Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Amurgul zeilor şi soarta Brunhildei

Am hotarat sa fac o mica pauza in seria “O revoltă diluată” pentru a da posibilitatea cititorilor de pe saiturile in care a fost publicat serialul sa-l citeasca. Mi s-a comunicat ca merg prea repede, desi unii comentatori considera ca merg prea incet. Am hotarat totusi sa fac  o pauza alegorica, cvasi-culturala, pentru a usura tranzitia catre lucruri mai lumesti.

Amurgul zeilor (Götterdämmerung) este penultima opera a lui Richard Wagner si ultima din ciclul “Inelul Nibelungilor”, ciclu la care Wagner a lucrat 26 de ani. Libretul operei  se refera la moartea tuturor zeilor din mitologia nordica. Odin, zeul mortii, va muri de mana gigantilor si ceilaltii zei care vor aduce victoria in Valhala vor muri odata cu pamantul. Se spune ca pamantul in care au trait odata zeii a fost inlocuit cu lut sau pamant fertil. Asgard, taramul zeilor, va fi pamantul care va da cele mai putine roade. Loki a blestemat pamantul ca in loc de pamant fertil sa fie transformat in cel mai rau pamant.

In mitologia nordica, Walkiriile sunt divinităti feminine minore, care îl slujesc pe zeului Odin (paralel lui Zeus in mitologia elena). În arta modernă, aceste personaje sunt personificate de frumoase războinice  călare pe cai înaripati, înarmate cu coifuri de luptă si cu sulite. Adevarul este ca în mitologia nordică, walkiriile nu călăreau cai, ci lupi.

Brunhilda din “Amurgul Zeilor” este o walkirie care apare în saga cu numele Volsunga si trebuie sacrificata in Amurgul zeilor pentru pacificarea pamantului. Dupa ce Siegfried, eroul legendar, posesorul inelului nibelungilor, este ucis miseleste de Hagen, cert din opozitie, fiind  înjunghiat pe la spate, Brunhilde, ii ia inelul magic si se aruncă împreună cu acesta într-un rug funerar, pentru a-l distruge pentru totdeauna. Sacrificiul ei aduce inelul înapoi Rinului si purifică lumea, pentru o nouă eră a iubirii.

Daca este sa discutam putina politica cred ca o vom gasi AICI. Cred ca autorul respectiv a scris mult mai bine povestea Brunhildei jucata acum in “Amurgul zeilor”:

Cunoaşteţi fotografia alăturată. Ea a apărut într-o revistă, la vreo două luni de când când fondurile europene (un mizilic de vreo 800 de milioane de euro) trecute prin ministerul si responsabilitatea protagonistei, fuseseră blocate, când sute de afaceri (cu mii de angajaţi) atârnau deasupra prăpastiei din cauza suspendării acestor plăţi. (VEZI AICI).

Asta nu mai e o biată aroganţă, sau o simplă sfidare: asta e inconştienţă. Un om cu o asemenea mentalitate nu are ce căuta în guvernul unei ţări în criză, care a fost nevoită să taie 25% din lefurile bugetarilor. (Că pe privaţi i-au uitat toţi – acolo viaţa a fost, în această criză, mult mai grea chiar decât a celor de la stat. Apropo: în “privat” nimănui nu i-ar mai arde să se dea în stambă după un atare eşec – de ce am tolera, deci, aşa ceva în guvern?).

Avem, în acest caz, responsabilitatea, prejudiciul, atitudinea faţă de ţară şi de viaţă. Doamna ar trebui să se întoarcă de urgenţă acasă şi să lase scaunul de ministru unui om responsabil şi cu bun simţ. Nu protestatarii, ci chiar ea tocmai dă guvernul jos.

Pana aici Wagner si Brunhilda in ipostaze diferite, care necesita insa un final asemanator. 🙂

153 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Salut si aici !
    Sacrificiul damei este inacceptabil.
    Am zis ! 😆

    Tzepelica

    22/01/2012 at 5:55 pm

  2. Doamna Udrea nu este vinovata!
    Nici domnul Tabara!
    Nici Ariton!
    Nici Borbely!

    Toti rup!

    Sigur, Puterea nu a comunicat destul. Las ca a comunicat Opozitia. Stim pina la virgula cine vor fi candidatii la legislative, care va fi programul politic, cit va fi TVA-ul, care sunt cele 3 paliere ale impozitului progresiv, cum va avea Voicu grija de Justitie, etc.

    Puterea e chioara de ochiul drept, Opozitia e oarba de tot.

    Amurgul politicienilor de profesie? Cu siguranta, da, daca Noua Republica va invata sa vorbeasca local si sa se auda national!

    Cetatean

    22/01/2012 at 5:55 pm

    • Cum zicea si @dana, „doamna Udrea se implica”… 🙂
      Ceilalti berbeci de la economie, mediu, agricultura etc. trebuie scurtati de coarne.

      Tzepelica

      22/01/2012 at 5:59 pm

      • daca pe aia ii scurtam de coarne, pe ea trebuie sa o scurtam de fitze. Tot e sefa PDL pe Bucuresti. Organizatia e jalnica, e la pamint. Cind o repara?

        Cetatean

        22/01/2012 at 6:00 pm

  3. Am o idee furata de la o prietena de pe facebook care ar putea sa ajute PDL-ul in gestionarea acestor proteste. Fiindca cel mai vizibil loc in care as putea sa o spun e acest blog, il rog sa ma scuze pe Thophyle.

    Guvernul ar trebui sa declare Piata Universitatii (zona pietonala: fantani, tnb) loc liber pentru protest, in sensul ca nu iti mai trebuie o autorizatie pentru meeting atata timp cat nu e coordonat politic si nu perturba circulatia. Cred ca ar fi o lovitura de imagine strasnica si ar mai tempera psihoza celor ce cred ca traiesc in dictatura.

    @Theophyle, sa iei la ochi intodeauna cel mai atacabil membru al guvernului nu e o mare virtute, no ofense:).

    sls

    22/01/2012 at 5:59 pm

    • Buna seara 🙂
      Exista 2 contrargumente:
      1. Zona pietonala la intersectia a doua bulevarde intens circulate – este cel putin o tampenie. Asta fara a exclude lucrarile de amenajare a devierilor.
      2. In guvernul BOC, cu o exceptie notabila (Funeriu), oricare membru este atacabil. Cum se spunea pe vremuri – daca arunci o piatra in multime, probabil ca 2-3 ingineri vor fi cu capul spart. La fel in inghesuiala din guvern, poti lua la intamplare si fiecare e atacabil. Cat despre doamna in discutie, pe langa incompetenta, e vorba de o doza imensa de nesimtire (ca sa nu zic mai rau: inadecvare 😆 ).

      DanSu

      22/01/2012 at 6:11 pm

      • Salut, nu ziceam sa se faca o noua zona pietonala. Pentru o suta doua de oameni e suficient spatiul existent la fantana sau la tnb. Oricum e de facto zona de protest si ar putea fi permis prin lege ca orice cetatean sa protesteze acolo fara autorizatie.

        sls

        22/01/2012 at 6:15 pm

  4. voiam sa il invit pe Tzepelica la festin cind am vazut postarea dar nu a fost nevoie. era deja aici. si e harnic 🙂

    lastnightmusic

    22/01/2012 at 6:02 pm

    • Festin ?
      Din pacate, se anunta a fi doar parastas.
      Iar ce sustin de mult timp, se confirma.

      Tzepelica

      22/01/2012 at 6:03 pm

  5. Dragi prieteni 🙂
    Eu nu ATAC pe nimeni! Am povestit o poveste extrem de cunoscuta si am citat unul dintre cei mai stimati editorialisti din presa romaneasca LIBERA de moguli. Atat. Fiecare poate interpreta demersul cum doreste. Cred ca editoriastul respectiv a justificat pas-cu-pas demersul lui.

    Theophyle

    22/01/2012 at 6:05 pm

    • trebuie sa recunosc ca articolul lui Grosu este exceptional!

      Cetatean

      22/01/2012 at 6:07 pm

      • Buna C 🙂
        Este C, chiar este. Asta este diferenta dintre o presa libera si mogulizoare!

        Theophyle

        22/01/2012 at 6:18 pm

  6. confirm. e parastas la PDL (cine stie cit mai stau la putere), dar si la USL (comemoreaza nspe ani de cind sunt in Opozitie si nu se stie cit vor mai sta).

    Cetatean

    22/01/2012 at 6:05 pm

  7. Re-iterez si eu o idee pentru USL de cum Pontovici si Somnorilovici sa scape de Siegfried si Brunhilde.

    Sa-si puna gaz in cap si sa-i dea foc in piata ca adevarati mujahedini arabi de primavara, in loc de bla-bla-uri si alte ifose ale courveturilor useliste feminine si masculine.

    A A

    22/01/2012 at 6:08 pm

  8. Nihil sine Theo ! Perfect lamuritor endorsement.

    judex

    22/01/2012 at 6:17 pm

  9. Seara buna . 🙂
    hă-hă-hă . 🙂 De citit si comentarile de la articolul domnului Grosu .

    Ștefan A.

    22/01/2012 at 6:18 pm

    • Salut Stef 🙂
      He, He – te-am citit!

      Theophyle

      22/01/2012 at 6:19 pm

  10. pentru @ela
    Draga ela 🙂 , vorbeste cu baietii IT de la noua republica (@intimplator zice ca sunt multi) si spune-le ca e bine ca au pus pe youtube conferinta de la Minerva, dar ca (pe linga ca ar trebui sa le puna pe toate ulterioare si anterioare ) ar fi bine sa le puna si ca text pe site, sau atasat la site, De asemenea sa reintre pe youtube si sa puna si acolo ori tot textul, ori fragmente importante din text acolo sub clip
    Si daca te intreaba de ce, spune-le ca motoarele de cautare Google, etc, se hranesc cu cuvinte si nu cu imagini sau cu bune intentii.
    si ar putea sa le trimita la cei inscrisi in newsletter. daca tot nu au idee ce sa mai scrie in nl ( ultimul nl trimis e din 16 ianuarie si de atunci parca e un secol la cite s-au intimplat)

    lastnightmusic

    22/01/2012 at 6:20 pm

    • Buna TDS!
      Transmisia efectuata! 🙂

      ela

      22/01/2012 at 6:31 pm

    • ai fi un exceptional consilier pentru NR. Si pina acum ai dat niste idei strasnice.
      sper sa le si foloseasca…..
      🙂

      skorpion

      22/01/2012 at 8:15 pm

  11. Buna seara!
    Theophyle, imi place pauza cvasi-culturala!
    De mult era cazul ca doamna cu pricina sa ramana doar folclor. Ca de poveste s-a cam facut.

    ela

    22/01/2012 at 6:25 pm

    • Buna ela 🙂
      Da a venit timpul ca lucrurile sa se schimbe si ca presedintele sa inteleaga ca sunt lucruri musai de facut!

      Theophyle

      22/01/2012 at 6:29 pm

      • Toti politicienii actuali ar fi cazul sa fie facuti sa priceapa asta. Presedintele nu este o exceptie.

        ela

        22/01/2012 at 6:35 pm

  12. Sutita de la Mircea Crisan (Cer mancare !)

    lastnightmusic

    22/01/2012 at 6:45 pm

    • super!

      skorpion

      22/01/2012 at 8:16 pm

  13. D-na Udrea este echivalentul d-nului Hrebenciuc sau al d-lui Fenechiu. Daca ii arestezi p-astia 3 concomitent ai redus coruptia politica cu 50%, restul sunt pesti mici.

    bigone

    22/01/2012 at 6:47 pm

    • Adaugă și pe Videanu și Verestoy Atilla ajungi la 70%!!!

      • Doinitza, tot eu 🙂

        Bigone a cam exagerat. I-a uitat pe Vantu, Voiculescu, Patriciu, Nastase, etc. Vantu, cu sigurantza are impact in coruptia politica, Pe sa-l uitam?. Coruptia in justitie nu are impact politic? Costiniu? Dl general Voicu? CSM? ICCJ? . Cat a furat Videanu? 1-2-3-4 milioane? Udrea 1-2-3-4-5? EBA? 10 mil. (sa zicem). Cat a furat Voiculescu (fost shef la Dunarea – singura companie de comertz exterior din Ro controlata de securitate). 100 200 300 milioane? Patriciu? nu stiu cat a furat dar ce stiu este ca este imposibil sa nfaci atatia bani in asa scurt timp in mod cinstit).
        Nicolae?, etc…..

        eugeni

        22/01/2012 at 10:35 pm

  14. Un copil de 7 ani manifesteaza la Montreal la -25 grade impotriva tiranului Basescu
    http://www.pesurse.ro/#/2012/1/22/romnii-din-canada-au-protestat-n-faa-ambasadei-la-.html

    lastnightmusic

    22/01/2012 at 6:51 pm

    • Salutare,
      Sunt doar -11 grade, iar ieri doar -13 – 15. Sursele nu sunt informate, ori exagereaza, ori au fost la miezul noptii, dar nici atunci nu cred ca au fost macar -20.

      Creanga

      22/01/2012 at 7:10 pm

      • Salut Creanga
        Or fi -11 grade dar in conformitate cu obiceiurile romanesti corespondentul a mai pus alte – 7 grade si redactia „pesurse” a mai pus alte – 7 grade .
        In conformitate cu obiceiul mioritic de raportare a porcilor noi nascuti la „conducere” . Se pornea cu 5 purcelusi efectiv nascuti si se ajungea la seful mare cu raportarea a 12 purcelusi . Efectul inevitabil , Ceasca decidea ca 5 purcei sa fie trimisi la export si restul la hranit populatia . 🙂

        Ștefan A.

        22/01/2012 at 7:28 pm

    • Uite aici dovada:
      pe 21 ianuarie, minima -18 grade:

      http://www.weather.com/weather/monthly/CAXX0301

      Creanga

      22/01/2012 at 7:12 pm

  15. „Pesurse” este o sursa de incredere? 🙂

    eugeni

    22/01/2012 at 7:05 pm

    • Da, exact ca Scanteia pe timpul lui Ceasca si Antena 3 acum!

      Theophyle

      22/01/2012 at 7:06 pm

      • de acolo aflidoar birfe, miscarile adversarulu si, daca ai noroc si esti rapid (ca mine) descarci rapoarte politice ale PSD care ies apoi pe piata in varianta cenzurata de Nastase 😆

        Cetatean

        22/01/2012 at 7:10 pm

        • Ia uite aici titlu pe site-ul cu pricina:”Mulţumin preşedintelui – Numărul nou-născuţilor a atins minimul istoric” . Carevasazica, dintre toti peresedintii romaniei, Basescu i-a f…t cel mai putin pe romani.

          bulz-al-arab(8stele-4 pe fiecare epolet)

          22/01/2012 at 7:24 pm

          • Mortala concluzie (si la propriu si la figurat).

            cedric

            22/01/2012 at 7:27 pm

          • Hahahaha!

            Twisted

            22/01/2012 at 8:18 pm

  16. Buna seara,
    am vorbit acum cu fiica mea din Canada si am intrebat-o ce i-a apucat pe romani sa sustina opozitia. Ea spune ca astia sunt „quebecosii”, mai comunisti si mai intretinuti de stat. Mi-a spus ca s-ar mira ca cei din alte provincii sa protesteze.

    cedric

    22/01/2012 at 7:20 pm

  17. seara buna all,

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11300469-asociatia-suporterilor-romani-jandarmeria-vrea-discrediteze-marti-vom-2000-suporteri-piata-universitatii.htm
    se confirma presupunerea mea legata de data de 24. atunci o sa fie momentul culminant.

    a

    22/01/2012 at 7:20 pm

  18. Asta e sondajul lui Pieleanu, pe 900 de repondenti. Mai are putin si face sondajul pe 10 persoane si trage concluzii „pertinente”:
    http://www.ziare.com/stiri/proteste/doi-din-trei-romani-sunt-de-acord-cu-protestele-sondaj-avangarde-1146435

    Cat despre 24 ianuarie, totdeuna comunistii si securistii au maculat zilele importante ale natiei. Sper ca autoritatile sa -si faca datoria.

    cedric

    22/01/2012 at 7:25 pm

  19. Seara buna Theophyle all 🙂
    Foarte bun articolul lui CGrosu.
    Mai,daca io ii dau bani lu Dragnea ca sa-si cumpere tzigari musai ca sa-l duc de mana ca nu care cumva sa-si cumpere beutura.
    Da` mai bine-i intorc spatele si-mi cumpar un vuitton in loc sa ma iau de retzeaua de paianjen,parte a sistemului „ticaloshit”. Intre timp legislatzia s-a schimbat.In bine.Tarziu ? De vazut.
    MF,UCVAP,DCVAP,ANRMAP pe de o parte si CL,P,AM,OI,MRDT,CC
    Intzelege cineva ceva ??? 😆
    Elena Udrea a greshit ptr. ca a avut cred eu,prea multa incredere,sau,poate a dat dovada de incompetentza.In privintza dumneaei n-as zice prea multe pe zona asta de activitate unde stai tot timpul pe nisipuri mishcatoare.Blondina insa a greshit inimaginabil de mult la imagine.Prea legata si de lux,prea legata si de pirat.
    Borbely,chestiuni politice grele-udmr,taxa auto va fi o problema ptr. ca se va intoarce impotriva celor care au fortzat nota in sperantza ca le-o va merge bine ceva timp.Eroare strategica grava.
    Ariton 😆 ma duc la culcare.

    mircea

    22/01/2012 at 7:29 pm

  20. 24 ianuarie nu conteaza. Conteaza doar 23 (sentinta lui Nastase) si 25 (comasarea la CCR).

    Daca se comaseaza, USL e pe faras. Comasare nu inseamna victorie a Puterii, ci infringere sigura a USL, care va avea mult sub 50%.

    Daca nu se comaseaza, orice scenariu e posibil.

    Cetatean

    22/01/2012 at 7:31 pm

    • daca nu se comaseaza din cauza de CCR, ele se pot comasa totusi din cauze care vor da dureri de cap USL-ului. Sa aiba grija ce NU vor, ca s-ar putea sa ii prinda evenimentele intr-un scenariu si mai rau decit cel de care fug.

      Cetatean

      22/01/2012 at 7:40 pm

  21. La radio canada (principalul canal canadian care are si RDI quebec -retea de stiri cnn-u’ quebecois)
    au pe 19/1/2012 ceva despre proteste cu 7000 participanti.
    http://www.radio-canada.ca/apropos/aide/outil/index.asp?q=roumanie&site=RadioCanada&client=RadioCanada&proxystylesheet=RadioCanada&output=xml_no_dtd&numgm=5&ie=ISO-8859-1&oe=ISO-8859-1&btnG=%20

    si pe 9 nov anu’ trcut ceva despre homosexuali (ca nu prea le merge bine in Ro).

    nimic despre 40000 romani din Canada care demonstreaza….conform pesurse.:)(romanii din canada protesteaza…..)

    Nu trebuie uitat ca sunt cateva ziare romanesti unele un pic „ciudate” :), gratuite(reclame), prin Mtl. Astia au nevoie de bani asa ca….:) cine da este bine primit….:)

    eugeni

    22/01/2012 at 7:33 pm

  22. O invatatoare din Husi a fost reclamata de parinti la conducerea scolii, dupa ce a oferit bomboane copiilor ca sa participe la protestele impotriva presedintelui Traian Basescu.

    Invatatoarea, care este membra a Biroului Permanent PNL Husi, le-a spus elevilor sai ca daca ies sa protesteze le da bomboane, informeaza Vremea Noua.

    Dupa ce a fost reclamata la director, femeia a declarat ca afirmatia a fost doar o gluma.

    Parintii sunt insa nemultumiti de modul in care invatatoarea a inteles sa glumeasca cu elevii si spun ca politica nu are ce cauta in scoala.

    Sa ne mai miram?

    cedric

    22/01/2012 at 7:41 pm

    • inspectoratul scolar are vre-un comentariu? presupun ca ar fi o decizie extremist-nazista daca invatatoarea ar fi exclusa din invatamint. bleah.
      la rtv era la un moment dat invitat in studio un copil de 9-10 ani: „Puiule, ce i-ai transmite presedintelui daca ar fi acum aici? de ce crezi puiule ca se poarta asa presedintele cu copii. crezi ca pina la urma Traian Basescu o sa inteleaga ca nici un copil nu il mai iubeste?” am reprodus din memorie dar cit am putut de fidel. in ce tara normala era posibil asa ceva? bleah. unele lucruri chiar sint revoltatoare.

      a

      22/01/2012 at 8:03 pm

      • Salut a,
        Astia sunt nebuni de legat.

        Theophyle

        22/01/2012 at 8:22 pm

        • salut Theophyle,

          presiunea jegosilor din presa a reusit cel putin partial o mare victorie: inhibarea institutiilor. de la inspectoratul scolar la procurori sau de la protectia copilului la jandarmul care uita ca bastonul e facut sa imprastie dintii de molotovist.

          a

          22/01/2012 at 9:03 pm

      • Buna seara 🙂
        de ce va mai surprinde prezentza copiilor in studiourile iralitatea, oricum acolo copilul era protejat cat de cat. Supriza cea mai mare ar tb sa fie prezenta iresponsabilului cu copilul pe umeri printre scutieri si unde limbajul nu cred ca era cu Ilene Cosanzene si Fetzi Frumosi 😦
        Intr-o tara normala institutia CNA si nu numai,ar tb sa se siseze si sa actioneze in spiritul legi. Dar cum la noi exista dar lipseste cu desavarsire, sau mai corect apara interesele moguliziunilor 👿

        mar

        22/01/2012 at 8:26 pm

        • Aici este de vina Directia pentru protectia copilului. Trebuia sa se autosesizeze, si sa faca ceea ce trebuie.
          Sau si domniile lor stau cu pancarte in piata, si nu vad cazurile astea din cauza pancartelor?

          ela

          22/01/2012 at 9:02 pm

  23. E mare disperarea daca au ajuns sa puna copiii purtatori de cuvant. N-au nici un fel de scrupul, despre asta nu spun nimic la PE?
    Niste nemernici ipocriti.

    cedric

    22/01/2012 at 8:10 pm

    • Salut Cedric,
      povestea este absolut INCREDIBILA 😦

      Theophyle

      22/01/2012 at 8:21 pm

      • Nu e deloc incredibila, din pacate. Sa vezi copii, sarbatorind ziua altui copil, strigand in cor „Jos Basescu!” pentru ca asa i-au invatat parintii :(. Caz real, la Vaslui…

        Twisted

        22/01/2012 at 8:50 pm

  24. Stolojan la b1. Se pare PDL incepe o campanie de raspuns USL.

    eugeni

    22/01/2012 at 8:12 pm

    • eugeni salut 🙂
      E trist ca ei scot din vitrina toti europarlamentarii ,pentru ca cei care sunt aici sunt ocupati cu afacerile proprii 😦

      Theophyle

      22/01/2012 at 8:20 pm

      • @Teophyle

        Cred ca in europarlamentari oamenii au mai multa incredere. Si totusi a aparut si Flutur pe sticla. (poate u este cel mai bun exemplu 🙂 )

        Baconschi a aparut si el , mai bne tacea…..:)

        eugeni

        22/01/2012 at 8:36 pm

        • Din nefericire,
          „amicii” nostri nu prea mai stiu ce sa faca si nici nu au curajul.

          Theophyle

          22/01/2012 at 8:38 pm

        • Normal că au mai multă încredere! Succesurile europarlamentarului eba au făcut istorie! 😀

          • Doinitza,

            Daca Crin A. ne da serviciuri (dupa cum a afirmat el ca ar fi pluralul de la servici) la tatzi de la opinca la vladica, bine platite cu vacantza multa (35 zile lucratoare minim ) votez cu el 🙂

            eugeni

            22/01/2012 at 10:24 pm

            • Eugeni,
              Eu întorc fânul singură așa că nu aștept nimic de la acești Crinaci și nici nu-i pot suspecta de competență ori de bune intenții.

  25. 😀 salut Theo,
    a naibii Brunhilda cum se aseamana ea cu Frodo, cu exceptia faptului ca ea chiar se sacrifica cu tot cu inel – nu ca bietul hobbit caruia trebuie sa-i reteze cineva cu dintii degetul cu inelul pentru a pricepe ca raul chiar trebuie distrus din radacina (Emile, Emile – micut hobbit, se aude?)?!

    Sare'n Ochi

    22/01/2012 at 8:17 pm

    • Salut sare 🙂
      ambele povestiri au aceasi sursa 🙂

      Theophyle

      22/01/2012 at 8:19 pm

  26. Buna seara, buna seara. Excelenta explicatia privind Amurgul zeilor si sacrificiul Brunhildei.
    Asta ii ceream si eu acum cateva zile presedintelui. Desi eu nu as compara-o pe doamna Udrea cu o valkirie ci cu o vrajitoare care trebuie arsa pe rug dupa ce a fost tarata in lanturi prin piata publica. EU nu are nimic din spiritul nobil al valkiriilor.

    clemycali

    22/01/2012 at 8:18 pm

    • Salut clemy,
      sper ca vorbim la figurat 😀

      Theophyle

      22/01/2012 at 8:18 pm

  27. Altii la care a invins democratia.
    http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15683606,00.html?maca=rum-CB_rom_hotnews_ro-7335-html-cb
    La noi or sa castige „Fratii Prostovani”.

    bulz-al-arab(8stele-4 pe fiecare epolet)

    22/01/2012 at 8:19 pm

    • Vai de capul lor. Se stia de la inceput ca tot pe mina FM va intra Egipul. Ticalosii il vor executa si umili pe Mubarak care a fost curajos si patriot. iar americanii vor vedea ca au luat-o in barba. Tot in barba au luat-o si tinerii care au facut revolutia . iar pentru femei va fi mai rau. Daca nu au citit despre Revolutia Franceza, ce sa le faci nene ? Trist !

      lastnightmusic

      22/01/2012 at 8:40 pm

    • Bulz-al-arab, salut! 🙂

      Dupa mine, asta e perla zilei: «Fratii Prostovani» 😆

      Salut gazdă primitoare și cinstiți oaspeți! 🙂

      oldhashu

      22/01/2012 at 9:14 pm

  28. a

    am brodat si eu un scenariu….SF sau nu, poate vom sau poate nu vom afla.

    uslinosii pregateau cam de multisor manevra cu protestele din 24 ianuarie.

    Basescu – infamul dictator – a prins de veste si a declansat protestele cam cu vreo 10 zile mai devreme avind acel dialog contondent cu Arafat-Calafat. Acel moment (aka demisia lui Arafat din minister) a declansat miscarile de protest din toata tara pentru sprijinirea lui Arafat. Ulterior Arafat a revenit in minister, iar protestele au continuat si vor continua si pe 24 ianuarie (pentru ca asa era planul initial) s.a.m.d. pina pica guvernul, infamul dictator si vine regele Duda la tron…..

    sper ca nimic din toate astea nu se va intimpla.

    skorpion

    22/01/2012 at 8:28 pm

    • Nu prea cred ca mutarea cu Arafat a fost pregatita de Basescu. Mai mult cred ca in emisiunea respectiva pe Basescu l-a luat gura pe dinainte (asa cum i se cam intampla) iar opozitia a profitat de ocazie si a declansat protestele mai devreme decat planuia.

      clemycali

      22/01/2012 at 8:30 pm

  29. Atotstiutorul si omniprezentul Boda mai are putin si face poc ca Stolojan nu este de acord cu el. Vrea tehnocrati la guvernare, cand au fost propusi era impotriva. Astia nu mai stiu ce vor 😦

    mar

    22/01/2012 at 8:32 pm

  30. clemy,
    este posibil ca tu sa ai dreptate!

    skorpion

    22/01/2012 at 8:33 pm

  31. La tvr1 un reportaj despre tortionari. Infiorator!

    cedric

    22/01/2012 at 8:47 pm

  32. mai este o chestiune pe care dl CGrosu cu sigurantza o stie.
    Fondurile sunt foarte multe,rambursabile,nerambursabile,interne,buget/stat/local/surse propii/combinate.
    credite berd/bei/,programe de investitzii derulate pe diferite ministere etc etc.
    Cand e vorba de CE,fondurile sunt date pe anumite tipuri de investitzii si sunt urmarite (de la acelashi nivel,discutzia este extrem de lunga,sunt „interesele” interne dar sunt si,mai ales, „interesele” externe/sau mixate) cu mare precizie.
    Nu stiu cum se atrag fondurile,dar odata atrase ele nu pot fi deturnate.
    Daca e vorba de fonduri de piscina sau sala de sport la Cuca Macaii(desi nu stiu nici cine alege locatzia si nici de ce) atunci musai sa fac piscina sau sala.Ca daca fac asfaltare sau canalizare ma duc la deturnare de fonduri.
    ..
    nu stiu daca e bine sau rau „un sacrificiu ritualic”.
    Parerea mea este ca acum,sub presiunea strazii si mediei,sa faci o remaniere ar fi o eroare.Ar fi intzeleasa ca o victorie a opozitziei si o slabiciune a puterii.Si atunci se vor arunca si mai mult asupra puterii.Remanierea sau trebuia facuta deja,sau se ashteapta trecerea valului.Opozitzia a intzles asta si acesta cred ca este motivul ptr. care isi ruleaza oamenii pe la manifestatzii.Se adauga desigur si celelalte motive,poate chiar mai importante,habar n-am.

    mircea

    22/01/2012 at 8:47 pm

    • Mircea, un argument asemanator a dat Stolojan…. „cum ar fi sa o schimbi pe Anca Boagiu acum, noul ventit are nevoie de 8 luni sa inteleaga fluxul ptr. fonduri”. Lucrurile in domeniul fondurilor au inceput cat de cat sa se miste si mai ales sa se gestioneze corect, a cam intrat spaima.

      mar

      22/01/2012 at 8:56 pm

      • Mar 🙂 ,spaima panzei de paianjen cum am numit-o poate ca este justificata.Or fi meciuri mari pe-acolo.
        Ramane insa si cealalta mare problema.Felul cum si-a gestionat imaginea 😦

        mircea

        22/01/2012 at 9:08 pm

  33. Iar s-au strans la Teatru National, interesanta este recuzita. Incredibil cat de dotati sunt, juri ca acasa au manofactura ptr. confectionat pancarte si sloganuri, recuzita de miting in general.

    mar

    22/01/2012 at 9:05 pm

    • erata: Teatrul

      mar

      22/01/2012 at 9:06 pm

    • Pai recuzita era probabil pregatita din timp. Doar miscarea a inceput mai devreme decat era prevazut.

      clemycali

      22/01/2012 at 9:09 pm

      • Daca la inceput era numai o parere, incet devine certitudine.

        mar

        22/01/2012 at 9:12 pm

  34. skorpion & clemycali,
    scenariile crosetate de noi sint pina la urma variatiuni la aceiasi tema. indiferent daca e vorba de un preemptive strike sau de o gafa e din ce in ce mai clar ca miscarea pregatita, era pregatita pt. data de 24. nu cred ca mai e mult pina o sa intelegem macar partial despre ce a fost vorbat.

    a

    22/01/2012 at 9:09 pm

  35. la b1 ,Pufuletz, si Lavinia, incearca sa vada care este solutia la problemele societatzii romanesti de astazi. Mai sunt ajutatzi de Boda. Pufuletz nu a zis nimic despre „prea iubitul Crinutz”, inca nici macar despre PNL.. Astept rabdator …..:)

    eugeni

    22/01/2012 at 9:17 pm

    • Naspa moment ptr. ele. Lavinia, sa-l apere pe Basescu dupa ce a scuipat ani buni la scatofagi.

      mar

      22/01/2012 at 9:20 pm

  36. @mar

    doar romanu s-a nascut poet, nu?
    🙂

    skorpion

    22/01/2012 at 9:24 pm

    • Le-a tunat si adunat in seara asta 😆

      mar

      22/01/2012 at 9:26 pm

  37. Lavinia nu ma intereseaza ce zice. Dar Pufuletz vorbeste, pana acum, mai ales ca analist politic decat membru PNL. Zice: „masurile de austeritate au fost necesare” ????oare o sa mai fie in PNL maine? sau este o mica schimbare de pozitie a PNL?

    eugeni

    22/01/2012 at 9:25 pm

  38. Am vazut in jurnalul tvr 1, completul de judecata care trebuie sa dea maine sentinta in procesul lui Nastase si ispravile din istoria celor trei: mai multe achitari, o condamnare a lui Ioan Avram Muresan la 7 ani cu executare dar despre care n-am mai auzit nimic.
    Poate cetatean ne poate da o apreciere mai competenta.

    cedric

    22/01/2012 at 9:26 pm

    • Eu nu-mi fac iluzii privind sentinta in cazul Nastase. Daca nu l-au condamnat in primul dosar sunt labe sperante sa il condamne in asta. Ma rog, in Romania orice e posibil dar sansele ca AN sa ajunga dupa gratii sunt cam egale cu zero.

      clemycali

      22/01/2012 at 9:32 pm

      • Se pare ca dosarul asta e mai serios, Dupa gratii nu va ajunge dar o condamnare cu suspendare ar atarna greu in CV -ul dumnealui.

        cedric

        22/01/2012 at 9:38 pm

  39. ha-ha 😆
    pe irtv Sova ii da inainte cu demisia parlamentului

    mircea

    22/01/2012 at 9:30 pm

    • Pai sa isi de a el demisia primul….:)

      eugeni

      22/01/2012 at 9:33 pm

  40. Pufulez a naparlit urat 😦 incredibil cum justifica plangerea la UE ptr. suspendarea fondurilor. Trist cand vezi ca unii nu mai gandesc 👿

    mar

    22/01/2012 at 9:34 pm

    • Pai parca intr-un comunicat dat mai devreme sustineau ca nu e adevarat. Acum fie Pufulet nu a luat cunostinta de noul memo, fie merg inainte cu ideea asta care este total perdanta ptr opozitie.

      clemycali

      22/01/2012 at 9:43 pm

      • Cred ca nu mai exista corelatie in comunicare. Incredibil ce nebunie a sustinut si mai ales motivatia, facand conexiune cu ce facea PDL-ul prin 2000 cand reclama comportamentul lui Nastase la UE.

        mar

        22/01/2012 at 9:50 pm

        • Gresit. criticile PDL erau sustinute de atitudinea ambasadei SUA la Bucuresti, astfel incat aveau alta greutate si credibilitate. In momentul asta nu exista nici o ambasada care sa sustina protestele si actiunile USL. Nici macar ambasada Rusiei.

          clemycali

          22/01/2012 at 9:55 pm

          • Ceva asemanator i-a explicat Lavinia Sandru. Evident ca a negat.

            mar

            22/01/2012 at 9:58 pm

            • O cretina. Daca dam o cautare pe internet cu numele ambasadorului SUA de atunci ii gasim declaratiile referitoare la AN.

              clemycali

              22/01/2012 at 10:05 pm

  41. A naibii Lavinia se da la Dana Nastase si Nina Iliescu sa-si sfatuiasca de bine brabatii.

    cedric

    22/01/2012 at 9:40 pm

    • Actritza 😛

      mar

      22/01/2012 at 9:41 pm

    • Dupa raspunsul din seara asta tb sa-i fie retrasa retrogradarea.

      mar

      22/01/2012 at 9:43 pm

  42. @ Theophyle si alti fani ai NR. Numele de Noua Republica este foarte prost ales. Azi mi s-a intamplat a nu stiu cata oara ca vorbind de NR sa ma intrebe prietenii daca e vorba de Noua Dreapta. Partidul ar trebui sa se numeasca Republican simplu.

    sls

    22/01/2012 at 9:53 pm

    • numai bine ca sa apara lorin fortuna,manzatu si chestiuni astrale.Pct.tau de vedere este insa intemeiat.E aglomeratzie deja.
      ..
      am obsrvat o tendintza de a repeta scenariul(in sens emotzional,Doamne fereshte in alte sensuri) Timisoara decembrie 89.Liste,revendicari..urmeaza proclamatzia PU ?

      mircea

      22/01/2012 at 10:05 pm

    • Nu eu l-am ales, in orice caz, cei care nu pot face diferenta ar fi bine sa nu ne sustina.
      Sper ca pana la algeri vor reusi sa propage identitatea distincta.

      Theophyle

      22/01/2012 at 10:13 pm

      • Confuzia este inainte sa afle despre ce e vorba. Nu poti sa ajungi personal la fiecare votant si prima impresie conteaza. Un afis cu NR poate fi respins din prima de un alegator fiindca el nu vrea sa aiba de-a face cu legionarii. Si adversarii politici pot spori confuzia. (ar fi bine sa ajunga NR sa fie bagata in seama de adversari)

        sls

        22/01/2012 at 10:43 pm

  43. Sare'n Ochi

    22/01/2012 at 10:05 pm

    • Mortal 😛 😆

      mar

      22/01/2012 at 10:08 pm

    • Hai ca-mi place 😀

      Theophyle

      22/01/2012 at 10:08 pm

      • nu stiu cum se face dracusorul 😀
        dar sunt eu destul…

        Sare'n Ochi

        22/01/2012 at 10:10 pm

      • plus ca li se poate da gem de foame si crap de frig ca pe vremea lui nea Ceasca. daca tot le este dor de el.

        Sare'n Ochi

        22/01/2012 at 10:13 pm

    • 😆

      ela

      22/01/2012 at 10:26 pm

  44. 😆 ha-ha
    a lui tds mai sus e
    romania cer demisia

    mircea

    22/01/2012 at 10:14 pm

    • mi-am zis ca o prelucrare pentru a restabili realitatea a ceea ce cer uslinosii de fapt, era necesara.

      Sare'n Ochi

      22/01/2012 at 10:25 pm

      • corect 😀

        mircea

        22/01/2012 at 10:35 pm

  45. Incredibila rotirea lui Cozmin Guse, 180 grade este putin zis. Oare care sa fie cauza ?

    mar

    22/01/2012 at 10:36 pm

  46. Cosmin guse: „Eu nu am vrut sa fiu la putere” (??!!??)

    Greu de crezut. Mai degraba strugurii sunt acrii 🙂

    eugeni

    22/01/2012 at 10:37 pm

  47. Am o intrebare: „Printul Duda” doreste instaurarea monarhiei asistentiale? Nu de alta, dar se plange ca i s-au retrocedat proprietatile si nu-si permite factura la intretinere.

    ela

    22/01/2012 at 10:38 pm

    • asta-i G/M (gluma/misto) sau intr-adevar asa a grait?!

      skorpion

      22/01/2012 at 10:40 pm

    • Cam asa ceva. Ptr ca nu mai este angajatul Guvernului iar Mihai nu primeste un sfant de la statul roman. Intretinerea proprietatilor costa. Nu este ieftin sa fi print. 🙂

      clemycali

      22/01/2012 at 10:40 pm

  48. Seara buna iar 🙂
    Dupa o expresie consacrata (in piata Obor), s-a rotit cu 360 grade. 😆 (e autentica dar nu se referea la GusaO

    DanSu

    22/01/2012 at 10:40 pm

  49. 😆
    Meserie Cristoiu.
    -daca mai tzin mult manifestatziile astea televiziunile dau faliment
    -de ce
    -la armata de trimishi pe teren sa filmeze/comenteze,trebuie platitzi
    -e rating,e publicitate,bani
    -ee,banii-s la anu,dupa alegeri 😆

    mircea

    22/01/2012 at 10:45 pm

    • Daa 🙂 Si Guse este bun, i-a desfintzat pe pacalici.

      mar

      22/01/2012 at 10:49 pm

      • Adica ce a spus domnul Guse?

        clemycali

        22/01/2012 at 10:54 pm

        • Tonta a primit sprijin de Udrea fara numar, iar el se poarta ca un nesimtit, ca nu are program si coloana vertebrala. Ca cele doua „doamne” s-au purtat ca doua gospodine si nu au ce cauta in politica cu un astfel de comportament.
          Crin vorbeste in seara asta ca sa se auda, iar maine o ia de la capat ca sa aiba imresia ca este bun orator, dar de fapt nu spune nimic.
          Tot scandalul nu are finalitate, ptr. ca nu vor demisiona cum amenintza si nici macar nu au reusit sa faca un mitig ca cel al sindicatelor din 2009.
          Cam asta a spus aprox, scuze mai fac si altceva.

          mar

          22/01/2012 at 11:05 pm

        • 😆 ca n-au busola, le este dereglata busola
          Cea mai mishto scena:
          -ce parere avetzi despre declaratzia Rovanei plumb(blocarea fondurilor / presiuni facute de prima doamna ptr. ca piratul sa demisioneze)
          Dupa cateva secunde luuungi,cu rasete pe sub mustatza concluzia:
          o eroare politica grava(fondurile)
          o prostie politica aiurea(chestiuni grele,cratitza etc)

          mircea

          22/01/2012 at 11:05 pm

          • In engleza ceea ce face USL se numeste overreached. Rovana Plumb care a falimentat Mirajul pe vremea lui Nastase a scos in prostia ei strategia internationala a opozitiei. Asa ca unii dau inapoi sau macar incearca sa nuanteze. Iar demisia opozitiei din Parlament a devenit intre timp doar greva parlamentara. Ma rog, Crin oricum era in greva ptr ca nu a mai dat prin Senat de multisor. 🙂 Ce ma dezgusta este faptul ca in isteria asta s-a bagat ca musca si Casa Regala.

            clemycali

            22/01/2012 at 11:12 pm

            • O fi, Clemy 🙂 depashita,autodepashita etc. din pct. meu de vedere e retardata(chestia cu sotzia preshedintelui-probabil trimitere nostalgica aiurea la influentza Elenei Ceashca aupra barba`sului,n-am habar ce-o fost in capshorul ei)
              iar cu banii europeni, o iresponsabila dpdv a interesului natzional.

              mircea

              22/01/2012 at 11:37 pm

  50. Banciu l-a atacat pe Tiriac: 254 mistreti omoriti. Apoi l-a facut una cu pamantul pe DD si pretentia lui de a ajunge presedinte. Apoi il blagoslovestepe pe Duda si pretentiile lui de a se baga in seama impreuna cu neamurile sale regale.

    cedric

    22/01/2012 at 11:15 pm

  51. Banciu face praf sondajul lui Pieleanu- sociologul preferat al lui Felix. Se mira ca numai 37% cer demisia presedintelui, conform sondajului.

    cedric

    22/01/2012 at 11:23 pm

    • atentie, 37% din protestari, eu asa am inteles

      skorpion

      22/01/2012 at 11:28 pm

      • @skorpy, proportional, daca chiar in „studiul” lui Pieleanu doar 37% cer demisia „tiranului”, atunci lucrurile sunt grave ptr ei. Nici manipularile nu mai sunt ce au fost odata. 🙂 Bine ca se anunta ninsori si racirea vremii. Asta o sa mai potoleasca zelul protestatar al oamenilor. 🙂

        clemycali

        22/01/2012 at 11:32 pm

        • nici ei nu se asteptau la o asa catastrofa, nici sondajele numai sunt ce au fost 🙂

          mar

          22/01/2012 at 11:35 pm

        • asa a zis 37 %. din astia o parte sunt fani usl, altii fani dan diaconescu sau fani prm. daca se tin alegeri corect – eu cred ca cei 2 comici tonta@chuky cu tot cu usl nu scot 30 % . 🙂 iar daca in circum. electorala unde candideaza chuky ar candida cineva precum Monica Macovei …atunci cretinel antenescu devinde somer :))

          zigzag

          22/01/2012 at 11:39 pm

  52. Vosganian chiar sta prost cu glagoria – „FMI ar trebui să facă un bilanţ realist al celor (aproape) trei ani de colaborare cu Guvernul Boc iar eventualele calificative ar trebui modelate funcţie de acest bilanţ”

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/vosganian-fmi-trebuie-sa-faca-un-bilant-al-celor-trei-ani-de-colaborare-cu-guvernul-boc-962759.html

    mar

    22/01/2012 at 11:38 pm

  53. noapte buna 🙂

    mircea

    22/01/2012 at 11:39 pm

  54. Daca este cineva pe aici de la NR.
    Serverul merge cu erori pe de o parte tehnice (eg. da mesaj eroare la postare, dar postarea se efectueaza), dubleaza commenturile.
    Asta tehnic.
    Cred ca ar trebui introduse si restrictii privitoare la numarul de „subiecte” deschise pntru discutie per user. Unele sunt erori tehnice de care am pomenit ai sus, altele sunt insa intentionate – bombardarea cu „subiecte deschise” (am numarat si 10 subiecte deschise de un singur user – unul dupa altul – e drept toate cu titluri atragatoare si toate pline de gunoi – dar asta e doar o impresie subiectiva), care arunca in derizoriu orice dialog.

    DanSu

    22/01/2012 at 11:40 pm

    • Mai e cineva aici 🙂

      ela

      23/01/2012 at 1:39 am

  55. vosganian sa-mi spuna unde au disparut 3,5 MILIARDE EURO din fondul national de dezvoltare.

    skorpion

    22/01/2012 at 11:41 pm

    • @Scorpi, te rog sa ai decenta la tine. Cum poti sa ceri de la un contabil de CAP sa ezplice 😉 disparitia a mld de euro? 😆 .Voszganian insa este foarte competent sa-ti ezplice de ce si cine e vinovat ca masina x a depasit consumul pe traseu pe care soferul nu a notat exact numarul de km. Sau ca veta are o lipsa in gestiune de peste 1000 de lei pentru ca nu a pus borcanele de muraturi in conditii tehnic ireprosabile (pe care el nu le stie, dar e clar ca nu erau ireprosabile).

      DanSu

      22/01/2012 at 11:48 pm

    • @skorpion
      4,2 miliarde/
      dar, are acte beton,” in dezvoltare”

      intamplator

      23/01/2012 at 12:05 am

  56. Bună seara!

    „Iar Nebunul stă deoparte şi zâmbeşte fredonând:
    – Gotterdamerung!…

    http://agonia.ro/index.php/poetry/148323/index.html

    Fini

    22/01/2012 at 11:45 pm

  57. Theophyle, j’adore,

    Wagner flirtează serios cu perfecţiunea. Am văzut două opere până acum şi am ascultat şase la mine acasă. Nu prea există cuvinte.

    Bogdan Popa

    23/01/2012 at 12:14 am

  58. asa,la trecerea unei zile si inceputul alteia, concluzii;
    @ huniad zicea ca cca 30 pct sunt cu sarcini la ” miting”
    nemtii ( sau d-na udrea? sau altii?))organizeaza trasee turistice in zonele tiganeshtidin romania
    de ce nu s-ar face vizite ” la demonstratie”?
    culmea ,la tariful de 5 eur/persoana am miine 6 participanti( pensionari);veniturile vor fi transferate in contul NR

    nu e deloc G/M

    intamplator

    23/01/2012 at 12:16 am

    • completare: venitul de eur 30 este „pe persoana fizica” si fara tva;mai clar ,la negru; e mult prea complicat sa cer autorizatie pentru casa de marcat

      intamplator

      23/01/2012 at 12:19 am

  59. Buna Dimineata,
    Postare noua!

    huniad

    23/01/2012 at 8:20 am


Comentariile sunt închise.