Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Blogosfera Saptămânii 6 /2 – 12 /2

 

Duminica 6/2/2011

Disidentul si comisarul: Vasile Paraschiv versus Ion Iliescu

“Pusee antidemocratice pun ţara într-o lumină nefavorabilă în afara graniţelor” a afirmat, cu bataie in directia stiuta, cunoscutul arbitru al calmului politic, fiinta renumita pentru moderatie inca de pe vremea represiunilor anti-studentesti din 1958-1960, omul care l-a primit pe Regele Mihai cu bratele deschise cand a revenit prima oara in tara dupa mai bine de patru decenii de surghiun, cel care nu a avut nimic de-a face cu dezmatul pogromist al minerilor din iunie 1990, nici cu scenariile asurzitoare si aiuritoare despre teroristi, fantasme terifiante menite sa duca la blocarea revolutiei si la fratricid. ”Yogi si comisarul” se intituleaza un volum de eseuri de Arthur Koestler. Acum putem vorbi despre disident si comisar.  Doua arhetipuri existentiale, doua modalitati de confruntare a istoriei, doua viziuni despre relatia dintre scopuri si mijloace.

Ion Iliescu si Vasile Paraschiv au apartinut aceleiasi generatii. Au militat initial in acelasi partid, convinsi amandoi de promisiunile sale egalitariste. Cel dintai a ramas convins de “nobilele idealuri”, cel de-al doilea le-a denuntat drept legende menite sa serveasca unei caste parazitare, o “noua clasa” cum a numit-o un alt mare apostat, disidentul iugoslav Milovan Djilas.  Cand Vasile Paraschiv era torturat de Securitate, Ion Iliescu tinea discursuri la Congresul Educatiei si Culturii Socialiste, adica al imbecilizarii nationale.  Cand Vasile Paraschiv era declarat nebun si supus unor barbare “tratamente” aplicate de psihiatri ce-si calcau in picioare juramantul hipocratic, Ion Iliescu. membru supleant al Comitetului Executiv al CC al PCR si prim-secretar al Comitetul Judetean Iasi,  pontifica despre “societatea socialista multilateral dezvoltata”.  Acesta este adevarul istoric, chiar daca Ion Iliescu prefera sa-l invaluie in ambiguitati, sofisme si distorsiuni.Cititi tot articolul, aici.

Vladimir Tismăneanu

Ilustratie: Baricada.


Luni 7/2/2011

Luciditatea chefliului

Atunci când, blagoslovite cu vin, limbile se dezleagă, gândurile cele mai ascunse, de prin cotloanele sufletului ori de prin ungherele minţii, ies la lumină. De aceea se spune că omul la beţie spune adevărul, cu condiţia să nu fie nici prea treaz, ca să ascundă ceva, dar nici prea beat, ca din vorbele lui să nu se mai înţeleagă nimic. Unii zic că, după mai multe pahare, vorbeşte băutura pentru tine. Posibil, dar nu ştiu cum se face că adesea tocmai cei vestiţi pentru pasiunile lor bahice dau dovadă de mai multă luciditate decât cei care se laudă – de parcă asta ar fi de laudă pentru un urmaş de dac – că nu pun în gură strop de alcool.  Bunăoară, faima lui Ludovic Orban de bon viveur este arhicunoscută. Personaj boem, menestrel pasionat, Orban este un altfel de politician, cu totul diferit de scorţoşii din propriul partid şi din alte partide. Cititi tot articolul, aici.

Spartacus – Reporter Virtual

Ilustratie: Baricada.


Marti 8/2/2011

Grasu’

Îl cheamă Cătălin, însă toată lumea îi zice Grasu’. Este operatorul cu care am stat 8 zile în Egipt. Este cel alături de care am mers pe străzi inundate de “pro-mubaraci” plecați la vânătoare de străini.  Pe 2 februarie, Grasu’ și cu mine am fost sechestrați într-un cartier sărac din Cairo. În momentul în care civili nervoși ne-au amenințat cu cuțitul, el a filmat totul pe ascuns. Cititi tot articolul, aici.

Adelin Petrisor

Miercuri 9/02/2011

Masa, semnificatie si unicitate

Dupa „lupta” de a supravietui,  ca si cantitate de resurse consumate, omul este in continua presiune, aflat la limita iesirii din anonimat si  accesul la semnificatie. Promovata mai mult sau mai putin, in functie de temperament dar si de educatie, dorinta de afirmare, de iesire „din rand”, este si va ramane un impuls subconstient care poate da recunoastere si pretuire sau oprobriul celorlati, in functie de calea de evidentiere aleasa: pozitiva sau negativa. Plecat pe calea sa, omul se poate transforma intr-un lider sau model pentru altii sau, dimpotriva, intr-un contraexemplu, chiar daca si acesta din urma isi poate gasi adepti.

Un raport realizat pentru grupurile sociale afirma ca 5% dintre noi miscam lumea, 15% dintre noi asistam pasivi cum lumea se schimba sub ochii nostri, iar 80% dintre noi constatam ca lumea s-a schimbat. Tot acelasi raport spune ca nu toti cei 5% sunt faimosi, cunoscuti de catre societate. Unii dintre ei aleg sa ramana in anonimatul asigurat de grupul sau miscarea din care fac parte si care el insusi, cu aportul fiecaruia, misca lucrurile. De aceea a nu se confunda unicitatea si semnificatia unei persoane cu faima sa: cele mai multe cazuri din media arata contrariul, adica faima unor persoane goale de continut (si/sau goale si de haine). Cititi tot articolul, aici.

Andrei – Blog iMONDO


Joi 10/2/2011

Scurta analiză politică pentru regele neîncoronat (președintele României Mici)

Anunț senzațional:

Eu am castigat alegerile prezidentiale, cred eu, si daca imi doresc ceva este sa fiu 5 ani la Cotroceni, nu o luna sau patru luni. Deci, nu asta este obiectivul meu in viata. (…) Sunt inca tanar si ma simt destul de viguros. Ambitia mea nu este sa ma duc interimar la Cotroceni o luna sau trei luni, vreau sa-i conving pe colegii mei de partid si opinia publica romaneasca de faptul ca am in continuare un cuvant de spus, ca am invatat si din greseli si cred ca in acest moment voi putea, in limita posibilului, sa ajut aceasta tara sa mearga pe drumul cel bun“, a afirmat dl. G. la TVR1,10.02.2011.

Analiză:

”După un vot favorabil suspendării,  G. devine Preşedinte interimar. În perioada suspendării este previzibil că va fi trântit guvernul (dacă asta nu se va fi petrecut înainte) şi nominalizat un alt premier al noii majorităţi. Acest atribut este numai şi numai al Preşedintelui. În acel moment puterea domnului G. în PSD se va multiplica de câteva ori. Dl. G. nominalizează premierul şi poate discuta şi lista cabinetului cu noua majoritate. Imaginaţi-vă ce coadă de ţuţeri va fi la uşa sa. Practic domnul Ponta va fi preşedintele PSD doar cu numele. Urmează referendumul de demitere. Să presupunem că 50% plus unu ar vota pentru demiterea actualului preşedinte. Urmează încă trei luni la Cotroceni pentru domnul G. şi perspectiva alegerilor prezidenţiale. Întrebare: pe cine credeţi că va desemna PSD drept candidat la alegerile prezidenţiale?  Răspunsul e  banal. Ar mai rămâne ca dl. G. să şi câştige alegerile respective (cu un Crin Antonescu având aceleaşi ambiţii şi, în orice caz, un candidat mult mai redutabil).” (Sebastian Lăzăroiu, Raționalitatea domnului G., blogary.ro, 8.12.2010)

Să facem niște calcule mai întâi:

Cum poate ajunge dl. G. președinte al României?

1. Așa cum am arătat într-o postare anterioară din 8 decembrie (citat mai sus).
2. Intră în sondajele din mai-iulie 2011 din partea PSD și, dacă este mai popular decât Crin Antonescu, atunci devine candidatul USL la funcția de președinte. Implicit, dl. Ponta pierde funcția de premier nominalizat care va reveni PNL (conform protocolului).
3. Dacă pierde trenul sondajelor, atunci nu îi rămâne decât să aștepte până în 2014, scoate PSD din USL și candidează din partea social-democraților la președinție.
4. Dacă nu reușește să scoată PSD din USL atunci va trebui să candideze independent în 2014 sau din partea altui partid.
5. Dacă pierde și trenul lui 2014, atunci rămâne pentru 2019. Cititi tot articolul, aici.

Sebastian Lăzăroiu – Blogary


Vineri 11/2/2011

Ipocrizia noastră care produce șpaga lor. Și un PS pentru doamna U.

N-ați obosit de povestea asta cu vameșii? Dacă nu v-ati plictisit de această ciorbă reîncălzită, vă invit să ne punem niște întrebări simple și foarte de bun simț, dincolo de cele pe care situația și politicienii ni le induc.

Pe voi vă invit – toți cei care plătiți, de ani de zile zi de zi, statul: statul lui Iliescu, al lui Videanu, al lui Năstase și Hrebenciuc, statul lui Patriciu și Tăriceanu, al lui Băsescu și statul lui Ponta, al lui Dinu Vamă, al lui Rușanu, Săpunaru,  Udrea și Blaga.

Dacă am aresta mâine toți vameșii și i-am înlocui cu alții noi și neprihăniți: în cât timp s-ar perverti cu toții?

Într-o tură care trebuie să producă de dimineața până seara o găleată de bani poate exista vreun vameș cinstit?

Dacă un vameș ar hotărî să fie cinstit, să nu ia șpagă și să-și facă meseria serios, cât timp ar rezista în sistem?

Există vreo tură care să nu-și aibă norma ei de spagă? Există vreun punct vamal care să nu fie dat în ”locație de gestiune”? Vreun punct de trecere a frontierei care să nu fie dat ”în franciză”?
.
.
.

PS. Ascultați, că merită – Elena Udrea, pe blog: ”Nemulțumirea președintelui este justificată. Fără Traian Băsescu, singuri împotriva lui Vântu, Voiculescu sau Patriciu, PDL nu ar fi condus România.”. Frumoase vorbe.

Nu, doamnă – lucrurile stau altfel. Stau chiar invers: fără ”el”, tare bine s-ar mai fi împăcat Vântu, Patriciu, Voiculescu cu PDL. Cititi tot articolul, aici.

Cristian Grosu – Curs de Guvernare.

Ilustratie: Baricada.

 

Sambata  12/2/2011

Cuvintele lui Dinu Patriciu țin loc de ideologie

Sfârșitul de săptămână se dovedește extrem de interesant pe malurile Dâmboviței.

Să începem cu proaspăta Uniune Social Liberală. A produs agitație în rândurile liberalilor un editorial publicat de Dinu Patriciu în Adevărul, editorial în care sponsorul principal al PNL și al lui Crin Antonescu își exprima neîncrederea în existența social-democrației. De aici și până la întrebarea dacă nu cumva Dinu Patriciu nu este chiar atât de mulțumit de alianța cu PSD-ul nu a mai fost decât un pas. Și te poți întreba de ce are obiecții Dinu Patriciu tocmai acum după ce ani de zile a pledat pentru apropierea PNL de partidul lui Ion Iliescu. Iar mirarea a fost exprimată public de Puiu Hașotti care după ce a amintit că Dinu Patriciu a pledat pentru o astfel de alianță înca din 2003, a declarat că nu înțelege de ce acesta și-a “schimbat viziunea”. Sigur, lui Dinu Patriciu nu i se va întâmpla nimic pentru că a fluierat în biserică și pentru că a exprimat un adevăr pe care îl înțelege orice om cu o inteligență medie: nu există social-liberalism. Ai ori social-democrație/socialism or liberalism economic. Dar cuvintele lui Dinu Patriciu s-ar putea să le dea curaj acelor liberali din teritoriu care nu sunt chiar atât de fericiți cu decizia centrului de a agăța partidul de căruța PSD. Așa cum au făcut-o liberalii din Botoșani care au anunțat că ei vor participa singuri atât la alegerile locale cât și cele parlamentare din 2012. “Curajul” de care dau dovadă acum unii liberali este însă tragic, pentru că el dovedește că în partid nu mișcă nimic fără acordul lui Dinu Patriciu și că opiniile domniei sale țin loc de ideologie. Cititi tot articolul, aici.

Clemy – Copacul din pădure

Written by Theophyle

13/02/2011 la 1:10 am

105 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Eu as mai fi pus un subiect: asistatii social si dreptul la vot. Discutia s-a aprins si a lasat multe victime si articole in jur.

    🙂

    John Galt

    13/02/2011 at 1:30 am

    • Dacă aici e „un” subiect, se înţelege „asistaţii sociali şi dreptul lor de vot”, iar discuţia nu poate duce în niciun punct util, fiindcă nimic nu se poate schimba în privinţa votului din considerente constituţionale.

      Băşcăliosul

      13/02/2011 at 1:39 am

      • Se poate schimba Constitutia! Alta varianta nu exista.

        John Galt

        13/02/2011 at 1:47 am

        • Se poate? Asta n-am ştiut-o.
          S-ar putea să se poată, dar nu se ştie până când.

          Băşcăliosul

          13/02/2011 at 1:55 am

          • Ceva mai explicit:

            Băşcăliosul

            13/02/2011 at 2:02 am

            • Salut Mr. B 🙂
              cam tarziu. Blondele lui Nicu merg insa la orice ora!

              Theophyle

              13/02/2011 at 10:42 am

        • Galt tata, iti sugerez deasemenea urmatorul paragraf: Asistatii social sa fie castrati incepind cu a doua generatie 🙂 E o solutie ? Nu!

          As milita doar ca nestiutorii de carte sa nu aiba voie sa voteze.
          daca ar fi dupa mine, eu i-as intreba pe cei grabiti sa-mi aleaga conducatorii, macar teorema lui pitagora (aia simpla nu cea generalizata) si i-as goni din cabina de vot cu sintagma : iesi afara javra ordinara…

          Un tanar de stanga

          13/02/2011 at 8:10 am

          • Nu incerca sa duci in derizoriu discutia pentru ca nu iti merge cu mine. 😛

            Cand te duci la magazin nu te intreaba nimeni daca ai citit Kant, Nietzsche si Marx (sau daca i-ai inteles :P), ci te intreaba daca ai bani. Atat!

            Ai bani, platesti. N-ai bani, nu platesti.

            Daca platesti atunci da, meriti „o sticla cu lapte” (drepturi). Daca nu platesti atunci NU MERITI NIMIC.

            Intelegi acest mecanism? E simplu. Asa functioneaza lumea de mii de ani.

            Cu ce drept vrei tu tot felul de chestii daca nu risti nimic? Daca nu te costa nimic? Asa si eu vreau un yacht, pe gratis. Imi dai?

            Ce sa-ti povestesc, s-au trezit toti asistatii social sa vrea drepturi, sa intinda mana. Si nu de alea NATURALE, inalienabile, de care NU POTI SCAPA nici daca vrei – ci culmea, vor drepturi pozitive: drept la munca, drept la concediu platit, salariu minim garantat. Ce daca nu ii costa nimic – ei vor si cu asta basta. Ba le baga si altora pe gat, ca niste sindicalisti „de bine” ce sunt ei, CU FORTA. Spre binele tututor.

            😛

            John Galt

            13/02/2011 at 8:20 am

            • Galt, iti promit ca nu voi mai vorbi cu tine, pentru ca te enervezi si iti creste tensiunea.

              In Marea Britanie exista cupluri, tineri de 15-16 ani care nasc copii.Tinerii sunt asistati iar parintii lor au fost asistati toata viata lor 🙂 Probabilitatea este maxima ca copilul (nepotul) sa ajunga la rindul lui asistat al guvernului MS.

              Dar asa le trebuie daca au mers pe mina lui Churchil in loc sa mearga cu Oswald Mosley (Partidul Fascist britanic desfiintat in 1940)

              Exista sanse (mici e adevarat) ca sterilizarea asistatilor sa fie promovata de PDL. Pe ce ma bazez ?
              Pe opinia lui Victor Ponta care spund ca PDL este un partid fascist.
              🙂

              Un tanar de stanga

              13/02/2011 at 9:56 am

              • TDS, iti multumesc ca te gandesti la sanatatea mea (cam toti leftisii au acest obicei) insa tin sa te anunt ca nu esti nici primul si nici ultimul „tanar de stanga” ce imi doreste „binele”. 😀

                Sunt si vaccinat, si obisnuit, cu oameni ca voi. 😀

                ..

                Incearca sa nu mai amesteci notiunile si sa nu mai extrapolezi: aici nu e vorba de nici o „sterilizare”. E pur si simplu MATEMATICA APLICATA. LOGICA BUNULUI SIMT. Aici nu e nevoie de nici o revolutie pentru ca oamenii au deja „bun simt”, iar acesta este fix acelasi de mii de ani. Complet neschimbat. Stii de ce? Pentru ca LEGILE ECONOMICE (cat si Gravitatia), sunt aceleasi. Fix neschimbate si ele. Tot de mii de ani, indiferent in ce tara sau continent te-ai uita.

                Dar ca sa revin (si sa calmez pornirile proletare), iti spun ca nu vreau sa fac nimanui bine cu forta. Nu ma duc la nici un asistat sa-i dau in cap, nu-l duc in lagar, nu-i fac absolut nimic.

                Insa nici sa nu-l vad ca vrea de la mine „subventii”, paine, tigari, medicamente, bautura, masini, yachturi (vezi liderii sindicali), doar pentru ca asa s-a obisnuit de vro 50 de ani. CLAR?

                Eu sincer m-am cam saturat de SANTAJUL ala obosit prin care „voi” iesiti in strada (nu te supara ca vorbesc de tine insa vad ca le tii partea), blocati caile ferate, metroul si ce va mai pica la indemana, IN NUMELE „PACII SOCIALE” (aham), adica imi dati in cap daca nu va convine ca nu va mai dau bani.

                Ia zi tu sincer, cu ce drept imi poate impune mie cuplul ala de asistati social sa le platesc lor intretinerea? Crezi ca eu nu am copii? Ai lor sa traiasca si ai mei nu, asa-i?

                Vai de steaua voastra, nici nu realizati ce vine peste voi.

                😀

                John Galt

                13/02/2011 at 11:49 am

            • John salut –
              nu mai pune mai mult de 2 linkuri intr-un comentariu. Intra direct la moderare. Tu poti crede ca te persecut 🙂

              Theophyle

              13/02/2011 at 10:42 am

              • Eh, n-ar fi o problema pentru ca sunt obisnuit sa fiu persecutat. De prin 1917 cam toti de genul meu sunt persecutati asa ca nu e o noutate.

                In numele pacii sociale, bineinteles.

                🙂

                John Galt

                13/02/2011 at 11:53 am

          • Buna dimineata. Eu as propune ca cei care au absolvit mai putin de 10 clase sa nu aiba drept de vot…. din pacate in lumea asta plina de drepturi, obligatiile sunt mai putin prezente, pentru ca, toata lumea merge la vot, in fine, asa cum se vede prin sondaje mai ales cei in varsta, si ne hotarasc viitorul. De 21 de ani asta se intampla. Navigam in aceasta dimineata si mi-au cazut ochii pe un sondaj care demonstra, evident cu indreptatire, ca doar 5% din persoane se implica in schmbarea celor din jur, 15% nu stiu si 80% descopera cu surprindere ca lumea s-a schimbat. Asta s-a intamplat si-n ’89 si, mai apoi, pana pe 20 mai. Apoi au iesit cei 80% care au decis ca totul fusese inutil si avem ceea ce ne-au dat ei.
            Mizeria care ne inconjoara, parerea mea, nu poate fi schimbata, indiferent ce am face. De ce? Pentru ca educatia devine din ce in ce mai precara si pentru ca tinerii de astazi sunt educati de cei care au votat la 20 mai…. Tineti minte ce cozi erau?
            Iertati-mi defetismul…

            bujold

            13/02/2011 at 8:23 am

            • bujold, salut 🙂
              chiar nu este defetism este realism. Din nefericire daca o vom face vom fi damnati ca fascisti 😦

              Theophyle

              13/02/2011 at 10:40 am

              • Vom fi acuzati de toate prostiile din lume, fara discutie.

                Culmea e ca toate acuzatiile vor veni tocmai de la cei care sunt raspunzatori de aceste prostii (nazism, socialism, fascism – ca exact aceeasi mancare de peste sunt toat: toate socializeaza raspunderea pe umerii nimanui).

                John Galt

                13/02/2011 at 11:34 am

          • TDS, bună dimineata! 🙂

            Dacă e s-o tinem pe direcția formulărilor concise, cele matematice, as caracteriza votul universal așa:

            geniu = bou de turmă = 1 vot în urnă

            sau în stilul lui Creangă ori Băscăliosul:

            «Geniu ori un bou de turmă,
            Tot acelasi vot în urnă!»

            oldhashu

            13/02/2011 at 8:28 am

            • Salut prietene H 🙂
              Si e bine ? Nu e bine !

              Un tanar de stanga

              13/02/2011 at 8:35 am

              • Nu e bine, e politicaly correct! :mrgreen:

                oldhashu

                13/02/2011 at 8:50 am

              • Normal ca nu e bine pentru ca e o discriminare ce nu are la baza nici un drept. In plus, nu are nici o legatura cu logica, cu bunul simt.

                Nu uita de „stica de lapte” din magazin. Nu de alta insa e foarte posibil sa vezi ca unii producatori se vor cam satura sa te tina pe tine (tu fiind de stanga) DIN BANII LOR, si atunci te vei trezi cu rafturile goale, ca pe vremuri.

                Sa vezi atunci distractie!

                John Galt

                13/02/2011 at 11:37 am

            • Salutare,
              Poate cu deştu’ semnezi
              Dar ai dreptul sa votezi
              Trandafirii stampilezi
              Kilul de ulei incasezi
              Ca sa-i multumeasca pe hoti
              I-a cam stampilat pe toti
              Pan’ la urma votul a fost anulat
              Dar la trei fraieri a mancat

              Creanga

              13/02/2011 at 8:49 am

    • Constat ca se vorbeste din ce in ce mai mult despre categoria asistatatilor sociali ca fiind una din cauzele situatiei economice actuale, ceea ce este profund eronat. Responsabilitatea si vina revin in egala masura statului nostru iresponsabil. Trebuie sa facem distinctia clara dintre rolul statului de protectie sociala, firesc intr-o societate evoluata, si derapajul populist al statului determinat de politica inconstienta a celor pentru care conteaza doar cumpararea voturilor folosind gratis si fraudulos resursele statului.

      Hronic

      13/02/2011 at 11:37 am

      • Hronic, cand vine cineva la usa ta si spune ca vrea sa te ajute, cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este SA CHEMI POLITIA!! (vezi Milton Friedman)

        😀

        Stii, pana una alta guvenul nu a obligat pe nimeni sa ia credite, nici aici si nici peste ocean. Pe cand asistatii cam vor sa iasa cu ranga pe strada daca le tai „beneficiile”.

        Ia spune si tu: macar sunt meritate? Ce au facut ei ma rog pentru a primi tot felul de ajutoare de la altii? De ce unii sa plateasca 60% si altii nimic? De ce aia care nu platesc nimic vor sa faca 20 de copii – Ca sa primeasca ajutoare?

        Ca sa vezi..

        John Galt

        13/02/2011 at 12:39 pm

  2. Exista triburi in Amazon (fluviul nu site-ul) 🙂 care nu fac o legatura directa intre sexul neprotejat de aseara si copilul ce se va naste peste 9 luni.

    Banuiesc ,(verbul in engleza „I suspect” suna mai bine 🙂 ) ca minim 30% din alegatorii romani nu fac legatura de cauzalitate atunci cind intra in cabina (de vot evident )

    Un tanar de stanga

    13/02/2011 at 8:54 am

    • memorabilă observaţie!
      felicitări!

      a

      13/02/2011 at 9:05 am

    • TDS,

      Ce cauzalitate să aibă în vedere turma de 30%?!
      Ei au un „contract” clar:
      «Le dau votul, ei să-mi dea casă, slujbă, pensie, etc.
      „Perspective” de viitor?!
      Ce e ălea? Se mâncă?
      Se bea? Se trage pe cosor?»

      oldhashu

      13/02/2011 at 9:15 am

      • Aceia H-ule sunt alti 30% : Profitorii
        Cei de care vorbesc eu sunt Nehotaritii, care nu ar fi votat pt Becali+Vadim la europene daca Becali nu ar fi stat in puscarie citeva zile. De ce ma fortezi sa dau explicatii ? 🙂

        Un tanar de stanga

        13/02/2011 at 9:30 am

        • TDS,

          Bătrânețea, plus atentia pe jumate, că restu’ e orientata spre Mme Old care-mi recită „foaia de parcurs” de azi!

          Vezi mai jos! 😀

          oldhashu

          13/02/2011 at 9:33 am

      • Buna dimineata!
        Hashule, mi-a trimis cineva o definitie .Nu stiu pe cine citez,insa mi-a placut :
        “Corectitudinea politică este o doctrină cultivată de o minoritate delirantă, ilogică, şi promovată rapid de mainstream media lipsite de scrupule, care susţine afirmaţia cum că este întrutotul posibil să apuci o bucată de kkt de partea curată.”

        ela

        13/02/2011 at 9:34 am

  3. Multam fain, Theophyle si ma bucur ca ti-a placut articolul! Ce se mai aude cu ce-am vorbit? Astept ordonantele dumneavoastra! 🙂

    Spartakus

    13/02/2011 at 9:04 am

    • Spartacus, excelent articolul despre Orban şi nota 10 pentru Presa Acadea a lui Ion Cristoiu…

      baricada

      13/02/2011 at 9:57 am

    • Salut Spartakus 🙂
      am greutati deocamdata. Le vom invinge 🙂 asa e la noi „fascistii”!

      Theophyle

      13/02/2011 at 10:38 am

  4. Dragilor,

    În familia Old, jumătate de efectiv (eu) este activă, cealaltă jumatate (ea) este temporar asistată social (la pat, pe motiv de gripă)! 🙂
    Așa că am trebe să-mi iau hamu’ și praștia și să trec la treabă
    Ne vedem mai târziu!!! 😀

    oldhashu

    13/02/2011 at 9:31 am

    • Salut hashuile, multa sanatate jumatati asistate 🙂

      Theophyle

      13/02/2011 at 10:38 am

  5. Buna dimineata Theophyle,
    salutare prieteni cetateni.

    Onoranta alegerea articolului meu, asa cum am mai spus pe Facebook, pe un blog care devine in fiecare zi esential pentru blogosfera romaneasca. Mai ales ca i se datoreaza. 🙂

    Referitor la discutiile de mai sus, ma intreb si eu, ca si doamna aceea din Israel (acum cateva articole) cat mai incercam sa dam vina pe altii si sa ne judecam globalist, criticist si sarcastic?

    Andrei

    13/02/2011 at 9:58 am

    • salut andrei
      si articolul tau e bun 🙂 si merita pus. Fi sigur ca Theophyle l-a ales pentru valoarea articolului deci nu ti-a facut o favoare. Vad mai jos ca si baricada e flatat. 🙂
      2
      Noi(eu cel putin) aici nu dam vina pe altii criticist si sarcastic.
      Ci incercam sa aratam lucrurile in adevarata lor lumina pentru nu pentru a critica bietii oameni ci pentru a nu mai conta pe ei si pentru un timp sa nu mai incercam sa influentam pe cei ce nu pot fi influentati ci sa contam doar pe noi.
      (Pentru mine este o usurare realizarea pe acte a USL deoarece a picat visul intretinut de BVB ca pe termen medi PNL se va impaca cu PDL)

      • salut TDS
        Multumesc. Miscarea cu USL este o incercare de a imbraca lupul in „Scufita Rosie”, dar nici PDL nu este „Alba ca Zapada”. Este un articol al lui Dan Tapalaga pe Hotnews care impinge putin lucrurile in sensul indicat de Sebastian Lazaroiu pe Blogary.

        Despre criticism e mult de spus. Si ca sa fiu inteles, gandestete, pe de o parte ca suntem sau ar trebui sa fim recunoscatori pentru cei care ne-au ajutat sau s-au sacrificat sa avem ceea ce avem, ca suntem ceea ce suntem, dar ca nu dorim sa facem ceea ce sta in puterea noastra sa facem si doar privim, criticam si cautam vinovati pentru inactivitatea noastra. Si mai explicit este modelul dat de Maica Tereza: ea nu-i intreba cu cine au votat. Pur si simplu ii accepta asa cum erau si-i ajuta neconditionat sa treaca crestineste dincolo. Iar asta este dragoste fata de cel de langa noi.

        Andrei

        13/02/2011 at 10:31 am

      • Salut TDS,
        asa si este!

        Theophyle

        13/02/2011 at 10:39 am

    • salut Andrei,
      las’ omule ca scri bine si meriti!

      Theophyle

      13/02/2011 at 10:36 am

  6. Theophyle, mă flatează ilustrarea articolelor premiate săptămâna asta şi îţi mulţumesc o dată în plus…
    Şi, pentru că tot se vorbea mai sus de „regizori” ideologici, iată în că unul:
    http://baricada.wordpress.com/2011/02/13/sergiu-nicolaescu-si-ultimul-cartus-de-contrabanda/

    baricada

    13/02/2011 at 10:05 am

    • @Baricada
      Ilustratiile tale sunt reusite si merita promovate. 🙂

      Andrei

      13/02/2011 at 10:25 am

      • Salutări, Andrei, nu pot să nu îţi întorc complimentele!..

        baricada

        13/02/2011 at 10:39 am

  7. salut poporul cetatii 🙂
    multumiri celor care scriu mai frumos ca mine! Sper ca vor fi pe zi ce trece si mai multi 🙂

    Theophyle

    13/02/2011 at 10:34 am

  8. Am terminat cu Orientul Mijlociu (deocamdata) si vad ca se pune de un alt razboi. Al naibi oamenii astia pana nu se omora nitel nu se simt bine 😦

    http://www.news24.com/World/News/Thai-Cambodia-border-dispute-intensifies-20110207

    Theophyle

    13/02/2011 at 10:35 am

  9. neata,

    Ponta ne citeste:

    Sigur vom depune motiune de cenzura in aceasta sesiune. Pe 25 martie nu fac politica

    skorpion

    13/02/2011 at 11:16 am

  10. Lucrez de multi ani in antreprenoriat si vad inovatia antreprenoriala acolo unde ea exista.
    Nu am studii politice dar vad cererea si uneori inovatia.

    sa presupunem ca la 1 iunie 2011 avem 2 evenimente:
    1 Romanii inclusiv cei din Romania – vor putea vota electronic sau in avans prin scrisoare.
    2 Actualul ministru al invatamintului inregistreaza un partid nou la tribunal iar infrastructura partidului nu va fi BM (brick&mortar)

    atunci pariez ca acest partid ar cistiga minim 20% voturi in 2012 daca se indeplinesc ambele conditii
    si minim 8% daca se indeplineste numai a doua.

    Sunt multi care vad acest secret al lui Polichinelle dar multi o bijbie iar cei ce nu o bijbie vor sa-l anexeze

    Daca intereseaza ce spune un tds as putea sa detaliez.

    • Mi se pare interesanta ideea. Cred ca ar fi imbratisata de multa lume.

      ela

      13/02/2011 at 11:34 am

    • TDS,
      Ceea ce nu se spune in partide este despre relatia dintre hartia igienica si Alba ca Zapada. Pentru ca orice partid nu poate exista fara venituri, se prefera un Hrebenciuc, un Falca (sau Mircea Toader), un Relu Fenechiu, etc. in loc sa se dea legile:
      – transparentei veniturilor si cheltuielilor partidelor
      – lobby-ului politic
      – raspunderii guvernamentale.

      Cu punctele tale si cu ale mele, pariu ca nu trece de 50%? Romanii inca nu fac diferenta dintre vorbe, cuvantul scris si fapte. Inca ne mai uitam, fie si discontinuu, doar la vorbe si nu cantarim faptele. Ca sa nu mai vorbim de ruperea de trecut.

      Andrei

      13/02/2011 at 11:42 am

    • Suna bine ipoteza mai ales ca Funeriu este tanar, are o educatie solida si constat ca rezista bine la socuri.
      Este posibil sa castigi pariul.
      Politica de dreapta si stanga din Romania are nevoie de fete noi, o altfel de educatie si sange tanar, necontaminat.

      mar

      13/02/2011 at 11:47 am

      • sigur as cistiga pariul @Mar dar cu niste conditii demonstrabile pe care ar trebui sa le scriu 🙂
        Daca as da o rezolvare a teoremei a doua a lui Fermat , sau a celor 7 poduri din Koenisberg – netopologica – sau mai simplu as da formula medicamentului pentru cancerul de colon, semnind TDS nimeni nu ar face efortul sa urmareasca argumentatia.
        Oricum ar fi un efort, iar eu fiind in situatia in care am clienti care m-au platit pentru predictiile mele in avans (nepolitice bineinteles) si eu tindalesc ma simt extrem de vinovat. de aceea am pus aici enuntul pe care il voi gasi peste un timp cind formatiunea venita de jos in sus, oricare ar fi ea , va fi la apogeu sa ma laud cu demonstratia.

        • Gluma, gluma dar situatia este contondenta si prezinta unflaturi. Ptr. o buna parte a electoratului se naste intrebarea antologica:”eu sunt alegator, cu cine votez?”

          mar

          13/02/2011 at 12:08 pm

          • @mar, eu nu glumesc.
            pe de alta parte alegatorul care intreaba cu cine sa voteze nu te va asculta pe tine orice i-ai spune tu.

            • Daca pui banii pe masa te asculta. Insa ca sa-i pui, trebuie sa-i si ai, mai intai.

              Iar dupa ce vei plati pentru „dreptul tau de vot”, iti garantez ca ii vei lua la intrebari pe guvernanti, sa vezi ce au facut cu ei, daca i-au cheltuit resposabil samd.

              Sa vezi atunci guvern minimal – de nevoie.

              Insa tu, fiind de stanga, nu cred ca asta iti doresti. Ar fi contraintuitiv – nu ar mai vota nimeni cu povestile leftiste si nemuritoare cu care esti obisnuit.

              🙂

              John Galt

              13/02/2011 at 12:44 pm

  11. Theophyle, frumos colaj si felicitari celor ce au participat cu scrisul si desenul.
    Corectitudinea politica?
    Pai se zice ca ar fi indemnul mas media de a apuca un c..at de partea curata a motului.
    Sal`tare tutulor.

    victor L

    13/02/2011 at 11:26 am

  12. Buna ziua,

    Am vazut poza geniala cu presul sondaj, si va anunt pleaca in Franta. Oare are bilet de voie de la pontacul usl-asi?
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8297918-geoana-merge-franta-pentru-discuta-despre-aderarea-romaniei-spatiul-schengen.htm

    mar

    13/02/2011 at 11:40 am

  13. E dumineca,vine primavara si eu ma gindesc la prostii.
    Exercitiul logic in totala neconcordanta cu logica corecta ,ma face sa gindesca asa:
    Democratia a aparut intr o epoca in care oamenii nu erau egali.
    Unii erau mai egali decit altii si acesti unii luau decizia chiar daca o faceau in mod democratic.
    Pina acum vre o suta si cincizeci de ani ideea ca numai ce ce si pot purta singuri de grije pot lua si decizii prin intermediul votului a functionat. Dupa aia am inceput sa gindim corect politic si sa invatam de la romani cum se pot cistiga alegerile daca ai cit mai multi intretinuti pe linga casa.
    Am inventat votul universal (corect politic)si de atunci prostii (majoritari in aproape orice societate)conduc lumea.
    De fapt nu prostii o conduc ci desteptii ce stiu sa se foloseascade prostie si de democratie.
    Citeam mai sus ca cineva nu prea agrea ideea ca asistatii social sa ne conduxca viata prin votul lor.Rusine respectivului dar tare ma tem ca avea dreptate.

    tucu

    13/02/2011 at 11:50 am

    • Dap, eu eram acel nerusinat!

      Asta spun si eu: sa-mi fie rusine! Cum adica imi permit eu sa spun UN ADEVAR? Pai cu „pacea sociala” cum ramane, o aruncam la cos?

      Stati fara grija, nu arunca nimeni „pacea sociala” nicaieri pentru ca SE ARUNCA SINGURA. DISPARE NATURAL. Ca nu mai sunt bani pentru ea (era si greu sa ghiciti de ce).

      In rest, vad ca sunteti foarte preocupati de partide, aliante si altele in gen. Am o veste si mai proasta: nu mai exista bani nici pentru ele! Vor disparea si ele la fel de natural (pentru ca sunt impotriva naturii – tot ce ati vazut in ultimii 20 de ani a fost doar o simulare a democratiei, dar si a economiei).

      Absolut orice individ ce traia in Wonderland va reveni cu picioarele pe pamant extrem de rapid.

      O sa vedeti.

      John Galt

      13/02/2011 at 12:05 pm

      • Constat ca ai o filozofie apocaliptica asupra evolutiei societatii.Daca dispar partidele ce punem in loc?
        Cum se va organiza socitatea si statul, cum va functiona democratia?

        mar

        13/02/2011 at 12:13 pm

      • Nu pot sa nu-ti dau dreptate: lucrurile se schimba si se schimba repede. Asa ca, indiferent de pozitionarea pro sau anti asistentiala a statului, vor fi victime colaterale. Scopul acestui blog este ca cei cu potential nu numai sa prevesteasca apocalipsa ci sa si faca ceva ca numarul victimelor sa fie mai mic pentru ca s-a reusit directionarea celorlalti catre un scop comun, national.

        Chiar si partial, Wonderland trebuie sa existe: altfel vom cadea in disperare prin sucombarea sperantei.

        Andrei

        13/02/2011 at 12:14 pm

        • Wonderland nu are decat sa existe NOAPTEA, in vis.

          Pentru ca daca ajung tot felul de somnambuli la mansa avionului iti garantez ca NU SCAPA NIMENI, ca murim TOTI. Ai curajul sa risti asa ceva?

          Pilotii care vor sa puna mana pe batz trebuie sa arate ca au habar de LEGILE ECONOMICE, de Legea Gravitatiei (vezi Isarescu vs Curtea Constitutionala), ca au administrat macar o firma cu 100 de angajati.

          In US a aparut Donald Trump – nu vezi ce sustinere uriasa are din cauza asta? Piata gaseste solutii REALE, CORECTE pentru absolut toata lumea pentru ca sunt bazate pe Drepturi (si nu povesti), insa trebuie sa-i lasi si posibilitatea sa se autoregleze. Sa nu o sufoci cu reglementari INJUSTE.

          Altfel, vezi unde s-a ajuns: ne dicteaza asistatii social cat trebuie sa fie impozitul. Ca sa traiasca ei bine mersi si sa faca 20 de copii cand noi abia reusim sa traim.

          John Galt

          13/02/2011 at 12:52 pm

          • Donald Trump a scris o carte care se numeste: „de ce vrem sa fii bogat!” si care a ajutat o multime de persoane sa se puna la adapost de criza sau sa-si limiteze pierderile. Ei, si asta e frumos, miscarea a fost perceputa ca una sociala, dand sansa unora sa ramana in zona clasei de mijloc si nu numai (unii au facut profit).

            Cat despre ce scrii cu referire la cei cu 20 de copii, parerea mea este ca iei niste puncte de reper in argumentarea pozitiei tale care nu sunt general valabile. Dar poate gresesc eu, nu vreau sa presupun ce nu stiu si nici sa te judec. Doar vreau sa inteleg aceasta duritate a ta in a judeca lucrurile.

            Andrei

            13/02/2011 at 1:06 pm

      • Aici gresesti.
        Politica si partidele,la fel ca orice preocupare pentru care nu ti trebue nici minte nici pregatire nu vor pieri.Poate se vor imputina medicii,poate inginerii vor fi inlocuiti cu roboti,poate ca nimeni nu va mai sti sa bata un cui sau sa stringa o piulita,dar politicienii,gargaragii,habarnamistii,pseudovedetele de tot felul se vor inmulti si vor prospera.
        Daca pe pamint vor ramine 10 oameni poti fi convins ca primul lucru pe care l vor face inainte de a pune mina pe piatra va fi infiintarea a 10 partide.

        tucu

        13/02/2011 at 12:21 pm

    • Nu are dreptate. Traim intr-o lume in care relatiile au inlocuit competenta. Aceasta este problema fundamentala.

      Hronic

      13/02/2011 at 12:14 pm

    • Ce amuzant poate fi un fanfaron post-consumat, când prezintă ca o mare descoperire modul cum -în sfârşit- i-a picat şi lui fisa!

      Băşcăliosul

      13/02/2011 at 12:16 pm

  14. Blogosfera se aduna
    La sfarsit de saptamana
    Articolele cele mai reusite
    Sunt la lume impartite
    Paraschiv a fost dezident
    Mos Craciuliescu prezident
    Rosu si inauntru si afara
    A nenorocit o tara (deja nenorocita de un cizmar)
    Spartakus ne povesteste
    De Orbanul ce betiveste
    Doar el a votat impotriva
    Uniunii Liberal Sugativa
    Adelin Petrisor si cu Grasu
    Mai sa cante parastasu
    Andrei le zice chiar bine
    Sondaje si presiune
    De Geoana ce sa mai spun…
    E aproape un nebun
    Spaga la romani e in sange
    Nici DNA ul nu-l stinge
    Patriciu rimeaza cu ceva
    Nu mai spun, c-oi supara

    Creanga

    13/02/2011 at 11:58 am

    • Salut Creanga,
      Frumos rezumat in versuri. 🙂

      Andrei

      13/02/2011 at 12:15 pm

  15. interesant:

    ludovic orban

    „Nu Traian Băsescu a inventat DNA.

    DNA se numea PNA şi a fost inventat de Ion Iliescu şi Adrian Năstase şi transformat într-o armă politică împotriva opozanţilor. Este adevărat că Adrian Năstase şi cu Ion Iliescu l-au folosit mai mult împotriva opozanţilor din propriul partid,

    în

    timp ce Traian Băsescu îl foloseşte împotriva tuturor celor care i se opun.

    Nu Partidul Democrat a inventat portocalele electorale.

    Aduceţi-vă bine aminte, dragii mei, cum trebuia să fugărim autocarele cu votanţi la alegerile locale din 2004 şi 2005.

    Nu Traian Băsescu şi Partidul Democrat sunt cei care au inventat mita electorală.

    În 2004, îmi amintesc că prin Dâmboviţa se goliseră bălţile şi iazurile când trebuia să se dea peşte la alegători”, a declarat Ludovic Orban.

    skorpion

    13/02/2011 at 12:14 pm

    • in vino veritas 🙂

      Andrei

      13/02/2011 at 12:16 pm

    • La fel a fost în 2003 cu referendumul de aprobare a legii de revizuire a constituţiei cu autocare, urne ultramobile cu autoservire şi program prelungit pe două zile; ca o nuntă din poveşti, se făcea de 3 zile, dacă aşa suna intersul naţional animat de povestea poveştilor.

      Băşcăliosul

      13/02/2011 at 12:28 pm

  16. tds,

    daca in circumscriptia ta electorala vor candida:

    dan diaconescu din partea partidului poporului,

    hrebenciuc de la psd,

    berceanu dela pdl,

    crin de la pnl,

    tu cu cine vei vota?

    🙂

    skorpion

    13/02/2011 at 12:16 pm

    • Raspund eu:

      Nimic nou sub soare: merg la vot 15% care se mint ca aleg raul cel mai mic sau voteaza „contra”. Ceilalti 85% din care ar trebui sa avem pe cine alege, aleg sa priveasca. De aceea se spune ca „pentru ca raul sa triumfe este suficient ca cei buni sa nu faca nimic”.

      De aceea imi place de Theophyle: face ceva. Educatie, redirectionare, exemplul muncii sustinute si al cauzei (sa scrii trei articole foarte bune pe zi si sa raspunzi la sute de comentarii este de admirat). Fie ca ne pregateste pentru ceva sau doar igienizeaza mediul dambovitean, e de admirat.

      Andrei

      13/02/2011 at 12:22 pm

      • foarte adevarat!

        skorpion

        13/02/2011 at 12:24 pm

        • Da, si ne vom enerva pe cei 15% ca s-au dedulcit la faina si alocatii si ca ne-au distrus viitorul. Inteligent, nu?

          Andrei

          13/02/2011 at 12:37 pm

      • Ziua buna,
        Desi exista o postare noua …

        Hear, hear.

        CFG

        13/02/2011 at 4:41 pm

    • in situatia asta glumeata, sigur nu ma prinzi aici si voi vota pt dna Laura Chinchilla Miranda in Costa Rica

      • Lasa TDS ca a fost si mai rau: sa nu uitam vremurile cand trebuia ales intre Bratianu si dr. Petru Groza si a iesit cum s-a stabilit la Moscova.

        Andrei

        13/02/2011 at 12:33 pm

    • Salut Skorpion,

      I-ai uitat pe … Gigi Becali si CV Tudor. 🙂

      Andrei

      13/02/2011 at 12:50 pm

    • E in Denial. Chestie specifica TUTUROR socialistilor, indiferent unde ar fi ei.

      Trezirea la realitate e dureroasa si se face intotdeauna cu bate in cap. Ca deh, daca nu le mai dai (subventii) intra in sevraj si devin violenti..

      John Galt

      13/02/2011 at 12:56 pm

  17. Voi ati observat, desi nu este aparent , ca in interventiile din ultima vreme ministrul Educatiei spune ca leit motiv: V-am mintit eu vreodata de cind sunt ministru ! Nu v-am mintit !

    • Vrea sa faca o diferenta in mintea ascultatorului. Se numeste „pozitionare”. 🙂

      Andrei

      13/02/2011 at 12:51 pm

      • Salutare, salutare
        Se numeste atentionare
        Vedeti eu spun adevarul
        Si m-o alege poporul
        Saracul popor vrea doar minciuni
        Si voteaza mos Craciuni
        Unde nu-i minte nici Dumenezeu nu cere
        Pui stampila pe mine, iti dau o bere

        Creanga

        13/02/2011 at 1:04 pm

  18. Voi ati observat ca doamnele Andronescu si Campeanu au dobandit/ invatat in ultimul timp un sistem de discutie pe talkshowuri extrem de eficient pentru urechile ascultatorului de la mediu in jos 80% – care ii fac muci & fular pe adversari oricita dreptate ar avea acestia (Vor face praf la alegeri si vor merita sa fie ministre pentru efortul depus)

    Un tanar de stanga

    13/02/2011 at 1:08 pm

    • O dezvoltare a subiectului, se poate? Eu unul nu am observat ca nu ma uit. 🙂

      Andrei

      13/02/2011 at 1:12 pm

      • Uita-te Andrei, cind afli ca participa cele doua si i-a aminte.Vei intelege ce spun.
        Altminteri urmatorii 6-8 ani risti sa asculti doar muzica in casti deoarece alte chestii iti vor da palpitatii 🙂

        Un tanar de stanga

        13/02/2011 at 1:19 pm

        • Daca e ordin, cu placere. 🙂

          Andrei

          13/02/2011 at 1:20 pm

          • Pot explica dar imi ia timp si stiu ca sfaturile gratis nu sunt ascultate de nimeni. Daca faci efortul vei fi rasplatit. Daca nu observi nimic dau o bere.

            Un tanar de stanga

            13/02/2011 at 1:22 pm

        • Eu am invatat sa ma uit la fapte, nu la vorbe. Indiferent ce sistem ar invata/dezvolta domnele, intotdeauna faptelelor vor striga mai tare.

          Andrei

          13/02/2011 at 1:22 pm

          • Corect Andrei, dar cei ca tine sunt sub 20%.Tu nu contezi pentru doamnele cu pricina.

            Un tanar de stanga

            13/02/2011 at 1:27 pm

    • Ma bate gandul realizarii unei colectii de afirmatii, texte, pseudo-rationamente gaunoase, ceva gen wiki … any opinion on this kind of colection?

      CFG

      13/02/2011 at 4:44 pm

  19. salut la toata lumea inca odata 🙂

    Am fost tot timpul cu voi si am urmarit discutiile fara sa intervin pentru a realiza ceea ce mi-am promis: un dialog intre autori si cititori. Avand in vedere ca nu toti autorii au reactionat, sper ca vom continua discutiile si in viitor.

    Mi-am dorit un seminar de duminica pentru a constata impreuna lucrurile pe care le simtim cu totii.Simplu, ceva nu este in regula si trebuie schimbat.

    Am avut si destui de multi cititori din Facebook, cine stie poate pana la urma vom avea si noi un impact civic, fara „revolta” din dotare.

    Sper ca vom continua, si cine stie poate va iesi ceva din asta 🙂

    Theophyle

    13/02/2011 at 2:37 pm

  20. Postare noua!

    Theophyle

    13/02/2011 at 2:37 pm

  21. buna ziua:
    @john galt/incisiv ;frumos
    puteti totusi clarifica:
    a. care sunt legile economiei
    b. cum a reglat piata ultima criza?fyi unul din cei mai aprigi adepti ai neoliberalismului volcker este presedintele comitetului de consilieri economici a unuia din cei mai de stinga-daca nu cel mai de stinga -presedinte al us

    intamplator

    13/02/2011 at 2:48 pm

    • a. NU poti consuma ceva ce nu EXISTA (analogia merge si la Drepturi – nu poti baza pe povesti). Wonderland-ul nu tine de foame.

      b. Cand dusmanul tau greseste, cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa nu-l intrerupi. 🙂

      Lema ajutoatoare: Mana invizibila nu tine cont de parerile nimanui. Nici macar de Constitutie.

      John Galt

      16/02/2011 at 4:47 am


Comentariile sunt închise.