analiza stilului, a orgiei de termeni juridici folositi cu multa pretiozitate si a prezentarii unei sumedenii de consecinte prapastioase care ar decurge din legea raspunderii magistratilor ca scriitorul primar al documentului este Mona Pivniceru. Numai ea are calitatea inconfundabila de a ameninta la orice fraza cu apocalipsa abolirii independentei Justitiei si a separatiei puterilor in stat.

 Sa ne tinem bine de scaune inainte de a citi consecintele presupusei aboliri a independentei de-responsabilizante. Mona Pivniceru ne prevesteste Apocalipsa : « Nu va mai exista judecător independent care să aplice legea, ci judecător care aplică legea aşa cum doreşte executivul a fi aplicată, şi nici cetăţean care să fie protejat de abuzurile administraţiei, deoarece judecătorul însuşi reclamă nevoia de a fi protejat de eventualitatea urmăririlor disciplinare iniţiate de executiv declanşate sub pretextul neaplicării legii; interpretarea legii şi coordonatele aplicării ei nu vor fi exercitate exclusiv de judecători, ci exclusiv de organele administrative şi executive, care, prin intermediul acţiunilor disciplinare iniţiate, vor controla puterea de apreciere a judecătorului şi hotărârea judecătorească, indiferent de instanţa care a pronunţat-o; căile de atac prevăzute de lege pentru corecţia hotărârilor judecătoreşti nelegale şi netemeinice vor rămâne ca exerciţiu public de imagine în privinţa exercitării prerogativelor puterii judecătoreşti, deoarece corecţia acestora se va exercita administrativ, operaţiune care include şi spectrul sancţionării judecătorului; dreptul cetăţeanului la un tribunal independent va rămâne inserat în norme juridice pentru a demonstra ataşamentul de principiu la circuitul democratic internaţional, considerat, cel puţin formal, a fi ireversibil, însă nici un judecător nu va mai aplica legea tară temerea că soluţia sa poate deranja executivul ori instituţii administrative iar cetăţeanul îşi va putea realiza dreptul doar în ipoteza în care executivul va considera că îl are; raţionamentul judiciar se va singulariza într-o singură opţiune de interpretare, cea a executivului, şi vor dispărea nuanţele dreptului ca elemente de compunere a operaţiunii logico-raţionale de interpretare a legii, în scopul aplicării ei ».

 Ne tragem sufletul, incercam sa ne oprim palpitatiile inimii si, ca sa revenim cu picioarele la realitate din filmul SF « Apocalipsa dupa Mona-cea-Independenta », citim decizia Curtii Constitutionale care respinge argumentul independentei judecatorilor ca scuza pentru lipsa de responsabilitate si aduce in dicutie un principiu de care Sandeii fug ca dracul de tamiie : « principiul constitutional al independentei judecatorilor implica, in mod necesar, un alt principiu, cel al responsabilitatii ». Mai mult, CCR trage si ea un semnal de alarma bine tintit, intelegind clar care este de fapt adevarata Apocalipsa adusa de argumentul « independentei de-responsabilizante » : « Independenta judecatorului nu constituie si nu poate fi interpretata ca o putere discretionara a acestuia sau o piedica in calea angajarii raspunderii sale in conditiile legii, indiferent ca este vorba despre raspundere penala, civila sau disciplinara. Este sarcina legiuitorului de a realiza echilibrul necesar intre independenta si responsabilitatea judecatorilor, cu respectarea dispozitiilor constitutionale in materie si a angajamentelor pe care Romania si le-a asumat prin tratatele la care este parte ».

 Consider ca aceasta fraza a CCR ar trebui sa fie inscrisa in fiecare sala de judecata din Romania iar judecatorii, de la cel mai varstnic la cel mai tanar, ar trebui sa o viseze si in somn :

 « Independenta judecatorului nu constituie si nu poate fi interpretata ca o putere discretionara a acestuia sau o piedica in calea angajarii raspunderii sale in conditiile legii, indiferent ca este vorba despre raspundere penala, civila sau disciplinara ».

 Curtea Constitutionala a spus poate mai clar ca niciodata ca « independenta » reclamata de Sandei nu este adevarata independenta, cea consfintita de Constitutie si lege, ci o putere discretionara care, in numele principiului separatiei puterilor in stat, incalca principiul echilibrului, denaturand cu buna stiinta, din nestavilita sete de putere, articolul din Constitutie care nu separa cele doua principii: « Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale » (Art. 1, al.4 din Constitutie).

 Nu intimplator CCR a simtit nevoia sa stigmatizeze ca « putere discretionara » pretinsa independenta reclamata de Sandei. Cei 9 judecatori au perceput in intregime motivul omenesc ce ii mina pe Sandei in lupta impotriva legii pe « prietenii Curtii » si de aceea au si reactionat in acesti termeni, amintind autorilor sesizarii ca judecatorii, desi interpreteaza si aplica legea, nu se pot plasa deasupra ei, in deplina impunitate penala, civila sau disciplinara.

 Pentru niste judecatori care clameaza pe toate canalele ca ei sunt « independenti » insa care submineaza prin actiunile lor atat prerogativele legislative ale Parlamentului (atunci cand isi maresc singuri salariile, desi Parlamentul le abrogase printr-o lege anterioara), cat si prerogativele Presedintelui (atunci cand raman in functiile de judecatori la ICCJ, desi mandatele de 6 ani le-au expirat de mult, sau cand se salta unul pe altul, ca in scara mâtei, pentru ca ajunge fara decret prezidential pe legea 303/2004, la Inalta Curte), nu exista demascare mai buna a dorintei lor de putere uzurpata decat Decizia 2/2012 a CCR.

 In afara pseudo-argumentelor despre care am discutat mai sus, trebuie sa mai semnalez doua aspecte care arata clar dorinta si eforturile Sandeilor de a denatura independenta Justitiei (« independenta » mamii lor !)

Primul aspect este cel legat de calitatea de titular a actiunii disciplinare, care revine prin noua lege si Ministrului Justitiei si Presedintelui ICCJ (in cazul abaterilor disciplinare savarsite de judecatori), ministrului justitiei si Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (in cazul abaterilor disciplinare savarsite de procurori).

 Sandeii din ICCJ au fost profund deranjati de atribuirea calitatii de titular al actiunii disciplinare Ministrului Justitiei si Procurorului General. Sa nu ne inchipuim ca aceasta calitate confera Ministrului Justitiei si Procurorului General dreptul de a judeca si de a sanctiona disciplinar magistratii care nu respecta legea. Nu. Ministrul Justitie si Procurorul pot doar initia procedura disciplinara, cerind CSM-ului (singurul abilitat de Constitutie si lege in acest sens) cercetarea si daca e cazul, sanctionarea magistratilor gasiti vinovati. Articolul 45, al.1) din legea 24/2012 spune clar :

 « In cazurile in care ministrul justitiei, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie sau, dupa caz, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt titulari ai actiunii disciplinare, acestia pot sesiza Inspectia Judiciara in legatura cu abaterile disciplinare savarsite de judecatori si procurori ».

 Ei bine, nu ! Simpla sesizare a Inspectiei Judiciare din cadrul CSM e vazuta de Sandei drept incalcarea independentei Justitiei ! Interventia initiala a Ministrului Justitiei sau a Procurorului General e asimilata unei cotropiri a unui domeniu peste care ei se cred stapani exclusivi, ca si cum l-ar fi primit mostenire. Nimeni nu trebuie sa aiba nici macar posibilitatea de a sesiza CSM pentru a cerceta si sanctiona disciplinar un magistrat banuit de incalcarea legii. O tara intreaga, de la simplul votant pina la Presedintele ales, trebuie sa asiste neputincioasa la abuzurile unor magistrati fara a putea adresa nici macar o sesizare catre onor Consiliul Spalarii Mizerabile (vorba stimabilului @Bascaliosul). Toata procedura trebuie sa fie in mana Sandeilor, pentru ca nimeni sa nu ii deranjeze nici macar cu o floare : « Garantiile pe care legea trebuie sa le prevada, pentru a fi conforma cu principiul independentei judecatorilor si indeplinirea rolului Consiliului Superior al Magistraturii de garant al independentei justitiei, nu privesc numai sanctionarea propriu-zisa a magistratilor, ci si toate procedurile care pot avea ca efect sanctionarea acestora, de la momentul initial al exercitarii actiunii disciplinare », zic Sandeii. Toate procedurile sa fie in mana lor, pentru ca procedura disciplinara nici macar sa nu se declanseze. Si, ca sa vedeti cat de eficienta a fost procedura de sanctionare disciplinara a magistratilor sub legea veche, sa citam din candva speranta Justitiei mioritice, judecatorul Cristi Danilet, care prezenta triumfalist bilantul Justitiei pe 2010 (pe 2011 nu am mai gasit un bilant asemanator) : « 12 magistrati au fost sanctionati disciplinar, 2 au fost exclusi din magistratura; 15 magistrati au fost trimisi in judecata pt infractiuni de coruptie (cel mai mare nr din ultimii 5 ani) si 2 au fost condamnati definitiv ». Mi-e rau, bilant de speriat MCV-ul si de ridicat increderea romanilor in Justitie si care arata cat de eficienta era procedura sanctionarii disciplinare a magistratilor cand Inspectia Judiciara se auto-sesiza.

 Spre lauda ei, Curtea Constitutionala a retezat scurt argumentele de doua parale ale Sandeilor : « Curtea constata ca noua reglementare a titularilor actiunii disciplinare … nu este de natura sa incalce dispozitiile constitutionale invocate. Noii titulari nu dobandesc putere de decizie cu privire la sanctionarea disciplinara a judecatorilor si procurorilor, rolul de instanta de judecata in domeniul raspunderii disciplinare revenindu-i Consiliului Superior al Magistraturii, in virtutea rolului sau de garant al independentei justitiei, consacrat de dispozitiile constitutionale. De altfel, si in alte tari europene, reprezentanti ai puterii executive sunt titulari ai actiunilor disciplinare impotriva magistratilor (de exemplu, Bulgaria, Republica Ceha, Danemarca, Franta, Letonia, Polonia si Slovenia) ».

 Probabil ca nici daca tarile date ca exemplu de CCR ar fi fost toate tarile din UE, tot nu i-ar fi putut multumi pe Sandeii din CSM-ICCJ, secondati de parlamentarii PSD, care au tinut-o coarda de-a lungul sesizarii de neconstitutionalitate cu variatiuni mieunate pe aceeasi tema a atentatului la « independenta » Justitiei, variatiuni de care va scutesc, neprezentindu-le pe toate.

 In episodul viitor vom examina forma cea mai perfida de clamare a « independentei » Sandeilor.

 **** 

Addendum

Fragment dintr-unul din episoadele anterioare :  « Cititorii trebuie sa retina despre Mona Pivniceru nu numai ce scriam in episoadele VII si VIII  (« E abila, vicleana, stie sa goleasca de sens cuvintele atunci cind pretinde ca le interpreteaza, rasuceste sensul comun al termenilor pana ce acestia devin paradoxali si, in final, ajunge sa justifice ceea ce nu are justificare ») ci si urmatorul lucru: Mona Pivniceru are o anumita viziune despre Justitie si rolul dumneaei nu este numai acela de a se ratoi, ca o toapa, la Presedintele Romaniei cand acesta afirma in 2009 intr-o sedinta a CSM ca greva magistratilor e ilegala.

 NU. Rolul Monei Pivniceru, ca membru in actualul CSM, este acela de a-si difuza, in intreaga tagma judecatoreasca, propria ei viziune despre « independenta » Justitie. Sandeii din vechiul CSM au promovat-o in ICCJ si apoi cei din ICCJ au parasutat-o  in noul CSM  nu pentru ca era mai blonda si avea limba mai a dracului.

NU. Sandeii din vechiul CSM au vazut foarte bine potentialul ei combativ si capacitatea de a justifica nejustificabilul. O fi avand ea doua doctorate in drept (al doilea dat cu Corneliu Barsan in calitate de conducator), insa nu de asta au ales-o Sandeii cei vechi pe post de Sandica 2.0.

 NU. Ea a fost aleasa pentru ca, odata cu ea, programul judecatorilor iliescieni (Sandeii) de subminare a suveranitatii poporului sa intre intr-o noua faza : cea in care toti judecatorii din Romania sa creada sincer si sa sustina teza ca « independenta » judecatorilor de care vorbeste Constitutia inseamna totala lor autonomie fata de detinatorul suveranitatii, poporul.

 Eu sustin ca Mona Pivniceru are o misiune precisa: aceea de deturna conceptul de   « independenta » a Justitiei si de a-i conferi o anumita semnificatie care, in cele din urma, daca este lasata sa prinda radacini si sa se dezvolte, va duce la sfarsitul statului de drept, democratic, asa cum este el definit de Constitutie (Art.1, al.3 din Constitutie:                    « Romania este stat de drept, democratic… »).

 Ceea ce trebuie sa intelegem este ca atunci cand o vedem pe Mona Pivniceru vedem de fapt proiectia din viitor a unei Justitii hidoase, care are toate (ne)sansele sa devina realitate daca nu intelegem si demontam inca de pe acum mecanismul prin care corpul judecatorilor va ajunge sa submineze suveranitatea poporului in numele « independentei » consacrate de Constitutie. 

 (va urma)

Written by Theophyle

27/03/2012 la 4:05 pm

391 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cetatean, tradarea lui Franzaverde e inceputul colapsului final.
  Republica va fi a mafiotilor.
  Eu in locul tau as avea grija sa-mi gasesc cat mai repede un post prin afara tarii pentru ca nu te vor uita jigodiile astea.
  Suna sinistru dar eu cred ca ne vom intoarce in dictatura.

  Valentin

  27/03/2012 at 4:19 pm

  • Frunzaverde e un mercenar. Un mercenar competent, dar atat. Tradarea i se citea in ochi inca de anul trecut, dupa cum se poate observa la o rasfoire prin arhivele de stiri/declaratii.

   Faptul ca toti baga placa cu „O, vai, un om greu din PDL” dovedeste doar faptul ca PDL-ul si-a ales gresit ‘omul greu’, nu ca ar avea vreo vina pentru plecarea respectivei jigodii.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 4:23 pm

   • Nu e vorba de fraunzaverde, cui ii pasa de el? E vorba ca alegerile sunt ca si pierdute. Vor trece suficienti de multi de cealalta parte.
    game over.

    Valentin

    27/03/2012 at 4:27 pm

    • Ce vreau eu sa zic e ca oricum nu-l puteau pastra. Efectiv nu aveau nici un fel de parghie pentru a-l tine in PDL. Omul statea strict pentru cashcavete, ca sa le dea expiratilor la creier din gluma aia sinistra de judet al lui ceva de ros. Cum ala s-a taiat, a plecat la ailaltzi, langa care se simte mai bine.

     EuCuMine

     27/03/2012 at 4:31 pm

     • de acord cu tine.Asta nu face miscarea mai putin fatala.
      asta a fost reforma,de acum capul la cutie, mergem inapoi cu viteza.

      Valentin

      27/03/2012 at 4:38 pm

    • @valentin. Pe de alta parte, procurorii au inceput Mani Pulite in RO. Vor mai cadea capete: Nastase, Felix, Miki, Copos, si nu cred ca Sova (prin recul si Ponta) are scutire de DNA. Prin Boldea incep sa apara haznale de la PNL si PC(R). SI mai urmeaza…… Eu cred in legaturile cu judec. din Timisoara.

     cinic

     28/03/2012 at 9:45 am

  • Mai precis, faptul ca unii sunt, sau se dau, socati mi se pare dubios, in conditiile in care a dat unele declaratii total contradictorii cu pozitiile Guvernului.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 4:27 pm

  • Vorbesti negindit @Valentin
   Il vezi pe Cetatean sa plece miine in Kenia 🙂 ?
   Exista si varianta sa mori cu ei de git.

   Le-ar place lor o revenire a epocii 1952-1958 dar nu e chiar asa
   shezi bland 🙂

   lastnightmusic

   27/03/2012 at 4:30 pm

   • nu trebuie sa te trimita la canal.
    eu unul o tai din tara fara sa ma uit inapoi desi jobul meu e complet imun fata de putere si nici macar rude nu am care sa depinda de cine e la guvernare.
    la o adica asta e poporul, e democratie.
    daca vor USl si OTV pai asta o sa aiba, de ce nu?
    plus ca la o adica toti sunt la fel, nu? in mod cert dl Frunzaverde e la fel.

    Valentin

    27/03/2012 at 4:34 pm

 2. Excelenta analiza, ca de obicei 🙂 Si necesara, mai ales ca, pentru cei care nu au pregatire juridica, transformarea formularilor juridice in limbaj natural e, uneori, extrem de dificila. Asta ca sa nu mai vorbim de subtilitatile implicate. Asadar, multumiri 🙂

  Radu

  27/03/2012 at 4:21 pm

 3. Buna seara frati Theophyleni,
  Doamne cata rabdare si – in acelasi timp – perseverenta aveti!
  Va multumesc.

  Ovidiu

  27/03/2012 at 4:28 pm

  • Domnul sa va rasplateasca!

   Ovidiu

   27/03/2012 at 4:33 pm

   • Salut Ovidiu 🙂
    si noi iti multumim 🙂

    Theophyle

    27/03/2012 at 4:56 pm

 4. Cetatean, m-am lamurit total cu aceasta analiza. Felicitari. A meritat asteptarea. Sper ca lucrurile sunt definitive si nu mai are nici un cuvant madam Pivniceru si acolitii ei. Totusi, se pare ca vin vremuri grele.

  cedric

  27/03/2012 at 4:36 pm

  • nu, nu sunt definitive. Ai sa vezi schimbari in foarte rau cu o viteza incredibila.

   Valentin

   27/03/2012 at 4:39 pm

  • salut companioni. Bancurile cu blonde nu i se potrivesc Pivniceresei (n-o fi blonda?). Ea e ticaloasa nu proasta.

   cinic

   28/03/2012 at 9:46 am

 5. Incet se lamureste miza pentru Frunzaverde: pe langa sefia CJ Caras-Severin, si vicepresedinte la PNL:
  http://www.ziare.com/mihai-alexandru-voicu/pnl/mihai-voicu-frunzaverde-va-primi-functia-de-vicepresedinte-pnl-la-congres-1158484

  Radu

  27/03/2012 at 4:38 pm

  • Deci, asa cum am zis, mercenar pe toata linia. Acelasi post, intr-o alta oaste.

   S-ar putea insa ca altora, ce le fusese oferita respectiva pozitie initial, sa nu fie multumiti de asta.

   Iar impactul mediatic dupa tot taraboiul cu „jos traseistii/tradatorii” va fi cam indigest, in principal pentru nehotarati.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 4:41 pm

    • Frunzaverde a fost unul din greii PDL ce s-au opus cu inversunare reorganizarii teritoriale. Nesurprinzator, avand in vedere ca judetul ala, cu populatie de cartier bucurestean, are un aparat bugetar cat unul de vreo trei ori mai mare.

     EuCuMine

     27/03/2012 at 4:46 pm

     • Cand greii incep sa paraseasca corabia e nasol. Un efect pozitiv e insa faptul ca respectiva corabie devine mai usoara 😀

      Radu

      27/03/2012 at 4:48 pm

      • Eu nu cred ca este asa de rau.
       Cand Basescu a hotarat sa ii scoata de la guvernare inainte de alegeri a stiut ce face.
       Astfel in noiembrie este posibil sa avem un PDL „mai curat si mai spalat „, si probabil cu mai multe sanse.

       miki

       27/03/2012 at 4:52 pm

       • Com ziceam, corabia devine mai usoara 🙂

        Radu

        27/03/2012 at 4:53 pm

      • Corabiile usoare alearga mai repede. Vezi fregatele v/s galioane. 🙂

       EuCuMine

       27/03/2012 at 4:57 pm

 6. Si din ciclul dublei-masuri la romani:

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11850444-varujan-vosganian-tvr-info-pnl-circula-alte-nume-politicieni-pdl-care-putea-demisiona.htm

  Cum s-ar zice, ai nostri sunt tradatori daca pleaca, ai lor sunt bineveniti.

  Radu

  27/03/2012 at 4:39 pm

 7. cei de la USL sunt absolut imuni la chestiile de moralitate. Ii doare in cot ca pupa unde au scuipat.
  Important e sa iasa banul.
  cat despre justitie ar fi bine sa uitati, ultimii corupti ii vedeti zilele astea. Altii nu or sa mai fie.
  game over.

  Valentin

  27/03/2012 at 4:46 pm

  • Acum, stiu ca @Theophyle ma va lua la refec deoarece atac persoana, si nu ideea, dar vaicarelile de genul asta („Vaai, ne vor lua la totzi glanda cu shuriu’!”) ma cam agaseaza.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 4:47 pm

   • Nu chiar asa, dar cred ca ne asteapta vremuri absolut sinistre.
    Au mai fost unii pe la noi care nu credeau ca lucrurile pot degenera prea mult.
    Se intampla in 1945.
    Nu o sa te vaneze nimeni pe strada, dar gata cu visele de corectitudine si de justitie.
    daca tu crezi ca Ponta si Antonescu si voiculescu dau mai mult de 2 bani pe ele pai esti naiv.

    Valentin

    27/03/2012 at 4:57 pm

    • Eu nu cred, eu stiu ca nu dau nici primul pishat al zilei pe conceptele stil integritate, onestitate etc.

     EuCuMine

     27/03/2012 at 4:59 pm

     • „eu stiu ca ei nu dau”

      EuCuMine

      27/03/2012 at 4:59 pm

    • s-au suparat unii pe mine cand am facut o paralela intre adunaturile din Piata Universitatii si caderea guvernului Radescu.

     cinic

     28/03/2012 at 9:49 am

  • Daca imi permiti o constatare, nici cei de la PDL nu au vreo deficienta imunitara legata de moralitate. Exista o mica diferenta insa in acest context. Cei din USL sunt prea hamesiti ca sa fie morali. Cei din PDL nu sunt hamesiti, nici macar flamanzi, dar nu sunt cu nimic mai morali. Constanta ciclurilor electorale din politica noastra e, pana la urma, lipsa de moralitate.

   Radu

   27/03/2012 at 4:51 pm

   • multi sunt asa cum zici tu. Astia care gandim altfel suntem in mod evident in minoritate. Asta e inca o dovada a acestui lucru si mie personal mi-a murit si speranta.
    Suntem prea putini, mult prea putini.

    Valentin

    27/03/2012 at 4:53 pm

   • Cei din Caras-Severin sunt flamanzi la greu. Un aparat bugetar hipertrofiat intr-un judet cat un oras mai rasarit european.

    EuCuMine

    27/03/2012 at 4:55 pm

 8. Minunat City, minunat – sandeii mamii lor!
  ca tot sunt on-topic, am o rugaminte la tine: citeste sa inteleg si eu o motivatie a unei sentinte. eu am inteles ca judecatoarea l-a condfamnat pe om pentru ca nu-i place modul acestuia de viata. la fel a inteles si un prieten de-al meu care s-a exprimat in scris la mine pe blog
  http://sareinochi.com/2012/03/27/bica-pedepsit-pentru-ca-judecatoarei-nu-i-place-cum-isi-traieste-viata/
  (poate suntem amandoi tampiti… )

  Sare'n Ochi

  27/03/2012 at 4:54 pm

 9. Deputatul PDL de Caras-Severin Liviu Rusu a declarat pentru HotNews.ro ca, daca Sorin Frunzaverde va face anuntul oficial de inscriere in PNL, el il va urma.

  Valentin

  27/03/2012 at 4:59 pm

  • Duca-se invartindu-se!

   miki

   27/03/2012 at 5:01 pm

 10. Sint zgircit cu laudele; dar nu ma pot abtine: felicitari @ Cetatean.
  Si nu doar fraza CCR ar trebui popularizata judecatorilor, ci si analiza ta.

  victor L

  27/03/2012 at 5:01 pm

 11. Eu cred ca:

  1. O dieta este buna oricarui organism, chiar daca este un partid politic. Frunzaverde era de mult pe linie moarta! Si potential tradator. Vedeti rezultatele la alegerile la Presidentie.
  2. Frunzaverde este un fesenist atipic, dar fesenist;
  3. Cu cutitul la gatlej lucrurile se fac mai bine;
  4. Cimitirele sunt pline de oameni care s-au crezut de neinlocuit!
  5. Asta a fost sfarsitul carierei politice a unui burtaverde!

  Theophyle

  27/03/2012 at 5:02 pm

  • Subscriu!

   miki

   27/03/2012 at 5:05 pm

  • pai USL castiga si foarte probail cariera lui va fi infloritoare. Deci cu pct 6 nu sunt de acord.
   problema e efectul bulgarelui de zapada. deja nu or sa mai aiba amjoritate in guvern si urmeaza motiune de cenzura.
   daca a tradat unul greu, de ce ar ramane alaturi de MRU cei de la UNPR sau de la UDMR?

   Valentin

   27/03/2012 at 5:07 pm

   • Dvs presupuneti ca USL castiga. Ce castiga vom vedea exact la alegeri, cum vom vedea si daca USL ajunge in aceasta formula la alegeri.
    In parlament au fost tradari in ambele parti si sezonul s-a deschis mai demult.
    Daca urmeaza o motiune de cenzura nu vad care este problema, in afara de o instabilitatea politica.
    Frunzaverde este un greu si nu prea.

    miki

    27/03/2012 at 5:17 pm

   • alaturi de Ipo-Crin, Sorinache va fi cal sau calaretz? Nu cumva aducerea lui Sorinache e munca complotistilor anti Chuky???

    cinic

    28/03/2012 at 9:51 am

  • Adevarat! In urma cu un an am stat de vorba cu un domn din „parohia” lui si avea numai vorbe „bune” la adresa personajului.

   mar

   27/03/2012 at 6:22 pm

 12. ma asteptam ca meciul macar sa se joace, inca erau sanse. Tradarea asta m-a last masca.
  Arata clar ca justitia corecta si lipsa pomenilor sunt incompatibile cu modul in care foarte multi inteleg functiile de conducere.
  Game over.
  Salvarea e pur individuala de acum.

  Valentin

  27/03/2012 at 5:04 pm

  • Asta era replica lui @Citizen si/sau @Theophyle, dar o dau eu (ca sa fiu primu’, sac, sac):

   NU EXISTA SALVARI INDIVIDUALE.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 5:05 pm

   • Doar emigrari individuale.

    miki

    27/03/2012 at 5:06 pm

   • poporul vrea USL si OTV si eu nu ma regasesc in alegerile astea.
    M-am inteles si ma inteleg bine cu strainii. preferam Romania dar asta e, sunt o ciudatenie cu ideiile mele despre justitie, moralitate si corectitudine.

    Valentin

    27/03/2012 at 5:11 pm

  • Hey! Devii iritant cu pesimismul tau.

   frovol

   27/03/2012 at 6:38 pm

 13. Cetatean,
  saru’mana coane (inca o data) pentru regal. Eu am mai exprimat odata ( cei drept cam imperativ ), cu ocazia postarii unui foileton anterior, necesitatea opisarii acestei excelente documentatii intr-un format publicabil, considerand ca „boborul” justitiabil, si nu numai, are dreptul, merita, sa stie/cunoasca intreaga dimensiune a ticalosiei sistemului si pericolele iminente ce ne pasc daca clanul Sandeilor reuseste sa isi instituie propria republica, parazitand si sufocand republica noastra.
  N.B. Nedumerirea mea este cine este eminenta cenusie a trupetzilor din C.C. ??? avand in vedere parerea mea anterioara (se vede ca subiectiva si nedreapta) cu privire la calitatea umana si profesionala a acestora. Care dintre judecatorii cu pricina este posesorul acelei minti brici si logica juridica impecabila ce a „fatat” o astfel de motivare !!! ai oaresce informatii din’launtru, pe cine banuiesti a fi autorul moral al multor remarcabile motivari cu care ne-a „gratulat” Curtea in ultima perioada ??

  Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

  27/03/2012 at 5:06 pm

 14. @Cetatean: excelent materialul, dar de ce ma doare cumplit capul si-mi zvacneste o vena la tampla cand citesc un episod din asta? Sandeii mamii lor….

  mishu jamie

  27/03/2012 at 5:09 pm

 15. Nu am demisionat de niciunde. Mâine voi ține o conferință de presă, veți vedea despre ce este vorba atunci”, a declarat Sorin Frunzăverde pentru EVZ.

  Valentin

  27/03/2012 at 5:12 pm

 16. Ziua buna oameni buni, Teophyle, sectatores

  Am citit de cateva ori ce ai scris, @ Cetatean. Felicitari.
  Din cate am inteles eu, baetii astia (ca si fetele) vor sa fie considerati Dumnezei, fara de greseala ORICE ar face si zice. Intru-cat au si ei mame,ei sunt automat : Dumnezeii mamii lor.

  Ce ma deranjeaza, este ca ei considera asta un dat, ca sunt superiori „muritorilor de rand” care, in nemernicia lor se intreaba daca au dreptate, sau, cum pot fi facuti responsabili.

  Militieni facuti, seara , la bec(adica la seral),sau la fara frecvanta, procurori, judecatori, au ajuns acum profesori. Obinsnuiti sa nu caraie nimeni in fata lor, (aia din prostime), dar ducand mana la chipiu imediat cand „sefu'” apare, incearca sa statuteze prin legi lucrul acesta..
  Tineret, la fel de perfid, arvisti, elevi sarguinciosi ai acelorasi profesori, vor acelasi lucru, crezand ca daca au pagina de feisbuc sau email sunt diferiti, revolutionari, dar in realitate sunt umili si plecati fata de cei vechi, care „stiu” pe cine trebuie sa apere. Deprimant.

  Si iarasi ma intreb, nu ar fi fost mai bine cu Geoana? Nu am fi avut probleme astea, Dumnezeul mamii lor.

  eugeni

  27/03/2012 at 5:18 pm

 17. Eu am declarat de multe ori. Sunt pur si simplu ingrozit de USL.
  suna a vaicareala dar asta e adevarul. Ma inspaimanta figurile alea sinistre si nu mai e nimic, absolut nimic care sa-i tina in frau. Inainte se temeau de iliescu, de UE, exista o presa liera, exista o opozitie.
  acum a mai ramas doar UE. E prea putin, mult prea putin.

  Valentin

  27/03/2012 at 5:22 pm

  • Am inteles. Ai o criza de panica 🙂 si te repeti . Ascunde-te in dulap sau fugi in Groenlanda.
   Noi suntem aici, tara e si a noastra, nu ii lasam de capul lor si avem ac de cojocul lor. Oricum nu le va fi usor.
   🙂

   lastnightmusic

   27/03/2012 at 5:27 pm

   • Nu, nu am nici o criza de panica, e sentimentul meu bazat pe analiza inca din 2005-2006 cred. Am vazut de atunci jocurile, am vazut ce va urma, ruperea aliantei DA, demiterea lui Base, unirea liberalilor cu PSDul.
    eram privit ca o ciudatenie dar de fiecare data am avut dreptate.
    Asa va fi si acum, probabil.
    Criza de panica ar fi bine sa aiba altii cat mai repede, poate reusesc sa ia decizii bune ptr ei. Ca ptr popor nu mai e cazul.

    Valentin

    27/03/2012 at 5:36 pm

 18. Pe Politeia Europeana puteti citi:

  Intoarcerea la Gaullism si Thatcherism

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/03/27/intoarcerea-la-gaullism-si-thatcherism/

  Theophyle

  27/03/2012 at 5:27 pm

 19. Daca printre astia de la PDL sunt multi gainari pai la USL sunt interlopii adevarati.
  Luati-va masuri de precautie, care mai aveti varsta si puteti sa emigrati nu mai zaboviti. Timpul nu mai asteapta.
  Uitati reformele, se va merge in marsarier in domeniile in care conteaza si anume justitie si educatie, e extrem de usor.
  Nimic bun nu se mai vede la orizont. Nu e mare lucru de capul astora de acum, de acord cu voi, dar cei din USL reprezinta raul absolut.
  temeti-va, caci sunt multe motive!

  Valentin

  27/03/2012 at 5:32 pm

 20. Ce vrea sa spuna Frunzaverde ca n-a demisionat de niciunde? si-a batut joc de liberali? sau de noi sa vada cum reactionam? Oricum, greii PDL nu si-au exprimat nici o parere inca. Or stii ceva sau sunt prudenti?
  Cam multe semne de intrebare dar situatia e incurcata. Sper ca USL si acolitii s-au bucurat prea devreme!

  cedric

  27/03/2012 at 5:33 pm

  • Oricum acum nu ar mai putea sa conditioneze revenirea lor in parlament de plecarea tradatorilor 🙂 Toata chestia de criticat UNPR-ul se fisiie din start

   lastnightmusic

   27/03/2012 at 5:36 pm

  • Mda, se pare ca treaba e nitel mai incurcata decat parea initial.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 5:38 pm

   • Insa eu nu-mi schimb parerea despre FV. Un mercenar cu luari de pozitie periculoase pentru bunul mers al lucrurilor.

    EuCuMine

    27/03/2012 at 5:39 pm

    • Asta se stie. Asa e in orice razboi, stii ca nu te poti baza pe toti. Dar cand aliatii te tradeaza e o problema usor mortala.
     care sunt aliatii nostri acum, pe cine ne bazam?
     Nu aliatii sunt problema ci rezultatul bataliei.
     Pentru ca daca oastea se destrama poate ar fi cazul sa plecam unde vedem cu ochii, oricat de buni , destepti si frumosi am fi.

     Valentin

     27/03/2012 at 5:44 pm

  • cel mai probabil vrea sa spuna ca nu a demisionat inca si va anunta demisia maine la conferinta de presa.
   tu-l vezi pe asta facand glume si intinzand capcane liberalilor?
   vom sti maine dar in proportie de 95% cred ca e asa cum se zice.

   Valentin

   27/03/2012 at 5:38 pm

   • No, nu e chiar asa de motiv de panica. Se adevereste una din analizele domnului Theophyle. Si anume aia in care electoratul nu se invata pina nu ia niste suturi undeva.

    Aha

    27/03/2012 at 5:47 pm

    • nu se va invata nimic. Vor avea toata presa de partea lor si va urma o lunga, lunga noapte.
     Pana cand, cine stie?
     Nu mai e insa nici un motiv de a ramane in Romania. Pentru ce, pentru cine?
     Game over.

     Valentin

     27/03/2012 at 5:51 pm

   • L-am auzit pe redactorul sef de la EvZ ca se duc tratative aprinse pt. a satisface cerintele lui Frunzaverde sa ramana in PDL. Se pare ca dansul santajeaza cu aceasta plecare. probabil ca sunt fatete ale jocului pe care publicul nu le cunoaste. Oricum, nu-mi schimb parerea ca tipul e dubios.

    cedric

    27/03/2012 at 5:47 pm

    • Salut Cedric,
     omul este o mizerie de nedescris!

     Theophyle

     27/03/2012 at 5:51 pm

     • nimic nu e mai mizerabil decat sa treci la USL, sa devii sclavul lui Voiculescu.
      Doar dispret am fata de tot ce vine de la USL.
      daca nu-i convenea ceva putea pleca pur si simplu, nu mai candida, se facea independent dar nu la Voiculescu.

      Valentin

      27/03/2012 at 5:55 pm

  • deci e cam clar ca pleaca.
   atac de panica e ceea ce vezi acum la Lazaroiu, nu la mine. Eu ce am scris azi am mai scris de multe ori.
   Doar ca acum USL are , in mod nesperat de ei, sanse de 99,99% sa castige.
   toate strategiile vor fi aruncate in aer de hemoragia care, inevitabil, va urma.

   Valentin

   27/03/2012 at 5:57 pm

 21. „un gunoi” spune Lazaroiu 😛

  victor L

  27/03/2012 at 5:53 pm

  • Lazaroiu il uraste personal deoarece FV este cel ce si-a alaturat glasul de cel al lui Oltean cand s-a cerut capul lui Mot… err, Ministrului Muncii dupa acea emisiune TV.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 6:01 pm

 22. Sper ca nu astea au fost „luarile de contact ale pnl cu pdl” de care s-a auzit acum vreo 2 saptamani 😦

  eugeni

  27/03/2012 at 5:57 pm

 23. nici mare scofala electorala:

  Theophyle

  27/03/2012 at 5:58 pm

 24. Mai clar, pentru Adevarul, Frunzaverde a adaugat: „Acesta este inceputul constructiei dreptei moderne in Romania. Maine voi explica, intr-o conferinta de presa, implicatiile acestei decizii”.

  Valentin

  27/03/2012 at 6:01 pm

 25. Badin zice ca ultima declaratie a lui Frunzaverde:”Ma vad construind dreapta moderna alaturi de Crin Antonescu”.
  Nu cred ca mai e nimic de zis.

  cedric

  27/03/2012 at 6:01 pm

  • Pfuiiiii….

   mishu jamie

   27/03/2012 at 6:04 pm

  • Cu atitia constructori ai Dreptei in Romania, o sa ramina saraca Dreapta cu buricul netaiat 🙂
   Mai sunteti multi fratilor. ? Ca planseul nu e calculat pentru asa o incarcare 🙂 !

   lastnightmusic

   27/03/2012 at 6:05 pm

  • Mai bine zis „In locul lui Crin Antonescu”, dat fiind ca respectivul inca doarme la ora la care ar trebui sa dea cu mistria.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 6:06 pm

  • Tamaie, smirna…

   mar

   27/03/2012 at 6:26 pm

 26. In sfarsit am trait sa o vad si pe asta!
  avem o drepta fesenista. Bravo kaghebila 😆

  Theophyle

  27/03/2012 at 6:05 pm

  • Poi nu? Bolsevicii intotdeauna au avut mania asta de a crea copii strambe ale diverselor organisme/institutii.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 6:12 pm

 27. Va salut si eu!
  Si salut inca un articol de colectie publicat aici de Cetatean!

  😉 Cu privire la subiectul Frunza Moarta, Frunza-n Dunga, care vad ca agita spiritele astazi, eu zic ca n-ar fi nici o pierdere pentru PDL daca ar demisiona, si nici un castig pentru PNL daca l-ar primi.
  Interesant mi se pare insa de remarcat ca in cazul in care stirea, potrivit careia PNL-ul i-a promis deja lui Frunza Moarta functia de vice presh la proximul congres din aprilie se va adeveri asta ar demonstra ca traseismul politic este incurajat de catre opozitia care tocmai cu aceasta caramida se bate in piept, sustinand ca actualul Parlament este ilegitim si deci nereprezentativ fata de ce s-a votat acum 4 ani.

  luminita

  27/03/2012 at 6:08 pm

 28. Acum avem nevoie sa vina si Stoica, arbitrul dreptei nationale ca sa hotarasca el cine e si cine nu e de dreapta! Ceapa lor de farisei!

  Theophyle

  27/03/2012 at 6:09 pm

 29. Ei sa vedem ce zice S Vlaston 🙂 Se delimiteaza ? sau considera o oportunitate civilizata ? 🙂 a unui pol de dreapta

  lastnightmusic

  27/03/2012 at 6:09 pm

  • TDS,
   Vlaston este si el de dreapta liberala nu? A fost taricenist convins! 😆

   Theophyle

   27/03/2012 at 6:11 pm

   • Naiba sa ii ia. Cred ca ai dreptate: Imi aduc aminte ca KirpaKagehebista in anii 90 dubla orice miscare, ong, partid , sindicat etc etc cu un altul care ii era lui subordonat . niste clone. Ei acum se face si cu o miscare de dreapta in care vioara 1 nu e compromisul Chucky ci FV
    Au stat ei si s-au gindit ca prea vrea pdl si altii sa faca miscari de dreapta, Uite , asta este o Alba ca Zapada a lui Scufita Rosie 🙂 🙂

    lastnightmusic

    27/03/2012 at 6:18 pm

    • Nuuu, o Alba ca Zapada cu hainutze rosii 😆

     mar

     27/03/2012 at 6:28 pm

 30. Eu zic sa nu ne agitam inutil, placile tectonice se vor zgaltai nitzel la localele din iunie si apoi se vor reaseza firesc in matca lor traditionala.
  In noiembrie va fi balul.

  luminita

  27/03/2012 at 6:14 pm

  • Bal mai mult sau mai putin mascat.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 6:15 pm

   • Da, dar cu artificii si petarde. 😉

    luminita

    27/03/2012 at 6:17 pm

 31. salut tuturor! felicitari ptr munca depusa @cetatean.cat despre frunzaverde: sa asteptam prieteni. 🙂 dupa cum stim cu totii in politica damboviteanu nimic nu e intamplator. uslasii striga jos puterea? asta e treaba lor ca sunt in opozitie.dar vor avea probleme mari: cum vor striga jos puterea din caras severin si apoi se vor duce la vot sa l voteze chiar pe cel care reprezinta puterea in acest moment in localitatea respectiva 🙂 ?si chiar daca pleaca ,,pe viitor e un lucru bun.

  zigzag

  27/03/2012 at 6:23 pm

  • tu inca nu ai inteles cum e cu poporul roman? imediat ce trece la USL e bun. va castiga la un scor detasat.

   Valentin

   27/03/2012 at 6:29 pm

 32. Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, a confirmat, marti seara, pentru Agerpres, ca va fi candidatul USL pentru sefia CJ, din partea PNL.

  Valentin

  27/03/2012 at 6:25 pm

  • nu ai obosit?

   radu

   27/03/2012 at 6:27 pm

   • Nu. Sunt un tip plin de energie.

    Valentin

    27/03/2012 at 6:28 pm

    • da vad… 🙂 spui exact acelasi lucru de 20 ori si … mai poti.

     lastnightmusic

     27/03/2012 at 6:31 pm

 33. e o tradare incredibila, dar asta e tara, asta e poporul.
  Lasati-va de prostioare si incercati sa emigrati sau macar indemnati-va copiii sa o faca.
  Aici va fi pentru multa, multa vreme locul hotilor, prostilor si al ticalosilor. Doar ei vor mai ajunge in functii inalte si vor croi o tara dupa chipul si asemanarea lor.
  Nu va mai amagiti, nu-i mai amagiti pe cei din jur.
  Game over.

  Valentin

  27/03/2012 at 6:27 pm

  • FFS, man, nu-i nici o incredibila. Cine a intors ureche inspre ce framanta din biuze individul stia ca e mai subred ca o vila de pe Calea Calarasilor. E ciudat doar faptul ca nimeni nu s-a indurat sa-i dea un branci afara din PDL mai devreme. Asta ar fi fost un mod in care „socul” s-ar mai fi disipat intre timp.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 6:32 pm

   • oho, era evident ca e o veriga slaba!
    treaba e ca multe sunt asa. si cand cedeaza una se rupe tot lantul.
    si noi stam atarnati de lantul ala, in jos e haul, si verigile sar una dupa alta.
    Asta s-a intamplat acum.
    daca rezista pana la locale eu spun ca era o sansa sa ne revenim. acum nu mai e.

    Valentin

    27/03/2012 at 6:35 pm

    • Rezista la ce? Sau cu ce? Sau contra ce? Sau…

     EuCuMine

     27/03/2012 at 6:37 pm

  • ai senzatia ca predai unui grup de autisti? ai o parere. ai spus-o. toti au citit-o. treci la urmatoarea parere.

   radu

   27/03/2012 at 6:34 pm

   • si tu ai dreptate.

    Valentin

    27/03/2012 at 6:51 pm

 34. C. multumiri ptr. efortul pe care-l faci ptr. a ne lumina 🙂

  mar

  27/03/2012 at 6:29 pm

 35. Buna ziua la toata lumea! 🙂

  Multumiri celor care au citit si apreciat episodul.

  Observ agitatie la PDL pe motiv de Frunzaverde. La fel ca si Theophyle eu zic: foarte bine, duca-se unde a dus mutul iapa! Cimitirele politice sunt pline de baroni de neinlocuit.

  Hai sa privim lucrurile mai profund:

  1. Frunzaverde NU aduce voturi la PDL, ci PDL ii da voturi lui Frunzaverde. De aia e sef de CJ (pentru care ai nevoie de voturi in special pe rural).
  2. Frunzaverde nu are voturile „lui”, cu care pleaca unde vrea, ci are doar o clientela pe care nu o mai poate satisface, se pare. Omul vrea sa isi protejeze clientela.
  3. Faza cu Frunzaverde cred ca are legatura cu Ungureanu ieri care a plecat trintind usa la Guvern. Nu ma indoiesc ca Frunzaverde este unul dintre cei care cer pomeni electorale pentru clientela lui, si nu le-a primit.
  4. Indivizi ca Frunzaverde sunt niste ZERO absoluti la nivel de politica. Omul a stat ascuns cit s-au facut reformele grele, a aparut in prim plan cind a fost Conventia PDL, ca era in echipa Blaga. Trebuie sa intelegeti ca acest om nu are nimic in spate, decit aparatul unui partid si o clientela. Nu e nici o paguba pentru PDL, ca omul asta nu stie mai mult decit sa zica „Da-mi!”. El nu nu da nimic, doar cere.

  Cetatean

  27/03/2012 at 6:33 pm

  • Ai perfecta dreptate. Nici eu nu plang dupa el. Unii ziaristi (cica lefegii la A3) zic ca plecarea e legata de dosarul vicepresedintelui de la Curtea de Apel Timis si de altii care au calcat pe bec, inclusiv dosarul Moldomin (nu prea stiu despre ce e vorba).

   cedric

   27/03/2012 at 6:38 pm

   • In dosarul ala e vorda de o spaga de ti se-nvart ochii-n cap. Acolo e rost de multe capete rostogolinde.

    EuCuMine

    27/03/2012 at 6:40 pm

  • Si s-a rotit cu 180 gr. noaptea, posibil sa mai sara si altii din barca. Poate a inceput curatenia de primavara, dupa o iarna cu peripetii.

   mar

   27/03/2012 at 6:38 pm

 36. Revenire declarativa (sa speram ca ultima): „Nu am demisionat deocamdată din PDL, dar zilele acestea mă voi înscrie în PNL. În mod sigur voi deveni membru PNL. Acum două ore mi-au făcut invitația. Mâine voi ține o conferință de presă, voi da atunci toate detaliile”, a declarat Sorin Frunzăverde pentru EVZ.
  daca facem un calcul la nivelul anului 2008, Carsa Severin a realizat 1,41% din voturile PDL. la nivel absolut, pastrand intentia de vot si prezenta la vot la nivelul anului 2008, PDL ar pierde 0,45% voturi daca nici un individ din judetul Caras Severin nu ii va mai vota.
  de ce se panicheaza oamenii astia, nu stiu sa puna mana pe plaivaz si sa calculeze?

  Sare'n Ochi

  27/03/2012 at 6:34 pm

 37. Seara buna
  Multumesc @cetatean si Theophyle pentru seria de articole . Nu e niciodata prea tirziu pentru a invata .
  Sandeii mamii lor . 🙂

  In alta ordine de idei (G&M) am o veste bomba .
  PDL a decis sa se alieze cu USL in vederea alegerilor locale . Asa nu mai are rost nici o migratie de politicieni sau cheltuieli electorale ridicate . 🙂

  MRU va deschide baierile pungii pentru a asigura pomana acolo unde se cere iar Ponta & Crin au decis ca protest sa emigreze in Kenya unde vorbind o limba absolut straina nu vor fi intelesi de nimeni dar vor face buna figura ca unicii 2 albi in spectacolul popular bunga -bunga . 🙂

  PS. Citind aceste informatii , piratul Basescu a cerut azil politic in Corea de Nord . 😆
  Iliescu a fugit la Moscova dar Putin a decis ca mai bine sa locuiasca in Siberia caci e un element periculos . Nu se stie cum ramine cu pensia mosului ca in zona unde a fost trimis , nu exista nici macar oficiu postal . De fapt nu exista nici postas , absolut fara locuitori zona . 😆
  Incheiat aici scurtul comunicat G& M . 🙂

  stefan60

  27/03/2012 at 6:43 pm

  • Salut Stef 🙂
   Stirile interesante, le-ai scos pe fluxurile de stiri principale? Faci si tu un ban cinstit!

   Theophyle

   27/03/2012 at 6:47 pm

 38. Oare cineva si-a inchis „ambasada” 😀 ptr. ca lucrurile o iau la vale rau de tot. Cama asa se intampla cand unii au impresia ca sunt pe cai mari si detin adevarul absolut.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11850901-haos-pdl-bucuresti-pragul-campaniei-electorale-surse-oamenii-sunt-demobilizati-nu-mai-stiu-intampla.htm

  mar

  27/03/2012 at 6:46 pm

  • Asa cumn am mai spus! Geniala doamna isi dovedeste capabilitatile de managment! 😆

   Theophyle

   27/03/2012 at 6:48 pm

  • draga, Luminita parvu este ciuperca otravita de la HotNews care s-a specializat in pe surse numai in ceea ce priveste PDL. da o cautare pe numele ei si-ai sa te lamuresti ca este la fel de nociva ca si InPolitics! materialul este comabda unui dobitoc ca si Cezar Preda, sau alt fesenist din PDL care vrea sa faca valuri pe fondul plecarii de opereta a lui Burtaverde.

   Sare'n Ochi

   27/03/2012 at 6:52 pm

  • asta nu inseamna ca madam Udrea nu s-a dat prea cocos si ca nu i se va scurge organizatia dintre degete.

   Sare'n Ochi

   27/03/2012 at 6:53 pm

  • EuCuMin,
   nu pune niciodata doua linkuri intr-un comentariu, platforma le arunca la moderare!

   Theophyle

   27/03/2012 at 7:26 pm

   • A, deci asta-i problema.

    EuCuMine

    27/03/2012 at 7:36 pm

 39. daca Frunzaverde se vede contruind dreapta romaneasca alaturi de Crin Antonescu, atunci il baga in mare dilema pe Antonescu, care va trebui sa explice cum de se aliaza cu un fascist din partidul lui Basescu. Si Frunzaverde il va obliga pe Ponta sa o lase mai moale cu combaterea traseismului politic.

  Cetatean

  27/03/2012 at 6:58 pm

  • Daca FV ar fi fost un om altfel, mai-mai c-as fi crezut ca-i un cal troian, ce intra in USL tocmai pentru a le strica jucarelele.

   Din nefericire pentru noi, treaba nu-i chiar asa.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 7:02 pm

  • sa explice cui?Ii intereseaza pe votantii lor unde a fost franzaverde inainte? Sau crezi ca le pasa de traseism? e foarte bun daca vine la ei. e rau daca pleaca.
   Dar nu mai conteaza si o stii si tu. Game over.

   Valentin

   27/03/2012 at 7:07 pm

 40. nu vom mai vedea arestari de acum decat eventual de la PDL.
  Procurorii se vor reorienta rapid.
  da’ probabil ca am mai zis-o si pe asta.

  Valentin

  27/03/2012 at 7:01 pm

 41. buna seara, aici la noi mergem deja pe sloganul celor 3 silabe ori noi ori ei! pai tomai ce „viitorul„primar usl ist,promite ca primaria va crea 😀 😀 10.000 locuri de munca !cine ofera mai mult!?

  depemures

  27/03/2012 at 7:02 pm

  • Numai 10.000?!?!
   Putzin, putzin, nesemnificativ. 😆

   luminita

   27/03/2012 at 7:17 pm

 42. Frunzaverde a fost PRIMUL din PDL care a criticat taierea salariilor:

  „Nu trebuia sa ne atingem de pensii sub nicio forma. Salariile nu trebuiau reduse”.

  „Efectiv nu cred in acest tip de masuri. Le-am spus colegilor mei ca, in mod normal, ar fi trebuit sa alegem varianta FMI si anume marirea TVA si a cotei de impozitare. De pensii, nu trebuia sa ne atingem. Sub nici o forma”, a mai spus vicepresedintele PD-L. (iunie 2010).

  Cretinul asta ar jupui 7 piei de pe mediul privat, numai ca sa traiasca el si gasca lui. Sa se culce cu el la cap Antonescu, liberalismul lui Frunzaverde e fesenism de cea mai pura speta.

  Cetatean

  27/03/2012 at 7:15 pm

  • Si cand ii aud pe diversi cunoscuti, salariati la diverse companii (atat romanesti cat si straine), cum inghit cu nesatz ‘debitul’ efectiv nu-mi vine sa cred catamai disonanta cognitiva/doublethink e in mintile lor.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 7:19 pm

  • salut din nou ! @city , cum vad eu la prima mana: boldea,udrea , oltean si azi frunzaverde reprezinta cauza si efect. 2 gasti de interese din pdl si o trag la jioale si se dau in primire prin presa.burtaverde asta e mai periculos: omul are ceva relatii externe- este unul din cei care au dus pd ul in ppe.apoi daca mai tii minte , am conversat noi pe tema masonilor( iti dadusem un link).ei burtaverde si pe la astia are ceva relatii. cat despre tradare.. se confirma inca o data ca singurii dusmani care i pot face rau lui Basescu sunt chiar oamenii din anturajul lui , de la udrea la burtaverde si boldea-via toader.

   zigzag

   27/03/2012 at 7:33 pm

   • salut, imi amintesc de link. Omul e mason, insa masn sarac… nu stiu cit mai e de valabil :mrgreen:

    Lasa-i sa se bata, ca se bat pe saracie. ei nu pricep ca USL-ul e legat de miini si de picioare daca vine la putere.

    Cetatean

    27/03/2012 at 7:44 pm

 43. Cât priveşte alte motive ale demisiei, Frunzăverde a recomandat să se citească o intervenţie de a sa din 24 noiembrie 2010.

  „România riscă să se transforme într-un stat polițienesc [traducere: frica de DNA si de Justitie] , nu într-un stat al poliției, ci într-unul polițienesc, în accepțiunea clasică a cuvântului. Principala problemă a PDL și a opoziției, pentru că în democrație nu poți guverna fără opoziție, o reprezintă scoaterea țării din haosul administrativ, din vrajba politică [traducere: din cauza lui Basescu, nu mai pot eu sa ma intilnesc la o sueta cu amicii transpartinici] și din statul polițienesc, care sufoca economic orice comunitate. Acesta este motivul pentru care compatrioții noștri resimt mult mai acut criza economică, în comparație cu alții din Uniunea Europeană”, spunea atunci Frunzăverde. El milita și pentru începerea unui dialog politic cu opoziția, care să faciliteze constituirea unui Guvern bazat pe o largă majoritate parlamentară, dar și pentru construirea și adoptarea unui buget corect și responsabil pe 2011 [traducere: cu deficit bugetar mare, datorat acordarii de bani in teritoriu, si cu datorii facute doar ca sa Frunzaverde sa se mentina la putere].

  Cetatean

  27/03/2012 at 7:19 pm

 44. Ha ha, Frunzaverde va construi dreapta alaturi de Antonescu, care Antonescu e alaturi de stinga lui Ponta, care Ponta e alaturi de comunistul Iliescu. Bai, ce mai dreapta construiesc astia in alianta cu socialisto-coministii lui Ilici. Trebuia sa-i spuna Ponta lui Blair si pe asta: Cineva care nu traieste in Romania nu cred ca intelege cum poti construi dreapta in alianta cu stinga.

  Aha

  27/03/2012 at 7:19 pm

  • e un nenorocit interesat doar de functie. O va recastiga.De fapt o recastiga oricum. De DNA ii era liui frica, asta vor astia , sa nju fie deranjati. Si nu vor mai fi.
   gata cu anticoruptia.

   Valentin

   27/03/2012 at 7:24 pm

   • Theophyle

    27/03/2012 at 7:30 pm

    • cu tot respectul, nu sunt de acord.
     Cum vor putea cei de la bruxelles sa verifice cine si ce a facut? e plin de coruptie si la ei, din Italia pana in Franta si Belgia si unde mai vrei.
     Tot ce trebuie sa faca e sa aiba grija sa nu mai apara nici un caz public.
     Si cand ai si justitia si presa al degetul cel mic e ata de simplu!
     tu crezi ca vor mari salariile si pensiile?
     Aiurea, nici gand! Vor da vina pe greaua mostenire si cand la TV curge lapte si miere asa e si in curtea omului.
     Ei vor prospera, fara sa exagereze, ca nu au nevoie de zeci de milioane. Jeepuri si vile si blonde le sunt de ajuns, dar vor avea din plin ceea ce conteaza cel mai mult.
     Garantia imunitatii.
     intre timp tara o va balti, asa cum a mai facut-o.
     Deficitul va fi in limite rezonabile, vor trai pe datorie, saracia se va adanci dar in timp, nu va fi nici o miscare brusca nici in bine si nici in rau.
     Stalpii societatii insa vor fi dinamitati imediat.
     Justitie, educatie,incredere.
     fara astea nimic nu se poate construi.

     Valentin

     27/03/2012 at 7:40 pm

   • gata cu anticoruptia …? eroare domnule :)) cand se va desfiinta ue sau nato e gata cu anticoruptia.

    zigzag

    27/03/2012 at 7:35 pm

    • Da,gata cu anticoruptia.
     Nici un nebun nu va mai indrazni sa se ia de cei de la putere.
     De ce ar face-o?
     da-mi te rog un raspuns.

     Valentin

     27/03/2012 at 7:42 pm

     • da azi de ce crezi ca se iau de cei la putere?nu puterea are acces la fondurile europene?

      zigzag

      27/03/2012 at 7:49 pm

 45. Pentri ca spera ca Blaga va deveni sef al PDL si ca el va deveni mina dreapta a lui Blaga. Apoi PSD si PDL vor face alianta in 2012 si ii vor da cu tifla lui Basescu si programului lui de reforma. De aia nu a sarit la USL acum 2 ani.

  Cetatean

  27/03/2012 at 7:23 pm

 46. Impresia mea e ca plecarea lui are legatura cu strategia PDL pentru alegeri (care inca nu s-a decis, si care se discuta de ceva vreme in BPN), si care risca sa il lase face coledzi. Mai mult ca sigur FV sa prins ca PDL-ul nu il va mai sustine la sefia CJ.

  Cetatean

  27/03/2012 at 7:28 pm

  • Salut C,
   ai primit mailul cu raspunsuri?

   Theophyle

   27/03/2012 at 7:32 pm

  • ti se pare ca PDL are o strategie??!!!???

   Valentin

   27/03/2012 at 7:41 pm

   • discuta daca sa se decida de la Centru propuneri de oameni noi la alegeri sau daca organizatiilor locale pot fi lasate fiecare sa faca ce vrea.

    Cetatean

    27/03/2012 at 7:42 pm

    • au declarat deja ca in principiu cei in functie vor recandida.
     dar tu nu vezi ce urmeaza?
     hemoragia e inevitabila si guvernul va cadea. Sau tu crezi ca daca FV pleaca se vor simti obligati cei de la UNPR sa ramana alaturi?
     lovitura e absolut mortala.
     Nu mai e nimic de facut.

     Valentin

     27/03/2012 at 7:45 pm

     • Valentin,

      bati campii intr-o veselie! Ti-au mai spus pana acum trei persoane. Du-te omul bea si tu o bere si linisteste-te.

      1. Ma doare in fund de burtaverde si de trecerea lui la USL;
      2. Am vazut si am trait zile mai complicate;
      3. Suntem cateva luni inainte de alegeri.
      4. Ei sunt idioti. Noi nu!
      5. Daca PDL-ul tre’ sa piarda asta nu inseamna ca maine nu va mai straluci soarele.

      Hai la o berica sau o cafea!

      Theophyle

      27/03/2012 at 7:49 pm

      • hai, vali, singura modalitate sigura de a pierde o batalie e de a nu intra in ea, pe motiv ca e deja pierduta.

       Cetatean

       27/03/2012 at 7:52 pm

      • la punctul 5 as pune o intrebare: sunt semnale externe ca popularii nostri ar trebui sa piarda ptr a credibiliza „democratia” din RO si alternanta la putere? nu cred ca ai scris fara subinteles pct 5 😀

       zigzag

       27/03/2012 at 8:00 pm

       • Zigy,
        Hai ca lucrurile interesante inca nici nu au inceput sa se intample 😆

        Theophyle

        27/03/2012 at 8:06 pm

       • multam de raspuns 😀

        zigzag

        27/03/2012 at 8:07 pm

      • soarele a stralucit fara probleme in situatii mult mai critice.Nu despre soare imi fac eu probleme.
       dar mor de draci ptr ca in sinea mea credeam ca vom castiga. Si vad ca s-au predat fara lupta.
       Nu e prima oara si nici ultima cand se intampla asta in istorie, stii prea bine.
       Pentru cei implicati insa tot rau a fost de fiecare data.

       Valentin

       27/03/2012 at 8:02 pm

      • Buna seara,
       Bravo! Multumesc.
       O seara placuta!
       p.s. aferim…pana la alegeri vor mai fi si altii care vor pleca…cu atat mai bine pentru pdl…la greu se cunosc oamenii .

       septigre

       27/03/2012 at 9:24 pm

 47. salut, da! imediar raspund! 🙂

  Cetatean

  27/03/2012 at 7:33 pm

 48. Legat de Frunzaverde , un pasaj din comentariul meu de duminica dimineata . 🙂

  Buna ziua
  – In peisajul romanesc migratia politica nu intra absolut nimic cu ideologia unui partid sau altul . Nu intra nici macar cu strategiile acestor partide caci tot se rezuma la fotolii si ciolan . Aceste doua probleme politice imping la “cumpararea si inchirierea” unor politicieni . Popular numit migrare . 🙂 Ca efect a acestei politici de lupta intre doua blocuri , respectiv guvernare si opozitie , cei care “cumpara” vor numii migrantii patrioti si “vinzatorii” îi vor numi tradatori . Acelasi partid poate fi in un determinat moment , vinzator dar si cumparator .

  Mentionez ca nu sint ruda cu tata Omida si nici nu cunosc personal pesoana Frunzaverde . 🙂

  stefan60

  27/03/2012 at 7:46 pm

 49. Am vorbit destul de lepre, chiar unii au intrat in fibrilatii de frica viitorului cu USL in frunte. Atata vreme cat mai avem oameni precum Monica Macovei, nu mi-e teama de nimic:
  http://www.ziare.com/monica-macovei/europarlamentar/macovei-succes-in-pe-a-blocat-trei-mari-agentii-ue-1158521

  cedric

  27/03/2012 at 7:46 pm

  • cedric, si unde locuiesti acum?

   Valentin

   27/03/2012 at 7:49 pm

   • Scuze, acum am vazut intrebarea: locuiesc in Romania, n-am parasit-o niciodata mai mult de trei luni.
    Ai cumva impresia ca sunt curajos de la distanta? In Congo in nici un caz nu sunt!

    cedric

    27/03/2012 at 8:11 pm

  • O romanca cu care tara se poate mandri .
   Din pacate acest tip de oameni cind incearca sa faca ceva pe planul intern mioritic vin atacati de toate partidele politice . Direct , indirect , pe fata sau pe ascuns , sint toti impotriva masurilor propuse de doamna . Inclusiv in propriul partid . E realitate nu fictiune .

   stefan60

   27/03/2012 at 7:50 pm

 50. buna seara
  @cetatean,e deja ” obisnuinta” sa spun: excelent;
  @valentin: ” game over”
  in principiu:poate sa se mute frunzavesteda la pnl,poate antonescu sa se mute la pdl,poate udrea sa se mute la vlaston sau la becali;poate ddirect sa stea capra la teveul ala al lui…
  ce nu pricep bashbuzucii astia toti e ca @valentin are dreptate e ” game over” dar nu pentru noi,e pentru ei
  nu mai au bani;nu vad eu multinationalele dind shpagi la nivelul shmenurilor din privatizari;
  numai ginditi-va,la ultimele arestari: apostu lua bani de la aia cu pepenii,boldea facea falsuri ca ultimul borfash pentru un ” amarit” de milion de euro;
  doar nu va inchipuiti ca le era frica de dna,nu nu mai sunt bani
  bugetul se scrie la bruxelles si washington(fmi); poate ca 6 luni -daca vor forma guvernul-vor da ceva;dar ce fac cu pretul gazelor in 2014,ce fac cu termoficarea din 2013?ce fac in general la anul dupa seceta de anul asta?
  tot raul poate fi spre bine,poate ca asta e ” cataclismul social” de care zicea @theophyle;
  astia nu vor avea bani de salarii si pensii ca nu vor avea de unde lua;iar pentru ei? la cum sunt invatati,numai matuntisuri;vai de mama lor vor ajunge sa se bucure de o suta de mii de euro palmata;o sa ajunga ca vanvhelie la inceputul carierei lui de primar” hai ma,mai da si tu 100 dolari,acolo”

  intamplator

  27/03/2012 at 7:54 pm

  • salut ! asa gandesc si eu 🙂 in plus as completa: cred ca lupta cea mai grea intre fesenistii din politica romaneasca este sa si obtina locul in parlament si sa stea in opozitie.nu cred ca acesti sinistri chiar isi mai doresc puterea in RO in conditiile enumerate de tine : Bruxelles, FMI etc 🙂

   zigzag

   27/03/2012 at 7:57 pm

  • Exact. se vor bucura la 100.000 de lei euro. Nici nu le trebuie mai mult, asta e tot ce-si doresc.
   dar nu-i va deranja nimeni atat timp cat nu-si supara seful.
   Game over.
   PDL e in implozie si asa e si Romania.

   Valentin

   27/03/2012 at 7:58 pm

   • bai frate calmeaza-te! Ti-am spus – du-te bea o cafea!

    Cr dracu a inceput razboiul mondial?

    Theophyle

    27/03/2012 at 8:02 pm

    • nu, nu o sa moara nimeni. Doar ca mor de draci ca nici macar nu se va duce lupta. ce jeguri astia alde FV!

     Valentin

     27/03/2012 at 8:06 pm

   • Dezastru de imagine era inscrierea doamnei Macovei in USL. Stai linistit ca plecarea fesenistilor la matca e de fapt binevenita.

    Aha

    27/03/2012 at 8:06 pm

 51. merci, intimplator, pentru aprecieri 🙂

  Stire „pe surse”: Emil Boc pleaca la USL.

  Gluma-Mistou 😆 😆 😆

  Asta ca sa vedeti ce „catastrofa” e ca pleaca FV la USL. Ma mor ca partidul asta de fesenisti a rezistat atit. Eu ma prind deja in pariu ca dupa alagerile locale, cind USL-ul va avea mult sub 50%, o droaie de dezertori de nivel mediu din teritoriu (mult mai eficienti in vederea alegerilor generale) vor veni la PDL. Baronii gen Frunzaverde sunt lovitura de imagine, insa ineficienti la nivel electoral.

  Cetatean

  27/03/2012 at 7:59 pm

  • Ca bine zici :)) iar daca la locale prezenta la vot va fi una mediocra spre jalnica atunci sa vezi regrupari: „dau la skimb pynalti contra nikita din iasi” :)) mercato in toata regula !

   zigzag

   27/03/2012 at 8:03 pm

  • ba din pacate influenta lor e in continaure foarte mare.
   Vei vedea o avalansa de repozitionari si cadearea inevitabila a guvernului.

   Valentin

   27/03/2012 at 8:04 pm

   • … coffe? milk ?choko? 🙂

    zigzag

    27/03/2012 at 8:06 pm

    • discutam ceva mai incolo despre cine a avut dreptate, da? acorda-mi te rog ceva timp.

     Valentin

     27/03/2012 at 8:11 pm

    • Xanax! Calmeaza mult mai bine. E si antistres! Vi-l recomand cu caldura (se da doar cu reteta).

     cedric

     27/03/2012 at 8:19 pm

     • Nu ma pot opri din ras…

      septigre

      28/03/2012 at 12:39 am

      • Incercati 😆

       Theophyle

       28/03/2012 at 12:45 am

 52. hai ca asta e tare, pinalti contra nichita, doi idioti care sunt perfect echivalenti. esalonul II, de nadejde. :mrgreen:

  Cetatean

  27/03/2012 at 8:06 pm

  • Deja se fac si bancuri: pnl a luat frunza , sa aiba si ei frunza lor precum madam udrea cu „brandu” de tara :)). doar ca chuky nu stie ca toamna pica frunza …s au mai fript ei si cu duda cam spre inceputul toamnei 😀

   zigzag

   27/03/2012 at 8:10 pm

   • asa e…toamna, frunzele cad…”Un inspector vine in vizita la un spital de nebuni. Insotit de doctor, acestia ii vad pe nebunii de la etajul intai agatati de pereti. Ca sa se dea jos, doctorul spune: „Toamna, frunzele cad.”. Si nebunii cazura. La etajul al doilea, la fel. Insa la al treilea etaj, nebunii au actionat astfel: „Ha! Ha! Noi suntem conifere.”
    O seara placuta!

    septigre

    28/03/2012 at 12:59 am

  • Te rog, nu fa bancuri proaste! Eu accept schimbul cu draga inima, mai bag si folcloriste pe deasupra! Sa-l ia pe Gigi Nichita, plizzz….

   blackman

   28/03/2012 at 2:14 am

 53. Potrivit B1 Tv, Elena Udrea, Roberta Anastase și Anca Boagiu urmează să plece din PDL.
  greu de comentat asa ceva.

  Valentin

  27/03/2012 at 8:09 pm

  • le angajeaza botezatu sa prezinte lenjeria intima?

   intamplator

   27/03/2012 at 8:18 pm

  • Valentin,
   nu exista nimic de genul asta pe B1TV – toata lumea stie sa caute si sa gaseasca postul
   Deci prietene la odihna pentru astazi. Maine e o zi noua! Te rog!

   Theophyle

   27/03/2012 at 8:19 pm

 54. Mihaela Popa, vicepreședinte PDL:

  „Eu nu am văzut nicio declaraţie a lui Frunzăverde privind plecarea sa din partid. Dacă însă este adevărat că pleacă atât el, alături de 42 de primari din judeţul Caraş Severin, cât şi primarul Slatinei, Darius Vâlcov, atunci Emil Boc ar trebui să-şi asume aceste pierderi şi să-şi dea demisia din fruntea PDL”

  Valentin

  27/03/2012 at 8:13 pm

 55. @valentin
  hai domle,ca vad ca aveti atac de panica;realitatea e alta:
  toti astia care pleaca ,pleaca fiindca le-a spus basescu;ei sunt coloana a 5 a alui basescu
  o stiu ” pe surse”

  intamplator

  27/03/2012 at 8:17 pm

  • nu am nici un atac de panica, dar vad ca PDLul are.

   Valentin

   27/03/2012 at 8:19 pm

 56. Nicoleta savin despre o sursa pe care conteaza: Frunzaverde speriat de acela de la curtea de apel timisoara. care a fost arestat

  lastnightmusic

  27/03/2012 at 8:19 pm

  • Uite in asta chiar cred!

   Theophyle

   27/03/2012 at 8:21 pm

  • V-am zis si eu ca e legat de ala de la Curtea de Apel Timis

   cedric

   27/03/2012 at 8:21 pm

  • cum, nu e ca sa faca o dreapta puternica alaturi de Crin?

   Valentin

   27/03/2012 at 8:24 pm

  • Sint ferm convins ca toti cei care declara ca avem stat politienesc, deci si burtaverde asta, din cauza DNA au ori ei probleme cu coruptia, ori apropiati de-ai lor.

   Aha

   27/03/2012 at 8:25 pm

   • absolut. Asta e logica infiintarii USL. E adunarea generala a infractorilor si tocmai se unsesc sa-l invinga in sfarsit pe vardistul de Basescu.

    Valentin

    27/03/2012 at 8:27 pm

  • for the record,ce spunea @intimplator azi la 3.34
   ” si daca dna a dat si prin caras?;ca asta e acolo de cind sunt si muntii cernei”

   intamplator

   27/03/2012 at 8:33 pm

 57. Valentin, amice,
  hai ca ma deprimi si pe mine.
  Ce naiba, nu e nicio paguba cu plecarea frunzeiverzi de la portocalii; se mai limpezesc apele.
  Uita-te pe Digi sau Eurosport; e tenis si destinde 😉

  victor L

  27/03/2012 at 8:24 pm

  • eu mi-am spus parerea de mult prea multe ori azi.
   vedem in curand cine are dreptate.

   Valentin

   27/03/2012 at 8:26 pm

   • Tu ai dreptate,
    pana maine va odihniti!

    Theophyle

    27/03/2012 at 8:27 pm

    • merci! mi-a placut asta! 🙂

     Valentin

     27/03/2012 at 8:28 pm

 58. @valentin, uite un comentariu bun de pe hotnews: Astia din PDL greu vor mai gasi asa o nulitate sa candideze in locul lui frunzaverde.

  Aha

  27/03/2012 at 8:27 pm

  • Astia de LA BE unu teve sunt batuti in cap. Pe Udrea n-o vor aia din USL ca-si baga mortu-n casa dupa ce-au borat pe ea din rarunchi, pe Anastase o urasc, iar pe Boagiu la fel.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 8:34 pm

  • @mar/buna seara
   da e adevarat;
   le-a propus botezatu-ala de face chiloti-un contract de nerefuzat sa prezinte creatiile lui la diverse show-uri de moda prin kenya,congo&zimbabwe

   intamplator

   27/03/2012 at 8:36 pm

   • Buna 🙂
    Nu pot sa raspund decat cu un emoticon 😛

    mar

    27/03/2012 at 8:40 pm

    • iar am uitat cum se face maimutica aia
     eu sunt la categoria” pricepe greu,uita repede”

     intamplator

     27/03/2012 at 8:51 pm

  • hai ca asta e beton!

   Theophyle

   27/03/2012 at 8:35 pm

  • Excelent.

   Cum prezenta la vot e rar peste 50%, iar din aia 50% vor fi care voteaza contra, au reusit sa astupe, de bine, de rau, macar temporar, gauroiul ala din Constitutie.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 8:36 pm

 59. mai:

  Eu cred ca Valentin are dreptate. Din pacate, privind la rece are dreptate.

  Si are dreptate TOCMAI pentru ca USL nu va putea sa ofere nimanui bani.

  Va oferi
  1 capete de pdlisti multimii
  2 imunitate in fata legii propriilor membri USL.
  Nu va putea sa le dea bani, le va da liber la trafic, sa si-i castige cum vor sti. Droguri, femei, inchiderea ochilor la vama, spaga, ce vor.

  Va fi guvernul Mafiei pozand in justitiari.

  NU ARE ALTE MONEZI.

  macgregornews

  27/03/2012 at 8:34 pm

  • Are pe naiba!
   Vezi ce se intampla in Ungaria si o sa vezi ca sunt lucruri care nu mai pot fi reversibile! Toti care au furat se vor duce la mititica in frunte cu pedelisti sau uslinosi!

   Theophyle

   27/03/2012 at 8:36 pm

   • Theophyle, sa fie cum spui tu. E drept ca nu stiu cum e in Ungaria, dar procurorii romanii ii ascultau ordinele lui Nastase in 2004 cu sfintenie.

    Si in Ungaria inca este dreapta la putere, de aia exista arestari corecte.

    macgregornews

    27/03/2012 at 8:41 pm

    • Ungaria astazi are 2 sanse – faliment sau managment silit de UE! Ce crezi ca se va intampla in Romania? Nimeni nu mai are rabdare pentru noi! Nastase este istorie, chiar daca nu intra la puscarie!

     Theophyle

     27/03/2012 at 8:44 pm

    • @macgregornews
     In 2004 Romania nu era membra UE . Ca atare se putea juca pe meleagurile frumoasei patri dupa cum comanda stapinul instalat pe scaun .
     Din 2007 tara asta a intrat in comunitate si ca atare a devenit mult mai dificil sa comanzi dupa propriul interes sau a „gastii” .
     Nastase sa fie atent la ce scrie si ce spune ca poate va fi nevoit sa ceara lui Basescu o gratiere prezidentiala . 🙂
     Vezi , de aia e uneori bine ca ne amine unii cu intrarea in Schengen . Sintem obligati sa bagam la zdup niste canalii . 🙂

     stefan60

     27/03/2012 at 8:48 pm

  • @macgregornews
   a. capete de pedelisti multimii:
   dureaza trei zile si se termina
   b.imunitate in fata legii..
   o au si acum
   liber la trafic: benzina cine o da?
   crapa,domnule ,crapa,,,
   ginditi-va la cei 3 milioane de pensionari aburiti de teveuri cand vor realiza ca nu primesc nimic;ginditi-va la toti angajatii de la stat cind vor realiza ca nu primesc nimic…ginditi-va ca poate ” sponsorii” campaniei vor primi contracte cu fonduri ue,dar care nu vor fi decontate pentru nereguli
   toti astia sunt mai mult decit masa critica de care e nevoie sa dispara indivizii astia/

   intamplator

   27/03/2012 at 8:43 pm

   • scuze/buna seara

    intamplator

    27/03/2012 at 8:45 pm

   • neconvingator.

    „3 zile”
    nu nene, un proces in Romania poate dura 8 ani de zile, timp in care sa fii facut albie de porci in fiecare seara daca asa se vrea, iar tu sa nu poti replica

    „management silit UE”

    exact, tocmai din cauza asta nu vor avea bani si va trebui sa dea altceva. Macro nu impiedica asa-zisa justitie sa inchida ochii sau sa judece nedrept.

    „sponsorii campaniei”
    vor primi mai mult decat ar primi fara

    „pensionarii”
    daca se mentine macro, pensia nu se misca

    „furia populara”
    poate fi redirectionata; in 1930 a fost, catre evrei.

    Nu, daca am uitat ceva este pe Basescu, care e mult mai tare decat mine la sah.

    Si poate am uitat de noi 🙂 care ar trebui sa devenim o miscare de dreapta vie, capabila sa preia controlul (prin alegeri, legal).

    macgregornews

    27/03/2012 at 8:54 pm

    • @macgregor/tks
     nu sunt politician/eu sunt observator,care si-a atins obiectivul=sau ceausescu sau regele,poate trai decent/nu neaparat in romania
     a. un proces 8 ani,lumea se plictiseste/e nevoie mereu de ” singe proaspat”
     b.management silit ue/n-am spus eu asta/pur si simplu am spus ca nu primesc banii pentru proiectele aprobate ” intern” /mai vedeti si cit este serviciul datoriei deja contractate/nu mai poti deconecta finantele romanesti de flux/dragoi a luat ron pt 6 luni la 5,0ceva/orice ” populism” il arunca la peste 8
     c. cit primesc sponsorii/daca luam in considerare si campaniile din 2008/9 si astea de acum n-au cum sa-si recupereze investitiile/cel mult sa faca management de ” minimalizare pierdere”
     d. pensionarii: coroborati ca cei care ii sustin financiar acum nu vor mai avea resurse(vezi majorarile la utilitati,la taxe,la alimente..)
     e. lumea e globalizata/incearca orban si n-are nici o sansa/poti face asta la ” policy maker,nu la policy follow”
     cit despre miscarea de dreapta,e quasi-imposibil,e in matrice” right is wrong” din 1789
     una peste alta le-a tras-o basescu fara sa se prinda( ca a vrut sau nu e altceva,dar s-a intimplat)

     intamplator

     27/03/2012 at 9:23 pm

 60. Pina la alegerile locale vom asista la multe surprize migrante .
  Oricum postul de primar sau presedinte judetean sau chiar de bagator de seama in consiliu asigura niste bani legali dar si ceva „extra” garantat .
  Ulterior alegerilor locale se vor face niste analize , calcule iar aleantele inconfesabile vor putea sa apara oricind , exact ca gravidantele nedorite . 🙂
  Pina in toamna cind vom numara bobocii , e timp pentru orice . Inclusiv o bere , o cafea , un diazepam , etc . 😆
  Din toamna incolo vom vedea cine vor fi interlocutorii obligati a FMI si UE .
  De retinut ca perioada „vacilor grase” e terminata peste tot . Iar RO nu e pe o alta planeta .
  Poate acest fapt sa fie si motivul crizei propagandei politice . Nu mai au ce promite ca jandarmul ala de la UE + politistul FMI stau cu catusele si arma in mana la supravegherea fratelui mai mic si cam debusolat numit Romania . 🙂

  stefan60

  27/03/2012 at 8:37 pm

 61. Si Bolcas canta prohodul PDL! Cica face implozie! L-a citit cu siguranta pe Valentin. E si Papahagi la turcescu, pacat ca nu e lasat sa vorbeasca.

  cedric

  27/03/2012 at 8:37 pm

  • @cedric
   bolcas e ala care e leat cu gica petrescu?

   intamplator

   27/03/2012 at 8:46 pm

 62. O analiza corecta, identica cu ce am concluzionat noi aici.
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/calatorie-sprancenata-frunzaverde-258721.html

  mar

  27/03/2012 at 8:38 pm

 63. bunä seara,

  cineva i-a suflat lui burtä verde . cä incep sä se descopere
  si escrocheriile lui, din surse, in compania USL ,se simte
  apärat. cred cä asta este motivul plecärii.

  theo- nona

  27/03/2012 at 8:39 pm

 64. valentin, de aia e plätit ; sä verse venin contra PDL:

  theo- nona

  27/03/2012 at 8:40 pm

 65. Cine zicea ca PDL nu se poate curata si din interior!? Unii pleaca de bunavoie, altii ghidati de DNA spre un loc mai racoros.

  Daca e sa privim jumatatea plina a paharului putem spune ca plecarea lui Frunzaverde a demonstrat tocmai asta – ca nici greii nu sunt de neclintit daca stii cum sa le-o sugerezi.

  sp

  27/03/2012 at 8:45 pm

  • … si bineinteles, buna ziua/seara tuturor!

   sp

   27/03/2012 at 8:48 pm

 66. Si CTP combate tare! Va dati seama in ce sens. Ii ridica osanale lui Frunzaverde de parca ar fi Papa de la Roma.
  Turcescu zice ca deja umbla stirea cu legatura dintre Frunzaverde si un tip implicat in dosarul cu spaga la Curtea de Apel Timis.
  He, he nu iese fum fara foc.

  cedric

  27/03/2012 at 8:45 pm

  • Si mi se pare ca este explicatia corecta. 🙂

   clemycali

   27/03/2012 at 8:48 pm

  • @cedric
   pai cind am spus ca e coloana 5 a lui basescu ,n-am glumit;
   va dati seama ce ” mishto” partitura: a facut gainarii,s-a dus la usl sperind sa scape…..
   si uite as miine poimiine apar aia de la pdl ” albe ca zapada”( nu ca ar fi)

   intamplator

   27/03/2012 at 8:49 pm

 67. Buna seara, buna seara.
  @cetatean, felicitari ptr post. Excelent.
  Si acum o intrebare: de ce atata jale ca pleaca Frunzaverde la PNL? Duca-se. Oricum nu a facut niciodata mai nimic ptr partid. Omul e din aceeasi teama cu Berceanu, cu Oltean, cu Cezar Preda.
  @mar, Udrea s-ar putea sa plece ca deh, DNA-ul a inceput sa i se apropie de ograda. De Boagiu si Anastase nu cred.

  clemycali

  27/03/2012 at 8:46 pm

  • merci, clemy 🙂

   Cetatean

   27/03/2012 at 8:50 pm

 68. Informatia de pe Hotnews e falsa.

  OUG 103/2009 nu se refera la referendumul de demitere al Presedintelui, ci la instituirea unui termen de 20 de zile in care parlamentul sa isi dea avizul consultativ la referendumurile convocate de Presedinte.

  In prima instanta, Parlamentul a hotarit sa respinga OUG 103. Basescu a cerut reexaminarea, si proiectul votat azi era tot un proiect de respingere a OUG 103/2009.

  Aveti aici fisa legii.

  http://www.cdep.ro/pls/steno/evot.nominal?idv=8968&idl=1

  „PLx 499/2009/2011A – vot final
  PL 499/2009 privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.103/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului

  Ce ceapa masii, astia de pe Hotnews copie de pe rtv si pesurse.ro, ca si acolo sunt aceleasi aberatii?

  Deci, s-a adoptat cu 165 proiectul de respingere a OUG 103. Parlamentul nu poate fi obligat sa isi dea avizul la referendumul consultativ in termen de 20 de zile, ci o poate lalai la nesfirsit.

  Cetatean

  27/03/2012 at 8:49 pm

  • Cetatean ai raspuns pe mail 🙂

   Theophyle

   27/03/2012 at 8:50 pm

  • Cititi si vedeti ca Hotnews spune bizdiganii:

   Dă clic pentru a accesa ri499_09.pdf

   Cetatean

   27/03/2012 at 8:57 pm

   • hai ca i-am atentionat!

    Theophyle

    27/03/2012 at 8:58 pm

    • sa se uite pe site-ul Camerei, ce naiba! chiar preiau asat goangele cu referendumul de demitere?!

     Cetatean

     27/03/2012 at 9:01 pm

 69. Vorbeste Papahagi, e magistral. Ii combate pe antevorbitori. Cica Boda vede apocalipsa prin plecarea lui Fr.
  Nicoleta Savin zice ca maine vom vedea cate acuzatii de coruptie din partea USL la adresa lui Fr. au aparut in timp.

  cedric

  27/03/2012 at 8:51 pm

  • Acum ca a trecut la ei nu vor mai fi acuzatii de coruptie. 🙂

   clemycali

   27/03/2012 at 8:59 pm

   • Este aparat cu foc de amazoana Gorghiu, te apuca gratza daca o auzi.

    mar

    27/03/2012 at 9:02 pm

    • Tanti aia ce hram poarta? Ca auzisem niste zvonuri despre cum a aterizat ea in PNl…

     EuCuMine

     27/03/2012 at 9:04 pm

     • a aterizat in patul lui Bogdan Olteanu, apoi in cel al lui Mishu Voicu.

      Cetatean

      27/03/2012 at 9:05 pm

      • Aha, ceva de Oltean imi trecuse si mie pe la ureche, insa de Voicu nu.

       EuCuMine

       27/03/2012 at 9:07 pm

       • Err, Olteanu, nu Oltean. Ce ti-e si cu numele astea asemanatoare….

        EuCuMine

        27/03/2012 at 9:10 pm

     • Tzatza. O precupetza fara sortz si basma legata la spate, dar cu un glas strident potrivit ptr. piatza 😦

      mar

      27/03/2012 at 9:08 pm

   • @clemycali/sarutmina

    ce nu realizeaza multi cetateni este ca epoca ” statului social” a trecut
    ce nu realizeaza multi politicieni este ca epoca” promisiunilor” e pe trecute
    ce nu realizeaza mai nimeni este ca intram in epoca ” nu da vrabia din mina pe cioara de pe gard” ,sau mai cinic” nu da felia de piine=vot,pentru o iluzorie felie de cozonac”
    ca de obicei,us e ” fruncea” /cam asta inteleg eu din campania care e acum la dvs

    intamplator

    27/03/2012 at 9:04 pm

 70. el fugitivo ala a facut declaratiile incendiare?credeam ca e la alta categorie,dar tot la lt gheorghe este si asta
  boii astia nu-si dau seama ca sunt folositi de teveuri pe gratis

  intamplator

  27/03/2012 at 8:56 pm

 71. PDL-UL si Presedintele Bäsescu, nu vrea sä facä scut pt. nimeni,
  de aceia fug din PDL.interlopii si mafiotzii. burtäverde e murdärit räu.

  o sä auzitzi urlete ,räzbunare politicä.

  theo- nona

  27/03/2012 at 9:05 pm

 72. in PNL; fiecare , are ori 4 neveste si zeci de amante,
  ori le-au schimbat intre ei, oameni ce meritä tot „respectul”

  theo- nona

  27/03/2012 at 9:09 pm

 73. Seara buna la lumea buna. Zile nasoale pentru baronii din PDL? Sa fie o curatenie de primavara? Sa le fi dat frisoane „safari-ul” facut de autoritatile romane dupa un parlamentar unora care se stiu cu musca pe caciula? Nu poti striga dracului ca esti persecutat politic daca esti in PDL. Dar din PNL poti! 🙂

  mishu jamie

  27/03/2012 at 9:10 pm

 74. Iaca de ce a fugit Friunzaverde:

  http://www.pressalert.ro/2012/03/exclusiv-papusarul-ayatollah-ului-frunzaverde-in-ancheta-spagii-de-50-000-euro-incasata-de-judecatorul-catalin-serban/

  „Surse din cadrul anchetei au declarat că în spatele celor care au apărut, până acum, public legaţi de acest caz de corupţie se află Marian Mihăilă, fost ofiţer de Securitate şi SIE, acum prorector al Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa, unul dintre oamenii de încredere ai liderului PD-L Caraş Severin Sorin Frunzăverde, supranumit “Ayatollah-ul”. Mihăilă este un personaj extrem de discret, fiind printre altele coleg de lojă masonică şi cu Frunzăverde. Preferând să rămână cât mai mult în umbră, “păpuşarul” care a încercat să asigure toate condiţiile ca planul de preluarea Moldomin de către firma elveţiană să fie dus până la capăt. Aceasta ar fi însemnat, în realitatea, ajungerea societăţii sub un control discret al intereselor ruse mascate în investiţii elveţiene. Aşa cum s-a întâmplat în cazul unei alte societăţi importante din Caraş Severin – fostul UCMR – care, întâmplător desigur, a ajuns în mâinile unei alte firme elveţiene – INET AG . În spatele firmei elveţiene se află Bogdan Buzăianu, celebru pentru afacerile sale cu energie făcute prin Energy Holding, care nu a ratat “conexiunea” cu discretul Marian Mihăilă, omul de încredere al lui Frunzăverde”.

  E groasa tare-tare, se joaca la rupere, asa ca plecarea lui Frunzaverde va scoate la lumina multe chestii.

  Cetatean

  27/03/2012 at 9:10 pm

  • Insa, eu intreb, ca omu’ prost, de ce a fugit? De-astea nu-l scapa nimenea, indiferent ce i s-a promis. E mult prea groasa puturoasa ca sa poata fi maturata sub presh.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 9:12 pm

  • Si din opozitie spera ca daca va striga „Politie politica” poate scapa. Plus, s-ar putea sa ii dea in gat pe „tovarasii de drum” ramasi in PDL. Nu cred ca doamna Udrea se simte prea bine. 🙂

   clemycali

   27/03/2012 at 9:15 pm

 75. pentru ca e posibil ca partidul sa decida ca nu il mai sprijina la CJ.

  Cetatean

  27/03/2012 at 9:14 pm

  • Si daca i se pun ‘bratarile plangerii’ ce folos ca va putea candida din partea USL?

   EuCuMine

   27/03/2012 at 9:16 pm

 76. Bai, mai e un parlamentar in tara asta care nu fura sau face matrapazlacuri? 😦

  Theophyle

  27/03/2012 at 9:16 pm

  • Sefu 😆
   Cu modestie reamintes de amaritul ala din PNL care a declarat ca nu poate face greva ca traieste doar din venitul de parlamentar si are rate de platit. Din ce tin eu minte , e unu singur in marea de rechini , baracude , piranha si alte specimene carnivore din parlament . 🙂

   stefan60

   27/03/2012 at 9:20 pm

   • Cum il cheama Stef, sa-l cunoastem si noi pe ultimul cinstit din Sodoma si Gomora parlamentara 😆

    Theophyle

    27/03/2012 at 9:23 pm

    • fii atent cum folosesti verbil in fraza asta, cu ce sens! 😈

     Cetatean

     27/03/2012 at 9:25 pm

     • „Quite.” 😀

      EuCuMine

      27/03/2012 at 9:26 pm

    • Ghise 😀 „saracutzul” s-a imprumutat de la banca ptr. campania electorala si tb sa recupereze investitia :mrgreen:

     mar

     27/03/2012 at 9:27 pm

   • @stefan60
    hai domnule,terminati cu prostiile ala era ghise

    intamplator

    27/03/2012 at 9:54 pm

  • da, Catalin Voicu! :mrgreen:

   „Ma jur pe nepotii mei!” (Costiniu)

   Cetatean

   27/03/2012 at 9:21 pm

  • Foarte putini, din pacate.

   ovidiu

   27/03/2012 at 9:28 pm

  • @theophyle
   eu garantez pentru 2(doi)/e prima data cind spun ” garantez” /nu ca ar conta,dar,da, mai sunt
   sunt!
   le stiu veniturile,le stiu resursele,nu s-au vindut

   intamplator

   27/03/2012 at 9:31 pm

 77. Intamplator,

  : lol : fara spatiu 😆
  : razz : fara spatiu 😛
  : -D fara spatiu 😀
  : grin : fara spatiu 😀

  mar

  27/03/2012 at 9:18 pm

  • @mar/inca odata multumesc/sper sa uit un pic mai tirziu decit de obicei
   😆
   😛
   😀
   😀

   intamplator

   27/03/2012 at 9:35 pm

 78. burtäverde, are fatzä de bou blajin, pt. cä este cel mai mare betziv
  al banatului, hai cä-mi place acum sä vedetzi urlete, presiuni politice,
  jigniri , ca sä-si acopere escrocheriile cu spägile de cate 50 de mii de euro.

  theo- nona

  27/03/2012 at 9:21 pm

 79. @cetatean. am uitat, excelenta postare ca tot serialul. Pacat doar ca burtaverde a stricat un pic topicul.

  Aha

  27/03/2012 at 9:26 pm

  • merci, Aha! 🙂

   Ba nu a stricat-o, caci din cauza Justitiei fuge el.

   Cetatean

   27/03/2012 at 9:30 pm

 80. PDL, sä nu facä scut in fatza nicunui escroc, cine rämane,
  mäcar sä nu aibä rahat pe coadä.
  azi a fost condamnat la 5 ani cel dela PNL, nici o vorbä,
  altul Boza escrocul in afacerea boldea , e tot al lor ………

  acum sunt penalii la USL ,este vina PDL::::?????????

  theo- nona

  27/03/2012 at 9:28 pm

  • Pai ei isi improspateaza stocul de la altii….

   EuCuMine

   27/03/2012 at 9:30 pm

 81. s-a inprumutat sä cumpere voturi, un securist care vrea respect.

  theo- nona

  27/03/2012 at 9:30 pm

 82. Mare minune daca dupa cele doua plecari nu pica capul lui Boc.

  mar

  27/03/2012 at 9:31 pm

  • De picat, asa, direct, nu, insa destul de sigur ca la congres i se va sugera mai mult sau mai putin discret sa ia o pauza de la conducere.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 9:34 pm

  • Si ce i s-ar imputa lui Boc?

   clemycali

   27/03/2012 at 9:34 pm

   • Am trecut fugitiv pe TvrInfo – Gherasim pomenea de un congres in urmatoarele zile si de management defectos. Sparat rau de tot ptr. ca au pierdut doui oameni importanti din pct. de vedere organizatii judetene.

    mar

    27/03/2012 at 9:40 pm

    • Parerea mea e ca EB a gresit cand nu l-a ‘parasutat’ pe FV mai repede.

     EuCuMine

     27/03/2012 at 9:45 pm

     • sper ca EB nu e elena basescu

      intamplator

      27/03/2012 at 9:55 pm

 83. ce treaba are Boc cu FV? de ce sa pice Boc? sa pice cei care l-au sustinut pe FV!

  Cetatean

  27/03/2012 at 9:35 pm

  • Adica Blaga &comp 🙂

   clemycali

   27/03/2012 at 9:37 pm

   • da!

    Cetatean

    27/03/2012 at 9:41 pm

  • cred ca este batalie pe viata si pe moarte intre gastiile din PDL

   mar

   27/03/2012 at 9:41 pm

 84. Vad pe FB niste comentarii cu poze despre „revolutia” de la OTV . 🙂
  Toti gramada in studiou , cu purcel si catel ca le inchide dictatorul postul in septembrie si ramin fara mancare . 😆

  stefan60

  27/03/2012 at 9:40 pm

  • Sa le dea „domnu’ Dan” din milioanele facute prin santaje si spalat banii negri ai altora.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 9:41 pm

 85. pentru un observator ca mine boc a fost cel mai bun pm din 90 pina azi( e drept ,la egalitate cu stolojan cind a nationalizat valuta-eu am pierdut atunci)
  \ca a facut ce a spus basescu,ca a facut ce a crezut el , a facut ce trebuia, si a facut max in circumstantele in care a actionat!:lol:
  mie unul imi este mila de el si familia lui/omul asta macar in istorie trebuie sa ramina ca o aplida recompensa pentru ce a facut

  intamplator

  27/03/2012 at 9:41 pm

  • intimplator, va intra in istorie ca amaritul care si-a facut praf cariera politica pentru a pune in practica idei greu digerabile, dar corecte.

   Cetatean

   27/03/2012 at 9:44 pm

   • adevarat.

    mar

    27/03/2012 at 9:48 pm

   • asa am eu in „imaginarul romanesc” romanii,si motii sunt primii/astia sunt fibra romanismului
    n.b nu sunt mot si nu am nici un fel de legaturi de singe cu ardealul

    intamplator

    27/03/2012 at 9:59 pm

 86. sigur DL:BOC , este incomod, nu furä, nu le face jocul si ce
  ii deranjazä, e fidel presedintelui.

  theo- nona

  27/03/2012 at 9:42 pm

 87. Imi pare rau ca Papahagi e prea bine crescut si nu apuca sa vorbeasca din cauza nemernicilor din emisiune: Bolcas, Boda ,Gorghiu. Turcescu e de vina ca nu ii da si lui cuvantul.

  cedric

  27/03/2012 at 9:44 pm

  • Cedric,
   omul este educat, sincer ce sa combati cu fufa blonda 😦 Sa-i spui ca are neuroni limitati 👿

   mar

   27/03/2012 at 9:46 pm

 88. DD, trebuia sä fie demult pt. santaj si spälare de bani inchis,
  magistratzii nu-si fac datoria, unii putzini da.

  dar pe bonbo, cand il trimitwe la räcoare, cä vin cäldurile,
  pe Voicu väd cä l-au gäsit nevinovat, e strigätor la cer,

  theo- nona

  27/03/2012 at 9:46 pm

 89. cetätzean,

  romanii nu pästreazä si dä locul de cinste, celor ce fac ceva pt. ei.

  theo- nona

  27/03/2012 at 9:48 pm

 90. ” long term thinking”
  basescu ,creanga prin corea,
  dobinzile la ron scad
  ron se depreciaza
  frunzavesteda se scutura
  dl dan face” rivolutie”
  el fugitivo dupa ce s-a dat zmeu ,e mielusel
  confiscarea extinsa e aprobata
  putin nu se duce la chicago
  concluzia:
  soarele rasare miine ca de obicei
  dar,inca nu s-a ” sculat” antonescu!

  intamplator

  27/03/2012 at 9:50 pm

 91. in PDL asistam la un razboi intre doua gasti de cartier. gasca Blaga si gasca Udrea! Din nefericire Boc e defazat. Gasca Blaga a facut prima miscare pentru a pune mana pe partid! Vedem acum ce va face gasca Udrea!

  Theophyle

  27/03/2012 at 9:50 pm

  • Las ca se intoarce Base din Corea si sterge cu ei pe jos . Public . 😆
   Blonda e razbunatoare . Nu va ierta niciodata ca a pierdut postul de ministru . Sint convins . 🙂

   stefan60

   27/03/2012 at 9:53 pm

  • Gasca Udrea e slaba din punctul de vedere al reactiei. Uite ce se intampla la Bucuresti de exemplu si vezi capacitatea organizatorica a blondei. Zero barat. Si indraznesc sa te contrazic in privinta lui Boc. Cred ca in razboiul asta defazarea cronica a lui Boc este binevenita. Lasa-i sa se sfasie intre ei.

   clemycali

   27/03/2012 at 9:54 pm

   • Clemy,
    in clipa cand Boc nu mai avea casa de marcat nimeni nu-l mai asculta. Boc nu mai are autoritate in partid. Asta nu este o perceptie este bazata pe informatii., Daca avea nu se intampla ceea ce s-a intamplat Burtaverde si-a negociat iesire de cateva luni.

    Theophyle

    27/03/2012 at 9:57 pm

    • theo, asta a facut dizidenta din iunie 2010, vezi declaratiile lui postate de mine mai sus, referitoar la faptul ca nu trebuiau taiate salariile.

     a sperat pina in ultima clipa ca partidul sa dea drumul la pomeni in teritoriu. pentru el, revenirea la salarii nu e destula.

     Nu uita: omul e pe locul II in sondajele pentru CJ, de aia l-a apucat disperarea, pe locul I e unul de la USL.

     Cetatean

     27/03/2012 at 10:00 pm

     • Serios? Si cu ala de la USL ce fac? Il dau la o parte ptr Frunzaverde? Te pomeni ca fac rocada si trece usl-istul la PDL de suparare. Vai si amar.

      clemycali

      27/03/2012 at 10:03 pm

     • Am citi! Un las si un magar. Dreapta cu Crin Antonescu, si cu mai cine cu Felix si kaghebila?!

      Theophyle

      27/03/2012 at 10:04 pm

    • Si aici eu consider ca Emil Boc a gresit. Daca-i impusca un shut in cur, asa, la plecarea sa ca PM, ramaneau toti rontaitorii aia mai marunti blocati si poate n-ar fi decolat toti in bloc.

     EuCuMine

     27/03/2012 at 10:02 pm

  • doar doua, nu este prea putin?

   mar

   27/03/2012 at 9:54 pm

 92. ambele gasti sunt disperate pentru ca nu pot folosi bugetul pentru pomeni electorale. Tariceanu a spart miliarde de euro si ei sa se multumeasca cu niste amarite de sume pe care nici pe alea nu le pot stoarce de la MRU?

  Cetatean

  27/03/2012 at 9:54 pm

  • A venit scadenta citoyen. Lasa ca vom asista si la executia publica a blondei.

   clemycali

   27/03/2012 at 9:57 pm

   • eu as executa pe multi de acolo, blondei i-ar preceda multi barbati grei de la care ea a invatat meserie politica.

    Cetatean

    27/03/2012 at 9:58 pm

  • @cetatean
   si ” nemernicul” asta de basescu l-a propus pm pe mru,care ia anul asta el putin un miliard extrabugetar( diverse licente,privatizari…) si nu le da ” si la gura lor ,nimic”
   prosti adversari are basescu/deja caut porumb de floricele pentru martie anul viitor/presimt-daca usl va forma guvernul- climax atunci

   intamplator

   27/03/2012 at 10:08 pm

   • intimplator, Basescu va juca la rupere. Nu va avea mila de PDL, ci va face totul ca sa ii faca lui MRU majoritate.

    Cetatean

    27/03/2012 at 10:09 pm

 93. Cristoiu, intrebat ce ascunde plecarea Lui Frunzaverde a raspuns :ascunde teama de DNA!

  cedric

  27/03/2012 at 10:04 pm

  • @cedric
   am si eu ” mindria” mea/am spus azi la 3.34
   ce naiba e asa de ” stire” ? politicienii astia cu 1,5 neuroni(max) sunt asa de previzibili!

   intamplator

   27/03/2012 at 10:11 pm

 94. vai, ce noutate, draga cedric, Cristoiu a zis ce stie toata lumea 🙂

  Cetatean

  27/03/2012 at 10:04 pm

 95. Ei, noutatea e ca o zice el. Nu ma asteptam, zau.

  cedric

  27/03/2012 at 10:06 pm

 96. Hai ca mai aveti putin pana la 400 de comentarii! 🙂

  ovidiu

  27/03/2012 at 10:06 pm

 97. cristoiu zice ca acum cartodul e la PNL, ca il primeste pe unul pe care pina ieri il porcaia de mama focului.

  Cetatean

  27/03/2012 at 10:07 pm

 98. uite imediat facem si 400, nu credeti? 😉

  Cetatean

  27/03/2012 at 10:08 pm

 99. ovidiu, cred ca vroiau sa zici 300, nu 400.

  Cetatean

  27/03/2012 at 10:08 pm

 100. http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Fostul_sef_al_Camerei_de_Comert_Iasi_a_scapat_de_inchisoare_0_671332979.html

  Da ca sa faci inchisoare cu executare , citi bani trebuie sa furi in RO ?
  Intreb si eu asa , sa ma organizez , sa stabilesc niste obiective . 😆

  stefan60

  27/03/2012 at 10:10 pm

  • @stefan
   incercati/va puteti permite sa pierdeti cu ceva apoi 6 zero in euro?
   daca da,ati cistigat

   intamplator

   27/03/2012 at 10:22 pm

   • @intimplator 🙂
    Eu am dat link comparind cu asta :

    http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Vezi_aici_motivele_condamnarii_la_17_ani_de_inchisoare_a_lui_Andrei_Hosu_pentru_jaful_BT_0_671333333.html

    Nenea asta a primit 17 ani cu executare (dar inca nu e definitiva sentinta) pentru un mizilic de 70.000 euro .
    Duduia din link precedent a primit cu suspendare pentru deturnare a 133.000 euro .
    Nu mai inteleg cum functioneaza justitia asta. 😦
    Si cind citesc ce scrie Theophyle legat de noul raport pe justitie , o sa luam palme din nou . Ca natiune nu individual . 🙂

    stefan60

    27/03/2012 at 10:27 pm

    • @stefan
     in italia gianni a primit 3 ani ca a furat geanta unei studente suedeze dupa ce au avut sex( imaginez)
     craxi a primit 7 ani ( sau cit a primit)dupa ce a furat,… cit o fi furat( poate nimic ,ca frunzavesteda asta)
     important este altceva:mesajul ca ” nimeni n u este mai presus decit legea”
     ca sa explic si mai bine: prin 2005 era unul condamnat in romania ca furase multe milioane de euro,dupa ce psd-ul se incolonase la procuratura/toti au zis ” a furat,sta ceva,maninca banii dupa aia”/adevarat
     il avem pe nastase- se zice ca a furat muuuuuult mai mult/e condamnat numai 2 ani,sau 2 ani cu suspendare)
     mai apre un apostu,mai apare un sofer al unui adjunct al adjunctului d-nei udrea,mai apre o frunza vesteda,mai apare si o mazare tocita
     important este mesajul
     asta nu inteleg italienii dvs acum/monti e mesajul

     intamplator

     27/03/2012 at 10:43 pm

     • Mister @intimplator
      Monti e mesajul cel din urma .
      Daca el pleaca , dispare , demisioneaza , se satura ,intra in depresie , statul italian e in faliment garantat 103,5 %.
      Asta nu pricep italienii .Obisnuiti pentru deceni cu „merge si asa” .
      Eu in schimb am priceput de mult .
      Nu vorbesc de italieni in continuare ca va enerveaza . Ca ieri am priceput si asta . Am bagat si la cap . 🙂

      stefan60

      27/03/2012 at 10:55 pm

      • @stefan
       chiar nu ma enervez pe italieni/chiar imi plac,au cea mai sanatoasa mincare din lume si ,poate, cea mai rafinata cultura/chit ca vorbesc” o limba romana stricata”
       chiar imi face placere sa citesc ce scrieti dvs
       nu-mi plac comparatiile italia/romania: aia au mafia-noi avem gashti
       aia au rete5(sau cum se cheama)/noi avem antena3
       pe asta sunt eu invidios/nici macar ” borfashi” de clasa nu pot fi politicienii nostri?nu mai vorbesc de interlopi care sunt slugile interlopilor italieni( ma rog interlopi -mai nou-sunt s ipoliticienii)

       intamplator

       27/03/2012 at 11:25 pm

 101. In absenta stapinului …. Nu poa sa lipseasca Basescu un pic ca astia…. 🙂

  Frunzaverde si inca unul erau principalii corupti de pe lista „Pentru un parlament curat” dar a ramas pt ca s-au tras enorm de multe sfori – Nicoleta Savin

  lastnightmusic

  27/03/2012 at 10:10 pm

  • @!tds
   stiu ca esti destept/cum naiba o nulitate ca frunzavesteda ala poate rezista?macar berceanu si blaga si videanu au ceva deoparte/fruzaala si udrea si oltean n-au nimic/ei cred ca altii vor munci mereu pentru ei/se inseala amarnic/
   e valabil si pentru alde geoana,antronescu,ponta&co
   vorba lui valentin=” game over”

   intamplator

   27/03/2012 at 10:18 pm

 102. va dati seama acuma cum sunt pritivi in partid astia care au fost apripiati lui Blaga 😆 ca posibili tradatori. Blaga o va incasa prin ricoseu, deocamdata nu isi da seama.

  Cetatean

  27/03/2012 at 10:12 pm

 103. si dacä betzivul banatului burtäverde ; nu v-a fii ales?????

  theo- nona

  27/03/2012 at 10:18 pm

 104. magistratzii sä lucreze corect, sä termine procesele, sä-l väd
  pe bonbo in congo, pe voicu in mongo ,pe frunzä in tundrä.

  chiar cand se terminä procesul lui bonbo????

  theo- nona

  27/03/2012 at 10:24 pm

 105. ce tot tärägäneazä cu procesele, au magistratzii o mare vinä,
  vine vara, si au liber. cred cä trebuie si in magistraturä fäcut curat

  theo- nona

  27/03/2012 at 10:26 pm

 106. Discursul lui de la Conventia PDL. Minutul 1.53:

  „Motiunea lui Emil = o motiune guvernamentala. Motiunea [lui Vasile Blaga] = motiunea partidului”. Aplauze din sala.

  Omul era mort de ciuda ca partidul a fost masina de vot a Guvernului si a votat legile grele de reforma, in loc ca Guvernul sa fie sub partid sa sa jefuiasca bugetul national ca Tariceanu.

  Cetatean

  27/03/2012 at 10:26 pm

 107. Asta vroia „o economie sociala de piata„.

  Du-te, tataie, la PNL.

  Cetatean

  27/03/2012 at 10:28 pm

 108. Incredibil cat de scarbos este Cristoiu, mai are putin si se proclama Tata Omidu in predictii – PDL-ul este pe duca, se dezmembreaza inainte de alegeri.

  mar

  27/03/2012 at 10:31 pm

  • E bine, Omul nu a dat nici o predictie care s-a si implinit. De 3 ori a prezis ca Basescu pierde – de trei ori Basescu a castigat!

   Theophyle

   27/03/2012 at 10:34 pm

   • Asta seara nu-l iau in serios pe Cristoiu, ma lasa rece cu previziunile lui, dar aseara m-a infuriat rau de tot si el si Gusa cat de mizerabili au fost cu MRU. Parca erau apucati de nebunia vacii nebune (!), au tras in PM din toate pozitiile. Sper sa le inchida gura pana la urma, dar sunt in stare s-o intoarca pe urma la 180 de grade. Doi oportunisti.

    cedric

    27/03/2012 at 10:41 pm

    • Cedric, nu este prima data cand MRU este carne de tun ptr. cei doi. Am senzatia ca au comanda.

     mar

     27/03/2012 at 10:43 pm

   • Ii spun amicii lui Cioran: Noica prezice ca miscarea din Ungaria va duce la interventia americana si la sfirsitul comunismului.
    Cioran raspunde: Din pacate va fi pe dos !
    De unde stii intreaba amicul.
    Cioran: Pai in 40 Dinu Noica a zis ca legionarii vor conduce tara 20 ani. De atunci stiu ca tot ce prevede Dinu se intimpla exact pe dos

    Tot asa si cu piticu’ utecila

    lastnightmusic

    27/03/2012 at 10:51 pm

 109. dacä nu era Presedintele Bäsescu, era vai de capul Romaniei,

  el este singurul ce a inceput lupta cu mafiotzii si hotzii romaniei,

  de aia nu e bun, nu pot ei fura, trimite justitzia dupä ei.

  atunci urlä , cä e stat politzienesc, hotzi ordinari.

  noapte bunä.

  theo- nona

  27/03/2012 at 10:34 pm

 110. cristoiu , face emisiuni cu dedicatzie pt. USL;
  este special acolo, este un mare nerusinat.

  theo- nona

  27/03/2012 at 10:38 pm

 111. Buna seara 🙂
  Excelent @Cetatean, ai pus punctul pe i. Idependenta ca de-responsabilizare, autism juridico-social, separarea justitiei de societate – toate notiunile contorsionate, dar doar o sa le iasa si lor de o mita sau coruptie acolo. Nu am aucat sa citesc commentariile, postarea este excelenta.
  Ma apuc de comment-ri apoi revin… 🙂

  DanSu

  27/03/2012 at 10:41 pm

  • merci, Dane, pentru aprecieri 🙂

   Cetatean

   27/03/2012 at 10:46 pm

 112. Theo, am gresit la comentariul pe OUG 103/2009.

  Am vizionat in reluare sedinta de vot. E drept pe site scrie ca legea e de respingere a OUG, insa in ultima clipa Comisia juridica a propus amendamente si legea e devenit de aprobare a OUG.

  La dracu cu serviciul Camerei, au informatii gresite, a trebuit sa ma uit sa vad ce a supus Oltean la vot: a de supus raportul Comisiei de aprobare.

  am vazut la nora ca Mister B a fost mai atent ca mine si a vazut corect.

  Decim rectific: Basescu poate fi demis doar daca se prezinta 50+1 din totalul de electori. Iar Parlamentul trebuie sa dea avizul consultativ pe referendum in termen de 20 de zile.

  Scuzele mele oficiale si tie, si colegilor de blog.

  Oboseala, of.

  Cetatean

  27/03/2012 at 10:45 pm

  • Mda,
   acum eu trebuie sa ma scuzi in fata lui Pantazi de la Hotnews si el in fata Mediafax pe care i-a injurat!

   Theophyle

   27/03/2012 at 11:00 pm

   • iarta-ma, trimite-mi mailul lor, sa o fac eu personal.

    Cetatean

    27/03/2012 at 11:03 pm

    • Nu-i nevoie se aranjaza 🙂

     Theophyle

     27/03/2012 at 11:05 pm

 113. cetätzean,

  tot respectul pt. munca ta, a voasträ,
  eu vä multzumesc pt. tot ce facetzi.

  odihnestete, mä duc si eu.
  somn usor.

  theo- nona

  27/03/2012 at 10:49 pm

  • somn usor si tie, theo, ma bucur ca ti-a placut postarea.

   Cetatean

   27/03/2012 at 10:50 pm

  • Noapte buna Theo!

   Theophyle

   27/03/2012 at 10:53 pm

 114. va dati seama ca acest burtaverde injurat acum de toti .. a fost numit de Base ministrul apararii intr un stat membru NATO? multe paradoxuri in RO: zdrentele lui ilici si felix il faceau pe burtaverde de tot rahatu cand prindeau prilejul- astazi gata, toti sclavii lui felix ii iau apararea.pe vremea cand se stia ca burtaverde nu e tocmai curatel …astia care azi au fost tradati l au plantat in CSAT. :)) ciudata lume politica si cum si o intoarce fiecare ca la prosti : hotii care jefuiau tara in regimu lui ilici ( gen culita tarata) au trecut la puterea care reformeaza tara iar prostovanii gen burtaverde trec in opozitie :)).

  zigzag

  27/03/2012 at 10:50 pm

  • Zigy,
   am vazut multe lucruri in viata mea, am vazut zeci de tari si am cunoscut oameni apartinand a zeci de popoare. Ceva mau absurd decat traim noi, nici macar un geniu ca Eugen Ionescu nu si-a putut inchipui 😦

   Theophyle

   27/03/2012 at 10:56 pm

   • eu deja ma detasez de zoia asta care cica e politica.tot circul asta nu face decat sa tina lumea in case la alegeri si sa se voteze ei intre ei apoi sa si rada in nas : care a reusit sa fure mai mult.cum declara dobitocul de ponta: aparatu de furat voturi al pdl a functionat mai bine ca al nostru :))

    zigzag

    27/03/2012 at 11:01 pm

    • @theophyle
     in seara asta am pus „palaria de roman”=nu cred nici in mesterul manole nici in miorita/cred in bun simt
     in 913 generalii romani au vindut romania la turtucaia( bunicul mi-a spus,soldat fiind)
     aceasi generali au salvat romania in 917( tot bunicul mi-a zis,si atunci a plecat in izmene cu pusca sa traga in nemti)
     cind o fi avut bunicul dreptate?
     eu cred ca si in 13 si in 17

     intamplator

     27/03/2012 at 11:39 pm

  • da, informatia e corecta. am verificat.

   Cetatean

   27/03/2012 at 11:19 pm

 115. @Cetatean ti-am trimis un mail 🙂

  Theophyle

  27/03/2012 at 11:02 pm

 116. de dragul discutiei

  prin 36/37 un betiv englez,o corcitura anglo-americana,tinea conferinte prin america ;in timpul asta
  prin 38 un un pm ,chambelain,aducea” pacea” /
  betivul nu credea;
  betivul a promis” singe lacrimi si victorie” /fiind un popor de betivi ai lui l-au crezut/a pierdut un imperiu dar a cistigat o natiune mindra de ea insasi

  prin 96 ,intr-o tara indepartata uncomandant denava -beat,evident- a crezut ca pate fi primarul unui oras din tara ceea indepartata
  acelasi betiv( intre timp si curvar-desi nu poti r…a si bea in acelasi timp= asa zic cercetatorii britanici)a crezut ca poate fi si presedintele acelei tari indepartate
  locuitarii acelei tari indepartae -mai beti decit comandantul de nava- l-au crezut si l-au ales presedinte;
  comandantul de nava s-a trezit din betie si,ce putea sa faca?sa puna in practica ce a promis ” beat fiind”
  nu e decit o iesire: betivii care l-au ales presedinte sa se trezeasca( din betie,evident)

  intamplator

  27/03/2012 at 11:12 pm

 117. Buna seara!
  Felicitari @Cetatean pentru acest nou episod al foiletonului. Pacat ca ciclul acesta nu este raspandit si republicat in toate cele patru zari, mai ales ca „stapanul” blogului permite acest lucru cu respectarea unor conditii minimale.
  Citind articolul eu am facut o alta analogie…cea intre termenii „independenta justitiei” si „autonomia universiatara”. Beneficiarii acestor principii democratice, atat „independentii” cat si „autonomii”, in perioada in care au fost lasati de capul lor „si-au tras” niste ziduri imense si inexpugnabile in jurul cetatii. Ceva in stilul Constantinopolului secolelelor IV-V” 3 randuri de fortificatii, santuri cu apa si sute de turnuri de aparare autonome unul fata de altul, practic niste microforturi. Timp de aproape 1000 de ani Constantinopolul nu a fost cucerit datorita fortificatiilor sale pana cand…au aparut tunurile. Cu ajutorul acestei arme moderne, Mahomed al II-lea a reusit sa fac brese in zidurile.
  Cred ca au ajuns tunurile si la noi si e momentul sa le folosim zilnic pentru ca asa nu se mai poate.

  P.S. „Independenta” este un statut superior „autonomiei” insa la noi si „independentii” si „autonomii” se cred seniorii celorlalte puteri ale statului iar populatia obisnuita este considerata ceva gen „iobagi”

  ribelalu

  27/03/2012 at 11:18 pm

  • salut si merci! 🙂

   Bingo, autonomia a fost vazuta exact ca „independenta” Sandeilor. Vei intelege la final, in ultimele episoade, de unde se trage chestia asta.

   Cetatean

   27/03/2012 at 11:20 pm

   • Ti-am trimis un mail 🙂

    Theophyle

    27/03/2012 at 11:36 pm

  • ribelalu,
   in zilele aste o mare poarte din material este tradus in engleza, franceza si germana si va fi trimis la toti eurodeputatii PE.

   Sau la bal sau la spital!

   Theophyle

   27/03/2012 at 11:35 pm

   • Uau Eu multumesc de-acum. Felicitari!
    Ma duc sa ma culc putin mai linistit.
    Va urez un somn odihnitor.
    Toate cele bune! 🙂

    ovidiu

    27/03/2012 at 11:46 pm

    • Noapte buna Ovidiu,
     Dumnezeu cu mila!

     Theophyle

     27/03/2012 at 11:48 pm

   • excelenta veste! totusi vreo 20 ar trebui sariti: Severin, Becali, Vadim, Tokes, primele doamne PSD si PNL, junioara lui taticu, samd 🙂

    ribelalu

    27/03/2012 at 11:51 pm

    • Draga ribelalule,
     deoarece nu avem buget sa imprima vom trimite PDF-uri la adresele de mail a tuturor parlamentarilor

     Theophyle

     27/03/2012 at 11:55 pm

 118. Ca tot se vb. de Frunzaverde si de alti „grei” din PDL. E o simpla intrebare de logica electorala:
  USL putea invoca de ex. la Caras: „Astia au furat domnule”. Acum hotii au trecut la el. Insemna ca argumentul va deveni: „Astia nici sa fure nu stiu? ” 😆

  DanSu

  27/03/2012 at 11:32 pm

  • ntz
   astia au furat mai putin decit puteau/ii invatam noi cit se poate fura ” legal”

   intamplator

   27/03/2012 at 11:41 pm

   • Au furat mai putin decat puteau sau mai putin decat stiau? 😈

    DanSu

    27/03/2012 at 11:44 pm

    • @dansu
     ” catch 22″
     naiba stie/ as zice ca mai putin decit puteau

     intamplator

     28/03/2012 at 12:13 am

 119. Din „nefericire” tara asta este atat de bogata ca se mai poate fura inca o generatie 😦

  Theophyle

  27/03/2012 at 11:46 pm

 120. Ceea ce era de asteptat a inceput sa se intample si motivatia, dupa parerea mea este extrem de simpla: Nici USL, nici PDL, probabil si UDMR in localitatile unde noile partide maghiare le-au luat oamenii nu au oameni care sa candideze si pentru locale si pentru parlamentare. Solutiile gasite au fost doua mari si late:
  – „importul” de politicieni de la adversari sau de asa zise personalitati
  – alegerea unui „cal” castigator independent
  S-a vazut la partialele din tot ciclul electoral ce fel de candidati au gasit (Teo, aia de la Loto, Prigoana junior, libearala aia comunista de la Hunedoara care a fost ministru samd), se vede si acum la locale. iar fenomenul migratiei este in ambele sensuri, la mine in Arges senatorul Mircea Andrei a convins cel putin 5 primari USL (inclusiv pe cel din localitatea unde locuiesc eu) sa candideze pentru PDL. Iar in Arges este o performanta pentru ca PSD domina 90% din judet.
  Solutia este reducerea numarului de parlamentari si o noua impartire administrativ teritoriala atat la nivel de judete cat si la comune (sa nu mai existe comuna sub 10000 de locuitori).
  Din pacate acest deziderat este greu de facut din cauza ca toate aceste microunitati administrativ teritoriale sunt datoare vandute pe zeci de ani si tare imi e mila de cei cativa noi primari care vor ajunge in functie si vor gasi visteriile goale.
  Frunzaverde asta a decalarat de mai multe ori ca doreste mai multi bani pentru autoritatile locale. Ca el sunt toti primarii si presedintii de Consilii Judetene. Dar aceleasi persoane care cersesc bani au tot spart pe tot felul de prostii si pe achizitii la preturi inimaginabile bugetele locale, si la nivel de judete sau resedinte de judet e vorba de milioane de euro anual.

  ribelalu

  27/03/2012 at 11:48 pm

  • Draga ribelalule,
   la mari surprize vom asista in zilele urmatoare 🙂

   Theophyle

   27/03/2012 at 11:51 pm

   • Sa revin la Arges si alegerile locale> Constantin Nicolescu a primit liber de la justitie sa candideze intrucat Curtea de Apel Targu Mures i-a dat castig de cauza, pe fond, in procesul contra ANI (ANI ceruse si o interdictie de 3 ani). Extrem de multa lume, chiar si votanti ai USL-ului il injura chiar si la comentariile pe siteurilor ziarelor locale rosii si alea in proportie de 90%. Insa tot el va castiga desi anul asta erau sanse mari sa piarda. De ce va castiga presedientia CJ? Pentru ca PDL nu are contracandidat. De-abia au gasit un prefect de doi bani sa puna, un fost padurar cu care am stat de multe ori la un sprit (inainte)
    Mircea Andrei a facut destule pentru PDL in Arges si, paradoxal, PDL-ul sta mai bine in Arges ca niciodata. Asta inseamna insa ca a trecut de 10-15%. Dar nu poate face nici asta (Andrei) minuni intr-un an, mai ales ca nici el nu este cruce de inchinat (sa nu uitam ca a avut legaturi comerciale cu gruparea Vantu). Daca Boureanu, pe vremea cand conducea filiala crestea candidati pentru alegerile din 2012 altfel stateau lucrurile acum si poate nea Costica avea timp mai mult pentru procese.

    ribelalu

    28/03/2012 at 12:01 am

    • Tre sa fiu sincer, respectivul Andrei imi este profund antipatic!

     Theophyle

     28/03/2012 at 12:03 am

 121. Stie cineva care mai e acum raportul Putere/Opozitie la Camera si la Senat? Dupa ultimele plecari, condamnari, arestari?

  sp

  27/03/2012 at 11:49 pm

  • da.. Puterea bate in continuare cu 3-0 prin neprezentarea Opozitiei

   ribelalu

   27/03/2012 at 11:52 pm

   • Asta daca au cvorum

    sp

    28/03/2012 at 12:07 am

  • Grosso-Modo – In camera coalitia mai are majoritate, in Senat a pierdut-o!

   Theophyle

   27/03/2012 at 11:52 pm

   • Multumesc … ma gandeam daca mai poate functiona parlamentul cat raman cei din opozitie suparati. Si pe urma, daca se intorc, in ce masura mai e Puterea Putere. Poate daca vad ca au majoritate chiar se intorc, pretextele sunt usor de gasit.

    sp

    28/03/2012 at 12:11 am

    • sp,
     lucririle vor fi atat de „lichide” in zilele urmatoare ca nu pot da nici o previziune! Sa mai asteptam pana la sfarsitul saptamanii, zic eu 😆

     Theophyle

     28/03/2012 at 12:15 am

 122. e a doua zi?mi s-a ridicat moderarea ?( cea mai simpatica pe care am patit-o, theophylle a fost pe faza, multumesc inca o data)
  off topic:
  http://hydepark.ro/articol/articol/cel-mai-prost-castiga-747.html
  din nou pare ca am dreptate, demonstrat si matematic.

  Valentin

  28/03/2012 at 12:07 am

  • Ti-am ridicat moderarea – Te rog sa fi responsabil!

   Theophyle

   28/03/2012 at 12:10 am

  • @valentin
   d-le cind a cazut roma nu s-a sfirsit lumea.a cazut constatinopol,a cazut imperiul incasilor,a cazut imperiul ming,a fost decapitat carol 1,au pierdut englezii primul continent(america),s-a dus naibii regalitatea franceza,… deja prea multe pierderi si disparitii
   ce mnaiba mai conteza ca dipare frunza ala…sau pdl?
   vedeti-va de treaba dvs,ca nu depindeti de ei,ei depind de dvs!

   intamplator

   28/03/2012 at 12:25 am

   • e cel mai destept comentariu al zilei 🙂
    bravo prietene!

    Theophyle

    28/03/2012 at 12:26 am

   • e o chestie pur personala. Nu pot trai intr-un sistem mafiot, ma sufoca doar gandul la asa ceva, e fizica si intensa senzatia. Nu trebuie sa-mi explice nimeni ca nu se sfarseste lumea, ca nu am afirmat asa ceva, doamne fereste!
    O sa emigrez si cu asta basta.
    Fiecare cu ale lui la o adica.

    Valentin

    28/03/2012 at 12:30 am

    • Fiecare isi alege optiunile. Deocamdata nimic nu s-a intamplat. Vom trai si vom vedea. Putina rabdare si mao putin dramatism ajuta. Aveti rabdare in cateva zile vor fi multe surprize! Deocamdata a mutat albul – negrul nu a bifat inca ceasul!

     Theophyle

     28/03/2012 at 12:34 am

     • Negrul ar fi bine sa fie unul ca Basescu sau macar Kasparov .Dar cateodata imi vine sa-l rog sa faca ceva sa castig eu la loto. Pare mai simplu sa rezolve asta decat ce sarcini are in fata. Are tabla plina cu nebuni!

      Valentin

      28/03/2012 at 12:51 am

      • Ai rabdare pan ade weekend!

       Theophyle

       28/03/2012 at 12:53 am

       • Pai ce, am de ales? astept.

        Valentin

        28/03/2012 at 1:03 am

    • Vezi sa nu emigrezi in Italia ca aici mafia e mafie nu ciurucul din Romania . 😆

     stefan60

     28/03/2012 at 12:37 am

     • Stefane, nici macar la hotii nu suntem seriosi. niste gainari 😦

      Theophyle

      28/03/2012 at 12:39 am

     • ah, nu! cunosc bine Italia! Am petrecut mult timp in Milano si nu numai. Nu se merita desi m-am inteles excelent cu colegii italieni.

      Valentin

      28/03/2012 at 12:45 am

 123. Frunzaverde declara prin 2010: „În 23 noiembrie au fost schimbaţi din funcţie Fătuloiu, Tobă şi Şoric. Însă tot miercuri s-a întâmplat un lucru mult mai grav…” Mai ce nenorocire, carevasazica au fost schimbati (de unde i-au gasit si pe astia cu numele lor?) clientii lui. Toba, parizer si sorici astia parca aveau ceva de-a face cu „iesi afara javra ordinara”?

  Aha

  28/03/2012 at 12:17 am

  • ceea ce ma surprinde pe mine de fiecare data este cantitatea enorma de inteligenta care s-a strans in aceasta comunitate.

   Ma intreb de ce naiba aceasta inteligenta nu exista in societatea romaneasca in general. Nu cred eu ca noi suntem cine tie ce speciali

   Theophyle

   28/03/2012 at 12:36 am

 124. Daca privim, chestiunea in discutie, prin prizma monopolului statului asupra justitiei si taxarii, atunci este evident ca, ” independenta justitiei”, in conceptia judecatorilor moseniti de la fostul regim, este in primul rind fata de poporul roman si apoi fata de celelalte puteri ale statului, legislativul si executivul. Problema raspunderii judecatorilor , intr-un stat de drept , nu este simpla. Constitutia americana, de exmplu, a stabilit un sistem de „checks and balances” intre puterile statului federal care sa asigure echilibrul dar, in practica , tot orientarea politica a membrilor Curtii Supreme dicteaza , in ultima instanta, hotarirea finala asupra cauzelor ajunse la cea mai inalta curte. In opinia mea, judecatorii care savirsesc delicte incompatibile cu functia de judecator, ar trebui destituiti numai prin votul majoritar in Parlament, bineinteles, printr-o procedura care sa permita tuturor puterilor statului sa declanseze procedura de destituire. Considerind ca Parlamentul, intr-un sistem democratic, reprezinta prin delegare, vointa poporului. Unul dintre aspectele nerezolvate de ” crezul moral al societatii” este : egalitatea in fata legii pentru toti cetatenii ,atunci cind vorbim de imunitatea formala a judecatorilor. O a doua problema care necesita considratie este : expertiza profesionala a prestatiei judecatorilor, din punct de vedere al justificarii aplicarii legii, in sentintele pronuntate de acestia. Aici de fapt, rezida problema recursurilor si cailor de atac a hotaririlor judecatoresti, de catre partea care contesta hotaririle judecatorilor.
  Din punct de vedere al experientei ” statului de drept” si a ” egalitatii in fata legii” din ultimii 21 de ani in Romania , situatia este catastrofala !!! La adapostul unui sistem judiciar corupt s-a produs un jaf generalizat al proprietatii de stat si a celei private . S-a ajuns la o decivilizare si un regres al coeziunii sociale care. a avut ca rezultat emigrarea a 3 milioane de romani, mai multi decit am pierdut prin Dictatul de la Viena. Codul moral de convietuire in socitate a devenit neclar pentru generatia tinara. Succesul material prin orice mijloace a devenit scop in sine, sanctiunea judiciara a actelor antisociale a diparut ,datorita perceptiei de coruptie generalizata a sistemului judiciar. Sistemul ticalosit al mafiilor cu acoperire politica a devenit realitate in societatea romaneasca , tocmai din cauza , coruptiei generalizate din justitie. Eu personal, nu cred ca justitia romaneasca, in aceasta forma, mai poate fi reformata !! Este nevoie ca alianta care preia puterea politica sa organizeze un referendum national, avind ca obiect : adoptarea unei noi constitutii si eradicarea justitiei actuale si inlocuirea acesteia cu un nou sistem de justitie, compatibil cu cel al tarilor democrate, civilizate, din emisfera vestica.

  Sorin Muncaciu

  28/03/2012 at 7:13 am

  • @Sorin, Buna dimineata 🙂
   Juzii nostri incerca autismul cu degetul, poate iese ceva 👿
   La noi independenta seamana mai degraba cu neresposabilitate.
   Singurul iresponsabil (neresponsabil) in fata legii este suveranul – aka electorul. Ma rog el e responsabil de propria soarta – asa ca daca voteaza sa-l biciuiasca cineva sa nu se astepte sa vina acel cineva sa-l mangaie pe crestet sa-i spuna ca nu are capul patrat.
   Cu alte cuvinte, daca Iliescu votam, Iliescu avem, daca Frunza votam, cainii vor avea meniul din frunze taiate in loc de oase.
   In rest, juzii confunda (ca multi de la noi) independenta cu iresponsabilitatea. Daca am duce lucrurile pe aceiasi logica (puterile sunt independente, deci nu se pot verifica reciproc), atunci ar deveni valid si argumentul invers: si celelalte puteri sunt independente, deci magistratii nu ar avea voie sa cenzureze actele administrative si nici cele legislative. Fiecare putere ar trai autist fata de celelalte si (pentru ca boala nu poate fi unidirectionala) autist fata de societate pe ansamblu.

   DanSu

   28/03/2012 at 8:08 am

 125. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  huniad

  28/03/2012 at 8:54 am


Comentariile sunt închise.