Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Ciorchinele otrăvit

Care este legatura intre Vântu si economia nationala, sau mai precis criza economica care ne bantuie? Un singur raspuns logic si onest – sistemul. Sistemul construit de douazeci de ani, sistem prin care:

  • Au disparut in bancile straine intre 110 – 120 de miliarde de euro (sursa-Patriciu, si el chiar stie!)
  • Au disparut creante ale statului roman de zeci de miliarde de euro – beneficiarii directi – noii miliardari, sub tutela si supravegherea atenta a fostilor tortionari securisti.
  • Au fost devalizate banci, au fost organizate afaceri piramidale si fonduri de investitii din buzunarele fraierilor in buzunarile hotilor, aceiasi hoti care au platit “protection” serviciilor secrete ale anilor ‘90, politicienilor corupti si tuturor  liderilor de opinie care au dorit sa se imbogateasca si ei din acesti bani murdari. Din punctul meu de vedere nu exista nici o diferenta intre Vantu, Voiculescu sau Patriciu, “mogulii rai”, si fratii Paunescu, “mogulii buni” – toti sunt ticalosi!
  • Dlui Hossu, liderul sindical care are probleme  cu prigoana sindicalistului Luca, ii amintesc ca “marele” sindicalist american Jimmy Hoffa, poate fi considerat un “sfant” in comparatie cu Liviu Luca, asa ca i-ar sta bine lui Hossu sa taca!

Intr-un cuvant asta este legatura intre arestarea lui Vantu si economia nationala. Daca in 2004, Adrian Nastase l-ar fi arestat pe Vântu, nu i-ar fi dat posibilitatea lui Patriciu sa castige 2 miliarde de euro cu o investitie de 30 de milioane de dolari si nu i-ar fi concesionat lui Videanu carierele de marmura din Romania, l-as fi votat pe el! Politica intereseaza mai putin decat sanatatea sociala a unei tari! Aceasta este legatura intre economie si arestarea lui Vântu.

Interesant de citit articolul marelui sustinator a lui Vântu, Nistorescu, in 1997 – original si un link mai recent din EvZ.

113 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. FIRST again ! 🙂 Dar nu la tubulatura ! 😆

    Ștefan A.

    10/09/2010 at 2:57 pm

  2. Pe articolul precedent am avut discutii demne de un presedinte ! 🙂 Desii am folosit si doua cuvinte urite ! 😦
    Si tot la statul mafios am ajuns in concluzie ! 🙂

    Ștefan A.

    10/09/2010 at 3:01 pm

    • Salut 🙂
      Adevarat!
      Te-am citit si am hotarat sa-ti permit pasiunea si sa nu te cenzurez. Am considerat ca schimbarea cuvantului cu „fecale” nu ar fi avut nici un haz 😆

      Theophyle

      10/09/2010 at 3:03 pm

      • Multam fain . 🙂
        Cu intirziere am aflat ca doamna are tibia fracturata (daca am inteles bine). Insanatosire grabnica si nu visa ca vine BOC cu ajutorul social ! 😆

        Ștefan A.

        10/09/2010 at 3:06 pm

        • Multumesc 🙂

          Theophyle

          10/09/2010 at 3:19 pm

  3. Salutare!
    Printre profitorii sistemului, pe lângă politicieni şi seculari, au mai proliferat BNR-işti, poliţişti, procurori, judectori. Sursele de venit piramidale, invest-amăgitoare, falimentare etc. le-au scormonit curiozitatea împlinirii.

    După ce s-au înfruptat din gunoaie, le-a mai rămas o singură grijă: să le ascundă sub preş.

    Băşcăliosul

    10/09/2010 at 3:07 pm

    • Băşcăliosule salut,
      Adevarat, sub pres si nu mai ramasitele putregaite 😦

      Theophyle

      10/09/2010 at 3:20 pm

      • Salut, Theophzle”
        Cu acelaşi mijloc de transport-preşul- suntem duşi de 20 de ani, de nas, la plimbare şi cu o invitaţie modestă: să mai stăm de căscaţi încă 20 de ani. Preşul e imens şi ţine.

        Băşcăliosul

        10/09/2010 at 3:40 pm

  4. Cu scuze, continui un pic discuția de pe topic-ul anterior:

    @Bășcăliosul

    Nu prea ai cum să întârzii plata furnizorilor până ce îți dă statul TVA, pentru că statul poate să nu-ți dea TVA-ul niciodată (cazul meu, am în continuare sute de milioane de luat), sau după ani (cazul unor cunoscuți).

    Când ești mic (sub 100k euro/an) nici nu ai vreo putere de negociere, cumpărând relativ puțin. Asta înseamnă că furnizorul nu acceptă întârzieri de plată. Dacă e furnizor extern, nici nu discută cu tine.

    @Ștefan A.

    Nu ați înțeles, m-am referit la exportatori și nu la importatori. Eu de exemplu nu vindeam absolut nimic pe piața internă în România, și știu mulți cu același model de afacere. Deci nu încasam niciun TVA.

    Atunci când faci achiziții, sunt două chestii care se întâmplă:

    – cumperi lucruri din țară, ceea ce este inevitabil pentru o parte a cheltuielilor (sediu, utilități, mici chestii de la săpun la cafea etc), și plătești TVA pe care-l pierzi, că statul nu ți-l dă
    – cumperi lucruri din afară, de ex. eu cumpăram servere (pentru business, nu pentru vânzare), și le luam fără TVA, de regulă din Germania.

    Ei bine, ce încerc să vă spun e că dacă statul nu m-ar fi lăsat să mă înregistrez pentru TVA ar fi trebuit să plătesc TVA pe toate echipamentele mele, iar asta te termină repede, îți micșorează marja cu 20-24% imediat.

    Mi se pare o măsură extraordinar de proastă. Îmi e clar precum cristalul că ăștia sunt niște politruci nenorociți, pur și simplu, în materie de economie.

    N-am văzut ANAF-ul mai rapace, absurd, birocratic și arogant ca în perioada PDL-ului, și asta cred că va conta mult la următoarele alegeri.

    Abia aștept să-i văd la anul, piuind după bani.

    sym

    10/09/2010 at 3:16 pm

    • Sym
      Asculta sfatul unuia care are acelasi regim fiscal ca ala propus de guvern acum , dar pe alte meleaguri si de mai multi ani ! 🙂
      Cumpara frate materiale de consum in un mod mai „original” . Cu bani gheata ! 🙂
      Sper ca ai inteles ! 🙂

      Ștefan A.

      10/09/2010 at 3:22 pm

    • Stimate, Sym.
      Eu m-am referit la practici uzuale şi cunoscute, nicidecum la situaţii imposibile. Dacă statul nu returnează TVA de-o vreme, e una, în problemă era vorba de un defazaj; când statul nu-l mai returnează „niciodată”, te laşi de export, dacă nu ai un profit acoperitor.

      Când vorbesc de plata la un termen convenabil sau de amânarea la plată, nici nu-i necesar să amânăm plata tuturor furnizorilor ci ar fi suficientă numai a unora, doar la nivelul sumei întârziate la recuperarea TVA. Nu-i nimic imposibil aici.

      Băşcăliosul

      10/09/2010 at 3:32 pm

  5. Tare articolul. Imi aminteste de ziaristul care a scris Cintare Americii. Si pe ala il chema Nistorescu dar ala parea ca e ziarist si nu o secatura ca de acum.

    Un tanar de stanga

    10/09/2010 at 3:21 pm

  6. Viata ca o agurida.

    Turnofftheglory

    10/09/2010 at 3:29 pm

  7. @Ștefan A.

    Nu am fost niciodată „descurcăreț” în acel mod, din păcate. Îmi plac chestiile simple, clare, legale, și e esențial pentru mine să pot să dorm bine. Așa că i-am sictirit pe băieți, cu ANAF-ul lor cu tot, și m-am dus să plătesc impozite în lumea civilizată 🙂

    Dar îmi pare rău pentru cei rămași, îmi amintesc cum a fost, iar măsura asta va desființa niște firme mici care puteau să trăiască. Și o face fără niciun motiv, doar din prostia unor politruci, să mai ia o piele de pe niște amărâți care se stresează să-și facă o afacere.

    sym

    10/09/2010 at 3:32 pm

    • Stiu pe pielea mea cum este.
      Sper sa nu fie ascultati acolo unde propun mizeria asta.
      Mr. B, pana reusesc sa obtin viza de Congo nu am ce sa fac. Nu pot sa ma las de exporturi, la mine acasa nu cumpara nimeni de la un „necunoscut”.

      Diana

      10/09/2010 at 3:39 pm

    • Sym
      Bugetul de stat este un dezastru la capitolul venituri si un risipitor la partea de cheltuieli . Actualmente se chinuie sa mareasca cumva veniturile ca cheltuielile sint foarte greu de taiat .
      Si daca stai in RFG , statul returneaza TVA in 30 de zile . Adica asa cum zic indicatile UE . Noi sintem departe de RFG . Geografic ,cultural si social ! 😆

      Ștefan A.

      10/09/2010 at 3:42 pm

  8. SOV are televizor in celula ! 🙂

    http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Dosarul-FNI-Perchezitii-Nicolae-Popa_0_332366975.html

    Presupun ca scrie in carnetel cine vorbeste frumos despre el si cine nu , la tv .
    Ca nu se stie niciodata de unde sare iepurele ! 🙂
    Acum am inteles de ce toti se dau in elogii marelui conducator ! Îi vede ! 🙂

    Ștefan A.

    10/09/2010 at 3:52 pm

  9. salve, all

    ThPh, am inteles ca Demeter are o fractura.
    ii doresc insanatosire grabnica!!

    cu vintu arestat pentru 29 de zile
    (ce m-am bucurat in dimineata asta cind am citit stirea)

    a pornit bulgarele la vale si sper sa nu se opreasca pina nu matura mare parte din caracatitza financiar-politica & media bagata in ea !!!

    ii matura direct dupa gratii!!!!!

    cit mai multi cu atit mai bine!!!

    ei – mafia asta romaneasca – a facut ca economia sa avanseze atit de incet, atit de greu si totul pe spinarea a milioane de cetateni!!!

    politicul romanesc este strins legat de economia distrusa de politruci….

    skorpion

    10/09/2010 at 4:00 pm

  10. @Băşcăliosul

    Când spuneți „defazaj” nu știu la ce vă gândiți. Din ce știu, cel mai rapid termen de recuperat TVA-ul în România, în cazul în care ai norocul, este de 6-8 luni. Eu n-am întâlnit până acum vreun furnizor dispus să aștepte atâta vreme.

    În privința frazei „când statul nu-l mai returnează “niciodată”, te laşi de export, dacă nu ai un profit acoperitor”, nu sunt sigur că înțeleg tonul. Eu de pildă am rezistat cu pierderea de TVA internă, în condițiile în care majoritatea banilor îi cheltuiam în afară, fără TVA. Dacă acest lucru devine imposibil, sigur că te lași, că nu se poate altfel.

    Dar eu cred că o abordare rațională a economiei nu e să faci aproape imposibil pentru o mică afacere să existe, în ideea că cei care rezistă sunt super-competitivi și chiar dacă le iei 90% din bani vor fi ok, ci dimpotrivă, să lași cât mai mulți, și să-i taxezi rezonabil.

    sym

    10/09/2010 at 4:04 pm

  11. @Sym
    „Când spuneți “defazaj” nu știu la ce vă gândiți. Din ce știu, cel mai rapid termen de recuperat TVA-ul în România, în cazul în care ai norocul, este de 6-8 luni.”

    1. Prin „defazajul” dintre achitarea materialelor sau a materiilor prime cu TVA inclus şi recuperarea TVA ca exportator, m-am gândit la ceea ce e deja scris mai sus în fraza de după „nu știu la ce vă gândiți”.

    2. Între 6-8 luni şi „niciodată” e o diferenţă imensă. După ce trece perioada în care ne-am convins de existanţa acestei diferenţe, în condiţii de nerentabilitate nu văd rostul continuării activităţii de export, chiar dacă „niciodată” a schimbat datele problemei iniţiale.

    Băşcăliosul

    10/09/2010 at 4:21 pm

  12. @Băşcăliosul

    Mă tem că nu înțeleg soluția dvs.

    O firmă mică care face export poate rezista chiar în condițiile nereturnării TVA-ului dacă își cumpără materialele fără TVA (din UE). Așa cum am spus, se pierde doar TVA ne-esențial, cheltuit în România. E un mod funcțional și legal de a ocoli faptul că statul Român este disfuncțional cu privire la returnarea TVA.

    Noua măsură ar face asta imposibil, pentru că ar trebui să plătească TVA-ul pentru tot, din prima, și apoi să încerce să reziste, dacă are cu ce, până vine TVA-ul. Apoi, așa cum am spus, 6-8 luni este termenul minim. El poate fi 2 ani, sau niciodată.

    Oricum între 6-8 luni și „niciodată”, din punctul de vedere al unei firme cu CA < 100k euro, nu e mare diferență.

    Mie mi se pare că se dorește pur și simplu închiderea acestor firme, sau mă rog, este o opțiune în care cineva a zis "dă-i dracu' pe ăștia, ne descurcăm fără ei". Se va încasa mai mult pe termen scurt, că-i obligă la plata TVA, dar multe firme nu vor rezista unei astfel de lovituri.

    sym

    10/09/2010 at 4:35 pm

    • Eu am intervenit in discutia cu Stefan doar să completez că unii dintre exportatori se mai descurca prin DOUA posibilitati
      1.amanarea la plata (atât cât e necesar)
      2.Cu bani suficienti pentru a-si permite sa astepte mai mult timp recuperara TVA.

      E simplu de luat UNA din cele două si de tocat mărunt , ba că nimnei nu(-şi) permite amânarea imposibilă(cu toate că am precizat că nici nu-i nevoie de amânarea plăţii faţă de toţi furnizorii), ba că „niciodată” nu se mai recuperează TVA(cu toate că în discuţia cu Ştefan era vorba de întârzierea la recuperare TVA, iar dacă tot a intervenit „niciodată” atunci o lăsăm baltă (şi) cu exportul).

      Eu nu mai văd nimic de lămurit şi continuat.

      Băşcăliosul

      10/09/2010 at 4:52 pm

      • Aveți dreptate, cred că nu e nimic de continuat, mai ales dacă începem să ne contrazicem pe lucruri pe care celălalt nu le-a susținut.

        sym

        10/09/2010 at 5:08 pm

        • Stimate Sym,
          Din consideraţie sinceră, adaug acest mesaj, în limitele cele mai rezonabile, în speranţa că măcar nu voi fi luat drept idiot.

          Am repetat mai sus primul meu comentariu pentru a arăta cu ce am intervenit, fiindcă din el rezultă că m-am referit doar la cum se descurcă „o parte dintre exportatori”. Am spus eu prin asta că cele două soluţii sunt universale, că le poate adopta oricine şi în orice condiţii?

          În schimb am primit nişte observaţii legate de una din ele, în sensul că ar fi imposibilă.
          Ceea ce-i posibil pentru unii nu înseamnă imposibil pentru toţi.

          Băşcăliosul

          10/09/2010 at 5:29 pm

    • Bine, noi o sa ne ducem, poate ca nu la dracu’, asa cum de doresc ei, dar ne ducem. Sa se taxeze functionarii statului, aia din trusturile mari si pensionarii intre ei.

      Diana

      10/09/2010 at 4:52 pm

  13. Salve,

    ultima declaratie a lui vantu inainte de arestare „Nu închinaţi Realitatea TV nimănui” nu indica cumva ca se asteapta ca nu o scape prea curand? 🙂

    Laur

    10/09/2010 at 4:39 pm

    • Aiurea, neinchinata . 🙂
      E gata inchinata la toti mafiotii si kaghebistii.

      Ca prostituata care spune: pe gura ma sarut doar cu iubitul meu.

      Un tanar de stanga

      10/09/2010 at 4:54 pm

    • Mai exact, a spus: „Nu inchinati Realitatea lui Basescu”.
      De parca acolo isi face cineva cruce cu adevarat.

      nicole

      10/09/2010 at 5:50 pm

  14. Buna, Politeia!

    @Theophyle,

    Am dat link la articolul tau pe pagina mea de facebook. sper ca nu te superi si ca imi vei permite ca si pe viitor sa fac asta.
    Apropo: cred ca ar fi indicat sa introduci la tine pe blog si un feed permanent catre Facebook.
    Multumesc,
    nicole

    nicole

    10/09/2010 at 5:49 pm

    • salut @Nicole, nici o problema 🙂

      Theophyle

      10/09/2010 at 6:19 pm

  15. Salut, ca vorbim despre creante, chiar acum o adunare din care face parte si Gelu Voican Voiculescu vinde rusilor, fix la Moscova, creanta Germaniei fata de noi.

    Asta asa, ca sa aducem niste subiecte serioase in discutie. Nu stiu pe cine reprezinta adunarea respectiva, e cam in ceata totul.

    Dan Selaru

    10/09/2010 at 5:50 pm

    • Dan,

      Cum asa? Vrem detalii!

      nicole

      10/09/2010 at 5:51 pm

      • Stiu ce spun dar hartii nu am, mi-e destul de frica, asa ca mai bine-mi tin gura. Dar cand vad ca totul se invarte in jurul lui SOV nu pot sa nu ma distrez cum inghite boborul galusca si habar n-are ce se intampla de fapt.

        Dan Selaru

        10/09/2010 at 5:54 pm

        • DAR CINE TREBUIE OARE STIE???

          nicole

          10/09/2010 at 5:55 pm

        • Măcar să ştim care-i găluşca, poate mai avem timp să ne ferim de ea. 🙂

          Băşcăliosul

          10/09/2010 at 5:56 pm

          • Galusca e arestarea lui SOV. 🙂

            Dan Selaru

            10/09/2010 at 5:58 pm

            • Asta-i deja aproape digerată. 🙂

              Băşcăliosul

              10/09/2010 at 6:09 pm

              • Digerata sau nu tot galusca e. :-0

                Dan Selaru

                10/09/2010 at 6:11 pm

              • Salut Dan!
                Asta chiar este SF sau in orice caz ceva f. ezoteric, specialitatea lui Gelu Voican Voiculescu.

                Galuste sau nu, eu il vreau pe escrocula asta la puscarie!

                Theophyle

                10/09/2010 at 6:21 pm

  16. Buna ziua din nou :-), si permiteti-mi sa va intreb ceva:

    Fac si eu o pauza si atunc un oci pe IRTV. Sunt eu nebun sau sunt nebuni aia de la IRTV care dau din nou filmul cu Basescu lovind copilul?!!?

    Suntem din nou in campanie prezidentiala sau asist eu la o sinucidere colectiva a unor lingai dementi?

    Cetatean

    10/09/2010 at 5:56 pm

    • Creangă,
      Asistă! Asistă!

      Băşcăliosul

      10/09/2010 at 5:58 pm

    • Da, e mentionata acolo dar ai idee la ce procent o vindem? Ce platesc rusii? 🙂

      Dan Selaru

      10/09/2010 at 6:00 pm

      • evident, nu
        enlighten us

        razvan

        10/09/2010 at 6:01 pm

        • jumate-jumate si ceva investitii ;-), partea proasta e ca nu stie nimeni ce mandat au, de la cine, ca asa pot sa negociez si eu in numele Rusiei Kurilele cu japonezii, poate scot un pret bun. Si cu asta, gata.

          Nu mai spun nimic, deja am spus prea mult.

          Dan Selaru

          10/09/2010 at 6:05 pm

          • mersi pt info

            razvan

            10/09/2010 at 6:19 pm

  17. Haha, pai voi asista putin si va transmit in direct sinuciderea unei secte 😆

    Cetatean

    10/09/2010 at 6:00 pm

    • Cetăţene,
      Mă gândeam la Creangă când ti-am răspuns cu îndemnul să asişti.

      Băşcăliosul

      10/09/2010 at 6:19 pm

      • Mi-am dat seama, insa am receptat corect indemnul tau 🙂

        Cetatean

        10/09/2010 at 6:35 pm

  18. Iertati-ma inca sunt confuz, desi am citit documentul dat in link de razvan, imi explica si mie cineva in 3-4 rinduri cum e treaba?

    Adica noi avem o creanta uriasa asupra Germaniei si vor rusii sa ne-o cumpere la un pret cit mai mare, iar noi am face bine sa le-o dam, caci noi nu avem sanse sa scoatem vanii de la nemti, dar rusii au? Am inteles corect?

    PS Mintea mea e prea prinsa cu alt fel de nazbitii zilele astea….

    Cetatean

    10/09/2010 at 6:04 pm

    • ai rezumat corect; e o chestie tenebroasa, cu multi securisti pe filiera, primele informatii au aparut in ziarul lui felix
      vezi si asta: http://hymerion.ro/2010/08/20/bnr-ar-putea-recupera-din-germania-peste-18-miliarde-de-euro-banii-reprezinta-datorii-neachitate-dintr-un-contract-semnat-in-1939.html

      eu unul nu le-as cere nemtilor banii, le-as cere investitii nemtesti, asa am avea si noi autostrazi secolul asta si nemtii si-ar recupera o buna parte din bani; adica statul german da o parte de bani firmelor germane care ar executa lucrari, o parte ramane in Ro ca impozite platite de firmele respective si plati pt subcontractanti etc
      statul roman oricum ar papa banii instantaneu
      ma rog, totul e strict ipotetic

      razvan

      10/09/2010 at 6:17 pm

      • Hai sa va luminez, noi ne-am incheiat treburile cu nemtii, dar toate actiunile care se pot face sunt prin rusi care au semnat in 89 un tratat care le permite, in schimbul unificarii Germaniei, sa negocieze toate treburile care privesc cel de-al Doilea Razboi Mondial. Intr-un fel suntem obligati sa trecem prin rusi.

        Dar ce cauta GVV in afacere nu stiu, si nu stiu pe cine reprezinta.

        Dan Selaru

        10/09/2010 at 6:24 pm

  19. Cred ca din cauza crizei astea am inceput sa deliram, pe bune! O vad imediat pe Merkel cu carnetul de cecuri 🙄

    Theophyle

    10/09/2010 at 6:22 pm

    • Nu-i o gluma.

      Dan Selaru

      10/09/2010 at 6:24 pm

      • Dane, nu stiu daca este sau nu. Eu te consider un om serios, personal, mi se pare insa folclor!

        Theophyle

        10/09/2010 at 6:38 pm

  20. […] rest is here: Ciorchinele otrăvit This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

  21. Merci pentru informatii si lamurire!

    Acum, ca sa pun si eu paie pe foc, am inteles ca si noi ii putem juca pe degete pe rusi, in problema tezaurului, cu ajutorul Japoniei!

    Or delireaza articolul asta or spune adevarul, dar eu cind l-am citit prima data nu prea mi-a venit sa cred, dar mai stii…? la nivelul asta, daca Theophyle o vede pe Merkel cu carnetul de cecuri, il vad si eu pe japonez cu tezaurul rusilor in dinti.

    http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010043042957/Actualitate/Gusa-si-cu-Sandru-umbla-la-Moscova-sa-comisioneze-Tezaurul-Romaniei.html

    Cetatean

    10/09/2010 at 6:34 pm

  22. Scuze, ca neofit imi permit, totusi, sa spun si eu niste vorbe despre abracadabranta poveste.
    Ultimul paragraf de pe blogul lui DP ne spune ca BNR nu mai are niciun amestec, ci totul revine guvernului si Presedintiei. In cazul asta gaselnita cu Voican cade.
    Dan Selaru vrea sa para foarte misterios, si continua sa ne sugereze ca arestarea lui SOV este o perdea de fum pentru misiunea lui Voican.
    Cine isi poate imagina ca incercam sa-i facem pe nemti folosindu-ne de rusi chiar nu are habar de politica.

    Inclusiv introducerea lui clitoris in ecuatie este aberatia care nu va face niciodata credibila o asemenea stire.

    Apoi, daca ne inhaitam tocmai cu cei ce ne-au papat Tezaurul, ne meritam soarta.

    victor L

    10/09/2010 at 6:38 pm

    • Ca asta e de la voi, asa ca nu sunt eu misterios.

      Dan Selaru

      10/09/2010 at 6:40 pm

      • care, de la noi? Asta e un imbecil notoriu care are pe blog tiara papala a unui Urban care a murit in secolul, XIII si are o fata de sobolan haituit de ogari!

        Theophyle

        10/09/2010 at 6:43 pm

  23. deja ma ia cu frisoane cind ma gindesc citi bani vom stoarce de la nemti. Acuma inteleg de unde avea nebunul ala cu Varianta Cojocaru de la OTV sa dea la fiecare individ votant din Romania cite 20.000 euro.

    Ma duc sa iau un credit si sa imi vir plasme in baie, ca banii de rambursare vor veni de la Merkel, via Varianta Cojocaru.

    http://www.variantacojocaru.ro/

    Cetatean

    10/09/2010 at 6:42 pm

    • Stai cuminte ca astia s-au imbatat crita de Sf. Maria Mica si inca nu au fost recuperati de nimeni.

      Bineinteles nu Dan, care e baiat serios si care manaca galuste ca noi toti, deseori 😦

      Nu mi se pare fezbil de nici o culoare! Daca era asa ceva voi credeti ca ceasca nu ar fi umblat la bani astia, ce ii era rusine?

      Theophyle

      10/09/2010 at 6:47 pm

  24. Adica BNR-ul n-a gasit alti oameni sa trateze pentru Tezaur decit pe Gusa cu Areta?!
    Asta e si mai gogonata.

    victor L

    10/09/2010 at 6:42 pm

  25. Victore, daca tot s-a dat drumul la scenarii cu jde miliarde de euro plimbate sub forma de creante intre tari…

    Cetatean

    10/09/2010 at 6:45 pm

    • Lasa omule ca aceste creante chiar au existat. Libia a papat Patricioiu, Siria Felix si Irak (2 miliarde) i-am iertat ca noi suntem bogati si ei amarati.

      Theophyle

      10/09/2010 at 6:48 pm

      • Theophyle, merge adresa asta aboutread@gmail.com ?

        Dan Selaru

        10/09/2010 at 6:51 pm

        • da prietene, asta este adresa blogului 🙂

          Theophyle

          10/09/2010 at 7:38 pm

          • Am scris.

            Dan Selaru

            11/09/2010 at 10:29 am

      • Mai sunt creantele din Vietnam si Africa care au fost papate de Iosif Armas psd-istul, cel ce a preluat Baile Herculane si le tine in ruina

        Un tanar de stanga

        10/09/2010 at 6:53 pm

  26. a, da, de creantele alea stiu, insa astea care apar mai nou mi se par prea prea de tot.

    Cetatean

    10/09/2010 at 6:49 pm

  27. Fatuca asta a baut ceva gaz, cititi hal de „argumentatie” de fost procuror general adjunct, asta mai are oleaca si baga la puscarie MAE-ul pentru ca l-a Vantu ani de zile de Justitie!

    http://www.luju.ro/avocati/cazul-avocatului/346-lj.html

    Cetatean

    10/09/2010 at 6:58 pm

  28. errata, am mincat un rind: „pentru ca Vantu l-a ajutat pe Popa sa se fereasca ani de zile de Justitie”

    Cetatean

    10/09/2010 at 7:00 pm

  29. dan selaru

    zau, daca va inteleg…..

    chestia cu gelu voican voiculescu este un iepure aruncat de mafia politico-finaniciara-vintista-patriciana-felixiana…

    skorpion

    10/09/2010 at 7:16 pm

  30. Din ciclul „Nici o zi fara un Sandel dat in git„, (desi astazi dimineata v-am informat cu privire la temeinica pregatire teoretica a lui Sandel Lupascu, fost electromecanic care a facut facultatea de drept la seral si care, din 1990, a fost „ajutat” sa promoveze repede pina in CSM) va prezint suplimentul de dupa-amiaza:

    Sandelul Dan Chiujea, care, nu-i asa, si el mai vrea sa candideze la al doilea mandat ilegal in CSM.

    http://www.juridice.ro/119464/dan-chiujdea-in-dialog-cu-alina-matei-despre-importanta-legaturii-cu-colegii.html

    ce zice Sandelul Chiujdea?

    „In acest sens, in anul 2004 cand am candidat pentru actualul mandat exista doar prevederea constitutionala in sensul ca durata mandatului membrilor CSM este de 6 ani, fara sa se faca o alta precizare cu privire la numarul de mandate, aceste reglementari regasindu-se la acel moment si in Legea 317/2004, privind Consiliul Superior al Magistraturii. Prin Legea 247/2005 au fost introduse cateva prevederi care au redefinit mandatul de membru CSM fiind exclusa posibilitatea reinvestirii si totodata stabilindu-se caracterul permanent al activitatii membrilor CSM. Din punctul meu de vedere, in conformitate cu art. 15 al. 2 din Constitutie care reglemeteaza faptul ca „legea dispune numai pentru viitor”, aceste norme care redefinesc mandatul unui membru CSM devin aplicabile mandatelor incepute sub imperiul acestei legi„.

    Am mai semnalat noi de multe ori aici frauda asta de incepator, cum ca daca apare o lege noua a CSM, ea nu ii atinge pe cei care si-au inceput mandatul pe legea veche, nemodificata. Chiujdea tocmai sustine ca exista efecte juridice ale unei legi care se pastreaza si sub legea veche, desi asta ar inseamna ca, in fapt, legea veche nu este abrogata sau a fost abrigata numai in parte, existind unele aspecte care sunt „salvate” si care, culmea, ele privesc doar Sandeii. In fine, nu insist prea mult. Insa a doua parte a argumentatiei sale e interesanta tare de tot.

    Cetatean

    10/09/2010 at 7:16 pm

  31. Bonjour abajur.
    Sa fim serioja.S-a inventat Google.
    Am citit interviul cu Radu Golban si pomeneste niste nume de colaboratori din Romania.

    Unul este Eugen Anca.Search google.
    Al treilea rezultat returnat este un site de pe care reproduc:

    ˝Mr. Eugen Anca represented a German, Stuttgart-based company, Capital Consulting Ltd, which is the European arm of the Institute for Foreign Economic Relations (VNIIVS), a governmental agency of the Russian Federation’s Ministry of Economic Development and Commerce. ˝
    Hopa!

    Se pare ca Eugen Anca, dupa cum returneaza google alte articole, s-a implicat el de capul lui in recuperarea tezaurului.In ce calitate?
    Numele lui e pomenit si in Moldova suverana si nu la modul depreciativ.

    Am mai cautat despre el pe net si apare ca tipul, Eugen Anca asta, e director general al unui institut pendinte de un Comisariat Pentru Societate Civila.Dupa cum reiese de pe situl Comisariatului asta, omul nostru are studii temeinice de economie.A fost tehnician si merceolog pe timpul lui Ceasca (asta nu presupunea studii superioare).

    Search google dupa comisariatul pentru societate civila.
    E un ONG care prin aparente (simbolistica si altele) emuleaza (imita) o institutie de stat.

    Un alt rezultat google dupa acest comisariat returneaza ˝Şeful Comisariatului pentru Societatea Civilă, trimis în judecată de DNA˝.
    Se pare ca tipul lua bani diferitilor impricinati certati cu legea promitand ca va interveni pe langa politisti si magistrati sa le rezolve problemele.

    Deci, pe scurt:niste tipi care imita/emuleaza institutii ale statului.Asa ca, sa fim serioja.
    Mai dati si voi cu google.

    p

    10/09/2010 at 7:17 pm

  32. Chiujdea se compara cu insusi Iliescu, si cu problema numarului de mandate ale acestuia:

    „Prin Hotararea nr. 18/7.09.1992 si Hotararea nr. 1/8.09.1996, Curtea Constitutionala s-a pronuntat in spete similare vizand alegerea presedintelui Romaniei in sensul disp. art. 15 al. 2 din Constitutie, stabilind ca dispozitiile privind numarul de mandate se aplica incepand cu intrarea in vigoare a Constitutiei, nefiind luate in considerare mandatele anterioare acestui moment. Curtea Constitutionala a statuat ca „orice judecata cu privire la logica, semnificatia si implicatiile unor texte ale Constitutiei… se analizeaza si se interpreteaza incepand cu situatiile care apar dupa intrarea ei in vigoare.” Respectandu-se acelasi principiu se procedeaza in prezent si pentru functiile de conducere din sistemul judiciar”.

    E tare scump Sandelul asta la care intervenea Voicu pentru a-si aranja mersurile (insa urmariti explicatia lui Chiujdea: „Am profitat insa de faptul ca in anturajul sau am cunoscut o persoana care lucrase in Ministerul Invatamantului si prin intermediul careia m-am informat care este procedura de inscriere a fetitei mele in clasa intai”)

    http://www.legestart.ro/articol-File-dosarul-Voicu-Procurorul-Chiujdea-Intre-mine-Voicu-s-a-stabilit-relatie-amicitie-Procurorul-Ene-Am-apelat-el-medicamente-1445.htm

    Numai ca el comite mai multe fraude:

    1. Un CSM-ist nu este presedintele Romaniei si lui nu i se poate aplica rationamentul CCR („respectindu-se acelasi principiu…” zice el)

    2. Numarul de mandate ale unui presedinte se numara dupa o Constitutie, a zis CCR (las ca aici CCR a fost la furat de tot, intrucit Iliescu a fost Presedinte si semnatura sa pe acte a produs efecte juridice chiar si in lipsa unei Constitutii). Insa numarul de mandate ale unui CSM-ist se numara dupa legea organica.

    3. Constitutia nu se modifica oricind, legea organica se modifica atunci cind exista majoritate calificata in parlament. Legea organica da mandate nelimitate (prima varianta a legii CSM), legea organica limiteaza numarul de mandate (legea actuala a CSM). Legea organica nu e intangibila precum Constitutia, si in plus, legea aia era inainte ca musiu Chiujdea sa apara in CSM (asa ca paralela cu Iliescu si Constitutia nu tine).

    4. Interpretarea conform principiului „se aplica dupa intrarea in vigoare” e valabila pentru Constitutie, nu pentru legea organica, intrucit dreptul de a candida la nesfirsit sau de a avea numai un mandat e consfintit prin legea organica, nu prin Constitutie, iar principiul de care vorbeste CCR in deciziile alea se refera la mandatele prezidentiale care erau anterior limitate la un numar de doua (problema punindu-se diar cu privire la terminus a quo numaram mandatele, nu la numarul lor, acelasi: maxim doua), pe cind legea organica a CSM intervine modificind numarul de mandate de CSM-ist (nelimitate, respectiv doar unul, problema aparind nu la nivelul termenului de la care stabilim mandatele, ci la numarul lor).

    ce sa zic, pe criteriul asta chiujdist, daca un CSM gaseste o putere favorabia care sa modifice mereu legea si sa interzica 3, 4, sau 5 mandate, insa nu cu numarare din mandatul in curs, membrii CSM se pot eterniza linsitit in functii, pretextind ca au n-1 mandate, intrucit cel in curs nu se pune.

    Cetatean

    10/09/2010 at 7:30 pm

  33. Chiujdea: „Am luat decizia de a candida pentru un nou mandat in Consiliul Superior al Magistraturii bazandu-ma pe experienta acumulata in cei 13 ani de magistratura si apreciez ca in momentul actual am o evaluare completa si obiectiva asupra sistemului judiciar in ansamblul sau”.

    Peste 6 ani va spune: ” bazindu-ma pe experienta a 19 ani de magistratura…”.

    Niciodata nu ai destui ani pentru a „..lupta pentru punerea in aplicare a tuturor proiectelor colegilor mei, astfel incat sa fie consolidat statul magistratului procuror, sa fie imbunatatite conditiile materiale de desfasurare a activitatii si salarizarea acestora, sa se reduca volumul enorm de activitate care revine in prezent fiecarui procuror, toate aceste lucruri avand repercursiuni directe asupra calitatii actului de justitie”.

    Gaina batrina de procuror faca zeama de CSM buna.

    Cetatean

    10/09/2010 at 7:33 pm

  34. razvan

    10/09/2010 at 7:45 pm

    • Sorry, am uitat sa va informez 😆

      Theophyle

      10/09/2010 at 7:49 pm

      • si eu am uitat sa ma loghez ca lumea 😉

        razvan

        10/09/2010 at 7:49 pm

      • Felicitări, Theophyle! 🙂

        gabhry_el

        10/09/2010 at 9:35 pm

  35. Nu stiam, insa mi-a placut tare articolul, brava, mogulule de blog 😆 !

    Cetatean

    10/09/2010 at 7:50 pm

    • Ce sa spun! Am reusit in viata :mrgreen:

      Theophyle

      10/09/2010 at 7:53 pm

  36. Eu am hotarit sa cer italienilor despagubiri pentru cucerirea romana , sub Traian .
    Am calculat un echivalent contemporan + dobinzi , 200 miliarde euro . Se poat platii in lingouri aur fin si ceva valuta !
    Ma inputernicesc singur , asa , sa crape de ciuda rusii ! 😆

    Ștefan A.

    10/09/2010 at 7:58 pm

    • Stefan iti fac eu un memoriu, justificat istoric. Bag si Rosia Montana 🙂

      Theophyle

      10/09/2010 at 7:59 pm

  37. singura chestie proasta e ca la hotnews nu se filtreaza comentariile

    razvan

    10/09/2010 at 7:58 pm

    • nu’i bai sunt obisnuit cu injuraturile 😆

      Theophyle

      10/09/2010 at 7:59 pm

    • ba da, se filtreaza,
      odata scrisesem despre „putzulica” ponta si comentariul meu nu a aparut
      🙂

      skorpion

      10/09/2010 at 8:04 pm

  38. razvan,

    ce repede l-ai deconspirat pe ThPh la hotnews!
    felicitari!
    🙂

    articolul este bun, comme d’habitude

    skorpion

    10/09/2010 at 8:02 pm

    • Salut @skorpi, multumesc !

      Theophyle

      10/09/2010 at 8:04 pm

  39. La mine s-a intimplat invers decit in relatia Nistorectu-Vintu.
    Prin anii `90 m-am certat rau cu unii amici aparindu-l pe Dinescu (si Blandiana, de fapt); acum imi dau palme. Ieri, la iRealitatea, a fost un mizerabil, un ordinar.
    Si pentru Nistorectu puteam face scandal acum 7-8 ani, am chiar doua volumase ale sale de dinainte de `89, articolul „America, America” din EVZ de dupa 9/11/01, a fost excelent.
    Cum dracu pot evolua acesti oameni si eu ramin cu aceleasi sentimente?

    victor L

    10/09/2010 at 8:02 pm

    • Victor asa cum am mai spus, Banu-i ochiul necuratului

      Theophyle

      10/09/2010 at 8:05 pm

  40. Felicitari pentru citare Theophyle.

    Dan Selaru, creanta aia a fost pasata de BNR. Deci daca era valabila se bagau oamenii cu posibilitati. Am citit serialul lui Dan Popa, e scris fain si e o poveste buna cu parfum de credibilitate de o ureche. Gelu Voican va fi delegat de Basescu sa negocieze cu rusii cand Ion Iliescu isi va cere scuze pentru mineriade.

    Turnofftheglory

    10/09/2010 at 8:08 pm

    • @TOG, 🙂

      Theophyle

      10/09/2010 at 8:09 pm

    • Hai sa o luam babeste .
      1- cred ca in Rusia , inainte de toate, trebuie controlate ceva documente tinute pina acum la secret.
      2. Cine face asta , cu ce imputernicire oficiala , habar nu am .
      3- Ar urma , in baza jurisprudentei mondiale, o tratativa intre RFG si cei care revendica aceasta creanta de 80 miliarde euro .
      4- Eventual un arbritaj pentru a stabilii cine are dreptate .
      5- In caz ca RGF ar pierde , cum dracu platesc 80 miliarde euro ca nu sint FED sa tipareasca banii fara acoperire .
      6 – personal cred ca balonul asta de sapun ascunde o excrocherie tip : da , aveti dreptul la 80 miliarde euro dar trebuie sa ne dati 500 milioane pentru a complecta formele legale ! 😆
      Din clasicul : gainari romani ajunsi miliardari ! 🙂

      Ștefan A.

      10/09/2010 at 8:17 pm

  41. Felicitari, Theophyle, pentru articol.

    victor L

    10/09/2010 at 8:12 pm

  42. @TOG
    ˝Am citit serialul lui Dan Popa, e scris fain si e o poveste buna cu parfum de credibilitate de o ureche˝

    Dan Popa a cam muscat momeala.Si Dan Selaru si poate si altii.
    Cam prea usor in epoca Google.

    p

    10/09/2010 at 8:14 pm

  43. Felicitari, Theophyle, pentru articol.
    Se pare ca SOV are nu doar securisti in dotare, ci si buni specialisti:
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7778265-cum-utilizat-procurorii-codul-imei-interceptarile-telefonice-dosarul-vantu-popa.htm

    victor L

    10/09/2010 at 8:18 pm

  44. P, chestia e simpla, tu iti trimiti o unealta al adversarului cel mai inversunat sa negocieze cu cel mai puternic inamic extern sa forteze un aliat sa iti dea niste bani care is vechi de cand lumea, intr-un context in care suntem renumit pentru o teapa data de 23-8 si suntem oaia neagra a UE?
    Biciul lui Occam e necrutator.
    Hartii pot face si eu, chiar ti le pot imbatrani, stampila si imi iau un aer serios la tinuta busniess.

    Turnofftheglory

    10/09/2010 at 8:18 pm

    • TOG
      ˝P, chestia e simpla˝

      Sigur ca e simpla.
      Angela Merkel a cerut in iunie retragerea trupelor ruse din Transnistria.
      In acest context, pentru anumite interese ar pica la fix deschiderea unui diferend mediatic -pentru ca politic este mai greu- intre Romania si Germania.

      La chestiile astea sovieticii le ziceau masuri active.Probabil la fel le spune si acum.

      p

      10/09/2010 at 8:39 pm

  45. Buna seara,
    Foarte bun jurnalul tvr1. Au trecut in revista istoria arestarilor marilor afaceristi.
    Acum este invitat Tapalaga.

    cedric

    10/09/2010 at 8:20 pm

  46. Forza TVR, era si timpul sa fie fructificata plecarea lui Sassu! 😉

    Cetatean

    10/09/2010 at 8:26 pm

  47. Dar la iRealitatea au turbat: dau filmul cu dictatorul lovind baiatul.

    victor L

    10/09/2010 at 8:28 pm

  48. si eu am avut acelasi soc cind am vazut ce fac nebucnii aia la irtv.

    Cetatean

    10/09/2010 at 8:29 pm

  49. Deci theophyle ai ajuns si pe Hotnews .
    Articolul e pentru ceva minti mai fine dar am inteles si eu ce si cum ! 🙂
    La mai mare !
    Poate ajungi un formator de opinie la nivel national si nu ar fi rau .
    Important sa ramii independent . MEREU .
    In ziua in care vad ca te finanteaza un mogul autohton , pa si pusi ! 😆

    Ștefan A.

    10/09/2010 at 8:30 pm

    • Stefane, nimeni nu are bani sa ma cumpere pe mine. Simplu, nu tin la bani, chiar de loc 🙂

      Theophyle

      10/09/2010 at 8:34 pm

  50. Stefane, nu fa pe-a nevinovatul, stiu ca iti cumperi primul loc la postarea de seara (FIRST! AGAIN!) cu cite un lingou lui Theophyle, ca sa blocheze pe ceilalti bloggeri sa scrie inaintea ta! :mrgreen:

    Cetatean

    10/09/2010 at 8:34 pm

  51. Sumarinul rusesc care a scufundat Vasul Struma gasit in zona portului portul Constanta, la adincime, din intimplare, de o echipa de scufundatori!

    Cetatean

    10/09/2010 at 8:35 pm

  52. Lingourile de la vas se impart intre mine si Theophyle, torpilele le ia Stefan! 🙂

    Cetatean

    10/09/2010 at 8:37 pm

  53. Postare noua 🙂

    Theophyle

    10/09/2010 at 8:38 pm


Comentariile sunt închise.