Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Palma ministrului Pivniceru !

Redactat de @Cetatean

Cititorii acestui blog, care cunosc serialul Constitutia poporului « suveran » si Republica Judecatorilor, isi amintesc, probabil, episoadele consacrate celei care la acea data era judecator la ICCJ, recte Mona Pivniceru. In serial o descriam astfel :

« S-o spunem pe sleau, intr-un limbaj mai putin juridic: Mona Pivniceru il facea pe Radu Moraru din vorbe si la fel vrea sa ne faca si pe noi cind ne povesteste brasoave despre independenta magistratilor. E abila, vicleana, stie sa goleasca de sens cuvintele atunci cind pretinde ca le interpreteaza, rasuceste sensul comun al termenilor pina ce acestia devin paradoxali si, in final, ajunge sa justifice ceea ce nu are justificare. Mona face scamatorie ieftina cu conceptele, interpreteaza legea in sensul neaplicarii ei, scuipa pe Constitutie in numele apararii independentei magistratilor si, culmea tupeului, pretinde ca respecta Constitutia chiar atunci cind o siluieste » (Episodul VIII).

« Sandeii din vechiul CSM au vazut foarte bine potentialul ei combativ si capacitatea de a justifica nejustificabilul » (Episodul IX).

Cititi si comentati articolul pe portalul PoliteiaWorld

Written by Theophyle

28/12/2012 la 3:19 pm

Publicat în 2012, PoliteiaWorld

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Va salut pe toti.

    La ce te poti astepta de la „abila si vicleana”ministru al justitiei?Ea a venit pe aceasta functie cu o misiune precisa nu si-ar fi lasat in alte conditii locul de magistrat in cel mai inalt for judecatoresc ICCJ.

    Felicitari,cetatean! 🙂

    dora

    28/12/2012 at 6:12 pm


Comentariile sunt închise.