Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 2 Noiembrie / “pivnicerii” justiţiei

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei în extremitatea estică, iar seara şi noaptea în vest, nord-vest şi în centru, unde pe arii restrânse va ploua în general slab, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime, uşor mai ridicate decât în ziua anterioară, vor fi cuprinse între 14 şi 22 de grade, iar cele minime între 1 şi 13 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, izolat se va produce ceaţă.

În Bucureşti, Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, iar în cursul nopţii vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5318  RON; 1 USD = 3. 5001    RON; 1 EURO = 1. 2948   USD; Francul elvetian 3. 7529 RON. Gramul de aur 193.8682 RON.

Ieşirile din rezervele valutare au atins maximul anului. Ieşirile din rezervele valutare au atins în octombrie maximul ultimului an, de 2,9 mld. euro, evoluţia fiind influen­ţată, conform aprecierilor analiştilor, şi de intervenţiile BNR pe piaţa valutară pentru temperarea presiunilor de depreciere a leului. Dacă în octombrie plăţile scadente în contul datoriei publice în valută au însumat doar 122,3 mil. euro, în noiembrie, plăţile în valută care ajung la scadenţă vor totaliza 1,7 mld. euro. Rezerva va fi însă susţinută de intrarea celor 1,5 mld. euro reprezentând a patra emisiune de eurobonduri plasată în acest an de Ministerul Finanţelor. Rezervele valutare ale BNR s-au redus în octombrie la 31,8 mld. euro, de la 32,4 mld. euro în luna anterioară.  Presiunile de depreciere a leului au continuat în octombrie, cursul de schimb apropiindu-se de pragul de 4,6 lei/euro, aproape de recordul de la începutul lunii august. Ca şi în august, şi în octombrie BNR a hotărât să plafoneze sumele pe care băncile le pot împrumuta la dobânda-cheie de 5,25% pe an în schimbul garantării titlurilor de stat. Plafonul a coborât treptat de la 6 mld. lei la 4 mld. lei. Ziarul Financiar

Se pregătește Bugetul / Dezechilibrul la plata pensiilor ne înghite tot deficitul bugetar. Deficitul bugetar consemnat la finele trimestrului al treilea din 2012 poate fi pus exclusiv pe seama dezechilibrului cronicizat existent la bugetul asigurărilor sociale. Minusul de 7,17 miliarde lei la bugetul general consolidat a fost mai mic decât subvenția de 9,19 milioane lei care a trebuit adăugată la veniturile curente din plata contribuțiilor de asigurări sociale pentru a asigura plata pensiilor. Datele furnizate de Ministerul Finanțelor arată că, în pofida alimentării suplimentare a veniturilor pentru asigurările sociale, la 30 septembrie 2012, deficitul pe acest segment al politicii sociale era de 743,1 milioane lei. Situația nu diferă prea mult de cea care se întâlnește în sănătate sau plățile pentru șomaj, dar dimensiunea foarte mare este cea care determină deficitul de ansamblu al bugetului României. Integral la CdeG

Caracatiţa unei fraude bancare „garantate”. Un grup format din demnitari şi bancheri este acuzat de DIICOT că a fraudat mai multe bănci prin credite garantate de stat. Capii reţelei erau un fost spion DIE şi un om de afaceri controversat din Olteniţa. „Adevărul” vă prezintă reţeta şi reţeaua unei fraude de 22 de milioane de euro, fără precedent în România. Aurel Şaramet (62 de ani) e un om serios. Aşa îl descriu cei care îl cunosc. Şi într-adevăr, CV-ul lui Şaramet, până ieri preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), instituţie care acordă garanţii de stat pentru accesarea creditelor, îl recomandă întocmai. Este părintele primei strategii de dezvoltare economică şi socială a României, a adus Kraft Foods la Braşov, Unilever la Ploieşti, Procter&Gamble la Timişoara. Joi, „aura“ lui Şaramet s-a ruinat într-o singură ştire: „procurorii DIICOT au audiat 100 de persoane într-un caz de fraude bancare de 22 de milioane de euro.  Activitatea infracţională a fost sprijinită de către învinuiţii Aurel Şaramet, Cercel – Duca Alexandru Claudiu, vicepreşedintele unei bănci, Mihai Grigoroiu, Roşu Cătălin Ionuţ şi Atanasiu Andrei, angajaţi în cadrul Ministerului Economiei, şi Diaconescu Florian Dragoş“.Din dosarul instrumentat de DIICOT (cu suport de la SRI), reiese că reţeaua fraudei bancare ar fi condusă de un anume Daniel Ruse şi formată din Aurel Şaramet, trei angajaţi ai Ministerului Economiei, plus vicepreşedintele BRD Claudiu Cercel. Toţi aceştia ar fi puşi în mişcare de Dragoş Diaconescu, fost ofiţer al Direcţiei de Informaţii Externe (DIE) a Securităţii. Integral in Adevarul.

Sima-Chirieac: Meci cu o miză de 1.500.000 de dolari. Brokerul fugar îl acuză pe fostul jurnalist că ducea mita de la multinaționale la politicieni. Un document exploziv pentru cazul „Brokerul vrăjitor Cristian Sima” a fost publicat de jurnalistul Robert Turcescu pe blogul lui. Documentul probează faptul că, în anul 2000, analistul Bogdan Chirieac deținea acțiuni la firma WBS Holding Ltd din Insulele Virgine. Pe prima pagină apare în clar numele lui printre acţionari, iar în pagina a treia a documentului apare şi semnătura lui Bogdan Chirieac, alături de Cristian Sima şi de alţi acţionari. WBS Holding Ltd și WBS România sunt cele două firme prin care brokerul Cristian Sima a reușit să „piardă” banii unor clienți importanți, 60 la număr. Motiv pentru care a şi fugit din ţară după cum afirmă, de teama represaliilor. Documentul a apărut după ce Cristian Sima a dezvăluit unei televiziuni islandeze faptul că mai multe companii multinaționale s-ar fi folosit, la începutul anilor 2000, de sistemul corupt din România pentru a obține contracte de zeci de milioane de euro. El a dezvăluit că infrastructura sistemului de urgență 112 a fost creată prin corupție şi a numit firma Ericsson şi pe analistul Bogdan Chirieac. Integral in EVZ.

Şase din 10 candidaţi la şefia Parchetului General şi DNA au plagiat la „testul Pivniceru”. Procuror- candidat: „Nu ai cum să fii original, pentru că nu ai cum” Comisia de evaluare a candidaturilor, pe care ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, şi-a bazat nominalizările pentru funcţiile de şefi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a descoperit că 6 dintre cei 10 procurori înscrişi în concurs au plagiat, copiind fără să citeze sursa, în proiectele de management depuse la concurs. Mai mulţi procurori au copiat chiar din cartea coordonată de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru. În procesul verbal de evaluare a candidaturilor, comisia îi acuză pe procurorii Gheorghe Cornescu, Claudiu Constantin Dumitrescu, Elena Hach, Vasile Ioniţă, Viorica Stoica şi Emil Gheorghe Moţa că au preluat bucăţi de text, fără să citeze sursa, din alte lucrări juridice sau de management.  Cei doi procurori nominalizaţi de Mona Pivniceru pentru şefia celor două parchete – Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie, nu au plagiat, arată comisia de evaluare. Cele mai grave cazuri de plagiat, după cum reiese din procesul verbal publicat de Ministerul Justiţiei, sunt ale procurorilor Cornescu, Stoica şi Ioniţă. Proiectul depus de procurorul Viorica Stoica, care a candidat la ambele funcţii, le-a depăşit pe cele ale colegilor săi la un singur capitol: cel al plagiatului şi lipsei de originalitate. „Proiectul întocmit are în vedere ambele funcţii pentru care se desfăşoară procedura de selecţie şi, mai mult decât alte proiecte, are un conţinut lipsit de originalitate, ideile din cadrul acestuia fiind, în cea mai mare măsură, preluate în mod mecanic şi fără respectarea vreunei reguli privind indicarea sursei, din operele altor autori sau din alte materiale accesibile publicului pe Internet”, scrie comisia de evaluare. Integral in Gandul.

Tiberiu Niţu, procuror general, şi Ioan Irimie, şef DNA. Mona Pivniceru a trimis deja cele doua propuneri  la Consiliul Superior al Magistraturii, cu motivările aferente. CSM va analiza nominalizarile , ii va intervieva pe candidati si se va pronunta la data de 22 noiembrie. CSM  va da aviz pozitiv sau negativ, dar care este doar consultativ. Mai departe, CSM  va trimite documentele preşedintelui României. La rândul său, preşedintele, care are drept de decizie finală, poate accepta sau respinge propunerile Monei Pivniceru. În cazul în care preşedintele respinge propunerile ministrului Justiţiei, procedura se reia de la zero. De obicei, presedintele tarii a respectat concluziile actualei echipe a CSM. Potrivit specialistilor consultati de RL, Pivniceru a optat pentru cei mai servili candidati (Tiberiu Nitu si Ion Irimie), obisnuiti sa ghiceasca intentiile sefilor politici pentru a le executa imediat, spun atat surse din anturajul castigatorilor selectiei, cat si fostii lor sefi pe care i-au avut de-a lungul carierei. Mai precizam ca membrii comisiei de evaluare au facut cate doua propuneri pentru fiecare functie astfel : pentru procuror general, pe langa Nitu a fost propusa si Elena Hach, iar pentru DNA, pe langa Irimie, a fost propus si Claudiu Dumitrescu. Pivniceru a optat pentru cei mai servili dintre ei, spun specialistii. Integral in Romania Libera.

Austriacul de la Tarom a refuzat „cumetriile” romanesti. Primul manager privat al companiei a renuntat la functie, dupa ce i s-a pus in fata o lista cu angajari preferentiale si mariri salariale. Pe 17 octombrie, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a anuntat cu surle si tobe numirea primului manager privat in fruntea companiei TAROM: Heinrich Vystopuil. La numai o saptamana, insa, austriacul a anuntat ca pleaca, desi a venit cu entuziasm. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Transporturilor, vremelnicul manager nici nu a ajuns sa negocieze salariul, ci doar criteriile de performanta – adica contractul de mandat, pe care nu l-a mai semnat din cauza presiunilor. Surse din minister au dezvaluit, pentru EVZ, ca austriacul a facut cale intoarsa dupa ce i s-a prezentat o lista cu ce angajari in functii cheie ar urma sa faca in institutie si pe ce salarii. Ba, mai mult, i s-a pus în vedere să nu facă concedieri înainte de alegeri: „Lista cu câţi piloţi şi şefi de direcţie să rămână şi ce angajări noi, fără concurs, să facă i-a fost prezentată înainte de a semna contractul. I s-a pus în faţă şi cu cât trebuie majorate unele lefuri. De exemplu, un salariu de bază de 3.200 de lei, ar fi urmat să crească la 4.700 de lei. Însă austriacul a spus că el a venit să pună în practică planul lui de management”. Întrebat de presă dacă a simţit presiuni politice pentru a fi îndepăratat de la conducerea TAROM în favoarea unui client de partid, Vystopuil a declarat: „Nu pot să răspund la această întrebare”. Integral in EVZ.

Deutsche Welle: Traian Băsescu s-ar înțelege mai bine cu Martin Schulz decât opozanții săi. Vizita în România a președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, a scos la iveală ”un paradox”, comentează Deutsche Welle, care consideră că Traian Băsescu s-ar putea înțelege mai bine cu președintele PE decât opozanții săi. „Paradoxul care a fost mai strident ca oricând este că preşedintele Traian Băsescu, cu entuziasmul său pentru Statele Unite ale Europei, s-ar înţelege mai bine cu Martin Schulz decât opozanţii săi. În orice caz, miza socialistului german a fost ca diferenţele de substanţă dintre rivalii politici din România să fie atenuate”, este concluzia unui articol semnat de editorialistul DW Horațiu Pepine. Pepine susține că Schulz „a ilustrat miercuri destul de bine cam ce ar însemna să fii de stânga în plan european (…) De aceea, discursul său a părut puțin derutant”. „Discursul său a părut un veritabil spectacol acrobatic în care a condamnat politicile dreptei, aprobându-le în acelaşi timp”, mai comentează DW. Pepine consideră că e greu de spus în ce măsură au înțeles parlamentarii români discursul lui Schulz. ”Toţi politicienii români declară la unison că împărtăşesc valorile europene, că sunt filo-europeni împătimiţi, dar acum e vorba de altceva, care depăşeşte obişnuinţele de gândire”, mai consemnează Deutsche Welle.Până și Traian Băsescu a observat similitudinile dintre abordările sale și cele ale președintelui PE, mai ales în ceea ce privește aderarea României la Schengen, viitorul exercițiu bugetar sau politica de coeziune. Observația a fost făcută în timpul conferinței comune de presă de la Palatul Cotroceni. Aduce Adevarul.

Ambasada Germaniei: „Restricţionarea activităţii ANI va avea repercusiuni asupra aderării la Schengen şi domeniilor politice conexe“.„Guvernul federal nu este în măsură să comenteze pe marginea unor iniţiative ale parlamentului sau ale guvernului ale căror conţinut nu poate fi evaluat în mod fiabil de către Ambasadă. Este însă corect că trebuie luate în serios toate acele avertismente conform cărora o restricţionare a activităţii ANI ar avea repercusiuni asupra următorului raport MCV şi asupra altor domenii politice conexe. Raportul suplimentar în cadrul MCV este aşteptat spre sfârşitul anului. Toţi cei implicaţi trebuie să înţeleagă că o evaluare satisfăcătoare a acestui raport are o importanţă decisivă şi pentru următorul demers referitor la aderarea preconizată a României la spaţiul Schengen”. Avertismentul Ambasadei Germaniei vine la o zi după ce ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, atrăgea la rândul său, atenţia asupra consecinţelor unei eventuale modificări a legii ANI: „În acest moment, orice iniţiativă de a redeschide subiectul modificării legii ANI ar fi o idee foarte proastă şi nu ar fi bine primită de MCV, de UE şi de SUA. Cred că Parlamentul şi guvernarea ar trebui să dea dovadă de multă precauţie în această privinţă”. Integral in Romania Libera.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

02/11/2012 la 7:23 am

73 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  02/11/2012 at 7:45 am

 2. […] CITITI TOT ARTICOLUL PE BLOGUL LUI THEOPHYLE POLITEIA […]

 3. Cum sa nu te revolti: cei care vor sa fie sefi peste cei care verifica legalitatea si respectarea legilor fura si mint? Ar trebui sa spunem pe toate gardurile: CINE VOTEAZA UN CORUPT, ESTE VICTIMA, NU COMPLICE!
  plm de idioti asistati mintal care duc tara de rapa pentru un bob de linte-n plus in blid!

  Sare'n Ochi

  02/11/2012 at 7:50 am

  • USL&friends au inteles ca bizonul e mai indobitocit de antene sau din nastere decit au estimat initial.
   Din acest motiv au propus liste cu candidatii cei mai dubiosi si neverosimili pariind ca vor castiga tot.
   I-a incurajat constatarea ca in loc sa scada in sondaje dupa 6 luni de dezastru ei cresc in sondaje.

   lastnightmusic

   02/11/2012 at 8:21 am

   • sondajele i-au dat intotdeauna castigand zdrobitor in ultimii 7 ani. sa topaie bine si sa urle din bojoci: Sondajele, dragostea mea.

    Sare'n Ochi

    02/11/2012 at 8:26 am

    • Da……..dar doar la alegerile de .. Basescu
     Cind nu a fost implicat Basescu totdeauna PSD a castigat. mai mult decit am anticipat

     lastnightmusic

     02/11/2012 at 8:42 am

     • cu mai mult au ramas in mana tocmai datorita lui Basescu. de aceea si se straduie sa-l darame. deocamdata el este cheia oricarei victorii.

      Sare'n Ochi

      02/11/2012 at 8:48 am

 4. Buna dimineata,
  Nominalizarile de ieri pentru sefii de la procuratura par de toata batjocura. Cred ca nici Pivniceru nu se asteapta sa aiba succes cu ele. Sper sa nu mai apuce sa faca alte propuneri.
  Titlul articolului Ioanei Ene spune totul:
  http://www.ziare.com/stiri/procuror/doua-propuneri-pentru-a-fi-respinse-1199252

  cedric

  02/11/2012 at 8:20 am

 5. pentru @City – un interviu cu Irimie luat la cald de lumeajustitiei:
  http://www.ftr.ro/interviu-cu-procurorul-clujean-ioan-irimie-propus-pentru-sefia-dna-61311.php

  Sare'n Ochi

  02/11/2012 at 8:28 am

  • Procurorul Ioan Irimia, despre care fostul adjunct al procurorului general PNA, Horia Miclescu (n.red. – actualmente avocat) spunea ca este cel mai corect om pe care l-a cunoscut si cu care a lucrat, este nominalizarea facuta pentru sefia DNA de catre ministrul Justitiei, Mona Pivniceru. ”Domnul Irimia a parcurs toate stadiile unui procuror DNA, inca de la infiintarea PNA, are o viziune larga despre modul in care trebuie manageriata aceasta institutie”, a subliniat, dupa nominalizare, ministrul Mona Pivniceru.
   he-he-he! – Miclescu, care va sa zica…!!!

   Sare'n Ochi

   02/11/2012 at 8:29 am

 6. si asta: Ioan Irimie, clujeanul propus la şefia DNA: „Toată lumea vrea prietenia procurorului”
  http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/ioan-irimie-clujeanul-propus-la-sefia-dna-toata-lumea-vrea-prietenia-procurorului–100892.html
  Ioan Irimie i-a anchetat pe deputatul PDSR Gabriel Bivolaru, pe Miron Cozma, în dosarul Mineriadei şi pe Ioan Sima, devalizatorul Băncii „Dacia Felix”, acestea fiind cele mai răsunătoare cazuri instrumentate de procurorul clujean. Irimie îl anchetează în prezent pe Octavian Seciu, fost lider al PP DD Bistriţa-Năsăud, reţinut pentru luare de mită.

  Sare'n Ochi

  02/11/2012 at 8:33 am

 7. Buna dimineata 🙂
  am auzit la RRA o stire legata de un proiect frumos la Cluj, aplicant Primaria beneficiar clujenii, obiiectul – 6000 de biciclete. FOarte frumos ptr. ca vor fi utilizate gratuit 🙂 Deci se poate daca se vrea, ar fi bine sa auda si Oparila, poate intelege si el ce menire ar PB 😦

  mar

  02/11/2012 at 9:18 am

 8. buna dimineata
  he..he..
  pielea …. e reprezentat in justitie de ” chiuariu si asociatii”
  sca sova are 7 milioane euro venituri din contracte de asistenta juridica aproape exclusiv cu firme ale statului
  sa tot fii aprlamentar si avocat/se explica multe lucruri despre ” ce-i mana in lupta” pe unii ca astia

  intamplator

  02/11/2012 at 9:30 am

 9. Salutare!

  Ioan Irimie l-a „anchetat” pe Cozma pentru ca la acea vreme operatiunea a fost facuta de o echipa supervizata de celebrul procuror Budusan (care a avut apoi zile amare din cauza PDSR-ului). Irimie nu are nici un merit, era o rotita fara raspundere in lantul ierarhic.

  Cand te lauda Horia Miclescu, e clar ca esti unealta Sistemului.

  Daca ati uitat cine e Horia Miclescu in Sistem, iata ce zicea Catalin Voicu despre acesta, care a facut parte din echipa de avocati ai lui Nastase:

  „Daca mă duc acolo, în trei ani de zile pot face toată reţeaua din România!… Purificare! Nu mai e DNA, Direcţia de Crimă Organizată şi Anticorupţie!…L-ai adus pe Miclescu de la pensie, l-ai pus acolo, ai terminat, e fiară!„.

  Deci cand te lauda Horia Miclescu, mai Ieremie, e clar cine esti.

  Cetatean

  02/11/2012 at 10:02 am

 10. Cand Ieremie ala zice

  „Foarte simplu. Voi avea grija sa nu mai existe probleme in ce priveste administrarea probelor. Procurorul trebuie sa fie impartial, in sensul culegerii probelor si in acuzare si in aparare, dar sa aiba grija si de drepturile victimelor”,

  parca il aud pe Catalin Voicu atacand interceptarile telefonice facute de SRI-DNA, pe motiv ca sut trucate.

  Cetatean

  02/11/2012 at 10:04 am

 11. Bună dimineața !
  Despre Tiberiu Nițu am auzit că era cel care -i salva pe cei cercetați de parchetele din județul Prahova. Pentru asta nu am probe dar
  când un prim procuror de parchet întocmește un fals intelectual și cu toate acestea nu pățește nimic , probele sunt expuse în postarea http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2010/12/23/rusine-sa-va-fie-la-toti/
  te întrebi automat de ce se întâmplă asta.
  Dacă astfel de oameni sunt promovați, vă dați seama ce se va întâmpla.

 12. Buna Ziua,
  Pentru interesati: Ştiri Europene – 2 noiembrie 2012 / Mai putini bani pentru Est

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/11/02/stiri-europene-2-noiembrie-2012-mai-putini-bani-pentru-est/

  Theophyle

  02/11/2012 at 10:31 am

 13. Buna dimineata politeeni.
  Sunt uimit de tupeul, nesimtirea si lipsa de intelegere a presedintelui Senatului Crin Laurentiu Antonescu.
  Dupa ce injuri Comisia Europeana, cancelarul Germaniei si reprezentantii PPE, sa incepi sa le faci cu ochiul spunand ca ALDE e nasol si isi vrea transferul la populari, pare de un suprarealism incredibil.
  Avea dreptate doamna Macovei, un sejur la munte, liniste si relaxare i-ar face un mare bine fostului presedinte interimar al Romaniei.

  Turnofftheglory

  02/11/2012 at 10:57 am

  • buna ziua@tog
   mai degraba cred ca e un ” meci intern”/ii plateste polite lui tariceanu-vp alde

   eu unul nu sunt convins ca tipul are un iq mai mare de 85

   intamplator

   02/11/2012 at 11:16 am

  • Pacat ! Mai bine iesea Zgonea, dar asta se tine de politica precum pisica agatata de canapea

   lastnightmusic

   02/11/2012 at 11:29 am

  • A mai decis de vreo zece ori asta. Sa iesi din politica si sa te lasi de tigari sunt cele mai usoare lucruri posibile. Poti sa le faci de zeci de ori pe zi.
   Nu vedeti ca astia fac politica si din puscarie? Cred ca si din mormant vor face.

   ribelalu

   02/11/2012 at 12:57 pm

 14. Prin definitie, centurista nu poate parasi viata politica pentru ca nu a fost niciodata in ea.

  „Centura” politicii este locul geometric al celor care nu sunt nici in politica, nici in afara ei. „Centura”este limbul fara sfarsit al politicii, o zona in care prezenta e determinata de ecuatiile fizicii cuantice: abia masuratoarea determina gradul de probabilitate al prezentei (in traducere, abia daca deschizi televizorul si o vezi pe Sandru iti dai seama ca activeaza in politica, iar probabilitatea e data de intervalul Realitatea-B1-Antena).

  Deci nici o paguba. Cand se va „intoarce” Lavia Sandru in politica nu va fi pentru a intra de-a binelea, ci pentru a se muta pe cealalta banda a centurii.

  Cetatean

  02/11/2012 at 12:07 pm

  • Nu e de loc cuantica 🙂
   Ecuatia centurii sau a cabestanului este
   T2=T1e^{\mu_s\beta} \,
   unde T2 este tensiunea fortei principale, T1 tensiunea rezistenta iar puterile la e sunt coeficientul de frictiune si unghiul in radiani.

   lastnightmusic

   02/11/2012 at 12:19 pm

 15. Intrebare1 : Daca antonescu pleaca din ALDE si baga PNL in PPE, inainte ca NRepublica sa se infiinteze nu e asa ca Antonescu va avea drept de veto ?
  2–-NR se mai infiinteaza ? Fondatorul este taranist ? In cazul acesta nu este necesar un presedinte nou ? Sau dupa ce iese deputat, si se infiinteaza NR, MN devine traseist politic migrind spre NR ?

  lastnightmusic

  02/11/2012 at 12:30 pm

 16. LNM, (imi vine greu sa zic asa, te stiu ca TDS 😉 ),

  I. Antonescu nu pleaca din ALDE.
  II. NR este o chestie moarte juridic din mai multe motive:

  1. La data cand a depus actele la Tribunal in calitate de Fondator, Fondatorul era membru PNTCD cu acte in regula si cotizatie platita la zi.
  2. Neamtu a facut fals in acte la Tribunal, declarand la inregistrare ca nu e membru al altui partid, cand de fapt era membru PNTCD.
  3. O droaie de membri ai „Presedintiei” NR s-au inscris in PNTCD, asa ca nu stim cine mai e „Presedintele” NR.
  4. Neamtu nu va iesi din PNTCD, pentru ca il va santaja mereu Pavelescu cu calitate de membru si cu o plangere pentru fals in acte.

  http://www.catavencii.ro/Candidatul-nigerian_0_5900.html

  Este doar un link, am citit in mai multe locuri.

  Cetatean

  02/11/2012 at 12:39 pm

  • La I speram din tot sufletul sa spui : Pe Antonescu nu il primeste nimeni in PPE
   Pentru restul merci de devoalari 🙂

   lastnightmusic

   02/11/2012 at 12:41 pm

   • si…… normal….. spune-mi TDS, fara probleme. 🙂 Nu inseamna ca trebuie sa imi spui : Bey saxafonule !!! pentru ca am pus poza aia, 🙂

    lastnightmusic

    02/11/2012 at 12:44 pm

   • Asta se subantelege, ca nu il primeste nimeni, nici nu mai are rost sa zic.

    Cetatean

    02/11/2012 at 12:50 pm

 17. Neamtu: „Aş vrea să lamuresc dilema PNŢCD-Noua Republică. În 1993 am devenit membru al organizaţei de elevi a PNŢCD din Arad. Sunt mândru că m-am format la şcoala unui Corneliu Coposu, Ion Raţiu şi Ioan Alexandru. Din 1993 şi până în 2011, n-am fost membru al nici unui alt partid politic. Toamna trecută am lansat un proiect politic numit Noua Republică. Am facut o muncă cinstită, alături de sute şi mii de activişti din toată ţara. N-am rechiziţionat un partid pre-existent, ci am căutat noutatea şi autenticitatea. Statul român a decis să ne obstrucţioneze, limitând dreptul natural şi constituţional la libera asociere. Contestaţii nefondate blochează dosarul nostru la Curtea de Apel. Ca atare, până când Tribunalul va emite o hotărâre definitivă, rămân membru de jure al PNŢCD. E un paradox etico-legal, dictat de absurdul hăţişului legislativ din ţara noastră”, a spus Mihail Neamţu pe o reţea de socializare.

  Nu e nici un paradox etico-legal, e posibil sa fie ditamai falsul in declaratii.

  Legea 14/2003:

  1) Un cetatean roman nu poate face parte in acelasi timp din doua sau mai multe partide politice.
  (2) Inscrierea unei persoane intr-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al carui membru a fost anterior.
  (3) La inscrierea intr-un partid politic orice persoana este obligata sa declare in scris, pe propria raspundere, daca are sau nu calitatea de membru al unui alt partid politic.

  Cand Curtea de Apel ca decide ca NR e partid legal, Neamtu va fi membru a doua partide in acelasi timp. Intrucat inscrierea in NR a fost posterioara inscrierii in PNTCD, asta insemana automat decaderea din calitatea de membru PNTCD. Ceea ce Pavelescu nu va lasa se se intimple, ca nu e prost sa aiba un deputat si sa il piarda.

  Daca Fondatorul a declarat ca nu e membru PNTCD la depunerea actelor NR, e jale.

  In formularul de strangere semnaturi pentru un partid e scris: „Semnatarii prezentei liste sunt membri fondatori ai partidului Noua Republică, iar prelucrarea datelor cu caracter personal ale acestora va fi facuta numai in scopul infiintarii Partidului Noua Republica, si in conformitate cu prevederilor Legii 677/2001.

  Deci la data deciziei definitive a Instantei, MN va fi membru a doua partide, fapt contrar legii.

  Cetatean

  02/11/2012 at 12:48 pm

  • Da dar cum ramane cu cotizatia? Pentru ca la NR numai cine platea 50 de lei (pentru ce? cui?) avea „drepturi”.

   ribelalu

   02/11/2012 at 1:00 pm

   • Cotizatia aia e invatatura de minte pentru societatea civila, un fel de „Caritas” al societatii civile in cautare de partide „la firul ierbii”.

    Cetatean

    02/11/2012 at 1:06 pm

 18. Salutare ! 🙂
  Si de data asta votul va fi unul negativ.
  Atentie, deci, la figurile-primadone din campanie.

  Tzepelica

  02/11/2012 at 12:50 pm

 19. Nu mai zic de adevaratul paradox etico-moralo-teologico-blabla, cu Neamtu fiind membru al unui partid si urland din toti bojocii ca infiinteaza un partid de la firul ierbii. Ar trebui sa prevada legea ca nici un partid sa nu poata fi infiintat daca pe listele de semnaturi se afla membri activi ai unui alt partid sau daca cei care depun cererea de infiintare sunt membri ai altui partid.

  PS NU m-ar mira ca Vlaston, Ofiteru si Todirascu, care candideaza, sa fie si ei cripto-membri ai PPDD.

  Cetatean

  02/11/2012 at 12:53 pm

 20. 12 locuri pe listele PNTCD. 12 candidati ai „Noii Republici”.

  Atata valoreaza MIhai Neamtu. La valoarea lui, obtinea macar 24 de locuri de la Domnu’ Dan, daca stia sa negocieze.

  Cetatean

  02/11/2012 at 12:55 pm

  • N-avea banii.
   50.000 Euro x 24 locuri = 1.200.000 euroi…

   Tzepelica

   02/11/2012 at 12:59 pm

   • nu avea decat sa faca o „minune”, sa inmulteasca putinii banuti pe care ii avea. Insa daca banii din donatii sunt obtinuti prin inselarea naivilor, ce minune sa faca?

    (mai scriu si tampenie teologice din cauza unui imbecil, Doamne iarta-ma!).

    Cetatean

    02/11/2012 at 1:02 pm

   • Nu vreau sa fiu ticalos dar membri NR vor inghiti broastele si vor realiza ticalosia destul de tarziu.
    Ca fost membru si activist imi cer scuze tuturor celor ce au investit incredere in mine si in NR.

    turnofftheglory

    02/11/2012 at 1:03 pm

    • Ai patimit destul, ti-ai dus crucea de „dizident in NR” cat de mult ai invatat ca nu orice individ cu discurs frumos are si inima curata. Iti ajunge, nu trebuie sa iti mai ceri si scuze.

     Cetatean

     02/11/2012 at 1:05 pm

    • TOG, tu esti tu si esti un baiat de toata isprava, iar NR e (sau a fost) NR. Si eu am fost pacalit, si majoritatea celor de pe blogul asta. Asta e… capul sus si mergem inainte sa ne pacaleasca altii.

     ribelalu

     02/11/2012 at 1:07 pm

  • Mai are bagati si in PDL pe unii 😉

   ribelalu

   02/11/2012 at 1:01 pm

 21. Putin si Merkel se intalnesc la Moscova, in 16 noiembrie.
  Vine iarna si au nevoie de gaze. 🙂

  Tzepelica

  02/11/2012 at 12:58 pm

  • Ponta va fi si el prezent. Nu va da gaze, ci va lua. La pret bun: vinde o tara.

   Cetatean

   02/11/2012 at 1:03 pm

 22. Cica Ionela Prodan (soacra lui Reghe, mascaricul lui Maruta si de la Acces Direct, mama aleia de se culca cu diversi pentru un trening samd) este candidatul si „partenera” USL pentru un colegiu in diaspora a altui mare mascarici, Victor Socaciu.

  ribelalu

  02/11/2012 at 1:04 pm

 23. Sa vedeti belea cu „afacerea bancherii”…nu o sa mai fie DNA-ul inamicul public nr. 1 al politicienilor ci DIICOT-ul. Se pare ca ajunge reteaua pana la Senat.

  ribelalu

  02/11/2012 at 1:13 pm

 24. S-a impacientat si doamna Weber citind ce a declarat Antonescu in presa spaniola:
  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Renate-Antonescu-PPE-Mi-ar-ALDE_0_803319731.html#
  Nu cred ca s-a consultat cu vreun liberal, l-a luat gura pe dinainte, nici el nu se gandise. Altfel se intalnea cu liderii PPE la Bucuresti, nu se ducea pe stadion sa-si anunte candidatura in…sectorul 3 !

  cedric

  02/11/2012 at 1:19 pm

  • Perfect de acord. Asta scriam si eu azi. Amnezie declarativa a liderului PNL.

   turnofftheglory

   02/11/2012 at 1:26 pm

  • Eu cred ca e o mutare calculata,
   1 Pentru liberalii de rand ce nu vad cu ochi buni ca pnl trece pe stanga lasind tot spatiul dreptei pt ard. In plus alde nici nu prea este dreapta, si de multe ori chiar stanga
   2 Pentru momentul visat de Cacarau de anihilare totala a PDL in care separat de PSD va imparti cu PSD tot esichierul politic: in urmatorii 10-20 ani. – (PDL nici macar partid balama nu va mai fi. balamaua fiind UDMR si PPDD)
   3 Chiar pt mai multa ingaduinta de la PPE – Sa nu uitam ca UE e dominata de PPE

   lastnightmusic

   02/11/2012 at 1:36 pm

   • UTS tu crezi ca Merkel isi va sterge obrazul si il va imbratisa pe domnul Antonescu?

    turnofftheglory

    02/11/2012 at 1:40 pm

    • Raman celelalte puncte.
     Dar in definitiv de ce nu ar miza Cacarau pe victoria de la anul a lui Peer Steinbrück asupra dnei Merkel ?

     lastnightmusic

     02/11/2012 at 1:48 pm

     • Tocmai s-a descoperit in Germania ca omul a castigat peste 1 milion de euro din conferinte platite gras pe care nu le-a declarat corect. INdividul a fost fortat sa declarre sumele exacte si cine l-a platit, si s-a descoperit ca facea uneori conferintele in anumite zile cand erai legi grele de votat in Bundestag. De exemplu, a tinut 81 de conferinte private platite si in aceeasi perioada in Bundestag a luat cuvantul doar de….4 ori!

      „Der Zusammenstellung der von Steinbrück beauftragten Wirtschaftsprüfer zufolge nahm der frühere Finanzminister von 2009 bis Mitte Juli 2012 für 89 Vorträge insgesamt 1,25 Millionen Euro ein”.

      Individul e cam fript.

      Cetatean

      02/11/2012 at 1:56 pm

  • purcica aia de Wbber ar fi vrut discutii cu Cacarau pe tema respectiva, este surprinsa si i-ar parea rau. la asta se reduce intregul comentariu care nu merita nici macar titulatura de stire. bleah!

   Sare'n Ochi

   02/11/2012 at 2:04 pm

 25. In povestea asta cu bancherii l-am auzit pe Turcescu ,aseara , ca nu face comentarii inca. Din cate s-a subinteles, el are impresia ca este un asalt asupra BNR, fiind vizata o persoana f. importanta din conducerea acesteia.
  Sa ii fi pus gand rau USL lui Isarescu pentru ca pazeste prea bine rezervele?
  Intreb si eu ca doar nici nu banuim unde le merge capul!

  cedric

  02/11/2012 at 1:43 pm

  • Ce-o mai face BO?

   judex

   02/11/2012 at 2:47 pm

 26. http://www.evz.ro/detalii/stiri/1009026.html

  ce deruta? Omul nu mai are busola la creier!

  Cetatean

  02/11/2012 at 1:49 pm

  • ufff
   Nebun e cel ce isi bate singur cuie in cap. Antonescu nu e nebun
   Dovada ca a lovit puternic este ca MRU cam absent in ultimele zile din dezbatere a intervenit rapid. Ma astept sa iasa si Frunzaverde si sa zica de doctrina populara din PNL. Iar referirea la Renate Weber ? Bine spune un comentator pe HN care ii spune: „Draga Renate, De cand v-a obisnuit Antonescu cu dezbateri in partid inainte de a se lua o decizie? Asa a fost cand a decapitat conducerea sectorului 1? Asa a fost cand a facut alianta cu dl. Voiculescu [poate ati citit in presa cate ceva despre el zilele astea]? Asa a fost cand l-a primit cu bratele deschise pe dl. Becali – de altfel coleg de europarlament cu dumneavoastra?”

   lastnightmusic

   02/11/2012 at 2:00 pm

 27. Ce inseamna sa ai ghinion chiar in momentele cele mai fericite:

  „Ioan Irimie, propus pentru şefia DNA, a început cu stângul: judecătorul i-a refuzat cererea de arestare a liderului PP-DD Bistriţa”

  cedric

  02/11/2012 at 2:22 pm

 28. din nou buna ziua

  am citit ca acest cacarau ” prive3ste cu interes spre ppe”
  si eu privesc cu interes spre jlo…si care-i problema
  omul poate privi spre multe cu interes;
  am senzatia ca acestui individ i se acorda prea multa atentie

  intamplator

  02/11/2012 at 2:26 pm

  • de acord intamplator 🙂 ziua buna tuturor
   si cred ca si mru a gresit
   cand a fost intrebat,ar fi trebuit sa spuna,dupa parerea mea, ca va incerca sa-si aduca aminte de declaratia asta a lui cacarau cand are nevoie de amuzament si relaxare

   mircea

   02/11/2012 at 2:37 pm

   • da mircea, cred ca ai dreptate

    lastnightmusic

    02/11/2012 at 2:39 pm

    • nu stiu,impresia mea este ca doar ridiculizand acest personaj avand in vedere ceea ce face/si a facut se mai poate amplifica falii in pnl.(prin ricoseu si ponta,)

     mircea

     02/11/2012 at 2:52 pm

  • intimplator
   sigur ca il privim cu interes: are 35% optiuni de vot cu toate prostiile inimaginabile pe care le-a facut. Cred numai ca daca il prind furind un portofel la coada i-ar scadea procentul la 30%.
   (daca are o explicatie buna, poate sa ii creasca cota la 37%) 🙂

   lastnightmusic

   02/11/2012 at 2:37 pm

 29. George Calinescu , avea in anii 50 o rubrica numita Cronica Optimistului, in care marele critic devenit o javra oportunista ridica osanale vietii noi in RPR.
  Acelasi sentiment hiperoptimist il am vazand la dl Vlaston care se opune viziunii sumbre, normal , a dlui Klein (pseudonim) in http://www.contributors.ro/fara-categorie/nu-e-dracul-chiar-atat-de-negru-raspuns-dlui-adalbert-klein/
  Pe scurt spune Vlaston, ca pina la vara romanul ia armele, vin americanii cu tancurile cu guma de mestecat, ciocolata Hershey si ciorapi din nylon pentru fete.

  lastnightmusic

  02/11/2012 at 2:53 pm

 30. Prima conditie a insanatosii este ca omul sa isi dea seama ca e bolnav.
  Vlaston e un papagal care, suprinzator, la 70 de ani se a castigat detasat concursul „Cine alearga cel mai sprinten si mai vioi cu geanta lui Mihai Neamtu”.

  Cetatean

  02/11/2012 at 3:06 pm

 31. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  02/11/2012 at 3:30 pm

 32. asa un sacndal se prefigureaza cu astia cu bancile si banii lor ca la cati or fi implicati in „structurile inalte ale statului” vor pune batista pe tzambal la fel ca alte mari scandaluri cu banci
  isarescu nu crede ca 80% din banci sunt implicate.probabil ca nu stie nr de fosti securisti(g/m)

  mircea

  02/11/2012 at 3:32 pm


Comentariile sunt închise.