Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

ICCD şi şansele lui MRU

Articolul nu este o analiza completa si nici macar nu-mi asum competenta unei asemenea analize pe o pagina de blog. Prin cele descrise mai jos incerc mai mult sa prezint sinteza unei  culegeri de impresii personale si altor cateva zeci de mailuri pe care le-am primit de la membrii comunitatii noastre, care au participat activ la lansarea platformei, manifestatiile si intalnirile de la Bucuresti, Cluj, Timisoara si Arad.

MRU si publicul. Am incercat sa-l regasesc pe MRU anilor ’90 din materialele publicate si adunate cu ajutorul “generalului Goagăl.” Primul material vizionat a fost interviul avut de MRU cu reputatul si regretatul Iosif Sava in 1996. Conform materialului existent la TVR, Sava a avut o extraordinară deschidere pentru tineri. Invita foarte mulţi tineri talentaţi în emisiunile sale, a căror valoare o intuia cu o forţă extraordinară şi o susţinea în emisiune cu un bogat CV pentru fiecare. Trebuie sa mentionez ca din putinul material vizonat, MRU mi-a facut o impresie buna, sugerand un potential care s-a materializat in timp.

„(…) Sunt împotriva istoricului care are judecăţi etice şi care îşi permite să se amestece, trăgând de urechi generaţii, care îşi permite să se amestece în viaţa semenilor săi, aratând că este un singur drum moral şi acela este de urmat.(…) istoricii convoacă atenţia semenilor. (…)” MRU la “Serata” lui Iosif Sava

O a doua ipostaza televizata cu MRU ar fi fost una dintre cele mai plictistitoare prelegeri despre reorganizarea MAE, am vazut-o la timpul ei (martie 2005) si am “inlemnit” de limbajul de lemn folosit.  Adevarat, intentiile si rezultatele (in parte) au fost serioase si semnificative – Ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, le-a cerut tuturor diplomatilor cu functii pornind de la sef de serviciu in sus sa inainteze o cerere Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii pentru a-si face publice eventualele dosare.

Scontez ca un asemenea gest sa contribuie la curatirea atmosferei morale din cadrul MAE” HotNews

Curatenia impusa de noul ministru [n.r. MRU] cuprinde nume „grele” ale guvernarilor trecute. Din totalul de 79 de angajati ai MAE care ar urma sa fie pensionati in perioada urmatoare, sunt rechemati in tara 19 ambasadori, 10 sefi de misiune, 5 consuli generali, 17 diplomati si 15 angajati ai misiunilor Romaniei in strainatate. Iar din centrala MAE, 23 de angajati sunt lasati la vatra. HotNews.

Interesant efort, prezentat fara mare impact public, foarte sintetic si departe de a fi la nivelul faptelor si a repercusiunilor generate. Nu am sa mai continui, pentru ca cele doua ipostaze ma conduc spre o concluzie, care intr-un fel sau altul il caracterizeaza pe MRU. Un comportament si un discurs diferit la nivel personal fata de unui oficial.  Un “blanding” intre cele doua feluri de a discuta ar fi foarte benefic lui MRU.

Politicianul lider. Exista  patru feluri de lideri politici (nu ma refer la dictatori). Primul  este cel cautat de zeci de ani in Romania si absolut de negasit, nici aici si nicaieri in lume – “liderul mesianic” – nu poate exista in lumea moderna bazata pe o democratie, fie ea si aparenta, votul universal o exclude, fiecare parte a electoratului cautand alt gen de “mesia”.   Al doilea gen ar fi cel intruchipat de doi dintre presedintii Romaniei “EU si nimic altceva”, aici chiar nu vreau sa intru in amanunte, avem destule aproape zilnic. Alt treilea fel de lideri politici este fara indoiala „napoleonul ridicol.” Am avut unul intruchipat de Vadim, astazi asistam la noul si rascoptul “napoleon ridicol” –  Crin Antonescu.  Ultimul fel, cautat de mine destul de mult timp in speranta de a-l gasi este “primul dintre egali”, liderul care isi asuma reponsabilitatea executiva a unor decizii de echipa. MRU are toate sansele sa devina un astfel de lider, dar si aici intervin situatiile posibile, optiunile luate si inca o data norocul.

ICCD: Friends and foes – amici si inamici. In politica amicii si inamicii sunt circumstantiali. In politica romaneasca circumstantele sunt rapide si de multe ori pline de surprize. Nu cred ca cineva se mai intreba daca exista o minima morala care poate fi aplicata politicienilor romani de toata soiurile si toate nivelele existente. Intrebarea ar fi daca aceasta clasa politica romaneasca poate fi primenita sau reformata.  Raspunsul ar trebui sa fie pozitiv; de facto, aproape imposibil si asta nu pentru ca nu ar exista politicieni corecti, ci pentru faptul ca ei nu pot supravietui in atmosfera toxica emanata de felul in care se face politica in Romania. Alternativele politicianului corect ar fi parasirea politicii sau adaptarea.

Deoarece politicienii de varf sunt si legiuitori, sa te astepti de la ei la o reforma este o prostie, nimeni nu-si impune benevol restrictii, nu in Romania si nici in alte parti. O reforma adevarata a felului de a face politica poate fi impusa numai printr-o constitutie, orice alta  metoda se va dovedi ineficace. Daca ICCD se doreste sa devina  partid care promoveaza un alt fel de a face politica, numai prin promovarea altei constitutii poate sa-si implineasca acest obiectiv.

In starea actuala de coagulare, ICCD seamana cu un banc de sardine care inoata cu o balena, un tipar si o scrumbie. Nu trebuie sa explic oamenilor mării cat de puternic poate fi un banc de sardine mare si bine coordonat, nu am vazut niciodata o nava rasturanata de un tipar sau  o scrumbie, am vazut doua nave rasturnate de bancuri de sardine si numai una de o balena, asta petrecandu-se pentru ca un capitan era beat “manga.” Alegoria asta conduce la o singura concluzie care vom vedea imediat ca este dependenta de o hotarare apriorica a coordonatorului bancului de sardine.

Daca MRU doreste sa devina presedintele Romaniei in 2014 el trebuie sa inoate si cu balena, cu tiparul si  scrumbia si sa-i convinga ca el poate deveni o “locomotiva” eficienta. Daca MRU doreste un partid care sa devina o forta intr-un parlament viitor el trebuie sa inoate singur conducandu-si bancul de sardine. Nu cred ca exista alte cale.

Ca sa concluzionam acest mic subiect singura intrebare ar fi – poate MRU sa hotarasca astazi care ar fi orizontul lui? Pentru ca orice hotarare luata va insemna o pozitionare clara de desprindere sau coeziune cu amici si inamici.

Cateva cuvinte despre dreapta, program si doctrina.  Daca cineva doreste sa citeasca despre doctrinele si modelele politice existente astazi in lumea democratica (si nu prea) le poate gasi incorpore pe blogul doctrinar, lipsesc doar doua, trei – completarea lor o voi face dupa terminarea nebuniei actuale. Singura doctrina despre care nu am discutat, desi am deja materialul  pregatit de mult timp, este si singura doctrina care ar putea folosita si implementata cu succes in Romania. Simplu – acea doctrina, clar de dreapta, implementeaza singurul model fezabil propice si posibil in Romania de astazi. Ma refer la o dreapta sociala care poate matura cripto-comunismul idiot al baietilor lui Iliescu, “fiii si nepotii” si “liberalismul de ospiciu” mai nou inventat de cuplul Antonescu-Voiculescu.

Cine crede ca neo-liberalismul, neo-consevatorismul sau libertarianismul va conduce vreo data Romania se insala amarnic. Numai o dreapta sociala poate reusi in Romania, adevarat, nu pe gustul meu, de fapt departe de el, dar o analiza corecta trebuie facuta conform altor reguli decat simpatiile personale. Vom mai discuta despre asta atunci cand voi fi sigur ca bancul de sardine este chiar bancul de sardine cu care vreau sa inot.

271 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Salut Comunitatea Politeia 🙂

    Doresc sa va invit astazi in Piata Victoriei sa ne alaturam la „protestul ghilimelelor” Astazi mai mult ca oricand este nevoie de voi. Astazi trebuie sa multumim si sa sustinem si pe academicii Universitatii din Bucuresti. Prezenta voastra este mai mult decat necesara!

    Theophyle

    20/07/2012 at 3:17 pm

    • Multumim!
      Ora 19 ca de obicei?

      miki

      20/07/2012 at 3:24 pm

      • DA Miki, multumesc 🙂

        Theophyle

        20/07/2012 at 3:25 pm

    • Salut, as vrea foarte mult sa fiu alaturi de voi si fizic, in fiecare zi. Azi cu atat mai mult, pt a demonstra ca suntem foarte multi si suntem solidari cu profesorii integri ai Universitatii Bucuresti.. Se preconizeaza deja o campanie de defaimare a acestora intr-un anumit trust media si e posibil ca represaliile politice sa vizeze scoala doctorala a universitatii..

      dmariuss

      20/07/2012 at 3:38 pm

      • salut,
        numai daca vor trece peste noi cu tancul!

        Theophyle

        20/07/2012 at 3:48 pm

    • Raspund prezent, astazi mai mult ca orisicand universitarii bucuresteni au nevoie sa ne stie solidari cu curajul si verticalitatea lor, ii asteapta vremuri grele

      Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

      20/07/2012 at 3:38 pm

      • in ceeace priveste topicul, imi place imaginea plastica a bancului de sardine, da MRU poate deveni o “locomotiva” eficienta daca reuseste, in timp rapid si util, sa isi slefuiasca (descopere/cultive) o necesara carisma, o anume stralucire in contrapondere cu aerul tern, discret al actualei sale personalitati.
        O sardina, intr-un banc sau solo, daca nu dispune de incisivitate si agresivitate, nu poate strapunge nimic.

        Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

        20/07/2012 at 3:44 pm

      • Multumiriu Lumi 🙂

        Theophyle

        20/07/2012 at 3:48 pm

  2. Salut si aici. Sper sa aflam cat mai curand raspunsul la intrebarea „poate MRU sa hotarasca astazi care ar fi orizontul lui?”

    Ref PV – dupa 19.30, cu copil cu tot.

    roxaline

    20/07/2012 at 3:29 pm

    • Salut si multumesc 🙂
      Da, a venit vremea intrebarilor si a raspunsurilor necesare!

      Theophyle

      20/07/2012 at 3:33 pm

  3. Salut din nou 🙂
    Theophyle, puteti totusi explica in cateva cuvinte cum e cu „dreapta sociala”?
    Intotdeauna am fugit de orice se pretindea „social”. Imi place sa traiesc alaturi de o comunitate si sa aduc acolo valoare, dar detest dependenta de acea comunitate, si mie asta imi sugereaza eticheta „social”.

    Diana

    20/07/2012 at 3:29 pm

    • Diana,
      Dreapta sociala este dreapta intreprinzatorilor mici si mijloci , cea care protejeaza pe cei mici sa nu fie inghititi de ce mari. Cel mai mare scucces a avut aceasta doctrina in Bavaria unde au transforma un land cu probleme de tot soiul intr-unul dintre cele mai de succes. landuri germane. Exemplul este CSU – (Christlich-Soziale Union in Bayern) Partid care guverneaza in Bavaria de decenii, aliati ai lui Merkel membri PPE. Doctrina perfecta pentru Romania. Aveti aici date:

      http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_Social_Union_of_Bavaria

      Lucrez de un an sa produc ceva asemanator pentru Romania. Acum e gata si pentru noi.

      Theophyle

      20/07/2012 at 3:40 pm

      • Pe linga o sensibilitate sociala as mai nota o “deviatie“ necesara intr-o tara ca Romania:statul ca un actor economic puternic care are initiativa acolo unde intreprinzatorii nu au interese sau capital suficient, cum ar fi infrastructura de ex.

        P.S.
        MRU are nevoie de o mare ca sa se dea balena… dar pina acum am vazut doar cite un pahar cu apa (pe la Timisoara)…asa ca hai sa fim noi marea de care ar fi nevoie?

        Tio

        20/07/2012 at 4:01 pm

  4. Intr-un singur fel poti fi sigur ca e bancul tau de sardine: venind cu sardinele tale partenere in numar mare in acel banc.

    Sigur ca aceasta strategie e riscanta, dar nu vad alta. Vechea mea teorie a masei critice, cu care eram aproape-aproape sa am succes odata si am ratat momentul.

    Mai incercam. Nu din incapatanare, dar nu vad ce am de ales.

    Morar Calin

    20/07/2012 at 3:35 pm

    • Salut Calin
      De data asta sper sa o facem corect. Avem si cu cine si cu ce!

      Theophyle

      20/07/2012 at 3:42 pm

      • Salut Theophyle, avem. Cel mai mult avem motive, dar iar mult avem lipsa de organizare si tentatia de a refugia in postari rebele si indemnuri la tot soiul de chestii pe fb si aiurea. Avem vreo 100.000 de lideri, fara adepti, cu totii foarte destepti si vocali 🙂

        Luni vo organiza o intalnire a simpatizantilor si membrilor ICCD la Cluj, a celor din zona, fireste.
        Ora: 18.00.
        Locul, va fi comunicat de indata ce obtinem o sala, adica probabil astazi.
        pentru detalii, rog sa ne scrie cine e interesat la adresa: iccd.cluj@gmail.com.

        Stiu ca am abuzat de spatiu pentru un anunt fara legatura cu articolul, o sa ma revansez cumva 🙂

        Morar Calin

        20/07/2012 at 3:50 pm

  5. Buna ziua din nou
    Timisorenilor le adresez invitatia de a ni se alatura la Amfiteatrul civic, incepand de astazi pana vinerea viitoare, conform programului pe care l-am anuntat azi de dimineata.Daca nu l-ati citit,intrati pe : res-publica.ro/evenimente
    Hai ca se poate !

    ela

    20/07/2012 at 3:36 pm

    • Salut ela,
      sunt sigur ca vor veni!

      Theophyle

      20/07/2012 at 3:43 pm

  6. In ultimul timp lumea se strange dupa ora 20 in PV

    Barengott

    20/07/2012 at 3:41 pm

    • Stiu, dar poate astazi se vor strange mai multi!

      Theophyle

      20/07/2012 at 3:43 pm

  7. Salve @all !

    Foarte buna postarea . In lumina unor discutii , informatii pe care le-am mai prins si eu – sunt absolut de acord cu variantele pe care le are la indemana bancul de sardine . Cred ca bancul va opta dupa 29 … in functie de ce se va intampla la referendum .

    In ceea ce priveste cele doua optiuni – se nasc si cateva intrebari , dupa cum urmeaza :

    1. Daca bancul decide sa inoate mai departe alaturi de ceilalti pesti (si pestisori) – oare cine va conduce grupul ? Sau mai concret – cine va fi „on top” ? Pentru ca bataia e mare pe pozitionare …. pana si tiparul vrea asta si se agita intr-una (avand si mult redbull la bord) .

    2. Daca bancul decide sa se desparta de ceilalti pesti – ce vor face ceilalti pesti ? Balena probabil ca va naste cativa pui care se vor alatura bancului . In urma nasterii – balena va ramane slabita …. Scrumbia si tiparul ce vor face ? Vor fi mancati de balena ? Se vor alatura ei benevol la coada bancului de scrumbii ?

    Deci , va riscati la ceva pronosticuri ?

    grig

    20/07/2012 at 3:43 pm

    • ai, voi deja ati mapat cine-i scrumbia, balena si tiparu’ … luminati-ne si pe noi, gen Racul Broasca si o stiuca 🙂

      Nicolae Abagiu

      20/07/2012 at 3:48 pm

      • Salut,
        Balena este PD-L, tiparul este NR si scrumbia sunt Crestin-Democratii lui Baconschi.

        Theophyle

        20/07/2012 at 3:50 pm

      • Bancul de scrumbii cred ca e MRU/ICCD cu toti simpatizantii . Balena cred ca e PDL , Scrumbia cred ca e PNTCD si tiparul e partidul Horia Neamtu . Asta-i impresia mea …

        Daca bat campii – il rog pe @Theophyle sa ma trimita la culcare .

        grig

        20/07/2012 at 3:50 pm

        • Scuze : Bancul de sardine .

          Conform lui @Theo nu m-am inselat prea tare .

          grig

          20/07/2012 at 3:52 pm

    • Spui:
      „Cred ca bancul va opta dupa 29 … in functie de ce se va intampla la referendum .”
      si sunt absolut de acord. Altfel? o teorie frumoasa 🙂

      emil

      20/07/2012 at 4:00 pm

  8. Theophyle, multumesc. Voi citi mai in amanunt. Sper ca primiti si mai spre libertarieni ca mine?
    Altfel am fi si noi niste foarte, foarte mici intreprinzatori. Microscopici 🙂

    Diana

    20/07/2012 at 3:48 pm

    • Diana,
      sigur. Problema nu este individul ci electoratul si caracterul lui. Romania a avut nevoie de o evolutie care nu s-a petrecut. Dupa primul razboi mondial, taransitii au ocupat acest patrat. Lucrurile s-au schimbat. Agrarul rural se urbanizeaza in industrie si servicii, trebuie gandit altfel un an de munca si 250 de pagini..

      Theophyle

      20/07/2012 at 3:53 pm

      • Sardina sunt.
        Sardina e un peste de lux, uiatti-va la preturile conservelor… 🙂

        Diana

        20/07/2012 at 3:56 pm

  9. Eu sunt mai nou pe aici, care e blogul doctrinar despre care se vorbeste in articol?
    multumesc!

    Sam

    20/07/2012 at 3:50 pm

  10. Multumesc dle Theophyle,
    nu trece o zi sa nu invat ceva de la dvs. Nu am stiut de „dreapta sociala” ca doctrina aplicata. Este intr-adevar cel mai bun lucru care se poate intampla micilor intreprinzatori de la noi, pentru ca ei au fost si sunt inca haituiti de sistemul nostru fiscal. As vrea sa traiesc sa o vad aplicata la noi.

    Giorgia

    20/07/2012 at 3:54 pm

    • Cu placere Giorgia 🙂

      Theophyle

      20/07/2012 at 3:56 pm

  11. Guvernul Ponta de la „moratoriu impotriva gazelor de sist” si daramarea unui guvern din acest motiv a ajuns la „Daniel Chitoiu: Investitorii americani spun ca viitorul va fi exploatarea gazelor de sist, pentru ca pretul lor reprezinta o treime din pretul energiei electrice”
    Astept manifestari la Barlad!

    miki

    20/07/2012 at 4:00 pm

    • Daca as avea FORTA sa le scriu pe biletele in perechi si la le distribui….
      la tot usLASUL; sau neusLAS 🙂
      PS Probabil as avea un sac mare pentru fiecare 🙂

      emil

      20/07/2012 at 4:02 pm

    • Da’ Remus Cernea mai traieste?

      Diana

      20/07/2012 at 4:07 pm

  12. Cu totii – tipari, scrumbii, balene si bancuri de sardine – suntem amenintati de pescuitorii PSD…Asta-i vasul pe care ar trebui sa-l rasturnam.

    Diana

    20/07/2012 at 4:00 pm

    • Corect … numai ca fiecare trebuie sa accepte acest mars in grup , fara fitze si alte chestii ….
      Balena a inotat multa vreme in apele calde din Marea Rosie si a capatat niste paraziti in piele … Ar cam trebui sa naparleasca , altfel daca se tot scarpina – sonarele pescarilor o vor detecta imediat . Apoi , tiparul e cam nervos de la atata redbull … si se crede rechin , drept urmare a tot iesit din grup si si-a mai descarcat aiurea din energia electrica facand si zgomot si zgariind si pielea balenei , speriind si unele sardine din grup . Asadar …. mai trebuie lucrat nitel la coeziunea grupului .

      Aaa .. si sa nu uit : Mai usor cu redbull-ul ala ….ca tiparul n-are cum sa se umfle cat un rechin niciodata .

      grig

      20/07/2012 at 4:07 pm

      • Balena trebuie sa accepte ca are probleme si sa urmeze un tratament cam usturator.
        Tiparul sa termine cu pretentiile aiurea. Sau prefera sa fie o „bufnita intre daramaturi”?
        Scrumbia sa se mai destepte nitel. Si tiparul si scrumbia sa mai lase naibii teologia si discursurile asociate.
        Sardinele sa fie „jandarmul” grupului.

        Diana

        20/07/2012 at 4:12 pm

        • Super 🙂

          Theophyle

          20/07/2012 at 4:20 pm

  13. Buna ziua! Se mai lucreaza la carosabil in dreptul muzeului?

    drivas

    20/07/2012 at 4:02 pm

    • Saptamana trecuta (de fapt, cam 10 zile) era un trotuar excelent de promenada: nou si moale 🙂

      emil

      20/07/2012 at 4:33 pm

  14. Se inchide cercul vorba lui Turcescu. Iote de unde si apartamentul Cretinului

    http://www.turcescu.ro/2012/07/se-inchide-cercul/

    Giorgia

    20/07/2012 at 4:11 pm

    • Meserie, Turcescu.
      Se demonstreaza: cozile de topor care incearca lovitura de stat astazi sunt din acelasi grup care l-au asasinat pe Nicolae Ceausescu pentru a pune labele pe valuta Romaniei de la acel timp si pentru a ascunde urmele vizibile ale coloanei 5 bolsevice in Romania

      A A

      20/07/2012 at 4:39 pm

    • Probabil ca stie ca-l dau afara!

      Theophyle

      20/07/2012 at 4:20 pm

      • Theophyle, salut 😦

        Atentie, este vorba de o declaratie data de Marga in 2010, pe care cei de la Evz o citeaza acum. In 2010 Marga condamna virulent plagiatele, dar acum tace malc ! Citieste articolul te rog.

        Reddog

        20/07/2012 at 4:27 pm

        • Multumesc imediat

          Theophyle

          20/07/2012 at 4:29 pm

          • O scarba un parsiv – ilustrul universitar, my foot!

            Theophyle

            20/07/2012 at 4:32 pm

            • Nu te supara, dar Marga in articol are perfecta dreptate, nu?
              🙂

              emil

              20/07/2012 at 5:00 pm

      • Oh, mon Dieu! Cum poti sa fii ca o meduza, ca sa fiu in tema discutiilor; fara memorie, fara coloana vertebrala…

        drivas

        20/07/2012 at 4:34 pm

    • Postat la comentariile de pe Jurnalul lui Tuca
      Pe bucati ca nu incapea 🙂

      emil

      20/07/2012 at 4:25 pm

  15. Andrei Cornea (la B1): „eu nu am vazut pe nimeni sa spuna ca NU este PLAGIAT” 🙂
    A vazut cineva?
    Ca nici eu 😦

    emil

    20/07/2012 at 4:14 pm

  16. cernea , este la post, cu o bandä de haimanale, cand nu e in piatzä

    este pe bloguri injurand. a fost trimis la RIO, de ponta drept räsplatä,

    pt. scandalul si hahalerele, asociale ce au lätrat, asta e pretzul.

    theo- nona

    20/07/2012 at 4:20 pm

    • Eu asteptam o reactie eco la spusele lui Chitoiu…

      Diana

      20/07/2012 at 4:23 pm

  17. Salutare all

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12842491-presedintele-academiei-romane-ionel-haiduc-decizia-universitatii-avea-lumea-academica-ecou-mai-important-decat-orice-comisie.htm

    A iesit si presedintele Academiei cu o declaratie. Era timpul ! Si este de bine ! Daca si Presedintele Academiei spune printre randuri ca ste plagiat, atunci ce mai poti comenta?

    Ponta, plagiator nemernic, DEMISIA !!!!

    Reddog

    20/07/2012 at 4:25 pm

    • Daca nu esti usLAS BOLNAV, nu poti. Altfel…vezi diverse comentarii la TV si pe net 😦
      Inclusiv pe Dan Mihalache, la B1.

      emil

      20/07/2012 at 4:27 pm

    • Salut Red,
      este un nemernic ordinar. Pontacul nici macar nu stie ce este un doctorat 😦

      Theophyle

      20/07/2012 at 4:29 pm

      • salut , in general scursurile lansate de ilici si nastase in politica nu au treaba nici cu educatia nici cu bunul simt.pontalaii au doar tupeu maxim si apetit sa ciordeasca.cand se vor linisti apele cu Basescu am sa ti trimit pe mail sau postez aici sa vezi universitate din bacau , unde guzganul rozaliu avea catedra ( o univ pesedista suta la suta ) care a uns cu diplome universitare toti analfabetii .pe bune, era unul ajuns primar de municipiu cu scoala profesionala, si dupa 2 mandate de primar psd a rezolvat si treaba cu bacul, si cu facultatea iar acum isi scrie pe usa „dr.in economie” :)).are si doctorat nene :))

        zigzag

        20/07/2012 at 4:41 pm

  18. mihalache, este un libidinos mizerabil, cere palme.

    theo- nona

    20/07/2012 at 4:32 pm

  19. deci unul urmärit pt. fapte grave, are economia romaniei in manä.

    romanii sunt nebuni, ar trebuii zilnic sä-i alunge pe USLINOSI

    theo- nona

    20/07/2012 at 4:34 pm

    • Ai dreptate in masura in care romanul stie ca este adevarat; atata vreme cat pe cele mai multe canale este transmis mesajul „e politic”, cum sa decida? De aici trebuie pornit. Zic si eu.
      PS Il ascult si pe Mihalache; din fericire mai am si alte surse si un pic de timp (pe care de buna-voie il dedic) sa le consult .

      emil

      20/07/2012 at 4:47 pm

  20. Theo, poti face un forward scrisorii deschise de aici: http://www.contributors.ro/politica-doctrine/de-ce-voi-boicota-referendumul-scrisoare-deschisa-adresata-presedintelui-basescu/ , pe o adresa sigura a presedintelui ?? daca il bombardam cu astfel de argumentatii poate sadim oaresce dubii in tartacutza sa de marinar incapatanat

    Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

    20/07/2012 at 4:35 pm

    • Lumi, te asigur ca a primit sute!

      Theophyle

      20/07/2012 at 4:39 pm

      • hmmm, la cat este de capos poate are nevie de mii, nu sute… in fine eu tot am un feeling, ca va schimba macazul in timp util, la cum decurg ostilitatile in ultimul timp, este inevitabil a intelege ca acest referendum nu este un ring de box cu reguli sportive, ci o ambuscada josnica, ca atare a iesi la batalie cu sabiuta si dreptatea de partea ta este de …. gaga

        Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

        20/07/2012 at 4:45 pm

        • Doar cu scopul descretirii fruntilor:
          Lady Gaga macar are cu ce sa dea „piept” ambuscadei 😛

          Kenwood

          20/07/2012 at 5:31 pm

  21. Corect Theophyle.

    Eu am muncit enorm la teza mea de doctorat, folosind arhive din 8 state plus sute de lucrari si articole. Munca de ani de zile ! Ce teza de doctorat poate fi daca are 16 !!!!!!!, repet 16 !!!!! note de subsol ! Nu numai Ponta este de vina ci si conducatorul de doctorat si membrii comisiei ! Nu se poate sa nu sesizezi metodologia folosita de candidat, in cazul asta Ponta !
    In al doilea rand Ponta minte cu nerusinare – minciuna demontata astazi – cand afirma ca in 2003 erau alte reguli meteodologice valabile ! Miciuna ordinara ! Erau regulile valabile si in prezent !
    Eu pun pariu ca sedinta publica de sustinere a pontanacului a fost o susta de partid, urmata de o mare paranghelie, etc. Si in plus i-au dat si cea mai mare distinctie, summa cum laudae ! Absolut gretos !

    In mod normal ar trebui sa se anuleze inclusiv dreptul lui Adrian Nastase de a mai conduce teze de doctorat !

    Reddog

    20/07/2012 at 4:41 pm

    • Eu sunt mai modest:
      sa aplice Marga regulile sale, mentionate mai sus in evz si sa traga o concluzie 🙂

      emil

      20/07/2012 at 4:51 pm

    • da-o naibii de teza de doctorat;
      al un memorandum de 5-10 pagini ai cel putin 10 note de subsol

      intimplator

      20/07/2012 at 5:04 pm

  22. Salut tuturor.

    On-topic.
    Exista o contradictie in termeni:
    Theophyle says: Numai o dreapta sociala poate reusi in Romania.
    Pana la urma dreapta e dreapta si tine de promovarea meritocratiei & recompensa aferenta.
    Sociala poate fi oricare societate dar numai in masura-n care, dupa ce-si recompenseaza valorile, compenseaza (din surplus) handicapurile.
    Discutia ar fi lunga si am ajunge pana la cei/cele care au dat navala sa se-nscrie in colectiva.

    Off-topic.
    Este cel putin reconfortanta decizia Universitatii Bucuresti. Un prim pas facut pe lungul drum al restaurarii valorilor, valori independente de carnetul de partid. Sigur ca trebuie mers pana la capat, respectiv scoaterea impostorului in fata frontului si degradarea. Plus obligatia de restituire a diferentei de solda dintre aceea primita ca lifiter superior (nemeritat) si aceea de plotoner (care i se potriveste de drept). Iar la festivitate sa fie obligat sa vina cu parintii asa cum a fost la Cotroceni cand cu investirea. Plus: prezenta obligatorie a puscariasului nastase adrian [caruia i se va retrage (pe viata) dreptul de a mai conduce doctorate]. Acelasi tratament trebuie aplicat si membrilor comisiei care a validat impostura, furtul si megalomania.

    Sustin boicotul participarii la un referendum ilegal, neconstitutional si in total dezacord cu valorile lumii civilizate. App de asta: ar trebui sa fie prioritara modificarea Constitutiei astfel incat cine doreste sa se mai joace de-a suspendarea sa fie obligat sa suporte consecintele in caz de invalidare. Altminteri, sa luam un exemplu concret: ref din 29 iulie se va invalida din motive de lipsa de majoritate calificata. Baselu’ se-ntoarce la Cotroceni. Cel tarziu la reunirea din septembrie parlamentul va declansa o noua procedura de suspendare. In „democratia” de tip uslamisto-nationalista nu va conta baza legala.

    Kenwood

    20/07/2012 at 4:59 pm

  23. Of topic:

    Duvaz s-a declarat neincrezator si a spus ca „farsa” lui Basescu si apelul acestuia pentru ca oamenii sa se prezinte la vot nu vor prinde.

    „Crede presedintele ca aceasta pacaleala, aceasta farsa, ca el solicita cetatenilor sa vina cat mai multi la vot, si toti ceilalti care il sprijina cer cetatenilor sa stea acasa, doar-doar o scapa presedintele nedemis, va fi o farsa care va prinde si de data asta? Eu cred ca nu!

    Eheeeeeeeheeee !! Gura pacatosului – adevar graieste !! 🙂 Duvazule , si eu cred ce crezi tu ! Adica ….. Nu , nu prinde ! hhihihihihhiiiii ! Asa deci , nu te dezamagim , stam acasa si va boicotam ! 🙂 🙂 🙂

    Thor

    20/07/2012 at 5:09 pm

    • Duvaz, Dragnea, Severin, Sasu, Frunzaverde, Placinta & Marinescu… cateva nume din lunga lista de defectori in vremuri de restriste.

      Kenwood

      20/07/2012 at 5:14 pm

  24. Sper sa nu va plictisesc cu cotatiile leului fata de principalele valute. Leul a atins noi maxime pe piata interbancara, greu de imaginat acum 3 luni de zile.

    EUR/RON – 4.6040 (In ultima ora a scazut pana la 4.5946 cat e acum. Cred ca BNR a intervenit)
    USD/RON – 3.7835
    GBP/RON – 5.9181
    CHF/RON – 3.8338

    4.8 euro pentru un leu mi se pare acum un scenariu optimist.

    ciudatu'

    20/07/2012 at 5:13 pm

    • 4.8 lei pentru un euro. Scuze

      ciudatu'

      20/07/2012 at 5:15 pm

    • Daca evolutia fata de euro este… (sa-i zicem) normala in actualele conditii, cotatiile fata de celelalte valute deriva din paritatea euro fata de acestea. Consecinte directe a „euroizarii” excesive a economiei, pe langa volatilitatea pietii valutare combinata cu o prea mare masa monetara. Respectiv, mult prea mare fata de nevoile economiei reale.

      Kenwood

      20/07/2012 at 5:20 pm

  25. Apropo , Paiatza de la Cotroceni are – din nou- conferintza -devenita zilnica – de presa de la pupitrul Presedintiei Romaniei ! Eu inclin sa cred ca asta si-a dorit Paiatza , cel mai mult : sa mai schimbe decorurile plicticoase din studiourile moguliene cu pupitrul holului din Cotroceni !
    Cum vedem , si-a indeplinit ambitzul !….. sunt sigur ca dupa 29 Iulie se duce la el acasa , sa mai dea interviuri si conferintze de presa si din baia penthouse-ului personal !!
    lol!

    Thor

    20/07/2012 at 5:19 pm

  26. off topic – ref votul din CSAT, via FB,
    Robert Turcescu
    Interesant: ieri in CSAT s-a supus la vot demitereea sefului STS, Marcel Opris. In presa a aparut ca acest lucru n-a fost posibil intrucit a votat impotriva consilierul prezidential Iulian Fota, iar in CSAT deciziile se iau cu unanimitate de voturi. Ce nu s-a spus este ca la votul respectiv s-au inregistrat si 4 ABTINERI. E vorba de sefii SRI, SIE, MAI si seful Statului Major General al Armatei.

    roxaline

    20/07/2012 at 5:20 pm

    • cum s-ar spune , „structurili” nu au trecut de partea pucistilor decit pe jumatate !! 🙂 tot e bine !!

      Thor

      20/07/2012 at 5:22 pm

      • am oaresce dubii legate de pozitia lui Rus, nu cred ca si-a permis sa il faca de cacao pe Crizel lasandu-l in offside. Sefii serviciilor au „oua” cu coaja mai tare

        Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

        20/07/2012 at 5:33 pm

    • De salutat abtinerea celor patru.
      Dar… ma tem ca n-a fost decat o simpla tatonare din partea paiatei & co. tatonare cu scopul concret de a obtine astfel numele celor care sunt (inca) indecisi. Urmeaza discutiile „om-la-om”. Si o noua sedinta.

      Kenwood

      20/07/2012 at 5:26 pm

    • Ce credeau? In plus, nu cred ca vreunul dintre ei are certificat ORNIS.

      ela

      20/07/2012 at 5:33 pm

    • daca e adevarat , asta e un lucru foarte bun !.seful SMGA este un militar desavarsit cu stagii de pregatire in aviatie sustinute financiar de SUA.daca ar fi votat propunerea lui chuky ar fi fost interpretabil.pozitia lui conteaza mai mult decat pozitia celor 2 sefi de servicii. bravo lui! hai ca poate dracu nu e asa de negru 🙂

      zigzag

      20/07/2012 at 5:33 pm

      • De acord. Nu e negru. E doar un papagal vapsit in culori de cioara :D.

        Kenwood

        20/07/2012 at 5:37 pm

  27. Paiata nu tatoneaza. Tatoneaza omul prudent, nu paiata decerebrata care vrea toata puterea.

    Cetatean

    20/07/2012 at 5:28 pm

    • Nu ma convingi 😛 A fost tatonare.
      paiata a mizat pe intimidare. Ba’etii stiu sa se apere „in colectiv”. Individual insa…

      Kenwood

      20/07/2012 at 5:35 pm

    • paiata e stimulata de stapani sa aiba acces la cifru ( iti imaginezi cred despre ce e vorba 🙂 ) .faza cu telefonul lui Basescu era doar praful aruncat in ochi.altceva urmaresc pucistii. 😀

      zigzag

      20/07/2012 at 5:36 pm

      • Tocmai de aceea sustin teza tatonarii. Cererea abrupta s-ar fi lovit clar de un refuz categoric. Tocmai din cauza ca, dupa cum a subliniat Presedintele, procedurile in asemenea situatii nu sunt clare, sau clar stipulate in legislatie. Sa-i multumim din nou lu’ antonie prostovan pt cretinatatea de prostitutie. Macar n-am participat la ref din 2003..

        Kenwood

        20/07/2012 at 5:41 pm

      • cifrul e in fisetul lui Basescu, sigilat pana la predarea oficiala a puterii Presedintelui ales. Cred, habar nu am, imi dau cu presupusul.

        Cetatean

        20/07/2012 at 5:42 pm

        • E de bun-simt ceea ce crezi. Iti impartasesc credinta. Numai ca parlitii astia n-au relatii bune cu bunul simt ori cu logica. Ar fi trecut peste tatonare daca p-acolo nu erau niste profesionisti. Si au facut-o acum deoarece mai e inc-o saptamana pana la tentativa de referendum. Adica timp suficient pt „intoarcere”.

          Kenwood

          20/07/2012 at 5:55 pm

  28. Poate va intereseaza . Ma gandesc ca maine putem gasi si inregistrarea emisiunii:
    ICCD:
    Decizii care ne afecteaza pe toți, polemici, dezvaluiri, în seara aceasta de la ora 19.00 în cadrul emisiunii “Extemporal la Democrație”, pe Tele M Iași.

    Invitatul din seara aceasta este ieșeanul Mihai Răzvan Ungureanu, președintele Inițiativei Civice de Centru Dreapta. Puteți urmări dezbaterea în direct aici. http://www.telem.ro/live/

    ela

    20/07/2012 at 5:30 pm

  29. hehehehe : Paiatza 🙂
    Basescu are talentul asta cind pune o eticheta – ea ramine. De altfel si kirpa kagebista are la un nivel mai limitat talentul asta

    lastnightmusic

    20/07/2012 at 5:31 pm

  30. Buna seara!
    In aceste vremuri atat de tulburi imi lipseste tare mult un suflet al acestui blog – domnul Huniad.

    Gabi Parascovici

    20/07/2012 at 5:39 pm

    • Hu-ni-ad!, Hu-ni-ad!, Hu-ni-ad!!! 🙂

      Ovidiu

      20/07/2012 at 6:00 pm

      • … multumesc ca nu sunt singura careia ii este dor :)!

        Gabi Parascovici

        20/07/2012 at 6:03 pm

  31. ziua si batutul apei in piua la cotroceni. cei mai place paiatei sa se auda vorbind. primele 8 minute nu spune nimic. pune piciorul in fata si se tine bine strans de pupitru si umfla pieptul sa vada tara ce mandrete de presedinte avem

    radu2

    20/07/2012 at 5:57 pm

    • Nici nu l-am auzit vreodata sa spuna ceva concret si/sau esential.
      Dar iti poti imagina cate fufe sunt deja „pe spate” la asemenea imagini 😛

      Kenwood

      20/07/2012 at 6:03 pm

  32. consilierii politici l-au sfatuit sa apara des la pupitrul de la Cotroceni ca sa li se intipareasca oamenilor in minte imaginea lui Antonescu presedinte. Aiurea! Abia ca atunci se vede impostura, cand vezi o paiata acolo unde Basescu a anuntat decizii grele pentru tara.

    Cetatean

    20/07/2012 at 6:01 pm

    • Si totusi este
      LOVITURA DE STAT!

      emil

      20/07/2012 at 6:04 pm

    • Care „consiglieri”? Cei care au reflexul pupitrului din White House? Sau cei cu nostalgia Red Square?

      Kenwood

      20/07/2012 at 6:06 pm

  33. Antonescu il critica pa Basescu de la pupitrul prezidential. Asta e discurs de tinut la Cotroceni?
    Iar se leaga de telefonul montat de STS la sediul de campanie.

    cedric

    20/07/2012 at 6:05 pm

    • Cum ziceam. Tatonare si presiuni „om-la-om”. Oare cum era reclama aceea? … coafura rezista 😛

      Kenwood

      20/07/2012 at 6:08 pm

  34. „a fost DA datoria mea” 🙂

    emil

    20/07/2012 at 6:05 pm

    • Acuma si tu… ce pretentii poti sa ai de la un repetent?

      Kenwood

      20/07/2012 at 6:07 pm

      • Pai nu se vrea presedintele EDUCAT al Romaniei? El, nu eu 🙂

        emil

        20/07/2012 at 6:40 pm

        • Educat in sensul pe care-l da regimul nationalist-parlamentar inseamna ca stie ei mai bine ceea ce e bun si trebuie pt acest neam. Mai lipsesc megafoanele care sa difuzeze: traim in miezul unui ev aprins si-i dam a-nsufletirii noastre vama (sac! 😛 ) cei ce nu ard, dezlantuiti ca noi, in flacarile noastre se destrama

          Kenwood

          20/07/2012 at 7:59 pm

  35. Pantalone la Cotroceni si Dottore la Vittoria ……… Commedia de`ll arte , ce mai !! 🙂

    Thor

    20/07/2012 at 6:07 pm

    • Pagliacci, adica !!!! eheeeeeeeeeeee

      Thor

      20/07/2012 at 6:09 pm

  36. A trecut de la bunsimt la bunacredinta 🙂

    emil

    20/07/2012 at 6:08 pm

  37. Nemernicul! a cerut desfiintarea telefonului. De aia e asa de vesel

    cedric

    20/07/2012 at 6:09 pm

  38. I-a luat telefonul lui Base. Asta simtea nevoia sa spuna.
    Jocul e deja penibil.

    Finante Azi

    20/07/2012 at 6:10 pm

  39. Cred ca masura asta le va mai reduce din procente.
    Doamne, ce canalie !

    cedric

    20/07/2012 at 6:11 pm

  40. asta face misto si de americani

    Finante Azi

    20/07/2012 at 6:13 pm

    • Nope. Din pacate face mijto de noi, minoritarii si minoritarele. Majoritatea ii uraste pe nenorocitii aia de imperialisti. Peste 2/3 dintre romani cred ca „amerlocii” s-au dus pt petrol peste irakieni. Le scapara ochii de ura cand le replici ca tot pt petrol s-or fi dus si-n The North Korea, astazi una dintre cele mai dinamice economii ale lumii. Le vine brusc in minte episodul Vietnam. Le raspunzi ca azi vietnamezii sunt pe primul loc in lume la dorinta de emigrare, peste 80%. Pana la urma ti-o baga p-aia cu Hiroshima… si degeaba incerci sa le explici cum era cu expansiunea lu’ stalin si cum a fost cu cele doua saptamani de bombardare cu fluturasi…

      Kenwood

      20/07/2012 at 6:23 pm

  41. Se leaga si de ambasadori, le da sarcini ce sa transmita la centru.

    cedric

    20/07/2012 at 6:13 pm

  42. Ce cuvantare , de presedinet! De douazeci de minute bate campii cu o barfa ordinara.

    cedric

    20/07/2012 at 6:14 pm

    • Te-ai invatat rau …. cu Basescu… care spunea exact ce trebuie spus. … si nu venea in fiecare zi … vrei nu vrei…

      lastnightmusic

      20/07/2012 at 6:16 pm

  43. Doamne, ocroteste pe romani !

    ela

    20/07/2012 at 6:16 pm

  44. Vaaai! ” TB e o epava politica”! l-a suparat rau TB cu ce a spus aseara.

    cedric

    20/07/2012 at 6:16 pm

    • Chestia cu LOVITURA DE STAT?

      emil

      20/07/2012 at 6:20 pm

      • Nu aia. Despre lovitura stiu si ei in ceea ce s-ar numi elegant suflet.
        L-a deranjat apelativul „paiata”. A prins mai bine decat flocirica (de la crin=floare) pe care i l-au atribuit unii din mediul virtual.

        Kenwood

        20/07/2012 at 6:27 pm

  45. asta se crede instanta, el defineste ce e „legal” si ce nu. Pe cand o decizie de casare a sentintei ICCJ de condamnare a lui Nastase?

    Cetatean

    20/07/2012 at 6:18 pm

    • Rabdare ca vine 😦

      emil

      20/07/2012 at 6:20 pm

    • Corect. Toata lumea i-a cerut sa se abtina de la gratieri. Dar gratierea insemna ca nastase adrian ramane cu pata penala. Casarea e altceva. Ar iesi din asta conform reclamei, acum cu 200% mai alb, mai curat, mai sclipitor.

      Kenwood

      20/07/2012 at 6:30 pm

  46. Ziua buna
    Off topic
    Conform paginii MAE , am descoperit ca la referendum am cel mai apropriat punct de votare la Bologna . 🙂
    Multumesc USL , domnului ministru Marga pentru efortul depus . 😆
    Cu 530 km dus – intors , 30 euro cost total acces autostrada si 60 euro benzina , sa fiti siguri ca ma voi prezenta obligatoriu la acest vot . 😆 😆

    stefan60

    20/07/2012 at 6:18 pm

    • Daca mai marchezi citiva euro votezi in Romania

      lastnightmusic

      20/07/2012 at 6:20 pm

      • @ lastnightmusic
        Zborul Forli- Cluj si intors costa (fara valiza) 100 euro /de persoana . 🙂

        stefan60

        20/07/2012 at 6:23 pm

        • In banii astia poti sa ii dai si un cap in gura lui Marga daca il prinzi pe acasa 🙂

          lastnightmusic

          20/07/2012 at 6:33 pm

          • Poate mi-a scapat dar media italiana n-a avut nici macar tangente cu ceea ce se petrece p-aici.

            Kenwood

            20/07/2012 at 7:02 pm

            • Adevarat @kenwood

              stefan60

              20/07/2012 at 7:30 pm

  47. Bai…. sa-l vad eu pe Obama sau pe alt presedinte, care in fiecare zi dupa amiaza … dupa somnul de frumusete,,,, apare – repet : zilnic , sa mai transmita o tableta poporului. Macar Paul Everac transmitea tablete sambata …

    lastnightmusic

    20/07/2012 at 6:18 pm

  48. Reblogged this on Dictatura justitiei.

    dictaturajustitiei

    20/07/2012 at 6:18 pm

  49. Bună !
    Nu pot să merg în Piața Victoriei dar sunt alături de voi toți.
    http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2012/07/20/am-semnat-petitia-2/

    dictaturajustitiei

    20/07/2012 at 6:21 pm

  50. Sper sa se dezmeticeasca mai multi cand il vad pe nenorocitul asta cu diareea lui verbala cu tot.
    Am vazut o stire la B1 care mi-a facut placere si mi-a trezit sperante:
    la Slobozia azi a avut loc un miting pro Basescu, va dati seama , la Slobozia, organizat de societatea civila. Mi-a placut si ce au vorbit oamenii. La Craiova, n-ai sa vezi asa ceva, nici in Gorj, Mehedinti etc.

    cedric

    20/07/2012 at 6:24 pm

    • cedric, nu te supara, eu nu sunt asa sigur de Craiova si restul. Incet (prea incet, e drept) oamenii inteleg. Altfel? Nu se poate 🙂

      emil

      20/07/2012 at 6:25 pm

  51. repetent de 2 ori, trantorul alcoollic se simte dumnezeu, stä la pupitru

    ca un neam prost, el fiind un nimeni. asa este cand un botfasi e pus

    la capul mesii de mafiotzi.

    theo- nona

    20/07/2012 at 6:25 pm

    • Din pacate, prea multi chiar il crede; „gandesc” la fel 😦

      emil

      20/07/2012 at 6:26 pm

  52. De urmarit actiunile
    „se va încerca vinderea infrastructurii în exces ”
    Dobritoiu la parada aviatiei, pe pagina B1.

    emil

    20/07/2012 at 6:28 pm

  53. si mincinosul plagiator, a jucat rolul lui gräjdan, nemernicul
    a mintzit cum i-a dictat turnätorul. a dat afarä o femeie, ce nu
    era dela PDL, nu fusese pusä de PDL; ERA ACOLO SI PE TIMPUL
    LUI SOCRUL SÄU, dar probabil stia multe de mafiotul turnätor

    VOICULESCU. Ponta este un nenorocit, un mizerabil.

    theo- nona

    20/07/2012 at 6:29 pm

    • Un link, te rog; am nevoie ca sa dau si la altii 🙂
      Cam asta e regula: oamenii usLASILOR, cartitele adica, incep sa fie sacrificate pentru CAUZA 🙂

      emil

      20/07/2012 at 6:32 pm

  54. nu mä uit la paiatzä, a terminat?

    theo- nona

    20/07/2012 at 6:34 pm

    • Nici eu. imi provoaca greata, la propriu nu la figurat. 😦
      Se spune ca stomacul are propriul „creier”. Se pare ca pana si stomacul meu a inteles cat de gretos este aceasta paiata! 🙂 😉

      mayausa

      20/07/2012 at 6:47 pm

      • Paiata e gretoasa, Maya. crizelu’ e gretos.
        Dar oare cui ii place o sticla de Chivas Royal umpluta cu apa de ploaie?
        Uneori am impresia ca face pe cretinul doar cu speranta ca astfel aduna si de-ai lui vece-tudor. Numai ca nu stie ca adevaratul procent al netratabilului in chiar anul de gratie 2000 a fost de doar 8%.

        Kenwood

        20/07/2012 at 6:57 pm

        • Kenwood, nu cred ca „face pe cretinul”, eu cred ca datorita caracterului imputit pe care-l are s-a transformat. Era un parvenit, un oportunist dar acum a devenit un impostor iar caracterul sau s-a mulat pe noul „look”.
          Iar betia puterii l-a inebunit atat de rau ca nu mai face distinctie intre realitate si vis , iar ceea ce-l inebuneste si mai rau este marea posibilitate (ce se contureza din ce in ce mai mult), de a pierde definitiv aceasta putere, inclusiv speranta de o mai adulmeca in viitor. Are comportament de drogat, serios!

          mayausa

          20/07/2012 at 7:39 pm

          • ‘aide tu ca stii cum se spune: faci pe cretinul/prostul pana ramai asa 😛
            Scuze ca mi-am permis sa introduc in discutie imaginea unei sticle de Chivas umpluta cu apa de ploaie dar cam asta este flocirica. Numai etichetele sunt de el. In rest… apa de ploaie…

            Kenwood

            20/07/2012 at 8:07 pm

  55. despre leader politic.
    acesta se naste si sigur a fi leader nu se invata.
    un leader este o persoana deosebit de deschisa, inteligenta, cu un spirit de observatie foarte fin si rapid, cu o indeminare instantanee in a lua decizii intr-un timing perfect, sa aiba o minte limpede cit mai mult timp posibil si de caracter.
    un leader trebuie sa comunice instantaneu cu ori si cine.
    un leader detine un respect natural in ambele sensuri.
    leader este cel care atunci cind te intilnesti, mintea ta este linistita si deschisa confruntarii cu acesta.
    leaderul asteapta si accepta confruntarea.
    leaderul stie sa puna oamenii potriviti pe locurile potrivite in momentele de maxima necesitate.
    leaderul nu are voie sa se grabeasca.
    leaderul simte momentele de maxim.
    si se mai pot spune mute altele.
    presedintele actual este un leader autentic , ce ma deranjeaza la el este ca teoretic are tot timpul dreptate ceea ce absolut nu exista, rezulta ca a ajuns la maximul pe care il poate duce si chiar de ceva vreme.
    urmatorul ar trebui sa contina cam 80 % din Basescu plus sa fie mai scolit, mai inteligent si sa nu faca greseala presedintelui actual adica sigur nu este inventatorul a ceva , totul este perfectabil, tot timpul.
    nu observ la MRU multe lucruri pe care as dori sa vad la un leader, dar este timp.
    despre ideologie , cred ca ar trebui sa se caute alte valori la care oamenii din ziua de azi sa adere.
    cele care sint au expirat , oamenii sint in continua miscare.

    mae

    20/07/2012 at 6:37 pm

    • Este adevarat ca te nasti leader, dar la fel de adevarat este ca, pentru a deveni a great leader, ai nevoie de experienta. Iar experienta se castiga in timp si cu efort. Eu cred ca asta este ceea ce face acum MRU, castiga experienta, pentru a deveni un adevarat mare leader (sau, se va pierde pe drum). De aceea este nevoie de Presedintele Basescu la Cotroceni, pentru a-i da posibilitatea lui MRU (inca doi ani), de a acumula experienta si capital politic, pentru alegerile prezidentiale din 2014.
      MRU nu are nevoie sa-l infringa pe Paiata Crin, este ca si invins. El are nevoie sa invinga sistemul, sa rezoneze cu electoratul si sa convinga electoratul amortit ca, el este pregatit si ca, el este cu adevarat persoana ce poate conduce Romanaia.

      Ori asta, este foarte greu, nu imposibil.

      mayausa

      20/07/2012 at 7:27 pm

      • Corect Maya.
        Te nasti leader dar trebuie sa confirmi.
        Iar si mai importanta este cultivarea/dezvoltarea acelor trasaturi native.

        Kenwood

        20/07/2012 at 8:22 pm

  56. La B1
    „AEP – autoritatea electorala permanenta – a anulat licitatia prin care se incerca achizitionarea programelor de depistare a voturilor fraudate”. Sa vedem detalii 😦

    emil

    20/07/2012 at 6:55 pm

  57. fraudarea nu faudarea cum greșit am scris

    dictaturajustitiei

    20/07/2012 at 7:04 pm

    • Tot fraudare ramane 🙂
      Din pacate 😦

      emil

      20/07/2012 at 7:15 pm

    • N-am vreun dubiu ca se va face. Fraudare adica. Mijloace au. Le-au validat in numeroasele alegeri care au avut loc din 90 incoace. He heeee…. cati fosti presedinti de birouri electorale locale/judetene n-au fost ulterior promovati. La fel si fosti presedinti de birouri de sectii de votare.

      Kenwood

      20/07/2012 at 7:16 pm

  58. Propunere interesanta si logica a profesorului Tismaneanu pentru apararea scolii romanesti in fata distrugerii totale in curs de savarsite de catre criminali.
    De rezonanta internationala:
    http://tismaneanu.wordpress.com/

    A A

    20/07/2012 at 7:16 pm

  59. Un pic am lipsit si cand m-am intors am mai vazut una. Nu i-ar mai rabda Dumnezeu de nemernici.
    Uite ce vreau sa va spun. Orasul meu este mic si m-am temut multa vreme de curentul pro usl. In seara asta o clona de societate civila (pentru ca ei nu stiu decat sa fure si sa plagieze), deci un grup de „civici” care m-a dus cu gandul la ciuvica, au organizat o demonstratie contra Presedintelui. Am fost sa vad. Mi-a venit inima la loc. Vreo 30 de „nimenea oamenilor” au strigat lesinat cateva lozinci. Oamenii de pe strada radeau de ei. Uite AICI e bucuria mea cea mare. Oamenii normali au capul pe umeri, gandesc si nu-i au la suflet. Simt o mare usurare sa stiti.

    Giorgia

    20/07/2012 at 7:19 pm

    • Care oras?

      Diana

      20/07/2012 at 7:22 pm

      • Dl Theophyle stie.

        Giorgia

        20/07/2012 at 7:27 pm

        • Si noi?
          🙂

          emil

          20/07/2012 at 7:54 pm

          • Emil, te rog sa te abtii.
            Stii ce scria pe statiile de emisie-receptie din dotarea armatei romane?
            Atentie! Dusmanul te asculta.

            Kenwood

            20/07/2012 at 8:14 pm

            • ‘Inteles, traiti 🙂
              PS Eu tocmai dusmanului vreau sa ii rat ca suntem peste tot!
              Eu nu pot sa editez 😦

              emil

              20/07/2012 at 8:35 pm

              • Cunosc sentimentul f bine.
                Nu-i cazul pt acel traiti,/i> 😀
                La fel ca si tine sunt un simplu soldat in oastea bunului simt si al valorilor reale. Incercam doar sa-ti atrag atentia asupra necesitatii unei discretii. Da, din nefericire pana aici s-a ajuns.

                Cel mult Theophyle poate comanda: Attention on deck! 😀

                ps: nici eu nu pot edita

                Kenwood

                20/07/2012 at 8:52 pm

  60. luminita

    20/07/2012 at 7:21 pm

    • Mortaaaaaaaaaaaal! 😆

      Cetatean

      20/07/2012 at 7:34 pm

      • Ma bucur ca v-a placut, am furat-o de pe FB. 😛 😛 😛

        luminita

        20/07/2012 at 7:45 pm

        • nu ai „furat” nimic; doar ai ridicat nivelul ei de vizibilitate!

          Sorin Fortiu

          20/07/2012 at 7:52 pm

    • Nimic nu e intamplator!

    • Asta trebuie sa faca inconjorul tarii si lumii!

      A A

      20/07/2012 at 7:40 pm

    • Perfect adevarat!!!!!!

      mayausa

      20/07/2012 at 7:41 pm

      • Paiatza!!!!!! :mrgreen: 🙄

        luminita

        20/07/2012 at 7:46 pm

    • LOL! Exceptional !!!

      moldoveanu

      20/07/2012 at 7:55 pm

    • Superba captura!
      Cred ca reactia va fi retragerea licentei de emisie 😀

      Kenwood

      20/07/2012 at 8:16 pm

  61. Base la Digi 24 la ora 20 ( cu Luca Niculescu)

    Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

    20/07/2012 at 7:45 pm

  62. @balena din comentarii

    Balena e bolnava rau si nu cred a se insanatosi vrodata.
    Leadershipu’ judetean e plin de muraturi cu ambitii si ifose, „oameni de a lui ala” ,ala fiind un ” greu” de partid sau altul mai putin greu.Nici unii nu au habar de munca organizationala,stau ca boii si asteapta porunca de sus.Daca un membru vine cu o solutie viabila i se spune invariabil-lasa ba ca stim noi!
    Consilierii sant niste mediocri pusi doar a ridice mana la comanda,fara opinie proprie,impersonali si tapeni,daca il iei pe unul la bani marunti o da in discutii despre fotbal.
    Primarii sant in marea lor majoritate milogi asociati consiliului judetean si, daca gasesc intrare,la guvern pe linga diversi directori din ministere.La ei culoarea politica este culoarea care da bani la bugetu local.
    In sfarsit membrii sant militanti care au primit cate ceva de la partid si ceilalti care sant pe liste si care cu greu isi aduc aminte de partid cand sant sunati la telefon.
    Daca pe oricare de mai sus ii intrebi daca au cunostinte politice,toti iti vor spune ca se pricep la politica beton.
    O asociere a lui MRU cu Balena o vad ca fiind cea mai proasta alegere pentru el.

    cristibucuresteanu

    20/07/2012 at 7:49 pm

  63. Inca una tare, tot de pe fb:


    😛 😛 😛

    luminita

    20/07/2012 at 7:50 pm

    • Nu-i spune Daciada asta… e din aceeasi rasa de banditi ca tata socru

      A A

      20/07/2012 at 7:56 pm

    • il mai primeste socrul dupa ce se termina circul?

      moldoveanu

      20/07/2012 at 7:56 pm

  64. crin antonescu paiata – Aproximativ 2.940.000 (de) rezultate (0,18 secunde) 🙂

    radu2

    20/07/2012 at 8:01 pm

  65. editie speciala la B1 cu Barbu si Cristoiu

    cedric

    20/07/2012 at 8:02 pm

  66. A aparut
    „Astfel, incalcandu-se prevederi din Hotararea nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica, comisia a luat hotararea de anulare a procedurii de atribuire, intrucat nici una dintre oferte nu a fost admisibila, mai precizeaza reprezentantii Autoritatii Electorale Permanente. ”
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12844039-autoritatea-electorala-permanenta-amanat-pana-saptamana-viitoare-procedura-achizitionare-softului-pentru-depistarea-votului-multiplu-referendum.htm
    Deci cvorumul este ca si asigurat 😦

    emil

    20/07/2012 at 8:24 pm

  67. Salut,
    Cred ca ar trebui analizata urgent si stabilite motivele si consecintele retragerii liniei telefonice a lui Basescu de la sediul de campanie!
    Dupa faza cu Monitorul Oficial, cred ca este mai mult decat o simpla hachita a lui ctrl-c. Ce se intampla cu presedintele, seful fortelor armate, in cazul in care USL-ul nu recunoaste decizia CC de referendum? Cum comunica cu alte autoritati in acele minute hotaratoare? Prin sms?
    Poate sunt paranoic dar nu trebuie lasata nici o unealta pucistilor pentru ca nu vor ezita sa o foloseasca.
    Ca argument in favoarea acestei idei vine ctrl-c si vorbeste la RTV minute in sir despre justificarea ordinului dat de desfintare a acestei linii de comunicatie . Daca era doar o bagatela nu era cazul explicarii atat de amanuntite a respectivului ordin! Pana si la intrebari fara legatura, tot la subiectul „telefon” revine ctrl-c. Estr clar ca in capul lui este mai mult decat satisfactia ca l-a lasat pe Basescu fata o jucarie.
    Pe cuvant, mi-e frica sa nu ma trezesc cu referendumul anulat de CC dar aprobat de guvern prin OUG aprobata apoi de parlament.
    Atentie ctrl-v joaca fara plasa de siguranta iar ctrl-c a declarat ca nu are nevoie de ea! Deci vor fi disperati in cazul invalidarii. Nu se gandeste nimeni ca poate chiar vor intinde mai departe coarda si va fi nevoie de forta pentru a-i inlatura?

    Mircea Rusu

    20/07/2012 at 8:34 pm

    • Sunt corecte observatiile.
      Cu precadere aceea din ultima fraza.
      Chiar cred ca va fi nevoie de forta pt a scoate maselele cariate dintr-o dantura-n formare.

      Kenwood

      20/07/2012 at 8:43 pm

  68. „Ca sa-ti salvezi poporul, mai intai trebuie sa salvezi tara!” TB la Digi 24

    mayausa

    20/07/2012 at 8:42 pm

    • „Se va face lumina inca in doua dosare:
      FNI si Banca Agricola”
      Alti antiBasescu pe acolo 🙂

      emil

      20/07/2012 at 8:45 pm

      • Ambele „dosare” mustesc de „chestii” nashpa pt numerosi „politicieni”. Mai ales ca B.A. a fost scoasa din faliment* cu bani din bugetul national. Acelasi sac din care s-au platit despagubirile pt cotizantii FNI, in rasparul oricarei umbre de bun simt.
        _______________
        *a se citi kakao

        Kenwood

        20/07/2012 at 8:58 pm

  69. Saluatari
    Ieri TB a tot bagat batul prin gard sa il zgandare paiata in legatura cu telefonul. Care o fi fost interesul?

    Teophyle, numai ieri am vazut chestia aia din Martie cu Osama si Medveev si microfonul uitat deschis. De aceea sa aiba pacalicii senzatia ca au spatele tare?

    eugeni

    20/07/2012 at 8:45 pm

  70. Traian Basescu la Digi24:
    T.B. – Romanii vor arata UE ca sunt mai buni decat clasa politica

    L.N. – vor face asta mergand la vot.

    T.B. – Oricum, oricum…

    subway

    20/07/2012 at 8:46 pm

    • Grava eroare a lui TB, aproape o naivitate. Nu se poate conta pe bunul simt popular nici pe oarece analize ale votantilor. Les jeux sont faits (presque).

      REGINE

      20/07/2012 at 9:33 pm

  71. Cristoiu baga ceva la B1 legat de posibila suspendare a lui TB pentru inalta tradare.E posibil?

    cristibucuresteanu

    20/07/2012 at 9:00 pm

    • De data asta Cristoiu face bine. Ca avertizeaza. Nu, nu se vor duce acasa. Avem de-a face cu o banda de criminali. Criminalii sunt psihopati; la ei va fi ori la bala, ori la spital (inchisoare), confiscare averilor ilicite). Avem de-a face aici cu Hich-Level Corruption impotriva intregii tari.

      A A

      20/07/2012 at 9:27 pm

  72. Just : cine crede ca vor pleca pe la casele lor în caz de invalidare ? Drama este prea avansata , nu mai au drum retur. Sunt probabil planuri A, B, C … chiar si planuri extreme.

    REGINE

    20/07/2012 at 9:05 pm

  73. da, perfect constituţional:

    http://legeaz.net/constitutia-romaniei/articolul-96-constitutie

    seara bună. Politeia.

    val_one

    20/07/2012 at 9:05 pm

    • scuze, răspunsul era pentru Cristibucureşteanu. 🙂

      val_one

      20/07/2012 at 9:07 pm

      • multumesc frumos.

        cristibucuresteanu

        20/07/2012 at 9:10 pm

    • Dan-Cristian poate fi superb in exprimare si logica. E un castig pt RL.

      Kenwood

      20/07/2012 at 10:06 pm

  74. http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012072074554/Actualitate/Ponta-speakerul-lui-Stanchev-bulgarul-judecat-la-Inalta-Curte-pentru-spionaj-impotriva-Romaniei.html in atentia presedintelui interimar ,paiata chuky : tonta mondialu . :)))) ce n as da sa vad o cerere de urmarire penala pe numele lui marga sau a lui ponta mondialu trimisa spre aprobare paiatei lui felix .

    zigzag

    20/07/2012 at 9:33 pm

  75. Pe digi 24, Paleologu
    „este incredibil sa afirmi ca pana in 2004, era permis sa preiei fara sa citezi;…absolut strigator la cer ca niste ministri sa intervina…”
    Replica la „cuvantarea lui Cati prin telefon.

    emil

    20/07/2012 at 9:38 pm

    • paleologu e un ” poet”/el inca nu s-a lamurit???

      intimplator

      20/07/2012 at 10:16 pm

      • ti se pare ca ar fi posibil sa se lamureasca in timp util? Eu am oarecare indoieli. Se complace in rolul de „boem” si bun negociator, pierzand pe toata linia.(parerea mea)

        eugeni

        20/07/2012 at 10:35 pm

  76. paiata o arde la crasma in timpul programului http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Ponta_si_Antonescu_pun_tara_la_cale_in_restaurant_0_740326228.html .ti era sete porumbacule?arsita mare ?

    zigzag

    20/07/2012 at 9:55 pm

  77. buna seara
    inca odata: OBSERVATORI la sectiile de votare
    eu unul n-am gasit decit prodemocratia;incep inscrierile de luni;10.00-16.00
    nu stiu cum se face acreditarea la sectiile de votare,dar cred ca trebuie alese sectii” sensibile”
    prin sensibil inteleg sate de linaga orase mari,cu acces auto usor
    ce mai stiu este ca nu ai voie sa filmezi in sectiile de votare,dar nu cred ca nu poti filma in afara lor;
    cum ar fi-sa zicem- filmezi/foto niste numere de autobuz la ora x si altcineva filmeaza aceleasi numere la ora y la 10-30 km departare…. ar fi ” instructiv”/suna naiv dar nu se stie niciodata
    @THEOPHYLE&TDS sugerez daca se poate o coordonare/ai adresa mea de email/saptamina viitoare sunt disponibil 24/24/cred ca aici
    semnalele arata ca treaba e ” groasa”/pin la urma ca tot am dat citate din epoca napoleoniana”garda moare ,dar nu se preda” sau,sa fiu optimist” all corners must be covered”

    intimplator

    20/07/2012 at 10:14 pm

    • Multumesc, o vom face!

      Theophyle

      20/07/2012 at 10:17 pm

      • astept emailul tau

        intimplator

        20/07/2012 at 10:23 pm

      • inca ceva
        mine si duminica nu-mi pot accesa adresa de email;
        n-am decit b/berry si e setat pe alta adresa/cum sunt ” analfabet” nu stiu cum sa accesez si pe cel cunoscut de tine;
        oricum duminica noapte,revin si citesc

        intimplator

        20/07/2012 at 10:26 pm

    • ATENȚIE Pro- democrația nu mai este de mult timp apolitică.
      Bună seara !

      • exista alternativa?daca da, rog spuneti cine!
        si daca te acrediteaza prodemocratia iti poate impune sa nu fii corect?

        intimplator

        20/07/2012 at 10:34 pm

  78. am senzatia ca usl pregateste ” ultimul nivel”=singe
    mergeti pe bd bancilor-ala intre piata unirii si bariera vergului si cititi ” posterele”: „demite-l” ” tu poti”
    mie imi suna ca ” omoara-l”
    nu e bine,nu e bine deloc

    intimplator

    20/07/2012 at 10:22 pm

    • Am fost in seara asta in zona respectiva si am avut un soc 😦 Ieri cand am venit din delegatie am vazut acelasi gen de bannere in zona Doamna Ghica, Fundeni…. Sunt mesaje de o violentza care sperie, este clar mesajul de manipulare psihologica si de transfer subliminal.

      mar

      20/07/2012 at 10:29 pm

      • hai sa fim si optimisti:
        pe stefan cel mare= ontanu,sunt si bannere ” nu stingeti flacara democratiei”

        intimplator

        20/07/2012 at 10:45 pm

    • Eu am vazut ieri pe Iuliu Maniu; de fapt nevasta-mea 🙂
      Cam multe, dupa „gustul” meu 😦

      emil

      20/07/2012 at 10:33 pm

  79. Buna seara 🙂
    Nebunie impinsa la limitele extreme, delir care necesita urgent internare si medicatie. Omul asta are nevoie de control psihiatric si tratament de sopecialitate. „Traian Basescu este „cel mai mare corupt din Romania” si „protectorul coruptilor”, iar lupta impotriva coruptiei poate incepe din 29 iulie daca Traian Basescu va fi demis: „L-am adus pe Basescu in fata dumneavoastra. In 29 aveti puterea sa judecati singuri. Daca Traian Basescu pierde este un presedinte ilegitim, este doar un mafiot corupt care trebuie sa plateasca pentru faptele lui”, a mai spus Victor Ponta, in timp ce oamenii scandau „puscarie”.
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12844792-victor-ponta-mitingul-usl-craiova-traian-basescu-este-mafiot-mincinos-ticalos-cel-mai-mare-corupt-din-romania.htm
    Nemernicul asta a uitat cand s-a dus la spital sa-si vada mentorul cu fular care fugea de lege. Sper ca sa plateasca ptr. toata aceasta nebunie, ptr. ca in momentul asta a facut mai mult rau Romaniei decat carpa KGB-ista sau similar.

    mar

    20/07/2012 at 10:24 pm

    • @mar
      din nefericire asta e doar inceputul;inca nu a ” aratat” tot ce poate

      intimplator

      20/07/2012 at 10:29 pm

    • Pe bune 18.000? Voi credet asta?

      Diana

      20/07/2012 at 10:30 pm

      • Pai i-a adunat Olguta din judetele vecine. Iti dai seama a participat si Geoana linga Ponta ieri dusmani, azi frati

        lastnightmusic

        20/07/2012 at 10:34 pm

        • Din cate judete???

          Diana

          20/07/2012 at 10:35 pm

          • nu au spus / Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dolj, Ionut Savu, la miting au participat aproximativ 18.000 de persoane, inclusiv oameni veniti din alte judete.

            lastnightmusic

            20/07/2012 at 10:38 pm

        • Avand acelasi sponsor este firesc sa coabiteze, intial au pariat pe un cal mort…se pare ca au lucrat cu backup 😦

          mar

          20/07/2012 at 10:39 pm

      • N-au fost mai multi de 3000 si nu au venit de buna voie, au fost adusi cu autobuzele.

        luminita

        20/07/2012 at 10:36 pm

        • Cat o fi fost compensatia?

          Diana

          20/07/2012 at 10:37 pm

        • Sursa credibila?
          Ca daca au fost numai 3000 (in loc de 18000) la Craiova inseamna ca au inceput sa li se rupa si oltenilor de ei. Eu nici la 18000 adusi din mai multe judete din zona aia n-as fi extrem de ingrijorat; ingrijorat da, de cat de multi cretini si canalii are zona

          A A

          20/07/2012 at 10:40 pm

      • e posibil
        daca o iei pe ” tanti” de la primaria din cocirlatii din vale si o duci gratis la craiova,se duce/face prezenta si dupa aia se uita si dumneaiei prin tirg/nu mai spunem ca nu o costa nimic

        intimplator

        20/07/2012 at 11:01 pm

    • De aceea Boicotul este solutia in prima faza. Vor genera cat de multe violente vor putea. Boicotul va intoarce viloenta impotriva lor.

      A A

      20/07/2012 at 10:36 pm

      • Tu vorbesti de oameni civilizati 😦

        emil

        20/07/2012 at 10:53 pm

        • Eu zic ca oamenii civilizati (normali la cap, cu minima intelegere a ce LI se intampla zilele astea) sa stea acasa.

          A A

          20/07/2012 at 11:05 pm

      • cred ca e 50/50 si cred ca ” camasile brune” se pregatesc deja/ca tot se face analogia cu nazistii

        intimplator

        20/07/2012 at 10:53 pm

      • la ce spuneam de ” camasile brune’
        una din primele decizii ale guvernului ponta a fost anularea verificarii folosirii pe teritoriul romaniei a autovehiculelor inmatriculate in alte tari/guvernul mru limitase asta la max 90 zile/vedeti ” culoarea’ soferilor de pe masinile inmatriculate in bulgaria si reflectati la asta

        intimplator

        20/07/2012 at 10:57 pm

  80. Incredibil ce se intamopla in Romania secolului XXI, sta membru UE si NATO 😦 Vom ajunge mai rau ca in Siria.
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12844072-sts-intrerupt-serviciile-comunicatii-speciale-utilizate-traian-basescu.htm

    mar

    20/07/2012 at 10:33 pm

    • cred ca ” i se falfaie” lui basescu de asta
      pacaliciul ala e prea cretin sa priceapa ca exista si alternative

      intimplator

      20/07/2012 at 10:36 pm

  81. @mae
    as avea o remarca/prea exhaustiva definita liderului/as zice -simplu- lider este ” omul potrivit aflat la timpul potrivit in locul potrivit”( the right man at the right time in the right place”)
    p.s e un ” copy paste”

    intimplator

    20/07/2012 at 10:42 pm

  82. Pentru a impiedica frauda la referendum, exista vreo posibilitate se a sesiza organisme europene care sa recomande/impuna niste reguli minime de validare (gen folosire software de detectare a votului multiplu, …). Un fel de a 12-a „porunca” pe lista lui Barosso? Observatorii vor fi 1 la 100 de sectii probabil, iar daca se va frauda organizat, cu suportul politiei sesizarile vor fi in van.

    Probabil ca pentru ocidentali a frauda 10% din voturi e halucinant si considerat de neconceput. Dar in Romania de azi se poate absolut orice.

    • @ovidiu
      daca fraudeaza numai 10 pct e bine/pierd/lor le trebuie -cred eu,fara a fi sociolog-minim 15 pct
      ue nu poate impune reguli si nici observatori/filozofia ue este sa acorzi „prezumtia de buna credinta”

      intimplator

      20/07/2012 at 10:50 pm

      • Cred ca s-au dumirit si ei ca nu mai e loc de buna credinta cu baietii astia.
        Daca se voteaza corect intr-un anumit fel e „vointa poporului” si nu au dreptul sa intervina. Dar daca se fraudeaza, votul nu mai reprezinta vointa poporului, fiind atacat principiul democratic in sine. Frauda la vot e la fel de grava ca puciul de acum doua saptamani.

        • @ovidiu
          democratia asta ‘tu-i mama ei e ca dragostea/trebuie sa lupti pentru ea in fiecare zi/si trebuie sa lupti tu,nu amantul(sau amanta)

          intimplator

          20/07/2012 at 11:24 pm

  83. citind in diagonala articolul din RL am facut o conexiune – pe care sint curios daca o voi avea confirmata vreodata: ponta si antonescu sint shatajati de voicu.
    a fost o chestie de genul : citind un cuvint de pe rindul asta – doua cuvinte de pe rindul urmator – a fost o chestie de genul „de cine sint shantajati ponta si crin” si pe rindul urmator aparuse numele lui voicu 😀

    n-ar fi imposibil. si ar explica disperarea alora 2 🙂

    fish

    20/07/2012 at 11:01 pm

    • Suna coerent ce spui 😦

      emil

      20/07/2012 at 11:03 pm

    • @fish
      supraestimati /voicu e rudimentar/cei doi pacalici cred ca au fost alesi de oameni inteligenti si astia nu trebuie subestimati/mai degraba cei doi-p&a- sunt la categoria ” voicu” = rudimentari-

      intimplator

      20/07/2012 at 11:06 pm

  84. putini oameni in PV in seara asta 😦

    roxaline

    20/07/2012 at 11:03 pm

    • n-am vrut sa spun eu/poate era prea cald/ la 19.30 erau 34 gr

      intimplator

      20/07/2012 at 11:08 pm

      • si mai tarziu erau destul de putini. Am vazut ca au iesit si niste tineri la Ploiesti, cu „Ma autodenunt ca nu vreau sa particip alaturi de Ponta si Antonescu la rasturnarea democratiei ” si altele asemenea. Sunt poze pe fb.

        roxaline

        20/07/2012 at 11:15 pm

    • He has drawn European Union criticism for undermining the rule of law in a campaign by his Social Liberal Union party to impeach President Traian Basescu through a July 29 referendum and tighten its grip on power in the corruption-ridden state

      cele de mai sus pe reuters e ” bomba atomica”/orice tip cu ” ceva bani’ de investit nu mai solicita stiri despre romania dupa ce citeste asa ceva;
      daca ne-am intoarce la ” investitorii arabi” gen hayssam atit de dragi regimului iliescu si pupilului sau nastase ar fi bine dar mi-e teama de mai rau=aia de la rasarit,ca prin vest au cam fost luati la ochi si cauta noi debusee

      intimplator

      20/07/2012 at 11:18 pm

      • esti un „penal” intamplator? (conform definitiei usLASE 🙂 )

        emil

        20/07/2012 at 11:30 pm

        • @emil
          s-ar putea,dar am un atuu,sunt + 60 si stau mai putin in caz ca….+ imi antrenez nepotii sa arunce cu prastia;voi primi chiftelele peste zid mai usor

          intimplator

          20/07/2012 at 11:35 pm

          • E o idee: de maine il antrenez pe Vladutz; deci se leaga: nevasta-mea i-a cumparat o prostie chiar zilele astea 🙂

            emil

            20/07/2012 at 11:39 pm

            • prAstie, adica 😦

              emil

              20/07/2012 at 11:40 pm

            • @emil
              nu te baza pe copii/in nepoti,da

              intimplator

              20/07/2012 at 11:45 pm

              • E nepotu’
                cam mic, da’ creste repede 🙂
                Despre partid? Nu e cazul 😦
                Libertate? Mai mult decat imi atribui eu, e cam greu, cred.
                Inainte ii suparam pe multi care ziceau ca daca pleaca Ceausescu, se rezolva tot. Si acum la fel. Nu e usor, dar imi e bine 🙂

                emil

                20/07/2012 at 11:50 pm

          • @emil
            acum serios/nu fac parte din nici un partid,nu traiesc din pensia guvernului,nu imi cistig banii, pe care ii cistig, din romania-desi locuiesc aici si sunt roman-pe mine ma plateste ” rabinul din brooklyn” sa fiu gica contra cind are el idei( si are al naibii de multe)
            in concluzie cred ca in sfirsit sunt un om liber

            intimplator

            20/07/2012 at 11:42 pm

            • Eu sunt bugetar; inainte de ’89 mi-am dat demisia de trei ori! Ciudat, nu?

              emil

              20/07/2012 at 11:51 pm

              • @emil
                in primul rind,daca sunteti ” bugetar” ,va consider la categoria celor care merita respect-din ce scrieti pe aici
                si ,sincer,cred ca sunt mai multi decit zicem noi ‘ bugetarii” care merita respect(sau poate am fost eu norocos si am dat de cele mai multe ori de bugetari onesti-aici nu ii pun pe vamesi,aia nu sunt bugetari sunt ” antreprenori ai bugetului”)
                un ultim gind,cu vladutz,nu mizati prea mult ca la o adica va trimite chiftele cu prastia/pentru a face asta s-ar putea sa va ceara o casa unde sa poata gati chiftelele,dupa aia o masina sa vi le aduca…
                cu nepotzii e mai simplu,sunt ‘ ultimii romantici’

                intimplator

                21/07/2012 at 12:04 am

  85. @emil
    scuze .am citit in fuga /acum sesizez ca vladutz este nepotul/aveti sanse
    mie imi plac chiftelele cu mult marar si un pic de tarhon/spuneti-i alta reteta si facem schimb,pentru divertisment

    intimplator

    21/07/2012 at 12:07 am

    • Eu sper sa facem DOAR pentru divertsment . Da’ cu astia?
      Ne vedem maine, adica mai tarziu 🙂

      emil

      21/07/2012 at 12:12 am

  86. si azi f. putina lume in PV.

    nu temperatura ridicata este de vina, hai, sa nu ne dam dupa cires
    si majoritatea = oameni de la 45 de ani pina la 78 si chiar 80….
    deci pe ei nu ii deranjeaza caldura? ba din contra,

    am povestit mai multe despre ziua de azi la nora in gradina.

    skorpion

    21/07/2012 at 1:41 am

  87. A A

    21/07/2012 at 2:03 am

  88. Buna Dimineata,
    Postare noua!

    Theophyle

    21/07/2012 at 7:42 am


Comentariile sunt închise.