Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Pozitia Politeia fata de evenimentele politice din data de 6 februarie 2012

Comunitatea Politeia a luat act de demisia domnului Emil Boc din fruntea Guvernului Romaniei, demisie depusa in temeiul articolului 106 din Constitutia Romaniei.

Comunitatea Politeia saluta activitatea depusa de domnul Emil Boc in fruntea Guvernului Romaniei, materializate in adptarea unor legi importanta vitala pentru tara. Fara a avea pretentia de exhaustivitate, mentionam : un nou Cod Civil, un nou Cod Penal (la care se adauga un nou cod de procedura civila si unul de procedura penala),  Pachetul de legi privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice,  Legea Educatiei Nationale, Lege pensiilor, Legea Asistentei Sociale, Legea Micii Reforme, Legea privind promovarea prin concurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Legea Raspunderii Magistratilor.

Comunitatea Politeia reaminteste opiniei publice ca nu i se poate reprosa domnului Emil Boc adoptarea unora dintre aceste legi prin procedura asumarii raspunderii Guvernului, intrucit aceasta procedura este constitutionala iar legile respective au facut obiectul controlului Curtii Constitutionale.

Comunitatea Politeia reaminteste opiniei publice faptul ca asumarea raspunderii Guvernului a ferit legile in cauza de taraganarea sine die in proceduri parlamentare obstructioniste  sau de denaturarea impactului lor cu ajutorul amendamentelor depuse atat de Opozitie cat si de Putere. Exemplul Legii Asistentei Sociale, blocata luni de zile la unison de Putere si de Opozitie, este cel mai elocvent in acest sens. Premierul Emil Boc a luat prin urmare cea mai buna decizie politica, aceea de a uza de prerogativa pusa la dispozite de Constiutie, in vederea adoptarii acelor legi care nu erau dorite nici de Opozitie si, uneori, nici chiar de colegi de Coalitie.

Comunitatea Politeia considera ca nu i se pot imputa Premierului Boc atitudinea refractara la reforma a unor colegi din propriul partid. Activitatea unui Guvern nu poate fi judecata numai din prisma activitatii Primului Ministru, ci si a ministrilor propusi si sustinuti de partidele din Coalitie, care sunt solidari cu Premierul, in temeiul art. 109 din Constitutie („Fiecare membru al Guvernului răspunde politic solidar cu ceilalţi membri pentru activitatea Guvernului şi pentru actele acestuia”).

In raport cu alegatiile domnului Crin Antonescu, care sustine ca Presedintele Traian Basescu minte atunci cind spune ca alegerile anticipate nu se pot organiza in termen de 60 de zile, Comunitatea Politeia reaminteste opiniei publice ca articolul 89 al.1) din Constitutie se completeaza cu articolul 7, al.1) din legea 35/2008:Aducerea la cunostinta publica a datei alegerilor se face cu cel putin 90 de zile inainte de ziua votarii prin publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a hotararii Guvernului privind data alegerilor”Cele 60 de zile mentionate de Constitutie, impreuna cu cele 90 de zile prevazute de legea 35/2008 constituie exact cele 5 luni despre care a amintit Presedintele Traian Basescu in conferinta de presa.

Comunitatea Politeia reaminteste opiniei publice ca domnul Crin Antonescu a votat legea 35/2008.  De altfel, parlamentarii Romaniei au obligatia legala sa participe la sedintele Camerei din care fac parte („Participarea la lucrarile Camerei din care fac parte reprezinta pentru deputati si senatori o obligatie legala, morala si regulamentara”- articolul 29, al.1 din legea 96/2006) tocmai pentru ca votul dat sa fie in deplina cunostinta de cauza. In raport cu cele afirmate astazi, domnul Crin Antonescu a dovedit nu numai ca nu cunoaste legea pe care a votat-o, ci ca se si lauda cu aceasta igoranta nescuzabila unui parlamentar, acuzand-l in schimb pe Presedintele Romaniei pentru buna cunoastere a Constitutiei si a legilor tarii.

Comunitatea Politeia spera ca noul Guvern sa mentina ce a fost bun din activitatea Guvernului Emil Boc si sa indrepte acele lucruri ce au dus la pierderea increderii cetatenilor.

Redactat de @Cetatean-Politeia

Written by Theophyle

06/02/2012 la 9:48 pm

168 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. lipseste un „reprosa” (probabil) la inceputul paragrafului 2

  ribelalu

  06/02/2012 at 9:53 pm

 2. Cam greu sa vina NR cu un comunicat pe baza acestuia, dupa cel de azi 😦

  Twisted

  06/02/2012 at 9:54 pm

 3. Corect si la obiect.

  ribelalu

  06/02/2012 at 9:54 pm

 4. Incredera cetatenilor se obtine cu fapte vizibile .
  Nici o sansa de recuperare a increderii in timpul scurt ramas pina la alegerile locale si generale . Stiu ca sint nota discordanta dar vad altfel realitatea faptelor mioritice si a constringerilor internationale . Sorry friends , eu judec asa .

  Ștefan A.

  06/02/2012 at 9:55 pm

  • Stefan,
   Tu sti ca in majoritatea datilor facem tu si eu front comun. Trebuie sa intelegi ca alternativa este Antonesc-Ponta care chiar este o catastrofa vizibila pentru Romania. Deci prietene, aici toti cei care au ceva graunte in cap trebuie sa puna mana ca acest lucru sa nu se intample!

   Theophyle

   06/02/2012 at 10:06 pm

   • de acord! toata stima Politeia! admirabil Theophyle, excelent Spartacus!

    Valeria Sahleanu

    07/02/2012 at 1:00 pm

  • Stefane, faptele exista si sunt vizibile. Faptul ca ceata introdusa de tembeliziuni vrea sa le ascunda, e alta discutie. Dar ele exista.
   P.S. Unul din reprosuri la adresa lui Boc & Co este proasta comunicare – dar asta e alta discutie

   DanSu

   06/02/2012 at 10:06 pm

   • aici, la proata comunicare, sunt de acord cu tine.

    Sare'n Ochi

    06/02/2012 at 10:11 pm

   • e mai bine sa minti dar sa minti frumos (aka PSD)??? reprosul cu cmunicarea este adus ca sa nu se discute FONDUL problemei, adica necesitatea imperioasa a reformelor. Restul e din manualul de propaganda KGB: daca nu poti sa ataci fondul, ataca momentul (de ce tocmai acum), exprimarea (nu stie limba romana sau tonul a fost agresiv), prezentarea (nu trebuia sa prezinte Y ci X) etc. Repet: cand bunica ma strangea de nas ca sa-mi dea untura de peste avea sigur un defict de comunicare si era antidemocratica…

    cinic

    07/02/2012 at 10:30 am

 5. Felicitari pt exprimarea acestei pozitii. :))
  Sunt de aceeasi parere.

  Mih

  06/02/2012 at 9:56 pm

 6. Cetatean, multumesc pentru initiativa si formulare. Subscriu in totalitate.

  cedric

  06/02/2012 at 10:01 pm

 7. @ Stefan. Si daca nu castiga o coalitie care sa contina si dreapta alegerile, macar stim de unde plecam. Dreapta nu a existat pana acum in Romania postdecembrista. Este datoria noastra sa o construim de la zero. Si de ce nu, constructia sa se faca in jurul NR si al celor din PDL de buna credinta (si poate cativa din PNL..cine stie)

  ribelalu

  06/02/2012 at 10:01 pm

  • @ribelalu
   Care e partidul de drepata din RO ca eu nu am habar . Ma refer la fapte nu la culoarea si denumirea partidului . Nenorocirea PDL a fost instaurarea crizei pentru care absolut nici un partid romanesc avea si are o strategie de iesire . A facut legi doar manati de indicatile FMI , UE , BM . Ca nu uita , a fost FMI care a zis ca deficitul nu se „tinteste” marind arieratele si ascunzind sub pres gunoiul . Cu ceva an in urma . Din intimplare , exact aceiasi problema si acum , la ultima vizita , arierate si gunoiul din firmele de stat bune de muls dar cu pierderi colosale . Unde e diferenta intre partide ?
   NR nu e inca partid . Din PDL cine sint de „buna credinta ” ? Eu cunosc doar doua persoane si gata . 😦
   Udrea si Berceanu . 😆 😆 😆

   Ștefan A.

   06/02/2012 at 10:13 pm

   • Partidul de dreapta actual nu exista. Pentru primul se strang acum semnaturi. totusi, oameni de dreapta mai sunt raspanditi prin PDL si poate prin PNL. Eu ma refeream la oameni nu la partide. Eu din 1990 pana acum am schimbat calul pe care am pariat aproape de fiecare data. Toti plecau pe culoarul din dreapta si ajungeau pe turnanta sa fie primul din stanga.

    ribelalu

    06/02/2012 at 10:18 pm

   • discurs exhaustiv al lui Mihai Tanasescu. In mod politicos l-a pleznit pe fitilistul Radu Soviani. Arieratele GUVERNULUI sunt practic ZERO. Arieratele admin.locale sunt in scadere (a nu se uita ca 60% din primari sunt PSD si 21 judete sunt PSD). Arieratele companiilor de stat au scazut semnificativ si sunt pe tendinte de scadere. Raman dilemele politice: A.inchidem mineritul carbunelui? caci altfel CNH nu poate deveni vreodata macar pe zero (pretul carbunelui extras depaseste pretul carbunelui polonez, nca de pe vremea lui Pingelica) B. renuntam la incalzirea prin termoficare a unor orase intregi? C. Hidroelectrica trebuie sa aduca profit maxim la buget sau sa vanda curent ieftin la populatie?

    cinic

    07/02/2012 at 10:36 am

 8. Corect, Cetatean, a fost injurat destul pe nedrept.
  Acum, e Istorie.

  victor L

  06/02/2012 at 10:04 pm

 9. mai, ce mult imi place
  „In raport cu cele afirmate astazi, domnul Crin Antonescu a dovedit nu numai ca nu cunoaste legea pe care a votat-o, ci ca se si lauda cu aceasta igoranta nescuzabila unui parlamentar, acuzand-l in schimb pe Presedintele Romaniei pentru buna cunoastere a Constitutiei si a legilor tarii ” 😆

  excelent City 😉

  mircea

  06/02/2012 at 10:05 pm

 10. E Istorie, voiam sa zic, si va fi predat la scoala de dna profesoara.

  victor L

  06/02/2012 at 10:05 pm

 11. Sa adopti o pozitie pe care o consideri corecta, desi ai certitudinea ca va atrage critici de la cei mai multi, e un act laudabil.
  Felicitari, Theophyle!

  finanteazi

  06/02/2012 at 10:07 pm

 12. bunä seara.

  mä alätur celor scrise de Cetätean,
  sper ca cele exprimate sä fie auzite.
  nu suntem plätitzi si nici in serviciul cuiva.

  Felicitäri-Cetätzean, pt. pozitzia luatä, ajunge cu aberatziile si jignirile
  adresate de usl si special a dl. antonescu. si noi suntem poporul

  theo- nona

  06/02/2012 at 10:09 pm

 13. buna seara tuturor, seara buna Theophyle ! 🙂 salut comunicatul Politeia si imi exprim in calitate de simplu cetatean dezamagirea fata de comunicatul emis astazi de NR. daca nu ma insel dl Mihai Neamtu a fost pana nu de mult director stiintific la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).din ce stiu acest institut functioneaza sub patronajul Guvernului Romaniei( daca ma insel imi cer scuze anticipat). deci dl Mihai Neamtu a fost -cum s ar spune- platit de guvernul pe care il huleste in comunicatul NR .eu ca simplu cetatean care n am fost angajat niciodata in sistemul bugetar din RO imi permit sa critic oricand fostul guvern Boc sau orice alt viitor guvern.dl Neamtu a gresit elementar prin comunicatul trimis de NR

  zigzag

  06/02/2012 at 10:09 pm

  • Comunicatului NR nu-i prisosesc criticile la adresa fostului guvern, necesare si ele, ca doar n-a fost alcatuit din sfinti, ci echilibrul, adica taxarea fara mila a pozitiilor tembele ale USL. Pentru o pozitionare corecta in „piatza” politica, trebuie baleiat tot spectrul.
   Si daca nici USL nu da motive de critica…

   mishu jamie

   07/02/2012 at 9:32 am

   • 1. Pe zi ce treceti pierdeti adeziunea a sute de posibil sustinatori fara sa castigati absolut nimic in loc – noi avem si cifrele.
    2. When you have to kill a man, it costs nothing to be polite. – Winston Churchill

    Theophyle

    07/02/2012 at 9:44 am

 14. salu din nou ! 🙂

  Nu am avut scriu mai mult, am scris in viteza, insa mergea si o pozitie mai lunga dar nu am vrut sa exagerez.

  Cetatean

  06/02/2012 at 10:09 pm

  • Asa mi-ar fi placut sa sune comunicatul NR!

   ovidiu

   06/02/2012 at 10:11 pm

  • bravo!
   asta este atitudinea, acesta spiritul!
   multumesc!

   Sare'n Ochi

   06/02/2012 at 10:12 pm

 15. cred, dl. Ungureanu poate fii un pion inportant, pt. a reface
  o coalitzie de dreapta.

  theo- nona

  06/02/2012 at 10:12 pm

  • s

   • ?! Ce?

    Theophyle

    07/02/2012 at 1:57 am

    • Spion, nu pion! Domnul Ungureanu este șeful spionilor, nu șeful pionilor!

     Dacă în armată avem locotenenți gen Foaie-Verde, mă simt mai confortabil să știu că avem profesioniști de primă mână în spionaj. Ar fi dureros să avem pioni în loc de spioni.

     • Nu pion si nu spion. Functionar al statului roman intr-un job civil supus parlamntului, CSAT si presedintelui. Punct restul sunt gogosi.

      Theophyle

      07/02/2012 at 2:13 am

      • MRU spune altceva:
       „Sunt oameni care sunt obişnuiţi, o spun cumva popular, să trăiască două identităţi în contexte diferite şi cu toate acestea să îşi administreze psihologic această schizoidie aparentă. Nu este uşor, încercaţi şi dvs să o faceţi şi o să vedeţi că e destul de complicat. Cu atât mai mult cu cât trebuie să fii şi foarte bun performer. Şi să nu îţi pui niciodată probleme etice”, a explicat Ungureanu.

       El a declarat că, de exemplu, din 1.000 de candidaţi pentru un post în structurile Serviciului de Informaţii Externe, în final sunt selectaţi doar cinci sau şase persoane.

       Ungureanu a arătat că ceea ce contează în final este modul în care angajaţii SIE aduc informaţia acasă şi că pentru acest lucru „poţi plăti chiar şi cu viaţa”, adăugând că face parte din „fişa postului”.

       James Bond e prea scump

       Şeful Serviciului de Informaţii Externe a mai arătat că în spionaj ceea ce conteză este modul de gândire, arătând că serviciile de spionaj nu au un James Bond, care este foarte costisitor, fapt pentru care spune că nu l-ar angaja pe celebrul spion.

       http://www.gandul.info/news/seful-sie-mihai-razvan-ungureanu-nu-l-as-angaja-pe-james-bond-ce-spune-despre-comasarea-sie-cu-sri-plus-de-ce-se-uita-spionii-la-romanii-au-talent-8210846

       • Cred ca omul stie ce sa faca, a facut si poate o va face si in viitor. Problema lui este materialul uman cu care trebuie sa construiasca guvernul. Aici va avea multe probleme.

        Theophyle

        07/02/2012 at 2:34 am

       • Exact! Traseiștii de la UNPR și eterna…

       • nu cumva suntem prizonieri ai filmelor cu James Bond si cu CIA? Informatiile externe azi nu mai implica mituirea/santajarea/ascultarea demnitarilor straini ci analiza LA BIROU si punerea cap la cap a datelor din diferite surse. Un fost presed. USA spunea ca de cele mai multe ori avea dae mai bune de la CNN. Restul vorbelor sunt ies din creierul (???) lui Ipo-Crin. Treaba cu spionii SIE din presa e o imbecilitate, mai ales ca il are pe Elvis Saftoiu angajat la linge-blide.

        cinic

        07/02/2012 at 10:42 am

 16. cetätean,
  e posibil sä fie trimes, la parlament, la un ziar, etc
  ar fi f. bine, noi nu suntem cumpäratzi, cum a fäcut USL:

  theo- nona

  06/02/2012 at 10:16 pm

  • Theo,
   de multe ori suntem preluati. Data trecuta am fost preluati de EuroActiv

   Theophyle

   06/02/2012 at 10:19 pm

 17. Nici daca ma cazneam nu reuseam o exprimare mai buna. Felicitari @citizen si politeia. Subscriu in totalitate.

  Curat neconstitutional, da noi tot facem greva. Um binemeritat bobirnac si pentru popindaul Antenescu care habar nu are de legile pe care el le-a votat.

  Aha

  06/02/2012 at 10:18 pm

  • merci, Aha! 🙂

   E scris la viteza si mai are greseli de scriere. sper ca cititorii le vor trece cu vederea.

   Cetatean

   06/02/2012 at 10:20 pm

 18. Cetatean,
  daca nu ai fi existat sigur te-am fi inventat noi cumva!
  Toata stima!

  luminita

  06/02/2012 at 10:20 pm

 19. merci! sunt onorat!

  ar fi existat cineva pina la urma.

  Cetatean

  06/02/2012 at 10:23 pm

 20. Felicitari Cetatean si Politeia !
  Noul guvernul ar avea nevoie de un comunicator ca tine.
  Clar, precis si la obiect.

  moira

  06/02/2012 at 10:26 pm

 21. @Citoyen.

  Chapeau bas!

  Chibit

  06/02/2012 at 10:30 pm

 22. Cetatean,
  te-am „fraudat” cu o precizare legislativa de la postarea precedenta.
  Marele critic literar, Rogozanu, s-a repezit unde nu se pricepe, si i-am dat precizarea.
  Daca-i nevoie platesc amenda 😉

  victor L

  06/02/2012 at 10:32 pm

 23. postarea lui Cetätzean, a mai indulcit un pic, imaginea de balci si istericale,
  total nedemocratice si needucate, a lui Crin Antonescu. ce a reusit sä se arate
  in toatä „splendoarea” lui” IDEILE FIXE, jignitoare si total deplasate a USL.
  poporul nu sunt numai ei si votantzii lor.

  theo- nona

  06/02/2012 at 10:33 pm

  • nu-i de mirare. Ceea ce banuia toata lumea a devenit evident. MRU e prezidentiabil! si asta il face pe Ipo-Crin sa turbeze!

   cinic

   07/02/2012 at 10:44 am

 24. Buna seara,
  Cam prea ca la carte comunicatu’ acesta, vorba unui slogan publicitar.
  Chiar a facut ceva Boc in postura de PM. Bravo lui. Are cu se mindri la nepoti.

  Lucian

  06/02/2012 at 10:37 pm

  • Buna seara Lucuan,
   Cand facem ceva, ne straduim intotdeauna sa fue ca la carte. Alternativa este intotdeauna tembelizoarele.

   Theophyle

   06/02/2012 at 10:43 pm

 25. Cu MRU incepe „lustratzia.” . De facto 😆

  mircea

  06/02/2012 at 10:38 pm

 26. Politeia a dat citeva comunicate recent. Toate au ceva ce lipseste in politica mioritica ca aerul: cinste si demnitate. Din pacate pentru tara, alternativa USL nu a dat nici o dovada ca ar poseda asa ceva. Ba dimpotriva. Si-au dorit demisii. Sa fie cumva o dorinta implinita de sa nu o poata duce?

  Aha

  06/02/2012 at 10:40 pm

  • apropo de uslashi,stii cum se zice : ai grija ce spui/gandeshti ca s-ar putea ca sa se-ntample 😉

   mircea

   06/02/2012 at 10:44 pm

 27. o parte din „popor” (si vorbesc despre poporul Antenelor si iRealitatii este plecat de multa vreme cu capul. de dimineata m-a intrebat cineva ce anume este de facut si i-am zis ca eu, personal, sunt dispus sa platesc un abonament la la HBO si HBO Comedy pe un an de zile acelei familii care renunta la Antene si iRealitati in grla de program pe perioada echivalenta. i-am zis ca ar fi minunat daca am porni o campanie nationala de acest gen sub sloganul: „Salveaza un om si familia lui”.

  Sare'n Ochi

  06/02/2012 at 10:42 pm

  • Cam costisitoare propunerea – merita insa 🙂

   Theophyle

   06/02/2012 at 10:45 pm

  • Si la Gadea cine o sa se mai uite, numai mamaia lui Mircea Badea? 😯

   luminita

   06/02/2012 at 10:45 pm

  • Sa stii ca ai dreptate. Cunostinte vechi din Cluj cu care m-am intilnit anul trecut mi-au marturisit ca nu mai au timp sa citeasca. Cum asa? M-am mirat eu. Pai ne uitam de la 7seara la 1 noaptea ba la irtv, ba la antena 3, zilnic, ca la noi atitea se intimpla in politica de abia asa ne tinem la curent.

   Aha

   06/02/2012 at 10:46 pm

   • 😀 mai bine s-ar tine la curent bagandu-si degetele in priza.

    Sare'n Ochi

    06/02/2012 at 10:49 pm

  • @saren ochi
   subscriu

   intamplator

   06/02/2012 at 11:33 pm

 28. Eu unul spun doar „mea culpa”!
  Credeam ca nu mai este posibila scoaterea iepurelui din joben – dar acum cred ca T.B a facut o miscare impecaba. Spun asta dupa ce am vazut reactia la cald a lui Antonescu – infricosat pur si simplu, e ingrozit ca poate pierde tot. Iar Ponta a spus ceva de genul „ok, alegeri anticipate sau in noiembrie, noi mergem pe drumul nostru” asta inseamna ca nici el nu mai crede in posibilitatea anticipatelor.
  Ungureanu este un tip tanar si necompromis, bine vazut si in tara si afara, daca va putea sa se miste in voie eu cred ca va avea succes.

  Victor.vb2

  06/02/2012 at 10:45 pm

  • Victor,
   cu tot respectul, noi am anticipat aceasta numire acum un an si jumatae 😆

   Theophyle

   06/02/2012 at 10:48 pm

   • Nu va descoperisem, pe atunci citeam doar postarile din Contributors cred, mai ales cele de geopolitica – pe care a propos nu le intrerupeti! Si daca e loc ma abonez si eu la sectiunea specializata a blogului… 🙂

    Victor.vb2

    06/02/2012 at 10:56 pm

    • Se aranjaza si asta!

     Theophyle

     06/02/2012 at 11:22 pm

   • magister, ave! e posibil ca Ponta sa fi fost cadorisit cu vreun mesaj subliminal(?) fie de la amb.Gittenstein, ori direct de la Geoana (aflat intamplator la Washington)??? e anormal ca USA sa-si apere baza de la Deveselu?

    cinic

    07/02/2012 at 10:46 am

 29. In afara subiectului 🙂
  Cu nenea asta ce se face ? Trecut in rezerva cu pensie (ca oricum sint putini 😦 ) sau dat afara cu dezonoare si degradare ?

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11438830-consiliul-judecata-flotilei-71-propus-trecerea-rezerva-locotenentului-protestatar.htm

  Ștefan A.

  06/02/2012 at 10:48 pm

  • Eu i-as fi facut cunostinta cu o puscarie militara pentru minimum 5 ani 😦

   Theophyle

   06/02/2012 at 10:49 pm

 30. Buna seara,

  Ma bucura continutul comunicatului Politeia. Poate ii dati forma unui articol si il preia hotnews.
  @Stefan: nu toate realizarile guvernului Boc se datoreaza presiunii FMI; legea invatamantului, de exemplu.

  Ana

  06/02/2012 at 10:48 pm

 31. am citit un pic pe forum, comentarii la articole, poporul este indignat, amuzat de reactzia deplasatä, chiar turbatä a lui cCrin. multi spun cä väd in Ungureanu un excelent candidat la presidentzie, cä asta ar fii adevärata nebunie a repetentului, in timp ce Ungureanu invatä mersul
  lucrurilor, el laträ la lunä, e un caz special, hai sä ne fie „milä” de el,e prost.

  theo- nona

  06/02/2012 at 10:49 pm

 32. Deja au aparut comentariile „inteligente”, nu mai este Basescu, acum este Ungureanu noul Putin. La uslasi le-a cazut cum nu se poate mai rau. Cred ca deja il regreta pe Boc.

  Aha

  06/02/2012 at 10:51 pm

 33. Buna seara

  Revin cu o intrebare care nu-mi da pace 🙂
  Daca in comisiile in care opozitia are majoritate nu se intruneste cvorum la audierea ministrilor din cauza boicotului, poate sa treaca guvernul?

  Laur

  06/02/2012 at 10:51 pm

  • daca intervine nasul de cununie a lui ponta pe landa pesedei in 48 ore trece guvernu’ :)iar chuky va ramane gura casca in coafor .abia il asteapta conu patriciu pe antenescu la cotitura sa l trimita la prasit prin satele din delta 🙂

   zigzag

   06/02/2012 at 10:55 pm

  • Regulamentul sedintelor comune, art.72:

   „Fiecare candidat pentru funcţia de ministru, înscris în lista Guvernului, va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru.

   În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care îl vor prezenta candidatului pentru funcţia de prim-ministru”.

   Plenul e suveran, comisia e consultativa.

   Cetatean

   06/02/2012 at 11:12 pm

   • Merci mult. Cred ca nu am cautat cum trebuie. 🙂

    Laur

    06/02/2012 at 11:22 pm

 34. Din presa „Șeful spionilor vorbește fluent engleză, franceză și germană și, la nivel satisfăcător, maghiară”. E si asta unul din chiorii la care se referea Antonescu. Antenescu nu vorbeste nici una din limbile alea, el e carevasazica orb de ureche.

  Aha

  06/02/2012 at 10:58 pm

 35. fata ce primul comunicat asta parca e mai normal :)ps: nu doar chuky ar trebui sa se teama de posibilitatea unei rivalitati cu MRU sau Aurescu.si NR si dl Neamtu ar trebui sa aiba in vedere „concurenta”.

  zigzag

  06/02/2012 at 11:00 pm

 36. Va anunt ca niste „colegi” de la PNL au incercat sa ne atace blogul. Problema a fost remediata.

  Theophyle

  06/02/2012 at 11:07 pm

  • „Colegi”.

   EuCuMine

   06/02/2012 at 11:08 pm

  • era de ashteptat Theophyle,lui Antonescu i-a picat si ultima pana din coada. 🙂
   Bine ca s-au rezolvat chitzcaiturile

   mircea

   06/02/2012 at 11:10 pm

  • Serios? nici la mine n-a mers!

   cedric

   06/02/2012 at 11:11 pm

  • Si eu care mi-am restartat toate alea prin casa… Nu voia sa se-ncarce Politeia, neam…

   Twisted

   06/02/2012 at 11:20 pm

  • Și eu am avut blogul blocat cam 20 de minute deși am un articol aproape inofensiv despre spioni.

 37. Vreo 10-15 minute nu am putut sa intru pe blog; am crezut intr-un atac banditesc 😛

  victor L

  06/02/2012 at 11:08 pm

 38. Deci am banuit bine 😉

  victor L

  06/02/2012 at 11:09 pm

  • Dap, am dat refresh si-am primit timeout de vreo doua ori.

   EuCuMine

   06/02/2012 at 11:10 pm

   • Si la mine a fost o pana.
    Credeam ca ma lasa rashnitza si am inchis-o.

    luminita

    06/02/2012 at 11:18 pm

 39. si eu am primit eroare 🙂 daca astia ataca un blog unde ne scriem niste pareri …ce dreq ar face cu ratatul de chuky presedinte? :))

  zigzag

  06/02/2012 at 11:13 pm

 40. eu nu inteleg dece in postarea NR, vorbind despre problemele cu care are sä se confrunte ungureanu,numai cu cei din PDL si UDMR, gresit, el se v-a confrunta cu totzi interlopi,pischerii si
  sarlatanii si din UNPR si USL:
  un premier trebuie sä fie exigent cu totzi, si eu cred cä el poate, chiar dacä crin si ponta,
  se vor tävälii pe toate canalele tv.

  theo- nona

  06/02/2012 at 11:14 pm

 41. Ca fapt divers, DDoS-ul e o manevra de ‘script kiddies’ (v. urbandictionary) cel mult proaspat post-puberi. Acesta fiind nivelul intelectual al aderentilor PNL, comentariile sunt de prisos.

  EuCuMine

  06/02/2012 at 11:15 pm

 42. Incearca sa ne dea jos – am plecat cu blogul in Texas 😆

  http://www.ip-adress.com/ip_tracer/www.theophylepoliteia.wordpress.com

  Theophyle

  06/02/2012 at 11:16 pm

  • protejeaza si baza de date cu adresele de email si ip urile noastre ! 🙂 ca ne ataca chuky pe strada apoi :))

   zigzag

   06/02/2012 at 11:19 pm

   • Zigzag – le-am trimis in america le pazeste Chuck Norris in Texas

    Theophyle

    06/02/2012 at 11:21 pm

   • Grozav, acum trebuie sa ma uit cu grija, cand merg pe strada, daca nu cumva e Ochi-De-Crap (cu un levier de schimbat cauciucuri in mana) prin preajma mea.

    EuCuMine

    06/02/2012 at 11:22 pm

  • Se pare ca au trupe de soc puternice. Ati vazut ce a patit si Bleen acum o luna.

   ribelalu

   06/02/2012 at 11:29 pm

   • ce s-a intamplat?

    Theophyle

    06/02/2012 at 11:32 pm

 43. si la copac, umblä.

  theo- nona

  06/02/2012 at 11:16 pm

  • Si la Nora sunt probleme.
   Ce banditzi!

   luminita

   06/02/2012 at 11:21 pm

 44. Pai, pentru astia trebuie ACTA 😉

  victor L

  06/02/2012 at 11:19 pm

 45. Banciu iar e „criminal” :))
  Cica Iliescu a domnit mai mult decat Napoleon Bonaparte.

  ribelalu

  06/02/2012 at 11:19 pm

  • E mortal nenea asta!

   Twisted

   06/02/2012 at 11:21 pm

 46. Un articol frumos. Felicitari.

  Alexa

  06/02/2012 at 11:22 pm

 47. te pomenesti ca in curind vom afla ca porumbacu chiar a existat?
  🙂

  skorpion

  06/02/2012 at 11:23 pm

  • Doamne Ajuta! 🙂 sa vedem tot stolul de porumbaci 🙂

   zigzag

   06/02/2012 at 11:25 pm

 48. Apropo de atac, nu mi-au aparut comentariile nici pe hotnews, nici pe voxpublica si nici pe adevarul si evz. Sau sunt banata ca sunt incomoda cu ce scriu.

  Alexa

  06/02/2012 at 11:24 pm

  • Cum naiba sa te banez pe tine – esti pe blogrollul meu! Ce comentarii iti lipsesc?

   Theophyle

   06/02/2012 at 11:27 pm

   • Nu tu Theo. M-am exprimat gresit, cred. Venise vorba despre atacul blogului tau si mi-am spus si eu pasul. 🙂 Scuze pentru neintelegere.

    Alexa

    07/02/2012 at 9:37 am

 49. romania tv
  Vass adjuncta sgg,
  Igas,Ialomitianu,Ariton pleaca
  Funeriu,Boagiu,Udrea(? nota mea) raman

  mircea

  06/02/2012 at 11:37 pm

 50. dar felix, nu poate prinde aripi?

  ce cautä securistul cu condicutzä in parlament?

  theo- nona

  06/02/2012 at 11:42 pm

 51. Bine zis Cetatean,

  Eu fiind mai cartitor de firea mea cred ca ,nefiind un necrolog(ca sa spunem numai cele bune), ar trebui sa subliniem si o anumita indecizie in actiuni, inconstanta in lupta anticoruptie. Nesiguranta in obiective care s-a transmis in exterior, adaugand deasemenea o politica de cadre deficitara uneori.In rest complet de acord.

  eugeni

  06/02/2012 at 11:46 pm

  • eugeni, ai mare dreptate. Am vrut sa scriu si despre asta, insa am sintetizat totul intr-o fraza. As fi lungit comunicatul. In plus, despre coruptie si Justitie ma voi exprima mai mult in ultimele episoade ale serialului.

   Cetatean

   07/02/2012 at 12:04 am

 52. buna seara
  asta cu atacul e tare;
  acuma sa va spun o pocveste: m-am uitat cam 90 minute la 3 posturi: a3;realitatea si rtv
  a3 si realitatea sunt ca in bancul cu detinutele sovietice:isi schimba chilotii intre ei;unu zice o chestie ,ceilalti o amplifica
  la rtv,cind m-am uitat eu era si unul de la ” putere” steriu(personal l-am cunoscut msi imi place+face politica fiindca simte ca este de datoria lui);in jurul lui unul cu nbarba(cred ca era moderator) iar pe scaune unul de la psd,cor;lateanu,madam dragotescu si pielea ” mica” ;asa linsaj n-am vazut;dar cea mai tare perla a scos-o corlateanu: astia vor alegeri,vor guvern dar corlateanu as pus clar ca ei nu au terminat de facut programul de guvernare;
  intrebare: de ce vor schimbarea guvernului cind ei nu au program?
  alta madam cimpeanu ,apara foarte infocata ,ca e moral si etic sa intri in parlament de pe locul 3,4 samd
  niciunul din ” moderatori” nu-i intrerupeau
  cind vorbea steriu ,nu-l lasau 30 sec
  concluzia mea: daca esti in stare sa te uiti seara de seara la astia inseamna ca esti timpit-scuze ,dar asta cred eu
  @a,cred spunea ca se uita in medie cam 200 mii la elex3 fac vreo 600 mii;nu mi se pare normal ca 600 mii de timpiti sa faca legea in romania
  propunere:tot e politeia vector de opinie: as zice ca e momentul de iesit in strada,sa fie auzita si vocea celor multi;
  nu se poate ca o minoritate sa dicteze;cred ca daca apar 100 in prima zi se va multiplica;

  intamplator

  06/02/2012 at 11:47 pm

  • Salut intamplator 🙂
   mare curaj ai. Te asigur ca intr-o luna se vor schimba radical niste lucruri. Cineva si-a scos manusile!

   Theophyle

   06/02/2012 at 11:50 pm

   • Sa dea Dumnezeu! Sper ca si de data asta sa prevezi bine.

    cedric

    07/02/2012 at 12:00 am

    • Cedric , da cred ca lucrurile se vor schimba. Acum problema a devenit interna. Sa speram ca bevebistii nu vor face mai multe probleme decat sunt deja.

     Theophyle

     07/02/2012 at 12:02 am

 53. seara buna, subscriu in totalitate.felicitari C

  mar

  06/02/2012 at 11:57 pm

 54. noapte bunä.
  säracul , el precis nu doarme………….nu vä e milä.

  theo- nona

  07/02/2012 at 12:02 am

  • Noapte buna Theo 🙂
   Nu te supara pe @huniad – e tanar 😆

   Theophyle

   07/02/2012 at 12:04 am

 55. Reformistilor 🙂
  Au cazut de acord pe fotoli .

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11439636-cum-arata-guvernul-ungureanu-varianta-pdl-udmr-unpr.htm

  Pentru a da un exemplu viu a efectivei reforme , schimbarii cu 180 de grade a politicii PDL si a coalitiei , doamna Udrea e posibil sa ramane in functie . 😆

  Ștefan A.

  07/02/2012 at 12:04 am

  • mai vedem stefan, mai vedem 🙂

   Theophyle

   07/02/2012 at 12:10 am

   • sti cine a spus asta 🙂

    We shall defend our island, whatever the cost may be, we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.

    Theophyle

    07/02/2012 at 12:13 am

    • Churchill, cred eu.

     Twisted

     07/02/2012 at 12:19 am

    • Un vechi maestru domn . Foarte englez . Si foarte bun orator . 🙂

     Ștefan A.

     07/02/2012 at 12:19 am

     • 😆 Da!

      Theophyle

      07/02/2012 at 12:22 am

 56. tonta&co pot sa stea si in cap, oamenii au inceput sa-i citeasca

  mar

  07/02/2012 at 12:08 am

  • @mar,
   esti convinsa de asta?
   m-as bucura, dar f. multi sint atit de inraiti de nu iti dai seama,

   citoyen,
   felicitari pentru comunicat: concis si f. clar

   skorpion

   07/02/2012 at 12:10 am

   • din pacate ai dreptate skorpioane, :(…am unu la mine-n casa , venit la munca aici sa-si achite datoriile la banca in Ro si ii merge laptopul zi si noapte pe irealitatea si haznaua3 …am incercat sa povestim un pic , dar tipu-i spalat pe creier. Nu-l inchide nici noaptea 🙂

    Vali Nisipeanu

    07/02/2012 at 1:18 am

 57. stefan,
  pastreaza-ti un dram de incredere,
  pai, noi de aici sintem mai optimisti decit tine acolo??
  pai, se poate?

  n.b.

  skorpion

  07/02/2012 at 12:12 am

 58. Am citit varianta de guvern. Nu se spune cine e in vizor pentru fianante, economie, munca. De fapt nici de restul nu se spune cu cine ii schimba, doar cei care raman.
  Nu stiu cat de credibile sunt sursele.

  cedric

  07/02/2012 at 12:12 am

  • inca nu. Maine dupa masa vor fi niste liste mai credibile 🙂

   Theophyle

   07/02/2012 at 12:14 am

 59. well,noapte buna all 🙂
  daca ma trezesc maine cu blonda sub pilota/plapuma atunci nu ma mai dau jos din pat toata ziua 😆

  mircea

  07/02/2012 at 12:16 am

 60. titlul in Der Spiegel, nu cred ca trebuie sa vi-l traduc
  Spion soll Regierungschef werden
  🙂

  http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,813697,00.html

  skorpion

  07/02/2012 at 12:16 am

  • adica spionu` a venit c-o naframa in varf de batz.Cand briza o bate pe dreapta naframa e alba,cand briza bate pe stanga naframa e neagra cu semnul piratzilor 😆

   mircea

   07/02/2012 at 12:20 am

 61. Buna seara.

  Excelenta pozitia comunitatii! Felicitari @cetatean!

  ucenic

  07/02/2012 at 12:19 am

 62. asta este ce au trimis talharii moguli,s-au gusata

  el nu este spion, a fost directorul unei institutzii.

  cred cä ar trebuii lämuritä situatzia, este fäcutä intentzionat

  theo- nona

  07/02/2012 at 12:19 am

  • Prosti,
   si Bush Sr. nu a fost seful CIA 😆

   Theophyle

   07/02/2012 at 12:21 am

 63. http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-16905151

  Ceva e putred in Danemarca . 🙂

  Ștefan A.

  07/02/2012 at 12:22 am

  • Nimic putred prietene – absolut nimic – Si in UK au fost cel putin 2 cazuri asemanatoare, numai ca acolo publicul nu a stiut! 😆

   Theophyle

   07/02/2012 at 12:25 am

 64. informatzia a fost special datä aiurea, altfel spunea, cä e prof. istorie,diplomat,etc.
  cand spui spion, este o jignire, omul are o pregätire. au fäcut securistii lui felix special asta.
  dar nu trebuie inghitzitä.

  probabil cä repetentul , este sustzinut de escrocii secu din grivco, au trimes de multe
  ori articole mincinoase, presei sträine.

  theo- nona

  07/02/2012 at 12:29 am

  • E o prostie crunta. Si un cititor inteligent stie ca intr-o tara democratica seful Serviciilor de orice fel este o numire civila si nu a unui Spion. Pana la urma si Bundesnachrichtendienst are un sef civil il cheama – Ernst Uhrlau

   Theophyle

   07/02/2012 at 12:34 am

 65. Teophyle,

  Iar o zi inflacarata. Am impresia ca mai urmeaza altele la fel de inflacarate.
  O impresie in urma zilei de astazi: PNL este terminat. MRU este noul presedinte (speach impecabil, parerea mea). Ponta este presedintele PSD si isi va intari poszitia. PDL dumnezeu stie….
  Nu pot sa imi imiaginez o confruntare Antonescu – MRU fara sa rad 🙂

  Daca nu ma insel MRU s-a autosuspendat din PNL. Ce se intampla daca omu zice: „gata cu suspendarea?” :). Eu sunt PNL-ist.

  eugeni

  07/02/2012 at 12:33 am

  • Crede-ma ca nu se va intampla. Citeste maine articolul meu de dupa amiaza 😆

   Theophyle

   07/02/2012 at 12:36 am

   • Teophyle, am glumit, sunt sigur ca nu se va intampla.:)

    eugeni

    07/02/2012 at 12:41 am

 66. Buna dimineata. Subscriu si eu la comunicatul Politeia.
  PS, am citit pe Hotnews ca madam Udrea e subiect de scandal in interiorul PDL. Eu sper ca MRU sa nu o accepte chiar daca partidul in prostia lui o nominalizeaza ptr vreo functie.

  clemycali

  07/02/2012 at 12:36 am

  • Buna clemy,
   sper ca pozitia doamnei a fost negociata cum trebuie inainte de numirea lui Ungureanu.

   Theophyle

   07/02/2012 at 12:37 am

 67. salut! si eu ma bazez tot pe asta, pe refuzul lui MRU. Insa nu cred ca partidul o va accepta.

  Problema nu e ca partidul a realizat ca ii dauneaza. Alta e problema: Frunzaverde si altii vor banii de la Ministrerul Dezvoltarii sa fie dati in teritoriu ca pomeni electorale „investitii”. Boc a zis nu, Udrea a dus banii unde a avut ea chef.

  Sa vedem cum zice MRU.

  Cetatean

  07/02/2012 at 12:39 am

  • MRU – nu trebuie sa greseasca!

   Theophyle

   07/02/2012 at 12:41 am

   • si eu cred la fel. Pina la urma, a plecat Boc, nu vad ce o recomanda pe Udrea sa supravietuiasca?!

    Cetatean

    07/02/2012 at 12:42 am

    • Fara grija ea va supravietui – nu in runda asta!

     Theophyle

     07/02/2012 at 12:44 am

     • BVB cu fusta. Sa suravietuiasca linistit in fieful lui Frunzaverde, sa candideze la el in colegiu sanatoasa.

      Cetatean

      07/02/2012 at 12:46 am

      • C,
       eu inteleg inceputul unui meci serios. Daca ar fi ca eu sa-l incep as fi facut exact ceea ce a facut Basescu. The name of the game este destructurare pana la alegeri. Asta este primul pas.

       Theophyle

       07/02/2012 at 12:49 am

      • Lasa ca poate sa fie si trimisa la munca de jos ca oricum organizatia Bucuresti e vraiste.

       clemycali

       07/02/2012 at 12:50 am

       • da clemy, mai da cu mopul, face sarmale. Invata engleza sau franceza sa vorbeasca si ea ca un om.

        Theophyle

        07/02/2012 at 12:52 am

 68. noapte buna, va las! 🙂

  Cetatean

  07/02/2012 at 12:49 am

  • noapte buna si somn usor 🙂

   Theophyle

   07/02/2012 at 12:50 am

 69. Interesant, la BBC (link dat de stefan A), liderul opozitiei de stanga, USL, este numai Ponta. De CA nu se pomeneste nimic

  eugeni

  07/02/2012 at 12:49 am

  • 🙂 el e publicat de „vocea Poporului” la chinezi!

   Theophyle

   07/02/2012 at 12:51 am

   • Si de agentia Novosti si Pravda. 🙂

    clemycali

    07/02/2012 at 1:05 am

    • Da 🙂 Saracii Bratieni!

     Theophyle

     07/02/2012 at 1:07 am

 70. Emil

  07/02/2012 at 1:38 am

  • Multumesc 🙂

   Theophyle

   07/02/2012 at 1:39 am

 71. Buna dimineata la toata lumea 🙂
  Postare noua.

  Theophyle

  07/02/2012 at 2:45 am


Comentariile sunt închise.