Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Agenda : zgomot de burlane in urechile surde ale CSM-ului « reformist »

Postat de @Cetatean

Faptele de vitejie ale onorabililor magistrati independenti si inamovibili (ca asa-i sta bine unui magistrat un stat de drept ca al nostru),  sunt de vreo saptamini in atentia opiniei publice. Asta e de rau, intrucit de regula nu se face prea multa zarva mediatica cind un infractor e condamnat definitiv, ci mai degraba cind diversi indivizi certati cu legea au parte de sentinte (mult prea) favorabile.

Insa, pe de alta parte, e de bine, caci asta ne permite sa facem si noi, nu numai CSM-ul, o scurta radiografie a starii Justitiei la ora actuala si sa formulam citeva concluzii de etapa pentru a raspunde la intrebarea : incotro merge cocoana aia legata la ochi si la picioare ?

Sa recapitulam faptele, nu neaparat in ordine cronologica:

I. Judecatoarea Elena Burlan, suspectata de legaturi de afaceri cu partenerii de tip Gelsor ai lui Vantu (carora le-a inchiriat apartamentul) o recuza pe judecatoarea Camelia Bogdan, care a avut tupeul de a actiona in baza legii 202/2010 de accelerare a proceselor, stabilind termene saptaminale in dosarul Vantu. Dupa patru cereri de incuviintare a parasirii tariisi si doua cereri de recuzare a judecatoarei Bogdan, Turcan si Vantu obtin cistig de cauza si reusesc o dubla lovitura : recuzarea judecatoarei Bogdan si suspendarea procesului pina la acceptarea (sau respingerea) de catre ICCJ a cererii de stramutare in alt oras. Poate ICCJ stramuta procesul pe la Baia Mare sau la Suceava, ca sa aiba Vantu pretext sa nu se deplaseze in caruciorul cu rotule (pardon, rotile) taman de la Bucuresti. Dupa ridicarea de scuturi blogosferice si la sesizarea Parchetului General impotriva judecatoarei Burlan, presedintele CSM, domnul Horatius Dumbrava s-a vazut nevoit sa declare, cu jumatate de gura si cu toate precautiile posibile din lume (de parca isi cerea iertare ca trebuie sa faca asta : « Sigur, nu stim dosarul, nu stim conditiile care au stat la baza respingerilor si a admiterii, s-ar putea sa fi aparut elemente noi, de aceea trebuie sa fim circumspecti pana la momentul in care inspectia judiciara va putea sa adune toate elementele necesare pentru a formula o propunere catre sectia de judecatori a CSM »), ca Inspectia Judiciara o va cerceta pe judecatoarea Burlan. Vax albina, nexam masina, Camelia Bogdan, specializata in combaterea infractiunilor legate de spalarea de bani ramine recuzata pe vecie si Elena Burlan risca cel mult (hai pe bune ?!) excluderea din magistratura. Pun pariu ca va avea  doar salariul taiat cu 15%.

Cu ocazia asta a aflat toata lumea ca raspunderea magistratilor e moft, intrucit legea 303/2004, la art.98-100, desi vorbeste chiar de excluderea din magistratura a impricinatilor, nu stabileste si ce se intimpla cu sentintele definitive date cu incalcarea legii. In cazul judecatoarei Burlan, chiar daca i se iau si burlanele de la casa, sentinta ei tot ramine necasabila si necasanta. Vantu deja si-a comandat o rotula noua, basca o proteza dentara, sa nu mai sisiie in fata viitorului judecator din provincie la care va cadea prin distribuire, nu-i asa, aleatorie a dosarului.

Si daca tot vorbim de starea Justitiei si de raspunderea magistratilor, nu pot sa nu il felicit pe judecatorul Cristi Danilet pentru ca a reusit alaltaieri ieri sa ne ofere proba eficacitatii de speriat a Inspectiei Judiciare a CSM-ului in anul 2010 : « 12 magistrati au fost sanctionati disciplinar, 2 au fost exclusi din magistratura; 15 magistrati au fost trimisi in judecata pt infractiuni de coruptie (cel mai mare nr din ultimii 5 ani) si 2 au fost condamnati definitiv ». Deja m-a luat cu lesin cind am vazut cifrele astea astronomice care arata cite pirghii legislative are CSM-ul in cazul burlanelor si mai ales de ce se opun cu ferocitate onoratii judecatori si procurori adoptarii unei legi a raspunderii magistratilor.

II. Dinel Staicu-Nutu e bine merci in afara tarii, cu ajutorul nepretuit al judecatorilor si al politistilor. Din cite se pare, Curtea de Apel Bucureşti, fieful Sandelului Dan Lupascu, a amânat repetat pronunţarea sentinţei de recurs în dosarul BIR în perioada 7 februarie – 4 aprilie. Fara sentinta, nema putirinta de a-l retine. Trei judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti (Vasile Băjan, Niculae Stan şi Carmen Găină) nu isi mai dadeau rind la scrierea motivarii. Deh, cind sunt multi judecatori in complet, condamnatii ramin cu buricul netaiat, primind in schimb de la politisti un buletin nou de ziua pacalelilor. Spre onoarea Parchetului de pe linga ICCJ, un procuror a cerut pe 16 februarie instituirea interdictiei de parasire a tarii „având în vedere demersurile de schimbare a numelui şi faptul că nu s-a mai prezentat la termenele de judecată după audiere“. Insa cererea asta a fost facuta  in alt dosar, aflat la Judecatoria Sectorului 2, unde onorabilii de aici au gasit cu cale sa amine procesul pentru ca inculpatul nu se prezenta. Cred si eu, prost sa fi fost sa se prezinte ! Acuma prinde Nutu, scoate-i…buletinul cel nou. Procurorul de pe linga ICCJ si-a facut datoria, insa politia si judecatorii ba. Poate daca politistii se duc pe la firmele lui Staincu-Nutu si striga pe trei voci « Iesi afara, javra ordinara ! », aruncind caschetele in aer,  vor fi iertati de Igas. Judecatorii oricum au ei grija sa le dea cistig de cauza si decizii de reincadrare politistilor daca acestia  vor fi dati afara pentru neglijenta in exercitarea sarcinilor de serviciu.

III. Senatorul Voicu, zis spaima tubulaturii, e cu un picior…nu in groapa, cum parea acum un an, cind invoca dureri de rinza si senzatia de sufocare in arestul preventiv, ci cu un picior afara de la caldura la care sta de un an ca sa nu influenteze martorii. Omul s-a uitat in ochii judecatorilor de la Sectia Penala a ICCJ, pastorita ilegal de Anton Pandrea, Sandel expirat din 12 iulie 2010, si le-a spus cu o voce spasita : « Aveti totul in fata dumneavoastra, depozitiile judecatorilor si ale grefieri, daca nu aveam frica de Dumnezeu nu as fi aparut in fata dumneavoastra. As prefera sa fac 20 de ani de puscarie decat sa iau un cent. In toate structurile se stie cine este generalul Voicu. Procurorii au dat in presa ce au vrut. Sunt ofiter de transmisiuni, stiu cum se face. Ma uit fix in ochii dumneavostra; daca eram vinovat credeti ca onoarea de militar imi permitea sa vin in fata dumneavoastra. Va rog sa ma lasati in libertate sa ma pot apara ». Procurorii au facut recurs la decizia de eliberare sub control judiciar si un complet de 5 Sandei alesi pe sprinceana va delibera saptamina viitoare. Eu deja ma pregatesc pentru eliberarea lui de catre Sandeii care ocupa ilegal funciile de judecatori la ICCJ, neavind nici pina azi mandate prezidentiale pe legea 303/2004 care sa le dea dreptul sa fie in complete de judecata. Deja stiu ce va spune presedintele CSM (vezi cazul  Burlan) : « Sigur, nu stim dosarul, nu stim conditiile care au stat la baza respingerilor si a admiterii, s-ar putea sa fi aparut elemente noi, de aceea trebuie sa fim circumspecti, bla bla bla».

IV. Raminem in zona Sandeilor de calibru, adica cei de la ICCJ si ne reamintim ca si judecatoarea Ioana Bogdan (Ioana, nu Camelia. Pesemne ca numele Bogdan e predestinat sa apara in dosare grele) a fost schimbata ilegal din completul de judecata a lui Adrian Nastase in dosarul Zambaccian. Nastase a cerut de nspe ori recuzarea ei, fara succes, pina cind s-a enervat Anton Pandrea, cica fost coleg de facultate cu sotia lui Nastase, si a schimbat-o el cu de la sine putere. Nu in temeiul legii, caci cererea de recuzare se  judeca de catre un alt complet de judecata, ci printr-o smecherie care a surprins pina si Colegiul de Conducere al ICCJ : « Colegiul de conducere al ICCJ nu a luat nicio hotarare privitor la schimbarea compunerii completului de judecata ce are spre solutionare dosarul penal in care este inculpat fostul premier Adrian Nastase, in sensul inlocuirii judecatorului Ioana Bogdan cu judecatorul Sandel Lucian Macavei  [ce nume predestinat !] neavand aceasta competenta, decizia apartinand presedintelui Sectiei penale, judecatorul Anton Pandrea…Masura inlocuirii unor judecatori in completele de judecata ale Sectiei penale a fost determinata de desfiintarea completului C10 – consecinta pensionarii unor judecatori si neocuparii locurilor vacante – urmata de redistribuirea judecatorilor pe completele ramase in vederea asigurarii unui volum de munca relativ echilibrat pe fiecare judecator”.

Mai sa fie, ce lovitura de maestro a dat Sandelul Pandrea! Cererea de recuzare a judecatoarei Ioanei Bogdan nu e solutionata conform legii (nici respinsa, nici admisa),  totusi ea e eliminata din completul care il judeca pe Nastase printr-o masura « organizatorica ». Sa tot « organizezi » la sectia Penala dosarele lui Nastase si lui Voicu. Ce face in acest timp CSM-ul ? Doarme in papucii de casa noua si prezinta rapoarte asupra Justitiei in care se pling (e drept, pe infundate) ca nu au destui bani.

Daca in situatia judecatoarei Burlan si a celor care au respins cererea de institutirea interdictiei de parasire a tarii de catre Staicu o mai scalda cu Inspectia Judiciara, in cazul expiratului Pandrea care face legea la sectia penala a ICCJ unde ajung marile dosare, cesemistii nu mai au nici o scuza.

CSM se face ca nu pricepe ce miza se joaca la Sectia Panala a ICCJ si ce invirteli face Pandrea. Am avut exemplul judecatoarei Ioana Bogdan, saptamina viitoare parca vad ca ne lamentam ca a iesit din arest si Voicu, eliberat de un complet « reorganizat » de Pandrea, cel numit in functie de Ion Iliescu pentru un mandat de 6 ani in 2004 si care nu numai ca nu are ce cauta la ora actuala in ICCJ ca simplu judecator, darmite ca presedinte al Sectiei Penale.

Legea 303/2004, art.53 :« Revocarea din functie a presedintelui, a vicepresedintelui sau a presedintilor de sectii ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie se face de catre Presedintele Romaniei la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, care se poate sesiza din oficiu, la cererea unei treimi din numarul membrilor sau la cererea adunarii generale a instantei, pentru motivele prevazute la art. 51 alin. (2) care se aplica in mod corespunzator ».  Motivele fiind … « (2) Revocarea din functia de conducere a judecatorilor se dispune de Consiliul Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea adunarii generale ori a presedintelui instantei, pentru urmatoarele motive: a) in cazul in care nu mai indeplinesc una dintre conditiile necesare pentru numirea in functia de conducere ». Aceasta « una » dintre conditii este sa aiba mandat valid (neexpirat) de judecator la ICCJ, lucru care nu exista, lui Pandrea terminindu-i-se malaiul de anul trecut. Insa mai are ceva rezerva sub unghiile cu care se agata de functie.

Prin urmare, CSM-ul cel nou si frumos ar face mai bine sa bage de seama ca, avind in vedere procesul pe care Sandeii din sectia penala a lui Pandrea ei l-au deschis in contencios administrativ la Curtea de Apel Bucuresti pastorita de Sandelul Lupascu (ce coincidenta !) pe motiv ca nu le convine Ghidul care prevede noua modalitate de promovare la Inalta Curte, avind in vedere candidatura Monei Pivniceru la CSM (alta Sandica ajunsa fara mandat la ICCJ care vrea sa o intreaca pe Barbuleasca), avind in vedere lipsa de pirghii legislative si administrative de solutionare a cazurilor in care o hotarire definitiva a fost data (probabil) cu incalcarea burlaneasca a legii, avind in vedere masurile « organizatorice » de la Sectia Penala a Inaltei Curti servite de Pandrea,

Bilanturile despre starea Justitiei in care citim ca :

« Cifrele pe care le-am analizat arata indubitabil ca a crescut increderea in justitie si calitatea actului de justitie: sunt mai putine reclamatii adresate CSM, sunt mai putin cereri de exercitare a cailor de atac si sunt mai putin dosare infirmate in caile de atac » (judecator Cristi Danilet),

mi se par o cumplita bataie de joc la adresa cetatenilor acestei tari, la adresa ideii de Justitie si la adresa CSM-ului pe care Curtea Constitutionala a reusit sa il curete de Sandei.

Nu-i destul ca Sandeii sa fie inlocuiti de « reformisti » in CSM pentru ca Justitia sa inceapa sa functioneze, mai trebuie si ca Sandeii sa nu se poate manifesta din transeele in care s-au regrupat  iar reformistii sa isi justifice (re)numele.

Altfel va fi si mai naşpa pentru starea Justitiei, dupa vorba cutremuratoare a cuiva.

Va invit sa cititi postarea complementara a articolului lui @cetatean pe Curs de Guvernare!

Written by Theophyle

08/04/2011 la 3:37 pm

88 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Salutare tuturor 🙂 Momentan sunt extrem ocupat, insa voi fi prezent online dupa ora 18 (sper). Lectura placuta!

    Cetatean

    08/04/2011 at 3:39 pm

  2. Salut!
    Spor la treabă, citi! 🙂

    tiberiuorasanu

    08/04/2011 at 3:41 pm

  3. tibi,
    il feliciti tu mai intai? ca acum sigur e articolul lui, s-a semnat la vedere.

    luminita

    08/04/2011 at 4:52 pm

  4. C. felicitari :).
    Tot judecatorii sunt la mijloc, „Procurorii au cerut o interdictie de a parasi tara pentru Dinel Staicu in 16 februarie 2011, principalul motiv invocat fiind intentia lui de a-si schimba numele, insa nu au reusit sa-i convinga pe judecatori ca omul de afaceri, care nici nu se mai prezenta la proces, se pregateste sa fuga din tara” 😦
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8486472-procurorii-stiau-cererea-schimbare-numelui-lui-dinel-staicu-cerut-interdictie-parasi-tara-dar-judecatorii-refuzat.htm

    mar

    08/04/2011 at 5:01 pm

  5. Bun post @Cetatean

    Incepe sa apara si prin alte parti cum ca procurorii au cerut interdictia de a parasi tara pentru Dinel S/N
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8486472-procurorii-stiau-cererea-schimbare-numelui-lui-dinel-staicu-cerut-interdictie-parasi-tara-dar-judecatorii-refuzat.htm

    O seara buna tuturor 🙂

    CFG

    08/04/2011 at 5:01 pm

    • incredibil,

      deci se stia INTENTIA infractorului de a-si schimba numele si de a o roi….se stia!
      pai, la craiova mafia politisti-magistrati-oameni de afaceri-tigani este o familie f. unita si care se ajuta intre ei.

      dovada: dinel staicu nutu a ajuns……. oare unde???

      cetatene,

      felicitari si multumiri pt postare

      skorpion

      08/04/2011 at 5:12 pm

  6. Ziua bună,

    Off topic: iată ce am aflat acum, pentru cei care locuiesc în București ar putea fi interesant:

    În data de 16 Aprilie 2011, în cadrul Universitatii Romano-Americane (B-dul Expozitiei Nr.1B, Amfiteatrul Jean Monnet, sala 310, et III), începând cu orele 16.00 va avea loc o ediție specială a Pecha Kucha Night București.

    La inițiativa „japonezilor” Klein & Dytham, cei care au introdus în lumea designului sistemul de prezentări 20 de imagini x 20 de secunde, ne vom reuni acum pentru a le oferi la rândul nostru solidaritatea, liniștea, forța și inspirația de care au nevoie.

    Dedicat victimelor cutremurului din Japonia din data de 11 Martie, acest eveniment face parte dintr-un maraton Pecha Kucha la nivel mondial. Transmise live pe Internet timp de 24 de ore, prezentările se vor desfășura în aceeași zi în cele aproximativ 400 de orașe în care spiritul Pecha Kucha japonez a pătruns.

    Intrarea este liberă.

    ­­­­­­­­­­­­­­­http://www.pecha-kucha.org/night/bucharest/4

    Eveniment organizat în colaborare cu Centrul de Studii Româno-Japonez
    și sprijinit de: Universitatea Româno-Americană, ecce promo, Aeterna Expert Design, Altiscad Software, cppc, Sapte Seri, Calendar Evenimente

    Diana

    08/04/2011 at 5:24 pm

    • Interesant 🙂

      CFG

      08/04/2011 at 5:41 pm

  7. @Cetatean felicitari.
    ,Articolul e tulburator nu pentru ca ne arata cit de mare e putregaiul din justitie ci pentru ca vorbeste de materialul unam pe care l producem si promovam.
    Ne am bucurat toti cind in noul CSM au aparut oameni tineri -decisi-speram noi sa faca curatenie.
    Ce vedem acum ca lichelismul si lasitatea nu tin seama de virsta ,ca nu avem de a face numai cu greua mostenire, cu malversatiunile securitatii ,cu coada lui Ion ci mai ales cu balcanismul si lichelismul tipice micului invirtit.
    Nu am sa inchei cu unde esti tu Tepes Doamne ci cu unde esti tu Monica Macovei singurul demnitar din justitie care m a facut sa cred ca Romania nu e chiar pierduta.

    tucu

    08/04/2011 at 5:31 pm

  8. @felicitari cetatene. Bun articol. Despre Dinel Stanciu/Nutu ce sa mai spun: adica stiau ca vrea sa o intinda si totusi nu i-au dat interdictie de a parasi tara. Asta inseamna ca Predoiu stia de povestea asta inca de ieri si comunicatul de ieri al MJ apare intr-o cu totul alta lumina. Parerea mea: la MJ se coace ceva ptr ca daca CSM nu e in stare sa lupte impotriva sandeilor poate ca la MIJ exista ceva vointa. Sau cel putin asa sper.

    clemycali

    08/04/2011 at 5:49 pm

  9. Buna ziua,
    in justitie ca si in politica: tineretul e copie la indigo a celor batrani (imbatraniti in rele). Si legile sunt de vina pentru ca nu pot fi trasi la raspundere nici pentru greseli grave, cu urmari care nu pot fi indreptate decat , in cel mai buna caz, cu mari cheltuieli suplimentare.
    O mai fi ceva de facut?

    cedric

    08/04/2011 at 6:24 pm

  10. Motivarea deciziei de eliberare ptr. Voicu „ICCJ: Arestul de un an de zile în cazul senatorului Cătălin Voicu tinde să pară a condamnare”…
    „Referitor la caracterul rezonabil al detenţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie apreciază că durata scursă de la data arestării inculpatului (1 an şi patru zile) este suficientă pentru a tinde – în condiţiile prelungirii acesteia – la concluzia tranformării detenţiei provizorii într-o pedeapsă, ceea ce ar contraveni, atât dispoziţiilor legii interne cât şi a reglementărilor internaţionale”
    http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/iccj-voicu-a-stat-in-inchisoare-un-an-prelungirea-masurii-transforma-masura-provizorie-in-pedeapsa-221976.html

    mar

    08/04/2011 at 6:29 pm

  11. http://www.ziare.com/stiri/eveniment/csm-a-declansat-verificarile-in-cazul-disparitiei-lui-dinel-staicu-1087146

    In sfarsit! abia acum s-au sesizat. Cum s-ar zice: mai bine mai tarziu decat niciodata.

    cedric

    08/04/2011 at 6:35 pm

    • Comunicatul CSM spala Curtea de Apel, care a fost sesizata de DNA, cum ca era alt dosar…, in care s-a apreciat ca nu se impunea… si bla bla, dar realitatea infirma partea asta din comunicat si confirma ca se impunea.
      Concluzia comunicatului este ca sesizarea procurorului a fost facuta in locul nepotrivit, adica la Curtea de Apel si nu la ICCJ, unde a fost pronuntata o condamnare, pe intelesul nostru: degeaba vedeti voi realitatea, tot noi suntem mai destepti.

      Gino

      08/04/2011 at 6:47 pm

    • Nu era vorba de ICCJ ci de jud. sect. 2, scuze.

      Gino

      08/04/2011 at 6:51 pm

  12. Seara buna.
    Nu inteleg, din ce spune in RL, se poate trage concluzia ca masura arestarii lui Voicu este revocata. Recursul a fost programat pe 11 Mai (???) – asta spune RL. Cred ca e o greseala, probabil pe 11 Aprilie – este imposibil sa fie tinut arestat 30 si ceva de zile – fara hotarare judecatoreasca (ori/ori).
    Are cineva o idee? E aparut eronat in articolul citat mai sus de mar?

    DanSu

    08/04/2011 at 6:59 pm

    • Teoretic eliberarea se decide pe 11 mai, practic se poate intampla oricand derece se depaseste termenul de 1.
      Eu cred ca dupa motivarea ICCJ, Voicu poate fi pus in libertate 😦
      Multe paranormale se intampla in tara asta.

      mar

      08/04/2011 at 7:08 pm

    • Ora 22:40 Instanta suprema a decis, luni seara, eliberarea provizorie sub control judiciar a lui Catalin Voicu, aceasta fiind prima cerere de punere in libertate admisa din 30 martie 2010, de cand senatorul este in arest preventiv in dosarul in care este acuzat de coruptie. Instanta suprema a admis cererea lui Voicu, insa acesta nu va fi eliberat din arest pana cand un complet de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu va dezbate un eventual recurs al procurorilor anticoruptie fata de aceasta masura, relateaza Mediafax.

      http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-8473954-xiv-lea-termen-dosarul-voicu-trei-judecatori-grefier-fost-ofiter-sie-povestit-cum-incercat-voicu-influenteze-justitia.htm

      Gino

      08/04/2011 at 7:14 pm

  13. @Cetatean

    Felicitari pentru post. Cum ,pentru mine, toata treaba asta este ceva Kafkian, (fara gluma), trebuie sa citesc de mai multe ori ca sa inteleg si sa vad daca nu cumva eu sunt cel vinovat :)(vezi Procesul).

    In alta orine de idei,
    http://www.ziare.com/theodor-paleologu/ambasador/paleologu-in-mandatul-de-ambasador-la-copenhaga-m-am-ocupat-de-cuiele-din-pereti-si-calitatea-clantelor-1087140

    Tanaru’ Paleologu imi aduce aminte de tanaru’ Lucescu, aceeasi vedere de sistem :).

    eugeni

    08/04/2011 at 7:14 pm

  14. Referitor la comunicatul CSM!
    Ii spala sau nu pe Sandeii, sau arata de fapt ca mafia este mai mare ?
    Logic mi s-ar parea asa: Se depune o cererere la o instanta iar aceasta hotaraste daca e cazul sau nu sa aplice interdictia de parasire a tarii. A fost depusa la jud.sect 2. Sincer sa fiu, si mie mi se pare firesc, deoarece CA trebia doar sa motiveze sentinta de arestare (nu de parasire a tarii). Pai cum adica, tu ai spus ca-l popresti la bulau, iar eu vin sa-ti cer sa nu-i dai voie sa plece din tara? Ar rade si curcile de mine.
    In schimb dincolo, la jud.sect 2 – se judeca alta cauza, iar pronuntarea era departe, deci acolo era mai intemeiat sa depui cererea de interdictie.
    Iar astia din urma hotarasc ca nu e nevoie de interdictie. Mie mi se pare mai suspecta a II-a hotarare decat a celor de la parchet a instantei care trebuie sa hotarasca.

    DanSu

    08/04/2011 at 7:16 pm

    • Subiectul are mai multe fete, ce se judeca de fapt, dosare sau persoane?
      Daca se judeca hartii atunci este corect, nu stim decat ce este intre coperti, nu ne priveste altceva, ni se rupe…
      Daca se judeca persoane cum poti sa nu tii seama ca omul mai are procese pe rol, aproape de finalizare?

      Gino

      08/04/2011 at 7:27 pm

  15. Puteti citi si un „preambul” al articolului lui @cetatean pe care vreau sa-l las pana maine:

    http://cursdeguvernare.ro/morala-democratie-si-neputinta-statului-de-drept.html

    Postarea care a trebuit sa fie complementara articolului lui Cetatean este postata pe blogul respectiv. Va invit sa o cititi!

    Theophyle

    08/04/2011 at 7:36 pm

    • Buna @Theophyle, am postat acolo (cu greselile de tastare de rigoare 😦 ).
      Pacat ca nu am la indemana biblioteca de acasa, simt nevoia sa recitesc „procesul” lui Kafka, dar fac eu rost zilele astea de ea. Parca acolo lucrurile decurgeau mai logic ca la noi, nu-i asa? 😉

      DanSu

      08/04/2011 at 8:04 pm

  16. salutare salutare si multumiri celor care au citit articolul 🙂

    Trebuie sa intelegem un lucru: la ora actuala, CSM nu prea are ce face, atributiile sale sunt aproape de zero in chestiunea sanctionarii judecatorilor care au gresit. Ei ii pot sanctiona administrativ, dindu-i afara din magistratura, insa cei dati afara se duc apoi in instanta, la ICCJ, la sectia de contencios administrativ.

    Problema e ca CSM au puterea de a curata ICCJ-ul de Sandei, in colaborare cu Presedintele tarii, si NU O FAC.

    Sandeii din ICCJ i-au dat in judecata cind CSM a scos un nou ghid de promovare la ICCJ. De ce? O sa explicam altadata, cert este ca NU le convine sa se inaspreasca un pic conditiile. CSM-ul cel nou, compus din 14 oameni, trebuie sa inteleaga ca aminarea nu este o solutie. Acus-acus apar si alti sandei in CSM (Pivniceru, de exemplu) si vor fi depasiti la vot. Isi fac calcule care nu le vor iesi.

    La ora actuala, CSM-ul poate constata incetarea mandatelor de judecatori la ICCJ la aproape toti Sandeii din ICCJ care au fost numiti pe 6 ani si le-au expirat mandatele, plus cei bagati in ICCJ fara decret prezidential.

    Probabil ca asteapta ceva si nu indraznesc sa o faca. Un astfel de semnal transmis ingregului corp al magistratilor ar fi adevaratul semn ca sunt „reformisti”. Astfel ar si si judecatorii ca Burlan sau ca cei din completele de judecata ale lui Staincu ca nu mai e de glumit. Semnalul s-ar intelege. Insa cind politicinii ca Voicu si Nastase se bucura de sprijinul lui Pandrea, iar Camelia Bogdan e indepartata, cum naiba sa mai aiba curaj judecatorii si procurorii sa aplice legile?!

    Cetatean

    08/04/2011 at 7:53 pm

  17. ce va spuneam de Sectia penala de la ICCJ si de Pandrea?! Poftim inca una!

    „Jumatate din Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a refuzat sa judece “dosarul examenelor fraudate de la INM”, in care au fost trimisi in judecata fostul procuror general adjunct al Romaniei, Gabriela Ghita si magistratii Sterian Guli, Dumitru Gheorghe, Eugen Cojocaru, Gheorghe Cerbeanu (plus notarul Gheorghe Bucur) pe motiv ca inculpatii le-au fost colegi in diverse locuri.

    Surprinzator este ca in momentul repartizarii aleatorii a dosarului intregul complet de judecata desemnat s-a abtinut, iar dupa admiterea cererii de abtinere, presedintele Sectiei penale, judecatorul Anton Pandrea, a repartizat dosarul unui complet indicat, nu l-a reintrodus in sistemul ECRIS pentru o noua repartizare aleatorie. Nici judecatorii care constituiau completul anume desemnat de presedintele Pandrea nu au dorit sa judece dosarul, cererile de abtinere facute in acest caz fiind cele mai numeroase din orice dosar inregistrat pe rolul instantelor din Romania.” (luju.ro)

    pandrea taie si spinzura la ICCJ si Nastase si CSM face rapoarte despre starea Justitiei.

    NISTE LASI! Sa le fie rusine!.

    Cetatean

    08/04/2011 at 7:57 pm

    • @cetatean, sunt ei lasi dar nici noi nu trebuie sa-i lasam sa bage capul in pamant ca strutul. Din punctul meu de vedere CSM ar trebui desfiintat daca tot este impotent si nu stie decat sa faca rapoarte autolaudative si deciziile de sanctionare, asa putine si amarate cum sunt ele, sunt contestate. Bine au facut Predoiu si Basescu ca nu au fost prezenti la sedinta de lauda de sine a CSM.

      clemycali

      08/04/2011 at 8:50 pm

      • Nici macar nu trebuiau sa se laude, ca era bilantul pe 2010, al Sandeilor. Se laudau de parca erau juniorii Sandeilor. Au fost oarecum mai decenti, insa sunt la ani lumina de ce se asteapta de la ei.

        Cetatean

        08/04/2011 at 8:56 pm

  18. La stirile TVR s-a anuntat ca saptamna viitoare se judeca recursul lui Voicu.

    mar

    08/04/2011 at 8:16 pm

  19. @mar, asa este. Stai sa vezi cum iese Voicu pe motiv ca are studii superioare si copii mici de crescut. Apoi isi schimba toti martorii declaratiile si dupa aia Voicu ne saluta din Parlament.

    Cetatean

    08/04/2011 at 8:17 pm

  20. C. la modul cum merg lucrurile in tara noastra, scenariul tau are sanse de 90% reusita:(

    mar

    08/04/2011 at 8:46 pm

  21. Salut !
    Azi a aparut ultimul numar tiparit al ziarului Gandul.
    De maine va putea fi citit doar online.
    E cineva care sufera pe-aici?

    luminita

    08/04/2011 at 8:47 pm

    • Buna Lumi,
      Am eu o zicere „Jale pe vale”, are balta peste 😉

      mar

      08/04/2011 at 8:57 pm

  22. Da-i in fasole de presari de doi bani, acum sa se bata cu noi in trafic si analize! 😈

    Cetatean

    08/04/2011 at 8:54 pm

    • Pai la analize cred ca ii batem lejer in orice zi a saptamanii. Cat erau pe tipar aveau scuza ca scriau la o zi dupa ce evenimentele s-au petrecut, bloggerii le-au luat-o inainte. Ala bala portocala. Acum se va vedea clar cat de limitati sunt marii condeieri ai Gandului. Si nu sunt singuri. Ar mai fi si alti „maestri” prin presa romaneasca.

      clemycali

      08/04/2011 at 9:00 pm

      • Tremur cind ma gindesc ce analize online ne pregateste CTP :))

        Cetatean

        08/04/2011 at 9:33 pm

  23. Nici macar nu trebuiau sa se laude, ca era bilantul pe 2010, al Sandeilor. Se laudau de parca erau juniorii Sandeilor. Au fost oarecum mai decenti, insa sunt la ani lumina de ce se asteapta de la ei…

    Cetatean

    08/04/2011 at 8:56 pm

    • sorry daca apar postari duble cu avatar ciudat.

      Cetatean

      08/04/2011 at 8:57 pm

      • te ataca Sandeii

        mar

        08/04/2011 at 8:59 pm

  24. ei atac, astia ataca doar Constitutia, legile si Presedintele.

    Cetatean

    08/04/2011 at 9:15 pm

  25. Buna seara,
    Cetatean, te-ai tinut de cuvant, ai scris ce ai promis si mi-ai facut si mie o placere: le-ai spus sandeilor adevarul, sa nu-si mai inchipuie ca pot prosti lumea! Felicitari pentru scriitura bine documentata si pigmentata cu ironii.
    Oare CSM-istii „reformisti” se folosesc de parerile tale scrise pentru a lucra intru binele Justitiei sau acum au sacii in caruta si doar mesteca vorbe? Ce crezi, or actiona or ba?

    Inganduratul

    08/04/2011 at 9:22 pm

    • I won’t hold my breath. Sau pe romaneste spus nu cred ca trebuie sa ne facem iluzii.

      clemycali

      08/04/2011 at 9:30 pm

  26. @Inginduratule, ironia mea e zero pe linga bascalia lui lui Mister B. Daca ai citit „Sandeii mamii lor!” ai vazut de unde a inceput totul si de ce ii iubim noi pe Sandei.

    Vor mai fi postari pe Justitie, in functie de evenimente si de anumite aspecte pe care eu le consider necesare.

    Cit despre CSM-istii reformisti, eu ni nu trebuie sa se foloseasca de parerile mele, stiu si singuri ce au de facut. Le lipseste curajul si determinarea si eu sunt convins ca va veni o vreme cind or sa regrete ca nu l-au avut. Ferestrele de oportunitate nu tin mult timp.

    Cetatean

    08/04/2011 at 9:33 pm

    • Multzam pt. raspuns! Iar ai dreptate!

      Inganduratul

      08/04/2011 at 10:46 pm

  27. Salutare
    Remarc ca traditia unei „elite” 🙂 in magistratura este la fel de bine dezvoltata ca pe vremea RSR .
    Sa traiasca tovarasul Ion Iliescu impreuna cu toti jegosii fara constinta dar cu diplome marete si salarii pe masura din justitia mioritica . 😦 Desi au trecut 21 de ani , nulitatile primeaza si in acest sector atit de important a unei democratii . Ma rog , fie ea si „originala” . 😦
    PS. @cetatean , matale vei fi luat la intrebari cit de curind . Oficial , fara nici o legatura cu cea ce scri . Cum ai articole care calca pe nervii „iubitilor poporului” , stai atent . 😆

    Ștefan A.

    08/04/2011 at 9:42 pm

    • Stefan salut 🙂
      ai venit sa faci propaganda 🙂 vrei sa-ti trimit cativa mineri vanjosi? Nu-i duce tu grija lui Cetatean!

      Crede-ma! ca-i fff. bine aparat 🙂

      Theophyle

      08/04/2011 at 9:48 pm

      • Salut theophyle
        Cindva am fost propagandist mic de tot . 🙂 Doar ca in 1989 au decis sa ma arunce afara din partid ca aveam cerere de plecare definitiva din tara . 🙂

        Ștefan A.

        08/04/2011 at 9:52 pm

  28. Stefane, vorba omului de la tara: pielea mea e orcum la dubala. Nu am nimic de pierdut, nici de cistigat. Si tocmai de aceea merg pina la capat 😆

    Cetatean

    08/04/2011 at 9:45 pm

    • Cetatean salut!
      Uite un raspuns de admirat . 🙂

      Ștefan A.

      08/04/2011 at 9:51 pm

    • Si care e capatul City ? Caci drumul e … Long a sight can’t see a light 🙂

      Un tanar de stanga

      08/04/2011 at 9:59 pm

    • Seara buna 🙂
      Cred ca Stefan este glumetz, eu asa am inteles cele scris 🙂

      In alta ordine de idei este bine sa fii hotarat sa mergi pana la capat, chiar daca este destul de general spus. Penita este mai ascutita decat sabia, iar hotararea conteaza foarte mult 🙂

      Cum se spune in eng. tot la modul general: Keep up the good work 🙂
      Bravo, continua 🙂

      CFG

      08/04/2011 at 10:20 pm

  29. Doamnelor si domnilor , am glumit mai sus ! 🙂
    A intrat frica in voi si nu mai comenteaza nimeni ? 🙂
    Sau la 22:17 sinteti deja la somn ? 🙂

    Ștefan A.

    08/04/2011 at 10:17 pm

    • Stefan 🙂
      Toata lumea se pregateste de weekend. In afara de asta eu sunt intodeauna aici 🙂

      Theophyle

      08/04/2011 at 10:19 pm

      • Care weekend ca e criza ! 🙂
        La munca nu la distractie urmata de critici adresate guvernului si clasei politice . 😆

        Ștefan A.

        08/04/2011 at 10:21 pm

      • Ce weekend? Munca, ca tb sa-i platim pe Sandei&Co 😦

        mar

        08/04/2011 at 10:22 pm

    • Salut Stefan, ce te afli la sedinta de propaganda? Ne-am speriat ca o sa inceapa sa scrie online CTP-ul. 🙂

      mar

      08/04/2011 at 10:21 pm

      • 😆

        Ștefan A.

        08/04/2011 at 10:21 pm

    • S-au intersectat postarile 🙂

      CFG

      08/04/2011 at 10:21 pm

      • Nu stiu cum se face, dar azi ne-am intersectat de doua ori 🙂 Daca era joi ma gandeam la flacara violet, dar este vineri 😉

        mar

        08/04/2011 at 10:24 pm

        • Vineri e flacara verde cu nuante galben-aurii, din garaj 😉

          Cetatean

          08/04/2011 at 10:28 pm

        • 🙂 Da, eu nu dau refresh foarte des, tab/pagini deschise simultan …

          CFG

          08/04/2011 at 10:30 pm

  30. Mai arunc un ochi pe ici, pe colo… adica in monitorul oficial 😉

    Cetatean

    08/04/2011 at 10:21 pm

  31. TDS, capatul e acolo unde ne decidem sa aprindem noi o lumina, satui de bezna facuta de altii.

    Cetatean

    08/04/2011 at 10:22 pm

    • Nu sunt de acord, unul dintre capete este atins cand va exista un sistem juridic functional, cu rezultate (decizii) pe care majoritatea sa le accepte/aprobe, date in timp rezonabil, … 😦

      CFG

      08/04/2011 at 10:28 pm

  32. CFG, asa este. Asteptind sistemul juridic functional, sa tragem hidra afara din birlog, sa ii numaram capeter, si sa ii bagam bete de chibrit aprinse in ochi.

    Cetatean

    08/04/2011 at 10:29 pm

  33. Am revenit sa va spun noapte buna.
    Vad ca nu v-ati speriat nici la Gandul ca o sa va sugrume concurentza cetepista , nici la atentionarea lui Stefan A. 😆

    luminita

    08/04/2011 at 10:39 pm

    • Noapte buna 🙂
      Nu ne speriem de nimeni 🙂 Ne-am obisnuit si cu glumele lui Stefan 🙄

      Theophyle

      08/04/2011 at 10:41 pm

    • Acolo nu scrie de Sandei? 😉

      Cetatean

      08/04/2011 at 10:45 pm

  34. […] Din nefericire nu numai legislativul nostru este dificitar si incapabil, justitia romaneasca nici macar nu se gandeste sa aplice si bruma de legislatie existenta. Ultimele evenimente legate de judecatoarea Burlan si ajutorul dat lui Vîntu, faptul ca Dinel Staiciu la fel ca Omar Hayssam si multi altii inaintea lor reusesc sa fuga, redau spusele judecatorului Cristian Danilet ( “Cifrele pe care le-am analizat arata indubitabil ca a crescut increderea in justitie si calitatea actului de justitie: sunt mai putine reclamatii adresate CSM, sunt mai putin cereri de exercitare a cailor de atac si sunt mai putin dosare infirmate in caile de atac”) intr-o perspectiva hilara si nerealista! Dl Danilet nu intelege ca oamenii au obosit si nu mai au incredere in procesul judiciar si de aici provine scaderea. Puteti citi felul in care legea este incalcata si obstructionata de membri ai justitiei romane in articolul publicat pe blogul Politeia. […]

  35. Un editorial bun.
    „Din păcate, învăţate cu victorii de imagine facile, în faţa unui stat şmecher şi prostovan în acelaşi timp, care s-a obişnuit atât de mult să nu aibă dreptate încât şi atunci când are renunţă din start să îşi mai susţină argumentele, unele ONG-uri au început să se molipsească de suficienţă. Sau chiar ajung să comită păcatul capital: să susţină cauze în dezacord flagrant cu interesul public, mizând pe faptul că nimeni nu va ţine partea unui stat care are în spate o lungă istorie de abuzare a propriilor cetăţeni. Rezultatul: confuzie totală şi intrarea societăţii civile în competiţia pentru iniţiative nefaste.”
    http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/o-mistificare-neguvernamentala-221995.html

    mar

    08/04/2011 at 11:55 pm

    • 🙂 „Doi ani facem ca ursul cand hiberneaza”- lider sindical, poate intra la expresia zilei.

      mar

      09/04/2011 at 12:19 am

  36. Saluttare!
    Mister C,
    Binevenită insistenţa pe pârghiile CSM şi pe zburdalnicia judecătorului pe maidanul ICCJ, Anton Pandrea!
    Pentru acurateţea problemei şi a datelor sunt necesare câteva precizări.

    1. Anton Pandrea nu are niciun act de reînvestire în funcţia de judecător ICCJ, strict necesar din momentul când mandatului început la 02.07.2001 (MO 355, Decret numire 455/26.06.2001) a expirat la 02.07.2007.

    Pandrea nu mai îndeplineşte condiţia de a deţine funcţia de judecător ICCJ de aproape 4 ani, perioadă în care ocupă prin impostură şi funcţia de preşedinte al secţiei penale, fără să mai conteze când a început sau încheiat mandatul în această funcţie de conducere. Odată ce din iulie 2007 nu a mai fost reînvestit în funcţia de bază-simplu jude ICCJ- putea să se ceară cel mult paznic de noapte sau băgător de seamă prin curtea de afară.

    2. Repet dispoziţiile imperative ale art. 155, alin 5, din constituţie:
    „Judecătorii în funcţie ai Curţii Supreme de Justiţie (…) îşi continuă activitatea până la data expirării mandatului pentru care au fost numiţi.”

    3. Repet dispoziţiile imperative ale art. 102, alin 1, din Legea 303/2004: „Judecătorii în funcţie ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie îşi continuă activitatea până la data expirării mandatului pentru care au fost numiţi.”

    4. Noul CSM are obligaţia şi posibilitatea să nu mai continue practica vchiului CSM de a-i uita pe expiraţi în funcţie, cu sfidarea legii şi constituţiei, în timp ce aceleaşi vechituri- reprezentative doar pentru lumea uitucilor – invocau pretenţia respecării statului de drept, adică domnia legii numai în punctele lor de interes.
    Oricâţi or fi în aceeaşi situaţie sau altele similare, amnezia nu tranşează problema intrării imposturii în legalitate.

    5. După autosesizarea CSM, constatarea neîndeplinirii condiţiei „necesare pentru numirea in functia de conducere” atrage revocarea expiratului din funcţia de conducere- în cazul lui Pandrea- tocmai din cauza pierderii dreptului de exercitare a funcţiei de jude ICCJ din iulie 2007 , or trebuie remarcat faptul eventuala reînvestire în funcţia de bază nu-l acoperă pe impostor încât să-şi continue mandatul pe funcţia de conducere ( poate, eventual, să revină la şefia secţiei penale numai printr-o altă numire, printr-un nou decret, întrucât însăşi reinvestirea în funcţia de bază implică mai întâi vacantarea postului de judecător simplu, timp în care Pandrea nu poate fi ţinut ca la aparate de reanimare a funcţiei de conducere)

    6. Reducerea problemei la mandatul de conducere îi convine lui Pandrea, pentru că va pune la socoteală un an în plus, cât a fost suspendat şi se vede expirat abia în iulie a.c. Merită să fie desfiinţat şi în această privinţă. Membrii vechiului CSM , inclusiv Pandrea şi Bărbulescu, si-au oferit continuitate identică, prin păstrarea propriilor funcţii de expiraţi de conducere, sub pretextul (nedeclarat, doar păstrat în închipuirea lor) că în perioadele de câte 1 an ca preşedinţi ai CSM (cu rîndul) au fost suspendaţi, tot cu cât un an fiecare, din funcţia de conducere. Adică au pretenţia ca mandatele de 6 ani pe funcţia de conducere să se prefacă în 7 ani, de parcă nu ei au fost numiti pe mandate fixe ci mandatele se modelează după ei, îi aşteaptă de oriunde o reveni precum proprităţile personale. Teoria prelungirii cu un an este contrarie prevederilor constituţiei şi legii de la momentul numirii (constituţia nerevizuită art 124 alin 1 şi legea CSJ 56/1993, art 12, de unde rezultă că mandatul pt funcţia de conducere e bătut în cuie- cu un cap şi o coadă- nu se poate decala sau prelungi nicicum; din contra, mai multe persoane se pot succeda pe mandatul fix, nu viceversa). Pct. 1-5 de mai sus simplifică operaţia şi le desfiinţează direct visătoarea prelungire, fiindcă se raportează la expirarea de acum 4 ani a mandatului de simplu judecător ICCJ.

    7. Legat de înlocuirea Ioanei Bogdan, tocmai explicaţia ICCJ deconspiră abuzul lui Pandrea, deoarece- în calitatea lui de preşedinte al secţiei penale- nu are nicio atibuţie legală de a schimba judecătorii din completele de judecată, or dacă membrii noului CSM nu o ştiu nici pe asta (şi nu înţeleg să-l radă pe Pandrea… direct pe acest aspect), înseamnă că ar fi mai simplu să fie întrebaţi ce anume cunosc, ca să ştim ce mai aşteptăm de la ei.

    Băşcăliosul

    09/04/2011 at 12:22 am

  37. Mai exact, pt. pct. 7, CSM se poate sesiza din oficiu şi dispune revocarea din funcţia de conducere a judecătorilor:
    „b) în cazul exercitării necorespunzătoare a atribuţiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţilor şi aptitudinile manageriale;”

    Băşcăliosul

    09/04/2011 at 12:55 am

    • Mister B, sunt unii care dupa lectura celor scrise de tine au cosmaruri. Felicitari ptr. efortul depus 🙂

      mar

      09/04/2011 at 1:00 am

      • Mulţumesc, Mar. În locul noului CSM aş încerca să-i reînvestesc în funcţia de jude simplu ICCJ pe ceri care mai merită şi să le facă altora loc, după evacuarea catastrofelor, inclusiv Bărbulescu. Numirile prin decret au avantajul că îi oferă lui Traian Băsescu să-i refuze la reînvestire pe cei ca Lidia Bărbulescu, dacă noul CSM se ruşinează aşa de tare.

        Băşcăliosul

        09/04/2011 at 1:19 am

        • Nu cred ca e vorba de rusine, cred ca vorba de…paralizie tinereasca in fata posibilitatii de rezolvare usoara a problemelor gravissime ale Justitiei. Cum, asa de simplu sa fie?!

          Cetatean

          09/04/2011 at 1:25 am

    • Ca si cum nu ar avea stuchit la furca cu expirarea mandatului ;-), inlocuirea Ioanei Bogdan ofera CSM suficienta munitie.

      Insa Sandelul e uns cu toate alifile lui Nastase, a vazut ca merge o data, nu se da in laturi de la nimic. Ia sa incece Presedintele sa stea inca nspe ani dupa expirarea mandatului, ar fi dictatura. Asa, daca sta un judecator, e perfect legal. Statul de strimb perfect drept.

      Cetatean

      09/04/2011 at 1:02 am

  38. Draga Mister B, salut cu intirziere! 🙂

    Nu mai am nimic de adaugat, despre Pandrea se poate spune orice, in afara de faptul ca ocupa functia in mod legal.

    Intr-aevar, m-am inselat, decretul 589/12 iulie 2004 la care am facut referire era cel de numire n functia de presedinte al sectieipenale, nu judecator a ICCJ, care curge ca mandat din2001, asa cum ai sus tu.

    Problema e deci cu atit mai grava cu cit e expirat din 2007, cum de fapt ai scis si in Sandei (na, ca mi-am amintit). CSM-ul e la furat si e incalecat e Sandei in cinencios administrativ in fieful lui Lupascu, une vor pierde fara drept de apel.

    Cetatean

    09/04/2011 at 12:59 am

    • Nu te-ai înşelat cu decretul din 2004 de numire în funcţia de conducere, el există, iar acelaşi argument l-ar invoca şi expiratul, la fel cum Lidia Bărbulescu a avut numirea similară în 2003 (vice), a stat călare pe conducere peste perioada de 6 ani şi ar mai fi rămas dacă nu se agăţa de interimatul preşedinţiei, cu toate că e la fel de expirtă ca Pandrea- din 2007- în funcţia de simplu jude ICCJ ( numită în 2001 prin acelaşi decret). Doar că exstă alte căi mai directe şi mai greu de contestat.(inclusiv şi mai ales de acelaşi „nou” CSM)

      Băşcăliosul

      09/04/2011 at 1:12 am

  39. Da, da, exista, insa invocarea functiei de sef al unei sectii (care e pe trei ani) ca motiv de intrerupere si reluare a mandatului e de-a dreptul scabroasa. daca pandrea pleaca in croaziera pe 6 ani in timp ce are mandatul in derulare, o sa aiba pretentia la revenire sa isi reia mandatul ca si cind nimic nu s-a intimplat.

    Cetatean

    09/04/2011 at 1:22 am

  40. Cu schimbarea judecătorilor din completele de judecată, în cazul Ioanei Bogdan, Pandrea, dar şi Colegiul de Conducere, ne-au jucat la cacealma.
    Mai întâi au încercat să dea impresia că mişcarea a fost aprobată de Colegiu,(prin anunţul public făcut de o persoană care se prefăcea că ar vorbi din partea Colegiului); ulterior s-a nuanţat în sensul că Pandrea a fost nevoit , după desfiţarea C10.

    Şefii instanţelor nu au atribuţia să schimbe direct judecători din complete, însă pot să ceară aprobarea schimbarii în Colegiu, dar şi colegiu abilitat de lege trbue să respecte o condiţie: să aibă jutificarea unui motiv excepţional… numai din cele prvăzute în Regulamentul de ordine interioară a instanţelor. Are regulamentul prevăzută o situaţie ca desfinţarea C10 sau nu are şi tocmai din acest motiv Colgiul nu s-a băgat în povestea asta?

    Regulmentul nu prevede, iar legea îi permite numai colegiului să dispună… după regulamnt şi propunerea şefului secţiei. Ce caută Pandrea de capul lui şi fără nicio normă legală?
    Apoi, pe ce criteriu l-a nimerit pe Săndel tamn la instanţa unde eşuase o revocare?
    Mai e ceva interesant, legat direct de Năstase, dar e târziu acum să detaliez.

    Băşcăliosul

    09/04/2011 at 1:45 am

    • …eşuase o recuzare(sunt cam obosit)

      Băşcăliosul

      09/04/2011 at 1:53 am

  41. Mister B, Colegiul insusi a fost luat pe nepregatite. Si chiar dupa ce au aflat, au tacut ca porcul in popusoi. Las ca detaliem noi altadata ;-), ca si cazul lui Cornoiu, ca merita.

    Cetatean

    09/04/2011 at 1:50 am

  42. Ta las, va las, noapte buna si vise linistite, fara Sandei 🙂 !

    Cetatean

    09/04/2011 at 1:51 am

    • Noapte bună!

      Băşcăliosul

      09/04/2011 at 1:54 am

  43. Buna Dimineata la toata lumea 🙂
    Postare noua!

    Theophyle

    09/04/2011 at 8:25 am


Comentariile sunt închise.