Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sindicatul prietenilor: L’ amico degli amici

Sunt zile cand am un chef “nebun” sa inchid pravalia, sa trag o injuratura romaneasca si sa-mi bag…picioarele. Nu prea academic, dar ajuta la sanatatea sufleteasca. Daca mergem la definitiile stricte a ce inseamna grup infractional sau daca doriti mafie, povestea Liviu Dragnea – Răzvan Murgeanu se incadreaza perfect. Preiau povestea exact din Ziarul “Adevarul” de astazi:

Prima Scena: Dezvăluirile făcute de „Adevărul” despre contractele păguboase cu fonduri europene din Teleorman par să-l fi pus în gardă pe Liviu Dragnea. Sâmbăta trecută, puţin după prânz, la o terasă din comuna Bolintin-Deal, o liniştită localitate din judeţul Giurgiu, Dragnea şi-a dat întâlnire cu Răzvan Murgeanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Instituţia gestionează Programul Operaţional Regional, prin care se fac ample lucrări de infrastructură cu bani europeni. Astfel, Dragnea a vrut să afle de la sursă, printr-un mai vechi coleg de partid, ce nereguli au fost depistate în urma auditului efectuat de Comisia Europeană. Liviu Dragnea, îmbrăcat elegant, în cămaşă albă, vorbea mai puţin. Răzvan Murgeanu, în ţinută simplă, de vară, părea să-i dea multe explicaţii, ţinând cont de mişcările agitate ale mâinilor.

A doua Scena: Răzvan Murgeanu a confirmat, pentru „Adevărul de Seară”, întâlnirea de sâmbătă cu Dragnea. „Eram la un grătar, la un prieten din Bolintin, când m-a sunat şi mi-a spus că este în zonă şi mi-a propus să ne întâlnim. De aceea am ales acea terasă (foto) unde să vorbim. M-a întrebat ce scrie în raportul Comisiei Europene, asta după ce apăruse deja în «Adevărul» un material despre contractele de la Teleorman. I-am spus însă că raportul nu a ajuns, deocamdată, în ţară„, a declarat Murgeanu.  Acesta a adăugat însă că rezultatul auditului a fost transmis pe cale orală de către ofiţerul pentru România de la Comisie şi că este unul nefavorabil: „A confirmat că a fost un audit la Consiliul Judeţean Teleorman şi eu ­i-am spus că nu este un raport favorabil. Nu am vorbit mai mult de cinci minute”.

Cu tot respectul, avand in vedere ca Răzvan Murgeanu este un inalt demnitar al statului, informatia divulgata unui posibil infractor despre o ancheta in curs de desfasurare – inseamna favorizarea infractorului. In SUA (si in unele state europene)  un demnitar de acest gen era imediat demis si era pasibil de  inceperea urmaririi penale, care se putea solda cu 2 pana la 4 ani inchisoare.

A treia scena: Murgeanu a spus că îl ştie pe Dragnea de 15 ani, de când acesta din urmă era membru al PD. „Nu este prietenie, este o relaţie sănătoasă între un preşedinte de Consiliu şi o persoană care manageriază aceste fonduri. El mi-a cerut să ne vedem în calitatea mea referitoare la fondurile europene, nu ca şi cunoştinţă. Am avut o discuţie destul de protocolară„, a mai spus secretarul de stat. Acesta nu a explicat însă de ce Dragnea nu a ales să vină la minister, dar a precizat că şeful Consiliului Judeţean Teleorman îl bănuia că a dat drumul în presă scandalului cu fonduri europene.

Sa intelegem ca toate discutiile protocolare intre suspectii de comitere a unor fraude si demnitari ai statului roman se fac in zilele de duminica, la carciumile din afara Bucurestiului. Tot trebuie sa intelegem ca “relaţile sănătoase” sunt cele cimentate de o lunga cunostinta si apartenentele schimbatoare ale politicii mioritice.

Epilog cu scuze:I-am explicat că nu am nicio legătură. Oricum, noi, cei de la minister, nu avem nicio treabă cu acest audit. Cei din teritoriu, de la consiliile judeţene, răspund”, a completat Murgeanu. Toate citatele din Adevarul de astazi.

Ce mizerie, oameni buni. Se scuza ca nu poate sa-l serveasca!!!!

Trei intrebari:

1. Avand in vedere ca dl Răzvan Murgeanu este secretar de stat in ministerul pe care il conduce dna. Elena Udrea, intrebarea ar fi daca dna Udrea a citit “Adevarul” de astazi si ce parerea are dansa despre prieteniile dlui secretar de stat?
2. Cineva de la procuratura citeste acest ziar si s-a auto-sezizat?
3. Dl Boc, Premierul Romaniei, noul Presedinte al PD-L si profesor de drept, stie despre ce este vorba si cum pot fi interpretate faptele dlui Răzvan Murgeanu, secretar de stat si membru marcant in partidul lui?

Intr-un final al acestui tragic articol ma intreb si eu – noi cetatenii acestei tari avem prieteni printre politicienii acestei tari sau printre demnitarii ei, sau ei sunt prieteni numai intre ei? Cum am zis in limba internationala a mafiotilor. Toate lucrurile in aceasta tara au tendinta sa se faca conform principiului – L’ amico degli amici!

Written by Theophyle

08/06/2011 la 2:47 pm

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Adaug, pentru cei care nu stiu, RM este din tabara Blaga. Delicat moment, acum cu gruparea Domnesti 😉 🙂

    CFG

    08/06/2011 at 3:03 pm

  2. Buna ziua,
    Totul este o mizerie romaneasca, vai de mama ei de politica dominata de interese si prietenii transpartinice.
    Theophyle, la intrebare eu raspund:m-as considera ultimul om din lume daca as avea vreun prieten printre acesti politicieni.
    Mai bine cu prieteni din lumea mea, de care nu mi-e rusine, oameni cinstiti si cu principii de care nu fac caz in mod gratuit.
    Dar uite ce bine este ca se amesteca europenii in treburile noastre, ei n-au mama , n-au tata nici maca rprieteni!

    cedric

    08/06/2011 at 3:08 pm

    • devil’s advocate! nu e nici ancheta in derulare. S-a terminat! se asteapta publicarea raportului (ca o paralela: prnuntarea s-a facut, se stie rezulaul, mai trebuie motivata sentinta).

      cinic

      08/06/2011 at 7:21 pm

  3. Incredibil si revoltator:
    http://www.contributors.ro/media-tech/prostitutie-tv-cu-premii-aptr/
    Nu stiam, deseara se da gala inregistrata la tvr. Bine ca am aflat, sa nu pierd timpul asteptind o manifestare culturala de tinuta.
    Mizeria din politica se infiltreaza incet dar sigur si in domeniile care reprezentau exemple de profesionalism imaculat.

    cedric

    08/06/2011 at 3:15 pm

  4. Trist.

    Aida Buda

    08/06/2011 at 3:36 pm

  5. Nu ma surprinde cu nimic nici intalnirea celor doi, nici lipsa de reactie. Nu am asteptari de nici un fel de la generatia asta de politicieni asa ca nu pot fi dezamagit.
    Astfel de imagini ma gonesc de langa sectia de votare in ziua alegarilor!
    Le urez multi ani de puscarie … la un moment dat.

    zaPaco

    08/06/2011 at 4:09 pm

  6. Se pare ca vom avea „o suspendare temporara a banilor europeni pana se vor gasi solutii”. De doua zile nu am vazut un punct de vedere al pilotului tonta, tacere totala.
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8778486-traian-basescu-sedinta-guvern-trebuie-desfiintate-cele-41-judete-romania-trebuie-impartita-8-judete-mari-avem-perspectiva-suspendare-utilizarii-banilor-europeni-nivel-judetean-pana-gasirea-solutii.htm

    mar

    08/06/2011 at 4:39 pm

  7. din pacate asta e regula si nu exceptia;

    intimplator

    08/06/2011 at 4:47 pm

    • Intamplator, auditul extern batal vina. De fapt incetatenirea ideii ca auditul extern este asimilat auditului intern facut de Curtea de Conturi, se poate, aflam si rezolvam cu o vorba buna.
      Nerespectarea procedurilor inseamna automat suspendare sau/si reziliere.

      mar

      08/06/2011 at 5:04 pm

      • toti stim ca asa se intimpla in romania;cine pe cine cunoaste
        problema apare nu numai cu auditul,apare si cu „procedurili”nu mai tine cu „las ca vorbesc eu cu cine trebuie si inchide ochii”
        partea proasta e ca tori stim,fondurile se suspenda dar ei isi vor lua comosionul din alte contracte;
        putin ii pasa lui dragnea&co de asta

        intimplator

        08/06/2011 at 6:28 pm

  8. CUM ISI ARATÄ FATZA TRÄDÄTORII,

    säftoaica laB1, nu-i convine nici 300 de parlamentari si nici 8 regiuni, nici nu mä mirä

    aceastä femeie, se potriveste cu petro-liberali, unde a fugit si turnat, tot ce stia,

    dela cotroceni..

    theo

    08/06/2011 at 4:50 pm

  9. Am asa o impresie ca va fi foarte frumos la asumarea raspunderii si ca exista 50% sanse sa pice Guvernul, pentru ca Basescu da atac mortal la birocratie si la baza eectorala a partidelor.

    Cetatean

    08/06/2011 at 5:10 pm

    • citizen! la prima vedere, alegeri anticipate cu proiectul de Consitutie pe masa, cu „cestiunea” averilor ilicite, vr duce PDL la 75%. Argument: nici cei mai mercenari dintre sondorii de opinie nu deschid gura!

      cinic

      08/06/2011 at 7:24 pm

  10. Na, dau si io cu bita in balta: asa cum ne sint politicienii (sau o mare parte a lor), asa ne sint si unii intelectuali.
    Acum nu mai au nevoie sa dea cu subsemnatul la monahii de la Secu ci, spre deosebire de catelul cu ciolanul de dinozaur in gura, ei stau gramada la ambii capeti ai ciosvirtei. Si trag de el.
    Ultima gaselnita: discursul dictatorului de la Londra despre Ghita Ionescu era prea elevat pentru gura lupului de mare. Incriminat: Tismaneanu, acest evreu care fura unora fonctiile.

    victor L

    08/06/2011 at 5:30 pm

    • Salut Victor 🙂
      Nu am inteles prea bine comentariul tau. In orice caz in legatura de intelectualii nostri care de la inceputurile inceputurilor istoriei Romaniei modernea au fost asa cum sunt si astazi (cu mici exceptii memorabile). Si intelectualii romani sunt pana la urma, romani, nu?

      Theophyle

      08/06/2011 at 5:55 pm

      • salut Theophyle,
        poetul Dorin Tudoran, pe blogul sau, sare la gitul lui Tismaneanu pentru ca a scris un text prea elevat pentru gura marinarului, cind a fost la Londra. Si imediat au sarit amicii de serviciu sa rida. Antonesei, Iaru .

        victor L

        08/06/2011 at 6:09 pm

        • despre Dorin Tudoran am o parere proasta de cand a facut si el niste lovele de la Felix, sau poate crede ca lumea a uitat. Despre Iaru & Co. ce pot spune. Asta stiu asta fac! Asteapta saracii sa se reintoarca comunistii lui Ilici 🙂

          Theophyle

          08/06/2011 at 6:27 pm

  11. Sal`tare, popor ! 🙂
    Heheheeee…abia acu` s-a aflat ca marile „dispute” politice se dau la gratare/shpritzuri ?
    Chestia e veche, avem doar epigoni.
    „Cantemir croind la planuri din cuţite şi pahară…”, vorba poetului. 😦

    Tzepelica

    08/06/2011 at 5:32 pm

    • salut timi 🙂
      Care dispute omule 🙄 Vrei sa zici intelegeri 😆

      Theophyle

      08/06/2011 at 5:56 pm

  12. Ziua buna la toti 🙂
    Misto moment, o ocazie pentru sindicate sa sara in sus sa protesteze:
    Lui Nicolae Popa, i-a fost incalcat dreptul la odihna:
    Popa saracu isi petrecea linistit un concediu, iar diktatorul ticalosit i l-a intrerupt.
    Aloo, domnul Luca, Hossu & Co – de ce nu sarititi la gatul dictaturii:
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8778243-anchetaonline-cerut-nicolae-popa-redeschiderea-dosarului-fni-care-fost-condamnata-15-ani-inchisoare-nu-sustras-executarea-pedepsei-nu-stiam-proces-condamnare-eram-concediu-odihna-indonezia.htm
    Imi aduce aminte de bancul cand un acuzat pentru crima, povesteste ca de fapt a fost un accident, victima s-a impiedicat de covor si a picat singura in cutit. Replicand judecatorului care sustinea ca e cam absurda povestea, acuzatul spune: „Recunosc domnule judecator ca victima era cam neindemnatica, si s-a impiedicat de 17 ori” :D.

    DanSu

    08/06/2011 at 5:33 pm

    • Salut Dan 🙂
      Mda’; si mie imi aduce aminte de un condamnat ca si-a omorat parintii si care cerea o pedeapsa mai blanda fiind orfan 😦

      Theophyle

      08/06/2011 at 5:58 pm

  13. dane, Popa nu are nici o sansa la rjudecare, trebuie sa depuna probe cum ca nu e vinovat. nu are asa ceva

    Cetatean

    08/06/2011 at 5:36 pm

    • Asta ar insemana ca daca se rejudeca si dl Vintu da cu subsemnatul 🙂

      Theophyle

      08/06/2011 at 5:59 pm

  14. Presedintele Basescu, la sedinta de guvern:
    Este vorba despre coruptia de la nivel judetean: s-au creat familii vesnice, interpartinice, care se rotesc, iar clientii raman aceiasi”, a declarat presedintele, precizand ca proba pentru cele afirmate va fi prezentata in zilele urmatoare, cand vom vedea ce s-a intamplat cu banii europeni in unele consilii judetene, perspectiva fiind sa avem o suspendare temporara a primirii banilor europeni.
    http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-ii-ameninta-pe-ministri-si-cere-reorganizarea-romaniei-in-maxim-8-judete-1099925
    Asteptam cu interes „zilele urmatoare”

    cedric

    08/06/2011 at 5:59 pm

    • Salut Cedric. 🙂
      Fara grija o imbobodesc astia cat cuprinde! Sansele sunt mici indiferent de ce vrea Basescu sau ce crede el ca se poate face. Gangsterilor astora nu le pasa de miliardele Europei ei au suficient de furat din milioanele Romaniei

      Theophyle

      08/06/2011 at 6:01 pm

      • Teophyle, mi-ar place sa cred ca vor fi fortati pana la urma sa accepte. Altfel pica guvernul si nu cred ca au siguranta zilei de maine. cred ca la ora asta sunt ametiti de cate ghiulele le trimite presedintele. N-apuca sa se dezmeticeascadupa una , ca vine alta.

        cedric

        08/06/2011 at 6:05 pm

    • cred ca basescu ar face bine sa spuna unde nu e coruptie si „intelegeri”/i-ar fi mult mai simplu

      intimplator

      08/06/2011 at 6:40 pm

    • Uniunea proprietarilor magazinelor care vand etnobotanice!

      Theophyle

      08/06/2011 at 6:03 pm

      • Grozav zis, pacat ca nu stiu sa pun emoticoane aici ca as fi pus pe ala de pe messenger care se tavaleste de ras!

        cedric

        08/06/2011 at 6:06 pm

  15. Ziua buna oameni buni,

    Iata ce scrie Aligica despre baetzii care au semnat ca primaru’ protestu’

    http://www.contributors.ro/fara-categorie/scrisoarea-celor-sase-membri-ai-congresului-sua-conspiratie-farsa-comedie/

    eugeni

    08/06/2011 at 6:07 pm

  16. sunt destui americani, pe care ii potzi mintzii,TOTUSI,ESTE RUSINOS DIN PARTEA AMERICANILOR

    UITATZI-VÄ; CE FACE OTV, urcä un nebun pe stapi la cotroceni, lupea cu cativa bätranei si un steag, tzipä cat il tzine gura, cat de räu merg romanilor, aruncand venin, asupra guvernatzilor si presedintelui.

    nu odatä OTV, atzatä la revoltä, instigä realmente, unde este oare CNA,

    autoritätzile statului, dece nu intervin.

    tocmai,PENALUL DIACONESCU SI LUPEA; ACUZATZI DE SANTAJ SI ALTELE, fac diversiuni.

    theo

    08/06/2011 at 6:20 pm

  17. nu este prima oarä, cand se transmit, informatzii false, de PSD,PNL,, in america si in europa, in frantza, germania si austria, mogulii au dezinformat si mintzit cat au putut.

    theo

    08/06/2011 at 6:24 pm

    • le-ar conveni

      intimplator

      08/06/2011 at 6:44 pm

      • continuare
        mama lor de bagabonti ordinari

        intimplator

        08/06/2011 at 6:45 pm

  18. Spartakus …..”daţi-le, domnu’ Boc, şi uslaşilor un voievodat numai al lor, că altfel, hrăpăreţi cum îi ştiu, o să-şi ia singuri într-o zi toată ţara şi riscăm ca întregii Românii să i se spună Voievodatul Vaidenoi.”
    http://www.reportervirtual.ro/2011/06/voievodate-fara-gospodari.html

    mar

    08/06/2011 at 6:46 pm

  19. Un soft ptr. managementul documetelor la o primarie rurala – 162.000 EUR ❗ ❗ Nu mai au limta 😦
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8779304-cazul-giroc-cum-ajuns-soft-pentru-managementul-documentelor-pentru-primarie-comuna-coste-162-000-euro.htm

    mar

    08/06/2011 at 7:11 pm

  20. salut 🙂
    Principiului – L’ amico degli amici! e probabil unul mai nou

    Pe vremea mea principiul era (si cred ca mai este) Les amis de mon ami sont MAI 🙂

    Un tanar de stanga

    08/06/2011 at 7:29 pm

  21. mar

    08/06/2011 at 7:31 pm

  22. Buna seara, buna seara.
    Afacerea Dragnea cu codita Murgeanu este ilustrativa ptr ce scriam zilele trecute despre fratiile hotiilor interpartinice. Asta e marea buba care trebuie sparta. Asta este puroiul care trebuie drenat ptr ca altfel de sufocam.

    clemycaliclemycali

    08/06/2011 at 7:41 pm

    • dragi colegi! pute urat dinspre PSD? de aceea a disparut loda?

      cinic

      09/06/2011 at 9:26 am

  23. Clemy ( la dublu 😉 ), sincer, nu stiu cum si ce va iesi, insa un lucru e cert. Reorganizare se va face. Macar pe hirtie vor aparea cele 7 sau 8 judete. Iar acest lucru inseamna concedierea a jde mii de frecatori de menta din toate directiile, subdirectii, cj-urile, inspectoratele si alte alea. Evident, exista riscul, si va fi foarte real, sa ramina numai pilele si sa plece cei buni. Insa acest risc poate fi diminuat.

    Insa marele cistiguri al acestei reimparteli, fie ea si pe hirtie, fie ea si deocamdata in proiect sunt urmatoarele:

    – lupta intre baroni 😉 Nu vor fi suficiente functii pentru toata lumea
    – disponibilizarea unei parti din ENORMUL aparat MAI. Peste tot s-au facut disponibilizari, numai i nadministratii nu.
    – bulversarea colegiilor electorale in 2012.

    Nimeni nu isi poate imagina inca ce va fi in 2012 in „teritoriu”. Nimic nu va mai fi ca inainte.

    Cetatean

    08/06/2011 at 8:10 pm

    • @citizen. Paradoxal dl.Igas pe care il injura PREA multi face bine ce face. A descentralizat decizia de concediere, asa ca niciun sefulet (daca nu-si face treaba) nu se va putea plange de stafful impus de sus. Eu am trecut prin mai multe reorganizari (pe continentul american) in care EU a trebuit sa decid nu numere ci nume si prenume (cine ramane si cine pleaca). Nu e un moment placut, nu scapi de injuraturi, iar ultimul lucru care-ti lipseste este opinia kibitzilor care simpatizeaza cu cei ce pleaca.

      cinic

      09/06/2011 at 9:30 am

  24. Salut pe toata lumea 🙂
    Postare noua!

    Theophyle

    08/06/2011 at 8:10 pm


Comentariile sunt închise.