Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Egipt: Lume nouă, oameni vechi

Este exact cum am anticipat la inceputul evenimentelor din Egipt (articolul “Mubarak, ultimul Faraon?”, publicat pe 27 inuarie), citez:

Personal mizez pe Mohamed Tantawi, actualul sef al armatei egiptene, fost comandant al garzii “pretoriene”, apropiat serviciilor secrete si pana acum loial Presedintelui Mubarak. Tantawi are 75 de ani, deci poate fi numai un candidat de tranzitie. Alta posibilitate ar fi Generalul Sami Hafez Anan, actualul Sef de Stat Major, despre care se stiu extrem de putine lucruri. In orice caz, Generalul Anan este singurul care ar putea urni formatiunea militara care poate sa-l schimbe pe Mubarak, divizia 1 a Garzii Republicane, stationate la Heliopolis-Cairo.

Chiar asta s-a intamplat! Egiptul este condus astazi asemanator ultimei rasturnari de acest gen – detronarea regelui Farouk, de o troica militara condusa de Mohamed Tantawi, cu secondantii, Sami Hafez Anan Seful de Stat Major si Omar Suleiman seful Serviciilor secrete Egiptene, numit Vice Presedinte de Mubarak si “coborat in rang” de colegii lui Tantawi si Anan. Parlamentul Egiptean a fost dizolvat, la fel ca si Guvernul. De facto, Egiptul este guvernat de o junta militara, care trebuie sa-l duca printr-o tranzitie scurta spre alegeri generale.

Troica militara este departe de a fi omogena in opinii. Generalul Mohamed Tantawi este considerat anti-israelian si s-a exprimat deseori ca vede tratatul de pace cu Israelul drept un simplu armistitiu. Generalul Omar Suleiman este considerat ca sprijinitor a status-quo in regiune si doreste respectarea tratatului de pace, la fel ca pe  timpul presedintilor El-Sadat si Mubarak. Generalul Sami Hafez Anan este enigma in aceasta ecuatie.

Deocamdata, dupa “fantazia” libertatii, masele populare ale Egiptului se vor trezi intr-o mizerie si mai mare, cu turismul la pamant si cu mai putine surse de trai. Libertatea intotdeauna costa si egiptenii au platit-o si vor continua sa o plateasca cativa ani.

Hosni Mubarak se afla inca in Sinai, la Sharm-el-Sheikh, nu se stie exact care este statutul lui, adica pensionar liber sau pensionar in arest. Sunt unele indicatii care sustin un arest la domiciliu. Personal nu le cred. Pur si simplu Mubarak inca nu doreste sa paraseasca Egiptul.

Maine va ajunge la Aman (Iordania) Seful Statului Major al Statelor Unite Amiralul Mullen pentru a da asigurari regelui si sefilor armatei Iordaniene ca nimic nu s-a schimbat din punctul SUA in legatura cu relatiile bilaterale dintre cele doua state. Luni Mullen va face o vizita asemanatoare in Israel. Ingrata pozitie in care a fost pus de administratia Obama.  Asigurarile lui vor fi notate cu respect de toata lumea si crezute de nimeni.

In Arabia Saudita, regele Abdallah a avut discutii extrem de neplacute cu Presedintele Obama.  Paralel cu acele discutii, doua delegatii (civila si militara) iraniene  au fost invitate la Riyadh. Regele si familia regala isi doresc supravietuirea, deci trebuie luate masuri. Sunt sigur ca vor fi luate.

Paralel cu venirea lui Mullen in Israel, Ministrul Apararii Israeliene Barak (celalalt) se afla la Washington; cred ca treburile lui vor fi mai mult la New York, batem seaua ca sa inteleaga calul!

Turcia a jucat foarte gresit in acesta revolta, crezand ca va reusi sa castige din apele tulburi. Decontul va veni repede si costisitor. Au reusit sa enerveze pe toata lumea, inclusiv pe americani.

Zilele urmatoare vor fi critice pentru toata lumea in aceasta regiune mistuita de razboaie si nelinisti de tot soiul. Din nefericire, regiunea este mult prea aproape de noi.

98 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Salut,
    Din 1952 conducatorii au venit din armata. Si acum nu se dezmint. Problema adevarata va apare daca intradevar junta din armata se tine de cuvint si organizeaza alegeri libere. Normal si bine pentru toata lumea ar fi ori o dictatura militara acolo-sha mai blanda 🙂 ori ceva ca in Turcia unde militarii le mai dau peste degete popilor si politicienilor ce se compromit prea tare.
    Stii ce le-ar trebui ? O tiranie ca in Rusia moncher 🙂

    Un tanar de stanga

    12/02/2011 at 3:25 pm

    • Salut TDS 🙂

      Cred ca generalul care ii va convinge pe ceilalti doi ca el trebuie sa candideze la presidentie , va da jos uniforma, face partid, castiga alegerile. Punct. Asta este posibititatea optimista. Pe cea pesimista cred ca o sti singur.

      Va fi probabil Anan. Tantawi este prea anti. Suliman este prea pro. Nimeni nu stie ce cred Anan. Asta ar putea fi un avantaj. 🙂

      Theophyle

      12/02/2011 at 3:31 pm

  2. de acum se poate prezice mai ‘usor’ ce va urma in regiune, dar si in spatii mai indepartate?
    ce semnificatie are aceasta ‘descalecare’ – asumata in conditii pasnice? mubarak se va bucura la pensie de avere, facind plaje la sharm-el-sheik si privind cnn-ul la tv?

    dracea razvan

    12/02/2011 at 3:25 pm

    • Salut D.Razvan 🙂

      Pana acum lucrurile au fost previzibile. Pentru cine cunoaste regiunea era clar ca armata va prelua controlul.

      Dupa si numai dupa ce Mubarak si-ar fi asigurat „viitorul”. El si l-a asigurat. Si da el va plreca la tratament indelungat in Germania. Dupa aia, cine stie varsta, boala?

      Theophyle

      12/02/2011 at 3:33 pm

      • …plumbul, fullmetal jackett, cesiul. 😉

        Apropo, Theophyle, HM fumează ❓

        oldhashu

        12/02/2011 at 3:45 pm

        • da, este un fumator inrait!

          Theophyle

          12/02/2011 at 4:04 pm

  3. Salut!
    Ca de obicei, felicitari pentru analiza. Credeam ca doar fundamentalistii pot si un pericol pentru echilibrul in regiune, nu si o parte din conducerea armatei.

    cafeacutaifas

    12/02/2011 at 3:32 pm

    • CT 🙂
      Viata in desert este extrem de complicata, deobicei grea si sangeroasa. Deocamdata lucrurile stau bine. Vedem intr-o saptamana.

      Theophyle

      12/02/2011 at 3:35 pm

      • Theophyle, vorbeai de intalniri Iran – Arabia Saudita? Dispare rolul US in regiune?

        cafeacutaifas

        12/02/2011 at 3:37 pm

        • Nu, se intampla doua lucruri in paralel:
          1. toata lumea cumpara o polisa de asigurare.
          2. In afaceri si in politica „mare” nu ai voie sa nu fi credibil. Americanii si-au pierdut credibilitatea. La va fi greu dar vor ramane. Aliatii loviti vor intra ijn transee si vor face tot posibilul ca Obama sa nu fie reales.

          Theophyle

          12/02/2011 at 3:41 pm

  4. Buna ziua ,Theophyle ! Cred ca lucrurile vor evolua exact cum ai scris si mai cred ca, deocamdata< este situatia preferabila din mai multe varinate.
    ,,Turcia a jucat foarte gresit in acesta revolta, crezand ca va reusi sa castige din apele tulburi''
    Nu cunosc nimic despre jocul Turciei, poti sa dezvolti in doua fraze?

    Loda

    12/02/2011 at 3:38 pm

    • peste cateva minute, suna la poarta 🙂

      Theophyle

      12/02/2011 at 3:41 pm

      • Cine bate noaptea la fereastra mea ?
        E securitatea, nu te speria !
        🙂

        Un tanar de stanga

        12/02/2011 at 3:44 pm

        • TDS, salut! 🙂

          «… Uba, duba, hai cu noi cu duba!»

          Eh, folclor de diktatură! 😀

          oldhashu

          12/02/2011 at 3:48 pm

        • nu, nu au fost astia 🙂

          Theophyle

          12/02/2011 at 3:56 pm

  5. salut Hashule 🙂

    Theophyle

    12/02/2011 at 3:56 pm

    • Salut, Theophyle! 🙂

      oldhashu

      12/02/2011 at 4:25 pm

  6. Ok. Raspuns pentru Loda.

    Lui Erdogan i se pare ca a venit timpul reinoirii imeriului otoman. El vrea sa mearga cu sutien si sa se simta fara. Cu alte cuvinte el vrea o Turcie in UE insa o putere in OM.

    A jucat perfid instigand pe demonstranti, enervand pe toata lumea in special armata egipteana care considera ca-si vara nasul unde nu trebuie.

    A enervat si pe americani si pe israeleni si in special pe sauditi. Deci si-a facut multi prieteni in regiune asa cum si-a facut si in Europa.

    Ramane insa prietenul milenar al Romaniei, care dupa cum se stie si a declarat un politician de varf roman suntem prieteni buni.

    Sun mai multe subtilitati in chestie, poate intr-o postare apropiata!

    Theophyle

    12/02/2011 at 4:02 pm

    • Multumesc, deocamdata e suficient si atat, ma pune oarecum in tema.

      Loda

      12/02/2011 at 4:22 pm

  7. Salut 🙂
    Care libertate? A plecat un general, au venit 3…
    Pentru omul obisnuit va fi mai rau decat inainte, acum ca nimeni nu mai vine in Egipt. Multi din asta ar trai.

    Diana

    12/02/2011 at 4:02 pm

    • Ei nu cred, Va fi turism fara probleme cu militarii.
      Mai rau e de felahii aia care se bucura pe strada ca au scapat de draku si poate dau de tatinesau. (Bucuros e si Vantu ca se gindeste ca s-a creat precedentul sa plece Basescu) 🙂

      Un tanar de stanga

      12/02/2011 at 4:07 pm

      • Poate peste cateva luni. Acum nimanui nu-i arde…
        In cazul asta e adevarat ca schimbarea stapanilor e bucuria nebunilor.

        Diana

        12/02/2011 at 4:15 pm

        • Uite cum se duc canadienii in concedii in Cuba lui Castro sa se plimbe cu taxiuri din anii 50 si sa se bucure ca alti semeni o duc rau …

          Un tanar de stanga

          12/02/2011 at 4:20 pm

          • Ehe, vedea-i-as nevoiti sa traiasca ei insisi asa in fiecare zi din vietile lor D<

            Diana

            12/02/2011 at 4:25 pm

    • Diana salut 🙂
      se pazesc uni pe alti 🙂

      Theophyle

      12/02/2011 at 4:34 pm

  8. @hasule salut ! 🙂
    Ca tot ai dat o problema in postarea dinainte. uite una simpla:
    Care e volumul unei pizza de grosime A si cu raza Z ?

    Un tanar de stanga

    12/02/2011 at 4:05 pm

    • He, he, simplu!
      V=piZZA 🙂

      Acu să nu-mi ceri și cât are aluatu’, cât ciupercile sau alte componente pizzești! 😀

      oldhashu

      12/02/2011 at 4:29 pm

  9. 😆

    Garda moare dar nu se predă:

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8296460-radu-berceanu-vasile-blaga-presedinte-pdl-creste-7-sondaje-48-ore.htm

    bag seamă BVB e hotărît să facă praf PDL

    foarte bine: să vină Alba ca Zăpada!

    a

    12/02/2011 at 4:31 pm

    • numai cu implant de silcon si botox pentru buzele lui Berceanu. Astia traiesc intr-un borcan?

      Theophyle

      12/02/2011 at 4:33 pm

      • Păi, Berceanu e botos (botulin?) de mic. Botoxul paralizează şi fleanca? Ca să ştiu dacă putem spera la prăbuşirea acţiunulor BVB.

    • Da-l in ma-sa si pe infractorul asta.
      Ei nu se gindesc ca masinaria bine unsa de Blaga nu ajuta la nimic daca nu au electorat
      – prostii ii vor vota pe usl
      – multi care au votat cu pdl ca sa nu voteze cu PSD vad ca e cam tot un drak
      – cei care au votat de dragu marinelului nu mai au obiect

      Un tanar de stanga

      12/02/2011 at 4:46 pm

    • Ptiu drace!

      Uite cum îl ia gura pe dinainte pe păcătos:

      „Adica sa fie o echipa care nu doar sa aiba un program interesant, ci intre programul acela interesant si echipa sa nu fie o prapastie, in sensul ca programul este interesant, dar echipa este clar una care nu are foarte mare forta de a implementa in partid si cu partidul in spate ceea ce si-a propus.» [cf. Berceanu]

      Adicătela, degeaba program fain dacă echipa n-are de oferit și „zăhărel” celor care merg cu dânșii.
      Programu’ e asa, ceva ambalaj frumos pentru public, liantu’ partidului rămâne tot enteresu’ care ne mână și ne unește în cuget și-n mințiri!

      Radu mamii, vorba strămoșilor noștrii, ăia de se stabiliră cu legiunile pe plaiurile tale natale: „Si tacuiset…” 😀

      oldhashu

      12/02/2011 at 4:52 pm

    • Mi se pare ca cea mai buna alternativa este o restauratie a baietilor. Blaga presedinte, Berceanu si Videanu pe acolo, eventual si Pogea, Cezar Preda, toti coruptii si incompetentii pe care-i pot strange, eventual si cu Udrea cireasa pe tort.

      Asa macar ar fi sanse mai bune sa plece ceilalti.

      Cel mai periculos mi se pare un melanj, o strutocamila facuta pentru a beneficia de imaginea lui Macovei, Funeriu etc, dupa care sa fie defapt ‘business as usual’.

      sym

      12/02/2011 at 5:02 pm

      • Scenariul cel mai negru, de acord. Nu cred că Macovei și ceilalți vor fi de acord cu această formulă. N-ar trebui să fie.

        filadel

        12/02/2011 at 9:36 pm

  10. Bre, turcu` plateste.

    victor L

    12/02/2011 at 4:35 pm

  11. Fostii oficiali nu pot parasi Egiptul fara aprobarea armatei.
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/prima-zi-fara-mubarak-921078.html

    E probabil ca cineva sa-i intrebe ce au facut in ultimii 5 ani?

    ela

    12/02/2011 at 5:02 pm

    • ela, salut! 🙂

      Poate nu „ce au făcut”, ci cât…

      Noa ❓

      oldhashu

      12/02/2011 at 5:06 pm

      • Salut,hashule !
        Bdaaa! 🙂

        ela

        12/02/2011 at 5:09 pm

  12. http://www.evz.ro/detalii/stiri/seful-vamii-moravita-poate-dormi-linistit-nu-l-cauta-nimeni-921053.html

    sa zic ceva,sa nu zic 😦
    no,ca nu-mi imaginez ca e din nebagare de seama.Omu mai are trebi de rezolvat,nu?

    ela

    12/02/2011 at 5:12 pm

    • ela,

      Nu tre’ să zici, se vede cu ochiu’ liber că e ceva putred în D(u)ania! 🙂

      oldhashu

      12/02/2011 at 5:31 pm

  13. Buna seara, buna seara.
    La subiect intai ca asa este frumos. Theophyle, excelenta analiza iar in privinta vizitei delegatiilor israeliene la Rydah, am de spus doar atat: se implineste profetia mea de la inceputul zaverei: o sa asistam la inceputurile marii prieteni israeliano-saudite, prietenie care va avea consecinte cat se poate de neplacute si ptr iran si ptr Obama.
    Iar declaratiile lui Berceanu nu fac decat sa arate ca razboiul dintre grupul si BVB este pe fata. Asta este capacitatea de intelegere a vietii politice a lui Berceanu &comp, nimeni nu crede in puterea de atractie electorala a lui Blaga in afara de grupul care il sustine si care ar fi fericit cu un partid balama cu un perpetuu scord de 10-12%, dominat de clienti politici mai mici sau mai mari si care sa-si pastreze conducerea la infinit.

    clemycali

    12/02/2011 at 6:15 pm

    • Salut Clemy 🙂
      Lucrurile se cam precipita prin OM. Sunt arestari masive in Egipt dupa cate aud eu. In special dintre dizidenti mai agresivi din piata. Interesante zvonuri 🙂

      Berceanu e un shmeker care se crede destept!

      Theophyle

      12/02/2011 at 6:27 pm

      • Theophyle, salut. Intr-adevar, am auzit si eu acelasi lucru. Sa vezi fericire cand se vor uita egiptenii dupa turistii care nu vor veni. Sa te tii atunci sarba si suparare.

        clemycali

        12/02/2011 at 6:37 pm

  14. mar

    12/02/2011 at 6:18 pm

    • Ponta aiureaza. Ar trebui pus sub medicatie severa daca nu poate fi incuiat in pivnita. El, Ponta, Geonel si Becali sunt „careul de asi” ai politicii romanesti, prezidentiabilii in asteptarea plecarii dictatorului. Vai si amar.

      clemycali

      12/02/2011 at 6:21 pm

      • Ponta vrea sa faca pipi in pat si se joaca cu chiprituri. Tare e prost!

        Theophyle

        12/02/2011 at 6:27 pm

      • Niste mozomaine!
        (din dex:mozomáină, mozomáine, s.f. (reg.) 1. nălucă, arătare. 2. sperietoare de păsări. 3. măscărici la nuntă.)
        Plimbarea lor in fata natiunii sunt o adevarata bomba cu ceas in educatia unei generatii .
        I-as pune in spirt,la muzeu.

        ela

        12/02/2011 at 6:32 pm

    • mar, salut! 🙂

      Adik atunci când o să „crească” și-n Ro piramide?! 😆
      Că deșert am început să ne „tragem” în sudul Olteniei! 😀

      oldhashu

      12/02/2011 at 6:26 pm

    • In ultima vreme s-au invirtit toti ca musca in jurul rahatului 🙂 la asemanarea sortii lui Basescu vs Mubarak (toti- adica irtv, a3 , tonomatii, invitatii lor , ponta acum)

      Un tanar de stanga

      12/02/2011 at 6:31 pm

  15. Daca berceanu puscariabilul ar fi spus : In 48 ore de la biruinta am fi alaturi de axa Berlin-Roma l-as fi crezut mai mult decit chestia cu 7%

    Cine ba ? Blaga ? Asta care nu a cistigat niciodata o competitie prin votul cetatenilor ? De l-a umilit Oparescu ?

    Buna clemy 🙂

    Un tanar de stanga

    12/02/2011 at 6:38 pm

    • Salut UTS. Blaga nu a castigat nimic niciodata ptr ca este incompetent iar in cazul Bucurestiului ptr ca a facut non combat. Electoratul simte cand cineva chiar se bate si cand mimeaza. Mai mult s-a implicat Basescu in campania ptr Bucuresti decat a facut-o Blaga. Si hai sa ne intrebam si care sunt victoriile politice ale maesrului Berceanu ca eu una nu mi le amintesc si cunosc destul de bine istoria fostului PD.

      clemycali

      12/02/2011 at 6:53 pm

  16. păi, nu degeaba au dat non-stop vuvuzelele în direct „revoluţia” din Egipt

    poate-poate îi pică fisa şi bouleanului autohton că poate să ceară ce vrea în vremuri de criză, inclusiv şi mai ales şefului ţării, care e responsabil de tot ce mişcă-n ţară

    poate n-aţi văzut invitaţia asta drăguţă a sugacilor lui Vîntu:

    a

    12/02/2011 at 6:56 pm

    • Cum ar fi daca ai cita blogul de pe care ai luat captura?

      ela

      12/02/2011 at 7:31 pm

  17. Funeriu la iRTV acum.

    a

    12/02/2011 at 6:59 pm

  18. Ce vad eu e ca D-l ministru Funeriu il are ca invitat pe reporterul irtv si pe androneasca.ei vorbesc,isi ridica poalele in cap,d-l ministru e intrebat „cine sa va mai creada?”

    ela

    12/02/2011 at 7:24 pm

  19. Salut! 🙂

    Androneasca dupa o lupta deja pierduta, acuma se hartuiesc pe salarii, insa pe dinozauri ii doare altceva 😆

    Cetatean

    12/02/2011 at 7:33 pm

    • Salut C.,
      Cumva prostia si frica ca vor fi scosi din sistem?
      Astia vor sa plece cu picioarele inainte de la catedra.

      mar

      12/02/2011 at 7:35 pm

  20. da, mar, pensionarea la 65 de ani in universitati. Semestrul asta inca mai ramin, insa din anul urmator sunt pensionati de drept. In plus, nu mai au voie sa ia decit o norma suplimentara pe linga aia a lor, si norma suplimentara va fi platita la plata cu ora. Actualmente, dinozaurii au si 3 norme, insa platite plin, nu la plata cu ora. Sunt multe chestii care ii ard, in afara de pensionare.

    Cetatean

    12/02/2011 at 7:37 pm

    • Da, au n norme, si in locul lor predau gratis asistentii.

      Diana

      12/02/2011 at 7:39 pm

  21. asta e garantat. Un fost coleg de liceu a tinut ore un semestru la seminarul unui dinozaur. A fost platit la plata cu ora (vreo 20 lei/ora) de catre dinozaur in fiecare luna, care lua salariu gras pentru orele de seminar pe care nu le facea (cred ca raportul era de 4 la 1, prietenul meu credea ca dinozaurul primea vreo 80 lei ora). Pe hirtie, mosneagul facea orele si incasa banii, in realitate el incasa 60 lei/ora fara sa faca nimic!!!

    Cetatean

    12/02/2011 at 7:44 pm

    • Las’ c-ajunge la cimitir cu banii astia.

      Diana

      12/02/2011 at 7:47 pm

  22. isi trage si o plasma sa moara de invidie vecinii 😆

    Cetatean

    12/02/2011 at 7:52 pm

    • Si o biblioteca in care tine doar propriile publicatii ! 🙂

      ela

      12/02/2011 at 8:02 pm

      • Daca are…
        Si diploma de la „muncitoreasca” pe perete.

        Diana

        12/02/2011 at 8:04 pm

      • vrei sa spui o biblioteca in care tine pahare si sticle?! :mrgreen: si carti de joc!

        Cetatean

        12/02/2011 at 8:06 pm

        • daca nu a publicat nica 🙂 🙂

          ela

          12/02/2011 at 8:14 pm

  23. Seara buna .
    Mari schimbari , mari pericole .
    Sperante mici de bunastare dar posibilitati mari de incaierare in „zona” .

    Ștefan A.

    12/02/2011 at 8:07 pm

  24. Incepe si in Algeria sa demonstreze puhoaiele .

    Ștefan A.

    12/02/2011 at 8:09 pm

    • Bucurestiu cand ? 🙂

      Un tanar de stanga

      12/02/2011 at 8:10 pm

      • Salut tds 🙂
        Cum cind ? Imediat dupa ce statul a platit datoria externa . 🙂 Ai uitat deja ? 😆

        Ștefan A.

        12/02/2011 at 8:12 pm

  25. salut, stefane!

    Daca vrei sa iti clatesti ochii (si gura, hehe!) dupa o zi grea de munca, o poti viziona pe Shorica Bicolai la IRTV, live! 😆

    Cetatean

    12/02/2011 at 8:13 pm

  26. Bivolai.

    Cetatean

    12/02/2011 at 8:13 pm

    • in „jacujile” lu’ vantu 🙂

      ela

      12/02/2011 at 8:15 pm

  27. Baieti si fete, va rog sa nu fiti rai cu dna Shorica, ptr. ca fost si este o „mare doamna” si un „specialist” desavarsit/procuror comunist in anii 80.

    mar

    12/02/2011 at 8:23 pm

    • ii doresc lui Vantu vise frumoase cu Norica,cand o fi pe tubulatura ! 😆

      ela

      12/02/2011 at 8:31 pm

      • Ela subscriu in totalitate.Intamplator pe o cauza civila aceasta …a facut mare rau familiei mele.Timpul si faptele au dovedit eroarea, dar raul nu s-a mai putut remedia.

        mar

        12/02/2011 at 8:40 pm

  28. Doamnelor si domnilor , am avut o zi destul de grea . 🙂
    O dimineata dedicata in totalitate vizitarii unor potentiali clienti (toti vor preventiv scris ) si ma doare gura de cite lamuriri, solutii am dat 🙂 .
    Dupa prinz am vizitat ceva magazine non alimentare . 🙂 Lumea puhoi dar cei care cumpara sint cu banii dramuiti . 🙂
    Eu am facut o vizita de informare 😆 , pentru ceva produse electrocasnice in viitorul apropriat . 🙂
    Ma relaxez citind bloguri de calitate ca daca vreau sa vad rapandule in tv , destul sa ma uit pe canalele batrinului Berlusconi . 😆

    Ștefan A.

    12/02/2011 at 8:25 pm

  29. Stefane, ai avut o zi plina 🙂

    Iti urez sa curga clientii girla, si sa fie toti vamesi romani, aia platesc bine 😆

    Cetatean

    12/02/2011 at 8:35 pm

    • E ceva normal sa vina africanii cu barca in Italia . Se intimpla de ani de zile . 🙂
      Acum italienii nu au bani si ca urmare , decretind starea de urgenta vor cere la UE finantare !
      Smecheri ei dar nici eu nu sint venit aici de ieri ! 🙂

      Ștefan A.

      12/02/2011 at 8:51 pm

  30. Buna Seara 🙂
    postare noua!

    Theophyle

    12/02/2011 at 8:46 pm

  31. Buna Seara!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
    Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
    Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

    http://www.radiowhisper.com
    Multumesc,
    Cu stimă Vlad!

    vlad

    12/02/2011 at 8:57 pm


Comentariile sunt închise.