Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Blogosfera Saptămânii: 3 / 7 – 9 / 7

Duminica  3 Iulie 2011

Cifrele vacanţei. Turismul românesc– megapotenţial cu minirezultate

România se situează pe ultimul loc din regiune la capitolul încasări din turism, sumele strânse fiind aproximativ de 3 ori mai mici decât la vecinele Ungaria şi Bulgaria, 7 ori mai mici decât în polonia sau cehia şi de 15 ori mai mici decât în Turcia, grecia sau Austria.

Asta în pofida poziţiei şi configuraţiei sale geografice, şi a faptului că România dispune de cea mai mare capacitate de cazare turistică între ţările Europei Centrale şi de Est, cu circa 4.000 de unităţi de cazare. În schimb numărul de turişti şi numărul de înnoptări rămân foarte scăzute.

De aceea, aportul turismului românesc la economia naţională este foarte redus dacă ne raportăm la alte ţări din vecinătate.Contribuţia sectorului turistic la PIB a crescut de la 1,5% în 2001 la 2% în 2004 şi s-a plafonat undeva în jur dela 3,5% pe ultimii trei ani.

Valoarea apare ca nesemnificativă dacă se au în vedere contribuţii ale turismului de peste 10% din PIB realizate de alte ţări precum Ungaria sau Polonia. Pondere pe care o vizează şi actualul ministru de resort, Elena Udrea pentru anul 2015 dar este foarte greu de crezut că se va transpune în realitate. Citeste mai departe!

Marin Pana – Curs de Guvernare

Luni 4 Iulie 2011

Panseu despre „generatia tampita” si succesurile ei la BAC

BAC-ul 2011 e campion la copiute si cazuti. Referindu-se la rezultatele catastrofale, ministrul invatamantului romanesc zicea: „Va puteti imagina cum ar fi aratat astazi Romania, daca majoritatea tinerilor nascuti dupa revolutie ar fi inteles ca nu este loc pentru smecherie, pentru spaga, pentru aranjament si ca un rost in viata se poate infaptui doar printr-o munca cinstita?” Stati linistit, domnule ministru, ca nu numai in Romania tampenia a ajuns la loc de cinste. Lumea e plina de figuri ajunse in luminile rampei, care demonstreaza ca nu-i nevoie de educatie, ca sa ai in viata bani si succes. Ca oricat ai fi de prost, de needucat si de hot, sunt altii, si mai dihai ca tine. Iar publicitatile si o parte din mass-media fac tot posibilul ca sa impuna aceste „figuri haioase”, care prind mai ales la copii si adolescenti.

N-ai carte, da esti in carti

Oare ce-mi aduc geografia si romana, cand hacker-eala ma poate face erou? Pot sa fiu si cvasi-analfabet, daca am prins tastatura si ce sa fac impreuna cu o banda de skimmer-i, ca sa-i tunez pe altii, de banii din cont. Ce ma intereseaza istoria, cand eu traiesc in prezent? Fiecare cu treaba lui. Pentru restul chestiilor bine de stiut, gugalesc si gata. Ma-mpleticesc cand casc gura, sau vorbesc in sabloane? Tot aia e. Nu sunt in stare de o analiza sau macar de un rationament, nu-i niciun necaz. „Sa mor io daca inteleg ceva” e cool, e la moda, e distractie. Citeste mai departe!

Alexa Ionescu – Alexa Blog

Marti 5 Iulie 2011

Enoiu – profil final. Din categoria zelosilor

Regimul comunist s-a servit si de brute, si de birocrati. Gheorghe Enoiu – fostul anchetator al Securitătii din perioada de varf a represiunii politice, despre care tocmai am aflat că a murit uitat de lume in satul natal din Arges – era si una si alta. Lăudat in caracterizările colegilor din Securitate pentru că isi făcea lucrările la timp, Enoiu este amintit, in schimb, de cei care i-au căzut victimă ca remarcandu-se prin sadism. Folosea si pixul, si pumnul (si picioarele). Acest lucru l-a ajutat să urce rapid in ierarhia Securitătii. Născut in 1927, Enoiu era la 23 de ani locotenent, la 30, căpitan, maior la 35 si colonel la 41 de ani. La 36 de ani devenea director al temutei Sectii de Anchete Penale a Securitătii, după ce detinuse deja mai multe functii de răspundere in cadrul Sectiei. La 40 de ani, cariera sa la varf era deja consumată, fiind trecut pe linie secundară, dar rămanand util Securitătii.

Asadar, si-a dedicat tineretile politiei politice. S-a mirat profund cand chiar partidul pe care il slujise credincios l-a luat la intrebări “pentru abuzuri”, in ancheta din a doua parte a anilor ’60, care a vizat mai multi responsabili din Ministerul de Interne. Dar, la fel ca alti entuziasti comunisti trecuti prin penitenta comunistă, a admis că a gresit atunci cand partidul i-a spus că a gresit. Cu o remarcabilă sinceritate, scria, in 1967, negru pe alb: “… mă consider si eu printre cei care, in decursul anilor, au incălcat legalitatea, au săvarsit abuzuri, aducand prejudicii unor cetăteni nevinovati”. Iar ancheta concluziona: „…in perioada 1952-1953, cu prilejul anchetării unor persoane, a incălcat in mod grav legalitatea socialistă, folosind metode brutale de constrangere fizică şi morală pentru a obţine de la cei invinuiti mărturii care nu aveau nimic comun cu realitatea”. Citeste mai departe!

Adrian Cioflanca – Contributors

Miercuri 6 iulie 2011

Ţara cartoanelor

Cartonul a însoţit întreaga noastră istorie posbelică. În anii 50-60 ai secolului trecut, cartelele de hrană şi îmbrăcăminte regulau întreaga viaţă a oamenilor. Cum te mutai în alt oraş fără viză de flotant, erai agăţat fie pe baza cartonului numit biroul populaţiei, fie nu aveai dreptul de a cumpăra pîine pentru că îţi lipsea celălalt carton vital: cartela de alimente. Pe la anul 1981, cartonul de alimente a reintrat în uz, desigur, după ce întreaga societate mai trecu peste o culme, două, de cultură şi civilizaţie.

Paşapoartele erau cartoane de lux, pe care poporul le primea numai la ocazii speciale: misiuni de spionaj şi de exterminare a exialţilor, sau după caz, cînd rahatul nerespectării drepturilor omului se întindea peste graniţe. Excepţia o făceau paşapoartele contracost, pentru emigrarea saşilor şi a evreilor, dar se cheamă că acelea erau licenţe pentru exportul cetăţenilor în viu.

Exploatatorii tradiţionali ai cartonului scris sunt socialiştii cu funcţii de răspundere. După ce au basculat ideologia care le împiedica grasele neveste să îşi poarte blănurile dincolo de zidurile vilelor, socialiştii scăpaţi de legea 18 au democratizat cartonul. L-au democratizat prin monopolizare peri-statală. Au înfiinţat noua ramură a economiei: cartonicultura. Cea mai importantă resursă de înavuţire a cleptocraţiei contemporane este cartonul scris. Citeste mai departe!

Marius Delaepicentru – Fără buletin

Joi 7 Iulie 2011

România din sufletul unui american

Jonathan Stillo a venit pentru prima dată în România în urmă cu 10 ani, într-o tabără de antropologie, în Valea Jiului. A crescut la New York, într-o familie de americani cu rădăcini italiene. De-altfel, Italia şi sonoritatea ei lingvistică îi sunt familiare. A crescut cu ele. Sunt parte din universul copilăriei sale. Şi totuşi, nu vorbeşte italiană. Însă astăzi se simte mult mai aproape de ţara „strămoşilor“ lui, vorbind fluent limba română. De fapt, „România este parte din mine“, recunoaşte Jonathan Stillo. Iar „Delta Dunării este cel mai frumos loc pe care l-am văzut în viaţa mea, în lume. Este un loc magic. Acolo, mă simt de parcă ar fi sfârşitul civilizaţiei. Nu am văzut niciodată atât de multe stele“.

România se dezvăluie ca un univers prietenos cultural: peste tot sunt restaurante americane cu mâncarea şi muzica familiare. Dar ceea ce este cel mai impresionant este ataşamentul autentic pe care îl simte la mulţi români faţă de America şi cultura americană. Regretul său: „Noi, americanii nu oferim atât de multă dragoste pe cât primim“. „Eu am fost adoptat de români şi de România; România este a doua mea casă.“ Toate aceste ingrediente de lifestyle fac acomodarea mai puţin abruptă, mai lină. Pe de altă parte, este frustrant că primul lucru care l-a întâmpinat la aeroport şi care a filtrat contactul său cu realitatea românească a fost un şofer de taxi care a vrut să-l jecmănească. A fost o experienţă care i-a creat instincte „româneşti“. În Cluj, era deseori întrebat de şoferii de taxi de ce studiază cu atâta atenţie preţul de pe portieră. Pentru că, în Bucureşti, ai „tot felul de surprize“. Şi întotdeauna replica şoferului era aceeaşi: „Aici suntem civilizaţi“. Citeste mai departe!

Octavian Manea – Civitas ’99

Vineri 8 Iulie 2011

Doua mentalitati se pregatesc pentru batalia “finala”. Campul de lupta: Grecia

Daca te uiti la televizor sau citesti presa internationala poti ramane cu impresia ca Grecia este campul de lupta al unui un razboi civil. Protestatarii in ciocnirile cu politia, focuri de arma, oameni “suparati”. Da, asa e, astfel de lucruri s-au intamplat, de cateva ori. Dar doar in centrul Atenei, intr-o singura piata.  E ca si cum ai avea o demonstratie in Piata Victoriei, in timp ce in Piata Unirii oamenii isi continua viata fara vreo problema.

Grecia are probleme majore, intr-adevar, dar e foarte departe de a deveni un loc periculos pentru cetatenii sai sau pentru turisti. Ceea ce vezi la televizor este doar pentru “spectacol”. Problemele reale sunt diferite, mult mai mari si mai serioase. Ele au nevoie de solutii convingatoare. Nu in viitor, nu maine, ci ACUM.

O noua mentalitate

Unul dintre motivele pentru care Grecia a ajuns in situatia in care se gaseste este populismul de care s-a inconjurat in ultimii 30-35 de ani. O noua mentalitate s-a incetatenit atunci in tara si treptat a devenit un model. Citeste mai departe!

Ilias Papageorgiadis – Contributors

Sambata 9 Iulie 2011

Acțiunile cultural-religioase și banii europeni

Sunt multe chei ale succesului, important este să le folosești pe toate, până una se potrivește. Una dintre chei este aceea de a fi prezent cât mai mult în rândul electoratului.

Acesta este motto-ul sub auspiciile căruia PDL își propune, se pare, să intre în precampania electorală pentru alegerile din 2012. Declarația aparține secretarului general al PDL, Ioan Oltean, și a fost făcută ca reacție la un articol publicat în ziarul Gândul, unde se publica o circulară adresată de conducerea centrală a PDL organizațiilor din teritoriu, imediat după Convenția din mai. Proaspăt aleasa conducere, sub semnătura președintelui Emil Boc, solicita filialelor să furnizeze o situație exactă, „până la sfârșitul anului”, a calendarului „acţiunilor culturale, religioase şi politice” din teritoriu, la care să fie invitaţi, în frunte cu Emil Boc, miniştrii, secretarii de stat şi alţi demnitari ai partidului. O decizie în completarea acestei circulare, semnată de Emil Boc, cerea acelorași președinți de filiale să trimită, după fiecare „acțiune”, câte un raport adresat conducerii centrale, mai precis secretarului general.

Mare trebuie să fie criza de inspirație a liderilor PDL în materie de captare a bunăvoinței electoratului dacă metoda “cu ochii închiși și capul înainte” e direcția strategică pentru care a optat noua conducere a partidului, după cum se poate deduce din intervenția secretarului general: „Oamenii să te vadă, să te și injure dacă vor, să îți mulțumească pentru ceea ce au(?!, n.n.).” Că e vorba de o strategie unitară s-a putut vedea și când primul ministru , aflat într-o deplasare prin țară, i-a mulțumit pentru sacrificiu unui cetățean care i-a strigat că moare de foame. Halal comunicare cu cetățenii!

În intervenția sa de vineri, Ioan Olteanu s-a apărat spunând că nu vede ce e rău în a dori să te afli în mijlocul viitorilor votanți, de vreme ce intențiile PDL nu au nimic conspirativ. Citeste mai departe!

Raluca Alexandrescu – Club 2020

Written by Theophyle

10/07/2011 la 7:57 am

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Buna dimineata
    In primul rand, multumiri pentru selectia atenta si laborioasa.
    Priveste nu numai calitatea scrisului,ci in aceeasi masura oglinda politica si sociala a saptamanii.
    ce nu pot pricepe, e aia cu cheia succesului PDL.halal comunicatori!

    ela

    10/07/2011 at 9:15 am

    • Buna ela 🙂
      Multumesc 🙂 Nici eu nu pricep! Au un talent exceptional sa se ingroape singuri 😦

      Theophyle

      10/07/2011 at 9:27 am

  2. Puteti citi pe Politeia Europeana – Săptămâna Presei Europene / 1 Iulie – 8 Iulie 2011

    http://politeiaeuropa.wordpress.com/2011/07/10/saptamana-presei-europene-1-iulie-%E2%80%93-8-iulie-2011/

    Theophyle

    10/07/2011 at 9:33 am

  3. Buna dimineata,
    Off topic. Din nou a fost cutremur in Japonia – 7,1 pe Richter. Saracii oameni!
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/cutremur-si-tsunami-din-nou-in-japonia-937322.html

    mar

    10/07/2011 at 9:39 am

    • Salut mar 🙂
      Zile grele pentru acest popor 😦

      Theophyle

      10/07/2011 at 9:41 am

  4. Buna dimineata, 🙂
    Felicitari pentru selectie si autorilor pentru articole.

    Andrei

    10/07/2011 at 9:40 am

    • Salut Andrei 🙂
      Multumesc!

      Theophyle

      10/07/2011 at 9:41 am

  5. Nu m-am uitat aseara la meci; nu gust violenta, nici macar ca sport.
    Ce citesc, ma face sa ma intreb unde e fair-play-ul spectatorilor:
    http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Elena_Udrea-huiduita_la_meciul_lui_Bute_0_514748526.html

    L-am vazut pe Bute cu ochii in lacrimi de fericire ca a putut sa lupte in tara, meciul a fost urmarit de milioane de oameni. De ce circul politic?

    ela

    10/07/2011 at 9:55 am

  6. neata,

    din gindirea unui american
    (de la octavian manea citire)

    Toţi învăţăm să nu îi observăm pe ceilalţi.
    Suntem foarte buni în a găsi scuze – nu este problema mea;
    trebuie ei să fi făcut ceva greşit.
    Trebuie să încetăm să mai facem asta şi să începem, realmente, să îi vedem pe semenii noştri.

    Uneori, câteva cuvinte pot aduce o imensă alinare în sufletul unui om.

    multumiri pentru selectie

    skorpion

    10/07/2011 at 10:02 am

  7. mostre populiste grecesti perfect valabile si pentru Ro:

    “Oamenii au drepturi”

    “Oamenii au nevoi”

    “Oamenii MERITA”

    “Oamenii ar trebui sa fie liberi, nu trebuie stresati cu obligatii“

    “Statul TREBUIE sa plateasca pentru tot”

    “Noi nu suntem responsabili de nimic, putem vota, dar politicienii sunt vinovatii”

    skorpion

    10/07/2011 at 10:05 am

    • daca cineva ma exaspereaza cu „am dreptul”, sa stii ca ii spun ca are si stangul 🙂

      ela

      10/07/2011 at 10:18 am

  8. Salut 🙂
    Urit gestul spectatorilor care au fluierat atunci cind Lucian Bute a multumit Elenei Udrea pentru ca a facut posibil meciul in Romania.
    Nu numai ca nu era cazul sa o fluiere acum pe Udrea dar au fluierat si spusele lui Bute.
    Boxeaza Luciane numai in Canada, ciobanii din Bucuresti nu merita nici un efort.

  9. Turismul romanesc – tara frumoasa, pacat ca nu avem oameni de turism. Putem sa visam mult si bine, uneori in roz, dar realitatea ne aduce cu picioarele pe pamant. Turismul presupune un complex de factori de natura economica si sociala care sa ne duca la performanta, de care in acest moment nu dispunem.
    Da, mai avem si exceptii, dar cu o floare nu se face primavara.
    Si ptr. ca este o duminica caniculara un umil ex de lipsa de promovare turistica. Nu stiu cati bucuresteni au cunostinta ca la doi pasi de capitala avem o delta in miniatura – Parcul Natural Comana, care se pare ca este pe locul doi dpdv al biodiversitatii dupa Rezervatia Delta Dunarii.

    mar

    10/07/2011 at 10:28 am

    • Tara e frumoasa (si pt ca o iubim noi) dar tarii ii lipseste infrastructura de circulatie, ii lipsesc serviciile de calitate normala in strainatate.
      O fi cel mai frumos curcubeu din lume, 🙂 dar daca tu calci in rahat cind te uiti la curcubeu , esti agresat de cersetori si hoti de buzunare, iar chelnarul iti pune la socoteala 20 ron pentru ca ai vazut curcubeul de la el din restaurant atunci ti se face lehamite

      • Adevarat 🙂

        mar

        10/07/2011 at 10:41 am

  10. Buna dimineata,
    inca o dovada in plus ca printre noi traiesc multi nemernici care nu merita absolut nimic;nici spectacole sportive de anvergura, nici amenajari de nivel international, am impresia ca nici incercari de a-i educa in spiritul normelor elementare de etica. Sunt iremediabil pierduti. Un om mic la stat si la suflet, verde de invidie:
    http://www.ziare.com/lucian-bute/stiri-lucian-bute/doroftei-iese-din-nou-la-atac-mendy-merita-premiul-oscar-pentru-cazatura-aia-1106471
    Cum Dumnezeu izbutim sa maculam tot ce atingem?

    cedric

    10/07/2011 at 10:55 am

  11. Legat de tema, foarte buna selectie. Ca in fiecare saptamana, descopar multe scrieri interesante care mi-au scapat. Materialul despre Enoiu ma oripileaza si ma revolta. De ce nu se umbla la pensiile tortionarilor? Se asteapta disparitia lor fizica , in speranta ca vor fi pedepsiti in Cer? Inca un semn ca increngatura de atunci se intinde pana in zilele noastre.

    cedric

    10/07/2011 at 10:59 am

  12. este uluitor, cum isi bat joc romanii, de orce lucru, cu care se pot mandri.

    Udrea a fäct-o pt. romania, pt. un mare sportiv.

    este f. rusinos ce s-a intamplat. precis au fost, cativa läträi plätitzi,

    pt. cä se astepta sä multumescä.

    theo

    10/07/2011 at 11:03 am

  13. cazinoul din constantza, ar trebuii ingrijit, falezele sunt jerpelite, däräpänate, cu mizerii si caini,

    cat cuprinde. acolo ar trebuii si primarul sä facä ceva, nu de la minister. mazäre, stä prin baruri, s-au america latinä.

    s-a deschis un port frumos, la mangalia, au fost inplicatzi, primarul si ministerul.

    culea , cand primarul PSD, a multzumit dnei Udrea, nu a fluerat nimeni.

    theo

    10/07/2011 at 11:16 am

  14. Cred ca meciul lui Lucian Bute a facut cat 100 de actiuni de promovare. Modul in care a reactionat Lucian Bute la cantarea imnului si cuvintele de sfarsit ar. tb sa se constituie intr-un ex. de patriotism. Din pacate iar au existat unii care au transformat un eveniment unic intr-un circ, cred ca suntem o natie cu mari probleme 😦 nu stiu daca mai sunt sanse sa ne revenim.

    mar

    10/07/2011 at 11:23 am

    • Sa stii, mar , ca si eu ma intreb daca mai avem leac. Am impresia ca predomina nemernicii, hraniti bineinteles de televiziunile mogulistice. Eu le consider criminale.
      Am votat pe ziare. com intr-un sondaj in care se intreaba care e mai bun: Bute sau Doroftei. Bute are peste 82 de procente, celalat un pic peste 17. Macar sa se vada ce parere au romanii despre cei doi campioni.

      cedric

      10/07/2011 at 11:33 am

      • Diferenta dintre Lucian Bute si Leonard Doroftei este ca de la cer la pamant !
        Lucian Bute a promovat ROMANIA si a castigat, Leonard Doroftei promoveaza o marca de iaurt!

        mar

        10/07/2011 at 11:52 am

  15. buna ziua tutulor,
    si cred ca nu mai e nevoie sa va urez o zi calduroasa 😉
    Buna sinteza lui Theophyle, multumesc.
    Sper ca voi fi tratat ca in Caldura mare: amice, esti idiot? dar io cred ca multi idioti au fost in sala galei de box aseara.
    Tzepelica poate fi mindru ca nu este singur.
    Cind vorbeste boxerul pe care l-ai asteptat sa-l vezi in direct (dupa cascade de injuraturi la adresa otoritatilor care sint impotente in a transmite meciurile din strainatate ori a organiza o gala in tara) , sa huidui pe organizatorii Galei , este o mojicie.
    Dar, noi sintem romani/noi sintem aici stapini.

    victor L

    10/07/2011 at 11:34 am

    • Mare mojicie, monşer! Nu sut fan EU, dar consider ca a fost o actiune reusita, dar care a fost umbrita de o gasca de nemernici misogini si ptr. care ROMANIA nu cred ca reprezinta mare lucru 😦
      Am serioase rezerve ca au inteles discursul lui Bute si emotia vizibila, cand se canta imnul national.

      mar

      10/07/2011 at 11:47 am

  16. Salutare pe o caldura infernala . 🙂
    Daca va intereseaza o harta a statelor lumii in baza riscului de faliment , o gasiti aici :

    http://www.foreignpolicy.com/articles/2011/06/17/2011_failed_states_index_interactive_map_and_rankings

    PS. Somalia e deja un stat doar cu numele . Falimentul a dus la dezintegrarea intregii administratii de stat , armata , politie , sanatate, scoli care practic nu mai exista . Fiecare individ are legea lui care se face si se aplica cu AK-47 in mina .

    Ștefan A.

    10/07/2011 at 12:25 pm

  17. Buna ziua, va spun si eu. 😆
    Toate articolele selectate astazi sunt extraordinare, mi-a luat ceva timp sa le citesc cu atentie, pentru ca imi scapasera la momentul aparitiei lor .
    As remarca dintre toate doar trei, subiectivitatea fiind asumata, si anume :
    cel al lui Marius Delaepicentru, cel al lui Dani Rockhoff – preluat de Alexa Blog de pe Hotnews si cel al lui Octavian Manea.

    luminita

    10/07/2011 at 1:19 pm

  18. buna ziua
    @theophyle:ca de obicei un mix optim/multumesc
    eu n-am urmarit meciul de box,si n-am inteles :bute a fost huiduit ca a spus ca e mindru ce e roman???????
    daca e asa sa se duca in……. aia care injura,eu chiar sunt mindru ca sunt roman;e drept unde spun asta-in afara romaniei nu risc sa fiu huiduit sau privit cu mila ori circumspect

    intamplator

    10/07/2011 at 2:34 pm

    • Nici eu nu am vazut meciul dar am citit despre el in presa de azi si bine am facut, ca astfel am vazut si eu cateva poze cu Bute, pe care il confundam cu alt sportiv , unul caruia i se spune „Moartea din Carpati”, e si el campion dar la K1.
      Asadar, huiduielile au inceput dupa ce Bute a multumit ministrului Elena Udrea pentru organizarea acestui mare meci.

      luminita

      10/07/2011 at 2:42 pm

      • @luminita/buna ziua
        despre aia cu huiduielile nu exista decit un cuvint:CRETINI
        eu nu sunt unul din aia care nu mai pot dupa madam udrea,dar acolo era vorba de altceva;era vorba de romania

        intamplator

        10/07/2011 at 2:49 pm

  19. luminita

    10/07/2011 at 2:38 pm

  20. am gasit pe siteul gindul aceasta descriere a salii;sper sa fie reala

    Mulţi dintre cei care au venit în sală, la meci, nu au îndurat toate aceste inconveniente pentru plăcerea de a vedea box, ci pentru a asista la un fenomen rar. Un român care a plecat de jos şi a ajuns cel mai bun din lume la ceea ce face. Fără pile, fără aranjamente, ci prin muncă. Şi care odată ajuns acolo a rămas modest, a rămas un om simplu şi cu bun simţ. Un motiv de a striga „România” şi a cânta imnul din toţi rărunchii, din mândrie, nu din convenţie.

    intamplator

    10/07/2011 at 2:41 pm

  21. Salut pe Toata Lumea 🙂
    Postare noua!

    Theophyle

    10/07/2011 at 3:00 pm

  22. Salut, Theophyle! 😀
    Mulţumesc pentru preluare.

    Am aflat mai spre seară despre cutremurul de azi. Programul de la radio nu pomeneşte cutremurul decît la jurnal, ceea ce e un semn bun. Şi ţunami a fost scund. Noi suntem bine, sănătoşi.

    • Salut Marius 🙂
      Cu placere 🙂 Am intrat pe blogul tau si nu am vazut nimic, Avand in vedere locatia am fost sigur ca sunteti bine. Multumesc pentru ca ne-ai si asigurat in scris 😀

      Theophyle

      10/07/2011 at 5:43 pm


Comentariile sunt închise.