Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână: 21 iulie / “Farsa USL nu trebuie legitimată”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămâna. Sâmbătă, vremea se va menţine călduroasă, caniculară mai ales în regiunile sudice şi estice. Indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80 al disconfortului termic în Banat, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei şi local în vestul Dobrogei, sudul Crişanei şi al Transilvaniei. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara în nord, nord-est şi în zona de munte, iar noaptea şi în partea de vest şi nord-vest a teritoriului, unde local vor fi descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse averse. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor avea valori de la 29 de grade în nordul Moldovei şi în Delta Dunării până în jur de 39 de grade în extremitatea sudică a ţării. Temperaturile minime se vor situa între 13 şi 23 de grade, uşor mai mici în depresiunile intramontane.

La Bucureşti: Vremea va fi caniculară, cu o maximă termică ce se va situa în jurul valorii de 38 de grade şi disconfort termic accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5848  RON; 1 USD = 3. 7438    RON; 1 EURO = 1. 2246 USD; Francul elvetian 3. 8173 RON. Gramul de aur 190.3431 RON.    Evolutia saptamanala o puteti citi aici.

Farsa USL nu trebuie legitimată. Puciştii Ponta şi Antonescu te vor la vot. Ignoră-i! Spre deosebire de Băsescu, care continuă să cheme electoratul la vot, tot mai mulţi comentatori independenţi consideră că puciştii din USL sunt cei care trebuie să asigure mobilizarea la urne. În toamna lui 2003, la referendumul pentru aprobarea modificărilor la Constituţie, activiştii PSD vânau alegătorii cu urna mobilă. Reţeta va fi preluată de un USL disperat că Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni. Tot mai mulţi re­pre­zentanţi ai societăţii civile fac apel la boicotarea referendumului din 29 iulie, apreciind că este ilegitim. „Nu trebuie să legitimăm acest simulacru de referendum. Preşedintele Băsescu rămâne legitim până în 2014 prin votul din 2009”, scrie, pe contributors, Adrian Papahagi, vicepreşedinte al Fundaţiei Creştin-Demo­crate. Evenimentul Zilei vă prezintă declaraţii ale unor jurnalişti, scriitori, reprezentanţi ai so­cietăţii civile, care explică de ce nu vor participa la scrutin. O lovitură de stat.Unul din cei mai cunoscuţi experţi independenţi în legislaţia anti-corupţie, Laura Ştefan, de la Expert Forum, a anunţat că intenţionează să nu valideze prin votul ei lovitura de stat. „Prefer să nu pot vota decât să validez prin votul meu o lovitură de stat (ducând la atingerea pragului de 50%). Pe de altă parte, dacă USL aduce la vot peste 50% din listele electorale înseamnă că lovitura de stat are susţinere populară şi iarăşi votul meu este irelevant”, a spus Laura Ştefan, Integral in EVZ.

Traian Băsescu: „Au înlocuit plutonul de militari cu ordonanţele de urgenţă“.Preşedintele suspendat al României a explicat, în interviul acordat jurnalistului Sabin Orcan de la „Adevărul”, de ce evenimentele politice din ultimele trei săptămâni reprezintă o „lovitură de stat”. Traian Băsescu a declarat că a recurs la această formulare în semn de solidaritate cu toţi cei care au folosit-o şi care au fost reclamaţi recent de către USL. „Faptul că ieri şi-au permis să anunţe că îi dau în judecată pe toţi cei care vorbesc de lovitură de stat şi cred că vor să-i aducă şi pe jurnaliştii de la marea presă internaţională, că şi ei au vorbit de acest lucru, m-a obligat să fiu solidar cu aceşti oameni care spun un adevăr. În România a fost o lovitură de stat şi ea este încă în desfăşurare”, a spus preşedintele suspendat. Traian Băsescu a explicat apoi că formularea este corectă şi din punct de vedere al definiţiei din dicţionar, întrucât s-a produs cu „violenţă legislativă”. Principalele argumente ţin de etapele acestui scenariu: „Dacă o luăm sistematic, pe instituţii, haide să ne uităm puţin: un puci, o lovitură de stat, cum se dă? Întâi ocupi televiziunea şi radioul, da? Păi, asta au făcut aceşti domni, prin votul majorităţii. Ce mai faci? Preiei Monitorul Oficial pentru ca legislaţia să fie în acord cu interesele tale. Ce-au făcut aceşti oameni? În loc să trimită o companie de militari să ocupe Monitorul Oficial, au emis o Ordonanţă de Urgenţă, prin care l-au adus la ei. Mergem mai departe: ar fi trebuit să trimită o companie şi la Curtea Constituţională, ca să nu se mai poată pronunţa. N-au trimis-o, au emis o Ordonanţă de Urgenţă ilegală, prin care au tăiat atribuţiunile Curţii. Integral in Adevarul

Plagiat Ponta. Ce consecinţe poate avea decizia Universităţii Bucureşti asupra premierului şi asupra României. Decizia de azi a Comisiei de etică are repercusiuni atât asupra premierul în plan personal, dar ar putea afecta şi România pe plan extern. 1. Decredibilizarea politică a premierului. Imaginea premierului Ponta este grav afectată mai ales din perspectiva faptului că există un precedent politic. Şeful statului ungar Pal Schmitt a fost nevoit să demisioneze după ce s-a descoperit că a plagiat în lucrarea de doctorat. Pe de altă parte, în cotidianul spaniol El Pais, premierul Victor Ponta declarase că se va retrage din funcţie dacă va fi dovedit că a plagiat. O altă decizie a lui Ponta îi va aduce o bilă neagră pe plan extern. 2. Retragrea titlului de doctor. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a precizat că autonomia Universităţii permite acestei instituţii să îi retragă premierului titlul de doctor. Surse din cadrul Universităţii ne-au precizat că săptămîna viitoare rectorul Universităţii va propune retragerea acestui titlu. 3. Retragerea titlului de avocat. Aşa cum a scris RL, Victor Ponta a intrat în Baroul Bucureşti, în anul 2005, nu pe baza unui examen ci pe baza unei excepţii menţionată în lege, şi anume faptul că este doctor în drept. Mircea Petre Stănculescu, fostul prodecan al baroului din anul 2005, când Ponta a devenit procuror, ne-a precizat că nu a auzit, în cariera sa, de vreun caz de doctor în drept care să fi ales să dea totuşi examen: „titlul de doctor în drept permite intrarea în avocatură fără examen”. Trebuie spus că, în calitate de avocat, Ponta a cîştigat în 2007şi 2008 peste 1,1 milioane de lei. Integral in Romania Libera.

Plagiatul lui Ponta. Cum le-a dat un avocat sentinţa în plic celor opt judecători din Consiliul Naţional De Etică: „Sunt sătul până peste cap de tot”.Consiliul Naţional de Etică: Ponta NU A PLAGIAT. Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti: Ponta A PLAGIAT. Premierul şi ministrul Educaţiei nu recunosc decât verdictul dat de Consiliul Naţional de Etică, considerând că restul soluţiilor (soluţia Universităţii şi cea a CNADTCU, organism între timp desfiinţat în vederea reorganizării) sunt politice. Dincolo de aceste decizii, rămâne un fapt evident: cel puţin 85 de pagini din lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta sunt copiate din cartea profesorului Dumitru Diaconu, după cum puteţi vedea aici. În aceste condiţii se pune întrebarea: cum au putut cei opt profesori universitari din Consiliul Naţional de Etică să treacă peste acest amănunt şi să decidă că NU a fost plagiat? gândul a stat de vorbă cu trei membri ai Consiliului, iar ceea ce am aflat este surprinzător. Decizie în plic Este incredibil, dar membrii CNE par să nu fi analizat teza de doctorat a lui Victor Ponta, ci să fi validat o soluţie primită din altă parte. În ultimele săptămâni, aceşti „judecători” au fost supuşi unei presiuni imense, fapt recunoscut de profesorul Nicolae Burnete, de la Universitatea Tehnică Cluj: „Sunt sătul până peste cap de tot. (…) Este nedrept felul în care suntem trataţi ca oameni”. Aşa se face că membrii comisiei au încercat să paseze responsabilitatea unei subcomisii „de experţi jurişti”, trei la număr, dintre care gândul l-a identificat pe avocatul Gheorghiţă Mateuţ, după cum puteţi vedea mai jos. Cei opt profesori universitari din Consiliul Naţional de Etică, care au decis că teza de doctorat a lui Victor Ponta nu este un plagiat, spun că au preluat concluziile raportului întocmit de trei experţi în drept. Contactat de gândul, Petru Andea, membru al Consiliului Naţional de Etică, a declarat că verdictul dat joi în raportul final al Consiliului are la bază „raportul experţilor ce au analizat teza”, refuzând să comenteze decizia de vineri a Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti care a hotărât că o treime din teza de doctorat a lui Victor Ponta este copiată. Integral Gandul.

Băsescu nu mai are telefon special. STS: Măsura de întrerupere a serviciilor de comunicaţii speciale, începând cu ora 18.00. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) informează că vineri, începând cu ora 18.00, la solicitarea preşedintelui interimar Crin Antonescu, a luat măsura întreruperii serviciilor de comunicaţii speciale utilizate de preşedintele suspendat Traian Băsescu. „Începând cu data de 20 iulie 2012, orele 18:00, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a luat măsura întreruperii serviciilor de comunicaţii speciale, utilizate de Preşedintele României, d-l Traian Băsescu, suspendat din funcţie. Măsura a fost dispusă la solicitarea scrisă a Preşedintelui interimar al României, d-l Crin Antonescu”, se arată într-un comunicat remis Mediafx de STS. Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a anunţat, vineri, că a dat dispoziţie directorului STS, Marcel Opriş, să întrerupă „de îndată” linia specială de la sediul de campanie al preşedintelui suspendat, Traian Băsescu. „Am adresat astăzi o dispoziţie directorului STS, domnul Marcel Opriş, în care i-am cerut să ia de îndată măsurile pentru a se reintra în deplină legalitate, adică întreruperea funcţionării acestui serviciu special pentru o persoană privată”, a spus Crin Antonescu, într-o declaraţie făcută la Palatul Cotroceni. „Cred că directorul STS va lua măsurile necesare şi, o dată cu luarea acestor măsuri, cazul, din punctul meu de vedere, este închis, a spus Antonescu. Mediafax.

Interviu cu Valeriu Turcan. Viitoarea confruntare pentru Cotroceni: MRU contra Oprescu? Valeriu Turcan (36 de ani), fost purtator de cuvant al presedintelui Traian Basescu, in prezent consultant politic, este de parere ca situatia de acum si suspendarea presedintelui ar fi putut fi evitate daca anuntul din 2010 privind reducerea salariilor ar fi fost facut de guvern, nu de presedinte: „Atunci s-a transferat toata povara pe cel care trebuia cel mai mult protejat”.In cheia actorilor euro-atlantici, suspendarea presedintelui ar putea duce la intrebarea ” Oare n-ar putea sa schimbe si politica externa, daca schimba peste noapte regulile in politica interna?”. Turcan crede ca a fost o greseala replica „dottore” folosita de Traian Basescu inainte de deconspirarea plagiatului de care este acuzat Victor Ponta, dar ca interpretarea „a fost magistrala”. In cazul alegerilor prezidentiale anticipate, fostul purtator de cuvant al presedintelui nu se asteapta ca PSD sa accepte un presedinte liberal si spune ca n-ar fi exclus sa fie o finala Sorin Oprescu-Mihai Razvan Ungureanu.  Integral in Romnia Libera.

Cheltuieli nejustificate pentru bijuterii din aur, parfumuri şi genţi la Oil Terminal. La societatea Oil Terminal au fost constatate plăţi nejustificate pentru bijuterii, obiecte din aur, parfumuri, genţi şi vinuri de colecţie, în urma analizei solicitate de Ministerul Economiei pentru companiile din subordine, a declarat ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu. „În cazul Oil Terminal au fost constatate plăţi nejustificate şi în interes personal efectuate din banii companiei de către fostul manager, în perioada 2009 – 2010. Sumele cheltuite nejustificat vor fi imputate. Este vorba despre bijuterii din aur în valoare de 26.488 lei, obiecte din aur – butoni şi ace de cravata – 6.646 lei, ceas aur – 1850 euro, insigne de aur, vinuri de colecţie – 23.000 lei, parfumuri, genţi de damă, contracte nejustificate cu case de avocatură – 852.000 lei”, a afirmat Daniel Chiţoiu. De asemenea, au fost constatate deficienţe privind suplimentarea cheltuielilor companiei şi contractele de închiriere cu diverse societăţi. Toate acestea se ridică la 227.000 lei, potrivit oficialului MECMA. Capital.

Un nou caz Grăjdan la ministerul Agriculturii. O directoare a depus o hârtie care îl spală pe Dan Voiculescu în dosarul ICA. O directoare din ministerul Agriculturii a fost acuzată că a încercat să influenţeze procesul lui Dan Voiculescu. Ministrul Agriculturii are de recuperat de la Voiculescu un prejudiciu de 60 de milioane de euro, iar el are la preşedintele PC o datorie personală de 300.000 de euro;  Premierul a convocat, ieri, la Guvern, o conferinţă de presă nu pentru a răspunde acuzaţiilor de plagiat, confirmate de Universitatea Bucureşti, ci pentru a anunţa un scandal la Ministerul Agriculturii. Ponta a anunţat că minis­trul Agriculturii, Daniel Constantin, ar fi dejucat planul prin care Traian Băsescu şi PDL urmăreau să-i compromită pe Dan Voiculescu şi pe Constantin însuşi, intervenind în procesul care judecă privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA S.A.). „Ieri, dna director Rela Ştefănescu din ministerul Agriculturii, adusă de Gheorghe Flutur în 2005, împotriva normelor interne, a trimis la Tribunalul Bucureşti, o adresă privind obiecţiuni la ra­­portul de expertiză contabilă judiciară şi cu această ocazie a ataşat în mod ilegal o opinie separată a unui expert contabil cu care ministerul nu are niciun fel de relaţii, care ar fi contrazis expertiza întocmită de către ceilalţi experţi contabili şi depusă la dosar”, a spus premierul. Daniel Constantin a suspendat-o din funcţie pe Ştefănescu şi a depus o sesizare penală la DNA împotriva acesteia. „A fost vorba de fapt de o acţiune gândită şi concertată a stafului de campanie a lui Traian Băsescu”, a acuzat Victor Ponta. În replică preşedintele suspendat, Traian Băsescu, l-a ridiculizat pe premier: „Ponta şi agricultura!?” Integral in Evz

Ştiri Europene – 21 iulie 2012 / Din “micul Titulescu” în “micul Ceauşescu”

Va urez o zi buna!

198 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata! 🙂

  roxaline

  21/07/2012 at 7:51 am

 2. Romania este tara unde poti prosti milioane de oameni cu televizorul,poti minti cat vrei sau poti manipula in favoarea oricarui partid sau gasca de hoti….VEI FI CREZUT,VEI FI URMAT SI VEI FI VOTAT ! Cel mai usor este sa- prostesti pe batrani!
  Cifrele oficiale din 2012 sunt socante: IN TOATA TARA AU CRESCUT PENSILE INTRE ANII 2008 SI 2011.Astfel spus , Guvernul Emil Boc a dat bani mai multi tuturor pensionarilor din Romania cu exceptia pensiilor speciale sau nesimtite!
  Batranii nostri sunt cei mai saraci di Europa nu au bani de medicamente,de mancare
  de intretinere sau sa-si ia o haina pe ei!
  Majoritatea o duc rau,. Acesta este un adevar !
  Boc le-a crescut pensiile intre 2008 si 2011. Alt adevar !
  Copy paste emisiunea Se intampla acum . Moderator Tudor Barbu OTV

  osbservator 2

  21/07/2012 at 8:04 am

  • Corectie: Romania este tara unde nu poti sa vii sa mai spui adevarul datorita televizorului. 😦

   moldoveanu

   21/07/2012 at 9:02 am

 3. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  21/07/2012 at 8:10 am

 4. Bună dimineața !
  Urmează o nouă zi „ caniculară ”. Mulțumesc pentru munca depusă !
  Cineva poate-i sugerează președintelui ales să accepte un interviu și cu domnul Tudor Barbu .
  Nu știu dacă Dan Diaconescu va fi corect la fel ca în anul 2009 dar merită încercat pentru că mulți oameni simplii sunt telespectatorii OTV-ului.

  dictaturajustitiei

  21/07/2012 at 8:15 am

  • Si eu cred ca ar fi buna ideea cu Tudor Barbu.

   diablero

   21/07/2012 at 3:41 pm

 5. Buna dimineata tuturor.

  clemycali

  21/07/2012 at 8:27 am

 6. Un articol minunat…Asemanarea cu vremurile de astazi este cutremuratoare.

  http://www.contributors.ro/cultura/iulie-1947-o-poveste-despre-democratie-populara-curaj-si-singuratate/

  hope

  21/07/2012 at 8:28 am

  • Din pacate isoria se poate repeta
   Punerea sub acuzare pentru inalta tradare
   Dacă referendumul nu are efectul scontat, atunci USL a pus deja la cale un plan B. Ieri, Puterea a depus o plângere penală împotriva preşedintelui suspendat şi împotriva a 14 lideri PDL. Dincolo de efectul pe termen scurt şi anume, faptul că doresc să arunce pe seama lui Traian Băsescu răspunderea pentru imaginea proastă a României în plan european, demersul mai are încă o ţintă. Dacă referendumul va fi invalidat, atunci motivele invocate de USL pentru depunerea plângerii penale(„răspândirea de informaţii false, defăimarea ţării şi a naţiunii şi periclitarea siguranţei economiei naţionale şi a stabilităţii monedei”), pot sta la baza formulării acuzaţiei de înaltă trădare.
   Articolul 96 din Constituţie prevede că parlamentarii, prin votul a două treimi pot decide punerea sub acuzare a Preşedintelui pentru înaltă trădare. De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept. Instanţa avizată să judece cazul este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare
   http://hydepark.ro/articol/articol/pregateste-usl-demiterea-presedintelui-basescu-pentru-inalta-tradare-daca-nu-le-iese-referendumul-985.html
   Vom avea o tara ca AFARA DIN UE model Korea de Nord – mineriada batei afost inlocuita de juristi foarte bine consiliati in asemenea actiuni

   osbservator 2

   21/07/2012 at 9:03 am

 7. hope

  21/07/2012 at 8:34 am

  • Cata vreme femeia asta bizara a cerut sa ii fie dezactivate comment-urile, imi cer scuze, dar nu cred ca are rost sa ne pierdem timpul citind ce a mai imaginat dumneaei.

   Cand o sa invete sa se joace frumos ca noi toti, atunci mai vorbim (citim).

   Freedom

   21/07/2012 at 10:28 am

   • Corect…O sa evit sa imi pierd timpul citindu-i articolele. Nu este nimic de comentat…Vorbe goale.

    hope

    21/07/2012 at 12:15 pm

 8. Boicotarea referendumului si neatingerea pragului de 50% nu ne garanteaza ca TB se va intoarce la Cotroceni. Vor recurge la aceleasi metode ca si pana acum: modificarea/interpretarea legilor in folosul lor. Ce va spune Europa? Putin le pasa…
  Poate avea importanta doar la nivel de semnificatie, putandu-se pune definitiv stampila de lovitura de stat si deschizand calea catre o eventuala tragere la raspundere juridica daca nu se prescriu faptele pana vor fi inlaturati democratic de la putere..

  hope

  21/07/2012 at 8:45 am

  • Boicotarea va atrage conform legii faptul ca CCR nu va valida referendumul. Deci, by ddefault, TB trebuie sa se intoarca la Cotroceni.
   Daca USL va nascoci alte tertipuri pentru a-l tine pe Adormescu interimar-definitiv-etern-whatever, asta nu va face decat sa-l victimizeze si mai tare pe TB si in ochii alegatorului roman si, mai alkes, in ochii observatorilor internationali. Nu uitati o clipa ca tinta finala a acetui an o reprezinta Alegerile parlamentare. Acolo USL trebuie sa piarda si la greu!

   blog de caine rau

   21/07/2012 at 8:56 am

   • salve D. Extrem de corect! BOICOT, BOICOT! ca forma de protest politici si ca forma de nesupunere civica. Asa a facut si Gandhi!!! Noi, ca societate civila avem dreptul sa cerem boicotare, NU neprezentarea!

    cinic

    21/07/2012 at 2:21 pm

  • Parerea mea: ca la jocul la offside, si cu arbitrul impotriva. Statisticile zic de sanse. Trebuie lucrat pentru informare. Zic si eu 🙂

   emil

   21/07/2012 at 2:16 pm

 9. Ziua buna la lumea buna!

  blog de caine rau

  21/07/2012 at 8:52 am

 10. Buna Dimineata inca o data.

  Puteti citi pe Politeia Europeana – Ştiri Europene – 21 iulie 2012 / Din “micul Titulescu” în “micul Ceauşescu”

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/07/21/stiri-europene-21-iulie-2012-din-micul-titulescu-in-micul-ceausescu/

  Si pe Politeia Digest un articol foarte interesant de la Bloomberg – Burberry Scarves, Impeachment, Plagiarism — It’s Romania. Articolul are o fragmente traduse si in limba romana, dupa textul englez. Merita citit!

  http://politeadigest.wordpress.com/2012/07/21/burberry-scarves-impeachment-plagiarism-its-romania/

  Theophyle

  21/07/2012 at 9:06 am

 11. Buna ziua si cat mai racoroasa,

  La cat s-a premeditat totul cred ca efortul intelectual utilizat in brainstorming si planificare a fost extraordinar. Daca nu am suspecta consultanti specializati pentru asta si efortul ar fi fost al membrilor parlamentului, va dati seama unde era Romanica azi daca foloseau energia asta pentru progres si democratie?

  moldoveanu

  21/07/2012 at 9:06 am

 12. Referitor la ipoteza lui Cristoiu cu Inalta Tradare (art 96 http://legeaz.net/constitutia-romaniei/articolul-96-constitutie ) lansata ieri la B1 ca pas urmator reintoarcerii la Cotroceni: nu credeti ca plangerea penala initiata se poate numara printre manoperele pregatitoare acestui demers?

  Inca am senzatia care nu imi place ca stau sa mi se mai dea o mutare a adversarului si eu sa imi bat capul cu ea, in loc sa fie planificate mai multe inainte si situatia sa fie inversa.

  moldoveanu

  21/07/2012 at 9:10 am

  • Buna,
   Aveti dreptate. Incep sa nu mai am rabdare la lamentatii. Daca ieri erau la PV numai 50 de oameni inseamna ca populatia acestei tari nu vede ceea ce vedem noi. Cat despre Basescu, sper ca va ramane la Cotroceni, deci non-combatul lui in perioada inaitea suspendarii arata ca omul este foarte departe de ceea ce am crezut noi. Din nefericire toti platim pentru greselile lui.

   Theophyle

   21/07/2012 at 9:18 am

   • Cu toate limitele aratate in perioada dinaintea suspendarii Basescu trebuie trimis inapoi la Cotroceni. MRU nu este inca gata ptr a intra in lupta ptr prezidentiale iar noua formula a dreptei nu este inca consolidata.

    clemycali

    21/07/2012 at 9:24 am

   • Cand & cum se putea opri puciul?
    Daca ne uitam la cronologia ei (vezi, de ex., la http://www.blogary.ro/2012/07/plebiscit-pentru-lovitura-de-stat-usl-ne-invita-sa-legitimam-puciul/ ), singura oportunitate a fost reprezentata de OUG de trecere a Monitorului Oficial in subordinea guvernului din 27.06.2012. Acest OUG nu trebuia publicat in MO decat ad calendas graecas!
    Ar mai fi cateceva de spus dar mai bine tac …

    Sorin Fortiu

    21/07/2012 at 9:39 am

   • buna ziua @Theophyle

    Basescu si-a asumat rolul si il va duce pana la capat cum stie el mai bine. Daca putem avea vreo influenta in ce zice si face, incercam sa o folosim. Daca nu, pastrand perspectiva si receptand ceeace vede si isi doreste populatia ne pastram accesul la parghiile de folosit pentru construirea alternativelor.

    Cand te pregatesti de o afacere noua si analizezi piata, ai alternativele:
    –> fie incerci sa o educi ca sa creezi nevoia pentru ceeace vinzi tu (daca ai forta)
    –> fie vezi care sunt nevoile si produci ceeace se vinde
    –> fie pe zona disruptiva – esti atent la spatiile libere create de educarea facuta de altii mai mari si stai la cotitura in zonele unde capacitatea de anticipare a concurentei si-a atins limitele. (necesita timp si mobilitate mare DAR daca analiza e corecta succesul e garantat tocmai de forta celorlalti.)

    Sa combatem direct ceeace vede populatia acum datorita „educatiei” date de antene in combinatie cu saracirea („Partizani”; „Scandal permanent”; „Dictatori”; „Politicieni corupti”; „Incercari de a vinde tara”;) necesita timp si canal media.

    Cred insa ca se poate lucra binisor pe zona in care ceeace vede poporul acum se intoarce ca bumerang impotriva celor ce au facut strategia. Frustrant este sa constat ca rabdarea proprie scade, furia creste si de aici incep sa dau rateuri.

    moldoveanu

    21/07/2012 at 9:51 am

   • Dar am si beneficiat de pe urma altor lucruri bune aduse de el in premiera.
    In cursul evolutiei sunt importante premierele. Exemplele. Astea sunt o samanta mai recenta decat istoria veche pentru inspirartia celor cu energie sa se implice.

    Comunistii incearca sa ingroape tot exemplul Basescu pentru ca si-au dat seama cat de periculos este pentru supravietuirea lor prin cresterea expectantei populatiei. Daca pana la urma tancul isi face treaba pana la capat si nu poate fi oprit, poate ajunge sa conteze si gestul eroic pentru a sadi exemple.

    Diferenta intre abandonarea imediata in „bratele tancului” si producerea in slow motion a miscarii pentru ca publicul sa isi traga toata emotia necesara unei reactii ulterioare ajunge sa fie de maxima impotanta in perspectiva viitorului. Aici vad eu justificarea boicotului daca oricum se continua cu episoade gen Inalta Tradare sau mai stiu eu ce.

    moldoveanu

    21/07/2012 at 11:11 am

 13. Buna dimineata tuturor!

  ela

  21/07/2012 at 9:13 am

 14. Salut !
  Pentru prima data , aseara , Paiatza de la Cotroceni a declarat -IN CLAR- ca pleaca acasa chiar daca Basescu revine la Cotroceni fie si prin invalidarea referendumului !
  Cale de intors pt. Paiatza dementa nu mai exista , din acest moment !

  Lasaindu-l de-o parte pe Basescu , va intreb : numai si pentru asta , nu merita sa boicotam referendumul ca sa scapam Romania de acest dement cu ifose si apucaturi de dictator adevarat ?
  Nu mai punerm la socoteala ca dezagregarea cuplului tembel Ponta -Antonescu o sa duca la ruperea sigura a USL , cu consecinte directe la pierderea masiva a voturilor la alegerile p-arlamentare ….

  Eu chiar nu-mi explic cum de naiba se intimpla (mai mereu) cu adeptii dreptei , ca nu reusesc sa fie pragmatici in momente decisive …… Am observat ca , mereu , in astfel de momente , fff prielnice pt. noi , se formeaza doua tabere : „pragmaticii” si „moralii” ! Si , mai mereu , pierdem in favoarea putregaiului comunistoid care n-are nici-un Dumnezeu , dar actioneaza cu un pragmatism de admirat !

  Cum poti sa iesi la lupta cu trupa de cavalerie in urale si cu sabiile scoase din teaca , impotriva unui batalion de tancuri ???

  Stiu , vom fi niste eroi ,in frunte cu Basescvu (dupa 29 Iulie) daca multi vor hotari sa faca acest lucru !

  Niste eroi neinfricati si demni !!
  Niste eroi ….. morti !

  Thor

  21/07/2012 at 9:17 am

  • Thor buna dimineata,
   noi deja am hotarat si am recomandat ceea ce dorim sa facem adica BOICOT. Cati vor lua in seama aceasta recomandare chiar nu stiu. Eu mi-as dori ca boicotul sa fie total. Cat despre demisia lui Antonescu, nici vorba! Felix a cheltuit foarte multi bani, nu-l lasa el de capul lui.

   Theophyle

   21/07/2012 at 9:22 am

   • Theo , dupa cum iti poate confirma orice psihiatru – chiar , este cineva pe aici , care se pricepe sa-i citeasca pe nebuni ?? 🙂 – Paiatza asta dementa chiar pleaca acasa daca Basescu revine la Cotroceni ! Este boala , nu-l judeca prin prisma unor constringeri logice pe acest biet nebun narcisist ! El , (a demonstrat in toti acesti ani ) nu poate sa traiasca decit pe piedestalul creeat de imaginatia sa schizoida …….
    Repet , poate sa se puna-n cap Voiculescu sau alti lingai din PNL , dementul asta chiar pleaca din politica daca este invins de Basescu !

    Thor

    21/07/2012 at 9:28 am

   • salut Theo. F.Bine spus. Ca istoric stii ca asa a izbandit si Mohandas Gandhi: nesupunere civica. Primul pas: BOICOT. Noi, cetateni, noi grass-root, noi societate civila avem dreptul de a chema la BOICOT.

    cinic

    21/07/2012 at 2:24 pm

  • Ref la ruperea USL:
   Toata mutarea a fost declansata si grabita acum cat MRU si ICCD nu au suficienta forta…si astfel, chiar daca se destrama USL… nu au in favoarea cui sa piarda voturi si pentru ca rezultatul sa fie doar o dezamagire atat de mare care sa rezulte iar, ca si in anii trecuti la o neprezentare masiva la vot.

   Dupa mine, tot ce facem in zilele acestea trebuie sa aiba ca tinta cresterea alternativelor sau „alternativei”. Fie ca spunem ceva, fie ca indemnam la ceva.

   moldoveanu

   21/07/2012 at 9:26 am

  • Buna dimineata tuturor.

   Si daca a declarat ca pleaca acasa, ce? Va minti ca si pana acum.

   Cred ca eroarea noastra este ca nu vedem cu cine avem de a face: oameni disperati, care lupta pentru libertate si viata de boieri fara merit. Intr-un stat de drept nu ar avea niciuna din astea. Deci, vor minti, vor fura, vor vinde, vor ameninta, vor face orice pentru a-si reinstala feudele anterioare.

   Nu au limite, nu se dau in laturi de la nimic. Acum e ultima sansa pentru ei. Daca nu reusesc, umplu puscariile. In aceasta lumina, ce mai conteaza un cuvant calcat?

   Freedom

   21/07/2012 at 10:16 am

   • Buna ziua! Eu zic sa nu contati pe „bunul simt” al lui Crin; si inainte de prezidentiale a promis ca pleaca daca nu castiga; A plecat? Si cand a fost ales in locul lui Tariceanu, promisese ca va face PNL „marea forta de dreapta” sau se retrage.. A facut-o? S-a retras? Asta nu inseamna ca nu voi boicota farsa lor de referendum, macar ca sa-i vad fata cand o va da la intors. Evident ca am si alte mize mai serioase.

    dica

    21/07/2012 at 11:21 am

  • salve thor. Dar de sarja cavaleriei poloneze impotriva panzerelor se va VORBI (nu importa cum) peste veacuri, in timp ce nu-si aduce nimeni aminte de comandatul de batalion de panzere. A fost doar o remarca. In politica pragmatismul trebuie sa triumfe (a zis-o si contele de Talleyrand). Deci, BOICOT!! nu neprezentare -care ar putea fi taxata de nepasare, lasitate etc- ci BOICOT care este un act politic.

   cinic

   21/07/2012 at 2:01 pm

 15. Salut, salut! 🙂
  Pemiza ca Lolec si/ori Bolec chiar respecta miine ce au declarat azi este nefondata.

  Sorin Fortiu

  21/07/2012 at 9:23 am

  • Absolut.

   clemycali

   21/07/2012 at 9:25 am

 16. Mineriada juristilor ne-a demonstrat ca doi la puterea noua=256
  doi la putera noua = un presedinte cu 0,05 % din voturi si un
  PM = pinochio care minte cu seninatate razand = mitoman
  urmarea O TARA CA AFARA din UE model Corea Nord

  osbservator 2

  21/07/2012 at 9:29 am

 17. buna dimineata
  @thor
  aveti vreun singur exemplu in care unul din cei doi si-a respectat o promisiune?
  intotdeauna cind au facut altfel decit au zis=intotdeauna-au motivat cu” declaratie politica”incalcarea celor promise
  cristoiu cred ca iar spune o aiureala;odata intors la cotroceni,basescu are imunitate pe perioada mandatului

  intimplator

  21/07/2012 at 9:34 am

 18. Ref . la respectarea promisiunilor :

  Eu am convingerea ca Antonescu chiar o sa paraseasca politica , daca Basescu revine la Cotroceni ! Am explicat mai sus , pt. Theo , de ce cred asta ! Si nu oblig pe nimeni sa ma creada , este doar parerea mea …..

  In legatura cu Mitomanul comunistoid , situatia este exact pe dos ! Asta , si daca moare – moare cu o minciuna pe buze !

  Thor

  21/07/2012 at 9:39 am

  • Pai noi toti i-am luat orice sansa lui Ponta. Mai am prieteni care din cand in cand incearca ca exercitiu sa isi imagineze ce poate face ponta mai departe cu viata lui….si raman blocati. Chiar si dupa ce ai facut puscarie mai ai o sansa pe undeva. Dar in situatia lui…. De asta este si atat de periculos.

   moldoveanu

   21/07/2012 at 9:56 am

 19. neata,

  venind aseara din PV si uitindu-ma in stinga si in dreapta (oameni plimbindu-se, oameni la cafenele etc) am facut acelasi comentariu ca teofil populatia acestei tari nu vede ceea ce vedem noi.

  exact: foarte putini stiu ce se intimpla de fapt in Ro, nu se documenteaza suficient si cred ca este doar o cearta intre 2 gasti, am auzit si aceasta afirmatie.

  skorpion

  21/07/2012 at 9:57 am

  • Nu ma deranjeaza daca vor continua cu dezinteresul si nu se vor prezenta la vot duminica viitoare.

   clemycali

   21/07/2012 at 10:04 am

 20. Buna dimineata !
  O poza circula pe Fb, o postez si eu aici. Antonescu a scos drapelul NATO de la Cotroceni ! Trebuie sa dea o explicatie, dar cum putem face sa ajunga intrebarea la eel! Are Politeia posibilitatea sa publice poza unde trebuie ?

  radames

  21/07/2012 at 9:59 am

  • radames,
   am vazut poza devreme! Din nefericire este o manipulare facuta cu Photoshop. Noi nu suntem Antena 3. Sunt suficiente motive sa-i atacam nu trebuie si falsuri.

   Theophyle

   21/07/2012 at 10:10 am

   • exact asta am observat si eu – este trucaj.

    Sare'n Ochi

    21/07/2012 at 10:53 am

    • Da, si unul de proasta calitate:
     1. Scarile nu sunt simetrice la o rezolutie mai mare;
     2. Daca scoreau steagul, nu lasa distanta intre cele prezente.

     Ce sa facem, prost manipulat 🙂 Din nefericire fraierii nu se prind si merg pe piste false si compromitatoare!

     Theophyle

     21/07/2012 at 10:57 am

     • lumea este speriata. se agata de orice prostie sa-si pastreze stabilitatea mintala. chiar (mai ales) de minciuna. de aceea este periculos sa tot discuti si ras-discuti dupa ce ai luat o hotarare – discutiile demobilizeaza.
      asa ca: GRATARE, NU TRADARE!

      Sare'n Ochi

      21/07/2012 at 11:01 am

 21. La scurt timp de la preluarea mandatului de premier, Victor Ponta era anunțat cu mare pompă drept vorbitor de vază la o conferință despre politicile mondiale în materie de energie și despre energie și democrație, organizată la Viena. Nu știm care sunt competențele lui Ponta în materie de energie și democrație, dar funcția l-a recomandat cu siguranță, pentru că în dreptul numelui său este trecută și poziția sa , cea de prim- ministru al României. Ceea ce atrage atenția este însă gazda acestei conferințe: o organizație non-guvernamentală, intitulată sugestiv Centrul pentru Dialog Global și Cooperare (Centre for Global Dialogue and Cooperation).
  Cine credeți că se află printre membrii fondatori ai acestui ONG cu nume prețios? Chiar Stamen Stanchev, bulgarul implicat într-un scandal imens de trădare și spionaj în România, alături de foștii miniștri Codruț Șereș și Zsolt Nagy.
  http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012072074554/Actualitate/Ponta-speakerul-lui-Stanchev-bulgarul-judecat-la-Inalta-Curte-pentru-spionaj-impotriva-Romaniei.html

  osbservator 2

  21/07/2012 at 9:59 am

 22. in 29 iesim la gratare, NU sa validam o inalta tradare!
  o zi buna tuturor!
  crapa USLinoasa de ciuda ca nu vrem sa intram in jocul ei murdar.

  Sare'n Ochi

  21/07/2012 at 10:05 am

 23. Am sa fac aici , o mica dezvaluire, de prin camara vietii politice , dar care nu-i chiar atit de secreta : nu doar PDL-ul este in dilema daca sa dea un semnal puternic si credibil in favoarea boicotului dar si PSD -ul are o mare problema de credibilitate in fatza PNL , in legatura cu mobilizarea aparatului psd si aducerea votantilor la sectiile de votare !
  Se discuta despre o dizidentza in PSD , privind neimplcarea la acest referendum ,intr-o serie de judete din tzara , inseosebi acolo unde exista mari tensiuni intre pnl si psd !

  Astfel , aveti explicatia ca , pentru prima data in 20 de ani a aparut in media aceea hirtie interna -absolut de netagaduit – deorece are stampila PSD cu tush albastru si semnatura cu pix albastrU a lui Dragnea , in original !
  Pina acum apareau – de multe ori ca intoxicare – asemenea ordine transmise de la centru , dar erau copy xerox ……. Se pare ca aceasta hirtie a fost „scapata” pentru a domoli reprosurile PNL , referitoare la dezangajarea unei mari parti din PSD , la referendum.
  In acelasi timp , multi „strategi” batrini din PSD , constienti ca drumul lui Ponta se infunda in scurt timp , pregatesc atit decapitarea mitomanului cit si perspectiva de a scapa de Antonescu , in favoarea delfinului preferat de Ilici la alegerile prezidentiale urmatoare …..

  Thor

  21/07/2012 at 10:21 am

  • Nu stiu ce sa spun despre curentul „non-combat” din interiorul PSD. Nu spun ca s-ar putea sa existe disensiuni in anumite zone dar nu cred ca sunt chiar atat de grave incat sa ne linisteasca.

   clemycali

   21/07/2012 at 10:31 am

   • Clemy , nici pe departe ! Grosul este pentru demiterea lui Basescu ! Nucleul de putere este inca detinut de Ponta , socra-su si Dragnea ! Dar este un element important in strategia PDL daca se hotarasc in acesta saptamina (mai precis pina miercuri ) sa decida boicotul ….

    Thor

    21/07/2012 at 10:34 am

    • La vot nu au nici o sansa sa castige. Mai bine se concentreaza pe boicot. Nu e tocmai galanta strategia dar este singura cu sanse de victorie.

     clemycali

     21/07/2012 at 10:36 am

     • asa este …. este , acum , cam 55 – 45 si nu se mai poate schimba nimic pina pe 29 . D-aia spuneam ca nu are rost sa luptam cu sabia impotriva kalasnikovului ….

      Thor

      21/07/2012 at 10:39 am

   • salve clemy. Sunt destui in PSD (Ilici inclus) care au trait momentul Ceasca. Credeau ca-l pot stapani, iar el i-a mazilit. E f.f.posibil ca garda veche sa fie in aceeasi pozitie (de altfel cam de o luna tace si coace?!?). Pe cine vedeti din garda veche in jurul lui Ponta? Ei ar avea ocazia de aur sa-i rupa gatul lui Ponta si al lui Crin, mai ales ca fagocitarea PNL s-a infaptuit. Si pragmatic ca de obicei zic: banii multi (la care sa bagi mana) nu au fost niciodata la guvernul central, ci la autoritatile locale.Ori la nivel local s-au creat toate izvoarele de infrupare posibile.

    cinic

    21/07/2012 at 2:08 pm

  • Daca este vorba de vreo „dizidenta” in PSD si-au ascuns-o foooarte bine! Nu am vazut nici macar o singura declaratie a vreunui PSDist contra lui ponta ori politicii de pana acum.

   Sorin Fortiu

   21/07/2012 at 10:47 am

   • Aveti totusi un act: plagiatul lui Ponta. Este evident ca sursa initiala a fost cineva de langa el, care cunostea faptele; Azi un articol de Vlad Zografi desemna „negrul sau negruta” autor. Alte surse arata ca acel cineva, interesat in compromiterea lui Ponta a facut o buna bucata din drum, indicand chiar pe unde trebuia sa apara (Revista Nature); Asta arata o persoana implicata politic , care stia si de precedentele cu ministrul german si presedintele ungar; nu cred ca-i chiar specialitatea lui Funeriu… Nu vi se pare ciudat ca Basescu, care de obicei recunoaste ce a facut, in cazul asta spune ca a aflat mai tarziu?
    Cred ca vom intui adevarul doar la mscarile viitoare din PSD. Cum spunea Steve Jobs, „punctele se pot conecta doar mergand inapoi”..

    dica

    21/07/2012 at 11:35 am

    • Cred si eu ca ponta nu si-a scris lucrarea de doctorat. Probabil vreun student mai bunicel ori vreun lector mai slabut a facut-o. Lucrarea este catastrofala (atat pe fond cat si pe forma; de ex., sare de la nota 1. direct la 15). Tipul nici macar nu si-a citit-o pt. ca daca ar fi facut-o nu ar mai contine atatea greseli de tehnoredactare.
     „Negrul” nu trebuie sa fie psd-ist! Mai mult, cel care a descoperit tarasenia putea sa fie un simplu cumparator al cartii care a aparut pe baza tezei de doctorat.

     Sorin Fortiu

     21/07/2012 at 12:27 pm

    • va rog sa oferiti un link catre articolul lui Zografi. Multumesc frumos!

     Sorin Fortiu

     21/07/2012 at 12:29 pm

 24. Bey Sare dar va creste naibi colesterolul ! Mai potolit ? Vreti sa piara dreapta din Romania fizic ? 🙂
  Mai bine la opera : Se joaca Pagliacci , intre orele 20-23

  Oricum, ar trebui sa trec pe afaceri engros de carbune de gratar, mici preformati si bere goldenbrau la pet.

  lastnightmusic

  21/07/2012 at 10:24 am

  • se joaca Pagliacci de cand a venit Infantilul la putere. si se joaca in bucla, ca la faza cu pixelul albastru.

   Sare'n Ochi

   21/07/2012 at 10:58 am

  • Buna ziua 🙂
   Dar de ce bere la pet si nu o mica fabrica de bere, cu productia ambalata la sticla si distribuita in beraria proprie. Asa castigul este garantat atat ptr. tine si mai aales ptr. stat.

   mar

   21/07/2012 at 11:06 am

 25. Buna ziua si buna sa va fie inima!
  😆

  Foaie verde usturoi,
  Referendumul nu-i cu/de noi!

  La soare o sa ma bronzez
  „lovitura”, boicotez!

  Daca ninge, daca ploua
  va trimit mesaje voua! 😆

  maya

  21/07/2012 at 10:32 am

 26. Apropo , stiti ce tzine cel mai bine la „pulimea” neinformata , ca argument ca nu trebuie dat jos Bassescu ??

  Ca nu vor mai putea calatorii in Europa , doar pe baza buletinului !!!!

  eheeeeeeee !! Cam asta-i piesa in care jucam !

  Thor

  21/07/2012 at 10:43 am

  • Poate ar trebui sa facem un „manual de convingere”, pe segmente:

   – Pt pulimea neinformata: le vor trebui vize pentru Europa, creste euro
   – Pt familii de amarati (nu fac misto de ei, chiar au un destin sinistru) siliti sa munceasca in afara tarii: sustinatorii vor fi siliti sa se intoarca acasa, unde nu vor avea ce munci
   etc.
   – Pensionari: euro, medicamente
   etc

   Pana la urma, nu toti sunt interesati de concepte de la varful piramidei lui Maslow. Norocul nostru este ca USL ar zdrobi toata piramida respectiva, inclusiv baza. Trebuie doar sa le explicam.

   Freedom

   21/07/2012 at 10:52 am

   • Am folosit o asociere nefericita de cuvinte: „norocul nostru”. Dar cred ca s-a inteles ideea.

    Freedom

    21/07/2012 at 10:53 am

    • Cu tot respectul cuvenit 🙂 eu pe prosti nu am reusit sa ii conving niciodata de nimic.
     Amaritii asteapta sa le dea Ponta pensii municipale
     Pensionarii si nevestele (proprii) le stiu pe toate mai bine decit tine.
     greu 🙂

     lastnightmusic

     21/07/2012 at 11:03 am

  • USL -ul e un ciot
   merita doar un boicot!

   Bunul simt si l-au pierdut
   Tara, neamul, l-au vindut!

   Foaie verde pasaport
   drumul spre UE este mort!

   maya

   21/07/2012 at 10:58 am

 27. Neata. Ar putea fi si urmatorul scenariu? Poate ca PDL si/sau TB nu risca sa dea mesajul public CLAR de boicot, pentru a nu da motive USL, ca dupa un referendum cu 5% participare, sa ceara demiterea lui TB oricum, pe baza faptului ca ce stat de drept suntem noi unde se cere public boicotul unui referendum (or smth along the line)…

  Nicolae Abagiu

  21/07/2012 at 11:00 am

  • Buna dimineata!

   Exact!
   Mesajul de boicot trebuie sa fie/este subliminal!
   „Se lupta” cu materialul clientului!

   maya

   21/07/2012 at 11:12 am

   • salve. Semnalul cui vrea! NOI, NOI suntem societatea civila si refuzam legitimarea prin vot a unei lovituri de stat!!! A se nota ca francezul de la APCE a declarat ca NU EXISTA motive de demitere!

    cinic

    21/07/2012 at 2:11 pm

 28. Saptamana asta am fost in delegatie, pe unde am fost nu am vazut agitatie legata de referendum. Oamenii/mediul privat au alte probleme incat nu vad o participare masiva la vot. Cred ca acest referendum va fi boicotat in doua moduri, prin indiferenta si prin asumare.
  Si inca ceva, in provincie eu nu am vazut nesimtirea si maipularea afisata pe stalpi ca in Bucuresti.

  mar

  21/07/2012 at 11:13 am

 29. Codrin Scutaru, la B1, acum, manipulare grosolana in favoarea lui Antonescu. Din fericire, la B1, moderatoarea stie sa reaminteasca 🙂

  emil

  21/07/2012 at 11:15 am

  • Andrei Taranu insista ca nu a fost lovitura de stat.
   Eu insist ca este
   LOVITURA DE STAT!
   Repet, din fericire moderatoarea reaminteste multe adevaruri.

   emil

   21/07/2012 at 11:38 am

  • Toti cei 3 invitati de la B1 , sunt niste jigodii cu simpatii proUSL ! Iar moderatoarea este la fel de apropiata USL . Moderatorii sunt oamenii lui Oancea , in majoritate veniti odata cu el de la Antena 3 si se lupta din greu sa fie impartiali …. odata ce au invatzat sa manice rahat e greu sa se dezobisnuiasca !

   Thor

   21/07/2012 at 11:38 am

   • Thor, moderatoarea nu este la antena3 sa urle la invitati. Doar reaminteste lucruri pe care invitatii „le uita”.
    Parerea mea e ca nu se poate sa fie o antena in oglinda. Eu am rabdare 🙂

    emil

    21/07/2012 at 11:52 am

 30. Buna dimineata!
  Ca sa nu se spuna ca nu ne ducem la „referendum”, ar fi interesant sa organizam si noi un altfel de referendum intr-un spatiu public (PV sau/si alte locuri din tara in care au fost proteste); cu urne, cu comisii, cu buletine de vot… ce intrebare ar trebui sa fie pe un astfel de buletin de vot popular ad-hoc?

  drivas

  21/07/2012 at 11:24 am

 31. Am vazut ca apar productii literare 🙂 Atunci, iata un dialog imaginar intre Ali Baba si cei 4000 de hoti. Puteti face ce doriti cu textul, fara restrictii. Theophyle, il poti sterge fara probleme. E o varianta „literara” a ceea ce am scris ieri. Promit ca nu revin asupra subiectului.

  =====================================================

  Cei 4000 hoti: – Sefu’, ce ne facem? Ne e foame si ne baga astia la parnaie!

  Ali Baba: – Sa fim organizati. Ce probleme avem?

  4000H: – Pai, sa le luam pe puncte:

  1. Ne e foame. Am fost obisnuiti sa traim in belsug fara sa facem nimic. Daca voiam mai mult, mai inventam o licitatie si ne luam banu’. Daca ne supara careva, ii trimiteam controalele pe cap pana se prindea si se aseza cuminte in rand si nu mai iesea de acolo vreodata. Tot ce plateau sclavii impozite era al nostru. NE E FOAME!

  2. Ne baga la parnaie. Am facut multe, nenorocitii astia n-au uitat si acum ne leaga unul cate unul. Si n-avem cum sa scapam, ca nu mai sunt ai nostri si pe astia nu-i mai putem ameninta.

  3. Nu putem sa miscam nimic din cauza UE. Stau cu ochii pe noi ca pe butelie.

  Ce facem, frate, cu foamea, cu parnaia, cu UE?

  AB: – Simplu. Ia sa va zica tata cum le rezolvam pe toate deodata:

  Foamea: e clar, luam puterea. Nu avem majoritate? Nu-i nimic, o facem. Cumparam, promitem, mintim, nu conteaza. Deci, intram la putere. Pe urma mergem pe ce-am mai facut deja: ii inlocuim pe toti cu ai nostri si am rezolvat cu licitatiile. Gata, pe asta am rezolvat-o.

  Parnaia: dupa ce am luat puterea, zdrobim tot ce ne sta in cale: destituim, inlocuim, ignoram legi. Dar aveti grija sa puneti tampiti in functii, ca nu ne trebuie oameni destepti.

  4000H: – Se face, sefu’, de-astia avem o gramada. Da’ cu legile facem asa, pe fata?

  AB: – Da, dom’le, voi nu intelegeti ca nu avem alternativa? Tre’ s-o facem, nu e cale de intoarcere. Nu conteaza cum. O jupuim si pe mama, care-i problema? Lasa-ma sa continui.

  Il inlocuim pe Chior neaparat, ca el ii numeste pe aia care ne pun noua catusele de maini. Gasim un papagal sa-l punem in locul lui, sa-i numeasca pe ai nostri cand le expira alora mandatul. Am eu pe unul, ii dai tema, rasucesti cheita la spate si gata, vorbeste non-stop pana i se termina bateriile.

  4000H: – Pai cu separatia, cu presa, cu Europa cum facem?

  AB: – Care separatie? Facem sa nu mai fie nicio separatie. Trebuie sa-i facem pe sclavi sa le fie frica. Sa nu mai deschida gura. Daca sunt mai multi, aplicam divide et impera, il atacam pe unul, tir concentrat, sa li se faca frica. Le luam avocatul poporului, sa n-aiba cine sa-i apere sau sa sesizeze ce facem noi. Stiti voi restul, ati mai facut-o de cateva ori.

  4000H: – Si legile?

  AB: – Tre’ sa controlam cand apar. Nu uitati, jucam pe un deadline foarte strans. Ne preseaza si dosarele, alora le expira mandatul prin iulie august, trebuie sa facem un calendar. Chiar o zi intarziere in aplicarea legilor conteaza. Cand intra astea in aplicare? Dupa ce se publica. Unde se publica? Bai, vreti sa vi le dau pe toate mura in gura? Controlezi tipografia, controlezi aplicarea legii.

  4000H: – Si UE?

  AB: – Ete na, UE. Sunteti neajutorati rau. Voi nu pricepeti ca TREBUIE sa terminam cu UE? Aia nu sunt fraieri, nu putem sa tinem lucrurile pe loc. Ce, ati innebunit? Va trebuie Justitie? Va trebuie dosare? Sau, stie vreunul sa faca vreo afacere cinstita? Aveti voi habar? Produceti voi ceva, vreun capat de ata? Va bagati voi la vreo licitatie netrucata?

  4000H: – … Nnnnu…

  AB: – Pai? Si nu intelegeti ca nu avem unde sa plecam? Suntem legati de tara asta. Pe astia trebuie sa ii sugem de bani si de tot ce mai este pe aici. In alta parte, murim de foame.

  4000H: – Si ce facem?

  AB: – Iesim din UE. Pe fraieri nu putem sa-i convingem ca le e mai bine fara UE, ca n-o sa le fie. I-am zdrobit pana acum in tara, de nu mai au ce sa lucreze si macar merg fara viza sa munceasca la negru, sa le trimita bani familiilor sa ne plateasca impozite. Fara UE, iar vize, euro se duce in stratosfera, mor astia de foame; nu ca ne-ar pasa, dar e clar ca pe astia nu ii fraierim.

  N-avem decat o solutie: sa ii facem NOI pe UE sa ne dea afara. Duceti-va peste ei in Europa, faceti numai prostii, promiteti si nu va tineti de cuvant, mintiti, injurati-i. Luati si voi principiile UE si faceti exact invers, pana ne dau aia afara.

  4000H: – Si pe urma? Cine ne sprijina?

  AB: – Nu „pe urma”. Ne trebuie sprijin acum. Iar tre’ sa va dau totul pe tava. Pai daca te uiti la vest si de-acolo vine foame si parnaie, unde te uiti? La est. Vorbiti cu ala care a mai venit si data trecuta, promiteti-le tot, le dam tot, facem orice, numai sa ne scape de UE si sa ne lase sa ne facem de cap aici cum vrem.

  Hai, la treaba, aveti doua luni sa rezolvati. Poate reusiti in 59 de zile.

  Freedom

  21/07/2012 at 11:41 am

  • Super 🙂

   Theophyle

   21/07/2012 at 12:26 pm

 32. Impresia mea :
  la Iasi se vede progresul in organizarea de mitinguri, in discurs la toti participantii. E bine ca vine toamna si…
  Andrei Taranu: „imnul golanilor (difuzat acum in direct de la Iasi) indeamna la ura”
  Aceeasi „confuzie” cu a lui Ion Iliescu din 1990.

  emil

  21/07/2012 at 11:45 am

 33. Buna dimineata tuturor care citesc , iau notite , pun la dosar articolele si comentarile de pe acest blog . 🙂
  Tara minunilor devine pe zi ce trece o realitate . 😆
  Nici vecinilor mei nu le pot explica asta ca se uita dubios la mine . 🙂

  stefan60

  21/07/2012 at 12:06 pm

  • Daca te-ai referit la „spionii” care iau notite, eu spun ca e un lucru bun prezenta lor pe aici. Oricat de indoctrinat ai fi, dupa ce citesti articolele si comentariile de pe acest blog, iti va da de gandit. Posibil ca unora sa li se deschida mintea si sa vada si cealalta parte a realitatii.

   subway

   21/07/2012 at 12:25 pm

   • Neata buna.
    Le-ar da de gandit?… he heeee… dar numai dac-ar avea cu ce… si-ar mai trebui sa mai si poata….

    Kenwood

    21/07/2012 at 1:15 pm

    • Ca sa iei notite de pe blogul asta trebuie sa ai un dram de inteligenta :))

     subway

     21/07/2012 at 1:23 pm

     • Clar ca trebuie. dottore nici macar de asta n-a fost in stare. I-a facut altcineva manevrele de copy-paste.

      Kenwood

      21/07/2012 at 2:08 pm

  • 😀 prietenii stiu ce spun 🙂

   ela

   21/07/2012 at 12:43 pm

   • Multumesc. Sper sa avem parte de o zi buna 🙂

    subway

    21/07/2012 at 1:01 pm

 34. Vorbeste MM
  Buna ziua

  cedric

  21/07/2012 at 12:09 pm

 35. http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Bucuresti-stiri_din_bucuresti-bias-show_aviatic-miting_aviatic-avioane-baneasa-weekend_timp_liber_0_740925941.html

  Mergeti aici bucuresteni ca aveti ce vedea .
  Profesionalism si clasa . Nu plagiatori si doctoranzi la apelul bocancilor . 🙂

  stefan60

  21/07/2012 at 12:14 pm

 36. Pana de curent la miting, tocmai cand trebuia sa vorbeasca presedintele!
  nenorocitul de Nichita

  cedric

  21/07/2012 at 12:15 pm

 37. Pana de curent la Iasi exact cand sa vorbeasca Traian Basescu; microfonul e pe genrator (de la B1 aflat)
  🙂

  emil

  21/07/2012 at 12:16 pm

 38. Presedintele ne cheama la vot!

  cedric

  21/07/2012 at 12:17 pm

  • salut Cedric,
   sa se duca el!

   Theophyle

   21/07/2012 at 1:24 pm

 39. Nu se fereste sa zica „lovitura de stat” si „puscariabilii din parlament”. Ii mai fac astia o plangere penala

  cedric

  21/07/2012 at 12:19 pm

 40. Monica Macovei a zis: nu legitimam lovitura de stat!
  Basescu nu poate decat sa zica ceea ce zice, vorbesc altii in numele lui. cine vrea sa priceapa, pricepe. cine nu, nu.

  Sare'n Ochi

  21/07/2012 at 12:20 pm

  • Bineinteles!

   Theophyle

   21/07/2012 at 12:25 pm

   • La dracu` ! Basescu ori risca nebuneste – ori stie ceva ce nu se stie nici la cel mai inalt nivel in PDL !

    Cei care ma cunosc mai bine stiu ca sunt oarece ruda cu Cristi Boureanu , cu care mai vorbesc uneori la telefon si politichie ! :)……… va jur ca in PDL se merge pe varianta boicotului ! Pina si sondajele interne dau cistig de cauza demiterii lui Basescu !

    Si totusi , astazi , Basescu a cerut in clar , fara „shopirle stilistice” ca doreste sa ne prezentam la vot !

    Stiti ca de la inceput am fost pt. boicot …… nu-l intzeleg pe Basescu …….. nici chiar vre-o tehnica de splitare a mesajului – pt. inteligenti si alta pt. cei mai „de la tzara” nu ma mai convinge ca este o strategie comuna Basescu -PDL ……….. Omul chiar vrea sa mergem sa votam …. ce naiba stie el si noi nu ?? merge la bluf , ca la poker ?? nu stiu ……..trebuie sa pun totul in noua ecuatie …….

    Thor

    21/07/2012 at 12:48 pm

    • S-a dezbatut de multe ori mesajul lui Basescu pe aici. S-a ajuns la o concluzie si pe care se va merge. Base se adreseaza celor nehotarati daca sa puna stampila pe DA sau NU. Catre noi s-a adresat in prima conferinta de presa, cand a inceput campania.

     subway

     21/07/2012 at 1:06 pm

 41. Si sa mai lase naiba tigarile alea….

  lastnightmusic

  21/07/2012 at 12:23 pm

  • De cand a inceput balciul asta si eu fumez in draci. Sper ca dupa 29 sa le las de tot 🙂

   subway

   21/07/2012 at 12:27 pm

 42. hehehe acum explica cum se pierd vize, subventii agricultura, drept de munca de la UE

  lastnightmusic

  21/07/2012 at 12:25 pm

 43. Ce multi sunt 😀 Minunat!

  mar

  21/07/2012 at 12:38 pm

 44. Ce ziceti de o prezenta la vot de 40% dintre care 25% votat NU demiterii?
  Suna frumos?
  🙂

  emil

  21/07/2012 at 12:38 pm

 45. Mi-a placut evolutia la miting a celor „noi”; compar cu mitingul de la Ateneu. Sunt sperante pentru parlamentare, zic eu

  emil

  21/07/2012 at 12:41 pm

 46. Si MRU este extraordinar, foarte multi tineri in jurul lui si multa bucurie 🙂 Cred ca Paiatza &Co. intra in deprtesie si pleaca la cooafor sa-si schimbe culoarea :mrgreen:

  mar

  21/07/2012 at 12:42 pm

  • Mie imi e asa o teama ca scot cutitele (aia de care zici +plagiatorul de renume mondial) 🙂

   emil

   21/07/2012 at 12:48 pm

 47. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog.

  Tiberiu Orasanu

  21/07/2012 at 12:49 pm

 48. Oare cati au participat la miting? S-a spus vreo cifra?
  Nu cred ca la Craiova au fost 18 000! N-aveau unde sa incapa atatia.
  Unul din ziarele locale considerat pro PDL si presedinte, nu da nici o stire depre miting, parca nici n-a fost iar pe prima pagina are o poza maaare a lui Ponta dar vorbeste despre plagiat!
  Am vazut panouri mari cu madam primarita care cheama lumea la vot sa spuna da.
  Au bani de cheltuit pe prostii la primarie in loc sa faca lucruri utile pentru oras.

  cedric

  21/07/2012 at 12:50 pm

  • De pe HotNews:
   lady_c [utilizator] (Vineri, 20 iulie 2012, 23:36)
   sunt din craiova si stau chiar langa centrul craiovei – si as vrea sa fac cateva precizari:
   1. pe esplanada teatrului national Marin Sorescu nu au loc mai mult de 2500-3000 oameni nici inghesuiti la maxim – punand si strada din fata teatrului!
   2. de la mine de acasa nu s-a auzit nimic!!! in afara de muzica de inceput (care se aude perfect de la mine de acasa) nu s-a auzit NIMIC! vorbele lui Ponta si atat!

   Sorin Fortiu

   21/07/2012 at 1:07 pm

 49. buna ziua tuturor! in moldova si ardeal ponta si chuky sunt KO.ii injura pana si fanii lui iliescu de pe vremuri.problema e in bucuresti si in sudul tarii dar sper sa se trezeasca cei din urma la realitate.

  zigzag

  21/07/2012 at 12:52 pm

 50. @Thor,
  dracu mai intelege ceva.
  mi-e teama ca va iesi o mare cacealma.
  diseara in PV va veni iarasi pensionaarul acela sa-mi arate ce a spus TB.
  trebuie clarificata urgent aceasta problema

  skorpion

  21/07/2012 at 12:54 pm

  • Sal.Skorpy ,

   cit de hotarit am fost sa boicotez referendumul , discursul de astazi al prezidentului a fost de natura sa -mi puna la indoiala alegerea
   Ca sa nu dau ocazia unor discutii in contradictoriu si gratuite , spun si eu ca daca asa am stabilit pe aici , pe blog, asa ramine !
   Si totusi , de la mitingul asta nu-mi iese din cap apelul clar la participare ……. vorba ta ,BOICOTEZ dar dracu`mai intelege ceva !

   Thor

   21/07/2012 at 1:26 pm

   • Thor, asa cum am mai spus mai sus, nu am chef de sinucideri ritualice si nici de puseuri de ego. Aici nu este vorba de Basescu ci de ceilalti nebuni care au facut tara asta de kkt.

    Pentru prima data in cei 3 ani cat exuista blogul asta il acuz pe Basescu de lipsa de reponsabilitate:

    1. Nu a aparat Constitutia Romaniei si nu l-a demis pe Ponta cand a plecat la Bruxelles incalcand decizia CCR; 2. Continua cu puseuri de ego cand stie prea bine ca nu are nici o sansa sa castioge. 3. Indiferent de rezultat, eu am intrat in perioada post Basescu.

    Theophyle

    21/07/2012 at 1:32 pm

    • Da. Prea mult ego. Traieste din amintirile campaniilor 2000 si 2004. De acord ca prezenta sa pe scena politica romaneasca trebuie conjugata la timpul trecut. La disparitia Seniorului chiar am simtit un gol 😦

     Kenwood

     21/07/2012 at 2:02 pm

 51. Sabin Orcan anunta evenimente importante pe miercuri care vor decide soarta referendumului!

  cedric

  21/07/2012 at 12:54 pm

 52. Aprox 20.000 participanti, Paiatza se suie pe pereti. (sursa EZ)

  mar

  21/07/2012 at 1:04 pm

  • Interesanta este frecventa si agresivitatea comentariilor usLASE de acolo; oare de ce? Teama ca nu le reuseste etapa asta din LOVITURA DE STAT ?
   🙂

   emil

   21/07/2012 at 1:16 pm

   • Nu Emil. Agresivitatea si nr mare de prezente uslamiste pe site-ul EvZ au fost mereu. N-are legatura cu etapa actuala.

    Kenwood

    21/07/2012 at 1:35 pm

 53. cum poti sa sustii boicotarea referendumului?
  insusi presedintele spune: „mergeti la vot” si tu sustii contrariul?

  Jeack

  21/07/2012 at 1:16 pm

  • Da Jeack asa sustinem 🙂

   lastnightmusic

   21/07/2012 at 1:19 pm

  • Sa-i fie de bine presedintelui. Eu nu joc viitorul democratiei greu obtinute pentru puseurile de ego a nimanui, nici a Presedintelui Basescu! Daca el vrea sa-si joace soarta – treaba lui, eu nu-mi joc nici soarta si judec cu capul meu! Punct!!!

   Theophyle

   21/07/2012 at 1:20 pm

   • Bravo Theo …….. imiplac oameni hotariti ! Fie ……..ce-o sa fie ! Ramine cum am stabilit : boicot !

    Thor

    21/07/2012 at 1:29 pm

  • salve. Gandeste la RECE, la FOARTE RECE. Singura fraza pe care TB nu o poate spune este: nu veniti la vot. Ar da rau mai ales pt. presa straina. Daca socieatea civila, indignata de ce se petrece, chaema la boicot e cu totul altceva. Nici Ponta nici paiata nu pot zbiera contra societatii civile. De aceea, comuntiatea Politeia, Societatea Timisoara, blogurile civice, trebuie sa promoveze BOICOTUL ca act civil si politic de nesupunere. Asta a fost si calea lui Mohandas Gandhi, desi nici tu nici eu n-am arata bine in izmene in Piata Victoriei.

   cinic

   21/07/2012 at 2:18 pm

 54. On-topic
  Foarte buna prestatia lui Valeriu Turcan. De departe si cu mult peste tot ceea ce a avut la indemana Baselu. Comparativ, inca mi-l amintesc pe L(o)azaroiu spunand ca sigur nu vom avea usl pe bolintinele de vot. Mai era una prin toamna anului 1996 care dadea ca sigura victoria kaghebistului. Si tot L(o)azaroiu zicea recent ca nu e posibila suspendarea.

  Off-topic
  Mi s-a parut cumva suspecta explozia din apropierea Oltchim-ului. Sper sa fie doar paranoia 😛

  Kenwood

  21/07/2012 at 1:28 pm

 55. bunä,

  dacä nu merg la vot, nu inseamnä cä nu-l sustzin pe presedintele BÄSESCU

  dar nu legitimez un referendum ilegal si un puci a impostorilor USL:

  „Presedintele nu putea spune nu mergetzi,” apoi fiecare are capul lui si

  aceastä bandä de escroci pucisti, nu trebuie legitimatä. „Punct!!!”

  eu am pus ghiliomele

  theo- nona

  21/07/2012 at 1:30 pm

 56. Pentru aceasta dilema in care ne-a bagat Base -si din care iesim cu greu , fiecare cum crede de cuviintza – eu jur ca la urmatoarele alegeri prezidentiale -de suparare- n-o sa-l mai votez pe Basescu !!

  Thor

  21/07/2012 at 1:34 pm

  • Mie mi-a fost ceva mai usor in adoptarea unei pozitii. Nici nu se uscase bine cerneala din M.O. in care a fost publicata suspendarea cand am fost intrebat direct ce intentii de participare la ref am. Doar ca intrebarea mi-a fost pusa de catre un activist pdsr/ex-pcr. El nu stie ca stiu. Am dubii doar in ceea ce priveste colaborarea lui cu secu, dubii in procent de 0.1%. Asadar, fara vreo alta recomandare am decis inca de atunci ca trebuie boicot 😀

   Kenwood

   21/07/2012 at 1:40 pm

 57. Pe B1, un parapsiholog interesant; Iordachescu parca 🙂

  emil

  21/07/2012 at 1:35 pm

  • Scuze:
   Parapsiholog Lucian Iordănescu

   emil

   21/07/2012 at 1:39 pm

 58. Cine e tipul de la B1? Vorbeste de o analiza psiho somatica a lui Antonscu: sufera de ciroza , cauza bautura si inca o cauza pe care n-am retinut-o.
  Ii pune diagnostic si lui Ponta: convingere deliranta , o forma de nebunie cu momente in care minte (mitomanie) dar minte cu buna credinta, minte convins ca spune adevarul!!

  cedric

  21/07/2012 at 1:35 pm

  • Recunosc: intocmisem un top al cretinatatii gardata de prostie si secondata de debitul mare de minciuni/dejectii. La varful acelui top se bateau pt number one across the nation vece-tudor si porcunescu. Spre rusinea mea n-am crezut ca vreodata cei doi vor fi detronati. paiata si dottore i-au umilit pur si simplu si i-au transformat in simpli clovni.

   Kenwood

   21/07/2012 at 1:51 pm

   • nici vorba. [Dupa mine] Nastase a amenintat cu scoaterea dosarelor (aminteste-ti de tambalaul cu testament politic) si a inceput panica si groaza. As subestima intelectul lui Nastase daca n-ar avea dosare despre cine si cat a luat la Petrom, la fregate, la…. si la….. Nastase are si dosarul Panait (altfel nu l-ar fi promovat pe Ponta in lipsa hatzurilor necesare). EU cred ferm ca dosarul Porumbacu exista si caNastase are o copie (nu numai Felix). Eu cred ca Crizel e convins ca TB nu are.

    cinic

    21/07/2012 at 2:30 pm

 59. Statul e condus de doi oameni cu probleme de sanatate!

  cedric

  21/07/2012 at 1:37 pm

 60. Salutari tuturor!
  Din discursul lui Cristian Preda de la mitingul din Iasi, cu privire la Paiatza de la Cotroceni:

  „Ora 11:30 Cristian Preda

  Crin Antonescu spunea ca va fi un sef de stat discret. Apare la televizor mai des decat buletinul meteo, ca sa ne spuna ceea ce nimeni nu mai crede, ca batalia este castigata de ei” (hotnews)
  😛

  luminita

  21/07/2012 at 1:38 pm

 61. Madam Pralong e vocea lui Constantinescu, Zoe Petre etc.

  cedric

  21/07/2012 at 1:38 pm

  • n-as spune. Cel putin nu conform cu ceea ce a vorbit.

   roxaline

   21/07/2012 at 1:50 pm

 62. am väzut azi iar pe Tzäranu, un tzap ce mi se pare penibil si pt. varsta

  lui teribil de clocit , a comentat si tot timpul a läsat zoaie, dar cel mai mizerabil

  mi se pare si inpardonabil,cand te dai impartzial, dar strecori soparle, cicä

  poporul a rämas cu perceptzia, cä cei de stanga dau si cei de dreapta i-au,

  adicä dacä omul simplu gandeste asa, nu trebuie sä-i explicäm, cä nu trebuie

  sä-tzi de-a altzii, tu trebuie sä-i castigi, sä invetzi sä muncesti, sä ai demnitate.

  acest TZÄRANU, vorbeste mult si prost.de aia nu vor sä educe poporul, sä-i

  poatä manipula.

  theo- nona

  21/07/2012 at 1:40 pm

  • da… si eu primesc finatare externa. blogul meu e pus pe wordpress si deci nu platesc gazduire la server. De aceea sunt platit de serviciile straine

   lastnightmusic

   21/07/2012 at 1:51 pm

 63. “Omul superior este sensibilizat de dreptate, omul inferior de avantaj“
  – Confucius

  skorpion

  21/07/2012 at 1:45 pm

  • Aristotel: Amicus Plato sed magis amica veritas

   Kenwood

   21/07/2012 at 1:54 pm

 64. parapsihologul dela B1 este putzin dus cu pluta, este prieten cu DD

  theo- nona

  21/07/2012 at 1:45 pm

 65. VA FII SI MAI RÄU

  mincinosul ponta, are si niste metode comuniste chineze

  de introdus. sper ca romanii sä nu se prezinte la vot.

  s-au sä voteze NU, pt. referendum.

  theo- nona

  21/07/2012 at 1:49 pm

 66. @Jeack, te rog, sa iti inchipui urmatoarea situatie : la tine la job esti seful cel mare ales de toti angajatii pentru o perioada de cinici ani. Treburile merg prost si trebuie sa mai tai salarii , sa impui ordine si discipina in colectiv, sa iei diverse masuri impopulare. Evident ca acest plan va da roade dupa un anumit timp Dupa trei ani vine AGA si zice ca trebuie organizat un referendum de validare a ta in functie pe motiv ca, intre timp, ai pierdut sustinerea subordonatilor tai – in aceleasi conditii nebuloase in care a fost suspendat Base. Tu ce atitudine ai adopta, in conditiile in care o parte din colegii tai s-ar pronunuta impotriva participarii la o asemenea procedura – pe motiv ca s-ar putea ca intr-un viitor apropiat sa li se intampla si lor acelasi lucru, pe motiv ca au fost incalcate regulile ? Ia gandeste-te !

  elablue

  21/07/2012 at 1:54 pm

  • Jeack amice,
   ti-am aruncat postarea urmatoare. Am inteles si soparla si ca esti postac USL, deci „amice” pe romaneste plimba ursu!

   Theophyle

   21/07/2012 at 1:57 pm

 67. Ziua bună!

  Tiberiu Orasanu

  21/07/2012 at 1:56 pm

  • salut tibi,
   au inceput sa vina dezinformatorii uslamisti care scriu ca trebuie sa mergem la vot ca asa vor muschii lui Basescu.

   Theophyle

   21/07/2012 at 1:58 pm

   • si bleen spune ca trebuie mers la vot. si el este uslamist?
    nu inteleg miscarea lui bleen sau vrea sa-si vada puterea lui de seductie?
    cindva zicea ca nu merge la referendum si multi s-au luat dupa el.
    acum spune ca trebuie mers la referendum si asteapta sa vada citi il insotesc?
    🙂
    analizind psihologic cele 2 atitudini, sta in picioare explicatia mea 🙂

    skorpion

    21/07/2012 at 2:06 pm

    • @bleen face psihologie inversa. nu-l subestima, te rog.
     si acestea fiind zise, REFERENDUMUL TREBUIE SA FIE BOICOTAT! GRATARE, NU TRADARE!

     Sare'n Ochi

     21/07/2012 at 4:53 pm

     • in 2-3 saptamini bleen a avut 2 atituditi diametral opuse:
      – nu mergem la vot – prima varianta
      – mergem la vot – a doua varianta

      unde este psihologia inversa?
      in primul caz?
      in al doilea?

      nu-l subestimez deloc, dar nici nu-l inteleg,

      ma duc acum la gratar
      🙂

      skorpion

      21/07/2012 at 5:13 pm

      • citeste.
       cand incerci sa convingi pe cineva de falsitatea argumentelor, incerci pornind de la premisa ca inversul lor este adevarat. in matematica se cheama reducere la absurd.
       si acestea fiind zise, REFERENDUMUL TREBUIE SA FIE BOICOTAT! GRATARE, NU TRADARE!

       Sare'n Ochi

       21/07/2012 at 5:15 pm

      • skorpi, el zice ce Lazaroiu vrea sa zica 🙂 Jocuriu de’a Alba ca Zapada! Uite unde am ajuns

       Theophyle

       21/07/2012 at 5:39 pm

   • Salut Teofil
    Văd că şi la copac s-a semănat îndoiala. Eu sînt hotărît: boicotez NU votez!

    Tiberiu Orasanu

    21/07/2012 at 2:08 pm

 68. Daca mai mult de 20% din bizonul romanesc pune botul la ce spune asta mai jos, atunci e cam nasol:
  (e un coment pe hn la postarea cu legea promulgata de Putin)

  Am vizitat Rusia anul trecut. Este o tara LIBERA, CIVILIZATA si NORMALA,asa cum AR TREBUI sa fie si Occidentul BOLNAV,care raspindeste CANCERUL GLOBALIST prin ILEGITIMULGuvern PARALEL (NE-ALES DEMOCRATIC),care sunt asa-numitele Organizatii NON-Guvernamentale, promotoarele AGRESIVE ale TOTALITARISMULUI GLOBALIST.
  Am TRAIT si in Occident si STIU exact CE spun.
  Occidentalii sunt DISPERATI de INVAZIA de MAIMUTE NE-Europene si NU MAI POT sa se OPUNA acestei INVAZII care ii EXTERMINA LENT,pe Europeni,la EI ACASA. Daca Romania face PROSTIA de a intra in Schengen,800.000 de maimute afro-asiate astapta,in Grecia,sa ne invadeze (o spune generalul Tutilescu,responsabil cu intrarea in Schengen).
  Putin STIE acest PERICOL si TAIE RAUL GLOBALIST de la RADACINA. De aceea URLA toti ONG-istii Occidentali si PROPAGANDA LOR TOTALITARA impotriva lui Putin, care isi APARA Tara de INVAZIE si de PATOLOGIA SEXUALA (homosexualitate, pedofilie, lesbianism, sex oral etc) garnisita cu DROGURI, prin care ONG-istii GLOBALISTI D I S T R U G FIINTA UMANA.
  BRAVO Rusiei DEMNE si NORMALE si RUSINE
  PSIHOPATILOR POLITICI din Occident care DISTRUG OMUL !

  lastnightmusic

  21/07/2012 at 2:01 pm

  • E simplu de raspuns la asta. Maica russia si cu tatucul putinica finanteaza, pe fata, organizatiie alea care folosesc molotoave in loc de argumente.

   Kenwood

   21/07/2012 at 2:13 pm

   • ei bine…. si ai nostri vor capata acest discurs… deja Ponta le zice ca nu vrem sa fim tara de categoria 2 in UE…..

    lastnightmusic

    21/07/2012 at 2:29 pm

 69. Theo,

  noi nu mergem la vot, nu legitimäm, referedum si puciul

  escrocilor si mafiotzilor USL

  theo- nona

  21/07/2012 at 2:05 pm

 70. mAR–GA, cred cä este cäzut in extaz, el il admirä pe PUTIN

  ca sä vedetzi , pe cine are romania la externe. ce periculos

  theo- nona

  21/07/2012 at 2:09 pm

 71. Salutare all

  Indiferent de mesajul pe care l-a dat marinarul azi, noi trebuie sa boicotam referendumul.

  Repet ce am mai spus. Doar seara, inainte de inchiderea urnelor si cand suntem 100% siguri ca prezenta la vot este sub 50 %, doar atunci mergem la vot ca marinarul sa aibe cat mai multe voturi NU de partea sa ! In caz contrar voi sta la km departare de orice sectie de votare !

  Reddog

  21/07/2012 at 2:12 pm

  • ochii mari! mari de tot! Latrinele vor exagera prezenta, tocmai ca sa ne pacaleasca pe noi si sa mergem sa votam NU!!! Observatorii independenti sunt pretiosi ca ca faca poze AFARA din sectii cu autobuze din care coboara ghertoii adusi la vot. Si sa numere, sau sa foto pe cei ce inra sa voteze.

   cinic

   21/07/2012 at 2:34 pm

  • @reddog: nu vei putea fi sigur de nici o cifra de participare care se va difuza, indiferent de canal, in 29. Asa ca, sezi bland si boicoteaza. Este calea sigura si pragmatica de a-l alunga pe Cretinel de la Cotroceni. Cine are vise cavaleresti, ne batem-votam-facem-dregem, ca asa e bine si frumos, se minte singur.
   Am vazut ierti in PV un domn foarte convins ca trebuie sa mearga sa voteze NU. Cand i-am zis ca nu le face decat jocul uslasilor, m-a privit ca pe un om nebun. Dupa cateva minute de discutie, a inceput sa realizeze ca le da o mana uzurpatorilor.

   blog de caine rau

   21/07/2012 at 2:35 pm

  • reddog …. lasa prostiile prietene. Cind suntem siguri ? la ora 10 seara ? cind ne dau estimarile de la ora 19. Iar estimarile ni le dau serviciile lui Antonescu ?
   2
   Fii atent ce spui.
   1 Daca vor fi sub 50% mergem seara sa votam NU
   1A Iar daca vor fi peste 50% mergem seara sa votam NU pentru ca oricum nu se invalideaza .
   Deci logica formala imi spune ca oricum voi merge sa votez asa ca nu are rost sa astept pina seara.
   3
   Daca te asculta multi la propozitia 1 nu cumva noi astia vom face trecerea peste 50%+2 ?
   4
   Poti da sarcini din acestea unui pluton, unui comandou antrenat, dar nu poporului care inca are emotii cind se schimba ora de vara. Instructiuni din acestea complicate date unei mase mari de oameni nu aduc nici un rezultat

   lastnightmusic

   21/07/2012 at 2:38 pm

   • Tinere
    Eu ma refeream la situatia in care seara se anunta de exemplu ca prezenta la vot este de 35%. Si evident anuntul sa fie facut de orice alt post decat Latrinele lui Felix, Irealitatea ori RTV.
    Atunci am putea sa mergem sa votam NU, fara teama ca prezenta noastra ar valida simulacrul de referendum.
    Ganditi-va ce misto ar fi daca prezenta ar fi sa spunem 40% iar din astia ar vota pentru demitere 50% si tot atat impotriva demiterii !
    Ce ar mai putea invoca intr-o asemenea eventualitate latrinele lui Felix?

    Este o ipoteza. Fii sigur ca nu ma duc la vot daca prezenta mea ar duce la validarea referendumului.

    Reddog

    21/07/2012 at 2:56 pm

 72. SAlut Theophyle.

  Fparte bine faci ca deratizezi sobolanii USLamisti ! Pe acest blog nu are ce cauta nici un postac USLamist ! Au blogurile lor , acolo sa stea sobolanii USLamisti !

  Reddog

  21/07/2012 at 2:16 pm

 73. Theophyle, salut.
  Imi permit, daca imi permiti, sa nu-mi respect promisiunea de a-mi pastra opiniile in afara blogului tau.
  Aceasta dezbatere, prezentare/neprezentare, este nociva si de rau augur.
  Tu spui „puseurile Presedintelui”, dar, iarta-ma, nu observi ca ii contrapui puseurile tale?
  Cunosti cazuri in Istorie cind au fost pierdute batalii (aceasta e doar o batalie din razboi) din cauza unor dezbinari intre comandanti. Si nu ar fi de dorit.
  Daca aceasta dezbatere paguboasa va continua, si votantii lui Basescu vor fi dezbinati pe criterii de „pusee”, sa nu ne facem iluzii asupra rezultatului.
  Mai este o saptamina, mai este timp de gindit si ajuns la o concluzie din care nu orgoliile sa primeze, ci pragmatismul.
  NB,
  marturisesc ca nu sint hotarit ce sa fac, dar nici nu militez pentru o metoda. Ar trebui ca presedintele, sau o voce autorizata din staful sau, sa ne spuna in clar ce sa facem si sa ne calcam pe orgolii.
  Marturisesc ca nu voi raspunde daca va fi bagata in seama aceasta postare.

  victor L

  21/07/2012 at 2:21 pm

  • Victor,
   citeste postarea mea urmatoare, este si mai grea!

   Theophyle

   21/07/2012 at 2:33 pm

  • victor. Ce comandant IMBECIL e acela care-si dezvaluie in public strategia?? adica exact ce trebuie tinut in secret. Iar mesterul Sun-Tzu [preluat in mare graba de KGB] spunea ca dezinformarea adversarului e mai eficace decat numarul ostilor. TB spune ce trebuie sa spuna! Noi, ca societate civila, spunem ce vom face si ii vom chema si pe altii: BOICOT!!! adica act POLITIC de nesupunere civila. (remember Gandhi).

   cinic

   21/07/2012 at 2:37 pm

   • OK cinic,
    Ar fi de dorit ca marele comandant sa isi desvaluie strategia pina la 15 august. E buna dezvaluirea strategiilor si dupa dar doar in cartile de memorii .
    Acum oamenii bine intentionati sunt in 2 grupe:
    oamenii simplii, prostii care il aud pe base ca spune sa nu participam
    oamenii subtili ca noi care deslusim din vorba dnei MMacovei ideea sa nu ii legitimam.
    si … daca nu se intimpla nimic pina miercuri chiar asa vom vota… impartiti.

    In afara de dezavantaje, sunt si ceva avantaje aici

    lastnightmusic

    21/07/2012 at 2:47 pm

  • Ni se va spune joi.

   Hronic

   21/07/2012 at 4:00 pm

 74. Daca Uslamistii spun ca trebuie sa mergem la vot…cu siguranta nu o sa merg.
  Nu ma simt foarte confortabil pentru ca nu am stat niciodata deoparte, cu exceptia momentului negru in trebuia sa votez intre WC Tudor si KGB Iliescu. Atunci nu am avut la dispozitie nici macar raul cel mai mic.

  Ma agaseaza afisele cu minciuni grosolane puse din 10 in 10m cu voteaza „DA”, cu niste motivatii de tot rahatul. Aberante sunt si afisele cu voteaza „NU”, ce-i drept mai rare. Din cate imi amintesc, campania lui TB avea candva umor, sclipiri.

  hope

  21/07/2012 at 2:39 pm

  • afisele cu NU apartin PDL. Traian Basescu a spus ca nu va folosi nici un afis. eu nu stiu nici un presedinte in lumea asta care are popularitate peste 50%. exista o singura solutie,evidenta,clara,eficienta: BOICOT.

   radu2

   21/07/2012 at 2:46 pm

  • Nu stiu de ce dar ceea ce spun usLASII zilele astea, imi dau sentimentul ca acest joc la offside (cu boicotul) are sanse mari de reiusita 🙂

   emil

   21/07/2012 at 2:46 pm

  • Probabil afisele cu NU sunt puse tot de uslasi pentru a mobiliza la vot electoratul lui Base.

   subway

   21/07/2012 at 3:07 pm

   • ei, nici chiar asa. afisele cu NU (si eu am unul) sunt pentru ai lor, sa fie confuzi (il mai vrei pe Traian Basescu la Cotroceni? NU! atunci voteaza NU :D)
    si acestea fiind zise, REFERENDUMUL TREBUIE SA FIE BOICOTAT! GRATARE, NU TRADARE!

    Sare'n Ochi

    21/07/2012 at 4:57 pm

 75. Salutare tuturor
  Un instantaneu de la mitingul din Craiova
  http://i50.tinypic.com/2hnqqa9.jpg.

  ion

  21/07/2012 at 2:48 pm

 76. e veche poza, dar nu stiu la ce miting a fost facuta. In nici un caz nu e de ieri

  cedric

  21/07/2012 at 2:59 pm

 77. subway

  21/07/2012 at 3:01 pm

  • Imi cer scuze, nu am vazut ca era postat mai sus.

   subway

   21/07/2012 at 3:02 pm

 78. Theophyle, am fost azi la mitingul de la Iasi si as vrea sa vorbesc cu Dv. Va rog sa ma contactati, adresa mea de mail cred o puteti gasi.

  Maria

  21/07/2012 at 3:05 pm

 79. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  21/07/2012 at 3:06 pm

 80. Oare ce veti face daca prezenta va fi de peste 50% si Basescu pierde cu 49,9 ? Ce veti face ? Sustineti cu atata vehementa boicotul, ignorand ca imensa majoritate a sustinatorilor lui Basescu vor vota. Poate sa iasa o cacealma. Am mai spus: actiunea neunitara e cea mai proasta strategie ….dupa ce ai demobilizat lumea la vot, pe cati ii mai mobilizezi la ora 18 ? Poate fi prea tarziu….Credeti ca majoritatea votantilor, inclusiv ai lui Basescu, monitorizeaza orar prezenta si cantaresc non-stop sansele de castig sau infrangere ? Cata naivitate…Am spus si eu ca boicotul e cea mai buna strategie…dar daca marinarul a ales participarea si stiind ca actiunea neunitara e cea mai proasta strategie, voi participa….vad atata entuziasm pentru boicot fara ca nimeni sa se gandeasca un pic la cacealmaua care ar putea iesi….sa fim mai cerebrali si mai putin cu gandul la mici si bere….
  Previziunea mea: participarea finala nu va depasi, in nici un caz 40-42% (si sunt generos in estimare),chiar daca fanii da si cei cu nu iau cu asalt sectiile de votare….populatia mai putin atasata de una din cele doua variante e confuza si nu vrea sa isi ia sarcina de a decide….are alte probleme mai stringente….in plus, este si mijlocul verii..Am sa revin si cu o explicatie sociologica – in raport cu cifrele de la locale – de ce nu s-ar putea depasi 40-42% prezenta, chiar de s-ar folosi si arcanul…..Basescu stie asta, pe asta si mizeaza…si vrea cat mai multe NU-uri…nu e nicidecum naiv…..

  sergiu

  21/07/2012 at 3:33 pm

  • Sergiu, hai ca ma obosesti deja. Majoritatea comunitatii a hotarat ceva, deci asta e. Vedem noi saptamana viitoare. Numai bine

   P.S. Te rog nu mai insista ca treci la moderare

   Theophyle

   21/07/2012 at 3:35 pm

 81. Cine crede în anunturile si cifrele de orice fel ? Vor fi comunicate perfide care vor instila îndoiala, care vor zapaci oamenii si ei vor cadea în capcanele deschise peste tot. Un sondaj de astazi indica un procent mediu pt TB care subliminal îndeamna la vot pt a consolida sansele presedintelui (inexistente pt ca ei fac ei desfac). Strategia cu ora 19 este ciudat de imposibila, cine o fi lansat-o ?

  REGINE

  21/07/2012 at 3:52 pm


Comentariile sunt închise.