Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Cetăteanul Putin, prietenul Europei.

Dupa cateva postari legate de China si India am hotarat sa scriu si cateva articole dedicate Rusiei, vecinul nostru din nord si noul mare prieten al Uniunii Europene, uniune din  care facem si noi parte.

Rusia este cel mai mare exportator de energie din lume datorită rezervelor uriaşe de petrol şi gaze naturale de care dispune. Rusia a înregistrat în ultimii ani o creştere economică puternică, de 5,6% în 2008, 8,1% în 2007 (cea mai mare din ultimii 8 ani) şi 7,7% în 2006. Anul 2009, a adus o scădere a PIBului de 8,7%. Această scădere este cel mai abrupt declin de la prăbuşirea Uniunii Sovietice, în 1991, datorat în special ieftinirii hidrocarburilor, ce reprezintă 60% din exporturile ţării. 2010 este anul in care Rusia preconizeaza iesirea din criza. Rusia a rămas profund dependentă de exporturile de materii prime, în mod special petrol, gaze naturale, metale şi cherestea, care asigură 80% din totalul exporturilor, lăsând ţara vulnerabila la variaţia preţurilor pe piaţa mondială. În ultimii ani, a crescut foarte mult cererea internă de bunuri de larg consum, aproximativ cu 12% anual în 2000-2005, ceea ce demonstrează întărire pieţei interne.

Până acum, Rusia a beneficiat de creşterea preţurilor la petrol şi gaze naturale şi a fost capabilă să-şi plătească cea mai mare parte a uriaşei datorii externe vechi. Redistribuirea echitabilă a veniturilor din exporturi de materii prime către celelate sectoare este totuşi o mare problemă.

Arestarea miliardarului Mihail Hodorkovski sub acuzaţiile de fraudă şi corupţie, în legătură marea privatizare organizate în timpul mandatului preşedintelui Boris Elţîn, a făcut ca numeroşi investitori să se teamă pentru stabilitatea economiei Rusiei. Cea mai mare parte a uriaşelor averi făcute în Rusia sunt datorate achiziţionării industriilor statului la preţuri foarte scăzute sau de concesiuni avantajoase primite din partea guvernului. Alte ţări şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu aplicarea selectivă a legii împotriva anumitor oameni de afaceri, deşi acţiunile guvernamentale au fost primite pozitiv de marea masă a ruşilor sărăciţi.

Despre economia Rusiei voi posta mai multe detalii in articolele viitoare. Cred ca este important sa-l cunoastem intr-o prima postare pe Cetateanul Vladimir Putin cel mai important reprezentant al Rusiei contemporane.

In autobiografia lui Putin, Ot Pervogo Litsa (română: La prima persoană), care este bazată pe interviurile acestuia, se vorbeşte despre începuturile umile, printre care primii ani petrecuţi într-un apartament folosit în comun din Leningrad. Până în clasa a cincea, era unul din puţinii elevi, din clasa sa de 45 de copii, care nu era încă membru al Organizaţiei tinerilor pioneri ai Uniunii Sovietice, în mare parte datorită comportamentului său scandalos. În clasa a şasea a început să ia sportul în considerare, sub formă de sambo şi judo. În tinereţea sa, Putin era dornic să rivalizeze personajele ofiţerilor de informatii, ce apăreau pe ecranele sovietice.

Putin a absolvit  facultatea de Legislatie Internaţionala a Departamentului de drept al Universităţii de Stat din Leningrad (1975). În timpul anilor la Universitate, el a devenit membru al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice şi a rămas membru până când partidul s-a dizolvat în decembrie 1991. La Universitate, l-a întâlnit pe Anatoly Sobchak, care a jucat mai târziu un rol important în cariera lui Putin.

Urmând absolvirea Universităţii, Vladimir Putin a fost recrutat de KGB, în serviciul de contraspionaj. În 1976 a terminat cursul de perfecţionare KGB din Okhta, Leningrad. Conform ceea ce se cunoaste, Putin a servit la al cincilea directorat al KGB. Cotidianul Washington Post a a descris rolul sau ca  spion al străinilor ajunsi in Leningrad. Dupa o perioada de acomodare, Putin a primit o ofertă de a se transfera la informatii externe al Primului Directorat al KGB-ului şi a fost trimis pentru antrenamente suplimentare timp de un an la Dzerzhinsky, scoala superioara al KGB-ului, iar apoi, prin mijlocul anilor 1980, la Institutul KGB Yuri Andropov din Moscova (acum Academia pentru Informatii Externe).

La 31 decembrie 1999, Boris Elţîn se retrage din funcţia de Preşedinte al Rusiei, Putin devine preşedinte interimar, pentru ca la alegerile prezidenţiale anticipate din 26 martie 2000, să fie ales cu o majoritate de 52,50% din voturile exprimate. Este reales în martie 2004, având o majoritate comodă şi în Duma de Stat (Parlament), ceea ce îi permite să guverneze într-un stil autoritar. Printre primele masuri pe care le aproba, este anihilarea oligarhilor pe care-i considera inamici personali si vinovati de situatia economica. Incepe sa re-nationalizeze marile conglomerate energetice, sau sa le transfere acolitilor sai. Reuseste sa stabilizeze economia Rusiei exploatand la maxim resursele energetice financiar si politic.

Atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 de la New York i-au dat prilejul să-şi justifice propria politică in Caucaz, făcându-l aliat al puterilor occidentale în coaliţia împotriva terorismului internaţional. Vladimir Putin este apreciat pentru stabilitate, dar şi acuzat de o parte a opoziţiei de a fi iniţiatorul metodelor de intimidare şi aducere la tăcere a adversarilor politici.  Putin  şi-a exprimat nemulţumirea la Conferinţa de la Helsinki din noiembrie 2006, că Rusia nu a fost consultată în ceea ce priveşte admiterea României şi Bulgariei în Uniunea Europeană. La presiunile sale, Georgia şi Ucraina nu au fost admise ca membre NATO la Summit-ul din 2008 de la Bucureşti.

În perioada celor doua mandate succesive de preşedinte (2000-2008), Vladimir Putin a redat Rusiei parte din asa zisa “demnitate” şi forta politică pe plan inernaţional. Vladimir Putin este apreciat de majoritatea cetatenilor rusi, lucru relevat si prin faptul ca succesorul său desemnat la Presedinţia Rusiei, Dmitri Medvedev, a câştigat alegerile fara nici o problema.

Vladimir Putin a fost desemnat „Persoana Anului 2007” de către prestigioasa revistă Time. Premiul a fost acordat pentru o „pricepre extraordinară de lider, pentru preluarea unei ţări care se afla în haos şi căreia i-a adus stabilitate”, a declarat la postul de televiziune NBC Richard Stengel, redactorul şef al revistei Time. După victoria succesorului sprijinit de el, Dmitri Medvedev, în alegerile prezidenţiale din 2008, Putin a fost numit de acesta prim-ministru al Rusiei. Putin ocupă această funcţie începând din 8 mai 2008, fiind mai departe ceea ce a fost intotdeuna, cel mai puternic om al Rusiei.

Written by Theophyle

16/06/2010 la 8:18 pm

84 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Salut Teofil!

    salut ALL !

    tibi

    16/06/2010 at 8:23 pm

    • Tibi, salut! 🙂

      Theophyle

      16/06/2010 at 8:25 pm

      • Teofil

        Aproape nimik de spus.
        Putin, face ce crede el că este mai bine, pentru Rusia.

        Eu, consider Rusia ca fiind un pericol pentru România.

        Las pe alţii să comenteze în detaliu. 🙂

        tibi

        16/06/2010 at 8:29 pm

        • @Timi, cred ca ai dreptate! Chiar este 😦

          Theophyle

          16/06/2010 at 8:48 pm

  2. Salut 🙂
    Putin este un fost colonel de KGB detasat la Londra !
    Ca urmare , din functia de presedinte rus (sau prim ministru acum ) conduce in baza principiului :
    cine nu e cu noi , e impotriva noastra !

    Stefan A.

    16/06/2010 at 8:29 pm

    • Stefan, salut 🙂
      Drezda, nu Londra!

      Theophyle

      16/06/2010 at 8:34 pm

      • Corect
        Am scis Londra din „nesimtire” !
        Voi fi trimis in Siberia la „reeducare” ? 😆

        Stefan A.

        16/06/2010 at 8:42 pm

        • Ferentari doua saptamani!

          Theophyle

          16/06/2010 at 8:48 pm

  3. salut, din nou

    mie personal Putin nu-mi place deloc, absolut deloc; are intr-adevar stofa de dictator, nu ca piratul nostru.

    Putin „a facut ordine” in Rusia dupa Eltin;

    – a bagat oligarhi la puscarie, dar si-a pastrat propriii oligarhi cu care se imbogateste in continuare (gurile rele spun ca Putin este cel mai bogat om din lume)

    – in timpul lui Putin au fost omoriti 20 de ziaristi, printre care si Anna Politkovskaya, o excelenta ziarista dar si scriitoare (de citit cartea: I love Russia, scrisa de mai multi scriitori rusi)
    Anna Politkovskaya a fost de mai multe ori in vizorul lui Putin, inclusiv s-a incercat otravirea ei..in final au ucis-o cu singe rece in fata domiciliului ei

    – in timpul lui Putin au fost ucisi vreo 20 de bancheri!!!!! incredibil, nu???

    – in timpul lui Putin s-au organizat si probabil inca se mai organizeaza tabere la Skt Petersburg pentru tineri pina in 19-20 de ani, o scoala de vara care=i face viitori „fascisti”….violenta a crescut enorm de mult, tineri straini sint efectiv executati in padure numai pentru ca sint de alte entii (cazul vietnamezului de la Skt. Petersburg)

    – in timpul lui Putin a inceput infiltrarea puterii rusesti in Europa de Vest pe cale economica, lucru ce continua si azi, inclusiv in Europa de Est (in Romania sint fabrici grele apartinind oamenilor de afaceri rusi: Sirma de la Cimpia Turzii, COST tirgoviste, Alro Slatina, parca si Oradea etc)

    si toata lumea il curteaza pe…..dyadya Putin, inclusiv Frau Merkel

    skorpion

    16/06/2010 at 8:33 pm

    • Skorpi, ai sa fi foarte surprins de cele pe care nu le cunosti, decat cele pe care le cunosti 🙂

      Theophyle

      16/06/2010 at 8:36 pm

      • adica????????
        😛

        skorpion

        16/06/2010 at 8:37 pm

        • Adica, citeste postarea de maine seara 🙂

          Theophyle

          16/06/2010 at 8:42 pm

          • am inteles. astept!
            🙂

            skorpion

            16/06/2010 at 8:45 pm

  4. merita sa cititi asta:

    Meşteşug rusesc: cum transmiţi Europei mesajul controlului prin gaze naturale astfel încât să pară benefic?

    http://www.zf.ro/companii/mestesug-rusesc-cum-transmiti-europei-mesajul-controlului-prin-gaze-naturale-astfel-incat-sa-para-benefic-6415112

    skorpion

    16/06/2010 at 8:36 pm

  5. Un asiatic parsiv si crud.
    N-are mama, n-are tata.
    Extrem de periculos pt. Romania.

    Tzepelica

    16/06/2010 at 8:40 pm

    • @timi, prietenul Europei, nu?

      Theophyle

      16/06/2010 at 8:42 pm

      • Nu, doar furnizorul ei de gaze.

        Tzepelica

        16/06/2010 at 8:43 pm

        • @timi, Merkel si Sarkozy ce crezi, fac diferenta?

          Theophyle

          16/06/2010 at 8:47 pm

          • Interesu` poarta fesu`, n`asha ?

            Tzepelica

            16/06/2010 at 8:57 pm

  6. Va anunt ca rusii au fost tatonati de tari NATO pentru vinzarea de elicoptere militare !
    In special in Afganistan , elicopterele occidentale au mari probleme .
    Paradoxal , tehnica rusa de transport se comporta mult mai bine in conditii grele !

    Stefan A.

    16/06/2010 at 8:50 pm

    • Greu de crezut, stefan, foarte greu 🙂

      Theophyle

      16/06/2010 at 8:55 pm

    • Este vorba despre numarul insuficient de elicoptere ale aliantei si de costurile de exploatare reduse ale elicopterelor Mi-8/17/171, eventual capacitatea enorma a lui Mi-26.

      Comparam, de exemplu un Merlin cu un Mi-17? 🙂 Cu siguranta Mi-17 se va ofili.

      resboiu

      16/06/2010 at 11:57 pm

      • N-ai edit pe aici? 🙂
        Am uitat sa adaug esentialul, ca nicidecum nu e vorba de performantele mai bune ale elicopterelor rusesti in conditiile grele.

        Inca de acum vreo 30 de ani elicoptere Lama (?) facute de Aerospatiale se descurcau super prin muntii din America de Sud.

        resboiu

        17/06/2010 at 12:00 am

  7. Ar fi bine sa ne descurcam fara Rusia si fara pretenii lor, nemtii.
    Ce ziceti de mishculatiile lui Videanu?

    Diana

    16/06/2010 at 8:51 pm

    • trebuie uns cu smoala si lipite pene de fundul lui :mrgreen:

      Theophyle

      16/06/2010 at 8:56 pm

  8. Sara buna Theophyle 🙂 all
    Daca nu suntem atenti nici pe-o masea nu-i ajungem.Aproape toata industria grea e in mainile lui.
    A fost o greseala dupa parerea mea ca am pierdut-o ca piata de desfacere.Acum nu mai avem niciun atu in fata ei dp asta dv suntem chiar impinsi inspre tentaculele ei.Rusia desigur nu mai e ce a fost dar si-a pastrat metehnele,la fel ca multi de la noi.Asta eu cred ca o face si mai periculoasa.

    mircea

    16/06/2010 at 8:51 pm

    • Mircea, salut prietene 🙂
      situatia este mult mai dificila decat crezi. Din nefericire publicul cunoaste numai investitriile directe sin nu prin interpusi, aici lucrurile arata f. diferit 😦

      Theophyle

      16/06/2010 at 8:58 pm

  9. OK, ma intorc peste o ora si 40 minute 😆

    Theophyle

    16/06/2010 at 9:00 pm

    • Teofil
      Vezi ce faci cu loazele alea ! 😛

      tibi

      16/06/2010 at 9:03 pm

  10. salut

    o poza mai sugestiva a tarului

    razvan

    16/06/2010 at 9:15 pm

  11. „Circa 100.000 de copii ale unei brosuri critice la adresa premierului rus Vladimir Putin au fost confiscate miercuri de politia din Sankt-Petersburg, informeaza serviciul rus al Radio Europa Libera.
    Brosura, intitulata „Putin. Rezultate. Zece ani”, a fost scrisa de Boris Nemtsov, unul din liderii coalitiei de opozitie „Solidarnost”, si de economistul Vladimir Milov. Aceasta urma sa fie distribuita participantilor la Forumul Economic International care incepe joi, la Sankt-Petersburg.

    Maxim Reznik, liderul filialei din Sankt-Petersburg a partidului liberal de opozitie „Yabloko”, a declarat pentru Radio Europa Libera ca soferul camionului ce transporta brosurile l-a sunat miercuri si l-a informat ca a fost oprit de politia locala, dus la sectie, iar incarcatura i-a fost confiscata.

    Reznik a tinut sa precizeze ca brosurile nu contineau mesaje cu caracter extremist sau ilegal si si-a exprimat speranta ca acestea vor putea fi recuperate.”

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-7438640-rusia-politia-confisca-100-000-exemplare-ale-unei-brosuri-critica-putin.htm

    Tzepelica

    16/06/2010 at 9:26 pm

    • Buna seara, buna seara.
      Asta democratie nu „dictatura” basesciana unde televiziunile il injura non stop si oamenii nu patesc nimic.

      clemycali

      16/06/2010 at 9:40 pm

      • clemycali
        😆
        Servus!

        maya

        16/06/2010 at 11:11 pm

  12. Putin nu este democrat, nici nu poate fi

    skorpion

    16/06/2010 at 9:30 pm

    • Salut skorpi
      Este la fel ca Iliescu + in plus, scoala KGB . Adica disciplina si „scopul scuza mijloacele” !

      Stefan A.

      16/06/2010 at 9:48 pm

      • ilici nu are scoala kgb???
        asa – una mai mica
        🙂

        skorpion

        16/06/2010 at 9:58 pm

  13. Buna seara si buna sa va fie inima!
    😆

    maya

    16/06/2010 at 9:48 pm

  14. Exista oameni care iti inspira o spaima atavica!
    😦
    Lucrul (singurul) care imi place la Putin este faptul ca are un pudel alb pe care il chema Tosca!
    😆
    Este de fapt o pudelitza?

    maya

    16/06/2010 at 9:52 pm

  15. ThPh,

    trebuia sa pui prietenul Europei in ghilimele !!
    😉

    skorpion

    16/06/2010 at 9:59 pm

  16. skorpion

    16/06/2010 at 10:07 pm

  17. Buna seara! 🙂

    Cetatean

    16/06/2010 at 10:25 pm

    • Cetatean
      😆
      Servus!

      Ce bine ca Funeriu nu este pe lista posibililor remaniati!

      Urrraaaa! 😆

      maya

      16/06/2010 at 10:32 pm

      • Maya, buna seara. Nu cred ca Funeriu e remaniabil, pina acum a gestionat foarte bine si legea si greva, mai are de trecut hopul la senat.

        Videanu lanseaza petarde ca sa scape el! Sper sa ii taie capul Basescu!

        Cred ca daca vine Basescu la Snagov, Boc va prinde curaj si va anunta remanierile. Cu Basescu in spate, Bic nu are a se teme de nimic! 🙂

        Cetatean

        16/06/2010 at 10:36 pm

        • Remanierea lui Funeriu ar fii una din cele mai mari greseli!

          Ce interese are aici Videanu?Sprijina pe cineva?

          maya

          16/06/2010 at 10:40 pm

          • maya, „daca va cadea un cap, sa nu fie al meu”, asa gindeste Videanu.

            Cetatean

            16/06/2010 at 10:42 pm

            • Cetatean

              Se cauta Motocul de serviciu!
              Dar vorba cintecului:oricine numai eu nu! 🙂

              Unii ar trebui sa se auto – remanieze!!!

              maya

              16/06/2010 at 10:53 pm

  18. Buna seara,
    Berceanu face dezvaluiri incredibile , cu documente, despre afacerile oneroase ale unor rechini cunoscuti, pe B1. Eu nu stiam multe dintre ele, poate unii mai informati cunosteau cate ceva.
    Urmeaza la Nasu o bomba de presa din Evenimentul zilei. Cred ca e vorba despre articolul din ziarul de maine:
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/adjunctul-doi-s-un-sfert-vorbeste-dupa-20-de-ani-898342.html

    cedric

    16/06/2010 at 10:26 pm

    • cedric
      😆
      Servus!

      Si eu il ascult pe musiu Berceanu! Da! Asa este!
      Incendiare dezvaluiri!
      Ma tem insa ca este prea tirziu,desi vorba cintecului:niciodata NU este prea tirziu!

      Aeroport Baneasa cu contracte :felix tradatorul, Tariceanu, Patriciu

      Subventionarea metroului de la bugetul tarii, adica de intreaga populatie;
      sind – Radoi care plateste nu stiu ce cota parte lui vintu’, etc,etc

      maya

      16/06/2010 at 10:37 pm

      • Berceanu la B1tv:rezilierea contractelor facute de catre guvernul lui ANastase/Tariceanu este aproape imposibila!

        Daunele care s-ar cere sint imense!

        maya

        16/06/2010 at 10:42 pm

        • Maya, acum, cu noua CCR, cred ca se poate 😉

          Cetatean

          16/06/2010 at 10:47 pm

          • Doamne da,vorba marxistului!

            Ma 😆 😆 😆
            Este o mare,mare victorie!

            maya

            16/06/2010 at 10:50 pm

    • Cedric

      Am citit articolul; „imbirligaturile” din spatele evenimentelor din decembrie ’89 si 13-15 iunie 1990 intrec aproape orice imaginatie!

      Minti bolnave avide de putere,capabile de a face orice pentru a o cistiga si a o mentine!

      maya

      16/06/2010 at 10:58 pm

  19. Ia sa vedem ce avem noi in seara asta:

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-ii-face-organigrama-lui-boc-898357.html

    1. Remanierea:

    „Duminică vin cu măsuri concrete”, le-a promis Boc, chemându-i, cu tot cu liderii de filiale, din nou la Snagov, unde ar urma să fie invitat şi Băsescu.”

    2. Curtea Constitutionala

    „După ce şi-a asigurat majoritatea la Curtea Constituţională (CC), PDL vrea şi şefia acestei instituţii pentru Augustin Zegrean. Miza numirii: potrivit legii CC, preşedintele convoacă şedinţele şi stabileşte termenele de judecată, iar dorinţa puterii este ca legile austerităţii să fie discutate cel târziu până pe 24 iunie, înainte de discuţia boardului FMI din 28 iunie”

    Sugerez citirea intregului articol, e interesant tare, se pare ca baza partidului vrea singe de BVB 😉

    Cetatean

    16/06/2010 at 10:27 pm

    • Am citit. Extrem de interesant. Si te corectez putin: nu doar baza partidului ci si votantii PDL vor sange de BVB. De asta se si agita Berceanu cu dezvaluirile de ultimaora. Poate scapa 🙂

      clemycali

      16/06/2010 at 11:10 pm

      • ai dreptate 🙂

        Cetatean

        16/06/2010 at 11:30 pm

  20. Imprumuturi peste imprumuturi!
    http://www.bloombiz.ro/finante/imprumut-record-pentru-zona-euro-856-mld-euro
    Cind se vor termina si banii astia , doua posibilitati.
    Se tiparesc alti bani sau rusii + chinezii vor cumpara pe bucati Europa Unita 😆
    Vor pune din nou steagul rosu la Berlin ?
    Stalin Lenin si Mao vor invia pentru a vedea minunea facuta fara un foc de arma ! 😆 😆

    Stefan A.

    16/06/2010 at 10:44 pm

    • Stefan, boii de europeni nu isi dau seama ca hirtiile astea colorate inseamna scuipat pe mormintul stramosilor care au murit in cele doua razboaie mondiale ca sa apare libertatea in Europa!

      Cretineti si handicapati, vor sa traoasca bine tiparind hirtii. Hirtiile astea ii vor ingropa!

      Cetatean

      16/06/2010 at 10:46 pm

  21. Daca tot vorbim de rusi, iata cum se cumpara un CET de catre un „investitor” rus din KGB.

    Videanu nu stie, nu?

    http://www.capital.ro/articol/cet-giurgiu-se-duce-la-rusi-135874.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

    Cetatean

    16/06/2010 at 10:44 pm

  22. @all
    😆
    Noapte buna si vise frumoase!
    Ingerasii sa va aiba mereu in paza! 🙂

    Sa fiti cuminti,sa fiti iubiti! 🙂
    Doamne ajuta!

    maya

    16/06/2010 at 11:14 pm

  23. Buna seara Maya,
    acum se discuta la B1 articolul. Doamne, prost am fost! si precis n-am fost singurul. Pacat de noi si de tineretea noastra.
    Ar merita sa fie bagati la inchisoare maca rvinovatii care ma itraiesc. Dar cine sa-i mai bage?

    cedric

    16/06/2010 at 11:16 pm

    • Cedric
      😆
      Ascult si eu! Te cruceshti! Vorba ardeleanului!
      😆
      Nu ca nu as fi avut ceva banuieli!

      maya

      16/06/2010 at 11:25 pm

  24. Breaking news

    Incepe REMANIEREA!

    http://www.mediafax.ro/politic/decizie-politica-a-guvernului-doar-doi-secretari-de-stat-in-ministere-maxim-trei-in-institutii-mari-6426297/

    Deocamdata, e esalonul II, Basescu se ocupa duminica de de rechinii mari 😉

    Cetatean

    16/06/2010 at 11:24 pm

    • De abia astept. 🙂

      clemycali

      16/06/2010 at 11:38 pm

    • Nu-mi fac probleme cu declaratiile tuturor cretinilor trimisi la Bruxelles ca sa scape scena politica nationala de ei. Bruxellul e un soi de cimitir al elefantilor.

      clemycali

      16/06/2010 at 11:36 pm

    • Iar la Bruxelles au alte probleme si nu de „dictatura” lui Basescu se tem. Uite un link din presa britanica. http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1286480/EU-chief-warns-democracy-disappear-Greece-Spain-Portugal.html

      clemycali

      16/06/2010 at 11:46 pm

      • Clemy, cind curg bani idin credite toata lumea e multumita si voteaza politicieni de mucava.

        Cind nu mai sunt bani si oamenii nu mai au carduri de credit, arunca politicienii la gunoi si se indreapta spre altceva.

        Cred ca temerile lui Barosso sunt exagerate. altceva il sperie: pierderea puterii de catre actualii politicieni pro-europeni si venirea unora mai euro-sceptici, care i-ar strica jocurile.

        Cetatean

        16/06/2010 at 11:51 pm

        • Tot ce se poate. Dar pe mine cifrele m-au ingrozit. 1 miliard de euro ptr Spania. Cine o sa plateasca banii astia? De unde vor fi luati? De la nemti? Imposibil. Ca daca fac asta Reichstagul va fi incendiat de multimea furioasa.

          clemycali

          17/06/2010 at 12:00 am

  25. Gaby, mai era un liberal european care il sprijinea pe Tariceanu in 2007, un cretin.

    Astia nu reprezinta nimic in Europa, sunt egali cu zero.

    Cetatean

    16/06/2010 at 11:34 pm

  26. Inca o informatia din Guvern:

    http://www.realitatea.net/angajatii-companiilor-de-stat-vor-dona-90prc–din-venitul-salarial-ce-depaseste-8-000-de-lei_718931.html

    Pina vineri ministrii trebuie sa prezinte schema reducerilor in propriile ministere. Simbata le supervizeaza Basescu si duminica…singe pe pereti 😛

    Cetatean

    16/06/2010 at 11:52 pm

    • Au!! Durere mare.

      clemycali

      17/06/2010 at 12:02 am

  27. Noapte buna…

    Diana

    17/06/2010 at 12:02 am

    • Noapte buna…

      clemycali

      17/06/2010 at 12:03 am

  28. noapte buna tuturor, ma retrag si eu! 🙂

    Cetatean

    17/06/2010 at 12:15 am

  29. Buna Dimineata, Noapte Buna 🙂
    Postare noua 🙂

    Theophyle

    17/06/2010 at 7:35 am

  30. […] Cetăteanul Putin, prietenul Europei. […]

  31. […] Cet?teanul Putin Prietenul Europeans. "Politeia Am uitat SA adaug esentialul, ca nu e Vorbe nicidecum of rusesti performantele May elicopterelor bune ale conditiile Grela. Cumulative Inca vreo 30 ani Lama helicopter (?) Facute Aerospatiale is super descurcau DIN muntii main South America …. AC Videanu lanseaza SA firecracker that landscape! Sper Tale II SA Basescu capita! Cred ca Basescu DCAD has come Snagov, BOC PRIND Curaj if you Anuntis remanierile. Cu Basescu raw, naked fear Bic are nimica! :-). Cetate … […]

  32. […] reading here: Cetăteanul Putin, prietenul Europei. This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]


Comentariile sunt închise.