Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Ponta mondialu’ rescrie diplomaţia Romaniei

Cand un stat transforma politica interna in politica externa este semnalul clar ca normalitatea in relatiile internationala ale acelui stat se transforma in haos. Din nefericire, guvernul Ponta a debutat printr-o gafa si o tine intr-o continua gafa pana astazi, la 6 luni de la inagurarea acestui nefericit guvern.  Ponta si guvernul condus de el inca nu au aflat ca Romania este membra a Uniunii Europene si a aliantei Nord Atlantice.  Declaratiile lui Ponta de marti la Ambasada Turciei din care, citez – “Premierul Victor Ponta a transmis Guvernului de la Ankara că Turcia poate conta pe România ca partener şi „aliat militar”, având în vedere problemele înregistrate la frontiera estică, în contextul în care între Turcia şi Siria există tensiuni la frontieră”.

Absolut de acord, ceea ce a uitat dl Ponta este ca o astfel de promisiune se poate face numai in cadrul NATO. Nu cunoaste dl Ponta, premierul Romaniei  articolul  5 al tratatul  de alianta pe care l-a semnat statul roman,  care mentioneaza: “Partile convin ca un atac armat impotriva uneia sau a mai multora dintre ele in Europa sau in America de Nord va fi considerat ca un atac impotriva tuturor”. Deci Romania poate ajuta cu multe oftaturi Turcia fara aprobarea unanima a membrilor NATO printre care se numara si  Turcia.

***

Guvernul lui Ponta si-a inceput guvernarea nu cu o strangere de mana cordiala intinsa aliatilor si partenerilor europeni , ci cu o ditiramba rusinoasa spre rasarit a celui mai deficitar ministru de externe pe care l-a avut Romania nu din 1948, ci din toate timpurile, “venerabilul” Andrei Marga.

Comportamentul international al premierului Ponta este greu de imitat, nimeni nu a reusit sa aduca oprobiu la adresa statului roman in felul in care acest jalnic premier a facut-o. Atacul direct si personal la adresa cancelarului Germaniei, dna Merkel a fost climaxul grosolaniei acestui premier, citez: “Bănuiesc că nu doamna Merkel o să voteze pe 29 iulie. Merkel si crestin democratii germani sunt cei care au crezut întodeauna în austeritate, în tăieri. În timp ce restul Europei spune un singur lucru: că suntem în standarde europene. Inidferent ce vor crestin democratii germani, românii vor vota pe 29 iulie” este atat de surprinzator si impertinent ca a obligat si pe socialistii germani sa hotarasca mutarea congresului socialist de la Bucuresti.

Cred ca aceasta perioada nefasta a politicii externe romanesti a fost caracterizata desavarsit de cunoscutul saptamanal britanic Te Economist – “Ponta luptă murdar chiar şi pentru standardele româneşti”. Revista “The Economist” a criticat în termeni duri situatia politică din România si măsurile luate de premierul Victor Ponta. “Faptul că România a intrat în Uniunea Europeană a însemnat că a îndeplinit şi că şi-a asumat să se încadreze în standardele stricte ale bunei guvernări şi respectul pentru lege ale UE. Aceasta este teoria, însă practica e mai problematica, după cum s-a putut vedea din disputa dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu”.  Articolul a fost publicat la data de 14 iulie 2012. De atunci si pana acum nu a existat  cotidian international de prima mana care nu a criticat derapajele premierului Ponta, la fel cum nu a existat aproape personalitate europeana care nu a fost atacata personal de acest premier. De la  Barroso, Van Rompuy si pana la Susan Reding toti sunt acuzati cu tot felul de acuze fanteziste pentru singurul lucru pe care il doresc – repectarea angajamentelor la care  s-a obligat Romania prin aderarea la Uniunea Europeana.   

La data de 17 iulie, Victor Ponta s-a prezentat la aeroportul Otopeni pentru a discuta  cu ministrul britanic de Externe William Hague. Aceasta intalnire poate fi memorata de istoria diplomatiei romanesti ca una dintre cele mai ciudate din toate de care am avut parte in ultimul deceniu. In comunicatul Ambasadei briranice s-a mentionat: „A fost o escală specială a ministrului britanic, care a dorit să vină la Bucureşti pentru a discuta cu autorităţile române pe tema recentelor evoluţii de pe scena politica românească” si “Ministrul britanic de Externe William Hague a avut o întrevedere cu prim-ministrul român Victor Ponta astăzi, 17 iulie, la Bucureşti. Cei doi au abordat subiecte legate de parteneriatul strategic dintre România şi Marea Britanie, precum şi aspecte ale situaţiei politice actuale din România” Mda’, unora trebuie amintit tratatele semnate, pentru ca de la sine nu au nici o sansa sa si le aminteasca.

Pe 3 septembrie anul curent premierul Victor Ponta declara,  la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei, că politica externă a României rămâne pe coordonatele stabilite de mult, precizând că aceste coordonate rămân neschimbate indiferent de schimbările politice interne. Intrebarea ar fi cum? Cand nici un politician de marca din afara imediata a catorva socialisti europeni nu doreste sa se intalneasca cu el.

Intr-o lume civilizata, si mai mult ca oriunde in relatiile intre stare  exista traditii cutume si proceduri de comunicare, acest premier le-a incalcat grosolan pe toate, transferand angoaselor pesonale la discursul institutional. Cu o biografie falsa, atribuindu-si merite inexistente, acest premier se exclude din lumea in care Romania trebuie sa aspire si sa faca parte.   

Ilustratia de la Hultanul (Karikatura Politika)

125 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ponta Mondialul este asistat pe fata in eforturile sale de Frunda:

  „Într-o conferință de presă ținută la Târgu Mureș, senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat că legea fundamentală ar trebui modificată astfel încât Parlamentul să poată trece peste deciziile Curții Constituționale „cu o majoritate substanțială”

  „Fie o readuc la situaţia de dinainte de 2003, când toate hotărârile ei pot fi modificate de Parlament cu majoritate parlamentară substanţială, fie a doua variantă – să o fac parte a sistemului judiciar şi să o duc undeva pe plaja ÎCCJ”, a declarat Frunda.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Frunda-vrea-s-limiteze-puterile-Curii-Constituionale-1009050.html#ixzz2B4X9RAbL

  Sa mai amintesc ca am descris atat prima varianta, cu Parlamentul Mare Adunare Nationala, cat si cu a doua, cu CCR populata de Sandei?

  Episodul final din serial : „Resursele sale [Sistemul] de ticalosie juridica sunt inepuizabile : va schimba modul de numire al judecatorilor de la CCR si va trimite acolo Sandei alesi pe masura (aceasta este ideea Monei Pivniceru, si are sprijin in USL pentru implementarea ei)”.

  Frunda spune public ceea ce Ponta si Pivniceru pregatesc in subteran.

  Cetatean

  02/11/2012 at 3:38 pm

  • sustinere fatisa/si catzi ca frunda,ptr. ca identifica in ponta ca fiind singurul apt sa aduca modificari la const. in sensul celor explicate de tine in serial(nu contenesc sa te felicit ptr. munca depusa 🙂 )
   sustinerea e publica si zgomotoasa ptr. a atrage schimbari de atitudine fatz de pacalici la nivel eu(un front f.important pe asta intern nu stiu ce va fi)

   mircea

   02/11/2012 at 3:54 pm

   • salut! 🙂

    toti oamenii Sistemului vor dictatura parlamentara, cum a fost in comunism. Parlamentul sa fie cea mai tare chestie dn parcarea numita Romania. Evident, papagalii sorosieni si societatea „civila” ne vor canta noua la ureche cantece despre binefacerile parlamentarismului englez sau german, iar in Romania va fi dictatia parlamentara romaneasca.

    Cetatean

    02/11/2012 at 3:59 pm

    • Numai ca noi ne vom lega de catarg! Insa nu stiu cat va folosi…

     diablero

     02/11/2012 at 5:28 pm

    • Salutare tuturor!

     diablero

     02/11/2012 at 5:30 pm

  • Salut, @Cetatean
   Eu vad o hiba aici, care e legata tocmai de Constitutie. Ceea ce vrea tov. Frunda seamana cu o revizuire, in fapt. Ori, revizuirea presupune nu doar vointa majoritatii parlamentare, ci si un Referendum.

   blackman

   02/11/2012 at 7:54 pm

   • Ce vrea Frunda presupune revizuirea Constitutiei oricand si oricum, daca exista o majoritate substantiala. Vom ajunge cu Constitutia cum am ajuns cu legile proprietatii, unde erau sute de acte normative emise in domeniu.

    blackman

    02/11/2012 at 7:58 pm

 2. sorry,salutare tuturor si aici 🙂

  mircea

  02/11/2012 at 3:55 pm

 3. Sigur ca Ponta rescrie. Totusi, dupa cine rescrie si in ce proportie? Poate fi descoperit originalul? Pana cand colegii lui, intelectualii, vor reusi sa descopere sursa, eu ma marginesc sa aplaud cursa de off-road politic cu doi copyloti care se bulucesc la butonul de…ejaculare din hibridul Lada-Mitsubishi condus cu telecomanda. Amandoi par convinsi ca au parasute. Poate ca si au. 295 de cai pentru rodeo. Si doi boi. Totul cu tractiune pe fata.

  judex

  02/11/2012 at 3:57 pm

 4. buna ziua,
  va uitati la b1? N-am vazut de la inceput dar am inteles ca si Abraham e”‘agatat” in afacerea cu bancherii.
  Il vad ca a luat foc dar e obraznic cat cuprinde!

  cedric

  02/11/2012 at 4:22 pm

  • Tupeist.
   A facut si face parte din sistem.
   A subt din greu la tzatza fondurilor alocate pt. combaterea drogurilor.
   Un tzoparlan care se da mare specialist.

   Tzepelica

   02/11/2012 at 4:33 pm

   • Supt, desigur.
    Scuze, viteza. 😦

    Tzepelica

    02/11/2012 at 4:40 pm

 5. Buna ziua la toata lumea!

  Cu alte cuvinte frunda accepta ” the hand in marriage” a USL-ului. Nu mai departe de acum cateva zile USL-ul curta UDMR-ul si-l invita la alianta politica. Ca si UNPR-istii sunt niste centuristi. Sper din toata inima sa nu mai fie in parlament, macar o tura, poate asa se vor mai cerne de fripturisti.

  mayausa

  02/11/2012 at 4:31 pm

 6. Ponta ramane un biet mascarici, depasit complet de importanta functiei.
  O caciula imensa pt. capul lui cat o nuca.

  Tzepelica

  02/11/2012 at 4:34 pm

 7. E toamna, poate se usuca totusi Frundele si cad? 🙂

  Moldoveanu

  02/11/2012 at 5:12 pm

 8. buna seara
  acum are ocazia pacaliciul sa arate ce „grozav este”/cum colaboreaza cu celelalte tari diun ue&nato pentru a rezolva problema celor doi romani rapiti in india;
  mare ghinion si pe oamenii aia/sa fie rapiti cand tara e condusa de un neispravit

  intamplator

  02/11/2012 at 5:31 pm

 9. cine are nervii tari si nu poseda arme de foc in casa se poate uita la RTV la Mos Kagebila.

  Cetatean

  02/11/2012 at 5:46 pm

  • M-am indispus: cum poate arata asa de bine si viguros la varsta lui si da din maini ca pe vremuri.
   Slabe sperante!!

   cedric

   02/11/2012 at 6:01 pm

 10. Da, dragul meu, o fi aratand el bine, insa intreaba-te de ce simte nevoia sa iasa la atac in campanie. Daca USL are avea jde procente, cum zic sondajele, nu iesea stafia sa dea directive. Am ascultat cu alentie, am retinut o droaie de chestii 😈

  Cetatean

  02/11/2012 at 6:05 pm

 11. Un NU hotarit USL dar din pacate nu avem alternativa . In provincie ARD(PDL) face blaturi cu USL(PSD), noi aici, voi acolo…. Posibili candidati, oameni cu sufletul si nu numai alaturi de partid cu posibile sanse au fost inlaturati , adusi sa candideze un Boureanu, un Murgeanu , impusi pe linga ei alti candidati slabi astfel incit astia sa aiba sanse probabil la redistribuire .S-a dus naibii si PDL si sa fim seriosi ARD nu e nimic altceva .Bag de seama ca PSD a fost luat ca un model in politica. De ce ne-om fi zbatut noi atit? De ce-am crezut ca PDL este altceva? Aceleasi interese sub un alt nume.
  Probabil pe 9 decembrie vom sta acasa.

  Katy

  02/11/2012 at 8:16 pm

  • Katty, nu te-as sfatui sa stai acasa. Chiar deloc. Incearca sa afli cine candideaza in colegiul de care apartii.

   Cetatean

   02/11/2012 at 8:18 pm

   • Salut! Bine spus. Tineti cont ca la o rata de participare scazuta dreapta are sanse mai mari. Orice vot conteaza.

    O intrebare – sunt aici membrii FC? Ceva impresii?

    Finante Azi

    02/11/2012 at 8:24 pm

    • usurel, nu e chiar asa: o rata scazuta de participare cauzata de absenteismul celor care au votat USL doar de dragul schimbarii in vara.

     Nu o rata scazuta de participare cauzata de absenteismul celor care voteaza ARD chiar si cu noduri.

     Cetatean

     02/11/2012 at 8:28 pm

     • da, la asta ma gandeam si eu.
      Poate nu m-am exprimat clar, dar vreau sa spun ca este important ca votantii ARD sa mearga la vot.

      Finante Azi

      02/11/2012 at 11:04 pm

  • @katy. extrem de cinic!! Care electorat de dreapta? In care colegiu este electoratul de dreapta majoritar? In care colegiu nu e puzderie de pomanagii sociali? In care colegiu majoritatea pensionarilor continua sa creada in MINCIUNA ORDINARA ca se vor mari pensiile de catre USL? In care colegiu promisiunea desarta de a crea puzderie de locuri de munca bine platite in industrie, ba chiar si joburi pe viata nu aduna 30% la palavrele USL? in care colegiu rural nu se scurg balele celor carora li se promite subventie ca in UE (desi prin tratatul de aderare este IMPOSIBIL)? in care colegiu nu auzi “vuitoanele lui Udrea, talharul de Videanu si hoata de Anastase”, la care se raspunde cu “aplauze furtunoase, audienta sa ridica in picioare, ovationand conducerea de partid si de stat” ??? Ori pricepem ca e pe viata si pe moarte, ori sa nu plangem ca a mai venit odata bolsevismul DESANTAT peste noi! ORICE candidat e bun numai sa nu fie USL!!!!

   cinic

   03/11/2012 at 1:00 pm

 12. Crezi ca nu stiu cine candideaza? Un betiv USL si un infantil ARD .Ce sa aleg ? Pe cine m-a tradat sau pe cine urasc?

  Katy

  02/11/2012 at 8:22 pm

 13. Buna seara 🙂
  grea decizie cu aceste alegeri,din pacate nu am cu cine sa votez 😦

  mar

  02/11/2012 at 8:43 pm

 14. Ma doare, am muncit ceva ani, am luptat sa schimb mentalitati, sa spun oamenilor ca numai implicindu-ne vom putea schimba ceva, am adunat cu greu un grup iar acum se alege praful. Politica la noi se face de sus in jos, sus cu beneficiile, jos prostii care muncesc si spera in zadar ca vor putea schimba ceva. Ati avut dreptate sub conducerea lui Blaga PDL este mai mult un grup de interese. Inteleg acum de ce TB nu l-a vrut la conducer.

  Katy

  02/11/2012 at 8:43 pm

 15. De camasa de fortza si izolator – „Daca spune nu propunerii USL pentru functia de premier – care cu siguranta va fi Victor Ponta -, daca refuza chiar de prima data, imediat vom declansa procedura suspendarii.”

  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-13537283-crin-antonescu-daca-traian-basescu-refuza-numirea-lui-victor-ponta-premier-dupa-alegeri-declansam-procedura-suspendarii-imediat.htm
  Fobii, obsesii ……………nebunie. Asta tot la psihiatrie va ajunge si rapid :mrgreen:

  mar

  02/11/2012 at 8:52 pm

 16. Katy et all, anunt important, zic eu:

  Vom avea o pozitie oficiala a blogului luni, in care vom explica modul in care vedem noi situatia descrisa de Katy (a vrea sa votezi insa a nu avea incredere in candidatii ARD din colegiu).

  Ne vom spune ca totdeauna, pozitia, cu argumente, si Dvs toti veti decide. Ne vom face datoria asa cum am facut-o si la referendum si in alte ocazii.

  Cetatean

  02/11/2012 at 8:52 pm

  • Pina sa avem pozitia oficiala a blogului, TDS va someaza insistent 🙂 sa mergem dreak sa votam din nou raul cel mai mic. Asta este blestemul nostru…. viitorimea va avea alte sanse desigur,

   lastnightmusic

   02/11/2012 at 9:14 pm

   • O sa fie o catastrofa daca ai nostri nu vor veni la vot!!!!

    Theophyle

    02/11/2012 at 9:17 pm

   • Salutare tuturor
    Last eu nu stiu de ce indemni la vot asa revolutionar cand uita-l pe Mister Fost ministru de externe Teodor Baconschi, candidat al ARD intr-un colegiu de Senat in municipiul Iasi, a declarat, vineri, ca vrea sa obtina cel putin 30% la alegerile si a afirmat ca va avea o campanie civilizata si ca nu are de gand sa „polemizeze excesiv” cu Mihaela Popa, candidata USL.

    ion

    02/11/2012 at 9:39 pm

    • A fost si a ramas ceea ce a fost intotdeauna un …functionar!

     Theophyle

     02/11/2012 at 9:52 pm

     • drama e ca se crede om politic.

      Cetatean

      02/11/2012 at 9:54 pm

     • Dramatic este ca n-a inteles nimic din rastignirea lui Hristos, cu toate studiile teologice.

      ion

      02/11/2012 at 10:11 pm

      • nu i-am citit cartea despre rasul patriarhilor. imi amintesc despre ea ca mi s-a parut ciudat titlul cand am vazut-o. acuma nu stiu daca am facut rau ca am ratat-o delberat, preferand sa cumpar alte carti mai de Doamne ajuta.

       Cetatean

       02/11/2012 at 10:15 pm

 17. buna seara, citind legea in baza careia se organizeaza alegerile, si in special articolele privitoare la exercitarea dreptului de vot, in opinia mea legea incalca dreptul de exercitarea a votului. Persoanele care din diferite motive nu sunt prezente la domiciliu sau in raza acestuia sunt impiedicate sa voteze( motivele pot fi diverse: medicale, concediu, business, etc). Intrucit alegerile parlamentare nu sunt exclusiv uninominale, datorita redistributiilor din pasii 2 si 3, ma intreb daca nu s-ar putea contesta cumva, sau este tardiv? ca sa nu mai mentionam ca posibilitatea votului prin corespondenta sau internet, ar fi putut rezolva aceasta problema, dar tb sa multumim din nou PDL pentru faptul ca in 4 ani nu au fost in stare sa adopte o masura care i-a r /ne-ar fi ajutat.

  Marian

  02/11/2012 at 9:31 pm

  • Nu se poate contesta.
   Nu PDL-ul s-a opus, ci UDMR-ul. UDMR au blocat la Camera legea care trecuse tacit de Senat.

   Cetatean

   02/11/2012 at 9:33 pm

 18. buna seara ! ponta mondialu rescrie diplomatia Romaniei. in fapt tovarasu’ ponta mondialu’ incearca sa scoata de sub influenta nord-atlantica Romania si sa o puna pachet la discretia clientelei sistemului ilici si la discretia unor grupuri de influenta externe .miza sistemului lui ilici o reprezinta aservirea justitiei , cealalta miza tinand de blocarea drumului catre o independenta energetica a Ro fata de gazprom.

  zigzag

  02/11/2012 at 9:39 pm

 19. ambasadorul SUA deja a reactionat:

  http://www.b1.ro/stiri/politica/ambasadorul-sua-la-bucuresti-mark-gitenstein-nu-fac-ceea-ce-fac-la-proprie-ini-iativa-ci-pentru-ca-a-a-mi-a-cerut-guvernul-sua-41475.html

  Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, susține că selecția procurorilor pentru conducerea Parchetului General și DNA este următorul pas pe care România îl are de făcut, precizând că „dacă este un pas greșit, va fi descurajant și ar putea influența percepția SUA asupra României din mai multe puncte de vedere”.

  Mandatul ambasadorului american se încheie la jumătatea lunii decembrie, însă Gitenstein susține că intenționează să vină în România „tot restul vieții, ca reprezentant al unei firme de avocatură interesată de proiecte în regiune” 😆 .

  Cetatean

  02/11/2012 at 9:54 pm

  • Oare firma se numeste CIA 🙂 😆

   Theophyle

   02/11/2012 at 10:04 pm

   • Hehe 🙂 Din filmul (fffbun ) The good shepherd:
    Richard Hayes: I remember a Senator once asked me ‘when we talk about CIA why we never use the word the in front of it.’ And I asked him ‘do you put the word the in front of God?’ 🙂

    lastnightmusic

    02/11/2012 at 10:10 pm

   • NU, e o firma de avocatura care consiliaza o firma de inghetata! :mrgreen:

    Cetatean

    02/11/2012 at 10:11 pm

   • CIA neCIA,
    intr-o saptamana doua declaratii extrem de dure nu suna bine deloc;
    legat si cu pozitia ambasadei germane si cu taierea fondurilor nu pot spune decat ca ” purceaua e moarta-n cotet”
    cu usl la guvernare -o scriu cu toata responsabilitatea-putem asista la disolutia statului national.
    idiotii astia se comporta mai rau ca cei din 35-40

    intamplator

    02/11/2012 at 10:13 pm

    • Ambasadorul Germaniei a dat cum pumnul in masa numai cum Germania putea da, vorbind de fonduri si de Schengen. Nu face zgomot pumnul, insa doare al naibii.

     Cetatean

     02/11/2012 at 10:22 pm

     • mda si ce a inteles pacaliciul a explicat @theo in postarea de azi;
      idiot patentat;cateodata ma gandesc ca chiar ne meritam soarta;
      ma refer si la ” iesirile” diicot de saptamana asta:cfr si fraude in sistemul privat/nu ca n-ar fi importante.dar eu sesizez o trecere gradata spre derizoriu/va urma -as intui-fraude la aia cu legumele si fructele,nerespectarea timpilor de condus de soferii de tir si apogeul,” mafia” frizerilor si chelnerilor;
      cam cu ce se lauda amarie ala la pna/” evazionistul de 20 milioane lei vechi”

      intamplator

      02/11/2012 at 10:29 pm

      • Buna seara Intamplator,
       Intuiesti bine DIICOT a fost si este un fel de cal troian. Sa-l citez pe Citi Sistemul l-a creat ca o pondere la DNA.

       ion

       02/11/2012 at 10:40 pm

 20. Sa ne descretim fruntile si sa radem copios cand trecem pe langa centura politicii:

  http://www.realitatea.net/lavinia-sandru-as-fi-fost-in-stare-sa-mor-pentru-basescu_1045050.html

  „Aş fi fost în stare să mor pentru Băsescu. Eu am scos de guler un om după ce l-a făcut turnător pe Traian Băsescu”, a declarat Lavinia Şandru, care a precizat că acum Traian Băsescu nu mai este aşa o miză.

  Ehehei, ale tineretii valuri…. Tot asa ar fi fost in stare sa moara pentru Cosmin Gusa, apoi pentru Gabriel Oprea…. cine stie pana la sfarsitul vietii pentru cine isi va mai risca viata?

  Iii mai amintesc de unul cu cas la gura, pe numele Honorius Prigoana, care declara ca il are ca model in politica pe Traian Basescu. Asta inainte sa se duca la PNL. Acuma il are ca model pe Bogdan Olteanu sau pe Misu Voicu.

  Cetatean

  02/11/2012 at 10:02 pm

  • „Eu stiu ca-i sa ma nseli chiar maine
   Dar fiindca azi……”
   Lavinia isi schimba des idolii dar, in scurtul timp cind are un idol il serveste cu fervoare. Gasesc asta o calitate

   lastnightmusic

   02/11/2012 at 10:13 pm

   • nu te supara, insa nu e. Fervoarea e in sine nu e nici buna nici rea. Are nevoie de o idee-cadru care sa fie buna. Altfel e doar oportunism feroce.

    Cetatean

    02/11/2012 at 10:21 pm

 21. Multumesc, Cetatean va vad prea idealisti, visatori, asa ca am zis sa va aduc putin la realitatea care este. O sa iau aminte ca totdeauna la pozitia voastra.

  Katy

  02/11/2012 at 10:27 pm

  • Katy, niciodata nu m-am considerat idealist. Sunt de un realism feroce.
   Asta inseamna ca incerc mereu sa transform idealurile in realitate 😆

   Cetatean

   02/11/2012 at 10:29 pm

   • Nici o realitate feroce nu e buna pentru om. Mai lasa din cand in cand si visele sa te iluzioneze. Numai asa se ajunge la echilibru metastabil si la un pic de fericire.

    ion

    02/11/2012 at 10:43 pm

    • ion, citeste mesajul meu integral, am o definitie particulara a realismului 🙂

     Cetatean

     02/11/2012 at 10:46 pm

 22. O ascultati pe Androneasca la Tapalaga?
  Mare javra, veninoasa, dar cica nu vorbeste in numele USL. In emisiune participa si Sanda Pralong, mult mai civilizata, mai „europeana”.
  Madam ministru aminteste mereu ca e profesor universitar si fost rector dar nu se poate debarasa de comportamentul de mahala.
  Intrebata cu ce bani plimba primarul negoita pensionarii si le face tratatii gaseste raspunsul epocal: nu din banii primariei, e om de afaceri si are bani.
  Prostii astia de Barbu si Tapalaga n-au intrebat-o „daca primarul are bani de ce nu-si plateste impozitele, ca are peste doua milioane de euro datorii”

  cedric

  02/11/2012 at 10:44 pm

  • Cedric, nu te enerva. Androneasca nu e profesor, e politruc deghizat in profesor. Un profesor adevarat are in sufragerie o masa mare unde face pregatire gratis cu copii pentru concursuri, dulciuri si suc pentru ei si carti in biblioteca sa la imprumute pana saptamana viitoare.

   Cetatean

   02/11/2012 at 10:48 pm

  • Intre timp Abramburica a anulat conditiile lui Funeriu pentru promovarea pe posturile de conferentiar respectiv profesor univ. Se revine la conditiile laxe de pe vremea lui Hardau si a lui Marga. Sa vedeti acuma promovari

   ion

   02/11/2012 at 10:48 pm

   • a scos si bacalaureatul de la conditia eliminatorie? asta sa fie tinta!

    Cetatean

    02/11/2012 at 10:54 pm

    • Nu inca dar in 4 ani de guvernare la educatie cu Caty idealul ei de Bac va deveni realitate. Vezi Citi cati adepti ai. Ca sa fiu un pic mucalit vezi ca si lui Adam i s-a parut raiul o realitate prea feroce si prin urmare s-a iluzionat muscand din marul cunoasterii.

     ion

     02/11/2012 at 11:04 pm

     • daca nu ma insel a facut 6 ani de facultate in loc de 5
      nu sunt sigur,dar parca asa e…de verificat
      e vorba de d-na ” rector”

      intamplator

      02/11/2012 at 11:25 pm

      • Intamplator, chiar daca se dovedeste nu mai tresare nimeni deja avem prea multi primministri, pres de senat care au aprofundat studiile superioare.

       ion

       02/11/2012 at 11:30 pm

       • nici chiar asa
        prea se da ” minoza”

        intamplator

        02/11/2012 at 11:35 pm

       • scuze,corect este ” mimoza”

        intamplator

        02/11/2012 at 11:36 pm

     • regula: cu cat vrei sa faci un concurs mai usor, cu atat tendinta va fi sa il faci si mai usor.

      Cetatean

      02/11/2012 at 11:33 pm

 23. A „pleznit-o ” Tapalaga incat il iert. A intrebat-o pe Pralong daca ar vota pt. monarhie, si , dupa niste explicatii, a zis ca DA. Tapalaga i-a raspuns ca in cazul asta a gresit alianta pt care candideaza: nu la ARD trebuia sa mearga ci la USL ca acolo sunt monarhistii (Antonescu si altii)!

  cedric

  02/11/2012 at 10:55 pm

  • monarhisti de mucava toti. acuma si iliescu e monarhist.

   Cetatean

   02/11/2012 at 10:57 pm

   • Niste caraghiosi!

    cedric

    02/11/2012 at 10:59 pm

  • poate s-a gandit ca duda seamna ” in poze” cu juan carlos in tinerete

   intamplator

   02/11/2012 at 11:08 pm

 24. @all
  chiar nu v-ati lamurit ca fiecare din presa vrea sa-si faca rating?
  astept cu interes clipa in care turcescu ne va explica cat de rau e basescu si ce bine ar fi sa nu fim in eu; e numai o chestie de ” check amount” momentul

  intamplator

  02/11/2012 at 11:06 pm

 25. mai jos din ” presa serioasa”(libertatea)/asa ca ponta oricum e terminat or intunericul ori pierde alegerile
  ” din dilema asta nu putem iesi”
  eu cred ca el prefera intunericul

  Bărbatul, supranumit Oracolul din Shambala are o alta varianta asupra evenimentelor care vor urma peste numai 2 luni, adică 21 decembrie 2012, data la care se termină calendarul mayaş.

  „Aceasta este o stare speciala a spaţiului, în care nu va exista nici un fel de energie. Va fi întuneric total şi linişte. Fără energie electrică şi comunicaţii. Întunericul va fi însoţit de fulgere de lumină, ca un joc de lumini şi umbre. Uneori Pământul se va cutremura. Unele clădiri pot fi distruse”, a scris călugarul, într-un mesaj către NASA

  intamplator

  02/11/2012 at 11:12 pm

  • Intamplator, acelasi oracol a mai prezis ca Obama va castiga alegerile la scor foarte strans deci daca o nimereste marti putem sa ne facem griji pentru ce se va intampla pe 21 dec.

   ion

   02/11/2012 at 11:16 pm

   • eu am subliniat” presa serioasa”!
    cat despre obama ,cu parere de rau cred ca va avea al doilea mandat;sandy l-a ajutat;
    a fost ” la butoane” si echipa lui a profitat

    intamplator

    02/11/2012 at 11:21 pm

    • seara buna all,@intamplator
     romney ar fi putut puncta prin doua trei cuvinte(cu referire la sandy-diminuand defapt previzibilul avans pe care l-a luat adm.obama-care cred ca s-a comportat rezonabil): se apropie o amenintare uriasa,voi renuntza in aceste zile la orice confruntare electorala,critici etc. si il voi sprijini cu toata forta in incercarea asta mare,dupa ce trece urgia continuam disputa.so help us god 😉

     mircea

     02/11/2012 at 11:33 pm

 26. Eheee… si eu am incercat. Realitatea este ca incercam in zadar, politica la noi inu inseamna decit putere in interes personal. Sub diferite sigle se aduna doar oameni minati de diferite interese absolut personale, unul are o afacere si vrea sa-i mearga ca daca nu esti bine cu cei de la putere esti mort, altul vrea o functie si tot asa…. Sunt bine organizati, vinzind iluzii s-au transformat intr-o masinarie impinzita pina in cele mai indepartate catune de aceea sunt greu de invins. Foarte putini fac politica pt vreun ideal.Si pe astia nu-i asculta nimeni, chiar ii cred fraieri, se mai folosesc de ei atunci cind au nevoie de imagine, de voturi …Si mai e ceva, am ramas noi romanii cu mentalitatea aceea slugarnica ii ajutam chiar ca abuzurile lor sa imbrace o forma legala. Cum credeti ca se fac marile afaceri cu statul? Credem ca doar asa putem rezista. Nu stim sa fim uniti si din cauza asta nu putem lua pozitie in fata lor.. Cind ma gindesc ca cu ajutorul nostru fel si fel de golani ajunsi la putere au acum cu adevarat putere. Nici nu va inchipuiti cita mizerie si umilinta pot trai oamenii pentru a supravietui acestui sistem ticalosit.

  Katy

  02/11/2012 at 11:20 pm

  • buna ziua. Cand la un incendiu oamenii se arunca pe geam de la etajul 10 cum e? Un pensionar care crede ca USL va mari pensiile nu e similar? dar un strungar (in epoca masinilor cu control numeric automat) nu e tentat sa creada in reindustrializarea RO??

   cinic

   03/11/2012 at 1:07 pm

 27. rau a ajuns tara asta/un neica nimeni= antonescu,emite opinii si da sentinte despre un om care a realizat ceva in viata;
  rau,rau de tot

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Crin-Antonescu-despre-Neagu-Djuvara-C-ar-prefera-de-pe-margine-s-mearg-mn-n-mn-1.html

  intamplator

  02/11/2012 at 11:29 pm

  • Dar unde era Domnul Djuvara in 2009 cand cautiona candidatura lui Cacarau si apoi a lui Geoana?. Acum este rasplatit pentru munca prestata atunci. Toate greselile se platesc in aceasta viata.

   ion

   02/11/2012 at 11:38 pm

   • aici ai zis-o si nu pot decat sa fiu de acord!

    Cetatean

    02/11/2012 at 11:41 pm

  • bietul Djuvara, el nu intelege ca daca familia sa si el insusi au stat mereu in PNL, nu e un argument sa ramai in continuare sa te improaste cu noroi un repetent.

   Cetatean

   02/11/2012 at 11:40 pm

   • Citi,
    Cand l-am vazut la TV, cu ocazia confruntarii Pirat /Mihaela dragostea mea in tabara USL am incremenit. Pana atunci pentru mine a fost un model de viata. De atunci am incercat sa-l erased din memorie.

    ion

    02/11/2012 at 11:52 pm

    • ion, erau toti stransi uniti in jurul Conducatorului Crin. Un fost coleg mi-a povestit de cohorte intregi de avocati din barou care votau Geoana (erau PNL-isti sanchi).

     Cetatean

     02/11/2012 at 11:57 pm

     • Nu stiu poate ne trebuie si noua un Sandy ca sa ne trezim, vorba ta la realitatea feroce.

      ion

      03/11/2012 at 12:07 am

      • Ioane,
       Pe noi o sa ne trezeasca numai postasul care nu aduce pensia la data stabilita. Asta o sa fie uraganul adevarat!

       Theophyle

       03/11/2012 at 12:13 am

       • Da numai ca postasul suna intotdeauna de doua ori, pe cand Sandy a venit odata si bine.

        ion

        03/11/2012 at 12:15 am

 28. Nu stiu de unde naiba ajung toti astia la noi! Vai de capul nostru cu candidati de genul asta 😦

  Theophyle

  02/11/2012 at 11:30 pm

  • Ce naiba?! Cum sa apari si sa zici „de ceva vreme citesc legislatie?”

   Cetatean

   02/11/2012 at 11:38 pm

  • cel putin e sincer!
   si ,de ce nu, sa fie ” lozul castigator”
   ce naiba sa spuna? ca darama muntii?

   intamplator

   02/11/2012 at 11:41 pm

   • e vorba de mesajul general. Vii si te prezinti ca simpaticul IT-ist, care are saracul in plus si un handicap, insa vrea sa il bata pe Varan.
    Cu mesaje din astea roz numai despre calitatile tale si despre ce vei face tu ca parlamentar nu vei reusi niciodata sa invingi un securist!

    Cetatean

    02/11/2012 at 11:43 pm

    • n-as fi sigur..
     ce vreti sa-l bata in ” turnatorii’?/sa-l bata cu pungi de zahar?
     omul isi joaca onest sansa

     intamplator

     02/11/2012 at 11:46 pm

  • Asta i-am si scris! Nu stiu cine dracu ii face lui asta coutching, eu incep sa ma supar rau!

   Theophyle

   02/11/2012 at 11:46 pm

  • Daca il scoate din cursa pe Varan, ii putem ierta stangaciile. Crezi ca Baconski stie mai multa legislatie decat el?

   ion

   02/11/2012 at 11:48 pm

   • nu, deloc.

    Eu as baga candidatii intr-un hangar si as urla la ei: de ce dracu candidati daca nici macar nu stiti sa aratati ca va doriti victoria?!

    Cetatean

    02/11/2012 at 11:55 pm

   • In nici un caz. Bakonschi nu a castigat nimic in viata lui. El a primit atat incat a inceput sa creada ca i se cuvine 😦

    Theophyle

    02/11/2012 at 11:55 pm

    • alt meritocrat de carton. La unii li se suie la cap si se viseaza repede lideri politici.
     Baconchi promitea sa fie ceva, pana in clipa in care a inceput sa iasa si sa vorbeasca.

     Daca as avea de ales intre el si un USL-ist, nu as ezita, problema e ca e la ani lumina de ce ar trebui sa fie si fata de ce pretentii are.

     Cetatean

     02/11/2012 at 11:59 pm

    • Pai asta vreau si eu sa sugerez, de la Lucian Croitoru poti sa te astepti la un astfel de comportament, el nu este un eletist, pe cand dezamagirea venita dinspre Baconski e extrem de dureroasa.

     ion

     03/11/2012 at 12:13 am

 29. si ca sa continui:
  eu unul prefer un tip care spune-” citesc legislatie” decat pe -sa zicem boureanu,sau blaga sau cine vreti Dvs;
  ceu chiar cred ca dl craciun stie -ACUM-mai multa legislatie decat seful comisiei juridice din camera,care stie ” shmenuri”

  intamplator

  02/11/2012 at 11:45 pm

  • intamplator,
   hai sa fim seriosi. Acum trtebuie sa te alegi, dupa aia dai cu legislatia. Nici un candidat in tara asta nu stie sa faca campanie ca lume? Ce naiba o sa castige in sectorul 4 a lui Piedone cu legislatia. Omul imi da sentimenul ca isi bate joc de mine! Hai ca m-am plictisit de populisti si mimoze!

   Theophyle

   02/11/2012 at 11:49 pm

 30. Poate face asta niste legi simple si clare, sa le abroge pe astea abramburite, interpretabile in toate felurile, modificate si completate de innebunesti 🙂

  Katy

  02/11/2012 at 11:45 pm

 31. ce era daca ar fi zis : tot ce m-a caracterizat si ma caracterizeaza,fiecare fibra si molecula din care sunt facut m-au facut un luptator/am demonstrat asta pana acum asa voi face si in continuare/ma vedeti cum sunt dar am o familie pe care o iubesc,am o activitate prin bussiness-ul meu care imi da satisfactie si ma protejeaza de umilintele la care un om ca mine e supus de multe ori in aceasta tara,ptr. ca niciodata nu voi renuntza la principiile care m-au calauzit pana acum dar si de acum incolo,voi lupta ptr.mine si ptr.voi. etc etc-un mesaj cu trasmitere subliminala a unei idei,omul necajit care refuza umilintza statului asistential,care lupta ptr. bunastarea sa si generala,defapt un mesaj de dreapta fara a pronuntza o clipa cuvantul asta

  mircea

  03/11/2012 at 12:22 am

  • mircea,
   cunosti votantul din sectorul 4 Bucurest ? trasmitere subliminala? cand voiculescu le-a facut un parc super? Singurul mesaj care merge acolo parcul pe care l-a facut Piedone este 0.00001% din banii furati de voiculescu de la poporul roman. Asta este MESAJ!

   Theophyle

   03/11/2012 at 12:32 am

   • Fratele meu, focul se stinge cu foc nu cu apa!

    Theophyle

    03/11/2012 at 12:32 am

   • recunosc ca nu-l prea stiu 😦
    mi se pare dur un astfel de mesaj.inclin sa cred ca ai dreptate
    profilul asta ar trebui sa se potriveasca si pe imaginea/perceptia genearala a lui craciun/ar fi de efect,numai sa poata

    mircea

    03/11/2012 at 12:38 am

    • mircea,
     Acest om trebuie sa arate cetateanului vortant ca este un LUPTATOR impotiva contra-candidatului lui si nu impotriva vietii. Noi toti mai mult sau mai putin ne luptam cu viata!

     Theophyle

     03/11/2012 at 12:40 am

     • aici vorbeste si americanul din tine. 🙂
      trebuie sa-ti doresti cu ardoare victoria si prin fiecare pas al bataliei trebuie sa demonstrezi ca o si meriti.
      (cliseul cred a fost folosit mai demult in campanie usa)

      mircea

      03/11/2012 at 12:51 am

 32. inclusiv ptr. bugetari se pot formula mesaje cu puternice conotatii de dreapta daca sunt imbracate intr-o forma pecuniar-economica/stabilitatea,prosperitatea,progresul general al bugetarului sunt determinate doar de o dezvoltare si eficientizare a privatului/proprietatii/concurentei oneste, valorilor legate de traditii,familie,credintza
  la fel si ptr pensionari
  zic si eu,habar n-am

  mircea

  03/11/2012 at 12:33 am

  • mircea, despre ce vorbesti tu?

   Acest domn Craciun a spus ca nu poate avea o parere despre Felix Vopiculescu, dupa acest securist notoriu l-a denigrat pe seful partidului din care face parte cu shampoane si vita de kobe. Eu in locul lui MRU ii trageam un shut in cur imediat. Hai sa nu mai discutam de acest om ca ma enerveaza de mor! Auzi tu trasmitere subliminala, nu pe bune!

   Theophyle

   03/11/2012 at 12:37 am

   • ok ,nu te enerva
    ziceam zilele trecute(cred ca cu tds) ca omul s-a speriat de sansa de a castiga
    cred ca ai dreptate.

    mircea

    03/11/2012 at 12:40 am

    • Am invatat doua lucruri in viata:

     1. No free lunch;
     2. good guys never win!

     P.S. Nu ma enervez pe tine. Ma enervez pe mentalitatile noastre

     Theophyle

     03/11/2012 at 12:55 am

     • sa nu fim „esteticieni” ai politicii. Unii candidati de dreapta se comporta ca niste esteticieni, mai atenti la ambalarea mesajului decat la mesajul insusi.

      Cetatean

      03/11/2012 at 1:04 am

      • Asa e – de asta data lucrurile sunt mai simple ca niciodata. Doua alternative:
       1. O Romanie Europeana atasata valorilor acestui continent sau
       2. O Romanie Balcanica inecata intr-o mare slava si guvenata de tarii de la Moscova.

       Theophyle

       03/11/2012 at 1:10 am

       • exact. candidati, oricine ar fi ei, trebuie sa intelegea ca NU e vorba despre ei ca persoane, ci despre ei ca bariere in fata unui infern politic.

        Cetatean

        03/11/2012 at 1:11 am

     • 🙂 pai ,ma gandeam ca nu pe mine esti nervos ci pe cum comunica craciun 🙂
      apropo de good guys never win,inainte de culcare o mica destindere,….le-am primit mai demult

      De-ar fi să-i luăm pe toţi la rând,
      Şi actualii, dar şi foştii,
      Cei mai deştepţi de pe Pământ
      Au fost întotdeauna…PROŞTII.

      Nu te ruga la ursitoare
      Să-ţi facă-n viaţa ta vreun rost,
      Mai bine urlă-n gura mare :
      „Iubite Doamne, fă-mă….PROST!”

      De ce să tragi ca la galeră,
      Să-nveţi atâtea fără rost,
      De vrei să faci o carieră,
      Ajunge numai să fii…PROST.

      În lumea asta cu de toate,
      Unde se-nvaţă contra cost,
      Păcat că nici o facultate
      Nu dă şi diploma de….PROST.

      Avem impozite cu carul,
      Dar înotăm în sărăcie
      şi ce buget ar avea statul
      Dintr-un impozit pe…..PROSTIE….

      Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
      Să nu-i jigneşti, să nu-i împroşti !
      O, Doamne, de ne-ar creşte grâul
      Cum cresc recoltele de …PROŞTI.

      Şi-n lumea asta răsturnată,
      Unde cei strâmbi sunt cei mai drepţi,
      Savanţii noştri mor de foame
      Şi numai PROŞTII sunt deştepţi.

      si cateva vorbe de duh

      Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa.
      Nu stiu daca Inteligenţa are limitele ei, dar prostia,sigur nu!

      Oamenii neinstruiţi sunt mai „scumpi” decât oamenii
      valoroşi care, pentru a supravieţui, se „vând” ieftin.

      Nu te certa niciodată cu un prost. Te aduce la nivelul
      lui şi te bate cu experienţa. Şi apoi, mai are şi mintea odihnită. 😆

      un banc bun,noua ordine mondiala 😆
      un chinez intra intr-un magazin de dame,patron un evreu, si ii cere toate sutienele cele mai mari dar sa fie negre.
      -stiti,sutienele negre nu prea trec motiv ptr. care sunt si mai scumpe spre deosebire de cele albe,si n-am decat 3.Unul alb costa 30 $ dar cel negru 50$ Daca va intereseaza voi mai comanda.
      -desigur zice chinezul dupa ce plati sutienele,peste 2 zile trec pe aici
      Dupa doua zile
      -stiti,am facut rost de ele foarte greu si intre timp s-au si scumpit.Acum costa 75 $ buc. si n-am reusit sa aduc decat 5,stocul a fost epuizat.
      -ok.le iau pe toate 5 si ii plati evreului toti banii.
      Cand chinezul da sa iasa,evreul nemaiputand sa-si infranga curiozitatea il intreaba
      -dar totusi ce aveti de gand sa faceti cu ele ?
      -vedeti evreii de la magazinul de peste drum ? eu tai sutienele in doua si le vand lor cu 150$ cupa pe post de kippa 😆

      ….

      mircea

      03/11/2012 at 1:29 am

 33. Da Citi,
  la portile infernului politic neinteles si extrem de prost explicat.

  Theophyle

  03/11/2012 at 1:15 am

  • uneori am impresia ca onor candidatii nu stiu nici macar despre ce e vorba si ca se duc la alegeri ca sa se laude la familie ca au candidat.

   Cetatean

   03/11/2012 at 1:16 am

   • Mda,
    Cred ca importanta este participarea. Ceea ce este extrem de ingrijorator este ca noii candidati sunt mai slabi decat cei vechi, o parte din ei la fel de mincinosi si laudarosi si o alta parte pusi pe capatuiala. Nimeni chiar nu se gandeste la electorat?

    Theophyle

    03/11/2012 at 1:23 am

    • asta inseamna sa nu ai o rezerva de cadre si sa iei la nimereala. Daca erau la putere erau 17 pe un loc, asa sunt numai 1-2.

     Te las si va las, noapte buna! 🙂

     Cetatean

     03/11/2012 at 1:25 am

 34. Noapte buna tuturor 🙂
  am obost!

  Theophyle

  03/11/2012 at 1:25 am

 35. noapte buna Theophyle,City 🙂
  parchez si eu

  mircea

  03/11/2012 at 1:32 am

 36. tocmai am descoperit un candidat din partea ARD la Vrancea, pe numele lui Florin Secara fost coleg de liceu militar , scoala militara si de Brigada ( drumuri-poduri). Abia ce-am aflat mai multe despre el :
  http://www.ziaruldevrancea.ro/politica/85541-florin-secar%C4%83:-%22%C8%99tiu-cu-cine-m%C4%83-lupt.-voi-%C3%AEnvinge%22-interviu-cu-cel-care-i%C8%99i-dore%C8%99te-s%C4%83-%C3%AEl-bat%C4%83-%C3%AEn-alegeri-pe-psd-istul-victor-roman,candidatul-alian%C8%9Bei-rom%C3%A2nia-dreapt%C4%83-(ard)-%C3%AEn-colegiul-uninominal-6.html

  Nu stiu din partea cui candideaza, dar garantez pentru Vranceni ca nu va fi o alegere proasta 🙂 .

  val1ca

  03/11/2012 at 3:04 am

 37. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  Theophyle

  03/11/2012 at 7:41 am


Comentariile sunt închise.