Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Apolo 13

Nu stiu câti dintre voi va amintiţi de jalnica si ghinionista misiune de aselenizare care a purtat numele de Apolo 13. Amăraţii nu au putut ajunge sa aselenizeze si cu chiu cu vai, trecand prin pericole imense, au reusit sa ajunga inapoi pe pamant. Apolo 13 este guvernul Boc, noi suntem nefericitii care zburam cu acest echipaj. Deoarece am fost somat sa ma ocup cu fapte si critici “constructive,” fara sa fac aprecieri la adresa indivizilor specifici, am sa mentionez  cateva fapte din ultimele zile pentru a demonstra inabilitatea acestui echipaj  sa faca ceva serios pentru ameliorarea situatiei in care ne aflam.

Lasand deoparte povestea cu neconstitutionalitatea planului de austeritate, care era previzibila multora, inclusiv mie, trebuie sa ne miram profund de lipsa de consistenta si disciplina a coalitiei guvernamentale in general si a PD-L, ca partid principal, in aceasta coalitie.

  1. Nu stim de ce membrii UDMR care au fost mituiti atat de imbelsugat si plata continua de fiecare data cand se starneste o problema legislativa, nu-si fac datoria sa sprijine coalitia de guvernare. Povestea cu Puscas o demonstreaza din plin, ca sa nu vorbim de sabotajul lui Frunda. 
  2. Nu inteleg  nici cum de nu s-a putut rezolva problema dizidentei pedelistilor legata de motiunea de cenzura. Credeti-ma ca STIU cum se putea rezolva aceasta dizidenta si Boc stie si el la randul lui!
  3. Nu inteleg cum senatorii PD-L au votat re-re-castrarea legii ANI, desi Presedintele Basescu a cerut trecerea acestei legi in versiunea capabila de a performa cel putin o sugestie de anti-coruptie.
  4. O ultima ramasita a “programului de solidaritate” a fost scoasa in liniste si pe sest din OU Guvernului, care reunit luni in sedinta extraordinara, a eliminat din ordonanta de urgenta, care modifica Codul Fiscal, de asa numita taxa de solidaritate pe cladiri.

Nu doresc sa mai speculez nefericirea inundatiilor si heirupismul guvernamental care s-a trezit dupa 48 de ore sa  intervina in nenorocirea din Moldova.

In nici un caz puterea nu poate trece in mainile iresponsabililor pesedisti sau penelisti, care au facut tot posibilul de a sabota guvernul si economia nationala, aici sunt complet de acord cu Bleen.  Romania are nevoie de un guvern de tehnocrati, sprijinit de actuala coalitie de guvernare. E greu, imi dau seama ca lipsiti de ciolan multi se vor impotrivi, sper ca la viitoarea sedinta de la Snagov, Presedintele Basescu sa-i plaseze pe acestia in fundul lacului, acolo este locul lor!

Intrebare, adresata in special celor care considera ca sunt prea critic fata de performantele partidului portocaliu si ale guvernului.  Unde credeti ca nu am dreptate?

128 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. stefaneee, unde esti?

    🙂

    skorpion

    30/06/2010 at 8:49 pm

  2. la tema:

    de acord cu toate cele 4 puncte.

    guvern de tehnocrati – ti-aduci aminte de obraznicia lui crinnebunu’ in parlament cind a fost Croitoru?
    o obraznicie fara margini!

    asa s-ar intimpla cu orice guvern chiar si tehnocrat.

    parerea mea!

    skorpion

    30/06/2010 at 8:51 pm

    • Skorpi, salut 🙂
      Cine are nevoie de Crin in aceasta chestie. Am subliniat ca sustinerea trebuie sa vina de la actuala coalitie!

      Theophyle

      30/06/2010 at 8:55 pm

      • ThPh,

        cred ca in anul de gratie 2010 nu vom vedea sustineri, solidaritati in fata unei crize uriase, ci doar tradari, rezolvari strict individuale si egoiste (ANI)…

        efectiv am ajuns la concluzia ca unul din marii curvari politicieni este acest curvar frunda, care, bag mina in foc, l-a convins pe zoltan puscas sa ne deraieze pe toti…

        si doar dintr-un interes meschin, sa le arate votantilor maghiari ca el a militat pentru ei, chit ca prin TVA 25% toata lumea va pierde mai mult, inclusiv pensionarul maghiar.

        trist ca nu se poate baza pe ei.

        si atunci de unde sustinere????

        mai ales ca le-a dat maghiarilor posibilitatea de a invata geografie si istoria in limba maghiara…

        niste ticalosi bacsi!

        skorpion

        30/06/2010 at 9:00 pm

  3. vad ca toata lumea s-a imbarcat pe Apollo 13!
    iar stefan pe F-16!
    🙂

    skorpion

    30/06/2010 at 8:55 pm

  4. Buna seara, buna seara.
    Mda, teribila asemanare cu nefericita misiune lunara. In fine.
    Cred ca UDMR a invatat din modul de actiune al PSD din timpul guvernarii din primele sase luni ale anului trecut si actioneaza in consecinta. Daca Boc se dovedea atunci mai hotarat in conducerea Executivului (si il concedia scurt pe Diaconescu in episodul mapei de la MAE), probabil ca lucrurile ar fi stat altfel azi.
    Am sustinut inca de saptamana trecuta, postul meu de la copac sta marturie, un guvern de uniune nationala constituit din specialisti de prima mana.
    Asa ca ader la ideea unui guvern de tehnocrati sustinuti de actuala coalitie majoritara.

    clemycali

    30/06/2010 at 8:56 pm

    • Salut Clemy, stiu te-am citit 😆

      Theophyle

      30/06/2010 at 8:59 pm

  5. Până la urmă ne vom alege cu ceva, după cum sună… Apula 13.

    Băşcăliosul

    30/06/2010 at 8:57 pm

    • Scuze! M-am grăbit: Apoola 13.

      Băşcăliosul

      30/06/2010 at 8:59 pm

      • mister B,

        gramatical ambele apooluri sint corecte

        🙂

        skorpion

        30/06/2010 at 9:02 pm

    • Băşcăliosule, salut 🙂
      Cu asta ne-am ales deja, vrem altceva!

      Theophyle

      30/06/2010 at 8:59 pm

    • 🙂

      skorpion

      30/06/2010 at 9:01 pm

  6. Salut ! Skorpi , sint aici ! 🙂
    Theophyle , tu ai dreptate . Eu de departe vad lucrurile exact ca tine ! Cu o diferenta ! Nu cred ca exista partid politic care sa doreasca binele romanilor ( adica aia multi , nu aia speciali sau de lux ).
    Nevoia de ciolan a contaminat TOATE partidele si a dus la niste lideri de risul lumii ! (unii CEVA mai putin , altii MULT mai mult ). 😆
    Voi repeta mereu ! Nu e reformabil nici un partid , nu pot conduce in cadrul lor, oamenii de valoare .
    Avem nevoie urgent ,obligatoriu , fara aminari, de oameni noi si partide noi !
    Cu astia de acum , GARANTAT MERGEM IN GROAPA CA NATIUNE !

    Stefan A.

    30/06/2010 at 9:00 pm

    • urgent???
      adica peste 50 de ani?!

      vor veni copiii vostri inapoi in Ro si vor prelua puterea, alta sansa nu vad!

      de aici

      skorpion

      30/06/2010 at 9:03 pm

      • Skorpi, promit ca va fi mai repede 😆

        Theophyle

        30/06/2010 at 9:05 pm

    • Stefan, salut 🙂
      Ai dreptate, dar sunt oameni care merita totusi sustinere. Asa cum am scris in postarea anterioara, numai trebuie luati la pachet, ci la bucata!

      Theophyle

      30/06/2010 at 9:04 pm

  7. astazi refuz sa fiu optimist.

    deci ThPh si stefan spun ca este nevoie de un partid nou cu oameni noi.
    sa zicem ca se creeaza acest partid nou cu oameni noi ca sa zicem monica macovei, sever voinescu (nu cred ca veti fi in stare sa numiti maxim 10 oameni de calibru cunoscuti, ca cei de calibru multi sint necunoscuti)…

    bun si vine partidul nou…

    justitia este neschimbata, deci procesele vor merge la fel ca si pina acum…nastase nu va fi nevoit sa se ascunda in buncar

    presa in marea ei majoritate este neschimbata, va latra la noul partid asa cum latra feroce si cu efect la pdl si basescu,

    in parlament majoritatea va fi de tip lacusta

    si altele..

    in aceste conditii ce poate sa faca partidul nou cu oameni noi????

    imi dati vreo solutie, alta decit mitraliera?!
    🙂

    skorpion

    30/06/2010 at 9:10 pm

    • Skorpi, sunt si vor fi solutii. Nu stiu daca ele vor fi atat de rapide pe cat le dorim, poti sa fi insa sigur ca lucrurile sunt in schimbare peste tot.

      Vezi ce primeste pe cocoasa dna Merkel. Intr-un an de azi lucrurile vor fi complet diferite!

      http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/europe/10458064.stm

      Theophyle

      30/06/2010 at 9:14 pm

      • cit de departe sintem noi de germani, Germania, problemele lor….cam vreo 200 de ani???

        skorpion

        30/06/2010 at 9:18 pm

  8. Resalutare!
    Bleen se îngrijorează şi de contestaţia repetenţilor din PNL la CCR , în privinţa reducerii salariilor cu 25 %, însă deocamdată autorii bat câmpii cu temeinicia sesizării şi nu-s singuri. Prevederile legate de tăierea salariilor nu mai pot fi contestate de parlamentari. Toţi aceşti atacanţii sunt ori ipocriţi, ori tâmpiţi. Cine nu ştie unde se plasează, între ori-ori, nu are motive de disperare: sunt destule elemente comune acestor două categorii.

    Art. 77 alin 3 din constituţie:
    „Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea.”

    „Primirea legii adoptate după reexaminare” s-a produs marţi seara; preşedintelui nu i se poate reproşa nimic, n-are nicio obligaţie să mai aştepte tramvaiul până se trezesc peneliştii… cu reacţii tardive. A primit legea adoptată după reexaminarea în parlament, iar aici se include şi cazul adaptării (în camerele reunite) la condiţiile deciziei CC, prin care s-a constatat neconstituţionalitatea unui/unor text(e) de lege.

    Suntem în situaţia „dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei” ( s-a cerut, adică oricine ar fi cerut, nu doar preşedintele).
    Se pune problema dacă trebuia să se mai acorde un nou termen de 2 zile pentru atac la CC. Cel mai simplu este să presupunem că cererea ar fi primită pentru soluţionare şi se liniştesc repetenţii.

    Ce au voie să mai atace acum peneliştii?
    Calea aceasta este permisă doar împotriva textelor supuse reparaţiei prin adaptare, fiindcă împotriva celorlalte articole a existat un alt (prim) termen de contestare la CC. Acest termen de 2 zile s-a consumat deja, între 16-17 iunie, imediat după trecerea legilor asumate de guvern (la 15 iunie), adică amatorii au pierdut trenul. Peneliştii (alături de pesedişti) bat câmpii pe lângă spaţiul verde permis a mai fi călcat după reparaţia legii.

    Cu alte cuvinte, penelisto-pesediştii ţipă în corul papagalilor că nu s-a acordat un al doilea termen de 2 zile- până la1 iulie- pentru a ataca la CC articolele reparate, dar pe care nici nu au pretenţia să le atace (nici nu mai există, fiindcă au fost rase de tot); în schimb, au pretenţia să conteste alte prevederi ale legii, faţă de care au pierdut termenul de atac la CC acordat imediat după asumare. Acela a fost un termen de decădere din dreptul prlamentarilor de a contesta legea sub aspectul constituţionalităţii, iar în prezent sesizarea at fi tardiv introdusă la CC.

    Penelisto-pesediştii întârziaţi pot spera la calea invocării excepţiei de neconstituţionalitate a prevederii legate de tăierea salariilor cu 25 % numai prin avocatul popo(r)ului, iar acesta îşi poate mişca partea dorsală numai dacă este rugat frumos, cu o cerere pe care să o considere întemeiată, pentru a fi în stare să o susţină. Altfel, se vor înmulţi numărul celor capabili… să bată câmpii. Cu to(n)ţii au o mare chemare incontestabilă… spre iarba verde de acasă. Acolo le este locul.

    Băşcăliosul

    30/06/2010 at 9:18 pm

    • Sper că nu s-a înţels greşit ce am scris în rândul al ddoilea „însă deocamdată autorii bat câmpii cu temeinicia sesizării şi nu-s singuri” M-am referit la autorii contestaţiei, nu la Bleen. Scopul văzut de el este justificat, indiferent de şansele acestei contestaţii la CCR.

      Băşcăliosul

      30/06/2010 at 9:47 pm

  9. hopa, vin si solutiile

    :mrgreen:

    in data de 3 iulie 2010 pe scena politica din Ro apare PARTIDUL COMUNIST ROMAN

    uraaaaaaa!
    uraaaaaaaaaaa!

    si eventual la gara!

    macar sa fie gara pentru cite doi
    🙂

    skorpion

    30/06/2010 at 9:19 pm

    • @Canada, salut 🙂
      Dragutz 😆

      Theophyle

      30/06/2010 at 9:30 pm

  10. Salut, Theophyle

    Aici cred că n-ai dreptate:

    „Romania are nevoie de un guvern de tehnocrati, sprijinit de actuala coalitie de guvernare”.

    Un guvern de tehnocraţi este o himeră.
    În primul rînd, asta ar însemna timp pierdut: o lună, două, cel puţin.
    Apoi, îţi reamintesc că Lucian Croitoru a fost refuzat.
    Dacă UDMR – ca şi UNPR de altfel – nu e la putere, ce-i mai motivează să susţină o guvernare care nu le aduce nici un beneficiu?

    În plus, depolitizarea asta ar fi numai la vîrf: ce ar face cu structurile 100% politizate din teritoriu?
    Presupunînd că ar primi acceptul partidelor să-i schimbe cu cine i-ar schimba?
    Totul funcţionează pe sistemul relaţiilor în Romînia.

    Dar obiecţia cea mai importantă e aceasta: nici un partid, nici un politician, n-ar mai fi responsabil pentru ceea ce se petrece în Romînia.

    Eu prefer să fie responsabil PDL şi să suporte consecinţele asumării responsabilităţii.

    Dacă nu face treabă să dispară din viaţa politică precum PNŢ.

    Trăgînd linie, o guvernare tehnocratică nu e viabilă şi ar fi o opţiune mai proastă – şi cu mult mai multe riscuri – decît ce avem acum.

    Dar asta ce e: „heirupismul guvernamental care s-a trezit dupa 48 de ore sa intervina in nenorocirea din Moldova”?
    De unde ai informaţia asta?
    Ce trebuia să facă Boc şi n-a făcut?
    S-a intervenit cînd a trebuit să se intervină.
    Vroiai să soarbă torenţii care au alimentat viiturile?

    Mai rămîne să te întrebi şi tu „unde e preşedintele” la faza asta.

    gabhryel

    30/06/2010 at 9:36 pm

    • Parerea ta gabhryel, legitima si respectata.

      „heirupismul guvernamental…” de la oamenii care lucreaza cu Boc. Omul a devenit patologic 😦 Spune una dimineata, alta la pranz, seara zice ca nu a spus nimic!
      Oameni care lucreaza cu el si care doresc sa-si dea demisia!!!!

      Theophyle

      30/06/2010 at 9:40 pm

      • pai, sa-si dea demisia.

        ca nimeni, nici Boc nu-i tine in lanturi.
        sa mearga in sfera privata sa munceasca.
        corect?
        🙂

        skorpion

        30/06/2010 at 9:42 pm

        • Si-au dat-o, trei dintre ei!

          Theophyle

          30/06/2010 at 9:44 pm

          • ThPh,

            stii cumva si cine?

            skorpion

            30/06/2010 at 9:45 pm

            • Bineinteles ca stiu! Doar nu vorbesc telepatic 🙂

              Theophyle

              30/06/2010 at 9:47 pm

              • de fapt intrebarea mea trebuie interpretata altfel.
                ne spui si noua cine si-a dat demisia?
                🙂

                skorpion

                30/06/2010 at 9:48 pm

  11. gabriel,

    1. legat de guvern de thnocrati – idem si eu.
    vezi mai sus

    2. heirupism – iti dau o mostra
    Emil Boc
    azi 30 iunie

    “Vreau să fie foarte clar! După această şedinţă de Guvern, niciun ministru nu are altă prioritate mai mare decât de a fi prezent în teritoriu, în toată ţara, acolo unde sunt inundaţii şi probleme. Deci, după ce s-a terminat această şedinţă de Guvern, vom stabili în cadrul Guvernului zonele în care miniştri vor fi prezenţi. Până când se termină inundaţiile nu avem altă prioritate mai mare şi alt lucru de făcut decât de a fi în locurile unde se resimte nevoia prezenţei miniştrilor în judeţele afectate de inundaţii pentru a finaliza şi evaluarea pagubelor şi mai ales pentru a preveni alte pierderi de vieţi umane, prin coordonarea cu autorităţile locale şi implicarea autorităţilor”.

    skorpion

    30/06/2010 at 9:38 pm

    • Skorpi ASTA ESTE heirupism!!!si porcarele administrative.

      Trebuie sa-i trimita pe aia care pot face ceva acolo. Pe Blaga si pe Cheske, atat!

      Ce vrei ca Baconschi sa faca acolo? AIURELI!!!

      Theophyle

      30/06/2010 at 9:43 pm

      • nu cred că se referea la Baconschi
        hai să fim serioşi

        tu ţii neapărat să-l numeşti heirupism
        eu pot s-o consider reacţie promptă

        adică e rău că a reacţionat?
        e o reacţie ipocrită?
        nu vrea să rezolve problema?
        se preface?

        numai procese de intenţie

        gabhryel

        30/06/2010 at 9:50 pm

      • Theophyle
        Nu avem experti in situatii de urgenta ? Ce dracu sa caute ministri in zonele calamitate ?
        Mai bine sa steie in minister in contact cu expertii pe teren si sa aprobe imediat masurile propuse de acestia !
        Adica coordinare si control !
        Pai cind au inceput problemele cu Apolo 13 , au venit la NASA ministri sa rezolve problema ?
        Expertii , tehnicii , sint ei care au redresat situatia !
        Cred uneori ca Boc a fost de prea multe ori batut cu oul in cap ! 😆

        Stefan A.

        30/06/2010 at 9:50 pm

        • Stefan,
          Boc a fost fraierit la sange. Este un neputibvios si oamenii nostri cred ca am ceva cu el, nu am dar este deja cu masina in santz!

          Theophyle

          30/06/2010 at 9:54 pm

  12. Tehnocrati ? Sutinuti de cine ? De alianta PDL + PSD ?
    Pai intii se pun de acord cu „ciolanul ” , contractele pentru clientela lor ! Ca urmare , cind primul tehnocrat vine cu masuri care sa taie din clientela sau ciolan , zboara ! 🙂
    Cum vine si 2012 , coalitia se destrama sigur !
    Nu este nimic reformabil , tratabil .
    Bascaliosul ne arata juritic ce elemente idioate + proaste ne conduc !
    CONCLUZIE : Cu cit da mai repede si tare Romania cu curu de pamint (polular vorbind 🙂 ) , cu atit sint mai rapide si sigure posibilitatile de a avea oameni noi la timpuri noi ! AM ZIS ! 🙂

    Stefan A.

    30/06/2010 at 9:44 pm

    • Stefan, nu ai nevoie de un guvern de tehnocrati mai mult de un an!

      Theophyle

      30/06/2010 at 9:45 pm

      • Nu se pun de acord nici macar pentru o saptamina astia !

        Stefan A.

        30/06/2010 at 9:53 pm

  13. Buna seara!
    Eu am cerut sa fiu casier
    Voi fura mai putin ecler
    Boc reloaded n-a aselenizat
    Nici demisia nu si-a dat
    Tot incearca, tot incearca
    Dar e sabotat de-o gaşca
    Ura, uraaa! si la gara
    Un partid nou sa apara

    Creanga

    30/06/2010 at 9:46 pm

    • vezi, crenguta, ce am spus eu legat de partid nou la ora 9.10 si gabriel la ora 9.36….slabe sanse

      skorpion

      30/06/2010 at 9:47 pm

      • Si PD ul a fost mic
        Si-acu se crede buric
        Partid nou cu poligraf
        Cin’ se ofera vataf?

        Creanga

        30/06/2010 at 9:53 pm

    • Creanga salut! te punem casier 😆

      Theophyle

      30/06/2010 at 9:47 pm

  14. Theo,

    in timpul meciului cind esti condus dupa pauza cu 2:1 faci schimbari daca vrei sa ai o sansa. Scoti fundasi/mijlocasi , bagi atacanti .

    La razboi cind esti incoltit iesi din groapa la asalt sau trimiti baietii cu sirme in buzunar la lucru pe tacute si in intuneric sa linisteasca santinelele inamicului inainte de a ataca, nu suni trimbitza ca nu esti Napoleon!

    Boc nu mai are nici o sansa. Si nici Basescu . Singura lor scapare este sa iasa la contraatac sau in cel mai rau caz sa dizolve parlament , CCR si alte organe, comitete si comitii , sa’i inhame pe toti la caruta Romaniei si sa pocneasca din bici , eventual sa’i mai sfichiuiasca pe cei care dau inca din copite.
    Altfel se impotmoleste carutza asta atat de tare ca nici cu Caterpilar-ele americane nu o m’ai scoti din mocirla in care se afunda zilnic …..

    canadianul

    30/06/2010 at 9:48 pm

    • adica, vrei sa spui: o dictatura basesciana?
      😆

      skorpion

      30/06/2010 at 9:50 pm

      • Nu . Eu inteleg una stefaneana ! De acord sa ma sacrific ! 😆

        Stefan A.

        30/06/2010 at 9:52 pm

        • Bon, Stefano s-a oferit
          Dictator de tara esti numit
          Hai acum gurita mare
          Ia pastila ca nu doare! 😉

          Creanga

          30/06/2010 at 9:57 pm

    • Canada, asta si fi facut eu!

      Theophyle

      30/06/2010 at 9:59 pm

  15. gabriel,
    de data asta nu cred ca ai dreptate!
    🙂

    skorpion

    30/06/2010 at 9:51 pm

    • în ce privinţă?

      gabhryel

      30/06/2010 at 9:55 pm

      • in privinta heirupismului de azi…

        mie efectiv mi-este mila de el,
        lovit din toate taberele, dar are si el partea lui de vina: lipsa talentului de bun organizator, mai multa fermitate, deciizii rapide

        skorpion

        30/06/2010 at 9:58 pm

        • asta e, încă n-avem premierul perfect
          adică îl avem da’ e preşedinte 😛

          gabhryel

          30/06/2010 at 10:34 pm

          • 100% corect.
            daca soarta l-ar fi pus in 2004 pe basescu pe post de premier si nu de presedinte, azi eram mult in fata ca tzara…

            skorpion

            30/06/2010 at 10:38 pm

  16. Skorpi dixit!

    canadianul

    30/06/2010 at 9:53 pm

  17. iRTV: Băsescu nu e în cizme – ca la inundaţiile trecute – pentru că nu mai are nici o miză electorală

    dacă Boc poate fi acuzat de heirupism, de ce nu poate fi acuzat Băse de indolenţă?

    gabhryel

    30/06/2010 at 9:54 pm

    • gabhryel,
      cum crezi ca ar fi primit Basescu la tara? Boc l-a compromis si pe Basescu prin neputinta lui!

      Theophyle

      30/06/2010 at 9:58 pm

  18. Comparatia cu Apollo 13 e un pic fortata, sa nu uitam ca totusi Apollo s-a salvat.
    P.S Cred ca iar intru la moderare.

    neamtu tiganu

    30/06/2010 at 10:07 pm

    • Mda, a fost considerat un „eşec reuşit” si programul Apolo a fost anulat!!! Atat de reusit a fost 🙂

      Si eu sper ca Boc va fi un esec reusit si ca noi vom scapa!

      Theophyle

      30/06/2010 at 10:12 pm

  19. Si-n cizma sold Boc a plecat
    S-opreasca viitura-n sat
    O doamna s-a emotionat
    Si-n brate i-a si lesinat

    Creanga

    30/06/2010 at 10:08 pm

  20. Challenger sau Columbia va spune ceva?

    neamtu tiganu

    30/06/2010 at 10:10 pm

    • mai omule ai o parere excelenta despre tine si crezi ca altii sunt prosti. Mai multa modestie nu strica ce zici?

      Theophyle

      30/06/2010 at 10:15 pm

      • Sunt intradevar extrem de inteligent si dastapt.
        Bescheidenheit ist eine Eigenschaft, für die der Mensch bewundert wird, falls die Leute je von ihm hören sollten.

        neamtu tiganu

        30/06/2010 at 10:24 pm

  21. Pentru a face o coalitie , in Romania de azi , trebuie sa „ai la mina” niste partide !
    Eventual supraindatorate si atunci poti sa impui ceva masuri si oameni ! In alta ordine de idei ,ma intreb eu , aia din CCR nu au nici o „buba ” in cap ?
    Ceva dosare „ingropate ” din vremea PCR /RSR ?
    Ceva averi neclare ? Sa vezi dupa aia cum voteaza in baza „indicatilor ” !
    Ce zici Theophyle , am invatat mecanismul guvernarii post 1989 ? 🙂

    Stefan A.

    30/06/2010 at 10:11 pm

    • Parca ai fi fesenist 😆

      Theophyle

      30/06/2010 at 10:14 pm

    • Toti au „scheletzi” prin dulapuri, cu siguranta.

      Tzepelica

      30/06/2010 at 10:18 pm

  22. Salut !
    Doua chestii, absolut necesare :
    1. Guvern de specialisti, oameni cu realizari profesionale palpabile, care stiu cu ce se mananca domeniul (nu tre` sa stie sa coseasca sau sa dea cu mopu`).
    2. Un partid de dreapta, cu o veritabila doctrina de dreapta si cu oameni de dreapta. Nu papagali vopsiti.
    Ar fi un bun punct de pornire in reforma Romaniei.

    Tzepelica

    30/06/2010 at 10:11 pm

    • @timi, salut si Amin! 🙂

      Theophyle

      30/06/2010 at 10:13 pm

      • Sa fie intr-un ceas bun ! 🙂

        Tzepelica

        30/06/2010 at 10:15 pm

    • Absolut corect. Ma declar intru totul de acord. 🙂

      clemycali

      30/06/2010 at 10:30 pm

  23. Cultura mea politica se reduce la fotbal. O echipa e buna atunci cind cistiga cupa, campionatu, cind nu, nu. De regula echipele au adversari care incearca sa-i impiedice.
    „(“Houston, we’ve had a problem”). Acum nu mai avem nici o problema!

    P.S Comentariul tau e in asteptare!

    neamtu tiganu

    30/06/2010 at 10:18 pm

    • Nu ti-o fac intentionat. Sunt cativa postatori care habar nu am de ce platforma nu-i ia automat, tu te numeri printre ei. maine ma sa intru in maruntaie si am sa vad de ce!

      Theophyle

      30/06/2010 at 10:22 pm

  24. Vesti din Germania:
    1. Astia se ciciie toata ziua sa aleaga un pirlit de presedinte.
    2. Somaju a scazut din nou considerabil, a ajuns la 3.1 mio, 7.7%.
    3. Daxu a scazut ieri nasol, azi si-a mai revenit!
    3. Sa vedem ce se-ntimpla simbata!

    neamtu tiganu

    30/06/2010 at 10:21 pm

    • Multumesc, vezi mai sus linkul dat in legatura cu „oftica” dnei Merkel 🙂 ne intereseaza ce se intampla acolo, pe mine personal, foarte mult!

      Theophyle

      30/06/2010 at 10:24 pm

      • A iesit Wolf, Merkel a zis ca runda trecuta a fost meciu cu Serbia acum a fost meciu cu Anglia.
        P.S Nici nu-ti imaginezi cit de dezinteresati sunt nemtii de aceste alegeri. Norocu e ca azi nu e nici un meci de fotbal.
        PPS Eu l-as fi preferat pe Gauck, a facut treaba buna in comisia cu actele Stasi, Wolf mi se pare prea tinar.

        neamtu tiganu

        30/06/2010 at 10:31 pm

  25. Ok preteni la treaba, ma intorc intr-o ora 😆

    Theophyle

    30/06/2010 at 10:28 pm

  26. […] afla mai mult: Apolo 13 […]

  27. Buna seara tuturor, am ajuns si eu acasa si v-am citit!
    L-am citit si pe Bleen si cred ca a scris ceva ce credem toti.

    PSD si PNL sunt pe panta defensiva. Indraznesc sa spun ca au pierdut trenul retoricii pensiilor.

    Cetatean

    30/06/2010 at 10:41 pm

  28. timi,

    CCR, si nu numai, adica aproape TOTI au scheleti in dulapuri si TOTI au averi pe care partial/total nu le pot justifica.

    si atunci scheletii ies la dans si se tzin reciproc sa nu se faca tzandari.

    skorpion

    30/06/2010 at 10:41 pm

  29. Lazescu, direcotul TVR, asigura ca Rodica Culcer va reveni la redactia de stiri 🙂

    Mizeria facuta legii ANI merita un scuipat in fata tuturor parlamentarilor.

    Cetatean

    30/06/2010 at 10:42 pm

  30. Pe standard money . ro a inceput sa scrie si doamna Vass (sau domnisoara ? )
    Din cauza reducerii salariului sau au inteles ca e mai rentabil sa discute cu „prostimea ” ca noi ? 😆

    Stefan A.

    30/06/2010 at 10:58 pm

  31. vorbim de heirupism în cazul cuiva care (re)acţionează în ultima clipă, abrupt şi în pripă, de parcă ar fi luat pe nepregătite, astfel încît reacţia lui pare improvizată

    poate aşa o fi şi cu Boc…
    cîte priviri, atîtea perspective
    în plus, dacă ţi s-a şi pus pata pe cineva… simţi enorm şi vezi monstruos

    gabhryel

    30/06/2010 at 10:59 pm

  32. Salut,
    Gresesti destul de mult Theophyle :
    1. Deciziile CC sunt aiuritoare. Ce naiba putea face unul sau altul ca s ale anticipeze decizia ? Mers la vrajitoare ?
    2. Frunda voteaza cum vrea muschiul lui pentru ca-si permite. Ce-o sa faca PDL-ul ? Sa scoata UDMR-ul din guvern ? Da, poate s-o faca daca vrea sa cada guvernul.
    3. Problema disidentilor din PDL. Ce-ar trebui sa faca aia ? Sa voteze cum le zice seful ? Pai atunci de ce s-a mai renuntat la votul „doar pe lista” ? Cat timp sunt 1, 2, 10 dsidenti nu-i o problema. Totul e ca majoritatea sa fie decenta. Asta-i problema reala.
    4. Guvern de tehnocrati. Si asta-mi garanteaza ca ies legi decente din Parlament sau trec ele de CC ? Asta o sa schimbe legea de functioanre a ANI ?

    Romania nu-i o tara reformabila, cum l-ai citat si tu pe „prietenul” tau in alt post. Trebuie lasata sa cada. Cat mai jos, ca sa fie socul cat mai mare. In speranta ca se trezeste.

    Lucian

    30/06/2010 at 10:59 pm

    • e periculos experimentul ăsta
      dacă nu de-a dreptul tragic

      gabhryel

      30/06/2010 at 11:02 pm

      • trebuie încercat TOTUL pentru a evita asta
        a lăsa de bunăvoie să se surpe TOTUL nu mi se pare o opţiune raţională

        gabhryel

        30/06/2010 at 11:05 pm

  33. Lucian, ai dreptate, Frunda si UDMR joaca dublu, ca muschii lor pot asta.

    Romania inca poate fi reformata, dar cu pasi mici de tot si cu jumatati de masura. Azi Basescu a promulgat Codurile de procedura civila si penala.

    Problema e ca noi si timpul nu mai avem rabdare.

    Cetatean

    30/06/2010 at 11:03 pm

    • nu trebuie să ne gîndim numai în limita timpului nostru
      mai sunt şi alţii după noi
      dar noi trebuie să ne facem datoria noastră – de cetăţeni – pînă la capăt

      gabhryel

      30/06/2010 at 11:09 pm

  34. Cetatean , salut !
    Citeste ce am scris la 10:58 pm !

    Stefan A.

    30/06/2010 at 11:09 pm

  35. BREAKING NEWS

    Boc anunţă disponibilizarea a 60.000 de posturi din adminstraţia centrală şi locală.

    Cei care au mai multe case vor fi impozitaţi suplimentar.

    gabhryel

    30/06/2010 at 11:15 pm

    • Gaby, super tare. Mai trebuie citiva, macar inca 40.000.

      Plus ceva singe de BVB-isti!

      Cetatean

      30/06/2010 at 11:16 pm

    • angajaţi, nu posturi

      gabhryel

      30/06/2010 at 11:16 pm

      • Ordonanta de limitare si restructurare a cheltuielilor primariilor era mai mult decit necesara. Organigramele primariilor erau supra-dimensionate.

        Vreau sa vad pe BVB spunind ce fac ei.

        Cetatean

        30/06/2010 at 11:20 pm

  36. Stefan, e doamna Vass, cred ca are si un copil. Am impresia ca iese la atac pe pensii pentru a scoata subviectul asta din gheara populismului.

    Practic, CCR a fortat guvernul sa ia, in viitor, una din aceste doua masuri:

    „- investirea unei parti din fondul public de pensii in investitii productive, de exemplu, intr-un fond mutual de obligatiuni guvernamentale si actiuni corporatiste;
    – deschiderea oportunitatii ca indivizii sa inlocuiasca parte din contributiile publice cu investitii in conturi private de pensii – investitiile in fondurilor private de pensii au randamente mai mari decat investitiile in obligatiuni guvernamentale.

    Pentru Romania este recomandabila cresterea cu viteza accelerata a contributiilor in fondurile private de pensii prin mecanisme fiscale atractive”

    Daca nu se pot diminua pensiile, atunci se pot diminua sau stopa input-urile (de pensioanri) in sistemul public, creind premise ca cei de acum, tineri, sa bage in pensii private, care sa nu mai fie platite de stat.

    Cetatean

    30/06/2010 at 11:15 pm

    • Adica din prima pensie primita , rudele achita cheltuielile funerare cu proaspatul pensionat ? 😆

      Stefan A.

      30/06/2010 at 11:21 pm

      • da 😉

        Cetatean

        30/06/2010 at 11:28 pm

    • Nu cred ca poate fi rezolvata intr-un fel problema de la asigurarile sociale. Deficitul e imens si tinde sa creasca foarte repede.
      Deja, generatiile care ar trebui sa inceapa sa contribuie sunt, numeric, mult mai mici decat cele anterioare. Asta fara sa adaugi emigratia. Plus ca e criza, somajul mare si n-o sa scada prea repede in anii urmatori.

      Lucian

      30/06/2010 at 11:24 pm

  37. […] here: Apolo 13 This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

  38. Cetăţean
    Boc a spus că de 4 luni lucrează la proiectul de restructurare a administraţiei.
    Asta pentru că tot spun unii că n-a mişcat nimic pînă acum şi-l acuză de heirupism.

    gabhryel

    30/06/2010 at 11:24 pm

    • Eu personal nu il acuz de heirupism. Eu vreau de la el doar fermitate si sa nu mai ofere impresa ca fuge de toti si ca e gata sa se prabuseasca sub intrebari. A face pe durul nu e genul sau, dar uneori trebuie.

      Daca singele BVB curge in toamna, bun si asa. Numai sa curga!

      Cetatean

      30/06/2010 at 11:26 pm

    • Mister B., Crin isi face socoteala gresita. el nu simte ca PSD fura din c ein ce mai mult fata PNL in bancile Opozitiei.

      Crin cnfunda activismul sau personal (???) cu activismul PNL. Si-a concentrat partidul in persoana lui si de asta va pieri, fara sa isi dea seama. Partidul se discrediteaza prin el, desi el crede ca partidul se legitimeaza prin el.

      Cetatean

      30/06/2010 at 11:36 pm

  39. L-am văzut pe Crin doar spre finalul emisiunii „Sinteza zilei” din astă seară şi se dădea mare vizionar cu planul lui de a distruge PDL-ul, în sensul că picajul spectaculos ar fi în graficul strategiei lui, încât vor râmâne pe scena politică numai două formaţiuni mari: PNL şi PSD-PC.
    Nu vede criza decontată de PDL ci meritul viziunii sale, până la a confunda PNL-ul cu salvatorul naţiunii.
    De asta am mari reţineri când se lasă loc alternativei penelisto-pesediste, oricât m-aş sătura de guvernul melcilor.

    Băşcăliosul

    30/06/2010 at 11:34 pm

    • din păcate, ăsta e singurul sprinter pe care îl avem: melcul

      gabhryel

      30/06/2010 at 11:38 pm

      • dar dacă s-ar strădui (puţin) mai mult melcul ăsta chiar ar avea şansa să devină sprinter
        de asta se tem PSD-PNL şi fac pe dracu’n patru să avanseze cît mai greu

        gabhryel

        30/06/2010 at 11:43 pm

    • Bascaliosul salut !
      Din „turnul de fildes” in care traieste Crin, realitatea este total diversa ! 🙂
      Astia au visuri „marete” care la un om de rind ar duce la internare de urgenta si camasa de forta !
      Si Ceausescu se credea salvatorul patriei ! 🙂

      Stefan A.

      30/06/2010 at 11:41 pm

      • Numai Totto Schillaci a fost salvatorul patriei 😉

        Cetatean

        30/06/2010 at 11:43 pm

      • Salut, Stefan!
        Azi la prânz vorbeam de echilibru şi ne consolăm cu invazia dezechilibraţilor Crin şi Ponta, numai buni de primit cu braţele deschise. Nu mai spun ce eficienţă ne mai aşteaptă din coabitarea lor cu Traian Băsescu.

        Băşcăliosul

        30/06/2010 at 11:59 pm

  40. […] Mai multe detalii in legatura cu articolul ” Apolo 13 ” gasiti aici: Apolo 13 […]

  41. cum se poate afla cine a votat amendamentele lui Frunda la ANI?
    că pe pagina Senatului nu e dat votul, nici electronic nici altfel

    gabhryel

    30/06/2010 at 11:45 pm

  42. pagina senatului e super opaca. nu cred ca vor pune ceva, poate pe http://www.parlament.ro

    Cetatean

    30/06/2010 at 11:49 pm

  43. eroare, pe parlament.ro nu e nimic.

    Cetatean

    30/06/2010 at 11:53 pm

  44. Ctăţean,
    Crin se exprimă ca şi cum s-ar bucura să rămână în opoziţie, numai să treacă mai repede pe locul doi în clasamentul partidelor.

    Gabryel,
    Dacă nu ar fi atât de consistentă ciolaniada (de la centru până în teritoriu) însetaţii penelisto-pesedişti n-ar schiţa nicio tragere de inimă spre guvernare. Datoriile şi statutul de sugative uscate le-au luat minţile, dar când aud de hămeseala pedelistă… satisfăcută, chiar dacă nu sunt delor de acord cu ea, mă consolează al dracului de tare ideea că măcar aştia imi sunt mult mai simpatici.

    Într-o zi voi povesti o întâmplare foarte haioasă din viaţa mea, foarte edificatoare, prin similitudine, pentru reflectarea speranţelor penelisto-pesediste… din aproape, în aproape, pe bază de naivitate amăgitoare.

    Băşcăliosul

    30/06/2010 at 11:54 pm

  45. Mister B., Crin nu va depasi niciodata nivelul balamalei. Pina si in mintea sa, el se vrea doar mai bine uns, insa tot balama va ramine.

    Cetatean

    30/06/2010 at 11:58 pm

    • Ne-am mai pricopsit cu balama în ograda constituţională:
      Puskas şi cureaua lată,
      Ne-au tras-o îmbălămată.

      Băşcăliosul

      01/07/2010 at 12:03 am

    • Cetăţean,
      În preajma alegerilor parlamentare din toamna 2008, peneliştii erau siguri de balamaua lor pentru guvernare, dar au rămas bâtând din buze sârba trădătorilor: Şi pe stânga şi pe dreapta, iaca-iaca-şa… se stă în opoziţie!

      Băşcăliosul

      01/07/2010 at 12:08 am

      • Acum peneliştii sunt speriaţi de expirarea termenelor de plată a ventuzelor contizante la partid (clientela de partid plătită fără muncă, pe baza contractelor de protecţie a debarcaţilor numiţi politic).
        Dacă nu curge, nici nu mai pică. Va fi jale dacă nu-şi recâştigă teritoriile, iar pesediştii nu se simt mai bine, dimpotrivă.

        Băşcăliosul

        01/07/2010 at 12:14 am

        • Mister B, eu am niste informatii de prin filialele PNL cum ca sunt biruri serioase puse pe filiale, pe care nu prea au cum sa le plateasca: in medie 1000 euro per luna per filiala.

          Filialele mari trebuie sa dea cam 2000 euro lunar, ceea ce insemana ca fiecare membru simplu trebuia sa dea minim 3 lei, iar grosul sa vina de la aia care au obtinut diverse functii.

          Cu asemena datorii, salut statut de balama, nu mai lucreaza nimeni pe datorie pentru ei in 2012.

          Cit despre PSD, nici nu vreau sa ma gindesc cit au aia de platit.

          Cetatean

          01/07/2010 at 12:28 am

  46. Stefan A.

    01/07/2010 at 12:01 am

    • Stefan,
      Filerele astea de aprovizionare prin firme preferate, cu retur către cumpărătorul muls la suprapreţ, s-au format încă din perioada 1992-1994, însă adausurile erau practicate mai cu reţinere, sumele mai modeste. Între timp s-au obrăznicit în toate privinţele, măsura se spală mai uşor, inclusiv prin interferenţe politice, au devenit un mod de viaţă. E dificil să le mai astâmperi, mai ales de când în instanţa ICCJ s-a dat liber la furat pe rupte, la preţuri aiuritoare, iar Curtea de Conturi văcărească e atât de sublimă încât îşi justifică din ce în ce mai greu existenţa.

      Băşcăliosul

      01/07/2010 at 12:53 am

  47. Chiar dacă ar fi acceptat de actuala putere, un guvern de tehnocraţi, mai puţin preocupat să perturbe aranjamentele teritoriale ale PDL, nu va fi agreat de hămeseala penelisto-pesedistă. Din acestă dilemă nu se poate ieşi rezonabil.

    Băşcăliosul

    01/07/2010 at 12:28 am

  48. Cetâţean,
    Peneliştii lucrau după principiul strângătorului Morega, dar, de când l-au pierdut prin transfer în interesul serviciului la UNPR, le-a rămas mai uzuală regula celui cu lucru manual.

    Băşcăliosul

    01/07/2010 at 12:34 am

  49. Mare paguba le-a facut Morega ala, a fugit cu ultimii bani! 🙂

    Cetatean

    01/07/2010 at 12:44 am

  50. va las, urindu-va noapte buna! 🙂

    nANI Frunda, cosmaruri sa ai, cu Voicu si tubulatura!

    Cetatean

    01/07/2010 at 12:57 am

  51. Noapte bună!

    Băşcăliosul

    01/07/2010 at 1:03 am


Comentariile sunt închise.