Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 31 Octombrie / derbi politic la Târgu Jiu

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Miercuri, deşi temperatura aerului va creşte uşor, vremea se va menţine rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, dar în cursul nopţii în regiunile sudice, estice şi centrale local va fi ceaţă sau înnorări, izolat asociate cu ploaie slabă şi burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în Banat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 14 grade, iar cele minime se vor situa între -2 şi 11 grade, mai scăzute în depresiuni spre -7 grade.

În Bucureşti, vremea se menţine rece pentru această dată. Cerul va fi variabil ziua, dar în cursul nopţii vor fi unele înnorări şi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de   12 … 13 grade, iar cea minimă de 4 … 6 grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5370  RON; 1 USD = 3. 5023     RON; 1 EURO = 1. 2954   USD; Francul elvetian 3. 7541 RON. Gramul de aur 192.9329 RON.

Se pregătește noul Buget al României: malformația lui congenitală. Cu venituri pe model anglo-saxon (SUA, Irlanda, Marea Britanie) și cu obligații asumate pe model european (Germania, Austria, Franța, Italia) pe partea de cheltuieli, România nu a reușit să evite o escaladare a deficitelor bugetare și a trebuit să ia măsuri drastice de austeritate pentru apropierea celor două componente mari ale bugetului general al statului. Evident, punctul de întâlnire între venituri și cheltuieli ar fi trebuit să-l alegem fie între situarea spre pragul de 30%, care pune accentul pe creşterea economică și operează cu impozite mai mici, fie spre cel de 40%, care permite o solidaritate socială extinsă și asistenţă socială relativ mare ca pondere în PIB (Vezi tabelul de mai jos). Cert este că statul nu are cum să gireze la nesfârșit contradicția dintre veniturile relativ reduse și cheltuielile bugetare relativ mari, expandată în 2009 la valori nesustenabile. În tabelul de mai jos, BGC este Bugetul general Consolidat. Integral in GdeG.

Blaga şi Antonescu profită de „foarfeca“ lui Hrebenciuc. Cei doi candidează în colegiile cu cele mai ciudate forme. Vasile Blaga şi Crin Antonescu vor candida în colegii trasate ciudat la negocierile din 2008. Harta a fost tăiată pentru a grupa primari de aceeaşi culoare politică. Liderii politici şi-au căutat colegii în care formaţiunea lor să aibă forţă electorală pentru a-şi maximiza şansele de a intra în Parlament. Potrivit legii în vigoare, intră sigur în Parlament doar candidaţii care obţin peste 50% din voturi, restul riscând să rateze Legislativul chiar dacă ar obţine primul loc în colegiu. Dorinţa de a candida în zone în care propriul partid să conducă majoritatea primăriilor i-a determinat pe unii politicieni să îşi aleagă colegii care sfidează geografia judeţului pe care vor să îl reprezinte în Parlament. În acest fel, au profitat de modul în care PNL şi PSD au împărţit colegiile electorale în 2008. Astfel, preşedintele PNL, Crin Antonescu, candidează într-un colegiu din Teleorman în care 19 din cei 26 de primari de localităţi provin din USL. Colegiul a fost gândit încă din 2008 astfel încât să avantajeze PNL. Pentru realizarea acestui obiectiv a fost desenat un colegiu care „taie” judeţul de la nord la sud. Integral in Adevarul.

Nevasta Bombonica, paravan pentru afacerile dubioase ale lui Dragnea. Bombonica, o femeie discretă, care nu iese în public, deţine afaceri ce îl dau pe baronul de Teleorman pe mâna Parchetului. Afacerile din Turnu- Măgurele ale familiei secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, sunt cercetate de procurorii Parchetului General. Ancheta a fost deschisă în această primăvară, ca urmare a unei sesizări făcute de inspectorii ANAF privind infracţiunea de evaziune fiscală la hotelul Turris. Societatea este controlată de Bombonica Dragnea, soţia baronului USL din Teleorman, Liviu Dragnea. Ea deţine 98,62% din acţiuni. Afacerile dubioase ale societăţii sunt făcute direct cu familia Dragnea, pentru a mări nejustificat cheltuielile firmei. Societatea trebuie să plătească statului 31,2 milioane de lei, aproximativ 7,5 milioane de euro, impozit pe profit şi penalităţi aferente impozitului. Fisc-ul acuză că problemele au început pe 7 ianuarie 2009, atunci când Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SC Hotel Turris SA a decis diminuarea capitalului social prin transferul către Bombonica Dragnea a clădirii hotelului, a mai multor anexe şi a terenului aferent. Toate acestea au fost evaluate la suma infimă de 214.320 de lei. Bombonica Dragnea a ajuns proprietar în acte pe hotel, după ce a încheiat o convenţie de restituire în natură cu societatea pe care o controla. Factura în valoare de 214.320 de lei a fost înregistrată în contabilitate drept „contravaloare imobil”, iar hotelul a fost trecut ca fiind o ieşire din patrimoniu, prin vânzare. Inspectorii au atras atenţia că sunt nereguli grave asupra acestei proceduri, că valoarea întregului complex de clădiri este de 110.118.900 lei (circa 25 de milioane de euro) şi trebuia făcută în baza unui preţ de transfer, reglementat de lege. Integral in EVZ.

Oltchim a fost repornit fără ajutorul statului. De unde au venit banii. Combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) a fost repornit cu fonduri plătite în avans de furnizorii şi clienţii companiei, a declarat marţi secretarul de stat în Ministerul Economiei Rodin Traicu. „Oltchim a pornit deja, iar banii au vnit din avansurile date de partenerii comerciali care cumpără produse de la Oltchim”, a afirmat Traicu. Producţia la combinatul Oltchim a fost reluată, joi, la instalaţia de electroliză cu membrană, iar în două săptămâni va fi repusă în funcţiune şi electroliza cu catoni de mercur, potrivit reprezentanţilor companiei. Traciu a adăugat că planul de restructurare a Oltchim vizează partea tehnologică, iar până în 15 noiembrie ar putea fi date salariile restante ale angajaţilor dacă situaţia economică a combinatului va permite acest lucru.Veniturile Oltchim au scăzut cu 47% în primele nouă luni, la 721,9 milioane lei (162,8 milioane euro), iar pierderile au crescut cu 72%, la 308,5 milioane lei (69,6 milioane euro). În perioada similară din 2011, combinatul chimic a avut venituri totale de 1,36 miliarde lei şi pierderi de 179,7 milioane lei.Traicu a mai spus că până la finele săptămânii autorităţile române intenţionează să notifice oficial Comisia Europeană cu privire la ajutorul de urgenţă pentru Oltchim, de 20 milioane euro. Integral in Gandul.

Adevărata ţintă a spionului rus. Sau cum vor ruşii să obţină un zăcământ strategic fără licitaţie. „Adevărul“ aduce noi elemente în dosarul spionului rus interesat de zăcământul Suvorov. Acesta lucra sub acoperirea statutului de cercetător. Miza finală: exploatarea unui zăcământ de 180 de milioane de tone de minereu, fără să cumpere licenţă Cetăţeanul rus prins cu documente clasificate asupra sa pe Aeroportul „Henri Coandă“ este cercetător. Un cercetător atletic. Susţine că lucrează la un institut din Sankt Petersburg, însă nu a făcut nicio dovadă în acest sens. A fost prins când mai avea un pas spre Moscova: filtrul de rutină. Cele mai multe hărţi din lotul Moldomin acopereau zona Suvorov, aparţinând fostei Întreprinderi Miniere Moldova Nouă, devenită ulterior (Moldomin SA). Societatea a fost cumpărată de o firmă elveţiană, Mineco SA, pentru licenţa deja existentă, de exploatare a zăcământului de banatite, un minereu cu concentraţie mai mică de cupru. Însă, ţinta era alta: zăcământul de cupru din zona minei Suvorov. Un zăcământ strategic pentru economia naţională, evaluat la 180 de milioane de tone de minereu, la care vor să ajungă prin extinderea licenţei cumpărate pentru banatite. Legea minelor o permite. Sapi în perimetru arondat, dai de zăcământ şi soliciţi extinderea licenţei. Dar pentru asta ai nevoie de hărţi exacte. Cu astfel de hărţi a fost prins „cercetătorul“ rus. Integral in Adevarul.

Acuzaţiile de trădare ale lui Dan Voiculescu produc iritare în USL. Fondatorul Partidului Conservator a vorbit explicit despre existenţa în PSD şi PNL a unor oameni fideli lui Traian Băsescu care, după ce USL va câştiga alegerile pe 9 decembrie, vor trăda alianţa, astfel încât „în 48 de ore vom avea un guvern condus de un premier care va fi omul lui Traian Băsescu“. Declaraţiile lui Voiculescu au produs însă iritare în rândul USL. Spre exemplu, Ioan Rus spune că „acest scenariu este absolut deplasat“, iar în ceea ce priveşte o eventuală suspendare a lui Băsescu, aceasta ar trebui cântărită de „oameni raţionali“. La rândul său, Ludovic Orban spune că Voiculescu a făcut aceste declaraţii „doar pentru a se băga în seamă“. „Vom avea din nou un Guvern care să răspundă la butoanele lui Traian Băsescu, chiar dacă USL va câştiga alegerile„.  Aceasta este marea temere a lui Dan Voiculescu divulgată luni seară în emisiunea „Sinteza zilei”. Felix  a vorbit pentru prima dată public despre o posibilă trădare din rândurile USL, despre oportunişti şi despre fisuri în partidele care formează Uniunea. Scenariul său postalegeri sună apocaliptic pentru USL: preşedintele Traian Băsescu nu va fi de acord cu propunerea lui Victor Ponta ca premier şi va propune un altul, tot din USL. În jurul acestuia se vor găsi destui proaspeţi parlamentari dispuşi să-l trădeze pe Ponta în schimbul unor funcţii de miniştri. Integral in Romania Libera.

2012, apogeul crizei. Stâlpii economiei părăsesc România. Piața locală o duce prost, iar, în lipsa unor perspective de creștere, companii mari, de renume, părăsesc România, mutându-și producția în alte țări sau renunțând la afacere. Cei cinci ani de creştere slabă pe care îi prevede FMI pentru economia locală nu rămân fără urmări. După ani de criză în care au încercat, fără succes, să supravieţuiască şi să continue creşterea, multe companii străine pleacă de la noi. În 2012, economia va resimţi din plin plecarea de anul trecut a Nokia, care era cel mai mare exportator local (şi care în 2011 a produs timp de trei trimestre), virarea producţiei Renault spre Tanger şi şirul de abandonări de business anunţate recent, în care ar putea apărea nume noi până la sfârşitul anului. Una din cele mai mari lovituri a venit în 2012 din partea ruşilor de la Mechel. Compania a intrat pe piaţa locală în 2002 şi deţine combinatele Mechel Târgovişte, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu şi Ductil Steel Buzău şi Laminorul Brăila, pentru care vrea să obţină prin vânzare 150 de milioane de euro. În ultimii patru ani, Mechel a raportat pierderi cumulate de peste 500 de milioane de euro, numărul total al angajaţilor companiei fiind de 5.000 de persoane. O altă plecare importantă este cea a Interex, retailerul din domeniul alimentar, afectat de scăderea afacerilor. Anul trecut, Interex a avut o cifra de afaceri de 38,7 milioane euro, de aproape trei ori mai mică decât în 2008. Compania deschisese 10 magazine în România, cu sute de angajaţi. Integral in EVZ.

ANI se adreseaza Consiliului Superior al Magistraturii in cazul Diaconu. Horia Georgescu: Aducem in atentia CSM ca asistam la un conflict constitutional intre puterile statului. Agentia Nationala de Integritate se va adresa, miercuri, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) in cazul senatorului Mircea Diaconu, aducandu-i in atentie ca „asistam la un conflict constitutional intre puterile statului”, a declarat pentru HotNews.ro presedintele ANI, Horia Georgescu, adaugand ca institutia pe care o conduce nu are alte instrumente prin care sa actioneaza intr-o astfel de situatie. Reprezentantul ANI si-a manifestat increderea ca CSM va sesiza Curtea Constitutionala printr-un demers care sa transeze acest conflict. „Maine ne adresam Consiliului Superior al Magistraturii si le aducem in atentie ca asistam la un conflict constitutional intre puterile statului. CSM va analiza solicitarea nostra. Sunt convins ca va sesiza Curtea Constitutionala printr-un demers care sa transeze acest conflict”, a declarat presedintele ANI. Horia Georgescu a precizat ca „Agentia Nationala de Integritate nu are alte instrumente in afara de a se adresa Consiliului Superior al Magistraturii.” Plenul Senatului a respins, in sedinta de marti, posibilitatea incetarii mandatului de senator pentru liberalul Mircea Diaconu, care, potrivit Agentiei Nationale de Integritate, se afla in stare de incompatibilitate, anunta Agerpres. Impotriva incetarii mandatului de senator s-au exprimat 32 de senatori, in timp ce „pentru” au votat 23 de senatori. Zece senatori s-au abtinut de la vot. Votul a fost secret si electronic. Integral la HotNews

Dan Diaconescu anunţă că va candida pentru un mandat de deputat la Târgu Jiu: „Voi face tot ce e necesar pentru ca România să scape de prim-ministrul Ponta”. Liderul PP-DD Dan Diaconescu a anunţat, marţi seară, că va candida pentru un mandat de deputat la Târgu Jiu, în colegiul în care candidează şi premierul Victor Ponta. El a făcut anunţul într-o conferinţă de presă susţinută în studioul OTV. El a făcut anunţul într-o conferinţă de presă susţinută în studioul OTV. „Voi face tot ce este necesar pentru ca România să scape de prim-ministrul Victor Ponta, un prim-ministru care a înrăutăţit viaţa românilor, care a scăzut dramatic nivelul de trai”, a arătat Diaconescu. El a spus că a decis să candideze deoarece campania electorală tindea să devină plicticoasă, „cea mai anostă din istorie”. Diaconescu a spus că USL şi ARD au făcut „blat”, adică în colegiile în care candidează lideri ai uneia dintre părţi, cealaltă a desemnat candidaţi „de mucava” şi invers. „Toţi ciocoii, toţi mega-ciocoii din România fug de adversarii lor. Se organizase deja un blat ordinar între USL şi ARD la nivel naţional. În toate colegiile în care erau candidaţi importanţi ai USL, cei de la ARD şi-au pus candidaţi de mucava şi viceversa”, a subliniat Dan Diaconescu. El a precizat că, pentru a sparge acest blat, a ales să candideze la Camera Deputaţilor în colegiul în care candidează Victor Ponta. Potrivit acestuia, colegiul 6 din Târgu Jiu este „cel mai important din România” pentru că acolo candidează Victor Ponta şi pentru că acolo se va desfăşura finala pentru postul de prim-ministru. Diaconescu a precizat că 9 decembrie va fi ultima zi când Ponta va deţine funcţia de premier. Integral aduce Mediafax.

Ştiri Europene – 31 Octombrie 2012 / Barak, Mitt şi Sandy

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

31/10/2012 la 6:58 am

126 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata,…azi m-ati surprins in offside, ati publicat sinteza la 7:30 ,iar stateam relaxat asteptand-o la ora 8. E foarte bine, ca asa apuca si romanii de peste Ocean s-o citeasca inainte de culcare… 🙂

  Mihail Cimpeanu

  31/10/2012 at 7:36 am

  • *iar eu,…scuze

   Mihail Cimpeanu

   31/10/2012 at 7:37 am

  • Buna Mihai,
   Situatia imi creaza insomnii, crede-ma!

   Theophyle

   31/10/2012 at 8:10 am

   • este de insomnii, lucrurile stau rau de tot in teritoriu 😦 Juri ca ne-am intors in timp cu 20 de ani.

    mar

    31/10/2012 at 8:51 am

    • Stiu mar 😦
     Din nefericire, stiu!

     Theophyle

     31/10/2012 at 8:55 am

 2. Buna dimineata 🙂
  oare mai exista si vesti bune/pozitive?

  mar

  31/10/2012 at 7:38 am

  • singura veste pozitiva o astept pe 9 decembrie la ora 21…,sper sa vina ! 🙂

   Mihail Cimpeanu

   31/10/2012 at 7:40 am

  • Salut mar,
   da exte mult mai bine decat pe timpul lui Ceasca si putin mai bine decat pe timpul lui Ilici

   Theophyle

   31/10/2012 at 8:08 am

 3. o zi buna tuturor!
  vorba colegului @doru cu motoru:
  „Astazi va vorbi Martin Schultz in Parlament. Ar trebui sa i se spuna de la obraz:
  D-le Schultz, ieri, în timp ce-l sprijineati public în fieful electoral pe dl. Victor Ponta, plagiator dovedit si temporar premier al Romaniei, colegii dumnealui de Uniune Social Liberala din Parlamentul Romaniei si-au permis sa se pozitioneze din nou deasupra Constitutiei si sa incalce cu buna stiinta o dispozitie judecatoreasca definitiva si irevocabila. Cazul Mircea Diaconu, parlamentar declarat incompatibil cu functia printr-o decizie irevocabila si definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din Romania, va spune ceva? Dvs, d-le Schultz nu stiti ca Romania sa aiba o Constitutie? Sau la Dvs, la socialistii europeni, Constitutia unei tari este facultativa? La Dvs, la socialistii europeni cetatenii sunt mai egali in fata legii daca sunt parlamentari? Sefii aliantei parlamentare majoritare in Parlamentul Romaniei se numesc Victor Ponta si Crin Antonescu. In timp ce Dvs., prin prezenta fizica, il legitimati si girati politic pe dl. Victor Ponta, plagiator si premier vremelnic al Romaniei, colegii sai de alianta incalcau atat legile nationale cat si directivele si normele europene. Dvs. credeti ca votul de ieri s-a intamplat fara stiinta si acordul celor doi lideri? De asemenea, stiti ca in Romania a avut loc un referendum? Despre cel din vara stiti multe, dar despre referendumul VALIDAT pentru un Parlament cu 300 de alesi , validat cu peste 8 milioane de voturi stiti ceva d-le Schultz? Sau la socialistii pe care-i reprezentati pe plan european referendumul este bun doar daca “convine”? Prezenta Dvs. astazi, in Parlamentul Romaniei, pur si simplu valideaza si votul de ieri, valideaza situarea unor cetateni deasupra Legii – atat a legilor interne cat si a celor europene, valideaza domnia bunului plac. Va rugam sa va asumati in discursul Dvs. de astazi acest vot.”

  Sare'n Ochi

  31/10/2012 at 7:51 am

 4. salut
  Este trist ca ” derbiul politic” confruntarea cea mai mare , este dusa de DDiaconescu !!!
  Unde este ARD ? Cui facem respiratie artificiala ?
  Evident ca DD va pierde colegiul dar partidul sau va cistiga vizibilitate. Vrand nevrand televiziunile vor vorbi despre el. In timp ce peste ARD se va lasa o tacere apasatoare cu exceptia stinghera a lui B1.

  lastnightmusic

  31/10/2012 at 8:03 am

  • Buna TDS,

   Mari probleme au amicii nostri din ARD. Sper ca FC sa scoata niste rezultate bune si sa bage suficienti parlamentari. Din nefericire vad niste blaturi PDL-PSD in teritoriu de iti sta mintea.!

   Theophyle

   31/10/2012 at 8:06 am

 5. Buna Dimineata,
  Pe Politeia European puteti citi: Ştiri Europene – 31 Octombrie 2012 / Barak, Mitt şi Sandy

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/10/31/stiri-europene-31-octombrie-2012-barak-mitt-si-sandy/

  Theophyle

  31/10/2012 at 8:04 am

 6. S-a sclerozat 😦 Este vizibil interesul de a da drumul la fabrica de diplome. De fapt dupa povestea cu Diaconescu nu cred ca mai surprinde pe cineva actiunile pe care le face gasca de golani din Guvern 😦

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13516562-andronescu-emitem-ordonanta-urgenta-bacalaureatul-profesional-nu-mai-timp-pentru-aprobare-parlament.htm

  mar

  31/10/2012 at 8:04 am

  • Nu s-a sclerozat deloc. E o baba vioaie.
   Aduna voturi si sensibilizeaza familiile loazelor ce pica bacul, si sprijin de la fabricile de diplome.
   ………….
   Ar trebui ca ARD sa sensibilizeze simultan familiile si candidatii capabili carora , in viata, concurenta loazelor le va aduce prejudicii.

   lastnightmusic

   31/10/2012 at 8:15 am

 7. Mare mizerie trebuie sa infruntam:
  „Liderii USL de la Interne camuflează o operaţiune de mobilizare la vot în spatele unei campanii anti-mită
  Ministerul de Interne s-a dus la CNA pentru a cere aprobare pentru difuzarea unor spoturi care, teoretic, îi îndeamnă pe alegători să nu mai ia mită electorală. Printre rânduri, se poate însă observa o chemare la urne a electoratului”.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Diversiune-cu-cntec-electoral-la-MAI-1008454.html

  Giorgia

  31/10/2012 at 8:28 am

 8. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  31/10/2012 at 8:29 am

 9. Salut, din cate am cautat pe net USL a luat cam 58% in Gorj. Daca Ponta nu ia peste 50% cel mai probabil nu intra in Parlament, asa-i? Stie cineva mai multe despre votul la locale in colegiul buclucas?

  sls

  31/10/2012 at 8:30 am

  • Salut sls 🙂

   Ponta a luat in colegiul respectiv 52%., maximum poate lua 55-58%. Suficient ca DD sa-i sufle cateva procente si sa-l aduca sub 50% ca el sa nu intre in Parlament.

   Theophyle

   31/10/2012 at 8:35 am

  • Gorjul este in situatia B din art lui BarbuMateescu in care USL ia toate sau majoritatea colegiilor peste 50% – http://www.contributors.ro/politica-doctrine/usl-mic-indreptar-geografic/ – cu o floare nu faci primavara.

   Situaţia B: USL 51%, ARD 25%, PPDD 24%.
   USL obţine 5 mandate, câştigând “din prima” cinci mandate. Dar procentele celorlalte forţe politice nu dispar. Numărul de mandate se suplimentează. ARD are dreptul la 1 mandat (adică 25% din 5 = 1.25), PPDD 1 (24% din 5 = 1.2). Şi gata. Nu mai există trimitere de procente la redistribuirea naţională. Deja s-au ocupat toate mandatele, ba mai mult s-au ocupat şi mandate în plus. Tot ce este după 1 la ARD şi PPDD (0.25 respectiv 0.2) se pierde.

   lastnightmusic

   31/10/2012 at 8:39 am

   • Daca unul singur nu ia >50% nu mai e valabil. Daca sunt 2 situatia se regleaza si cei cu 49,9% pica din start.
    >50% toti este aproape imposibil in orice fief USL. Nu uitati ca mai sunt enclave (comune si orasele PDL) peste tot.

    ribelalu

    31/10/2012 at 10:40 am

    • da

     lastnightmusic

     31/10/2012 at 10:49 am

    • ribelalu, se va întâmpla în 5 circumscripţii/judeţe, poate chiar 10 sau mai multe. PDL nu mai e ce era odată, mai ales în Muntenia, iar PPDD nu e destul de puternic.

     Barbu Mateescu

     31/10/2012 at 3:15 pm

 10. buna dimineata;
  nu trebuie uitate doua evenimente de ieri 30 oct:
  a.ce a votat parlamentul in cazul diaconu
  b. declaratia ambasadorului US
  apropo,min justitiei ce face???si-o fi sigilat limba de cand e ministreatza sau odata cu demisia din magistratura si-a scos si limba?

  bugetul:
  e chiar distractiv ce cere biris; uita un ” amanunt”:bugetul il „face din pix” eternul domn gherghina/ e la fel de neclintit ca si sfinxul din bucegi

  intamplator

  31/10/2012 at 8:55 am

  • Buna intamplator, 🙂
   Da, ghergina este o lebada. „da mader end da fader of bugete”

   Theophyle

   31/10/2012 at 8:58 am

 11. Of Doamne, eu cred ca o sa ma imbolnavesc de inima rea. Ma tot gandesc la tot ce vad si aud. Mi se invarte in minte o idee. Este foarte clar ca vor republica parlamentara, si cred ca exista romani ca nu ar refuza aceasta alternativa. Noi aici comentam si mai ales ne bazam pe luarile de pozitie ale lui Theophyle si think-tank-ul sau. As vrea sa transmitem ceva care sa sune cam asa: poate ca unii nu ar refuza republica parlamentara, cu cateva conditii esentiale:
  – sa nu mai vedem parlamentari incompatibili girati de partide pentru un nou mandat,
  – sa nu mai vedem umbrele deschise deasupra hotilor si mincinosilor care au infestat parlamentul pana acum
  – sa vedem partidele sincer interesate sa aleaga oameni de calitate.
  – sa vedem si noi (unii macar odata in viata) persoane care nu se aseaza pe soclu mai presus de lege
  – sa vedem ca parlamentul ne reprezinta cu-adevarat interesele, nu ca acum, cand ne arunca-n fata populisme idioate aratandu-ne ca nu dau doi bani pe noi
  – sa vedem ca pun mai presus de orice interesul national
  – sa vedem ca ii intereseaza sincer situatia economica a tarii
  – sa vedem ca armonizeaza cu buna credinta legile tarii cu legile UE
  – sa-i vedem cointeresati in bunastarea noastra, a tuturor, care o include si pe a lor
  – sa vedem macar UNUL ca este sincer atunci cand jura pe Constitutie si pe Biblie, nu ca acum, niste masti parsive care abia ateapta sa treaca momentul pentru ca „au treburi de aranjat”
  – sa-i vedem patrioti, fara a duce in derizoriu notiunea
  – sa-i simtim ca ne iubesc, isi iubesc tara, nu ca acum, cand se iubesc doar pe ei si marea lor famiglie transpartinica.
  – sa auzim si noi o dezbatere electorala inteligenta, axata pe probleme importante, pentru ca trebuie sa urnim tara din achilozarea iliesciana.

  Ma opresc aici. Sunt convinsa ca fiecare aveti in minte multe alte conditii. Dar imi dau seama ca un asemenea mesaj, chiar daca ajunge la ei va fi ignorat, pentru ca noi suntem un popor ignorat si batjocorit de niste maşti oribile.

  Giorgia

  31/10/2012 at 8:58 am

  • Giorgina,
   In anumite circumstante, multe enuntate de tine, chiar merge. La noi, acum, ar fi un mare pericol. Vezi cum se comporta talharii astia de parlamentari. Nu vad mai buni nici in parlamentul urmator.

   Theophyle

   31/10/2012 at 9:11 am

   • Stiu, stiu asta Theophyle. Eu nu doresc asa ceva, dar ma gandeam la un mesaj catre cei care ar dori. Macar sa le insuflam niste criterii de selectie daca tot au pareri divergente.

    Giorgia

    31/10/2012 at 9:15 am

 12. Buna dimineata,
  stire b1: favoriti :
  la DNA : Ioan Iremie
  La PG : Tiberiu Nitu

  Am scris telegrafic, sper ca se intelege despre ce e vorba.
  Ce parere aveti. Cetatean?

  cedric

  31/10/2012 at 9:03 am

  • corect: Irimie

   cedric

   31/10/2012 at 9:04 am

  • salut Cedric,

   Tiberiu Nitu Tiberiu Niţu a fost mâna dreapta a lui Kovesi. Ioan Irimie,a fost la DNA Cluj. Contraversat!

   Theophyle

   31/10/2012 at 9:08 am

   • Multumesc. Se zice ca azi vor fi anuntati. Vom vedea.

    cedric

    31/10/2012 at 9:13 am

   • buna dimineata tuturor! buna dimineata Theophyle, la procuratura nimic nu se pierde -totul se conserva, despre mana dreapta a lui Kovesi cel mai bine ar fi indicat sa- si dea cu parerea Doru Maries ( e candidatul nostru , are credibilitate) si scap sa mai fiu eu acuzat ca nu recunosc meritele maretei fete a procurorului prieten cu ilici.

    zigzag

    31/10/2012 at 9:33 am

 13. Salut!

  Nitu este un perfid. O analiza Romania libera spune totul:

  „4. Tiberiu Niţu, candidat la funcţia de procuror general, fost prim-adjunct de procuror general, ȋn proiectul sau a teoretizat perfect toate cerintele Comisiei Europene (aferente Mecanismului de Cooperare şi Verificare) şi a subliniat de mai multe ori obligativitatea de a le respecta.

  Proiectul sau este o excelentă lucrare compilată nu numai din documentele Comisiei Europene, ci şi din rapoartele periodice ȋntocmite de fostul procuror general Laura Codruţa Kovesi şi din informarile CSM şi ale Ministerului Justiţiei ( perioadele Macovei si Predoiu) către CE. Problemele lui Niţu sunt însă cele de biografie: a participat activ la reprimările din decembrie 1989, a participat la clasarea acestor dosare, nu a facut rechizitorii de trimitere ȋn judecata.

  7. Irimie ar fi cotat ca procuror mediocru, gata oricând să intuiască dorinţele şefilor şi să le execute, spun surse judiciare. De asemenea, ar fi extrem de sensibil la interesele grupurilor de interese influente la un moment dat, spun sursele noastre. Aprecierile de mai sus se pot exemplifica cu un dosar penal ȋn care a făcut plângere fostul medic curant din Germania al seniorului ţărănist Corneliu Coposu , doctorul Mihai Baican, care a reclamat ȋnselaciuni de milioane de euro săvârşite prin trafic de influenţă, ceea ce atragea competenţa DNA. Irimie a tergiversat un an cercetarea pentru ca apoi să trimită dosarul la sediul central. Intre timp, doctorul Baican, dintr-un om bogat, a ajuns să traiasca din ajutorul social oferit de statul german si sa locuiasca intr-o locuinta sociala.

  Candidatul Irimie, prin proiectul său la şefia DNA, demonstrează că ştie teorie deoarece a enunţat :” Direcţia Naţională Anticorupţie trebuie să devină un acuzator energic şi imparţial în urmărirea penală şi judecarea cauzelor de corupţie la nivel înalt şi mediu, pentru a demonstra independenţa sistemului judiciar şi că România este un stat de drept”. Cu practica sta, insă, mai prost, daca ar fi sa luam in calcul cazul dr. Baican”.

  Am mai spus, nu am incredere in nici unul dintre procurorii care si-au depus dosarele, sunt sau incompetenti, sau rau intentionati, sau usl-isti de-a binelea.

  Cetatean

  31/10/2012 at 9:56 am

  • salut ! pai cand Nitu era adj Codrutei atunci era de incredere ? – asta va fi replica sandeilor din sistem si a uslamistilor .

   zigzag

   31/10/2012 at 10:08 am

   • nu asa se pune problema. Cand esti adjunct e una, cand esti in varf e alta. Unii procurori sunt adusi si facuti adjuncti tocmai pentru a fi tinuti sub supraveghere, sa nu faca prostii mai mari.

    Cetatean

    31/10/2012 at 10:10 am

    • nu pun eu problema asa, am dat o mostra de raspuns care sigur va fi dat de echipa hotlips.

     zigzag

     31/10/2012 at 10:15 am

 14. In momentul in care te chinui sa gasesti in CV-urile candidatilor si in proiectele lor ceva bun si gasesti numai semne de indoiala, e clar ca ceva nu e in regula. Nu e normal sa pornesti la drum cu martoage din care speri ca ai sa faci cai rasati. Eu nu as risca niciodata asa ceva.

  Cetatean

  31/10/2012 at 9:57 am

 15. http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/analiza-rl-cum-vor-arata-in-viitor-parchetul-general-si-dna-in-viziunile-candidatilor-la-sefia-acestora-282249-pagina2.html#top_articol

  Este posibil ca TB sa il accepte pe Nitu la PG. Va cantari mult parerea Codrutei.

  Eu nu am incredere in el, cu atat mai putin in alalalt de la DNA.

  Cetatean

  31/10/2012 at 10:09 am

 16. Despre Tiberiu Nițu, Lumea Justiției scrie că acesta a beneficiat de avantajele Legii 42/1990, primind un certificat de revolutionar, în acest sens obținând un teren de 8. 000 de metri pătrați, în intravilan, în județul Prahova. În timpul Revoluției, Tiberiu Niți s-a aflat la Televiziune unde a primit ordin să tragă spre niște case din Dorobanți, unde li se spusese, lui și camarazilor acestuia că acolo s-ar afla teroriști, scrie luju.ro.

  Daca scrie asta luju…. :mrgreen:

  Iata aici cele mai importante fragmente din propria declaratie a lui Tiberiu Nitu referitoare la implicarea sa in evenimentele din decembrie 1989:”Pe data de 28.09.1989 am fost incorporat la U.M. 0596 Bucuresti, apartinand Ministerului de Interne (…) In perioada 28.09-01.12.1989 am efectuat perioada de instructie la sediul unitatii militare, iar pe data de 02.12.1989 am fost trimis sa efectuez serviciul militar la Compania I-a a unitatii, Garda Televiziune (…) Eu am fost repartizat la Corpul de garda al Televiziunii, unde avea sediul si conducerea Companiei I-a (…) Din ziua d 21.12.1989, impreuna cu alti colegi din Corpul de Grada, precum si alti militari de la o unitate militara din Baneasa (tot a Ministerului de Interne) am fost trimisi sa efectuam pe timp de noapte paza si apararea Televiziunii din dispozitivul amplasat pe cladire ”Corp studiouri” (langa Turnul redactional) (…) In noaptea de 21/22.12.1989, am tras cu arma din dotare peste Calea Dorobantilor, in casele situate pe aceasta strada. Arat faptul ca am primit ordin sa tragem in aceste cladiri intrucat acolo ar fi fost teroristi. Personal, in momentele cand nu se tragea din partea noastra, am auzit zgomote de focuri de arma dinspre acele cladiri”, a declarat Nitu in fata procurorilor militari.

  CSM are o parere buna despre el:

  „In raportul de evaluare al CSM se precizeaza ca Tiberiu Nitu “are atat capacitatea de a interpreta un volum mare de informatii cat si capacitatea de a rationa, a face conexiuni si a analiza in mod echilibrat toate datele relevante si de a convinge prin forta argumentelor. (…) analiza lucrarilor a mai evidentiat ca exprimarea in scris se caracterizeaza cu fluenta, claritate si conciziune”.

  Eu sunt sensibil la dosarele Revolutiei, mor cand aud de procurori care le-au inchis. Oricum, am invatat ca in chestiune dosarelor Revolutiei, nimic nu e ce pare a fi. Si in bine si in rau.

  Cetatean

  31/10/2012 at 10:15 am

 17. Hai sa gandim politic, ca Mona: care functie din cele doua e mai temuta de politicieni? DNA sau PG? PNL-ul in special se teme cel mai mult de DNA.

  Nu este exclus ca Mona sa i-l serveasca pe Nitu lui TB la Parchet ca sa intre la pachet si Irimie ala la DNA. O numire cosmetizata („adjunctul Codrutei”) pentru o numire a unui procuror sters la DNA.

  Pe mine nu ma incantca a fost adjunctul Codrutei. Asta e un atu, insa nu intotdeauna. Si e oricum suspect cum lasa Mona din mana functia cea mai grea, Procuror General al Romaniei, chiar in mana adjunctului Codrutei.

  Cetatean

  31/10/2012 at 10:19 am

  • pai asta zic si eu . oricum nu vreau sa mai provoc „panica” in legatura cu Codruta pentru ca o sa ma injure iar cineva ca nu-i recunosc meritele . dar la cat de mult ai tinut la serialul cu sandeii cred ca esti de acord ca tatal codrutei e sistem cu „S”-mare.

   zigzag

   31/10/2012 at 10:25 am

   • Eu nu as reporta pacatele parintilor asupra copiilor. Evident ca un procuror comunist nu poate sta jde ani ca procuror sef al unui parchet decat daca e bratul Securitatii. Curat Sistem, coane Fanica.

    Cetatean

    31/10/2012 at 11:17 am

    • nu sunt adeptul reportarii pacatelor parintilor asupra copiilor. dar dupa 90 – stii si tu asta- cariera in magistratura a fost una de familie- in familiile cu procurori , judecatori copii au urmat si ei musai aceasta cariera . stim bine ca toata tara e plina in fiecare regiune de tata judecator , fata avocat sau procuror si ginerele politist. s-au creat caste care au beneficiat din plin de vremurile cand -dupa 90 – fara o pila nu intrai in magistratura , in barouri etc. nu acuz doar atrag atentia pentru ca nu cred ca dosarele- din decembrie, ale mineriadelor , ale marilor devalizari din banci si economie – au fost puse in cui asa de aiurea. 😦

     zigzag

     31/10/2012 at 11:26 am

     • asa e, magistratura e plina de rubedenii. cat despre dosarele cele mari, a avut grija Sistemul sa ajunga la cine trebuie sau, daca nu, sa intre in actiune Cooperativa Avantul.

      Cetatean

      31/10/2012 at 11:29 am

 18. La fel cum nu nu m-as mira sa fie baloane de incercare si sa ne trezim cu sinistrii Constantin Sima si Elena Hach.

  Cetatean

  31/10/2012 at 10:21 am

 19. Buna ziua, postez si eu off topic, cu scuzele de rigoare :).
  http://politica-damboviteana.eu/scrie-despre-baronul-tau/

  Mihail Cimpeanu

  31/10/2012 at 10:22 am

 20. Ziua buna la lumea buna. Fortza fie cu voi! Injuratura zilei este „tu-i pensia ma-sii”. Intrebare: PDL nu mai are senatori? ca nu i-am vazut protestand, tavalindu-se si facand scandal pentru flangranta incalcare a separatiei puterilor in stat.

  blog de caine rau

  31/10/2012 at 10:25 am

  • Ba da, L-am vazut pe Cezar Preda tavalindu-se la B1,( ca in alta parte nu ii primeste nimeni. )

   lastnightmusic

   31/10/2012 at 10:53 am

 21. Buna dimineata!
  Irimie e vazut bine pentru ca a anchetat PDL-isti. Este singurul lucru care il recomanda.

  ribelalu

  31/10/2012 at 10:43 am

 22. Buna ziua,

  Cristi Danilet pe blogul lui: Parlamentul e în afara ordinii constituţionale

  http://cristidanilet.wordpress.com/2012/10/31/parlamentul-e-in-afara-ordinii-constitutionale/

  Moldoveanu

  31/10/2012 at 10:53 am

  • pozitie absolut corecta, nu pot decat sa ma bucur ca am fost mai rapizi ca el 😉 Insa asa e in viata, ca membru CSM trebuie sa cumpaneasca bine.

   Acum sa vedem pozitia institutionala a CSM.

   Cetatean

   31/10/2012 at 11:13 am

   • Salutare,
    Ce ma durea pe mine pe timpul suspendarii… daca un judecator lua o pozitie personala pe un blog, chiar si colegi de breasla avocati acuzau antepronuntare sau mai stiu eu ce chestie care nu trebuia facuta.
    Sa vedem ce vor zice acum.

    Moldoveanu

    31/10/2012 at 11:50 am

    • nu e ante-pronuntare pentru ca nu e nici un proces pe rol si pentru ca de data asta e CJNC clar, cu Parlamentul care incalca searatia puterilor in stat si puterea de lucru judecat a spetei Diaconu, unde exista o decizie definitiva si irevocabila.

     Cetatean

     31/10/2012 at 12:05 pm

     • Evident ca nu e. M-am referit doar la faptul ca se ajunsese pana acolo incat sa se reaminteasca preceptele conform carora judecatorii ar trebui sa fie discreti, retinuti, sa nu comunice public, etc… (ce le trebuie lor blog sau FB? …era intrebarea nu demult), precepte valabile in anumite circumstante, altele decat cele la care asistam acum.

      Moldoveanu

      31/10/2012 at 12:44 pm

 23. Hehehe 🙂 7 milioane de americani sunt in intuneric .
  Exact atitia sunt si in Romania, – cei care au votat la referendum.

  lastnightmusic

  31/10/2012 at 10:58 am

 24. Tocmai acum schimbati voi justitia, cind poate aveam sansa sa il vedem pe Chireac la parnaie ?
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13521034-cristian-sima-sustine-bogdan-chireac-luat-bani-compania-ericsson-dat-apoi-politicienilor.htm

  lastnightmusic

  31/10/2012 at 11:08 am

  • reincepe serialul Sima. inseamna ca uslamistii au ceva de bagat sub presh din nou . daca exista vreun interes asupra lui chireac se pot verifica contractele lui sts.

   zigzag

   31/10/2012 at 11:29 am

 25. Importan, zic eu http://www.evz.ro/detalii/stiri/Martin-Schulz-i-Traian-Bsescu-vor-susine-o-declaraie-de-pres-comun-1008530.html . socialistu’ are ocazia sa afle de la prima mana cu ce se ocupa pucistii din Romania si cum parlamentul e mai „tare” decat hotararile justitiei.

  zigzag

  31/10/2012 at 11:38 am

 26. Schulz a fost mai critic decat ma asteptam.

  Cetatean

  31/10/2012 at 12:05 pm

 27. Basescu iar face conferinta de presa in sala noua. De cand a pangarit Paiata locul obisnuit pentru conferintele de presa, Base s-a mutat 😆

  Cetatean

  31/10/2012 at 12:10 pm

 28. Schulz se mira ca, intelegand bine franceza, l-a inteles pe TB aproape in intregime in romaneste 😆

  Pai frate, asta se datoreaza si limbii literare si conciziei stilului lui Traian Basescu, ia du-te mata si vorbeste cu Paiata, te inunda o suma de epitete goale din care nu mai intelegi nimic!

  Cetatean

  31/10/2012 at 12:21 pm

 29. S-a corectat Schluz, acuma a invatat cum se pronunta corect „Brancusi”

  Cetatean

  31/10/2012 at 12:23 pm

 30. Schulz este intrebat de ce parere are de votul in Senat pe Diaconu. Nu stie, nu comenteaza, desi stie ca hotararile ICCJ trebuie respectate.

  Cetatean

  31/10/2012 at 12:27 pm

  • S-a spalat pe maini…

   Diana

   31/10/2012 at 12:29 pm

 31. Buna ziua tuturor 🙂

  Diana

  31/10/2012 at 12:27 pm

 32. Nici Basescu nu comenteaza cazul Diaconu 😆

  Cetatean

  31/10/2012 at 12:28 pm

  • Negoita dator 2,6 milioane euro.
   Saracu, din ce bani o plati gunoiul la tot cartierul ? Ca bannerele si corturile de reclama probabil ca a primit cadou de la parinti

   lastnightmusic

   31/10/2012 at 12:40 pm

 33. E bine, TB nu comenteaza nimic, nici macar pe problema Diaconu. Sa o tina tot asa.

  Cetatean

  31/10/2012 at 12:32 pm

  • Ca mortu sa taca Cetatean ! Daca poarta si un val pe fata ca sa nu i se mai vada rinjetul (ca si daca ride poate fi suspendat) cu atit mai sigur pentru viitorul dreptei in Romania

   lastnightmusic

   31/10/2012 at 12:42 pm

   • nu ca mortu’, Doamne fereste, inca ca politicianul care lasa pe deplin onor Guvernul Romaniei sa aduca romanilor bunastare, prosperitate si mandria de a urca economia tarii pe cele mai inalte culmi ale cresterii economice durabile.

    Cetatean

    31/10/2012 at 12:48 pm

 34. „Cu cat liderii europeni ne vor vizita mai mult tara si ne vor cunoaste mai bine, cu atat vom avea sansa sa fim apreciati la adevarat valoare”, a mai spus Traian Basescu.
  …. Bine zis Traiane… sa ne viziteze si in Teleorman la alegeri …. ca sa fim apreciati la adevarata valoare 🙂 🙂

  lastnightmusic

  31/10/2012 at 12:48 pm

  • Acolo va servi drept translator Antonescu. Dupa ce ii vor vedea prestatia si viteza cu care da din maini, teleormanenii il vor angaja ca Sperietoare de pus in lanuri.

   Cetatean

   31/10/2012 at 12:51 pm

   • la teleorman o sa fie observatori din ue la alegeri. sa studieze fenomenul ” mortu voteaza „.

    zigzag

    31/10/2012 at 12:57 pm

    • cand eram in scoala primeam dictatari in franceza cu capcane lingvistice de genul:

     „Les Maures [maurii] nous regardaient avec leurs yeux”. Evident ca toti scriau „Les morts [mortii] nous regardaient avec leurs yeux”.

     Ne miram si noi toti ca prostii cum naiba mortii priveau pe cineva si nu pricepeam capcana.

     Asa cred ca se vor mira si europenii, cum naiba voteaza mortii la referendumuri…..

     Cetatean

     31/10/2012 at 1:01 pm

     • Hai ca la prins Ponta pe Blaga ca nu stie limbi straine….. Ei un pic de ungureste pentru vama Oradea mai stie el…
      Sau e un raspuns dat lui Cacarau pentru poanta cu plagiatul de ieri ?

      lastnightmusic

      31/10/2012 at 1:05 pm

      • Blaga ar trebui sa replice pe loc: Domnule Ponta, pentru un curs rapid de engleza diplomatica, ma voi adresa domnului Antonescu.

       Cetatean

       31/10/2012 at 1:12 pm

 35. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13521701-nicolaescu-stricat-dimineata-amintindu-mai-exista-mark-gittenstein-romania-oamenii-obisnuiti-care-circula-intre-cele-doua-tari-vad-singuri-despre-este-vor

  „Liderul PNL Eugen Nicolaescu a facut o declaratie extrem de dura la adresa ambasadorului SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein. „Fac o gluma amara, mi-ati stricat dimineata aducandu-mi aminte ca mai exista domnul Gitenstein in Romania, pentru ca pana acum, din punctul meu de vedere, nu ne-a facut decat rau sau modul in care ne-a tratat a aratat ca ne desconsidera ca popor si ca natiune si ca tara si ca vine dumnealui, un mare invatat, un mare specialist in democratie sa ne spuna unde gresim si ce sa facem”, a spus Nicolaescu, viceliderul deputatilor liberali, intr-un interviu la RFI.

  Sa il sedeze cineva pe acest individ despre care in istorie vor ramane 3 lucruri: traficul cu arme, raraitul si aptitudinea de a cara geanta lui Antonescu.

  Cetatean

  31/10/2012 at 12:58 pm

  • la „liberali” exista o directiva anti SUA. nu uita declaratii nepotului bogdan olteanu.cum pica cate un rusnac pe teava serv romane de informatii imediat se ratzoie si pnl la SUA.

   zigzag

   31/10/2012 at 1:01 pm

   • din fericire, si in SUA exista directive anti-liberali 😆

    Cetatean

    31/10/2012 at 1:04 pm

    • da, o sa ajunga membrii astia din asa numita gasca liberala sa aiba nevoie de vize si cand vor sa viziteze republica moldova 😀

     zigzag

     31/10/2012 at 1:06 pm

  • Cum sa il sedeze ? Trebuie sa ii aleaga medicatia cu grija. Asta are probleme cu inima, si de congestie cerebrala si nu se protejeaza de loc asa apucat cum e,

   lastnightmusic

   31/10/2012 at 1:02 pm

 36. Danilet in jurnalul b1

  cedric

  31/10/2012 at 1:15 pm

 37. il aud.

  Cetatean

  31/10/2012 at 1:16 pm

 38. CSM a primit sesizarea ANI si maine ar putea sesiza CCR

  cedric

  31/10/2012 at 1:16 pm

  • Sa vedem daca se pricep sa o scrie.

   Stiu cum isi va argumenta Senatul pozitia: ca din moment ce voteaza revocarea, au posibilitatea sa refuze aplicarea deciziei Justitiei. Faptul ca e nevoie de vot arata ca Senatul ar putea sa refuze incetarea mandatului. Prerogativa de vot e substantiala si Senatul nu e obligat sa voteze „ca primarul”.

   Daca membrii CSM se pricep sa conturneze, preventiv, aceasta cale de aparare, inseamna ca isi merita pozitia acolo.

   Cetatean

   31/10/2012 at 1:20 pm

   • Pai unde scrie ca trebuie sa voteze in astfel de cazuri? Daca e in regulamentul senatului, atunci acel articol poate fi declarat neconstitutional. In Constitutie nu vad decat articolul 70 (2) Calitatea de deputat sau de senator încetează la data întrunirii legale a Camerelor nou alese sau în caz de demisie, de pierdere a drepturilor electorale, de incompatibilitate ori de deces.

    Bogdan

    31/10/2012 at 2:01 pm

    • legea ANI reglemnteaza cazurile de incompatibilitate si procedura pierderii mandatului.

     Cetatean

     31/10/2012 at 2:37 pm

 39. http://www.ziare.com/eugen-nicolaescu/pnl/nicolaescu-despre-reactia-ce-in-cazul-diaconu-bruxelles-ul-se-poarta-ca-un-inspector-1198880 e viril liberalul nicolaescu. dupa s a suparat pe ambasadorul SUA a lut Bxl-ul la rand :))

  zigzag

  31/10/2012 at 1:19 pm

 40. Parca vad ca la CCR va exista o tabara de purcelusi parlamentaristi care va zice ca din moment ce voteaza, Senatul are dreptul sa respinga cererea de revocare.

  Cetatean

  31/10/2012 at 1:26 pm

  • 3 + 1?

   Diana

   31/10/2012 at 1:33 pm

   • posibil. Astia au o dunga cu „Parlamentul, supremul organ reprezentativ” care poate vota orice.

    Cetatean

    31/10/2012 at 1:36 pm

    • Ma astept. 3 sunt pesedisti, judge Tudorel e amicul de chefuri al lui Fenechiu. Stiu ei ce e cu dunga asta.

     Diana

     31/10/2012 at 1:38 pm

     • Nu ca n-as avea indoieli si cu privire la alt potential purcelus, stiti voi care…

      Diana

      31/10/2012 at 1:54 pm

 41. Becali la parlament, sa vada viitorul loc de munca: Aici un stilp costa cit un etaj intreg la Bruxelles…. Acolo o masa e din plastic si e 3 – 10 euro. Mie imi place luxul…….

  Si il vor alege …. Pina acum ziceam ca alegatorii sunt mai buni decit alesii. Apoi ca poporul e la fel cu demnitarii . Acum cred ca parlamentarii sunt mai buni decit cei ce ii aleg
  Asa explic nevoia de newcommeri de calitate din ce in ce mai proasta.

  lastnightmusic

  31/10/2012 at 1:50 pm

  • Am ajuns si eu la concluzia lui Becali cu ani in urma dupa ce am vizitat sediul parlamentului Germaniei de vest si biroul lui Adenauer. Asa lux si asa de putina responsabilitate este greu de gasit. 😦
   Buna ziua tuturor!

   miki

   31/10/2012 at 2:20 pm

   • buna! in mod normal, pentru parlamentarii nostri trebuie jilturi de aur masiv.

    Cetatean

    31/10/2012 at 2:23 pm

    • Daca ar avea pereti de sticla sa fie vazuti de trecatori ce fac in timpul sedintelor cred ca ar innebuni.
     Iar pentru unii sa vorbeasca doar 5 minute, dupa care sa li se taie sunetul ar fi o adevarata tortura.

     miki

     31/10/2012 at 2:29 pm

 42. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13522048-exclusiv-ambasadorul-sua-bucuresti-mark-gitenstein-orice-initiativa-redeschide-subiectul-modificarii-legii-ani-idee-foarte-proasta-nu-bine-primita-mcv-sua.htm

  Era si cazul sa ia cineva o pozitie oficiala:

  „In acest moment, orice initiativa de a redeschide subiectul modificarii legii ANI ar fi o idee foarte proasta si nu ar fi bine primita de MCV, de UE si de SUA. Cred ca Parlamentul si guvernarea ar trebui sa dea dovada de multa precautie in aceasta privinta”, a declarat pentru HotNews.ro ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein. Potrivit surselor HotNews.ro, marti, la Parlament, a avut loc o discutie intre liderii grupurilor parlamentare care au convenit sa schimbe urgent legea ANI pentru a-i diminua din atributii. Pe de alta parte, la Ministerul Justitiei a initiat elaborarea un asa numit Codex privind conflictele de interese si incompatibilitatile care, potrivit unor surse guvernamentale, reprezinta pretextul pentru lansarea unei dezbateri publice privind schimbarea legii ANI.”.

  Cetatean

  31/10/2012 at 1:56 pm

 43. buna ziua
  si daca nu se face nici o numire de procurori pana dupa alegeri?

  intamplator

  31/10/2012 at 3:00 pm

  • foarte posibil sa nu se faca.

   Cetatean

   31/10/2012 at 3:02 pm

   • eu as zice foarte probabil

    intamplator

    31/10/2012 at 3:05 pm

 44. casa poporului&lux
  cea mai buna observatie-in opinia mea- a facut-o un neamt care dupa ce a ascultat ce spunea ghidul.cate becuri are candelabrul x,cate calorifere sunt in sala y,etc,etc
  a intrebat,” cat e valoarea anuala a facturii pentru electricitate-(deh,neamt,asta stie ce e ala centul,nu ca romanii care mai bogati nici nu se uita la el)
  si dupa ce a aflat trage concluzia:
  ” v-a chinuit sa o construiti,acum va chinuie sa platiti intretinerea”
  n-a mai spus cine,era evident

  intamplator

  31/10/2012 at 3:05 pm

  • da, exact. si am citit ca subsolul e infect si sta in apa, ca e frig de rupe in unele incaperi, ca in genere consuma o gramada, ca nu e optimizata energetic.

   Cetatean

   31/10/2012 at 3:10 pm

 45. Ati citit asta?
  Visan, ex-PDL: Blaga are blat cu Ilie Sarbu – a fost la Cornu inainte de caderea lui MRU (…)

  „Si Vasile Blaga si alti fosti colegi din PDL au blat cu USL. Blaga are blat cu Ilie Sarbu. Daca astea sunt alegeri in Romania…

  (…) Stiu eu, stie toata lumea. Blaga a fost si la Cornu cu Ilie Sarbu, inainte de caderea guvernului Mihai Razvan Ungureanu in Parlament”, a spus Visan pentru Ziare.com.

  http://www.ziare.com/vasile-blaga/presedinte-pdl/visan-ex-pdl-blaga-are-blat-cu-ilie-sarbu-a-fost-la-cornu-inainte-de-caderea-lui-mru-1198909

  Giorgia

  31/10/2012 at 3:14 pm

  • Blaga a avut blat (de fapt canal de comunicare)cu Ilie Sarbu si atunci cind au aranjat guvernarea PDL-PSD lasind pe Tariceanu pe dinafara. De aia tipa Geoana ca Sarbu e barabara cu Basescu. Acum…. si Visan asta numai de crezut 100% nu e ….

   lastnightmusic

   31/10/2012 at 3:23 pm

 46. Si distinsul batran liberal:
  „”Am 170 de ani de liberalism, n-am voie sa-mi dau demisia din asa ceva, dar cu cei de azi nu am nicio legatura. Un partid liberal care fuzioneaza cu ramasitele lui Voiculescu, pe urma il primeste si pe Becali, asta nu mai e Partidul Liberal. Este o harababura. (…)
  „M-am infiorat sa vad pe doamna ministreasa a Educatiei venind sa explice ca nu-i lucru grav ca Ponta a facut un plagiat”, a conchis istoricul.”

  http://www.ziare.com/neagu-djuvara/pnl/djuvara-rusinat-de-pnl-nu-mai-e-liberal-dupa-fuziunea-cu-ramasitele-lui-voiculescu-1198887

  Giorgia

  31/10/2012 at 3:20 pm

  • Da … liberalismul e una dar Partidul National Liberal de azi e alta.
   Si noi mergeam cind eram mai fragezi la barul Katanga ( pe Magheru colt cu Rosetti) dar nu aveam pretentia ca suntem in provincia cu acelasi nume din Congo 🙂 🙂

   lastnightmusic

   31/10/2012 at 3:31 pm

   • Pentru multi liberali din tara, calitatea de membru si „liberalismul” e un brand cu care ei s-ar fali chiar si daca la conducerea PNL ar fi Hitler sau Stalin.

    Cetatean

    31/10/2012 at 3:34 pm

 47. sal`tare tutulor,
  Cetatean,
  spui tu: „. Prerogativa de vot e substantiala si Senatul nu e obligat sa voteze “ca primarul”.”
  Cred ca te-ai repezit. Senatul nu trebuia sa voteze vinovat/nevinovat, ci sa voteze ca a luat la cunostiinta de o decizie a Justitiei.
  Parerea mea.
  (Pen`ca regulamentu senatul nu bate Constitutia.)

  victor L

  31/10/2012 at 3:20 pm

  • Victor, eu am speculat ce ar putea zice juristii Senatului 😉

   „Stiu cum isi va argumenta Senatul pozitia: ca din moment ce voteaza revocarea, au posibilitatea sa refuze aplicarea deciziei Justitiei. Faptul ca e nevoie de vot arata ca Senatul ar putea sa refuze incetarea mandatului. Prerogativa de vot e substantiala si Senatul nu e obligat sa voteze “ca primarul”.

   Evident ca nu sunt de acord cu interpretarea asta, de aia am si scris „Daca membrii CSM se pricep sa conturneze, preventiv, aceasta cale de aparare, inseamna ca isi merita pozitia acolo”.

   Senatul, cum bine ai zis, avea de luat la cunostinta decizia instantei si de revocat mandatul fara comentarii.

   Cetatean

   31/10/2012 at 3:33 pm

 48. Cetatean,
  am inteles

  victor L

  31/10/2012 at 3:38 pm

 49. Salutare !
  In 2003 (guv. Nastase – „cel mai bun PM postrevolutie”, n`asha ?) Aro Campulung a fost cumparata de un neica-nimeni, Perez, cu 153.000 USD (!).
  „În momentul privatizării din 2003, John Perez a beneficiat, în mod indiscutabil, de susţinere politică din partea guvernării PSD. Perez se cunoştea bine cu Constantin Nicolescu, „baronul” de Argeş, care la acea vreme era senator PSD. Relaţiilor celor doi datau tot din perioada comunistă, când Nicolescu a fost reprezentantul Dacia Piteşti în America Latină şi mai apoi coordonatorul activităţii de comerţ exterior la Centrala Industrială de Autoturisme Piteşti. Înainte de a face Facultatea de Comerţ Exterior (1974-1978), Nicolescu a lucrat la Aro ca mecanic auto (1967-1969). În prezent, acesta este cercetat de DNA pentru fraudarea unor fonduri PHARE de peste 1,2 milioane de euro.

  Influenţa lui Nicolescu s-a făcut simţită în special în problema bonităţii lui John Perez. În mod normal, Serviciul de Informaţii Externe (SIE) ar fi trebuit să adune date despre capacitatea investitorului american de a administra o uzină de importanţă strategică a României şi să facă un raport către APAPS. Presa argeşeană a scris, la vremea respectivă, că fratele „baronului” de Argeş, colonelul SIE Petre Nicolescu, ar fi ascuns datele privind lipsa de bonitate a lui Perez, totul sub protecţia lui Constantin Nicolescu, care ocupa şi funcţia de preşedinte al Comisiei Speciale de control parlamentar asupra Serviciului de Informaţii Externe.”

  Iata o „reteta” folosita de sistem mai in toate privatizarile.
  „Reteta” din care o campanie desteapta, cu prezentarea detaliilor si generalizarea avand ca efect falimentarea eceonomiei nationale, ar putea castiga procente bune.

  http://www.adevarul.ro/actualitate/Aro_campulung_muscel-faliment-john_perez-despre_oameni_si_melci_0_801520057.html

  Tzepelica

  31/10/2012 at 3:41 pm

  • Si un „detaliu” (ca si in cazul privatizarii IMGB etc.) :
   „În 2004, John Perez, care cumpărase Aro cu 153.000 de dolari, a vândut „Fabrica de Scule şi Matriţe”, considerată cea mai importantă componentă a uzinei, cu 2,7 milioane de dolari.”

   Tzepelica

   31/10/2012 at 3:45 pm

 50. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  31/10/2012 at 3:48 pm


Comentariile sunt închise.