Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Dileme electorale: în zodia varanului

Stiu ca este dificil, dar cred ca a venit timpul la care noi vom trebui  sa hotaram daca dorim sa  amanetam viitorul nostru, al copiilor nostri sau al nepotilor nostri, ticalosilor care  care au reusit sa ajunga la performanta de a jefui suficient pentru  a trai bine si a-si propaga speta. Cei care au cumparat ziarele si televiziunile pentru a ne sufoca in minciuna si a reduce existenta noastra la derizoriul reprezentat de ciobani miliardari, Vip-uri porno sau camatari, care se considera mult prea importanti pentru a da cu subsemnatul pentru potlogariile zilnice pe care le fac.

Cred ca nu exista cetatean cu putina minte in aceasta tara care nu intelege ca prin  situatia in care se afla economia nationala, ea nu mai poate sustine milioane de asistati si alte milioane de bugetari, cu ajutorul unei economii private firave, aflata in criza ciclica si strivita de taxe, impozite si “dute-vino” impus de aceiasi birocrati, care se revolta mai intotdeauna din cauza salariilor, “conditiilor” si a pseudo-reducerilor de personal.  Este la fel de clar de ce s-a ajuns la aceasta situatie – prostie, incompetenta si coruptie endemica. Toti sunt de vina – de la Vacaroiu si pana la Ponta toate guvernele au practicat politica “cartofului fierbinte” pasat guvernarilor viitoare. Am ramas in situatia “ dati-ne” pentru ca noi poporul v-am ales pentru asta.

A venit clipa amanata de aproape un deceniu cand s-a ajuns la fundul butoiului, nu mai avem de unde. S-a furat tot ce putea fura si din ceea ce a ramas se incearca furtul cu o frenezie, de genul “dupa noi potopul”. Conducatorii clasei politice, prosti – demagogi, infantili sau incompetenti continua discutia incadrata in stilul mioritic-dambovitean “ba pe’ a ma-tii”. Din nefericire, Basescu a devenit demonul “nu mai avem de unde” in loc sa respecte tot ceea ce au respectat altii inaintea lui – “dupa noi potopul” . Pentru asta el o sa fie urat de acesti neghiobi pentru eternitate. Prostilor adormiti, hipnotizati si drogati cu televiziunea nu pot gandi si vedea rational!

Semintele semanate acum 22 de ani de comunisto-securisti, deveniti stapanii tarii, dau rod astazi, ura si frica s-au metamorfozat, astazi sunt profund “democratice”, toti le simtim ! Fiecare din motivele lui. O mizerie, simbioza perfecta intre câinii democratiei si puricii parlamentari, transmisa in direct de alianta “fătucilor”, virginele-curve ale mogulilor mediatici.

Traim in zodia varanului si asta o sa ne consume in viitori ani daca nu vom hotara sa intelegem ceea ce se vede cu ochilul liber – praf si pulbere din Romania Europeana.  Ne intoarcem la ”Mama Rusia”!

Ilustratia de  Hultanul (karikatura politika)

Written by Theophyle

01/11/2012 la 3:13 pm

143 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] TOT ARTICOLUL PE BLOGUL LUI THEOPHYLE POLITEIA “Semintele semanate acum 22 de ani de comunisto-securisti, deveniti stapanii tarii, dau rod […]

 2. Multumesc si subscriu integral. Exasperare e un termen cuminte pt a descrie ce ma incearca legat de involutiile Romanicii pe mina politrucilor in frunte cu mos Kaghebila si urmasii din toate partidele.
  Reformisti ? Cred ca-i terminam de numarat pe degetele de la fix 2 miini. Poate 3 ? Ei putini, noi – proportional, cam la fel de putini, daca nu cumva chiar si mai putini.

  arrletty

  01/11/2012 at 3:54 pm

  • @Arrletty
   Poti sa ai o singura mana , nu trei ( 🙂 ) la care degetul mare se numeste TBasescu si poti sa ai un nomenclator complet al reformismului in Romania

   lastnightmusic

   01/11/2012 at 4:08 pm

   • mmmda. Asa-i.

    arrletty

    01/11/2012 at 4:35 pm

 3. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog.

  Tiberiu Orasanu

  01/11/2012 at 3:56 pm

 4. Salut,
  Nenorocirea cea mare este ca Varanul, prin A3, a reusit sa ne introduca in mental pachete de gindire pe care vrem nu vrem le emitem crezand ca sunt ale noastre
  Exemplu
  Dna Anastase , fiica de bolsevic , baschetbalista fara nici un har in pozitia de presedinte al Camerei Deputatilor. Cu greseli si prostii de nu le poti numara.
  Ei bine cind spui Anastase oricare din noi si mai mult, toate ziarele (vezi ieri HN) o leaga de votul smecherit de la legea Pensiilor. Si va muri cu votul ala de gat si nu cu alte prostii facute , chiar mai mari.

  Votul acela a fost popularizat de A3 pina la satietate, deoarece era vot la Pensii si Pensionari. Altminteri a declara cvorum mai mare era o cutuma bineincetatenita in CD pentru ca deputatii sa plece mai repede acasa si sa acopera chiulul generalizat. Deci mirsavia Robertei nu era nici prima si nici ultima din Parlament, A intrat in masina de tocat carne a Antenelor si asocierea mentala pe care o facem oricare din noi va fi totdeauna legata de votul furat la legea pensiilor.

  lastnightmusic

  01/11/2012 at 4:01 pm

  • Totusi, chiar nimic nu se poate pentru a-i limita influenta cumplit de nefasta ? Ca CNA or cum se chema, e demult expirat. Totusi, ce-i cu procesele alea ? parca suntem in twilight zone, pe cuvint. Sau is gindite sa se eternizeze si nici nepotii stranepotilor nostri nu vor avea raspunsuri (in cazul ca peste 100 de ani, manualul de istorie, daca va mai exista, va consemna accidentele si catastrofele politicii made in RO)

   arrletty

   01/11/2012 at 4:44 pm

 5. Buna ziua la toata lumea!

  mayausa

  01/11/2012 at 4:16 pm

 6. Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat joi constitutionala Hotararea Senatului de infiintare a comisiei de ancheta privind abuzurile semnalate in activitatile desfasurate de autoritatile si institutiile publice in cazul votului de la referendumul din 29 iulie, informeaza Agerpres.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13529009-ccr-respinge-sesizarea-pdl-hotararea-senatului-infiintare-comisiei-ancheta-privind-referendumul-constitutionala.htm

  mayausa

  01/11/2012 at 4:18 pm

  • Deci, e verificat, are un Ok pentru a ocupa postul al mare. La asa ministra, asa nominalizat E perfect pentru ei. Si supercompetent, presupun, ca despre realizariliiiii de dupa, nu prea s-a vorbit. Probabil pentru ca straluceau prin lipsa.

   arrletty

   01/11/2012 at 4:50 pm

   • are ok de mult. cam de pe vremea cand a fost numit prim adjunct.militar in termen cu certificat de revolutionar. :))

    zigzag

    01/11/2012 at 5:38 pm

 7. http://www.evz.ro/detalii/stiri/Dan-Voiculescu-candideaz-pentru-Senat-Dosarul-de-la-CNSAS-este-la-procurori-care-anchete-1005999.html . buna seara ! oare cat vor mai tine procurorii acest dosar la parchet? probabil ca daca isi faceau datoria onest zodia varanului primea o lovitura buna. bine ca in cazul monei musca s-au miscat exemplar.

  zigzag

  01/11/2012 at 5:37 pm

 8. cititi mai jos/asta probabil ca e inceputul ” descentralizarii”
  sursa :rl

  „Fiul deputatului PSD Florin Pâslaru a bătut un consilier ANI, în Galaţi, deoarece funcţionarul a contestat candidatura deputatului Pâslaru la alegerile parlamentare din 9 decembrie, informează România TV.

  Angajata ANI a mers la Galaţi pentru a depune o contestaţie pentru a le aduce la cunoştinţă celor de la BEJ faptul că Florin Pâslaru nu ar mai avea dreptul să candideze la alegerile parlamentare.

  În momentul în care angajata ANI a încercat să depună contestaţia, a fost întâmpinată de fiul deputatului care a bătut-o, potrivit martorilor aflaţi la sediul BEJ Galaţi.

  Angajata ANI va depune plângere împotriva fiului deputatului PSD Galaţi”

  intamplator

  01/11/2012 at 5:49 pm

 9. Reblogged this on DE VORBA CU ALEXANDRA.

  yepuras alexandra

  01/11/2012 at 5:49 pm

 10. Salutare!

  Declaratia pe proprie raspundere de colaborare sau nu cu securitatea nu impiedica omul sa candideze. El trebuie doar sa declare daca a colaborat sau nu. Legislatia nu instituie expres interdictia de a candida.

  „Toţi candidaţii născuţi înainte de data de 1 ianuarie 1976 vor da o declaraţie pe propria răspundere, potrivit legii penale, privind apartenenţa sau neapartenenţa la securitate ca poliţie politică”.

  Cetatean

  01/11/2012 at 5:49 pm

 11. Referitor la CCR: juristii lu’ peste de la PDL nu sunt in stare sa scrie ca lumea o contestatie. Desi Zegrean declara ca acea comisie parlamentara nu va ancheta procurorii („Comisia poate să funcționeze, dar vreau să înțelegeți că nu este vorba de o Comisie de anchetă a procurorilor, ci vor fi anchetate abuzurile semnalate la Parlament de persoanele care au fost anchetate. Dar nu procurorii. Hotărârea a fost considerată constituțională”), vom vedea indivizi platiti de USL care vor declara ca procurorii i-au abuzat, motiv numai bun sa se ceara apoi CSM-lui anchetarea procurorilor si, de ce nu, abolirea independentei lor prin modificarea Constitutiei.

  Cetatean

  01/11/2012 at 5:53 pm

 12. PS Nici o marturie depusa in fata unei comisii de ancheta parlamentara nu are valoare juridica. Omul „anchetat” poate minti relaxat.

  Singurele marturii legale sunt cele in fata unei instante, depuse sub juramant; altfel baronii locali drogheaza oameni si aia declara in fata lui Ghise in Parlament ca i-au violat procurorii pe capotele masinilor (scuzati).

  Cetatean

  01/11/2012 at 5:57 pm

  • Asta ma intrebam si eu, ce valoare juridica au declaratiile acelor oameni care, din rea credinta vor mintii? Cine o sa garanteze ca persoanele in cauza au avut de suferit? Unde este garantul adevarului?

   mayausa

   01/11/2012 at 6:13 pm

   • Zero. Conform Codului de Procedura Penala, nici una.

    Cetatean

    01/11/2012 at 6:14 pm

    • Doar mai trag de timp ?

     arrletty

     01/11/2012 at 6:16 pm

     • Nu. Vor sa faca tapaj politic ca dupa aia sa atace legal si constitutional procurorii si CCR.

      Cetatean

      01/11/2012 at 6:18 pm

 13. CCR sa se uite datile viitoare prin stenogramele sedintelor din Parlament si prin ce spunea Ghise:

  „“In orice caz, lumea trebuie sa stie ca aici nu anchetam procurorii. Nu este cercetarea procurorilor, este o comisie de ancheta privind modul cum au desfasurat activitatile autoritatile si institutiile publice la referendumul pentru demiterea presedintelui.

  Despre ce autoritati si institutii este vorba?

  Este vorba despre institutii precum Autoritatea Electorala Permanenta, Curtea Constitutionala a Romaniei, Guvernul, Biroul Electoral Central, Parchetul General, DNA, pentru ca fiecare are responsabilitati diferite pe subiect…. . Acum trebuie sa luam fiecare tip de autoritate sau institutie publica si vazut ce fel de abuz a comis fata de obligatiile legale. Nu vorbim aici de persoane, vorbim strict de institutie.

  Li se va cere, fata de prevederile legale, eu spun dupa parerea mea, la bunul simt, nu vorbesc in numele Comisiei, sa explice de ce au facut alte activitati care se arata a fi abuzuri. Ati vazut de exemplu, imaginile cu procurorii care ii puneau pe tarani sa jure pe capota masinii cu mana pe Biblie. Alte abuzuri a comis Curtea Constitutionala

  In hotararea pe care a dat-o cu privire la referendum, hotararea nr.6 din 21 august 2012, si care are cinci puncte, veti vedea ca trei dintre ele sunt abuzuri. Primele doua puncte, 1 si 2, sunt date in concordanta cu obligatia din Constitutie si din lege a Curtii Constitutionale, urmatoarele trei puncte sunt abuzuri de drept, infractiuni, si aici ma refer si la punctul in care spune ca presedintele interimar pleaca, presedintele suspendat vine si presedintele Basescu isi exercita atributiile.

  Nu are niciun temei, nici in Constitutie, nici in lege, Curtea Constitutionala sa decida asa ceva, pentru ca nu este instanta de drept comun. Ea este autoritate de jurisdictie constitutionala. Are dreptul sa se pronunte asupra constitutionalitatii organizarii si desfasurarii referendumului, nu sa dispuna asupra presedintilor interimari sau suspendati, care pleaca, care vine. Acolo este cumul de infractiuni! Abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, abuz contra intereselor publice, pe ansamblu, este schimbarea ordinii de drept in Romania. Adica, un popor decide sa isi demita presedintele si sase oameni decid ca acel om trebuie sa ramana.

  Cele mai grave infractiuni nu le-a comis Parchetul, ci Curtea Constitutionala“.

  Cetatean

  01/11/2012 at 6:09 pm

 14. Buna seara tuturor.
  @city, incompetenta PDL se manifesta plenar. Si din pacate, FC are o vizibilitate minima si un discurs mult prea elevat ptr mitic.

  clemycali

  01/11/2012 at 6:09 pm

  • MRU iese incepand de duminica pe TV-uri.

   Cetatean

   01/11/2012 at 6:10 pm

   • Cam tarziu. In fine, e bine si acum si sper ca mesajul lui sa fie mai putin intelectual. Pe mine nu ma deranjeaza dar nenea Gigi de la frizerie nu percuteaza la un mesaj prea sofisticat.

    clemycali

    01/11/2012 at 6:23 pm

   • In sfirsit ! Doar ca, e solo voce. Prea e singur. Ar trebui sa apara si alte voci „altfel”. .Cam deodata, din ce se vede pe sticle, ziaristii par cea mai vocala opozitie, ceea ce mi se pare cam aiurea.

    arrletty

    01/11/2012 at 6:26 pm

 15. O sa il vedem pe Ghise chemandu-i la ordine pe judecatorii CCR.

  Cetatean

  01/11/2012 at 6:09 pm

  • Asta doar in Romania se poate intampla. Nimeni in lumea civilizata nu ar rezista ca om politic cinci minute dupa ce ar scoate pe gura o astfel de cerere.

   clemycali

   01/11/2012 at 6:24 pm

 16. Procurorul clujean Ioan Irimie a fost propus de ministrul Justiției, Mona Pivniceru, să preia șefia DNA de la un alt clujean, actualul procuror general interimar al României, Daniel Morar. Ioan Irimie întrunește aprecieri contradictorii. El a fost implicat și în prinderea unor ”pești mari” ai corupției, precum fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru, l-a anchetat pe Miron Cozma, însă a și fost sancționat pentru ineficiență, în anul 2005, în vremea când conducea structura teritorială Cluj a DNA. Propunerea de numire a lui Ioan Irimie va fi analizată de CSM, apoi va merge la președintele României, care trebuie să îl numească în funcție. Ioan Irimie a fost preferat altor candidați, inclusiv Laura Codruța Kovesi, fost procuror general al României.
  Ioan Irimie este absolvent al liceului George Barițiu din Cluj-Napoca și al Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai. Înainte de anul 1989, el a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, apoi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. După anul 1989, el a fost promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Ulterior, el a fost promovat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj și a lucrat diferite perioade în diverse structuri care aveau ca misiune combaterea corupției. De exemplu, înainte de anul 2000, el a fost șef al serviciului de combatere a corupției și criminalității organizate din cadrul Parchetului General. După crearea Parchetului Național Anticorupție, azi DNA, el a fost cooptat în această structură. În anul 2004, Ioan Irimie a fost numit la conducerea structurii teritorial a PNA Cluj, în locul controversatului procuror Mihuț Mihuț. Însă Ioan Irimie a fost demis un an mai târziu, după mai multe dispute cu alte persoane implicate în combaterea corupției și după ce, timp ce un an, cea mai răsunătoare captură făcută a fost cea a unui agent de poliție din Dej care cerea șpagă de la cei care doreau să își înmatriculeze mai rapid mașinile la RAR. Însă, în anul 2010, el a fost rechemat la DNA. Ultimul caz de care se ocupă este cel al șefului PP-DD Bistrița-Năsăud, Octavian Seciu, pe care l-a reținut chiar ieri pentru o presupusă mită primită din partea unui potențial candidat la alegerile parlamentare.
  Potrivit presei centrale, Ion Irimie ar fi un procuror servil, gata să execute ordinele șefilor, iar acesta ar fi fost unul dintre motivele pentru care ar fi fost ales de Mona Pivniceru. De asemenea, surse judiciare spun că Ioan Irimie ar fi organizat flagrantul în urma căruia a fost reținut Octavian Seciu deoarece acest lucru l-ar fi ajutat în ”campania electorală” pentru șefia DNA.

  Sare'n Ochi

  01/11/2012 at 6:25 pm

 17. @sare, de unde ai informatia ca Morar „l-a propus” Monei pe Irimie? Asa ceva nu se poate verifica si nu e absolut deloc credibil.

  Cetatean

  01/11/2012 at 6:28 pm

  • nu am scris nicaieri asa ceva. prima fraza zice ca este propunerea Muonei pentru a lua locul altui clujean (de la). am recitit ce-am scris de 2 ori.

   Sare'n Ochi

   01/11/2012 at 11:47 pm

 18. Ai nostri ca brazii. Si mi-e teama ca imbecilul asta are sanse sa treaca de CSM.

  clemycali

  01/11/2012 at 6:28 pm

 19. Reprezentantii ANI atacati de beizadeaua Paslaru?
  O asemenea mizerie e inacceptabila.
  Saraca Elenina.

  turnofftheglory

  01/11/2012 at 6:35 pm

 20. Varanul a facut atat rau Romaniei incat se califica in categoria lui Bashar al-Assad astazi si Ceausescu, Gaddafi etc. (ieri).

  Soarta finala ii va fi asemeni, si lui dar si trupelor sale. S-au calificat cu brio pentru asta.

  A A

  01/11/2012 at 7:15 pm

  • wishful thinking…

   arrletty

   01/11/2012 at 9:08 pm

   • maybe… maybe not.

    A A

    01/11/2012 at 10:26 pm

 21. Salutare tuturor,
  Ghise nu va putea sa cheme nici un judecator sau procuror la Comisia de ancheta. Citind minuta CCR la punctul 2 se retine clar:
  2. Cu privire la criticile de neconstituţionalitate intrinseci formulate, Curtea a statuat că ancheta parlamentară este o expresie a funcţiei de control pe care o are Parlamentul în cadrul democraţiei constituţionale. Acest tip de control parlamentar se poate efectua prin intermediul unei comisii de anchetă constituite ad-hoc sau prin mijlocirea unei comisii permanente, priveşte subiectele supuse controlului prin art.111 din Constituţie şi se exercită asupra activităţii Guvernului şi asupra celorlalte organe ale administraţiei publice, iar nu şi asupra oricărei autorităţi publice centrale.
  Curtea a reţinut că în faţa comisiilor de anchetă, în mod obligatoriu, trebuie să compară numai subiectele de drept care se află în raporturi constituţionale specifice cu Parlamentul potrivit Titlului III, Cap. IV din Constituţie, intitulat Raporturile Parlamentului cu Guvernul.
  Aceste comisii nu au competenţa de a da un verdict, ci aceea de a întocmi un raport cu privire la situaţia de fapt anchetată, prin care se vor indica concluziile la care a ajuns pe baza actelor şi documentelor pe care le-a consultat şi a audierilor efectuate.
  Curtea a reţinut că Ministerul Public a fost instituit, prin art.131 şi 132 din Constituţia României, ca o magistratură componentă a autorităţii judecătoreşti, având rolul de a reprezenta în activitatea judiciară interesele generale ale societăţii şi de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Procurorii au, ca şi judecătorii, statut constituţional de magistraţi, prevăzut expres în art.133 şi 134 din Legea fundamentală.
  Curtea a constatat că nota de fundamentare depusă la proiectul de hotărâre, arată, în mod expres, că această comisie de anchetă „nu are ca scop anchetarea procurorilor, ci îşi propune să verifice sesizările cetăţenilor şi autenticitatea lor”.
  Având în vedere că dispoziţiile Hotărârii Senatului nr.38 din 8 octombrie 2012 nu cuprind nici o referire implicită sau expresă la activitatea autorităţii judecătoreşti, Curtea a reţinut că activitatea comisiei de anchetă se circumscrie limitelor constituţionale ale art.111.

  În fine, s-a reţinut că sancţionarea eventualelor abuzuri ale organelor judiciare în instrumentarea cauzelor este de competenţa Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit art.134 alin.(2) din Constituţie, sau instanţelor judecătoreşti (infracţiuni de serviciu ori în legătură cu serviciul sau care împiedică înfăptuirea justiţiei), după caz.

  Decizia s-a luat totusi cu majoritate de voturi

  ion

  01/11/2012 at 7:44 pm

  • buna minuta! 🙂 e redactata in spiritul jurisprudentei „in masura in care…”.

   majoritate, inseana niste purcelusi care fac opinie separata vorbind despre suveranitatea Parlamentului.

   Cetatean

   01/11/2012 at 7:55 pm

   • Citi, sa sti ca a fost greu sa se redacteze astfel minuta

    ion

    01/11/2012 at 8:01 pm

    • nu ma mit deloc. Nu am scris aseara ca daca nu e formulata corect, nu se va vedea capcana? „Eu as fi cerut sa se constate neconstitutionalitatea acestui articol in masura in care aplicarea sa de catre Parlament ar duce la incalcarea separatiei puterilor in stat si a independentei procurorilor” (am zis aseara). Cum e redactata minuta, e un cadou facut PDL-ului, ca astia nu cred ca au formulat astfel incat CCR sa previna abuzurile comisiei parlamentare. Fraza din minuta „Având în vedere că dispoziţiile Hotărârii Senatului nr.38 din 8 octombrie 2012 nu cuprind nici o referire implicită sau expresă la activitatea autorităţii judecătoreşti, Curtea a reţinut că activitatea comisiei de anchetă se circumscrie limitelor constituţionale ale art.111” arata clar ca boii din PDL nu au stiut sa argumenteze in fata CCR ca procurorii sunt miza. Insa pana la urma CCR a facut un cadou juristilor din PDl scriind despre limite comisiei de ancheta.

     Cetatean

     01/11/2012 at 8:05 pm

     • Pai nu degeaba zicea Grebla ca raspunsul CCR a venit tardiv pentru ca aceasta comisie trebuie sa-si inceteze activitatea in data de 15.noiembrie dar fiind campanie nu mai e timp de ea.

      ion

      01/11/2012 at 8:10 pm

      • /dpdv strict legal, judecand dupa litera Hotararii 38/2012, comisia e caduca.

       Cetatean

       01/11/2012 at 8:12 pm

      • Senatul e in vacanta pana pe 19 nov, de aia zic ca e caduca.

       Cetatean

       01/11/2012 at 8:16 pm

  • eu stiu ca Ghise nu ii poate chema a ordine, insa avad in vedere ce declara, nu ma mir sa il vad incercand, macat declarativ.

   Cetatean

   01/11/2012 at 8:01 pm

 22. Insa fraza „Curtea a reţinut că în faţa comisiilor de anchetă, în mod obligatoriu, trebuie să compară numai subiectele de drept care se află în raporturi constituţionale specifice cu Parlamentul potrivit Titlului III, Cap. IV din Constituţie, intitulat Raporturile Parlamentului cu Guvernul” este dementialaaaaa 😆

  Cine a scris-o are un simt al ironiei de miliarde.

  Cetatean

  01/11/2012 at 7:57 pm

  • Sexul slab

   ion

   01/11/2012 at 8:04 pm

   • sa traiasca adevaratul sex tare!!!

    Cetatean

    01/11/2012 at 8:06 pm

    • Tanti Aglae traieste a doua tinerete

     ion

     01/11/2012 at 8:07 pm

     • adevarata tinerete e atunci cand realizezi cu adevarat cat de independent esti.

      Cetatean

      01/11/2012 at 8:09 pm

 23. Maine avem al 45- lea termen la Curtea suprema al dosarului privind tradare prin transmitere de secrete (art. 157 C.p.), inculpati NAGY ZSOLT si Seres Codrut.

  ion

  01/11/2012 at 8:12 pm

 24. ha- ha 😆 raporturi…constitutionale 😆
  seara buna all 🙂
  faina postare/eu mai rezist cu stoicism,deocamdata am pus pe marginea biroului cateva colturi de ziare cu anchetele/ridicarile diicot dna,si doua dvd-uri „The Ox-Bow Incident” si „Samurai Rebellion” 😆 si celor care ma intreaba ce-s cu alea le spun ca explicatia vine dupa 9 decembrie 😆

  mircea

  01/11/2012 at 8:18 pm

 25. Mai fratilor cata dreptate a avut Morar cand a spus ca s-au prezentat doar procurori slabi.

  Sase dintre cei zece procurori care s-au inscris la concursul pentru ocuparea posturilor de procuror general si/sau sef al DNA au folosit in lucrarile lor, fara sa citeze sursa, opere ale altor magistrati, inclusiv ale ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, se arata in raportul Comisiei de evaluare care a evaluat proiectele prezentate de magistrati.

  Alti Doby
  Noile reduceri de pensii ale functionarilor si suprimarea anumitor prime, prevazute in proiectul de buget al Greciei pentru 2013, au fost declarate joi anticonstitutionale de Curtea de Conturi, anunta agentia greaca de presa Ana, preluata de AFP.

  Curtea formata din 30 de magistrati a decis in unanimitate ca reducerea pensiilor, a cincea consecutiva in perioada recenta, precum si suprimarea celor de-al 13-lea si 14-lea salariu pentru anumiti functionari si salariati (respectiv primele de Craciun, Paste si vacanta de vara) sunt contrare dispozitiilor Constitutiei.

  ion

  01/11/2012 at 8:21 pm

  • nu-i nimic. in coltul asta de Europa, exista drepturi la pensie imuabile. Pana in ziua in care judecatorii vor trebui sa coboare ei in pivnita si sa vada ca visieria e goala.

   Cetatean

   01/11/2012 at 8:23 pm

   • Crezi ca le pasa ei se ghideaza dupa principiul „lasa ca plateste turcul” adica in acest caz neamtul.

    ion

    01/11/2012 at 8:25 pm

    • Cum e turcu si pistolul, cum e neamtu si euro: zgarcit!

     Cetatean

     01/11/2012 at 8:26 pm

  • judge Petrescu moare de invidie.

   Cetatean

   01/11/2012 at 8:24 pm

   • Predescu, ceapa masii, l-am si pocit.

    Cetatean

    01/11/2012 at 8:25 pm

   • Nu, azi mai mult a motait cine sti ce 0 fi facand azi noapte (Halloweenul l-o fi bantuit)

    ion

    01/11/2012 at 8:27 pm

    • nici nu s-a mai costumat, arata bine si asa.

     Cetatean

     01/11/2012 at 8:29 pm

     • Esti de coma Citi.

      ion

      01/11/2012 at 8:31 pm

  • salve 🙂
   morar a facut cu ocazia asta si un joc de glezne peste gatul astora,prin presiunea pusa asupr lor.
   ..
   de unde vine Doby ? 😆 ii inteleg conotatia dar simbolistica ? (un prieten de-al meu a avut un doberman superb da prostovan rau de tot,il chema doby 😆 )

   mircea

   01/11/2012 at 8:27 pm

   • Colega de dormitor nu-mi permite sa vorbesc urat, asa ca folosesc prescurtari.

    ion

    01/11/2012 at 8:30 pm

    • oops ! 🙂

     mircea

     01/11/2012 at 8:32 pm

    • Salut Mircea,
     Stai sa vezi ce joc de glezne va face Haineala cand va trebui sa dea avizul pe numirile Monei

     ion

     01/11/2012 at 8:33 pm

     • deja luju ataca cum ca perioada prevazuta pentru aviz e prea mare.

      Cetatean

      01/11/2012 at 8:38 pm

      • WTF is Luju?

       ion

       01/11/2012 at 8:38 pm

       • organul de presa al Sistemului. Au poze cu multi judecatori, care mie imi sugereaza arhiva SIPA sau ceva asemanator.

        Cetatean

        01/11/2012 at 8:42 pm

       • Da de unde sunt barfele care le picura judecatorii, procurorii, grefierii. Astia nu sunt ca medicii, isi apara doar privilegiile de casta dar in schimb se barfesc fest.

        ion

        01/11/2012 at 8:46 pm

     • imi place sa-mi imaginez fazele astea 🙂 parca si numele-i este oarecum predestinat ptr. asa ceva !

      mircea

      01/11/2012 at 8:46 pm

 26. Buna seara,
  Era hotilor, varanilor si plagiatorilor:
  „Sase dintre cei zece procurori care s-au inscris la concursul pentru ocuparea posturilor de procuror general si/sau sef al DNA au folosit in lucrarile lor, fara sa citeze sursa, opere ale altor magistrati, inclusiv ale ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, se arata in raportul Comisiei de evaluare care a evaluat proiectele prezentate de magistrati.”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13529869-sase-dintre-cei-zece-procurori-care-vizau-sefia-parchetului-general-sau-dna-plagiat-inclusiv-din-mona-pivniceru-raportul-comisiei-care-evaluat-proiectele.htm

  Ufaaa! Si mai vrem elite?

  Giorgia

  01/11/2012 at 8:25 pm

  • de ce sa ” mai vrem” ?
   le avem
   sunt elite ” copy/paste” sunt deja doua generatii de astfel de ” elite”
   puneti-i odata sa faca ceva -fara ” copy/paste” si sunt pierduti;
   partea proasta e ca la altii sunt 10 pct ” elite adevarate” care stiu ce sa faca;ultimul exemplu ,uraganul sandy;ce au spus autoritatile,aia au facut;avand in vedere ce dezastru a fost si cate pierderi de vieti omenesti au fost,elitele au stiut ce sa faca;
   + cnn&alte tv-uri nici macar nu le-a trecut prin cap sa inceapa cu acuzatii de gen” ce a facut primaria nyc ca sa nu se inunde metroul?”
   asa e societatatea,si nu numai la noi

   intamplator

   01/11/2012 at 8:42 pm

   • Nici nu aveau cum sa puna astfel de intrebari. Bloomberg e pe gustul presei americane de stanga si apoi o buna parte a New Yorkului se afla sub nivelul marii.

    clemycali

    01/11/2012 at 8:45 pm

    • buna seara,de fapt ziua.@clemycali
     nu numai,el controleaza segmente de presa
     totusi mi se pare exemplar cum s-a actionat -si nu numai nyc,toata coasta de est;
     faptul ca nu au fost jafuri-desi intreruperile de curent au fost masive-pe mine m-a impresionat;
     oamenii au fost calmi-atat cat poti fi in circumstantele date-
     e de invatat;spre deosebire de katrina,de data asta autoritatile chiar au stiut sa pregateasca oamenii si au facut probabil,cat se putea face

     intamplator

     01/11/2012 at 9:30 pm

   • Articolul asta a aparut inainte sa treaca uraganul:
    http://edition.cnn.com/2012/10/29/opinion/orlove-sandy-new-york/index.html?iref=allsearch

    „We paused at an overlook with a view west to the Hudson River, and saw ships heading north, seeking safe waters. In the open waters off Long Island, waves are projected to reach 40 feet or higher, and even in New York Bay they might crest at five or six feet. Conditions would be calmer further upstream. What impressed me was the large size of the wakes that the ships made as they rushed against the outgoing tide. The ships that travel upriver usually wait for an incoming tide to carry them. But these ships could afford no delay.
    As we turned to leave the park, I looked back at the river, still ebbing rapidly. I knew that the tides would turn and the storm arrive in full fury. And I thought of the most vulnerable structure in Manhattan, the sea wall at the southern tip of the island. This wall, which protects the city’s subways from flooding, is nine feet high, usually a firm bulwark. But it faces three forces that bring waters higher. The tides are the first, and the second is the water pushed coastward by storms. The third is climate change.”

    Au prezis valuri de 5-6 picioare, digul de aparare are 9 picioare, iar valurile au avut de fapt 14 picioare. Din pacate incalzirea globala e reala, iar acum au aflat-o si necredinciosii pe pielea lor. Zonele de coasta vor fi cele mai afectate in anii ce vor veni. Iar coasta din New Jersey care e cea mai afectata acum e formata in mare parte din limbi de pamant, cam cum e la noi Mamaia intre mare si lacul Siutghiol. Toata coasta aia e de nerecunoscut acum…

    Bogdan

    01/11/2012 at 9:28 pm

    • buna seara;
     eu unul nu stiu cat e de adevarata incalzirea globala;
     in istoria moderna -de la Biblie-au fost mini ere glaciare si incalziri globale;ultima ” glaciatiune” acum 600 ani in europa;ultima „incalzire” acum 400 ani in zona asiatica;
     efecte sunt,dar a pune sandy pe seama ” incalzirii globale” ??
     daca s-ar repta in urmatorii 10 ani,poate/deocamdata e ” normal” un astfel de ” exces natural”

     intamplator

     01/11/2012 at 10:27 pm

 27. buna seara,
  Turcescu are o emisiune foarte interesanta cu afacerile lui Sova si Ponta, are documente.
  Din pacate, emisiunea e compromisa prin participarea lui Liviu Mihaiu si Ficeac. Nu inteleg de ce ii aduce atat de des la b1. I-as scrie sa-i lase dracului la locurile lor de la televiziunile „prietene”.

  cedric

  01/11/2012 at 8:45 pm

  • unii oameni vor sa para impartiali inotand cu porcii.

   Cetatean

   01/11/2012 at 8:46 pm

   • impartial sa fie… dar ce a cautat Turcescu la cheful dat de Ziua de Cj la nu stiu citi ani de la nu stiu exact ce (urmasa directa a Zilei SRSului)

    arrletty

    01/11/2012 at 9:18 pm

  • Salut Cedric,
   Eu ma uit de 10 min. dar nu inteleg care e legatura intre Sova si bordurile din Bucuresti. In afara de a repeta de 10 de ori ca politicienii fura milioane jurnalistii din platou nu au adus nici un fel de dovezi

   ion

   01/11/2012 at 8:53 pm

 28. Schizofrenie, ce il intreaba aia si ce raspunde el:

  „Liderul PNL, Crin Antonescu, intrebat de jurnalistii de la El Mundo daca nu se teme ca va pierde incredrea alegatorilor prin incalcarea promisiunii de a se retrage din viata politica in cazul in care Basescu ramane la Cotroceni, a declarat pentru publicatia spaniola ca „aste important sa te tii de cuvant, sunt de acord, dar retineti ca Basescu nu a castigat referendumul, aproximativ 88% dintre cei care au votat au optat impotriva mentinerii in functia de presedinte.”

  Cetatean

  01/11/2012 at 8:49 pm

 29. in declaratia ptr senat(dosarul de candidatura) varanul admite ca a colaborat cu securitatea.
  Inca n-a primit raspunsul de la ioropeni ? 😆
  ..
  poate ca buturuga mica(iulian craciun) rastoarna carul mare

  mircea

  01/11/2012 at 8:55 pm

  • legal, poate candida.

   Cetatean

   01/11/2012 at 8:55 pm

   • da,da, si probabil bizonul il va si vota masiv 😦 si ciracii sai(nici macar el) vor spune ca este vointa boborului

    mircea

    01/11/2012 at 8:57 pm

    • eu am alte teorie, aceea ca Varanul e mina de aur in campanie.

     Cetatean

     01/11/2012 at 8:59 pm

     • ooh,ce mi-ar place 🙂

      mircea

      01/11/2012 at 9:31 pm

     • eu as spune ca ” chibit” ca aici e o ” mina de aur mediatica”
      craciun vs felix;

      intamplator

      01/11/2012 at 9:32 pm

      • nu numai, desi si asta. „Sistemul”vs destinul european al Romaniei

       Cetatean

       01/11/2012 at 9:36 pm

 30. http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Rus-suspendare-presedintelui-Voiculescu-Visele_0_802720023.html

  E o chestiune de timp pana ce cele doua tabere din PSD se vor infrunta.

  Cetatean

  01/11/2012 at 9:23 pm

  • Absolut corect.

   clemycali

   01/11/2012 at 9:33 pm

 31. Voiculescu să ne lase mai ușor cu ideile lui. Visele lui erotice trebuie stopate
  declaratia asta a lui rus e chiar buna.dar nu cred ca ar putea rezista clujul la asaltul centrului(si dancu a mai vorbit ) ma refer tot la psd.eu cred ca si ponta nu-si mai doreste aventura asta.

  mircea

  01/11/2012 at 9:39 pm

 32. Sincer, eu cred ca IMAS-ul face sondaje doar in Teleorman
  USL ar obţine 57,4% din voturi, potrivit unui sondaj realizat de IMAS în luna octombrie. Este prima lună de creştere, după trei luni de scădere. (adevarul.ro)

  ion

  01/11/2012 at 9:48 pm

  • Si ce anume a determinat schimbarea trendului descrescator? IMAS-ul se face de ras publicand astfel de sondaje nesustenibile de realitate.

   clemycali

   01/11/2012 at 9:54 pm

   • inceaca sa isi mentina baza de „7,5 miloane”. Sunt disperati ca le scade vazand cu ochii. daca se afla ca sunt pe trend de scadere, apare efectul de bulgare.

    Cetatean

    01/11/2012 at 9:57 pm

    • Poate. Dar ca un partid, o formatiune politica nu doar sa opreasca un trend descendent dar sa si creasca in sondaje trebuie sa fie indeplinite anumite conditii. In primul rand, si cel mai important, un eveniment de natura sa schimbe opinia publicului despre el. Nu este cazul. Nici Ponta si nici USL nu au facut nimic deosebit in ultimele doua-trei saptamani. Circul de la Stadionul National nu se pune aici.

     clemycali

     01/11/2012 at 10:05 pm

   • Buna Clemy, sincer nu stiu ce este in spatele acestor cifre publicate de toate sondajele. Ce vor sa demonstreze acesti sociologi cu aceasta popularitate a USL-ului. Am vazut rezultatele scrutinurilor din Grecia si nici macar extremele n-au depasit 20%. Ori grecii aveau motive sa fie furiosi pe toti politicienii corupti.
    In schimb la noi romanul ii injura pe toti, recunosc ca nici astia de la gubvernare nu sunt mai breji dar totusi voteaza masiv cu ei. Nu inteleg logica.

    ion

    01/11/2012 at 10:01 pm

    • Cred că explicația creșterii procentelor lor „în sondaje” e într-un comentariu de mai jos ! :-))

     dada

     01/11/2012 at 10:08 pm

    • Romania este inca un stat asistential iar nationalismul practicat de Ceausescu a lasat urme in constientul national. Sunt destui care vad in sustinerea USL o „pedeapsa” la adresa guvernarii sub par pe care a avut-o PDL. Sunt multe explicatii aici care tin atat de cultura politica cat si de fundamenele sociologice ale Romaniei. Se poate scrie o teza de doctorat pe marginea lor.

     clemycali

     01/11/2012 at 10:08 pm

     • reala sau ” ca ponta”?

      intamplator

      01/11/2012 at 10:30 pm

    • Salut Ion,
     daca poti, trimite-mi o adresa de mail. Adresa mea este aboutread@gmail.com

     Theophyle

     01/11/2012 at 10:25 pm

     • Salut Theophyle,
      Adresa ti-o trimit maine dimineata pentru ca de pe latopul meu nu merge un email care are gmail.com

      ion

      01/11/2012 at 10:51 pm

      • OK,
       nu-i bai si numai daca vrei!

       Theophyle

       01/11/2012 at 10:53 pm

       • No problem. I’ ll do my best without breaking „Enigma code” ( just joking)

        ion

        01/11/2012 at 11:16 pm

    • buna seara
     posibila explicatie la greci: cele doua partide ” extremiste” atat la stanga cat si la dreapta/

     intamplator

     01/11/2012 at 10:32 pm

   • am eu un ” raspuns”
    pretul verzei e neschimbat la producator fata de anul trecut;
    pretul a ramas 0.4-0.5 ron/kg

    intamplator

    01/11/2012 at 10:28 pm

  • cred ca face la Rahova. E prina luna de crestere, dupa ce anterior a stat mai mult pleostita cota USL.

   Cetatean

   01/11/2012 at 9:55 pm

 33. Bună seara.
  Ultima bombă e că USL și-ar putea schimba numele!
  Dacă a văzut că nu prea are succes cu investitorii ruși Ponta a început tratativele cu investitorii chinezi.
  Cifrele sunt foarte mari, negocierile sunt dificile iar USL vrea să fie principalul beneficiar. Problema e că
  nu prea mai au ce oferi așa că Ponta s-a gândit că ar putea schimba numele USL cu unul care să-i
  impresioneze pe chinezi dar totuși să reprezinte esența alianței : Ming Chi No Shii !

  dada

  01/11/2012 at 9:56 pm

 34. Buna seara la toata lumea,
  In sfarsit poposesc si eu pe blog!

  Theophyle

  01/11/2012 at 10:26 pm

  • Te resimti dupa Treat or trick?

   clemycali

   01/11/2012 at 10:40 pm

   • Salut Clemy 🙂
    Muncesc pentru cauza ca nu mai am timp pentru nimic. Pregatim ofensiva de iarna 😆

    Theophyle

    01/11/2012 at 10:49 pm

    • Bun. Daca e nevoie de o mana de ajutor sunt la un email distanta 🙂

     clemycali

     01/11/2012 at 10:51 pm

 35. La Cristoiu e mare distractie: Barbu citeste din procesul verbal al concursului pt. procurorii sefi,
  Sase procurori di n10 au copiat din diverse lucrari, inclusiv ale madamei Pivniceru.
  Expresia este „a copiat sub forma de bloc text” (cam asa ceva) adica expresia „plagiat” e prohibita. Doar n-o sa vorbeasca de funie …

  cedric

  01/11/2012 at 10:29 pm

 36. Buna seara, Theophyle!

  cedric

  01/11/2012 at 10:30 pm

  • Salut Cedric,

   Zi grea, dar buna pentru cei buni!

   Theophyle

   01/11/2012 at 10:31 pm

   • atunci e de bine 🙂
    seara buna Theophyle 🙂

    mircea

    01/11/2012 at 10:51 pm

 37. @theophyle/buna seara
  ” seful” deja are numele unei strazi!!!/din calea plevnei -sens de la witting spre pasaj-intre cladirea csm si fabrica de paine – pe dreapta este o strada cu numele ” sefului”( g/m)

  intamplator

  01/11/2012 at 10:35 pm

  • Salut,
   e prea tanar si modest pentru numele unor strazi!

   Theophyle

   01/11/2012 at 10:37 pm

   • eu vorbesc de ” sef”= seful incontestabil,cel de acasa!

    intamplator

    01/11/2012 at 10:47 pm

    • 🙂 Ai dreptate!!!

     Theophyle

     01/11/2012 at 10:49 pm

 38. Buna seara!
  Felicit Forta Civica pentru promovarea unei generatii noi de politicieni!

  Finante Azi

  01/11/2012 at 10:51 pm

  • Salut 🙂
   Da, e mai bine decat la altii!

   Theophyle

   01/11/2012 at 10:54 pm

   • Am urmarit atent lista ARD. Nu spun ca cei in varsta nu sunt bineveniti, dar am remarcat la ARD promovarea tinerilor. Bine, poate sunt subiectiv, fiind vorba de generatia mea, dar cel putin sunt sigur ca acesti oameni nu pot fi banuiti de apartenenta la clasicele retele de interese.

    Finante Azi

    01/11/2012 at 11:22 pm

 39. Antonescu: Exista in PNL o importanta componenta conservatoare care ne situeaza aproape de PPE/
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13530663-antonescu-intrebat-mundo-daca-nu-teme-pierde-increderea-alegatorilor-pentru-nu-respectat-promisiunea-retrage-din-politica-este-important-tii-cuvant-dar-88-din-romani-votat-impotriva-lui-basescu.htm

  Hehehe 🙂 Va pomeniti cu Cacarau in PPE, il aduce si pe Ciorbea , si va fi coleg cu UDMR
  Iar pdl-istii ….. la lada de gunoi a istoriei ……

  lastnightmusic

  01/11/2012 at 11:16 pm

  • Buna Last,
   Iarta-l pe Cacarau de data aceasta ca a fost in Spania si a prizat cam mult Popper (acolo e legal acest drog)

   ion

   01/11/2012 at 11:20 pm

   • Buna Ioane,.,,,, Asta vrea sa agate si conservatorismul sub pulpana lui FrunzaVerde
    E periculos, Daca vor cistiga alegerile, vor merge la Bruxelles cu propuneri la PPE

    lastnightmusic

    01/11/2012 at 11:27 pm

    • Daca se va realiza scenariul emis de tine atunci putem spune ca a venit Apocalipsa peste RO.

     ion

     01/11/2012 at 11:32 pm

     • si rezervele de la marea neagra vor avea cel mai scump pret ptr romania 😦

      mircea

      01/11/2012 at 11:42 pm

     • Asteptam intii sa ploua cu broaste …

      lastnightmusic

      01/11/2012 at 11:46 pm

      • pai e chiar acopalictic
       de la promisiuni interne astia trec la promisiuni externe si acum testeaza reactii(iluzoriu sper),prepulari politicieni cu finantatori in spate or fi destui si pe acolo, interesati de astfel de propuneri si afaceri.
       independenta noastra energetica chiar ar fi platita scump.sa vezi ce de broaste vor zbura atunci(totusi nu cred asa ceva,implica mult mai mult )

       mircea

       01/11/2012 at 11:55 pm

       • apocaliptic 😆

        mircea

        01/11/2012 at 11:55 pm

       • bine ca nu mi-a iesit apocalypto 😆

        mircea

        01/11/2012 at 11:56 pm

      • Mai Last, ploaia de broaste face parte din cele 10 plagi ale Egiptului. In Apocalipsa primul semn este Femeia si Balaurul

       ion

       01/11/2012 at 11:56 pm

       • Ma rog Ioane, tu stii mai bine dar chestia cu Femeia si Balaurul nu-mi suna rau decit pe sfert 🙂 Ploaia de broaste, si Cacarau in PPE mi se par mai de cosmar

        lastnightmusic

        02/11/2012 at 7:18 am

 40. eu …cu exodul, ca-s rupt 😆
  noapte buna tuturor 🙂

  mircea

  02/11/2012 at 12:16 am

 41. Buna dimineata,
  Postare noua!

  Theophyle

  02/11/2012 at 7:25 am


Comentariile sunt închise.