Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O revoltă diluată – Varza de Bruxelles şi ciolanul mioritic

Cu acest articol voi termina seria celor trei articole pe care le-am propus cititorului, dupa ce am invatat tot ce se putea invata intr-o saptamana in Piata Universitatii din Bucuresti. Marea problema pe care am identificat-o in discutiile pe care le-a avut @huniad cu 50-60 de oameni diferiti in Piata Universitatii este adanca prapastie dintre cei care cauta “pestii” si cei care doresc numai “undite” pantru a pescui acesti pesti.

“Grupul revolutionarilor” incearca sa prezerve o situatie pe care majoritatea populatiei o vade ca o nedreptate, prezenta lor acolo este insa o alianta circumstantiala intre nemultumiti. “Grupul pensionarilor”, in majoritatea lor, protesteaza impotriva unor reforme neintelese (cea din sanatate) si impotriva faptului ca pensiile nu au fost indexate asa cum “scrie in lege”. “Grupul studentilor” este probabil cel mai eterogen, desi am crezut la inceput ca acolo vom gasi cea mai mare omogenitate de pareri.  Majoritatea se plang de burse si spagile platite la camine, altii se plang de curicula si de profesori – majoritatea urasc sincer guvenul, care pentru ei este raul absolut. Ei nu au cunoscut ca maturi guvernarea Nastase, deci ceea ce isi amintesc sunt zilele mai bune cand “economia duduia” si caderea economica inceputa in 2009. Au fost si cei care ne-au amintit toate promisiunile neindeplinite ale guvernarii actuale si cam cine conform parerilor lor este vinovatul acestor promisiuni neindeplinite.

Majoritatea oamenilor cu care am discutat considera Uniunea Europeana (UE) ca un factor al problemelor economice din Romania si nu ca o posibila rezolvare. Scepticismul fata de UE este poate echilibrat de faptul ca astazi exista o posibilitate reala de emigrare pentru cei tineri, bineinteles aproape nerelevanta la ceilalti. Faptul ca UE nu a reusit sa ne “rezolve” problemele coruptiei si nu a ajutat la reformele necesare nu promoveaza de loc statutul acestei Uniuni, considerata de majoritatea lor ca impotenta (daca nu l-au dat afara pe Severin “de la ei” cum naiba ne pot ajuta pe noi impotriva coruptiei).

Trebuie sa mentionez ca una dintre cele mai interesante discutii a fost cea a lui @huniad cu un student (destept!) de la ASE. Respectivul a explicat ca liberalizarea pietii, asa cum au vazut-o demnitarii UE, a fost de fapt un simulacru care a creat mai multi intermediari si a scumpit produsele fara a crea o concurenta reala. Sub aceasta “plapuma” (termenul lui) s-au facut aranjamente in care smecherii europeni s-au inteles cu smecherii locali pentru a scoate din joc micii producatori si a sili de facto producatorii care totusi au rezistat sa-si comercializeze produsele eliminand orice potential de negociere. Alt student a mentionat ca deliberat s-a creat acel “credit cu buletinul” pentru a stimula consumul si a mari piata, pentru ca ea sa cada ca o „para malaiata” in gura producatorilor occidentali si in acest proces sa satisfaca si bancherii care si-au tras dobanzile aferente in acest proces de marire artificiala a pietei.

Nu am crezut niciodata ca dupa numai cinci ani de la aderare, cand toata lumea astepta cu nerabdare aceasta aderare, care trebuia sa ne transforme viata intr-una mai buna,  vom ajunge la situatia cand UE este privita asa cum s-au exprimat acesti oameni tineri  si talentati. Ne-am amintit cu amaraciune de “ceasul aderarii” din aceeasi piata a protestelor instalat pe data de 18 iunie 2004,  cand aderarea a fost confirmata la Bruxelles si a cronometrat pana in ziua de 31 decembrie 2006. Cand la ora 12 noaptea, de revelion, dl Basescu a baut sampanie din sticla in Piata Revolutiei.   Nostalgia clipelor trecute si a neimplinirilor unui popor.

Sa-i blamam  pe ei? Poate o merita! Vinovatia este insa majoritar a noastra. Toti cei care si-au vandut voturile pentru un kilo de zahar si unul de ulei si a celor care au preferat sa iasa la schi pe Valea Prahovei in ziua de alegeri sau a hotarat ca nu au pentru cine.

Cateva intrebari ale noastre si cateva raspunsuri pe care credem noi ca le-am primit.

1. Intrebare: Protestul este autentic, justificabil si necesar? Raspunsul:  clar da! Indiferent de manipularile si incercarile de deturnare politicianiste, nucleul nemultumirilor este justificabil si necesar.
2. Intrebare:   Este acest protest legat de ceea ce se intampa in alte tari Europene, in care  populatia s-a revoltat impotriva masurilor de austeritate? Raspunsul: Probabil ca nu se reflecta clar in mentalul majoritatii protestatarilor; exista insa posible legaturi circumstantiale, avand in vedere numitorul comun al problemelor economice generate de criza economica.
3. Intrebare: Pot fi satisfacute din punct de vedere economic, acum, revendicarile financiare ale revoltatilor?  Raspuns: In nici un caz de nici un guvern si de nici un Presedinte. Romania este captiva din punct de vedere economic de greselile tuturor celor care au guvernat pana acum. Romania este legata de ceea ce se va intampla economic in Europa si in intreaga lume si este dependenta de ineficienta, clientelismul si CORUPTIA clasei sale politice in prezent si in viitorul apropiat – aproape sigur in viitoarele doua  cicluri electorale.
4. Intrebare: Exista o posibilitate ca aceste proteste sa conduca la o schimbare a atitudinii populatiei fata de clasa politica existenta in Romania, fata de participarea la alegeri sau la contributia activa a cetateanului in treburile cetatii? Este acesta sfarsitul politicii clientelare, corupte si  incompetente? Raspunsul: este de aceasta data “churchillian”: “Acesta nu este sfârşitul; nu este nici măcar începutul sfârşitului; dar este, cu siguranţă, sfârşitul începutului”.

Am sa-mi inchei articolul cu un citat dintr-un editorial scris de un jurnalist pe care il apreciez foarte mult. Cred in ceea ce a scris acest domn si cred ca lucurile trebuie citite de majoritatea celor care nu-si baga capul in nisipurile miscatoare in care ne aflam:

Vorbeam de „o nouă clasă politică” şi de faptul că sistemul nu poate fi schimbat peste noapte.

Un om ar fi putut încuraja crearea unei astfel de clase politice – căci el chiar a avut timp ca, pe baza unor principii deja existente, să traseze nişte coordonate şi să tragă sforile atât de dragi lui (e jucător, nu? ) pentru a facilita accesul la decizie unui alt tip de oameni.

N-a făcut-o, şi aşa ne-am trezit cu o cohortă de politicieni de mare viziune şi anvergură – noi, toţi tineri şi noi şi de mare viziune şi anvergură: Roberta Anastase şef de Parlament, Elena Udrea şefă peste 3 ministere grele, Emil Boc şef peste un partid mamut, Mioara Mantale un excepţional diplomat – consul, din prima, la „Inalta Poartă”, că nu putea începe din Togo.

Acest om este Traian Băsescu. Indiferent dacă a fost bine sau rău intenţionat, a făcut tot posibilul ca el, cel care a câştigat alegerile cu un discurs antipoliticieni, să nu mai poată veni astăzi să ne mai spună măcar două vorbe despre această clasă politică. Abia ăsta este eşecul lui cel mare. (SURSA)

Nu as incerca sa public acest articol in nici o publicatie academica, pentru simplul fapt ca acest articol nu contine elementele care sa-l transforme intr-o certitudine stiintifica. Este pana la urma un demers civic facut de niste oameni care au dorit sa inteleaga niste fapte, impartasit publicistic altor oameni, care pot sa accepte sau sa nu acepte opiniile noastre.

P.S. La ora cand termin acest articol am primit informatia ca Ministrul Baconschi a fost  revocat din funcţie pentru afirmaţiile făcute la adresa protestatarilor. Ineptiile dlui Boc si ale guvernului lui continua. Ministrii sunt revocati pentru ceea ce spun si nu pentru ceea ce NU FAC!

Datele din graficele publicate le puteti gasi in Eurobarometer – „Declinul încrederii în UE și al Euro-optimismului. România 2004-2005 O lectura interesanta care ne arata unde am fost si unde ne aflam astazi.

192 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Salut, din nou ! 🙂
    In lagatura cu aderarea la UE, problemele deriva din felul in care s-a semnat tratatul de aderare de partea romana.
    In mare graba si in genunchi, fara nici un fel de analiza/conditionari/negociere.
    Acum suportam consecintele (de ex. costuri imense, care puteau fi evitate).
    In legatura cu demiterea lui Baconschi, exprimarea lui publica (pe blog) mi se pare lipsita tocmai de …diplomatie.
    Si-a facut-o cu mana lui intr-un moment prost ales, cand cineva cu niste cartofi fierbinti in mana cauta un tzap ispasitor.
    Capul lui Motoc.
    Sau acarul Paun.
    Sau victima colaterala…

    Tzepelica

    23/01/2012 at 4:40 pm

  2. mare greseala sa li se dea satisfactie celor care au dat cu bolovani in jandarmi!

    Sare'n Ochi

    23/01/2012 at 4:42 pm

  3. In ce priveste liberalizarea pietei, studentul chiar are dreptate.
    Un simulacru care a avantajat atat „baietii destepti” din UE cat si pe cei bastinasi, in detrimentul productiei autohtone si al scaderii preturilor.

    Tzepelica

    23/01/2012 at 4:44 pm

  4. Salut 🙂
    Din nefericire in guvern sunt transferate jocurile de partid. Cineva trebuia „pedepsit” – afost pedepsit cel care avea cea mai subtire sustinere politica. Cine nu va pleca si va trage tot guvernul dupa ia inclusiv pe Basescu, doarme linistita. Credeti-ma ca stiu ce spu si nu sunt ancorat in antipatii ci in ceea ce spune omul de pe strada!

    Theophyle

    23/01/2012 at 4:45 pm

    • Unii chiar dorm cu poza ei sub perna. 😆 😆

      Tzepelica

      23/01/2012 at 4:47 pm

    • Salut Theophyle. Asa este. Si eu nu stiu cum poate fi facut Basescu sa inteleaga sa se descotoroseasca de doamna in cauza.

      clemycali

      23/01/2012 at 4:48 pm

      • Nu poate fi facut sa inteleaga. Are doua slabiciuni pt care a gresit la greu: EUdrea si Eba. Cred ca nu se poate face nimic. Trebuie luate la pachet cu TBasescu . El e camila iar ele cocoasele.

        Un tanar de stanga

        23/01/2012 at 4:52 pm

        • Pacat. Aveam impresia ca Basescu este totusi un om politic si intelege anumite lucruri.

          clemycali

          23/01/2012 at 4:55 pm

          • Clemy
            El intelege foarte multe lucruri mult mai multe decit un om obisnuit. Totusi ca oricine are orbiri. Cu timpul probabil imi vei da dreptate

            Un tanar de stanga

            23/01/2012 at 5:02 pm

            • TDS sunt ocupatii (ca sa nu zic meserii) cand nu ai voie sa ai nici slabiciuni si nici sa fi orb. Omul are si meseria si ocupatia actuala.

              Theophyle

              23/01/2012 at 5:06 pm

              • E om Theophyle. E bine ca are defectele astea, pt ca daca nu le avea pe astea avea altele
                Sigur si tu il vei intelege,sau macar accepta , dar si tu esti prea tanar inca 🙂
                (Am incercat la 15 ani sa il citesc pe Anatole France. Mama mi-a zis sa il citesc la 40 ani . M-am revoltat 🙂 spunind ca pot sa citesc, ca inteleg textul . Avea dreptate mama. l-am inteles cit de cit la 50

                Un tanar de stanga

                23/01/2012 at 5:16 pm

        • 🙂
          El e camila iar ele cocoasele.
          😛

          skorpion

          23/01/2012 at 9:41 pm

      • Iubirea e un lucru foarte mare. 🙂
        Si mai e si oarba. 😦

        Tzepelica

        23/01/2012 at 4:54 pm

      • Salut Clemy,
        Probabil ca nu va avea incotro.

        Theophyle

        23/01/2012 at 5:07 pm

  5. 1 – protestul nu este autentic (ce inseamna autentic in acest caz?); justificabil si necesar, poate.
    2- oarecum legat de situatia din Grecia: sa ni se dea, dar sa nu ni se ceara sa transpiram muncind; si de cel din Anglia: sa distrugem/vandalizam de dragul de a imita;
    3- de acord;
    4 – ma indoiesc si eu ca va produce mari schimbari in mentalul votantului roman; singura posibilitate care se intrezareste ar fi ca portocalii sa nu mai fie votati si sa ne alegem cu uaminii lui Tonta si Cretinel; ar fi o realizare.

    victor L

    23/01/2012 at 4:51 pm

    • Salut Victor 🙂
      Autentic inseamna ca cel putin 50% din cei care ajung acolo o fac liberi si nesiliti de nimeni, adica vad necesitatea de a iesi in strada si a protesta. Si asta chiar este adevarul.

      Theophyle

      23/01/2012 at 5:04 pm

      • Theophyle,
        multumesc de raspuns, dar nu sint multumit cu cel putin 50%; si imi permit sa ma indoiesc ca cineva a sondat si cintarit pentru cei 50%. Sint pareri.
        In plus, nimeni nu cred ca a fost obligat sa iasa in strada; deci toti s-au dus liberi si nesiliti. Cu tot felul de doleante, si stipendiati sau nu.
        NB,
        de fapt, eu ma indoiam de cuvintul autenticitate pentru proteste. Nu contestam necesitatea si eventuala justificare; in fond, intr-o tara libera poti sa ceri legiferarea marijuanei sau orice altceva fara obligatia de a obtine.

        victor L

        23/01/2012 at 5:42 pm

  6. Salut !e timpul daca tot l a dat afara pe Baconschi sa puna un profesionist: DL Aurescu.

    zigzag

    23/01/2012 at 4:52 pm

    • D`acord, nu se compara cu gargaristul generalului Izmana (Diaconescu).

      Tzepelica

      23/01/2012 at 4:55 pm

      • aiurea
        in 3 luni e compromis si el;
        cazul arafat e emblemantic

        intamplator

        23/01/2012 at 4:59 pm

    • La Bogdan Aurscu ma gandeam si eu,nu stiu cat e de bun dar are imagine publica foarte buna.Probabil ca trebuie un echilibru si in guvern cu unpr=CDiaconescu

      mircea

      23/01/2012 at 4:57 pm

  7. @tzepelica&studentul de la ase
    pai da ,au ” distrus” producatorii autohtoni; prima victima: conu patriciu cu micro-urile lui;
    ce bine ar fi dus-a daca nu era alde carrefour,megaimage…
    cit despre credit cu buletinul;nu era ala aparea alt caritas sau fni;lacomia nu are limite ca si prostia
    era mai bine sa stam separat de eu,asa ca norvegienii sau elvetienii-sa nu ne ia astia ” bogatia tarisoarei”
    era mai bine sa avem regia de apa a primariei-care pierdea 40 pct din apa potabila pe retea-decit veolia,care a ajuns la 25 pct pierderi in 5 ani,si ai naibii schimba pe rupte conductele ba si repara tevile cind se sparg
    capitalistii astia din eu ne pun la munca,ba te mai si urmaresc cu gps cind iti da masina,de nu mai poti si tu sa faci ” un ban coinstit” cu masina de serviciu;
    ce bine era cu ” dorel”

    intamplator

    23/01/2012 at 4:57 pm

    • Amice, n-ai inteles.
      1. Era vorba de producatorii autohtoni (Patriciu e altceva).
      2. N-a zis nimeni ca era mai bine daca stateam departe de EU, dinpotriva.
      Am zis doar ca am semnat tratatul de aderare in conditii injositoare, fara negocieri.
      Poti sa-ti dau „n” exemple din domeniul meu (norme de poluare, de ex.), care implica investitii de zeci de md. de Euro.
      3. Cat priveste utilitatile (apa, energie electrica) pot sa-ti spun in cunostinta de cauza ca firmele straine doar au preluat profitul, fara investitii.
      Intreaba gazda de cate ori n-a avut curent (ENEL).

      Tzepelica

      23/01/2012 at 5:06 pm

  8. Salut 🙂
    La „negocierea” intrarii in UE o parte din industria locala a fost sacrificata pentru nu stiu ce „norme” si „cote” europene. Am inteles ca asta e cazul industriei zaharului, din care a ramas functionala doar o mica parte, si nu pentru ca ar fi iesit din joc in urma unei concurente oneste. Cine stie mai mult sa detaleze.
    Halal mod de a „negocia”. Halal „uniune”. N-am auzit ca, de exemplu, vreunui stat dijn SUA sa i se impuna „norme” si „cote de productie”. Nu as fi intrat intr-o asemenea „uniune”.

    Diana

    23/01/2012 at 5:05 pm

    • „sa detalieze”. Scuzati.

      Diana

      23/01/2012 at 5:06 pm

    • Vanzarea fortata a industriei zaharului era in plin avant in anii 93-94. Fabricile mari de zahar au fost automatizate si apoi „privatizate strategic” Am avut pe atunci o colaborare cu firma care a facut automatizarea. Pot sa le dau coordonatele, si s-ar putea sa aveti oarece surprize.

      ela

      23/01/2012 at 5:11 pm

      • @ela- nu are rost sa mai dezgropati ” scheletii” ;baietii au luat fabricile de zahar si apoi le-au vindut pe bani frumosi la agrana&co care le-au luat pentru cote

        intamplator

        23/01/2012 at 5:16 pm

      • Nu de vanzari vorbesc, ci de limitarea productiei la o „cota”.

        Diana

        23/01/2012 at 5:18 pm

    • In cazul asta, limitarea productiei de sfecla de zahar la valori convenabile altor producatori din UE.

      Tzepelica

      23/01/2012 at 5:15 pm

      • @tzepelica: mai sapati si veti vedea ce bani s-au facut cu ” plimbarea” zaharului pe hirtie prin moldova;ajunsese moldova sa exporte in romania intr-un an productia cumulata pe vreo 10 ani

        intamplator

        23/01/2012 at 5:18 pm

    • cel putin din cate cunosc eu problema cu zaharul tine de interdictia de cultivare a hibrizilor la sfecla (sfecla aia mare cat capul care se cultiva pe vremuri si care era modificata genetic).
      in conditiile in care o fabrica de zahar toca in jur de 4500 tone de sfecla pe zi, pur si simplu au ramas fara materie prima suficienta si ieftina (hibrizii aveau un randament de 3-4 ori mai mare la hectar)

      zaPaco

      23/01/2012 at 5:34 pm

    • Salut ela 🙂
      Exact asta am scris si noi!

      Theophyle

      23/01/2012 at 5:09 pm

      • voiam sa va sustin 🙂

        ela

        23/01/2012 at 5:12 pm

        • Multumirile mele sunt asigurate intotdeauna pentru tine 🙂

          Theophyle

          23/01/2012 at 5:18 pm

      • ela

        23/01/2012 at 5:15 pm

    • vad o chestie cu legea cojocaru..ce e asta?

      intamplator

      23/01/2012 at 5:24 pm

      • Legea lui Cojocaru e aceea de la care a plecat DDDSenzationescu in construirea partidului PPDD, confiscandu-i ideea unui ramolit economist pe numele lui Cojocaru, care s-a chinuit sa explice vreo doi ani la OTV ca ar fi posibil sa primeasca fiecare roman- de la cel cu tzatza-n gura , pan` la cel cu barba sura- cate 20.000 de euro de la statul roman, asa, de sanchi, ca i se cuvin, stie dumnealui de ce, asa i-a reiesit lui din calcule, bre! 😯

        luminita

        23/01/2012 at 5:37 pm

        • @luminita/multumesc
          mare-i gradina lui Dumnezeu si multi nebuni in ea

          intamplator

          23/01/2012 at 5:54 pm

  9. EU&Romania
    nimeni nu a obligat Romania sa adere;
    se uita un lucru pe care EU l-a tot repetat:intri in EU,respecti regulile nu obligam pe nimeni sa adere
    cit despre negocierea tratatului corect: ai nostri au negociat in stil romanesc” oui,sau yes”
    caz real,mi l-a spus un negociator al EU : la unul din capitole ei au venit cu cerinte maximale(normal intr-o negociere) dupa citeva zile si-au dat seama ca ” negociatorii ” romani spuneau tot timpul ” oui” /negociatorii EU si-au revizuit cerintele in jos; nu mai spun ca dupa terminare,” oficialii” nostri au prezentat ca un mare succes ce au real;izat ei,inclusiv prevederi defavorabile romaniei;lumea i-a crezut

    intamplator

    23/01/2012 at 5:12 pm

    • Cred ca era sfarsitul lui 2004, campanie electorala.
      Bombo trebuia sa se impauneze cu semnarea tratatului de aderare.
      La asta s-a adaugat faptul ca la negocieri au fost trimisi, ca de obicei, numai „specialisti” (nepoti, fini etc., pe scurt clientela de partid).

      Tzepelica

      23/01/2012 at 5:18 pm

      • da, corect;
        negociere a durat totusi din 99 pina in 2004-5 ani;se rugau aia de la EU sa discute, ai nostri n-aveau timp, isi aranjau tot felul de ” shmenuri” ,nu-i interesa si ce este cel mai tragic nici macar nu voiau sa aderam;simtisera ca nu le va mai fi la fel de bine ca inainte;
        cazul mf e cel mai bun exemplu

        intamplator

        23/01/2012 at 5:23 pm

  10. Tinerii maniosi ! Excelent zis.
    Vor indiscutabil sa plece PDL siBasescu dar se tem ca USL luindu-le locul vor fi la fel de ticalosi daca nu mai mult decit atit.

    Exista o NouaRepublica la Cluj ? Acolo trebuie sa fie,.Miine vor sti exact ce trebuie facut si ce sloganuri sa adopte.
    Exista prieteni niste ORE, ZILE, SAPTAMINI ASTRALE. Daca NR nu isi da masura acum, nu iese din mediocritate.

    Un tanar de stanga

    23/01/2012 at 5:25 pm

  11. Vad in articol ca ar fi fost nevoie sa ajunga la decizie un altfel de oameni. Presupun ca nu are legatura cu altfel-ul lui Antenescu si se face referire la specialisti. Doar ca nu sint sigur ce exact inteleg romanii prin „specialist” si nu cred nici ca asta vor. Teoria e buna dar ne omoara practica. Sa luam pe Funeriu. Diplome in alte parti are, recunoscut ca specialist in domeniu cu grant-uri etc. Vine ca factor de decizie aici si aproape zilnic este incompetent si se cere imperios demisia (nu ma refer la ce se scrie pe blogul asta, evident, dar blogul este cam minoritar raportat la massmedia locala). A mai fost Croitoru. Si asta era specialist pina a ajuns la parlament unde l-au facut troaca de porci. Tot mereu se vehicula numele guvernatorului BNR, Isarescu, tot pe post de specialist. Asta pina cind a mentionat ca lumea sa-si ia gindul de la mariri de salarii din rezerva BNR. De atunci nu mai e specialist nici asta. Acum se pomeneste Aurescu. Sint convins ca odata intrat in guvern se duce naibii specializarea lui si devine brusc incompetent.
    In schimb avem specialistul doftor Oprescu, laudat nevoie mare. Mai este specialistul Iohannis, si asta zici ca e rupt din rai.

    Aha

    23/01/2012 at 5:31 pm

  12. Seara buna
    – Total de acord cu @ Tzepelica si modul cum RO a negociat aderarea la UE . Cind ai milioane de oameni fara apa si canalizare , nu tratezi sa ai bani de investitii aiurea in piscine , sali de sport , gradini in paduri si alte aiureli mioritice . Dar omul de la oras ajuns activist de partid , element de nadejde a partidului , vede altfel prioritatile si suporta presiunea enorma a partidului sa bifeze in caietul de sarcini o noua victorie exploatata electoral .
    – Aduc aminte ca tanti blonda e i-na-mo-vi-bi-la prin decret prezidential dar nepublicat . Adica strict verbal si „cureaua de transmisie” nu are curajul sa faca ceva de capul lui . 🙂
    Daca nu ma insel , domnul ministru debarcat e acelasi care la scandalul cu opozitia olandeza/finlandeza la intrarea in Shengen se scapa declarind ca ” ne vom opune intrarii Croatiei in UE ” . Deci , personal nici o lacrima ca nu se pierde un mare om politic . Lacrimi in schimb ca se mentin alti incapabili pe posturi si din pura lupta interna . Vechea garda care a asigurat atitea victorii (incepind cu functia de primar sef la Bucuresti a stiti voi cui ) are o putere tot mai mare . Democratic , a intrat si tanti blonda in grup sa nu zica lumea ca exista discriminare . 😆

    Ștefan A.

    23/01/2012 at 5:32 pm

  13. s-a cautat si s-a gasit cu drag: 🙂

    ela

    23/01/2012 at 5:34 pm

  14. Sara buna oameni buni, sara buna gazde primitoare,

    Am vrut sa citesc pe Dancu la hotnews. Acolo unde il intreaba cetitorii.
    Nu am putut sa trec de primul raspuns. „…….Ponta nu ar chema niciodata minerii, el a luat o bataie in Piata Universitatii.”

    Dancu, vad ca participa la creerea unei legende de luptator anti sistem a lui Ponta. Bleahh

    eugeni

    23/01/2012 at 5:47 pm

    • cred ca l-a batut ma-sa ca de ce sta atata afara…:)

      eugeni

      23/01/2012 at 5:49 pm

  15. Libia participa cu echipa de fotbal la Cupa Africii; are doua galerii acum 😛

    victor L

    23/01/2012 at 5:56 pm

  16. p-asta o stie cineva??
    pin la urma stiu oamenii aia de ce dau eur 2000 sa fie angajati ” la stat”

    Funcţionarii publici din administraţiile locale, care au încasat diverse sporuri şi acum trebuie să dea banii înapoi, ar putea fi printre primii beneficiari ai mişcărilor de protest.

    Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a cerut ieri, în şedinţa coaliţiei, o amnistie fiscală pentru cei care au fost obligaţi de Curtea de Conturi să restituie banii necuveniţi. Reprezentanţii maghiarilor au calculat că ar fi vorba despre aproape 300.000 de beneficiari ai măsurii

    intamplator

    23/01/2012 at 6:00 pm

    • bun…. dar mie imi da cineva banii inapoi din taxele pe care le platesc ? Amnistia fiscala e doar cind unii incaseaza necuvenit bani si dupa aia fac scandal , presiuni si scandeaza „javra ordinara” ?

      Un tanar de stanga

      23/01/2012 at 6:13 pm

      • @tds
        deh,” particularii e doar vaca de muls” ” ei suge singele poporului”
        daca e corecta stirea,cred ca se refera la sporurile alea gen” spor de stres la intoarcerea din concediu” ” spor de antena”( asta era la min transp,ca aveau antene gsm pe acoperis,si nu e banc
        oamneii le merita cu virf si indesat doar ” e greu sa nu faci nimic,nu stii niciodata cind ai terminat”

        intamplator

        23/01/2012 at 6:31 pm

  17. imi pare rau de acesti tineri, dar scoala vad ca nu ii invata nimic. probabil lucrurile vor merge intr-o directie mai buna (pentru toata lumea) cind va disparea din vocabularul unui student la economie principiile de baza ale bisnitei si gindirea speculativa simpla (a.. si confuziile dintre termeni economici).

    zippo

    23/01/2012 at 6:09 pm

  18. ” faimosii angajati romani” /trasaturi

    intamplator

    23/01/2012 at 6:09 pm

  19. Alegeri libere nu vor mai fi niciodata:
    „Adam se plictisea în Rai, asa ca Dumnezeu i-a spus:
    – Adame, a venit vremea sa-ti alegi o sotie.
    A doua zi vine Adam:
    – Doamne, mi-am ales-o pe Eva.
    Acestea au fost primele alegeri libere. „

    victor L

    23/01/2012 at 6:12 pm

    • Victore am nautati pentru tine 🙂
      In ezoterica biblca se vorbeste de o femeie creata de Dumnezeu inainte de Eva o chemau Lilit. Nu a vrut sa se supuna si a fost izgonita, serios 😆

      http://ro.wikipedia.org/wiki/Lilith

      Crede-ma eu am scris articolul 😆

      Theophyle

      23/01/2012 at 6:17 pm

      • Asta deja imi rastoarna toate teoriile evolutioniste post Eva. 😯
        De ce nu a vrut Lilit sa se supuna? Care erau „caznele” pe care nu le-a putut suporta de a lasat-o pe Eva sa fie prima care a muscat din marul interzis?!?
        (inteleg ca nu se inventase inca shopping-ul si masina de spalat automata, ca sa nu mai zic ca inca nu aparuse internetul, dar totusi…)

        luminita

        23/01/2012 at 6:41 pm

        • Luminita salut 🙂
          problma a fost materialul de constructie! Deoarece si Adam si Lilit au fost creati din tarana, Lilit a cerut egalitate. Nu prea a mers si atunci Domnul a creat-o pe Eva din coasta lui Adam.

          Theophyle

          23/01/2012 at 6:44 pm

          • asta-i tare de tot! sa ajunga azi Adam la blestemele lui Lilit si sa-i dea Eva cu propria lui coasta-n freza . 😆

            luminita

            23/01/2012 at 7:51 pm

          • Ia să vedem dacă am priceput… 😛
            Lilith: femei puternice și independente capabile să aibă o carieră de succes având sau nu o relație de cuplu.
            Eva: femei dependente de portofelul și dormitorul unui bărbat, incapabile să-și facă o carieră altfel decât cu fusta… sau fără ea.

  20. Pietei nu ii ajunge cadavrul lui Baconschi. Fiara vrea mai mult., vrea satisfactie: Boc ce ii mai dai ? bani ? servicii sexuale ? sinucideri ritualice, 20 de fecioare din guvern ? Abia au inceput si sunt nesatuli. Gasiti unul in guvern sa il condamnati la moarte si sa il spinzurati cum se preconizeaza cu Mubarak.
    Oferiti la toti manifestantii pensii pe viata de 1500 ron indexabile si terenuri intravilane. Borbeli ii scuteste de taxa auto, Kelemen vrea sa nu returneze banii nemunciti.
    Nu va e rusine Nu 😕

    Un tanar de stanga

    23/01/2012 at 6:28 pm

    • as plusa: si case de toleranta cu intrare libera sa-si consume energiile

      intamplator

      23/01/2012 at 6:33 pm

  21. Theophyle,
    crede-ma ca citisem ceva/undeva despre aceasta Lilith; dar s-a incetatenit in memoria noastra aceasta EVA.
    Si nu vreau s-o schimb, e prea tirziu 😉 mai ales ca ar fi fost amanta sau bunica lui Satan 😛

    victor L

    23/01/2012 at 6:30 pm

    • Victor, bancul este ok – un fel de democratie originala 😆

      Theophyle

      23/01/2012 at 6:32 pm

  22. Pentru Theophyle
    Buna seara
    Imi cer scuze ca mesajul acesta este iesit din context. Am inteles invatati japoneza de 3 ani.
    Eu am la baza 650 de kanji – din Gakushu Kanji cu vocabular si gramatica aferente. Puteti sa-mi spuneti de unde as putea face rost de material sa invat japoneza ca lumea pana la capat adica toti kanji cu toata gramatica si vocabularul. N-am gasit nimic nicaieri.

    alex

    23/01/2012 at 6:32 pm

    • Salut Alex,
      sigur ca te pot ajuta. Dar iti propun insa sa incerci la un adevarat romano-japonez, mult mai calificat decat mine. Incearca aici 🙂

      http://delaepicentru.com/

      Sunt absolut sigur ca te va indruma.

      Theophyle

      23/01/2012 at 6:38 pm

  23. @TDS, 6,28
    putem sa ii oferim pietei alta papica 🙂

    http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/

    Editia online a ziarului Romania libera După eşecul ocupării poziţiei de director al Departamentului de Chirurgie şi al unui loc în Consiliul Facultăţii, Oprescu candidează la Senatul Universităţii.Cum îşi pregăteşte Sorin Oprescu retragerea din politică

    ela

    23/01/2012 at 6:38 pm

  24. Buna seara,
    se spune ca Ludovic Orban si-a da tdemisia din parlament. Mare circar. Sa vedem daca il urmeaza si altii

    cedric

    23/01/2012 at 6:42 pm

  25. Buna seara! 🙂

    capete sparte in parlament, ceva? camasi cu mineci lungi? sedative? cind am urmarit eu in fuga inca urla Antonescu.

    Cetatean

    23/01/2012 at 6:54 pm

  26. Multumesc pentru raspunsul rapid. Am lasat si acolo un post inainte.

    alex

    23/01/2012 at 6:58 pm

    • Sunt sigur ca te va ajuta. Daca nu, intoarce-te si sper ca vom gasi metoda 🙂

      Theophyle

      23/01/2012 at 7:01 pm

  27. Buna analiza. Ar trebui sa o traduci. De mai multe zile nu s-a auzit nimic de RO in afara. Sincronizarea ar fi ideala zic eu.

    Referitor la concluzii, incep acum sa cred in mobilizare masiva la vot. Sper sa nu se repete fenomenul Constantinescu – multe sperante si dezamagiri urmate de noua letargie.

    acspot

    23/01/2012 at 7:03 pm

    • Salut,
      Multumesc pentru mail. Interesant articol, Cred ca o fac altii pentru mine. Astazi am fost „vizitat” (virtual) de 3 ambasade straine 😆

      Theophyle

      23/01/2012 at 7:17 pm

      • Ma bucur mult Theophyle ca se mai cauta adevarul zilele astea.

        Despre articol, am ezitat mult sa il public. Este o alta fata a realitatii care cred ca merita auzita.

        acspot

        23/01/2012 at 7:51 pm

        • Bine ai facut ca l-ai publicat!

          Theophyle

          23/01/2012 at 9:03 pm

      • Sper să citească și jucătorul acest blog. Va găsi aici răspunsurile pe care nu i le va da niciun consilier.

        • Doina buna seara,
          Noi o facem pentru noi si pentru constiinta noastra!

          Theophyle

          23/01/2012 at 11:02 pm

  28. Se anunta ca si Adriana SAftoiu si-ar fi dat demisia, adica doi dizidenti din PNL. S-ar parea ca vor sa-i forteze mana lui Antonescu, daca tot a amenintat cu demisia , apoi acum trebuie sa si-o dea, drumul a fost deschis!

    cedric

    23/01/2012 at 7:05 pm

  29. cica ar fi fi si diaconu, actorul pe lista demisionatilor

    a

    23/01/2012 at 7:13 pm

  30. orban cica isi da demisia de la 1 februarie.

    Chiar daca si-o dau, si Pufulet si Mandolina, nu trebuie sa suprainterpretam gestul lor: sunt indivizi care si l-au facut dusman pe Antonescu si care nu vor fi pusi de PNL drept candidati in colegiile lor. De aia.

    Cetatean

    23/01/2012 at 7:14 pm

  31. Seara buna 🙂
    Orban demisioneaza din functia se parlamentar incepand cu 1 februarie, informatie B1.

    mar

    23/01/2012 at 7:16 pm

  32. Am inteles ca „protesteaza” si romanii canadieni cit si cei londonezi si scandeaza din toti bojocii jos Basescu si jos Boc.
    Prin asta inteleg si ca sint de acord cu propunerea uslinosilor ca sa nu mai voteze fiind inafara tarii. Si atunci dece mai vor sa dea jos cu dictatoru` si piticu`?
    Daca isi anuleaza prin proprie vointa optiunea de alegator, ce mai chichirez gilceava?!
    In cazul asta il sustin pe c@bujold 😉
    NB, cit despre deputatii care isi dau demisia, numai de bine; se vor face alegeri in circumscriptiile vacante. Mai au curajul sa candideze?

    victor L

    23/01/2012 at 7:18 pm

  33. sa mai ridem:
    obama/bin laden/basescu la Dumnezeu:fiecare sa se intoarca la poporul sau si sa-l puna 20 ani de acum inainte sa curete excremente ca pedeapsa:
    obama catre americani: am doua vesti /una buna ,una rea: vestea buna Dumnezeu exista/vestea rea/ 20 ani trebuie sa curatam excremente
    bin laden catre musulmani: am doua vesti proaste: Dumnezeu exista,alah nu si trebuie 20 ani sa curatam excremente
    basescu in piata universitatii: am doua vesti bune: tatal nostru e bine si avem locuri de munca pentru urmatorii 20 de ani

    intamplator

    23/01/2012 at 7:20 pm

    • mda 🙂

      ela

      23/01/2012 at 7:24 pm

      • mda era ca ma imaginam cu lopatica

        ela

        23/01/2012 at 7:24 pm

  34. In afara subiectului 🙂
    Tragedia aia italiana , cu nava croaziere Costa Concordia (114.000 tone , 4.000 persoane la bord ) ofera pe zi ce trece tot mai multe surprize (neplacute) .
    – incepem cu numarul mortilor recuperati care a ajuns la 15 persoane. Unii sint inca neindentificati caci pe nava erau si persoane absolut in afara oricarei evidente . 😦
    – computerul personal a comandantului a fost dat unei doamne blonde imediat dupa debarcare si a disparut . Atit tanti cit si computerul .
    – „cutia neagra ” din sala de comanda a fost recuperata . Din pacate nu functiona/inregistra de 15 zile . 😦
    – din sala masinilor , unde a gaurit stinca nava , pompele de apa erau nefunctionante . 😦
    – usile camerelor pasagerilor aveau chei electronice (cu cartela ) . Datorita apei , au ramas blocate . 😦
    Apar o sumedenie de probleme enorme care economic se traduc in „goana dupa profit” dar si in categoria „harababura totala reala dar tinem imaginea fastului pentru luat banii clientilor”.
    Lista cheltuielilor pentru recuperat carburantul din nava (peste 2.000 tone ) , a uleiului si alte masuri de evitare a dezastrului ambiental + despagubirile + amenzile + scaderea numarului de clienti va duce firma americana mama Carnival (cotata pe bursa ) la pragul falimentului sau chiar la faliment .

    Ștefan A.

    23/01/2012 at 7:21 pm

    • nu era asigurata la suprapretz ? n-a aparut nimic de felul asta ?

      mircea

      23/01/2012 at 7:26 pm

      • 90 milioane dolari USA pina la un maxim de 2 miliarde . Valoarea minima si maxima a despagubirilor preventivate acoperite de asigurari . Doar ca in USA se porneste o class action si acolo se lasa de obicei cu despagubiri colosale . Llus ca va fi o alta si in Italia dar mai incolo .

        Ștefan A.

        23/01/2012 at 7:32 pm

        • Grazie 🙂 (sorry,mai mult de curiozitate ma interesam ,stii,la nivelul asta se lucreaza cu asigurari foarte mari)

          mircea

          23/01/2012 at 7:51 pm

  35. Despre o eventuala amnistie fiscala a bugetarilor: deocamdata e doar o propunere a lui Hunor; pentru ca sa fie valabila, e negesara o lege, banuiesc.

    victor L

    23/01/2012 at 7:21 pm

    • hg nu crezi ca e bun 🙂

      ela

      23/01/2012 at 7:26 pm

      • da, e hun 😉

        victor L

        23/01/2012 at 7:34 pm

    • Salut
      Este o cumplita problema de drept .
      – Daca se aproba , cine a luat sanatate , cine nu , noapte buna . 🙂 Previdibile o sumedenie de procese.
      – Daca nu se aproba , o alta sumedenie de procese pentru a nu da banii inapoi caci au fost primiti legal . 🙂
      In linii generale , cind dai bani in baza unor legi , sentinte judecatoresti definitive si obligatorii , se presupune macar ca cine face legea sau cine judeca pricepe meseria pentru care e platit .

      Ștefan A.

      23/01/2012 at 7:29 pm

  36. Se pare ca si Alina Gorghiu si-a depus mandatul, „mare pierdere” s-au strans rauri de lacrimi si s-au epuizat batistele de unica folosintza. Astia chiar cred ca sunt indispensabili.
    Este bine, asa ajungem la 300 de parlamentari si incepe sa se faca curatzenie.

    mar

    23/01/2012 at 7:27 pm

  37. Adica, nesocotesc inca odata mandatul dat de proprii alegatori si isi sterg pantofii cu el! Bravos, natiune!

    ela

    23/01/2012 at 7:29 pm

  38. Membrii lui Diaconescu au intrat in piata si au fost alungati de protestatari.

    ela

    23/01/2012 at 7:30 pm

  39. Modul in care sunt stransi este identic cu decembrie 1989, mai lipseste studioul 4.

    mar

    23/01/2012 at 7:33 pm

  40. Buna seara!
    Io vreau sa-l vad pe Crizel ca-si depune mandatul, si se prezinta iar in colegiu sa „se aleaga” 😀

    Twisted

    23/01/2012 at 7:36 pm

  41. pnlul ori forteaza demisia din parlament si cind zic forteaza ma refer in primul rind la psd, ori joaca la cacialma. cacialmaua e foarte posibila avind in vedere ca e vorba de demisii in alb.

    a

    23/01/2012 at 7:37 pm

    • Traiasca Caragiale, marele vizionar al clase politice din Romania. Oare mai avem sansa sa scapam de aceste gunoaie 😦

      mar

      23/01/2012 at 7:42 pm

  42. Ha ha, au scris demisia dar nu a fost depusa :mrgreen: . Santaj de doua parale 🙄
    Se retrag din Parlament, jale pe vale. Se face dreptate, ptr. ca multzi au ajuns prin redistribuire.
    Jegul ca boala, demodecie, uneori nu se poate vindeca nici macar cu medicamente de ultima generatie.

    mar

    23/01/2012 at 7:38 pm

    • da, e cam clar, e cacialma. asta nu inseamna insa ca nu poate fi si o forma de presiune la adresa psd.

      a

      23/01/2012 at 7:46 pm

  43. Pentru ce au luat functionarii primariilor prime? „prima refacere dupa concediu de odihna, prima de toamna, bonificatie pentru ziua localitatii”. Pai, sa va duceti dracului, Basescule si tu Boc, Jos.
    NB,
    Vacaroiu citeste Politeia: tocmai citii pe Hotnews ca si el considera ca pentru amnistia fiscala trebuie o lege.
    (In Lugoj, care e buricul Pamintului pentru mine, se vorbea ca functionarii ar avea de platit o medie de 18.000 de lei; mai, dar astia au luat bani seriosi pentru refacere dupa concedii 😛

    victor L

    23/01/2012 at 7:46 pm

  44. Alina Gorghiu – nu se pune problema demisiei, dar se pune problema ptr ca este necesara. Avem un grafic ptr. a se da decizia, dar se va lua decizia in urmatoarele zile. Camasa de fortza.

    mar

    23/01/2012 at 7:47 pm

    • Astia din PNL de cativa ani lucreaza numai dupa grafice kirilice si dupa horoscopul chinezesc din Pubertatea.ro.

      luminita

      23/01/2012 at 7:59 pm

  45. priviti cati sunt in piata!

    http://live.stirileprotv.ro/live/ibu2.html

    mai putini ca la mine in piata de legume sambata

    ela

    23/01/2012 at 7:50 pm

  46. Buna seara, buna seara si intre clase.
    Pana la urma si-au depus liberalii demisiile din Parlament sau doar le-au depus la biroul lui Crin urmand ca USL, aka PSD, sa decida cum se merge in continuare? Din ce citesc este schizofrenie curata.

    clemycali

    23/01/2012 at 8:08 pm

  47. Adriana Saftoiu la B1: da, am depus demisia la presedintele partidului . Si inca 3 colegi.

    cedric

    23/01/2012 at 8:09 pm

    • E clar. Pana maine la pranz, cand se va trezi presedintele partidului ca sa ia act de demisiile lor, se pot considera inca membri. De varza.

      luminita

      23/01/2012 at 8:15 pm

  48. Intzeleg ca referendumul incepe sa prinda contur altcumva decat prin legi.Adica de buna voie. 😆
    Antonescu se crede in „The Sting” (Cacealmaua) Daca unul dintre cei doi pacalici ar fi Robert Redford pe cale de consecintza celalalt ar fi Paul Newman.
    Cu condescendentza iterez faptul ca Paul Newman a murit si nici Robert Redford nu se simte prea bine. 😆

    mircea

    23/01/2012 at 8:15 pm

    • 😆

      luminita

      23/01/2012 at 8:33 pm

  49. hai, ca m-a lamurit o donsoara la tvr info: e o demisie de principiu; despre o demisie in bloc se va vorbi abia dupa ce se discuta cu partenerii de coalitie (psd,pc dixit Antonescu)
    Sunt suparati ca in constiturie nu e prevazuta demisia in bloc.
    Eu stiam ca o demisie se depune la secretariatul camerei si noapte buna.

    ela

    23/01/2012 at 8:15 pm

    • Asa este. Dar eu incep sa cred ca PNL, prin demisiile astea de principiu, incearca sa forteze mana PSD sa accepte demisiile in bloc. Ceea ce PSD nu prea vrea. Atata tot.

      clemycali

      23/01/2012 at 8:17 pm

  50. Este adevarat ca „revolutionarii” generatia 89 au cazut la pace cu guvernul vis-a-vis de indemnizatii? Daca da, ma duc sa protestez si eu de maine incolo impotriva Guvernului.

    ribelalu

    23/01/2012 at 8:17 pm

  51. Daca nu stiti . 🙂
    In Italia are loc protesta auto transportatorilor . Care sint cam 80 % meseriasi pe cont propriu cu camioanele in proprietate personala . Pornita din sud , protesta bloceaza incet dat sigur toate autostrazile italiene .
    Izbugnita datorita cresterii pretului carburantilor la valori enorme (1,7 euro/ litru , benzina undeva aproape de 1,8 euro/litru) , cresterii preturilor de acces pe autostrade , cresterea CAS , impingerea mai sus a virstei de pensionare , scaderea profiturilor care nu vor sa fie recunoscute de fisc (musai sa platesti taxe ca in anii anteriori) , intirzieri tot mai mari din partea clientilor la plata transporturilor ( e criza ) .
    Efectiv sint sute de camioane TIR care blocheaza accesul pe anumite autostrazi . Incepe „la revolution ” de jos in sus ? 🙂 Habar nu am . 😦

    Ștefan A.

    23/01/2012 at 8:24 pm

  52. Eu pana nu-i vad pe liberali dandu-se cu fundu de pamant in Piata Universitatii, nu ma declar satisfacut. Sunt exact ca niste copii care se tavalesc in magazin ca mama nu le cumpara jucaria dorita. Din pacate pentru ei, mama PSD nu se lasa convinsa.

    cedric

    23/01/2012 at 8:26 pm

    • 😥 de la justitie ni se trag noua cele mai grave derapaje, ca natiune. Si economice si sociale si politice.

      luminita

      23/01/2012 at 8:40 pm

  53. Ha ha, demisiile tb. validate de catre delegatiile permanente. O cacialma de doua parale 😦 un circ ieftin.

    mar

    23/01/2012 at 8:33 pm

    • Ce jeg de parlament . 😦

      Ștefan A.

      23/01/2012 at 8:34 pm

    • mai rau, mar.sunt depuse la presedintele lor,antonescu.Nu la secretariatul camerei. L-am auzit eu cu urechile mele. Pokeristul joaca lla cacealma.
      Acum e la TVR info

      ela

      23/01/2012 at 9:05 pm

  54. Unde-i Danilet, sa ii zic vreo doua de reforma din Justitie?! Unde-s judecatorii aia care spun ca, ce, ce-i atita graba cu motivarea sentintelor? Unde-i papusa Barbie a lui Lupascu ajunsa sefa a CSM, Oana Ghica?

    Ceapa mamii ei de Justitie, 14 „membri alesi”, procurori si judecatori, fac strategii de imbunatatire a imaginii Justitiei si latra la MCV (ca ar cam trebui ridicat), iar justitiabilii ajung pe strazi!

    Cetatean

    23/01/2012 at 8:37 pm

  55. Se intampla ceva, Pavelescu argumenteaza extrem de corect – nu poti sa pui presiune cu strada si sa santajezi Parlamentul ptr. ca tu vrei alegeri anticipate. Se genereaza un precedent periculos ptr. statul de drept. Este nevoie de o noua lege electorala, ptr. ca nu pot apare in Parlament cei care au fortzat alegerile anticipate.

    mar

    23/01/2012 at 8:39 pm

  56. @mar, nu vor fi nici un fel de alegeri anticipate. cum am mai spus, chiar daca TOTI din Parlament isi depun demisia, decretul de dizolvare sta in stiloul lui Traian Basescu. Nimeni si nimic nu il poate forta sa dizolve Parlamentul. Ba chiar e de recomandat sa nu il dizolve in an electoral.

    Cetatean

    23/01/2012 at 8:43 pm

    • Atunci ce urmaresc? Juri ca cineva a stricat toate castelele de nisip, toti fierb si nimic nu se mai leaga.

      mar

      23/01/2012 at 8:47 pm

      • Salut @ mar
        Inutil sa cauti logica in ceva ilogic . Doamnele si domnii parlamentari au descoperit ca revolutia a facut fiiiis, alegerile parlamentare anticipate au murit inainte sa fie decretate , demisile in grup si doar de ochii lumii nu impresioneaza pe nimeni (ca doar nu sint prosti sa ramina fara salariu si privilegii ) , nu au ABSOLUT NICI O SOLUTIE ALTERNATIVA la dezmatul pe ciolan si ca atare acum bat apa in piua asteptind ordinul de retragere stategica din circul creat .
        Poate ceva intelegeri pe sub masa , ceva numiri in functii , ceva finantari extra pe la primarii si categori de revoltati vor duce la pace pina in noiembrie .

        Ștefan A.

        23/01/2012 at 9:07 pm

  57. Buna seara Theophyle,
    buna seara prieteni,

    Vesti bune de pe frontul miscarii Noua Republica. Crestem si mesajele de sustinere sunt bune (pentru comparatie, la noi la Timis, pagina Facebook a primit cu aproape 200% mai multe „like-uri: http://www.facebook.com/NouaRepublicaTimis )

    Va asteptam sa va alaturati.

    Andrei

    23/01/2012 at 8:55 pm

    • Multumiri calduroase – o vom face!

      Theophyle

      23/01/2012 at 9:04 pm

  58. Antonescu la tvr info

    ela

    23/01/2012 at 9:06 pm

  59. Deci, emisiile sunt depuse la EL ,dar inactive ! Cetatean…lumineaza-l!

    ela

    23/01/2012 at 9:07 pm

  60. A aparut si posibilitatea sa vina Nemteanu sa ne conduca. 🙂

    Andrei

    23/01/2012 at 9:12 pm

    • a intrat in folclor…. 🙂

      ela

      23/01/2012 at 9:25 pm

    • Andrei,
      super asta cu Nemteanu!
      Doamna merita un sincer bravo, este mai informata decat multi alti asa-zisi nemultumitzi protestantzi, ca protestatari nu pot sa le zic, desi i-a stalcit numele lui Neamtu se intelege lesne ca a aflat de el de la televizor, in ciuda promovarii lui inca mici.
      Imi inchipui ce ar fi fost daca aveati cate o aparitie pe sticla saptamanal.

      luminita

      23/01/2012 at 9:57 pm

      • Da, dar Nemteanu e la Noua Republicaneanu. Ne dezicem de astfel de oameni care instiga oamenii sa conteste mareata noastra clasa politica conducatoare. Azi a inflorit un pitigoi in plina iarna cand a vorbit Crin Antonescu in Parlament. 🙂

        Andrei

        23/01/2012 at 10:08 pm

  61. Curat democratic. Antenescu, ala de reprezinta pe nimeni ajuns in parlament de pe locul 3 (de fapt el mai tot timpul iese pe locul trei) decide cine demisioneaza si cine nu. De cetatenii pe care aceste loaze trebuie sa-i reprezinte in parlament ii doare undeva. Nu trebuie nici un parlament de 300, ajunge unul cu vreo 4-5 lociri, adica prezidentii de partide.

    Aha

    23/01/2012 at 9:16 pm

  62. @ela, demisiile, ca sa aiba efect, trebuie depuse la Parlament. Nu la Antenescu, care nu e organ reprezentativ al poporului roman.

    Cetatean

    23/01/2012 at 9:41 pm

    • pokkerist! el asa stie.

      ela

      23/01/2012 at 9:46 pm

  63. cetatean, in urma nominalizarii lui Diaconescu, nu se modifica structura gguvernului? e numit pur si simplu?

    ela

    23/01/2012 at 9:45 pm

    • nu se modifica. numit, depune juramintul.

      el e dintr-un partid deja aflat la guvernare, nu e cazul de nou vot de investitura a Guvernului.

      Cetatean

      23/01/2012 at 9:56 pm

  64. salut Andrei
    Bravo cu facebook dar vedeti ce faceti cu site-ul nouarepublica.ro
    E inexplicabil de ce este parasit din 21 ianuarie. S-au intimplat atitea lucruri in tara, si in activitatea NR si site-ul are obloanele trase
    Nu e in regula de loc

    Un tanar de stanga

    23/01/2012 at 9:47 pm

    • Se lucreaza la un alt site. Va fi „de senzatie”, cu alta structura si pe o alta platforma, mai performanta decat WordPress. SIte-ul nu e parasit

      Andrei

      23/01/2012 at 10:10 pm

      • ai aruncat un ochi pe el in ultimele 2 zile ?

        Un tanar de stanga

        23/01/2012 at 10:38 pm

  65. Tupeu de fufa de la USL, nu stiu cine este, aparuta pe sticla la B1 – da romanii, sa scrie nu vrem USL si ca nu vor anticipate. Deja au trecut la comasare ca motiv de de demisie, clar ca au intrat in vrie.
    Suzana asta tb sa inteleaga ca orice presiune si santaj, poate genera efecte ireversibile asupra Romaniei si cetazenilor acestei tari.

    mar

    23/01/2012 at 9:47 pm

  66. asta seara demisionam in familie 😀
    niste cacialmisti jegosi!

    Sare'n Ochi

    23/01/2012 at 9:48 pm

  67. 19:22 Intre un grup de tineri care au adus in piata pancarte cu „USL, PDL aceeasi mizerie”, „Cu Oprescu la post totul merge prost”, „Avem stadion / Nu avem gazon” si protestatarii majoritatea in varsta s-a iscat un conflict verbal.

    Asta e calea

    Un tanar de stanga

    23/01/2012 at 10:02 pm

  68. Am fost pe acel site, mi-a raspuns. Aveti si dumneavoastra ceva material?

    alex

    23/01/2012 at 10:09 pm

    • Am sa caut alex, si iti voi raspunde maine sau poimaine.

      Theophyle

      23/01/2012 at 10:13 pm

  69. USL-ul a pornit un joc foarte periculos pentru ca ultimele sondaje (nepublicate) au aratat un trend descrescator, iar PDL un trend crescator.

    USL nu vrea alegeri anticipate, stie ca nu se poate, dar vrea ca PDL sa scada in sondaje mai mult decit ce avea in ultima vreme datorita rezultatelor economice bune din trim. 4/2011 si a laudelor primite din Vest

    Cacealmaua pe care o joaca lasa cimp deschis cui?
    ombilicului/homunculului ala mic dan diaconescu si al sau pp-dd.
    Are televiziune, are audienta, are deja membri de partid, are pirtia deschisa.
    Are un capital uman imens de prostie, dar care are drept de vot
    🙂

    se pare ca USL-ul isi doreste propria ei disparitie jucind acest joc f. periculos.

    iar N.R. nu are televiziune, nu are bani, nu are vizibilitate zilnica ca pp-dd.

    deci?

    in 2012 cistiga pp-dd peste 50%??
    :mrgreen:

    skorpion

    23/01/2012 at 10:10 pm

    • NR are insa inteligenta de partea ei. Si sustinerea celor competenti.

      Andrei

      23/01/2012 at 10:14 pm

    • NR a facut o analiza ASOA (SWOT) si stie banii si accesul la televiziune nu sunt punctele ei tari.
      Dar are atuuri pe care PPDD nu le are – intre care sunt citeva pe care din pacate nu le utilizeaza

      Un tanar de stanga

      23/01/2012 at 10:21 pm

    • Ceea ce era de asteptat s-a intamplat. Chiar si pe oficioasele opozitiei (cum e de exemplu platforma Realitatea.net) predomina acum comentariile anti USL sau anti clasa politica.
      Si cateva dintre cunostintele mele, pana acum mari fani USL au inceput sa-si puna serioase semne de intrebare dupa ultimele evenimente si iesiri ale liderilor USL. Cineva, pentru care Ponta si Antonescu erau niste sfinti si Basescu dracu` pe pamant, imi spunea ca nu i-a venit sa creada ca Ponta a cerut sanctionarea Romaniei de catre UE si ca Basescu (in mintea lui Basescu e puterea) a facut si „cateva” lucruri bune.

      ribelalu

      23/01/2012 at 10:45 pm

  70. La ora 23:00 vom posta un comunicat ” Despre amânarea sentinţei în dosarul Trofeul Calităţii”. Rugam blogurile prietene sa se alature pozitiei noastre asa cum a fost formulata de @cetatean.

    Theophyle

    23/01/2012 at 10:22 pm

    • prezent!

      Sare'n Ochi

      23/01/2012 at 10:31 pm

      • ma bucur ca esti pe faza 🙂

        Cetatean

        23/01/2012 at 10:35 pm

      • Ne bazam pe voi – astia vor iarasi sa ne aranjeze o amanare pana la calendele grecesti

        Theophyle

        23/01/2012 at 10:36 pm

        • „Astia” nu v-au intarziat au asteptat sa postati primii. Era FAIR, voi realizand materialul. Eram pregatiti sa dam „Publicare ” cand: SURPRIZA! 😦

          Ne-am descurcat si singuri, chiar daca nu asa de „maret”. Oricum, multumim pentru idee.

          Pe viitor ma voi feri de darurile de la greci.

          Andrei

          24/01/2012 at 1:54 am

          • „astia” – era vorba de justitie Andrei 😦

            Theophyle

            24/01/2012 at 7:31 am

  71. sa va zic o faza.
    Sunt un om informat dpdv politic. Insa abia dupa ce am vazut doua sedii ale Partidului Poporului am aflat ca exista doua partide: Partidul Poporului – Dan Diaconescu si Partidul Poporului – Constantin Cojocaru.
    PP-DD, PP-CC.

    Credeti ca un individ care vrea „aplicarea legii Cojocaru” face distinctia? in cabina e vot, va vota primul „PP” care ii iese in fata din buletinul de vot.

    Asa se vor canibaliza cele doua Partide ale Poporului.

    Cetatean

    23/01/2012 at 10:24 pm

  72. Am o curiozitate care este si una principialz. A-ti auzit de urmatoarele siteuri? Daca da ce parere avet?
    sjlendman.blogspot.com
    http://www.globalresearch.ca
    dandelionsalad.wordpress.com
    Eventual poate va puteti uita putin.

    alex

    23/01/2012 at 10:24 pm

    • Alex te rog in legatura cu comunicarea lingvistica intre noi sa aiba loc pe situl http://paleografia.wordpress.com/ incepand de maine. Multumesc!

      Theophyle

      23/01/2012 at 10:26 pm

      • Desigur. Siturile de care am zis mai sus nu sunt de lingvistica.

        alex

        23/01/2012 at 10:34 pm

        • Am vazut – multumesc mult!

          Theophyle

          23/01/2012 at 10:37 pm

          • Ce parere aveti despre siteuri acelea?

            alex

            23/01/2012 at 10:44 pm

            • Alex eu sunt de partea celor buni intotdeauna 🙂

              Theophyle

              23/01/2012 at 10:49 pm

              • Cunosteati siteurile?

                alex

                23/01/2012 at 10:53 pm

              • doua de la cele trei am cunoscut.

                Theophyle

                23/01/2012 at 10:58 pm

  73. mai, mai, a si aparut „capitanul Lupoi”?

    Sare'n Ochi

    23/01/2012 at 10:38 pm

  74. Prostanacul este alba ca zapada versiunea 2.0 – pe B1 🙂

    Un tanar de stanga

    23/01/2012 at 10:42 pm

  75. prezent!
    avem treaba!

    ela

    23/01/2012 at 10:42 pm

    • ela daca tot ai treaba, mai scrie mama si pe nouarepublica.ro ca se fac 3 zile de cind nu a mai aparut nimic acolo. sau e nevoie de aprobare de sus ?

      Un tanar de stanga

      23/01/2012 at 10:45 pm

      • Uite ca m-a ascultat dl Vlaston si a postat ceva cu Baconschi acum acolo 🙂

        Un tanar de stanga

        23/01/2012 at 10:47 pm

  76. Antonescu repeta la fiecare doua fraze: lumea s-a saturat de actuala clasa politica.

    Da’ el din ce clasa politica face parte? Aia trecuta sau aia viitoare, ca sigur nu se inlcude si pe sine la categoria de care s-a saturat lumea.

    Aha

    23/01/2012 at 10:55 pm

    • Aha, el este teleportat in actuala clasa politica prin redistribuire de pe locul trei 👿 in plus daca facem un calcul simplu pornind de la prezentza de 2% in 20 de ani ajungem la concluzii halucinate ptr. acesta tinichea vopsita in rosu. Un ins care nu a facut nimic in 20 de ani, nici macar act de prezentza dar care este bine prins in sfori si tb sa glasuiasca dupa dictare ca sa pozeze in oratorul neamului :mrgreen:

      mar

      23/01/2012 at 11:02 pm

  77. buna seara
    eu cred ca kondyakov ala in loc de ” indicatii” le-a dat prea multa vodka;
    pai pc nu era in alianta cu pnl?
    acu’ inteleg ca pc demisioneaza daca vrea si psd;
    cine cu cine mai e aliat?sau s-a prins felix ca antonescu nu-i mai face rating la teve?
    una peste alta cu aiureala asta cu demisia s-au facut de cacao si se duc dupa pnt liberalii lui antonescu

    intamplator

    23/01/2012 at 10:56 pm

  78. Au adus pe locotenent – deja armata e cu noi !
    Urmeaza cine ? : femeia cu barba ? 🙂

    Un tanar de stanga

    23/01/2012 at 10:56 pm

  79. Postare noua!

    Theophyle

    23/01/2012 at 10:58 pm

  80. Eu sunt curios care este realitatea in ln Romania si in lume cea din afara a ce cunosc eu si di afara a ce imi dau eu cu parerea si poate chiar si cea din afara a ce se demonstreaza „fizic” de diferite partide, societati cu ar fi si cu legea Cojocaru. REALITATEA, Poate ziceti ca o dau din dtana-n dreapta dar e si un subiect mai comun, sa zicem obiectiv. Carbonul 14 se stie ca dateaza cu prea mare eroare. De ce se foloseste? E gresit sa intreb daca resursele de unde vin informatiile mele sunt eronate? Poate eroarea sursa de unde vin informatiile mele este mai indepartata nu este prima de unde vin ele ci sursa sursei. Cred ca poate fi o paralela cu realitate.

    alex

    23/01/2012 at 11:22 pm

  81. Ce parere aveti despre acele situri?

    alex

    24/01/2012 at 12:09 am

    • Alex, astazi, acum, avem niste lucruri putin mai importante. Promit ca iti voi raspunde maine 🙂 Vezi postarea in care ne aflam.

      Theophyle

      24/01/2012 at 12:11 am

      • La mine e putin mai complicat. Sunt pe smart phone.

        alex

        24/01/2012 at 12:25 am


Comentariile sunt închise.