Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Globalizarea masacrului religios

7 oameni au fost asasinati intr-un pogrom al unui birou al Natiunilor Unite din Mazar-i-Sharif, in nordul Afganistanului, de manifestanti care protestau fata de incendierea recenta a Quranului in Statele Unite de catre Pastorul american Terry Jones, care a ars in 21 martie o copie a Quranului, in urma unui „proces” in care cartea sfanta a musulmanilor a fost declarata „vinovata” si „executata”.Vorbind in limba de lemn a dictionarelor, globalizarea descrie un proces multicauzal, care este rezultatul evenimentelor dintr-o parte a globului, cu repercusiuni ample asupra societăţilor şi problemelor din alte părţi ale globului.

Deci, un pastor tampit din Florida cu o vocatie divina, fost vanzator de mobila “second-hand”, condamna Quranul si il arde. La 10 mii de km departare, o haita de animale cu chip uman masacreaza niste oameni care se aflau pe teritoriul lor pentru a-i ajuta sa traiasca mai usor si mai bine. O adevarata globalizare a mortii. Goana dupa publicitate a vanzatorului de mobila a dus la moartea unor oameni care faceau munca Domnului, el a facut-o pe cea a Satanei.

In capitalele lumii democrate traiesc  mii de animale cu chip uman, la fel ca cele din Mazar-i-Sharif, Afganistan. Acesti oameni, in majoritatea lor, nu numai ca nu produc nimic pentru tarile gazda, ci le submineaza, bucurandu-se de drepturile omului si cele democratice pe care nici nu gandesc sa le acorde altora, nu la ei acasa si nici macar in tarile gazda.  Politicienii, care au vorbit zeci de ani despre “multiculturalism” ca metoda de a promova apropierea si intelegerea intre oameni, au ajuns unul dupa altul la concluzia neputintei, a modelului eronat, care a inceput sa fie mult prea strident pentru a fi pus sub carpetele politice internationaliste.

Regandirea modului de coexistenta este mai mult decat necesara in zilele astea cand Lampedusa este inundata si caile de acces spre Europa sunt pline de emigranti, in majoritatea lor din lumea care a comis masacrul ordinar. Am cautat un numitor comun pentru a ne intelege, probabil nu l-am gasit 😦 Ei gandesc altfel decat noi. Incompatibilitatea produce dezastre de felul celui la care am asistat.

Bine ar face autoritatile americane sa-l trimita pe pastorul Terry Jones in judecata si sa-l pedepseasca aspru pentru ceea ce a facut. Cine incepe sa arda carti nu va avea nici o problema sa arda si oameni. Despre pedepsirea asasinilor in Afganistan nu-mi fac iluzii. Poate mai devreme sau mai tarziu vor deveni cu totii “shaid” in numele religiei lor – prost, inexact si malefic interpretate. Acei oameni nu au fost musulmani, ei au fost criminali. Asta trebuie sa intelegem cu totii, la fel cum nici pastorul Jones nu a fost crestin, ci a fost un nelegiuit.

Cetăţeanul român, aflat printre victimele incidentului de vineri seară din Afganistan,  Filart Moţco,  angajat la Secţia de Afaceri Politice a Biroului ONU din Mazar-i-Sharif, a fost un om care probabil a incercat sa-i ajute pe oamenii care l-au asasinat. Moartea acestui om a fost la fel de inutila ca si prezenta lui acolo. Nu putem sa le implantam nici valorile noastre, nici ideile noastre si nici omenia nu poate ajuta oameni care inca nu au ajuns sa inteleaga ca primul drept al omului este dreptul la viata. Lasati-i acolo unde sunt si inaltati zidurile necesare, pentru ca in curand veti simti valurile unui nou ev, mai crud si mai violent decat cele care au precedat in istoria omenirii.  Asta este lumea in care traim si obezitatea societatii noaste, ipocrizia si minciunile pe care le-am promovat. Crezandu-le pot fi fatale.

Ilustratia cu permisiunea Maestrului Devis Grebu

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Salut
    Ar trebui ridicata o noua cortina de fier care sa ingreuneze emigrarea si vizele din anumite tari in sensul ca pot fi acceptati doar cei cu multa scoala drept criteriu principal.
    Noi ar trebui sa ne multumim cu mai putin petrol sau curmalele ce ne vin de acolo.
    Altminteri ne vor coplesi cu toata barbaria lor.

    Este important de vazut daca opinia publica afgana va condamna uciderea nevinovatilor altruisti. Daca nu o condamna atunci isi merita soarta, merita sa fie lasati de izbeliste

    Un tanar de stanga

    02/04/2011 at 2:14 pm

    • TDS salut:)
      la asta chiar m-am gandit! Tragedia consta intr-o tragica defazare. Traim in lumi diferite sau in aceasi lume in perioade istorice diferite! 😦

      Theophyle

      02/04/2011 at 2:17 pm

    • Exact asta şi vor afganii: să fie lăsaţi de izbelişte. Ce-i aşa greu de înţeles?

      mariusmioc

      03/04/2011 at 3:08 pm

  2. Acum suturi in koor ar trebui sa primeasca si popa ala amator.
    Spre deoasebire de Biblie scrisa de apostoli si discipoli musulmanii considera textul Coranului cuprinzind cuvintele lui Dumnezeu transmise prin arhanghelul Gabriel si Mohamed deci mult mai sfint si mai tabu.

    Un tanar de stanga

    02/04/2011 at 2:22 pm

    • Gresesti TDS,
      si iudaismul si crestinismul considera Pentateuhul (Torah), adica cele 5 carti ale Vechiului Testament de aceasi origine. Transmise de Dumnezeu lui Moise pe Muntele Sinai.

      Theophyle

      02/04/2011 at 2:27 pm

  3. […] PPS De citit și Globalizarea masacrului religios. […]

  4. ziua bună 🙂
    mie mi se pare incredibil că se mai întâmplă așa ceva, în secolul XXI. uneori îmi vine a crede că avem de-a face cu întregi societăți care nu vor să se modernizeze/integreze în prezent, să adere măcar la un set minim de valori umane, dacă nu occidentale. într-o măsură ceva mai mică la fel se întâmplă și cu comunitățile musulmane din Europa; chiar liderii europeni au început să-și dea seama că aceștia nu vor să se „europenizeze”, ci se stabilesc aici doar pentru a culege roadele bunăstării economice și a face (cât mai mulți) copii…

    Camil Stoenescu

    02/04/2011 at 2:31 pm

    • Camil salut 🙂
      Prietene dupa cum bine sti prostiile se platesc! Cine s-a mintit singur atata timp nu prea mai are ce sa corecteze, maximul ce poate face este limitarea consecintelor – damage control. Nu se va face nota de plata va deveni exponentiala in foarte putin timp!

      Theophyle

      02/04/2011 at 2:37 pm

      • cred că nota de plată o vor plăti generațiile următoare, când vor deveni minoritare în țările care erau altădată ale lor.

        Camil Stoenescu

        02/04/2011 at 2:39 pm

        • Care credeţi că va fi prima ţară aflată în această situaţie?

          nelucraciun

          02/04/2011 at 9:13 pm

    • Camil, educatia nu rezolva nimic – cam care este proportia celor care inteleg intr-adevar lumea secolului XXI in Romania? NOI suntem EUROPENI? Sincer?

      bujold

      02/04/2011 at 6:04 pm

  5. Salut Theophyle!

    Da, sinistră chestie. Complet de acord cu dvs., cu excepția faptului că eu cred că respectivii erau „buni” musulmani, într-o anumită accepțiune mai literală a scripturii lor. Dacă citiți toate materialele – Coranul, Sunnah, Hadith, Reliance of the Traveller, vedeți că există ample motive pentru cineva astfel predispus să considere că non-musulmanii pur și simplu nu sunt în rândul ființelor umane și nu au aceleași drepturi, în principal nu au dreptul la viață.

    Jihadul (și deci crima) este o datorie islamică, nu ceva opțional. Eu nu cred că se poate raționa cu niște proști rămași mental în secolul 8. Ziduri, multe și repede!

    sym

    02/04/2011 at 3:15 pm

  6. Asta-i mentalitatea multor musulmani.
    Aceea de a gasi un tap ispasitor pentru ceea ce considera nedreptatii sau injurii aduse religiei lor.
    Si isi ies din orice proportie rationala in razbunarea lor dementa. (amintiti-va de prof care a numit un ursulet Mohamed si aproape ca a fost condamnata la moarte 😯

    N-am vazut la japonezi sa se razbune pe americani pentru Hiroshima si Nagasaki, nu i-am vazut macar sa poarte pica.
    N-am vazut la japonezi sa incerce sa distruga alte religii ci sunt ocupati cu ceea ce au.

    Evreii si ei sunt preocupati de religia lor si nu se amesteca in alte religii.

    Multi dintre musulmani sunt mai cu mot. Motivatia distrugerii le creste adrenalina sub pretextul ca isi apara religia vezi doamne atacata.

    Nu e vorba ca incearca sa se ridice moral/cultural ci tot timpul e vorba pe cine mai incearca sa distruga, sa terorizeze sa faca rau. Astia sunt fanaticii si asta e fata lor indiferent de religie. Numai ca numarul fanaticilor musulmani e extraordinar de mare, periculos si ca o ciuperca care se intinde cu iuteala.

    Dar tehnologia vestului stiu s-o foloseasca si sunt dornici s-o cumpere. Acolo religia nu le mai zice ca nimic, ha? 🙄

    pitapata

    02/04/2011 at 3:17 pm

  7. Salut,

    Nu zic ca „pastorul” ala nu a facut o mizerie, dar cand ai tampiti care abia asteapta un pretext pentru violenta, pretextul ala o sa vina mai devreme sau mai tarziu.

    Ma rog problema cu indivizii gen pastorelul x este, la fel ca ala de l-a spanzurat pe iancu, presa. Indivizii fac asta sa apara la teveu, si sunt incurajati deoarece chiar apar la teveu. Daca ar fi ignorati cu desavarsire de media, unu nu ar sti nimeni de tampeniile care le fac, doi nu le-ar mai face, ca nu e distractiv daca nu provoci scandal. E un cerc vicios, oameni cauta scandal(poate si cu asta au fost obisnuiti, presa ar trebui sa aiba si un rol educativ imo, cu toate ca e o afacere in primul rand) , presa difizeaza scandal ca asta vinde reclame, idiotii sunt incurajati sa faca chestii scandaloasa sa apara in presa etc etc keeps going round and round

    Radu Ionescu

    02/04/2011 at 3:34 pm

  8. mä intristeazä teribil, cand oamenii, ce le vrea binele, sunt ucisi miseleste.

    acolo nu se va face liniste, sunt interese, primitivism, si religii, diferite.

    auzeam cu triburi, care au reactzii dea dreptul criminale.

    theo

    02/04/2011 at 3:36 pm

  9. nici amestecul in libia nu aduce nimic bun,

    ca si in tunezia si egipt. unde ajung, vandalizeazä ,furä, etc.

    .nu intzeleg dece obama, ii sprijinä pe rebeli,

    rebelii au oameni din alcaida.

    OBAMÄ, este un mare mäscärici:

    theo

    02/04/2011 at 3:42 pm

  10. Salut !
    Multa prostie, de o parte si fanatism religios nascut din ignoranta, de alta parte.
    Din nefericire, in numele credintei omenirea a comis prea multe crime. 😦

    Tzepelica

    02/04/2011 at 3:43 pm

  11. Pentru mine problema este destul de sensibila. Provin dintr-o familie multiculturala si inca de copil am invatat ca nu trebuie sa incerc sa schimb pe nimeni.
    Mi se pare regretabil si condamnabil ce a facut pastorul respectiv. Nu ai dreptul sa plangaresti simbolurile cuiva.
    A fost o provocare criminala , care a pus in pericol siguranta ceelorlalti.
    Imi pare tare rau si de cei ucisi.Probabil aveau familii care ii asteptau acasa.

    ela

    02/04/2011 at 3:43 pm

    • Ela,

      Poate fi regretabil, condamnabil etc, dar nu se justifica reactia.(punct)
      Probabil ca vii dintr-o familie multiculturala cu niste criterii de respect si toleranta reciproca. Daca idiotul satului face un sacrilegiu asta nu inseamna ca ai tai sa isi ia gatul reciproc, nu este asa?.
      Daca, de exemplu, unul din parinti nu te lasa la scoala dupa varsta de 12 ani, etc, si te obliga sa te acoperi, celalalt va cauta sa il schimbe? vor continua sa stea impreuna? va fi considerata bataia ca un drept al barbatului?

      eugeni

      02/04/2011 at 5:04 pm

      • Chestia cu respectul si toleranta reciproca,hm.
        Idiotii fac mereu nefacute si tot timpul cineva trebuie sa tina focul sub control.
        Oricum,unii nu i-au chemat pe ceilalti sa le impartaseasca din obiceiurile si civilizatia lor, iar tata popa,nu avea voie sa le arda Coranul. Punct.
        Ar merita sa fietrimis personal acolo sa-si prezinte scuzele.
        Iar cu atacatorii din Afganistan sa se descurce autoritatile lor.

        ela

        02/04/2011 at 5:52 pm

        • Ela,
          De ce dublu standard?
          Popa sa se duca sa fie judecat dupa saria musulmana, acolo la ei, iar criminalii sa fie judecati dupa regulile statului american.
          Apropos, omoratul a 11 oameni (doi decapitati) este mai grav decat arsul Koranului, se poate pune egalitate, chiar de dragul discutiei?

          eugeni

          02/04/2011 at 6:57 pm

  12. Nici o deosebire intre pastorul(fost vanzator de mobila), calugarul fost fotbalist(corogeanu ) care a torturat pana la moarte o calugarita intr-o asazisa exorcizare, si idiotii barbari care au masacrat oameni nevinovati in Afganistan.
    Prea grav acest nefericit eveniment pentru orice om normal.
    Fanatismul religios este din ce in ce mai evident si din pacate politica politicienii si, grav, filosofii nu au solutii.
    Regret sa-i dau dreptate gazdei(salut Teoph!) dar noul ev pare a fi unul al fanatismului , un nou ev plin de sange si teroare.

    andrzej

    02/04/2011 at 3:49 pm

  13. Ziua buna
    Pastorul respectiv fusese convins anul trecut sa nu arda Coranul, inclusiv de H. Clinton. Acum a revenit la gandul din vara trecuta 😦

    Exitsa legi in US pentru acest pastor?

    Ce fel de ziduri ar fi mai potrivite? 😦 … 🙂
    Ce fel de schimbari?

    CFG

    02/04/2011 at 3:57 pm

    • O mai putina deschidere privind gastarbaiterii musulmani, – adica sa stea la ei acasa – iar noi sa nu avem pretentia sa le facem educatia si sa incercam sa ii ajutam sa treaca strada cind ei nu vor asta.

      Un tanar de stanga

      02/04/2011 at 4:22 pm

    • In majoritatea Codurilor Penale din lume este pedepsita propaganda national sovina, cum si agitarea urii de rasa sau religioase. Nu am nici o indoiala ca si Codul Penal al statului Florida o face. De ce autoritatile nu au fost ferme? Din aceleasi motive pentru care si idiotul din Harghita e lasat liber sa-si exhibe nazbitiile.
      ‘Telectuali „fini” ascund indecenta gesturilor infame sub nevoia „libertatii de expresie”. De aici si sovaiala autoritatilor in locul unor interventii ferme.Un regizor danez a aflat pe propria piele cum vine treaba cu caricaturizarea lui mahomed. Deasemeni, practicantii libertatii de expresie sunt liberi sa experimenteze injuraturile de mama.

      STRAJNIK

      02/04/2011 at 4:36 pm

  14. „Ei gandesc altfel decat noi. Incompatibilitatea produce dezastre de felul celui la care am asistat.”

    Inainte de a ne pronunta auspra unor oameni care apartin unei alte culturi, pe care nu o putem cu adevarat intelege decat daca am trai intre ei mai multi ani, cred ca merita sa ne gandim si propria cultura, cea pe care o punem in antiteza cu „a lor”

    Cultura noastra occidentala si avansata, superioara si de laudat, i-a dat pe soldatii care au omorat oameni cu care apoi si-au facut poze. Cultura noastra admite inca tortura fizica ca fiind o metoda legala de interogare. Cultura noastra superioara l-a dat pe Hitler, urmat in dementa sa de zeci de milioane de europeni occidentali. Cultura noastra occidentala este vinovata de multe crime de razboi, pentru care nu suntem judecati din simplul motiv ca suntem invingatori (doar crimele invinsilor sunt judecate). Cu ocazia crimei lui Mailat, am aflat ca un angajator italian l-a stropit cu benzina si i-a dat foc unui roman pe care nu-l mai platise de mult. Nu de mult ne-am cutremurat de oroare auzind de austiracul care i-a facut nu stiu cati copii ficei sale pe care a tinut-o ani de zile in pivnita.

    Parerea mea este ca nu ne deosebim prea mult de cei pe care ii dispretuim. Am cunoscut printre musulmani oameni de o valoare deosebita, eruditi, culti, inteligenti. Va sigur ca nu toti arabii sunt doritori sa se explodeze in autobuzele noastre, tot asa cum va asigur ca nu toti americanii sunt obezi.

    Este la moda in unele tari (civilizate si Europene) sa vorbesti de rau Romania si pe romani. In alte tari este la moda sa vorbesti de rau musulmanii. Mai demult era la moda sa ii vorbesti de rau pe evrei (si se stie unde s-a ajuns).

    Intrebarea pe care mi-o pun este: oare propaganda asidua impotriva celor pe care (noi civilizatii) ii certam cu razboi de zeci ce ani nu este oare preludiul unui nou Holocaust ? Ultima data asa s-a intamplat. Oare nu am invatat nimic ?

    Petronius

    02/04/2011 at 4:21 pm

    • Salut Petronius 🙂
      Cunosc lumea musulma extrem de bine. Cunosc religia, limba, obiceiurile si am trait perioade indelungate cu falahi (tarani) si cu academici. Crede-ma ca pot sutine pana la ultima virgula ceea ce am scris. Nivelul de compatibilitae sociala este extrem de redus fara a incerca sa fim ipocriti si nici sa ne mintim pe noi. Nu are rost!

      Diferenta intre ceea ce am scris si Holocaustul este enorma. Acolo „strainul” era haituit astazi „strainul” haituieste. Sa te vedem dupa ora 21 in cateva cartiere din Paris!

      Cand va iesi din tipografii vei putea avea date complete:

      http://bibliophyle.wordpress.com/2011/02/11/islamica-4-volume-i-religia/

      Theophyle

      02/04/2011 at 5:01 pm

      • Salut si eu, cu tot respectul, Theophyle.

        Am facut si eu pe profesorul la Reims o vreme, asa ca stiu si eu problema cu „tinerii” de la periferii.

        Diferenta nu este chiar atat de mare. Indiferent care a fost atitudinea evreilor inainte de al doilea razboi, perceptia acestora in Europa a fost ca asupritori; desigur, ne referim la o minoritate care acumuland resurse a fost in situatia de a controla o buna parte din economia tarilor unde erau stabiliti. Acest lucru, coroborat cu faptul ca evreii nu se amestecau cu ne-evreii, a condus la senzatia de agresiune asupra majoritatii din partea unei minoritati. Repet, nu stiu cum a fost de fapt si nu speculez, dar perceptia asta a fost.

        Asadar, perceptiei de agresiune economica din partea evreilor de atunci ii corespunde azi perceptia unei agresiuni din partea minoritatii magrebiene din periferii (pardon „tinerii”).

        Petronius

        02/04/2011 at 6:03 pm

    • Buna Petronius, sunt consternata de cele ce zici.
      Nu cultura vestica i-a dat pe soldatii care au torturat si s-au pozat , ci declasarea lor individuala si morala i-a facut sa se comporte asa.
      Nu cultura l-a dat pe Hitler, ci Hitler a fost un individ in sine.
      La fel ca si gestul pastorului care a ars cartea a fost un gest in sine.
      Dar razbunarea pe niste oameni straini de acest gest, tocmai ala e un gest care vine din cultura musulmana ce le impregneaza in minti ca orice gest impotriva religiei trebuie pedepsit.
      Si-au gasit tap ispasitor.
      In vest sunt indivizi decazuti din cultura care fac gesturi aberante.
      In cultura musulmana gesturile aberante sunt cultural acceptate in numele religiei ❗

      pitapata

      02/04/2011 at 5:54 pm

  15. Bună ziua. 🙂
    Eu cred că sunt creştin. Christos a zis să iubim, chiar şi pe duşmani. Cum oare şi-a dovedit pastorul iubirea, Dumnezeu ştie, că eu nu pot să-i înţeleg gestul.
    Nu cu cărţile avem o problemă, ci cu oamenii; dacă reuşea să-i lumineze pe cîţiva păgîni din parohia lui, puteam zice că şi-a făcut slujba. Dacă era de ars cărţi, de ce nu şi-a ales nişte filosofi occidentali? A vrut să fie vizibil, a făcut-o din mîndrie şi ca să le-o-ntoarcă musulmanilor? Nu a mai fost pastor atunci, a fost politician. Sau nu?

    para

    02/04/2011 at 4:45 pm

  16. […] Read more from the original source: Globalizarea masacrului religios […]

  17. Cred ca in capul nostru este o confuzie groaznica.
    Ma refer la ceea ce scrie @Petronius.
    Occidentul a avut de a lungul istoriei multe momente singeroase multe dintre ele fiind justificate religios.
    Astazi insa s a ajuns la un echilibru legislativ si o toleranta religioasa care face ca asemenea lucruri sa nu se mai poata intimpla oficial. Accidenta ca Hitler,excese ale unor institutii sau ale unor persoane pot avea loc dar ele sunt condamnatede in societatea moderna.
    In societatea moderna occidentala uciderea sau torturarea unei fiinte vii este condamnata.
    Nu ace;asi lucru se intimpla si in lumea musulmana. Desi scrierile religioase ca si politica de stat (cu rare exceptii) nu permit uciderea unui om au aparut curente religioase si lideri religiosi care promoveaza ideea uciderii de fiinte umane din motive din ce in ce mai aberante.
    Politica ucigasa ,nu a devenit inca politica de stat (desi multe state musulmane o tolereaza si incurajeaza) dar a devenit politica religioasa antrenind in crime nu persoane izolate ci mase mari de oameni.
    Se ucide din varii motive straine de majoritatea celor ucisi, regiuni intregi traind din trasul cu arma.
    Nu exista nici o comparatie si nici o justificare pentru asemenea actiuni. Nu poti sa ucizi oameni nevinovati numai ca nu stiu ce pastor a dat foc la coran sau ca americanii ii sprijina pe evreii care ti au ocupat teritoriile.

    tucu

    02/04/2011 at 6:08 pm

    • Salut,

      Toleranta – Iugoslavia este un exemplu…

      bujold

      02/04/2011 at 6:27 pm

    • Buna Tucu.
      Evreii ca si arabii au fost triburi odata demult in actualul Israel.
      Palestinienii in majoritate , subliniez in majoritate, sunt emigranti din tari arabe acoliti pe plaiurile din care nu si-au facut niciodata tara.
      Plaiurile evreiesti sunt indreptatite evreilor nu mai putin decat romanii isi au dreptul la tara, sau francezii, sau englezii sau orice alt popor.

      Evreii si-au cerut independenta si au capatat-o. Emigratia s-a facut pe plaiurile strabune de drept ❗ Gandeste-te numai ca suntem in 2011 iar acum 2011 ani Isus , evreu!! traia pe plaiurile care au devenit israeliene.
      Deci evreii erau acolo destul de binisor timp.

      Numai ca evreii si-au obtinut independenta pe cand populatia „palestiniana” nu s-au preocupat de independenta decat in ultimii ani.
      De-a lungul deceniilor singura preocupare a majoritatii a fost cum sa-i termine pe evrei si tot ce-au cladit.
      Ca multi asta au in sange. Distrugerea si nu colaborarea si nu progresul!

      Este o conceptie falsa ca evreii au ocupat ceva ilegal.

      pitapata

      02/04/2011 at 7:41 pm

  18. Draga Theo, esti, te rog, amabil, si-mi permiti sa citesc volumul despre religia islamica?
    Acum, pentru ca stii cum ma numesc, stii si ce ascendente am – cu atat sunt mai curios.

    Multumesc mult.

    Cu stima,

    PS. primesc urmatorul mesaj:
    „The blog http://politeacademics.wordpress.com was marked private by its owner. You need to be invited to view this blog. For more information about blog privacy settings, please visit our support site.”

    bujold

    02/04/2011 at 6:27 pm

  19. @Tucu, @Pitapata

    Mi se pare interesant ca atunci cand vorbiti despre Hitler sau soldatii americani care s-au fotografiat cu victimele lor afirmati ca acestia au fost indivizi „in sine” sau „persoane”; cand insa vorbim despre niste descreierati musulmani care comit crime, atunci toti sunt in aceeasi oala si „cultura” lor este de vina.

    Totusi, uitati ca Hitler a fost urmat de zeci de milioane, Stalin (care a facut mai multe victime) a fost si el urmat cu fanatism de multe zeci de milioane, bombardarea inutila si atroce a Dresdei este doar una dintre crimele de razboi care a ramas necondamnata, pentru ca au facut-o „baietii buni”.

    Probabil ca ar trebui sa admitem ca nu ne deosebim cu nimic de musulmani. Pentru cei care nu stiu, propaganda de razboi incepe cu mult inaintea razboiului propriu-zis si are ca scop negarea umanitatii inamicului (ar fi multe de spus despre asta …).

    Petronius

    02/04/2011 at 7:04 pm

    • Petronius,
      Cultura nu l-a nascut pe Hitler. Ci Hitler a nascut o cultura noua, un fanatism nationalist si rasist din schizofrenia lui obsesiva .
      Si ca atare a fost starpit si nu acceptat ❗
      Cultura musulmana ti-a zis-o si Tucu ca accepta si incurajeaza ceea ce cultura vestica condamna legal.

      E o mare diferenta aici ❗

      pitapata

      02/04/2011 at 7:46 pm

  20. Seara buna .
    Dupa cum se vede prostia omeneasca este multilateral raspindita . Ca e in USA sau Afganistan , tot un drac. Americanul a vrut notorietate si a avut . 😦
    Afganii manipulati bine de cine are interese (sefii lor tribali) , au avut si ei momentul lor de glorie . 🙂 Doar ca astia sint chiar saraci cu duhul si in plus majoritar analfabeti.

    Ștefan A.

    02/04/2011 at 7:36 pm

  21. Eu Sunt Crestinä; Am Citit Coranul Din Curiozitate:

    In Coran; Nu Scrie Cä Ai Voie Sä Ucizi; Sä Dai Foc; Etc
    Imamii , Intocmesc Tot Felul De Scrieri Si
    Rästämäciri; Dupä Plac Si Interes.

    theo

    02/04/2011 at 7:53 pm

  22. vä adeceti aminte de caricaturistul danez?

    A FOST MARE SCANDAL; EXPLOZII LA REDACTZIE ETC:

    DAR CU PUTZIN TIMP INAINTE; ALTZI CARICATURISTI; ISI BÄTEAU JOC DE DUMNEZEU SI ALAH; ZILNIC SUNT CRESTII BÄTAIA LOR DE JOC.

    nu este bine, dar astfel de conflicte, nu se rezolvä cu violentzä.

    theo

    02/04/2011 at 8:08 pm

  23. multzumesc redactziei, din suflet.

    theo

    02/04/2011 at 8:09 pm

  24. Eu observ un lucru ca nu este egal sa arzi o carte si sa omori atitia oameni in numele ei.
    @ pentru aparatorii islamistilor: Nu exista nici o crima corecta, cu atit mai mult pentru religie.
    Ca acel dobitoc a ars o carte numita din intimplare Coran nu este un motiv sa omori toti crestinii pentru ea.In semn de protest puteau sa arda Biblia nu sa omoare oameni.Ce ar fi ca pentru toate fiecare biserica copta distrusa sa omorim 100 de musulmani? Intre nazism si fundamentalism in realitate nu este nici o deosebire.

    bigone

    02/04/2011 at 8:28 pm

  25. Buna Seara 🙂
    Postare noua!

    Theophyle

    02/04/2011 at 8:34 pm

  26. Observ ca discutiile(despre religie si civilizatii) se rezuma la perceptia emotionala pe care fiecare dintre noi o simtim.
    Greu de crezut ca ceea ce traim acum(revoltele din lumea islamica) sunt doar resurectiiale vechilor resentimente rasiale si religioase.
    Ceva se misca subteran si atata nemultumiri actuale pliate pe arhaice superioritati.
    Se intapla ceva grav in lume si din pacate suntem momiti in directii divergente oricarui om normal: pacea, intelegere si intrajutorarea fratesca , umana.
    Ceva groaznic se coace si noi suntem acum supusi unei manipulari inimaginabile.
    Nu ne ramane decat un spirit viu si atent capabil sa evite acesta negra capcana.

    andrzej

    02/04/2011 at 9:28 pm

    • Buna Andrzej/
      Nu cred ca asta e o discutie despre religii si civilizatii pe fundalul emotiilor.
      Ci emotiile legitime /normale cand auzi ca s-a ars o carte de catre cineva si altcineva-cativa- au platit cu viata.

      Nu este o discutie intelectuala.
      Este furie indreptatita si emotii navalnice asa cum trebuie sa perceapa orice om agasat si infuriat de fanatismul unor teroristi la viata altora.
      Ceea ce se misca subteran este o organizatie fanatica de teroristi si criminali, asta e. Sustinuti cu bani de interesanti si inarmati tot de interesanti.

      Se vrea o noua ordine. Si-ar fi bine ca vestul sa le strice planurile cat mai grabnic ❗

      pitapata

      02/04/2011 at 10:13 pm


Comentariile sunt închise.