Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Postare de rezerva: Diaspora se revolta. Corlatean, demisia!

Este absolut revoltator ce se petrece in diaspora. Mii de oameni sunt impiedicati de lacheii din Corlatean sa voteze. 3 stampilaela cateva mii de oameni, cozi interminabile, lipsa de formulare…. Este strigator la cer!

Politeia vine in ajutorul diasporei punandu-le la dispozitie 3 formulare si informatia necesara pentru a depune plangere penala pe motiv ca au fost impiedicati sa voteze.

parisCetatenii care sunt impiedicati sa voteze din cauza organizarii defectuoase in sectiile de votare pot depune plangere penala.

Aveti aici 3 modele de plangere, le puteti descarca, completa si depune la Parchetul de pe langa ICCJ. 

Adresa: Bd. Libertatii, 14, Bucuresti-Sector 5, Bucuresti, România. Telefon:+40 21 319 3833. Site: http://www.mpublic.ro/. Mail: sesizare@mpublic.ro

Alte luari de pozitie in favoatrea romanilor din diaspora,  acum pe Hotnews:

Pantazi:

Bogdan Mazuru (Paris), Lazar Comanescu (Berlin) si Marius Lazurca (Chisinau). Ei sint cei trei ambasadori pe care gura de foc a PSD, Gabriela Firea, i-a acuzat ca ar fi ambasadori basisti si, prin urmare, responsabili de dezastrul de la sectiile de vot. E un afront adus de PSD si echipa lui Ponta la adresa unor profesionisti fara pata, fiindca cei trei fac parte din coloana vertebrala a Ministerului de Externe.

Si e de un cinism incredibil, pentru ca tot ce face acum PSD e sa arunce in responsabilitatea celor trei dezastrul de care sunt raspunzatori Victor Ponta, ministrul sau de Externe si actorasul din Paris numit ministru al Diasporei, Bogdan-Dragoş-Aureliu Marian-Stanoevici.

E un dezastru pe care guvernul PSD l-a orchestrat si l-a gestionat cu scopul de a nu-i lasa pe romanii din diaspora sa voteze, previzibil, impotriva lui Ponta. De asta a ingropat PSD si proiectele votului prin corespondenta, pentru ca ar fi insemnat sa-si bata singur un cui in talpa.

PSD, care – in loc sa caute solutii rapide pentru zecile de mii de romani batjocoriti in Italia, Spania, UK, Franta – cauta tapi ispasitori. O repet pentru a treia oara: coruptia e in gena acestui partid, binele public e ultima sa preocupare.

Nu pot decit sa ma intreb ce gindesc acum ceilalti ambasadori, diplomati de cariera, cind vad cum seful Guvernului se leapada atit de usor de ei (sursa)

Tapalaga:

Acesta este un apel la institutiile statului roman sa opreasca bataia de joc la adresa miilor de cetateni romani care stau la aceasta ora ca vitele la cozi infernale pentru a-si putea exercita un drept fundamental: votul. Nu puteti trata acesti oameni ca pe animale, ca pe inamici ai tarii lor. Este revoltator, inuman si degradant. Este o rusine cum ati organizat procesul de votare in afara tarii. De la Londra, la Bruxelles, Paris sau Munchen primim zeci si zeci de mesaje de la alegatori romani revoltati ca nu vor ajunge sa voteze dupa ore in sir de stat la cozi. 

Niciodata n-a fost atat de rau ca acum. Ati deschis putine sectii, le-ati dat doua-trei stampile si ati premeditat totul cu scopul precis de a limita numarul celor care pot vota din afara tarii. Va este teama de ei, de optiunea lor, in consecinta le negati acest drept. Stiti ca pe ei nu-i puteti cumpara, manipula si minti la fel de usor ca pe cei din tara deoarece nu depind nici de mila voastra nici nu mai vor sa auda de propaganda mogulilor vostri. Ati facut Romania sa arate in afara ca o tara din lumea a treia, incapabila sa administreze un banal proces electoral. Asa va mandriti voi ca sunteti romani, batjocorindu-va cetatenii? (sursa)

Comunistilor din ambsade, dupa ce ati alungat din tara milioane de oameni, le luati si dreptul la vot?!

Romanii din diaspora si-au unit vocile si cer prelungirea programului de vot!

Written by Cetatean

02/11/2014 la 9:38 pm

Publicat în 2014

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Excelent! Acum avem si postare de rezerva de tur intai, pentru la o adica. Sa speram ca nu mai e nevoie, totusi. Ooof…

    Doxa

    02/11/2014 at 9:42 pm

  2. a picat 😦

    mar

    02/11/2014 at 10:57 pm

    • da. am pierdut si bunatate de comentariu de-l scrisesem cu ce cacat a mancat Puie Monta vreun sfert de ora la tv. ma rog, nu-l mai pot reface. vorbea, printre altele, despre USL…

      Doxa

      02/11/2014 at 10:58 pm

  3. Se pare ca va fi urat la Paris, sunt sute de tineri care nu pot vota 😦

    mar

    02/11/2014 at 10:57 pm

  4. sunt 45.000 de romani in jurul Parisului, mare parte au vrut sa voteze. Mare parte din tineri au vrut sa voteze cu MM. Este la Nasul in direct un tanar care vorbeste si spune ca nu vor sa plece acasa], vor sa voteze.
    Toata consideratia pentru ei.

    mar

    02/11/2014 at 11:00 pm

  5. Au inchis portile Ambasdei si se striga „vrem sa votam”, fluiere si demisia.

    mar

    02/11/2014 at 11:01 pm

    • am dat si eu pe Nasul TV si i-am auzit si eu. mi-a luat ceva vreme pana am gasit…
      PS: si-a revenit si Politeia Noua

      Doxa

      02/11/2014 at 11:04 pm

  6. Doxa, hai acasa ca au deschis usa 😆

    mar

    02/11/2014 at 11:03 pm

    • 😀
      Scrisesem si eu acelasi lucru

      Doxa

      02/11/2014 at 11:05 pm

      • stai ca s-a inchis, am pierdut acreditarea 😆

        mar

        02/11/2014 at 11:10 pm

  7. brindusa.frunza

    02/11/2014 at 11:43 pm

    • Faza asta o sa ramana emblematica pentru Romania – 2014.
      Salutare, am pus eu linkul si „dincolo” 🙂 …

      Doxa

      03/11/2014 at 4:29 am

    • te-ai mutat aici, ca a picat site-ul 🙂

      Cetatean

      03/11/2014 at 1:05 am


Comentariile sunt închise.