Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 30 Octombrie / marionete şi papuşari

Bună dimineata intr-o zi de marti. Marţi, vremea se va menţine rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări ziua, dar se va degaja treptat seara şi noaptea începând din sud-vestul ţării. Va ploua pe arii extinse în regiunile estice şi sud-estice, iar local la munte şi pe arii restrânse în regiunile intracarpatice se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în partea de sud şi sud-est a teritoriului, dar şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, iar cele minime se vor situa între -5 şi 4 grade, uşor mai ridicate pe litoral. Noaptea, în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţă.

La Bucureşti: Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va prezenta înnorări ziua când trecător va ploua slab, dar se va degaja pe parcursul nopţii când vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va avea unele intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi în jur de 8 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5442  RON; 1 USD = 3. 5195     RON; 1 EURO = 1. 2911   USD; Francul elvetian 3. 7580 RON. Gramul de aur 193.8330 RON.

România va avea în 2013 şi 2014 vârfuri de plată a datoriei externe de 13 mld. euro. Rambursarea împrumuturilor externe va creşte substanţial în următorii ani serviciul datoriei pentru guvern şi banca centrală, România fiind nevoită să dea înapoi finanţatorilor externi şi investitorilor în bonduri aproximativ 13 mld. euro în 2012 şi 2013, a declarat Ionuţ Dumitru, pre­şedintele Consiliului fiscal şi economistul-şef al Raiffeisen Bank. „Sunt absolut necesare politici macro­eco­nomice credibile pentru a permite guver­nului să se împrumute de la creditorii privaţi ex­terni pentru a rambursa datoria externă şi sti­mularea intrărilor de capitaluri străine pri­vate. Totodată, este necesară creşterea ur­gentă a absorbţiei de fonduri europene, care ali­mentează rezerva valutară a ţării, susţin creş­terea economică şi nu generează datorie externă”, a declarat Dumitru la conferinţa Fi­nanţarea economiei naţionale organizată ieri la BNR. Împrumutul record de aproape 20 mld. euro contractat începând cu anul 2009 de România de la finanţatorii externi a ajuns la scadenţă în acest an. BNR şi Ministerul Finanţelor au început să ramburseze ratele aferente tranşelor primite, FMI urmând să primească înapoi, în 2012, aproape 2 mld. euro. Rambursarea se încheie în 2019. În timp ce Ministerul Finanţelor va tre­bui să ramburseze atât în 2013, cât şi în 2014 su­ma de un miliard de euro către FMI, BNR va da înapoi 3,9 mld. euro anul viitor şi 3,7 mld. euro în 2014, fără a lua în calcul şi dobânzile. În plus, anul viitor ajung la scadenţă bonduri denominate în euro emise pe piaţa locală în sumă de 1,8 mld. euro, iar în 2014 ajung la maturitate titluri de 0,9 mld. euro. Integral in Ziarul Financiar.

Candidaţii lui Dan Diaconescu sunt puşi să semneze contract: dacă pleacă din partid plătesc 2 milioane de euro. Dan Diaconescu îi obligă pe candidaţii partidului său să semneze un „contract” cu clauză de reziliere înainte de a intra în cursa pentru un loc de deputat sau senator. Potrivit reprezentanţilor PPDD „contractul” este un pact comisoriu care spune că parlamentarul ales pe listele partidului nu poate migra la un alt partid. În cazul în care o face trebuie să vireze în contul PPDD suma de 2 milioane de euro. Avocatul PPDD spune însă că nu este precedent juridic in acest sens dar că pactul comisoriu este o instituţie legală prevăzută de Noul Cod Civil. Pe de altă parte Marius Necula, senator ales pe listele PDL şi poaspat înregimentat la PPDD spune că un astfel de pact nu poate suprascrie Constituţia. „Constituţional, poţi să treci de la un partid la altul fără probleme indiferent de ce clauze semnezi”, a declarat Necula pentru gândul. Secretarul general al PPDD, Liviu Robert Neagu a declarat pentru gândul că toţi canidaţii PPDD sunt obligaţi să semneze „contractul” prin care se angajează să plătească partidului 2 milioane de euro în cazul în care migrează la un alt partid. „Suma a fost stabilită mai mult simbolic. Nu a existat o analiză pentru această sumă. Am primit această propunere din teritoriu şi cei din teritoriu ne-au spus că puteam pune orice sumă şi 20 de milioane de euro. Niciunul din cei care candidează nu iau în calcul că vor părăsi echipa după alegeri. Este un gest moral, un gest de ataşament faţă de partid”, a explicat Liviu Nagu. Integral in Gandul.

Apocalipsa după Voiculescu: „Cineva din PSD şi cineva din PNL vor trăda după alegeri şi vor face Guvernul fără Ponta şi Antonescu”. Dan Voiculescu a declarat aseară, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” (Antena 3), că președintele Traian Băsescu trebuie să fie din nou suspendat. Altfel, spune liderul din umbră al USL, există riscul ca Victor Ponta să nu mai ajungă premier şi fisurile din alianţa politică să ducă la o ruptură. Patronul Antenelor își dorește punerea în practică a următorului plan: ”Atunci când mergem la vot pe 9 decembrie pentru alegerile parlamentare să avem și referendumul de demitere”. Potrivit lui Voiculescu, președintele trebuie din nou suspendat pentru că, după alegeri, există „pericolul” ca Traian Băsescu să nu-l numeasca pe Victor Ponta premier și să nominalizeze un alt membru USL „care nu va fi decât unealta lui pentru distrugerea USL-ului”. Omul despre care Antenele spunc că a creat USL a prezentat scenariul: „Băsescu îl va chema pe Ponta la negocieri, iar acesta nu se va duce. Dar se vor găsi oameni din PSD care să se ducă şi să accepte să facă Guvern fără Victor Ponta. Apoi, va fi chemat Crin Antonescu şi, aşa cum îl cunosc eu, nu se va duce la Cotroceni, dar va fi cineva din PNL care va discuta cu Traian Băsescu. Li se vor promite ministere, funcţii, se vor întoarce în partide şi îşi vor convinge colegii să facă Guvern în aceste condiţii. Asta se va întâmpla şi vom avea un Guvern condus de oameni aflaţi la mâna lui Traian Băsescu”. Integral in EVZ

Memoria de elefant a contracandidatului lui Crin Antonescu: „Nu-mi amintesc colegiul în care am candidat acum patru ani şi nici adversarul politic”. Contracandidatul liderului USL Crin Antonescu în colegiul din Teleorman este pedelistul Marin Ţole, profesor de analiză economică-financiară la Universitatea Româno-Americană. Deşi a mai candidat în 2008 din partea PRM într-un colegiu din Bucureşti, Ţole nu-şi aminteşte numele niciunui advesar politic de atunci. Pedelistul nu a participat până acum la nicio dezbatere politică într-un studio de televiziune şi spune că îşi doreşte o bătălie cu liderul USL „ca între intelectuali”. Principalul contracandidat al lui Crin Antonescu la alegerile parlamentare din 9 decembrie este profesorul  de analiză economică financiară la Universitatea Româno – Americană,  Marin Ţole. Contactat de Rl, Ţole a declarat că nu deţine nici o funcţie în cadrul filialei PDL Teleorman, ci este simplu membru PDL. Întrebat dacă s-a înscris de curând în partid, acesta a spus că nu-şi mai aduce aminte momentul înscrierii sale. „Nu-mi mai amintesc când m-am înscris în acest partid, dacă anul acesta, sau anul trecut”, a spus Ţole. El a adăugat că  nu se află în faţa primei bătălii electorală, el mai candidând şi în 2008 din partea  PRM pentru un post de deputat într-un colegiu din Bucureşti, pe care l-a pierdut. Deşi nu a trecut mult timp de atunci, Ţole a declarat că nu-şi aminteşte nimic din precedenta bătălie electorală. „Nu-mi amintesc colegiul în care am candidat în Bucureşti, nu-mi amintesc nici un adversar politic. Eu m-am înscris în cursă”, a declarat pedelistul. Întrebat cu ce îl va critica pe Crin Antonescu în campania electorală care va începe curând, Marian Ţole a răspuns că nu se va întâmpla acest lucru. „Va fi o bătălie ca între intelectuali, de un anumit nivel. Nu-l voi critica pe Antonescu, va fi o bătălie de idei”, a spus Ţole. Integral in Romania Libera.

În pat cu duşmanul, pe lista electorală. Liderii politici îngroapă securea războiului, în prag de alegeri. Mai mulţi politicieni care au avut conflicte dure de-a lungul anilor se regăsesc, astăzi, de aceeaşi parte a baricadei electorale. Liderii politici din România sunt dispuşi să îngroape securea războiului în schimbul obţinerii unor funcţii. Ruperea unor partide sau alianţe, lansarea unor acuzaţii dure, uneori la limita lipsei de politeţe, sunt toate uitate dacă interesul electoral o cere. La fel ca în alţi ani, la startul alegerilor din 2012 se aliniază, în aceeaşi echipă politică, demnitari care au avut conflicte „ireconciliabile”. Unul dintre cazurile cele mai spectaculoase este cel al fostului preşedinte Ion Iliescu şi al fostului premier Petre Roman. Cei doi se regăsesc, astăzi, de aceeaşi partea a baricadei, în USL. Ion Iliescu este în prezent preşedintele de onoare al PSD, iar Petre Roman candidează la Parlament din partea PNL. Ion Iliescu şi Petre Roman păreau, în 1990, un tandem politic indestructibil în fruntea FSN. Ion Iliescu a preluat şefia CPUN, iar Petre Roman a devenit premier al guvernului provizoriu. După ce FSN şi Ion Iliescu au câştigat alegerile din mai 1990, Petre Roman a devenit premier. Ulterior, relaţiile dintre Iliescu şi Roman s-au deteriorat, tabăra din jurul preşedintelui acuzându-l pe premier că adoptă măsuri „liberale”.Conflictul a dus la înlăturarea lui Roman din funcţia de premier în urma celei de-a patra mineriade, din septembrie 1991. După Convenţia FSN din martie 1992, Petre Roman a fost ales preşedinte al partidului, iar opozanţii acestuia au părăsit formaţiunea, constituind, în jurul lui Ion Iliescu, FDSN. Integral in Adevarul

Oprescu a parafat o promisiune de concesionare a unui teren ce aparține Municipalității, fără acordul aleșilor generali. Deși a primit avize negative de la majoritatea comisiilor de specialitate ale Primăriei Capitalei, edilil-șef al Capitalei, Sorin Oprescu, este chitit să concesioneze 1.500 de metri pătrați lângă Gara de Nord unor firme private. Oprescu concesionează terenurile Primăriei Capitalei după bunul plac. Primarul propune, pentru a doua oară, aleșilor generali să voteze un proiect privind contruirea unui imobil cu destinația de birouri, servicii, hotel, comerț, locuințe, servicii bancare, multiplex-cinema, deși propunerea a primit aviz negativ de la Comisia Juridică și de Disciplină a Consiliului General al Capitalei, iar aleșii generali din comisia de Patromoniu a Municipalității au decis amânarea avizării proiectului la sfârșitul lunii septembrie. Cu toate acestea, primarul propune concesionarea terenului pe 49 de ani prin licitație publică. Culmea este că știe exact ce ar urma să apară în zonă: un mall cu birouri, magazine, locuințe, servicii bancare și cinema. Și, ca să știe cam câți bani ar ieși de pe urma concesionării, ediul a cerut specialiștilor din primărie să îi calculeze cât ar costa „afacerea”: minim 94.454 euro pe an.Oprescu a promis terenul investitorilor în februarie 2012. Terenul poziționat pe Calea Griviței se află chiar la intersecția străzii cu noul bulevard Uranus și are o suprafață de 1.500 de metri pătrați. Integral in EVZ

Romanii din America, despre Uraganul Sandy: Dumnezeu sa ne ajute! E tot ce pot sa spun. Andrea Teja traieste la New York, unde Uraganul Sandy urmeaza sa ajunga peste cateva ore, iar Simona Botezan la Washington, exact unde se intalnesc cele doua fronturi atmosferice. Andrea Teja locuieste in Bronx, la etajul noua al unui bloc, astfel ca spera sa nu aiba parte de experiente nedorite cu uraganul Sandy. ”Problemele de acum incep. Eu locuiesc in Bronx si suntem mult deasupra nivelului apei, sper sa fim mai in siguranta. Insa vantul este extrem de puternic. Doar ce am mancat o mamaliguta cu niste felii de pastrama, asa ca suntem inca OK”, a declarat Andrea Teja Românca de la New York, care este cântăreaţă şi studentă în ultimul an la “Neuropsihologie”, a povestit cum se pregătesc americanii pentru „Frankenstorm”. “Tot ce e public (biblioteci, şcoli, transport comun etc) e suspendat. Ai mei nu au fost la muncă azi. Acum au anuntat că suntem izolaţi. Au închis toate podurile, oficial. Cei din zona A, adică oamenii care trăiesc pe marginea oceanului în Manhattan, au fost evacuaţi la ordinele primarilor din New York, New Jersey şi Connecticut. La toate canalele de televiziune este Breaking News – Tracking Sandy, 24 din 24 se vorbeşte despre uragan. A fost anunţat stare de urgenţă”, a spus Andrea. În centrul uraganului vântul bate cu 175 mile/oră. Cei loviţi vor rămâne făra case, pentru că Sandy rade totul în cale. Specialiştii spun că Manhattanul va fi inundat. Integral Adevarul.

Premiera in politica romaneasca. Povestea tanarului curajos care se bate cu Voiculescu la alegeri. Cand iti propui sa ai atitudine de invingator, doar cerul e limita ta”, spune Iulian Craciun, tanarul care are curajul sa-l infrunte la parlamentare pe mogulul Dan Voiculescu. Vorbele vin de la un om ce sufera de o boala teribila, ce l-a condamnat sa-si traiasca viata imobilizat intr- un scaun cu rotile. Cand ai „Atrofie Spinala Musculara Tip 3” esti aproape „leguma”, pentru ca nu poti face nimic de unul singur, ci depinzi de ceilalti din jurul tau. Dar nu este si cazul lui Iulian, care in ciuda tuturor greutatilor intinse de viata a reusit sa-si intemeieze o familie, sa devina tatal unei fetite de doi ani si sa-si deschida o mica afacere Nu aşteaptă pomană de la stat, ci plăteşte taxe şi impozite tuturor bugetelor de asigurări, din afacerea lui din domeniul IT-ului, programare mai exact. ntrebat de EVZ ce l-a determinat să intre în politică, Iulian e sincer: „Demult cochetam cu ideea de a intra în politică, dar am amânat această decizie, deoarece am considerat prioritare familia, afacerea şi activitatea mea ong-istică. Am primit propuneri atât de la partide din stânga, cât şi din dreapta eşichierului politic. Am acceptat oferta Forţei Civice şi astfel am devenit candidatul ARD pentru Colegiul 8 Senat”. Integral in EVZ

Ştiri Europene – 30 Octombrie 2012 / Praf în ochi

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

30/10/2012 la 8:09 am

100 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  30/10/2012 at 8:18 am

 2. Buna dimineata :).

  Mihail Cimpeanu

  30/10/2012 at 8:23 am

  • Buna Mihai 🙂

   Theophyle

   30/10/2012 at 8:24 am

   • Astept o postare care sa analizeze impactul uraganului asupra scorului electoral al lui Obama.. :), chiar daca evident, nu el l-a provocat:).

    Mihail Cimpeanu

    30/10/2012 at 8:27 am

 3. buna dimineata
  declaratia contracandidatului PDl in teleormanul lui antonescu imi aduce aminte de vorba ” noi,intelectualii” a celebrei ” savante” cahhhhhhhhh!

  intamplator

  30/10/2012 at 8:32 am

 4. Succes Iulian Craciun.

  turnofftheglory

  30/10/2012 at 8:32 am

 5. Buna dimineata,
  ii doresc din suflet succes lui Iulian Craciun. L-am vazut acum vreo doi ani (abia i se nascuse fetita) la o emisiune tv (parca la Nasu) si mi-a placut foarte mult caracterul sau, decizia de a nu se da batut in fata bolii de care sufera, demnitatea si perseverenta in lupta cu viata.
  Mi-as dori ca si bucurestenii sa-l merite si sa aiba minte in a alege pe cel mai bun.

  cedric

  30/10/2012 at 8:33 am

 6. incepem sa aflam cam cat vor costa ” corectiile” la fondurile europene;
  pana acum sunt aproape ” certe” vreo 800 milioane euro pe axa psdru si regio;
  pentru transporturi sumele sunt intre 200 si 800 milioane euro-nestabilia cifra
  minimal e un ” maruntish” de ce putin 1 miliard de euro;tradus in neaosha limba romaneasca ,cel putin atat s-a furat si noi toti platim!chiar putin! numai in jur de 0,8 pct din pib,sau 2-2,ceva din buget;asta e furt” oficial”
  ” sa platim bine”
  apropo,regio parca a fost in ” parohia” ministrului ” fruntas in intrecerea accesarii fondurilor”pre numele lui d-na udrea( ultima fraza pt fan-ul @tds)

  intamplator

  30/10/2012 at 8:38 am

  • sau,daca doriti sa nu numim ” hotie” ce se intampla cu fondurile europene sa gandim cat ne costa ” prostia” sau ” angajarea pe criterii politice”
   cu sumele astea, cuantificabile, avem o idee de cat ne costa prostia ” clasei politice”
   oricum e bine ca nu „s-a accesat” mai mult/asta e partea plina;

   intamplator

   30/10/2012 at 8:52 am

  • salut 🙂
   @intimplator nu sunt fanul EUdrea dar nu ma mir , iti lipseste butonul de acord fin- in tot ce spui, onorabil de altfel. Eu ma opun generalizarilor 100% , Eu apar orice femeie de mitocani iar unanimitatile imi dau de gandit. Desi sunt conservator ii respect pe homosexuali. Mai bine citeste ghidul batranului tanar al lui Theophyle si nu mai genaralizaaaa… amice

   lastnightmusic

   30/10/2012 at 8:56 am

   • sper ca esti de acord ca prostia si tupeul sunt combinatii ” letale” indiferent de sex

    intamplator

    30/10/2012 at 8:59 am

    • De acord si ca 2×3=6.
     De acord si ca prostia e letala asa ca ma abtin sa continui acum discutia asta cu tine.

     lastnightmusic

     30/10/2012 at 9:02 am

 7. iulian craciun!
  mult succes!!!!!

  intamplator

  30/10/2012 at 8:41 am

 8. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  30/10/2012 at 8:53 am

 9. neatza buna Theophyle all 🙂
  cateva cuvinte ar putea ca sa-l caracterizeze pe acest tanar care intra in competitie cu varanul.Ambitie,curaj determinare cuvinte care l-au caracterizat si pana acum.Nemaipomenit om,nemaipomenita ar fi si victoria lui.Ii doresc mult succes ! Ar fi „Quasimodo-ul” politicii romanesti/nu de putine ori trupuri batute de D-zeu ascund suflete/caractere puternice, nobile 🙂

  mircea

  30/10/2012 at 8:54 am

 10. Buna dimineata! 🙂

  Pentru toti amatorii in politica, in special pentru Vasile Blaga, care a declarat aseara la Digi 24:

  „Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni seara că Traian Băsescu nu se va implica în campania electorală a democrat-liberalilor, doar că în calitate de preşedinte al ţării are ,,obligaţia” de a le spune românilor cum merg lucrurile în ţară, relatează NewsIn.

  ,,Dânsul nu candidează, deci e clar că nu se va implica în campania electorală. Dar cred că are şi obligaţia, i-a spus şi CCR de a arăta românilor cum merg treburile în ţară. Este şi decizia CCR în acest sens (decizia CCR din 2007 în cazul primei suspendări, n.r.)”.

  1. Deci Blaga il invita pe Basescu sa faca campanie pentru un PDL blatist.

  2. Mai departe. Zvon care confirma ce stiam: „Faptul ca Traian Basescu se abtine de la harjoneala cu care si-a obisnuit „clientii” incurca intr-o oarecare masura socotelile strategilor de la USL. Am auzit ca planurile lor in privinta imaginii nu pot fi definitivate din aceasta cauza.

  Motiv pentru care s-au facut doua planuri de actiune: pentru situatia ca presedintele va iesi la bataie in campanie, si pentru situatia ca va continua sa stea la televizor fara sa reactioneze la ce se petrece pe scena politica.

  Am auzit ca cei mai multi uselisti sunt convinsi ca seful statului va opta pentru a doua varianta, ca sa nu riste inca o suspendare. La varf, insa, se fac pariuri si se cauta solutii pentru a-l determina sa iasa din barlog, deoarece exista convingerea ca Basescu va calca pe bec„(ziare.com)

  Concluzie: Blaga e prost ca o cizma, mai prost decat isi poate inchipui cineva. Nu calculeaza nici macar o singira mutare in fata, face politica asa cum joaca sah copii mici: se reped sa ia piese! Nici macar nu isi da seama ca astia il asteapta pe TB la colt, a spus aseara Varanul ca trebuie susoendat doar asa, de sanchi, ca sa nu numeasca un premier care sa determine ruperea USL.

  Personal, consider ca TB trebuie sa taca pana pe 9 decembrie. Su Blaga sa se auto-flagaleze in public pentru dovezile de prostie crasa.

  Cetatean

  30/10/2012 at 9:04 am

  • Mare lucru ca alde bleaga si udrea sa nu stie de fapt ce urmaresc uslasii si sa o faca cu intentie.

   zigzag

   30/10/2012 at 9:07 am

   • nu as zice chiar asta, insa acum se vede clar de ce TB nu l-a vrut niciodata pe Blaga sef la PDL. E pur si simplu retard in ale politicii.

    Cetatean

    30/10/2012 at 9:13 am

    • salut citizen. O intrebare interesanta: TB refuza sa-l desemneze pe dottore, invocand PUBLIC si in SCRIS motivul: plagiatul. Mai refuza UE (in gandirea luminata si otravita a lui Frunda) sa-l sustina pe TB? poate ZBIERA plenul parlamentului cerand suspendarea?

     cinic

     30/10/2012 at 11:52 am

  • Salut Citi,
   Personal as fi mai nuantat.
   1) Exista si varianta ca TBasescu sa taca dar nu pana la 9 decembrie. !!! 🙂
   Daca intervine acum, usl are timp sa il suspende.
   Dar incepind din 15 noiembrie cind nu mai poate fi suspendat la timp poate interveni decisiv.
   Va tacea dupa 9 decembrie si va numi pe cine va considera atunci ca este mai bine. Sigur va reactiona la un moment dat daca va socoti ca are macar o sansa. Daca simte ca nu are nici o sansa atunci va tace si se va tine cu dintii de scaun pentru a-i da timp lui mru sa fie pregatit de prezidentiale. E o varianta,
   2) Tot ca o ipoteza: Poate Blegosul-Bleaga nu vorbeste de capul lui.
   Adevarul adevarat il vom cunoaste in lunile urmatoare

   lastnightmusic

   30/10/2012 at 9:16 am

   • salut! 🙂

    Da, exista si varianta ca TB sa nu taca, sunt de acord. Fiecare pasare pe limba ei piere, si cel mai puternic adversar al lui TB este chiar TB.

    Daca intervine dupa 15 noiembrie tot poate fi suspendat, deoarece Constitutia spune ca „în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui”. Nimic nu impiedica USL-ul sa scurteze perioada de la suspendare pana la demitere.

    Evident, TB stie cel mai bine sa isi calculeze miscarile, insa, inca o data zic, cel mai mare adversar al lui este el insusi.

    Ipoteza 2 nu mi se pare fezabila. Blaga nu e Boc, sa colaboreze cu TB. Blaga vorbeste de capul lui.

    Cetatean

    30/10/2012 at 9:27 am

    • City,
     bine 🙂 Nu pe 15 noiembrie ,…. Dar pe 25 noiembrie este bine ? Nu ajunge ?
     Tine cont ca abia cu 5 zile inainte de referendum a anuntat decizia de boicot… si ai vazut ce bine a functionat.
     ……….
     2 Pasarea piere pe limba ei. Traian Basescu nu e pasare.
     Cel mai puternic dusman al lui TB a fost toata gasca asta bolsevica transpartinica pornind de la Iliescu si terminind cu SRS. Basescu a vorbit normal, ca oamenii, Oricine inclusiv tu, ai scapari, dar la el s-a monitorizat si amplificat tot. Trebuia sa taca sfios ani de zile ca Emilica ? Daca spunea 10% cit spune zilnic Cacarau si ar fi fost stigmatizat pe vecie.
     ……………..
     3 Mai dialectic , City 🙂 mai flexibil un pic 🙂 : Blaga era antibasescu pana sa ii ia locul lui Boc. Acum i-a luat locul, definitiv Ramane presedinte pe termen lung al PDL. Acum cred ca el comunica cu TB. Stie ca nu poate ramane la mana usl pe viitor, PDL nu poate fi partid balama – caci exista balamale : UDMR.PPDD etc. Ce spui era perfect valabil in ianuarie acum nu mai este. Cel putin asa banuiesc eu

     lastnightmusic

     30/10/2012 at 9:43 am

     • Opinia mea e ca nu trebuie riscat nimic, doar pentru placerea transmiterii unui mesaj care oricum ramane fara ecou, cata vreme ponta iese cu ranjetil lui pervers si rosteste „Udrea. Boc, Anastase, pensii taiate, USL aduce bunastare”. Ce mesaj sa dea TB cand oamenii vad si ei singuri cum merge economia si simt in buzunare binefacerile USL. USL e capabila de orice, nu s-ar da in laturi sa foloseasca infrastructura deja pregatita pentru alegeri ca sa organizeze instant referendumul pentru demitere, in cateva zile, mizand pe efectul inertial al celor 7,5 milioane, care sunt mai putin, insa tot sunt mai multi. Parca il va de Dusa, care acum reactualizeaza listele, iesind cu un cvorum de 7 milioane.

      Nu, TB nu trebuia sa taca. ACUM trebuie sa taca, ca nu moare daca tace o luna, cat e campania. Voiculescu vrea sa il suspende fara motiv si TB sa se apuce sa vorbeasca? Pana si declaratia publica catre sotie „Te iubesc, Maria”, va fi interpretata ca o incalcare a statului de „mediator”, si o discriminare la adresa celorlalte femei numite Maria carora nu le-a zis asa ceva.

      Daca PDL nu ajunge la guvernare, nu sunt sigur ca Blaga ramane presedinte al PDL. Calculele despre partide au fost date intotdeauna peste cap de perversitatea liderilor.

      Cetatean

      30/10/2012 at 9:51 am

      • Opinia ta Cetatean, pe care o respect … este opinia ta. Dai dreptul Presedintelui care a cistigat toate alegerile pana acum sa joace cum ii trece lui prin cap.
       Noi aici putem sa anticipam ce va face presedintele dar in nici un caz nu putem sa il sfatuim.
       ………
       Ai vazut cum a jucat o luna de zile piesa: Garajul ? E un subiect bun de masterat in comunicare sau stiinte politice.

       lastnightmusic

       30/10/2012 at 9:58 am

       • O, da, evident ca ii dau dreptul, Doamne fereste! Nici nu aveam altceva de gand. Insa sustin ca acest drept trebuie folosit cu chibzuinta. Nu il sfatuim, dar nici nu ii dam cec in alb indiferent ce face. Orice om se poate insela, si noi toti, dar si el. Asa ca, la fel cum am facut inttdeauna, ne exprimam liber: asta e varianta cea mai buna pe care eu o vad. Daca as fi consilier, i-as supune-o in fata la fel. Cum face, treaba lui, ca asa-i viata si politica.

        Piesa Garajul a fost superba, mureau astialalti ca toata tara il baga in seama pe omul din garaj.

        Cetatean

        30/10/2012 at 10:02 am

  • neata buna City 🙂
   buldoaga da cu bata in balta,am impresia ca fara sa-si dea seama ca stropeste si pe altii.Sunt aranjamentele de culise dintre aliante pe care le gireaza si la blatul asta vrea ca sa-l introduca si pe pirat expunandu-l inutil.Proatsa miscare.
   In acelasi timp nu cred in lipsa unei interventii dure chiar,din partea presedintelui pe fondul degradarii economiei,dar cu multa precautie,2009-2011 e perioada cu probleme la fonduri(parte guvernata impreuna cu psd) si de aici,chiar pe fondul incompetentei si lipsei de guvernare actuale se vor trage tirade.
   Imi lasa impresia unui santaj reciproc.Vezi ca blatuim daca nu intervii,daca intervii inadecvat risti suspendarea(suspendare care nu cred ca e posibila pana pe 9 ci in caz de catastrofa electorala nu-i exclusa dupa)/respectiv,blatuiti ,nu obtineti un scor rezonabil ca sa-mi maresc plaja de actiune,atunci n-ajungeti la guvernare.Se vor aduna f.multe probleme politice si economice ptr. la anu.Ceva,ceva tot va rabufni

   mircea

   30/10/2012 at 9:31 am

   • da, de acord, insa la ce bun sa intervia, daca Ponta oese si zice ce totul e OK si ca USL da inapoi pensiile si salariile? Adevaratul adversar al USl nu sunt declaratiile lui TB, ci economia, care lucreaza mai bine anti-USL. TB nu are decat sa astepte si sa se roage ca USL sa faca sub 50% mandate.

    Cetatean

    30/10/2012 at 9:34 am

    • pana sa-mi scriu comentul aparu si tds cu ipoteze interesante 🙂 salve
     si eu am mers pe ideea ca imediat dupa reinstalare sa nu intervina pe economie deloc,era prea la cald,usl-ul si-o face singura cu incompetenta pe economie.
     Interventia sa o gandesc in sensul simplificarii/directionarii/clarificarii guvernarii ptr. ca oamenii sa inteleaga mai bine.Ramane apoi ARD sa actioneze corespunzator ca sa capitalizeze politic.Oricum trebuie precautie maxima.

     mircea

     30/10/2012 at 9:41 am

    • si sa vegheze institutional la corectitudinea alegerilor! vor fi si observatori externi am inteles .un mare chin ptr clica usl aceste alegeri!

     zigzag

     30/10/2012 at 9:43 am

     • asta in primul rand ziggy ,salve 🙂
      dupa urmaririle astea penale care-s pe tzeava, sefii de sectii de votare,(care-or fi dac-or mai fi) vor sufla si-n iaurt

      mircea

      30/10/2012 at 9:51 am

     • in tara membra EU,nu se acrediteaza observatori externi

      intamplator

      30/10/2012 at 9:59 am

      • Salut intamplator,
       Te asigur ca vor fi foarte multi observatori straini. O parte deja de la inceputul campaniei electorale.

       Theophyle

       30/10/2012 at 10:01 am

       • ca si la referendum
        hai sa le zicem ” vizitatori straini si romani dornici de a vedea romania profunda”

        intamplator

        30/10/2012 at 3:01 pm

 11. buna dimineata tuturor! succes domnului Iulian Craciun ! si succes si domnului Adrian alui Gheorghe ( daca este adevarat ca e candidatul PFC) :D.

  zigzag

  30/10/2012 at 9:06 am

 12. Buna Dimineata,

  Pe Politeia Europeana puteti citi – Ştiri Europene – 30 Octombrie 2012 / Praf în ochi

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/10/30/stiri-europene-30-octombrie-2012-praf-in-ochi/

  Theophyle

  30/10/2012 at 9:20 am

 13. Cretinii astia de USListi, in frunte cu Felix, vor sa-l suspenede pe presedinte chiar daca nu scoate o vorba pana la alegeri? Adica numai pt. ca stiu ei ca s-ar putea sa nu-l puna pe Ponta premier/ Adica sa-l suspende pt. intentii pe care i le pun ei in carca?
  Sunt disperati de-a binelea, de asemenea nici musiu Blaga nu se simte prea bine cand e liniste dinspre presedintie! Ii tiuie urechile de liniste si de lipsa de idei. Trebuie lasati toti sa fiarba in zeama propriei prostii.
  P.S.Mortala inregistrarea de la digi tv . De unde se vede ca si USListii ar dori scandal pe tema plagiatului. madam Andronescu e in galeata, sa vedem pe cine va satisface cu raspunsul la sesizarea Universitatii Buc. : pe Ponta sau pe „ceilalti”.

  cedric

  30/10/2012 at 9:23 am

  • felix are un si un motiv serios de suparare : a fost exclus de la blat si se gandeste ca ar putea pierde in fata lui Iulian Craciun. cum sa nu-i fie ciuda turnatorului?

   zigzag

   30/10/2012 at 9:24 am

  • Cedric in ipoteza @TDS21A -pusa mai sus 🙂 Felix (desi nu o spune dar sigur se teme ) il crede in stare pe TB sa faca o nazbitie mare cu 1 saptamana inainte de alegeri care sa duca usl sub 50%
   iar apoi cum a spus toata lumea, sa fractureze usl propunindu-le alt premier,

   lastnightmusic

   30/10/2012 at 9:51 am

   • Felix se teme de tradare in USL pentru ca el a fost primul care, pentru beneficiile guvernari, a tradar PSD-ul in 2004. Se teme de un alt premier din USL care ar declansa ruptura.

    Cetatean

    30/10/2012 at 9:53 am

    • ataca ptr. a mentine uniti uslashi dar isi expune vulnerabilitatea prin lipsa de incredere in proprii soldati si a soldatilor in el.nici la ei nu-i simplu 😆

     mircea

     30/10/2012 at 10:00 am

   • sigur,e un atac preventiv ptr. a-i taia „elanul” piratului.varanul mai e si o cobra scuipatoare.Arunca putin venin dar isi pastreaza si ptr muscat.

    mircea

    30/10/2012 at 9:55 am

    • mircea, eu nu cred ca e un atac preventiv, eu cred ca e o trasare de directie pentru USL si un avertisment la Ponta: nu sprijini suspendarea, Dragnea iti ia locul dupa alegeri.

     Cetatean

     30/10/2012 at 9:57 am

     • nu stiu s-ar putea ca sa ai dreptate.faptul ca face i-ar public(ca si-n alte dati scenariul) lasa impresia prostului care nu invata nici din propriile greseli,sau intr-adevar e disperare mare acolo.

      mircea

      30/10/2012 at 10:04 am

      • ..iar… 😦

       mircea

       30/10/2012 at 10:09 am

 14. Pentru cei ce vor o felie de paine aba si un salariu de 5.000 euro trebuie sa treaca testul de exorcizare
  Interviu angajare la Antena3
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EZFpkI7m0vs#!

  observator 2

  30/10/2012 at 9:30 am

 15. vorbim mai tarziu, fug !

  Cetatean

  30/10/2012 at 9:58 am

 16. discutia intervine sau nu basescu este un pic deplasata..
  sunt alegerile lui basescu?
  el e un presedinte echidistant si probabil ca e suficient ca de 1 Decembrie,ca tot e ziua nationala,sa prezinte ” starea natiunii” cu date economice si tot tacamul;
  e constitutional !
  ajunge sa prezinte cifrele pe doua coloane si nimic mai mult!

  intamplator

  30/10/2012 at 10:02 am

  • o interventie seaca dura pe cifre,nu chiar brief(altfel,cred ca ar putea fi interpretata ca interventie politica) o mutare avertisment ptr. ce poate urma dupa 9.Dar repet precaitie maxima daca iese.
   Acuma nu chiar pe 1,e totusi zi de mesaje de alta natura dar asa in zilele urmatoare ca un preambul la sf.Nicolae care ne arata joarda 🙂

   mircea

   30/10/2012 at 10:34 am

 17. Madam Lucia Hossu Longin, declarata incompatibila de ANI! Intr-o perioada a fost administrator al unui srl care avea contracte cu televiziunea iar dumneaei era si in CA al tvr.

  cedric

  30/10/2012 at 10:07 am

 18. Am citit aici ca Vrancea freamata. si ca mult asteptatul cutremur catastrofal poate sa vina inca in acest an.
  O intrebare.
  Daca va fi inainte de 9 Decembrie se vor amana alegerile 3-6 luni sau se vor tine imediat ce e posibil ?
  Cu alte cuvinte, o nenorocire pentru tara va fi in avantajul lui Ponta, Oprescu ? sau le va fi frica ca vor face atitea prostii in guvernare incit mai bine sa tina alegerile cit mai repede cu putinta ?

  lastnightmusic

  30/10/2012 at 10:07 am

  • ce nu fac astia ca sa nu gandeasca romanul la ulei,paine tacamuri si gigacalorie 🙂
   inflatie ? vine rusul duplomat loveste pe zebra oameni nevinovati.Hopa,nu apare in listele ambasadei mai bagam un rus care ne ia mineralu.Fondurile sunt duse naibii(chiar daca si-au impartit furturile,faptul ca 6 luni n-au actionat deloc guvernantii e un lucru cert) hopa,nu-i nimic ii dam cu nashul si cfr.Hai ca paine nu mai e dar nici circul nu mai e ce-a fost odata 🙂

   mircea

   30/10/2012 at 10:16 am

 19. Buna dimineata!

  ribelalu

  30/10/2012 at 10:07 am

  • Buna 🙂

   Theophyle

   30/10/2012 at 11:23 am

   • buna dimineata! A. este plagiatul motiv ca TB sa respinga desemnarea lui dottore? eu zic ca da si nu vad cine ar indrazani sa zbiere contra B. DD cu al sau contract de 2 mil. a dejucat unele calcule USL (sa bage pe listele PP-DD pe unii ce nu au coledzi si apoi sa-i recupereze) C. a inceput dihonia in UNPR? adica fuziunea faptica sau platonica cu PSD incepe sa paleasca?

    cinic

    30/10/2012 at 11:58 am

 20. Buna dimineata 🙂

  mar

  30/10/2012 at 10:12 am

 21. Ziua buna la lumea buna! Jos palaria pentru Craciun! Acolo de unde au fugit toti „granzii” ARD, he showed some balls!

  blog de caine rau

  30/10/2012 at 10:38 am

  • salve D. Ca asa-i in tenis: NEW BALLS (oricum preferabile celor de varan). Fie ca Forta sa fie cu tine sau mai pe romaneste : pe ei, pe ei, pe mama lor!

   cinic

   30/10/2012 at 12:00 pm

 22. ajunseram si la asta 😦
  amenintare cu luare de ostatici la un oficiu postal in bucuresti
  Circus(chaplin) sau dog day afternoon ?
  politia se pare ca negociaza deja ?!

  mircea

  30/10/2012 at 10:48 am

  • 😯

   mar

   30/10/2012 at 10:50 am

   • se pare ca s-a si terminat.Un singur individ,cu arme albe(cutit si topor !!! ) prins deja de politisti.vazui acu pe sticla.
    doua zile de subiect fierbinte.

    mircea

    30/10/2012 at 11:00 am

    • cutit si topor, mai lipsesc furcile si „otravitul fatanilor” :mrgreen:

     mar

     30/10/2012 at 11:18 am

     • Buna mar 🙂
      lasa ca fac ei rost si de astea!

      Theophyle

      30/10/2012 at 11:22 am

      • Buna 🙂
       probabil ca a ingurgitat o cantitate mai mare de trascau si s-a trezit suparat pe lume. Rad si curcile de noi, ostateci luati cu toporul. Oare si povestea asta tine de nivelul de trai?

       mar

       30/10/2012 at 11:27 am

       • Nu e din cauza ca Basescu tace? :mrgreen:

        Theophyle

        30/10/2012 at 11:32 am

 23. Imi place Tismaneanu:
  „Doua sunt maladiile de care sufera Crin Antonescu: incontinenta verbala si delirul persecutiei. Dupa ce a afurisit Occidentul intr-un discurs de pomina rostit in stil peronist (ori mussolinian) pe stadion, micul caudillo de Dambovita isi iese din nou din fire si injura ca la usa cortului. Si-a mutat candidatura in zona ‘padurii nebune’ ( Teleorman, in limba turca – n.red.) si ii ataca furibund pe cei care vad in aceasta fuga proba fricii marelui chiulangiu national de o competitie veritabila”, mai adauga acesta.

  Habar n-aveam de traducerea din turca, dar e clar ca marele liberal si-a ales locul potrivit!

  cedric

  30/10/2012 at 11:31 am

  • Salutare.

   Da, este denumirea data de turci padurii uriase ce se intindea peste aproape tot judetul. Deli Orman, padurea nebuna, din cauza numarului urias de pandari ce-i adapostea.

   EuCuMine

   30/10/2012 at 1:19 pm

 24. Astia sunt nebuni:
  senatul a respins revocarea lui Mircea Diaconu.

  cedric

  30/10/2012 at 11:37 am

 25. Da … cel cu toporul nu a cerut nimic material….. oricum posta e in faliment……. Dorea unirea cu Basarabia, revendicari politice…

  lastnightmusic

  30/10/2012 at 12:14 pm

 26. DD candideaza in colegiul lui Ponta! Vom avea distractie mare!

  cedric

  30/10/2012 at 12:19 pm

  • Bravoooo! De data asta domnu’ Dan are aplauzele mele si un calduros Huooooo! lui Blaga, care nu a stiut sa trimita in colegiul lui Antonescu decat un individ care in 2008 a cadidat pentru PRM!!!

   Cetatean

   30/10/2012 at 12:26 pm

 27. Turcescu zicea ca Ponta va avea zile grele, mai ales ca nici in USL nu o duce prea bine.

  cedric

  30/10/2012 at 12:30 pm

 28. Vedem si noi un CJNC ridicat de CSM in fata CCR pentru votul de azi pe Diaconu, pe motiv de incalcarea prevederii constitututionale care spune ca Romania e stat de drept (art. 1, al.3), adica deciziile instantelor trebuie respectate chiar de Parlament?

  Cetatean

  30/10/2012 at 12:32 pm

  • asa este.

   Cetatean

   30/10/2012 at 12:36 pm

   • parlamentul rusinii mai puternic decat decizia instantei. astept sa o vad pe hot lips cum face spume la gura ca parlamentul incalca deciziile instanei. desigur astept degeaba. dar sa stea linistiti uslamistii … vine uraganul de la UE spre ei cat de curand! ma bucur ca au votat asa. mai ofera niste munitie gratis. doar bleaga @ co sa se trezeasca.

    zigzag

    30/10/2012 at 12:47 pm

 29. Saracii americani nu-si pierd umorul nici in fata unei „catastrofe majore”:
  http://www.ziare.com/international/uragan-america/americanii-ironizeaza-uraganul-sandy-frankenstorm-sperie-pana-si-statuia-libertatii-galerie-foto-1198661

  Sa dea Dumnezeu sa scape cu bine.

  cedric

  30/10/2012 at 12:44 pm

 30. Bine v-am re/gasit, dupa o pauza ceva mai lunga (probleme personale), in care v-am citit mai rar.

  Revenind la politica, eu nu inteleg logica dupa care se desemneaza candidatii in colegiile dificile. In loc sa opteze pentru persoane integre, competente si cu sanse reale de a castiga, PDL-ul in cazul de fata alege cei mai mari looseri cu putinta! Transmitand din start mesajul: colegiul asta oricum e pierdut, asa ca nu conteaza pe cine nominalizam!
  Spre deosebire de FC, a carui initiativa de a-l propune pe Iulian Craciun intr-un colegiu in care Voiculescu era dat din start castigator, e demna de toate felicitarile.

  Si putin off-topic, nu stiu daca s-a discutat sau nu, eu locuiesc in sectorul 3, si am toata strada invadata de o asa-zisa „campanie de responsabilizare sociala” a domnului primar Negoita, care de fapt e campanie electorala 100%. Corturi si panouri publicitare cu moaca lui in prim plan, in care se lauda ca a introdus taxa de gunoi zero! Unde-i faza cu responsabilizarea, nu m-am prins, de asta intreb, juridic nu se pot face niciun fel de plangeri pentru incalcarea legii electorale?

  mickyyy

  30/10/2012 at 12:47 pm

  • Precum musca-n curu’ calului, se zice pe la noi.

   EuCuMine

   30/10/2012 at 2:11 pm

 31. Theophyle

  30/10/2012 at 1:16 pm

  • Sunt televiziunile de la noi panicate de zici ca a venit Sandy in Teleorman. Pe CNN totul e calm, scurt si la obiect.

   ribelalu

   30/10/2012 at 2:23 pm

 32. PPDD a avut in Gorj unul dintre cele mai bune scoruri la locale. Nu il vad bine pe Ponta. DDD are primari „fanatici” acolo, are consilieri, are electorat si va bantui cu carele de reportaj toata ziua prin colegiu.
  Si ca sa fie treaba-treaba, in tandem cu DDD pentru Senat din partea PPDD va candida Tudor Barbu, un tip care nu e nici prost, vorbeste pe limba oamenilor si explica (real, nu ca alti PPDD-isti) celor mai slabi pregtiti intelectual mult mai bine decat tot PDL-ul la un loc realitatile politice ale vremurilor.
  Barbu s-a certat intr-o seara cu Condurateanu si Balan doua ore la tv in perioada campaniei pentru referendum. In timp ce Barbu combatea USL-ul cu argumente beton, ceilalti mergeau pe un populism feroce.

  ribelalu

  30/10/2012 at 2:22 pm

  • Ponta a castigat colegiul doar cu 51,5%. Orice scadere sub 50% il baga in malaxorul redistribuirii.

   Cetatean

   30/10/2012 at 2:35 pm

   • Nu stiu de ce, dar nu dau pe cuvantul lui DD un ban. Pana nu depune dosarul la BEC. Nimic nu este sigur!

    Theophyle

    30/10/2012 at 2:48 pm

    • mda, la asta nu m-am gandit, domnu’ Dan e imprevizibil :mrgren:

     Cetatean

     30/10/2012 at 2:53 pm

    • DD e amoral. Negociaza orice,
     Oricind se poate retrage daca Ponta plateste pretul corect

     lastnightmusic

     30/10/2012 at 2:55 pm

    • De doua zile OTV toaca la Ponta prin cazul Panait. Asta e un semn ca va intra in lupta.

     ribelalu

     30/10/2012 at 3:02 pm

  • asta-i tare ! 😦 nu cred sa duca la ceva

   mircea

   30/10/2012 at 2:45 pm

 33. treaba cu mircea diaconu e cu dichis.
  pe fond la litera e foarte grav,parlamentul deasupra legii cu toate consecintele(mcv,constitutie,separatie,sistem protectionist etc)
  de ce e mircea diaconu si nu altul mult mai vulnerabil dar fara expunere publica emotionala(la momentul intrarii in parlament legislatia ii permitea a fost actualizata dupa si MD a cerut puncte de vedere,ani e ostracizata de latrine/campania de decredibilizare-averea sefului ani,e o persoana publica relativ indragita ca actor etc)
  am impresia ca are un mic rol de iepuras si se lasa folosit,jucandu-si partitura,ptr.ce si ptr.cine ?!

  mircea

  30/10/2012 at 2:53 pm

  • Sunt mai multi iepuri impuscati cu un foc:
   – creeaza precedent
   – testeaza forta celeilalte puteri a statului, o putere inamica pentru ei
   – creeaza pretext pentru modificarea legislatiei. ANI nu va putea fi eliminata dar ii vor restrange atributiile. Au incercat ei cu CCR, cu ANI se joaca.

   ribelalu

   30/10/2012 at 3:01 pm

   • agree 🙂

    mircea

    30/10/2012 at 3:09 pm

 34. O declaratie foarte frumoasa a lui Iulian Craciun.
  Sa- dea Dumnezeu sanatate si succes:
  http://www.ziare.com/dan-voiculescu/senator/contracandidatul-lui-voiculescu-un-tanar-cu-dizabilitati-1198673

  cedric

  30/10/2012 at 3:00 pm

  • sloganul de campanie e colosal!!
   vedea-l-as pe dd in gorj si deja am presimtirea ca pacalici si felix raman npe tusa,sau in cel mai bun caz pentru ei,ajung la redistribuire

   intamplator

   30/10/2012 at 3:10 pm

  • A fost tare CezarPreda 🙂 intrebat despre ce spune Felix. Raspunsul nostru pt Voiculescu se numeste : Iulian Craciun. Si da-i si zii, si da-i si lupta ….
   Iulian Craciun este o gaselnita tare a FC

   lastnightmusic

   30/10/2012 at 3:12 pm

 35. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  30/10/2012 at 3:11 pm


Comentariile sunt închise.