Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 7 februarie / “MRU, noul premier desemnat”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Marţi, cerul va fi mai mult noros. În Oltenia şi Dobrogea, local în Banat şi Muntenia şi pe arii restrânse în Moldova va mai ninge, îndeosebi în cursul zilei. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul şi sudul ţării, precum şi la munte, cu viteze ce vor depăşi la rafală 80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. În restul teritoriului doar izolat va mai fulgui. Temperaturile maxime se vor încadra între -15 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 2 grade pe litoral şi în nord-vest, iar cele minime se vor încadra între -22 şi -12 grade, uşor mai ridicate pe litoral şi în regiunile vestice, dar şi mai coborâte în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei, spre -25…-27 de grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

La Bucureşti, cerul va fi noros, va mai ninge îndeosebi în prima parte a zilei, iar vântul va continua să prezinte intensificări susţinute, viscolind sau spulberând zăpada. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -8 grade, iar cea minimă va fi de -17…-15 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3420  RON; 1 USD = 3. 3295 RON; 1 EURO = 1. 3041   USD; Francul elvetian 3. 5979 RON. Gramul de aur 183.6147 RON.

Mihai Răzvan Ungureanu, noul premier desemnat de preşedintele Traian Băsescu. Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni, că, în principiu, a fost agreată desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru funcţia de premier, ca va începe să discute cu partidele din coaliţie pentru formarea Cabinetului. Traian Băsescu a explicat că preşedintele „nu poate da un mandat dar poate spune public ce gândeşte”.Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, la Cotroceni, că îşi asumă în mod conştient o mare responsabilitate, pe care şi-o asumă şi pe care o va îndeplini cu seriozitate şi onestitate.  „Mulţumesc în primul rând pentru încrederea acordată mie de către factorii de decizie constituţionali”, au fost primele cuvinte ale lui Mihai Răzvan Ungureanu în calitate de premier desemnat. El a spus că este „o responsabilitate mare”. „Mi-o asum, conştient atât de dificultatea acestei posturi, mai ales de contextul delicat în care ne aflăm. Mi-o asum şi vă asigur că o voi îndeplini cu seriozitate şi onestitate”, a spus el. Ungureanu a adăugat că are experienţa MAE şi a SIE – care, sub mandatul său, „s-au modernizat şi au devenit performante”. „Intenţionez să folosesc această experienţă în eficientizarea guvernării, iar independenţa mea politică îmi garantează spaţiul necesar pentru a îndeplini acest mandat. Reformele vor continua. Plusul pe care îl voi aduce va fi acela al unui bun administrator”, a mai spus el. Mediafax

Obiectivul numărul unu al noului Guvern, fondurile UE. Obiectivul numărul unu al noului Guvern trebuie să fie atragerea în economie a fondurilor europene, în condiţiile în care fostul executiv şi-a asu­mat că va aduce în economie fonduri UE de cinci miliarde de euro, o adevărată „gură de aer” pentru economie, în condiţiile în care tensiunile de pe pieţele financiare internaţională frânează accesul României la finanţarea externă. Pentru a atinge acest obiectiv oficialii vor fi nevoiţi să facă plăţi de 500 de milioane de euro în fiecare lună până la sfârşitul anului. Acest prag este de 25 de ori mai mare decât plăţile medii lunare făcute începând cu 2008, moment în care au fost deschise liniile de finanţare. „În prima lună nu au fost cheltuiţi foarte mulţi bani europeni, iar februarie este compromisă din cauza demisiei. Rezultă că Guvernul mai are 10 luni pentru a atinge ţinta propusă. În acest context, schim­ba­rea lui Leonard Orban de la conducerea Mi­nisterului Afacerilor Europene ar fi o tragedie. Rămâne de văzut dacă Orban va rămâne şi care va fi greutatea lui în no­ul Guvern”, crede Dragoş Pâslaru, ma­na­ger gene­ral al firmei de consultanţă în do­me­niul fon­durilor europene GEA Strategy & Consulting. Per total, plăţile definitive în perioada 2007-2011 depăşesc cu puţin 1 miliard de euro, bani ce corespund unui grad de absorbţie de 5,5%. România are la dispoziţie în perioada 2007-2013 circa 19,6 miliarde de euro puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană prin intermediul fondurilor structurale. Integral in Ziarul Financiar.

Liderii USL au rămas doar cu satisfacţia plecării lui Boc. Şefii Opoziţiei au venit cu viziunea lor asupra viitorului Guvern şi au plecat de la consultările cu Traian Băsescu tot cu opiniile lor: anticipate, demisia preşedintelui. Daniel Constantin, Crin Antonescu și Victor Ponta au rămas în opoziție; Demisia premierului Emil Boc i-a luat uşor prin surprindere pe liderii USL. Nu suficient pentru a cădea în capcana ispitei participării la un guvern de uniune naţională, aşa cum surse din zona Executivului vehiculau ca posibilă variantă de lucru. „Tot pe surse vă spunem că noi vrem doar anticipate”, s-a vrut hâtru, pentru EVZ, preşedintele PNL, Crin Antonescu. Cu râsete şi glume a fost întâmpinată şi invitaţia prezidenţială la consultări separate pe partide, şi nu în bloc ca alianţă politică. „Eu sunt la Monte Carlo. Dacă suntem chemaţi la 17:00, noi nu mergem. Avem intâlnire cu ONG-urile”, făcea pe interesantul social-democratul Victor Ponta. De altfel, în timpul şedinţei la USL, cei doi lideri USL au făcut glumiţe pe seama modului în care PDL gestionează situaţia numirii unui nou premier. Anunţul numirii lui Cătălin Predoiu, fost liberal, ca prim-ministru interimar a smuls o exclamaţie ironică de pe buzele lui Antonescu: „Nici nu ar mai trebui să mergem azi la Cotroceni”, ar fi spus acesta, conform unor surse politice. A urmat o nouă şedinţă a Opoziţiei, de această dată la sediul central al PSD. De acolo au plecat spre Cotroceni cu o singură viziune de guvern: unul de serviciu care să organizeze anticipatele în luna mai. Integral in Evz.

Opoziţia, despre desemnarea lui M.R. Ungureanu: Nu vom vota acest guvern. Război politic pe viaţă şi pe moarte cu Traian Băsescu. “Vom vota împotriva Guvernului pe care Traian Băsescu îl va propune. Soluţia pentru Romania nu e cârpeala lui Traian Băsescu, doar pentru ca actuala coalitie sa ramana la putere”- a declarat luni seară Crin Antonescu, la scurtă vreme după ce Traian Băsescu l-a desemnat pe şeful SIE,  Mihai Răzvan Ungureanu, să formeze un nou guvern. “Este inacceptabil ca în România să avem propus pentru a conduce Guvernul un om din fruntea unui serviciu special. Asta dă de gândit oricui în legătură cu independenţa în raport cu planul politic pe care şeful SIE a avut-o”, a mai spus Antonescu. Liderul PNL a declarat că Traian Băsescu sfidează opinia publică prin aducerea unui şef de serviciu special în fruntea guvernului, astfel că “e clar ca razboiul nostru cu Traian Basescu si clica lui este un razboi din punct de vedere politic pe viata si pe moarte.” Curs de Guvernare.

Îşi pregăteşte Boc revenirea la primăria Clujului? Vezi ce spun posibilii contracandidaţi. Demisia lui Emil Boc din fruntea Guvernului a învolburat apele politicii la Cluj. Mulţi dintre politicieni cred că este posibil ca Emil Boc să candideze la Primăria Clujului. „Această demisie este o strategie bine pusă la punct. Emil Boc nu s-a agăţat de putere, aşa cum îi reproşau alţii. Iar prin demisia sa, PDL a început o strategie de relansare politică”, este de părere sociologul Vasile Dâncu, preşedintele IRES, institut de sondare a opiniei publice şi de analiză socială. Dâncu, fost ministru al Informaţiilor Publice în Guvernul condus de Adrian Năstase, este de părere că Emil Boc va continua să rămână preşedinte al PDL. „Nu cred că îşi vor permite acum o dublă amputare şi la Guvern şi la şefia partidului. Emil Boc va redeveni preşedinte cu atribuţii executive al PDL şi va pregăti alegerile. Mai ales că decomasarea alegerilor a pus presiune pe liderii PDL”, a spus Dâncu. El este de părere că trebuie luată în calcul o candidatură a lui Emil Boc la primăria Clujului. „O eventuală victorie a lui Emil Boc ar putea să dea imaginea unui partid care se stabilizează. Chiar dacă nu este deloc simplu să câştige după protestele de stradă şi după tensiunea socială, o victorie a lui Emil Boc ar însemna o reconstrucţie a legitimităţii sale în partid”, a spus Vasile Dâncu. Integral in Romania Libera

Salariul real, mai mare cu 4% în 2011. Salariul mediu net pe economie a crescut cu 7%, dar avansul său a fost erodat de scumpirea medie a vieţii cu 3%. Salariul mediu net pe economie a fost de 1.604 lei în decembrie 2011, în creştere cu 7,2% faţă de cel din decembrie 2010, reiese din datele raportate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS). În aceeaşi perioadă (decembrie 2010 – decembrie 2011), media generală a scumpirilor -inflaţia, care a erodat avansul veniturilor – a fost de 3,1%, astfel că salariul real, adică mediul net minus inflaţia, a crescut doar cu 4%. Această erodare este doar o medie statistică, în economie au existat domenii în care salariul real a scăzut, ca şi domenii în care salariul real a crescut. Cele mai mari creşteri ale salariilor reale au fost consemnate în domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale (+12,6% în decembrie 2011 faţă de decembrie 2010), în sectorul tranzacţiilor imobiliare (+10,6%) şi în IT&C (+8,9%). La polul opus, cu cele mai mari scăderi ale salariilor reale, se regăsesc procesatorii de cărbune şi de ţiţei (-3,9%), aviatorii (-3,8%) şi producătorii de mobilă (-2,9). Integral in Adevarul.

Consiliul de judecată al Flotilei 71 a propus trecerea în rezervă a locotenentului protestatar. Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii a propus, cu unanimitate, trecerea în rezervă a locotenentului Gheorghe Alexandru, care a protestat la Piaţa Universităţii, după ce a constatat că acesta a încălcat Legea 80/1995. Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, întrunit în şedinţă, luni, pentru a analiza abaterile de la ordinea şi disciplina militară comise de locotenentul Gheorghe Alexandru, a constatat că ofiţerul este vinovat de încălcarea prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi a altor prevederi ale regulamentelor militare şi a propus trecerea în rezervă a acestuia, se arată într-un comunicat al Flotilei 71. Măsura a fost adoptată în conformitate cu dispoziţiile articolului 85 din Legea nr. 80/1995. Mediafax.

Frigul de Polul Nord continuă. După ger, vin facturile! Factura la întreţinere pentru un apartament de trei camere ar putea depăşi 500 de lei în luna ianuarie, potrivit informaţiilor strânse de „Evenimentul zilei”. Situaţia se anunţă şi mai rea pentru această lună, având în vedere că prognoza meteo arată temperaturi extrem de scăzute pentru aproape toată luna februarie. Astfel, factura la un apartament de două camere ar putea ajunge, pentru februarie, să depăşească 420 de lei. Temperaturi de -20 grade. „Temperaturile extrem de scăzute, creşterea facturii la gaze şi majorarea preţurilor la apă sunt principalii factori care ar putea duce factura la întreţinere la peste 500 de lei pentru un apartament de trei camere fără centrală proprie şi fără izolaţie termică, locuit de trei persoane”, spune un administrator de bloc din cartierul Drumul Taberei. Pentru un apartament de două camere, locuit de două persoane, tot fără centrală proprie şi fără izolaţie termică, factura va veni în jur de 410-420 de lei, potrivit lui Gheorghe D., fost preşedinte de bloc. Încălzirea pe luna ianuarie va „rupe” buzunarele ieşenilor. Factura minimă la încălzire pentru luna ianuarie va ajunge la 200 de lei pentru un apartament cu o cameră, iar cea de la patru camere va depăşi 410 lei. Firmele care se ocupă cu facturarea agentului termic îşi fac în aceste zile calculele, dar creşterea a fost deja anunţată de reprezentanţii Primăriei. Integral in EVZ

MFP a împrumutat luni peste 1,8 miliarde lei de la bănci. Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat luni peste 1,856 miliarde lei de la băncile comerciale, printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, plasată la licitaţie prin intermediul Băncii Naţionale a României. Titlurile de stat au scadenţa la un an, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecată emisiunea este de 5,90%. Nivelul mediu ponderat al ratei discount-ului a fost de 5,57%. Valoarea totală a emisiunii a fost de 1,5 miliarde de lei, iar cererea totală din partea celor 12 bănci care au participat la licitaţie a fost de 4,333 miliarde lei. La licitaţie au depus oferte de cumpărare de titluri de stat 12 bănci – Alpha Bank România, BRD – Groupe Societe Generale, Banca Comercială Carpatica (BCC), Banca Comercială Română (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank România, ING, Raiffeisen Bank, RBS Bank România şi UniCredit Ţiriac Bank. Ministerul Finanţelor Publice vrea să împrumute cinci miliarde de lei de la băncile locale în februarie, prin şapte emisiuni de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, potrivit datelor publicate pe site-ul MFP. În ianuarie, MFP a împrumutat de la bănci 9,94 miliarde lei, deşi îşi programase împrumuturi de 4,5 miliarde lei prin şase emisiuni de certificate de trezorerie şi obligaţiuni. În 2011, Trezoreria a împrumutat de la băncile locale 51,5 miliarde lei faţă de 41 miliarde lei în 2010 prin titluri de stat în lei. Tot de pe piaţa internă, Trezoreria a împrumutat în acest an 1,4 miliarde euro faţă de 2,5 miliarde euro în 2010. Agerpres

Va urez o zi buna si calduroasa!

Written by Theophyle

07/02/2012 la 2:42 am

187 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ziua Buna,

    Testul lui MRU va fi Udrea. Daca este in guvern, sau nu.
    Ii tin pumnii. Stiu ca este o persoana cu tact si binecrescuta (se vede, si l-am vazut la niscaiva interviuri). Sper sa fie in stare sa reziste farmecelor lui EU acolo unde Baconsky a cedat :).

    eugeni

    07/02/2012 at 3:39 am

  2. Buna seara, dimineata!

    Sper ca MRU sa il pastreze pe Funeriu, chiar daca unii grei din PDL si l-ar dori plecat. Sper sa si insiste in directia asta, ar demonstra si pentru viitor ca stie sa se inconjoare de buni specialisti. Si Boagiu face treaba buna momentan, sper sa ramana si ea. Restul, mai vedem, trebuie specialisti, mai trebuie si compromisuri …

    Cat despre Boc, primaria Clujului ar fi o retragere eleganta, unul dintre cele mai importante orase din tara. Daca ar fi ales acolo ar fi si o dovada ca lumea intelege ca si-a facut treaba destul de bine in conditii dificile (criza financiara, majoritate fragila, dusmani puternici chiar si in propriul partid etc.).

    sp

    07/02/2012 at 5:06 am

  3. Si Elenei Udrea nu i-ar strica o pauza, macar pana dupa alegeri, ar ajuta imaginii PDL, pentru ca, pe drept sau pe nedrept, e una din cele mai atacabile si atacate figuri de acolo.

    sp

    07/02/2012 at 5:13 am

  4. Si mie mi se pare ca primul test de imagine e prezenta sau absenta Elenei Udrea in noul guvern. Funeriu merita sa ramana. Probabil vor ramane si Boagiu, Predoiu, Diaconescu. Restul ar trebui sa fie figuri noi, dar sa vedem ce pot scoate oamenii astia din joben (ca politica de cadre nu are nimeni) in doua-trei zile.

    Bogdan

    07/02/2012 at 7:59 am

  5. buna dimineata
    e de inteles isteria lui antonescu;la alegerile din 2014 e -daca ajunge el pina acolo-n-are nici o sansa;
    toata lumea a uitat ca mandatul la bnr al lui isaresu expira in 2014;daca va candida ca independent la presedentie cine il va putea invinge?

    intamplator

    07/02/2012 at 8:22 am

  6. o zi buna tuturor!
    @Cetatean, inca o data felicitari pentru pozitia exprimata ieri in numele nostru (poate a venit timpul ca aceasta Comunitate Politeia sa se transforme intr-o Lume Politeia – sa gasim interfata de a face o retea de bloguri accesibile de pe prima pagina – cu o piata centrala – Politeia – in care sa fie forumul de discutii. am schimba mult mai simplu idei intre noi, ne-am da teme de ganfdire si chiar am fi un think-tank autentic.
    plus ca nu ar mai trebui eu sa vin (:D ca milogul – dupa alde @Loda) sa va dau link-uri la propriile idei
    http://sareinochi.com/2012/02/07/crin-antonescu-si-dialogul-bunului-simt-cu-mihai-razvan-ungureanu-ca-de-la-isteric-la-istoric/

    Sare'n Ochi

    07/02/2012 at 8:24 am

    • eu nu am folosit niciodata termenul de ,,milog” (nu ma cheama Sare sa jignesc) ,am folosit intodeauna termenul de ,,publicitate” ,am proprietatea termenilor. .E bine sa asezam lucrurile !

      Loda

      07/02/2012 at 9:48 am

      • doamna Loda (fac un efort si ma adresez si cu tov. daca insistati) chiar trebuia sa-mi stricati momentul de cafea ?

        val

        07/02/2012 at 1:23 pm

        • Poftim ? ce v-am facut eu, doamna????

          Loda

          07/02/2012 at 2:15 pm

  7. neata tuturor! 🙂 azi asteptam pasul urmator .dl Ungureanu are „mapele profesionale” la discretie ptr a-si forma un cabinet dupa chipul si calitatile sale. isteria lui cretinel antenescu se anunta a fi increstere deci e recomadat ca dl Arafat sa-i trimita un smurd prin zona coaforului unde isi face chuky veacu. 🙂

    zigzag

    07/02/2012 at 8:31 am

  8. ‘Neata,
    Entitatea Tio a luat cu consternare la cunostinta pozitia Comunitatatii Politeia fata de comunicatul Noua Republica 😉
    L-am recitit in dimineata asta si tot ce vad e o retorica tipica si necesara intr-o asa situatie.

    Tio

    07/02/2012 at 8:34 am

  9. Buna dimineata!
    Eu cred ca „testul” pt Guvernul MRU are legatura cu BDE (baieti destepti energie).

    Mih

    07/02/2012 at 8:35 am

  10. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11436800-sorin-frunzaverde-pdl-premier-tehnocrat-guvern-politic-varianta-cea-mai-probabila-ministrii-care-avut-performante-trebuie-pastrati-elena-udrea-nu-intra-aceasta-lista.htm
    ADICA Frunzaverde bate saua sa priceapa iapa: Potrivit surselor Hotnews.ro, democrat liberalii au discutat in Modrogan ca ministrii cu performante in Guvern dar cu imagine negativa sa nu se regaseasca in componenta viitorului Executiv. DE FAPT PE FESENISTII DIN PDL II DOARE MAI TARE DE FUNERIU.

    Sare'n Ochi

    07/02/2012 at 8:35 am

    • feseneii din pdl nu mai au ce face decat sa latre la luna. 🙂

      zigzag

      07/02/2012 at 8:37 am

  11. Pippida: Alina Mungiu Pippidi la RFI: „Marea miză va fi păstrarea Elenei Udrea în guvern”
    http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/alina-mungiu-pippidi-rfi-marea-miza-va-fi-pastrarea-elenei-udrea-guvern

    Sare'n Ochi

    07/02/2012 at 8:57 am

    • AMP a mai adaugat o frustrarica la impresionanta si academica dumni-sale colectie.

      Mih

      07/02/2012 at 9:02 am

  12. Aici e o problema mare cu Udrea.
    Normal ar trebui sa stea pe tusa macar o tura .
    Nasol este ca ea este omul de incredere al lui Basescu,altul nu are acolo, iar accesul ei la bani e utila pentru campanii de orice fel.
    Oricare din alegeri e grea pentru Basescu

    Un tanar de stanga

    07/02/2012 at 9:16 am

    • din cite mi-aduc aminte, saptamina trecuta insusi Basescu a criticat-o voalat pe madam…

      skorpion

      07/02/2012 at 9:19 am

  13. buna dimineata,

    elena udrea – o vesnica obsesie pretutindeni …

    daca noul guvern o va exclude pe madam udrea, oare incotro/spre cine vor fi revarsate nemultumirile multora?!
    🙂

    skorpion

    07/02/2012 at 9:18 am

  14. Salutare! 🙂

    Sare, merci pentru aprecieri .

    Iti sugerez sa modifici articolul tau de azi si sa il botezi pe Jeffrey Franks precum a facut Crin Antonescu, a carui idotenie lasa urma chiar pe site-ul PNL, care transcrie cuvint cu cuvint pina si greselile sefului cel mare:

    „dar nu putem discuta despre soluții serioase și de durată pe voința domnului președinte sau pe disponibilitatea nu știu cui. Poate să participe și domnul Jeremy Franks la alegeri, dacă își ia cetățenie română, nicio problemă, dar la alegeri”.

    Am facut o captura pe site-ul PNL 😉

    http://www.imagup.com/data/1143265157.html

    Cetatean

    07/02/2012 at 9:26 am

    • 😀 numjai sa ajung in fata unui computer competent si am sa o fac. multumesc pentru sugestie.

      Sare'n Ochi

      07/02/2012 at 2:37 pm

  15. Si nu mai aruncati cu dispretul pe UNPR
    Fara ajutorul lor nici o lege din pachetul reformei din ultima vreme nu ar fi fost aprobata ! Li se datoreste si lor progresul Romaniei.
    Ce au cistigat ? 2 ministri si alte citeva jucarii ? Nu merita oprobiul nostru asa total cum este el.
    Parerea mea 🙂

    Un tanar de stanga

    07/02/2012 at 9:31 am

    • Si a mea!
      Buna dimineata.

      cedric

      07/02/2012 at 9:40 am

      • Si a mea! Uneori, am avut impresia ca mai multa rezistenta la reforma au manifestat unele persoane din PDL, decat ministrii UNPR…

        Ana

        07/02/2012 at 12:29 pm

  16. salut, TDS 🙂

    UNPR este o piesa de baza pe tabla de sah a lui Basescu. Personal, nu am nimic cu ei cita vreme isi executa misiunea. Vorba lui Bernand Mandeville: viciile private pot duce la beneficii publice 😆

    Cetatean

    07/02/2012 at 9:34 am

    • salut city 🙂
      Oricum sunt mai de incredere si nu cer banii inainte, 🙂 ca madam UDMR

      Un tanar de stanga

      07/02/2012 at 9:38 am

      • au prea multe bube in cap ca sa mai ceara si bani inainte, asta ar fi culmea tupeului! :mrgreen:

        Cetatean

        07/02/2012 at 9:44 am

        • Glumind, doar nitzel, cred ca UDMR va sta foarte cuminte cu MRU. Daca MRU stie ceva despre tine, nu e la fel cum ar sti Parchetul sau SRI, o amarata de evaziune/coruptie, hop tzop, doi ani cu suspendare. Daca ajungi in dosarele SIE este deja from 25 to life.

          mishu jamie

          07/02/2012 at 10:27 am

    • citizen salut. Prin crearea UNPR componenta centru-stanga s-a subtiat notabil si ramane garda ROSIE idelogic subjugata de Ilici plus ceva penali/penibili care spera la o demolare a DNA. PS. nu inteleg de ce Mitrea a ramas in PSD!

      cinic

      07/02/2012 at 11:04 am

  17. bunä dimineata,

    eu cred , dupä evaluäri, boagiu si udrea a iesit f. bine, cred cä v-a
    rämane. e un om prea tanär, sä se i-a dupä frusträrile coanei ghiritza.
    se v-a interesa ce a fäcut udrea si nu cum aratä, s-au ce geantä are,
    aceste clisee, stagisme la un om de dreapta,elevat, nu au valentze.

    theo- nona

    07/02/2012 at 9:44 am

    • Elena Udrea cu siguranta a avut si ceva performanta la Min. Turismului (eu m-am „lovit” de extinderea partiilor de la Poiana Brasov si de trambulinele de sarituri cu schiurile din Valea Rasnoavei, de exemplu – dar as mai enumera si cresterea numarului turistilor etc.) precum si multe bube negre (proiecte inutile – dar totusi inteleg ca multe dointre acestea au fost incepute de Tariceanu, cu contracte semnate si care nu puteau fi anulate). In plus, ca parere persoanala, E.U. este o femeie cu „sange” mai mult decat multi barbati politici din Romania (sa ne amintim doar episoadele din parlament cu comisiile de ancheta conduse de Orban si de Saftoiu).
      Asadar cred ca ar fi in final ceva cu plus nu cu minus.
      Doar ca imaginea publica in acest moment este dezastruoasa, si daca Pdl-ul vrea sa ii dea o sansa lui Ungureanu sa ii salveze ar trebui ca E. Udrea sa faca un pas in spate, sub un pretext (cum ar fi pregatirea alegerilor in Bucuresti, impotriva lui Oprescu) si sa lase pe altcineva la Min. Dezvoltarii.
      Nu cred ca ar fi o retragere rusinoasa si in plus ar taia macaroana Usl-asilor care nu vad ce ar mai avea de comentat.

      victor.vb2

      07/02/2012 at 10:01 am

      • De acord, imaginea E.U. e la pamant, plus ca sunt probleme constante cu acel PNDI prin care se fac investitii in paralel cu cele din fondurile UE. Acest plan a fost criticat constant si de FMI si UE, plus ca e un punct de atac constant al opozitiei.

        Bogdan

        07/02/2012 at 1:11 pm

  18. in constelatzia actualä UNPR, partid de stanga mijloc, v-a ajuta
    f. mult, cu atat mai mult, cu cat au oameni ponderatzi,cu care
    se poate discuta.räbufnirile isterice a lui Crin , a demascat un tip
    labil, needucat, un incremenit in singurul lucru, lätratul, acum este
    un rebut.

    theo- nona

    07/02/2012 at 9:49 am

  19. cetätean,

    banii inainte la la c–e

    theo- nona

    07/02/2012 at 9:50 am

  20. interesant ar fii sä stim, cum väd liberalii adeväratzi, numirea lui ungureanu,
    dacä il sustzin, dacä intradevär sunt liberali, nu ca fenechiu,mihalache,etc.

    theo- nona

    07/02/2012 at 9:55 am

  21. buna, theo 🙂

    Si eu sunt tare curios sa stiu ce e pe la liberai, mai ales ca Predoiu, actualmente interimar, a fost la liberali, MRU a fost la liberali… asta ii cam creeaza probleme lui Antonescu.

    Cetatean

    07/02/2012 at 9:59 am

    • Credeti ca la tupeul lui va fi greu sa spuna ca sunt „tradatori”? Ca s-au lasat cumparati de Basescu si au „intinat nobilele idealuri”?

      mishu jamie

      07/02/2012 at 10:31 am

  22. neatza buna all 🙂
    O anecdota
    Un taran se plange unui cioban: -„Am 10 oi si nici un berbec si nu are cine sa le monteze.” -„Pai nici o problema-spune ciobanul,poti sa le montezi chiar tu iar a doua zi daca vezi ca stau la soare inseamna ca e OK,adica a prins samanta.Daca stau la umbra inseamna ca nu a prins si trebuie sa repeti in fiecare zi pana le vezi ca stau la soare”. Pleaca taranu acasa suie oile in ARO si se duce la padure sa nu-l vada cineva si le rezolva pe toate. A doua zi cand se trezeste o intreaba pe nevasta-sa… -„Unde stau oile,la soare sau la umbra?” -„La umbra”.raspunde aceasta. Le ia din nou le suie in ARO,la padure si le rezolva iara. Dimineata urmatoare o intreaba iara pe nevasta unde stau oile si asta ii spune ca tot la umbra. Si iara…ARO,la padure,s.a.m.d. Si tot asa timp de o saptamana.
    Dupa o saptamana cand o intreaba din nou pe nevasta unde stau oile,aceasta ii raspunde: -„Nu stau nici la soare nici la umbra,de pe la 6 dimineata s-au suit in ARO si claxoneaza ca nebunele”
    ….
    mi se pare mie sau chiar vad o asemanare cu actuala situatzie din pnl.Ce da si „dependentza” asta … 😆

    mircea

    07/02/2012 at 10:07 am

  23. ce banc misto 😆

    salut!

    Cetatean

    07/02/2012 at 10:08 am

    • salve ! 😉

      mircea

      07/02/2012 at 10:10 am

  24. NU ;sunt oameni evoluatzi si cred chiar väd o dreaptä modernä,
    este nevoie de epertiza lor, crin este un om incremenit in nimic,
    retardat si total aläturi cu drumul.
    aici trebuie sä multzumim Presedintelui, care vrea sä deschidä
    un drum nou ROMANIEI,alegerea de oameni scolitzi, cu experientä,
    diplomatzi, oameni care automat nu mai suporta,talciocul politic.

    sper ca dl Funeriu sä rämanä.

    theo- nona

    07/02/2012 at 10:12 am

    • saru`mana Theo 🙂 Funeriu trebuie sa ramana.

      mircea

      07/02/2012 at 10:16 am

  25. La B1 se spune, de pe surse , ca Andreea Paul Vass e propusa la economie si Berca la interne.

    cedric

    07/02/2012 at 10:26 am

    • Berca e fost PNL.

      Moare Antonescu!

      Cetatean

      07/02/2012 at 10:35 am

    • Asa e.Ar fi cea mai buna alegere,parerea mea.
      Andreea PVass e foarte buna profesional/ imagine
      (ieri am facut o eroare,adjunctul sgg e Stefania Ferentz,sefa de cabinet a lui Boc)

      mircea

      07/02/2012 at 10:36 am

  26. Eu vad un parlament majoritar fesenist si de un stingism extrem. Mai toti sint pasionati de un singur lucru: sectorul bugetar si organizatiile aferente care tot de la buget: sindicate si ong-uri. De partea economiei care produce pentru acesti bugetari nu se intereseaza mai nimeni. E un pic de crestere economica, hop toti cu agende de marit salarii si pensii. Se schimba guvernul, o perfecta ocaziue sa scapam de ministri antipatici, in prim plan Funeriu, ca nu le place la sindicate. Toti broscoii din PDL viseaza pomeni electorale, aia din UDMR nu vor reforme ca sint antipatice la bobor, aia din USL nu viseaza decit reintoarcerea la legislatia din vremea Nastase.
    Pai cu un asa parlament e o minune ca guvernul Boc a reusit sa treaca legile alea (lista in comunicatul de ieri).

    Aha

    07/02/2012 at 10:26 am

  27. Salut! 🙂

    De aia am si simtit nevoia sa mentionez citeva legi grele trecute de mult huloitul Boc. Treaba lui a fost sa treaca legile, si le-a trecut, aparindu-le de amendamente care le-ar fi desfigurat. Treaba partidului si a garzii de linga el era sa comunice si sa apare mediatic legile. Nu au facut-0, tit pe el l-au acuzat ca nu o face.

    PS Parerea mea, Udrea trebuie sa plece, insa chestia asta le va da apa la moara oamenilor lui Blaga. Daca Udrea nu intra in Guvern, eu, sa fiu MRU, nu bag nici ce propunere primesc de la gruparea Blaga (cine o mai fi si ala).

    Cetatean

    07/02/2012 at 10:34 am

    • Udrea e o problema foarte complicata din cauza banilor dar si din cauza imaginii shifonate.Si eu sunt de parere ca macar ptr. un timp sa faca un pas in spate.Chestiunea-i cu schepsis 😦 e de vazut

      mircea

      07/02/2012 at 10:43 am

  28. Bună dimineața! 🙂

    Mister C, jos palaria pentru comunicat! 😀

    Ieri, după ora 19.00 am fost out din cauză de rafale și Enel…
    Azi, cine știe?! 🙂

    oldhashu

    07/02/2012 at 10:34 am

  29. salut si merci! 🙂

    Lasa, ca tu ai generator 😉

    Cetatean

    07/02/2012 at 10:35 am

  30. broscoii, indiferent din ce partid, sä ducä la bältoacele lor,
    sä lase viatza romaniei sä intre pe mana oamenilor, ce au fost
    prin lume, ce au väzut si vor sä inplice.
    ajunge cu fsn si cu kgb Iliescu trebuie dus la muzeu inpäiat:

    theo- nona

    07/02/2012 at 10:38 am

  31. DL:Boc, a fäcut o muncä grozavä, dar cine sä-l aprecieze?
    cei plätitzi sä urle pe stradä in buc,sibiu,cluj,etc.

    theo- nona

    07/02/2012 at 10:41 am

  32. theo, nici macar la muzeu, direct la cimitir!

    Cetatean

    07/02/2012 at 10:41 am

  33. Cetatean, ce zici de Vass la Economie? Ca nu zisesi nimic!

    cedric

    07/02/2012 at 10:42 am

    • judecind dupa cum vorbeste, este foarte ok. Va avea insa de infruntat oamenii din esalonul II si III din MInister, capusele garzii vechi din PDL.

      Cetatean

      07/02/2012 at 10:48 am

  34. blaga, o vrea plecatä pe udrea, el are relatziile lui
    cu mucegaiul si psd.

    theo- nona

    07/02/2012 at 10:43 am

  35. Spre disperarea sinidcatelor, ong-urilor, sotzietatzii tzivile cu generalul Pipiddi, MRU abia ce deschide gura si se declara ideologic de dreapta. Minunat motiv pentru „liberalul” Crin sa dea ordin de front: noi nu votam nimic. Dupa ce a declarat si moartea statului social, presupun ca urmeaza inscrierea PNL in internationala socialista.

    Aha

    07/02/2012 at 10:44 am

    • 😆

      astept momentul cind Crin va fi intrebat de partid: „cum de sunt cooptati fosti liberali in Guvern si noi stam pe tusa?”.

      Cetatean

      07/02/2012 at 10:49 am

      • Păi să-l întrebe pe Stolo care de muult a spus ca PNL s-a transformat în SRL (Patriciu! – nota mea)! 😉

        oldhashu

        07/02/2012 at 10:56 am

  36. eu mi-as dorii, ca acel comunicat de ieri, sä fie postat pe diferite ziare,
    reviste,trimese la revista 22,etc.trebuie sä se cunoascä si alte päreri.

    theo- nona

    07/02/2012 at 10:46 am

  37. CRIN Antonescu, nu a fost niciodatä de dreapta, cred cä este un cetätean
    retardat, ce cautä lätrand sä ajungä undeva, färä scoalä,färä expertizä, cu gura.

    theo- nona

    07/02/2012 at 10:48 am

  38. hehehe 🙂
    Niciun ministru PDL cu vechime din cabinetul Boc nu va mai face parte din noul Guvern!

    Daca va fi asa, inseamna ca marinarul loveste tare politicienii asa cum a promis 🙂

    Un tanar de stanga

    07/02/2012 at 10:51 am

  39. sper ca nominalizarile lui udrea si boureanu sa fie doare intoxicari de presa .

    zigzag

    07/02/2012 at 10:53 am

    • Daca il pun pe Boureanu au kakarisit steagul , vor sari toti ciinii pe Boureanu coruptul.
      Daca nu o scot pe Udrea , atunci e tot aia. Pot sa il aduca ministru si pe Cocos 🙂

      Un tanar de stanga

      07/02/2012 at 11:00 am

  40. copii
    la varsta asta, cu nivelul lui intelectual, dl. UNGUREANU, v-a
    avea curajul si täria sä infrunte pe orcine, sunt sigurä.
    dar schimbarea, fäcutä cu oameni tineri este magistralä.

    theo- nona

    07/02/2012 at 10:53 am

    • Theo, si eu am incredere. Mutarea lui Basescu e buna, sa vedem se descurca Ungureanu in cusca cu fiare stingiste ale Coalitiei care vor doar mariri de pensii si salarii.

      Cetatean

      07/02/2012 at 10:55 am

  41. Cica la ora 20 avem lista ministrilor. Eu nu il vreau decit pe Funeriu (prioritate zero) mentinut. Udrea, imi pare rau pentru ea, insa daca a plecat Boc, inseamna ca nimeni nu e indispensabil. Si cit priveste porpunerile garzii vechi (BVB), eu as fi atent, in locul lui MRU. Aia sunt capabili sa isi puna oameni-proxy.

    Cetatean

    07/02/2012 at 10:53 am

    • Mister C, adevăr grăiești, da’ una e să fii „indispensabil” și alta să fii „tanga” 😀

      oldhashu

      07/02/2012 at 10:58 am

      • Ti-a iesit jocul de cuvinte, „izmene” suna mai bine! 😛

        Cetatean

        07/02/2012 at 11:05 am

    • Daca tot s-a facut miscarea asta, ar fi pacat sa ne trezim cu „vechea garda” reloaded. De acord cu Funeriu.

      mishu jamie

      07/02/2012 at 10:58 am

  42. funeriu trebuie sä rämanä, este nevoie de el.

    theo- nona

    07/02/2012 at 10:55 am

  43. cetatean,

    eu zic ca si Anca Boagiu ar trebui pastrata!!!

    desi pedalistii de sorginte fesenista doresc ca toti ministri sa plece….

    skorpion

    07/02/2012 at 10:57 am

  44. Boagiu si Funeriu as dori sa ramana. Mie mi-a placut si Tabara. Restul, duca-se!
    Atentie insa la ministerul lui Udrea, trebuie un om tare acolo in locul blondei, nu vreo mamaliga cu ifose de mare intelectual cum sunt multi prin tara asta.

    Valentin

    07/02/2012 at 11:01 am

    • si daca ministerul ala al lui udrea devine departament la ministerul fondurilor europene????

      intamplator

      07/02/2012 at 11:05 am

  45. andreea vass la ministerul economiei;
    buna alegere
    d-na are la fel de mult „singe” ,daca nu mai mult decit udrea;spre deosebire de udrea are cultura si bun simt, plus tare necesar in ziua de azi;de pe tuse ma voi distra vazind cum ii pune pe rinocerii din min economiei sa ia lectii de informatica;sunt convins ca le va cere numai power pointuri si excel;
    daca as fi mru as cosmetiza guvernul ,desfiintind ministerul ala al lui vreme;l-as face un departament ceva,dar in nici un caz minister

    intamplator

    07/02/2012 at 11:03 am

  46. Skorpi, salut! 🙂

    Nu voi face lista celor pe care eu ii vreau, insa mi-e mai simplu sa judec minimalist: Funeriu trebuie sa ramina, si Basescu in sensul asta s-a exprimat in conferinta („Nu in ultimul rand, cred ca este extrem de important pentru noul premier sa aibe in vedere continuitatea a ceea ce s-a facut bun – implementarea codurilor, implementarea legii educatiei in trepte, aplicarea cu strictete a noului cod al muncii si a noilor programe sociale”) iar Udrea trebuie sa plece, din doua motive: nu este moral ca Udrea sa ramina si Boc sa plece; nu este un cistig politic ca Udrea sa ramina. Boc s-a lasat martirizat pentru binele tarii, Udrea, daca tine la partid, sa se sacrificesi ea pentru binele partidului :mrgreen:

    Cetatean

    07/02/2012 at 11:04 am

  47. @valentin,
    tabara este mediocru si a venit cu niste idei, propuneri gresite..
    tabara – de sorginte fesenista, punr-ista, parca

    skorpion

    07/02/2012 at 11:06 am

    • am zis ca mi-a placut, dar nu sunt specialist in agricultura. In plus cu noroc sau fara, rezultatele au fost remarcabile in domeniu. Si din cate am inteles sau dat ptr rpima oara subventii la timp, s-au luat ceva masuri pozitive.
      Loc de mai bine o fi.
      De sorginte sincer sa fiu ma doare absolut in cot, eu nu judec oamenii dupa asta ci dupa ceea ce fac si dupa cum gandesc/se comporta.
      Boagiu si Funeriu as dori sa fie pastrati.

      Valentin

      07/02/2012 at 11:12 am

  48. cetatean/buna ziua
    sper ca nu este prea tirziu sa va spun si ” formal” felicitari pentru ieri!oportuna iesire,era cazul,boc nu merita hulit deloc ;dupa mine merita toata recunostinta noastra;nu stiu daca altul ar fi facut cit a facut el in 3 1/2 ani si,mai ales,daca ar fi acceptat atitea ” shuturi” si ” mishtouri” cite a inghitit nemeritat

    intamplator

    07/02/2012 at 11:08 am

    • buna, @intimplator, merci frumos 🙂

      Sunt de acord cu ce spuneti (hai sa facem asa: ma puteti tutui, ca sunteti mai in virsta ca mine). NImeni nu a facut atita treaba ca Boc, si trebuie spus asta macar ca la final.

      Cetatean

      07/02/2012 at 11:11 am

      • @cetatean: aseara am facut o propunere;
        din 22 feb sunt disponibil-daca mi se face o placarda sa ma duc cu ea in piata universitatii;
        anti antonescu&usl ;vreau sa vad ce mi se poate intimpla,am scapat eu din altele mai rele

        intamplator

        07/02/2012 at 11:15 am

        • vorbim cu Huniad sa va ia in misiune? 😆

          Cetatean

          07/02/2012 at 11:21 am

          • cu mare placere
            p.s rog tot ” tu” ma simt si eu mai tinar

            intamplator

            07/02/2012 at 11:51 am

  49. UPDATE: Emil Boc a propus in sedinta Colegiului Director inlocuirea tuturor ministrilor PDL si propune nume noi.

    Cetatean

    07/02/2012 at 11:09 am

    • Salut 🙂
      Sper totusi ca Funeriu & Boagiu raman.

      Diana

      07/02/2012 at 11:24 am

  50. interesant altceva: pm are 44 ani;numele vehiculate sunt tot la virsta aia sau mai tineri;
    la agricultura eu l-as numi pe steriu,chiar daca e la unpr

    intamplator

    07/02/2012 at 11:10 am

    • Buna ziua, se pare ca este in carti. Sper sa nu fie numit sinistrul de Radulescu 😦

      mar

      07/02/2012 at 11:30 am

  51. Salutari,

    Cu o oarecare intarziere, felicitari pentru comunicatul Politeia. Excelent punctat, excelent formulat! Subscriu.

    In alta ordine de idei, o intrebare pentru @Cetatean (sau pentru cine stie raspunsul :)): regulamentele Camerelor Parlamentului prevad ca sanctiune pentru incalcarea regulamentului (cum ar fi absenta), intre altele si excluderea temporara. Ce inseamna exact aceasta „excludere temporara”? Deputatii sau senatorii exclusi „temporar” se iau in calculul cvorumului pe perioada excluderii? Fiindca daca nu se iau s-ar putea ca greva minunatei opozitii sa ofere o arma actualei puteri – daca excluzi suficienti parlamentari poti la o
    adica sa obtii chiar si majoritati de 2 treimi …

    Radu

    07/02/2012 at 11:29 am

    • salut si merci! 🙂

      Regulamentul Camerei, de exemplu:

      Art. 219. – (1) Excluderea temporară poate varia de la o şedinţă până la maximum 30 de şedinţe din aceeaşi sesiune.

      (2) Aplicarea excluderii temporare are următoarele consecinţe:

      a) suspendarea indemnizaţiei lunare pe timpul excluderii;
      b) suspendarea drepturilor ce ţin de calitatea de deputat, cu excepţia imunităţii;
      c) interzicerea participării la lucrările Camerei şi ale comisiilor.

      Art. 220. – Excluderea se execută de către chestor şi, în caz de opunere, cu ajutorul forţei publice puse la dispoziţia preşedintelui Camerei.

      Deputatul se ia in calcul la cvorum, pentru ca nu e demisionar. Pararea mea, insa poate fi nuantata de precizarea ca punctul b) „b) suspendarea drepturilor ce ţin de calitatea de deputat, cu excepţia imunităţii” poate fi interpretat ca lunindu-sse si dreptul deputatului de a vota, caz in care comisia juridica poate stabili, daca e sesizata, ca deputatul nu intra in cvorum.

      Cetatean

      07/02/2012 at 11:33 am

      • La senat e mai lejer:

        Art.196.-Abaterile de la deontologia parlamentară se sancţionează cu:
        a) atenţionare;
        b) chemarea la ordine;
        c) retragerea cuvântului;
        d) îndepărtarea din sală pe durata şedinţei;
        e) avertisment public – scris.

        Cetatean

        07/02/2012 at 11:35 am

        • Multumesc de raspuns. Ma bantuia de ceva vreme intrebarea 🙂
          Asa ca revin cu inca una, corolar al primei :): Ce majoritate e necesara pentru modificarea regulamentelor camerelor? Are PDL aceasta majoritate?

          Radu

          07/02/2012 at 11:40 am

          • Constitutia, art. 65, al 2)

            (2) Camerele îşi desfăşoară lucrările şi în şedinţe comune, potrivit unui regulament adoptat cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

            Trebuie majoritate calificata, nu simpla. PDL nu o are. Abia Coalitia o are, daca isi mobilizeaza oamenii.

            La Senat e o problema, cu vai nevoie sa poate face majoritatea actuala.

            Cetatean

            07/02/2012 at 11:45 am

            • Multumesc :). Eram curios daca greva poate sa se intoarca impotriva opozitiei. Se pare ca destul de greu.

              Radu

              07/02/2012 at 12:44 pm

  52. Buna dimineata! Ce harnici ati fost azi…imi e si rusine. La ora asta doar eu si Crin Antonescu ne mai apucam de munca.

    Sa vedem cum stau acum realitatile si antenele:

    – Boc sters de pe lista
    – Udrea cel mai probabil stearsa de pe lista
    – Igas sters de pe lista
    – Ialomiteanu sters de pe lista

    Au mai ramas Basescu si probabil din cand in cand Oprea. O sa fie cam mare aglomeratie pe „subiect”.
    tocmai ar fi un bun prilej sa mai dea inca 25% din personal afara si la marea majoritate din ce ramane sa le micsoreze leafa.

    ribelalu

    07/02/2012 at 11:32 am

    • salut! 🙂

      zi insemnata, se comenteaza la greu 😉

      Cetatean

      07/02/2012 at 11:37 am

      • Si ieri a fost „belea”…sute de comentarii peste tot iar Facebook-ul ma mir cum nu s-a blocat 🙂

        ribelalu

        07/02/2012 at 11:41 am

  53. ar fi culmea ca guvernul MRU sa nu poata fi validat de catre parlament…

    skorpion

    07/02/2012 at 11:48 am

    • nu cred ca mru accepta nominalizarea daca nu era sigur de investitura;si mai cred ca vor face majoritate si la senat
      asa doar un ” feeling”
      cica ar fi 68 si le trebuie 69;daca geoana nu e intre cei 68,iata-l pe al 69-lea si mai sunt vreo 2-3 gata de ” sacrificiu”
      la o adica le aplica citorva zicala aia” cu pixul te fac” si devin ascultatori

      intamplator

      07/02/2012 at 12:06 pm

  54. Vrabia malai viseaza – „Intrebat daca dispune de experienta necesara unui premier, avand in vedere faptul ca este destul de tanar, Victor Ponta a raspuns ca atunci cand vine vorba de politica este deja un cunoscator”
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11443410-victor-pota-intr-interviu-pentru-die-presse-cel-mai-bine-daca-romania-avea-acum-guvern-tehnocrati-politica-sunt-deja-conducator.htm

    mar

    07/02/2012 at 11:49 am

    • In buletin scrie Victor Impecabil Ponta. Deci orice prostie face el tot Impecabil ramine. Nu stiati?

      Aha

      07/02/2012 at 11:57 am

      • Asta-i ca poanta de la Divertis, cand il chema pe ala „Competent”. Si spunea ca si la scoala daca il scoate la tabla, stie – nu stie, el tot Competent e.

        Alex

        07/02/2012 at 1:33 pm

    • @mar/buna ziua
      altul care are cel putin dublu standard: ce declara pentru ” uz intern” despre condamnarea lui nastase?;eu imi amintesc ca r fi zis ca e politica
      cit despre independenta justitiei ,asa cum o vede el,sa nu mai discutam
      p.s cit o fi platit sa i se ia interviul?

      „Bineinteles aceasta decizie nu imi place, dar nu o voi comenta” a spus el, adaugand ca cea mai mare problema a justitiei romanesti este faptul ca nu isi slujeste cetatenii. Procesele dureaza foarte mult”, a remarcat Ponta, dand ca exemplu procesul lui Adrian Nastase.
      „este datoria noastra sa transformam sistemul juridic nu numai in unul independent, dar mai presus de toate eficient

      intamplator

      07/02/2012 at 11:59 am

  55. am senzatia ca noul pm deja a introdus prima regula: deciziile nu se iau la teveuri

    intamplator

    07/02/2012 at 11:55 am

    • Daaa, am vazut cum i-a flituit pe jurnalisti la iesirea de la intalnirea cu UNPR. S-a terminat cu „trasul de sireturi” intre jurnalisti si politicienii puterii.

      cedric

      07/02/2012 at 11:58 am

      • n-am vazut nimic la teveuri,dar e ” seceta” mare prin ziare
        si e bine

        intamplator

        07/02/2012 at 12:00 pm

      • inca un motiv in plus sa dispara dna udrea din peisaj

        intamplator

        07/02/2012 at 12:01 pm

      • + aseara la a3 cit m-am uitat aia vorbeau intre ei…era de-a dreptul hilar
        era o emisiune moderata de eunucul ala de gidea

        intamplator

        07/02/2012 at 12:02 pm

  56. trebuie sä rämanä; ca paraträsnet

    theo- nona

    07/02/2012 at 12:15 pm

  57. `sal`tare tutulor,

    mamma mia da` harnici mai sinteti (si e mult de citit); da` va dau un sfat: nu mai formati guverne din doua motive.
    – ca sa nu fiti dezamagiti dupa;
    – si pen`ca cine facea guverne in Cismigiu ajungea la mititica, un fel de dusman al popolului 😛

    victor L

    07/02/2012 at 12:21 pm

  58. multzumesc.

    theo- nona

    07/02/2012 at 12:24 pm

  59. victor, eu nu mä gandesc la liste, dar cei ce au proecte
    care au performat, trebuie sä continuie.

    theo- nona

    07/02/2012 at 12:25 pm

  60. theo- nona,
    sigur ca si eu am citiva din fostul guvern pe care i-as vrea sa contiunuie.
    Doar ca eu glumeam/serios:
    – si cei apropiati ajung sa ne dezamageasca uneori, c-asa-i in tenis;
    – prin anii 40-50 au ajuns in puscariile comuniste unii care faceau in gluma guvene in parcul Cismigiu.

    victor L

    07/02/2012 at 12:48 pm

  61. Toti fostii ministri PDL sau sustinuti de PDL sunt inlocuiti.

    Inclusibv Udrea 🙂 si Funeriu 😦

    In locul lui Funeriu vine mina lui dreapta, actualul secretat de stat, Catalin Baba, adversarul declarat al lui Marga. Mai slab stiintific ca Funeriu, insa politic la fel de pugnace.

    Cetatean

    07/02/2012 at 12:53 pm

  62. Imi pare rau pentru Funeriu, insa politica la Ministerul Educatiei continua cu Catalin Baba, de la UBB Cluj. Marga si-a dat foc la valiza.

    Cetatean

    07/02/2012 at 12:53 pm

  63. Asta daca MRU nu vrea sa il mentina pe Funeriu (asta e speranta mea secreta) 😆

    Cetatean

    07/02/2012 at 12:54 pm

  64. nu prea agreez ideea schimbarii lui Funeriu, Boagiu…
    inteleg ca si Leonard Orban va fi schimbat?
    saracul….a stat cam putin si nu a urnit mai nimic in fondurile europene,
    in luna ianuarie nu s-a deblocat nici un leuț sau euroi din fonduri, desi existau aprobari de finantare date.

    skorpion

    07/02/2012 at 12:56 pm

  65. din cite stiu eu, Catalin Baba este la Cluj sula din coasta lui Marga. cosmarul lui cel mai negru. asta din punctul meu de vedere poate sa mai indulceasca plecarea lui Funeriu 🙂

    salut all.

    a

    07/02/2012 at 12:58 pm

  66. Boc dixit: Echipa PDL complet schimată. În aceste condiţii, cred ca e o mişcare înţeleaptă cît şi curajoasă.

    Chibit

    07/02/2012 at 12:59 pm

  67. Ziua buna
    Ieri erati toti cu gura pe mine ca nu pricep maretele strategii a presedintelui .

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11442158-sedinta-tensionata-luni-noapte-modrogan-soarta-elenei-udrea-decide-colegiul-director.htm

    Daca asta e guvernul reformator care va face minuni (ca asta e scopul principal , sa mai prinda posturi PDL in parlamentul viitor si sa nu mai scada in sondaje ) , va anunt oficial ca eu foi fi viitorul papa la Roma . 🙂
    Va urez in continuare sa visati frumos cu ochii deschisi . Boangiu , Funeriu , adio . Vin altii mai „specialisti” . 😆 😆

    Ștefan A.

    07/02/2012 at 1:35 pm

  68. Stefan, de data asta te inseli 😆

    Boc a jucat la rupere cu partidul si bine a facut. Cum vor lucra ministrii, vedem dupa aia.
    Politic insa mutarea e excelenta.

    Cetatean

    07/02/2012 at 1:38 pm

    • Cum sa nu @ cetatean . 😆
      In putine luni astia vor face minuni . Sa sti ca sint cam greu de prostit . In rest , numai bine . 🙂

      Ștefan A.

      07/02/2012 at 1:42 pm

      • stefane .salut 🙂
        Si care ar fi echipa de vis a guvernului dupa tine ?
        Chiar sunt curios

        Un tanar de stanga

        07/02/2012 at 1:55 pm

    • Am inteles ca Boc a impus sa schimbe toti ministrii PDL, Daca isi da ok-ul si Macovei cu comisia de competente atunci ar mai fi ceva sperante, ca de analfabeti ca Igas m-am saturat.

      Bogdan

      07/02/2012 at 1:52 pm

  69. Stefane, first do not harm. Asta e deviza. Legile grele adoptate deja trebuie sa produca efecte, iar alte legi noi trebuie adoptate de acest nou Cabinet, cu ajutorul Coalitiei. Acesti noi ministru nu pot face mai rau decit vechii. Nu fi opsimist, omule 😉

    Cetatean

    07/02/2012 at 1:48 pm

  70. stefan,

    pentru tine special un guvern cu
    victor impecabil ponta – premier
    abramburica – la educatie
    catalin voicu la interne
    bombonel la justitie
    seres la economie
    campeanu la muncii
    etc
    😛

    skorpion

    07/02/2012 at 1:54 pm

  71. Si eu ii regret pe Funeriu si pe Boagiu – dar daca asta a fost costul ca sa o scoata si pe Udrea atunci e ok. oricum inteleg ca noii titulari sunt „mana dreapta” a fostilor – asa ca asteptam continuitate in sensul asta. Oameni noi, care nu au fost prea expusi pana acum, lasa-i sa incaseze si ei (cu ce-or gasi Usl-asii despre fiecare dintre ei rascolindu-le trecutul), iar in timpul asta poate pdl-ul reuseste sa faca ceva sa ii scada pe usl-asi.
    Eu sunt chiar optimist, daca MRU trece joi, bineinteles…
    Dupa aia Antenescu cred ca poate sa-si smulga parul din cap!

    victor.vb2

    07/02/2012 at 1:55 pm

    • Baba e chiar mai buna mutare politica decit Funeriu dpdv a aplicarii Legii Educatiei. Funeriu e din alta clasa, insa Baba a supervizat aplicarea LEN a nivel universitar 😈

      Cetatean

      07/02/2012 at 2:00 pm

  72. Stefan are tot dreptul sa aiba indoieli, insa eu recunosc ca manevra lui Boc cu tragerea afara cu forta din Guvern a TUTUROR ministrilor propusi de PDL e beton.

    Cetatean

    07/02/2012 at 1:57 pm

    • Eu cred ca a fost premeditata cu Base de citeva saptamini. Nu degeaba spunea TB, acum e momentul ca politicienii sa se sacrifice 🙂

      Un tanar de stanga

      07/02/2012 at 2:00 pm

    • Asa zic si eu. Dupa ce a indurat atatea mizerii pana acum, aceasta hotarire este remarcabila. Ca sa-i urneasca pe unii , a trebuit sa ii convinga pe toti sa aiba aceeasi pozitie , astfel nici unul nu se va simti lezat in mod special.
      MRU are drept de veto, daca o nominalizare nu i se pare corespunzatoare.
      ceea ce ramane pentru mine o mare necunoscuta, este nominalizarea lui Berca la interne. Ce meserie are si prin ce s-a remarcat pana acum inafara faptului ca a trecut de la PNL la PDL? O avea destula autoritate intr-un minister asa de greu?

      cedric

      07/02/2012 at 2:09 pm

  73. http://www.zf.ro/eveniment/video-cine-este-razvan-ungureanu-biografie-9211190

    Buna ziua, tuturor!
    am adus un link cu biografia domnului MRU iar pentru comparatie vreau sa o vedeti si pe cea a istericului Antene-escu, ca sa fie clar de ce ii este frica Gladiolei de un premier ca MRUngureanu.

    (O sa las al doilea link in comentariul urmator, sa nu intre la spam)

    luminita

    07/02/2012 at 2:00 pm

    • buna 🙂 ! sugestie : sa nu mai facem comparatie intre MRU sau Aurescu si ratatul repetent porumbaku. :)) e ca si cum am compara mercedes cu tico 😀 . cretinel antescu va avea o „coada” si in colegiul in care va candida pentru parlament .va fi primul presedinte de partid care nu intra in parlament pe uninominal :))

      zigzag

      07/02/2012 at 2:08 pm

    • Te rog, fara linkuri la site-ul lui Crin.

      Nu sunt eu moderator, insa cred ca Theo si Huniad nu accepta asa ceva.

      Cetatean

      07/02/2012 at 2:03 pm

      • Aaaa, scuze, il gasisem pe un forum si nu m-am gandit ca deranjeaza, l-am considerat bun pentru o comparatie.
        De altfel nu cred ca e un site care mai functioneaza, ultimul comentariu dateaza din 2009, cand Crizel era in campania de visat presedinti.

        luminita

        07/02/2012 at 2:10 pm

  74. tds,
    Basescu o coace cel putin de 6 luni chestia asta, iar in decembrie 2011 a si convenit detaliile impreuna cu Boc, doar momentul ramasese sa fie convenit de ei doi. Momentul a fost IERI
    🙂

    skorpion

    07/02/2012 at 2:02 pm

    • La cat „si-a luat-o” Basescu pe vremea cand ii tot baga in sedinta la vila Lac, acum…..Si dace se facea atunci, pdl-ul nu mai avea 10% in sondaje acum.

      elablue

      07/02/2012 at 2:58 pm

  75. merita sa cititi linkul despre nulitatea absoluta – crin antonescu george laurentiu + comentariile de o naivitate tulburatoare..
    🙂

    skorpion

    07/02/2012 at 2:06 pm

  76. Mie mi se pare o masura buna schimbarea intregului cabinet Boc.
    S-au erodat destul, si-au atras critici si antipatii, cam toti si nu doar dinspre opozitie ci si din interiorul PDL.
    Funeriu a deschis calea reformelor in educatie, este de apreciat, dar Baba poate continua in fortza.
    Si apoi e bine ca politicienii PDL sa se concentreze pe alegerile din acest an.
    Daca guvernul Ungureanu va functiona bine, va fi un plus si pentru PDL.

    luminita

    07/02/2012 at 2:08 pm

    • guvernul Ungureanu va functiona excelent. va fi ajutat si de servicii si de aliatii din Germania , SUA si Israel. Romania e o miza prea mare in actualul context international ptr a se face greseala ca uslasii lui kondyakov sa puna mana pe putere 🙂 .parerea mea! 😀

      zigzag

      07/02/2012 at 2:11 pm

      • @zigzag
        nu numai parerea Dvs

        intamplator

        07/02/2012 at 3:41 pm

      • pe germania nu prea m-ash baza. habar n-am de orientarile esaloanelor II si III, dar sefii stau drepti in fata lui Putin. iar cu cat cresc Verzii, va si mai rau din punctul asta de vedere

        val

        07/02/2012 at 5:13 pm

  77. Inainte de a ma da si eu cu „pretzuputzu” asupra viitorului viitorului cabinet, am asteptat ca Base’ sa duca pana la capat lovitura de maciuca: Se pare ca operatziunea „desant” a ajuns pe plaja, in pozitii de atac.
    Schimbat primul ministru, inscaunat un personaj independent (neafiliat politic) dar categoric de dreapta, carismatic, erudit, cu expertiza in managementul unei institutii publice, redutabil combatant in confruntarile publice, nedalmatian in plan moral: eliminat politicul (pedelist) de la butoanele executivului, prelungit mandatul lui Morar la DNA.
    Trista zi pentru cuplul Ponta&Antonescu, presedintele le-a furat tintele din poligon, vor clampani in gol precum buldogii care au rata mansetele preopinentului.
    Soldatul Sweig (adicatelea Boc) s-a intors in partid sa tina haturile si sa asigure spatele viitorului guvern.
    Clanul Frunzaverde (si baronimea alde Falca) a fost trimis in somaj, cu sarcina de a presta munci in favoarea comunitatii pedeliste, cu alte cuvinte: Domnilor, de-acum inainte uitati de guvernare, avem de castigat niste alegeri, cu toate fortzele inainte.
    Ministerele in care au performat pedelistii ( Transporturi, Educatie, Dezvoltare&Turism, Muncii) au fost incredintate secunzilor, oameni de incredere capabili sa duca nava inainte ( proiectele, reformele, etc.), ministerele compromise au fost date pe mana unor tehnocrati daca nu cu notorietate profesionala maxima ( vezi Andreea Vass si Dragoi) cu pedigree cert si credibilitate.
    Exceptie face M.A.I., se pare ca nici PDL-ul nici Basescu nu au o persoana de incredere din interiorul sistemului, varianta Blaga fiind exclusa datorita compromisului politic intern la care s-a ajuns ( nici ai nostrii nici ai vostri).
    Berca este o alegere decenta, un politician curat, un liberal de calitate, destul de harsit intr-ale vietii si junglei dambovitzene, cred ca nu va fi usor de „indoit” de sacalii de acolo.
    Bref, eu dau mari sanse viitorulu guvern in recredibilizarea actului de guvernare.
    Pe fond, in putinul rastimp ramas pana la noile alegeri parlamentare, Ungureanu are un singur cartus pe tzeava, reorganizarea/schimbarea sau privatizarea managementului marilor companii de stat, este singura reforma institutionala si economica pe care o poate face si de al carui succes depinde increderea de care s-ar putea bucura si in randul opiniei publice. Sigur mai sunt de luat oaresce masuri benefice, dar acestea depind, in exclusivitate, de partidele arcului guvernamental si de capacitatea lor de a ciupi voturi de la opozitie.

    Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

    07/02/2012 at 2:12 pm

    • Savuros comentariu 🙂 si corect
      (o singura remarca : pe soldat il cheama Svejk )

      Un tanar de stanga

      07/02/2012 at 2:27 pm

  78. ai tu o dunga (intemeiata!) cu kondyakov 😉

    Cetatean

    07/02/2012 at 2:12 pm

    • am am :)) nu pot sa uit cateva amanunte , le stii si tu sigur 😀 sunt curios daca graham whatson -seful alde din PE – va avea tupeul sa ceara demisia premierului RO – fost sef al spionajului romanesc. tare mi e ca va avea surprize prin presa germana :))

      zigzag

      07/02/2012 at 2:17 pm

  79. Va readuc aminte ca eu traiesc in Italia . 🙂
    Unde media de viata a unui guvern a fost sub 365 de zile . Istoric si cronologic incepind cu 1947 pina la aparitia lui mister Berlusconi ca politician .
    Cite remanieri a avut guvernul BOC in cei 3 ani de activitate ? Citi ministri au plecat , citi au venit si cit a durat mandatul lor ?
    Cum de la spartul tirgului , inaintea alegerilor se schimba guvernul dar cu aceiasi majoranta parlamentara ?
    Ce logica daca nu supravietuirea politica impinge o coalitie sa numeasca si revoce ministri pe banda rulanta in anii guvernarii? Supravietuirea politica e unica strategie de facto . . Modelul italian invata . In alta ordine de idei , PDL nu a avut niciodata nevoie de specialisti tocmai din lipsa de strategii . La fel ca partidele din opozitie . Toate partidele au avut nevoie de sloganuri aruncate maselor ca momeala. Inevitabil si presedintele Basescu a folosit aceiasi momeala . Da bineinteles pentru unii va ramine un demiurg nu raul cel mai mic votat . 🙂

    Ștefan A.

    07/02/2012 at 2:19 pm

  80. Mandatul lui Daniel Morar a fost prelungit cu 6 luni.

    ––––––– moderat –––––––

    Rog fara linkuri la oamenii suferinzi!

    luminita

    07/02/2012 at 2:22 pm

  81. @ Cetatean
    Da, Boc joaca la rupere cu partidul si bine face. De exemplu , BVB -ul tot invocat nu mai exista de fapt. Spre disperarea si urletele lui Blaga, Berceanu a reusit intr-o sedinta ,,de noapte” sa excluda din PDL ( si chiar nu are nicio relevanta numele persoanelor excluse ) primarul / un viceprimar / 6 consilieri locali (aia mai importanti ) dintr-un oras ,,top five” ca populatie. Urmari la locale: dintr-un oras cu primar/cei doi viceprimari/majoritate confortabila in consiliu, in loc sa mentina aceasta situatie fluierand , PDL nu va mai avea decat 2/3 consilieri.
    Poate ca sunt deja destui de multi care isi dau seama ca -cel putin pentru urmatorii ani- va conta mult mai mult puterea pe plan local decat o majoritate legislativa / executiva. ( urmariti banii care deja fac by-pass consiliilor judetene ). Poa’sa fi Antonescu presedinte, Ponta prim, D.D. de 7 ori ministru, Vadim la externe, vantu sef la DNA si Voiculescu la CNA – NU MAI AU SPATIU DE MANEVRA.
    In acest context il puteti intreba pe Turambar de ce nu conteaz in sondaje UNPR-ul, care daca se mai chinuie putin ajunge la ~250 primari ! 1/4 din ce are PSD-ul, 1/2 din ce are PNL. ) Risc eu sticla de Octomore, da’sa plateasca el curieratul)

    Crisbear

    07/02/2012 at 2:23 pm

    • 😉 foarte bine zis. mai discutam noi despre ce manevre se fac in zona locala. Boc va juca la rupere cu partidul, altfel aia din teritoriu stiu ca vine USL-ul peste ei si ii maninca. Alta sansa nu au decit sa scoata oameni noi. Deocamdata, presedintii de filialiale PDL au mers pe mina lui Boc.

      Cetatean

      07/02/2012 at 2:31 pm

      • Nu e nicio informatie, ci doar un ,feeling’: presedinti de filiale PDL( mai mititele ) incep sa se uita la UNPR. In Oltenia ( pe global fief USL indiscutabil) se zice: in Olt, Toma ( fost patriarh PSD -adica mai mare decat un ayatolah ca Nicolescu de la Arges sau Mocanu de la Buzau ) asigura 30% din primarii. Si asta nu glumeste. In Dolj , cu Solomon in frunte cam la fel. Geoana e cam stapan pe vreo trei circumscriptii electorale ( unde e el, Mihai Voicu de la PNL si un alt bazbuzuc de PSD ) – cele mai bine finantate circumscriptii / pe cap locuitor din tara. Daca vrea, ii pune interzis lu’Voicu si -parerea mea!- Voicu asta e curva batrana, in PNL va mai ingropa vreo doi-trei presedinti de partid.
        Primarul de la tara n-áre timp de discutii despre sexul ingerilor si nici nu prea are timp sa vada ce face in parlamentul european Cristi Preda sau MariJean. De altfel, nici nu prea are treaba nici cu EBA. Problema lui e ca nu a putut in cei 4 ani ( la putere fiind !) sa ajunga la Udrea si incepe sa aiba convingerea ca daca discuta cu alde Oprea e ca si rezolvat.

        Crisbear

        07/02/2012 at 3:16 pm

  82. dragii mei,
    ghise este un securist, si cam prost,
    l-a luat gura pe dinainte si a declarat
    in primävarä vor fii demonstratzii………..

    si imediat……..dar nu provocate de noi.
    nu-l vor pe bäsescu, ….il vor pe iliescu?

    ce cretini. si dacä vin si altzii care demonstreazä
    contra manipulärii lor, cu ziaristi sträini etc.

    theo- nona

    07/02/2012 at 2:27 pm

    • Daca nu-s provocate de ei atunci de unde stie Ghisa ca vor fi? 😯

      luminita

      07/02/2012 at 2:32 pm

  83. dar nici asa nu e bine, ziaristii rosii, tot mecäne.

    theo- nona

    07/02/2012 at 2:28 pm

  84. presupuneri!?!?!?
    gura päcätosului.sigur cä ei vor face manipuläri.

    theo- nona

    07/02/2012 at 2:35 pm

  85. este sigur prelungit mandatul dl.morar ?

    USL, se v-a strange de gat, ca pitzigoiul

    theo- nona

    07/02/2012 at 2:37 pm

    • da, e sigur. dicatura dintre cele mai rele!

      Valentin

      07/02/2012 at 2:38 pm

    • Sicurissimo,
      ca pitzigoii vor da ochii peste cap nimic nou sub soare, eu as dori sa ii „fac” vre-o doua-trei intrebari „Ceahlaului” jurnalismului romanesc Tapalaga si altor „indignati” care strigau oripilati : tradareeee !!! cand Basescu a mustruluit cativa procurori stahanovisti pusi pe facut dosare penale pe banda rulanta.
      Ce si-au mai pus poalele in cap bocind precum baba cu drubul de sare de-asupra capului multi altii, cantand prohodul „anticoruptiei.

      Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

      07/02/2012 at 3:48 pm

  86. In curand se va vedea ca noii ministri nu au basca. Sau ca au, dupa caz.

    Valentin

    07/02/2012 at 2:37 pm

  87. tura-bura, a mai sustzinut si altele, si nu au fost asa,
    dupä sondajele lui.

    theo- nona

    07/02/2012 at 2:38 pm

  88. Practic, remanierea a vizat doar PDL: http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Cum_va_arata_guvernul_condus_de_Mihai_Razvan_Ungureanu_0_641936052.html
    Toti ceilalti ministri raman in functie.

    Twisted

    07/02/2012 at 2:48 pm

  89. Emilian Cutean – fost senator PSD a fost condamnat definitiv la 5 ani de detentie. fostul sef al SSPR pe bremea lui Nastase – care a umplut tara de revolutionari cu patalama la cersit.

    Sare'n Ochi

    07/02/2012 at 3:15 pm

    • Mai mult, Ponta o da subtil la intors si il lasa pe Antonescu, din nou, in offsaid:
      http://www.ziare.com/victor-ponta/presedinte-psd/ponta-in-presa-de-la-viena-un-nou-guvern-ar-aduce-o-gura-de-aer-proaspat-1149446

      Radu

      07/02/2012 at 3:28 pm

      • Din cate vad eu Ponta vorbeste de un guvern ai carui ministri sa nu fie afiliati politic, ori asta e din alta poveste, MRU isi construieste echipa tot cu politicienii din coaltia PDL-UNPR-UDMR.
        Asa ca nu inteleg cu care guvern zice el ca este de acord, ca va aduce un suflu nou si bla, bla, bla. ❓

        luminita

        07/02/2012 at 3:43 pm

        • Da, Ponta vorbeste de asta, Antonescu anticipate si doar anticipate …

          Radu

          07/02/2012 at 3:57 pm

          • Ma intreb, cand or veni alegerile la termen, tot asta o sa strige, Anticipateeeee!!!!!
            Antonescu e o mare hahalera, trage motanul securist de coada crezand c-o sa-l trimita la Cotroceni, si tot el urla ca MRU e seful securistilor!! Asta nu pricepe nici diferentza dintre un sef SIE si un turnator ordinar, dar vrea sa fie presedinte.

            luminita

            07/02/2012 at 4:04 pm

  90. Tot mai faceti guverne, maica 😛 ?
    Induiosator, Stefan, dar dupa mai vechea vorba, ai dreptate, si tu ai dreptate, chiar si tu ai dreptate.
    Dar, guverne tehnocrate sau cu independenti nu pot functiona dupa dorinta titularilor, decit acolo unde nu exista Parlament sau in dictaturi.
    Prim ministrul, oricit ar fi de independent si competent, va trebui sa tina cont de politica aliantei de la guvernare, a parlamentarilor puterii; nu va amagiti ca vor putea face minuni, caci dupa o alta vorba, minuni in vremile noastre nu se mai fac.
    In plus, totul este politic; degeaba „ai basca” daca celor ce te sustin nu le place basca ta (vezi iesirile lui Frunzaverde pe timp de iarna 😛 )

    victor L

    07/02/2012 at 3:23 pm

  91. Buna ziua celor vazuti si nevazutzi 🙂

    Daca doritzi ceva destindere pana se formeaza noul guvern, vizitatzi expo :

    http://desydemeter.wordpress.com/2012/02/07/pictori-americani-james-abbott-mcneill-whistler-1/
    🙂

    desydemeter

    07/02/2012 at 3:25 pm

  92. Pai, George Maior este nasul de cununie a lui Ponta. Va mai aduceti aminte ca Ponta declarase ca nu va schimba sefii serviciilor.
    PS. ungurii astia, cat as vrea sa nu-i mai vad prin guvern. Nici nu vor mai mult de 4 posturi, nici n-au zis da.

    elablue

    07/02/2012 at 4:04 pm

  93. Buna Ziua la toata lumea 🙂
    Postare noua!

    Theophyle

    07/02/2012 at 4:10 pm

  94. de urmarit si cv-urile potentialilor ministri;
    va fi un guvern ” dezastruos”;niciunul nu a absolvit vreo facultate prestigioasa gen spiru;si mai toti au diverse stagii prin strainatate
    dragoi, absolvent la tafts college boston;bine si-a investit tatal banii si nu degeaba
    cea mai mare problema va fi cea a ” anal”-istilor si ” ziaristilor” ;nu vor intelege nimic din ce vor spune noii ministri,ca probabil iti va trebui ceva competenta sa intelegi;nu to o sarma,un crosetat ceva acolo…
    sunt curios care vor fi reactiile subalternilor numiti politic;
    daca echipa pdl e cea anuntata,cu astia nu se prea poate glumi
    cit despre berca la interne a nu se uita ca a organizat alegerile din 2008

    intamplator

    07/02/2012 at 4:15 pm

  95. Buna ziua oameni buni. Ponta si-a dat seama (singur sau cu cativa pumni in cap de la nasul Maior) ca a pierdut partida in fata lui Basescu si incearca sa o dea cotita. Lui Antonescu nu ai ce sa ii ceri, omul trebuie pus sub interdictie si sub medicatie grea.

    clemycali

    07/02/2012 at 4:18 pm


Comentariile sunt închise.