Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Cronica unui proiect esuat – 1

  Pactul „pentru Romania”, care trebuia sa atenueze efectele crizei economice asupra tarii este un proiect esuat total. Politic, economic si social. Alianta PDL-PSD nu a fost eficienta nici macar o luna de la semnarea pactului intre cele doua partide. Lipsa de eficienta poate fi pusa pe seama multor lucruri, sunt insa doua cauze principale. Prima, consta in calendarul extrem de apropiat al alegerilor prezidentiale, care au pus in fata pe conducatorii de facto ai partidelor din alianta, presedintele Basescu si Mircea Geoana, care se doreste prezidentiabil. A doua cauza este slabiciunea incredibila de care da dovada PDL-ul condus de PM. BOC in fata atacurilor fatise ale PSD-ului duplicitar, care in parlament se aliaza cu PNL-ul in nebunia comisiilor parlamentare, care toate investigheaza ministrii PDL. Dna. Ritzi isi merita soarta, nici macar o lacrimioara pentru contabila din Valea Jiului, care a crezut ca jobul de ministru o indreptateste sa-si permita totul, inclusiv impartelile banului public dupa criteriile „asa vrea eu”; insa de aici si pana la anchetarea cheltuielilor bugetare ale unui minister, cheltuieli facute transparent si cu acte postate pe situl ministerului (bune, proaste – vom vedea dupa rezultate) distanta este enorma.

atinge

Credit pentru ilustratie maestrului Hultan , vizitati situl lui pentru mai multe, la fel de reusite.

Prima intrebare: Cineva l-a intrebat pe Agaton de sanatate in legatura cu proiectele lui grandioase, care includeau Parcul lui Dracu’ care a a migrat prin cateva judete pana a ajuns la Dracu’. Am auzit de vre-o comisie parlamentara in legatura cu aceasta manarie?

PDL-ul nu a reactionat si nici nu va reactiona la aceste manevre, in care el este la guvernare intr-o coalitie cu un partid care se afla la putere la impartit banii in teritoriu si in opozitie, in parlament terorizand ministri PDL, colegii de coalitie.

Dle Boc, dumneavoastra intelegeti ce inteleg eu, un simplu bloger, fara dichisurile matale informative. 

A doua intrebare: Deoarece este clar ca suntem in plina criza, fara prea multe sanse de scapare usoara, la ce naiba vorbiti voi de micsorare a administratiei publice fara sa o puteti face – ca sa ma enervati aiurea pe mine (si inca cateva zeci de mii ca mine) care v-am votat. Cum a zis marele profet Clint Eastwood – “if you want to shoot, shoot don’t talk.”

A treia intrebare: Ai la economic, doi oameni de-ai tai, desi sunt extrem de rezervat cat de portocalii sunt Videanu si Pogea; parerea mea ca saracii poate sunt portocalii, dar au sange rosu cu miros de trandafir, si daca tot crezi ca sunt ai tai, de ce naiba nu le tai partenerilor tai simpatici macaroana in teritoriu?

Dle Boc, in jocul in care ati intrat nu e bine sa primesti fara sa dai inapoi.

In postarea viitoare vom continua sa vedem daca cei care i-am votat, fac ceva pentru noi sau fac mai totul pentru ei.

Written by Theophyle

08/08/2009 la 12:01 am

Publicat în Guvern, Politice - Rau

Tagged with , , , , ,

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. servus Teofil

    🙂

    Foarte buna initziativa ta de a pune la dispozitzia doritorilor, un loc ‘de dat cu capul’ pe teme daca nu neaparat politice, macar de interes cetatzenesc.

    Nu intru acum, in substantza postarii tale, care cuprinde citeva intrebari de mare acuitate.

    Incerc numai sa reamintesc faptul, ca la ultima revizuire a constitutziei, ( stim cum a fost adoptata – in decurs de doua zile – cu fraude care ar putea sa constituie subiect de manual politic ), ideea principala a iorgovanului, a fost decuplarea alegerilor parlamentare, de cele prezidentziale.
    Pentru ca se miza pe faptul ca nastase, va cistiga, SIGUR ! Manevra asta, nu le-a iesit.
    A iesit presedinte la o diferentza destul de mica, basescu.
    Din acel moment, peste Romania, s-a pravalit iadul ‘crizei politice’.
    Sa ma explic. Ideea lor (psd) a fost ca nastase nu avea cum! sa devina noua locomotiva electorala a psd, in lipsa iliescului; era si este, atacabil, pe buna dreptate; stim de ce; deci, nastase, ar fi trebuit sa aiba macar un an in plus de mandat prezidentzial, timp in care ar fi putut sa re-tzina controlul pe toate pirghiile puterii. Stim de ce.
    Repet, nu le-a iesit! A fost ales basescu; care a crezut, ca functzia prezidentziala chiar este trambulina catre un soi de ‘factotum;. E ??? Nu prea.Cam tot ce a incercat sa faca, a esuat prin grija ‘baietzilor’.

    Pentru ca baietzii, in momentul in care au vazut ca basescu , incearca ‘sa iasa din front’ si sa condamne! sistemul, s-au regrupat agresiv. A urmat suspendarea, scoaterea pdl de la guvernare, guvern minoritar, care stim ce a facut …

    Cam asta incerc sa spun; faptul ca urmarea revizuirii constitutziei, este motivul pentru care de ani buni de zile, in Ro se petrece orice, in afara de ce ar trebui.
    Mie mi se pare ca restul, chiar daca nu sunt temne secundare, de aici provin.

    Scuze pentru aceasta prea lunga postare. Sper sa nu recidivez.

    tibi

    08/08/2009 at 1:28 am

  2. @tibi ,

    Salut, extrem de pertinenta analiza ta. Este absolut clar ca suntem in mijlocul unei crize constitutionale care poate fi rezolvata numai prin revizuirea constitutiei actuale, si implicit redefinirea prerogativelor puterilor statului.

    astept comentariile tale si poate postari in aceste subiecte de interes civic. multzumesc pentru acest prim comentariu 🙂

    bibliophyle

    08/08/2009 at 7:17 am

  3. Buna ziua si buna sa va fie inima!
    😆

    maya

    08/08/2009 at 10:15 am

  4. @maya, servus 😆

    bibliophyle

    08/08/2009 at 10:16 am

  5. Theo-Phyl
    🙂
    salut cu mare placere aceasta noua initiativa a ta!
    Deci „haide la lupta cea mare” 😆
    Depinde numai de noi sa o cistigam! 🙂

    maya

    08/08/2009 at 10:17 am

  6. @maya, facem tot posibilul, nu? 🙂

    bibliophyle

    08/08/2009 at 10:18 am

  7. Cu 2000 de km prea la Est, sintem in Europa!Hai sa ne urnim din loc
    🙂

    maya

    08/08/2009 at 10:19 am

  8. Theo-Phyl
    🙂
    Plec sa imi pregatesc „armele”! 😆 😆 😆

    O zi buna in continuare! 🙂

    maya

    08/08/2009 at 10:20 am

  9. @may – o zi buna, si cu spor 😆

    bibliophyle

    08/08/2009 at 10:21 am

  10. Cred ca T.Basescu „a gresit” fata de „baieti” nerespectindu-le
    „planul”! Adica o data voi, o data noi!

    Un sistem numai din interior se poate reforma;numai cineva care „vede” unde-i buba,poate sa o extirpe!Presedintele stie asta!

    Traian Basescu a crezut,de buna credinta, odata vazut in fruntea statului ca poate sa faca „tratamentul” astfel: el sa fie „medicul”,iar aliatii,”asistentele”.

    Din pacate, unii „aliati” au intors spatele,iar altora nu le pasa numai de ei! Sa cistige bani si putere cit China;parca ar duce ceva pe lumea cealalta!

    Sigur este faptul ca sintem un stat „de asistati” si nu de „aliati”! Unii dintre cei mai mari „ASISTATI” sint in top 300 de unde controleaza si manipuleaza cu „virf si indesat” (si)prin mass-media!

    Sarcina noastra este grea,dar nu imposibila;trebuie sa aratam ca ne-am saturat de aceasta intreaga mascarada si ca ne-a ajuns cutitul la os. Si la propriu si la figurat! 😦
    Sa facem (si)noi „tratamentul” si sa aratam ca ne pasa ce se intimpla cu tara aceasta.

    Sintem datori copiilor si nepotilor nostri! 🙂

    maya

    08/08/2009 at 10:50 am

  11. tibi
    😆
    Servus!

    maya

    08/08/2009 at 10:51 am

  12. Acum chiar ca plec! 😆

    Pe cai ca se filmeaza! 😆

    maya

    08/08/2009 at 10:51 am

  13. @tibi, servus 🙂

    bibliophyle

    08/08/2009 at 11:02 am

  14. servus maya
    servus Teofil

    & ALL

    🙂

    tibi

    08/08/2009 at 1:05 pm

  15. La tema

    ‘Pactul pentru Romania’ nu avea cum sa reuseasca, dintr-un motiv extrem de simplu : e mincinos incepind cu titlul, sub care se ascunde pur si simplu, teama politicienilor de a transa hotarit linia politica pe care ar trebui sa mearga Romania. Ori catre civilizatzia vestic-atlantica, ori catre pseudo-democratzia mimata de neo-mafiotismul de tip rusesc.

    La alegerile parlamentare de anul trecut, mi-a fost dat sa traiesc cea mai crunta dezamagire pe care mi-o puteam inchipui ! Nici acum nu pot sa-mi explic, de ce acelasi electorat care il repunea pe basescu in drepturi, cu un covirsitor 75 % , a votat pentru reprezentantzii celor 322 intr-o proportzie naucitoare : 33 % pentru pdl, iar restul! pentru mizerabila gasca de profitori, care au cautzionat un guvern minoritar de prada si de indelung gindita subminare a intereselor Romaniei pe termen mediu, catre termen lung. Faptul ca partiduletzele extremiste, nu au mai prins pragul electoral, a fost o prea palida consolare. A avut grija acelasi electorat, ca ulterior sa mai traga o palma pe obrazul cit de cit European, al Romaniei, trimitzindu-i pe reprezentantzii acestor partide, la Bruxelles !!

    Abia prin ‘pactul pentru Romania’ avea sa se dovedeasca anvergura politica a presedintelui : a crezut ca poate face pact cu dusmanul de moarte, oferindu-i o bucata din felia guvernarii. Rezultatele se vad : psd+felix se comporta ca un veritabil partid de opozitzie, iar anvergura politica de PM a domnului Boc se vede de la mare distantza : 0 barat ! In aceste conditzii, promovarea la rang de ministru a unor persoane fara nimic vizibil in CV-ul propriu, se inscrie pe aceeasi linie a lipsei de orice viziune politica. Merge si asa! este litera de lege in Romania asta pe care unii se mai incapatzineaza sa o iubeasca neconditzionat. Ce ne asteapta ? Vom vedea ! 😦

    tibi

    08/08/2009 at 1:05 pm

    • @tibi, adevarat. Din nefericire am intuit rezultatele. Stiu ca acuma eu fac o „autopsie,” dar cred ca lucrurile trebuie expuse ordonat – pentru a fi intelese (mai bine) si de alti oameni de bine.

      bibliophyle

      08/08/2009 at 1:14 pm

  16. Na! ca am recidivat cu o postare luuuunga ! 🙂
    Promit sa nu mai fac ! 🙂

    tibi

    08/08/2009 at 1:09 pm

  17. @tibi, dupa cum sti eu citesc si sunt absolut sigur ca mai toata lumea citeste, tu chiar ai ce spune 🙂

    bibliophyle

    08/08/2009 at 1:12 pm

  18. Teofil

    Multzumesc !

    Probabil ca am ce spune, pentru ca se stie ca bucuria sau satisfactzia nu au nevoie de prea multe cuvinte!

    Necazul si amara dezamagire insa… necesita verbiaj !

    Am mai spus : Anul viitor va fi cumplit !
    Parlamentarii mai au trei ani de huzureala, in care aproape nimic nu ii poate dizloca de pe scaune.

    Cheia crizei politice se afla numai aparent! in alegerile prezidentziale! Indiferent de rezultat, se va declansa batalia finala pentru puterea absoluta. A celor 322! Miza va fi postul de PM! In guvernarea caruia, vor fi organiuzate alegerile urmatoare pentru parlament! 😦

    Sper sa ma insel …

    tibi

    08/08/2009 at 1:23 pm

  19. nu cred ca te inseli. Soarta noastra, a tuturor este adevarat dependenta de rezultatele alegerilor la toamna-iarna, si TOTUL depinde de doua lucruri:

    1. procentele de participare la urne ale electoratului (in special cel urban)

    2. nivelul de intelegere a masivei campanii de dezinformare care a inceput acum 2-3 luni si v a continua pana la alegerile la presedentie.

    bibliophyle

    08/08/2009 at 1:32 pm

  20. Teofil

    Asa E ! Din pacate.
    Plus de asta, sa nu uitam ca in mina psd se afla toate organizatziile sindicale. Ma astept la masive miscari de revendicare. Pe acest fond, electoratul cit de cit educat, probabil ca va sta acasa, la caldurica ! 😦

    In fine. Sunt prea catranit acum. Revin mai pe seara, poate un pic mai otimist. 🙂

    Pofta buna !

    🙂

    tibi

    08/08/2009 at 2:08 pm

  21. si tie tibi, ne auzim 🙂

    bibliophyle

    08/08/2009 at 3:05 pm


Comentariile sunt închise.