Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sandeii sub securea Curtii: scenarii posibile

 

Postat de @Cetatean [*]

Nu are rost sa mai explic cine sunt Sandeii din Justitie. A facut-o magistral prietenul @Băşcăliosul, un domn extrem de serios si de competent, care ne-a deschis ochii tuturor cu privire la putreziciunea iliescianista de la virful Justitiei, putreziciune pe care am avut ocazia sa o vedem la lucru in a doua jumatate a lui 2009 si in intreg anul 2010 in modul cum s-au facut promovarile la Inalta Curte de Justitie si Casatie si in alegerile pentru noul CSM.

***

Miezul putregaiului iliescianist, talpa (pusa) Justitiei, uzurpatorii de prerogative prezidentiale pe numele lor Barbulescu Lidia, Lupascu Dan si Chiujdea Dan, precum si pupilii lor : Labus Ana, Gratiana Isac si Licu Bogdan, au incercat, urmind modelul iliescianist al numararii selective de mandate, sa prinda inca un mandat in noul CSM, desi legea spune clar ca mandatul este de 6 ani si nu poate fi reinnoit. Nu insist ici asupra pseudo-argumentului lor cum a primilor trei din lista de mai sus nu li se aplica prevederea introdusa de Monica Macovei in 2005 referitor la limitarea numarului de mandate, nici asupra pseudo-argumentului ca pupilii Sandeilor, desi si-au inceput mandatele partiale doar ca inlocuitori ai unor membri anteriori si prin urmare era obligatoriu sa si le finalizeze in 2010, au voie la mandate de 6 ani. Aceste caricaturi de argumente nu rezista nici in fata logicii, nici in fata legii, nici in fata bunului simt juridic.

Astazi Curtea Constitutionala, dupa doua aminari (prima aminare a fost pe 9 ianuarie, a doua a fost pe 19 ianuarie), cu un vot de 5 la 3 (judecatorul Lazaroiu fiind absent – dupa stiinta mea, are o problema cu piciorul si nu se afla in tara) a comunicat ceea ce era asteptat cu infrigurare :

« În şedinţa din data de 25 ianuarie 2011, Curtea Constituţională, învestită în temeiul art.146 lit. l) din Constituţia României, a soluţionat sesizările cu privire la neconstituţionalitatea Hotărârii Plenului Senatului nr.31 din 15 decembrie 2010 privind alegerea celor doi reprezentanţi ai societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii şi a Hotărârii Plenului Senatului nr.43 din 22 decembrie 2010 privind validarea magistraţilor aleşi ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, sesizări formulate de senatori, membri ai Grupului parlamentar al Partidului Democrat-Liberal. Cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a admis sesizările şi a constatat că Hotărârile Plenului Senatului nr.31 din 15 decembrie 2010 şi nr.43 din 22 decembrie 2010 sunt neconstituţionale. Motivarea soluţiei va fi prezentată în cuprinsul deciziilor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Dupa cum stim de pe site-ul luju.ro, PDL a facut doua sesizari, una privind neconstitutionalitatea realegerii celor trei Sandei (Barbulescu, Lupascu si Chiujdea) si a prelungirii  in  noul CSM a mandatelor pupililor lor (consecinta fiind ca din 14 judecatori si procurori care trebuiau reinnoiti prin alegeri s-au scos la vot doar 11 mandate), dar si una impotriva papagalului civil numit Victor Alistar, care a fost votat de Senat ca membru al societatii civile, alaturi de Corina Dumitrescu, rectorul universitatii Dimitrie Cantemir si sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu.

Dupa bucuria aflarii deciziei Curtii, trebuie remarcate doua lucruri :

I. Ca in absenta lui Lazaroiu, numit de Traian Basescu, au existat totusi 5 voturi pentru declararea celor doua decizii ale Senatului ca neconstitutionale. Ceea ce inseamna ca un judecator numit de Opozitie a acordat un vot pentru curatirea Justitiei. Personal, il banuiesc de bune intentii pe mos Predescu. Prin urmare, nu se poate afirma, cum deja se urla pe toate canalele, ca onor CCR a votat la comanda Puterii. Exclus. Daca era Lazaroiu, probabil ca aveam vot de 6 la 3, insa e bun si 5 la 3.

II. Ca nu stim nici ce a scris PDL in sesizari, nici motivarea Curtii, ceea ce face ca emotiile noastre cu privire la Justitie sa nu fi disparut in intregime.

Stim totusi citeva lucruri care ne ajuta sa incercam sa deducem-ghicim motivarea Curtii si sa prefiguram citeva scenarii posibile, intrucit la aceasta ora decizia Curtii este echivalenta cu lansarea unuei bombe nucleare asupra unui sat de tilhari care se ascund in colibe de paie.

II.1. Stim ca validarea lui Alistar a fost neconstitutionala. Alistar este, conform ANI,  incompatibil cu calitatea de membru CSM.  Nu insist prea mult asupra lui Alistar, insa ce trebuie retinute faptul ca CCR, daca a respins ca neconstitutionala validarea lui, desi starea de incompatibilitate este declarata conform unei legi (Legea ANI, 176/2010), aceasta inseamna ca CCR a judecat procedura validarii de catre senat a lui Alistar nu doar pentru a verifica respectarea Constitutiei, ci si a legilor.
II.2. Ceea ce ne duce la unul dintre putinele amanunte cunoscute despre sesizarea PDL. Zvonurile spun ca punctul de greutate al sesizarii PDL a fost invocarea art.1, al.5 din Constitutie « (5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie. »
Or, faptul ca cei trei Sandei au putut candida la un nou mandat si au fost validati de Senat  (desi legea 317/2004 modificata in 2005 interzice explicit un al doilea mandat pentru membrii CSM), aceasta s-a facut cu incalcarea legii. Si desi exista un proces pe rol impotriva lui Lupascu, care a pierdut in prima instanta, Tribunalul interpretind ca o a doua candidatura este ilegala, impresia mea este ca CCR a asumat partial si rolul de instanta de judecata si a decis ca validarea celor trei Sandei incalca Constitutia, art. 1, al.5.
Repet, interpretez pe marginea unui zvon, intrucit nu stim nici ce a scris PDL in sesizare nici motivarea Curtii. Insa daca zvonul este adevarat, inseamna ca CCR s-a pronuntat (oarecum oblic) si asupra legalitatii unui al doilea mandat.
II.3. Un alt zvon spune ca CCR ar fi decis ca validarea in corpore  de catre Senat a celor 11 magistrati ar fi neconstitutionala. In cazul asta, CCR ar fi judecat pe forma, nu pe fond, si motivarea deciziei ne duce intr-un scenariu mai pesimist.
Care ar fi deci scenariile posibile, la aceasta ora, cind nimeni nu stie ce va scrie CCR in motivare ?

III.1 Scenariul optimist : CCR a constat ca neconstitutionale mandatele celor trei Sandei (Lupascu, Barbulescu, Chiujdea) care mai vor inca o tura in CSM. Daca este asa, atunci inseamna ca acestia au interdictie explicita de a mai candida pentru noul CSM, chiar daca toti magistratii din tara ar manifesta in fata CCR in sprijinul candidaturii lor. Prin urmare, Barbulescu, Lupascu si Chiujdea sar definitiv din schema si noi ne imbatam de bucurie ca am scapat de ei.

III.2. Derivat din scenariul optimist, un scenariu si mai optimist, in care nu numai cei trei Sandei  primesc interdictie explicita de a candida pentru un nou mandat, ci si pupilii lor, in numar de 3, prelungiti in noul mandat CSM pentru a se asigura un grup compact la vot (6 din 14. Erau 7, insa sandelul Cristian Deliorga a fost infrint la alegeri la o diferenta de 3 voturi), sunt aruncati afara din noul CSM.

Propriu acestor doua scenarii optimiste este ipoteza ca este posibil sa citim in motivarea CCR interdictii exprese, nominale, impotriva Sandeilor si a oamenilor lor, care nu ar mai avea voie la un nou mandat sau la o prelungire ilegala. Daca ar fi asa, ar fi…mirobolant de frumos.

III.3. Scenariul moderat-pesimist : CCR  a judecat doar pe forma si a declarat ca neconstitutionala validarea in corpore a listei de 11 magistrati, pe care se afla si Sandeii. Daca CCR a decis ca validarea trebuie sa fie individuala, atunci se ajunge iar la votul in senat si nimeni nu garanteaza ca iarasi citiva senatori de la UDMR nu vor vota cu Sandeii. Reluarea procedurii de vot in Senat e riscanta, desi nu e compromisa din start, insa are un potential de risc datorat unora ca Frunda, Verestoy et alii (data trecuta, senatorii PDL au votat cu bilele la vedere, insa au avut 4-5 absenti, fapt are a inclinat balanta inspre Opozitie).

III.4. Scenariul moderat-optimist : CCR a combinat judecata pe forma si cea pe fond si a decis ca trebuie reluata validarea listei in Senat, insa eliminind din lista cei trei Sandei (eventual si cei trei pupili), pe motiv ca ei nu mai aveau voie sa candideze la un al doilea mandat. In acest caz, la Tribunalele si Curtile si Parchetele de unde vin ei (si pupilii lor) trebuie organizate alegeri si al urma se voteaza lista insa care are in locul celor trei Sandei alti judecatori si procurori alesi. Insa  nimeni nu garanteaza ca Sandeii nu vor sprijini, la viitoarele alegeri, niste marionete de-ale lor care sa cistige si sa voteze dupa cum vor vrea Sandeii.

Am lasat la urma scenariul nuclear, despre care se zvoneste ca nu ar fi chiar imposibil : CCR ar fi decis reluarea alegerilor la toate instantele. Acest lucru ar insemna inca 6 luni de alegeri, fapt care ar tine Justitia cvasi-paralizata, insa oricum ea functioneaza ca si cum ar fi paralizata, ceea ce nu e mare pierdere, la urma urmei.

Personal, ca @Cetatean al acestei tari, care doreste o Justitie independenta, dreapta si epurata de reziduurile iliescianiste, mi-as dori sa citesc in motivarea Curtii un paragraf care sa spuna negru pe alb ca cei trei Sandei nu mai au dreptul la un mandat si deci nu mai au dreptul de a candida. Mi-as dori ca alegerile sa fie reluate doar la instantele de unde provin acestia si pupilii lor (Licu, Isac si Labus). Cit despre cei doi membri ai societatii civile, mi-as dori sa vad in noul CSM doi indivizi care sunt realmente reprezentanti integri ai societatii civile, nu papagali ca Alistar si sotii de deputati pesedisti.

Insa pina la publicarii motivarii deciziei Curtii, vreau sa multumesc prietenului @Băşcăliosul pentru superbul si generosul efort de a scrie „Sandeii mamii lor”, gratie caruia Justitia a devenit pentru noi  cei din Politeia toti o cauza personala. Vreau sa ii multumesc pentru devoalarea dedesubturilor  putrefactide ale Justitiei iliesciene, in care au atita incredere cei inculpati ca SOV sau Nastase sau incit zic cu siguranta la televizor (atunci cind nu fug de ea): „sa lasam Justitia sa se pronunte!”. Daca nu cunoasteam mizele enorme din spatele alegerilor pentru CSM, nu stateam cu inima in pioneze asteptind decizia CCR. Si nu in ultimul rind vreau sa ii multumesc pentru ca a urmat o vorba din Evanghelie atunci cind a inceput anul trecut sa ii demaste pe Sandei:

Deschide-voi în pilde gura Mea, spune-voi cele ascunse de la întemeierea lumii” (Mt. 13, 35)

Nu a vorbit in pilde, ci  deschis, si nu erau cele ascunde de la intemeierea lumii, ci cele ascunse in maruntaiele constitutiei osoase ale ciolanului, de la aparitia ei in 1991 si pina la revizuirea ei in 2003, cind Iliescu si Rodica SANDA Stanoiu si-a plasat puii de napirca in CSM-ul devenit reduta „independenta” a pseudo-Justitiei de unde au avut grija sa obstructioneze reforma atit de necesara a dreptei Justitiei.

[*] @Cetatean este un tanar intelectual roman. @Cetatean si-a terminat studiile de Master la Paris si s-a intors in Romania. La inceputul acestui an, cu toate ca a fost foarte activ pe blog si-a luat si titlul de doctor, devenind un  un Dr. Cetatean.

Cetatean a publicat impreuna cu @Bascaliosul seria intitulata “Tăierea moţului pensiilor speciale ale magistraţilor (1-3)”. Cetatean este si autorul Opiniei Politeia legata de apartenenta noastra la Uniunea Europeana, “Deficienţele politice ale proiectului European” si a publicat in numele Politeiei articolele “Cum se poate debloca in Parlament Legea Educatiei” si “Când Tribunalul Vâlcea se visează CEDO” pe siturile Contributors.ro si Hotnews.

Written by Theophyle

25/01/2011 la 7:33 pm

Publicat în 2011, Analize, Civic, Justitie, Opinie, Uncategorized

Tagged with , , ,

161 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Salutare
    Domnu doctor , frumos si placut de citit ! 🙂
    Daca nu va suparati , doctorat in care domeniu . Stiu ca nu e in sectorul medical . 🙂
    Felicit si pe nenea bascaliosul ! 🙂
    Pe tine Theophyle te „rezolv” cu o damigeana si un caltabos – 😆

    Ștefan A.

    25/01/2011 at 7:45 pm

    • Ieftin bre’ iesftin, la noi era mai scump 🙂

      Theophyle

      25/01/2011 at 7:58 pm

  2. Salut!
    Revolta populara la Cairo-Egipt.
    Protestataeii marsaluiesc catre parlament scandand Mubarak lasa-ne.

    andrzej

    25/01/2011 at 7:48 pm

    • salut andrej
      Servicile mele ma informeaza ca demonstrantii striga ca Egiptul nu e o monarhie si sint impotriva cedarii puterii „in familie” . MubaraK (daca am scris bine ) are de gind sa puna fiul ca presedinte . 🙂
      Toate tari democratice astea din nordul Africii . 😆

      Ștefan A.

      25/01/2011 at 8:05 pm

      • Personal cred ca este putin probabila o cadere in Egipt. Egiptul nu este Tunisia!

        Theophyle

        25/01/2011 at 8:07 pm

        • „servicilii” si „ajenturilii ” lucreaza intens in zona asta de la inceputul anului . Ceva arde la foc mocnit in zona . Am mai scris eu pe aici , din Algeria pina in Egipt avem doar dictaturi . Pure sau „originale” , tot o brinza .

          Ștefan A.

          25/01/2011 at 8:14 pm

  3. sal`tare tutulor,
    felicitari pentru analiza (unde ma cqm pierd, dar pricepui ceva).
    Sandeii mamii lor!

    victor L

    25/01/2011 at 7:49 pm

    • Cetatean ajunge in cateva minute si o sa te desluseasca 🙂

      Theophyle

      25/01/2011 at 8:05 pm

  4. Buna seara!

    Felicitari Dr.C,felicitari mister B!
    EVZ: Oaaau!procurorii fac ancheta la floreasca pentru internarea lui Vantu!

    ela

    25/01/2011 at 8:00 pm

    • Greu sa scoti ceva din asta. Nici un medic nu o sa dea declaratii impotriva altui medic si procurorii sunt ce? Medici? O sa fie o fasaiala daca nu au surse clare in spital.

      Theophyle

      25/01/2011 at 8:06 pm

      • Prin Italia se poate cere de catre procurori o expertiza legala . Si atunci sint „dureri legale” cu gramada daca se descopera ca e o „facatura ” .

        Ștefan A.

        25/01/2011 at 8:11 pm

      • Cred totusi ca vor cere o expertiza legala.E mare lucru sa faca o radiografie?

        ela

        25/01/2011 at 8:15 pm

        • Nu e greu sa o faci mai dificil este sa o interpretezi 😦

          Theophyle

          25/01/2011 at 8:17 pm

          • Sa faca ei radiografia o interpretam noi .

            Doina

            25/01/2011 at 8:31 pm

            • Total de acord @doina!

              Theophyle

              25/01/2011 at 8:34 pm

  5. Si acum ce urmeaza in cazul CSM ?
    (1) Noi alegeri sau (2) „jos dictatorul ” ?
    Cred ca varianta 2 e mai plauzibila fiind opozitia incapace de ceva mai inteligent .

    Ștefan A.

    25/01/2011 at 8:08 pm

  6. Theophyle

    adorabil & laudabil efortul tuturor

    Problmele au insa radacini adanci.
    Categorisindu-le (ar fi de preferat sa nu intram in amanunte) ar fi:
    1.mentalitatea & inertia
    fostii procurori/magistrati din iepoca de aur nu faceau vreun efort in a instrumenta/argumenta cazul/decizia ci se multumeau cu rapoartele pcr-secu. au ramas prea multi ani in sistem. „urmasii” lor au preluat „competentele”. si le-au rafinat. rapoartele au fost inlocuite cu teancurile de dolari/marci.
    2.sistemul de promovare
    aici e simplu… spaga data pt a ajunge presedinte de complet de judecata in chiar cea mai insignifianta judecatorie „bate” (de departe) ploconul dat de un viitor comisar al garzii financiare ori controlor in cadrul curtii de c(i)o(a)nt(e/uri)

    Gamer

    25/01/2011 at 8:09 pm

  7. seara buna,
    apropo de scenariul atomic: nu stiu cit de plauzibil este, dar stiu sigur ca unii pterodactili construiesc variante de salvare care il au in vedere. astazi pe la prinz, ilustrul Toni Grebla sugera ca cel mai bine ar fi ca pt 4-6 luni prerogativele csm sa fie preluate de inalta curte.

    postacul scelerat

    25/01/2011 at 8:11 pm

    • Buna seara,
      Auzit si eu astazi la RRA in masina si cred ca omul asta are o problema grava de logica si nu numai, nu am avut timp sa verific de cand este in parlament. Ieri in calitate de conducator de comisie si comicitie juridica a scos o perla cat casa poporului, Basescu este un dictator!Iar astazi faza sa preia inalta curte! De ce, ghici ciuperca?Curat murdar ca de constitutional..
      A si sa nu uit,in aceiasi emisiune omul nu a reactionat cand un „nene cu caciula de astrahan” urla din adancul vocii de politruc, ca ptr. el nu exista Curte Constitutionala si decizilie emise sunt nule, ref. la L119. Omul cu caciula, V. Pricina.

      mar

      25/01/2011 at 9:20 pm

  8. Sara buna!
    Dom’ dr felicitari
    Sanatate si alte urari
    Un scanariu posibil
    Sa dispara cate-un pupil
    Greu a fost si greu urmeaza
    Nucleara se declanseaza
    Hai Sandei, eheheiii!
    Fir-ati voi de derbedeiii
    Sandulei cu capoate largi
    Ne lasati fara posmaaagi

    Creanga, un tanar taran roman 🙂

    Creanga

    25/01/2011 at 8:14 pm

    • Fermier bre , nu taran . 🙂

      Ștefan A.

      25/01/2011 at 8:15 pm

      • Ţaran dom’le, cand voi deveni old voi fi fermier, nu-i asa @oldashu?

        Creanga

        25/01/2011 at 8:38 pm

    • Creanga, salut mai mult sau mai putin, toti suntem tarani romani 🙂

      Theophyle

      25/01/2011 at 8:35 pm

      • Salutare Theophyle, sa nu il fi urmarit vreun pui de Sandel pe Cetatean.

        Creanga

        25/01/2011 at 8:41 pm

  9. Buna seara,
    @Cetatean, @Bascaliosul:
    Va multumesc!

    Inganduratul

    25/01/2011 at 8:14 pm

  10. Da’ asta cu csm-ul s-ar putea „corobora” ca sa ma exprim si eu in trend cu subiectu’ si cu chestiile descrise la pagina lu’ Tache din ziarul „National”? Niste articole numite: „Începe sezonul arestărilor la Vamă şi Poliţia de Frontieră „, „Amantele politiste ale judecatorilor si procurorilor” si altele din aceeasi serie?

    Treceam si eu pe aici

    25/01/2011 at 8:17 pm

    • Nu cred ca distinsii autori „se coroboreaza” cu nationalul.

      ela

      25/01/2011 at 8:34 pm

      • N-are legatura cu persoanele, iar credibilitatea unui ziar e subiectiva. Ma referam la informatie, nu stiu de ce-i dai tenta derizorie. ma refer la ansamblul operational de curatare a mecanismului de justitie.

        Treceam si eu pe aici

        25/01/2011 at 8:40 pm

        • aparent n-are legatura cu persoanele
          incearca numai sa vb despre fatarnicia & goliciunea sau enteresu,/i> unor „idoli”… sau despre a-ntregii (asa-numitei) societati.
          iti cedez „satisfactia” revelatiilor. chiar nebanuite. inca.
          vb ta,
          (chiar daca a avut oaresce tenta individualista)
          chestiunile & grijile cotidiene sunt cu mult mai
          importante.
          de tine de grija sa ai.

          Gamer

          25/01/2011 at 9:14 pm

  11. «… clocking device, stop!»

    Felicitările mele pentru Dr Cetățean, pt sobrul domn Bășcăliosu și pt neobositul Theophyle care le-a pus celor doi „tribuna” la dispozitie ca să aducă mai aproape Ziua Securii pentru săndeii mamii lor și sămânța-le otrăvită! 🙂

    «clocking device, on!»

    oldhashu

    25/01/2011 at 8:30 pm

    • Salut @hashule, imediat apare si Cetateanul. Nu’sh’ unde a disparut 🙂

      Theophyle

      25/01/2011 at 8:36 pm

      • „Uda” diploma ? 🙂

        Ștefan A.

        25/01/2011 at 8:39 pm

        • Poate tocmai o uda,d’aia a sters-o! 🙂

          ela

          25/01/2011 at 8:41 pm

    • 🙂 salve! Nu ud nimic, Hashule, ramin pe uscat!

      Cetatean

      25/01/2011 at 10:10 pm

  12. acest vot, este o normalitate intr-un stat european de drept. la noi mare mirare la televiziune si zvonuri ca e vot politic

    TANO

    25/01/2011 at 8:42 pm

  13. Theophyle,
    Ce se mai aude cu fundatia? se toarna betonul la primavara cand e mai cald?

    Creanga

    25/01/2011 at 8:43 pm

    • Am probleme mari cu sandeii. Acum ca se poate dona 2% din taxe i-au luat toti draci desi am dat in scris ca nu vreau nici un ban de la nimenea. Nici o grija sunt mai puternic decat birocratii 😆

      Theophyle

      25/01/2011 at 8:50 pm

  14. M-a incintat explicatia si m-a dumirit. Felicitari !! ….de fapt simt o mare deconectare cind intru pe acest blog. Am scris si in alte dati mi-am dat cu parerea, dar nu apare mesajul .

    Mariana

    25/01/2011 at 8:57 pm

    • Mariana salut 🙂
      Multumim frumos. Daca veti controla veti vedea ca mesajul dumneavoastra apare in toate postarile comentate 🙂

      Theophyle

      25/01/2011 at 9:02 pm

  15. Buna seara,
    cu riscul de a lua o bila neagra pt. ca ma tot refer la tvr, va anunt ca a inceput documentarul episodul 3, deocamdata, despre meditatia transcendentala, 1982

    cedric

    25/01/2011 at 9:07 pm

    • Cerdric salut 🙂
      nici o bila neagra. Tu ai portofoliul media care este important. Pe ratzinut!

      Theophyle

      25/01/2011 at 9:10 pm

  16. Buna seara, 🙂 iertati intirzierea neprevazuta!

    Cetatean

    25/01/2011 at 9:32 pm

    • Buuuna seara,d-le doctor! Felicitari!

      ela

      25/01/2011 at 9:37 pm

    • Felicitari, doctore 🙂

      Diana

      25/01/2011 at 9:38 pm

    • Domn doctor cetatean , seara buna . 🙂
      Sper ca nu cumparat doctoratul la Spiru Haret ca acum pare ca e moda !
      PS. Vad ca tihneste taierea salariilor . Unii se ambitioneaza si cuceresc doctoratul . 😆
      Am decis , de miine , ulterioara reducere de salarii cu 50 % . Poate asa cetatean ajungi si la premiul Nobel . 😆
      Eu glumesc cetatean si felicitari din nou . 🙂

      Ștefan A.

      25/01/2011 at 9:44 pm

      • Salve, Stefane! 🙂

        Spiru, hai? 😉 Da’ de unde, doctorat serios, muncit din greu. Nu le mai da idei alora de la putere, ca iar imi taie salariul!

        Cetatean

        25/01/2011 at 9:47 pm

  17. Multumesc, domnelor :-), cu ajutorul lui Mister B, ii „operez” pe sandei dinainte de avea titlul 😆

    Cetatean

    25/01/2011 at 9:40 pm

    • Fara anestezie 😆

      Diana

      25/01/2011 at 9:42 pm

      • Ba cu anestezie din epoca de piatra: bîta ghintuita! 😉

        Cetatean

        25/01/2011 at 9:44 pm

    • Scue ca te-am dat de gol fara autorizatie dar trebuia sa rectific micro CV-ul tau 🙂

      Theophyle

      25/01/2011 at 9:43 pm

      • Salut, salut! 🙂 Nu-i bai, voi ramine mereu un cetatean simplu, cu sau fara titluri academice! 🙂

        Cetatean

        25/01/2011 at 9:45 pm

  18. Buna seara Cetatean,
    felicitari si admiratie pentru prodigioasa activitate didactica , stiintifica si civica.
    Sa fi sanatos si sa continui munca de „luminare ” a unora ca mine, mai putin luminati.

    cedric

    25/01/2011 at 9:41 pm

    • Salve, Cedric si merci pentru cuvintele frumoase. Sper sa reusesc sa bag carbuni si mai abitir de acum incolo 😆

      Cetatean

      25/01/2011 at 9:46 pm

    • Hear, hear

      CFG

      25/01/2011 at 9:52 pm

  19. bravooooo!

    nu totul este pierdut!

    skorpion

    25/01/2011 at 9:49 pm

    • Buna, vezi de ce eram optimista!Mai sunt si oameni de calitate pe aici.

      mar

      25/01/2011 at 9:55 pm

  20. salut, skorpi! 🙂

    Asteptam motivarea insa trebuie sa recunoastem ca a fost pusa o uriasa ranga in usa, care nu se mai inchide asa cum au vrut Sandeii, peste un al doilea mandat.

    Cetatean

    25/01/2011 at 9:51 pm

  21. Acum trecind la probleme mai serioase si urgente tovarasi si tovarase . 🙂 Ce se va face cu CSM ?
    Toti acasa , noi alegeri sau „jos Basescu dictatorul ” ?

    Ștefan A.

    25/01/2011 at 9:51 pm

    • Stefane, depinde exclusiv de motivarea CCR.

      Faptul ca a fost vot de 5 la 3, cu Lazaroiu absent, arata ca nu a fost pe aliniamente politice. Eu cred ca a fost Predescu, insa e doar banuiala mea. Asa ca nu prea au cum sa strige „Jos Basescu”.

      Ar fi bine sa se refaca alegerile doar la sectiile sandeilor si a pupililor lor.

      Cetatean

      25/01/2011 at 9:54 pm

  22. Felicitari dotore Cetatean!
    Nu mai intreb cum de ai timp de toate, garduri, calculatoare si alte daravele. Spui mai sus ca ai sa mai bagi carbuni, baga, baga! am sa dau si eu o lopata de ajutor.

    Creanga

    25/01/2011 at 9:52 pm

    • Creanga, gardurile sunt vara, calculatoarele merg bine deocamdata, asa ca iarna se dau doctorate! 🙂 Te astept cu lopata (sa bagi si tu carbuni!)

      Cetatean

      25/01/2011 at 9:55 pm

  23. Buna seara Cetatean,
    felicitari pentru tot ce ai realizat, urmeaza sa realizezi si mai ales ca ai decis sa te intorci acasa!
    Mare realizare civica!

    mar

    25/01/2011 at 9:52 pm

  24. Felicitări, @Cetăţean!

    Îţi împărtăşesc cele două bucurii!

    Faptul că în justiţie lucrurile încep să se urnească în direcţia cea bună este un semn extraordinar.

    Maria

    25/01/2011 at 9:53 pm

  25. Bravo doctore. Minunat scris si sper eu ca optimismul tau sa fie confirmat. E raza de speranta, pentru ca toate incep si se sfarsesc cu o justitie functionala.
    Inca odata felicitari.

    Turnofftheglory

    25/01/2011 at 9:56 pm

    • Prietene, salut si tie si gindurile mele de bine! 🙂

      Fiat justitia, pereat mundus! Nu degeaba s-a zis asa si e inca valabil.

      Cetatean

      25/01/2011 at 9:58 pm

  26. @mar, @Maria, merci frumos!

    Am asteptat cu mare infrigurare decizia CCR, m-am perpelit efectiv, si acuma inca nu ma pot bucura pe de-antregul, ca nu cunosc motivarea insa e un enorm pas inainte, trebuie sa recunoastem!

    Evident, pericolul Sandeilizarii si al celor care acum isi spun „reformatori” exista, insa tot le acord circumstante favorabile!

    Cetatean

    25/01/2011 at 9:57 pm

  27. @mar,

    „pe aici”vrea sa insemne Romania??

    nu am negat niciodata ca ar exista si oameni de calitate (am multi prieteni de f. buna calitae), insa de-a lungul timpului am observat ca cei de buna calitate nu prea pot influenta in bine dezvoltarea acestei tari…nu ajung la pirghiile conducerii

    skorpion

    25/01/2011 at 9:58 pm

    • Evident ca Romania!
      Cred ca oamenii de calitate nu au avut curajul sa treaca in fata, sau nu a fost climatul propice. Sincer acest blog este un pas inainte si o oaza de speranta, sper ca acest curent sa se multiplice.

      mar

      25/01/2011 at 10:05 pm

  28. Incet , incet , pe blogul asta se formeaza o alternativa politica competenta .
    Mai lipseste partea financiara si dam jos toate partidele . 🙂
    Trebuie sa ma concentrez pe problema asta , a lingourilor . 🙂

    Ștefan A.

    25/01/2011 at 9:59 pm

    • Structura, organizare, selectie, etc. … 🙂 … se vor face, zic eu 😀

      CFG

      25/01/2011 at 10:07 pm

  29. Nu lipseste deloc partea financiara, asa cum bine ai spus, cunoastem un domn cu lingouri si F-16 in garaj! :mrgreen:

    Cetatean

    25/01/2011 at 10:01 pm

  30. stefan,

    lingouri sau doar niste biete linguri de lemn ascunzi tu pe acolo??

    🙂

    skorpion

    25/01/2011 at 10:01 pm

    • Skorpi
      Uite cum arata garajul . 🙂

      Ștefan A.

      25/01/2011 at 10:18 pm

      • Ce ordine, dom’le, sa lingi macul de pe lingouri! 😆

        Cetatean

        25/01/2011 at 10:20 pm

      • Cre’ca e ciocolata in staniol auriu.

        Creanga

        25/01/2011 at 10:21 pm

  31. Despre situatia Sandeilor va pot spune ca daca se reia votul la sectiile Sandeilor, va fi lupta grea, pentru ca Sandeii au avut baza electorala (numai la ICCJ pentru Barbuleasca au votat 69 de judecatori, iar Mircea Aron, intrat si el, a avut 62. Victoria Barsa, sefa sectiei de contencios administrativ, a avut 51 de voturi).

    Dupa cum vedeti, alageri foarte polarizate, si sandica Barbuleasca va lupta pentru o eventuala pupila. Insa se poate produce efectul de „merg cum bate vintul” si o parte din baza ei electorala sa voteze cu doamna Barsan, daca aceasta isi depune candidatura.

    Cetatean

    25/01/2011 at 10:09 pm

  32. Si cum holograma nu putea lipsi, a grait „decizia CSM va avea efecte profunde”.
    http://www.ziare.com/geoana/presedinte-senat/geoana-despre-decizia-csm-va-avea-efecte-profunde-1071007

    mar

    25/01/2011 at 10:14 pm

  33. Haha, „”Dupa publicarea motivarii deciziei Curtii Constitutionale, Senatul Romaniei va analiza care sunt consecintele procedurale ale acestei hotarari„, conchide Geoana”.

    Senatul nu are ce analiza, Senatul ia act. Daca CCR va face recomandari (ceea ce este extrem de rar, insa nu imposobil, data fiind situatia exceptionala), Senatul si/sau Guvernul va trebui sa tina cont si sa procedeze ca atare. Geoana isi inchipuie ca el intelege ce se intimpla in Justitie. Habar nu are, e depasit total, ste doar ca e groasa pentru Sandei.

    Cetatean

    25/01/2011 at 10:20 pm

    • Asa de tare a fost palitura ca lolek si bolek nu au ciripit pana acum.A scos la inaintare esalonul doi, dar anemic si penibili in exprimare.

      mar

      25/01/2011 at 10:27 pm

    • Ce sa ia act, este obisnuinta de a face ce vor ei, inclusiv lege dupa bunul plac, lege ca un instrument in folosul grupului (tovarasilor).

      CFG

      25/01/2011 at 10:31 pm

    • Skorpi
      Cu mina pe inima , am doar doua linguri de lemn in casa . Made in Romania si cumparate din comertul italian . 🙂

      Ștefan A.

      25/01/2011 at 10:28 pm

  34. Buna seara, buna seara.
    Felicitari domnului doctor cetatean.
    Si acum la subiect: interesanta decizia CCR si datatoare de sperante. Sa vedem, sa vedem.

    clemycali

    25/01/2011 at 10:22 pm

    • merci, clemy!

      Foarte datatoare de speranta, acum sa vedem daca motivarea de da sperante maxime sau moderate.

      Cetatean

      25/01/2011 at 10:29 pm

      • Eu zic sa nu ne hazardam la prea mari sperante. In Romania arar se intampla reforme radicale. Dar orice pas inainte este salutar ptr curatirea vietii politice.

        clemycali

        25/01/2011 at 10:32 pm

        • Salut Clemy 🙂
          Long time – esti bine?

          Theophyle

          25/01/2011 at 10:33 pm

          • Acum sunt mai bine. Am avut cateva luni foarte grele, cu probleme de santate si de familie. Am revenit cu forte proaspete. Multam ptr intrebare.

            clemycali

            25/01/2011 at 10:37 pm

            • Clemny,
              Orice ajutor, aici sau acolo – daca este nevoie!

              Theophyle

              25/01/2011 at 10:39 pm

  35. cetatean,

    Senatul a incalcat legea 317.
    corect?
    si daca a incalcat-o, Senatul aka senatorii ce pedeapsa vor primi?
    este si aici un punct de gindire.

    motivarea CCR cind trebuie sa apara?

    skorpion

    25/01/2011 at 10:25 pm

    • Este un timp maxim legal in care motivarea trebuie publicata . Nu mai stiu cit timp .

      Ștefan A.

      25/01/2011 at 10:30 pm

    • Skorpi, uite, spre comparatie, motivarea la decizia pe a pe legea salarizarii – 2011, decizie pronuntata pe 28 decembrie, a fost publicata pe 21 ianuarie.

      iar la legea Educatie, declarata constitutionala pe 4 ianuarie, a fost publicata cam in doua saptamini.

      Data fiind gravitatea situatiei, sper sa o publice in maxim 2 saptamini, desi nu este exclusa o scriere lunga si dificila a motivarii.

      Cetatean

      25/01/2011 at 10:33 pm

    • sa le povestesc despre armata mea? 😀

      Theophyle

      25/01/2011 at 10:34 pm

      • sparii lumea, omule, insa nu ar strica, sa vada oamenii ce inseamna armata serioasa, nu ca aia de unde iesi pensionar de lux!

        Cetatean

        25/01/2011 at 10:38 pm

      • Theophyle
        Vezi ca ala de la WIKI e in arest pentru mult mai putin . 😆

        Ștefan A.

        25/01/2011 at 10:40 pm

    • TOG, am citit si am citit si comentariile. O lectura interesanta ptr tineretul sub 30 de ani.

      clemycali

      25/01/2011 at 10:35 pm

    • TOG
      Sper sa publice si cele doua comentarii facute de mine.

      Ștefan A.

      25/01/2011 at 10:39 pm

  36. citoyen,
    mersi de raspuns;
    dar incalcarea unei legi de catre senat???
    eu daca incalc legea chiar minor, sint pedepsit.

    skorpion

    25/01/2011 at 10:39 pm

    • skorpi, nu vor fi pedepsiti, ar trebui judecati pentru asta si in plus nu cred ca exista incadrare juridica.

      Sunt enorm de multe intrebari care isi asteapta raspunsul in motivare. Uite, de pilda, eu astept intre altele sa vad daca CCR a dat de pamint cu Senatul , care numai „verificari” nu a facut la comisia juridica condusa de Toni Grebla, ci i-a lasat sa treaca ca prin brinza pe sandei si le papagalii Alistar si Dumitrescu.

      Senatul nu a „verificat” in vederea „validarii”, ci a „votat” in vederea „spalarii pe miini”.

      Cetatean

      25/01/2011 at 10:43 pm

  37. citi,
    deci pedeapsa ar fi darea de pamint cu senatul de catre CCR.

    este si asta o chestie +!

    skorpion

    25/01/2011 at 10:46 pm

  38. Baieti si fete, avem contestatiile facute de PDL catre CCR, le citesc sa vedem daca aflam mai multe, am avut dreptate cu privire la un articol din Constitutie invocat (art.1, al.5)

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/garda-veche-scoasa-din-csm-214523.html

    „Doamna judecător Lidia Bărbulescu, domnul judecător Dan Lupaşcu, domnul judecător Nicolae Dan Chiujdea au deţinut calitatea de membri CSM , fiind validaţi prin hotărârea plenului Senatului nr. 65/2004. Prin hotărârea contestată, ei au fost validaţi pentru al doilea mandat de şase ani, cu încălcarea art.1 alin.5 din Constituţie („În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie”)…. Senatul era obligat să verifice dacă au fost respectate dispoziţiile legale cu privire la alegerea membrilor CSM şi să constate faptul că în cauză nu puteau fi validaţi pentru un al doilea mandat de şase ani”, susţine PDL.

    De asemenea, în aceeaşi contestaţie, PDL a sesizat că Senatul României a încălcat legea şi când a admis ca trei magistraţi să-şi continue mandatul de şase ani (cei trei au înlocuit alţi trei magistraţi, în plin mandat), deşi şi pentru locurile lor trebuiau organizate alegeri.

    „Hotărârea contestată este neconstituţională având în vedere că dintr-un număr total de 14 membri au fost validaţi doar 11.

    Diferenţa de trei mandate se referă la doamna judecător Ana Cristina Lăbuş, doamna procuror Graţiana Daniela Petronela Isac şi la domnul procuror Dimitrie Bogdan Licu. (…) Vă solicităm să luaţi act de faptul că aceste trei validări s-au produs însă în contextul intervenirii, în momente diferite, a vacanţei funcţiei de membru CSM. Aceste trei mandate sunt exercitate pe perioada rămasă din mandatul judecătorului, respectiv procurorilor pe care îi înlocuiesc (…) În consecinţă, Senatul era obligat să verifice dacă au fost respectate dispoziţiile legale cu privire la alegerea membrilor CSM şi să constate că şi pentru aceste trei mandate trebuiau organizate alegeri. Existenţa ambelor motive de neconstituţionalitate mai sus enunţate, dar şi consacrarea şi perpetuarea lor de către Senat duc la încălcarea art.148, alin 4 din Constituţie”se susţine în contestaţia PDL admisă de Curtea Constituţională. În a doua contestaţie, PDL a atenţionat asupra faptului că Senatul l-a validat pe Victor Alistar ca reprezentant al societăţii civile în CSM, deşi acesta „s-a aflat într-o stare vădită de incompatibilitate în perioada 23.01.2007 -01.03.2009″. Starea de incompatibilitate a fost descoperită de Agenţia Naţională de Integritate, iar Alistar nu a contestat-o în instanţă, astfel că hotărârea ANI a rămas definitivă. Din cauza acesteia, timp de trei ani, Victor Alistar nu poate fi ales într-o funcţie publică cum este CSM.

    Cetatean

    25/01/2011 at 10:53 pm

  39. Pe Alistar l-au atacat pe art.1, al. 5, pe legea ANI (in temeiul careia este incompatibil) si mai ales pe art.148. al. 4 (!!!), cu referire la obligatiile Romaniei asumate prim MCV.

    Cetatean

    25/01/2011 at 10:59 pm

    • Au punctat politic acolo, IMHO.

      CFG

      25/01/2011 at 11:05 pm

  40. Cit priveste Sandeii, au fost atacati, asa cum am mai spus, pe considerentul ca au fost validati pentru un al doilea mandat, cu incalcarea legii, si mai ales (si aici argumentul mi se pare interesant), ca noul CSM a fost validat votindu-se in Senat pentru 11 membri, cind de fapt pentru noul CSM trebuie validati 14 membri, conform Constitutiei.

    Leit-motivul sesizarilor este argumentul ca validarea Sandeilor si a pupililor s-a facut cu incalcarea legii 317 care limiteaza numarul de mandate.

    Cetatean

    25/01/2011 at 11:04 pm

  41. Neobisnuita invocarea art. 148, al, 4 din Constitutie („Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderăriişi din prevederile alineatului (2)), care a fost coroborat cu invocarea obligatiilor asumate prin MCV de a face alegeri corecte si transparente pentru CSM.

    Ingenios argument!

    Cetatean

    25/01/2011 at 11:06 pm

  42. Pai pe Alistar nu trebuiau sa-l nominalizeze, ca nu are studii de drept! E absolvent al unei facultati de administratie publica din cadrul snpsns[spsp sm, ceva in genul asta, oricum nu e jurist! Aia cu incompatibilitatea, basca ar fi trebuit. Cum sa fii membru al organismului suprem din justitie fara studii de specialitate?

    Liviu Iordache

    25/01/2011 at 11:08 pm

    • Liviu Iordache, ala e pus acolo politic, nu pentru studii.

      E vorba de SNSPA, fosta academie de partid Stefan Gheorghiu.

      Cetatean

      25/01/2011 at 11:12 pm

    • Conform Constitutiei Romaniei, „…
      ARTICOLUL 133
      (1) Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei.

      b) 2 reprezentanţi ai societăţii civile, specialişti în domeniul dreptului, care se bucură de înaltă reputaţie profesională şi morală, aleşi de Senat; aceştia participă numai la lucrările în plen;
      …”

      … a fost ales din partea societatii civile … 🙂 HTH

      CFG

      25/01/2011 at 11:13 pm

      • Societate civila my foot!

        Alistar a fost atacat in temeiul legii ANI, 176/2010.

        Vedeti ce miza enorma a avut legea ANI?

        Cetatean

        25/01/2011 at 11:16 pm

      • Societatea civila?Formata din cine?

        mar

        25/01/2011 at 11:17 pm

        • Formata din cine vor smecherii, alde Alistar sau fundatia Horia Rusu, a lui Patriciu. Mai lipsea sa nominalizeze Mihaela Geoana pe cineva de la Crucea Rosie Romania si era perfect!

          Cetatean

          25/01/2011 at 11:19 pm

        • Din cei care se intovarasesc in domnia bunului plac … mama lor … cealalta persoana e sotie a unui PSD daca nu ma insel …
          Acestia, tovarasii, cu legea te calaresc. Nu sunt prosti!

          CFG

          25/01/2011 at 11:21 pm

          • Asa este Cristian David cred, si mai este si sefa la Spiru.

            mar

            25/01/2011 at 11:25 pm

          • ba da, sunt teribili de prosti uneori, vezi mai jos! 😆

            Cetatean

            25/01/2011 at 11:26 pm

            • Vazut. Nu e prostie, este greseala 🙂
              La cat mai multe 😀


              Uneori ma minunez cum de fac astfel de greseli, uneori … asta e … fiecare caz in parte, desigur (sa nu generalizam :-$ )

              CFG

              25/01/2011 at 11:43 pm

  43. Bref, au atacat cu toate gurile de foc:

    – art.1, al.5 (ingenios, au invocat faptul ca respectarea legilor este obligatorie, chiar si pentru Senat, care nu se poate prevala de votul in plen ca sa voteze Sandei carora legea le interzice un al doilea mandat de 6 ani)
    – art. 148, al.4, prin care Parlamentul si-a asumat obligatii pe plan european, respectiv MCV-ul ce imoune alegeri corecte si transparente pentru noul CSM.
    – art.133, al.2, care spune ca CSM este alcatuit din 14 judecatori si procurori, validati de Senat. Or, acum au fost doar 11 validati de senat.
    – art. 133, al.2, referitor la membrii societatii civile, care se bucura de „înaltă reputaţie profesională şi morală”. Or, impotriva lui Alistar exista o sentinta definitiva intr-un proces cu ANI si deci el e incompatibil.

    Cetatean

    25/01/2011 at 11:11 pm

  44. Baieti si fete, am uitat sa multumim omului caruia ii datoram posibilitatea legala ca hotaririle Senatului sau ale Camerei sa poata fi atacate la CCR 😆

    Dan Sova (PSD), autorul faimosului amendament Sova, pe baza caruia a fost facuta sesizarea senatorilor PDL. Si tot acest amendament permite atacarea la CCR a unei eventuale hotariri a Parlamentului de suspendare a Presedintelui 😆

    Vrind sa ii apare scaunul lui Geoana de o eventuala demitere de catre Putere, a bagat amendamentul asta pe care Puterea l-a votat in corpore, pentru ca a sesizat ce porti poate deschide. Urmarea a fost ca insusi Sova a votat impotriva propriului amendament, insa nu a fost destul, amendamentul a trecut, odata cu legea ANI, cu 69 de voturi, minimum legal!

    Dane, da-ti foc la studiile juridice! Merci frumos! 😈

    Cetatean

    25/01/2011 at 11:24 pm

    • salut all,
      danut era azi la irtv la citeva minute dupa anunt. a fost o interventie telefonica dar ii tremura rau vocea. era lejer distrus.

      postacul scelerat

      25/01/2011 at 11:29 pm

  45. salut!

    Danutz a facut-o de oaie tare de tot cu amendamentul asta, a pus bete in roate zdravene oricarui plan de suspendare si mai ales a oferit temeiul legal in baza caruia PDL a sesizat CCR in problema CSM-ului.

    La mai mare, Dane! 😆

    Cetatean

    25/01/2011 at 11:31 pm

    • A terminat Spiru?Sunt rea!

      mar

      25/01/2011 at 11:36 pm

      • eh, e tinar si cu pletele in vint… mai darima gardu cu oistea… cirlan tinar, cum ar spune un clasic in viata. inca.
        si eu am fost rau.

        postacul scelerat

        25/01/2011 at 11:42 pm

  46. Hahaha, e conferentiar universitar la Universitatea Bucuresti, facultatea de Drept!

    Nascut pe 09/04/1973. „Viitor de aur tara noastra are/si prevaz prin seculi a ei inaltare” cu astfel de juristi1

    Cetatean

    25/01/2011 at 11:40 pm

    • Tare,stau si ma gandesc cum vor reactiona invataceii la o asa pozna a profului.Teoretic tb. taxat si etichetat!

      mar

      25/01/2011 at 11:46 pm

  47. Adica astia din PSD se impusca singuri in picior ?
    Doamne , le cumpar lazi intregi cu munitie . 🙂

    Ștefan A.

    25/01/2011 at 11:43 pm

  48. Stefane, Mister B. si cu mine am mai comentat despre amendamentul Sova cu referire la faptul ca el a modificat legea de functionare a CCR, care poate acum sa se pronunte cu privire la constitutionalitatea unei hotariri de suspendare a Presedintelui.

    La vreme cind a fost publicat amendamentul in M.Of., nu banuiam la ce va mai folosi. Iata ca utilitatea sa devastatoare a fost probata din plin! 😆

    Cetatean

    25/01/2011 at 11:46 pm

  49. Seara buna Theophyle all 🙂
    City ,excelenta demonstratzie.Felicitari. Doctor ? 😆 Inchin un pahar.Felicitari inca o data.
    Nu-l uit pe mister B. 🙂 Avetzi o calitate oameni buni,una care nu se spune dar se simte prin totzi porii.Eu unul va multzumesc.

    Ccr trage la roshu cu toate gurile de foc.Remarcabil.Fara sa am priceperi in ale juridicii,intuitzia imi spune si mie tot Predescu(pana la urma sorgintea constitutzionala a pensiilor magistratzilor sa-si aiba o reflectare si-n decizia sa 🙂 )
    Intr-un episod cand cred ca era parlamentar,daca memoria nu-mi joaca feste a avut cateva „atitudini” extrem de „severe” la adresa psdistilor,fiind chiar simpatic,sugubatz. „imi trebuie 3 zile si 3 noptzi ca sa deslushesc manariile facute de colegii mei,de aia sunt obosit ” (sau ceva asemanator)
    Sova a mushcat-o adanc.Poate l-au „manipulat” parintzii 😆

    mircea

    25/01/2011 at 11:48 pm

  50. Salut, Mircea! 🙂 Merci pentru felicitari si pentru pahar 😉

    Daca ai rabdare sa te uiti pe cele doua sesizari, PDL a tras cu tot ce a apucat, iar CCR a acceptat macar un argument la fiecare din cele doua. In functie de argument vom vedea si motivarea, si sper sa fie drastica, interzicind explicit un al doilea mandat al Sandeilor.

    Monica Macovei, care a introdus limitarea in 2005, merita statuie de aur in marime naturala, daca CCR decide ca Sandeii nu au voie la doua mandate.

    Cetatean

    25/01/2011 at 11:55 pm

  51. Astazi pot spune ca senatorii PDL nu m-au facut de ras?
    Bravo baieti, o bila alba.

    Turnofftheglory

    26/01/2011 at 12:01 am

  52. Din cite stiu, au semnat 30 de senatori. Trebuia un numar minim de 25. Bravo lor, merita nu o bila, ci un bolovan alb!

    Cetatean

    26/01/2011 at 12:06 am

  53. Membri CSM – deciziiile curtii au putere numai pentru viitor!
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/csm-in-razboi-cu-judecatorii-curtii-constitutionale-919279.html

    mar

    26/01/2011 at 12:07 am

    • nu conteaza, decizia curtii desfiinteaza csm din momentul publicarii in monitorul oficial!

      Cetatean

      26/01/2011 at 12:13 am

  54. Felicitari pentru doctorat Cetatene. A trecut cu bine la final de an 2010 si al dragei mele sotii.
    Am scris pe inmures.ro despre neplacuta surpriza provocata de tirgumureseanul Horatiu Dumbrava care ma asteptam sa ia pozitie si sa nu accepte sa fie votat de un CSM ales ilegal.

    Dan Masca

    26/01/2011 at 12:08 am

  55. Dane, merci si felicitari si sotiei tale!

    Pericolul sandelizarii chiar si al „reformistilor” este mare. Ei interpreteaza „independenta” justitiei uneori ca independenta fata de lege si Constitutie. Basescu i-a rugat sa amine sedinta de constituire si de alegeri de sef, nu au vrut. Iata ca acum au ramas in aer.

    Cetatean

    26/01/2011 at 12:14 am

  56. Frate, dar ce fete au in pozele din articolul din evz.ro linkuit de @mar alde Barbuleasca si Lupascu!

    Cetatean

    26/01/2011 at 12:16 am

  57. Ma pregatesc sa va las, si miine am o zi lunga. Va spun noapte buna, vise linistite si pline de speranta intr-un inceput de insanatosire a Justitiei.

    Mai e mult pina departe, insa azi s-a facut un enorm pas inainte, speram ca dupa publicarea motivarii deciziei CCR sa nu se faca pasi, ci sa se sprinteze! 🙂

    Cetatean

    26/01/2011 at 12:20 am

  58. Saluttare!
    Dragă Cetăţene,

    1. Îţi împărtăşesc gândurile şi satisfacţia oferită de decizile cruciale ale CCR, date într-un moment de extremis şi cu efecte cutremurătoare pentru sistemul judiciar. S-a deschis o cutie a Pandorei- acea deschidere spre soluţii… cu iz de eficienţă – şi cred că e abia începutul sfârşitului eternităţii suverane a parveniţilor judiciari din tagma Săndeilor de profesie.

    2. Am avut şi al doilea motiv să-mi fac cruce, după ce am văzut cum mi-ai atribuit un mers după o pildă din Evanghelie. Se pare că m-am deplasat ca somnambulul şi n-am mai apucat să mă trezesc în cunoştinţă de cauză, măcar să mă fi documentat cu inculpata frază nevinovată.

    3. Hotârărea senatului de validare a listei cu noii cesemişti stă de şase. Fiind declarată neconstituţională în întregime, impune realegerea a şase membri: cei 3 adormiţi în prelungire şi ceilaţi 3 milogi insistenţi, băgaţi în treabă unde nu le mai fierbe oala. Desfiinţarea ambelor categorii de impostori poate oferi un alt raport de forţe în CSM şi un mic pas pentru îndreptarea sistemului judiciar… ceva mai aproape de normalitate. Doamne-ajută! 🙂

    Felicitări pentru prezentarea entuziasmantă, febrilă şi căutătoare de adevăr. De data asta e loc de optimism.

    PS: Îmi cunoşti gândurile despre preformanţa doctoratului tău adevărat, din mesajul trimis prin mail zilele trecute; nu mai spun nimic acum, ca să nu stârnesc bandele cu benzi desenate.

    Băşcăliosul

    26/01/2011 at 12:26 am

  59. Mister B., saluuuuuut! 🙂

    Ma bucur tare ca te vad optimist de data asta! 🙂

    Las’ ca iti explic eu altadata despre fraza din Evanghelie pe care ti-am atribuit-o, desi tu nu ai avut-o in veddere. E doar interpretarea mea.

    Avem de asteptat motivarea, insa de data asta cu speranta, pentru ca CCR a lovit tare exact acolo unde baietii isi pregateau baza de vot: atit in sandei, cit si in rezerva lor de 3 pupili.

    Cetatean

    26/01/2011 at 12:44 am

  60. Hai ca de data asta chiar fug, ca pic de somn.

    Mister B, azi au fost nu trei, cu 6, ba chiar 7 (cu Alistar) ceasuri rele pentru Sandei! 😈

    La cite postari ne-au iesit de sub degete, meritam sa dormim o noapte putin mai linistiti cind ne gindim la viitorul Justitiei in Romania.

    Noapte buna! 🙂

    Cetatean

    26/01/2011 at 12:55 am

    • Da, cu a doua decizie, se poate spune că e vorba de cei 7 pitici cu faţă albă ca zăpada. Chiar dacă „repzentantul societăţii civile” nu va fi desemnat prin alte alegeri ci prin altă ofertă… neutră până la Dumnezeu, rămâne să sperăm că nu o să ne mănânce din nou sfinţii.

      Băşcăliosul

      26/01/2011 at 1:08 am

      • Cei 7 mucenici în freză. 🙂

        Băşcăliosul

        26/01/2011 at 1:20 am

  61. buna dimineata
    @cetatean-felicitari
    multumesc pentru clarificarile si evaluarile dvs

    cghinea de zile mari
    http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/a-se-slabi-cu-onoarea-militara-214532.html

    intamplator

    26/01/2011 at 1:14 am

  62. neata,

    de remarcat faptul ca cel/cei care au intocmit sesizarea la CCR din partea PDL au fost de data asta jos palaria.

    skorpion

    26/01/2011 at 7:24 am

  63. Buna dimineata! 🙂

    Asa este, insa cred ca au muncit mai multi. Si au depus sesizarea imediat, la o zi-doua dupa. Pe de alta parte, stilictic vorbind, sesizarea nu e „fluida” si „frumoasa”la citit, ci da impresia de „foc de voie” tras in toate partile pentru a fi cit mai eficient. Emana impresia de soliditate, dar o soliditate rugoasa si aspra, nu soliditatea subtila a unui interpret versat, ci solididatea unui interpret exasperat de nerecunoasterea unor evidente si care zvirle argumentele ca bolovanii, unul dupa altul.

    Cetatean

    26/01/2011 at 7:48 am

  64. Buna dimineata!
    Ma bucur ca,in sfarsit,si-au pus capetele la treaba si au facut sesizarea in asa fel inat sa convinga, macar in ceasul al 12-lea.Important e ca au gasit argumentele si ca au castigat o reduta.Ca nu au mai dat senzatia de neputinta.
    Dupa ziua precedenta,chiar era nevoie de o veste buna.

    ela

    26/01/2011 at 8:23 am

  65. Bună dimineața Dr C & Mister B! 🙂

    Urări de bine si felicitări pentru rezultatele efortului vostru de a-i arăta pe săndei și „semințele” lor otrăvite așa cum sunt cu adevărat!
    Mi-ați redat speranța ca poate cei doi juniori ai mei nu se vor mai speria de Ro și nu se vor împrăștia prin lume!

    Toate cele bune! 😀

    oldhashu

    26/01/2011 at 8:27 am

  66. Felicitarile mele sincere Dl. Dr. Cetatean. Atat pentru munca recunoscuta recent cat si pentru cea benevola de aici.

    Huitzilopochtli

    26/01/2011 at 8:30 am

    • Salut si merci! Nu e nimic mai frumos decit efortul pentru dreptate si adevar, alaturi de oameni in care crezi sau pentru oameni care cred in aceleasi idealuri.

      Cetatean

      26/01/2011 at 8:34 am

  67. Salutare, Hashule, si multumirile mele, in numele lui Mister B, pentru vorbele frumoase (el e capul „rautatilor” anti-sandelice 😉 ). Semintele alea otravite de la CSM au facut de-a lungul timpului multe vlastare care au sugrumat justitia, ieri CCR a dat o secure nimicotare in radacina, acum asteptam operatie de scoatere a ei, in motivare.

    Ela, ai dreptate, senatorii PDL s-au intrecut pe ei si au reusit sa convinga Curtea. Eu sunt tare curios daca intr-adevar mos Predescu a votat impotriva Sandeilor, nu ii vad pe Toader, Cojocaru sau Gaspar votind pentru inlaturarea sandeilor. E doar impresia mea.

    Cetatean

    26/01/2011 at 8:33 am

  68. Buna dimineata,
    am dormit bine!
    Am citit cate ceva despre protestele opozitiei. N-am descoperit daca celebra doamna Pivniceru si-a spus parerea, ca de obicei tuna si fulgera despre „prezident” dar aici se pare a cam amutit. Parca nici doamna Costiniu n-a suflat inca nimic, vin vremuri grele pentru sotul sau iubit.

    cedric

    26/01/2011 at 8:53 am

    • D-na Costiniu a fost de acord cu Presedintele! Am vazut-o eu la TV,nu stiu pe ce post.A spus „intr-adevar,trebuie respectata hotararea Curtii” trebuie sa ne supunem hotararii curtii”.
      Prietenii stiu de ce.
      Tare mi-a placut!

      ela

      26/01/2011 at 8:57 am

  69. […] Decizia Curţii Constituţionale, cu efect asupra alegerilor pentru CSM, generează o problemă juridică interpretabilă, dar previzibilă, motiv pentru care chiar Consiliul a analizat-o înainte de şedinţa de constituire, fără a ajunge însă la o concluzie. Curtea Constituţională a decis, marţi, că hotărârile Senatului de validare a celor 11 membri ai noului CSM, precum şi a celor doi reprezentanţi ai societăţi civile în Consiliu – Victor Alistar şi Corina Dumitrescu – sunt neconstituţionale, acceptând sesizările PDL în acest sens. Efectul imediat este cel al anulării alegerilor pentru funcţia de membru al Consilului Superior al Magistraturii. În linii mari, aceasta înseamnă că, momentan, existenţa actualului CSM este discutabilă, în condiţiile în care mandatul foştilor membri ai CSM a expirat în 12 ianuarie. Mărul discordiei a fost posibilitatea exercitării unui nou mandat de şase ani de către judecătorii care deja au exercitat unul. Discuţiile i-au vizat pe judecătorii Lidia Bărbulescu şi Dan Lupaşcu, precum şi pe procurorul Dan Chiujdea – aleşi în 2004 pentru un mandat de şase ani şi desemnaţi pentru un alt mandat la alegerile din 2010.La două săptămâni de la constituire, CSM a aruncat în sfera juridică problema legată de procedura de promovare a magistraţilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după o serie de controverse şi de discuţii iscate în timpul audierilor programate pentru cei care urmau să fie desemnaţi pe locurile vacante de la instanţa supremă. Cei care au criticat atitudinea noilor şefi ai CSM faţă de candidaţi au fost o parte dintre cei a căror prezenţă în noul CSM a fost contestată, respectiv judecătorul Dan Lupaşcu şi cei doi membri ai societăţii civile din CSM, Corina Dumitrescu şi Victor Alistar. (Sursa:Mediafax) Vezi analiza lui @Cetatean legata de acest subiect! […]

  70. Buna Dimineata la toata lumea 🙂

    Postare noua!

    Cine nu poate accesa direct noua postare este invitat sa o faca prin acest link direct!

    Theophyle

    26/01/2011 at 9:13 am

  71. sper din toatä inima, ca acest CSM, sä fie asanat.

    acum cei care nu au nici un drep de a fii acolo, au obräznicia, sä spunä cä e comandä politicä.

    theo

    26/01/2011 at 10:18 am

  72. azi dim. am väzut un comentariu, excelent,

    a dl.PÄTRÄSCONIU LA TVR

    IAR LA OTV,dim.

    „afarä, sä plece bäsescu si boc, sä iasä toatä lumea pe stradä , a fost adusä o fetitzä de 10 ani,”

    mama era in spate si sufla ce sä spunä, comentatorul se amuza..

    CINE SÄ VINÄ: …… VADIM

    ASTEA SUNT EMISIUNILE ZILNICE; A CELUI CARE FACE PARTE DIN GASCA – COALITZIEI TICÄLOSITE

    zilnic inafarä de prostitutzi, santaj,, aratä cat de grav , sunt bolnavi cei din otv-

    mä intreb, unde este CNA????????

    theo

    26/01/2011 at 10:27 am

  73. […] Pentru lamuriri apelati cu incredere acest link Politeia. […]


Comentariile sunt închise.