Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

La pachet sau la bucată?

Politea nu a fost si sper ca nu va deveni niciodata un “cor” si eu nu-mi doresc rolul unui dirijor. Blogul a fost intotdeauna, cred eu, un forum de discutii libere si nemanipulative, in care niste amici si-au exprimat ideile, cate odata diferite prin nuanta si in alte dati chiar radical diferite. Cand lucrurile au luat o turnura jignitoare la adresa mea sau a altor postatori am facut maximul posibil pentru a modera conflictele, fara a deveni ipocrit prin toleranta sau idiot de permisiv. Am vazut, citind cu atentie comentariile voastre,  deziluzia unor prieteni si vechi comentatori ai blogului. Bineinteles ca imi pare foarte rau, dar deziluzia poate proveni numai din iluziile proprii, pe care niciodata nu le-am promovat eu.

Imi pare foarte rau de fiecare comentator care nu-si regaseste opiniile politice in articolele pe care le scriu sau in parerile altor comentatori. Preferinta mea “portocalie” a fost fara iluzii, dar cu mari sperante in potentialul unor oameni pe care ii pot sprijini, si sperantele s-au intensificat in clipa cand s-a discutat despre reformarea partidului. Mocirla in care s-a ajuns cand presedintele partidului, dl Boc, a pierdut si haturile  partidului si cele ale guvernului, nu-mi produce nici placere si nici nu contribuie la sanatatea mea. Nu doresc sa aleg intre durerile de burta si greata produsa de BVB, dar nici durerile de cap pe care mi le acorda cu larghete reformatoarea dna Udrea si ideologul schimbarii, dl Cristian Preda.   

Asa cum am scris din prima postare pe blog, adeziunea pe care am manifestat-o fata de dl Traian Basescu a avut doua aspecte. Primul, complet personal si subiectiv: nu am cunoscut nici un capitan de nava neputincios sau las,  al doilea, obiectiv: am crezut ca dl Basescu  poate fi un agent al schimbarii, necesare unei evolutii benefice care ar produce in sfarsit o alta clasa politica.  Normal ar fi fost ca primele semne ale unei schimbari sa le observam in partidul “portocaliu”. Din nefericire, dl Basescu NU a vrut sau NU a putut sa contribuie la aceste schimbari.

Ai puterea de a sustine o guvernare problematica intr-o perioada  grea daca esti convins de bunavointa si onestitatea guvernantilor, nu o poti face daca acestea nu sunt prezente. Jalnica alternativa reprezentata de Mircea Geoana imi atenueaza in orice caz o eventuala deziluzie a optiunii facute. Sper ca inca nu este totul pierdut si ca totusi Traian Basescu isi va regasi vitalitatea in a face singurul lucru posibil, aruncarea balastului, pentru a nu scufunda nava!

Din nefericire, clasa politica romaneasca nu se poata reforma singura, nici nu are de ce. Pastrarea privilegiilor  poate continua numai prin stagnatie si perpetuarea situatiei existente.  Am postat ieri un articol pe Politea Doctrinara, scris de un batran sapient, Irwin Stelzer. La sfarsitul articolului, Stetzler vorbeste despre fostul Ministru de finante  Austriac, Joseph Alois Schumpeter, mare savant, originar din Cernauti. Schumpeter a formulat la sfarsitul anilor ‘40 una din cele mai  interesante si mai actuale (astazi), teze politice si teorii economice, numita “distrugere (destructurarea) creativa” (Creative destruction). In putine cuvinte teoria sustine ca timpul si evolutiile sociale distrug elementele ineficiente sau obsolite. Deoarece nici doctrinele intalnite pe “piata politica”  nu sunt ADEVARATE si deoarece toate partidele sunt bantuite de fantome ale trecutului care se comporta ca zombii ai prezentului, singura optiune poate fi numai destructurarea lor.

 Daca luam in considerare ca in Romania voteaza cam 6-7 milioane de oameni si din ei numai 4-500 de mii de membrii ai partidelor politice, schimbarea se poate face numai daca vom valida omul si nu partidul. Adica vom incepe sa votam uninominal, cu intentie si cu discernamant. Destructurarea nu poate fi probabila dintr-o data, dar poate avea sanse a doua sau a treia oara. Cate o data vom avea si rezultate de genul Teo Trandafir, dar merita incercat cu toate  greutatile si pericolele.

Un lucru este clar – trebuie incetat sa-i luam la pachet, pachetele sunt putrede si rau mirositoare. Hai sa incercam sa-i luam la bucata, poate va fi mai proaspat si mai eficient!

90 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Theophyle, voi vota persoana in masura in care apare cu oferta politica corespunzatoare, nici pe Basescu nu l-am votat in calitate de parinte al Elenei pentru ca nu ma intereseaza aspectul asta, deocamdata oferta politica a indivizilor este nula, alta oferta explicita inafara celei a lui Basescu nu am auzit. Dar probabil si asta tine de cultura politica si cutumele impamantenite in partide, nu ai voie sa iesi cu oferta politica pana ce nu iei scalpul sefului tribului, asa cum a procedat si Basescu cu Roman. Deci pana la aparitia altui providential manuitor al securii razboiului nu prea avem din ce alege.

  Gino

  30/06/2010 at 3:24 pm

  • Gino:
   ,,ALTUI” ??? vrei sa spui ca a mai fost unul,,providential manuitor al securii”? Cine o fi fost ,,providentialul” si pentru cine o fi fost providential?

   Loda

   30/06/2010 at 3:31 pm

   • Stii ce am vrut sa spun, nu trebuie sa despic firul pentru fleacuri ca nu am intentia sa-i ridic vreun piedestal.

    Gino

    30/06/2010 at 3:49 pm

 2. Buna ziua,
  Sesizez o tendinta de reasezare in matca. Un pesimism (sau optimism, in cazul meu) bine temperat ne ajuta sa tinem directia.
  Excesele si excesivul, exagerarile si hiperbolizarile care ne „strica burta” sunt reactive sau deviante.
  Din experienta mea, nu exista negru si nici alb absolut, in ceea ce ne priveste pe noi oamenii. Cel mai „alb” dintre noi, e ca o zi de la solstitiul de vara.
  E valabil si pentru subiectii criticilor nostre si pentru noi.
  Sa nu-i „luam la pachet”, sa-i luam „la bucata”.

  analizaexistentiala

  30/06/2010 at 3:34 pm

 3. Buna dimineata, Theo :
  da-mi voie sa fiu foarte sceptica in privinta votului uninominal ca paleativ.In 2008 s-a votat uninominal, probleme a fost doar cu redistribuirea voturilor.Si ce s-a ales ? Vai si amar (ca sa nu spun ca nici cei ce nu au intrat nu au fost rupti din soare). O sa zici sa vin eu cu o solutie,nu pot ca nu stiu 😦 .Repet insa, am ales uninominal, chiar distorsionat, am vazut rezultatele.

  Loda

  30/06/2010 at 3:37 pm

 4. Si cand ai optiuni la fel de toxice ce faci prietene?

  Turnofftheglory

  30/06/2010 at 3:38 pm

  • strangem bani in diaspora si facem un partid al diasporei 😆

   Theophyle

   30/06/2010 at 3:51 pm

   • Neatza!
    Eu doar un lucru cer
    Sa fiu la partid casier
    Am niste buzunare largi
    Si la chiept si la nadragi

    Creanga

    30/06/2010 at 3:57 pm

   • Ma bucur, e o veste buna.

    analizaexistentiala

    30/06/2010 at 4:10 pm

 5. Excelent Teo. O postare lucida si echilibrata.

  Richard

  30/06/2010 at 3:44 pm

  • Salut Richard 🙂
   Asa am fost intotdeauna, cate o data arata diferit, NU este!

   Theophyle

   30/06/2010 at 3:53 pm

 6. Păcatul nostru major, de votanţi şi comentatori perfecţi, se conturează când pretindem perfecţiunea altora. De aici ni se trag şi derivatele păcătoase, începând cu dificultatea de a ne transpune în situaţia celor plasaţi de noi la zid şi terminând cu lupta noastră cronometrată împotriva deşertăciunii iluziilor, create odată cu oferirea unui vot de spart munţii de ipocrizie politică decenală.
  Nu ne-ar strica mai mult echilibru, înainte de a-l pretinde celor mai neputincioşi decât au avut vreodată ocazia să-şi arate… potenţialul incompetenţei.
  Altfel spus, eu aş propune să ne concentrăm mai mult speranţele acolo unde infimele indicii ne-ar oferi câţiva paşi pozitivi.
  În oceanul de ipocrizie, numai furtuna într-un pahar cu apă ne mai lipseşte.

  Băşcăliosul

  30/06/2010 at 3:50 pm

  • Băşcăliosule salut 🙂

   Si eu m-am saturat sa despic firul de par in 4. Am nevoie de ceva rezultate sau cel putin un demers serios pentru un alt gen de cultura politica!

   Nu poti astepta la infinit si nici sa traiesti din sperante!

   Theophyle

   30/06/2010 at 3:56 pm

   • Salut, Theophzle!
    Tocmai plasasem între timp completarea de dedesubt… de prisos.

    Băşcăliosul

    30/06/2010 at 4:00 pm

    • 🙂

     Theophyle

     30/06/2010 at 4:03 pm

  • Am considerat de prisos să spun că această postare a lui Theophzle conţine o binevenită serie de invitaţii la echilibru.

   Băşcăliosul

   30/06/2010 at 3:58 pm

 7. Theo, oare de ce isi doreste lumea „un capitan” (considerand ca singurul drum posibil este impreuna cu altii, „pe un vas”), cand SOLUTIILE sunt intotdeauna individuale, de la caz la caz, iar cel mai bun lucru ar fi ca fiecare sa-si faca „barcuta” lui.

  Cand venim pe lume (sau cand plecam) suntem SINGURI, nu?

  ..

  Revenind la subiect, Basescu este „cel mai bun rau posibil” din cati exista, l-am votat si il sustin in continuare NU pentru ca ar fi cine stie ce economist stralucit sau plin de nobile idealuri, ci exact din contra – pentru ca ceea ce SPUNE este in concordanta cu niste principii cu care sunt de acord. Ceea ce face e alta poveste – acolo chiar nu trag cine stie ce sperante. Avand „barcuta mea” nu vad de ce m-ar interesa..

  🙂

  John Galt

  30/06/2010 at 3:55 pm

  • John, salut!
   Eu judec ca un marinar (am trait prea mult pe mare). Capitanul unui vas exte intotdeuna diferenta. Ceea ce-i fac baietii din echipa lui este intolerabil. S-au te impui sau stai cumintel si ne lasi in pace.

   Nu se mai poate trai din vorbe! Fapte, sau nimic!!!

   Theophyle

   30/06/2010 at 4:00 pm

   • Teo, eu nu mai platesc ABSOLUT NIMIC de vro 7-8 ani. In 2000 deja aveam 3 4 dosare de evaziune fiscala.

    Nu cred ca tocmai mie trebuia sa-mi zici sa trec la .. „fapte”.

    Si da, voi lasa in urma destule chestii. Nu am FURAT nimic, nu am inselat pe nimeni. Nici macar nu am speculat prostia sau ignoranta cuiva.

    De fapt stii ce ziceam mai demult, ca ABSOLUT ORICE trebuie sa fie JUST, ca nu se poate cladi NIMIC pe minciuna sau furt, sau fara DRAGOSTE. 🙂

    ..

    MAG, individualismul e SINGURA chestie care ne poate salva acum. Insa ala inteles corect, individualismul care este ETIC si ONORABIL in acelasi timp. Ala care e si caritabil din cand in cand..

    🙂

    John Galt

    30/06/2010 at 7:09 pm

  • John, salut, Individualismul este cel mai mare rau in momentul asta. Romaniei ii trebuie o masa critica pentru sustinerea schimbarii si un leader puternic (viziune, vointa, charisma) care sa o mobilizeze.

   Mag

   30/06/2010 at 4:15 pm

 8. ma duc si eu sa fac un ban cinstit, ne auzim in prima pauza 🙂

  Theophyle

  30/06/2010 at 4:04 pm

  • Asta e de neiertat.
   Domnilor senatori, de ce nu faceti un referendum in circumscriptie ca sa vedem ce vor alegatorii?
   De ce nu fac televiziunile, cele iubitoare de democratie si libertate, o tura printre pensionarii cei asa de mult compatimiti?

   analizaexistentiala

   30/06/2010 at 4:41 pm

 9. Văd că trebuie să mă explic.

  Şi eu cred la fel, că trebuie luaţi (cîntăriţi, împărţiţi 🙂 ) la bucată.

  Dar văd mai mult cîrteli decît critici: Boc e „piticanie”, Vlădescu e berbant etc.

  Adică, ne pute tot. Nu că guvernarea actuală ar mirosi a smirnă şi tămîie, dar nici nu e dracu’ gol.

  Văd mai mult văicăreli decît raţiune politeeană.
  De toate e de vină Boc iar dacă mai scurmăm puţin şi mergem pînă la ultima cauză aflăm că de fapt e Băsescu.

  Ce poate să facă un singur om în ţara asta, fie el şi preşedintele ţării?
  Poate să schimbe peste noapte un popor?
  În şase luni, într-un an?
  Poate schimba configuraţia Parlamentului?
  Poate să schimbe parlamentarii PDL?
  Îşi poate permite să o rupă cu PDL, cu alte hiene – şi mai periculoase – aşteptînd momentul?
  Sau trebuie să scoată ce e mai bun din situaţia asta de rahat în care plutim cu toţii?

  De ce nu e bun Vlădescu? N-a tăiat salarii şi n-a vrut să taie pensiile?
  Nu vorbeşte bine şi argumentat?
  Nu e el geniu în finanţe şi economie, dar după cum vedem nici premianţii Nobel nu sunt.

  În fine, e prea multă lamentare, prea mult defetism şi prea puţin spirit critic.

  gabhryel

  30/06/2010 at 4:16 pm

 10. gabhryel, stiau care e treaba din ianuarie si n-au facut nimic.
  Nimeni nu se lamenteaza aici. Ne simtim doar jefuiti.

  Diana

  30/06/2010 at 4:34 pm

 11. Gabriel cum sa ii iert pentru magaria de la senat prietene? Cum sa scuz magaria PDL pe legea ANI, repetitiva?

  Turnofftheglory

  30/06/2010 at 4:47 pm

 12. […] afla mai mult: La pachet sau la bucată? […]

 13. Buna ziua !
  Si noilor veniti , John si Mag , salut !
  John pledeaza pentru individualism, Mag pentru unitate in diversitate.
  Parerea mea este ca chiar daca mie si familiei mele ne este bine ,chiar daca nu suntem afectati de taierile salariale nefiind bugetari,chiar daca noi mai avem niste rezerve care sa ne permita sa ne intretinem decent casa si frigiderul , sa ne platim ratele si facturile…
  nu putem fi indiferenti si rupti de realitatea celorlalti traitori din tara asta .
  Depindem toti unii de altii si nu putem trai fiecare in gaoacea lui , fara sa ne afecteze sau fara sa ne pese de felul in care traiesc ceilalti.
  Bunul mers al societatii in ansamblul ei inseamna si bunastarea noastra individuala.
  Invers nu .

  luminita

  30/06/2010 at 4:54 pm

  • E o chestie demonstrata matematic. Buna tuturor.

   Mag

   30/06/2010 at 5:28 pm

   • Ha,ha, buna asta cu matematica !
    Pentru mine dragostea de matematica m-a trimis direct intr-un paradox din care la un moment dat n-am mai putut iesi.
    M-am facut inginer iubind matematica dar odata nimerita intr-o anumita fabrica mi-a pierit cheful de a fi inginer.
    😛 😛 😛

    luminita

    30/06/2010 at 5:44 pm

    • Lumi-Lumi!
     Nu-i nimic grav, ai rămas cu matematica. Prima dragoste nu se uita niciodată, dar e de preferat să o păstrezi.

     Băşcăliosul

     30/06/2010 at 6:19 pm

 14. John ,

  cind venim pe lume nu venim singuri …. venim impinsi de val ( produs de capitaneasa!!!) si la iesire ne asteapta tot un fel de capitan – moasha/doctorul care ne trage o palma la buci ca sa incepem sa tipam si sa oracaim !

  Asa ca fara de capitan a ca si in istoria aia cu oul si gaina !

  canadianul

  30/06/2010 at 5:10 pm

  • Cums-ar zice nu se poate fara capitan? Uite ca eu pot si istoric nu s-a demonstrat ca un bun capitan de vapor este si un bun sef de stat.Cazul lui Iorga, istoric genial si politician submediocru este doar un exemplu.

   Loda

   30/06/2010 at 5:43 pm

  • salut canada
   Cum stai cu colesterolul si tensiunea ?

   Un tanar de stanga

   30/06/2010 at 6:23 pm

 15. Salut voios !
  Alesii trebuie judecati punand fata-n fata promisiunile din campanie si realizarile de la sfarsitul mandatului.
  Le-am dat votul pt. un program concret, realizabil, nu pt. ca sa ma aleg, dupa ani buni, cu vorbe goale, plimbate de vant.
  Uitand ce ne-au promis ca sa-i alegem, consolidam o clica politica de escroci.
  Specialisti in iluzionism, demni urmasi ai lui David Copperfield.

  Daca cineva dispune de timp, ar fi extrem de interesanta/edificatoare o astfel de analiza comparativa.
  Chestii concrete, adica, nu impresii de lautar sentimental…

  Tzepelica

  30/06/2010 at 5:37 pm

 16. @luminita
  Creste iarba…creste, n`asha ? 😆

  Tzepelica

  30/06/2010 at 5:42 pm

 17. Timi,
  deocamdata a intrat la apa.
  La noi tot mai ploua.

  luminita

  30/06/2010 at 5:46 pm

  • 😦

   Tzepelica

   30/06/2010 at 5:47 pm

 18. O reactie tipica, previzibila :
  „Deputatii rusi au aprobat miercuri, in unanimitate, o declaratie oficiala de condamnare a decretului emis de presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, prin care 28 iunie a fost desemnata zi de comemorare a victimelor ocupatiei sovietice si regimului totalitar comunist, informeaza Unimedia.md.

  „Este un act planificat al unei campanii politice, indreptat impotriva relatiilor moldo-ruse, o incercare directa de denaturare a istoriei mondiale, dar si de a indreptati politica falimentara a autoritatilor R. Moldova”, sunt acuzatiile expuse in documentul adoptat de Duma de Stat a Rusiei, potrivit Interfax.

  In declaratie se mai mentioneaza ca decizia presedintelui R. Moldova aduce o lovitura si „posibilitatilor de solutionare a conflictului transnistrean”.

  Au uitat sa bage strofa aia cu „destabilizarea”.
  Cum dreaq le-a scapat ? 🙂

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-7509270-duma-stat-rusei-condamnat-oficial-decretul-lui-ghimpu-privind-ocupatia-sovietica.htm

  Tzepelica

  30/06/2010 at 5:50 pm

  • Limbaj tipic comunist.
   Rusia n-o sa lase din gheare Moldova basarabeana de buna voie niciodata.
   Atata timp cat intretine enclava Transnistria in coasta Moldovei nimic nu se va putea schimba in bine .
   Pot disparea toate granitele catre Romania , poate fi secat si Prutul….Rusia nu-si va lua laba de pe Moldova atata timp cat va exista armata rosie in Transnistria.

   luminita

   30/06/2010 at 5:55 pm

 19. A fost odata ca niciodata
  La cadou, sau la bucata
  Vai de ea scoala romaneasca
  Gagigareala sa traiasca!
  Astia cre’ca au trecut clasa
  Cu plicul ori cu plasa
  Harap Alb era negru de suparare
  Spanul l-a bagat in fantana mare

  http://www.ziare.com/scoala/bacalaureat/perle-la-bac-2010-cand-ai-gagica-maritata-trebuie-sa-o-aperi-musai-1026290

  Creanga

  30/06/2010 at 5:51 pm

  • Vorba poetului, „viitor de aur tara noastra are”… 😦

   Tzepelica

   30/06/2010 at 5:55 pm

  • A propos de basmul romanesc, eu tot nu pricep de ce Fat-Frumos, care trandavea toata ziua, o merita pe Ileana Cosanzeana mai mult decat Zmeul Zmeilor, care pleca dis-de-dimineata la muncile campului si se intorcea rupt de oboseala cand apunea Soarele.

   O pilda tipic romaneasca, pe care se bazeaza educatia copiilor nostri ? 😆

   Tzepelica

   30/06/2010 at 5:59 pm

   • hihihi !
    buna intrebarea !
    cred ca era o reclama mascata la operatiile estetice, bre .

    luminita

    30/06/2010 at 6:01 pm

    • „Cultul muncii” la romani, mai degraba.

     Tzepelica

     30/06/2010 at 6:05 pm

   • Poate ne explica doamna profesoara… 🙂

    Tzepelica

    30/06/2010 at 6:07 pm

    • n-ai sa vezi .

     luminita

     30/06/2010 at 6:10 pm

    • eu sunt de istorie ,mai,cauta una de romana sau,mai bine, de filozofie 🙂

     Loda

     30/06/2010 at 6:23 pm

 20. …si vorba lui Isarescu :
  „cresterea euro in raport cu leul va fi de bun augur pentru cei care si-au negociat salariile in valuta .”

  luminita

  30/06/2010 at 5:59 pm

  • Adica si pt. domn` guvernator, n`asha ?
   A baut cineva „vinul guvernatorului” ?
   Merita banii ? 🙂

   Tzepelica

   30/06/2010 at 6:01 pm

   • Cu viloiu la Brasov
    Si cu iahtul pe Snagov
    Ne-a dijmarit Dijmarescu
    Ne-a isailat Isarescu

    Creanga

    30/06/2010 at 6:16 pm

 21. este prevazut in constitutie dreptul de a fi guvernator la BNR pe viata ? daca’i asa , apoi constitutia aia e buna de sters scarile de la intrarea in BNR sau la parlament…. poate le face mai lucitoare si mai alunecoase si poate’si rupe vreunul din locatarii permanenti gitul , ca altfel nu vad cum ar putea scapa Romanii de ei !!!

  canadianul

  30/06/2010 at 6:16 pm

  • E vorba de dreptul românilor de a sta gură-cască pe viaţă.

   Băşcăliosul

   30/06/2010 at 6:22 pm

 22. Doamna profesoara de istorie are rau de mare !

  canadianul

  30/06/2010 at 6:17 pm

 23. De mare – „mare” adica de tangaj si ruliu nu de mare-mare!

  canadianul

  30/06/2010 at 6:18 pm

  • Cand te-oi ,,tanga” eu odata….:)

   Loda

   30/06/2010 at 6:24 pm

 24. Doamna profesoara aici vorbeam de marinari mari in politica si invers de politicieni mari navigatori in ochii romanilor….. si nu de CanCan tanga-balanga!

  canadianul

  30/06/2010 at 6:38 pm

  • canada:
   no,bine ca mi-ai tradus, muream si nu-mi dadeam seama.Si stii multi dintr-astia, ca eu stiu unul singur : Churchill ! Daca tu mai stii,enumera .

   Loda

   30/06/2010 at 6:45 pm

 25. cred ca asta e realitatea,nu „sabotajul” UDMR 😦

  Gabi Dumitru

  30/06/2010 at 6:39 pm

 26. Loda,

  o stiai pe asta istorica?

  Lapusneanu s-a tinut de cuvant cand a zis „De ma voi scula, pre multi am sa popesc si eu!” Dovada ca azi cel mai intilnit nume este Popescu.

  Sa nu-mi spui ca te cheama popescu ca-mi vine rau de mare!

  canadianul

  30/06/2010 at 6:43 pm

  • Pe mine nu, pe fiica mea dupa sot 🙂

   Loda

   30/06/2010 at 6:46 pm

 27. A propos de vinul guvernatorului, vaz ca nici domn` Isarescu n-a scapat de tentatii (nu, nu diavolesti):

  „În 2007, firma domnului Isărescu a vândut către Episcopia Râmnicului aproximativ 10.000 de litri de vin. Nu am înţeles de ce a fost nevoie să fie cumpărat acest vin, în condiţiile în care Episcopia deţine o podgorie şi o cramă la Dobruşa. Am auzit apoi că nu reuşea să comercializeze producţia de vin şi a făcut presiuni pentru a-l vinde cât mai urgent. A livrat şi în 2008 anumite cantităţi de vin, dar achiziţionarea acestora s-a făcut ceva mai discret şi doar câteva persoane ştiu cantităţile şi preţul la care a fost cumpărat vinul.”, a precizat unul dintre membrii Consiliului Eparhial al Episcopiei Râmnicului, cerând să i se păstreze anonimatul.”

  http://www.impactreal.ro/200910044024/Special/Mugur-Isarescu-sfideaza-criza-cu-vin.html

  Tzepelica

  30/06/2010 at 6:55 pm

 28. Noile simboluri ale muncii sunt inghetata si porumbelulul – „Cine nu linge, zboara!”

  canadianul

  30/06/2010 at 7:11 pm

 29. Tzepe,

  eu cred ca Episcopia a primit un imprumut nerambursabil de la BNR dupa ce a cumparat vinul…. stii , ca in afacerea MEBO !

  canadianul

  30/06/2010 at 7:13 pm

 30. canadianul

  30/06/2010 at 7:20 pm

  • Mie mi se pare paranoic si e mare pacat.De cand cu interviul, bleen si-a pierdut acel simt inegalabil al umorului care il facea unic in lumea blogurilor.

   Loda

   30/06/2010 at 7:23 pm

   • Prefer pe cineva care isi pierde simtul umorului decat pe cineva care nu are simtul realitatii .

    Doina

    30/06/2010 at 7:59 pm

 31. Si chiar daca i-am lua la bucata, ce garantie avem ca lucrurile nu vor sta la fel. Sunt aceeasi oameni, fie ca sunt tratati individual, fie la pachet. Iar in privinta lui Basescu, nu cred ca ratiunea pe care o invoci in privinta alegerii sale este justificata. Daca tot alegem raul ca sa nu fie aled foarte raul chiar ne meritam soarta! Ei, acum avem FOARTE RAUL, fiindca altceva nu ne-a placut!

 32. dreptul românilor de a sta gură-cască pe viaţă.

  corect, mister B

  skorpion

  30/06/2010 at 7:33 pm

 33. […] Mai multe detalii in legatura cu articolul ” La pachet sau la bucată? ” gasiti aici: La pachet sau la bucată? […]

 34. Loda,

  What if ? Grecia e mult mai solida financiar decit Romania si totusi …..
  ………………copy and paste de la Bleen citire:

  ” …UPDATE. Cifrele şi economiştii (în frunte cu BNR) spun că în condiţiile în care nu se reduc cheltuielile bugetare suficient şi nu se încheie acordul cu FMI, statul român va intra în incapacitate de plată. Dacă pică şi reducerea salariilor bugetarilor, aşa cum a picat şi reducerea pensiilor, colapsul este certitudine 100%. Unii vor vorbi despre reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii etc. Revin, pentru a nu ştiu cîta oară, cu cifrele bugetului:

  pensii – 10 miliarde euro

  salarii bugetari – cca 4 miliarde euro

  asistenţă socială – cca 4 miliarde euro

  bunuri şi servicii – sub 1 miliard euro

  În condiţiile în care nici FMI-ul nu ne dă bani (şi nu ne dă, dacă nu aplicăm urgent măsurile de austeritate), nici de pe piaţă nu se poate împrumuta statul (a încercat de două ori în primăvară şi nu a reuşit – dar e normal, nici Spania şi alte state europene nu reuşesc, fiindcă, sublinez, ne aflăm în plină criză a solvabilităţii statelor europene) şi nici nu reducem cheltuielile bugetare, intrarea în incapacitate de plată este iminentă (nu se vor mai plăti nici salariile şi pensiile, nici datoriile externe, nici datoriile către sistemul privat).

  canadianul

  30/06/2010 at 7:44 pm

  • Am spus eu ca nu ? Nu o sa fie nimic,CC va respinge si…gata ! Dar sa faci un scenariu apocaliptic ,nu inghit, e usor ridicol.Daca mai scrii, te citesc maine, acum zbor la Hallmark, ca acolo nu e TVA(deocamdata) 🙂

   Loda

   30/06/2010 at 7:50 pm

   • loda,
    nu este scenariu apocaliptic, ci pura realitate care va sa vina..

    daca loda nu intelege, atunci ce pretentii sa avem de la bizonii inculti, manipulati, strangulati de presa?!

    skorpion

    30/06/2010 at 7:52 pm

    • skorpi :apocaliptica e viziunea lui Bleen ca singurul scop al PSD si PNl e sa prabuseasca Romania, nu ce este acum in tara si ce risca sa fie.

     Loda

     30/06/2010 at 7:55 pm

   • Nu-i vorba atat de respingere (desi nu stii la ce sa te astepti de la muhaielele alea) ci de intarziere. Asta urmaresc. Buni de spanzuratoare.

    Diana

    30/06/2010 at 7:54 pm

 35. Si sa nu uit, de unde ai scos ca Grecia e mai solida finaciar ca Romania ? Poate ca are o pozitie mai buna, ca e in zona euro si au grija ceilalti sa nu se prabuseasca, dar nu e mai solida fdinanciar.Plus ca, in toata analiza de mai sus, nu se spune nimic de ,,rolul” guverbnului Boc si ai sai specialisti (in a pierde vremea, trenul, ce vrei tu ).

  Loda

  30/06/2010 at 7:53 pm

 36. Loda,

  si de fapt ce urmaresc PSD si PNL????

  skorpion

  30/06/2010 at 7:58 pm

  • Skorpi,
   Prin contestarea tăierii salariilor de 25% la CCR, parlamentarii PNL şi PSD semnatari vor să demonstreze că sunt cel puţin ipocriţi, fiindcă sunt paraleli cu această acţiune.

   Băşcăliosul

   30/06/2010 at 8:16 pm

   • da, mister B, stiu…
    voiam de la loda un raspuns, dar l-am ratat caci este la hallmark…

    fericiti cei care nu inteleg pe ce lume traim azi!

    skorpion

    30/06/2010 at 8:25 pm

 37. Compara daca ai ochi sa citesti si bun simt sa analizezi …..

  Grecia are jumatate din populatia Romaniei !

  Grecia :

  https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gr.html

  Romania :

  https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ro.html

  canadianul

  30/06/2010 at 8:04 pm

 38. Compara daca ai ochi sa citesti si bun simt sa analizezi …..

  Grecia are jumatate din populatia Romaniei !

  Grecia :

  https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gr.html

  canadianul

  30/06/2010 at 8:05 pm

 39. Oare Bleen care, zice lumea buna, nu mai are simtul umorului, stie macar cu cite ore e inaintea/urma noastra New York-ul?
  Cred ca habar nu are de Zoologie.

  victor L

  30/06/2010 at 8:27 pm

  • 😛

   luminita

   30/06/2010 at 8:51 pm

 40. victor L

  🙂

  skorpion

  30/06/2010 at 8:28 pm

 41. Buna seara la toata lumea 🙂
  Postare noua 😆

  Theophyle

  30/06/2010 at 8:49 pm

 42. Buna seara, buna seara.
  Sustin ideea votului uninominal. Dar nu stiu daca alegerile „la bucata” vor duce la o clasa politica mai constienta si mai responsabila. Ptr ca daca ma uit la ce se intampla in interiorul PSD si PNL, si nici UDMR nu e departe, nu vad cum votul uninominal i-ar face mai frecventabili.

  clemycali

  30/06/2010 at 8:50 pm

 43. […] here: La pachet sau la bucată? This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

 44. […] La pachet sau la bucată? […]


Comentariile sunt închise.