Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 3 Mai / “Ponta intre Mazare si Voiculescu”

Bună dimineata intr-o zi de joi. Joi, vremea se va menţine deosebit de caldă, cu temperaturi maxime cuprinse între 23 şi 33 de grade şi minime între 10 şi 18 grade, mai scăzute în depresiuni, spre 6…7 grade. În cursul zilei cerul va fi variabil cu înnorări temporare în vestul, centrul şi nordul ţării, unde pe arii restrânse, cu precădere în zonele montane vor fi averse slabe şi descărcări electrice. Noaptea gradul de instabilitate atmosferică se va accentua în regiunile vestice, unde aversele şi fenomenele electrice se vor semnala local, vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate.

În Bucureşti, vremea se va menţine frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii mai. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4168      RON; 1 USD = 3. 3594    RON; 1 EURO = 1. 3148 USD; Francul elvetian 3. 6756 RON. Gramul de aur 178.5985 RON.

Pieţele n-au răbdare cu politicienii: euro sare pragul de 4,40 lei. Echipa premierului desemnat Victor Ponta trebuie să-şi asume cât mai repede un plan ferm privind finanţarea majorărilor salariale promise bugetarilor şi rambursarea contribuţiilor de sănătate la pensii.  Nici rezerva BNR de 34,3 mld. euro şi nici stocul de lichidităţi de 5 mld. euro din vistieria Ministerului Finanţelor nu au reuşit să contrabalanseze tensiunile iscate pe piaţa valutară de schimbările neaşteptate de pe scena politică şi astfel cursul leu/euro a sărit ieri pragul de 4,40 lei pentru un euro chiar şi la cursul de referinţă calculat de banca centrală. Chiar dacă România nu a înregistrat în ultimele zile vreo deteriorare a poziţiei financiare care să justifice slăbirea rapidă a leului, percepţia de instabilitate creată după căderea guvernului Ungureanu la numai două luni de la instalare şi pregătirea unui cabinet format în esenţă din două partide cu doctrine opuse – PSD şi PNL, s-a reflectat în deprecierea monedei naţionale cu aproape 1% în câteva zile. BNR a publicat astfel un maxim istoric de 4,4168 lei/euro, în condiţiile în care dealerii au continuat să vorbească despre intervenţii substanţiale ale băncii centrale pentru temperarea deprecierii. Pe de altă parte, evaluarea externă a riscului de ţară cuantificată prin cotaţiile CDS-urilor nu a indicat vreo deteriorare deosebită, nivelul acestora situându-se la circa 345 de puncte de bază. Integral in Ziarul Financiar.

PSD inghite cu greu formula Ponta. Comitetul Executiv al PSD a aprobat, ieri, lista Guvernului Ponta, dar o parte dintre „greii” partidului  PSD sunt nemultumiti de alegerile presedintelui partidului. Cel mai transant mesaj a venit de la liderul PSD Constanta, Radu Mazare. „Discutam despre Rus care e ministru de Interne si care nu cred ca era indreptatit sa ocupe o functie ministeriabila in Guvern. Eu cred ca trebuie pusi oameni care au confirmat ca au facut ceva. Pe Rus, din pacate, in ultimii ani nu l-am vazut, tocmai de asta nu nu l-am vazut, ca nu a confirmat”, a comentat Mazare, inaintea sedintei conducerii PSD care urma sa valideze lista Guvernului. El a adăugat că Ponta şi l-a asumat pe Rus „la pachet” cu ceilalţi miniştri de pe listă, ca pe o „dambla” personală. „Şi l-a asumat premierul la pachet, a spus: «E al meu, e damblaua mea». Poţi să accepţi un om ca dambla a unui prim-ministru. Dambla în ghilimele, probabil că are alte resorturi care l-au determinat. O îl acceptăm, ce să facem… O să votez Guvernul”, a mai spus Mazăre. Ioan Rus a recunoscut că în şedinţa Comitetului Executiv au fost exprimate nemulţumiri legate de activitatea sa în partid, el precizând că Radu Mazăre a avut dreptate când i-a reproşat că a fost cam leneş în formaţiune în ultima vreme. Existenţa tensiunilor a fost confirmată şi de preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. Acesta a explicat că Rus nu este contestat „ca ministru”, ci pentru modul cum a acţionat la Congresul PSD din 2005, când l-a susţinut decisiv la preşedinţia partidului pe Mircea Geoană, în detrimentul lui Ion Iliescu.  Integral in Adevarul.

Bombele cu ceas din Guvernul Ponta. Premierul desemnat Victor Ponta a sustinut, in primele sale declaratii, ca va respecta criteriile impuse de CE in lupta anticoruptie si ca va propune ministrii imaculati. Insa „prezenta unor ministri incompatibili ridica mari semne de intrebare cu privire la intentia viitorului guvern de a continua lupta impotriva coruptiei”, sustine Laura Stefan, expert anticoruptie. Inainte de a anunta componenta guvernului sau, Victor Ponta a enuntat, marti, principiile in baza carora va guverna.  Ponta declama:  „Ca om al legii, am in ADN-ul meu respectarea legii. Prioritatea zero va fi respectarea legilor acestei tari, fara exceptii, derogari si scuze”; „Toleranta zero fata de acte de coruptie, clientelism in structurile guvernamentale si continuarea reformelor pentru a face in Romania o justitie mai eficienta si mai respectata. „Pentru atingerea acestor obiective, Ponta anunţa că va ţine cont de trei criterii esenţiale, şi anume „expe-rienţa profesională; integritatea şi corectitudinea dovedite în exercitarea funcţiilor publice şi corectitudinea actului de guvernare”. Ponta încheia triumfalist: „Cred că acest Guvern pe care eu îl voi propune Parlamentului şi României va fi cel mai cinstit Guvern pe care România l-a avut”.Integral in Romania Libera

Alistar, incompatibil si cercetat penal. Ministrul desemnat pentru Strategii guvernamentale, Transparenta decizionala si Relatia cu societatea civila are interdictie la o functie publica pana la 7 august 2012 si este cercetat penal pentru fals in declaratii. Victor Ponta insista sa-l aiba in guvern pe Victor Teodor Alistar (34 de ani), director executiv al Transparency International Romania, membru in Baroul Bucuresti si lector la Facultatea de Administratie Publica din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA). Potrivit legii însă, lui Alistar îi este interzis să ocupe o funcţie publică până la 7 august anul acesta. În plus, este cercetat penal pentru fals în declaraţii. Dacă propunerea lui Ponta va trece de Parlament, învestirea în funcţia de,„ministru delegat pentru Strategii guvernamentale, Transparenţă decizională şi Relaţia cu societatea civilă” a lui Victor Alistar nu poate fi respinsă de preşedintele Traian Băsescu. La 20 iulie 2009, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) arătau că, „în perioada 23 ianuarie 2007 – 1 martie 2009, Victor Alistar s-a aflat în incompatibilitate: a fost, concomitent, şi funcţionar public (purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici), director Executiv în cadrul Asociaţiei Române pentru Transparenţă, începând cu anul 2004, şi avocat definitiv în cadrul Cabinetului individual de avocatură «Alistar Teodor Victor», începând cu 23 ianuarie 2007 şi până la data constatării”. Integral in Adevarul.

Libertatea presei il scoate din minti pe Crin Antonescu. Crin Antonescu a reluat seria atacurilor la adresa „Evenimentului zilei” de cand am dezvaluit ca a scos din buzunarul sau de bugetar 400.000 de euro pentru un apartament. In conditiile in care, tot mai des, in mintea lui Antonescu incolteste gandul razbunarii fata de ziar si ziaristii care-l critica, ii adresam o scrisoare deschisa prin care ii reamintim ca nu avem nevoie de aprobare pentru a publica articole care privesc activitatea publica. Dezvaluirile din EVZ l-au transformat pe co-presedintele USL intr-un adversar feroce al publicatiei noastre si, prin dorinta sa de a nu fi criticat, intr-un adversar al tuturor jurnalistilor. Liderul USL, Crin Antonescu, are toate motivele sa fie suparat pe „Evenimentul zilei”, deoarece ziarul nostru a dezvaluit, in premiera, faptul ca are un apartament de lux de 205,84 metri patrati, in valoare de peste 400.000 de euro, pe care il tine ascuns de ochii alegatorilor. Libertatea presei il scoate din minti pe Crin Antonescu. In conditiile in care, tot mai des, in mintea lui Antonescu incolteste gandul razbunarii fata de ziar si ziaristii care-l critica, ii adresam o scrisoare deschisa prin care ii reamintim ca nu avem nevoie de aprobare pentru a publica articole care privesc activitatea publica. Deşi Antonescu a refuzat să vorbească cu reporterii noştri despre acest subiect, EVZ a reuşit să obţină informaţii despre achiziţia acestei locuinţe şi un punct de vedere de la soţia lui, lucru care l-a enervat şi mai tare pe co-preşedintele USL. Integral in EVZ.

Ungureanu: Situaţia economică actuală permite recuperarea salariilor în sectorul bugetar. Situaţia economică actuală permite revenirea salariilor bugetarilor la nivelul de dinaintea aplicării măsurilor de austeritate, a declarat, miercuri, premierul demis Mihai Răzvan Ungureanu, într-o conferinţă de presă în care şi-a prezentat bilanţul de guvernare. El a ţinut să menţioneze că rezerva de 5 miliarde de euro de care dispun în prezent autorităţile „nu a apărut peste noapte”. Premierul a susţinut totodată că toate calculele efectuate de Guvern pentru recuperarea salariilor nu a pornit de la premisa că această rezervă va fi folosită şi a asigurat că vor exista bani pentru ca această recuperare să fie efectuată „din iunie încolo”, nu din împrumuturi, ci din sume atrase prin combaterea evaziunii fiscale, atragerea fondurilor europene, investiţii străine. Mihai Răzvan Ungureanu a mai susţinut că nu are niciun regret legat de activitatea guvernamentală şi că scurta experienţă la conducerea Executivului a fost una „extraordinară”, pe care încă o retrăieşte permanent în memorie, fără să se fi simţit singur sau sacrificat. „Nu am regrete, a fost o experienţă extraordinară, pe care o retrăiesc în memorie oră cu oră şi zi cu zi. Nu m-am simţit singur sau sacrificat”, a spus Ungureanu. După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor iniţiale ar mai fi necesară o creştere cu circa 16%.Ministrul demis al Finanţelor, Bogdan Drăgoi, a declarat, luni, la sediul USL, că situaţia Finanţelor din acest moment permite revenirea salariilor la nivelul din 2010, el subliniind faptul că această revenire ţine de opţiunea politică a USL, dar Cabinetul Ungureanu a creat premisele. Integral Mediafax.

Guvernul Ponta. Cine sunt politicienii plătiţi de Corina Dumitrescu, noul ministru al Educaţiei. Corina Dumitrescu, nominalizată de Victor Ponta să preia portofoliul Educaţiei în viitorul guvern, este rector al Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir” din 2007. Pe statul de plată al facultăţilor din cadrul acestei instituţii de învăţământ particular se află sau s-au aflat nume sonore din politica românească. Rodica Stănoiu, fost ministru al Justiţiei, Titus Corlăţean, actuala propunere pentru preluarea ministerului Justiţiei, parlamentarii Alina Gorghiu sau Vasile Bleotu sunt numai câţiva dintre politicienii remuneraţi de instituţia de învăţământ condusă de viitorul ministru al Educaţiei. Iată în continuare o listă a persoanelor publice, în marea lor majoritate politicieni, care predau la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir – Titus Corlăţean, 44 de ani, senator PSD, preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului şi propunerea lui Victor Ponta pentru portofoliul de la Justiţie, conduce şi Institutul internaţional pentru Drepturile Omului, inaugurat de Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir. Potrivit declaraţiei sale de avere din anul 2008, Corlăţean încasa 9.118 lei pe an din munca depusă în cadrul instituţiei de învăţământ menţionate. Un alt nume aflat pe lista cadrelor didactice de la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir este cel al Rodicăi Stănoiu, 72 de ani, ministrul de justiţie în Cabinetul lui Năstase, între 2000 şi 2004. Aceasta a fost profesor universitar titular începând cu 1996 la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative. Elena Udrea, 38 de ani, fostul Ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, este încă unul dintre numele care figurează pe lista cadrelor didactice de la universitatea privată. Potrivit unei declaraţii de avere aferente anului 2009, Udrea a încasat din activitatea didactică de la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir 15.098 de lei. Integral in Gandul.

Tarlaua lui Onţanu, păzită de rubedenii. Domeniul public al sectorului 2, inclusiv pieţele, este păzit de trei ani de aceeaşi firmă, patronată de cumnata secretarului general al UNPR Bucureşti, Alin Berbecaru. Ares Guard SRL o are ca unic asociat pe Cristina Diana Vencu (fostă Maier), aceasta fiind sora Rodicăi Nicoleta Berbecaru, soţia lui Alin Dumitru Berbecaru, cel care era, în 2004, director al acestei firme. Din 2009 încoace, Ares Guard a încheiat cu structurile administraţiei locale sector 2 şase contracte pentru paza domeniului public şi a pieţelor. Suma totală plătită de ADP Sector 2 şi Administraţia Pieţelor a fost de aproape 12 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 4 milioane de euro).  Ares Guard SRL are ca obiective sediul Administraţiei Domeniului Public Sector 2, parcul Obor, parcul Florilor, parcul Lunca Florilor, parcul Naţional, parcul Morarilor, parcul Icoanei, parcul Ion Voicu, parcul Cinema Floreasca, parcul Tei, parcurile Plumbuita 1 şi 2, pasajul pietonal Colentina, pasajul pietonal Calea Moşilor, parcul Păsărani. Integral in Puterea.

Iritare în USL: Voiculescu, un risc pentru Guvernul Ponta. În plin efort de credibilizare a guvernului Ponta, calendarul suspendării preşedintelui Băsescu fluturat de conservatorul Dan Voiculescu loveşte în imaginea USL. Tăriceanu i-a cerut lui Antonescu să-l liniştească pe dom’ Profesor. Dan Voiculescu a reuşit să-i scoată din pepeni şi pe aliaţii liberali, nu numai pe social-democratul Victor Ponta. Liderul PNL, Crin Antonescu a avut de înfruntat, la Comitetul Naţional Executiv de ieri, reproşurile unor colegi care i-au cerut să-l pună la punct pe Voiculescu şi să nu i se mai permită să facă agenda de lucru a USL după capul său. Guvernul, condus din studioul Antenei 3 –  Iritarea liderilor liberali a fost provocată de anunţul lui de Voiculescu la propria televiziune: Traian Băsescu va pleca de la Cotroceni, fie demisionând, fie prin demitere. În ultimul caz, Voiculescu a fixat şi teremenul în numele USL: 60 de zile pentru demiterea şefului statului.  Prezenţa liderului PC la o întrunire a celor trei pre­şedinţi la sediul USL cu câteva ore înainte de anunţarea componenţei noului guvern, cât şi jocul de glezne făcut de conservatori cu susţinerea lui Leonard Orban la Afaceri Europene a pus paie pe focul liberalilor. Conform surselor citate, tonul criticilor la adresa lui Voiculescu a fost dat în CNEx –ul PNL de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. El i-a cerut în şedinţă lui Antonescu să explice dacă Voiculescu avea mandat din partea USL să vorbească despre suspendare tocmai în seara anunţării noului cabinet Ponta. Acompaniat şi de către alţi colegi liberali, Tăriceanu i-a cerut lui Antonescu să găsească soluţii pentru evitarea pericolui de asociere a patronului Antenelor cu USL şi cu noul guvern. Integral in EVZ.

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

Va uram o zi buna!

Written by Theophyle

03/05/2012 la 7:38 am

191 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor!
  Guvernul FELIX in asteptarea smantanitului bugetului Romaniei…
  http://sareinochi.com/2012/05/03/maximum-de-cinste-usl-cel-mai-cinstit-guvern-din-cate-au-fost-interesul-poarta-fesul/

  Sare'n Ochi

  03/05/2012 at 7:59 am

 2. Buna dimineata,
  e clar ca Voiculescu este capul rautatilor dar nici cu Ponta nu mi-e rusine:
  http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/niciun-secret-ponta-a-dat-o-in-bara-1165014
  Din pacate, autorul are dreptate: PDL e slab, tace si inghite. Altii, in locul lor, ar striga pe toate posturile, aratind nemernicia din fabricarea acestui guvern. N-am auzit pe nici unul sa vorbeasca apasat despre incompatibilii, patatii propusi la guvernare. Singurii care scot la lumina toata mizeria sunt jurnalistii de la EvZ si B1, plus cativa de la alte ziare. In rest , „silentium lugubru”.

  cedric

  03/05/2012 at 8:44 am

  • @cedric, PDL in acest moment demonstreaza ca este mort fara directia impusa de Basescu, ca nu are in realitate oameni capabili sa reactioneze chiar si atunci cand au material berechet pus la dispozitie de prostia adversarului. Si poate ar trebui sa ne intrebam daca chiar vor sa profite de situatie din moment ce acolo apele nu s-au limpezit. Sper ca Ungureanu sa nu se razgandeasca si chiar sa spuna adevarul despre cabala care a determinat demisia lui.

   clemycali

   03/05/2012 at 9:00 am

   • Asa este, stiu cazul concret al uni primar care saptamana trecuta era la PDL si vineri dupa amiaza a trecut la PSD, de fapt s-a intors la matca dupa doua mandate PDL.
    In teritoriu este jale, fug ca iepurii in tabara USL. Poate ca asa se separa apele.
    Oricum PDL-ul revine la 8-10%, restul a fost umflat cu pompa exact ca USL-ul.

    mar

    03/05/2012 at 9:10 am

  • Da’, dar remarc ca autorul foloseste o ipoteza care zic eu e falsa: Ponta a calculat, ba bine ba gresit. Va asigur ca Ponta nu este in stare sa „calculeze”.

   Aha

   03/05/2012 at 9:01 am

  • Salut Cedric,
   PDL poate sa vorbeasca dar numai in comunicate de presa. Nu e primit decit la B1,EVZ,Nasu sau pe propriile bloguri personale. L-am vazut articulat aseara pe RaduFAlexandru la B1 ridicind problema: Ponta,parlamentul – nu incalca legea ? nu plateste nimeni pentru asta ?
   Nici comunicatori ca IonOltean nu sunt buni. Mai bine sa taca 😦

   lastnightmusic

   03/05/2012 at 9:03 am

   • Oltean e un idiot, face mai mult rau cand vorbeste. In locul lui Boc, i-as interzice sa vorbeasca in numele partidului, dar si Boc este extrem de slab. In aceasta batalie, nu trebuie sa faci demonstratii de buna crestere, ca pierzi sigur.

    cedric

    03/05/2012 at 9:29 am

 3. o zi frumoasa, in pace, lumina sufleteasca si multa sanate tuturor!
  mincinosi, corupti, slugarnici nonvalorilor si banului fara munca cinstita. bataie mare pe ciolan! foame mare! iata cine sunt guvernantii zilei de azi! cei din trecut sunt cei din prezent. nu ii dorim si in viitor! nu mai dorim circ! spectacolul s-a incheiat!
  doamne aceste specimene nu stiu ce este respectul de sine insasi? scolitii tineri comunisti sunt mai periculosi decat mentorii lor! oare cand scapam de aceste reptile?
  toate cele bune!

  paula

  03/05/2012 at 8:48 am

 4. Hmmm… Theophyle s-a retras / blogul a ramas? Cata vreme, din obisnuinta sau macar pentru o Revista a presei bine aleasa vom frecventa acest blog cred ca e cazul ca membrii comunitatii Politeia sa „stranga randurile” si sa imagineze cat mai coerent posibil forme de actiune cetateneasca impotriva caracatitei rosii care vrea sa inghita Romania pe nemestecate. Voi fi prezent. Voi reveni.

  Observator

  03/05/2012 at 9:00 am

  • Buna Dimineata,
   Te asigur ca vom strange randurile si te asigur ca vei avea ce citi si lucruri noi si multe „glose” ale aticolelor lui Theophyle care nu au fost publicate din diverse motive care acum nu mai conteaza. Te asigur ca o sa fie interesant. Theo nu a parasit blogul, el simplu nu mai scrie, atat!. Noi continuam!

   huniad

   03/05/2012 at 9:04 am

  • Cred ca avem o misiune grea, sa dovedim profesorului nostru ca efortul facut da roade si sa-l determinam sa ne mai ofere sprijin 🙂

   mar

   03/05/2012 at 9:05 am

 5. Buna Dimineata inca o data 🙂

  Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/05/03/stiri-europene-3-mai-2012-creativitatea-lui-angela/

  huniad

  03/05/2012 at 9:00 am

 6. Buna dimineata 🙂
  Caricatura din Adevarul face cat o mie de cuvinte. Interesanta natie sunte, in momenul in care simtim pericolul real devenim mai creativi iar plierea pe opozitie la USL s-a facut extrem de rapid. Sa inteleg ca „santurile pe creier” facute in perioada Nastase, cand nu misca nimic in presa, nu s-au acoperit si s-au reactivat urgent.

  mar

  03/05/2012 at 9:03 am

  • Buna dimineata,
   Te asigur ca nu a plecat nicaieri si ne citeste zilnic si sper o sa ma indrume (daca nu, il indruma demeter pe el 😆 ) Cunosc omul!

   huniad

   03/05/2012 at 9:11 am

   • Neata buna.

    Sper ca articolul despre materialul trimis de mine (despre care chiar dumnealui a zis ca merita o abordare mai aprofundata) sa apara.

    EuCuMine

    03/05/2012 at 9:19 am

    • Buna dimineata EuCuMine,
     Te rog mult sa mai trimiti inca o data articolul tau. Nu l-am gasit la Theo. Multumesc mult 😀

     huniad

     03/05/2012 at 9:30 am

   • cea mai frumoasa veste!

    paula

    03/05/2012 at 9:23 am

   • Biuna 🙂
    Sunt convinsa !

    mar

    03/05/2012 at 9:36 am

 7. Buna dimineata Domnule Theophyle! 🙂

  Gabi Parascovici

  03/05/2012 at 9:13 am

 8. Salutare la toata lumea! 🙂

  Asa cum am anuntat ieri, desi temporar sunt prins de necesitati profesionale, voi fi prezent astazi pe blog. Dupa amiaza va fi o postare, daca @Theo, @demeter si @huniad o dezleaga 😆

  Cetatean

  03/05/2012 at 9:14 am

  • Buna Dimineata Cetatean,
   Postarea ta este programata pe maine – vinerea este o zi de impact 😆

   huniad

   03/05/2012 at 9:19 am

   • salut! Aha, daca era si vineri 13, era si mai de impact 😈

    Cetatean

    03/05/2012 at 9:20 am

 9. Ziua buna la lumea buna.

  blog de caine rau

  03/05/2012 at 9:17 am

 10. Ce parere aveti de „experiment” articolul foarte bun dupa parerea mea al lui SebastianLazarescu
  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/experimentul/#comments

  lastnightmusic

  03/05/2012 at 9:19 am

  • Buna Dimineata TDS,
   Nu stiu daca Basescu chiar si-a dorit-o, in orice caz povestea este frumoasa si chiar mi-as dori-o

   huniad

   03/05/2012 at 9:21 am

   • Da, sa ne gindim ca poate si Basescu e obosit de reactia electoratului si de cea a clasei politice si vrea un semn. Noi toti vrem un semn sa stim daca merita sa ne mai batem gura acum sau vorbim despre un electorat constient si o clasa politica mai responsabila peste 5-10 ani. Poate societatea/partidele sunt imature ca sa ne mai pierdem vremea cu politichia.

    lastnightmusic

    03/05/2012 at 9:25 am

   • Buna dimineata. Ma intreb daca vom afla dedesubturile caderii guvernului Ungureanu. Spun asta ptr ca nu cred ca Basescu si-a dorit situatia de acum.

    clemycali

    03/05/2012 at 9:27 am

    • Buna,
     Nu pare suficient de plauzibil ce spune MM pe blog si Theophyle in ultima postare ?
     fulminanta crestere in popularitate a lui MRU in stare sa strice toate jocurile si faptul ca el chiar dadea banii inapoi
     In rest fuga parlamentarilor – epidemica se datoreste – fortarii capetelor de pod de tip FVerde si evident populatiei care in sondaje de opinie dadea USL cistigator la toamna.

     Un ziarist la b1 alatraieri seara – Boc a plins la auzul caderii motiunii si s-a culcat citeva minute pe o canapea.

     lastnightmusic

     03/05/2012 at 9:32 am

     • Nu l-a asta ma refeream. Din punctul meu de vedere lupta se va duce de acum inainte pe doua fronturi: impotriva noii majoritati si a tradatorilor din interiorul dreptei. Si din pacate cred ca va trebui sa incepem cu aceasta ultima lupta daca vrem sa avem succes in razboiul impotirva USL.

      clemycali

      03/05/2012 at 9:36 am

      • Ok
       Cine sunt tradatorii din interiorul dreptei ? individuali sau entitati ?

       lastnightmusic

       03/05/2012 at 9:38 am

     • Buna 🙂
      …dupa care a plecat in State. Tu crezi o astfel de varianta romanzata, adica un presedinte de partid nu stia ca-ipleaca pe capete parlamentarii si primarii, ca Pambucian &Co. va vota pentru, mai ales ca anuntase in presa ca va face acest lucr. Eu nu cred o iota 😦
      Sper ca povestea spusa de Lazaroiu sa nu se incadreze in ciclul Alba ca Zapada, ptr. ca acum suntem in seria Mumita Rosie si Lupul imbracat in blana de miel, sau si mai corect in blana de Motan demodecic .

      mar

      03/05/2012 at 9:42 am

      • Suntem la ciclul „Mortii vii”, „Mumia se intoarce” si „Blestemul faraonului”. Ceva a fost extrem de putred in toata afacerea si pana cand putreziciunea asta nu iese la iveala in toata splendoarea nu se va putea lupta cu Pontel si oamenii care tin sforile in spatele lui.

       clemycali

       03/05/2012 at 9:52 am

       • celmy, secretul este la ….justitie!

        vezi procesele lui bombo aminate de ieri pentru 10 mai si indicatia data de adrian nastase ministrului corlatean, vezi procesele lui voiculescu.

        daca judecatorii vor judeca cu picioarele…………..

        skorpion

        03/05/2012 at 9:54 am

  • salut. Ipotezele sunt bine exprimate si chiar plauzibile (dovada valul de injuraturi care apar in comments la articol).

   cinic

   03/05/2012 at 3:54 pm

 11. neata,

  vorba Monicai Macovei – ministerul agriculturii este condus de felix varanu voiculescovici!!!!

  si nu cred ca este singurul minister impus de odiosul securist, care isi ride in palma de rezultatul guvernului pontanac….

  ala micu – cica viitorul ministru al agriculturii aka daniel constantin – are o DATORIE de vreo 300.000 de euro la….cine?…..la felix voiculescu.
  probabil va fi scutit s-o dea indarat, daca il salveaza pe voiculescu de obligatia care rezulta din procesul pe care il are cu ministerul agriculturii ….de 60 milioane euro.
  un mizilic, nu-i asa?
  datoria lui ala micu = 0,5% din cit trebuie sa dea varanul inapoi ministerului…
  bai, ala micu, daca ma scapi de proces, cei 300.000 euro ti-i fac cadou!
  posibil scenariu? eu zic ca da!

  oribil guvern!

  sper ca MRU sa-si spuna ultimul cuvint cit mai repede, probabil dupa alegerile locale…
  🙂

  skorpion

  03/05/2012 at 9:31 am

  • Eu sper ca MRU sa nu isi spuna chiar ultimul cuvint… sa mai lase si pt anii care vin 🙂
   Oricum nu cred ca il vor lasa 2,5 ani sa isi faca platforma

   lastnightmusic

   03/05/2012 at 9:36 am

 12. buna dimineata
  ponta are adn-ul legii in singe!poate al legii usl=mintim,mintim si minciuna devine adevar;
  pdl: la cum se comporta arata ca partid de oportunisti
  franta: hollande n-a facut in dezbatere nici o greseala,sarkozy mi-a parut ” plat,monoton,prvizibil” ,mai degraba obosit;concluzie personala: dezbaterea de aseara n-a prea schimbat procentele;asa ca franta probabil va avea presedinte pe ” antonescul lor”

  intamplator

  03/05/2012 at 9:31 am

  • Mi se pare o insulta la adresa lui Hollande sa fie comparat cu Lenevescu. Omul ala nu se trezeste la 13:00 (si se scoala din pat la 14:30) cum face Antenescu Intaiul.

   EuCuMine

   03/05/2012 at 9:42 am

   • Ma rog, hai sa spunem Cristian Dumitrescu- al lor: 🙂 Politicos , dragut, curat dar minuscul pentru problemele Frantei si Europei

    lastnightmusic

    03/05/2012 at 9:44 am

   • @eu cu mine
    buna dimineata
    am specificat ” al lor”
    probabil ca se scoala devreme,sigur vorbeste politicos,a terminat ena dar in fond sunt la fel:politruci;niciunul nu a performat inainte intr-o functie,sunt creatii ale aparatului de partid si -de ce nu?-tv
    in franta in lipsa de altceva l-au inventat pe hollande,acum, mai frecventabil decit marine le pen

    intamplator

    03/05/2012 at 10:17 am

 13. saracul Boc, incredibil daca este adevarat….
  om onest si-a dat seama si a acceptat ca MRU este mai bun ca el si a regretat sincer caderea guvernului MRU, mai ales ca are si el, Boc, partea lui de vina, neputind intui sobolaniada din propriul sau guvern, iar cine stia, a tacut din gura.
  cine?
  🙂

  skorpion

  03/05/2012 at 9:35 am

 14. lnm,
  azi esti pesimist sau realist?

  skorpion

  03/05/2012 at 9:42 am

  • La ce te referi skorpi.? Eu aici spun ce gindesc. Numai la birou mai disimulez 🙂

   lastnightmusic

   03/05/2012 at 9:48 am

 15. neatza buna all 🙂
  Trist postul de ieri dar,de intzeles.Nu cred ca de oboseala este vorba 🙂 ci de cateva dezamagiri ale caror izvoare ar putea fi banuite.Un om constiincios care da masura valorii sale de exceptie prin tot ceea ce face,prin shtacheta mereu tzinuta la un nivel inalt, are nevoie din cand in cand de cate o vacantza,mai lunga sau mai scurta.Theophyle,oricum ar fi, iti aduc multzumirile cuvenite si gandurile cele mai bune,tzie,magisterului, si intregului colectiv redactzional 🙂

  mircea

  03/05/2012 at 9:48 am

 16. Buna dimineata 🙂
  Aseara, intr-un exercitiu de autoflagelare, l-am vazut pe Crin vorbind (de fapt debitand vorbe). Semnificativ – dincolo de mesajul anti-presa si anti-respectarea legii nu a spus nimic prin vorbe. In schimb, prezenta lui Fenechiu langa el, spune multe atat despre raporturile de forta din partid, cat si despre cine si ce controleaza.
  Totodata, cineva spunea despre Crin ca este un bun orator, chiar daca este gol de idei.
  Un orator are carisma, are verb, are idei, are farmec.
  Verbul lui Crin este submediocru, lipsit de vlaga, obsedat de vocale iar ideile nu incap intre semnele de punctuatie. Farmecul i se apropie de farmecul unui decrepit vicios fluierand dupa o diva.
  Este orator la fel cum Chaplin este un Dictator. Dar in filmul respectiv, Chaplin parodiaza ridiculizand-ul pe Hitler, in timp ce Crin se ia in serios devenind el insusi ridicol.
  Iesit tocmai de la scoala profesorului de delatiuni agramate, Crin se dovedeste un demn urmas al vanzatorului de prieteni si rude.

  DanSu

  03/05/2012 at 9:55 am

  • Excelent, DanSu, i-ai facut o caracterizare atat de plastica Puturosului Isteric si identica cu originalul!

   Buna dimineata, tuturor!

   luminita

   03/05/2012 at 10:02 am

 17. ma mir ca multi oameni de buna credinta (inclusiv N.Djuvara) l-au citit pe crin abia in 2012.
  eu l-am citit cind a refuzat postul de ministru al culturii (in locul monei musca) oferit de tariceanu…
  omul asta este atit de gol, atit de mediocru, doar gura este de el..

  skorpion

  03/05/2012 at 9:58 am

  • Sunt oameni care nici macar acum nu isi dau seama. Asta este tragedia.

   clemycali

   03/05/2012 at 10:02 am

  • Un individ frustrat cu un limbaj de lemn si un timbru vocal care zgarie, cu ironii de prost gust si violente verbale greu de acceptat intr-o democratie functionala.

   mar

   03/05/2012 at 10:27 am

 18. Hai ca e dragut de data asta Fumurescu http://www.contributors.ro/politica-doctrine/%E2%80%A6-pentru-ca-vrem-democratie-acum-may-6-2012-100-pm-until-500-pm/
  🙂
  Am intrat cu ocazia asta si pe Critic Atac.
  Ca infantilism al exprimarii gogonoase si ca ascunzis al gindurilor tinara jnoua stinga autentica seamana mult cu tanara republica autentica.
  Stilul , vorbele sunt la fel . Numele proprii sunt altele 🙂

  Macar aia mai cheama la manifestatii…

  lastnightmusic

  03/05/2012 at 10:01 am

  • „Vorbind toti in limbi (straine). Lipsesc, totusi, inorogii care trag vanturi cu miros de trandafiri. Ei, nu-i nici un bai. Poate apar si ei after 5 :00 PM. Ca doar e duminica. Duminica e voie la inorogi. Pe urma incepe saptamana de munca.”

   Foarte tare! 🙂

   EuCuMine

   03/05/2012 at 10:28 am

 19. bunä,

  ceva mai dezgustätor , mai mincinos, plin de comunisti vopsitzi
  ce panä ieri strigau la antene – jos guvernul, jos bäsescu,
  nu existä. dar este Guvernul USL

  o repulsie si o scarbä am pt. acest trantor schimonosit Antonescu
  si prietenul lui de intrigi ,turnätorul Voiculescu.

  toate astea nu se putea intampla, dacä romanii, nu ar fii niste lasi
  niste arivisti, ce intorc spatele, cand cel cu care e la drum, are greutätzi.

  theo- nona

  03/05/2012 at 10:05 am

 20. Lastnight 🙂
  salut 🙂 articolul lui Lazaroiu este si dupa parerea mea chiar fain(s-ar putea face o analogie si cu intentzia lui Theophyle daca lucram dupa mesaje 😉 )
  Are o doza de exotism si tineretze dezinvolta,ceva in felul,ce mama dracului am facut pana acum,ia sa vedem unde suntem,unde am ajuns si cand stim cum stam putem face prognoza si planul adecvate ptr. viitor. 🙂
  O teorie frumoasa.Sa vedem cu practica ce va fi, in lumea asta plina de schimbari neashteptate cu iz de pesimism ptr.cei mai in varsta obishnuitzi cu alte valori fatza de cei tineri care vad altcumva viitorul.
  Cred ca ii lipseshte o singura premiza din perspectiva caruia analiza „experimentului” ar putea da informatzii precise.Duplicitatea la romani.Poate si ipocrizia.Astea doua induse(prin toate canalele sociale) educate(spalarile de creier media).Tare mi-e teama ca procentul acestora din urma a crescut nepermis de mult,depashind chiar o masa critica de auto-intretzinere/dezvoltare.Perspectivele nu sunt roze dupa parerea mea,dar sa stim o treaba. 🙂

  mircea

  03/05/2012 at 10:09 am

  • Este @mircea, este ! 🙂
   Si e si pentru noi.Si ne vom convinge repede. Avem sperante in urmatorii 5 ani sau facem o pauza si ne vedem pe blogul de muzica ? sau in Peru (pina la urma cred ca plec pe acolo in iarna) 🙂
   Pentru ca e democratie si nu avem incotro. Daca ii pacaleste pe 51% iesim si noi pacaliti. Si daca te amesteci in taritze te maninca porcii. 🙂

   lastnightmusic

   03/05/2012 at 10:17 am

  • @mircea
   buna dimineata
   de acord,cu rezerva ca lazaroiu chiar crede ce spune;
   cind mie un pensionar( si eu sunt pensionar)imi spune la remarca mea ” gata va fi un guvern care imi va mari pensia” ca” nu se poate acum,trebuie intii sa asteptam sa cistige alegerile” nu se poate sa nu te intrebi : este prostie,este lipsa de bun simt,sau este masochism?
   ce au facut astia cu tv-ul probabil ca ,cindva,se va studia ca exemplu de manipulare perfecta;
   citeodata-cind devin depresiv-ma gindesc ca astia au depasit si previziunile lui orwell din ” 1984″
   si inca ceva: cind aud ” tinar corporatist”(si nu numai unul)” ce isi da asa ifose ungureanu asta domle,ce vorbeste pe un ton asa superior..?”imi vine sa-mi schimb cetatenia si daca as fi fost mai tinar as fi facut-o cu certitudine
   cred ca s-a ajuns in situatia asta prin combinatia a doi factori nefasti: scoala&tv,nu mai exista nici o valoare,nici un pic de cultura , tzitze goale si becali sunt cei doi poli ai valorilor

   intamplator

   03/05/2012 at 10:28 am

 21. DA; Antonescu, este respingätor, gretzos si paranoia.

  ceva mai räu,nu puteu sä facä petr-liberalii cu alegerea lui.

  dar a fost ,mana si banii nasului Patriciu, care are interese mari.

  theo- nona

  03/05/2012 at 10:12 am

 22. cedric

  03/05/2012 at 10:15 am

  • Chiar, nu inteleg de ce nu e Diaconescu acolo, daca ai lui sunt pe val…

   Diana

   03/05/2012 at 10:17 am

   • 1 Ai lui nu sunt chiar pe val, inca mai inghit apa sarata
    2 basescu chiar s-ar intelege cu Diaconescu ceeace este contraindicat
    3 Nu e el chiar Orbanul externelor ca sa il tina

    lastnightmusic

    03/05/2012 at 10:20 am

    • Multzam pentru explicatii 🙂
     Nu ma duce capul la socoteli din astea.

     Diana

     03/05/2012 at 10:27 am

    • in teritoriu sunt in alianta cu PDL-ul.

     mar

     03/05/2012 at 10:28 am

 23. Buna dimineata tuturor 🙂

  Diana

  03/05/2012 at 10:17 am

 24. MRU, ar fii trebuit sustzinut, dar nici intelectualii, nici romanii
  nu s-au deranjat sä-l sustzinä, mäcar 2 oameni cu o placardä.
  acum cäutatzi adevärul si vinovatul.

  nu , vina este a romanilor, läsatzi pe fiecare la jumätatea drumului,
  si uitatzi imediat lucrurile bune fäcute de cineva.siu Boc a fäcut
  lucruri bune si ar fi fäcut multe, dacä nu era boicotat, iar pe
  MRU, care avea tineri minunatzi, langä el, nu l-atzi sustzinut.
  acum täcetzi si admiratzi, grädina de comunisti si securisti vopsitzi,
  politruci si läträi, din guvernul mitocanului Ponta.

  theo- nona

  03/05/2012 at 10:21 am

  • theo-nona,
   si cum vezi ca noi sa-l sustinem pe MRU daca nu sintem parlamentari?!
   nu noi l-am dat jos pe MRU, ci citiva parlamentari pedalisti spalati pe creier sau cu probleme DNA sau mituiti bine!
   asta-i jocul democratic si nu avem ce face..
   totul sta in alegerile locale si generale, daca pina atunci creierele nu vor scapa de invazia latrinelor, atunci, vorba lui tds, vom pleca in Peru

   skorpion

   03/05/2012 at 10:25 am

   • Nu pleca in Peru, dai de acelasi drac.

    Diana

    03/05/2012 at 10:29 am

    • Turism – Diana , turism… 🙂 maoistii de la Sendero Luminoso nu au treaba cu mine…. prieteni ai prietenilor ma asteapta … poate llamele sa ma scuipe de la distanta 🙂
     (pentru locuit Costa Rica e ideala)

     lastnightmusic

     03/05/2012 at 10:48 am

     • Ca turist e cum e, sa locuiesti acolo o viata e aceeasi porcarie ca aici.
      Cu llamele ai grija sa te porti frumos 🙂

      Diana

      03/05/2012 at 10:50 am

  • @theo-nona
   sarut mina
   din nefericire aveti dreptate

   intamplator

   03/05/2012 at 10:30 am

 25. Marga, este un comunist ,ce a activat chiar in conducere, a
  spus asearä Cristoiu, Marga a cäutat sä-si vopseascä penele,
  dar tot un mizerabil comunist, cu un vocabular de consomol,
  un mitocan bätran a rämas. e de intzeles , dece mai tinerii profesori
  si studentzii, s-au bucurat cand a plecat „urangutanul”

  este o decädere substantzialä, dela baconski si diaconescu, la Marga

  läträul dela antene, ce strigä zilnic JOS BÄSESCU. directivä de partid

  dela cretinul-crin.acum vor vedea si sträinii, cum romania reinvie

  potäile comuniste.

  theo- nona

  03/05/2012 at 10:30 am

 26. Buna dimineata!
  De dimineata am trecut pe la firma de contabilitate care ne tine evidenta. Doamna contabila, care intre noi fie vorba a avut destule avantaje de pe urma PSD (spatii comerciale luate pe nimic, sotul colonel tanar pensionar etc), o PSD-ista convinsa, era tare dezamagita de componenta Guvernului Ponta si mi-a spus ca i-a reprosat asta si unui deputat PSD (nu mi-a spus numele), probabil unul „fara firme” :).
  Eu, la firul ierbii, nu vad un entuziasm extraordinar pentru acest Guvern. Ba din contra…

  ribelalu

  03/05/2012 at 10:33 am

 27. da , au fost cumpäratzi parlamentari,
  dar catzi din intelectualii vestitzi s-au obosit, sä iasä la TV, sä scrie??
  atunci a fost in piatzä dl. neamtzu, dl. dan, etc,dar pt. sustzinerea lui MRU
  nu puteau? poate se mai aläturau 2 s-au 3 s-au i0.

  nu cäutatzi vina la nimeni, la voi, nici un partid s-au guvern , nu poate
  rezista, dacä nu-i sustzinetzi panä la capät, cu bune si rele.
  la critici se pricep totzi, dinafarä le vezi bine.
  vä intoarcet 50 de ani in urmä, dacä nu vä mobilizatzi.
  nu cu parole securiste ,staliniste, dar arätzatzi cä atzi evoluat, cä nu
  mai inghitzitzi orce.
  vä intrebatzi ce este cu Presedintele Bäsescu, pe el l-atzi läsat tot singur,
  sä-si punä in cap hoarda rosie, dela el asteptatzi multe, dar dacä atzi fii
  apreciat ce a fäcut panä acum, si au fost f. multe, atzi fii iesit in stradä,
  civilizat, mäcar de sustzinere din respect.

  theo- nona

  03/05/2012 at 10:45 am

 28. @lastnight (inteleg ca e totunda cu TDS?), merci de link cu articolul lui Fumurescu. Comunicatul ala criticatac il gasesc de o ipocrizie rara. Incepe ca e o chemare pentru un mars „pentru”, cind comunicatul incepe de fapt cu o chemare la „impotriva”, mai exact se refera clar impotriva lui Basescu ca ei vor un presedinte care sa respecte diverse. Urmeaza lista de acuzatii cu nerespectarea constitutiei, separarii, bla bla, care de fapt se traduce cu presedintele care nu respecta doctrina uslista. Pai cum poti tu sa acuzi respectul separarii in stat si al legilor cind loazele aflate la presedintia USL, adica Ponta si Crin, incep direct prin a declara ca ANI, agentie de stat inffintata prin lege, nu trebuie bagata in seama, si ca stiu ei mai bine ce verdict trebuie sa dea justitia in cazul Alistar. Loaza de la justitie, Corlatean, da si ala verdicte, bombonel e nevinovat si ar trebui arestat procurorul.
  Dupa care continua: vor o administratie fara clientelism, si ei ii baga in guvern pe clientul Alistar si pe ala-micu care are datorii de 300000 de euro la Voiculescu, in proces cu ministerul condus de ala-micu.
  Si nu se opresc, da-i si lupta :”bunăstarea şi locurile de muncă sunt create pe baza educaţiei „. Care educatie, cind programul usl prevede 99% cu bac, lucru statistic imposibil intr-o distributie normala?. Posibil doar in sistemul in care se copiaza pe rupte, sistem in care educatia nu mai are nici o valoare.
  Sfirsitul e demn de Catavencu „Pentru ca vrem democraţie acum! Împreună suntem vocea schimbării!”. Ihi, democratia criticatac e aia in care ziare sint inchise cind au alta opinie decit socialismul mioritic, e aia in care socialistii impusca pe cei de alta opinie politica, e aia in care statul plateste loazele sa faca facultati private cu rectorul in guvern. In fine, democratia in capul lor e aia unde exista un singur partid, ca restul nu au voie sa existe si trebuie eliminati.

  Aha

  03/05/2012 at 10:50 am

  • @Aha – am recitit cu atentie. ai perfecta dreptate !

   Pe mine ma distra initial doar similitudinea de stil cu Noua Republica. Si cind Buffon spune: „Le style c’est l’homme même” pe mine cel putin ma pune pe ginduri 🙂

   lastnightmusic

   03/05/2012 at 11:01 am

   • @Aha –Mi-am permis sa pun commentul tau pe Contributors – fara sa cer permisiunea. – considerindu-l relevant –sper ca nu e o problema.

    lastnightmusic

    03/05/2012 at 12:55 pm

  • Despre Critic-Atac nu pot spune decat atat:
   Unul dintre cei care publica acolo este Ciprian Gh. M. Domnisoru. In procesul Felix-ICA unul dintre inculpati (intre timp a decedat) era Gheorghe M. Domnisoru.
   Cat priveste organizatorii marsului ce sa va spun: CRJ (Valerian Stan „laptop A3”), Pro Democratia (Cristian Parvulescu) samd

   ribelalu

   03/05/2012 at 11:06 am

 29. corläteanu, are o indoctrinare stalinistä,

  trebuie arestat procurorul, cä a descoperit, si-a permis

  sä constate, Nästase este un escroc santjist si hotzoman.

  asta este haita rosie USL; ce nu respectä institutziile.

  si cretinul-crin, moartea liberalä , spune la fel.

  theo- nona

  03/05/2012 at 11:20 am

 30. Parvulescu, nu are nimic cu democratrzia, este presiul
  petro-liberal ca si filfizonul Alistar.

  theo- nona

  03/05/2012 at 11:22 am

 31. ha ha ha…Bombonel isi face reclama pe feisbuc site-ului lui codulzambaccian dot ro. Am dat si eu un click sa le pap cativa centi.

  ribelalu

  03/05/2012 at 11:27 am

 32. Buna ziua tuturor. „Bisericutele” USL-iste incep sa isi faca auyita vocea, sa ceara marea si luna de pe cer. Cred ca va fi o dorinta de hotie mai mare ca la PDL-isti, dupa o pauya asa indelungata de la putere. Doamne fereste-ne de misei!

  Marius Bota

  03/05/2012 at 11:28 am

 33. M Neamtu despre politica intre nulitati si valori, si cum scoatem la iveala oamenii vrednici.
  http://www.contributors.ro/editorial/politica-intre-nulita%C8%9Bi-%C8%99i-valori-ie%C8%99irea-oamenilor-vrednici-din-anonimat/
  Propozitia cheie a omului politic MN este
  „Nu vom renaşte ca ţară decât prin reaşezarea valorilor într-o ierarhie justă. Iată de ce, fiecare dintre noi, trebuie să încurajăm oamenii vrednici şi buni să iasă din anonimat, să abandoneze confortul unei preocupări strict personale şi să slujească, măcar temporar, nevoile cetăţii.”

  Si cu cei pe care ii descurajeaza ? Cetatean ? Theophyle ? cum ramine ?

  In cartile pe care le citesc eu e scris: Este mai profitabil ca Organizatia sa aiba nu numai politici de obtinere a clientilor noi ci si politici serioase de ai pastra pe cei existenti.
  Dar se pare ca dl Neamtu nu citeste si carti de CRM

  lastnightmusic

  03/05/2012 at 11:53 am

  • Dsscurajeaza sau dezamageste? Cred ca nu poate fi vorba de descuajare ci dimpotriva de incurajarea la actiune a tuturor celor ce vor sa faca ceva in folosul comunitatii; si in acest cadru isi au locul si cei noi, ci cei actuali, care deja fac; pentruca sunt oameni vrednici, care dincolo de un partid la care apartin, apartin in primul rand cetatii lor, si lupta pentru ea, partidul find doar cadrul organizat de care sunt legati. Daca insa e vorba de dezamagire, atunci se prea poate ca unii sa aiba asteptari prea bruste, prea dintr-o data de la M. Neamtu, si atunci asta poate ii dezamageste. Eu insa vad din alta perspectiva lucrurile; mai bine dezamagiti de startul mai slab, decat dezamagiti de final. Pentru ca in cele din urma conteaza cum termini un lucru, cu capul sus sau cu el in pamant. Si imi doresc ca NR, prin ideologia pusa in practica, sa dovedeasca ca se poate cladi si pe adevar, integritate, credibilitate, nu pe minciuna, nedreptate si denagogie

   Marius Bota

   03/05/2012 at 12:26 pm

 34. Trebuie sa-i dau dreptate la Lazaroiu cu „experimentul”. Sint niste contradictii intre ce zice poporul ca vrea si pe cine voteaza poporul, ceea ce ma duce cu gindul ca natia vrea cu totul altceva decit ce zice. Toata lumea zice ca nu vrea coruptie si cere pedepsirea politicienilor corupti. In acelasi timp poporul vrea sa voteze (zic vrea fiindca pe moment avem numai sondaje) covirsitor 70%, 50% USL si 20% Oteve, cu politicienii care au in programul oficial desfiintarea DNA si ANI. Asta e la fel cum ai zice ca vrei sa stirpesti hotia si alte crime prin desfiintarea politiei. Nu are nici o logica, si atunci singura explicatie logica este ca poporul vrea politicieni corupti si poporul vrea sa fie furat cu conditia sa nu afle, cel putin nu in mod oficial.

  Aha

  03/05/2012 at 12:09 pm

  • @aha leit motivul ca poporul voteaza prost pentru ca e neinformat nu este valabil nici pe sfert. De fapt poporul stie exact de ce voteaza cum voteaza. El isi face niste socoteli egoiste – care nici macar nu ies pina la capat –
   Cei ce nu sunt informati nu voteaza. Votul surprinzator si ilogic vine de la romanul „siret, descurcaret, complice”

   lastnightmusic

   03/05/2012 at 12:16 pm

  • Buna ziua!
   Poporul vrea sa fie mintit si daca se poate sa fie mintit frumos. Poporul iubeste iluziile.
   Adevarul este greu de suportat.

   miki

   03/05/2012 at 12:19 pm

 35. Ca sa ne dam seama de proportiile dezastrului acestui guvern:
  http://www.ziare.com/politica/guvern/foarte-tare-frate-colosul-politic-pc-opinii-1165018

  cedric

  03/05/2012 at 12:20 pm

  • Mda, un articol neasteptat pentru site-ul ziare.usl. In schimb se rascumpara cu cap de lista, adica primul articol de care te impiedici cind intri pe site-ul lor, mister Leca care tot ce a gasit mai bun de facut este sa-l faca pe MRU asa: infernal de plictisitor, ipocrit, balbait, nesigur si, din nou, arogant, nesimtirea si lipsa de ratiune elementara, panica din ton, nesiguranta din glas, tremurul cuvintelor, incoerenta ideilor si stilul pietros, comunisto-utecist, absolut dizgratios si arogant, acest inchipuit, atat de arogant, nesiguranta si greselile grave de logica, istorie si buna crestere…
   Pai nici macar Basescu nu sa bucurat de atita atentie. Conclud ca astia din USL pur si simplu fac pe ei de frica lui MRU.

   Aha

   03/05/2012 at 12:57 pm

   • Cine dracu il citeste pe Leca? Eu caut intai semnatura si, cand il gasesc pe el, stiu la ce sa ma astept si nu citesc articolul. Aproape toti comentatrorii isi bat joc de el. E un vandut mizerabil. Ma mir ca nu l-au propus (spre multumire si rasplata), ministru pe la cultura sau comunicatii!

    cedric

    03/05/2012 at 1:07 pm

    • Leca nu e de citit, ins mai lipsit de logica si scrupule mai rar. in schimb da o buna idee asupra planurilor alora care il platesc.

     Aha

     03/05/2012 at 1:13 pm

    • Eu sunt abonat la newsletter-ul ziare.com. Cand citesc titlurile articolelor le identific in proprtie de 99% pe cele scrise de pacaliciul asta 🙂

     ribelalu

     03/05/2012 at 1:16 pm

 36. Ai dreptate cu fraza, este cu tinta 🙂

  mar

  03/05/2012 at 12:31 pm

 37. nu vreau sa fiu tocmai eu gica contra dar Theophyle, nu puteai alege un moment mai inoportun pentru retragere 😦
  sper sa ne mai onorezi cu cite un comentariu din cind in cind pt ca fara tine, politeia se va dezintegra cu siguranta.

  dana.o

  03/05/2012 at 12:54 pm

  • Buna ziua, dana o. 🙂
   1. Nu cred ca ne vom dezintegra;
   2 Sunt sigur ca Theo ne citeste si intelege ce se intampla, si daca va fi nevoie va interveni;
   3. Ceea ce Theo a dorit mult, a fost sa demonstreze ca ideile sunt mai importante decat oamenii care le emit si au o viata proprie daca sunt adevarate. Politeia ca orice „institutie” trebuie si poate trai fara „FONDATOR” 😆

   huniad

   03/05/2012 at 1:00 pm

   • huniad,
    multumesc de raspuns. dar e deprimanta tare situatiunea! ne’am intors practic in mediul politic de dinainte de 2004. si este si vina noastra pt ca nu am sustinut cit trebuie puterea la momentul potrivit! sint convinsa ca boc nu ar fi picat nici la motiunea asta de cenzura si asa tiris grapis am fi ajuns la alegeri!
    in primele mele comentarii aici i’am zis lui theophyle ca nu vreau sa’mi imaginez ce se va intimpla daca va pica bocutz! atunci era doar in imaginatia mea. acum totul a devenit realitate.
    dar noi eram prea ocupati sa criticam.
    parca tds spunea intr’un comentariu ca daca distrugi 0,001% trebuie sa ai ce pune in loc in egala masura. nu a fost asa! noi am atacat fara sa avem spate asigurat. NR? MN este un ipocrit fara picioare, eufemistic vorbind. nu pot da votul meu unei asemenea persoane! am avut oaresce sperante de la lazaroiu. nimic. mru, nu cred ca tara este pregatita pt un prezidentiabil ca el, din pacate!
    nu am fost intotdeauna de acord cu theophyle dar asta nu insemna ca nu il respect si nu il citesc sau ca nu am nevoie de parerile lui. dar iesirea asta din scena pe post de infrint este prea mult. sper sa fie doar o stare trecatoare. nu il vad desprinzindu’se usor de blog 🙂
    si huniad, ideile nu sint niciodata mai importante decit oamenii. inteleg ce vrei sa spui dar cred ca esti optimist.

    dana.o

    03/05/2012 at 1:17 pm

    • dana o.
     Theo este exact ceea nu va deveni nicodata MR. Theo este un iconoclast ideologic total. Ideile si idealurile nu trebuiesc negociate si etosul trebuie propagat cu sinceritate. Parerea mea personala este extrem de simpla – exista marele pericol ca NR sa devina un vehicol politic personal al dlui Mihail Neamtu & Co.

     Cand cineva devine divin (Fondatorul Mihail Neamțu ) cu majuiscula la fel ca Dumnezeu si citesti ceva de genul :

     O istorie pe care o scriem in fiecare zi prin faptele si vorbele noastre! Si prin sustinerea NECONDITIONATA a ideilor și crezului politic NR!

     Lucrurile devin periculoase asta seamana sau a comunism sau a fascism!

     Aveti aici textul:

     https://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/05/01/minunata-lume-noua/#comment-215964

     huniad

     03/05/2012 at 1:37 pm

     • stiu. citesc blogul asta zilnic, constant, pina la ultimul comentariu.
      eu sint profana in multe domenii. dar am un simt aparte pt natura umana.
      nu am inteles cum de un om cu inteligenta si cultura lui teophyle s’a lasat sedus de un personaj subtire precum MN intr’atit incit sa’i acorde sustinerea pe blog.
      numai bine huniad, demeter si theophyle. ramineti cu noi.

      dana.o

      03/05/2012 at 1:53 pm

      • Buna ziua dana.o 🙂
       Noi suntem aici, chiar daca nu raspundem. Noi nu ne-am lasat sedusi, am crezut in tinerete si puritate. Experienta insa si lunile care au trecut, vazand si echipa de Illuminati din apropierea celui care cere supunere „neconditionata” ne duc cu gandul la ceea ce va iesi maine la pranz pe blog 🙂

       desydemeter

       03/05/2012 at 2:56 pm

   • Ziua bună huniad, ziua bună, ALL!

    EXACT asta cred şi eu: Teofil vrea să verifice dacă politeia a devenit de sine stătătătoare.
    Părerea mea este ca da, politeia este deja un organism devenit autonom faţă de mentorul şi creatorul său, Teofil.
    Ştiu sigur că mai devreme sau mai tîrziu va interveni şi -mi place să cred că politeia va mai vedea multe articole publicate de dumnealui în persoană.

    Pînă atunci, urez doamnei demeter, ţie şi celorlalţi colaboratori în frunte cu Cetăţean, spor la muncă! 🙂

    Tiberiu Orasanu

    03/05/2012 at 1:21 pm

    • Buna Ziua Tibi,
     sper ca ai dreptate. Este important cand vine de la tine, unul din fondatorii Politeia.

     huniad

     03/05/2012 at 1:23 pm

     • Fondatot este mult spus, primul comentator, mai degrabă. 🙂
      Cît despre afirmaţia mea, sînt sigur că am dreptate şi ştiu şi de ce.
      Nu intru însă, în amănunte. 🙂

      Tiberiu Orasanu

      03/05/2012 at 1:33 pm

      • Avem acte 🙂 sunteti si primul autor pe blog mult inainte de ceilalti. Stiti si eu sunt si istoric si arheolog 😆

       https://theophylepoliteia.wordpress.com/2009/08/13/gestul-lui-chivu/

       Blogul a fost infiintat pe 7 / 08/ 2009 dumneavoastra ati postat pe 13 /08/ 2009

       huniad

       03/05/2012 at 1:46 pm

       • WAW! huniad. M-ai lăsat mut! Uitasem de acest mititel articolaş.
        Mulţumesc frumos pentru acest cadou! 🙂

        Tiberiu Orasanu

        03/05/2012 at 1:52 pm

       • Tibi,
        inainte de a incepe jobul ingrat in care m-a plasat Theo, am citit tot ce s-a scris pe blogul asta inclusiv comentariile. Mi-a luat cam 3 saptamani 🙂

        huniad

        03/05/2012 at 1:55 pm

    • Buna Tibi 🙂
     Politeia este o comunitate, nu o singura persoana si toti au aceeasi importanta. Toti ati devenit prietenii nostri. 😀

     desydemeter

     03/05/2012 at 2:58 pm

 38. Vad la B1 anuntarea castigatorilor concursului de proiecte pt. Bucuresti, lansat de PDL Bucuresti, Mi-au placut castigatorii, pe locul I o doamna f. tanara cu un proiect de amenajare a lacului Vacaresti si imprejurimi, iar pe locul II un tanar care a trait 10 ani in SUA cu un proiect, daca am inteles bine, al unui mall deosebit in care sa se faca sport de toate felurile, inclusiv „inot” cu un singur „n” (asa a zis tipul, care mi s-a parut un tanar dinamic, cu umor si foarte deschis). Mare deosebire intre cei doi si javrele tinere din politica de la toate partidele

  cedric

  03/05/2012 at 12:55 pm

 39. Spre disperarea domnului Antonescu, dar noroc ca nu citeste contributors, inca un articol deloc elogios la „maretul” inceput al guvernului Ponta: http://www.contributors.ro/politica-doctrine/guvernul-cu-unghiile-negre/

  Aha

  03/05/2012 at 1:04 pm

  • Ponta a reusit performanta sa-si decredibilizeze Guvernul inca inainte de investirea oficiala in functie. Bine…a fost si „ajutat” de Felix si Crin, dar raspunderea e numai a lui.
   Din aceasta cauza Boc (poate chiar si Udrea) vor fi in curand „reevaluati” chiar si de catre sustinatorii USL iar MRU va fi vazut ca etalon.

   ribelalu

   03/05/2012 at 1:21 pm

 40. Salutare !
  @cedric
  Sa nu dam prea tare in Corina Dumitrescu.
  S-ar putea sa o doara pe Elena Udrea… 🙂

  Tzepelica

  03/05/2012 at 1:31 pm

  • Buna 🙂
   Sunt blonde si impart/au impartit locul de munca la fabrica de diplome.

   mar

   03/05/2012 at 1:39 pm

   • Nu numai.
    Cand doamna rector a candidat la CSM, Udrea a recomandat-o (calduros).
    Desi candidata era din partea PSD. 🙂

    Tzepelica

    03/05/2012 at 1:49 pm

  • Cred ca cel mai tare o sa-l doara pe Ponta ca a acceptat-o. Nu stiu insa cine i-a propus-o?
   L-am avzut pe Mihalache de la liberali, ieri, cum ii lua apararea doamnei dupa ce declarase ca si el e profesor la D.Cantemir. Ma intreb prin ce concursuri a trecut obraznicul asta de a ajuns „profesor universitar”. Stiu cum sunt concursurile adevarate si serioase in invatamantul superior de stat , la stiinte (matematica , fizica) nu la stiinte politice, comunicare etc unde poti lua un concurs chiar cu articole scrise in „Era socialista”!

   cedric

   03/05/2012 at 1:46 pm

 41. nu are cum, udrea nu este de 3 ani acolo, te doare pe tine.

  este o rusine aceste facultätzi particulare, poate ori fii
  si catziva oameni de treabä, dar majoritatea sunt escroci.

  guvernul ponta– este o haltä de gunoaie.

  theo- nona

  03/05/2012 at 1:36 pm

  • Theo – nona 🙂
   dar a fost colega cu respectiva. Poate ca are si calitati, dar in cest moment este bine sa faca un pas mare in spate ptr. binele PDL-ului si al nostru.
   Orice aparitie, mai ales dupa scena cu lacrimi de la motiune, inseamna un deficit de imagine ptr. PDL si ce este cel mai grav ptr. TB.
   EU a fost bumerangul care la lovit pe TB, lucru pe care tb sa-l priceapa de mult 😦

   mar

   03/05/2012 at 1:46 pm

  • Citeste, te rog, ce am scris la 1:49.

   Tzepelica

   03/05/2012 at 1:51 pm

 42. fosila asta de campeanu, asta este sperantza tzärii?????
  In loc sä facä loc celor mai tineri, au scos toate mumiile
  cä lätrau panä ieri, o nesimtzitä politrucä.

  jos guvernul ponta.!

  theo- nona

  03/05/2012 at 1:44 pm

 43. din cauza fabricilor de diplome, dobitocii nu au invätzat,
  rezultatele la teste, aratä ce dreptate avea dl. Funeriu.
  f. bun ministru dl. FUNERIU:

  theo- nona

  03/05/2012 at 1:46 pm

  • Nona, in acest moment suntem la apogeul generatiilor care au trecut pe la fabrica de diplome.
   Catastrofa se vede in orice institutie, este jale.

   mar

   03/05/2012 at 2:03 pm

 44. MAR,
  bumerangul e plätit cu banii mafiotzilor interesatzi,
  si trädätorii sunt arivistii si interlopii cu dosare.
  vina este a romanilor, nici acum pt. MRU, nu au
  iesit sä-l sustzinä. ce sä mai cäutäm altundeva.

  putem gäsii vinovatzi, dar cei mai vinolvatzi sunt romanii
  si comoditatea si lasitatea lor.

  theo- nona

  03/05/2012 at 1:50 pm

  • Adevarat!

   mar

   03/05/2012 at 2:00 pm

 45. alistar este retras,nu va face parte din guvern, spune ponta. ramane departamentul bla bla alistar sa-si lamureasca situatia…

  radu2

  03/05/2012 at 2:04 pm

  • Si cand te gandesti ce denumire SF inventase Ponta pentru a-i face un minister Ali Starului:
   „ministerul transparentzei” se chema, printre alte trei denumiri. 😯

   luminita

   03/05/2012 at 2:16 pm

 46. sal`tare tutulor,
  pen`ca azi am aflat ca TR-istul actual premier desmnat, dl Tonta, a facut stagiul in Lugoj si prin 95-96 si a fost vizitat chiar de Iliescu in trecere pe aceste meleaguri sa mai ridem:

  „Cadrele militare în rezervă vor să dea tuturor un exemplu de solidaritate de branşă, aşa că au ieşit în stradă pentru a arăta întregii ţări ce înseamnă demnitatea şi curajul de a avea bani. Astfel, prin vocile celor care ani de-a rândul au mers la unitate şi s-au întors de acolo, aflăm că viaţa de pensionar nu e în mod obligatoriu tristă şi austeră:
  „Toată lumea ştie să trăiască în sărăcie, dar puţini ştiu că se poate trăi foarte bine şi cu bani mai mulţi”, ne spune colonel în rezervă Constantin Huzureanu. „Eu după 12 ani de serviciu militar am o pensie de 4500 de lei şi uitați-vă că reuşesc să trăiesc bine de la o zi la alta.”
  Deşi efectele crizei economice sunt profund dramatice pentru cea mai mare parte a populaţiei, pensionarii militari cred că ceea ce le lipseşte cu adevărat românilor este cultura traiului bun. Acesta are multe avantaje faţă de traiul sărac şi îţi dă curaj să mergi mai departe: „Noi, militarii în rezervă, vrem să spunem tuturor că nu ne temem deloc de măririle de pensii”, ne spune colonelul Huzureanu. „Educația militară ne-a învăţat să ne descurcăm şi la bine şi la mai bine, atâta timp cât suntem plătiţi pentru asta. Și să știți că am stat mereu de pază în ţara asta, atât pe vreme de pace cât şi pe vreme de război. De exemplu în 1989, când toată lumea tremura de frică, noi am fost singurii cărora nu le-a fost teamă să scoată arma și să tragă.””

  victor L

  03/05/2012 at 2:09 pm

 47. Ponta i-a luat padurile lui Voiculescu. Le-a trecut din nou la mediu!

  cedric

  03/05/2012 at 2:10 pm

  • Initial nu sesizasem ca padurile au fost trecute la agricultura.
   Bine ca le-a mutat inapoi.
   Cabinetul propus de Ponta (ca membri si structura) a inceput sa devina foarte volatil.

   miki

   03/05/2012 at 2:21 pm

  • Mai bine i-l lua pe Gadea si ii facea un minister al Cultelor Personalitatilor dovedit Securiste. 👿
   Si un departament al Relatiilor guvernului cu Ciumpalacii ar fi bun, pentru mboul de Mircea Badea.

   luminita

   03/05/2012 at 2:22 pm

 48. Cica la sugestia ONG urilor de mediu, a inteles ca padurile n-au ce sa caute la agricultura. Felix se linge pe bot!

  cedric

  03/05/2012 at 2:11 pm

  • Mai exista si varianta in care ii da lui Voiculescu si Mediul 😀

   Radu

   03/05/2012 at 2:28 pm

   • Radu, bate-te peste gura, vorba romanului! Cred ca Ponta, numai la indemnul lui Crin, face concesii lui Voiculescu , altfel il incomodeaza inhaitarea cu Felix.

    cedric

    03/05/2012 at 2:33 pm

    • Eh, pesimist din fire 🙂
     Si nu cred ca doar la indemnul lui Crin. Cred ca si in PSD exista destui care considera vital aportul Antenelor la succesul politic.
     Oricum, ca ziceam de pesimism, un banc, ma tem, tot mai de actualitate:
     Optimistul: nu-i nimic, daca ramanem pe drumuri ne descurcam, cersim…
     Pesimistul: de la cine???

     Radu

     03/05/2012 at 2:37 pm

 49. Salutari 🙂

  Ponta se afisa foarte sigur zilele trecute cu componenta guvernului. Acum tocmai il ajusteaza. Mishto. Om serios, ce mai 😀

  Radu

  03/05/2012 at 2:23 pm

 50. interviu TB si Presedintele Moldovei la RRA.
  Romania se solidarizeaza cu UE in problema Timosenko, Romania nu va participa la reuniunea de la Yalta fiind reprezentata la nivel de ambasador

  mar

  03/05/2012 at 2:29 pm

 51. Daca guvernul lui Ponta avea nevoie de vreo recomandare, acum o are:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/adrian-nastase-lista-lui-victor-ponta-este-foarte-buna-979465.html

  Radu

  03/05/2012 at 2:32 pm

 52. S-a cam grabit Nastase cu aprecierile. Deja incepe sa se fisureze constructia.

  cedric

  03/05/2012 at 2:36 pm

  • Exista parca o rivalitate in a fisura constructia. O graada de personaje se inghesuie sa isi proclame ascendentul asupra noului guvern, desi ar fi bine sa mai stea ascunse.

   Radu

   03/05/2012 at 2:39 pm

  • Poate cineva de sus ne iubeste si nu primeste votul de investitura. Un glob de cristal in urma cu doua zile a avansat aceasta predictie.

   mar

   03/05/2012 at 2:39 pm

   • Te referi cumva la Iulian Leca?

    http://www.ziare.com/victor-ponta/usl/un-scenariu-de-cosmar-pentru-ponta-si-usl-cu-satana-pdl-1164508

    Enervant individul, Dumnezeu insusi nu ar fi, probabil, pe masura exigentelor sale.

    Radu

    03/05/2012 at 2:42 pm

   • Am retinut si eu aceasta predictie. Sa avem rabdare, mai au cateva zile pana la votul in parlament.

    miki

    03/05/2012 at 2:44 pm

   • PDL-ul a hotarat ca nu voteaza acest guvern.
    Iar Ponta a recunoscut ieri ca mai au nevoie de 4 voturi ca sa le treaca guvernul si ca duc tratative in acest sens.
    De aceea nici nu se grabeste Ponta sa se infatiseze prea repede la votul Parlamentului.
    Mai cauta tradatori.

    luminita

    03/05/2012 at 2:48 pm

    • Azi ziceau ca au un surplus de 15 voturi in parlament. Eu nu cred ca nu trec, dar sa treaca si apoi sa-si franga gatul cat mai repede.

     cedric

     03/05/2012 at 2:54 pm

 53. In alta ordine de idei, nu se mai putea asa, e clar ca trebuia un guvern competent, cinstit, preocupat de aplicarea legii:

  http://www.ziare.com/stiri/dna/liviu-luca-trimis-in-judecata-pentru-ca-si-a-fraudat-sindicatul-1165098

  Chiar asa, onorabilul reprezentant al clasei muncitoare sa fie tratat in asa hal …

  Radu

  03/05/2012 at 2:46 pm

 54. Inteleg ca pe Alistar nu il mai propune ministru, iar ministerul „transparentei ” devine departament.
  Padurile se muta la mediu
  In aceste conditii se schimba si structura si componenta guvernului propus de Ponta, propunere validata de cele trei partide din USL. Nu ar trebui sa valideze din nou noua structura? 🙂

  miki

  03/05/2012 at 2:48 pm

  • Crezi ca ei tin seama de ce „ar trebui”?

   cedric

   03/05/2012 at 2:56 pm

   • Cel putin Ponta ar trebui. Altfel exista riscul ca propria coalitie sa ii tranteasca guvernul, ca avertisment.

    Radu

    03/05/2012 at 2:56 pm

   • Ei si tu. Evident ca nu.
    Era o intrebare „nevinovata”.

    miki

    03/05/2012 at 2:58 pm

 55. Pana azi au ignorat si deciziile ANI, asa ca astia nu stiu de lege, doar de faradelege.

  cedric

  03/05/2012 at 2:57 pm

  • Atitudinea lor e cea tipica smecherului cu tupeu, care ignora nonsalant orice regula atata vreme cat nu observa reactie semnificativa. Cand reactia exista bat instant in retragere.

   Radu

   03/05/2012 at 2:59 pm

 56. Buna ziua all 🙂
  Daca doriti o pauza de politica la pranz, pana vine postarea urmatoare de aici:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/05/03/muzeele-vaticane-pinacoteca-vaticana-2/
  😀

  desydemeter

  03/05/2012 at 3:00 pm

  • Ca bine ziceti 🙂
   Mergem!

   Ovidiu

   03/05/2012 at 3:26 pm

 57. Acum, cand ii critica presa (in mod civilizat fata de latrine) nu le convine, se simt persecutati. O sa patimeasca ei multe de la ziaristii nevanduti si pe buna dreptate. Daca zilele astea nu era presa cu gura pe ei (ca PDL doarme dupa cum am mai spus) ramanea guvernul in prima varianta.

  cedric

  03/05/2012 at 3:00 pm

  • A fost Sever Voinescu aseara la Cartianu pe Nasul tv si i-au tocat, unul cate unul, pe toti ministri propusi de Ponta in cabinet.
   Sever a zis ca PDL-ul lucreaza intens la pregatirea alegerilor locale.

   luminita

   03/05/2012 at 3:05 pm

 58. Alistar se declara f. multumit ca propunerile lui in programul de guvernare au ramas. Sustine in continuaer ca ANI a incalcat hoatririle din justitie. Cica el a renuntat, ca altfel intreg guvernul ar fi fost respins, nu s-ar f isemnat Decretul (de atre presedinte). deci tot Basescu e de vina!
  Dar din august se va alatura guvernului si cei care incalca legea vor fi pedepsiti. Exact stilul de amenintari al lui Ponta. Cine se aseamana se aduna!

  cedric

  03/05/2012 at 3:07 pm

  • Vad ca nu il intreaba nimeni (halal ziaristi): care e numarul si data hotararii judecatoresti definitive care infirma ce zice ANI.

   Radu

   03/05/2012 at 3:13 pm

 59. Pana la urma , Alistar e de compatimit: nu poate obtine nici o functie: nici la CSM, nici in guvern din cauza tinichelelor legate de coada sa de catre ANI. Cu msa n uameninte ca-i va baga la puscarie?

  cedric

  03/05/2012 at 3:10 pm

 60. S-au aruncat ca ulii pe trezorerie, numai ghion de nesansa 😀
  Negocierile cu FMI au isi inceput sub coordonarea vicepremierului Florin Georgescu si situatia e mult mai rea decat se afirma premierul Ungureanu si decat credeam(…) Astazi, cand profesionisti ca Florin Georgescu au inceput sa se uite pe acte(…), rezulta ca domnul Ungureanu in niciun loc nu a prevazut bani pentru reintregirea salariilor, au prevazut vorbe”,
  http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-ungureanu-nu-a-prevazut-bani-pentru-reintregirea-salariilor-a-prevazut-vorbe-1165136

  mar

  03/05/2012 at 3:13 pm

  • Hi, hi, hi, hi, s-a uitat Mama Omida Georgescu pe „niste hartii” si nu a gasit pusculita cu banii pusi de-o parte pentru marirea salariilor bugetarilor, declaratie de contabil C.A.P.-ist. Panica lui Victoras este alta, daca vor trebui majorate salariile de la 1 iunie (calendarul declarat al presedintelui si guvernului Ungureanu) nu vor putea da bani in teritoriu acolo unde baronii locali musca zabala si risca sa rupa lesa.
   Daca o lalaie, in transe, atat cu banii bugetarilor cat si a celor pensionarilor, se vor trezi in prag de alegeri cu 30% in sondaje.

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   03/05/2012 at 3:29 pm

 61. Niste observatii interesante si corecte pe blogul nasul.tv:

  „Ponta a comis deja o eroare mare, atunci cind a anuntat ca vine cu cel mai cinstit guvern din ultimii 20 de ani! Presupunind ca liderul PSD spune adevarul, oare cum naiba va trece lista ministrilor sai, presupusi cinstiti, prin cel mai pervers si penal Parlament al tarii din ultimii ani?!”

  Si:

  „Ceea ce surprinde pe orice observator este ca in guvernul Ponta, nascut in urma “revolutiei” cuplulului Ponta-Antonescu, nu regasim niciun om cu adevarat de-al lui Ponta sau de-al lui Antonescu!!!

  Florin Georgescu, Ministrul Finantelor – apropiat de Felix si Nastase
  Ioan Rus, Ministrul de Interne – apropiat rau de Nastase
  Titus Corlatean, Ministrul Justitie – copil de suflet al lui Nastase
  Eduard Helvig, Ministrul Dezvoltarii – omul lui Voiculescu
  Andrei Marga, Ministrul de Externe – omul de la Antena 3
  Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii – omul de casa al lui Felix
  Corina Dumitrescu, Ministrul Educatiei – impreuna cu sotul fideli lui Nastase
  Rovana Plumb, Ministerul Mediului – cu Nastase pina la moarte
  Dan Nica, Ministrul Comunicatiilor – 100% cu Adrian Nastase”

  Radu

  03/05/2012 at 3:14 pm

  • la ioan rus cateva mentiuni: apropiat rau de nastase nush cat o fi fost- dar e apropiat bine de aripa fsn din pdl .tovaras de suflet cu mister blaga si insarcinat cu mentinerea aliantei transpartinice dintre psd si pdl. faptul ca a fost numit ministru de interne dovedeste ca a avut tratative de succes cu pedelistii in ceea ce priveste debarcarea la misto a lui MRU. iar tovarasul copilot s a vazut nevoit sa i rasplateasca meritele cu postul de ministru de interne, de altfel un minister cheie ptr „desfasurarea” alegerilor din RO.

   zigzag

   03/05/2012 at 3:43 pm

  • Nu-s cam multi „apropiati rau”de Nastase?!?
   Vreti sa planga Danutza? :mrgreen:

   luminita

   03/05/2012 at 3:55 pm

 62. Au fost deconspirati: Florin Georgescu „s-a uitat prin hirtii” si a descoperit ca punga-i goala („am promis noi ca va marim salariile si pensiile, dar hotii de dinaintea noastra au papat tot”):
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12156147-victor-ponta-fostul-guvern-nu-prevazut-bani-pentru-cresterea-salariilor-pensiilor.htm

  victor L

  03/05/2012 at 3:19 pm

  • Mai degraba incep deja sa isi pregateasca justificarile pentru neindeplinirea mult trambitatelor miracole …

   Radu

   03/05/2012 at 3:24 pm

  • Foarte interesant! 😯
   Cum au facut ei sa „se uite pe hartii” , atata timp cat nu sunt inca indrituiti sa faca asta?????
   Guvernul Ungureanu este deocamdata la butoane.
   Guvernul Ponta nu a primit deocamdata votul de investitura. 🙄 🙄 🙄

   luminita

   03/05/2012 at 3:35 pm

    • Il contyrazic si altii:

     „Florin Georgescu nu a dorit sa comenteze declaratiile lui Ponta. „Nu ne-am intalnit inca cu reprezentantii FMI. Membrii misiunii s-au intalnit cu specialisti din minister. Eu lucrez la alta institutie acum (BNR – n.red), cifrele pe care le doriti se gasesc la alte institutii, ministere”, a comentat evaziv Florin Georgescu, la intrarea in sediul USL.”

     Dan Suciu:
     „Declaratia domnului Ponta este politica. Ceea ce pot sa va spun este ca, in privinta pensiilor, n-ati vazut nicio delaratie din partea Guvernului Ungureanu ca ar fi bani pusi deoparte. Toate declaratiile erau prudente si cu semne de intrebare.
     In privinta salariilor, in toata aceasta perioada, niciun membru al Guvernului nu a facut declaratii transante, era doar o concluzie ca economia romaneasca poate sustine aceasta crestere de salarii. Nu era vorba de bani pusi deoparte nicidecum. Tine de noul Guvern sa-si faca planuri in functie de o economie care functioneaza rezonabil pentru a sustine o majorare si sa vada care e proportia de majorare pe care noul Guvern sa si-o permita”, a declarat Dan Suciu la Romania TV.

     Radu

     03/05/2012 at 3:48 pm

 63. Monica Macovei despre nou propusul ministru al justitiei:
  http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1172

  Radu

  03/05/2012 at 3:30 pm

 64. TRU pe blog, mereu priceput in jocuri de cuvinte:)

  „La capătul unei fericite zile de creație, Premierul Ponta a adăogat o zicere etică, declarînd că noul guvern nu va mai fi condus de la Cotroceni. Într-adevăr, ar fi păcat. Guvernul e sută la sută oglinda imaturității lui Ponta și poate fi condus numai de Ponta.”

  Radu

  03/05/2012 at 3:32 pm

  • Lasa ca il conduce Varanul, de la Grivco. :mrgreen:

   luminita

   03/05/2012 at 3:37 pm

   • Nu cred. Mai degraba ii va pune la dispozitie un birou la Palatul Victoria, ca sa nu se deplaseze prea mult omu ca-i in varsta…

    Radu

    03/05/2012 at 3:40 pm

  • ideal ar fi sa castige si sarkozy alegerile in franta. astfel, cu majoritatea tarilor conduse de PPE copilotul socialist s ar plimba prin europa cu pasaport pe al nume :))

   zigzag

   03/05/2012 at 3:47 pm

   • Asta daca nu l-ar aresta pentru afirmatii injurioase la adresa Presedintelui Frantei … 🙂

    Radu

    03/05/2012 at 3:50 pm

   • Of , si eu as vrea sa castige Sarkozy. Dar , comentariile la confruntarea de azi noapte nu m-au lamurit: unii zic ca Sarcozy ar mai fi castigat ceva procente, altii dimpotriva ii dau castig de cauza lui Hollande.

    cedric

    03/05/2012 at 3:54 pm

    • votul conteaza. si serviciile … crezi ca nu i si la ei cum e la noi ?:D

     zigzag

     03/05/2012 at 3:55 pm

 65. Ziua buna prieteni!
  Intre Mazare si Voiculescu, e tovarsul Iliescu, Ponta e doar copilot, la minte mereu necopt.
  Semper Fi!

  Catalin Tanasa

  03/05/2012 at 3:46 pm

  • Salut, Creanga! ca de cand nu te-am vazut, multa vreme a trecut. 😆

   luminita

   03/05/2012 at 3:51 pm

  • Salut prietene 🙂
   bun venit

   lastnightmusic

   03/05/2012 at 3:54 pm

 66. http://www.ziare.com/iulia-timosenko/inchisoare/cazul-timosenko-romania-se-alatura-boicotului-european-1165143

  Ce-ar fi sa mearga Ponta sau Marga, numai asa, de-ai dracului , sa-i faca in ciuda presedintelui?

  cedric

  03/05/2012 at 3:57 pm

  • Ar fi o prostie monumentala … okazia perfecta de a se face acceptati international ca mascarici. Plus un motiv pentru Basesc sa le dea in freza. Presedintele este, inca, seful diplomatiei romanesti.
   Oricum, ma indoiesc ca ii primesc aia fara invitatie 😀

   Radu

   03/05/2012 at 4:01 pm

  • Macar, vor mirii unii spunind ca Basescu pericliteaza relatia cu Ucraina aparind o infractoare. Probabil Basescu viitor puscarias simpatizeaza cu o portocalie hoatza. 🙂

   lastnightmusic

   03/05/2012 at 4:07 pm

 67. Aoleu, Marga face decalaratii: in primul rand va improspata ministerul, ca acol oe o atmosfera invechita, mai zice si altele , nu pot sa retin ca mi-a crescut tensiunea. O urgenta: intrarea in Schengen, are idei marete in legatura cu reuniunea de la Chicago, actiuni in legatura cu diaspora, cate un diplomat in fiecare ambasada care sa tina legatura cu diaspora. Ro a fost putin vizitata in ultimii ani. Lua-l-ar dracu!

  cedric

  03/05/2012 at 4:09 pm

  • cedric
   😆
   Servus!

   NU cred ca atmosfera este mai invechita decit el!

   maya

   03/05/2012 at 4:14 pm

 68. Buna ziua si buna sa va fie inima!
  😆

  maya

  03/05/2012 at 4:10 pm

 69. Buna Ziua Prieteni 🙂
  Prima zi fara Theophyle,
  Postare noua!

  huniad

  03/05/2012 at 4:11 pm

  • Huniad
   😆
   Servus!

   Prima zi fata Theophyle 😦

   Postare noua! 😆

   maya

   03/05/2012 at 4:13 pm

 70. ONU a declarat ziua de 3 mai Ziua Mondială a Libertăţii Presei pentru a aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare, conform articolului 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului “Orice om are dreptul la libertatea opiniilor şi exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum şi libertatea de a căuta, de a primi si de a răspândi informaţii şi idei prin orice mijloace şi independent de frontierele de stat.”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/astazi-este-ziua-mondiala-a-libertatii-presei-979654.html

  (S)Crin stie?

  maya

  03/05/2012 at 4:12 pm


Comentariile sunt închise.