Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Poate Dumnezeu o să-i ajute!

Situatia in general  pe ambele maluri ale Atlanticului arata foarte rau. America a intrat intr-o stare de deflatie pe care  nu o intelege inca si nici nu stie  cum sa o trateze. Irlandezii sunt intr-o situatie in care orice hotarare ar lua ea va agrava o situatie deja serioasa. Daca salveaza bancile, nu vor mai avea bani la buget sa-si sustina eforturile de a reinvigora economia, daca nu le salveaza situatia poate fi la fel de grava. Portughezii, desi au o economie mica, fac parte insa din zona Euro la fel ca si irlandezii, dar si la ei lucrurile stau destul de prost.

Spania a ajuns la un nivel de somaj de aproape 20%, Franta se lupta cu ea insasi, iari sindicatele de la Roma incearca sa pastreze beneficiile castigate in ultimii 10 ani. In acest timp, Berlusconi isi pierde aproape in fiecare saptamana cate un demnitar acuzat de coruptie  pe drumul unor noi alegeri.

Singurii care fac treaba sunt nemtii si britanicii. Nemtii fac afaceri cu oricine are  bani, de la rusi pana la iranieni,  incercand sa-si reduca deficitul bugetar pe orice cale. Britanicii, fara multa vorbarie, au facut dintr-o lovitura ce ne scremem noi sa facem de vre-un an si ceva – vor micsora sistemul bugetar cu 25%, sindicatele au tot dreptul sa protesteze, guvernul isi face treaba si nimanui nu-i trece prin cap sa invinuiasca pe regina sau sa incerce sa-l  demita pe Premier, fara a avea o majoritate parlamentara.

Lumea va cunoaste pentru prima data o noua forma de inflatie / deflatie, biflatia! Adica cresteri  intr-o categorie de preturi, cele de uz curent (alimente in special) si scaderi la marfurile de folosinta indelungata (auto, electrocasnice, imobiliare).

Deoarece, ca de obicei politicienii nu sunt de vina, pentru ca ei au fost alesi democratic, ramane elctoratul de peste tot sa sufere ponoasele.

Deocamdata, cineva inventiv in SUA a pus la dispozitia optimistilor o linie directa spre Dumnezeu. Poate daca ne rugam ne ajuta Domnul sa iesim din criza. Deoarece in poza alaturata arata cum credinciosii tuturor religiilor sunt invitati sa-l contacteze ma intreb cam cine ar raspunde la centrala pentru diferitele religii. Situatia este grea peste tot, singurul lucru ramas este putin umor! Din asta avem buget nelimitat, sper!

P.S. Postarii noi si pe Politeia Digest (foarte interesanta) si pe Contributors.ro.

 

Written by Theophyle

11/10/2010 la 3:08 pm

131 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cred ca se apropie momentul in care se va recunoaste deschis ca Europa are douam sau mai multe viteze. Vieyza celor care produc mai mult decit consuma si viteza celor care consuma mai mult decit produc si traiesc pe credit. Cind va fi cert ca lucrurile sunt la scara europeana infinit mai grave decit a fost cu Grecia, euro va ramine doar moneda celor care si-au facut curat in finante si au incetat sa traiasca pe credit.

    Cetatean

    11/10/2010 at 3:16 pm

    • asta e sfirsitul uniunii europene

      intamplator

      11/10/2010 at 3:31 pm

      • nu stiu daca este sfarsitul, si sa divortezi este greu. Cred ca va fi mai degraba o diferentiere!

        Theophyle

        11/10/2010 at 3:55 pm

  2. Poza cu prayer booth este minunata. Degeaba, americanii astia, si oricite defecte se cauta si se pot gasi, sint nemaipomeniti la gaselnite. Sint curios daca rugaciunea e pe gratis sau e cu introducere de monezi?
    Asta e puterea americii: daca sint cumparatori, negresit va apare si un vinzator care sa suplineasca cererea. Fiind asta un blog de teme politice, ca sa fac o comparatie la noi ar fi o mare cerere de alt soi de politician. Dar nu stiu cum se face ca nu apare nici un vinzator. Poate ar trebui sa importam niste americani?

    Aha

    11/10/2010 at 3:27 pm

    • Aha salut – un quarter, ca deobicei pentru orice local call 🙂
      Dumnezeu este aproape de fiecare enorias. Desteptii sunt Verizon! Poti sa-l contactezi pe Dumnezeu deocamdata in 12 limbi. Romana nu este!

      Theophyle

      11/10/2010 at 3:51 pm

  3. 1. parca pe cele doua maluri ale pacificului ar arta mai bine!
    california e cum e
    china:eu nu cred in viabilitatea sistemului chinez pe termen lung:ori va duce la anarhie ori la o dezordine mondiala;la limita ,dezvoltarea chineza seamana un pic cu cea a germaniei intre 33-38

    2. telefonul direct la dumnezeu:nu stiu de ce am senzatia ca va fi folosit in curind de guvernatorii bancilor centrale si vor veni cu solutia lui dumnezeu=keynes,TIPARNITA DE BANI
    sa mai adune niste asset-uri bancile si fondurile de investitii-inca nu s-a atins limita de jos la real estate in us,stagnarea din ue ,vinzari masive in spania si irlanda;
    dupa mine e o chestie de 12-36 luni si vom avea o inflatie ca in anii 70

    intamplator

    11/10/2010 at 4:41 pm

  4. Eu zic ca prea cintam prohodul UE. Fac o comparatie din pozitia unui observator extern fara pregatire in stiinte politice. Comparatia o fac cu Elvetia. Sistemul este surprinzator de similar. Avem un numar de cantoane, fiecare canton are constitutia si anumite legi specifice. Fiecare canton are regimul de taxe care il vrea. Sint cantoane de limba franceza, germana, italiana, toate considerate oficiale asa ca cetateanul are dreptul la documente in oricare din cele trei limbi doreste. Avem o moneda unica, francul elevetian.
    Sint cantoane care incurajeaza productia si firmele, cantoane care incurajeaza turismul, cantoane care incurajeaza doar circulatia de bani. In general treaba asta se face prin politici fiscale.
    Taxele merg in mare parte la cantonul de resedinta, un mic procent merge la centru.
    Tot mereu este cite un canton care are probleme fiscale. Se intind mai mult decit le este plapuma cu chestiile obisnuite: cheltuieli de la buget fara acoperire. A disparut francul elvetian? S-a rupt Elvetia in bucati pe chestii de limba sau religie? A inceput banca nationala elvetiana sa tipareasca bani (inflatie) ca sa acopere cite un canton codas? Nici gind.
    Cantoanele cu probleme financiare incep prin a lua niscai masuri de austeritate si masuri de crestere economica. In cel mai rau caz, primesc un imprumut de la guvernul federal (adica de la celelalte cantoane), imprumut pe care il returneaza.
    UE nu e inca la sistemul elvetian, dar am impresia ca acolo undeva ar fi tinta. Am inteles ca asa s-a procedat si in cazul Greciei. Nu le-a dat nimeni bani de-a moaca. Au primit imprumut de la UE si FMI si trebuie sa ia masuri sa-si organizeze bugetul in consecinta.
    Asta e calea si pentru UE. Au irlandezii probleme, nu o sa se apuce acum banca centrala sa tipareasca caciuli de euro sa-i distribuie. Daca e nevoie se da un imprumut. Nu roicum, ci ca in cazul Greciei,cu conditii de asanare a cheltuielilor. Pe care irlandezii sa-l returneze cind isi revin.
    Povestile cu circurile sindicale sint insa, alta poveste.

    Aha

    11/10/2010 at 4:42 pm

  5. Salutare!
    De la spovedania pe messenger până la convorbirea cu unul ca Dumnezeu Vasile sau Ion, e doar un mic pas pentru om, dar un salt uriaş pentru omenire.
    Când te omeneşte Ion, nici dracu’ nu te mai scoate din deceniile pierdute.

    Băşcăliosul

    11/10/2010 at 4:46 pm

  6. Ei, ce aflu pe hotnews: Vajnica opozitie nu are destule televiziuni. Pur si simplu irealitatea si antenele nu sint suficiente, asa ca mai trebuie o televiziune, de data asta exclusiv pentru Patriciu. Pai ce, numai Vantu si Voiculescu sa aiba din astea, adica el Patriciu e mai prost?
    Deci Patriciu a cerut licenta pentru AdevarulTV. Stie el de ce l-a angajat pe Sassu, asta are experienta sa puna benzi sonore cu huiduieli la orice imagini cu Basescu. Sau cu ce credeti ca se va ocupa (si) televiziunea asta?
    Observati folosirea cu indirjire a numelor care sa dea impresia de o prezentare cit mai corecta: Realitatea, Adevarul.

    Aha

    11/10/2010 at 4:53 pm

    • Sal! Patriciu are nevoie de un post tv pentru a- si promova noaua afacere cea cu mic.ro. probabi mai tineti minte reclamele cu petrom service…

      Andrzej

      11/10/2010 at 5:51 pm

    • Nu exista obligatia de a plati inainte de toate datoriile catre stat ?
      „Oamenii de afaceri” pot sa acumuleze la infinit impozite si taxe neonorate ? Este un vid de legislatie sau o bataie de joc si o jubilatie fata de toti si toate ?
      Cinism suprem, apelatiile de adevar si realitate !

      regine

      11/10/2010 at 9:19 pm

  7. Ma intreb daca serviciul asta de Hotline a fost optimizat din punct de vedere al costurilor si deci externaliat in India. 🙂

    underscore

    11/10/2010 at 5:07 pm

    • underscore salut 🙂
      nu draga, este „loco”. iti spui rugaciunea, primesti un numar de inregistrarere si dupa 24 de ore cu numarul respectiv si inca un quarter (25 de centi) primesti o binecuvantare in formatul relgiei respective.

      Theophyle

      11/10/2010 at 5:11 pm

  8. Am si eu o idee, luata de la americani. Noua ne trebuie o „Aritmetic booth”, sau „Logic advice Booth” plasate undeva prin parlament sau chiar la studiourile irealitatilor.
    Acuma ce declara Ponta:
    1. Nici pesede nici penele nu mai participa la sedintele camerei deputatilor pina cind Anastase nu-si da demisia
    2. Ponta va propune nenumarate schimbari la legea pensiilor, ca de aia a foat retrimisa.
    3. Ponta si Crin pun zilele astea de o motiune de cenzura.

    Sar peste lacunele lui Ponta in materie de ce si cum cu legile retrimise. Dar nu vede nimeni o contradictie flagranta intre punctul 1 si punctele 2 si 3?

    Aha

    11/10/2010 at 5:28 pm

    • Nu văd unde-i contradicţia, odată ce ăştia se contrazic permanent. 🙂

      Băşcăliosul

      11/10/2010 at 6:02 pm

    • Bascaliosul are dreptate …
      Contradictia apare atunci cand, in general, esti coerent. Cand te contrazici tot timpul, incoerenta este, de fapt, coerenta 🙂

      Lucian

      11/10/2010 at 6:08 pm

  9. salve si bonsoir,

    dar ateii unde se roaga?
    🙂

    cioca-boca ponta….
    deci: no comments la prostiile lor.

    nu le pasa de tara, de locuitorii sai, lor sa le mearga bine si sa-l dea jos pe basescu.
    al dracului pirat nu se lasa dus.
    😛

    skorpion

    11/10/2010 at 6:08 pm

  10. Salut din nou! 🙂

    Cine vrea sa vada pe 14 si pe 15 octombrie un tablou cu natura moarta intitulat „Sandei dezbatind despre independenta Justitiei” este rugat sa citeasca aceasta stire:

    http://www.juridice.ro/123386/ultima-sesiune-de-dezbateri-pentru-alegerile-csm-va-fi-transmisa-live-pe-juridicero.html

    Cetatean

    11/10/2010 at 6:15 pm

    • Fiecare candidat va avea la dispozitie 5 minute pentru a prezenta programul pe care doreste sa-l implementeze in cazul in care va fi ales ca membru CSM.

      5 minute nu este prea putin???
      inteleg logica alocarii a doar 5 minute, dar in acelasi timp inclin sa cred ca zarurile, in mare, au fost aruncate!

      skorpion

      11/10/2010 at 7:59 pm

      • Skorpi,
        Ai încercat vreodată să vezi cât de greu este să minţi 5 minute continuu? 🙂

        Băşcăliosul

        11/10/2010 at 8:07 pm

        • mister B,

          cinci minute nu este chiar asa de greu;
          si eu as putea!
          daca as vrea!
          🙂

          skorpion

          11/10/2010 at 8:11 pm

        • Bascaliosul
          😆
          Servus!

          Vorba cintecului – minte-ma dar minte-ma frumos!
          😆

          Ps:exista si situatii limita in care esti nevoit sa mai dai cu minciunica!

          maya

          11/10/2010 at 8:18 pm

          • Servus, Maya!
            Sunt minciuni foarte urâte şi vopsite atât de frumos încât îţi iau ochii, nu doar urechile. 🙂

            Băşcăliosul

            11/10/2010 at 8:35 pm

            • Bascaliosul
              😆

              De acord cu tine;dar vai si de minciunile care „iau” mintzile!

              Unii ajung la etapa in care nu sint capabili sa recunoasca in propri-i ochi ca se mint chiar si pe ei.

              maya

              11/10/2010 at 8:49 pm

  11. gainarul asta e cumva vreun on politc si eu -am aflat???
    am senzatia ca isi da seama ca se stringe latul
    dupa aia cu 3 luni acum asta
    isi pierde controlul tipul;s-o fi facut vreun deal cu popa?
    ce” m-as ride”

    Sorin Ovidiu Vîntu: „Vorbim aici despre un dosar politic, nu despre unul penal

    intamplator

    11/10/2010 at 7:46 pm

    • Toţi inculpaţii, puşcăriabilii şi puşcăriaşii au dosare politice. Înainte de comiterea infracţiunilor aveau în cap o altă politică.

      Băşcăliosul

      11/10/2010 at 7:54 pm

      • a furtului

        precis exista partidul hotilor,insa au uitat sa-l inregistreze la tribunal

        intamplator

        11/10/2010 at 8:03 pm

        • partidul hotilor exista, dar functioneaza in…ILEGALITATE precum pcr-ul inainte de comunism.
          🙂

          skorpion

          11/10/2010 at 8:04 pm

          • skorpion

            De aceea dosarul lui SOV este un dosar politic,iar el un dezident 😉

            A candidat cumva oficial SOV la presedentie,primarie,
            parlament si noi nu am aflat?

            maya

            11/10/2010 at 8:12 pm

            • maya, au candidati altii in locul lui,
              de exemplu, prostanacul geoana, dar a luat-o in barba
              🙂

              skorpion

              11/10/2010 at 9:03 pm

              • skorpion

                niste mascarici care cintau

                „de va veni la tine vintu’
                cintind povestea sa amara” 😆

                maya

                11/10/2010 at 9:14 pm

          • O lozinca din perioada 2000 -2004/Academia Catavencu

            „Vacaroiu si cu Vintu’,
            Au furat de-au rupt pamintu’!”

            Vintu’ este aproape dovedit…Vacaroiu? 😉

            maya

            11/10/2010 at 8:30 pm

  12. Justitie Curtea de apel de la Cluj. Stiti voi care, aia cu pensiile. Exemplu edificator:

    http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/santaj-si-presiune-la-curtea-de-apel-cluj-95839/

    Theophyle

    11/10/2010 at 8:06 pm

    • Inca o dovada a incilcitelor itze ale justitiei romanesti!
      Excelent articol!

      maya

      11/10/2010 at 8:26 pm

    • Judecătoarea aia cu pensiile de la CA Cluj, Idriceanu, este nevastă de poliţist. Dacă nu-şi rezolvă problema financiară cu pensia specială din cuibul de nebunii, riscă să o încaseze.

      Băşcăliosul

      11/10/2010 at 8:28 pm

      • Bascaliosul
        😆
        Servus!

        Un fel de „Asta seara dansam in familie”
        sau incasam???

        Penibil,jenibil,infiorator,groaznic, de neimaginat…..

        maya

        11/10/2010 at 8:33 pm

  13. Buna seara si buna sa va fie inima!
    😆

    maya

    11/10/2010 at 8:07 pm

    • Servus maya 🙂

      Theophyle

      11/10/2010 at 8:09 pm

      • Theo-Phyl
        😆
        Servus!

        Hotline to GOD – este probabil singurul loc unde omu’ mai poate sta de vorba cu el insusi si sa-si asculte inima!Asa ca nu cred ca mai este nevoie de translate_T!
        😆

        Pina la urma Doamne,Doamne este in inima noastra!

        maya

        11/10/2010 at 8:16 pm

  14. Salut revoltatilor !
    O informatie bomba aici ! (in italiana)

    http://www.corriere.it/esteri/10_ottobre_11/talebani-base-usa_29ec4ebc-d541-11df-a471-00144f02aabc.shtml

    Nu gasesc o confirmare !

    Ștefan A.

    11/10/2010 at 8:16 pm

    • Stefan A
      😆
      Servus!

      Am incercat sa deslusesc ceva;ideea am „prins-o”!

      maya

      11/10/2010 at 8:34 pm

      • Servus maya
        Astia scriu ca talebanii au pus mina pe o baza americana la granita cu Pachistan . Dupa ce militarii au plecat cu elicoptere si lasind in baza o gramada de arme si echipament . Daca vine confirmata informatia , e primul pas catre „victoria” aleatilor in Afganistan .

        Ștefan A.

        11/10/2010 at 8:45 pm

        • Stefan A

          Grea veste 😦

          maya

          11/10/2010 at 8:52 pm

  15. Buna seara!

    Alo, aloooo!! Dumnezeu??
    Nuuuu, el e ocupat la greu
    Romanii linia au blocat
    Ca tot suna neincetat
    Cum ce vor? sa nu munceasca
    Dara bine sa traiasca
    Eu sunt mana lui dreapta
    Sf Petru ce sta la poarta
    Acum spuneti o rugaciune
    Si va veti simti mai bine
    Dar numarul lui dracu nu-l stiti?
    As vrea niste ‘prieteni’ prajiti

    Creanga

    11/10/2010 at 8:16 pm

    • Creanga
      😆
      Servus!

      Nu Doamne,Doamne-i ocupat
      INIMA noi ne-am blocat!

      maya

      11/10/2010 at 8:40 pm

      • Servus Maya!

        La noi nici dracu nu raspunde
        Pentru deciziile bolande
        Justitia-i de toata jena
        La mafioti duce trena

        Creanga

        11/10/2010 at 8:44 pm

        • Creanga

          La noi
          Justitia nu e zeitza
          E gloaba
          E oarba
          E cotoroantza!

          maya

          11/10/2010 at 8:55 pm

  16. Theophyle,

    In problema pensiilor si a asa-ziselor hotariri de suspendare a recalcularii pensiilor speciale, se va ajunge la CCR, cum s-a mai ajuns odata, in mai 2009.

    Nu exista temei legal prin care o instanta sa decida mentinerea cuantumului pensiilor speciale anumite categorii, exceptindu-le de la taiere.

    Avem decizia 873/2009 a CCR care spune clar ca atunci cind instanta (chiar ICCJ-ul Sandeilor) a decise, atentie, ca abrogarea din lege a unor sporuri salarialer ale magistratilor este neconstitutionala (!!!) si ca statul trebuie totusi sa plateasca acele sporuri (!!!), ICCJ si-a depasit competentele, s-a substitutit atit CCR (verificind constitutionalitatea unei legi) si Parlamentului (repunind in vigoare norme abrogate).

    ICCJ a luat un sut in freza de la CCR, insa spetele judecate (in care judecatorii au cistigat impotriva statului, evident) au ramas ca in tren, adica statul sa plateasca mai departe sporurile. Nu au fost multe, dar au fost.

    Acum, e la fel, numai ca la nivel de instante inferioare: Parlamentul taie pensiile speciale si le face pensii normale si o instanta de judecata uzurpa puterea legislativa si decide ca legea se suspenda.

    Nu exista nici un temei legal pentru ca o instanta sa suspende aplicarea unei legi care taie niste pensii, daca legea aia a trecut de CCR. Nu mai spun ca judecatoarea Idriceanu de la Cluj avea sotul pensionar politist, deci a incalcat nu stiu ce articol care ii interzice sa judece spete in care are un interes prin inrudirea cu una dintre parti.

    Insa in aceasta problema a pensiilor speciale taiate si oprite totusi de la taiere se va lasa cu recurs al Guvernului la ICCJ. Dca recursul la ICCJ nu se va solda cu casarea acelor sentinte prin care instanta din Cluj sau din alta parte se pune scut pentru pensiile speciale, daca deci ICCJ va spune ca se mentin hotaririle instantelor, iese cu tambalau mare la CCR, deoarece ICCJ si instantele odata cu ea a fost somate odata in acea decizie 873/2009 sa nu mai incerce sa se substituie puterii legislative, creind norme de drept (ca de pilda oprirea de la taiere a pensiilor sau acordarea de sporuri care au fost taiate prin lege):

    „In virtutea textelor constitutionale mentionate, Parlamentul si, prin delegare legislativa, in conditiile art. 115 din Constitutie, Guvernul au competenta de a institui, modifica si abroga norme juridice de aplicare generala. Instantele judecatoresti nu au o asemenea competenta, misiunea lor constitutionala fiind aceea de a realiza justitia – art. 126 alin. (1) din Legea fundamentala -, adica de a solutiona, aplicand legea, litigiile dintre subiectele de drept cu privire la existenta, intinderea si exercitarea drepturilor lor subiective.”

    Mai mult: „In ceea ce priveste autoritatea judecatoreasca, reprezentata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, conduita conforma Constitutiei transpare din cele statuate mai sus, si anume exercitarea competentelor stabilite de lege in conformitate cu prevederile constitutionale referitoare la separatia puterilor in stat si, deci, abtinerea de la orice actiune care ar avea ca efect subrogarea in atributiile altei autoritati publice. Prin urmare, Inalta Curte de Casatie si Justitie nu poate sa instituie, sa modifice sau sa abroge norme juridice cu putere de lege ori sa efectueze controlul de constitutionalitate a acestora”.

    Ceea ce fac instantele inferioare acum a facut ICCJ in mai 2009 si a primit una in freza de la CCR. Daca recursul Guvernului la Curtile de Apel si apoi la ICCJ pune iar ICCJ-ul in postura din 2009, si ICCJ-ul nu isi insuseste decizia CCR si caseaza fara drept de apel TOATE deciziile de mentinere a pensiilor speciale, va fi scandal mare, intrucit a fost un precedent si ICCJ nu si-a bagat mintile in cap.

    Deocamdata suntem la nivel de instante inferioare unde isi apara pensiile specialii. Instantele vad ca tea reiau comportamentul aberant al ICCJ din 2009 si se substituie parlamentului.

    Cetatean

    11/10/2010 at 8:40 pm

    • Cetăţene,
      În 2009, CCR nu a desfiinţat hotărârile judecătoreşti de autoacordare a sporurilor; au rămas bune de executat, iar decizia CCR a devenit pentru bună să şters fiecare pe unde vrea.

      Pe acelaşi principiu al faptului consumat irevocabil se poate repeta trăsnaia abuzului Săndeilor, dacă CCR nu se pronunţă înaintea instanţelor de judecată, pentru a se preveni invocarea din nou a neputinţei CCR pentru viitor… în faţa puterii de lucru judecat (anterior).

      Băşcăliosul

      11/10/2010 at 8:54 pm

      • decizia CCR a devenit bună pentru şters…

        Băşcăliosul

        11/10/2010 at 8:56 pm

        • Din pacate, asa e, putera lucrului judecat e mai tare decit puterea legii. 😦

          Cetatean

          11/10/2010 at 9:22 pm

    • Cetatean
      😆
      Servus!

      Romania – tara unde totul este posibil! 😦

      Acum ar trebui cei peste 5 miliolane de pensionari sa iasa sa protesteze!

      Unii din tara aceasta numita Romania sint mai egali decit altii!

      Justitia romaneasca – stat in stat!

      maya

      11/10/2010 at 8:59 pm

  17. Mister B, salut! Nu vazusem ca ai amintit intii tu de incompatibilitatea judecatoarei Idriceanu (postam raspunsul cind tu ai scris tu primul de barbatul ei politist).

    Cetatean

    11/10/2010 at 8:41 pm

  18. Errata: decizia 838 a CCR, nu 873. Am ramas blocat pe 873…

    Cetatean

    11/10/2010 at 8:43 pm

  19. Cetatean

    11/10/2010 at 8:45 pm

    • Era deja timpul;se vede ca altfel nu se poate!

      maya

      11/10/2010 at 9:00 pm

  20. Alta stire la rupere: Interviu cu Nushulica la IRTV de la ora 21. LIVE.

    Cetatean

    11/10/2010 at 8:47 pm

    • Cetatean

      mai „spune” citeceva daca te uiti;stau rau cu emoticoanele 😆 😆 😆

      maya

      11/10/2010 at 9:07 pm

    • China are monopolul minereurilor chemate in literatura de specialitate : paminturi rare . Folosite intens in electronica de consum . telefoane portabile , notebook , tv dar si in munitia de precizie , adica „inteligente” .
      Salut Creanga ! 🙂

      Ștefan A.

      11/10/2010 at 8:57 pm

      • Salutare Stefane!

        Creanga

        11/10/2010 at 9:02 pm

  21. chiar nu as fi crezut ca si la Cluj, in Ardeal domina caracatitza judecatoreasca….

    trist.

    skorpion

    11/10/2010 at 9:00 pm

    • ce credeai scorpi ca Ardealul nu este in Romania 🙂
      Toti sunt la fel. Se exprima diferit. Punct!

      Theophyle

      11/10/2010 at 9:08 pm

    • skorpion

      caracatitza de aceea este caracatitza pentru ca are tentacule 😦 😦 😦

      maya

      11/10/2010 at 9:09 pm

  22. Evenimentul Zilei – la Numarul 6000!
    La cit mai multe! 🙂 🙂 🙂

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-la-inceputurile-evz-iliescu-poezie-si-prezervative-908594.html

    maya

    11/10/2010 at 9:05 pm

  23. La TVR1 – Miron Mitrea cu Livia Dila/D.Turturica

    maya

    11/10/2010 at 9:10 pm

    • Motomanivela e un alunecos ticsit cu vaselină.
      Vântu şi-a retractat previziunile. A zis acum că Băsescu va sta la Cotroceni maximum până în 2014. Nici nu bănuiam aşa un termen generos.

      Băşcăliosul

      11/10/2010 at 9:19 pm

  24. Maya, ThPH,
    speram si eu, sa fie mai multa curatenie…
    😦

    skorpion

    11/10/2010 at 9:12 pm

    • skorpion
      😆

      Bistosh este mai multa curatenie, itzi zic io!
      😆
      Dar nici chiar imaculatzi nu sintem, doar nu sintem sfintzi!
      😆
      Dar nu ne lasam!
      😆
      Ne ajuta ingerasii!
      😆

      maya

      11/10/2010 at 9:17 pm

  25. sa inteleg ca nici PSD nu s-a dus la cotroceni?
    stie cineva?

    skorpion

    11/10/2010 at 9:14 pm

    • skorpion

      Nu s-au dus;ICristoiu a spus ca este o imensa,imensa gresala si ca sint isterici!

      Si ei si PNL!

      maya

      11/10/2010 at 9:19 pm

  26. […] more here: Poate Dumnezeu o să-i ajute! This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

  27. Fratilor, sunt ocupat cu ceva care ma tine departe de pc exact acum, insa:

    VANTU E DEMENT, se demasca singur 😆

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7916676-sorin-ovidiu-vintu-2006-inceput-lobby-activ-pentru-suspendarea-presedintelui-basescu.htm

    Cetatean

    11/10/2010 at 9:20 pm

    • 😆 😆 😆

      Se adevereste zicala:banu’ iti ia mintzile!

      maya

      11/10/2010 at 9:23 pm

    • Nu prietene @Cetatean, este un idiot sinistru! Asta este, astia sunt toti ce botezati de cel sarac si cinstit! Toti sunt urmasii meduzei iliescene.

      Theophyle

      11/10/2010 at 9:26 pm

      • Theo-Phyl

        Ion Ilici Iliescu care a lansat in anii ’90 lozinca:

        „Romania nu-i un os pentru tine mos Copos”!
        😦 😦 😦
        Si „Nu ne vindem tzara”!

        Si s-au tzinut de cuvint:au dat-o gratis!
        😦 😦 😦

        maya

        11/10/2010 at 9:29 pm

    • Vântu a deconspirat suspensorii din 2007 şi i-a stropit cu urme. 🙂

      Băşcăliosul

      11/10/2010 at 9:27 pm

      • A nu se uita ca despre suspendare a vorbit tatuka lor iliescu inca din….decembrie 2006…

        +

        sa nu uitam abjecta isterie din 18 decembrie 2006 – parlament – condamnarea comunismului..

        si iata au mai trecut 4 ori, ne tirim, dar, culmea, inca mai este basescu presedinte…

        skorpion

        11/10/2010 at 9:31 pm

      • Bascaliosul
        😆 😆 😆

        Vorba lui Geoana:”nici noi nu stim citi sintem”???

        maya

        11/10/2010 at 9:32 pm

  28. Nu se putea declaratie mai nimerita :mrgreen:, pe cuvintul meu!

    Cetatean

    11/10/2010 at 9:22 pm

  29. VStoica a declarat azi ca Sever Voinescu este cel mai onest politician.

    Despre Tariceanu a declarat ca cei mai multi din PNL il regreta!

    maya

    11/10/2010 at 9:26 pm

    • maya,

      eu nu-l regret nici pe tariceanu, nici pe crin…
      :mrgreen:

      skorpion

      11/10/2010 at 9:36 pm

      • skorpion
        😆
        „Je ne regrete rien”

        maya

        11/10/2010 at 9:39 pm

      • skorpion

        VStoica – vorbea in contextul unei unificari a dreptei

        maya

        11/10/2010 at 9:43 pm

        • am inteles, maya,
          stoica – idealist;

          cu un partid condus de crin si patriciu din umbra, cu un tariceanu + shorika bivolai + q-iuariu + atanasiu + fenechiu +…………liberali tacuti si umili

          nu cred ca putem vedea vreo unificare a dreptei
          (care dreapta? PNL nu este dreapta decit in titulatura), deci vom vedea unificarea lor peste 100 de ani…

          mai degraba as vedea ca patriciu propune unificare PNL cu PSD

          😆

          skorpion

          11/10/2010 at 9:45 pm

  30. vintu despre basescu:

    „pentru ca de atunci – 2006 se dovedea a fi deosebit de periculos”.

    pentru cine este periculos basescu?
    pentru mine in nici un caz!
    cind milioane de cetateni vor intelege acest lucru, inseamna ca vom merge pe un drumeag mai bun, intr-o directie mai buna….

    basescu este periculos pentru ticalosi ca vintu, patriciu + citeva mii de smecheri…

    skorpion

    11/10/2010 at 9:29 pm

    • skorpion
      😆

      Iar noi sintem fraierii!!!

      Fraieri,dar fericitzi! 😆

      maya

      11/10/2010 at 9:38 pm

  31. La B1 urmeaza Ion Cristoiu

    maya

    11/10/2010 at 9:34 pm

  32. Un video aici privind ocuparea unei baze americane de catre talebani !

    http://www.liveleak.com/view?i=b4f_1283890955&c=1

    Ștefan A.

    11/10/2010 at 9:34 pm

    • Stefan A

      Nu am reusit sa vad; 😦 inteleg totusi ca baza americana a fost abandonata?

      maya

      11/10/2010 at 9:36 pm

      • Abandonata din motiv de repozitionare a trupelor . Sau cel putin asa se declara . Interesant ca reporterul arab vorbeste in engleza si transmite chiar din baza asta abandonata . Cu o gramada de talebani inarmati imprejur . Nici un avion aleat sa lanseze ceva „bomboane” impotriva acestor trupe ? Nu de ani de zile se spune ca razboiul se poarta impotriva talebanilor ? O ocazie de bombardat ca asta mai rar. 😦 Personal cred ca razboiul asta , in Afganistan , este complect divers de ce incearca propaganda sa ne bage pe git !
        Cred ca nu ai ceva plug in pentru a vedea video .

        Ștefan A.

        11/10/2010 at 9:45 pm

        • Stefan A
          😆
          Sper sa nu fie ceva 😦 😦 😦
          Se tot vorbeste despre iminenta unui de al 3-lea razboi mondial!

          Doamne feri! Asta ne-ar mai lipsi! 😦

          maya

          11/10/2010 at 9:53 pm

          • Incepe in 11 noiembrie 2010 ? 😆 😆 😆

            Ștefan A.

            11/10/2010 at 9:56 pm

            • Stefan A

              Asa am „auzit” si eu!

              Iarasi,Doamne feri!

              Ingerasii o sa ne pazeasca! 🙂 🙂 🙂

              maya

              11/10/2010 at 10:02 pm

  33. Deci, sa recapitulam:

    1. Basescu adreseaza in primul mandat oligarhilor si kagebistilor urmatorul mesaj (era la radio, am auzit interviul luat de Paul Grigoriu) : „Luati mana de pe controlul politic al tării!. Nu mai retin anul, 2005 sau 2006.

    2. Vantu, azi: „”În 2006, extrem de iritat de o declaraţie făcută de domnul Traian Băsescu cu privire la un aşa-zis furt al meu din Banca Agricolă, am început un lobby extrem de activ pentru suspendarea sa. Nu suspendarea în sine mă interesa, ci trecerea serviciilor de informaţii şi a parchetelor sub control parlamentar. Modul în care abuza de aceste instituţii domnul Băsescu se vedea de pe atunci a fi extrem de periculos. Domnul Băsescu m-a rugat [!!! – l-a luat cu frumosul] atunci să încetez cu acest lobby. Am discutat cu toată lumea care avea posibilitatea să decidă suspendarea sa, venind cu argumente extrem de clare şi precise: partide parlamentare, oameni de afaceri„, a dezvăluit Vîntu.

    3. Vantu fabuleaza, suspendarea a fost ideea lui Iliescu. vantu cade aici in pacatul sau mortal, aceea de a incerca sa arate ca are politicienii la degetul cel mic (cum a incercat cu Geoana).

    4. „”Sunt total împotriva oricărei forme de manifestare violentă. Orice manifestare violentă întoarce România cu 20 de ani înapoi. singurele mijloace prin care se pot regla astfel de lucruri sunt mijloacele constituţionale. Suspendarea domnului Băsescu se poate face şi trebuie făcută numai prin mijloace constituţionale, dacă ea va fi făcută”, a declarat Vîntu”.

    Mai e ceva de comentat? Da.

    1. Mogulii exista si ei e prosti tare.
    2. Dupa Patriciu zis „da-i un pumn cu pixelul”, azi avem pe Vantu zis „eu apar tara de dictatori”.
    3. Iliescu cred ca injura pina miine cind vede declaratiile.
    4. Basescu se culca linistit azi.
    5. Se apropie sfirsitul mogulilor. A unuia sigur.
    6. Urmarile pentru oligarhia rosie sunt incalculabile.

    Cetatean

    11/10/2010 at 9:49 pm

    • Cetatean
      😆
      Multumesc pentru relatare!

      maya

      11/10/2010 at 9:56 pm

      • Maya, pentru putin, am luat-o de pe diverse surse, am lipsit de la PC exact atunci cind individul vorbea. Insa deja stirile s-au imprastiat! 🙂

        Cetatean

        11/10/2010 at 10:00 pm

        • Cetatean
          😆
          Esti un domn! 🙂

          maya

          11/10/2010 at 10:13 pm

          • maya, da de unde…sunt un cetatean 🙂 !

            Cetatean

            11/10/2010 at 10:14 pm

            • Cetatean
              😆

              cetatean,cetatean….dar un cetatean – domn

              maya

              11/10/2010 at 10:54 pm

    • În 2007, suspensorii erau atât de porniţi, buimaci, demenţi, cu aberaţii contradictorii, încât o motivaţie serioasă pentru buzunar le susţinea demersul într-un mod plauzibil.

      Băşcăliosul

      11/10/2010 at 10:00 pm

  34. Post scriptum:

    ” „Am fost interceptat de serviciile secrete încă din 2006. Există interceptări ambientale inclusiv din dormitorul meu”.

    Super. Poate aflam si noi ceva despre cum se roaga mogulii seara la Dumnezeu sa scape Romania de Basescu.

    Cetatean

    11/10/2010 at 9:52 pm

    • Cetatean

      1.Astia nu-s moguli – sint cirnatzari!

      2. cirnatzarii nu au nici un Dumnezeu

      3. in consecinta – NU se roaga

      4. pacat capital – vanitatea

      maya

      11/10/2010 at 9:59 pm

  35. Post Post Scriptum (am citit de 3 ori, nu imi revin. Nu am ascultat intreviul, exact atunci a trebuit sa plec de linga PC))

    „- „Oameni precum Patriciu, Voiculescu, ca mine guvernează această ţară” (sursa: evz)

    Cetatean

    11/10/2010 at 9:54 pm

  36. cetatene,

    basescu a spus – luati mina de pe controlul politic….cred ca in 2007.

    legat de „Oameni precum Patriciu, Voiculescu, ca mine guvernează această ţară”

    si sa nu-mi spui ca nu este adevarat!

    da, asa este

    vintu,
    patriciu,
    voiculescu
    +
    turma de politruci cleptocrati pucisti executa ordinele acestora

    +
    papasha kgb

    skorpion

    11/10/2010 at 9:57 pm

    • skorpion

      o controleaza

      maya

      11/10/2010 at 10:00 pm

  37. Mister B, e bine ca mogulii e prosti si ca se dau singuri de gol 😆 Ce cladeste cu migala Iliescu ramina ei in doua interviuri.

    maya, asa este, eram ironic, dumnezeul lui vantu e banul.

    Skorpi, o confirmare mai buna a ceea ce spune Basescu nici ca se putea.

    Cetatean

    11/10/2010 at 10:03 pm

    • cetatene,

      practic cu 9 cuvinte Vintu desfiinteaza clasa politica, in special cea aflata in opozitie azi!!

      si inca o dovada ca in decembrie 2009

      Basescu s-a luptat cu ticalosii (nu-mi place cuvintul mogul) VINTU & patriciu & voiculescu

      iar psd + pnl, adica crin si ponta au fost doar executanti ai celor 3 !!!!

      vezi bataia copilului cu basescu (opera lui patriciu)

      vezi vizita noaptea la vintu de catre geoana (opera lui vintu)

      vezi campania abjecta dela antene (opera lui felix)…

      skorpion

      11/10/2010 at 10:07 pm

  38. Caractere de găinari cu limba scoasă după ouăle de aur.

    Băşcăliosul

    11/10/2010 at 10:07 pm

    • Bascaliosul
      😆

      De acord cu caracterizarea!

      Ps:”gaina” este din pacate Romania! 😦 😦 😦

      maya

      11/10/2010 at 10:21 pm

      • Maiya, găina România a stat cloşcă până a rămas ca păpădia… în bătaia de joc a vântului şi a celor asemenea lui.

        Băşcăliosul

        11/10/2010 at 10:26 pm

        • Bascaliosul
          😆

          Poate ca este lectia ei de „viata”!
          Dar de la „zero” porneste reconstructia!

          maya

          11/10/2010 at 10:43 pm

  39. Oule lui Nastase nu sunt de aur, din pacate. Ar vrea ei.

    Vanitate lui Vantu ingroapa clasa politica a doua oara: prima oara l-a ingropat pe Geoana, chemindu-l acasa la el, sa arate tuturor cine e el, care cheama viitorii presedinti la miezul noptii. A doua oara o ingroapa azi, aratind ca ideea suspendarii pentru apararea statului de drept a fost a lui.

    Pacatele unora slujesc binelui comun pe cai nebanuite 😆

    Cetatean

    11/10/2010 at 10:10 pm

    • Cetatean

      Vanitatea (cel mai mare pacat) lui Vintu este dubla:
      fata de Doamne,Doamne si fata de aproapele lui, oricare ar fii acela!

      In rest, paranoia in floare!

      maya

      11/10/2010 at 10:19 pm

  40. Maya, evident, si de aici i se va trage si sfirsitul de mogul.

    Oamenii lui sunt inhatati bine de Justitie.

    http://www.mediafax.ro/social/apararea-fostului-director-petrom-contrazisa-de-fosti-angajati-si-de-martori-7466923/

    Cetatean

    11/10/2010 at 10:21 pm

    • Cetatean

      NU doresc raul nimanui,dar iubesc adevarul!

      maya

      11/10/2010 at 10:24 pm

  41. preşedintele Traian Băsescu a declarat (februarie 2007) că în România nu este o criză politică ci mai degrabă un război mediatic.

    Acesta este provocat de cei trei moguli media autohtoni, Sorin Ovidiu Vîntu, Dinu Patriciu şi Dan Voiculescu, pe de o parte, şi de oamenii politici, de cealaltă parte,

    iar scopul acestuia ar fi obţinerea de avantaje economice.

    El i-a somat pe cei trei oameni de afaceri:

    „Luaţi mîna de pe controlul politic al ţării!“.

    mare prost sau extrem de disperat trebuie sa fie vintu ca sa confirme ACUM ceea ce Basescu a spus in urma cu 3 ani si jumatate!!!!!!

    skorpion

    11/10/2010 at 10:21 pm

  42. skorpi, 🙂

    Adevarul iese mereu la iveala. Chiar din gura pacatosilor.

    Cetatean

    11/10/2010 at 10:23 pm

    • Cetatean

      Gind la gind! (maya:10:24)

      maya

      11/10/2010 at 10:26 pm

      • Maya, 😆 ma bucur !

        Cetatean

        11/10/2010 at 10:39 pm

        • Cetatean
          😆

          maya

          11/10/2010 at 10:40 pm

  43. ICristoiu

    „SOV are o retea mai puternica decit decit Voiculescu;in politica,in ministere”

    maya

    11/10/2010 at 10:28 pm

  44. @all
    😆

    Noapte buna si vise colorate! 🙂

    Theo-Phyl
    😆
    O zi buna in continuare! 🙂

    maya

    11/10/2010 at 10:38 pm

  45. Noapte buna!

    Cetatean

    11/10/2010 at 10:39 pm

  46. Ingerasii sa va aiba mereu in paza! 🙂 🙂 🙂

    Sa fiti cuminti 🙂
    Sa fiti iubiti! 🙂

    maya

    11/10/2010 at 10:39 pm

  47. Ps:nu am uitat!
    😆

    Dimineata cinta cucu’! 😆

    maya

    11/10/2010 at 10:44 pm

    • Naote buna!
      Dormi fara grija, voi fura eu pupa.. de fapt cucu.

      Creanga

      11/10/2010 at 10:49 pm

      • Creanga
        😆
        Noapte buna! 🙂

        maya

        11/10/2010 at 10:56 pm

  48. Ștefan A.

    11/10/2010 at 10:47 pm

  49. ieşirea lui Vîntu nu e întîmplătoare:
    – a vrut să contracareze eventuale dezvăluiri ale unor convorbiri de-ale sale cu oameni politici prin care punea la cale suspendarea din 2007 (pentru cea de-acum nu e nevoie, că a făcut-o public)
    – le atrage atenţia complicilor săi (din toate zonele) că dacă nu iau măsuri rapide, vor apărea în aceste convorbiri
    de fapt, cu siguranţă că înregistrările din dormitor, cele mai confidenţiale adică, le-a făcut chiar el
    şi e pregătit să se folosească de ele, dacă nu e ajutat acum, urgent.

    gabriel

    12/10/2010 at 12:02 am

  50. poate fi vintu acuzat de subminarea puterii de stat?

    neata si la revedere!
    🙂

    skorpion

    12/10/2010 at 6:20 am


Comentariile sunt închise.