Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Probabil ca Realitatea Media a fost vanduta!

Ieri noaptea se pare ca Realitatea Media S.A. si-a schimbat actionariatul. Noul patron probabil al Realitatatii Media SA. este dl Cristian (Cristi) Burci. Burci controlează grupul International Railway Systems, companiile din industria feroviară Astra Vagoane Arad, Meva Turnu-Severin, Romvag Caracal, compania de transport pe cale ferată Servtrans, precum si compania de trade marketing Cupon Pro. Este considerat a fi un apropiat al PSD, în special al lui Miron Mitrea. Amerom Television SRL, compania lui Cristian Burci a fost proprietara Prima TV.  Compania scandinavă de televiziune SBS Broadcasting SA a achizitionat toate actiunile Amerom Television ale lui Burci. În 2007, SBS Broadcasting SA a fost cumpărat de ProSiebenSat.1 Media.

Dupa cum am mentionat ieri, Realitatea Media SA datora pana la data de 1 octombrie a.c., intre 58 si 62 de milioane euro.  Nu este clar daca Burci a preluat si afacerile din Republica Moldova, probabil ca nu. In orice caz afacerea includea şi celelalte posturi de radio şi televiziune aflate in grupul Realitatea Media. Puteti citi si pe situl jurnalistului Dan Badea mai multe detalii despre noul patron al Realitatii Media.

Important de mentionat ca afacerea se va finaliza numai daca cateva clauze impuse de fostul mogul media se vor materializa. Despre aceste clauze – poate cand voi primi mai multe informatii pe care le si voi putea verifica.

Written by Theophyle

23/10/2010 la 2:38 pm

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Se pare ca o parte importanta din realizatorii din Irealitatea tv vor pleca . Una este Melania Medelean de la Prime time news (stirile de la orele 20.00 ). insa sunt curios daca politica postului se va schimba asa cum a facut si Realitatea FM , unde se simte o alta politica , mai echilibrata si mai realista .

    grasu

    23/10/2010 at 3:17 pm

    • probabil va fi un post mai temperat, dar in sprijinul pesedistilor.

      skorpion

      23/10/2010 at 3:19 pm

  2. salut si bonjour,
    🙂

    se pare ca burci este tot un rezultat al Romaniei post-decembriste, conexiuni cu fosta securitate, devalizare de intreprinderi de stat, imbogatire in salturi exponentiale fara investie de materie cenusie, fara prea multa munca,
    jaf!

    skorpion

    23/10/2010 at 3:18 pm

    • Salut Skorpi 🙂
      ce ai crezut ca este un geniu care a si-a facut averea cu cele zece degetele din dotare 😦

      Theophyle

      23/10/2010 at 3:20 pm

      • Exista vre o mare avere facuta in Romania fara sa fie conectata la fosta securitate si actualele SRI si SIE?
        Daca stiti spuneti mi si mie.

        tucu

        23/10/2010 at 5:00 pm

  3. ThPh,
    nu mi-am facut asemenea probleme, pentru ca in Ro intii s-au imbogatit smecherii din securitate ai apoi si citiva oameni normali, dar care nu au averi uriase si fara temei…chiar legal!

    skorpion

    23/10/2010 at 3:46 pm

  4. Salut tuturor!
    Am posat si eu acesta stire(inca neconfirmata) dincolo cu un link depre presupusul proprietar(la cererea lui Skorpy).
    Stirile despre o posibila relocare a unora din cei care lucreaza inca la irtv nu este chiar noua, o parte din numele circula inca de acum cateva saptamani bune , unii chiar facand pasul …

    Andrzej

    23/10/2010 at 3:46 pm

  5. Salutare invidiosilor ! 🙂

    Pretul vinzarii ? Comisionul intermediarilor ? (PSD)

    Ștefan A.

    23/10/2010 at 4:31 pm

  6. Doriti ca blogul dumneavoastra sa arate altfel? Doriti sa nu mai pierdeti datele de pe blog fara a le mai putea recupera, vreti sa treceti la un domeniu la comanda si sa aveti mai multi cititori sau vreti sa faceti bani din reclama?
    Echipa Site Brasov va poate oferi toate acestea cu preturi incepand de la 99 RON.

    E-mail: site_brasov@yahoo.com

    Site Brasov

    23/10/2010 at 4:48 pm

    • Site Brasov !
      Cred ca ai gresit blogul ! Eventual o astfel de propunere o faci pe e-mail . Se vede ca ori sinteti disperati dupa bani usori ori nu va duce capul la mai mult ! Cu un pret de 99 RON , pute ceva in oferta voastra .
      Aveti rabdare ! 🙂 Vine stapinul blogului si va baga la spam ! 😆

      Ștefan A.

      23/10/2010 at 5:03 pm

  7. […] the original post: Probabil ca Realitatea Media a fost vanduta! This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

  8. Daca vinzarea este reala se pune intrebarea cu ce partide raminem.
    Partidul RTV isi schimba parul si daca e adevarat ca Burci este conectat la Talpes atunci s ar putea sa si schimbe si naravul.Mare pierdere.
    Partidul Antena 3 ramine anti basesciana pina la moarte dar se pare ca in lipsa de altceva vede un colac de salvare in PNL.
    Apare partidul Adevarul lui Patriciu care insa ,cel putin in ultimul articol publicat sub ilustra sa semnatura,se arata dezamagit de PSD si de actualul PNL si arunca pe piata varianta Alba ca Patriciu (dupa model Lazaroiu)

    In concluzie scena politica se restructureaza si s ar putea ca politicienii uitindu-se la televizor sa descopere ca mai exista si o altfel de Romanie decit cea pictata de Vintu si Voiculescu.
    Cit despre PDL istii nostri asteptam cu sufletul la gura urmatoarele prostii.

    tucu

    23/10/2010 at 5:15 pm

  9. Tucu, partidele tv se reorienteaza nu se restuctureaza.
    Oligarhii sunt tot cei stiuti, unul doi mai putin (poate) dar „restructurarea” presei se va face numai dupa ce justitia(cea adevarata?) va face dreptate si marii banditi li se va lua portia de „libertate”.
    Pana una-alta avem de furca cu dusmanii cunoscuti.

    Andrzej

    23/10/2010 at 5:47 pm

  10. @Andrej
    Eu cred ca in ultimii 10 ani la noi s-a produs o imperechere intre moguli,ecran si sefi de partide si a rezultat-partidul televizor sau partidul media.
    Avem un precedent -partidul revista -Romania Mare,avem un viitor -partidul OTV numit si Partidul Poporului.
    Prezentul insa este dat de cele doua partide ecran de opozitie RTV si Antena 3.
    De rastructurat nu se restructureaza ,aici ai dreptate,de reinventat nu se reinventeaza pentru ca asta stiu asta fac.
    Amuzant este ca se reorienteaza.De abea astept sa-l aud pe Tanase infierind cu minie proletara PSD ul,pe Oana Stancu facind spume la gura despre averea lui Ponta si pe Ursu comentind cum a dat Crin o palma unui partener de poker.

    tucu

    23/10/2010 at 6:18 pm

  11. Buna Seara 🙂
    Postare noua 🙂

    Theophyle

    23/10/2010 at 7:49 pm

    • Seara buna Theophyle dar nu vad postarea. 😦

      Ștefan A.

      23/10/2010 at 7:53 pm

  12. Aceaiasi Marie dar cu alta basca.

    Morom3t3

    24/10/2010 at 12:01 pm


Comentariile sunt închise.