Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână: 14 iulie / “Săptămâna piromanilor”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămâna. Sâmbătă, vremea va fi călduroasă, devenind caniculară îndeosebi în sudul şi estul şi ţării, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 38 de grade. Indicele temperatura-umezeală va depăşi pragul critic de 80 în Oltenia şi Muntenia, în cea mai mare parte a Banatului, Dobrogei şi Moldovei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiaza pe arii restrânse îndeosebi în zona de munte, iar noaptea în extremitatea de nord-vest. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi posibile doar cu totul izolat. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 14 şi 24 de grade.

La Bucureşti, vremea va deveni caniculară, iar indicele temperatura-umezeală va depăşi pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 21…23 de grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5495  RON; 1 USD = 3. 7274    RON; 1 EURO = 1. 2206 USD; Francul elvetian 3. 7883 RON. Gramul de aur 189.2804 RON.   Evolutia saptamanala o puteti citi aici.


AFP: UE plăteşte în România preţul unei extinderi efectuată „un pic” prea repede. Uniunea Europeană (UE) plăteşte în România, dar şi în Ungaria sau Bulgaria, preţul unei extinderi efectuată un pic prea repede şi pare ciudat de prost dotată pentru apărarea, în interiorul său, a acquis-urilor democratice pe care le predică ţărilor ce aspiră să i se alăture, comentează AFP. Odată cu criza politică românească şi evenimentele de anul trecut din Ungaria, „istoria pare tocmai să se repete”, apreciază Corina Stratulat, analistă în cadrul European Policy Centre. „Aceste evenimente arată că acquis-urile democratice nu sunt ireversibile”, este ea de părere. Ea recunoaşte, cu toate acestea, că suspendarea în vederea destituirii a preşedintelui român Traian Băsescu de către premierul său Victor Ponta nu are aceleaşi izuri naţionaliste ca la Budapesta, unde şeful Guvernului, Viktor Orban, dezvoltă o retorică antieuropeană. O criză politică zguduie şi Bulgaria, în privinţa unor nominalizări de judecători, în urma destituirii, joi, a preşedintei principalului sindicat al magistraţilor, aflată în conflict cu puterea. O constatare este destul de împărtăşită la Bruxelles, şi anume că aderarea unor foste ţări comuniste din Europa de Est s-a făcut „prea rapid”, notează Stratulat. Atât de rapid, încât Bulgariei şi României le-a fost impus un Mecanism de Cooperare şi Verificare (MCV) cu scopul de a le indemna să continue, după admiterea în UE, în 2007, reformele în materie de independenţă a justiţiei şi luptă împotriva corupţiei. Acest mecanism, care prevede o evaluare regulată din partea Comisiei Europene (CE) a progreselor sau reculurilor înregistrate la Sofia sau la Bucureşti, va fi foarte probabil prelungit săptămâna viitoare, în contextul evenimentelor recente. Acest lucru ar urma să aibă drept consecinţă directă blocarea aderării lor la Spaţiul Schengen, fără frontiere. Integral in Ziarul Financiar.

USL mai inventează o manevră. Referendum de două zile pentru a-l demite pe Băsescu. După ce Bruxelles-ul le-a dat peste degete, liderii USL vor să-şi atingă scopul prin tot felul de tertipuri organizatorice. USL vrea cu orice preţ să fure startul la referendumul de demitere a preşedintelui României. După ce Victor Ponta a fost somat de Comisia Europeană să respecte deciziile Curţii Constituţionale, inclusiv cea referitoare la prezenţa a jumătate plus unu din numărul alegătorilor pentru ca referendumul să fie validat, actuala putere a pus la punct o strategie menită a-i maximiza şansele în faţa şefului statului. Mai mulţi lideri importanţi ai PSD au anunţat intenţia de a organiza referendumul în două zile, pe 28şi 29 iulie, în ciuda faptului că Parlamentul a decis deja, graţie votului USL, că plebiscitul va avea loc doar pe 29 iulie. Tonul a fost dat de senatorul PSD, Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta. „E posibil, e raţional, până la urmă, decizia ne aparţine. Vom vedea, nu ne-am întâlnit încă în niciun for de conducere al USL-ului şi nu văd ce ar fi aici neclar sau neconstituţional. E dreptul Parlamentului să decidă. El a decis data de 29, poate să decidă încă o zi, ca oamenii să nu fie presaţi de timp, de împrejurări, e şi căldura aceasta pe care o resimţim cu toţii. Eu cred că e raţional şi şanse pot fi, dacă decizia va fi luată în sensul ăsta, lucrurile se pot aranja”, a spus Sârbu, la RFI. Ministrul de Interne, Ioan Rus, a percutat foarte repede anunţând că „dacă Parlamentul va modifica într-un fel sau altul (organizarea referendumului – n.r.), noi suntem pregătiţi”. În PSD este luată în calcul inclusiv organizarea a două referendumuri, lucru devoalat de deputatul PSD, Mugurel Surupăceanu, în emisiunea lui Robert Turcescu, de la B1TV. El a vorbit despre posibilitatea repetării referendumului, explicând că Parlamentul va avea ultimul cuvânt, după ce Curtea Constituţională va analiza legalitatea referendumului.EVZ

Comisia Europeană îi cere explicit lui Ponta să abroge OUG privind referendumul, iar lui Antonescu să nu facă graţieri. Comisia Europeană a anunţat oficial cerinţele către noua putere de la Bucureşti. Printre acestea se numără abrogarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind referendumul, dar şi o cerinţă special către preşedintele interimar Crin Antonescu, aceea de a nu face graţieri, potrivit B1.ro. Iată lista de cerinţe din partea Comisiei Europene către Puterea de la Bucureşti: Guvernul României să reinstaureze puterile Curţii Constituţionale; Guvernul României să abroge ordonanţa de urgenţă privind referendumul; Guvernul României să nu mai guverneze prin ordonanţe de urgenţă; Guvernul României să nu mai folosească Monitorul oficial în scopuri politice; Guvernul României să respecte independenţa justiţiei; Guvernul României să evite criticile la adresa justiţiei; Guvernul României să numească în mod transparent un Avocat al Poporului agreat de toate partidele; Miniştrii care au probleme de integritate să se retragă din Guvern; Membrii parlamentului care au decizii de incompatibilitate, conflict de interese sau condamnări pentru corupţie să demisioneze; Preşedintele interimar să nu facă nici o graţiere pe perioada interimatului; Preşedintele interimar să nu nominalizeze pe perioada interimatului vreun nume pentru Procurorul general al României sau şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Romania Libera.

Antonescu: Preşedintele României, deplin sau interimar, nu primeşte ordine şi dispoziţii de la nimeni.  Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că ” preşedintele României, deplin sau interimar, nu primeşte ordine şi dispoziţii de la nimeni, cu excepţia Parlamentului în unele cazuri şi cu excepţia a poporului român atunci când el se pronunţă”.Am primit o scrisoare de la preşedintele suspendat Traian Băsescu. Răspunsul se găseşte în legislaţia în vigoare a României. Dar mai am un răspuns: DomnuleTraian Băsescu, daţi ordin oamenilor dumneavoastră să înceteze defăimarea României! Înţelegeţi că doar cetăţenii României vor hotărî soarta politică a acestei ţări  Îi salut pe toţi oamenii care se preocupă şi care îşi vor exprima părerea. Ne aflăm în faţa unui moment politic democratic, printr-un referendum corect desfăşurat, corect organizat.  Ce am spus asta fac, nu sunt Traian Băsescu. Nu voi acorda nicio graţiere.  Am spus în prima mea intervenţie publică, în seara în care am preluat mandatul, că nu vor fi schimbaţi şeful parchetului general şi procurorul general. Vreau să fie foarte limpede: Preşedintele României, deplin sau interimar, nu primeşte ordine şi dispoziţii de la nimeni, cu excepţia Parlamentului în unele cazuri şi cu excepţia poporului român atunci când el se pronunţă. Există la Bruxelles oarecare derută în câmpul disucţiilor. Situţia este simplă şi clară în România. Suntem într-un stat de drept în care există un traseu constituţional, avem o ordonanţă în vigoare şi un proiect legislativ care a fost adoptat în parlament şi a fost declarat constituţional. S-a vorbit despre poruncile lui Barroso, despre cerinţele Uniunii Europene: Nu există aşa ceva, pentru că nu avem un document în sensul acesta. Aşa ceva este neimaginat şi trebuie să spunem care este adevăr. Mediafax

Băsescu: „Îi fac o recomandare lui Antonescu. În stânga biroului este un telefon negru. Trebuie să apese al treilea buton”. Aş începe prin a preciza că ceea ce vreau să fie foarte bine înţeles şi de presă şi de români. În acest referendum, în campania pentru acest referendum care vizează destituirea mea din funcţia de preşedinte al României nu mă bat pentru un scaun. Am stat pe el şapte ani şi vă asigur că nu este unul comod. O să mă bat pentru România, pentru cei 22 de milioane de români şi interesele României. Obiectivul meu este să apăr România. Îmi doresc mult ca românii, indiferent de opinie să vină la voi, pentru a valida referendumul. Nu vreau să rămân preşedinte la masa verde. Fac un apel la români să vină la vot indiferent de opinie. Este important ca cetăţenii să demonstreze Europei că suntem europeni. Că nu cădem într-o campania a riscului de restauraţie. România nu mai este cea din 2004 este cea din 2012. Partificaparea la referendum este estenţială. Ştiu că mulţi sunt supăraţi pe măsurile din 2010. Dar este  esenţial ca prin participare să demonstreze că sunt europeni. Numai ei mai pot scoate România din dificultate, aşa cum au făcut-o în 2010 prin sacrificiile lor. Votul lor trebuie să fie împotriva restauraţiei. Pe 29 aprilie nu discutăm numai despre menţinerea în funcţie a preşedintelui suspendat, pe 29 iulie românii pot da un semnal că resping mersul înapoi. […]Am înţeles că domnul Crin Antonescu a făcut un apel la mine legat de denigrarea ţării în străinătate. A rămas la nivelul unui bârfitor. Dacă vrea să ştie de ce sunt atât de puternice reacţii, îi fac o recomandate. În stânga biroului sunt 3 telefoane mari. Este unul negru cu 12 butoate. Trebuie să apese al treilea buton şi îi va răspunde un om care îi poate spune exact cine a făcut rău României. Şi mă tem că va începe cu numele Crin Antonescu şi Victor Ponta. Au făcut României care îl putea face cineva în acest moment. Integral in Gandul.

Hans-Gert Pottering: „Aderarea Romaniei a fost prematura”. Intr-un interviu pentru DW, fostul presedinte al Parlamentului UE, Hans-Gert Pottering, este de parere ca, in Romania, principiile europene sunt amenintate. DW: Va numarati printre cei mai experimentati politicieni din UE si ati vazut destule conflicte. Cat de grava este acum situatia din perspectiva crizei euro? Hans-Gert Pottering: Ne aflam intr-o faza dificila cu provocari dure, dar provocari au existat mereu in politica de integrare europeana. Cred ca provocarile pot fi depasite intrucat Germania, cu Angela Merkel la conducerea guvernului, contribuie decisiv la acest proces. Fara a dori sa cosmetizez prea mult, sunt increzator ca si institutiile europene urmeaza acelasi drum. Înainte, în Europa, se vorbea mult despre bunăstare şi progres. Acum, temerile privind o posibilă destrămare a Uniunii au acaparat discuţiile. Este UE ameninţată cu pieirea? Nu cred că UE este zguduită. Deseori, în dezbaterile publice, se dramatizează; situaţia e prezentată ca fiind mult mai gravă ca în realitate. Dacă ne uităm puţin la americani vom constata că, în SUA, există diferende puternice, de pildă în cazul reformei sănătăţii. Ai impresia că adversarii politici de acolo nu se găsesc într-o competiţie, ci sunt adevăraţi duşmani. Sau priviţi la China, a cărei societate este copleşită de violenţa conflictelor generate de încălcarea drepturilor omului. Dacă privim în afara UE, multe se relativizează şi ne dăm seama că, ce-i drept, în Uniune nu trăim ca în paradis, dar că facem parte dintr-o comunitate mult mai bună ca altele (…).Deutsche Welle.

PSD a găsit un antidot la PNL-PC: alianţa cu UNPR. Alianţa de Centru Stânga (ACS) va aduce partidului lui Oprea 20 de fotolii de parlamentari, iar PSD-ului o majoritate confortabilă în viitorul Legislativ. Victor Ponta și Gabriel Oprea au bătut palma după o lungă perioadă când au fost adversari redutabili. Alianţa dintre PSD şi UNPR a ajuns la Tribunal. Reprezentanţii celor două formaţiuni au depus cererea pentru a înregistra Alianţa de Centru Stânga (ACS) şi au dat un anunţ publicitar aşa cum cere procedura. Liderii ACS, Victor Ponta şi Gabriel Oprea, şi-au dat mâna, încă de la începutul lunii mai, când au semnat un protocol privind susţinerea Guvernului USL şi colaborarea între grupurile parlamentare ale PSD şi UNPR. Alianţa a fost definitivată la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, când UNPR a acceptat să voteze alături de USL numai după ce şi-a negociat cu PSD locuri eligibile în Parlament la alegerile din toamnă. Astfel, potrivit unor surse parlamentare, formaţiunea lui Gabriel Oprea ar urma să primească în jur de 20 de locuri în viitorul Parlament. Integral in EVZ.

MRU: La votul pentru căderea guvernului, s-ar fi dat bani în parlament. Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a făcut, în urmă cu câteva minute, o declaraţie dură la adresa parlamentarilor români. MRU a sugerat că, la votul privind căderea guvernului pe care l-a condus, s-ar fi dat bani în Parlament pentru ca parlamentarii să fi votat într-un anume fel. ,,Am văzut un parlamentar că lua bani ca să dea jos un guvern, fără să-şi imagineze la ce poate duce acest lucru. Nu vorbim de schimbarea unui guvern prin mijloace democratice, ci de schimbarea unui guvern de către un altul ilegitim, prin cumpărare, prin mită”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, la un post TV de ştiri. Gandul.

MRU a lansat, la Cluj, Inițiativa Civică de Centru Dreapta. Mihai Răzvan Ungureanu, împreună cu echipa sa, a lansat, astăzi, la Cluj, Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta. Acesa a spus că structura pe care o reprezintă se va transforma în partid politic dacă membrii săi vor dori acest lucru. „Odată cu venirea la Cluj, Inițiativa Civică se deschide spre simpatizanți, devine actor politic important pe jumătatea de centru -dreapta”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta a anunțat că va participa mâine, la mitingul ce va fi organizat de PDL la Cluj. „Este limpede că în momentul în care prin voinţa membrilor se va ajunge la recunoaşterea mişcării ca posibilă construcţie partinică, se va transforma în partid, prin voinţa propriilor membri. În momentul de faţă ea este o asociaţie. (…) Până în momentul acela obiectivul nostru esenţial este de a construi o alianţă electorală pe orizontala căreia să se găsească partide politice parlamentare sau nereprezentate încă în parlament”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu. Despre ICCD, Ungureanu a afirmat că nu va „reproduce PDL” în alte forme. „Aici vin şi oameni din alte partide şi din afara partidelor, din PNL avem oameni şi nu sunt probleme de ordin etic. Majoritatea tăcută a celor care cred în principiile dreptei nu este reprezentată de nucleul dur al PDL, acesta nu reprezintă majoritatea tăcută complet, ci o parte a electoratului românesc. Ştim că electoratul românesc este în mare măsură nereprezentat politic în politica românească şi este ostaticul bunului simţ şi îşi închide revolta în propria casă”, a mai spus Ugureanu. Totodată, fostul prim-ministru a spus că nu a discutat cu Traian Băsescu despre o posibilă candidatură a sa la preşedinţia României. Integral in EVZ

Ştiri Europene – 14 iulie 2012 / “România – o oaie neagră si un cioban nebun”

Va urez o zi buna si racoroasa!

90 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. bunä,

  cel mai mizerabil pt. o tzarä, ce se vrea civilizata, sä vezi conducätorii
  si partidul la guvernare, sä foloseascä talibanismul ca in africa

  Ponta si USL, folosesc jigniri, mitocänii, amenintzäri cu justitzia si moartea

  acelas lucru fac cei din USL, folosesc un limbaj ce aratä cä sunt urmasii KGB-istilor,
  needucatzi, vulgari si criminali.

  toate amenintzärile si instigarea la violentzä si revoltä, ce fac zilnic, trebuiesc arätate
  la UE, trebuie sä stie cä adevärata fatzä a USL, nu e cea dela Bruxelles,
  in Romania uitä de maniere de bun simtz, devin criminali ca si ILIESCU, care
  i-a educat.

  theo- nona

  14/07/2012 at 9:03 am

 2. Buna dimineata, oameni buni!

  …abia acum cateva minute am citit declaratiile delirante ale Primului-plagiator al tarii la Haznaua 3 „Acest nemernic care este Băsescu îşi joacă la referendum viaţa şi libertatea. Va ajunge în faţa instanţei pentru lucruri grave”… Vai de capul lui! Stie ca se apropie funia de par si asta il innebuneste. Mi-e greu sa ma hotarasc intre patologiile cuplului Ponta-Antonescu. Cet e ca trebuie sa luam masuri in viitor ca nimeni cu probleme de sanatate mintala sa nu mai poata ocupa in viitor vreo demnitate publica.

  Observator

  14/07/2012 at 9:06 am

  • Din pacate, multi romani cad in capcanele lor lingvistice facute pe masura vulgului.

   Tamara

   14/07/2012 at 9:15 am

  • prefer o zi calduroasa dar cu Ponta si Antonescu plecati definitiv din RO!

   cinic

   14/07/2012 at 9:18 am

 3. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  14/07/2012 at 9:08 am

 4. Bună !
  Nu fac comentarii pentru că plec la examen. Mulțumesc !

  dictaturajustitiei

  14/07/2012 at 9:09 am

 5. Oprea, ar trebuii sä intre in gaurä de sarpe, dacä trädarea este onoarea militarä;
  el si banda lui de trädätori, dezonoreazä mii de militari, ce au cu adevärat onoare.

  rusine,OPREA si UNPR.

  la fel de trädätori ca si adunätura UDMR, niste arivisti nemernici.

  DOSARUL LUI BORBELY-cand il cer procurorii?????????

  theo- nona

  14/07/2012 at 9:09 am

 6. mult noroc, la examen.

  theo- nona

  14/07/2012 at 9:11 am

 7. atitudinea ca si discursul lui Antonescu, este a unui dezechilibrat,
  omul nu träieste si pricepe realitatea, locul si obligatziile romaniei,
  si nici nu-si dä seama, cä rätzoiala de parvenit inganfat, nu folosesc
  romaniei.

  theo- nona

  14/07/2012 at 9:17 am

 8. Buna dimineata tuturor.

  clemycali

  14/07/2012 at 9:21 am

 9. Ziua buna la lumea buna!

  blog de caine rau

  14/07/2012 at 9:23 am

 10. Buna dimineata.
  Reactiile din afara se pare ca au inceput sa fie din ce in ce mai dure…iar reactiile „politicienilor” nostri din ce in ce mai anti-europene. Frumos …:(. Oare pana unde se va merge?

  nightsmoker

  14/07/2012 at 9:24 am

  • neata,

   pina unde se va merge?

   pina ce vor scoate Ro din UE!!
   si nu sintem departe de acest deziderat al mafiei transpartinice,
   iar v.v.putin isi ride in barba….

   skorpion

   14/07/2012 at 9:28 am

   • mda..sincer intr-o anumita masura ma gandeam ca acesta va fi raspunsul..doar ca e cam greu de acceptat…

    nightsmoker

    14/07/2012 at 9:31 am

  • Mi-e si frica sa ma gandes.

   clemycali

   14/07/2012 at 9:28 am

 11. cifre:

  in Spania sint cca 1 milion de persoane si mafia transpartinica le pregateste 9 (noua) sectii de votare.

  in Afganistan sint 1800 de persoane, mafia transpartinica le-a pregatit 8 (opt) sectii de votare….

  no comments

  skorpion

  14/07/2012 at 9:30 am

 12. cred cä satra USL, asta vrea, sä iasä din UE; sä intre

  in marea familie din est , RUSIA SI CHINA:

  comportamentul taliban de instigare la violentzä, aratä cä acesti
  uslinosi, nu au evoluat de loc, sunt acei servitori si urmasi ai
  criminalului ILESCU, cel ce si azi ,cu mafia comunistä trage sforile.

  aceleas strigäri, ca a minerilor, primitive,sälbatice,mincinoase.

  acest ILIESCU si satra USL, este o grupare de securisti si talibani criminali,
  ce au participat la mineriade,crime si violentze, nu pt, Romania,
  pt. a pune mana pe putere, sunt niste mafiotzi neo-comunisti, ce au
  furat romania, si in loc sä fie la puscärie, au pus mana pe putere ,tot
  prin talibanism si minciuni, escrocherii si trädare.

  theo- nona

  14/07/2012 at 9:39 am

 13. si eu cunosc traitori in Germania si SUA cu gindire uslinoasa…
  din pacate…

  skorpion

  14/07/2012 at 9:39 am

  • Skorpy, nu poti sa-i faci pe toti sa gandeasca. E imposibil. Trebuie sa pastram insa proportiile. Daca discutam strict despre diaspora probabil ca 70-80% se declara impotriva USL. Depinde foarte mult in ce medii se invart, ce nivel de educatie au, ce mijloace de informatie prefera, etc. Si depinde si cand au plecat din Romania. Cu cat sunt mai de curant plecati cu atat sunt mai succeptibili sa fie pro-USL. In cazul lor propaganda Antenelor si-a facut pe deplin efectul.

   clemycali

   14/07/2012 at 9:48 am

 14. in italia s-a bägat bani, in unu Mocanu, sä facä propagandä
  se face tot felul de diversiuni in italia, chiar amenintäri, din partea
  lui Mocanu si a altora,plätitzi bine de mafiotzii USL:

  theo- nona

  14/07/2012 at 9:41 am

 15. Ce va fi asta seara? Continuam promenada? Ieri noapte, trecand prin PV am vazut un numar mare de garduri. Se pare ca sindicatul cadrelor militare disponibilizate ar face acolo o manifestatie astazi.

  diablero

  14/07/2012 at 9:49 am

 16. sunt multzi si atzi vénintzi DE ani in germania, ce fac propagandä,
  ce au venit cu misiuni trimisi de securisti, ce ii tzine pe bani si azi,
  mafia neo-comunistä, precis isi cunoaste oamenii de legäturä si ii inbogätzesc
  dar ii stiu si serviciile germane………………………….
  ROMAN avut la alegeri pe timpul lui Täriceanu; 2 miliarde, sä facä loby
  in italia si spania. el find un mare nemernic.Roman a fäcut si face räu tzärii
  nu iese in fatzä, dar totzi stiu, a spionat in frantza,a jucat cu iliescu, si
  cu totzi trädätorii tzärii, este un intretzinut al mafiotzilor USL:

  theo- nona

  14/07/2012 at 9:50 am

 17. SAlutare all

  Pe scurt, intrucat plec la mitingul de sustinere al presedintelui din Cluj

  Ieri am fost la lansarea ICCD la Cluj ! A fost super ! MRU a avut un discurs excelent, axat pe necesitatea unui alt tip de politica, al reinnoirii clasei politice ! Sloganul lui: NE VREM TARA INAPOI !
  Au fost si incercari diversioniste din partea reporterilor Antenei 1, insa au fost pusi rapid cu botul pe labe in urma unor interventii vehemente din partea celor prezenti in sala. Unul dintre acestia a fost subsemnatul 😈
  MaI Multe cand voi avea timp. Acum plec la miting !

  Reddog

  14/07/2012 at 9:50 am

 18. cadredrele diponibilizate, sunt masa de manevrä a trädätorilor, ce au un
  contract cu USL, niste nemernici ce l-au servit si pe iliescu la mineriade si
  debandadä.

  theo- nona

  14/07/2012 at 9:53 am

 19. mä gandeam, ce diferentzä de comportament
  ,
  cäpitanii venitzi sä-l sustzinä pe Presedinte, au fäcut act de prezentzä
  civilizatzi färä rägnete, instigare la violentä, minciuni si manifestäri
  de paranoia.
  uslinosii nu au evoluat dela mineriade, turmä de golani
  si securist, necivilizatzi, rämasi in trocul masinäriei KGB

  asa civilizatzi trebuie sä fie in secolul 21, orce sustzinätor, nu haznaua USL:

  theo- nona

  14/07/2012 at 10:06 am

 20. o zi buna tuturor.
  am impresia eu, sau Ponta si-a permis sa-l ameninte cu moarte pe Basescu atunci caand a sustinut ca „Basescu isi joaca viata”, sau cam asa ceva?

  Sare'n Ochi

  14/07/2012 at 10:22 am

  • Nu doar tu ai impresia asta. Si mie mi-au sarit in ochi cuvintele astea.

   clemycali

   14/07/2012 at 10:28 am

  • tonta, acest golanoi de mahala trebuie dus urgent la psihiatrie, daca in arest nu e posibil.

   zigzag

   14/07/2012 at 11:04 am

 21. nu ar fi prima amenintare la adresa lui TB

  si

  de fiecare data NU s-a intimplat nimic…..

  skorpion

  14/07/2012 at 10:23 am

  • Skorpy, in trecut nu erau atat de turbati pe cat sunt acum.

   clemycali

   14/07/2012 at 10:29 am

   • Corect! Acum chiar sunt turbati. Pamantul le fuge de sub picioare.

    diablero

    14/07/2012 at 10:59 am

 22. Oprisan, nu este de acord cä ” vara asta ; se poartä alb”

  eu il intzeleg pe mafiotul escroc Oprisan, pe alb se väde repede

  murdäria hotzilor USL, frica, insä nu-i v-a scäpa de judecatä , pe

  hotzii USL:de aia sunt asa vocali si tzurbatzi ,Fenechiu,Dragnea,Mazäre

  Oprisan,Voicu;turnätorul mafiot VOICULESCU-;sä nu uitatzi burtä- verde,

  trädätor si escroc.

  theo- nona

  14/07/2012 at 10:29 am

 23. turbarea s-a acumulat in timp,

  cu cit Ro mergea in directia UE, cu legi armonizate, cu intentia de a respecta reguli, norme, legi,
  cu atit mafia transpartinica devenea mai agresiva, acum fiind atins apogeul:

  ori Romania europeana, ori Ro argentineana, sluga lui V.V.Putin…

  iar mintile latrinizate le tin isonul,

  mamaaaa, ce as fi desfiintat latrinele_tv inca din anul 2003, de cind nu ma mai uit la ei!!!

  skorpion

  14/07/2012 at 10:33 am

 24. skorpi,

  indiferent, asa ceva nu ara voie sä pronuntze ,
  o jigodie parsivä, un exponent al scolii bolsevice Ponta

  ar trebuii taxat urat Ponta. declaratzii de handicapat, de drogat.

  cred cä acesti uslinosi, se folosesc de expresii si amenintzäri primitive
  si demult crezut depäsite.

  astia sunt oamenii USL, niste sälbatici, needucatzi niste primitivi.

  eu nu as lua ca normal, astfel de declaratzii, sunt f. grave.

  theo- nona

  14/07/2012 at 10:35 am

 25. cred cä in spatele haznalei USL; se aflä alcineva!!!!!!!!!!

  theo- nona

  14/07/2012 at 10:36 am

  • Da, frica lor puscarie!

   Sorin Fortiu

   14/07/2012 at 10:40 am

   • Buna ziua, Domnule Theophyle,

    La 11/07/2012 at 10:09 pm am postat urmatorul comentariu:
    Eu citesc toate declaratiile lui ponta pe “invers” (indiferent de subiect si indiferent unde le-a facut)! “omul” este doar un mitoman.
    Daca el vorbeste de 9 milioane eu inteleg ca NU vor fi necesari 9 milioane de votanti pt. validarea referendumului (ci, de ex., doar 7,5 milioane)!
    Chiar nu il/ii intereseaza nici ce spune ambasadorul SUA, nici Europa, nici socialistii si nici Papa de la Roma!
    Ei au o problema cu justitia din RO, careia incearca sa-i puna “botnita” referitor la politicienii lor. Acest lucru necesita timp pe care vor incerca sa-l obtina pe orice cale/mijloc.
    Revin cu scenariul meu “schizofrenic”: referendum organizat dupa OUG (pt. ca, de ex., parlamentul nu a avut timp sa modifice legea) este invalidat de CCR iar apoi CE … ???
    Revine Presedintele la Cotroceni sau se organizeaza un nou referendum ori …?
    Dupa 5 ore postul meu inca nu fusese moderat. 😦
    Daca nu se doreste sa (mai) postez pe blogul Dumneavostra, va rog frumos sa-mi spuneti direct, fara ocolisuri & motive (un e-mail cu textul „NU” este suficient).

    Va multumesc pentru atentie,
    Sorin Fortiu

    Sorin Fortiu

    14/07/2012 at 10:42 am

    • Draga dle Fortiu,
     Nu cunosc exact motivul pentru care platforma va arunca la moderare sau la spam. Am sa incervc sa vad. Deocamdata va anunt ca toate comentariile sunt binevenite. Putina rabdare si voi corecta situatia.

     Theophyle

     14/07/2012 at 11:02 am

 26. “””Nu am angajat promisiunea la Bruxelles ca va fi prag la referendum.”””

  Asa s-a exprimat Ponta la emisiunea lui Gadea din seara zilei de 13.07.2012.

  “”Guvernul României consideră firească decizia Curţii Constituţionale în cazul Legii referendumului şi se angajează la respectarea acesteia.””

  Asa scrie in comunicatul guvernului din 10.07.2012.

  Nu este asa este asa ca primul plagiator al Romaniei este si primul mincinos al Romaniei?

  Nu este asa ca cei care il considera “cel mai nu stiu cum- cinstit ?” sunt de o seama cu el.

  Eu cred ca este cel mai derbedeu premier al Romaniei.

  tiberiu2009

  14/07/2012 at 10:47 am

  • neata tuturor! la cate minciuni scoate din el pe minut, ponta mondialu, idiotul traieste in alte „emisfere”.

   zigzag

   14/07/2012 at 11:01 am

 27. o mare vinä are si dl. Isärescu, cu manipuläri a acoperit
  miscärile valutei, ca sä sustzinä USL, este regretabil.

  theo- nona

  14/07/2012 at 11:02 am

 28. in haznaua lui Voiculescu se simte in elementul lui, minte si insultä
  Ponta rämane un vagabond mizerabil, sper ca cineva sä traducä la
  UE, declaratziile violente , a unui premier bolnav mental,un gunoi uman.

  theo- nona

  14/07/2012 at 11:06 am

 29. @Theophyle,
  Fac un apel la talentul si puterea ta de sinteza pentru a lansa un manifest privind adevarata miza a acestui referendum.
  Eu cred ca miza nu mai este Basescu sau Antonescu ,Ponta si restul gastii.
  Miza este raminerea noastra in UE ca tara de incredere sau marginalizarea noastra de catre UE cu toate consecintele ce decurg de aici.
  Este clar pentru oricine are ochi si urechi ca aceasta gasca de golani instalata la putere nu mai beneficiaza de increderea UE si ca acapararea totala a puterii prin demiterea lui Basescu va arunca Romania mai aproape de Belarus decit de Brx.
  Sper ca oamenii sa priceapa incet, incet ca indiferent de cita ura au adunat impotriva lui Basescu prin votul lor risca sa inchida orice poarta prin care ei si copii lor pot beneficia de avantajele de a fi membru al UE,de a primi ajutor,de a circula liber.

  Cred ca un asemenea manifest ar trebui difuzat prin toate mijloacele posibile astfel incit tinerii sa inteleaga ca oportunitatile lor de a lucra in UE se diminueaza, ca batrinii sa inteleaga ca suta aia de eur primita de la copii care lucreaza in strainatate s ar putea sa dispara, ca s ar putea ca vacanta aia amarita din Bulgaria
  sau Grecia sa fie conditionata de obtinerea unei vize.

  tucu2

  14/07/2012 at 11:13 am

 30. La B1 transmisie directa de la Cluj !

  ela

  14/07/2012 at 11:24 am

  • la mine nu merge cablul tv de azi dimineata :(. „lipsa semnal” pe toate canalele.

   zigzag

   14/07/2012 at 11:32 am

   • Daca esti din piatra neamt si nu ai nimic impotriva as fi interesat sa ne cunoastem.
    cristix22@gmail.com

    cristibucuresteanu

    14/07/2012 at 1:39 pm

  • Salutare.

   Mi se pare mie, sau e si ala micu cu ochelari printre cei de pe scena?

   EuCuMine

   14/07/2012 at 11:48 am

 31. Buna dimineata,
  dupa ultimele declaratii ale celor doi acefali, mi se pare ca situatia devine extrem de periculoasa, poate inca nici nu ne dam seama cat de periculoasa. Se pare , ca indiferent care va fi rezultatul referendumului, astia au de gand sa stabileasca parlamentul ca presedintele e demis. Nu stiu de cand parlamentul poate decide peste CCR dar la ei nu mai conteaza nici o lege. Chiar mi-e frica de o serie de faradelegi pe care nu vreau sa le rostesc cu voce tare.
  Cine poate opri aceasta crima impotriva poporului roman? Exista vreo institutie interna (ca de cele externe putin le pasa) care poate prelua initiativa si sa-i bage pe astia la puscarie? ICCJ? Parchetul general? Sa se sesizeze din oficiu.
  L-am auzit pe sceleratul de Antonescu spunind ca nimeni nu-i comanda presedintelui! Dar cand ei cautau prin orice mijloace sa induca ideiea ca presedintele Basescu n-are voie sa-si spuna nici o parere , cum era?
  Sper ca presedintele nostru sa fie puternic in continuare, sa aiba buni sfatuitori si sa ne scoata la liman si de data asta.

  cedric

  14/07/2012 at 11:43 am

 32. http://www.contributors.ro/dezbatere/despre-majoritate-legitimitate-si-rascrucea-democratiei-romanesti/
  Concluzia: „Dacă cineva a mai avut vreo speranţă vizavi de capacitatea aşa-zisei stângi de a guverna cât de cât acceptabil România, cred că evenimentele din ultimele luni au lămurit pe orice om lucid şi cu picioarele pe pământ despre ce se poate aştepta de la actualii guvernanţi şi de la orice guvernare viitoare constituită în jurul PSD-ului. Nu la rău ne putem aştepta, dar la ce-i mai rău. „The worst is yet to come” dacă PSD-ul rămâne la putere pe termen mediu (pe termen lung va dispărea, dar cu un preţ imens pentru societatea românească). Aşa că nu pot decât să închei cu faimoasa remarcă a marelui gânditor consevator Edmund Burke: „pentru ca răul să triumfe în vremuri de criză, e suficient ca oamenii buni să stea deoparte şi să nu facă nimic.”
  Merita citit tot!

  Sorin Fortiu

  14/07/2012 at 11:48 am

  • Stanga nu are nici o treaba.Este o criza profunda a FSN.In toate partidele.Dupa inceperea crizei,nu le mai ajung banii si se bat intre ei pentru dreptul de smecher.Toata nomeclatura PCR,odraslele lor,slugoii si noii chivernisiti din contracte cu statul se bat pentru influienta si putere la toate nivelurile.In scurt timp nu vom mai sti cui sa dam spaga..

   cristibucuresteanu

   14/07/2012 at 1:48 pm

 33. bravo si ma mir!! A3, irtv Rtv transmit de la Cluj.

  cedric

  14/07/2012 at 12:02 pm

 34. Macar daca ar transmite fara niciun comentariu din studio!

  Sorin Fortiu

  14/07/2012 at 12:04 pm

 35. Daca vom fi dati afara din UE, cei 3 milioane de compatrioti care sunt acolo, vor mai avea drept de munca si rezidenta in tarile respective?

  JXMK

  14/07/2012 at 12:08 pm

  • nu. cei care sunt strict la munca vor fi trimisi acasa.

   Sare'n Ochi

   14/07/2012 at 4:05 pm

 36. Buna ziua 🙂
  Interesant, in spatele lui TB in prim plan nu sunt membrii PDL.

  mar

  14/07/2012 at 12:18 pm

  • Sunt Blaga si T. Ungureanu

   cedric

   14/07/2012 at 12:25 pm

   • Cedric,
    la B1 camera este pozitionata pe Papahagi, Pavelescu, Neamtzu.

    mar

    14/07/2012 at 12:28 pm

 37. Buna ziua all 🙂
  Daca doriti sa va racoriti, vizitati un muzeU:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/07/14/muzeele-olandei-casa-rembrandt/
  😀

  desydemeter

  14/07/2012 at 12:20 pm

 38. Hai ca si Neamtu scandeaza Basescu!!

  cedric

  14/07/2012 at 12:27 pm

  • Ce ironie, cum intoarce Politia Cereasca roata…MN in urma cu ceva timp il blama pe TB.

   mar

   14/07/2012 at 12:30 pm

  • e doar dorinta de afirmare.

   cristibucuresteanu

   14/07/2012 at 1:51 pm

 39. Super idee…Flacara democratiei

  mar

  14/07/2012 at 12:32 pm

  • Tinerii care vor purta flacara printara trebuie sa fie paziti de jandarmi, altfel se pot intampla multe rele „la dorinta poporului”.

   cedric

   14/07/2012 at 12:43 pm

 40. Sunt vreo doi „anti” la B1 care sunt ingretosati de ideie, iar Scutaru asta e o unealta USLista care gaseste ca mitingul n-a fost ceea ce trebuie. Bine ca e multumit de mitigurile lui Dogaru cu toata drojdia societatii!
  Mi-e scarba si de ala de la mediafax, foarte ambiguu, cand cu unii cand cu altii.
  Noroc cu Duta si Nadia Ciurlin consecventi in a prezenta situatia adevarata.

  cedric

  14/07/2012 at 12:42 pm

 41. Nu mai au logica si ratiune, vor sa prelungeasca durata referendumului la doua zile prin OUG sau Hotararea Parlamentului. L-am auzit pe Fenechiu la RRA 👿
  La mitingul de la Cluj au participat peste 10.000 de oameni, conform Jandarmeriei.

  mar

  14/07/2012 at 1:07 pm

 42. Hans-Gert Pottering: Aderarea Romaniei (la UE) a fost prematura.
  Excelenta sinteza intr-o singura propozitie.
  E subiectiva sau predicativa?

  Kenwood

  14/07/2012 at 1:08 pm

 43. 1. La 2 saptamani de ziua referendumului se poate afirma cu mare probabilitate ca organizatorul (guvernul USL) este chitit pe undgerea masinii de furt: alba-neagra cu OUG, durata refeendumului, blocarea accesului Presedintelui la mass media proguvernamentala, etc…
  2. Un lucru ar trebui sa fie acum clar acum pentru toti cei cu mintea la ei: UE nu poate accepta in cadrul ei un membru condus de un grup de pucisti, pentru ca asta ar crea un precedent de neacceptat in cadrul Uniunii. Cati dintre actualii conducatori ai statelor UE ar rezista unui test cum este cel la care este supus Traian Basescu ?
  CONCLUZIE:Mentinerea la conducerea Ro a complotistilor dupa 29 iulie va aduce cu sine, cu certitudine, garantia finalului de parcurs al Ro in UE.

  judex

  14/07/2012 at 1:11 pm

 44. Ziua buna,

  Intr-un moment de optimism intreb si eu, mai e ceva de facut pe cale legala, acum ca CCR si-a primit atributiile inapoi? Se mai poate opri tavalugul, inainte de a produce pagube iremediabile?

  subway

  14/07/2012 at 1:15 pm

 45. Buna ziua,

  Abia azi am inteles de la d-ul Marga, sin(gurul) in masura sa ne explice ce am trait : „o reconfigurare democratica a scenei politice”.

  Chiar ma gandeam, daca as fi fost mai atenta la lectiile de socialism stiintific, as fi inteles mai demult. Asa am crezut timp de 10 zile ca a fost o lovitura de stat.

 46. Ca in V de la Vendetta: remember, remember, remember. Din pacate exact pe cei ce ar trebui sa-si aduca aminte mult mai bine, ii prostesc. Poate ar trebui sa revedem, din arhiva de aur: http://www.youtube.com/watch?v=VkULzwreAuY

  Lynlyn

  14/07/2012 at 1:36 pm

 47. Salutare politeieni, poate ati citit asta:

  http://www.reportervirtual.ro/2012/07/sebastian-lazaroiu-despre-crin-antonescu-nevropat-cu-acte-care-va-sfarsi-intr-un-spital-de-boli-nervoase.html

  Apel catre dl. Lazaroiu.
  Domnule Lazaroiu, lucrurile sunt si asa destul de grave, daca stiti ceva, vorbiti. Nu ne putem permite un Presedinte nevropat, fie el si numai interimar.

  Giorgia

  14/07/2012 at 2:16 pm

 48. De ziua Frantei, n-am putea sa-i trimitem lui Hollande un mesaj prietenos in care sa fie intrebat daca isi recunoaste prietenul in pucistul de astazi, plagiator si mincions onorabil? =D

  Lynlyn

  14/07/2012 at 2:18 pm

 49. Marga; dinozaurul KGB, este un mizerabil mai agramat decat EBA
  omul nu are rusine, ar trebuii condamnat pt. mizeriile fäcute la minister
  este un mizerabil comunist , ce ar trebuii sä disparä din viatza romaniei.
  un om scarbos ce a sicanat si fäcut mult räu colegilor din UBB

  theo- nona

  14/07/2012 at 2:23 pm

 50. FENECHIU, cat tupeu potzi sä ai, cand tu stii cä flota a vandut-o väcäroiu,
  cä s-a pUs TB la dispozitzia justitziei, dar tu mafiotule de iasi, care ai
  dosare fäcute pt nenumäratele escrocherii. crezi cä lumea nu stie, tu ai cea
  mai mare retzea de mafiotzi,escroci si interlopi din iasi.

  de aia vretzi sä punetzi mana pe justitzie ; mafiotzilor USL:

  theo- nona

  14/07/2012 at 2:31 pm

 51. MARGA, are fatza kgb si caracterul mizerabil

  theo- nona

  14/07/2012 at 2:32 pm

  • Jurassic Pork

   diablero

   14/07/2012 at 7:01 pm

 52. se pare cä am avut dreptate, atitudinea ,gesticulatzia, ochi de peste mort
  cu träsäturile unei pungi mototolite, batzaiala pe scaun, denotä o zdravänä
  dereglare nervoasä a trantorului CRIN-cretin. observatil!!!!!!!!!!

  vai si amar de romania,.

  theo- nona

  14/07/2012 at 2:37 pm

  • Salut pe toata lumea,
   Postare noua!

   Theophyle

   14/07/2012 at 3:00 pm


Comentariile sunt închise.