Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

MRU despre decizia Curtii Constitutionale

Redactat de @MRU

Am primit articolul de mai jos de la dl Mihai Razvan Ungureanu cu rugamintea de a-l posta. O facem cu placere si onoare. Dl Ungureanu ne-a asigurat ca citeste blogul Politeia si comentariile postate de comentatorii nostri si de toti cei care sunt membrii acestei comunitati. Ii multumim si  ii promitem tot sprijinul. Speram ca dl Ungureanu va continua sa contribuie la continutul blogului. Toate blogurile prietene sunt invitate sa preia acest mesaj. Theophyle si Demeter.

***

Decizia din 2 august a.c. a Curţii Constituţionale – de a amâna luarea unei decizii în privinţa validării referendumului din 29 iulie ca urmare a informaţiilor contradictorii emise de autorităţile statului cu privire la numărul cetăţenilor cu drept de vot –  îmi prilejuieşte următoarele trei reflecţii.

Mai întâi, dacă până acum USL a schimbat neobosit regulile jocului în timpul jocului, iată că alianţa social-liberală a trecut la un nivel superior : schimbarea regulilor jocului după terminarea jocului. Reţeta o ştim de acum cu toţii : demarezi un proces (referendum) cu un număr de alegători înregistraţi pe listele permanente (peste 18 milioane), cifră asumată de instituţiile statului român (MAI), ca după terminarea procesului , nemulţumit de rezultatele sale, să conteşti această cifră şi deci aceste rezultate, târând şi instituţiile statului în acest demers dubios. Din punct de vedere strict juridic, nu poţi termina un referendum cu un număr de persoane cu drept de vot diferit de cel cu care l-ai inceput. Or, cifra de inceput este cea indicată în două rânduri de MAI: aproape 18,3 milioane.

În al doilea rând, din ce s-a intamplat ieri mai înţeleg că nu mai avem stat. Din două una: ori ce au transmis ieri Curţii autorităţile statului e adevărat şi atunci aceste autorităţi nu sunt capabile să numere câţi cetăţeni cu drept de vot există în ţară, ori ce au transmis este fals şi atunci aceste instituţii s-au lăsat antrenate în jocul politic murdar al USL. În ambele cazuri, vorbim de disoluţia statului: un stat care este incapabil să ştie câţi cetăţeni cu drept de vot îl formează sau care se lasă deformat sub presiunea politică pâna la a deforma şi răspunsurile la cele mai elementare întrebari (câţi suntem?) este un stat care a încetat să existe.

În fine, ce s-a intamplat ieri poate fi înţeles printr-o analogie simplă. Să ne imaginăm că într-un meci de fotbal gazda, echipa organizatoare trebuie neapărat să înscrie un gol pentru a câştiga şi a merge mai departe. Eşuează lamentabil, singura ocazie fiind în ultimul minut de joc un sut leşinat care se opreşte la 1 metru de poarta adversă. Imediat după fluierul final, echipa organizatoare se năpusteşte asupra arbitrilor vociferând că poarta la care a a jucat echipa oaspete în repriza a doua este plasată cu 5 metri mai departe decât ar trebui şi că deci şutul acela a fost de fapt gol. Arbitrii dau să râdă, dar tribunele urlă, oficialul Federaţiei de fotbal spune că într-adevăr este ceva ciudat cu poarta aceea, în timp ce Federaţia însăşi trimite iute un fax prin care informează că nu poate garanta că linia de fund şi poarta în cauză se încadrează în parametrii ceruţi.

Vi se pare absurd, neverosimil, kafkian? De bună seamă, dar nu altceva s-a întâmplat zilele acestea. Supuşi presiunii crescânde, arbitrilor nu li s-a mai părut atât de evident că decizia legal-corectă (echipa gazdă a pierdut) este cea bună. În acelaşi timp, nu au vrut să intre în hora absurdului (să anuleze meciul sau să declare echipa gazdă câştigătoare), aşa că au decis amânarea oricărei decizii. În ultimă instanţă, ce a făcut ieri Curtea a fost să ţină întrucatva oglinda mediului politic şi autorităţilor statului “fraudate” politic: ne daţi intenţionat haos (politic)? Vi-l trimitem înapoi până limpeziţi situaţia.

234 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Reblogged this on Dictatura justitiei.

    dictaturajustitiei

    03/08/2012 at 5:01 pm

  2. Reblogged this on Morar Calin.

    Morar Calin

    03/08/2012 at 5:04 pm

  3. buna ziua si felicitari pentru preluarea acestei postari Theophyle ! „În al doilea rând, din ce s-a intamplat ieri mai înţeleg că nu mai avem stat.” – spune dl,Ungureanu in aceasta postare. si eu consider la fel.intrebarea mea este : care sunt solutiile? solutiile pe termen scurt si mediu. si ar mai fi una: mai exista vreo institutie a acestui stat care sa isi protejeze cetatenii?

    zigzag

    03/08/2012 at 5:08 pm

    • salut Ziggy,
      Avem stat, din nefericire viciat. Trtebuie sa deschidem larg ferestrele sa intre aer si lumina. Pentru asta trebuie de luptat sa deschidem aceste ferestre „tapane”. Pentru asta avem nevoie de ICCD si MRU!

      Theophyle

      03/08/2012 at 5:12 pm

      • sa dea Dumnezeu sa nu fie prea tarziu momentul in care vom reusi sa deschidem aceste ferestre „tapane”.sper ca dl.Ungureanu si cei care duc din „umbra” crucea acestui popor sa gaseasca solutii rapide in care sa ne angrenam si noi , cetatenii .

        zigzag

        03/08/2012 at 5:18 pm

        • @zigzag
          buna ziua
          nu am avut nici o clipa ieri intentia de a va jigni/daca ati simtit asa ceva acceptati va rog scuzele mele

          intimplator

          03/08/2012 at 5:45 pm

          • salut , primesc scuzele si sa ramanem uniti .avem acelasi tel.

            zigzag

            03/08/2012 at 7:26 pm

      • lasam deoparte orice consideratii, orice dorinat de perfectiune, devenim pragmatici-la-extrem si ne regrupam in spatele lui MRU. We shall fight (dixit W.Churchill)!!!

        cinic

        03/08/2012 at 5:20 pm

        • Ma regrupez langa MRU doar cand voi vedea cu ochii mei ca TB nu mai are nicio sansa sa revina la Cotroceni. MRU este alternativa noastra, dupa TB.

          ceaikovski

          03/08/2012 at 5:33 pm

          • Stai putin,
            MRU nu este alternativa la TBasescu. MRU pare sa fie continuarea la TB. Si regruparea trebuie facuta acum, Si la atletism , cel ce preia stafeta alearga un timp singur pina sa o preia. Aici este acelasi lucru

            lastnightmusic

            03/08/2012 at 5:41 pm

            • Bună !
              La fel gândesc și eu, MRU doar ca o continuare a lui TB.
              O altă situație îmi pare o trădare urâtă .
              PS Ai avut dreptate cu MN.

              dictaturajustitiei

              03/08/2012 at 5:45 pm

            • Poate m-am exprimat gresit. Dar cum sa ma alatur lui MRU acum, cand astept ca TB sa revina la Cotroceni?

              ceaikovski

              03/08/2012 at 5:50 pm

    • Eu cred ca e suficient ca de 70 de ani noi asteptam solutii de la „centru”.
      Solutia este sa nu mai asteptam solutii.

      Suntem capabili sa gandim, actionam, ne miscam, activam autonom? Urmand doar un spoirit, un cadru general, o doctrina?
      Daca mai avem nevoie de solutii de la un tatuc din Bucuresti -sau Moscova, eventual dupa cum merge treaba- inseamna ca solutia este sa ascultam, docili, ce ne spune demolatorul statului roman. Prin portavocile marionetelor sale.

      Morar Calin

      03/08/2012 at 5:16 pm

    • Buna ziua Ziggy!
      Materialul ne-a fost trimis spre publicare de catre MRU. Nu este preluat de nicaieri. 🙂

      desydemeter

      03/08/2012 at 6:40 pm

      • Buna seara Doamna! 🙂 aveti dreptate , nu m am exprimat eu clar . preluat/primit direct de la dl. Ungureanu pentru a fi publicat pe blog .cer scuze si multumesc ca ne oferiti posibilitatea sa avem aceasta punte de legatura cu dl Ungureanu.

        zigzag

        03/08/2012 at 7:23 pm

  4. Reblogged this on Blog iMONDO.

    Andrei

    03/08/2012 at 5:09 pm

  5. Reblogged this on Comunitatea Liberala.

    turnofftheglory

    03/08/2012 at 5:09 pm

  6. Pe ziare.com la 25. Aprilie 2012, apare
    „In total, 226.507 de locuitori ai Republicii Moldova au primit pasapoarte romanesti intre anii 1991-2011, numar care ar putea creste cu 60.000 la 80.000 in viitorul apropiat, potrivit studiului publicat marti.”
    Ca tot il revad pe Ponta: asta e „nevinovat” rau 😦

    emil

    03/08/2012 at 5:11 pm

  7. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog.

    Tiberiu Orasanu

    03/08/2012 at 5:11 pm

  8. buna ziua
    in primul rind toata simpatia si sustinerea personala pentru demersul domnului M R Ungureanu;
    este dureros ca un om care are ” valoarea” cuvintelor sa foloseasca termenii folositi;cred ca este timpul ca cetatenii acestei tari sa inteleaga ca incepind din 3 iulie nu a fost vorba de joc politic,de persoane politice;
    in joc este existenta ca stat a Romaniei;si mai cred ca toti cetatenii trebuie sa inteleaga si sa asume acest lucru;si mai sper ca functionarii publici vor intelege ca in ce se petrece, nu e vorba se joc politic sau de persoane ci pur si simplu este vorba de Romania si nu vor ramine pasivi,motivind ca ” trebuie sa fie neutri politic”; e ,probabil,cel mai dramatic moment trait de aceasta tara din iunie 1990!

    intimplator

    03/08/2012 at 5:12 pm

  9. Nu kafkian – lipsa mea de cultura, deh…

    Dar mi se pare ca statul lui Voiculescu, Ponta, Iliescu, Voiculescu a devenit o uriasa satra – zona bulibaselor.

    Asadar este deja un stat prabusit pe care numai alt tip de interventie (legala) il poate repara.

    Mai intai se isterizeaza cu minciuna si vulgaritatea timp de peste 7 ani cu majoritatea televiziunilor – mai toate detinute de bulibase – populatia, aducand-o la stadiul de tiganizare; by the way, populatia „roma” nu se integreaza niciodata in Occident sau oriunde din cauza schizofreniei instalate la nivelul oricarei satre sau comunitati tiganesti mai mari in timpul dezvoltarii indivizilor. Ca sa ciordesti si minti mereu si sa traiesti din asta, iti trebuie paranormale puternice

    Dupa aia, se ia – in fine – dupa ce Basescu si Boc rezolva criza, dar ce sa recunoasca majoritarii schizofrenati ? – puterea locala pe fond de atmosfera ’90.

    Presedintele Basescu – mai dintr-o bucata, dar mereu democratic – da puterea (in loc sa dea legea) satrelor. Lovitura de stat inceputa, care nu se va termina – avem de-a face cu grup organizat de infractori, pe astia ori ii opreste Legea (daca este) ori transforma intreaga Romanie intr-o satra.

    Daca acest grup organizat de criminali vor organiza alegerile urmatoare, se va petrece la fel.
    Daca se instaleaza in putere, romanii vor trebui iar sa iasa in strada sa-si ia portia de libertate cu sange.

    Forget about Rusia… nu vor veni cu tancurile.

    Resursele legale si militare locale sunt la dispozitie pentru a opri criminalii si a stopa tiganizarea oficiala de partid si de stat a Romaniei.

    A A

    03/08/2012 at 5:12 pm

  10. Bună !
    De fiecare dată , cu plăcere !

    dictaturajustitiei

    03/08/2012 at 5:16 pm

  11. frati politeieni! mai ales daca aveti rude care lucreaza afara! nu lasati sa fie stersi din liste! PLANGERE PENALA imediat contra primarului.

    cinic

    03/08/2012 at 5:22 pm

    • chiar daca primarul e pdl!

      Giorgia

      03/08/2012 at 5:24 pm

    • Si cum vom putea verifica, macar propriile noastre nume? In cat timp? Care este tertza parte (neutra) care supravegheaza acest proces de reactualizare? De unde stim ca cifra pe care o va primi CCR in 31 iulie nu este o mare manarie? Vom putea verifica doar dupa ce se da decizia, deci prea tarziu. E o mare perdea de fum, Guvernul va trimite ce cifra va voi si noi nu vom putea face nimic.

      blog de caine rau

      03/08/2012 at 5:41 pm

  12. Si am uitat sa zic, voi fi sponsor ICCD, voi scrie mesaj separat.
    Voi fi cu MRU si MM in tot ce urmeaza.

    A A

    03/08/2012 at 5:23 pm

  13. Multumim Theo, pentru mesajul lui MRU.

    Oricum guvernul si mai ales premierul Ponta si-au batut joc de CCR. A fost evident.
    Ce nu am inteles eu, a fost de ce pt asumarea raspunderii pe o cifra, CCR a dispus asa un termen lung.
    Asta ma supara rau. Foarte rau. Daca Ponta isi bate joc de CCR, CCR de ce isi bate joc de noi?
    Tot noi vom plati costurile. Deja am inceput sa le platim, de cateva luni: inflatie, cresterea facturilor, ne-au scazut numarul de clienti, ni s-au oprit fondurile pe POSDRU, nu ne mai incasam clientii, nimeni nu mai circula banii, de frica. Nu va spun ca sunt destui care se tem, de reintoarcerea perioadei Stolojan, ca sa scape statul de datorii. Si-au dus valutele afara, de teama. Sub toata politica asta, traiesc oameni reali!
    O porcarie.

    ceaikovski

    03/08/2012 at 5:29 pm

    • fiecare zi cu acesti pucisti la putere produce pagube in buzunarul fiecarui cetatean.

      zigzag

      03/08/2012 at 5:31 pm

    • „La nivelul comunitatilor rurale, de exemplu, intrebi vecinul: ‘ma, Popescu Vasile exista?’. „Exista de-adevaratelea”. Acolo, daca merg primarul si cativa locuitori de nadejde ai satului, rezolva asta in trei zile, in fiecare sat. cum sunt „oamenii de nadejde?” in secolul 21 tu il intrebi si iei de bun ce spune vecinul? si in orasele de 200.000 de oameni ce faci?

      radu2

      03/08/2012 at 5:36 pm

    • Poate sunteti voi mai intelepti si stiti raspunsul. Eu inca ma intreb de ce vor sa ne irite asa de mult? Ce urmaresc astia de ne ataca zilnic, ne enerveaza zilnic? Pe noi, ca cetateni. Chiar nu-si dau seama ca NICIODATA nu vom mai putea dialoga cu nimeni dintre cei care au facut aceste 2 luni, tot ce au facut? Ca vom ajunge sa-i scuipam pe strada, sa aruncam cu rosii in ei?
      Nu inteleg de ce urasc ei atat de mult poporul roman… si de ce ne fac pe noi sa-i uram atat de mult…

      ceaikovski

      03/08/2012 at 5:47 pm

  14. „Este un element de forţă. Întotdeauna a fost obsedat că nu e singurul preşedinte. Nu are eleganţa de a aştepta finalizarea procesului şi a vrut să arate că el e şeful”, a comentat Iulian Fota.

    Acesta a adăugat că vor urma, probabil, schimbări în tot sistemul de siguranţă naţională.

    „Probabil vor urma schimbări în tot sistemul de siguranţă naţională. De mine se împiedica în mod special. A fost un gest neelegant, de forţă”, a mai spus Fota.

    p.s iulian fota pentru structurile nato, ramasese singurul interlocutor roman valabil

    intimplator

    03/08/2012 at 5:35 pm

    • Si daca revine la Cotroceni TB va gasi iar mafia reinstalata.

      ceaikovski

      03/08/2012 at 5:39 pm

    • Si daca nu revine, urmatorul presedinte, adica SPERAM MRU, va gasi tot la fel, MAFIA reinstalata. Ce vor putea face? Procurorul general are mandat fix, seful DNA la fel. Eu inteleg ca iar vom sta 4-5 ani cu mafia pe cap, jurnalisti fara paine, firme prigonite. Nu inteleg de ce au fost lasate lucrurile sa ajunga pana aici, la punctul in care nimic nu va mai putea fi schimbat timp de cel putin 4 ani…

      ceaikovski

      03/08/2012 at 5:43 pm

    • Din partea NATO nu i se poate atrage atentia schizofrenicului ca nu poate face tot ce doreste? Sau asta vrea: sa ne scoata din NATO? Voiculescu gandeste departe, cam pana la Moscova!
      Nu inteleg de ce nu se gaseste o autoritate care sa propuna arestarea si condamnarea acestui tradator de tara si desfiintarea acelor focare de infectie- televiziunile cu efect mai mare decat orice campanie de indoctrinare dusa de comunisti.
      Sper ca realitatea cruda care va urma, va fi antidotul care ii va trezi pe multi.

      cedric

      03/08/2012 at 5:47 pm

  15. Reblogged this on blogdecainerau and commented:
    Dintr-un motiv care-mi scapa inca, echipa USL, cu largul concurs al CCR, trage de timp. Cine verifica legalitatea „taierilor” din registrul eolectoral? Vor putea fi ele contestate? Va fi denuntat si trimis in judecata pentru neglijenta in serviciu vreun functionar comunal sau de la MIn. Administratiei pentru neglijenta in serviciu sau abuz, sau pur si simplu fals? Contestarea va da prilejul CCR sa mai amane decizia pana la limita celor 60 de zile. Cui prodest? Toata tevatura doar pentru schimbarea procurorului general? ce mai e dedesubt si inca nu se vede?

    blog de caine rau

    03/08/2012 at 5:38 pm

  16. Salutari 🙂

    Multumim pentru mesaj, atat lui MRU cat si gazdei noastre 🙂
    Luand un pic in gluma situatia, ca alternativa la ideea cu trimiterea haosului inapoi, poate onorabilii judecatori ai CCR au constatat cu uimire ca inca exista peste 7 milioane de cetateni capabili sa ii ia in serios pe cei doi bufoni de geniu, asa ca au decis sa mai astepte pana romanilor le vine mintea la cap.

    Radu

    03/08/2012 at 5:39 pm

  17. Buna ziua,
    ma bucur enorm ca domnul Ungureanu ne citeste si chiar ne-a scris. Inseamna ca ne cunoaste bine, deja, asa incat poate fi sigur de tot sprijinul nostru, in masura in care putem fiecare dintre noi.
    Sa speram ca, impreuna , vom reusi !

    cedric

    03/08/2012 at 5:39 pm

  18. Multumesc MRU pentru articol, Teophyle pentru preluare 🙂

    Diana

    03/08/2012 at 5:40 pm

    • Theophyle…scuze

      Diana

      03/08/2012 at 5:40 pm

    • Buna ziua Diana 🙂
      Nu am preluat nimic. MRU ne-a rugat sa publicam acest articol pe care ni l-a trimis.

      desydemeter

      03/08/2012 at 6:43 pm

  19. Eu am sa spun ceva care nu o sa sune bine dar este ceea ce eu gandesc:

    1) De ce la acest Referendum a mai trebui CCR sa ceara suplimentar hartii de la MAI , INS si de ce nu au fost suficiente procesele verbalde de la BEC ??? Sa intelegem ca dintr-odata BEC nu mai prezinta credibilitate ?? Mai mult BEC-ul a primit listele electorale actualizate de la MAI -asa cum Rus a afirmat ca le-a trimis pe 24 iulie.
    2)De ce CCR a mai stat pe ganduri in momentul in care -ATENTIE – a primit comunicat de la chestorul de la Directia de Evidenta a Populatiei si de ce l-a luat in seama atata vreme cat el semnase in numele Minstrului de Interne si sub stampila lui si nu avea voie ??

    3) De ce CCR nu a luat in considerare comunicatul de la Min de Interne -Rus . ??

    4) IN final de ce CCR nu a dat o lectie USL ptr toate mizeriile si ilegalitatile cu care umbla si de ce nu aluat decizia corecta ??

    Raspunsul il vom avea la urmatoarea deliberare…..si atunci o sa ne lamurim …………..

    tina70

    03/08/2012 at 5:41 pm

  20. Domnul Ungureanu a constatat (cred ca mai de mult deja) ca nu mai avem stat, adica avem, da’ nu din ala care ar trebui sa aiba niste valori de baza de prin UE.
    Si eu constat anumite lucruri.
    -Mister Goe Plagiatorus tocmai s-a hotarit sa implementeze legal aiurelile fuhrer-paiatzei de la Cotroceni. A zis paiatza ca sint un zombie? Asa ca Tonta a si decis ca nu mai am ce cauta nici pe liste electorale, si ca de fapt nu am ce cauta la vot pentru simplul motiv ca mi-am gasit ceva de lucru prin strainatate.
    Din cele auzite in ultimele zile am aflat care sint conditiile pastrarii cetateniei romane. Cetateanul Roman este doar acela care indeplineste urmatoarele:
    -voteaza cu USL, voteaza cind ii zice USL si boicoteaza cind ii zice Ilici si antena 3 (bunaoara la referendumul din 2009).
    -lucreaza si plateste taxe ca sa aiba USL de pomeni electorale.
    Ca si pina in ’89, cetateanul exasperat de lipsa posibilitatilor (pile cunostinte relatii) si salariile mizere cu care ne-a pricopsit pesedeul din 90 incoace este automat despuiat de cetatenie si tratat pe post de tradator de natie. Presupun ca pasul urmator este distribuirea de stelute la vama pentru romanii care se intorc in tara de la munca din strainatate. Pe teritoriul romaniei va fi obligatorie purtarea acestor stelute ca sa stie autohtonul uslist cu cine are de-a face si sa nu cumva sa-si strice baza genetica intrind in contact cu tradatorii de neam.
    Daca sint in pana de imaginatie USL se poate inspira din organizarea nazista, anii 33-45, si din africa de sud pre Mandela, autobuze unde „the colored=romanii din diaspora” au voie doar in picioare si doar in spate, intericeri in anumite restaurante si cinematografe, etc.

    Aha

    03/08/2012 at 5:46 pm

  21. MRU, cred cä este omul ce poate coagula dreapta
    MM. este o comoarä, cred cä ar
    trebuii sä fie ministrul justitziei, sä vedetzi atunci ordine si lege.

    ce ipocritzi si perversi sunt uslinosii, vorbesc -„nu se poate coabita”

    clar, pe presedinte la boicotat, nu s-a dus la intanliri, erau cälare pe felix,

    in parlament fäceau grevä, cu lunile, din cei 256 jumätate sunt alesi

    de votantzii PDL; SUNT TRÄDÄTORII NATZIUNII.

    si vorbesc noi avem majoritate?? CUMPÄRATÄ TICÄLOSILOR:

    ponta si guvernul lui incompetent- DEMISIA

    theo- nona

    03/08/2012 at 5:50 pm

  22. vorbitzi oamenilor de miliardele aruncate, pt. ambatzul plagiatorului si paiatzei.

    theo- nona

    03/08/2012 at 5:52 pm

  23. Stimate domnule Ungureanu,
    Avand in vedere declaratiile recente care arata intentia construirii unei aliante „centru dreapta” care se va lupta in alegeri cu USL -ul doresc sa va transmit urmatoarele : Termenul „socialist” din initialele PSD-ului reprezinta o uzurpare a cuvantului care se gasea si in partidul lui Hitler „National Socialist”. Nu exista nici o legatura intre partidul „Social Democrat” roman si partidele social -democrate europene. Coalitia pe care o puneti la cale, si cu care simpatizez , trebuie sa fie o coalitie a celor care isi doresc o Romania cu fata spre Europa (viziunea regelui Carol I ) si care strange oamenii de buna vointa ce se impotrivesc unui sistem corupt, sustinut de verse caracatite care se coloreaza dupa cum e cazul, fie in rosu fie in portocaliu. Drept care , umilul meu sfat este sa va distantati in aceeasi masura si de unii si de ceilalti si sa strangeti in jurul dumneavoastra pe cetatenii care doresc sa traiasca inntr-o Romanie europeana si nu intr-o Romanie cu fata la Istambul sau la Moscova.

    Lucian

    03/08/2012 at 5:54 pm

    • cum se da like pe acest blog?

      Morar Calin

      03/08/2012 at 6:50 pm

  24. se scumpesc toate, de vinä , PONTA si CRIN

    theo- nona

    03/08/2012 at 5:54 pm

  25. nu atzi auzit ce verificäri???????? RUS- mai intrebäm si vecinii,

    asta nu e verificare.

    theo- nona

    03/08/2012 at 5:57 pm

  26. SALUTUL LUI CRIN, are o totalä aliurä de extremist, nici nu mä mirä

    trebuie dat urgent jos.urgent..distruge tzara nebunul.

    theo- nona

    03/08/2012 at 5:59 pm

  27. „Democraţia constituţională din România pare să devină, din ce în ce mai mult, o ficţiune ce nu mai are corespondent în realitatea politică.” Restul (nu mult dar interesant!) este la
    http://www.contributors.ro/editorial/2-august-2012-o-zi-si-semnificatia-ei/?cfcc

    Ioan Stanomir este profesor de drept constituţional la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, specializat în domeniul dreptului constituţional.

    Ronis ot Astria

    03/08/2012 at 5:59 pm

  28. lucian,
    din päcate Carol nu existä, iar DUDÄ, e tot o paiatzä
    Romania e republicä, are oamenii de seamnä, inteligetzi,scolitzi,
    are cine s-o conducä.cei ce o manipuleazä acum, sut copii bolsevici
    a lui ILICI criminalul
    aici la POLITEIA, este un club select, ce poate face din romania
    o comoarä.

    theo- nona

    03/08/2012 at 6:04 pm

  29. Cei care vor face modificari in liste trebuie sa stie ca abuzurile inseamna puscaria.
    http://blogdecainerau.wordpress.com/2012/08/03/cine-este-dispus-sa-mearga-la-puscarie-pentru-ponta-si-antonescu/

    blog de caine rau

    03/08/2012 at 6:05 pm

  30. […] : Redactat de @MRU Decizia din 2 august a.c. a Curţii Constituţionale – de a amâna luarea unei decizii în […]

    • Interesante si comentariile 🙂 Chiar merita citi ca sa stim cine este antiBasescu si nu le pasa de lege in sustinerea LOVITURII DE STAT.
      Pe scurt: niste mineri de secolul 21 🙂

      emil

      03/08/2012 at 11:23 pm

    • Asta?
      „Domnul Daul este singurul lider european care a refuzat să se vadă cu vreun reprezentant al României. Eu m-am văzut cu Barosso şi cu celalţi. Este un om politic care a pierdut ruşinos alegerile la el acasă, în Franţa. A avut astfel de gesturi faţă de mai multe ţări, nu numai faţă de Danemarca”, a declarat Ponta, la Realitatea TV.

      emil

      03/08/2012 at 10:09 pm

  31. Buna seara!
    Salut interventia pe blog a domnului Mihai Razvan Ungureanu.
    Numai comparatia cu regulile unui meci de fotbal nu mi se pare deloc potrivita.
    Ceea ce se petrece sub ochii nostri de 3 luni incoace nu este un meci intre sportivi, este o grava incalcare a statului de drept de catre niste tradatori perversi.
    Altfel trebuie abordata chestiunea, din perspectiva rasturnarii cu premeditare a ordinii de drept si sfidareai institutiilor statului.
    Gravitatea actiunilor puciste nu se poate compara cu neregulile de pe un teren de fotbal.
    Trebuiesc cautate cuvintele potrivite.

    luminita

    03/08/2012 at 6:13 pm

    • Ma da tare esti tu, fata! Cat le stii tu pe toate 😦 Scrie si tu o luare de pozitie sau un articol sa te vad! Hai luminita ca ai dat cu bata in balta

      Theophyle

      03/08/2012 at 6:46 pm

      • Daca asa vezi tu, ca am dat cu bata in balta…. 😉
        Eu mi-am spus punctul de vedere, anume ca ceea ce se intampla in Romania de cand cu puciul tradatorilor nu are nici un corespondent in lumea sportului, in fotbal mai ales.
        Puteau fi gasite alte analogii, ca doar nu suntem incapabili sa intelegem altceva decat desene pe asfalt.
        Noua ni se adreseaza MRU.
        Iar noi suntem oamenii „cu tiglele pe cap”si cu scoala terminata pe bune, si suntem cei care am inteles din prima ca boicotul la referendum este singura metoda de a le demonta pucistilor frauda.

        Mai departe sa asteptam curcubeul, nu?

        luminita

        03/08/2012 at 7:14 pm

        • @Luminita
          Poti sa te superi pe mine .. dar faci parte din grupa numita de fii-mea „adulti incalciti”. Si eu sunt in aceeasi grupa. 🙂 Analogiile sunt extrem de importante in comunicare si au ca scop sa traduca oamenilor care NU POT sa urmareasca toate detaliile. Stiu MULTE persoane care NU au timpul fizic sa urmareasca tot ce se intampla si analogiile din diverse comunicari joaca un rol important in comunicarea esentei. Iar analogia lui MRU e fooarte sugestiva si bine pusa.

          Fii-mea are 12 ani; a fost cu mine in fiecare zi in PV atunci cand a inteles ce se intampla. Si nu i-am explicat eu, a avzut 3 minute ceva la TV. A rezumat in cateva cuvinte: „daca eu nu pun ghilimelele unde trebuie, mi-o iau big time. Ca se supara doamna si spune ca am furat. Adica sunt hoata. Daca la varful tarii [ nota mea – asa apare pentru ea PM-ul] avem un furacios din asta, inseamna ca adultii au mari probleme la sufletel si le-a plecat mintea cu sorcova”. In PV s-a cantat, la un moment dat, imnul. Fii-mea il stia cap coada, s-a incurcat un pic la ultima strofa si s-a suparat pe ea rau de tot. I se pare inadmisilbil sa nu stii „cantecul tarii tale. Daca nu-i stii cantecul, cum o sa-i auzi inima?”

          Acum vreo 3 ore m-a sunat fii-mea si m-a intrebat ce s-a mai intamplat. Si dupa vestile domestice, m-a intrebat daca s-a terminat cu circul ala pus de usl. Si nu am stiu cum sa rezum situatia, aveam in fata laptop-ul deschis si i-am citit analogia pusa de MRU. Si copilul a rezumat asa; „aha, acum schimba si actorii nu numai decorul si regulile jocului”. Cam asta este ceea ce apriceput un copil de 12 ani din analogia lui MRU.

          roxaline

          03/08/2012 at 7:58 pm

          • Te salut , Roxi, si iti multumesc ca te-ai simtit datoare sa imi dai o replica.
            Exemplul fiicei tale , care are frumoasa varsta de 12 ani, si care rezoneaza la analogii de genul celor descrise de tine,
            nu are de a face cu felul in care pricepem noi, adultii, clar si fara echivoc, ceea ce se intampla sub ochii nostri.
            Noi, adultii, nu avem nevoie sa ni se explice sau sa ni se deseneze ceea ce este foarte clar, ceea ce se petrece sub ochii nostri nu mai trebuie explicat.
            Noi avem nevoie de respect fata de lege, de un stat functional.
            Si de oameni politici responsabili, in care sa putem avea incredere.

            luminita

            03/08/2012 at 8:08 pm

            • Ma bag si eu in discutie, cu riscul sa mi-o iau.
              Sotul meu spune asa: „MRU este om de catedra si se vede asta de la o posta”.

              PS: imi cer scuze pt sotul meu, care nu mai posteaza de zile bune.

              ceaikovski

              03/08/2012 at 10:26 pm

          • Buna seara Roxaline 🙂
            Un copil vede mai bine decat anumiti oameni „mari” ca varsta, dar incapatanati sa dea cu bata-n balta. Unii cred ca daca au spus o prostie nu mai vad argumentele logice aduse de altii, in special de doamne. Cu barbatii e … alta poveste. Istorie veche. 😀

            desydemeter

            03/08/2012 at 9:02 pm

        • Asteapta fata la Viena curcubeul cand noi iesim in strada la 50 de grade si da lectii si lui MRU. Cred ca lectiile cu „scoala pe bune” ar trebui date pe alte bloguri, Nu aici, cu oameni care si-au facut scolile cum trebuie.

          desydemeter

          03/08/2012 at 9:05 pm

          • Just.

            diablero

            04/08/2012 at 8:40 am

        • luminita,
          chiar nu-mi place sa ma „contrez” cu postatori vechi pe acest blog, Totusi cred ca felul tau de a te exprima ma deranjaza.profund si deranjaza o multime de oameni care s-au exprimat in particular pentru a nu produce animozitati publice. Te rog vezi eticheta de comportament:

          https://theophylepoliteia.wordpress.com/about/ghidul-batranului-tanar-sau-viceversa/

          13. Batran sau tanar, nimeni nu poate suporta insolenta, impolitetea si lipsa de maniere chiar daca este mascata de furia tineretii sau amaraciunea batranetii;

          14. Nu exista obligatia de a citi sau a interpreta idei pe care nu le accepti, maximum pe care-l poti face este sa mentionezi civilizat dezacordul fata de opinia articolului sau ale unor comentatori, politicos!

          15. Daca nu intelegi punctele 1-14 nu ai loc pe blogul meu.

          Nu vreau sa mai citesc comentarii lipsite de o mininima politete. Final call!

          Theophyle

          03/08/2012 at 9:07 pm

    • Extraordinar! Nu ne-am fi gandit, ce mare lucru ca ne putem – in sfarsit – lumina! Cuvinte „goale, ce din coada au sa sune”.

      diablero

      04/08/2012 at 8:36 am

      • Interventia de mai sus se refera la postarea – practic inutila – de mai sus a @luminitei („trebuie sa cautam cuvintele potrivite…”)

        diablero

        04/08/2012 at 8:44 am

    • 😡

      Ronis ot Astria

      03/08/2012 at 6:19 pm

    • Sa vezi ce creste PIB/locuitor si cum dispare somajul. Gaseste maxim jumatate cred. 🙂

      Finante Azi

      03/08/2012 at 6:20 pm

  32. Am inceput sa avem un stat (sau un embrion de stat) functional. Tocmai de asta a fost nevoie de o lovitura de stat.
    Institutiile statului au inceput, asa cum e normal si legitim, sa devina un centru de putere concurent si o amenintare serioasa la „puterea bunului plac” care domeste in Romania de 200 de ani.
    De asta institutiile trebuiau distruse sau golite de continut. ASAP. Asa ceva nu se putea face cu T.Basescu la timona.

    Vom vedea in urmatoarele saptamini , asa cum sugera T.Basescu, daca avem sau nu institutii consolidate si macar o minoritate de functionari integri. Doar institutiile si functionarii lor au ramas acum intre noi si ticalosi pina in septembrie/alegeri.

    Tio

    03/08/2012 at 6:18 pm

    • Stai linistit, USL lucreaza …. si la asta. Ca tot se intreaba lumea, pentru CE aveau nevoie de 40 de zile, aceiasi lume ar trebui sa priveasca la conducatorii acestor institutii. Conducatori care au fost somati sa demisioneze iar cei care au refuzat, au fost mutati disciplinar aiurea prin tara.

      Light

      03/08/2012 at 6:26 pm

  33. @taticu scuze, am vazut mai tarziu ca L35/2008 a fost modificata si a trecut cetatenii romani cu domiciliu sau resedinta in strainatate pe liste suplimentare
    Am citit Hotararea CCR
    – una din cererile usl este reluarea procesului de votare DUPA 3 LUNI
    -„Raţiunea pentru care aceşti cetăţeni nu sunt înscrişi în listele electorale
    permanente rezidă în faptul că nu au domiciliul în ţară astfel încât numărul
    acestora nu poate influenţa cvorumul legal de participare la referendum, respectiv
    majoritatea persoanelor înscrise pe listele electorale permanente.” – este citat din hotarare cu privire la cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate
    – respinge contestatiile usl +altii,, referitoare la indeplinirea procedurii, ca neintemeiate. usl contesta evident si corectitudinea listelor electorale. ” „stabilirea validării sau
    invalidării referendumului prin raportare la date <>, dar neactualizate,
    privind numărul cetăţenilor cu drept de vot are ca efect denaturarea voinţei
    cetăţenilor români, exprimată cu ocazia acestui referendum”,
    Si atunci ma intreb cum ar putea anula referendumul pe motiv de procedura viciata , daca a respins , ca neintemeiata contestatia usl pe acelasi motiv

    elablue

    03/08/2012 at 6:21 pm

  34. E important pentru MRU sa vina cu oameni, la rampa, in afara de MM si ceilalti cativa. Trebuie figuri noi, oameni competenti pe domenii diferite. Resursa umana e marea problema a partidelor. Oricum, are sustinerea mea.

    victor

    03/08/2012 at 6:33 pm

    • Corect.

      Morar Calin

      03/08/2012 at 6:52 pm

    • „figuri noi, oameni competenti” si cinstiti,iubitori de tara si de neam
      adaug si sustinerea mea

      maya

      03/08/2012 at 7:15 pm

  35. Comunitatii Politeia, o propunere lansata pe FB, de o prietena: „Sa ne intalnim zic, sa fim cu totii aproape de presedintele tarii cel pe care noi l-am ales, sa fim alaturi de el si de tara noastra. Sa ne facem si noi auziti, ni se reproseaza ca stam in fata calculatorului, deci, va astept sa ne cunoastem pe inserat si sa sustinem ce avem de sustinut.” Stiu ca unii dintre voi se vor duce in PV, a devenit foarte obisnuit. Poate ca o manifestatie de simpatie si sustinere, bine coordonata, cu un numar mai mare de oameni la sediul de campanie a lui Traian Basescu, ar fi utila deoarece ar avea sansa de a fi si vizibila. Cu alte cuvinte, mergem dupa televiziuni, daca nu vin televiziunile in PV. A Ce spuneti?

    diablero

    03/08/2012 at 6:42 pm

  36. Ha ha, astea sint afirmartii de bolovani. mai intii vine Tonta cu estimarile publice intre 48 si 50, dupa aceea Rus cu plagiatorii Plato si Newton. Acum Rus recidivieaza in „inteligenta” cu un recensamint tip vecinu’ Vasile. Deci mere vecinu’ Vasile pina la gard: ma Ioane, mai traiesti maaaa? Daca Ion e la buda din fundul curtii, e carevasazica indisponibil, il taie de pe lista, unul mai putin pentru cvorumul USL.

    Aha

    03/08/2012 at 6:45 pm

  37. Incep sa am un feeling ca intr-adevar Traian Basescu nu se mai intoarce la Cotroceni.
    Pana la urma daca pentru majoritatea romanilor nu conteaza in acest moment functionarea institutiilor statului, ce poti sa faci?
    Aiurea este ca nu poti sa-l educi pe om cu forta, sa aiba ca valori corectitudinea, cinstea, onoarea. Valorile romanilor se reduc in mare parte la bani. E o tara saraca, minimul pentru traiul zilnic conteaza, nu au prea multi timp de principii.

    Finante Azi

    03/08/2012 at 6:47 pm

    • Nu este o tara saraca, este o tara in care multi au mentalitati de sluga.

      eugeni

      03/08/2012 at 7:09 pm

      • Da, e foarte adevarat.

        Finante Azi

        03/08/2012 at 7:21 pm

    • Si tu?
      Si sa vezi ca daca avem prezidentiale, iese Oprescu…

      oamenii s-au inrait si mai rau si vor vota ca boii, adica asa cum au votat pana acum.
      De Crizel scapam, ca-l arunca PSD, dar vom avea iar epoca de aur, Iliescu, vor iesi toate soparlele, toti mafiotii o sa-i vezi ministri. Si ne vor lua iar valutele din conturi, sa „ajutam” tara, pe care a lasat-o TB in rahat, si 20 de ani de-aici incolo nu vom fi decat niste survivors, pt ca, PDL si TB au lasat tara saracita.
      Daca nu va fi asa, atunci inseamna ca d-zeu ne-a mai trimis un inger, ca UE sta in uluire, iar SUA e preocupata cu Siria. Numai Rusia ne da atentie si ne iubeste…

      ceaikovski

      03/08/2012 at 7:51 pm

  38. Reblogged this on akacsos and commented:
    spartacuska.blogspot.com

    akacsos

    03/08/2012 at 6:48 pm

  39. Argumentarea deciziei de amanare a unei hotarari, pe care o declara CCR, ii descalifica pe judecatorii acestei institutii. CCR isi justifica „solutia” spunand ca a luat in considerare sesizarea Guvernului, ca datele referitoare la listele permanente nu sunt certe, desi documentul a venit dupa termenul limita de contestare a datelor!

    De unde stie CCR ca datele viitoare, cele din 31 august, vor fi cele adevarate?
    Pentru ca atunci Guvernul va semna ca datele sunt corecte pentru ca au scos numarul magic?

    Si daca datele nu favorizeaza actuala putere, iar Guvernul mai solicita o amanare fiindca n-a avut timp sa elaboreze listele, atunci, conform motivatiei date de CCR, ce vor face judecatorii Curtii? Vor da inca o amanare, si tot asa pana in decembrie 2014, nu?

    CCR s-a plasat in mod incalificabil ca remorca a Guvernului. Institutia care vegheaza la respectarea prevederilor din constitutie, care este o institutie independenta, renunta la stare de…independenta si se subordoneaza Guvernului. Aici s-a terminat bruma de democratie.

    Ce ar trebui sa se mai intample, ca sa intelegem ca o tara in care o gasca poate supune orice institutie, folosind parghii democratice, nu are nicio legatura cu un stat democratic?
    Chiar nu mai exista nicio institutie in Romania care sa intervina pentru oprirea acestor actiunii menite sa submineze Romania? Oare cineva urmareste sa inflameze acest popor, pentru ca oamenii sa renunte la protestul scris in favoarea celui cu toporul in mana?

    Finul

    03/08/2012 at 6:50 pm

  40. Seara buna
    Domnul MRU scrie un mare adevar .
    Citez : ” În ambele cazuri, vorbim de disoluţia statului: un stat care este incapabil să ştie câţi cetăţeni cu drept de vot îl formează sau care se lasă deformat sub presiunea politică pâna la a deforma şi răspunsurile la cele mai elementare întrebari (câţi suntem?) este un stat care a încetat să existe. ”
    Tragic dar adevarat in tara minunilor . 😦

    In alta ordine de idei , in familia mea sintem 3 persoane cu cetatenie romana si domiciliu in strainatate .Conform datelor scrise in pasapoartele CRDS . Emise de institutii a statului roman .
    Deci , invit pe domnul Ponta sa vina la o discutie libera privind drepturile noastre , a celor de peste hotare si INCA cetateni romani .

    Recomand sa salute toate rudele inainte de aceasta intilnire ca nu se stie niciodata . 😆 😆
    Stat condus de cretini cu diplome „maret masluite” , numai in Romania e posibil . Chiar daca UE are 27 de tari membre. Sintem efectiv un unicat . 😦

    stefan60

    03/08/2012 at 6:52 pm

    • Salutare.
      Voi n-aveti loc decat in calculul PIB prin remiterile de valuta.
      In cvorum nu contati
      😦

      Huitzilopochtli

      03/08/2012 at 6:57 pm

    • Am aruncat o privire si pe hotnews. Puzderie de indignati la „solutiile” Ponta de reducere a electoratului sa le iasa lor 51%. Nu inteleg de unde vine indignarea? In mod absolut natural, Ponta nu are ce face cu diasporenii. Pai diasporenii sint vinovati ca a topait Geoana o noapte ca au votat 95% cu Basescu. Si asta nu e chestie noua. Diasporenii astia au proasta reputatie de a refuza cu indaratnicie sa devina pesedisti. Si nici nu platesc taxe guvernului USL sa aiba Ponta de pomeni. Pentru USL, astia sint complet inutili. De ce sa se mai lege USL la cap cu ei?

      Aha

      03/08/2012 at 7:07 pm

  41. Buna ziua si buna sa va fie inima!
    😆

    Este halucinant ce se intimpla! 😦
    Literatura/teatrul absurdului, filmele de groaza sint copii mici pe linga realitatea din tara! 😦
    Penibil si rusinos!

    Probabil ca nici un cetatean al Romaniei sa nu fi facut de ris/rusine acest popor cum a facut-o
    guvernul „Ponta”@USL@ fostul lider PNL Antonescu!

    Cum este posibil ca un ministru’ al acestui guvern sa declare public „sa vina nemtii sa ne numere”,
    dupa ce tot public s-a cerut ca cetatenii romani de etnie germana sa fie scosi de pe listele electorale?
    NU sint aceste afirmatii „un atac” la nationalitatea germana?

    In ce tara civilizata guvernantii nu stiu care este numarul cetatenilor pe care ii guverneaza?
    Vom fi numarati ca si vitele la abator,in sir indian si cu privirea in jos?

    Cum este posibil sa incerci sa scoti de pe listele electorale romanii care lucreaza in strainatate?
    Euroii trimisi cu truda de ei in tara au fost/sint buni, dar ei trebuie „facuti ca nu exista”?

    As ride daca nu ar fi de plins! Am sentimentul ca traiesc un cosmar!

    maya

    03/08/2012 at 7:01 pm

    • O sa faca un rahat, Crizel a schimbat adjunctul de la AEP azi.

      ceaikovski

      03/08/2012 at 7:54 pm

  42. Seara buna 🙂
    Ma bucur ca incepe sa se miste cate ceva, este extraordinar cand vezi ca alaturi de Cetatean apare si @MRU. Doi oameni extraordinari care si-au ales pana in acest moment calea: Cetatean care lupta dupa baricadele societatii civile si MRU care a ales lupta politica 🙂
    Concluzia, mai este o speranta ca aceasta tara nu va inghetza sub crivatul rusesc.
    PS: Azi am fost plecata cu probleme de serviciu intr-un baronat rosu si am constat ca nu pot accesa Politeia dupa telefon, marturisesc ca am intrat in panica ptr. ca aici este oaza mea de normalitate 😦

    mar

    03/08/2012 at 7:05 pm

  43. In lumina noilor evolutii, sunt curios daca Rus va avea tupeul sa ne asigure ca nu va fi afectat calendarul intrarii in Schengen 😦

    Radu

    03/08/2012 at 7:05 pm

  44. IRus la RF acum citeva minute: (preluare de la B1tv)
    „Inainte de referendum am facut actualizarea listelor electorale cu toti primarii;n-am negat niciodata cifrele trimise”!

    maya

    03/08/2012 at 7:05 pm

  45. Eu am gasit urmatoarea informatie si cred ca trebuie sa urmarim desfasurarea lucrurilor pt. ca ne priveste pe toti:

    APEL PUBLIC

    Catre Autoritatea Electorala Permanenta (AEP)

    Attn: doamna Preşedintă Ana Maria Pătru

    Stimată doamnă Preşedintă

    Organizaţiile semnatare ale acestui apel vă solicită să puneţi la dispoziţia publicului, pentru consultare individuală, copii după listele electorale folosite la referendumul din 29 iulie 2012. Dat fiind climatul actual de confuzie creat de organizatorii referendumului, credem că este imperios necesar ca fiecare cetăţean cu drept de vot să poată verifica personal, prin intermediul AEP, dacă opţiunea sa (prezentare sau neprezentare la vot) se află consemnată corect ȋn liste. In acest scop cerem AEP să păstreze o copie a acestor liste pe termen indefinit.

    Expert Forum (EFOR)

    Grupul pentru Dialog Social (GDS)

    Agenţia de Monitorizare a Presei “Active Watch”

    Freedom House, Romania

    Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE)

    Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)

    ProDoMo

    Reaching

    Out

    Centrul de Resurse pentru Participare Publica (CERE)

    Giorgia

    03/08/2012 at 7:05 pm

  46. Hallo again,
    daca sunt non grata ma consolez.

  47. MRU 😆
    multumiri pentru articol

    Theophyle
    😆
    multumiri pentru preluare si pentru tot ceea ce faci! 😆

    maya

    03/08/2012 at 7:07 pm

  48. Mai important acum este sa se constate fraudele !!!

    maya

    03/08/2012 at 7:09 pm

    • Putem trimite mesaje la AEP, facem presiuni sa verificam personal daca suntem pe liste si cum figuram acolo.
      As mai avea un gand, desi este cam rautacios – pdl nu are un soft pt verificari incrucisate? Daca nu-l are nu-l poate cumpara? Sunt pdl-isti care au facut o groaza de bani, ar putea face o donatie, sau poate vor sa facem noi.

      Giorgia

      03/08/2012 at 7:13 pm

      • totdeauna au avut scule bune. Si totdeauna echipa lui Videanu (aici trebuie sa recunoastem calitatea) a lucrat exact. Nu e nevoie de multi bani, un soft de verificare e ca si pe gratis. Costa mult cind se mai adauga in caietul de sarcini tot felul de farfaslicuri si cind evident e cumparat de la clientii politici 🙂
        Sunt sigur ca PDL fac acum toate chestiile astea intr-o frenezie. Soarta lor depinde de asta.

        lastnightmusic

        03/08/2012 at 7:22 pm

        • multumesc @lastnight, ma bucur ca fac ceva, e normal sa faca, doar ei nu au fost vigilenti si au lasat tradatorii sa traiasca bine pentru „nelinistea” noastra.

          Giorgia

          03/08/2012 at 7:25 pm

        • Buna 🙂
          Subscriu 100% cu echipa lui Videanu, nu au dat gresi la exit poll – urile. Sper sa ai dreptate cu frenezia.

          mar

          03/08/2012 at 7:51 pm

  49. In tot acest timp 300 de mineri dintr-o mina de uraniu din judetul Suceava refuza de 24 ore sa iasa la lumina! 😦
    N-am vazut nici „o latrina tv” plingind la gura minei!

    Sindicatele minerilor ? 😦

    maya

    03/08/2012 at 7:12 pm

    • Da Maya,

      Acei mineri isi risca viata si nimeni nu a suflat o vorba. Nu am vazut pe nici o televiziune aceasta stire. Unde dracu este Paiata? Dar Plagiatorul? Parca le plangea de mila romanilor, acum cateva luni, acum ca s-au vazut cu sacii in caruta, s-au retras sa-si devoreze in liniste ciolanul!

      mayausa

      03/08/2012 at 7:46 pm

      • mayausa
        😆
        Servus!
        Daca era in timpul guvernului PD-L /MRU, nu se dezlipeau „latrinele tv” de acolo timp de 1 luna!

        maya

        03/08/2012 at 7:54 pm

  50. Poate cineva sa trimita o adresa Comisiei, sa-i dea o smetie lui Cap-de-Creta cu „mini-recensamantul” lui? Ca atunci cand ei maraie mai tare, gunoaiele astea dau inapoi.

    EuCuMine

    03/08/2012 at 7:12 pm

  51. Buna seara!
    Toate aceste lucruri pot duce la un lucru bun, ratat dupa 1989. O noua lege a lustratiei care sa interzica pe cativa ani participarea la viata politica acelor care au gandit si participat efectiv la lovitura de stat (parlamentari care au uzurpat functii si care au votat suspendarea fara nici un temei legal, Guvern, functionarii de tip „Grajdan”, primarii care au fraudat referendumul, Avocatul interimar al Poporului USl-ist samd.
    In Constitutia noua a Ungariei scrie ca Partidul Socialist ca urmas direct si asumat al comunistilor este vinovat de inapoierea Ungariei fata de tarile din vest. Este un exemplu de urmat.

    ribelalu

    03/08/2012 at 7:27 pm

    • Si multumiri domnului Ungureanu pentru articolul publicat pe blogul nostru (sper sa nu se supere gazda cand spun „nostru”)

      ribelalu

      03/08/2012 at 7:28 pm

  52. Ah, diplomatii astia! Eu am citit ca profan ce sunt analiza Bloomberg, am vazut ce implicatii sunt acolo cu Siria. Te doare mintea. Noi nu trebuie sa asteptam nimic de la nimeni, noi trebuie sa ne luam tara inapoi si sa ne facem curatenie. Uite asta gandeste mintea mea de om normal.

    Giorgia

    03/08/2012 at 7:29 pm

    • ma refeream la link-ul lui Radu de la 7:22

      Giorgia

      03/08/2012 at 7:34 pm

    • Atata vreme cat ne gandim ca: „suntem o tara saraca” „murim de foame si de aceea nu avem principii (?!?)” no o sa reusim sa facem nimic. Astea sunt mesaje tip A3. De destructurare a moralitatii (toti SUNTEM la fel).
      Ai foarte mare dreptate Noi trebuie sa ne luam tara inapoi.

      eugeni

      03/08/2012 at 7:40 pm

      • Si te rog eu mult, nu te mai uita la A3, face rau la ficat.

        Giorgia

        03/08/2012 at 7:42 pm

      • Probabil pe mine ma citezi. Din pacate majoritatea gandesc asa. Am incercat sa schimb opinii, dar rata de succes tinde catre 0. Spune-mi cum se poate face.
        Nu ma uit la antene, dar intru in contact cu oamenii.

        Finante Azi

        03/08/2012 at 7:57 pm

  53. ICCD ar trebui sa pretinda, insistent, de la senatorul (idiot) de Botosani scuze fata de unguri si cei din ardeal. ICCD ar trebui sa incerece sa se adreseze si populatiei maghiare, mai ales ca UDMR a fost foarte slab.

    eugeni

    03/08/2012 at 7:37 pm

    • absolut de acord/necesar

      maya

      03/08/2012 at 7:57 pm

  54. D-na judecatort Iulia Motoc a pus pe contul său de Facebook următoarele versuri:

    “Eu sunt un bidon de benzinã asezat pe treptele piramidei,
    în evul mediu, când piramidele nu aveau înteles
    si când benzina încã nu-si gãsise aflare.” (Nechita Stanescu)

    Poemul se numeste „Neînțelegerea acceptată”

    Cititi-l va rog si veti intelege multe, multe lucruri.

    Giorgia

    03/08/2012 at 7:39 pm

    • scuze, typo, Nichita Stanescu

      Giorgia

      03/08/2012 at 7:41 pm

      • Marturisesc ca nu prind sensurile versurilor lui Nichita Stanescu .

        mc25

        03/08/2012 at 7:58 pm

        • “Neînțelegerea acceptată – Nechita Stanescu

          Eu sunt un bidon de benzină
          așezat pe treptele piramidei,
          în evul mediu,
          când piramidele nu aveau înțeles
          și când benzina încă nu-și găsise aflare
          Pasărea Phoenix mă ocolește și nu mă bea.
          Ea se duce în deșert să moară arsă de sete
          pe ucigașul nisip.
          Sufletul faraonului de multă vreme
          a curs în Marea Mediterană.
          Cruciada copiilor abia acum se pregătește.
          După plecarea zeilor,
          copiii au ajuns la putere
          și se ațin cu mari cuțite în mâini
          să izbească coaja de var a oului,
          oriunde l-ar întâlni.“

          Giorgia

          03/08/2012 at 8:03 pm

      • Da….”Cruciada copiilor abia acum se pregăteşte.
        După plecarea zeilor,
        copiii au ajuns la putere
        şi se aţin cu mari cuţite în mâini
        să izbească coaja de var a oului,
        oriunde l-ar întâlni.” 😦

        mar

        03/08/2012 at 8:03 pm

    • @eugen,

      Nu este uluitor, scopul a fost atins. Pronuntarea Curtii cat mai tarziu posibil, pentru a da posibilitate uzurpatorilor sa patrunda in toate institutiile statului, de unde au fost scosi. Indiferent de cine o sa fie la putere, ei s-au instalat si vor fi acolo pentru urmatorii zece ani, at least. Or sa rada in barba, chiar daca TB va reveni. Va fi legat de maini si picioare, iar ei vor zburda cum le doreste inima, pe muzica orchestrata de Voiculescu & Co.

      mayausa

      03/08/2012 at 7:56 pm

      • Nu cred ca vor putea ramane a la long: consilierii prezidentiali vor fi schimbati imediat dupa ce TB revine la Cotroceni, iar ceilalti dupa alegeri. Daca, dupa alegeri, ramane USL la guvernare, asta e… Dar consilierii prezidentiali raman.

        mc25

        03/08/2012 at 8:00 pm

      • Exact. Kovesi schimbata, Morar la fel (daca ministrul vine cu o alta propunere, prelungirea mandatului se termina), Nastase afara, Viculescu cu procesul prescris, mafia reinstalata si tentaculele se refac.
        Ajungem de unde am plecat acum 8 ani.

        Asa cum a scris Theophyle ieri, poporul asta are un dar nebanuit de a se autodistruge periodic. Ponta e ca ne distruge si pe noi, cei care, conform unei democratii prost intelese, trebuie sa ne supunem unei majoritati.
        Eu personal nu mai am resurse nici fizice, nici psihice, sa mai traiesc o data perioada Ceausescu-Iliescu-Nastase.
        Si dupa ce se autodistruge, se mira, si se duce la biserica, sa se roage la d-zeu sa-i scape.

        ceaikovski

        03/08/2012 at 8:07 pm

  55. Pe Politeia European puteti citi despre: Visele lui Marga şi realtăţile germanilor

    http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/08/03/visele-lui-marga-si-realtatile-germanilor/

    Theophyle

    03/08/2012 at 7:50 pm

    • Da, am citit deja. Omul asta traieste intr-o realitate paralela si pe noi ne distruge.

      Giorgia

      03/08/2012 at 7:52 pm

      • Crezi ca el crede? Eu nu sunt convins 😦

        emil

        03/08/2012 at 11:33 pm

  56. Cum ii mai rabda Dumnezeu de mincinosi! Cred ca ii e frica.

    Giorgia

    03/08/2012 at 7:51 pm

  57. De la Dan Popa (Hymerion) citire:

    Reguli pentru buna desfasurare a Referendumurilor care urmeaza

    1. Orice cetatean roman are drept de vot. El poate fi exercitat in nume propriu sau prin mandat
    2. Orice cetatean roman este obligat ca la implinirea varstei de 18 ani sa cedeze dreptul de vot d-lui Victor Ponta
    3. Listele electorale se vor intocmi saptamanal, pentru ca nu stii cand vine Referendumul
    4. Fiecare cetatean viu, cu drept de vot, are voie sa fie insotit pe liste de cel putin 3 membri decedati, daca indeplineste conditia de la punctul 2
    5. Referendumul exprima vointa poporului in conditiile aratate la punctul 2
    6. Pentru organizarea in conditii cat mai economice a Referendumului se va organiza o singura sectie de votare
    7. Programul sectiei de votare va fi in intervalul orar 8 a.m.- 8,15 a.m., ora dupa care dl. Ponta isi serveste micutul dejun
    8. Acasa la dl Ponta, unde va fi amplasata sectia de votare, nu se intra decat in baza unui permis special, imediat dupa ora 8,15 a.m. si numai cu acceptul proprietarului. In Romania, proprietatea privata este ingradita prin lege
    9. Numaratoarea votului nu poate depasi 3 ani de la data incheierii procesului electoral. Exceptie face situatia extrema in care dl. Victor Ponta da un telefon si solicita expres prelungirea acestui termen.
    10. Rezultatul procesului de votare va fi comunicat cu 24 de ore inainte de a incepe votarea propriu-zisa pentru o mai buna transparenta si a nu tine aiurea oamenii pe jar. Sunt evitate astfel si iesiri in strada care ar putea dauna democratiei
    11. Pentru buna desfasurare a Referendumurilor, 100 de vagoane de observatori independenti de la minele Paroseni si Vulcan vor supraveghea cu atentie electoratul cu anumite apucaturi electorale

    Theophyle

    03/08/2012 at 7:55 pm

    • Like! si subscriu!

      Giorgia

      03/08/2012 at 7:57 pm

    • 😆

      maya

      03/08/2012 at 8:01 pm

  58. Stiti ce ma gandeam? Dar cred ca eu sunt o naiva incurabila.
    Citeam ca un judecator de la CCR a negociat votul in schimbul unui post pentru fiica sa la ICCJ.
    Ma gandeam eu, daca fiica acestui judecator, intr-un gest de noblete si curatenie sufleteasca fara preceden ar iesi public si ar spune ca nu accepta acest troc oribil, daca ea ne-ar spune ca onestitatea si probitatea profesionala sunt mai presus de orice. Nu ar fi acesta primul gest de curatenie in societatea noastra? Nu ar fi ea cea mai iubita dintre pamantenii acestei tari?

    Giorgia

    03/08/2012 at 7:56 pm

    • Da Giorgia, esti naiva 🙂

      Theophyle

      03/08/2012 at 7:58 pm

      • Am un nod de plans in gat de cand a inceput nenorocirea asta. Sunt si putin deprimata pt. ca tata este putin bolnav, dar nu ma las, eu o sa raman langa MRU, langa voi toti, indiferent ce se intampla.

        Giorgia

        03/08/2012 at 8:00 pm

        • multa,multa sanatate tatalui tau!

          maya

          03/08/2012 at 8:05 pm

          • multumesc mult de tot

            Giorgia

            03/08/2012 at 8:09 pm

        • Giorgia, cel despre care se zice ca ar fi negociat este Ion Predescu, care in 1951 a terminat facultatea de drept(si o facultate de filozofie fara data?!?). Adica, a lucrat in justitie in perioada de maxima prigoana politica……
          Cel mai probabil fica-sa , a participaat si ea, voioasa , la negocieri.

          eugeni

          03/08/2012 at 8:18 pm

          • Partea pozitiva este ca la anul i se termina mandatul (cred) :), si sa spreram ca iccd va fi pe cai mari.
            Sanatate multa….

            eugeni

            03/08/2012 at 8:19 pm

            • da eugenie, dar pana la anu’ noi murim cu ei de gat.

              Giorgia

              03/08/2012 at 8:40 pm

            • Are 85 de ani, ce Doamne iarta-ma mai cauta? Serios, nu e posibil sa lasi in functii atata de importante oameni la varsta ata. In 9 ani te poti zaharisi rau de tot, cand esti numit la 77 de ani!

              blog de caine rau

              03/08/2012 at 10:12 pm

  59. Pentru mine e clar. 4 judecatori pot bloca (muuuult timp ) orice decizie de „validare” respectiv ” nevalidare” a referendumului.
    Vom vedea care grupare va ceda. Gruparea care sustine „nevalidarea” sau cea care sustine validarea ?

    tiberiu2009

    03/08/2012 at 7:56 pm

    • Da’ noi unde suntem? Intre mortii vii?

      Giorgia

      03/08/2012 at 7:58 pm

      • Intre viii mortilor!!!
        De aceea trebuie sa strigam in gura mare, iar pe mortii acestui neam sa-i pomenim si sa-i cinstim!

        maya

        03/08/2012 at 8:03 pm

    • asta este intrebarea?

      newman

      04/08/2012 at 8:33 am

  60. Un pic off topic, dincolo de frustrarea noastra legata de lasitatea Curtii vis a vis de decizia finala pe referendum, am fost placut surprinsa de dizertatia lor, cuprinsa in hotararea de respingere a contestatiilor, cu privire la gargara uselista a mortilor vii, nedemocratici, care nu au votat.
    ” Potrivit art.2 alin.(1) din Legea nr.3/2000 referendumul naţional constituie „forma şi mijlocul de consultare directă şi de exprimare a voinţei suverane a poporului român”, însă legea nu prevede obligaţia cetăţenilor de a participa de referendum, ci dreptul acestora. De altfel, Constituţia consacră dreptul de vot, şi nu obligaţia de a vota ; aşadar, ţine de voinţa fiecărui cetăţean de a decide în mod liber dacă îşi exercită acest drept. Acesta nu poate fi obligat să îl exercite sau dimpotrivă să nu îl exercite din moment ce art.30 alin.(2) din Constituţie garantează libertatea conştiinţei.
    Exprimarea unei opţiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci şi chiar prin neparticiparea la acesta mai ales în situaţiile în care legislaţia relevantă impune un anumit cvorum de participare.
    Astfel, alegând să nu îşi exercite un drept constituţional, cetăţenii îşi văd realizate propriile lor convingeri prin neacceptarea, în mod indirect, a celor contrare.
    De aceea, neparticiparea la referendum, mai exact neexercitarea dreptului la vot, este tot o formă de exprimare a voinţei politice a cetăţenilor şi de participare la viaţa politică.
    Astfel cum s-a arătat mai sus, singura condiţionare este aceea ca exercitarea sau neexercitarea dreptului la vot să nu fie impusă, ci să ţină de resortul intern al fiecărei persoane.
    Or, în campania pentru referendum, potrivit art.30 alin.(2) din Legea nr.3/2000, „partidele politice şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nici o discriminare, prin mitinguri, prin adunări publice şi prin mijloace de informare în masă”. Partidele politice pot îndemna sau din contră să nu îndemne cetăţenii să voteze, ambele aspecte ale dreptului la vot contribuind la definirea şi la exprimarea voinţei politice a cetăţenilor. Ceea ce însă partidele politice nu pot întreprinde este obligarea cetăţenilor la a vota sau, din contră, la a nu vota, întrucât numai în acest caz dreptul la vot este golit de conţinut.
    Este adevărat că, potrivit art.2 alin.(1) din Constituţie, suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum, însă textul nu impune obligativitatea votului, lăsând cetăţeanului deplina libertate de a participa sau nu la alegeri sau la referendum şi de a-şi exprima opţiunile în modul în care consideră că este potrivit”.
    Ar trebui ca aceasta motivatie sa fie invatata si spusa ca o poezie de toti mamalucii pedelisti ce fac figuratie cretina in studiourile TV

    Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

    03/08/2012 at 8:16 pm

    • „Ar trebui ca aceasta motivatie sa fie invatata si spusa ca o poezie de toti mamalucii pedelisti ce fac figuratie cretina in studiourile TV”

      pedelisti???

      Neluţu

      04/08/2012 at 6:15 pm

  61. http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Lista_MApN-_Guvernatorul_Mugur_Isareascu_printre_cei_cu_grade_obtinute_cu_-nereguli_0_748725416.html

    Remarc ca si analistul Bogdan Chirieac, a ajuns de la caporal la colonel. 😆

    Theophyle , am vreo sansa sa ma trezesc si eu avansat ? Cum armata am facut cu muuuuulti ani in urma , nu cumva acuma sint maresal ? 😆 😆

    stefan60

    03/08/2012 at 8:29 pm

    • salut stef, Nu stiu. Dar daca tot vorbim, conform cunostintelor militare, eu te-as fi facut maior sau colonel 🙂

      Theophyle

      03/08/2012 at 8:36 pm

  62. Ce BS mai baga asta in NY

    http://www.nytimes.com/2012/08/03/opinion/bringing-romania-back-from-the-brink.html

    Ma intreb cine i-o fi aranjat in US accesul sa scrie minciuna globala…

    A A

    03/08/2012 at 8:36 pm

  63. A A

    03/08/2012 at 8:39 pm

    • nu au comentariile deschise ca le-as fi scris si eu vreo doua vorbe.

      Giorgia

      03/08/2012 at 8:45 pm

  64. Stiti ceva? Eu ma tot gandesc la AEP. Ponta a schimbat vicele, buun, dar pdl-ul are listele, putem gasi o modalitate sa ne verificam fiecare in parte cum aparem acolo.

    Giorgia

    03/08/2012 at 8:47 pm

    • salut Giorgia,
      vad eu ce se poate face si am sa anunt pe blog.

      Theophyle

      03/08/2012 at 8:50 pm

      • Perfect, multumesc.

        Giorgia

        03/08/2012 at 8:51 pm

  65. Preluare de la Copac:

    Mih | august 3, 2012 la 20:46 |

    Iulia Motoc:
    “Nu am de gând să-mi dau demisia. Faptul că unii ar fi anunţat demisia mea deja poate fi considerat ca o formă de presiune asupra mea. S-au făcut multe presiuni asupra noatră, mai ales începând cu data de 27 iunie, când ne-am pronunţat asupra faptului că domnul Traian Băsescu va reprezenta România (la summit-ul UE, n.n.). De altfel, atunci am sesizat aceste presiuni la Uniunea Europeană, apoi, la data de 2 iulie, după ce preşedintele interimar Crin Antonescu a spus că actuala componenţă a Curţii este o ruşine, noi am sesizat atât Comisia Europeană, cât şi Comisia de la Veneţia. Presiunile au continuat şi continuă. Cu toate acestea, eu aştep o decizie corectă a Curţii, dincolo de intimidările care sunt din ce în ce mai agresive” (RL)

    Giorgia

    03/08/2012 at 8:52 pm

  66. Si cred ca presiunile au inceput deja. Cititi:

    Studentii romani din Marea Britanie, opriti sa munceasca

    http://www.ziare.com/diaspora/romani-strainatate/studentii-romani-din-marea-britanie-opriti-sa-munceasca-1182407

    Giorgia

    03/08/2012 at 8:56 pm

  67. Scuze ca aduc in discutie un subiect de la Olimpiada, dar seriozitatea cu care trateaza nemtii astfel de cazuri este de neimaginat in Romania:
    http://www.ziare.com/olimpiada/olimpiada-londra-2012/un-nou-scandal-la-olimpiada-o-canotoare-nevoita-sa-abandoneze-1182456

    cedric

    03/08/2012 at 9:04 pm

  68. Cand imi vor bate la usa,
    le voi spune ca sunt decedat:)))));
    sa ma caute in listele decedatilor la primaria de sector:)))))))

    mai fac haz de necaz….

    salut,

    skorpion

    03/08/2012 at 9:16 pm

    • Salut skorpi,
      fara grija pe tine nu te vor cauta!

      Theophyle

      03/08/2012 at 9:19 pm

      • de ce nu ma vor cauta??
        sint invizibil?
        🙂

        skorpion

        03/08/2012 at 11:50 pm

        • Nu skorpi, tu nu esti „client” pentru ticalosii astia 🙂 ei ii cauta pe ai lor!

          Theophyle

          03/08/2012 at 11:52 pm

  69. Pentru raspunsul asta dat de ministrul Rus eu l-as invita sa plece cu vaca la pascut:

    Ioan Rus despre cum va organiza mini-recensamantul: La nivelul comunitatilor rurale intrebi vecinul: „ma, Popescu Vasile exista?”. „Exista de-adevaratelea”. Acolo, daca merg primarul si cativa locuitori de nadejde ai satului, rezolva asta in trei zile, in fiecare sat. La oras va fi mai complicat.

    sursa: Hotnews

    Sidaca vecinul are „boala” pe Popescu Vasile? sau pe stiu eu cine?
    Asa se comporta o autoritate a statului?

    Giorgia

    03/08/2012 at 9:32 pm

    • si uite asa cu „vecinul” se reactiveaza turnatorii si turnatoria. se incearca o intimidare fara precedent a populatiei.sunt localitati conduse de pesedisti unde daca omul are nevoie de ceva de la primarie , taxe si impozite etc si nu are „dovada ” pe buletin ca fost la vot e plimbat pe drumuri pana-i vine acru.

      zigzag

      03/08/2012 at 9:44 pm

      • Exact

        Giorgia

        03/08/2012 at 9:49 pm

  70. Buna seara
    Am fost plecat o vreme.
    Am eu impresia, sau au fost curatate niste comentarii?

    emil

    03/08/2012 at 9:54 pm

  71. Nu cred Emil. Dar daca ar fi asa, stapanul blogului poate decide, eu una nu ma supar.

    Giorgia

    03/08/2012 at 9:59 pm

    • Era ceva, confuz dupa gustul meu, despre decizia CCR; confuza si aia. Doar voiam sa stiu.

      emil

      03/08/2012 at 10:01 pm

  72. Salutare all !

    Theophyle, te rog sa vezi daca blogul tau nu este sub atac informatic. Foarte greu am reusit sa patrund !

    Ceea ce se intampla in tara este incredibil ! Suntem ciumatii Europei din cauza acestor criminali !Am vazut reactia ministrului de interne german, ceea ce inseamna: ADIO SCHENGEN !
    Asta in pofida „convingerilor launtrice” ale acestui idiot sinistru, bolsevic in gandire si in fapta, imbatranit in rele, pe nume: Andrei Marga, poreclit duios la Cluj „Frühstück” !
    Apropo, daca nu stiati, sa va spun despre asa-zisii „consilieri” cu care se inconjoara Andrei Marga. Va dau doar un exemplu.
    Pe vremea rectoratului lui Marga – rectozaurus cum il mai alintam noi – secretara era o domnisoara EUNICIA TRIF . Intamplator am avut ocazia s-o cunosc pe aceasta domnisoara, pe cand era studenta la Facultatea de Stiinte Politice. O persoana extrem de „subtire” din punct de vedere intelectual !
    A ajuns, cu sprijinul doamnei Delia Marga (se pare exista un anumit grad de rudenie intre ele), secretara lui A. Marga. In noua calitate comportamentul acestei domnisoare s-a schimbat radical, a devenit un zbir ! Dupa ce Marga nu a mai putut sa fie rector, noua conducere a UBB s-a dispensat de serviciile ei. Intrucat ea si-a manifestat dorinta de a ramane in continuare secretara, domnisoarei i s-a oferit un post de secretara la Satu Mare. Ea a refuzat si si-a dat demisia. Ei bine stiti unde a ajuns domnisoara Eunicia Trif? Nici mai mult, nici mai putin decat consiliera lui Andrei Marga la MAS !

    Reddog

    03/08/2012 at 10:08 pm

  73. Buna seara .
    Trebuie sa trecem de la o atitudine reactiva la una proactiva.
    Politicul ( MRU/ICCD , PDL si altii) pot face diverse dar au totusi un spectru limitat de variante.

    Ar trebui mutat focus-ul si presiunea publica (nu amenintari) catre CCR .
    Apoi , ar trebui deja sa ne gandim si sa avem pregatite planuri , strategii pentru variantele : refacerea referendumului sau mai rau validarea . In caz de refacere ar trebui un plan concret de paza stricta a celor 18000 de sectii de votare . Paza neinsemnand simpla observare ci Paza. Filmare , pus intrebari , urmarit autobuzele si urnele mobile , facute zeci de mii de sesizari , notate numele celor ce participa la fraude , numere de masini , etc.

    Si altele.

    grig

    03/08/2012 at 10:15 pm

  74. Romania sec. XXl, membra NATO si UE, care prin voia conducatorilor vremelnici a ajuns mai rau ca magrebienii 😦
    „Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat că actualizarea listelor electorale va presupune un „mini-recensământ”, care va fi făcut de autorităţile locale până în 24 august, prin vizite foarte scurte, de „trei secunde”, de la domiciliul românilor.”
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/ioan-rus-listele-electorale-vor-fi-organizate-printr-un-mini-recensamant-pana-pe-24-augu-99499.html
    Sper sa nu fiu acasa in acel moment si nici vecinul, pe care posibil sa nu-l am :mrgreen:

    mar

    03/08/2012 at 10:20 pm

    • In acest moment am in imagine o scena din „Doua loturi”
      „Hait! iar ne chiamă deseară la serviciu extraordinar turbatul (turbatul e șeful), să ne canonească până la miezul nopții, ca să se recomande ministrului că e grozav!” – iar madam Popescu se repede în odaie, fiindcă era în négligé. D. căpitan Pandele intră ca o furtună și, vorbind din ce în ce mai tare, ca și cum d. Lefter ar fi surd:
      – Bine, nene, păcatele mele! de ce n-ai venit la berărie?… se poate să fii așa de indiferent? te caut ca un nebun de atâtea ceasuri?
      – Ne-a ținut până adineaori turbatul la canțilerie… De ce?
      – Leftere!… nu știi nimica?
      – Ce!
      – Ieri s-a tras lotăriile noastre!
      – Ei?
      – Am câștigat!
      – Nu mă-nnebuni!… Cât?
      – La amândouă am câștigat loturile mari! ale mari de tot! Și căpitanul pune pe masă listele oficiale și alături carnetul său. În adevăr, carnetul sună tocmai ca-n liste: 076.384 Universitate-Constanța, 109.520 București-Astronomie.
      Cititorul a înțeles acuma ce căuta de trei zile pe brânci soții Popescu.
      D. Lefter a trimis turbatului o scrisoare, cerând cu tot respectul un concediu de două-trei zile, pe motiv că nu se simte de loc bine. Așa și este,e bolnav.
      După o muncă zadarnică de atâta vreme, după ce toată casa a fost răsturnată de zece ori, când așa, când aminterea, d. Lefter a căzut pe o canapea sfărâmat de oboseală; a simțit că i se taie încheieturile și așa, un fel de slăbiciune la lingurea, parcă-l lua o apă; a moțăit câteva ore ș-a adormit. Femeia a șezut și ea pe un scaun că nu mai putea de picioare și de mijloc – se-nțelege de atâta alergătură și de-atâtea ridicături. Să fi ațipit d. Lefter ca vreun sfert de ceas și de odată, se scoală drept, cu fața luminată de raza adevărului…
      – Știu unde sunt! acuma știu!… uf!… le-am găsit.
      – Unde?
      – În jacheta mea cenușie de vară… Cu ea eram la berărie când le-am cumpărat. Țiu minte bine, le-am pus în buzunarul de la piept, înăuntru… Acolo, sunt!… sigur!… Adu-mi jacheta!
      Pe cât își aducea mai limpede aminte domnul Lefter, pe atât madam Popescu se turbura, se roșea, se-ngălbenea…
      – Care jachetă? întreabă ea aiurită, ca de pe altă lume.
      – Cea cenușie.
      – Leftere! zice femeia punând mâna la sânul stâng, ca și cum ar fi simțit un junghi grozav.
      – Ce?
      – Am… dat-o.
      – Ce-ai dat?
      – Jacheta!
      – Care jachetă?
      – Aia cenușie!
      – Cui?
      – N-ai spus tu că n-o mai porți?
      – Cui? cui ai dat-o, nenorocito!
      – La o chivuță.
      – Pentru ce?
      – Pe farfurii.
      – Când?
      – Alaltăieri…
      – Alaltăieri!… fără s-o cauți prin buzunare!”
      http://ro.wikisource.org/wiki/Dou%C4%83_loturi

      mar

      03/08/2012 at 10:21 pm

      • ………………………………………..

        Și Țâca începe a-și lepăda țoalele de pe ea. Tocmai dedesubt de tot, peste cămașe, se vede jacheta cenușie. D. Lefter repede o caută-n buzunarul de la piept; chivuța se strâmbă, că se gâdilă la sân. În buzunar, nimic; dar în fund are o descusătură… desigur o fi căzut în căptușeală. Țâca scoate și o dă d-lui Lefter, care o descoase cu briceagul din toate tighelurile… În căptușală, nimic și iar nimic.
        – Ce mi-ai făcut biletele? răcnește îngrozitor cu pumnii-n-cleștați d. Lefter, pe când ceilalți doi o strâng de aproape într-un colț.
        – Care belete? zbiară și chivuța ca o nebună ș-apoi, schimbând tonul, strigă tare către baba din săliță în țigănește: „Săi, că se sfarojesc prunele de tot!”
        – Ce ai spus pe țigănește? urlă d. Lefter.
        – Hauleu! începu să se bocească baba și copila, ce năpaste a fost să cază pe noi!
        – Să-mi scoți biletele! scrâșnește d. Lefter; să-mi scoți biletele, hoațo! că te omor, mă-nțelegi? te omor!
        Și-i trage Țâchii o palmă, s-o năucească. Atunci, toate trei femeile se pornesc pe răgete, să crezi că s-a aprins o cușcă cu pantere. D. Turtureanu dă într-o parte pe d. Lefter și cu gravitate:
        – Las-o mă rog… Las’ că spun dumnealor la secție. Apoi iese-n ușă, dă un țignal; sergenții răsar ca din pământ, și haide! le-au pornit pe nemâncate…

        Ptr. ca 2012 este anul Caragiale si zilele pe care le traim de ceva timp, bat nuvela scrisa de marele vizionar al Romaniei sec. XXl.

        mar

        03/08/2012 at 10:33 pm

  75. test

    mar

    03/08/2012 at 10:38 pm

  76. Cateva idei:
    Visul lui Iliescu: Democratie originala este pe cale a se indeplini.Tip de democratie care exclude statul de drept, dar include paine si circ. In „circ” vor fi dusmanii.

    Nimic din ceea ce s-a construit pana acum, ca institutii, nu a scapat. Toate au fost manjite.
    Astept ca Blaga sa il ia la rost pe Rus. Rau de tot.

    La ccr, cineva a spus ca a vrut sa protejeze secuimea de o razbunare. Numai declaratia in sine ar trebui sa seizeze SRI care sa ia masuri. (procuratura etc) . SRI unde esti?

    eugeni

    03/08/2012 at 10:40 pm

    • chestia cu Blaga a fost o gluma 😦

      eugeni

      03/08/2012 at 10:41 pm

  77. Si, am uitat, daca nu cumva s-a dat (sorry):
    http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1543

    eugeni

    03/08/2012 at 10:43 pm

    • Victor Ponta are un apetit monstruos pentru minciună !

      dada

      03/08/2012 at 11:46 pm

      • care apetit, omul este bolnav!

        Theophyle

        03/08/2012 at 11:48 pm

  78. Ponta continua proba olimpica minciuna cu prajina. E pe la ceva TV (ca altceva oricum nu stie sa faca) si prezinta o suita de ciini cu colaci in coada. Cica toate tintele si angajamentele Cu FMI si UE sint indeplinite de au cazut aia pe spate, curge cu pungi cu bani.
    Ca si la referendum, indeplinirea tintelor cu FMI si UE se face dupa nevoi. Sa zicem ca s-au inteles pe 10 chestii. Ponta face o chestie si dupa aceea pretinde ca aia una e tot ce s-a angajat.

    Aha

    03/08/2012 at 11:49 pm

    • salut,
      ai sa vezi comunicatul lor. Fara grija parte dintre romani o sa-l vada si ei si altii o sa-l simta!

      Theophyle

      03/08/2012 at 11:54 pm

      • Cind mama naibii s-a ocupat asta de „angajamentele cu FMI si UE”? A dat zeci de OUG (ca l-au intrebat aia de la euronews daca e in razboi), grajdanisme, sute de inlocuiri cu clientela USL si citeva ore zilnic la televizor. Nu a facut nimic altceva. Cine naiba si cind atunci a indeplinit tintele din acorduri? Vasile ala care se ocupa si cu recensamintul lui Rus? Aiurea, minte de ingheata apele.

        Aha

        04/08/2012 at 12:03 am

  79. Gata, Premierul hotzomitoman a gasit vinovatii – cei care nu au votat 😦 Daca spui ca este idiot folosesti un eufemism :mrgreen: – „Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seara, ca daca la referendum ar fi votat zece milioane de romani, acum Romania nu era in haos si nu s-ar fi discutat despre un mini-recensamant.”

    http://www.ziare.com/victor-ponta/traian-basescu/ponta-daca-votau-10-milioane-la-referendum-nu-vorbeam-acum-de-un-mini-recensamant-1182457

    mar

    03/08/2012 at 11:54 pm

    • mare om premierul asta, interesant ce crede despre el Nastase 😆 Pupilul lui nu?

      Theophyle

      03/08/2012 at 11:55 pm

      • @Theophyle: ti-am trimis ieri un e-mail.

        blog de caine rau

        04/08/2012 at 8:02 am

        • Am primit,
          Sunt 100% de acord si participant. Trebuie sa ma organizez practic si am niste idei. Noi am mai facut-o trebuie sa gasesc materialul 🙂

          Theophyle

          04/08/2012 at 9:24 am

  80. @Theophyle: am vazut intr-un articol ca a disparut steagul NATO din spatele presedintelui interimar…ce inseamna asta? ce parere ai? (articolul este de pe politicstand.ro)

    rm

    04/08/2012 at 12:01 am

  81. Ronis ot Astria

    04/08/2012 at 12:22 am

    • Da, si cam „veche”; inca de ieri dupa-masa / seara s-a ajuns la aceeasi concluzie pe acest blog.
      https://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/08/02/ccr-in-vacanta-romania-in-asteptare/#comment-256955
      Ce face Ponta acum este doar o „petarda” (si toti desteptii din RO se iau dupa el!). Pana la sfarsitul lunii august listele „periate” de guvern vor fi trimise la CCR iar raspunsul va fi „nu asta am cerut”! Iar 4 saptamani …
      Chestiunea se rezolva in 48 de ore iar daca se dadeau listele in format electronic in 12 ore.

      Ronis ot Astria

      04/08/2012 at 12:54 am

  82. Ce se mai petrece sub zarva referendumului?
    http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Ministrul_Sanatatii-despre_serviciile_medicale-_-Omul_nu_stie_ce-cat_si_pentru_ce_plateste_0_748725451.html
    Isi mai aduce cineva aminte de unul dintre motivele pentru care se striga
    JOS BASESCU?

    emil

    04/08/2012 at 12:48 am

  83. Protejarea hotiei prin orice mijloace. Hotii sunt o parte importata a bazinului electoral USL (aici ii includ pe Dogaru + toti cei care incaseaza pensii speciale fara a fi cotizat corespunzator).

    http://www.adevarul.ro/actualitate/social/A_intrat_in_vigoare_legea_care-i_scapa_pe_falsii_pensionari_pe_caz_de_boala_de_la_plata_pensiilor_incasate_necuvenit_0_748725262.html

    hope

    04/08/2012 at 7:27 am

    • Asta e Romania reala. Multi oameni care se preteaza la avantaje nemeritate. Cel putin jumatate din Romania este bazinul electoral USL.

      lastnightmusic

      04/08/2012 at 7:48 am

    • Asta este o buna parte a electoratului USL. Trist dar adevarat. Romanul se conduce intotdeauna dupa sloganul „Daca nu curge pica” si ca pe langa marii hoti poate reuseste sa se lipseasca si el de ceva.

      clemycali

      04/08/2012 at 7:58 am

      • Noi avem dezavantajul ca dorim binele Romaniei chiar daca nu primim pomeni sau contracte. Ei , cei ce la fel doresc binele Romaniei dar isi doresc pomeni/contracte sunt mult mai multi ca noi.

        lastnightmusic

        04/08/2012 at 8:35 am

        • Cum ce? Ei doresc ca noi sa muncim si ei sa toace 😦 Stau si ma gandes daca ne suparam noi, bruma de platitori de taxe si impozite ce se va intampla. Oricum daca vor merge pe trendul asta ne vom „subtia” masiv prin faliment.

          mar

          04/08/2012 at 8:41 am

          • Corect !
            Totusi bruma de platitori de taxe nu se supara .
            Platitori de taxe sunt si in Ucraina, Moldova, Paraguay si nu se supara.

            lastnightmusic

            04/08/2012 at 8:47 am

  84. Ziua buna la lumea buna!

    blog de caine rau

    04/08/2012 at 8:03 am

    • Dar pe noi astia fara pedigree nu ne saluti ? 🙂

      lastnightmusic

      04/08/2012 at 8:30 am

      • Buna 🙂
        Tu nu ai nevoie de pedigree 😆

        mar

        04/08/2012 at 8:38 am

        • Ok, atunci treci la subiect, sau spune-ne : la revedere vorbim mai tirziu 🙂

          lastnightmusic

          04/08/2012 at 8:39 am

      • E vorba de „lume buna” in sens de ganduri bune si inteligentza. Ce-ti veni cu pedigree-ul? Complexe, ceva?

        blog de caine rau

        04/08/2012 at 9:13 am

        • Da sunt teribil de complexat. Nu am purtat papion niciodata, nu maninc bomboane fondante si nu beau sampanie caci imi da dureri de cap.

          lastnightmusic

          04/08/2012 at 9:47 am

  85. Buna dimineata 🙂

    mar

    04/08/2012 at 8:36 am

  86. @ Theophyle
    Reiau o postare de ieri, valabila si pentru MRU: Realitatea este ca USL a bagat tara in razboi si noi ne lamentam mioritic pe bloguri in loc sa reactionam. Sa protestam. In orice stat european civilizat daca s-ar fi intamplat ce se intampla la noi de o luna de zile, zeci de mii de oameni ar fi iesit in stada. Nu vreau sa influentez in vreun fel comunitatea pe care ai creat-o aici, dar cred ca trebuie sa dai un semnal clar ca trebuie sa trecem in alta etapa. A actiunii concrete. Exista de ceva timp in Piata Victoriei cateva zeci, uneori sute de oamnei iesiti in strada, in special din comunitatea Blogary. Din pacate ei nu sunt sustinuti de nimeni. Au incercat sa actioneze trimitand oameni ca observatori la referendum. Au fost intimidati, timorati, maltratatii, unii chiar arestati… Ieri ICR a fost decapitat. Marii artisti ai neamului au protestat vag in varful buzelor. Suntem in plin razboi si noi ne lamentam mioritic pe bloguri…

    newman

    04/08/2012 at 8:47 am

    • Poate sa aducem irlandezi sau sudcoreeni la proteste @newman
      Romanul nu protesteaza. Nu vezi ca sindicatele nu au reusit sa aduca in strada peste 50.000 niciodata ? Nu vezi ca USL nu aduce peste 10.000 decit daca da mici, cirnati , muzica usoara, si ii aduce cu autobuzele ?

      lastnightmusic

      04/08/2012 at 8:51 am

    • newman,
      Mai facem sdi noi ceva prietene.

      1.Politeia a avut 6 observatori, noi nu suntem asociatie, deci observatorii nostri au activat sub Pro-Democratia;
      2.Noi ne facem traba fara sa ne batem cu caramida in piept. Habar nu ai cate sute de ore sunt investite in activitati politice nu de l a tastatura ci practic;
      3. Noi am fost la propriu si la figurat printre primi care am sustinut si am demonstrat in protestul ghilimelelor;
      4. Nu cred ca toate activitatil;e nostre trebuie facute publice. Membrii mai vechi a comunitatii le cunosc si participa la ele;
      5. Niciodata nu ne-am lamentat, nu este drumul nostru si nici natura noastra. Newman esti pe blog cam de doua trei saptamani, cred ca prea devreme sa cunosti si sa intelegi multe din activitatile noastre.
      6. Daca ai ceva concret de propus, propune si nu te lamenta! 🙂

      Theophyle

      04/08/2012 at 8:57 am

      • ok! acum am inteles. vorbim…

        newman

        04/08/2012 at 9:11 am

      • scuze, dar nu ma refeream la actiunile concrete ale membrilor comunitatii voastre pe care nu aveam de unde sa le cunosc. ma refeream la o stare generala de letargie a nostra in general…ideea este ca trebuie cumva radicalizata actiunea publica. cum, vazand si facand in zilele urmatoare…

        newman

        04/08/2012 at 9:20 am

        • HTC (Via Blogary): Vad ca, incet-incet, mai maraind, mai cartind, intram ordonat in tarcul pe care l-au facut pentru noi. Am fost dintre cei care au sustinut ca trebuie asteptata decizia CCR pana sa se treaca la impunerea fraudei ca tema dominanta de atac. Poate ca a fost o greseala de strategie; insa USL ar fi facut oricum ceea ce au facut. Acum ca decizia a venit si s-a trecut la numararea prostilor din batatura, mi se pare ca marele pericol e faptul ca stam si ne uitam placizi la ineptiile care se petrec, asteptand sa ne vina randul la numaratoare. E grobian ce se intampla si, daca vom continua sa acceptam agenda impusa de USL, vom sfarsi prin a apara frumos bruma de stat de drept care mai rezista, dupa care, din septembrie, isi va vedea fiecare de viata lui. O ramasita de stat de drept care e inghitit ora de ora in timp ce noi scriem aici minuta acestui proces. Trebuie intors cumva discursul USL, TB si echipa lui trebuie sa inceteze sa mai fie in defensiva si sa incerce sa stinga focurile aprinse de Ponta&Co. Daca nu se va reusi asta si, probabil, daca nu se va iesi in strada masiv, ne va prinde ziua de 30 august urmarind la televizor o decizie al carei text il stim deja.

          newman

          04/08/2012 at 9:22 am

  87. Buna Dimineata,
    Postare noua!

    Theophyle

    04/08/2012 at 8:50 am

  88. Reblogged this on IMPRES.

    Zeno

    04/08/2012 at 10:51 am

  89. Este un timp pierdut orice element de incredere acordat actualei puteri absolutiste!Fiecare secunda lasata in administrarea exclusiva a acestei aliante otravitoare duce in colaps Romania,duce slabiciunea si incoerenta in slujba dusmanilor consacrati ai Romaniei!O mana de oameni CONDUC ROMANIA prin ABUZ si FORTA in prapastie!O mana de oameni decid viitorul a 22 de milioane de romani!O mana de ticalosi ne vind unei puteri dornice de acaparare a unui teritoriu geofizic numit Romania!SE DERULEAZA SUB OCHII NOSTRI!Si avem neputinta,avem lipsa de demnitate,de onoare sa nu putem sa nu vrem sa ne aparam?Pe fiecare zi care trece,actuala Putere calca cu bocancii ,mai departe,spre ordinul dat de ursul rusesc!NU SE VEDE?NU SE AUDE? NU SE INTELEGE?Chiar sunt romanii atit de mamaligari,atit de lasi,atit de mizerabili sa nu isi apere tara de o cotropire anume determinata si anume conceputa pentru Romania?

    markwilliams

    04/08/2012 at 9:51 pm

  90. […] Politeía […]


Comentariile sunt închise.