Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Postare de rezerva: Zi electorala – 16 noiembrie. Al doilea tur al alegerilor prezidentiale. Fratilor, acum ori niciodata!

Turul doi al alegerilor prezidentiale este intotdeauna o alegere intre doua lumi. Poate ca niciodata nu s-a putut exprima in Romania un vot 100% pozitiv, insa intotdeauna se poate si se va putea vota 100% negativ. Nici aceste alegeri nu fac exceptie.

Si de data aceasta exista o optiune care este in intregime o optiune de tip Sauron, care deschide o lume a raului absolut: a minciunii ranjite, a infractiunii sfidatoare pe fata, a Constitutiei batjocorite si a Justitiei siluite.

2Intr-o tara normala, nici un om normal nu ar putea vota vreodata un specimen uman si politic precum cel care candideaza azi in numele Hotiei, al Coruptiei, al Minciunii si al Necinstei. Insa Romania nu este o tara normala, plina doar cu oameni normali.

Romania este o tara care are un imn ce indeamna mereu la desteptare dintr-un somn de moarte. A propos, Andrei Muresanu, autorul versurilor imnului national, s-a nascut la data de 16 noiembrie 1816.

Ne vom destepta astazi, Romania, sau vom dormi in urmatorii 5 ani un somn de moarte bantuit de vise reale cu infractori in catuse care ies din puscarii si se duc in Parlament sa ne dicteze legile?

Ne vom destepta azi, Romania, sau vom prefera sa bagam capul sub perna si  sa lasam  mortii lui Dragnea sa ne decida viitorul?

Ne vom destepta azi, Romania, sau ne vom vinde vietile copiilor nostri pentru trei creitari dati de pomana de cel ce ne fura zilnic averea muncita cu truda?

3Ne vom destepta, Romania? Numai Dumnezeu stie si vede, insa numai noi decidem daca da!

Astazi e ziua in care hotul vine cu mana intinsa si ne cere mieros lantul cu care vrea sa ne lege timp de 5 ani. Sa il legam noi pe el, frati romani!

Astazi e ziua in care mincinosul vine cu capul plecat si ne cere ghiuleaua pe care vrea sa ne-o atarne la picioare timp de 5 ani. Sa il potcovim noi pe el, frati romani!

Astazi e ziua in care talharul lingusitor ne cere cheia de la camara, pentru a ne imparti cu prefacuta darnicie ceea ce noi am agonisit. Sa il „miluim” noi pe el cu stampila pusa corect, frati romani!

***

Secţiile de vot se deschid la ora 7.00 şi se închid la ora 21.00. La ora deschiderii urnelor deja s-a inceput votarea in Noua Zeelanda si in celelalte tari din est. Ca totdeauna, cei din diaspora inchid si deschis procesul de votare. Aici aveti lista sectiilor de votare din diaspora (294 de sectii). Aveti aici si o harta detaliata a sectiilor din diaspora.

Ticalosii nu au mai deschis nici o sectie in plus, de frica sa nu piarda alegerile ca acum 5 ani! Sa nu ii ierte Dumnezeu pentru ce fac romanilor din diaspora !

TOPUL comunitatilor romanesti din strainatate (sursa)

  • Italia – aproximativ 993.000 de cetateni romani. Se voteaza la : ROMA, FROSINONE, LADISPOLI, PALESTRINA, TIVOLI, NAPOLI, PERUGIA, PESCARA, CAGLIARI, OSTIA, BOLOGNA, FLORENTA, AREZZO, GROSSETO, LIVORNO, ANCONA, MILANO, BRESCIA, BERGAMO, MANTOVA, TRENTO, TRIESTE, VENETIA, TREVISO, VERONA, PADOVA, UDINE, TORINO, ALESSANDRIA, CUNEO, NOVARA, VERCELLI, AOSTA, GENOVA, LA SPEZIA, SANREMO, CATANIA, CANICATTI, REGGIO DI CALABRIA, BARI, FOGGIA, VARESE, SONDRIO, LECCO, COMO, FERMO, COSENZA.
  • Spania – 922.000 de persoane. Se voteaza la: MADRID, COSLADA, ALCALA DE HENARES, GETAFE, ARGANDA DEL REY, MOSTOLES, BURGOS, TOLEDO, GUADALAJARA, SEVILLA, MALAGA, MOTRIL, MURCIA, BARCELONA, LERIDA, REUS, PALMA DE MALLORCA, BILBAO, LOGRONO, PAMPLONA, ZARAGOZA, CALATAYUD, CIUDAD REAL, ALBACETE, ALMERIA, CASTELLON DE LA PLANA, VALENCIA, ALICANTE, LEPE, SANTIAGO DE COMPOSTELA, CORDOBA, GIJON.
  • SUA – aproximativ 476.000 de persoane. Se voteaza la: WASHINGTON D.C., ATLANTA, CHARLOTTE, CLEVELAND, DALLAS, HOLLYWOOD, HOUSTON, NEW YORK, BOSTON, PHILADELPHIA, CHICAGO, DETROIT, MINNEAPOLIS, INDIANAPOLIS, LOS ANGELES, SAN FRANCISCO, LAS VEGAS, SACRAMENTO, PHOENIX, PORTLAND, Salt Lake City.
  • Germania – 236.000 de persoane. Se voteaza la: BERLIN, HAMBURG, BONN, MUNCHEN, STUTTGART.
  • Marea Britanie – 144.000 de persoane. Se voteaza la: LONDRA, EDINBURGH, NEWCASTLE, LEEDS, LIVERPOOL, BIRMINGHAM, PORTSMOUTH, BRISTOL, BELFAST.
  • Ungaria – 85.000. Se voteaza la: BUDAPESTA, GYULA, SZEGED.
  • Austria – 80.000. Se voteaza la: VIENA si la GRAZ.
  • Belgia – 50.000. Se voteaza la BRUXELLES.
  • Grecia – 47.000. Se voteaza la: ATENA, SALONIC, PATRA.
  • Franta – 45.000 de romani. Se voteaza la: PARIS, MARSILIA, TOULOUSE, STRASBOURG si NANCY

Comunitatea Politeia, unita sufleteste intru acelasi gand si animata de acelasi sentiment de patriotism dovedit zilnic de membrii ei – din tara si din diaspora – prin munca, cinste si onoare (si nu prin laude desantate, pomeni electorale si minciuni sfruntate) este alaturi de romanii de pe toate meridianele si subscrie integral la cele spuse de primul roman care a votat deja in Noua Zeelanda:

PME 1-0 ! Mândru ca sunt român. De fapt sunt mândru ca sunt primul român din lumea asta care are șansa si privilegiul de a nu vota cu simbolul perfect al hoției, corupției, minciunii, arogantei, anormalului. Stau în fața secției de votare si ma întreb de ce ma trece scrisul. E disperarea de a ma vedea furat, din nou, de speranța ca țara mea o sa meargă în direcția bună. E disperarea emigrantului care vrea sa aibă șansa de a se întoarce (da, într-un loc cu mari probleme, dar care se afla pe drumul bun). Nu vreau sa imi pierd limba, „I Love You” dă bine numai in filme. Nu vreau să o mai văd pe mama plângând atunci cand plec. Nu mai vreau atacurile de panică în dimineața plecării. Nu mai vreau să mă simt un ticălos care alege bunăstarea si casa pe malul marii in favoarea prietenilor de o viața, Clujului, familiei… Nu „vreau o țara ca afara”. Vreau doar un pic de normalitate si certitudinea ca nu ne îndreptam din nou in direcția greșita. Bunăstarea va veni, probabil, prea târziu pentru noi, dar sunt dispus sa renunț in favoarea unui trai decent. Gata, hai ca-s melodramatic. Nu fiți tâmpiți, mergeți la vot.  Puie Monta !”.

***

Precizari pentru membrii si cititorii Politeia:

1. Pregatirile tehnice ne-au pus in fata unei alegeri care are ca efect colateral posibila intarziere a afisarii tuturor comentariilor in browsere ca Mozilla (si derivatii) si Internet Explorer. O anume setare a platformei este citita instantaneu fara probleme de Chrome si citita cu interziere de aceste browsere mai sus amintite. Pentru cei care acceseaza de pe laptop/PC: recomand calduros accesarea blogului cu browserul Chrome sau SWare Iron (derivat Chrome) ! De nu il aveti deja instalat, va rog sa il instalati! Daca la un moment dat vi se pare ca sunt prea putine comentarii sau a trecut prea mult timp de la ultimul comentariu postat, incercati sa accesati blogul cu un browser tip Chrome (si derivatii) sau dati-mi un mesaj din modulul din dreapta, “Contacteaza Politeia”, semnaland problema.

2. Avem si postare de rezerva, pe vechiul blog. Notati-l sau tineti o fereasta deschisa spre www.theophylepoliteia.wordpress.com

3. Vom vedea nevazutul si vom trece impreuna prin momente de infarct. Fiti pregatiti sufleteste de orice.

4. Convingeti cati mai multi cunoscuti sa voteze cu Iohannis. Sau, daca nu puteti, macar sa voteze impotriva lui Ponta. Politic nu e acelasi lucru, electoral – da!

5. Daca la sfarsitul zilei vedeti exit-polluri care spun ca deja Ponta a castigat, nu le credeti. Mihaela, dragostea mea si acum are cosmaruri.

6. Daca vom pierde, o vom face cu fruntea sus, caci am luptat pana la capat. Daca vom castiga, va fi victoria noastra, a tuturor celor care iubesc cu adevarat aceasta tara.

1Dumnezeu sa aiba in paza acest popor! La vot, romani! Puie Monta!

Written by Cetatean

16/11/2014 la 6:00 am

Publicat în 2014, PoliteiaWorld