Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 3 August / România în faliment instituţional

Bună dimineata intr-o zi de vineri.Vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiază pe arii restrânse, cu precădere la câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi izolat ploi slabe şi descărcări electrice, mai ales în sud-estul extrem al ţării şi în zona de munte. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 de grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 36 de grade în sudul Olteniei şi Bărăgan, iar cele minime se vor situa între 10 … 11 grade în depresiuni şi 25 de grade în Delta Dunării.

La Bucureşti: Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4.6097   RON; 1 USD = 3. 7528    RON; 1 EURO = 1. 2283 USD; Francul elvetian 3. 8355     RON. Gramul de aur 193.4869 RON.

Isărescu: Au fost ieşiri de capital care au afectat cursul, dar avem spaţiu de manevră pentru a-l susţine. Ieşirile de capital străin din ultima vreme şi presiunile exercitate asupra leului au cântărit greu în decizia de ieri a consiliului de administraţie al Băncii Naţionale care a menţinut dobânda-cheie la nivelul de 5,25% pe an pentru a treia şedinţă de politică monetară la rând. „Suprapunerea unor evenimente globale cu tensiunile politice interne a accentuat ieşirile de capital. O parte din titlurile de stat ale nerezidenţilor au fost vândute, astfel că a crescut oferta de lei şi concomitent cererea de valută, ceea ce a influenţat piaţa valutară şi cotaţiile leului”, a declarat guvernatorul BNR Mugur Isărescu într-un briefing de presă susţinut ieri după şedinţa consiliului.  Volumul vânzărilor de titluri de stat de­ţinu­te de investitorii străini s-a ridicat la câteva miliarde de lei în ultimele luni şi în plus ieşirile de capital sunt accentuate de băncile străine care nu prelungesc unele linii de credit acordate subsidiarelor locale în momentul în care acestea ajung la scadenţă, afirmă Isărescu. El a mai spus că în condiţiile în care ieşirile de capital nu sunt contrabalansate de intrări suplimentare, inclusiv prin absorbţia de fonduri europene, presiunea pe leu nu are cum să se atenueze. Leul a pierdut aproape 5% din valoare în raport cu euro în ultimele trei luni pe fondul tensiunilor externe şi al crizei politice interne, iar BNR a fost nevoită să intervină mai des pe piaţă pentru a sprijini monenda naţională, ceea ce s-a văzut în nivelul rezervelor valutare ale instituţiei. Peste 2 miliarde de euro au ieşit din rezervă începând din luna mai. Banca Naţională s-a arătat îngrijorată în ultima perioadă de reducerea expunerii locale a băncilor din zona euro, fenomen care s-a accentuat în ultimele luni şi a determinat BNR să oprească ciclul de relaxare a politicii monetare început din toamna anului trecut. Dobânda-cheie la lei fusese redusă cu un punct procentual din noiembrie 2011 şi până în luna mai a acestui an. Integral in Ziarul Financiar

România, în colaps politic. Curtea Constituţională a amânat pentru 12 septembrie adoptarea unei decizii privind referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. CCR vrea actualizarea listelor electorale. Curtea Constituţională nu a reuşit, ieri, să ia o decizie  în privinţa  validării sau invalidării referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.  Până pe 12 septembrie, Curtea ar trebui să primească date actualizate despre corpul electoral din România, în condiţiile în care Ministerul de Interne, cel care a organizat referendumul, a anunţat în această dimineaţă că nu-şi poate asuma responsabilitatea faţă de „corectitudinea listelor electorale permanente”. Până atunci, preşedinte interimar va rămâne Crin Antonescu, iar numărul 2 în stat este tot un interimar – Petru Filip, şef la Senat până pe 12 septembrie. După aproape 13 ore de dezbateri, care s-au prelungit pe parcursul a două zile,  cinci judecători au votat pentru invalidarea referendumului, iar patru pentru validare.Patru dintre magistraţii Curţii provin din actuala Putere, patru din Opoziţie, iar unul a fost propus de UDMR.Votul nu s-a putut transforma în decizie pentru că Legea Curţii Constituţionale prevde că decizia în cazul referendumului se ia cu două treimi din voturi, adică şase din nouă. După dezbateri, Curtea Constituţională a anunţat oficial că a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menţionând că a primit date „contradictorii” privind listele electorale permanente şi că a cerut Guvernului ca până la 31 august să să transmită listele în baza cărora s-a organizat referendumul. Integral in Adevarul.

Lovitura de stat marca USL continuă. CCR și-a dovedit impotența constituțională. Un vot le-a lipsit judecătorilor CCR să ia o decizie. Balanţa a fost înclinată de Valentin Puskas care s-a temut de „răzbunarea” lui Victor Ponta.Ministrul de Interne „a întors foaia” când a realizat că judecătorii CCR pot invalida referendumul de duminică. El se face acum că nu mai știe câți votanți are România. Curtea Constituţională a amânat să ia o decizie în cazul referendumului organizat duminică pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, până pe 12 septembrie. În aceste condiţii, Crin Antonescu rămâne preşedinte interimar până la acea dată. Judecătorii CCR au susţinut că au primit date „contradictorii” privind listele electorale permanente şi au cerut Guvernului ca până la 31 august să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a organizat referendumul din 29 iulie. Totodată, Curtea a anunţat că a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiate, contestaţiile referitoare la respectarea pro cedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului formulate de USL şi de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.. Dacă ceilalţi judecători au evitat să se pronunţe, judecătoarea Aspazia Cojocaru a declarat după şedinţă că, din punctul său de vedere, referendumul trebuia anulat. „Eu, după mine, trebuia anulat referendumul”, a afirmat Cojocaru. Citiţi mai mult in EVZ.

Mihai Răzvan Ungureanu: Ponta, Rus şi Dobrea trebuie să demisioneze. Fostul premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, joi, pentru Mediafax că solicită demisia de urgenţă a premierului Victor Ponta, a ministrului de Interne, Ioan Rus, a ministrului delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, „pentru organizarea proastă a proceselor electorale”. El a arătat că „ar trebui avansate plângeri penale la adresa tuturor factorilor responsabili de vicierea listelor electorale, începând cu primarii şi terminând cu autorităţile responsabile la nivel central”.”Cerem demisia de urgenţă a primului ministru Victor Ponta, a ministrului Internelor, Ioan Rus, a ministrului delegat pentru Administraţie, Victor Dobre, pentru neorganizarea în condiţii legale a proceselor electorale din ultimele două luni, pentru organizarea proastă a proceselor electorale. Acest guvern nu este capabil sau nu vrea să organizeze alegeri corecte. Domnul prim-ministru Ponta îmi dă dreptate, pentru că el consideră că decizia CC de amânare este corectă, explicată pe seama deficienţelor înregistrate în listele electorale. Deci admite, Curtea având dreptate, că nu a organizat cum trebuie alegerile şi este responsabil de acest lucru”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.El a arătat că decizia de joi a CC demonstrează faptul că „există o problemă majoră la nivelul MAI”.”În mod evident, cineva nu şi-a făcut treaba sau a avut interese, pentru că a purtat discuţia pe număr de persoane care au drept de vot în România, în condiţiile în care mai multe instituţii au răspunsuri diferite, iar CC, ale cărei atribuţii nu sunt de a verifica listele electorale, îşi amână răspunsul, ceea ce creează următoarea situaţie: MAI nu a organizat în mod corect referendumul şi procesul aferent”, a explicat Ungureanu. Integral in Romania Libera.

Ce minuni au făcut primarii din cele 50 de localităţi care au raportat prezenţă de peste 100 %. „.50 de localitatăţi din România, în special din judeţele Olt, Mehedinţi şi Teleorman, au reuşit performanţa de a înregistra o prezenţă la vot de peste 100%. Majoritatea primarilor din aceste localităţi sunt membri ai PSD sau PNL. În judeţul Olt, 19 localităţi au depăşi pragul de 100% prezenţă. Contactaţi de gândul, mai mulţi primari PSD au explicat că prezenţele record s-au datorat faptului că în weekend au avut loc nunţi în satele şi comunele pe care le conduc. „Am şi poze cu mireasa cum a venit cu nuntaşii. Unde era să meargă?”, a relatat un primar din Mehedinţi. Într-un sat din Vrancea s-a înregistrat la o secţie de vot o prezenţă record de 250%, iar zeci de comune din Teleorman şi Caraş-Severin rata de prezenţă a trecut de 90%. Judeţul Olt este de departe campion la numărul de localităţi care au raportat la referendum prezenţe de peste 100%. În 19 comune din Olt, Biroul Electoral Central a calculat o prezenţă la vot de peste 100%. Pe primul loc se clasează localitatea Coloneşti cu o prezenţă de 184%. Aici din pe liste au fost înscrise 1508 persoane. Duminică 29 iulie au votat însă 2779 persoane. La secţia de votare din satul Bătăreni din comuna Coloneşti prezenţa de vot a fost de 216%. În alte 21 de localităţi din Olt au fost înregistrate prezenţe la vot de peste 90%. Pe locul 2 la prezenţă în judeţul Olt a fost comuna Tătuleşti, unde s-a înregistrat o participare de 147.98%. Pe liste erau înscrişi 819 votanţi, dar au votat în total 1212 alegători. Istrate Lucian (PSD) primarul din Tătuleşi spune că sâmbătă a avut o nuntă în sat şi aşa a crescut numărul de voturi pe listele suplimentare. „Sâmbătă a avut loc o cununie civilă şi asta este explicaţia. În plus avem mulţi locuitori care nu doresc să îşi facă buletin. Avem chiar mai mult de 400 de persoane. E chestia aia cu medicul de familie. Mai au şi copii la oraş. Este exclus orice fel de turism electoral. Am oameni serioşi aici”, a declarat primarul Istrate Lucian. Integral in Gandul

ICR, decapitat. Ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Institutului Cultural Român, H.-R. Patapievici, şi-a anunţat demisia, alături de ceilalţi membri din conducere, protestând faţă de trecerea ICR la Senat.Întreaga conducere a ICR şi-a anunţat ieri demisia în cadrul unei conferinţe de presă, unde au fost prezenţi, pentru a-şi arăta susţinerea, printre alţii, regizorul Cristi Puiu şi scriitorul Mircea Cărtărescu.Demisia survine ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale de a considera constituţională OUG nr. 27/ 2012, care prevede trecerea ICR de sub autoritatea preşedintelui sub cea a Senatului. Patapievici a explicat cu acest prilej că efectele Ordonanţei sunt şi de altă natură, şi anume schimbarea misiunii instituţiei, accentul punându-se, cum se specifică în document, pe identitatea naţională. „Cea mai proastă formă de patriotism este naţionalismul”, a declarat fostul preşedinte ICR şi a subliniat: „Nu facem propagandă culturii române. Propaganda se face pentru o ideologie, pentru un stat”, amintind că în aceşti ani instituţia şi-a propus să fie un mediator care a pus în legătură artişti şi operatori culturali din România cu cei din străinătate. Integral in Adevarul

Decizia CCR poate arunca în aer alegerile locale. Decizia Curţii Constituţionale şi numeroasele nereguli înregistrate la referendumul de duminică ridică întrebarea firească: cât de legitime sunt alegerile locale din iunie 2012? Numeroasele nereguli înregistrate ca reclamaţii la BEC demonstrează că, nici după 20 de ani, exerciţiul democratic al votului nu a fost învăţat. Turismul electoral, urna mobilă şi mesajele telefonice au fost folosite la scară mare de USL. Inventivitatea baronilor USL nu are limite când vine vorba de fraudă electorală. Miile de sesizări transmise mai multor ONG-uri, către BEC sau pe adresele ziarelor demonstrează intenţia clară de furt.În acelaşi timp, declaraţiile unor judecători potrivit cărora la referendum s-au folosit date false şi că ar trebui anulat ridică mari semne de întrebare privind corectitudinea alegerilor locale din iunie 2012.De asemenea, listele electorale permanente comunicate de Ministerul de Interne, condus de PSD-istul Ioan Rus, sunt puse sub semnul întrebării. Dacă aceste liste sunt puse la îndoială, atunci ar trebui invalidate şi alegerile locale din iunie 2012. Integral in EVZ

Parchetul General a ridicat listele electorale de la Autoritatea Electorală Permanentă. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au ridicat în cursul zilei de joi, 2 august, listele cu votanţii de la referendum de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), au declarat pentu RL surse din cadrul acestei instituţii. Potrivit unor surse judiciare, o echipă de anchetatori s-a prezentat joi la sediul AEP de unde a cerut aceste liste pentru verificări, reprezentanţii instituţiei dând curs solicitării procurorilor. Este posibil ca procurorii Parchetului General să se fi sesizat din oficiu în legătură cu faptul că la referendumul care a avut loc au fost localităţi unde procentul prezenţei la vot a depăşit cu mult 100%, stârnind suspiciuni de fraudă, au declarat pentru RL surse judiciare. Romania Libera

Pianista Mihaela Ursuleasa a murit. Artista avea 33 de ani. Pianista Mihaela Ursuleasa, în vârstă de 33 de ani, a fost găsită moartă în apartamentul său din Viena, a declarat agenta sa Andreea Butucariu pentru site-ul artsjournal.com. Artista trebuia să susţină două concerte la Bucureşti cu Orchestra Naţională de Tineret care au fost anulate din cauza stării de sănătate. O declaraţie completă urmează să fie publicată vineri dimineaţă. Vestea morţii pianistei s-a răspândit joi pe Facebook, anunţul iniţial fiind făcut de Paavo Jarvi, un colaborator al artistei, potrivit Gândul. Născută la Braşov, în 1978, Mihaela Ursuleasa a studiat opt ani la Conservatorul din Viena pe care l-a absolvit cu Magna cum Laudae.Fiica unui lăutar de etnie romă, Mihaela Ursuleasa a fost un talent precoce. La vârsta de cinci ani aceasta a început să cânte la pian, descifrând partiturile cu ajutorul tatălui său.La vărsta de 13 ani, artista a primit o bursă de studii la Viena oferită de celebrul dirijor Claudio Abbado după ce aceasta câştigase locul al doilea la un concurs de pian din Senigallia..În 1999 a câştigat marele premiu la una dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale „Clara Haskil” în Elveţia. Stabilită la Viena, Mihaela Ursuleasa era mama unei fetiţe, Ştefania. Integral in Mediafax

Ştiri Europene – 3 August 2012 / “FAZ: Ponta şi Antonescu au luat România drept ostatic”

Va urez o zi buna si racoroasa!

Written by Theophyle

03/08/2012 la 8:51 am

215 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. MRU si ICCR au nevoie de oameni. Ultimul tren oameni buni….

  „Având în vedere faptul că primim zilnic numeroase mesaje de susținere din țară și de peste granițe, este necesar să începem cu o evaluare a resurselor de care dispunem. Pentru aceasta vă invit pe aceia dintre dumneavoastră care doresc să participe în continuare la dezvoltarea ICCD să ne trimiteți un nou mesaj pe adresa de email mru.dreapta@gmail.com până luni, 6 august, care să includă:
  În titlul email-ului:
  • Orașul, județul și țara în care locuiți și
  • Modul în care doriți să vă implicați în ICCD: ca voluntar (doriți să oferiți ajutor dezinteresat pentru a pune bazele ICCD-ului în localitatea dvoastră) sau susținător (doriți să puneți la dispoziție un sediu, resurse
  logistice, etc).
  De ex. Alexandria, Teleorman, voluntar.
  Torino, Italia, sponsor.
  În corpul email-ului:
  •Detaliile referitoare la modalitatea de implicare și orice alte idei și sugestii aveți pentru echipa ICCD.

  Tio

  03/08/2012 at 9:01 am

  • Salut Tio,
   Mulrumesc Suntem de mult acolo 🙂

   Theophyle

   03/08/2012 at 9:18 am

   • Salut, ti-am trimis un mail. L-ai primit?

    clemycali

    03/08/2012 at 9:19 am

   • ICCR are nevoie de un forum de discutii/popularizare/recrutare pt a depasi faza actuala si pt a capata proportii (si dar mai ales o baza de resurse umane)
    De asta ar fi nevoie de un site dedicat si foarte accesibil. Ceva fara porti,usi si ferestre…. 😉
    Ceva ce NR nu avut niciodata…
    Asa ceva ar trebui lasat si propulsat de cu ajutorul Politeia (sint dispus sa ajut in toate felurile posibile)

    Tio

    03/08/2012 at 9:25 am

   • si noi, si noi, adica eu, familia, prietenii ( de aici si din departari) vecini si simple cunostinte

    Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

    03/08/2012 at 12:18 pm

  • I-am mai scris si nu am primit nici un raspuns. O voi face din nou. Poate cu mai mult succes de data aceasta.

   clemycali

   03/08/2012 at 9:26 am

   • Salut Clemycali,
    Acum e ceva mai concret. Dar nu te astepta la raspuns pt ca omul are atitea de facut si inca nu stiu daca are un staff sau asemanator…

    Tio

    03/08/2012 at 9:38 am

    • Tio sa nu ai grija,
     Lucrurile se fac deja de mult timp. De asta data am preferat sa facem mai mult si sa vorbim mai putin.

     Theophyle

     03/08/2012 at 9:45 am

  • ceea ce mi se pare foarte tare e ca mircea geoana a inceput sa scrie editoriale in ny times. poate asta e solutia pt politicieni sa se faca jurnalisti!!!
   http://www.carieremedia.ro/2012/08/03/geoana-a-scris-un-editorial-in-ny-times/

   Radu Cosma

   03/08/2012 at 12:20 pm

 2. ‘Neata,

  Cred ca evenimentele ultimelor zile demonstreaza cu prisosinta ca e nevoie de o alternativa. Solida.

  Pt mine lucrurile au devenit „personale”. Cind aud, din nou, vrajeala asta sovietica de la tovarasii astia (dintre care unii se cheama si liberali???) m-a simt insultat. E personal.
  Nu mai vorbím aici doar de apararea unor principii si valori ci de o totala lipsa de respect.

  Tio

  03/08/2012 at 9:08 am

 3. Buna dimineata tuturor si aici.

  clemycali

  03/08/2012 at 9:09 am

  • Buna clemy, am primit mesajul tau, multumesc. Lucram deja o luna la subiectul respectiv. Am asteptat niste evenimente care din nefericire au venit

   Theophyle

   03/08/2012 at 9:19 am

   • Bun. Asta voiam sa stiu.

    clemycali

    03/08/2012 at 9:27 am

 4. buna dimineata! ..cat o mai putea fi de buna 😦

  zigzag

  03/08/2012 at 9:19 am

 5. Buna dimineata si Doamne-ajuta!

  cedric

  03/08/2012 at 9:19 am

 6. Cea mai buna veste in zilele astea mizerabile, este prelungirea mandatului lui Morar la DNA. Mai avem o speranta ca astia nu vor fi lasati sa-si bata joc de justitie.

  cedric

  03/08/2012 at 9:21 am

 7. Buna dimineata tuturor.
  Stie cineva ce se mai aude cu investigarea fraudelor promisa de PDL?

  Diana

  03/08/2012 at 9:21 am

 8. Theophyle

  03/08/2012 at 9:22 am

  • Citit! Cred ca domnul Grosu face o greseala des intalnita azi; CCR nu l-a trimis pe ministrul de interne să “pună ordine în liste. Și-i dă termen patru săptămâni.” CCR a cerut doar listele in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29. Aceste liste au fost aseara ridicate de Parchetul General de la Autoritatea Electorală Permanentă.
   Intrebarea mea este simpla; de ce a dat CCR un termen atat de lung (31.08.) pt. o treaba atat de simpla?

   Ronis ot Astria

   03/08/2012 at 9:50 am

 9. o zi buna, intr-o tara nebuna!

  Sare'n Ochi

  03/08/2012 at 9:23 am

 10. Salut, salut;
  http://www.contributors.ro/administratie/separa%c8%9bia-puterilor-dupa-usl-via-traian-basescu/?cfcc
  Concluzia acestui lung studiu este clara: “România este asediată de către un grup de mafioţi care vor să preia integral puterea. În acest caz, regulile nu mai contează, legile devin relative, interpretabile.” (autoarea este avocat!)
  O analiza grosiera ne arata ca daca regulile nu mai conteaza, nu mai exista stat de drept si RO a incetat sa mai fie o democratie. Deci, RO a intrat într-o dictatură (mai trebuie s-o definim doctrinar) si a ieșit din Europa!

  Ronis ot Astria

  03/08/2012 at 9:24 am

  • Buna Dimineata,
   cred ca am aranjat problema. Continua sa te folosesti de aceasi configuratie

   Theophyle

   03/08/2012 at 9:31 am

   • Multumesc mult pt. ajutor!

    Ronis ot Astria

    03/08/2012 at 9:33 am

 11. Buna dimineata!
  Ce pot sa mai spun.Aveam o stingere de inima avind in vedere precedentele decizii ale CC,dar aseara cind i-am vazut la tv pe citiva din aceasta CC, am realizat ca e tot mina lui Iliescu.N-am plecat degeaba din tara caci cit timp criminalul asta v-a trai ,poporul roman nu v-a avea liniste si nici bunastare.
  Revin cu propunerea ca listele electorale pe care s-a votat ,atit cele de la locale cit si cele de la referendum sa fie afisate ,eventual si pe un site,
  pentru ca tot poporul sa vada cum s-a furat.

  Doamne-ajuta!

  Shibani Titi

  03/08/2012 at 9:28 am

 12. Buna dimineata, in vremuri tumultoase !

  ela

  03/08/2012 at 9:32 am

 13. salut

  se speculeaza in presa ca a fost 5-4 pt invalidare
  e posibil sa fi fost taman invers si decizia asta mizerabila sa fie de fapt maximum ce au putut obtine
  deci daca ne bazam ca o sa asteptam cuminti termenul si curtea va judeca pe argumente de drept, va fi deja prea tarziu
  kovesi a facut ceva, poate mai sunt zone in statul roman inca necangrenate care pot da un raspuns institutional solid, daca nu, gata, pa si la revedere

  razvan

  03/08/2012 at 9:36 am

  • buna Dimineata razvan,
   Nu cred ca ne putem permite „pa si la revedere” si cred cu „tarie si marturie” ca Romania nu se poate intoarce in timp. Putina rabdare 🙂

   Theophyle

   03/08/2012 at 9:40 am

   • Buna dimineata,
    Multumesc pentru prima veste buna pe azi.

    ovidiu

    03/08/2012 at 9:44 am

  • In Romania este posibil absolut orice. Am ajuns direct in zona crepusculara. Iti sta mintea in loc ca tu Guvern sa recunosti ca nu ai siguranta ca listele electorale dupa care s-au organizat si alegerile locale si referendumul sunt cele reale. Asa ceva se intampla doar in bantustanele uitate de Dumnezeu.

   clemycali

   03/08/2012 at 9:40 am

   • clemy,
    tragedia este ca si Basescu a fost invins de sistem chiar daca el se cramponeaza si nu recunoaste. Sistemul nu a fost reformat pana la capat si povestile frumoase ale lui Basescu pe care ni le-a povestit au fost adevarate numai la suprafata si numai in capul lui.

    Theophyle

    03/08/2012 at 9:42 am

    • Asta asa este dar acum aceasta recunoastere nu slujeste la nimic. Asa cum nici a arata cu degetul vinovatii ptr nereformarea totala a sistemului nu mai este productiv.

     clemycali

     03/08/2012 at 9:44 am

     • Recunoasterea este importanta si ea trebuie si dovedita. Este ca la AA mai intai trebuie sa recunosti, dupa aia sa faci si cura necesara. De asta data sistemul poate fi invins pentru ca el este dependent de alte sisteme euro-atlantice care trebuiesc „lamurite”.

      Theophyle

      03/08/2012 at 9:48 am

      • Poate. Dar daca pana acum sistemele respective nu s-au „lamurit” cu ce au de-a face greu. In fine. Vom vedea.

       clemycali

       03/08/2012 at 9:53 am

    • am alta parere legata de „invinsul” Basescu. Sistemul a incercat si incearca inca sa il „invinga”, o actiune firesca si de inteles. De invins insa nu l-a invins ( nu inca) altminteri Base ar fi fost trimis pe tusa inca din 2008, nu ar fi fost impuse/demarate toate acele reforme care scot din minti retrograzii comunisti si nici nu s-ar zbate disperati sa il demita. Atata timp cat marinaru’ este inca presedinte ales si sunt sanse minime sa fie demis, sistemul nu a castigat si base nu a fost invins.

     Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

     03/08/2012 at 12:25 pm

   • Cu scuzele de rigoare
    http://www.carieremedia.ro/2012/07/31/antena-3-1-6-milioane-pro-tv-950-000-media-de-telespectatori-la-exit-poll/
    Iar „adevarul” votantului se naste si pe aici.
    Nu cred ca trebuie neglijata aceasta realitate pentru ca aici incepe si se termina totul: la „bizonul” care voteaza. 🙂

    emil

    03/08/2012 at 9:44 am

 14. neata,

  chiar nu poate fi desfiintat grupul latrinar_tv al lui voiculescu?
  (efectiv atenteaza la siguranta nationala)

  in rest 2 vesti bune de ieri:
  prelungirea mandatului lui daniel morar
  si
  descinderea in forta a procurorilor la AEP

  domnii obositi de la CCR cu salarii lunare intre 12.000 si 16.000 lei pe luna au plecat la odihna
  pina pe 12 septembrie….

  skorpion

  03/08/2012 at 9:58 am

  • Legal cred ca nu. Dar am putea incerca sa punem presiune pe firmele care isi fac reclame acolo sa le retraga.

   clemycali

   03/08/2012 at 9:59 am

   • clemy,
    la asta ma gindisem si eu, dar banul, vorba aia, nu are miros,

    skorpion

    03/08/2012 at 10:01 am

 15. un om rezervat ca Mugur Isărescu iese și spune că nerezidenții au scos deja niște miliarde prin titlurile de stat – pleacă, probabil, către plasamente din țări mai sigure – și arată, cu o claritate neobișnuită, cauza: nebunia de pe scena politică
  am citat din articolul lui Cristian Grosu

  skorpion

  03/08/2012 at 10:01 am

 16. salut Teofil

  nu stiu pe ce bazeaza optimisml tau, daca te bazezi pe strainatate, si aia au probleme majore si pana la urma daca isi protejeaza interesele in Romania, putin le pasa de altceva
  iar in tara, nimic, masele largi de oameni ai muncii asteapta cu interes linsarea dictatorului
  suntem cateva mii care ne agitam in blogosfera, piata victoriei si atat

  razvan

  03/08/2012 at 10:01 am

 17. Buna dimineata!
  Am intrat in a 3-a zi fara internet acasa. Traiasca Romtelecom!

  ribelalu

  03/08/2012 at 10:05 am

  • Huh? Ce s-a intamplat cu Romtelecom? Ca eu am net de la ei si-mi merge.

   EuCuMine

   03/08/2012 at 10:06 am

   • Habar n-am. Au zis ca trimit o echipa sa verifice si nu a mai aparut. Am sunat din nou, mi-au zis ca trimit azi alta echipa. Dupa ce ca e viteza de-aia de „tara” de 2 MB (teoretici) nu sunt instare sa asigure nici pe-aia.

    Sa va povestesc cum e cu Romtelecomul asta la tara, unde lumea e mai necunoscatoare si ei au monopol.

    Acum o luna ma suna si imi spun ca sunt client vechi si in schimbul a 1 euro suplimentar imi tripleaza viteza. Uraaaaaaaaa! Accept instantaneu. Verific vreo 3 zile…viteza canci: 1.5-1,6 Mb. Fac reclamatie, amenint cu OPC si imi spun ca de fapt aparatura nu permite mai mult de 2 Mb, ca isi cer scuze si ca nu vor mai percepe taxa suplimentara. Dar cati or fi pus botul si platesc suplimentar un serviciu de care nu beneficiaza in mod real?

    ribelalu

    03/08/2012 at 10:24 am

 18. Surpriza: „marele sociolog” Pieleanu, citat in dosarul damelor de lux, a ajuns la sediul DIICOT.
  Bravos, musiu, da’ umflati-l!

  cedric

  03/08/2012 at 10:06 am

  • Pieleapuleanu.

   EuCuMine

   03/08/2012 at 10:33 am

 19. Salve! Deci, s-a decis. Băieţii deştepţi îl vor afară pentru dopaj cu liste electorale:
  http://baricada.wordpress.com/2012/08/03/usl-cere-suspendarea-pe-viata-a-presedintelui-jucator/

  baricada

  03/08/2012 at 10:07 am

 20. Daca cineva mai avea vreun dubiu:
  http://www.contributors.ro/administratie/iresponsabilitatea-curtii-constitutionale/?cfcc
  „Decizia de ieri insa nu face onoare traditiei constitutionale a Romaniei. Ea denota o Curte [constitutionala] in deriva, deconectata de principiile si realitatea statului de drept.”

  Ronis ot Astria

  03/08/2012 at 10:07 am

  • Foarte bun. Pertinente observatii. Singurii care nu au inteles lucrurile astea sunt chiar judecatorii CCR. Mare pacat.

   clemycali

   03/08/2012 at 10:13 am

   • Anumiti judecatori ai CCR nu au vrut sa inteleaga lucruri simple!

    Ronis ot Astria

    03/08/2012 at 10:19 am

  • scuze, nu am vazut

   razvan

   03/08/2012 at 10:11 am

 21. Pentru a ne defini doctrinar vocabularul:
  http://www.contributors.ro/editorial/experiment-unic-in-europa-democra%c8%9bia-procedurala/?cfcc
  Personal nu pot accepta denumirea de „democrație procedurală, puci legal sau puci alb”. Idei?

  Ronis ot Astria

  03/08/2012 at 10:15 am

  • Eu am doua propuneri:

   1) Ceva in stil german, prin alaturarea altor cuvinte, ceva de genul vocatia-multiseculara-a-romanului-de-a-trai-rupt-in-genunchi-sub-boieri

   2) Ceva mai simplu: regimul tradatorilor de tara.

   Freedom

   03/08/2012 at 11:38 am

 22. Va salut pe toti!

  Iata, dupa o cautare pe cuvintele Ilie Botos, ce am gasit (biografia): http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?item=3782&lang=RO

  ceaikovski

  03/08/2012 at 10:22 am

 23. Salutare tuturor.

  Aspazia Cojocariu n-ar trebui recuzata? Avand in vedere ca si-a expus opinia in afara cadrului legal: „Dupa parerea mea, referendumul ar trebui anulat”.

  Si cum ramane cu alegerile alea locale? Ca numarul de consilieri pe baza listelor a fost calculat. Abureala aia cu „prefecturile au propriile lor liste” nu tine, ca tot de la Ev. Pop. le iau si ei. Listele alea care au fost bune pe 10 iunie, au fost bune pe 29 iulie, dar acum, MAI, cu manutza lui Dobre, refuza sa le considere valide. Poate cineva cu o cultura legala sa inchege o cerere catre DNA/Procuratur Generala/(oriunde ar putea fi contestate)?

  EuCuMine

  03/08/2012 at 10:29 am

 24. Nu inteleg de ce au continuat sa mentina un personaj ca Ilie Botos in functii inalte, mai ales ca se cunosteau atat de multe despre el. Au scris multi jurnalisti, ca de ex Dan Badea, despre implicarile acestuia si in zona economica, nu mai vorbesc despre implicarea in fuga lui Hayssam si multe altele.

  In leg cu CCR, Aspazia e o tampita, ma scuzati, pt ca s-a antepronuntat. Va mai primi inca 100 de amenintari, cu moartea.
  USL are de „recuperat” doua voturi. Daca au fost 5/4, e clar. Hai baietii de la USL, ca se poate! Inca putin si va vedeti visul cu ochii.

  @Theophyle, vrei sa spui, ca TB nu se va mai intoarce la Cotroceni? Iti dai seama ca asta inseamna ca vom avea presedinte pe Crizel sau pe Oparescu? Adica un cartofor adormit, sau un derbedeu de Primaverii adormit. Ambii, mafioti pana in plombe.

  ceaikovski

  03/08/2012 at 10:30 am

 25. waszlaw,
  du-te in mortii mati de comunist imputit. Aici nu este copacul fraierilor si iti rup picioarele la propriu daca te mai prind pe aici! Securist de doi bani!

  Theophyle

  03/08/2012 at 10:41 am

  • asta e un idiot care colcaie de vreo cativa ani pe forumul realitatea tv.

   ceaikovski

   03/08/2012 at 11:17 am

   • Salut Teofil!
    M-ai uns la inimă!

    tibi

    03/08/2012 at 11:32 am

  • like 🙂

   ribelalu

   03/08/2012 at 2:26 pm

  • salve. O spui rar, dar merita!! cozi de topor rusesti sunt bune numai la propriu!

   cinic

   03/08/2012 at 5:28 pm

 26. Buna dimineata (cu intarziere; iertare)

  Eu cred ca Traian Basescu ar trebui sa intre in „campanie electorala”
  indiferent daca se mai intoarce sau nu la Cotroceni 🙂
  De ce? Pai, incet si cu rabdare, trebuie informat „bizonul”; daca un pic de indoiala este strecurata in mintea astuia, tot e un castig. Altfel lungim boala.
  Drumul e lung si putini sunt cei care inteleg.
  Aparent offtopic: o stire ieri la B1 despre lipsa locurilor la crese (nu mai stiu in ce oras dar nu cred ca are importanta). Nimic despre oportunitatea de afaceri pe care o ofera; doar „miorlaiala”. Si aceeasi atitudine cam peste tot.

  emil

  03/08/2012 at 10:42 am

 27. Ştiri Europene – 3 August 2012 / “FAZ: Ponta şi Antonescu au luat România drept ostatic”

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/08/03/stiri-europene-3august-2012-faz-ponta-si-antonescu-au-luat-romania-drept-ostatic/

  Theophyle

  03/08/2012 at 10:50 am

  • Mai mult, s-au legat de ea cu centuri de Semtex.

   EuCuMine

   03/08/2012 at 10:54 am

 28. Buna ziua tuturor! 🙂
  Ramanem sa luptam, nu putem ceda tara nenorocitilor! Ce dracu’, o gasca de talhari sa reuseasca sa puna mana pe tara?! Eu nu pot accepta asta!

  radubotezatu

  03/08/2012 at 10:53 am

  • Un plan de lupta avem?

   Diana

   03/08/2012 at 10:59 am

   • cred ca incepand cu saptamana viitoare dam startul la organizarea iccd, incepand cu bucuresti. e un prim pas. asa cum spune si dl. Theophyle, vor urma si deplasari in tara. mai sunt si alte lucruri care se fac cu discretie, nefiind inca momentul sa fie facute publice.
    cred ca cel mai bun lucru pe care-l putem face acum este sa participam la organizarea iccd dpdv teritorial.

    radubotezatu

    03/08/2012 at 11:35 am

    • Ma inscriu ca voluntar.

     Diana

     03/08/2012 at 11:46 am

 29. Ca sa nu raminem nemedaliati am organizat jocurile olimpice mioritice. Avem deja o droaie de medalii de aur:
  -cecerism, proba de lasitate sincron 4 la 5. 9 medaliati
  -aruncarea cu lista electorala, proba de 51%. Rus
  -Minciuniada, proba sincron. Ponta+Antonescu
  -Minciuna cu prajina. Ponta
  -parlamentarism, proba de ilegalitati cu garduri dar fara perdea.
  -cretinism-canoe, proba doua rame fara carmaci
  -echitatie, dresaj pe echipe cu antena 3.
  -ciclism pe sosea, cursa parlamentari pe centura.
  -uslaton-canoe, 18 milioane fara cirmaci.

  Aha

  03/08/2012 at 10:56 am

  • Excelent. Acum daca e bal pai bal sa fie si sa stim si noi cati morti au semnat prezent la referendum.

   clemycali

   03/08/2012 at 11:01 am

  • Vosganian este un cretin.

   clemycali

   03/08/2012 at 11:02 am

   • Imi permit sa contrazic caracterizarea; el este doar un intelectual roman fara coloana morala.Vorba lui P. P. Carp (sau M. Eminescu?): „Nu de inteligenţe duce lipsǎ România, ci de caractere!”

    Ronis ot Astria

    03/08/2012 at 11:29 am

  • Guzganian dela(pida)torul ar trebui sa fie la parnaie pentru tunurile lui din perioada Tampiceanu.

   EuCuMine

   03/08/2012 at 11:13 am

   • Cand era lider al UFD (daca nu ma insel asa se numea) alaturi de Iorgulescu, nu a capatat Guzganian un VW de la Vantu?

    diablero

    03/08/2012 at 12:34 pm

  • „… că o măsură eficientă prin care s-ar lămuri numărul real al alegătorilor este cererea în scris din partea fiecărui cetăţean de a fi reînscris pe listele electorale permanente.”
   Nu cumva trebuie sa vina personal, de unde este in lumea asta, sa depuna acea cerere?

   emil

   03/08/2012 at 11:27 am

   • Nu-i da idei.

    clemycali

    03/08/2012 at 11:28 am

 30. Salut@all,
  Theo,am trait mai multi dintre noi experienta unei organizari bazate pe entuziasm in cazul NR.Nu a iesit nimic bun.
  Daca MRU vrea sa respecte criteriul administrativ teritorial,structurile de baza nu se fac asa,cu bunavointa si entuziasm.Trebuie ca el sa miste fizicul si personal sa aleaga promotori cu experienta care sa identifice lideri de opinie cu segment de electoral clar definit si care sa accepte din convingere sa-si asume o orientare doctrinara de dreapta.In teritoriu nu faci nimic cu entuziasmul.Pierzi o caruta de timp cu discutii inutiile si bagarea in seama.
  As sugera daca imi este permis sa inceapa cu prezentari pe teme doctrinare si politici administrative in orasele resedinta de judet.Acolo va putea identifica persoanele de care are nevoie pentru o echipa.
  Daca imi permiti,voi trimite pe mail la tine ,solutii concrete de organizare.Experinta vine din cateva sute de zile din viata mea cat am facut munca asta pentru PD.

  • Cristi salut 🙂
   Eu nu pot vorbi in numele lui MRU. Un singur lucru pot sa-ti spun – ca el se misca pe teren mult mai rapid decat crezi tu si el va fi incepand de saptamana viitoare numai pe teren. Cel putin asta am aflat eu.

   Theophyle

   03/08/2012 at 11:06 am

   • mi-ar face placere sa primesc mailul tau

    Theophyle

    03/08/2012 at 11:08 am

    • Multumesc pentru raspuns.Am scris asa avand ca referinta comentariul de la 9.45.Am ales ca sprijinul meu pentru MRU sa se faca prin voi.Nu toate ideile pe care le am au valoare functionala .Un ochi critic din partea voastra este necesar .Este un semn de respect din partea mea pentru aceasta comunitate de unde imi iau informatii zi de zi,fara de care ideile nu ar avea valoare indiferent de experienta.

 31. ceaikovski

  03/08/2012 at 11:15 am

  • Lasa-l pe „Horia”. Individul chiar nu conteaza.

   Diana

   03/08/2012 at 11:17 am

 32. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog.

  Tiberiu Orasanu

  03/08/2012 at 11:30 am

 33. Stati putin ca nu inteleg. CCR intra in vacanta pana in septembrie? IN VACANTA? IN CONCEDIU? Cand fiecare zi de asteptare costa Romania inimaginabil de mult pe toatre planurile? Si iresponsabilii INTRA IN VACANTA? Si noi trebuie sa ii asteptam?

  Care mai e logica in tara asta? Unii tin doua sesiuni extraordinare in Parlament cand aud zornait de catuse si au interesul sa scape, dar acesti, repet, iresponsabili (pentru ca orice alt cuvant care imi vine in minte este insulta), intra in concediu, cand e vorba de interesul tarii si cand suntem intr-o cofa fara precedent in istoria post-decembrista?

  Nu sunt eu familiarizat cu obiceiurile acestor (alti) arzatori de gaz pe banii nostri, insa intr-o situatie de astfel de urgenta, obiceiul intreruperii activitatii peste vara ar trebui anulat. Evident, dedesubtul este de a le oferi lipitorilor infometate timp sa schimbe si pe cei care mai trebuiau schimbati, ca sa aiba din nou acces neingradit la bugetul de stat, fara vreo amenintare a Justitiei.

  Nu l-am vazut pana acum, insa gangaveala semi-senila si aroganta a acelui Predescu a fost o revelatie. Asta in masura in care isi dadea seama unde era, in ce an suntem si ce cauta el acolo. Iata cine ia decizii pentru noi. O bataie de joc totala la adresa cetateanului roman.

  Filmati-i mai des si dati-i peste hotare, sa le aratam cine sunt predestii care hotarasc. Ca sa nu se mai mire toata Europa ca ne ducem naibii cu viteza luminii.

  Freedom

  03/08/2012 at 11:30 am

 34. Propunerea lui Vosganian e de un tembelism rar. Citi de la tara credeti ca vor trimite hirtoaga cu cererea de inregistrare? Se va ajunge la o lista electorala de maxim 5 milioane cu prezenta la referendum de 8.5 milioane, adica vreo 175%. Un idiot sinistru.

  Pe Xe.com, site leul a ajuns la 4.64.

  Aha

  03/08/2012 at 11:55 am

 35. Multi prosti pe lumea asta! Idiotul de Ponta face conferinta cu prefectii pentru actualizarea listelor electorale. Ideea e vanturata in presa de multi cretini. CCR nu a cerut “verificarea tuturor persoanelor de pe listele electorale permanente”! CCR n-a cerut verificarea sau actualizarea listelor. Deci, CCR n-a cerut ALTE liste, ci listele electorale folosite la referendum. Este doar o “petarda”. Asta nu o poate face nimeni pana pe 31 august. CCR a cerut doar listele in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29. Atat! Aceste liste au fost aseara ridicate aseara de Parchetul General de la Autoritatea Electorală Permanentă. Sunt inconstienti ca au cerut aceste liste peste 4 saptamani, cand le puteau avea in format electronic in 48 de ore. Au vrut doar sa traga de timp sub pretextul datelor contradictorii trimise de MAI, a vacantei judecatoresti si sa mascheze gravele disensuiuni de natura politica dintre membrii CCR.

  newman

  03/08/2012 at 12:02 pm

  • Ma bucur sa constat ca suntem pe aceeasi „lungime de unda”! 😉

   Ronis ot Astria

   03/08/2012 at 12:26 pm

   • am prins unda ta de pe contributors…

    newman

    03/08/2012 at 12:31 pm

    • Bine ai facut!

     Ronis ot Astria

     03/08/2012 at 12:40 pm

 36. Daca moare vreo epava ca Predescu pina in septembrie iar madam Aspazia nu se mai poate pronunta avind in vedere antepronuntarea ce se intimpla.

  Shibani Titi

  03/08/2012 at 12:02 pm

 37. Exista vreo sansa sa se urgenteze decizia CCR, adica basescu/PDL sa trimita o scrisoare/ o sesizare nu stiu prin care sa se ceara luarea unei decizii mai repede.
  Sa le explice cineva mosnegilor de la CCR ca oricum nu au cum sa scoata 1,5 mil de romani din listele alea si ca lipsa unei decizii dauneaza grav economiei..

  Sam

  03/08/2012 at 12:11 pm

  • Procedural se poate solicita, invocand celeritatea (adica daunele imense economico-financiare produse de amanarea deciziei) preschimbarea termenului. Se mai poate invoca si faptul ca interimatul, la capitolul suspendarea presedintelui, constitutional, este stabilit la 30 de zile , o prelungire sine die neavand un temei legal precis reglementat.
   Se mai poate invoca si faptul ca cerintele CCR pot fi indeplinite, administrativ, intr-un termen rezonabil de 7-10 zile.
   Bref, partea interesata si vatamata, adica presedintele suspendat, trebuie si poate sa faca o astfel de solicitare

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   03/08/2012 at 12:37 pm

 38. Buna ziua @all, am intrat cam tarziu astazi.

  Pur si simplu nu am mai suportat mizeria nemernicilor si am luat hotararea. Din familia mea suntem patru persoane care ne-am inscris pe listele ICCD. Nu am facut niciodata politica si vom avea nevoie de tot ajutorul celor care stiusa o faca. Dar sunt sigura de un lucru, avem mintea la noi si capul pe umeri, nu suntem tampiti, invatam repede, putem face orice munca in zona noastra. Tare as vrea sa fie cat mai multi ca noi.

  Giorgia

  03/08/2012 at 12:16 pm

 39. LAZAROA: ANUNŢ DUR DIN PARTEA GERMANIEI: „Aderarea României la SCHENGEN este imposibilă în acest moment”

  Cum ar putea fi altfel cand MAI recunoaste,precum Geoana, ca: „nici nu mai stim cati suntem”?

  Cum ar putea intra in spatiul Schegen o tara in care Evidenta Populatiei face jocuri politice?

  lastnightmusic

  03/08/2012 at 12:17 pm

 40. O intrebare pe net:
  „basescu poate fi anchetat ca nu are imunitate .De ce nu o fac cum se laudau ?”
  Chiar asa .

  emil

  03/08/2012 at 12:17 pm

 41. Vad o stie pe Hotnews cum ca sedinta CCR s-a mutat pe 31 august… au citat Realitatea TV

  Monix

  03/08/2012 at 12:21 pm

  • Rau au ajuns daca citeaza dupa iRealitatea TV! Dar sa nu ne facem ilizii; vor ajunge si mai rau …

   Ronis ot Astria

   03/08/2012 at 12:28 pm

  • Ma bucur ca azi de dimineata (8:19) am anticipat ca CCR va devansa data urmatoarei sedinte. Trebuie sa crestem presiunea pe guvern!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Observator

   03/08/2012 at 12:46 pm

 42. Salut,
  Imi pare rau de tinara violonista M. Urseasa , moarta la Viena. Totusi ma umple de draci cind cinesc ca sub „indrumarea” tatalui cinta la pian si descifra partituri de la 5 ani. Parintii astia iresponsabili care distrug copilaria copiilor. Nici pe un urs nu inteleg sa il ia de mic si sa il puna sa joace pe foc, dar pe un copil.

  lastnightmusic

  03/08/2012 at 12:23 pm

  • Totusi, nu se compara cu http://www.thestar.com/photoplayer/1235628 (recomand toate pozele!).

   Ronis ot Astria

   03/08/2012 at 12:37 pm

   • Sunt deja prea multi si viata cuiva nu mai are nici o valoare. In unele zone (India, China,…) ar trebui o ciuma ca la 1348.

    Diana

    03/08/2012 at 12:39 pm

    • 😦

     Ronis ot Astria

     03/08/2012 at 12:49 pm

    • Diana, sper ca nu vorbesti serios…

     Alin Stefanescu

     03/08/2012 at 12:55 pm

     • Pentru ca banii merg la pomeni in ,loc sa fie investiti in cercetare, plecarea spre alte planete e in continuare SF. Daca nu ne controlam numarul, viata unui om nu are nici o valoare, pentru ca, nu-i asa, oricine e atat de usor de inlocuit. Vazusem undeva ca prin China nu se sfiesc sa-si arunce nou nascutul la gunoi daca nu e baiat. Pe cei care apuca sa traiasca, sa-i chinuim pentru „glorie”. Si pe la noi se intalnesc destule cazuri din astea, Nadia cred ca a fost unul dintre ele, oricum ea a fost norocoasa. Altfel ce te faci dupa ce te lasi de sport si nu stii sa faci nimic altceva, nici macar sa vorbesti corect?

      Diana

      03/08/2012 at 1:03 pm

    • Diana, tu propui ciume pentru a se imputina lumea, pt ca astfel viata oamenilor sa aiba valoare??? Daca da, te rog confirma aici, ca sa iti raspund pe masura.

     Deocamdata o pun pe seama unei inabilitati de a comunica clar o idee si nu spun mai mult.

     Freedom

     03/08/2012 at 3:06 pm

 43. Ceva e ilogic aici. Cica „Valentin Puskas care s-a temut de răzbunarea lui Victor Ponta contra secuilor”.
  Pai daca se temea ca Viktor face Pontacid prin secuime (cum? camere de gazere, infometare ca in Ukraina in anii 30, ce are asta in cap?) atunci mai abitir trebuia sa dea o decizie sa-i limiteze acestuia lungimea toporului.
  Deci nu s-a temut de nimic si a facut ceceriada proba de lasitate sincron.

  Aha

  03/08/2012 at 12:32 pm

 44. @ Theophyle
  Realitatea este ca USL a bagat tara in razboi si noi ne lamentam mioritic pe bloguri in loc sa reactionam. Sa protestam. In orice stat european civilizat daca s-ar fi intamplat ce se intampla la noi de o luna de zile, zeci de mii de oameni ar fi iesit in stada. Nu vreau sa influentez in vreun fel comunitatea pe care ai creat-o aici, dar cred ca trebuie sa dai un semnal clar ca trebuie sa trecem in alta etapa. A actiunii concrete. Exista de ceva timp in Piata Victoriei cateva zeci, uneori sute de oamnei iesiti in strada, in special din comunitatea Blogary. Din pacate ei nu sunt sustinuti de nimeni. Au incercat sa actioneze trimitand oameni ca observatori la referendum. Au fost intimidati, timorati, maltratatii, unii chiar arestati… Ieri ICR a fost decapitat. Marii artisti ai neamului au protestat vag in varful buzelor. Suntem in plin razboi si noi ne lamentam mioritic pe bloguri…

  newman

  03/08/2012 at 12:35 pm

 45. Las’ ca, uite, lumea se inscrie in ICCD. O sa vina si randul nostru.

  Giorgia

  03/08/2012 at 12:38 pm

 46. Listele electorale trebuie sa contina cetatenii romani cu domiciliul in strainatate? Ponta zice ca nu 😦

  emil

  03/08/2012 at 12:48 pm

  • De ceva preme stim ca Ponta minte cum deschide gura!

   Ronis ot Astria

   03/08/2012 at 12:51 pm

   • corectie: De ceva vreme … (tastatura imi joaca feste! 😦 )

    Ronis ot Astria

    03/08/2012 at 12:52 pm

    • Asta e treaba lui; ce ne facem cu cei care TREBUIE sa execute ordinul Primului Ministru?

     emil

     03/08/2012 at 12:54 pm

     • Daca „ordinul” este ilegal, au 3 optiuni:
      -il ignora
      -il executa
      -isi dau demisia si motiveaza public de ce au facut asta.

      Ronis ot Astria

      03/08/2012 at 1:02 pm

     • daca cineva imi scoate o ruda de pe lista pe motiv de Ponta, fac plangere penala contra RPIMARULUI!!! fiind functionar public, parchetul il poate suspenda imediat din functie! Asa e cetatean sau mister.B.????

      cinic

      03/08/2012 at 5:34 pm

    • Daca chiar a zis asta ce asteapta PDL-ul???

     Diana

     03/08/2012 at 12:54 pm

     • A iesit PDLul!

      emil

      03/08/2012 at 1:14 pm

      • Pe A3 se da in reluare(?) Ponta. Nu e usor. Nu doar noi votam 😦

       emil

       03/08/2012 at 1:17 pm

  • sigur ca lucreaza in interes propriu! Nu cred ca avea cineva vreo dilema in acest sens!

   Ronis ot Astria

   03/08/2012 at 1:00 pm

  • Exact. Asta e o stire de maxima importanta. Dupa opt ani de foame au nevoie urgenta de „transfuzii” de bani, altfel mor de foame.

   Ca intotdeauna, follow the money.

   Freedom

   03/08/2012 at 3:08 pm

 47. „Antonescu și-a pus onoarea pe masă dacă referendumul va fi invalidat. Și-a dat singur în cap când nu cred că l-a rugat și chiar nu visa absolut nimeni. A ridicat miza la maximum posibil. S-a poziționat personal, conștient și cu insistență într-un scenariu imperfect în care nu era vorba deloc despre el.. A
  făcut-o pentru că pur și simplu așa gândește, pentru că nu mai are deloc răbdare, pentru că, prin orice mijloace, vrea să apară să vorbească, culmea, chiar din Holul de Onoare din Palatul Cotroceni.
  Acum oare ce va alege? Un candidat al USL la Președinție, în 2014, fără pic de onoare și profund atacabil când vine vorba de valori, angajamente și promisiuni sau un USL fără prezidențiabil și un PNL fără lider? Greu, dar fix asta înseamnă să te arunci din avionul politicii, de la 10.000 de metri, fără parașută doar în
  semn de bravadă și disperare, în goana de a te confrunta numai tu cu președintele Băsescu. Asta pe Crin Antonescu nu l-a ridicat- așa cum probabil s-a așteptat, ci l-a făcut praf.„ (sorinamatei blog -2 august)
  „Știți, e ca-n desenele animate, când vânătorul grăsun sau Coyote îl aleargă, și-l tot aleargă pe Bugs Bunny și sfârșesc croind în mare viteză gropi ce le desenează trupul în pământ. Sau fix când trag după el, le explodează bomba atârnată de picior.„

  EUR/RON (EURRON=X) -CCY 4,6477 0,0311(0,67%) 11:21 5-Tages-Trend anzeigen azi 8.23.2012

  http://de.finance.yahoo.com/waehrungen/waehrungsrechner/#from=EUR;to=RON;amt=100

  obervator 2

  03/08/2012 at 1:01 pm

  • 4,6481
   http://www.conso.ro/cotatii
   Spre noi recorduri.

   emil

   03/08/2012 at 1:04 pm

  • Crizantem Antenescu a rostit acele vorbe referitoare la iesirea lui din viata politica in cazul revenirii lui Basescu la Cotroceni,
   numai si numai fiindca stia ca planul loviturii de stat pus la cale la Grivco este atat de precis executat incat, indiferent de rezultatul referendumului de demitere, Traian Basescu urma sa fie definitiv impiedicat sa isi mai reia functia de Presedinte.
   Altfel, lasul impotent de Crizantem nu si-ar fi pus in joc demisia.
   El nu are nici onoare, nici potenta.
   Varanul Felix ii administreaza drogul putirintei, in doze mici si dese.
   Cand isi va desavarsi planul diabolic, Varanul o sa il lase pe Crizel in sevraj.

   luminita

   03/08/2012 at 1:11 pm

 48. Salutari , tuturor!

  luminita

  03/08/2012 at 1:12 pm

 49. Emil, cu ce a iesit PDL-ul, ca eu nu vad?
  Insist pe atitudinea PDL pentru ca ei ar trebui sa aibe in momentul asta resurse pentru o reactie rapida si bine tintita.

  Diana

  03/08/2012 at 1:18 pm

  • A iesit Cezar Preda la declaratie; exact pe tema liste si cetateni. Pe B1 a fost. Pe A3 conferinta cu guvernul si Boc care comenteaza!

   emil

   03/08/2012 at 1:22 pm

   • Acum cred ca tema ar trebui sa fie frauda masiva.

    Diana

    03/08/2012 at 1:28 pm

 50. De mirare: pe a3, interventia lui Boc despre documente expirate si liste; se pare ca in conferinta cu guvernul 😦

  emil

  03/08/2012 at 1:20 pm

 51. O incercare de clarificare a problemei listelor electorale este la
  http://lacoltulstrazii.ro/2012/08/03/cateva-precizari-necesare-despre-listele-electorale/

  Ronis ot Astria

  03/08/2012 at 1:22 pm

  • Si ce legatura are legea cu ce fac ei?
   Petru Marginean (USL, primar Deva) la A3
   Platiti taxe si impozite in tara?
   Nuuu?
   Atunci nu aveti drept de vot.
   E clar?

   emil

   03/08/2012 at 1:37 pm

   • Plangere penala pt. tov. Petru Marginean!

    Ronis ot Astria

    03/08/2012 at 1:47 pm

   • Asta este o idiotenie.
    Toti expatii care au in Romania apartamente, case, terenuri isi platesc impozitele aferente.
    Care nu mai au nimic, de ce sa plateasca?
    Ce sa plateasca?
    Taxa pentru dreptul la vot? nu am auzit sa existe.

    luminita

    03/08/2012 at 1:51 pm

 52. Il vad pe Ponta dupa sedinta de guvern, cu ziaristii: mi se pare crispat, vorbeste sacadat, nu vrea sa raspunda la multe intrebari, repeta aceleasi vorbe. Mi se pare dezorientat, cred ca ii e frica, dar bulgarele de zapada a pornit si nu mai are ce face. Se va opri numai dupa ce va da cu capul de un copac si va da sigur.

  mc25

  03/08/2012 at 1:37 pm

  • „Premierul Victor Ponta a declarat că în verificarea listelor electorale trebuie avute în vedere patru categorii de persoane: 1. cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, care trebuie eliminaţi de pe listele electorale; 2. persoane decedate (care au decedat în altă localitatate sau în altă ţară şi datele nu au fost transmise); 3. persoanele care nu mai au drept de vot (condamnări penale sau afecţiuni medicale); 4. cetăţenii români care au renunţat la cetăţenia română. ” punctul 1 de fapt reprezinta marea batalie,daca reusesc cumva legal sa-i scoata pe cei 3 milioane de pe liste, de la punctele 2,3,4, daca scazi maxim 100.000 de insi

   radu2

   03/08/2012 at 1:43 pm

 53. PDL e dator cu un munte de plangeri penale, inclusiv pentru ce are de gand Ponta cu listele electorale,

  Diana

  03/08/2012 at 1:39 pm

  • Si, foarte important, plangeri penale contra MAI, organizatorul scrutinurilor electorale, pentru neglijenta si abuz in serviciu.

   EuCuMine

   03/08/2012 at 1:46 pm

   • Sa speram ca Parchetul isi face treaba ca lumea.

    Diana

    03/08/2012 at 1:51 pm

 54. ii e frica in mizda pasii – are ordine precise de la rasarit (masha rassia) si stie ca are sprijin popolar si putin extern

  rm

  03/08/2012 at 1:41 pm

 55. Fratilor, astia or sa scoata ca suntem sapte milioane jumate, asa ca Basescu va fi demis cu 103,5%. Ascult conferinta cu prefectii. M-am crucit, astia vor sa faca recensamant, sa scoata depe liste toate persoanele care nu sunt prezente in localitate, chiar si pe cei care au CI expirate. V-am mai zis aseara ca exprimarea CCR este varza – „liste electorale actualizate in baza carora s-a desfasurat referendumul”. Daca actualizate inseamna ca se actualizeaza acum, atunci nu mai sunt listele in baza carora s-a desfasurat referendumul. Daca sunt listele in baza carora s-a desfasurat referendumul, inseamna ca nu pot fi actualizate dupa referendum.
  Prefect dixit in teleconferinta -„mini recensamant”.
  Doamne, exista reglementata toata procedura de actualizare. Actualizarea se face in baza unor documente trimise de Evidenta Populatiei, Serviciul Pasapoarte, Judecatorii. Un prefect propunea sa apeleze la Asociatiile de proprietari.
  Nu cred ca si-a inchipuit in mod real careva dintre voi, ca am putea trai sa auzim asemenea bazaconii, nici macar sub guvernare usl-ista

  elablue

  03/08/2012 at 1:42 pm

  • Se vede clar ca guvernul asta e varza. Cred ca nu au planuit asta, dar au intrat in hora si muzica nu se mai opreste, iar varanul nu ii lasa sa iasa din hora. Cristoiu a avut dreptate: sunt in situatia unui hot de buzunare surprins asupra faptului, fuge de politist, fura o masina, accidenteaza alte masini, pune mana pe un pistol, incepe sa traga etc. Poate unii isi dau seama ca au mers prea departe si ar vrea sa iasa din joc, dar nu mai pot, ca nu-l lasa ceilalti sau ii e frica de consecinte. Ca la mafie.

   mc25

   03/08/2012 at 1:46 pm

   • Eu nu cred ca este intamplator tot acest haos (inclusiv cel mediatic).
    Si ca le pasa.

    emil

    03/08/2012 at 1:55 pm

 56. LAZAROA:
  Scuze, Rus mai e ministru?
  2
  Acest guvern imbecil si-a propus sa faca un recensamant intr-o luna. Bine, Rus vrea chiar in doua saptamani. Intr-o luna nu poti decat sa fraudezi listele electorale, nicidecum sa faci un recensamant.
  3
  USL: Nu mai vrem suspendare, vrem suprimare!
  INCREDIBIL! Medelin Voicu: „Basescu trebuie sa-si dea demisia ca sa nu iasa cu picioarele inainte din politica. mai clar de atat nu o pot spune” acum la A3 (03.08.2012 ora 11.36)
  4
  Cine e nascut pe 31 august? La multi ani! 🙂

  lastnightmusic

  03/08/2012 at 1:59 pm

  • LAZAROA poate cumva sa explice, in cuvinte simple (fara metafore si parabole si alte alea) de ce PDLsta atat de linistit pe fundu’ lui?

   Diana

   03/08/2012 at 2:03 pm

   • Lazaroa– este un om din staful lui Traian Basescu. El da informatii reale cu o clipa inainte de a le afla altii. Nu uita ca el nu este in acest moment un analist. Ceeace spune el este in plus filtrat de ce vrea Traian Basescu sa se spuna. si transmite mesaje
    El cu siguranta ca ar putea sa explice ce e cu PDL, si chiar o va face cind nu este contraindicat.

    lastnightmusic

    03/08/2012 at 2:33 pm

 57. Intrebare: ce cauta Antonescu la guvern? Parca asta a fost una din acuzele USL la adresa lui Basescu, faptul ca interfereaza cu activitatea guvernului!

  mc25

  03/08/2012 at 2:03 pm

 58. salve :)din respect pentru gazda si toti politeienii cer scuze anticipat pentru…duritate… dar eu consider ca si voi de altfel ca nu mai ne putem permite sa ne bagam capul in nisipul corectitudinii politice…trebuie sa avem curajul de a privi adevarul crunt in fata pucistii sunt pe cale sa invinga statul de dreptmai mult vopsit decat real si solid…suntem la rascrucea istorieisi lucrurile trebuiesc privite si judecate de la …inaltimea perspectivei continentale-internationale…si ce se vede ? vedem ca in 2011 ,,primavara araba,, a propulsat iranul ca super-putere regionala in OM…si ca in 2012 ,,primavara sudeuropeana(socialista),, propulseaza sub ochii nostri o super-putere nord europeana condusa de germani care sunt deja satui si indignati de vecinii lor latini carcotasi lenesi si agresiv ,,cersetori,,(asistati)…pe plan intern in Ro ardelenii au ajuns la capatul rabdarii cu sudul latin si ,,balcanic,,…prin urmare daca pucistii mitici castiga lupta…miticii sudisti asistaci care s-au opus cu obstinatie regionalizarii de dragul salvarii baronilor rosii …vor constata pe pielea lor foarte curind ca refuzind regionalizarea s-au ales cu…secesiunea….priviti va rog harta economica a Ro de dinainte de 89 si veti constata ca fara transilvania si bucovina…baronii pucisti vor ramane stapini pe…saracie…cu exceptia platoului continental al marii negre si carbunele olteniei ,) stiu ca este un ,,scenariu,, dar va rog sa ma credeti ca devine pe zi ce trece foarte posibil…scutul american se va muta la bulgari si nabuco tot asa…

  emily

  03/08/2012 at 2:08 pm

 59. Radio ROSIA nu crede in lacrimi , ironia celor 40 zile
  Intr-un articol intitulat “Dilema lui Basescu”, radioul guvernamental rus Vocea Rusiei scrie ca “USL a actionat intr-un mod perseverent si a renuntat la atitudini defetiste, iar Curtea Constitutionala a actionat intr-un mod deosebit de intelept”, referindu-se la actiunile legate de contestarea referendumului. In urma cu 3 zile, tot Vocea Rusiei scria ca “echipa de la USL mai are sanse reale sa-l demita pe Traian Basescu, dar pentru a reusi trebuie sa actioneze in forta si sa renunte la comportamentul defetist”.
  Articolul arata ca “nu se poate spune ca decizia CCR este surprinzatoare, unicul aspect ciudat fiind alegerea dimensiunii perioadei de asteptare (40 de zile, nu 30 si nu 50) care poate fi interpretata drept o ironie mai mult sau mai putin fina la adresa presedintelui suspendat”.
  Biserica Ortodoxa învata ca, dupa caderea omului, moartea se arata a fi de trebuinta, … îi trebuie un oarecare timp ce corespunde celor 40 de zile de pe pamînt

  obervator 2

  03/08/2012 at 2:09 pm

  • Daca Merkel si altii exprima interes asupra situatiei din Romania, guvernul neo-fanariot de la Bucuresti racneste ca din gura de sarpe „sa-si vada de treaba lor”.

   In schimb, daca cefele groase de la Rasarit, care sunt mult mai avansati ca noi in a-si imbucatati tara si a o vinde in cele patru zari pentru un pumn de arginti, isi lasa gurile sa vorbeasca fara sa participe si capetele alea cat galeata, atunci neo-fanariotii nostri se aseaza pe spate ca niste catzelusi mangaiati pe burta.

   Sa inteleg ca rusii si-au terminat problemele si se plictisesc?

   Freedom

   03/08/2012 at 3:18 pm

 60. Doar atat? Asteptam mai mult de la Lazaroa! 😦
  Raspunsurile mele:
  1. Da! Si face „bine” … 😦
  2. Il face degeaba! Nu asta a cerut CCR! Si daca si el are dificultati in a intelege … 😦
  3. In loc de un post, mai bine o plangere penala pentru instigare la omor!
  4. Cu sanatate multa !

  Ronis ot Astria

  03/08/2012 at 2:10 pm

  • @Ronis Nu fi absurd, multumeste-te cu ce iti da.
   El da anunturi cu 30 minute inainte de altii
   El transmite ce vrea TBasescu sa fie transmis. Cum am spus in aceste saptamini el nu este jurnalist,analist, ministru ci face parte din staful – lista scurta a lui Traian Basescu.

   in afara de sanatate. cei cu 18 ani pe 31 … intra in liste

   lastnightmusic

   03/08/2012 at 2:40 pm

 61. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  03/08/2012 at 2:10 pm

 62. Va uitati la b1?
  Nenorocita de pocora l-a facut impertinent pe Papahagi ca n-a lasa numai pe ea sa vorbeasca. E de o obraznicie fara margini! Mahalagioaica de joasa speta!

  cedric

  03/08/2012 at 2:14 pm

 63. la 14.30, presedintele face declaratii

  cedric

  03/08/2012 at 2:15 pm

 64. Crin Antonescu a eliberat din functie toti consilierii presedintelui Basescu

  cedric

  03/08/2012 at 2:19 pm

  • Mare om, mare caracter.

   :pirtz:

   EuCuMine

   03/08/2012 at 2:23 pm

  • Poate s-o faca dpdv legal?

   Ronis ot Astria

   03/08/2012 at 2:27 pm

 65. Asta cu consilierii e cu bataie lunga la CSAT…

  Taticu'

  03/08/2012 at 2:24 pm

  • acum se va infinge tare in maior si melescanu „sunteti cu noi sau zburati?” astia pana la sfarsitul anului aduc romania in faliment fara nici o exagerare.

   radu2

   03/08/2012 at 2:30 pm

  • aaaa! ai dreptate. nu ma gandeam asa departe.

   cedric

   03/08/2012 at 2:42 pm

 66. Tot azi, Paiata Crizel a lu’ Căcărău a semnat decretul pentru numirea lui Dan Vlaicu in functia de vicepresedinte al Autoritatii Electorale Permanente pentru un mandat de 8 ani.

  Ronis ot Astria

  03/08/2012 at 2:31 pm

  • Ala ce hram poarta?

   EuCuMine

   03/08/2012 at 2:36 pm

  • Oricum, oamenii lucreaza in cel mai fin stil bolsevic; nu-l inlocuiesc pe ala din varf, ca ar batea la ochi si iesi cu cearta.

   EuCuMine

   03/08/2012 at 2:48 pm

 67. Saracu presedinte, acum il bruiaza cu o masinarie zgomotoasa! Fire-ar mama lor a dracului, sunt diabolici.

  cedric

  03/08/2012 at 2:44 pm

  • Staful trebuia, in cel mai rau caz, sa le dea alora 10-20 lei sa faca o pauza 🙂

   emil

   03/08/2012 at 2:48 pm

 68. Ca tot am vazut pe undeva afirmatia ca si Pacepa era pe liste: si-a pierdut cumva cetatenia romana Pacepa?

  emil

  03/08/2012 at 2:49 pm

 69. bunä,

  mädäIn voicu ar trebuii dat in judecatä, ca si altzii, care l-au
  amenintzat pe presedinte, astea ar trebuii trimese la UE:

  theo- nona

  03/08/2012 at 2:51 pm

 70. Basescu a vorbit despre frauda masiva. OK.

  Diana

  03/08/2012 at 2:52 pm

 71. ponta plagioatorulcu crin-cretin, distrug tot ce se poate distruge.

  theo- nona

  03/08/2012 at 2:52 pm

 72. Presedintele are acum drept unic scop analiza fraudelor de la referendum.
  Tine legatura cu prietenii lui din democratii!

  cedric

  03/08/2012 at 2:58 pm

  • Si si-a „bagat picioarele” (scuze) in CCR :mrgreen:

   Diana

   03/08/2012 at 3:05 pm

 73. Sper ca este abia inceputul (sper); Basescu trebuie sa spuna multe acum.
  Asteptam.

  emil

  03/08/2012 at 2:58 pm

 74. Cred ca Manoloiu are frisoane. Presedintele i-a amintit ca trepadusii care l-au ajutat pe Nastase au luat mai multi ani de puscarie decat Nastase.

  cedric

  03/08/2012 at 3:00 pm

 75. Pe digi sunetul e mai curat, parca filtreaza zgomotul.

  cedric

  03/08/2012 at 3:01 pm

 76. Este cineva din domeniu juridic pe aici ?
  1. Legea referendumului 3/2000
  a. art.17/1 – referendumul se organizeaza potrivit legii 35/2008
  b. art. 17/2 – reactualizarea listelor se face in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului
  c. art.18 – afisarea listelor electorale, daca legea prevede o asemenea operatiune ( SI LEGEA 35/2008 PREVEDE O ASEMENEA CERINTA LA ART.22/6 ), se face in cel mult 48 ore de la indeplinirea termenului prevazut la art.17/2
  2. Legea 35/2008, art 22/6 – listele electorale se intocmesc si se fac publice cu 45 zile inainte de ziua alegerilor ( AICI CRED CA LEGEA SPECIALA PRIMEAZA, ADICA 5 ZILE ) Mai departe, in acelasi articol, este descrisa procedura prin care fiecare alegator are dreptul sa verifice si sa conteste orice eroare din liste.
  Deci, refacerea listelor electorale anuleaza cerinta legii de a fi facute publice inainte de desfasurarea scrutinului SI NE INCALCA DREPTUL DE A PUTEA VERIFICA ACESTE LISTE.
  CONCLUZII – facem o petitie la CCR ca procedura de actualizare post referendum ne incalca drepturile ?
  – cred ca planul este de anulare a referendumului si astia in 30 zile sa pregateasca toate manerelile posibile
  PS. chiar ma gandeam ca, in luna asta, Base ar trebui sa-i toace la foc continuu, ca simplu cetatean

  elablue

  03/08/2012 at 3:15 pm

  • Eu cred ca daca isi face treaba ca lumea, Basescu ia peste 70% impotriva demiterii 🙂
   Acum are timp (ala de care se temeau usLASII de au pornit in tromba).

   emil

   03/08/2012 at 3:18 pm

 77. cand am zis manareli, m-am gandit inclusiv la modificarea legii si scoaterea pragului, ca CCR inghite orice

  elablue

  03/08/2012 at 3:19 pm

 78. @Cetatean,

  (buna ziua tuturor)

  Iti reproduc un comentariu:

  „Am citit acum legea 35/2008 si cred (nu sunt jurist) ca e (intentionat?) neclara: cetatenii romani cu drept de vot si domiciliu/resedinta in strainatate sunt inscrisi in Registrul electoral (baza de date), dar nu apar in Listele Electorale Permanente, ci in cele suplimentare (art 22 alin. 1, 7, art. 27, alin. 2).
  Cu toate acestea, in Legea 3/2000 (a referendumului), cu toate amendamentele si ras-amendamentele ulterioare, cvorumul se refera la participarea a 50%+1 din persoanele inscrise in listele electorale permanente (desi art. 4 recunoaste tuturor cetatenilor >18 ani dreptul de participare).
  Interpretarea in cheia puiemontezilor ar fi cam asa: cvorumul se calculeaza raportatat la LEP + voturile inregistrate pe liste suplimentare in sectii din strainatate. Nashpa
  In conditiile astea, pentru a preveni scoaterea acestui iepure din palarie la urmatoarea sedinta CCR, poate ca cel mai bine ar fi de contestat referendumul in intregime din cauza fraudei masive.”

  Ce parere ai?

  Taticu'

  03/08/2012 at 3:22 pm

 79. L: „Tapalaga, genial: „Ce inteleg oficialii de la Bruxelles, FMI-ul si restul lumii civilizate dintr-o tara inchisa pentru inventar in urmatoarele 30 de zile?””

  „TBasescu: Nu s-a nascut paiatza care sa ma demita”

  lastnightmusic

  03/08/2012 at 3:28 pm

 80. ii deranjazä cei din diaspora, cä nu tzin cu USL
  cä nu vor iar comunistii, crin vroia sä-i punä sä pläteascä.,
  dar pe noi nu ne pot mituii bolsevicii lui Iliescu.
  MILIOAMELE TRIMISE DE CEI DINAFARÄ SUNT BUNE?????????
  pt. haosul provocat si milioanele de euro, ponta rus si intreg guvernul trebuie demis
  nu lucreazä la nimic pt. romani, numai referendumul, i-au plasä, abia acum
  prin ura si sfidarea celor din diaspora, vor pierde si in toamnä.

  PONTA-PLAGIATORUL- inpreunä cu acest guvern de mincinosi si manipulatori
  trebuie sä DEMISIONEZE.

  pt. incompetentzä si abuz in serviciu, urgent demisia ,RUS;DOBRE, PONTA

  aceastä sumä de 30 de milioane, trebuie imputatä USL-lui

  nu trebuie sä pläteascä romanii, romanii nu-si dau seama ce nenorocire si pagubä
  le-a adus PONTA:

  theo- nona

  03/08/2012 at 3:35 pm

  • Daca mai merg pe drumul asta cu contestarea disaporei si a etnicilor germani etc…. o vor lua in barba urit de tot.

   lastnightmusic

   03/08/2012 at 3:38 pm

 81. La alegerile generale va trebui ca diaspora sa fie mobilizata pentru vot.
  Mesajul este: Daca ticalosii astia cistiga alegerile vor croi o Constitutie prin care voi romanii din strainatate sa nu mai contati pentru tara voastra !

  lastnightmusic

  03/08/2012 at 3:40 pm

 82. @taticu – l35/2008 – ” Listele electorale permanente ce cuprind cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate se întocmesc de către Autoritatea Electorală Permanentă şi vor sta la baza delimitării secţiilor de votare ce vor fi organizate în străinătate.” – deci sunt liste permanente

  22/(7)” Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, precum şi cetăţenii români cu domiciliul în ţară aflaţi temporar în străinătate, LA CEREREA LOR , se înscriu în Registrul electoral cu datele corespunzătoare ultimei adrese de domiciliu sau de reşedinţă.”

  elablue

  03/08/2012 at 3:41 pm

 83. perversul Stavarache, spne la el in judetz sunt 25 de mii de cetätzeni färä cärtzi
  de identitate……………..a cui e vina????????? a lui……….. s-au tot a lui Bäsescu.

  vor iesii peste 19 milioane dacä se numärä corect.aici democratzii sä fie pe teren.

  theo- nona

  03/08/2012 at 3:44 pm

 84. DECI toti cetatenii romani aflati in strainatate, temporar sau definitiv, se muta de pe listele din tara pe listele din strainatate numai la cererea lor, nu cum vor muschii primarilor, prefectilor si prostanacilor. Avem reglementari LEGALE. Si ce, cui ii pasa ?

  elablue

  03/08/2012 at 3:47 pm

 85. sä castige si pe mä-sa, noi nu recunoastem escrocheria fäcutä de USL:

  FÄRÄ MOTIV, bäsescu nu a fäcut nici o gresealä gravä.

  theo- nona

  03/08/2012 at 3:54 pm

 86. plagiatorul mincinos Ponta-demisia.

  theo- nona

  03/08/2012 at 3:55 pm

 87. HN. nu mai meritä citit, baliverne atat.

  theo- nona

  03/08/2012 at 3:59 pm

 88. trebuie arätat romanilor, dece vor pläti scump tot,
  pt. minciunile si incompetentza USL.

  theo- nona

  03/08/2012 at 4:01 pm

 89. a aparut decizia curtii, romanii din strainatate sunt scosi din cvorum
  „Raţiunea pentru care aceşti cetăţeni nu sunt înscrişi în listele electorale
  permanente rezidă în faptul că nu au domiciliul în ţară astfel încât numărul
  acestora nu poate influenţa cvorumul legal de participare la referendum, respectiv
  majoritatea persoanelor înscrise pe listele electorale permanente”

  razvan

  03/08/2012 at 4:21 pm

  • Unde?

   emil

   03/08/2012 at 4:24 pm

   • Dă clic pentru a accesa H0003_12.pdf


    pct 3, nu mai stiu pagina, concluzia

    razvan

    03/08/2012 at 4:25 pm

    • scuze 2.2 pagina 18

     razvan

     03/08/2012 at 4:27 pm

     • Am gasit. Sa vedem la ce se refera acel 50% in discutie, pragul.

      emil

      03/08/2012 at 4:34 pm

      • Daca tot citam:

       „Exprimarea unei opţiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la
       referendum, ci şi chiar prin neparticiparea la acesta mai ales în situaţiile în care
       legislaţia relevantă impune un anumit cvorum de participare. În acest fel, se poate
       crea o majoritate de blocaj raportat la numărul cetăţenilor unui stat; în acest mod,
       cei ce aleg să nu îşi exercite dreptul la vot consideră că printr-o conduită pasivă
       îşi pot impune voinţa politică. Astfel, alegând să nu îşi exercite un drept
       constituţional, cetăţenii îşi văd realizate propriile lor convingeri prin
       neacceptarea, în mod indirect, a celor contrare. De aceea, neparticiparea la
       referendum, mai exact neexercitarea dreptului la vot, este tot o formă de
       exprimare a voinţei politice a cetăţenilor şi de participare la viaţa politică.
       Care elimina ideea de BOICOT=nu conteaza.
       Zic eu.
       Cu scuze pentru gazde 🙂

       emil

       03/08/2012 at 4:38 pm

  • nu doar ca ii scoate din cvorum, dar unora dintre cei aflati in strainatate li se interzice si votul. scrie acolo (la pct 2.2 , pag 18) ca pot vota cei cu pasaport romanesc daca au trecut in pasaport domiciliul in strainate si daca domiciliul este intr-un stat din acel colegiu. deci:
   – turistii nu ar putea vota daca se aplica exact la litera
   – romanii care locuiesc legal in acel colegiu, dar nu au trecut domiciliul in strainatate in pasaport, nu pot vota. asta este categoria cea mai mare.

   val

   03/08/2012 at 4:45 pm

   • scuze, scuze !!
    citatul este asta: „potrivit art.27 alin.(2) din aceeaşi lege, în listele electorale suplimentare vor fi trecuţi
    cetăţenii români din străinătate care fac dovada cu paşaportul cu menţiunea privind stabilirea domiciliului în străinătate că domiciliază într-o ţară din colegiul uninominal respectiv, cetăţenii români care arată că au reşedinţa într-o ţară din colegiul uninominal respectiv prin prezentarea paşaportului simplu sau, în cazul
    statelor membre ale Uniunii Europene, şi a cărţii de identitate, însoţite de documentul emis de autorităţile străine care dovedeşte reşedinţa în străinătate”

    nu stiu care e interpretarea corecta. dar se poate intelege ca totusi pot vota cei cu pasaport romanesc, dar cu CI (sau echivalent) strain… complicat..

    nu mi-e clar unde intra romanii aflati in strainatate la munca, la studii sau turisti, care nu pot dovedi domiciliul in strainatate, desi au acte românesti valabile

    val

    03/08/2012 at 4:51 pm

   • Doar atat
    „4. Prin cererea formulată, practic, se solicită Curţii Constituţionale validarea
    referendumului în condiţiile în care cerinţa de cvorum nu a fost îndeplinită.”
    Si dezamagirea pentru haosul din redactare a celor mai…. 🙂
    PS Pentru asta au avut nevoie de atatea ore?
    PS2 Se impune, cred eu, actualizarea unor legi si alte acte normative .

    emil

    03/08/2012 at 5:01 pm

 90. e si un istoric al modificarilor legislative relevante, iar am pierdut pe mana noastra

  razvan

  03/08/2012 at 4:34 pm

  • „iar am pierdut pe mana noastra” ??? Asta chiar necesita o explicatie!

   Ronis ot Astria

   03/08/2012 at 4:56 pm

   • tariceanu a scos o prevedere legala, boc a bagat-o la loc omitand o fraza esentiala

    razvan

    03/08/2012 at 4:59 pm

  • de ce trageti concluzia asta?
   marea majoritate a celor din strainatate au cu siguranta CI, mai ales cei din Uniunea Europeana
   mai calm cu concluziile

   Finante Azi

   03/08/2012 at 5:02 pm

   • e vorba despre cei care au domiciliul declarat in strainatate. sunt putini romani care au declarat la autoritatile romane ca au domiciliul in strainatate. chiar daca cifra inaintata de Ponta, de 490.000 de romani cu domiciliul in strainatate, cvorumul de 50% tot nu e atins.

    mc25

    03/08/2012 at 5:14 pm

    • Cu referire la nedumeririle de mai sus legate de numarul de cetateni romani cu drept de vot la care se va raporta conditia de cvorum, precum si cu privire la „nelegitimitatea” neexprimarii votului clamata de „democratii” uselisti, mi-am permis sa extrag cateva texte din Decizia CCR pe care le postez aici:
     HOTĂRÂREA Nr.3 / din 2 august 2012

     CURTEA,
     examinând contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu,
     ………. În ceea ce priveşte susţinerea potrivit căreia „stabilirea validării sau invalidării referendumului prin raportare la date <>, dar neactualizate, privind numărul cetăţenilor cu drept de vot are ca efect denaturarea voinţei cetăţenilor români, exprimată cu ocazia acestui referendum”, Curtea reţine
     următoarele: Potrivit dispoziţiilor art.36 din Constituţie, autorităţile statului au obligaţia de a asigura exercitarea dreptului la vot tuturor cetăţenilor români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua alegerilor, inclusiv, cu excepţia persoanelor debile sau alienate mintal, puse sub interdicţie sau condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.
     În scopul îndeplinirii acestei obligaţii, ………….întocmirea registrului electoral, care reprezintă o bază de date centralizată în care sunt înscrişi toţi cetăţenii români, inclusiv cei cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, care au împlinit vârsta de 18 ani, cu drept de vot. Înregistrarea cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate se va face pe baza evidenţei existente la Direcţia generală de paşapoarte din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, utilizată la eliberarea paşapoartelor cu menţiunea privind stabilirea domiciliului în străinătate, precum şi a datelor deţinute de Ministerul Afacerilor Externe.
     Potrivit dispoziţiilor art.22 din aceeaşi lege, „Autoritatea Electorală Permanentă întocmeşte, păstrează şi actualizează în permanenţă, până la data de 31 martie a fiecărui an, Registrul electoral. La nivelul fiecărui judeţ şi sector al municipiului Bucureşti, Registrul electoral care cuprinde alegătorii cu domiciliul sau reşedinţa pe teritoriului unităţii administrativ-teritoriale este păstrat şi actualizat de către biroul teritorial al Autorităţii Electorale Permanente.
     Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor, precum şi Direcţia generală de paşapoarte din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative pun la dispoziţia Autorităţii Electorale Permanente datele şi informaţiile necesare întocmirii şi actualizării Registrului electoral.”
     „Listele electorale cuprind cetăţenii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral. Ele sunt permanente sau suplimentare”, ……… „Listele electorale permanente pentru subdiviziunile administrativ-teritoriale de pe teritoriul naţional se întocmesc de către primarul comunei, oraşului sau municipiului ori al sectorului municipiului Bucureşti, după caz, pe baza datelor şi informaţiilor cuprinse în Registrul electoral şi comunicate primarului de către biroul teritorial al Autorităţii Electorale Permanente care funcţionează la nivelul judeţului pe teritoriul căruia se află localitatea.”
     De altfel, aşa cum rezultă şi din Adresa Ministerului Administraţiei şi Internelor, înregistrată cu nr.5271 din 1 august 2012 …… în copiile listelor electorale permanente utilizate la referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din data de 29 iulie 2012, întocmite potrivit dispoziţiilor legale în vigoare în domeniul electoral, au fost înscrise un număr de 18.292.514 persoane.
     Curtea constată că, potrivit art.26 alin.(2) din Legea nr.35/2008, listele electorale permanente „se întocmesc pe localităţi şi cuprind pe toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite” şi vizează subdiviziunile administrativ-teritoriale de pe teritoriul naţional. Curtea
     reţine că în urma adoptării Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.97/2008, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.630 din 29 august 2008, aprobată prin Legea nr.323/2009, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.708 din 21 octombrie 2009, prin art.I pct.32, a fost abrogată teza a
     doua a art.26 alin.(1) din Legea nr.35/2008, text care prevedea că „listele electorale permanente ce cuprind cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate se întocmesc de către Autoritatea Electorală Permanentă şi vor sta la baza delimitării secţiilor de votare ce vor fi organizate în străinătate”.
     Aşadar, Autoritatea Electorală Permanentă nu mai întocmeşte asemenea liste, cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate având în schimb dreptul de a vota în mod liber în străinătate pe liste electorale suplimentare.
     Astfel, potrivit art.27 alin.(2) din aceeaşi lege, în listele electorale suplimentare vor fi trecuţi cetăţenii români din străinătate care fac dovada cu paşaportul cu menţiunea privind stabilirea domiciliului în străinătate că domiciliază într-o ţară din colegiul uninominal respectiv, cetăţenii români care arată că au reşedinţa într-o ţară din colegiul uninominal respectiv prin prezentarea paşaportului simplu sau, în cazul statelor membre ale Uniunii Europene, şi a cărţii de identitate, însoţite de documentul emis de autorităţile străine care dovedeşte reşedinţa în străinătate, precum şi persoanele care votează conform dispoziţiilor art.8 alin.(3) din lege, şi anume personalul misiunilor diplomatice şi al oficiilor consulare.
     Raţiunea pentru care aceşti cetăţeni nu sunt înscrişi în listele electorale permanente rezidă în faptul că nu au domiciliul în ţară astfel încât numărul acestora nu poate influenţa cvorumul legal de participare la referendum, respectiv majoritatea persoanelor înscrise pe listele electorale permanente.
     3. Potrivit art.2 alin.(1) din Legea nr.3/2000 referendumul naţional constituie „forma şi mijlocul de consultare directă şi de exprimare a voinţei suverane a poporului român”, însă legea nu prevede obligaţia cetăţenilor de a participa de referendum, ci dreptul acestora. De altfel, Constituţia consacră dreptul de vot, şi
     nu obligaţia de a vota ; aşadar, ţine de voinţa fiecărui cetăţean de a decide în mod liber dacă îşi exercită acest drept. Acesta nu poate fi obligat să îl exercite sau dimpotrivă să nu îl exercite din moment ce art.30 alin.(2) din Constituţie garantează libertatea conştiinţei.
     Exprimarea unei opţiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci şi chiar prin neparticiparea la acesta mai ales în situaţiile în care legislaţia relevantă impune un anumit cvorum de participare.
     Astfel, alegând să nu îşi exercite un drept constituţional, cetăţenii îşi văd realizate propriile lor convingeri prin neacceptarea, în mod indirect, a celor contrare.
     De aceea, neparticiparea la referendum, mai exact neexercitarea dreptului la vot, este tot o formă de exprimare a voinţei politice a cetăţenilor şi de participare la viaţa politică.
     Astfel cum s-a arătat mai sus, singura condiţionare este aceea ca exercitarea sau neexercitarea dreptului la vot să nu fie impusă, ci să ţină de resortul intern al fiecărei persoane.
     Or, în campania pentru referendum, potrivit art.30 alin.(2) din Legea nr.3/2000, „partidele politice şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nici o discriminare, prin mitinguri, prin adunări publice şi prin mijloace de informare în masă”. Partidele politice pot îndemna sau din contră să nu îndemne cetăţenii să voteze, ambele aspecte ale dreptului la vot contribuind la definirea şi la exprimarea voinţei politice a cetăţenilor. Ceea ce însă partidele politice nu pot întreprinde este obligarea cetăţenilor la a vota sau, din contră, la a nu vota, întrucât numai în acest caz dreptul la vot este golit de conţinut.
     Este adevărat că, potrivit art.2 alin.(1) din Constituţie, suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum, însă textul nu impune obligativitatea votului, lăsând cetăţeanului deplina libertate de a participa sau nu la alegeri sau la referendum şi de a-şi exprima opţiunile în modul în care consideră că este potrivit.
     ………. Prin cererea formulată, practic, se solicită Curţii Constituţionale validarea referendumului în condiţiile în care cerinţa de cvorum nu a fost îndeplinită. ………
     Susţinerea autorilor contestaţiei poate fi comparată mutatis mutandis cu modul de adoptare al legilor ordinare: în această procedură legislativă cvorumul de şedinţă este reprezentat de majoritatea membrilor Camerei Deputaţilor sau Senatului, după caz, (art.67 din Constituţie), iar majoritatea de vot este
     reprezentată de majoritatea membrilor prezenţi din fiecare Cameră [art.76 alin.(2) din Constituţie].
     Astfel, în această procedură, ceea ce susţin autorii excepţiei ar fi ca o lege ordinară să poată fi adoptată în lipsă de cvorum, dar cu o majoritate care reprezintă jumătate plus unul din cvorumul legal de şedinţă, ceea ce este inadmisibil. Pentru a fi adoptată o lege ordinară în mod cumulativ trebuie îndeplinite condiţiile de cvorum şi de majoritate de vot.
     Prin urmare, o majoritate de voturi în sensul demiterii Preşedintelui României nu îndeplineşte condiţiile de reprezentativitate în lipsa cvorumului necesar pentru desfăşurarea referendumului.
     Având în vedere considerentele expuse, dispoziţiile art.146 lit.i) din Constituţie, precum şi art.11 alin.(1) lit.B.c) şi art.46-47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, cu unanimitate de voturi,
     CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
     În numele legii HOTĂRĂŞTE:
     Respinge, ca neîntemeiate, contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu”

     Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

     03/08/2012 at 5:49 pm

 91. Buna ziua all 🙂
  daca doriti o pauza, puteti merge in vizita la Regele Soare:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/08/03/design-ul-interior-louis-quatorze-galerie-des-glaces/
  😀

  desydemeter

  03/08/2012 at 4:38 pm

 92. Salut pe toata lumea,
  Postare noua!

  Theophyle

  03/08/2012 at 5:00 pm


Comentariile sunt închise.