Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Politeía după Theophyle

Fiecare lucru are un inceput si are un sfarsit. Drumul meu ca pastor al cetatii a ajuns la final. Sper ca Politeía va continua sa fie ceea ce a fost pana astazi, o voce autentica a societatii civile, de o orientare politica asumata, necesara unei vieti politice sanatoase, intr-un stat democratic, membru al Uniunii Europene si al Aliantei NATO.

Pentru un timp va fi poate greu, cu timpul lucrurile se vor intoarce la normal si poate ceea ce o  sa va aminteasca de prezenta mea vor fi cele aproape 3000 de postari publicate pe blogurile Politeía, Contributors / HotNews, Curs de Guvernare si Actualitati Europene.

Am construit acest blog si am format aceasta comunitate in cei 3 ani de activitate zilnica, incepand cu blogul de istorie, care a vazut lumina internetului la 8 februarie 2009. Politeia s-a nascut la data de 7 august 2009, deci o gramada de timp dedicat acestui proiect civic cinstit, dezinteresat si fara nici o retributie materiala, dar cu o satisfactie enorma a lucrurilor facute corect si bine.

Efortul mental si material pana la urma si-a spus ultimul cuvant. Nimeni nu poate sustine un efort de acest gen la nesfarsit. Hotararea mea nu este de loc legata de o constrangere, santaj sau indimidari de acest gen, simplu,  pentru ca nu a existat nici una si daca ar fi existat poate as fi continuat sa ma lupt. Nu pot sa nu mentionez ca s-a varsat mult venin si au fost campanii de denigrare personala care m-au durut foarte tare, in special pentru ca au lovit grav pe omul de langa mine, fara de care acest proiect nu ar fi fost posibil, bineinteles ca acest om a fost @demeter, o persoana impecabila si de o frumusete spirituala si morala aproape inexistenta in vremurile pe care le traim.

Fiecare cuvant scris de mine pe acest blog a facut parte din crezul meu care ma va insoti probabil toata viata, nu-mi reprosez nimic etic si moral. Poate am gresit in sustinerea pripita a Noii Republici, sustinere pe care nimeni nu mi-a cerut-o si care pana la urma poate isi va gasi justificarea practica sau poate nu!

Pentru un timp, Politeía va continua sa publice “Revista Presei”, in care veti putea sa comentati. Deocamdata cheile blogului vor fi transmise lui @demeter, ajutata de @huniad. Sper ca @Cetatean, aflat acum in mijlocul unei activitati profesionale care nu prea ii da timp sa participe la mentinerea blogului  si alti prieteni vor continua sa–si gaseasca timpul necesar pana blogul isi va forma o echipa de editorialisti la nivelul trecutului, poate chiar mai buna.

Multumesc celor peste 3 127 000 de cititori si celor mai mult de 1 400 000 de vizitatori unici pe care i-a avut blogul pana acum.   Un plus de multumiri celor care au scris cele 218 000 de comentarii pe care le-a avut blogul pana astazi.

Exista mari sperante ca totusi binele, asa cum il vedem noi, sa invinga raul. Sper ca MRU isi va continua drumul politic si pana la urma Doamna Macovei isi va ocupa locul meritat in politica romaneasca, ambii merita sustinerea voastra, in special dna Monica Macovei. Ultimele randuri le spicuiesc din blogul domniei sale:

Le-a fost frica de MRU Sa fim bine intelesi: trio-ul Voiculescu – Ponta – Antonescu l-a dat jos pe MRU prin cumparare/racolare de parlamentari pentru ca acesta pregatea cresterea salariilor pentru bugetari si, mai ales, pentru ca fostul premier crestea in sondaje. Le-a fost frica de MRU si l-au inlaturat. Asta nu se numeste democratie.

Numai bine, sanatate si succes, asa sa ne ajute Dumnezeu!

Written by Theophyle

02/05/2012 la 3:13 pm

231 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Am ramas fara cuvinte .

    miki

    02/05/2012 at 3:23 pm

  2. Theophyle,
    succes pe drumul pe care apuci de acum incolo.
    (Ca o gluma: a obosit si Guardiola de la Barcelona; tocmai s-a retras si jucatorul de snooker Stephen Hendry dupa o cariera prestigioasa; si nici io nu ma simt prea bine 😉 .)
    Poate ne descurcam.

    victor L

    02/05/2012 at 3:24 pm

  3. Buna ziua,
    Theophyle, nu cred ca inteleg bine, sper sa fie vorba numai de o perioada de absenta pentru refacerea fortelor.
    Am primit atatea lovituri in ultimul timp, incat nu cred ca meritam inca una, mai dureroasa.
    Politeia este oaza noastra de normalitate, eu iti multumesc, nici nu stii ce inseamna pentru mine, un om la capat de drum, care si-a mai gasit un rost doar aici.
    Oricum , iti multumesc din suflet pentru acesti ani petrecuti impreuna si sper sa mai continuam schimbul de idei, atat cat va vrea Dumnezeu.

    cedric

    02/05/2012 at 3:25 pm

  4. Respect.

    Crisbear

    02/05/2012 at 3:25 pm

  5. Salut,

    Sincer, fara cuvinte. Sper ca nu e o decizie finala, ca vei reveni ca mentor al comunitatii pe care ai creat-o.

    Radu

    02/05/2012 at 3:25 pm

    • Indiferent insa de decizia ta, iti doresc mult succes in continuare in tot ce iti propui sa faci! Si continui sa sper ca vei reveni.

      Radu

      02/05/2012 at 3:52 pm

  6. Nici articolele de politică externă nu le mai continui?
    Mă gândesc mai ales la Orientul Mijlociu.

    emures19

    02/05/2012 at 3:26 pm

  7. Buna 🙂
    Sper din tot sufletul ca nu vei abandona proiectul si implicit nu ne vei abandona si pe noi 😦
    Acest blog a fost oaza de aer proaspat ptr. multi, ca cititori sau combatanti. A preda cheile inseamna a capitula intr-o perioada care se anunta sinistra, a da satisfactie cozilor de topor care-si perindau frustrarile pe aici. ai construit un lucru fabulos, o societate civila in adevaratul sens al cuvantului care a urnit cate ceva, chiar si un proiect care pare a fi esuat, dar nu din vina ta sau a noastra.
    Marturisec ca in doi ani de citit constant al postarilor tale am invatat in fiecare zi cate ceva, aproape ca m-am simtit ca la scoala, dar una a vietii si a democratiei.
    Cetatea si oamenii normali din ea au nevoie de opiniile tale, bine fundamentate si la obiect . Gresala este umana, inclusiv acordarea unui credit in alb unor oameni care nu au meritat.

    mar

    02/05/2012 at 3:27 pm

  8. Buna ziua,
    Este primul meu comentariu pe blogul acesta pe care il urmaream zilnic. As dori sa va urez succes si numai bine in activitatiile viitoare.
    Toate cele bune,
    Danut S

    danutz68

    02/05/2012 at 3:27 pm

  9. Buna ziua Theophyle!
    Sunt fara cuvinte! Pot sa spun doar atat: „Nu lasa o disputa mica sa strice o prietenie mare” (Dalai Lama).Chiar tu ai scris: „Multumesc celor peste 3 127 000 de cititori si celor mai mult de 1 400 000 de vizitatori unici pe care i-a avut blogul pana acum. Un plus de multumiri celor care au scris cele 218 000 de comentarii pe care le-a avut blogul pana astazi.”
    Cheile blogului sunteti voi echipa perfecta: tu, @demeter („o persoana impecabila si de o frumusete spirituala si morala aproape inexistenta in vremurile pe care le traim” spun si sutin acest lucru cu tarie si din tot sufletul pentru ca zilnic vizitez blogul lui demeter, fiind o sursa de frumos si valori deosebite din punct de vedere al culturii. Voi mi-ati schimbat modul de a putea trai in mijlocul lupilor!) si de @huniad. voi sunteti hrana si sursa noastra de informatie de care avem atata nevoie cei din jurul vostru!
    Inchei tot cu un citat din Dalai Lama: „Impartaseste-ti cunostintele. Este modalitatea cea mai sigura de a castiga nemurirea”.
    O zi in pace, sanatate si multa lumina sufleteasca alaturi de cei dragi: familie si prieteni!

    paula

    02/05/2012 at 3:31 pm

  10. Salut Theophyle
    Spui
    „Hotararea mea nu este de loc legata de o constrangere, santaj sau indimidari de acest gen, simplu, pentru ca nu a existat nici una si daca ar fi existat poate as fi continuat sa ma lupt.”
    de unde as putea sa deduc faptul ca exista o cale de a te „convinge sa renunti la renuntare” 🙂
    Lasand gluma, cred ca ceea ce ai construit se va vedea mai bine dupa. O „scoala” conteaza mai mult decat tot; parerea mea. Sunt convins ca nu vei avea, totusi, puterea sa nu postezi.pe aici.
    Spor la treaba de care te vei ocupa de acum mai mult si
    multa sanatate 🙂

    Emil

    02/05/2012 at 3:34 pm

  11. Daca si Theophyle s-a saturat si ne lasa, e posibil ca si Baselu sa ne lase, cat de curand. 🙄

    luminita

    02/05/2012 at 3:34 pm

  12. Pina la urma m-am prins, nu sint chiar atit de usor de dus cu presul: Theophyle a primit un post in noul guvern si are treaba 😉 😛 ne lasa balta.
    Revenin cu picioarele pe pamint, tot ce e frumos se termina cu regrete, doar utitul ni se pare ca nu se mai termina niciodata.

    victor L

    02/05/2012 at 3:34 pm

  13. La dracu’! Theophyle, dar stii sa ne pleznesti!
    Sunt probabil printre ultimii veniti in „familia Politeia”, dar am gasit aici oaza pe care o cautam… Blogul asta era ultimul pe care citeam seara, inainte de culcare – bucurandu-ma ca nu sunt printre ultimii dinozauri din tara asta (fiindca asa ma simt cateodata, cand vine vorba despre bun simt, respect, punctualitate si alte asemenea cam putin intalnite prin fauna romaneasca – cel putin cea din Bucuresti pe unde-mi pertrec 5 zile din sapte).
    Trecand peste unele greseli gramaticale cam des intalnite (le pot spune acum: „sti” in loc de „stii” e cea mai intalnita 🙂 ) si trecand peste unele postari cu care nu am fost de acord din principiu (de genul „bosorogul ala de Iliescu cu cat va ajunge in mormant mai repede cu atat mai bine” – nu cred ca trebuie sa dorim moartea cuiva indiferent cat de mult rau a facut, si sustin ca omul asta a facut maximum de rau), totusi in general m-am simtit „la locul meu” aici si de multe ori primeam speranta in schimbul vizitei mele pe acest blog.
    Sper sa continue – cu toate ca de obicei cand sufletul pleaca se cam stinge lumina…
    Mult succes, sper sa fie ceva temporar si sa revii.

    victor.vb2

    02/05/2012 at 3:36 pm

  14. Mulțumesc Theophyle și drum bun pe oricare drum ți-ai propus să mergi mai departe! Las regretele deoparte 🙂

    filadel

    02/05/2012 at 3:39 pm

  15. Nici eu nu cred ca e bine sa ne lasam acum. De aceea va astept cu nerabdare intoarcerea.
    Multumesc pentru gazduire. 🙂

    Diana

    02/05/2012 at 3:40 pm

  16. Buna ziua
    In general nu comentez (doar foarte rar), dar nu prea am ratat vreun articol pe acest blog, de ceva vreme incoace. A fost o oaza de normalitate in vremuri in care anormalul a devenit ceva obisnuit si asteptat.
    Mult succes si mii de multumiri pentru tot ce am citit pana acum. Sper ca munca sa nu fi fost in zadar. Toate cele bune si sper din toata inima ca voi mai citi vreodata articole semnate „Theophyle”.

    Alex

    02/05/2012 at 3:40 pm

  17. Vorbeste Isarescu, parca isi face bilantul. Ar fi culmea sa plece si el!

    cedric

    02/05/2012 at 3:40 pm

    • Suparat rau 😦

      mar

      02/05/2012 at 3:43 pm

      • Chiar nu are motive de ingrijorare, cel putin ?
        😦

        Emil

        02/05/2012 at 3:44 pm

        • Atentie la nuanta – „evoultiile interne si externe” , „evolutii electorare” . Se anunta vremuri grele 😦

          mar

          02/05/2012 at 3:47 pm

    • La ce sa te mai astepti bun?
      Vor urma 8 ani de socialism securistic cu un tembel, un crizat si ala micu al varanului…nu degeaba si MN isi fixase un orizont de asteptare pana in 2020.
      ……………………………..
      „C-aşa mi-e viaţa – o goană,
      Şi astfel durerile trec…
      Rămâi sănătoasă, cucoană,
      Că-mi iau geamantanul şi plec!” (G. Toparceanu )

      luminita

      02/05/2012 at 3:53 pm

  18. Buna ziua!
    Simt o mare tristete- aproape ca o durere. Sunt un cititor asiduu al articolelor si comentariilor de pe acest blog. M-am regasit aproape intotdeauna in pozitiile adoptate de acest blog si, in ciuda a ceea ce viata politica- din ce in ce mai murdara, arata zi de zi, veneam (de mai multe ori pe zi ) pentru a urmari ceea ce se spune, crezand ca fac parte , alaturi de mare parte a celor ce citesc si comenteaza pe acest blog, din aceasta comunitate. Imi pare rau ca anuntati astfel- pe neasteptate pentru mine sfarsitul unei sperante. Voi ramane in continuare cititorul acestui blog atat timp cat el va reflecta pozitii apropiate crezurilor mele. Dumneavoastra va doresc numai bine, multa sanatate si poate , sper eu, veti reusi sa mai veniti pe acest blog, care este oricum al dumneavoastra. Cu multumiri pentru trecut si cu speranta pentru viitor.

    Viorel Mijache

    02/05/2012 at 3:41 pm

  19. Theo,
    eu itzi doresc succes ; indiferent ce vei face,
    si multzumiri pt. temele si postärile tale.

    eu am o mare rugäminte, nu-l cunosc, nu-l voi cunoaste personal,
    dar dacä MRU , MM, si altzii vor forma ceva.

    te rog, vä rog, sä-i sustzinem, pt. romania, pt. romani-.

    ceiace s-a intamplat, este si din cauza pasivitätzi romanilor.

    Guvernul Ponta-USL, este aducerea la putere a uneltelor ruginite,
    ce au servit si partidului comunist. sunt depäsitzi,mafiotzi,interlopi si
    mincinosi.

    vreau sä väd, mäcar cativa tineri, sä nu fie de acord cu monstrii
    sä-i väd urland, asa cum au fäcut in prima zi, la Ungureanu.

    dece sunt lasi romanii????????

    theo- nona

    02/05/2012 at 3:46 pm

  20. Sper sa fie o decizie pe moment si sa revii asupra ei , chiar daca nu am comentat pe acest blog , am urmarit cu interes multe dintre articolele publicate …..

    yepurasalexandra

    02/05/2012 at 3:47 pm

  21. Ponta,

    „nimeni nu v-a lua in serios niciodatä ANI ”

    declaratzia unui premier, ce nu respectä institutziile statului.

    theo- nona

    02/05/2012 at 3:49 pm

  22. Isarescu aminteste cauzele: Doua guverne schimbate in ultimele luni, demonstratiile de strada.
    Avem a multumi USL ului!

    cedric

    02/05/2012 at 3:50 pm

  23. ai demisionat, maestre?
    cam fara preaviz.

    Sare'n Ochi

    02/05/2012 at 3:50 pm

  24. buna ziua
    @theophyle
    oriunde te vei afla si oriunde ma voi afla ma voi intreba ” oare john theophyle ce ar zice” ?
    rar gasesti oameni care sa aibe si cultura si stiinta si bun simt si onoare ,si tu esti dintre acesti oameni foarte rari;sunt cei care tin speranta vie

    intamplator

    02/05/2012 at 3:52 pm

  25. Theophyle, este greu acum, este greu pentru cei din RO. Te inteleg, dar nu ne lasa, te rog, nu ne lasa, nu ne lasa tocmai acum. Lasa-ne macar pe val, nu sub val. Avem nevoie de experienta ta, de corectitudinea ta, de moralitatea ta. Avem nevoie de un punct de sprijin. Te rog, nu acum, e prea greu. Scriu rar, nu citesc chiar tot, dar personal am nevoie de acest blog, de analizele sale impartiale, am nevoie de scrierile tale. Prea este fara speranta totul, nu ne lasa si tu! Please…

    maraco

    02/05/2012 at 3:55 pm

  26. Sunt convins ca (asemenea lui MRU) nu V-ati spus ultimul cuvant.

    tiberiu2009

    02/05/2012 at 3:57 pm

  27. Salutare,

    Citesc blog-ul de aproximativ 1 an, dar este prima oara cand comentez. Imi pare rau de decizia de a nu mai continua, in acest moment acest site este o oaza de luciditate si pareri pertinente intr-un haos mediatic de nedescris. Imi vor lipsi in principal articolele de geopolitica (cel necontinuat cred despre Iran) dar si cele despre politica din spatiul CDP.

    Mult succes Theophyle si sper ca te voi putea reciti curand. Multumesc!

    Horia

    Horia

    02/05/2012 at 3:58 pm

  28. Multumesc pentru toate postarile de pana acum, pentru toate semnele de intrebare pe care mi le-ai ridicat pentru toate raspunsurile pe care le-am primit.
    Multa bafta in tot ceea ce vrei sa faci si multa sanatate
    Sper ca aceasta hotarare sa fie temporara sau macar sa mai scrii din cand in cand.
    Toate bune
    🙂

    amos

    02/05/2012 at 4:02 pm

  29. @Luminita – nu cred ca vor dura astia 8 ani, Vad ca au deja niste problemutze.

    Diana

    02/05/2012 at 4:02 pm

    • @diana
      daca vor continua cum au inceput,tine pina in noiembrie si,mare mirare mare daca nu vom avea al doilea presedinte cu al treilea mandat;ca daca basescu e suspendat, devine lejer liderul unui partid care cistiga alegerile si pm

      intamplator

      02/05/2012 at 4:08 pm

      • Mie mi se pare ca dau rau cu mucii-n fasole. Asta cu ANI e dementiala 👿

        Diana

        02/05/2012 at 4:11 pm

  30. As vrea sa iti zic „mai, NU!”.

    Dar inteleg ca fiecare are planul lui de viata si nu poate fi obligat sa rateze momente importante de dragul cititorilor.

    Tot ce pot sa zic este ca eu am un plan la care acum ii dau drumul, care difera foarte mult ca si concept dar care prezinta si suficiente asemanari cu blogul vostru.

    http://www.giorno.ro/

    As vrea sa discutam despre posibilitatea de a colabora.

    macgregornews

    02/05/2012 at 4:04 pm

  31. down to earth
    despre ani noua putere s-a pronuntat” nu se ia in serios o asemenea institutie;
    mai ramine sa-si dea in petec si corlatean si -sa nu ziceti ca nu am tot scris-vizete temporare in shengen pentru romani devin reale
    despre ponta n-am nici o grija,isi va da drumul la prostii la primul summit european la care va participa
    oricum ,spre destindere,in cehia s-a furat un pod de 10 to care s-a vindut la fier vechi,in slovacia se renunta la cota unica,hollande e ca si presedinte al frantei;
    am avut ,totusi 5 ani frumosi in ue

    intamplator

    02/05/2012 at 4:05 pm

  32. http://www.evz.ro/detalii/stiri/pnl-zid-in-jurul-lui-diaconu-antonescu-avem-incredere-nimeni-nu-a-luat-niciodata-in-se-97951.html
    Antonescu: Nimeni nu a luat in serios ANI. Parol !?! 🙂

    In alta ordine de idei trebuie sa aparam EVZ si B1 – care au incercat sa fie cit mai impartiale posibil
    Cum: ? Comentind si acolo, sau aducind aici comentarii interesante, cumparind din cind in cind ziarul pe hirtie desi il citim online si spunindu-ne punctul de vedere pe emailul de la B1 tv – sa vada ca nu sunt singuri

    lastnightmusic

    02/05/2012 at 4:07 pm

    • De la dezvaluirile privind achizitia apartamentului de lux dateaza primele amenintari ale Crizatului la adresa Evz:
      http://www.evz.ro/detalii/stiri/tupeul-lui-crin-antonescu-969101.html

      „”Spuneţi şi celor de la Evenimentul zilei că, după ce se termină, după ce înţarcă bălaia, cum se zice în popor, s-ar putea să mai vrea să mai fie ziarişti, adică este o meserie pe care trebuie să o respecţi”, a spus liderul PNL în cadrul emisiunii jurnalistului Radu Moraru, când a fost chestionat în legătură cu dezvăluirile din EVZ. „

      luminita

      02/05/2012 at 4:17 pm

  33. An sabatic, da? Ca dupa aia vine 2014, MRU la presedintie, e de lucru… 🙂

    cristihan

    02/05/2012 at 4:08 pm

  34. Buna ziua,
    citesc acest blog de ceva timp si cred ca niciunde nu am gasit mai multe informatii si mai bine argumentate.
    Va multumesc
    Adela S.

    adelastan

    02/05/2012 at 4:09 pm

  35. Buna ziua si buna sa va fie inima!
    😆

    Theoplyle
    😆
    In primul rind tin sa-ti multumesc inca o data pentru intreaga munca si pentru efortul depus!
    Aici m-am simtit intre prieteni! 😆 Aici m-am simtit…..acasa! 😆

    Iti inteleg decizia, dupa cum sper ca ea sa fie doar o suparare …. de moment!
    Cu speranta ca vei reveni asupra hotaririi luate, multa,multa sanatate si tot ce-ti doresti alaturi de cei dragi!

    Demeter
    😆
    Mii de multumiri si viata sa iti aduca numai frumusete si bucurii!

    Huniad
    😆
    Pentru intelegere si efortul depus, tot binele sa vina spre tine!

    Respect,respect,respect!

    Ps: acum chiar am ramas ai nimanui! 😦

    maya

    02/05/2012 at 4:11 pm

  36. Theophyle,
    va doresc multa sanatate si lumina dumneavoastra si doamnei Demeter. Va multumesc pentru efortul depus

    cu multa consideratie, admiratie si respect
    Val

    val

    02/05/2012 at 4:11 pm

  37. Buna ziua Theophyle,
    Vorbele sunt sarace in a mai transmite ceva dincolo de tristete si sentimentul de gol in stomac. Sper sa fie o gluma, altfel e de rau. 😦

    Andrei

    02/05/2012 at 4:13 pm

  38. Nichita Stănescu

    Gând 4

    Atunci va fi o poveste scurtă, o confesiune scurtă,

    Acum doua-trei după-amieze, primesc un telefon de

    la un necunoscut, care era îngrijorat că aş fi bolnav,

    care era fericit că m-aş fi însănătoşit, mă rog… Şi-mi

    spune un lucru care m-a lăsat aşa… nemaipomenit

    de bucuros. Mi-a spus, zice: bă, poete, zice, nu mor

    caii când vor câinii. Şi-mi spun mie: ştii că are

    dreptate, am spus eu, să ştii că omul ăsta are dreptate.

    Păi nu mor caii când vor câinii!
    Şi, de altfel…

    maya

    02/05/2012 at 4:14 pm

  39. Doina

    Vasile Alecsandri
    ……………………………………………………………….
    Si i-as zice: „Voinicele,

    Sa te-ntreci cu rândunele

    Peste dealuri si vâlcele!”

    Si le-as zice: „Sapte frati,

    Faceti cruce si jurati

    Vii în veci sa nu va dati!”

    Hai, copii, cu voinicie,

    Sa scapam biata mosie

    De pagâni si de robie! „

    maya

    02/05/2012 at 4:15 pm

  40. Radu

    02/05/2012 at 4:15 pm

    • in sfarsit a inceput sa priceapa si Taplaga cate ceva. a fost bine sa dea cu barda in ceilalti? cum are de unde alege.

      Sare'n Ochi

      02/05/2012 at 4:50 pm

  41. Salut inca o data 🙂

    1. Multumiri in numele lui Theo sunt sigur ca va citi comentariile ;
    2. Blogul nu se inchide si Politeía nu coboara steagul – „Dreptate si Fratie”;
    3. Vom face tot posibilul sa fim vrednici de acest nume si sunt sigur ca vom fi ajutati de voi – simplu avem nevoie in continuare de ajutorul vostru si voi de cel pe care noi il putem da;
    4. Postarile vor continua, poate la inceput nu la fel de complicate si documentate – dar continuam sa aparem chiar daca Redactorul Sef nu va fi prezent tot timpul;
    5. Multumim din inima pentru cuvintele calde!

    huniad

    02/05/2012 at 4:16 pm

    • Salut 🙂

      „Redactorul Sef nu va fi prezent tot timpul”… sa o luam ca pe o afirmatie ca va fi totusi din cand in cand ? 🙂

      Radu

      02/05/2012 at 4:19 pm

    • Salutari, Huniad!
      Tinem aproape.

      luminita

      02/05/2012 at 4:20 pm

    • Trebuie sa ramaneti (ramanem) uniti si nu risipiti!!!…
      Pace voua si multa intelepciune! Toate cele bune!

      paula

      02/05/2012 at 4:27 pm

    • Huniad
      😆
      Servus!

      Chiar mi-au dat lacrimile cind am citit rindurile lui Theophyle! 😦
      Sa nu rizi de mine! 😆

      M-am simtit ca si cum chiar am devenit copiii ….nimanui…. iar momentul….tarii…este de toata groaza! 😦

      maya

      02/05/2012 at 4:27 pm

  42. Andre- pe evz despre ministrul educatiei desemnat:
    Sunt f curios cat de competenta este in domeniul ei. In CV scrie ca a trecut pe la Stanford Univ, numai ca eu cred ca doar a fost in zona. A scris Standford in CV. E imposibil ca cineva care studiaza la aceasta universitate sa nu ii stie numele corect.

    🙂

    lastnightmusic

    02/05/2012 at 4:18 pm

  43. Mare pacat, unul dintre blogurile cele mai bune cel al lui Theophyle , probabil ca ar fi putut sa ia un premiu daca exista asa ceva, se (auto)suspenda. Eu sper ca celelalte legate de OM, Istoria, Actualitati europene vor continua.
    Inteleg dezamagirile, blogul acesta este cu vreo 10 ani inainte fata de ce e acum in media noastra si fata de modul de gindire al romanilor.

    bigone

    02/05/2012 at 4:18 pm

  44. Mulţumesc.

    parafaragaramus

    02/05/2012 at 4:19 pm

  45. Mulţumesc prietene Teofil şi mult succes pe mai departe!

    Tiberiu Orasanu

    02/05/2012 at 4:23 pm

  46. Multumesc pentru tot ce ati oferit pe acest blog, ca si pe celelalte (pe care sper ca veti mai contribui).
    Sa inteleg ca ramanem fiecare cu capul nostru in preajma alegerilor…si cu ce am prins de la dvs.
    Inca o data, va multumesc pentru tot ce ati investit aici!

    alterema

    02/05/2012 at 4:26 pm

  47. Thophyle, lupta abia incepe, am fost trimisi inapoi cu 20 de ani, nu e de tine sa ne lasi chiar acum. Scuza-mi te rog tonul emotional, dar mi se pare nefiresc si nedrept sa te pierdem chiar in momentul asta.

    maraco

    02/05/2012 at 4:26 pm

  48. Domnule Theophyle, eu va urez sanatate si noroc. Norocul e la fel de important ca si sanatatea, ca si aia de pe Titanic erau sanatosi da’ nu prea au avut noroc.

    Aha

    02/05/2012 at 4:27 pm

  49. diaconu, este cabotinul din piesa revolutzie, inscenatä de s. nicolaescu
    „omul avea directive,” de aia are gura mare si obräznicie cat cuprinde.

    vai si amar, romanii se uitä lasi, la instaurarea comunistilor ,securistilor
    si interpusilor. noi suntem dezamägitzi.

    au iesit pe stradä pt. catziva lei, contra lui Bäsescu, contra unui guvern democrat,
    contra lui Ungureanu

    acum se uitä la instaurarea mizeriilor trecutului, la indicatziile lui Voiculescu

    si nu reactzioneazä. Rusine romani. ponta este manipulat de fostii comunisti
    si mafiotzi.

    theo- nona

    02/05/2012 at 4:30 pm

  50. DAn Suciu-declaratie de presa la B1

    cedric

    02/05/2012 at 4:33 pm

  51. salut! multumesc ptr tot ce ai facut pana acum.

    zigzag

    02/05/2012 at 4:33 pm

  52. Theophyle, sunt fara vorbe. Dar fiecare isi duce barca asa cum socoteste. O sa ne fie dor de tine!

    blog de caine rau

    02/05/2012 at 4:33 pm

  53. Of Theophyle !

    In ciuda unor exagerari punctuale si relativ nesemnificative, blogul asta a fost cel mai tare din parcare.
    Nu stiu cati pot spune ca te inteleg si sa aiba si dreptate. Eu am curajul asta. Stiu ce inseamna.
    Si-mi permit sa „te cert” pentru surpriza asta neplacuta.

    Ai gresit intr-un singur punct : ai muncit prea mult.
    In ciuda orientarii declarate de dreapta ai muncit in stil „de stanga” 😦
    Daca ai fi reusit sa treci de la functia de salahor la cea de manager, de la truditorul talpii la liderul grupului, ar fi crescut sansele ca aceasta comunitate sa continue ce ai inceput. Un bun manager se cunoaste dupa cat de bine merg trebile cand el nu e prezent.
    Nimeni nu le poate face pe toate.
    Nimeni nu poate face tot timpul.
    Si absolut nimeni-nimeni nu le poate face pe toate tot timpul.

    Cei ce s-au simtit membri ai acestei comunitati trebuie sa inrteleaga regula fundamentala a dreptei : daca vrei sa ai, construieste, nu astepta sa ti se dea.

    Poate e prea brusca aruncarea din cuib. Poate nu.
    Poate membrii comunitatii se vor risipi sau dimpotriva, poate exemplul tau va trezi plapanda palpaiala a responsabilitatii si se vor implica, iar „echipa de editorialisti” despre care faci vorbire va deveni o realitate Nu stim.

    Ceea ce stim este ca pana cand cineva nu scrie un articol, nimeni nu are la ce sa puna comentarii.
    Fiecare se poate transforma in „cineva”.
    Asta daca nu prefera sa ramana pe veci un „nimeni”.

    Personal iti multumesc pentru efort si-ti urez succes in proiecte.

    2012 !
    Greu an 🙄 😦

    Viq

    02/05/2012 at 4:38 pm

    • Buna ziua 🙂
      Noi am fost si manageri si salahori. Comunitatea va continua sa existe ca nu a murit nimeni. Echipa a existat intotdeauna si am scris si eu de la inceput. Trebuie sa imi asum raspunderea pentru eventualele greseli de ortografie pentru ca eu am corectat materialele lui Theophyle. Sorry.

      desydemeter

      02/05/2012 at 4:53 pm

      • Multumiri ptr. tot ce s-a facut si mult succes ptr. ce se va face.

        mar

        02/05/2012 at 5:26 pm

      • greselile de ortografie si cele de redactare nu conteaza! oricine greseste atunci cand timpul este comprimat si cantitatea informationala este mare! aveti atatea bloguri pe care reusiti zilnic sa le tineti la curent pentru noi cititorii. felicitari intregii echipe! ceea ce ati facut si faceti pentru noi este ceva extraordinar! va urez succes, multa sanatate si putere de munca pentru a nu simti lipsa nimanui din echipa manageriala!

        paula

        02/05/2012 at 9:53 pm

  54. Acuma, eu as intelege daca Theophyle nu va mai posta foarte des, dar, totusi, deloc? E, trebuie sa recunosc, ciudat. Pare o masura de siguranta, avand in vedere ultimele evolutii politice. Adica, raportat la ideile sustinute constant pe blog, acum ar trebui sa inceapa adevarata LUPTA, nu?.

    johnny

    02/05/2012 at 4:38 pm

  55. mare dezamägire,

    a ajuns Romania, sä fie condusä de cel mai odios si escroc
    turnätor al Romaniei; securistul cu condicutzä Voiculescu

    FELICITÄRI ROMANI, niste lasi suntetzi, vä uitatzi cum manipuleazä,USL
    si
    Ponta , si distruge Romania.

    Mare dezamägire.

    theo- nona

    02/05/2012 at 4:40 pm

  56. Multumesc Teophyle. Si… la revedere.
    Voi continua sa vizitez blogul zilnic sa vedem cum se autosustine. Eu cred ca are capacitate.

    A A

    02/05/2012 at 4:45 pm

  57. Good by, Theophyle!

    Două sunt motivele principale pentru regret: o promisiune așteptată încă de la istoricul Theophyle și posibilitatea ca @Cetățean să nu mai fie atât de motivat în aparițiile sale aici…

    În rest, se pare că venise „momentul” pentru că te cam contaminaseși de „balcanismul” nostru cel de toate zilele, lucru care nu dă deloc bine firmei unui academic occidental!

    Reușita intreprinderii tale ar consta nu în susținerea unui veleitar care și-a dat în petic pâna la urmă, ci in calitatea „locotenenților” tăi de aici care să ducă ideea de POLITEIA și după tine.

    Cu bine, Bibliophyle!

    oldhashu

    02/05/2012 at 4:49 pm

  58. La ritmul pe care l-ai impus, Theophyle, era o chestiune de timp pana cand vei zice STOP. Sper sa fie ceva temporal, si apoi sa revii. Dar nu in ritmul de pana acum ca ametesti din nou 😀

    Barengott

    02/05/2012 at 4:54 pm

  59. Succes la scris prietene. Huniad este o gazda excelenta si comunitatea aceasta va continua cu siguranta. E timpul sa respiri si tu. Multumesc pentru efortul tau. Stii ca esti unul din motivele care m-a impins sa scriu despre politica.

    turnofftheglory

    02/05/2012 at 4:58 pm

  60. Politeia nu dispare. Politeia exista prin arhiva ei din august 2009 –
    Un blog este un jurnal – Este jurnalul gindirii politice a lui Theophyle din ultimii an. si o tribuna al luptei ideilor .; El are valoare si actualitate indiferent cind este citit -acum sau peste 3 ani. De ce citim jurnalele lui Titu Maiorescu ? James Cook ? Monica Lovinescu ? Pentru ca au o valoare perena a gindirii autorilor si nu numai o consemnare avizata a evenimentelor.
    Poiliteia este o opera careia Theophyle i-a pus pe pagina de azi cuvintul END si a dat-o la legatorie.

    Nadajduiesc ca odata si odata poate Theophyle va incepe un nou volum
    Dar pina atunci
    SAYONARA !

    lastnightmusic

    02/05/2012 at 4:59 pm

  61. Multumesc frumos .
    Domnul sa va aiba-n paza!

    Ovidiu

    02/05/2012 at 4:59 pm

  62. Cred ca cel mai bun mod in care voi, cei care azi regretati retragerea lui Theophyl, puteti sa-i multumiti pt ceea ce a facut si sa-i dovediti rodnicia muncii sale, este sa contribuiti la viata Politeii si pe mai departe.
    Eu va urez tuturor, succes!
    PS Pastrati Politeia vie, frumoasa, interesanta si i se va face dor de ea 🙂

    Mih

    02/05/2012 at 5:03 pm

  63. Mult succes, Theophyle! Blogul este una din sursele importante (poate singura) de comentarii si analize politice. Restul sunt orice altceva.

    finanteazi

    02/05/2012 at 5:13 pm

  64. Este o onoare pentru mine sa va citesc si sa fac parte din aceasta comunitate. Sper ca plecarea dumneavoastra sa fie temporara sau de ce nu, poate e pasul spre portalul mult asteptat de catre noi toti 😉
    Multa stima!

    ribelalu

    02/05/2012 at 5:13 pm

  65. Teophile,

    Multumesc pentru articolele de pana acum.
    Te asigur ca vom face eforturi serioase ca sustinerea Noii Republici de catre comunitatea de aici sa nu fi fost o greseala. Indiferent de derapaje sau erori, pentru ca astea se vad cel mai bine si dau cel mai rau, exista un fond dens de civism si liberalism si demnitate in aceasta miscare.
    Sare’ cel putin sper ca ma stie (cel putin pe mine) dincolo de crusta unor declaratii bune sau rele, profesioniste sau debile politic, inteligente sau emotionale facute de oameni pana la urma nu tocmai harsiti prin troaca politicii si nici macar -multi dintre noi- prin rarefiate inaltimi academice. Dar astia suntem, ne vom filtra, cizela, invata, vom face cucuie, vanatai, vom suferi hemoragii si infiltrari, asa ne trebuie daca credem in cauze.

    Inca o dovada ca de regula muzica e mai inalta decat trambitasul, dar totusi, s-ar auzi fara trambite?

    Multumesc iar pentru ratiune, forta si pozitionare. Si Astept un spectaculos „Teophile se intoarce”, „Teophile contraataca” si poate si „Razbunarea lui Teophile” 🙂

    Morar Calin

    02/05/2012 at 5:17 pm

    • oh, acum vad ca am folosit persoana I singular. Nu e o chestiune de impolitete, e o chestiune de apropiere de gandire. V-as ruga sa o luati in felul asta.

      Morar Calin

      02/05/2012 at 5:20 pm

  66. buna ziua tuturor
    este un moment in care, surprins si intristat, nu pot spune decit:
    multumesc theophyle.
    multumesc colaboratorilor si comentatorilor lui.
    succes politeia.
    cu totii avem nevoie ca acest proiect-model sa continue.
    p.s. prefer insa sa cred ca theophyle porneste un proiect nou, mult mai important pentru el, pentru noi si pentru romania.
    [poate ca, din tribuna, coboara in arena! cine stie?]

    draz

    02/05/2012 at 5:20 pm

  67. Va multumesc! Cuvintele sunt prea sarace sa pot exprima ceea ce simt. Nu pot decat sa multumesc Domnului ca v-am gasit!

    Gabi Parascovici

    02/05/2012 at 5:26 pm

  68. Buna ziua,
    Ma uit trista la monitor si nu am cuvinte. De o saptamana incasam si ne inghitim deziluziile. Astazi eram hotarata sa-mi iau inima-n dinti si sa scriu si eu pe blog. Domnule Theophyle, va citesc de pe vremea cand faceati sondajele pe terase si in targuri si cand ne invatati sa gandim concret, sa nu ne facem iluzii si sa fim realisti. Stiu ca v-ati mai retras odata, dar nu v-a lasat inima, ati revenit cu drag, pentru ca ne simteati atat de aproape, stiati ca suntem aici si asteptam. Sper sa fiti sanatos iar retragerea dvs. sa nu fie generata de situatia actuala, sper sa nu fi fost amenintat, sper sa nu fi indraznit nimeni sa va jigneasca. In sufletul meu sper sa fi fost cineva atat de inteligent si sa va fi cooptat intr-o constructie pe care noi ne-o dorim atat de mult (daca nici asta, atunci ce sa mai sper?) Oriunde veti fi, va doresc multa sanatate si mult noroc. Si va multumesc pentru tinuta exemplara a articolelor. Sunteti o persoana deosebita. O salut cu drag pe doamna Dasy, prezenta sa in continuare imi da mie acel firicel de speranta.

    Giorgia

    02/05/2012 at 5:28 pm

  69. Ziua buna.

    Desi nu intotdeauna de acord cu analizele sale, si avand cateva dispute pe blog, am citit acest editorial cu un puternic sentiment de amaraciune.

    Sper ca retragerea sa nu aiba drept motiv o problema de ordin medical, ci sa fie una temporara, ca un binemeritat concediu, dupa multi ani de lucru continuu. De asemenea, sper ca Theophyle, in aceasta perioada de ‘repaos vegetativ’, sa continue sa scrie pe acest blog, fie si ca simplu ‘mesagist’.

    EuCuMine

    02/05/2012 at 5:30 pm

  70. 3 127 000 de cititori ( dupa comentarii , si din experienta personala ) dependenti de acest blog inseamna pentru mine speranta ca alegerile din toamna vor fi castgate de Theo . Asta pare sa semene cu o miscare de la firul …. internetului . Acesti „cititori” e cazul sa faca si ceva practic nu numai terapie de grup. Asa inteleg eu gestul brutal pentru noi de astazi. Sper ca scoala lui Theo sa ne fie de folos tuturor. Indiferent de rezultat eu nu am cuvinte ( doar sentimente ) sa ii multumesc pentru ce a facut. Deci ii multumesc lui Theo , Cetateanului si tuturor comentatorilor acestui blog si nu in ultimul rand lui Huniad care sper sa ramana cu noi pentru ca sunt sigura ca nu se poate bucura singur de mostenire.

    Doina

    02/05/2012 at 5:34 pm

  71. Teophyle, Demeter atque catulis,

    Asteptam acele „vesti bune” promise acum cateva zile. Cele rele au venit in tromba si au culminat cu declaratia lui Teophyle.
    Si eu totusi mai astept acea veste buna……:)

    De aproape trei ani deschid zilnic aceasta pagina (exceptand odata sau de doua ori cand am fost extrem de ocupat). Pasamite reflexul o sa se mentina, si sper in generatia tanara sa preia stafeta.

    Multzamiri din inima atat din partea lui Puky (jumatatea mea cea mai buna) cat si a mea.

    Au revoir 🙂

    eugeni

    02/05/2012 at 5:44 pm

    • Pentru mine personal, vestea buna ar fi ca motivul pentru care Theophyle a renuntat la editoriale este datorita volumului de lucru cauzat de pornirea proiectului „Partidul lui MRU”.

      EuCuMine

      02/05/2012 at 5:49 pm

    • Eugeni 🙂
      Multumiri din partea tuturor, mai ales de la cel mic tie si lui Puky. 😀

      desydemeter

      02/05/2012 at 6:02 pm

  72. Theophyle, Succes. Sunt conştient că blogul a furat din timpul tău personal şi poate uneori lipsa de satisfacţii la nivel de rezultate e demotivantă, dar sper să ai abordare moderată privind implicarea pe viitor în sensul unor apariţii mai rare, dar binevenite (în funcţie de priorităţile personale ale tale).
    Cea mai mare luptă de purtat în România e cea cu mentalităţile.

    TD

    02/05/2012 at 5:44 pm

  73. Oriunde esti,Theophyle, indraznesc sa-ti multumesc pentru ceea ce esti, pentru efortul titanic de a ne arata ca se poate si altfel.
    Sanatate multa, si sper sa revii curand!

    elap

    02/05/2012 at 5:45 pm

  74. Nu-mi vine sa cred ce am citit. Orice ne-ar astepta in viitor vom razbate cu speranta in cinste, incredere in bine si adevar asa cum le-am simtit pe acest blog.
    Multumesc Theophy si mult succes!

    Inganduratul

    02/05/2012 at 5:57 pm

    • I am shocked, can’t stop crying. I feel like all my hopes have died for our dear country. I respect your decision and I will be missing you desperately. All the best!

      frovol

      02/05/2012 at 6:36 pm

  75. Mult succes in ceea ce-ti propui, Theophyle!
    Desi v-am descoperit de curand, tu si cei care contribuie la acest blog( impreuna cu ceilalti comentatori) mi-ati dat speranta ca se poate si altfel.
    Voi ramane un prieten al acestui blog.

    Craiovean

    02/05/2012 at 6:08 pm

  76. bine am revenit in guvernarea Nastase! din ciclul nu cred in arestarile de vineri noaptea, Victor Ponta: Nu cred ca justitia va confirma decizia ANI in cazul lui Mircea Diaconu, ma pricep la drept (doar se pricepe, Panait depune marturie).
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12148577-victor-ponta-nu-cred-justitia-confirma-decizia-ani-cazul-lui-mircea-diaconu-pricep-drept.htm

    Sare'n Ochi

    02/05/2012 at 6:12 pm

  77. MRU, raport de guvernare, in direct.

    Emil

    02/05/2012 at 6:12 pm

    • “Le-a fost frica de MRU”

      maya

      02/05/2012 at 6:47 pm

  78. Prietene, sper ca nu e un abandon, ca o sa te mai citim.
    Macar din cand in cand.
    Pt. tot/toate, multumirile cuvenite.
    Inca mai cred ca, daca e nevoie, „vom muri cu ei de gat”. 🙂

    Tzepelica

    02/05/2012 at 6:19 pm

  79. Buna ziua @Teophyle & @Demeter 🙂
    Odihna placuta si voua si lui catelul 😆 .
    Multumim pentru ce ati facut pentru noi, a fost o onoare sa postez aici la dvs.
    Sper sa va revedem curand la fel cum sper si in vesti mai bune.
    Dan!

    DanSu

    02/05/2012 at 6:21 pm

    • Buna DanSu,
      ar fi bine daca ai putea sa scri ceva si sa trimiti la redactie. Avem mare nevoie. Deocamdata mai avem cateva articole de publicat de la Theo si de la Cetatean , dar nu prea numeroase!

      huniad

      02/05/2012 at 6:25 pm

  80. Numai ganduri bune, Theophyle. Succes in continuare.

    Athenian Legacy

    02/05/2012 at 6:28 pm

    • N-o sa-i mai cerceteze nimeni pe astia, Victorian Pontescu se pricepe la toate si unde n-o sa stie , o sa-l intrebe pe Crizel.
      Daca mai exista o mica sperantza de redresare a Justitiei, acum s-a terminat.

      luminita

      02/05/2012 at 6:40 pm

  81. Cum îi merge mai bine României: cu dreapta la guvernare sau cu stânga?
    de Sabina Fati

    In ultimii 22 de ani, României i-a mers mai bine în perioadele de dreapta, decât în cele de stânga, chiar dacă întotdeauna guvernările de dreapta au fost însoțite de foarte multe turbulențe, în vreme ce cele de stânga au avut mereu liniște și stabilitate.

    Stânga românească poartă încă însemnele comunismului pe reverele lui Ion Iliescu, președintele onorific al PSD, în vreme ce dreapta autohtonă îl ține la butonieră pe liderul onorific al liberalilor, Mircea Ionescu-Quintus, deținut politic, racolat apoi ca informator al Securității. Socialiștii și liberalii se în­tâlnesc sim­bolic în acest loc, în care călăii și vic­ti­mele se re­con­ciliază. Dreap­ta se aliază cu stânga, di­luându-și con­ți­nutul și ac­ceptând o gu­vernare în care programul seamănă cu „a treia cale“, enunțată de Anthony Gid­dens în 1998 și preluată de fostul premier la­burist al Marii Britanii, Tony Blair.
    http://www.revista22.ro/articol.php?id=14745

    maya

    02/05/2012 at 6:38 pm

  82. Satana și politica
    de Andrei Cornea

    Liderii useliști și-au dat seama că au dărâmat un guvern, creând enorme așteptări într-o populație îmbolnăvită de resentimente și obnubilată intelectual prin intermediul Antenelor, fără a putea realiza, cel puțin până la alegeri, nimic mai mult decât acel guvern doborât.

    Abia treziți din beția victoriei mai mult sau mai puțin neașteptate a moțiunii de cenzură, liderii USL au devenit brusc prudenți și în­grijorați. Guvernarea pare a fi o îndeletnicire mai complicată decât demagogia isterică de la Antena 3 și Realitatea. Victor Ponta a dat noul ton, spunând că USL „nu va putea dubla sa­lariile și pensiile în
    șase luni“.
    http://www.revista22.ro/articol.php?id=14739

    maya

    02/05/2012 at 6:41 pm

  83. Buna ziua,
    Urmaresc, citesc, ma „hranesc” cu informatiile si ideile promovate de acest blog de trei ani de zile. Simt o de nedescris tristete pentru anuntul de astazi al mentorului sau. Nu pot decat sa multumesc din suflet pentru generozitatea cu care creatorul blogului, apropiatii sai si toti ceilalti comentatori ne-au tinut cu ochii deschisi, ne-au invatat sa gandim cu mintea noastra, ne-au ajutat pe multi sa fim stapani pe opiniile noastre.
    Ma uit la bilantul prezentat de MRU si-mi vine sa ma dau cu capul de pereti-nu spun ca s-ar fi putut schimba ceva, in raport cu motiunea si caderea guvernului, dar nu se putea sa se spuna zilnic, tot ce faceau si pare ca faceau bine, poate, asa, mai compensau din porcariile care s-au auzit zilnic pe antene si alte irealitati?
    Ma mai uit la MRU insusi-seriozitate, prestanta la un nivel pe care nu l-am vazut la niciun politician de pana acum. Si, astazi, ce avem? Niste maimutoi, niste politruci, niste neica-nimeni adunati cu arcanul de prin cotloanele unsuroase ale USL si de prin laboratoarele de la Grivco. Sau, poate e bine ca se intampla asa. Poate, vor putea mai multi sa faca diferenta intre ce putea sa fie MRU si ce pare ca vom avea mult timp de aici inainte. Oricum, daca altceva nu simtim, noi, ca popor care i-am adus pe val pe nenorocitii astia de comunisti(ca asta sunt toti iliestii, pontacii, antonestii, voiculestii), poate, macar, o secunda, sa ne fie rusine. Ca asta e, e o rusine ce se intampla si e un imens scuipat(imi cer iertare) pe memoria mortilor de la revolutie, pe obrazul surghiunitilor prin cate zari din lumea asta si pe al nostru, al tuturor.
    Cat putem fi de orbi?
    In final, multumesc inca o data, din tot sufletul pentru tot ce faceti aici.

    Cristina Tamas

    02/05/2012 at 6:51 pm

  84. Tonta se da in petic in direct. Tara asta a ajuns in tara de USL-isti si tara de PDL-isti 😦 Sacrificatii suntem noi palmasii si vinovati ca am ajuns in acest punct. Am ajuns sa-mi fie scarba , vrea masina hibrid . Ne meritam soarta punct..
    Deja a intrat frica in oamenii de buna credinta, investitii care au fost la decontat si au intrat banii in cont nu mai sunt deblocati, cu toate ca au dosare de plata avizate si lucrari receptionate de anul trecut 👿

    mar

    02/05/2012 at 6:53 pm

    • mar
      😆
      Servus!

      Chiar daca ma repet, „ma risc” – “Le-a fost frica de MRU”!

      Ponta sufera acum de „betia independentei” si nu-si da seama „sarmanul” ca nu este decit o marioneta!

      maya

      02/05/2012 at 6:59 pm

      • Ba, eu cred ca stie foarte bine si ii mai si place pe deasupra, ceea ce este si mai periculos!
        Salut, Maya!

        Cristina Tamas

        02/05/2012 at 7:27 pm

        • Cristina Tamas
          😆
          Servus!

          maya

          02/05/2012 at 8:14 pm

  85. Daniel Constantin, preşedintele Conservatorilor din cadrul USL, nominalizat de Victor Ponta ca Ministru al Agriculturii şi Pădurilor, a fost împrumutat de şeful său de la partid Dan Voiculescu, fondatorul Antenelor, cu 295.000 de euro. Va influenţa această datorie procesele pe care Dan Voiculescu le are cu Ministerul Agriculturii, miza fiind de zeci de milioane de euro?
    http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/guvernul-ponta-noul-ministru-al-agriculturii-imprumutat-cu-sute-de-mii-de-euro-de-seful-sau-de-partid-dan-voiculescu-262673.html

    maya

    02/05/2012 at 6:54 pm

  86. Excelent raportul lui MRU. S-a subinteles ca va continua lupta pentru o Romanie onesta, alaturi de ministrii cu care a colaborat.
    Au fost toti prezenti la bilant, minus Hunor, Marko Bela si ministrii UNPR. Intrebat de ce lipsesc , a zis ca ei sunt cei care trebuie intrebati.
    Am ramas uimit cate au realizat in aceasta perioada scurta si cate proiecte incepute au ramas de care cred ca guvernul care urmeaza isi va bate joc.

    cedric

    02/05/2012 at 6:57 pm

    • Felicitari MRU! 😆
      Felicitari guvernului MRU!

      maya

      02/05/2012 at 7:01 pm

    • Buna ziua,
      Nu-i asa, domnule Cedric? Si noi, de ce nu stiam(nu ma gandesc la mine, eu am invatat sa caut singura, dar sunt oameni care nu stiu, sau n-au timp, sau n-au aplecare pentru asta)? Tebuia sa ne sufoce cu lucrurile astea. Il puneam pe Suciu sa stea zi-lumina cu presa.

      Cristina Tamas

      02/05/2012 at 7:04 pm

  87. PENTRU CEI INTERESATI – AU SOSIT RASPUNSURILE NR, FORMULATE DE DL BIRIS. RASPUNSUL POATE FI CITIT AICI:

    https://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/05/01/minunata-lume-noua/#comment-216445

    huniad

    02/05/2012 at 6:59 pm

  88. sigur trebuie felicitat dl. Ungureanu si guvernul säu.

    regret cä este admis la tv- B1, unui traseist mizerabil,-mihalache

    sä vorbeascä ironic, – ala care plangea la tv, ala care

    nu a fäcut nimic, ala care nu se putea numii guven.la adresa

    ungureanu.

    theo- nona

    02/05/2012 at 7:25 pm

  89. Buna ziua!

    Multumesc Theophyle! In anii din urma, blogul tau a fost o oaza de normalitate si de bun simt. Am invatat multe de la tine si mai invat inca. Sper sa revii cu articole, macar din cand in cand. Mult succes in tot ce vei face mai departe!

    Adrian

    02/05/2012 at 7:33 pm

  90. Si eu care credeam ca e gata cu vorba si ne apucam in sfirsit de treaba ;-(
    Si facem ce NR doar promis ca face… cu un opozant usor de identificat si combatut….

    Eu zic ca nu poti termina asa pur si simpul pt ca esti un „asset” esential in rezistenta asta si USL tocmai a luat puterea pt citiva ani buni. Treaba nu e terminata, exista o oportunitate, sint multe lucruri de facut, ba chiar a sosit timpul pt urmatorul nivel.

    Cursul leului in ultimele zile este deja un vot de neincredere pt USL (cel mai incompatibili/penali si nu cei mai cinstiti)
    Multumesc si respectele mele!

    Tio

    02/05/2012 at 7:34 pm

  91. Declaratii Florin Georgescu: trebuie sa fim foarte rigurosi, sa respectam acordurile cu organismele internationale, sa pastram deficitul bugetar.
    He he, se duc pe apa sambatii promisiunile USL.

    cedric

    02/05/2012 at 7:35 pm

  92. Este o zi trista. Sper ca despartirea sa fie doar temporara si nu definitiva. La revedere, Theophyle. I hope I’ll read you again.

    clemycali

    02/05/2012 at 7:37 pm

  93. Problema cu retrogedarile nu e problema noastra, n-am generat-o noi, sa vedem legile, sa vedem ce putem face!
    (tot Florin Georgescu)

    cedric

    02/05/2012 at 7:38 pm

    • Chestiunea retrocedarilor isi are originea in guvernul Vacaroiu cand s-a permis chiriasilor sa cumpere proprietatile nationalizate. Fl.Georgescu se face ca uita ce s-a intamplat intre 92-96 si acum incearca sa arunce pisica in ograda guvernelor care au urmat. Toti sunt de vina, daca se poate cel mai mult Boc si Ungureanu, mai putin oamenii care au originat situatia in frunte cu Iliescu.

      clemycali

      02/05/2012 at 7:45 pm

      • Este uluitor. A cui freakin’ este problema? Inteleg eu bine ca nu o sa o rezolve pentru ca nu este facuta de guvernul Ponta?. Atunci nici criza nu este a lu’ Ponta.:)

        eugeni

        02/05/2012 at 7:50 pm

  94. Seara buna
    Pai bine sefule , eu cu cine ramin ?
    Acum cu un pic de G&M , la Langley au vazut harababura mioritica si au decis sa ne lase in plata Domnului ? Pardon , in plata lui Tonta , pardon Ponta ? 🙂

    Nu rezisti tu prea mult fara blogul tau . Stie ce spune capsunarul .

    stefan60

    02/05/2012 at 7:51 pm

  95. Ha-hahahahahaaaaaa!!!! Te-am terminat, băsist jegos! 😀 Ai clacat nervos, se apropie mandatul de arestare! Sceleratii sinistri de soiul tau nu merita decat puscaria!!!

    Sau streangul! X:(

    Pintea Haiducul

    02/05/2012 at 7:56 pm

    • Si alti prieteni a lui Theophyle se despart de el


      Ip 79.113.149.49 Resita!

      huniad

      02/05/2012 at 8:07 pm

    • Cred ca ai gresit adresa, aici nu este sediul USL. Aici este Romania adevarata si normala bucatica care nu a fost atinsa de mainile carpei KGB-iste.
      Vezi ca Balaceanca nu este aici. Daca ai nevoie de internare te asigur ca pot sa te ajut 👿

      mar

      02/05/2012 at 8:08 pm

      • mar,
        sunt destule comentarii de genul asta. I-am dat drumul la asta sa intelegeti cine sunt oamenii noului regim !

        huniad

        02/05/2012 at 8:12 pm

        • Astia au fost dintotdeauna huniad. Aceiasii oameni care strigau „Moarte intelectualilor” la inceputul anilor 90, cei care aplaudau minerii. Sau daca nu aceeiasi oameni cel putini de aceeasi factura intelectual morala. PSD nu s-a modernizat niciodata si nici nu cred ca va putea sa faca pasul asta.

          clemycali

          02/05/2012 at 8:14 pm

          • Piata Universitati si minerii primiti cu flori 😦

            mar

            02/05/2012 at 8:18 pm

            • Am trait zilele alea. 😦

              clemycali

              02/05/2012 at 8:23 pm

        • Huniad, nu ma astept la lucruri minunate, sunt turbati 😦 Strategia ta este buna, astia tb demascati.
          Sper sa fie pe termen scurt si sa se trezeasca Romania tacuta la realitate, ptr. ca ce este acum pe piata este rezultatul unei minoritati.
          Am trait perioada Nastase si am sperat ca nu o sa ne mai intoarcem in timp, dar constat ca ne-am intors la anii 90 😦

          mar

          02/05/2012 at 8:17 pm

          • Exista o teorie a evolutiei societatilor care sustine ca evolutia liniara nu este posibila si ca in realitatea aceasta se produce prin salturi. Fiecare evolutie ascendenta fiind urmata de o intoarcere in sens invers care are rolulul de a cataliza fortele progresului. Personal nu agreez ideea dar se pare ca in Romania functioneaza daca privim din perspectiva istorica.

            clemycali

            02/05/2012 at 8:20 pm

  96. L-am cunoscut pe ThPh pe blogul lui Patrasconiu,
    un tip interesant, cult si cu o vasta experienta de viata,
    apoi a disparut…de fapt, multi am disparut de acolo.

    intr-o buna zi ma anunta @nora (cea care azi are blogul ”gradina de hartie”), vezi, ca ThPh a deschis un blog politic si nu numai…
    recunosc ca de atunci (probabil la 1-2 luni de la deschiderea blogului) am citit postarile lui ThPh in proportie de 95% (diferenta concediu sau cocosat la plantatie), dar am savurat in special din punct de vedere sociologic si toate comentariile tuturor. Mi-au scapat probabil tot vreo 5%. Intotdeauna mi-a placut sa citesc gindurile/ideile comentatorilor, interesante, utile, pline de umor, depindea de moment sau tema…

    sincer am ramas bouche bee de cele scrise azi de ThPh si sper ca nu s-a intimplat nimic grav.
    De asemenea, sper ca @huniad, @cetatean, chiar si ThPh (asa am inteles din comentariul de mai sus al lui @huniad) si poate altii sa continue viata acestui blog …nemaipomenit!
    am devenit dependent de 4 bloguri ca un drogat, every morning inainte de plantatie, every evening dupa plantatie….

    Tie, ThPh, numai bine pe drumul pe care vei pasi de-acum incolo
    si
    te asteptam cu forte proaspete back ! cit mai repede!

    skorpion

    02/05/2012 at 7:58 pm

  97. Nu pot să spun bună ziua.
    Nu este. După demisia lui MRU ni se întâmplă o altă nenorocire.
    Înțeleg că este foarte obositor să scrieți atâtea articole, recunosc că mă întrebam cum de aveți atâta putere de muncă când eu nu reușeam să le citesc pe toate, dar hotărârea asta nu mă bucură.
    Sunt câteva bloguri unde , atunci când simt că nu mai rezist în fața prostiei, răutății , manipulării și dezinformării, alerg pentru a -mi da putere să rezist.
    Acesta era unul dintre bloguri.

    dictaturajustitiei

    02/05/2012 at 7:59 pm

  98. Nu inteleg nimic , numai vesti rele una dupa alta. Zilnic eram aici, nu ma culcam fara POLITEIA. Sper ca pauza sa fie de scurta durata ( chiar doresc sa fie o pauza). Multumesc pentru toate informatiile si comentariile foarte bune . Nu plec o sa va citesc zilnic.

    Mariana

    02/05/2012 at 8:06 pm

  99. „Cetatean roman dupa achitarea taxelor si impozitelor'”
    Asa interpreteaza unii statuia lui Traian cu lupoaica in brate 😛

    victor L

    02/05/2012 at 8:17 pm

    • 😆 😆 😆

      maya

      02/05/2012 at 8:21 pm

    • era un banc – sondaj de piata in privinta sistemelor de incalzire in Romania. 20% se incalzesc cu gaze. 30% se incalzesc cu lemne. 50% se incalzesc cu cateaua.

      cred ca statuia aia e un banc la fel de prost.

      Morar Calin

      02/05/2012 at 10:16 pm

  100. Daniel Barbu la B1tv a luat-o pe aratura de dragul lui Alistar!Inca un pic si face o criza….

    maya

    02/05/2012 at 8:21 pm

  101. Nu’sh ce cretin, profesor, la B1: ANI, DNA trebuie desfintate pentru ca restrang drepturile.

    eugeni

    02/05/2012 at 8:21 pm

    • Si CNA si Procuratura…….desfiintam totul….. ca altii ne „desfiinteaza” pe noi

      maya

      02/05/2012 at 8:26 pm

  102. In 2008 au dat cu var pe visterie, acum in visteri nu sunt decat 4,7 miliarde euro plus 5-6 miliarde de lei. Gasesc baietii solutii sa revina la anul 2008 😦
    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-12149740-florin-georgescu-contul-trezoreriei-exista-4-7-mld-euro-dar-acesti-bani-nu-sunt-disponibili-pot-folositi-doar-pentru-finantarea-deficitului-bugetar.htm

    mar

    02/05/2012 at 8:23 pm

    • Asta e marea lor durere ca banii aia nu pot fi folositi dupa cum vrea muschiul lor. Si ca sa il traducem pe fostul, viitorul ministru de finante, banii aia nu pot fi folositi decat ptr plata datoriilor de cont curent. Neca salarii, pensii si pomeni electorale de toate tipurile.

      clemycali

      02/05/2012 at 8:24 pm

      • Clemy
        😆
        Servus!

        Ponta:” domnul Georgescu e cu FMI” – evitind astfel o intrebare a unui reporter

        maya

        02/05/2012 at 8:28 pm

      • Salut @clemy
        Era absolut clar ca nu se pot face majorari din banii aia . Sint bani din imprumuturi si amenzi fiscale depozitati pentru „zile negre” . Si alte tari au astfel de depozite speciale .
        Guvernul italian are 22 miliarde euro depozitati separat la banca centrala italiana exact pentru acelasi scop . Zile negre .
        In plus , exista un acord scris intre banca centrala italiana si guvernarea italiana prin care se specifica ca oricare prelevare de bani din acest cont e doar temporara si la scaderea cifrei depozitate la 12 miliarde , guvernul reintregeste imediat suma la minimul de 22 miliarde . Inaintea oricarei alte plati .
        Ponta si USL vor invata pe propria piele ce inseamna austeritate si control international a finantelor nationale . Le parea ca tot a ramas ca pe vremea lui Tariceanu cind cheltuiau dupa bunul plac absolut tot. Stai sa vezi ce scandal va fi cind se vor trezi si cu fondurile europene taiate . 🙂

        stefan60

        02/05/2012 at 8:35 pm

        • E aia o sa fie total in propria ograda si nu or sa poata da vina nici pe greua mostenire si nici pe guvernele Boc si Ungureanu. Si nu suntem decat la un picior de purice de momentul ala.

          clemycali

          02/05/2012 at 8:38 pm

        • @stefan
          pai nu se impiedica ei de chestia asta;si aia 4,5 miliarde luati pe bcr si renel papati de tariceanu erau numai pentru investitii in dezvoltare

          intamplator

          02/05/2012 at 8:50 pm

          • Salu @intimplator
            Perfect adevarat dar atunci , pe vremea lui Tariceanu , nu aveau FMI si UE ca contabil sef la finantele statului . 🙂
            Acum visteria e goala , se traieste din imprumuturi ca de privatizat nu prea se inghesuie nimeni sa cumpere .

            stefan60

            02/05/2012 at 8:55 pm

            • Mare diferenta. In plus, in timpul lui Tariceanu nu intervenise criza greceasca. Tabloul financiar international este cu totul diferit azi. Si nici banii capsunarilor nu mai sunt ce erau pe vremea lui Calin, premierul de poveste.
              Si acum chiar trebuie sa plec. Am niste cretinei pe care trebuie sa ii meditez la algebra 🙂

              clemycali

              02/05/2012 at 9:02 pm

  103. Viitoarea ministra a invatamintului nu stie sa scrie:innot, sectia reala, asupre,etc.
    Nici o mirare, doar in spatele fostului ministru Adomnitei scria Iasului si nu Iasiului.Deci sint consecventi.

    maya

    02/05/2012 at 8:32 pm

    • Esti rea. Te legi de amanunte 🙂 Nu cunoasterea limbii romane a fost criteriul dupa care au fost numiti in functii Adormitei si tanti Dumitrescu.

      clemycali

      02/05/2012 at 8:36 pm

      • 😉

        maya

        02/05/2012 at 8:40 pm

      • Este (si) in proces cu viitorul ei minister, ca si ala micu’!Ce asemanare! 😉

        maya

        02/05/2012 at 8:43 pm

        • marile spirite se intalnesc intotdeauna. 🙂

          clemycali

          02/05/2012 at 8:47 pm

          • integrare in absolut!

            maya

            02/05/2012 at 8:49 pm

  104. Buna seara!
    Pacat!
    Sanatate!

    mymind

    02/05/2012 at 8:40 pm

  105. Foarte buna analiza facuta la Nasul, merita urmarit.

    mar

    02/05/2012 at 8:46 pm

    • gind la gind 😆

      maya

      02/05/2012 at 8:48 pm

    • Nu am cum. Sunt la facultate si tin o fereastra deschisa cu ce lucrez acum si imi arunc cate un ochi pe ce se scrie in tara.

      clemycali

      02/05/2012 at 8:48 pm

      • Spor la munca! !

        maya

        02/05/2012 at 8:51 pm

  106. http://live.nasul.tv/
    Felix cere demisia lui Basescu/APora si SSilviu

    maya

    02/05/2012 at 8:47 pm

  107. sa mai si zimbim:

    bula: tata vreau sa ma insor
    tata: cu cine?
    bula : cu Ianos
    tata: nu se poate,e ungur

    intamplator

    02/05/2012 at 8:48 pm

  108. De un an de zile mă hrănesc cu înţelepciunea dvoastră, dl. Theophyle, vă mulţumesc pentru că zi de zi aţi lăsat un pic din sufletul dvoastră în fiecare scriere, şi am avut şansa să le citesc, să le absorb, şi să le fac parte din mine.

    Sunteţi o inspiraţie!

    dradrianiordache

    02/05/2012 at 8:49 pm

  109. Multumiri pentru tot ce am citit pana acum. Sanatate si toate cele bune. Eu ramin aici si va astept, nu va descoperisem decit de citeva luni, dar devenisem dependenta. Sper ca voi mai citi multe articole semnate “Theophyle”. Respect .

    Katy

    02/05/2012 at 8:51 pm

  110. In Paris Match este pulicat un sondaj privind intentia de vot: Hollande scade, Sarkozy creste 🙂 Mare minune daca nu creste Sarko si sa-l vedem pe Tonta.

    mar

    02/05/2012 at 9:03 pm

  111. Buna seara distinsei gazde si invitatilor. Ca si multi altii care au scris inaintea mea, vizitez zilnic aceasta casa (indraznesc sa-i spun casa) aproape de la deschidere, insa e prima oara cind las un comentariu. Imi pare rau ca il las cu o ocazie mai putin fericita, cea a retragerii (sper din tot sufletul, temporare) a celui care a mentinut vie speranta. O speranta ca nu totul este pierdut, o speranta a normalitatii si ca acest popor, mai are o sansa, chiar daca mica, la normalitate. Din pacate, se pare ca vestile rele vin una dupa alta, si sper ca mesajul acestei postari sa nu fie de genul „ultimul stinge lumina”. Ar fi pacat. Sper ca onorata gazda sa isi refaca fortele si sa revina cit mai repede dupa o binemeritata odihna. Multumesc d-lui Theo, d-lui Huniad si tuturor care comenteaza si deslusesc itele incurcate si foarte murdare ale politicii mioritice. A fost si este o placere si onoare sa va citesc. Multa sanatate si va asteptam cit mai repede, domnule Theophyle! Avem nevoie dvs.

    boomer

    02/05/2012 at 9:13 pm

  112. Multumesc.

    Flavia Grosan

    02/05/2012 at 9:16 pm

  113. Buna seara prieteni! (aproape buna dupa ultimele vesti).
    Tri probleme vreau sa ridic:
    1. prima este pentru toata lumea. Blogul este al domnului T dar comunitatea suntem noi. Domnul T merita o mica vacanta si a anuntat ca nu pleaca cu blogul dupa dansul. @huniad, @cetatean, doamna Demeter sunt aici si impreuna cu noi vor duce mai departe aceasta comunitate. Si apoi daca cineva are ceva de spus poate trimite articolul spre publicare, cum a facut @DanSu. Lista autorilor poate fi largita si cred ca ar fi foarte bine sa se intample acest lucru.

    Urmatoarele doua sunt raspunsuri la niste comentarii ale lui @mar:
    2. Antonescu este atat de dobitoc incat incurca „notarul” cu „primarul”. este foarte bine ca Basescu sa „semneze ca notarul”. Asta inseamna ca ia la puricat fiecare cuvintel din documentul trimis la semnat
    3. Ponta vrea masini hibrid. Pretul uneia se ridica la cca 30.000 de euro. Cu banii pentru o singura masina poate cumpara cca 300 de biciclete de firma, ecologice 100%. Asa va implini si visul Olgutei cu milioanele de biciclete.

    ribelalu

    02/05/2012 at 9:17 pm

    • Se pare ca Ponta a facut si putina reclama. Omul se misca cu un hibrid si conduce o masina de curse produsa de o alta firma importanta din Japonia. Idiot patentat ca si Dumitreasca care i-a scris secretara (saraca victima) CV-ul 👿
      In general secretara/asistentul manager spune extrem de mult despre seful ptr. care lucreaza.

      mar

      02/05/2012 at 9:23 pm

      • Aceasta este fotografia furata a probelor oficiale cu noile masini ecologice . La „volan” insusi Ponta .

        stefan60

        02/05/2012 at 9:29 pm

        • 😛

          mar

          02/05/2012 at 9:33 pm

        • (: 😆 (:

          maya

          02/05/2012 at 9:42 pm

  114. Theophyle, îţi doresc tot binele şi sănătate deplină. Ai muncit enorm dar ai reusit nu numai să formezi o comunitate de idei şi un curent de gândire ci si un nucleu autentic de societate civilă. Sunt convinsă că o să reziste ce ai cultivat aici si o să rodească şi-n societatea reală nu numai la nivel de comunitate virtuală.
    Sper că, după un timp, o să revii aici, ca la un loc familiar de care te leagă ani de camaraderie frumoasă 🙂

    noradamian

    02/05/2012 at 9:27 pm

  115. Tata socru Ilie Sirbu ministrul agriculturii – timp de 4 ani nu a avut nici o „pretentie” la felix fata de cele 3,6 ha teren de pe malul lacului cumparate cu un pret de 75 ori mai mic! (dosar ICA)

    maya

    02/05/2012 at 9:38 pm

  116. @ all
    😆

    Noapte buna,vise placute si colorate! 😆

    Theophyle 😆 Demeter 😆
    O zi buna in continuare!

    Ingerasii sa va aiba pe toti mereu in paza! 🙂

    maya

    02/05/2012 at 9:41 pm

  117. hai sa va mai inveselesc 😀
    bine ati revenit in iepoca Nastase!
    http://sareinochi.com/2012/05/02/bine-ati-revenit-in-epoca-nastase/

    Sare'n Ochi

    02/05/2012 at 9:41 pm

  118. @theophyle
    Santeti o minte frumoasa.multa sanatate va doresc!

    cristibucuresteanu

    02/05/2012 at 9:44 pm

  119. daca sunteti interesati
    la ora 22.00 ora buc incepe confruntarea televizata timp de 2 ore intre sarkozy-hollande;
    poate fi vizionata pe tv5 europe /cel putin asta singurul post francez din canale upc care transmite

    intamplator

    02/05/2012 at 9:51 pm

    • Crezi ca dupa aceasta confruntare o sa mai creasca Sarkozy ?

      mar

      02/05/2012 at 9:57 pm

      • eu zic ca da,

        hollande a evitat la primul tur sa se intilneasca cu sarkozy, zero confruntari,

        iar acum a acceptat O SINGURA CONFRUNTARE,desi sarkozy a propus trei…
        asta inseamna ca hollande se simte in inferioritate fata de sarkozy.
        sa vedem, sa vedem…
        mai este o sansa ca ponta sa dea nas in nas cu sarkozy
        🙂

        skorpion

        02/05/2012 at 9:59 pm

      • eu sper ca nu va fi hollande presedinte;
        repet,sper,habar n-am/partea mproasta e ca in franta nu sunt alegeri acum e un referendum oui ou non sarkozy;in cazul asta si catelul vasile al lor ar putea cistiga
        e greu,sarkozy trebuie sa reuseasca in seara asta o lovitura ” a la basescu „

        intamplator

        02/05/2012 at 9:59 pm

    • Uau. Multumesc mult. Chiar vroiam sa aflu informatia asta.
      E oricum imbatabil Sarko. 🙂
      Mult mai artistic, mai expresiv. Celalalt, Hollande, e prea „clasic”, prea sobru, etc. 🙂

      uitaroh

      02/05/2012 at 10:07 pm

  120. Este si pe tv 5 monde confruntarea…

    ribelalu

    02/05/2012 at 10:10 pm

    • E si la ei ca la noi…sindicatele sunt cu USL-ul lor. Pe fata…

      ribelalu

      02/05/2012 at 10:12 pm

  121. Buna seara la toata lumea! 🙂

    Eu nu plec nicaieri, atita doar ca sunt peste cap de ocupat profesional. Insa sunt foarte aproape, veti vedea miine dupa-amiaza.

    Cetatean

    02/05/2012 at 10:11 pm

    • Buna seara, Cetatean!
      Succes!

      finanteazi

      02/05/2012 at 10:32 pm

  122. Oamenii adevarati, asa ca dumneavoastra, sunt rari, asa ca speram sa fiti util in locul in care Dumnezeu va va aseza si in misiunea pe care o veti avea! Dumnezeu sa va binecuvinteze!

    Marius Bota

    02/05/2012 at 10:23 pm

  123. La Cristoiu e un sociolog pro liberal, Bruno Stefan, care ma scoate din minti. Zice ca n-avem nevoie de ANI, de DNA ca sunt manipulate de Basescu.
    La intrebarea lui Cristoiu de ce trebuia facut Marga ministru de externe, raspunde ca e bine vazut in Germania, ca a facut-o Doctor Honoris Causa pe Angela Merkel. Puteti crede ca asta e normal la cap? Si nu e singurul.

    cedric

    02/05/2012 at 10:25 pm

    • E bine vazut ca e cat porcul…Prostii astia cred ca aia pun botul la doctoratele astea onorifice ca ai nostri la licenta de la Spiru sau Cantemir. Au zeci de d-astea in sertar…Si Leana avea baxuri de Honoris Causa

      ribelalu

      02/05/2012 at 10:38 pm

  124. Multumesc Theophyle! si poate se vor intilni si muntii. Toate cele bune.
    Lucian

    Lucian

    02/05/2012 at 10:25 pm

  125. Seara buna tuturor,
    Pacat ca a venit sfarsitul, unul atat de neasteptat. Sper sa fie temporar.
    Sanatate si numai bine.

    CFG

    02/05/2012 at 10:42 pm

  126. Sanatate Theophyle si sa dea Domnul sa ne recitim cu bine.

    Dan MASCA

    02/05/2012 at 10:46 pm

  127. Multumesc Theophyle! Sa-ti ajute Dumnezeu! Pentru mine esti un prieten si o mangaiere.

  128. Avem 10 televiziuni si n-spe ziare care injura non-stop la Basescu. Asta in Romania se numeste dictatura. Avem un cantindat la presedintie, Antonescu, care daca un ziar isi permite sa nu-l ridice in slavi si aduce niscai critici, atunci este amenintati cu desfintarea. Asta in Romania se numeste democratie.

    Aha

    02/05/2012 at 10:51 pm

  129. Bruno Stefan : l-au arestat pe Apostu ca sa ii faca loc lui Boc la primaria Cluj! (paranoie generalizata)

    cedric

    02/05/2012 at 10:54 pm

  130. Banciu e mortal:” Doamna Dumiterescu a scris innot, cine a pus-o? mai bine scria haltere ca se scrie mai usor”!

    cedric

    02/05/2012 at 11:11 pm

  131. Excelent scenariul lui Lazaroiu: Avem un experiment- Basescu de 100 de zile dupa 8 ani de prezidentiat

    Pastreaza USL legile bune ?
    Daca da OK / Daca nu – Va fi sanctionat la alegeri ?
    Daca da OK /Daca nu – asta e democratia, poporul roman are exact ce vrea , iar reformatorii aduna cioburile si fac o pauza pina alta data
    Simplu si superb !
    http://www.contributors.ro/politica-doctrine/experimentul/

    lastnightmusic

    02/05/2012 at 11:12 pm

    • TDS,

      Bine si frumos, teoretic. Dar in scenariul acesta, ca experimentul sa fie corect, TB ar trebui sa isi dea demisia. Pentru ca daca lumea ar dori sa se schimbe, putini vor fi in stare sa recunoasca ca au gresit. Iar dreapta este marcata de Traian Basescu.

      eugeni

      02/05/2012 at 11:37 pm

      • Nu isi va da demisia, dar daca poporul pierde testul – va fi demis.
        Si nu te poti lupta cu poporul daca el nu vrea sa treaca strada
        Si are si el TB o viata la fel ca si Theophyle. Si daca vede ca nu merita atunci de ce ?

        lastnightmusic

        03/05/2012 at 5:02 am

  132. Eu nu am intrat chiar asa des pe aici, dar cand am facut-o mi-au placut si articolele si comunitatea. Cum nu suntem prea multi e bine sa ne amintim: united we stand, divided we fall.

    Bogdan

    02/05/2012 at 11:37 pm

  133. Multumesc pentru unda de normalitate si bun simt pe care ai adus-o. Sper sa mai scrii din cand in cand, si au am zis de multe ori ca ma las de blog dar n-am rezistat …

    mihvoi

    03/05/2012 at 12:41 am

  134. Iti multumim pentru tot ce ai facut pentru romani si tara!
    Mult succes in ceea ce vei face in continuare!
    Sanatate maxima!

    septigre

    03/05/2012 at 1:40 am

  135. @huniad, trebuie neaparat sa iau legatura cu dvs.

    Giorgia

    03/05/2012 at 3:52 am

  136. Buna Dimineata,
    Postare noua.

    huniad

    03/05/2012 at 7:45 am

  137. Sper că acest sfârşit e doar un alt început, e nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume!

    Mekone

    03/05/2012 at 7:57 am

  138. Buna ziua,

    Citesc cu placere postarile de pe Politeia, Actualitati Europene, chiar si Politeia Doctrinara (desi prea „academica” pentru mine). Este o comunitate in care ma regasesec ca si principii si valori, si care sper nu numai sa continue, ci sa creasca si sa isi faca simtita prezenta din ce in ce mai mult. Preferabil si dincolo de spatiul on-line 🙂
    Mult succes in continuare!

    Cu stima,
    un cititor

    PS: Indrazanesc si eu sa intreb: cum pot avea acces, daca se poate bineinteles, la blogurile private? 😀 Blogul de geopolitica m-ar interesa in mod deosebit.

    Gabi

    03/05/2012 at 8:11 am

  139. Sunt curios cum va evolua această comunitate fără tine, Teophyle.
    După mine, ești singurul care o țineai închegată, dar cred că-ți era tot mai greu.
    Ai fost tot timpul cu cîțiva pași înaintea ei și de o vreme ai început s-o simți ca pe o piatră de moară.

    Legile evoluției spun că atunci cînd condițiile se schimbă organismele specializate sunt primele care dispar.
    Ai creat aici o comunitate superspecializată, ai cărui membrii nu pot fi mai bine descriși decît o face, ceva mai sus, Skorpion, membru marcant, reprezentativ, generic, al acestei comunități, citez: „am devenit dependent de 4 bloguri ca un drogat”.

    O comunitate ai cărei membri acoperă un întreg spectru între cele două extreme: admiratorii lui Băsescu, pe de o parte, și adulatorii lui Băsescu, pe cealaltă parte.
    Iar eu cred că tu ți-ai cam pierdut credința în „Providențialu-făr-de-pereche” și n-ai vrut să fii tu fluierașul fermecat din Hamelin.
    De aceea te retragi.

    harapu

    03/05/2012 at 8:32 am

    • @harapu
      Eu cred ca esti „de doi lei” si n-ai ce cauta pe acest blog

      Inganduratul

      04/05/2012 at 12:05 am

  140. Mare pacat. Fara sa fiu membru al comunitatii, apreciam articolele si le citeam cu interes. Se vedea calitatea si onestitatea.

    Urez Politeii sa continue la fel.

    kinn

    03/05/2012 at 10:08 am

  141. Draga Theo Phyle. Si eu sunt unul dintre cititorii tacuti ai blogului tau. Este prima oara cand postez un comentariu si, din pacate, ocazia nu mi se pare fericita. Comentariile tale mi s-au parut adesea exceptionale si nu de putine ori am ramas cu gura cascata in fata eruditiei si profunzimii analizelor tale de politica externa.
    Iti multumesc pentru tot ceea ce ai facut pana acum. „Plecarea” ta, din pacate, chiar va fi o pierdere foarte grea. Mai ales acum cand vom fi din nou acoperiti de gunoi pentru nu se stie cat timp. (Eu nu prea cred in coincidente asa ca momentul plecarii tale nu face decat sa-mi confirme pesimismul. Inclusiv legat de NR)
    Iti doresc toate cele bune

    Scippio

    03/05/2012 at 12:37 pm

  142. Multumesc frumos!

    Sa auzim numai de bine!

    Sorin FORTIU

    03/05/2012 at 2:22 pm

    • P.S.

      When bad men combine, the good [men] must associate;
      else they (i.e. the good men) will fall one by one, an unpitied sacrifice in a contemptible struggle.
      (Edmund BURKE, Thoughts on the Cause of Present Discontents, 1770)

      Sorin FORTIU

      03/05/2012 at 2:25 pm

  143. Dragă Theophyle,

    Mulţumesc pentru tot ce ai făcut, sunt puţine figuri care au avut un atât de mare impact în formarea opiniei publice educate în România ultimilor ani. Un impact extraordinar de pozitiv. Ca de obicei, în situaţii de acestea, cuvintele nu sunt suficiente pentru a descrie ceea ce vrei să spui. Pe scurt, mă bucur că ai fost, că eşti şi că vei continua să fii. Vei rămâne o legendă.

    Cu nespusă tristeţe să ştiu că pleci de pe blog,
    Bogdan

    Bogdan Popa

    03/05/2012 at 7:14 pm

  144. Multumesc, Theophyle!

    Pentru lașitatea de a nu-ți fi scris niciodată în acești doi ani, în care te-am citit zilnic, îmi cer iertare.

    Bogdan L

    boghdan1978

    03/05/2012 at 9:51 pm

  145. @ huniad,
    am o problema cu platforma: imi trimite toate postarile chiar daca dezactivez de la „Anunta-ma despre viitoarele comentarii aparute prin email”.

    victor L

    03/05/2012 at 11:11 pm

  146. […] vacanța elevilor și voi putea să mă delectez în continuare cu articolele sale. A venit bomba , Politeía după Theophyle.  ,  mă refer la retragerea sa deoparte, și lăsarea blogului, pe care l-a realizat cu o muncă […]


Comentariile sunt închise.