Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Pozitia Comunitatii Politeia: pentru incompatibilul Diaconu, Parlamentul scuipa in obrazul Justitiei si scoate Romania in afara UE

Redactat de @Cetatean

Comunitatea Politeia, care nu a facut niciodata rabat de la apararea statului de drept, a suprematiei Constitutiei si legilor, a angajamentelor europene si euro-atlantice,

luand act de votul talharesc din Senatul Romaniei, care a decis cu un scor de 32 la 23 (10 abtineri) ca, desi exista o decizie a ICCJ de constatare a incompatibilitatii senatorului Mircea Diaconu, acesta trebuie mentinut in Parlamentul Romaniei chiar cu pretul incalcarii articolului 16 al.1-2) din Constitutie :

(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări;
(2) Nimeni nu este mai presus de lege;

Denuntand public ca instigare la incalcarea legii declaratiile iresponsabile ale unui pseudo-jurist etern din Parlament, senatorul Frunda care a declarat ieri ca atunci cand un parlamentar cade sub incidenta legii privind regimul incompatibilitatilor, legea insasi trebuie modificata pentru ca rigorile ei sa nu se mai aplice alesilor neamului inzestrati cu o misiune cvasi-divina:

„Îmi manifest mândria de a fi colegul lui Mircea Diaconu şi v-aş cere să modificăm legea pentru că este împotriva a ceea ce numit interes colectiv naţional, ca prin legile făcute de noi să excludem din rândurile noastre pe cei care poartă o cruce în plus…Menirea noastră de a conduce această ţară, de a face legi echilibrate, stimulative, ne cere oare ca să stabilim cazuri de incompatibilităţi pentru cei care conduc un teatru [Diaconu]… pentru avocaţi care în paralel încercăm să îi apărăm pe oameni de nedreptăţi? De asta suntem noi aici sau să îndreptăm legile? Suntem aici ca să fim doar martorii nedreptăţilor care se fac? Vă atrag atenţi că trebuie să îndreptăm aceste erori… obligația viitorului Parlament e să îndrepte greșelile făcute pe parcursul timpului”;

Exprimandu-si profundul dispret pentru actorul Diaconu care nu a inteles ca meseria de figurant pe scena se lasa la usa Parlamentului atunci cand esti ales senator si ca reflexele meseriei nu sunt o scuza pentru activitatea ignobila de parlamentar ocupat exclusiv cu mersul la emisiuni televizate pentru a denunta un vampir care suge sangele poporului (Presedintele Romaniei);

Condamna public  votul din Senatul Romaniei care exprima in cel mai clar mod incalcarea articolului 1, al.4 si al.5 din Constitutie:

 (4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.
(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie

Prin votul de astazi, Parlamentul Romaniei a scuipat in obrazul Justitiei, incalcand printr-un vot secret electronic (de ce secret, stimati senatori „parinti ai patriei”, cum v-a numit duios Crin Antonescu?) peste o decizie definitiva si irevocabila a Justitiei.

Prin votul de astazi, Parlamentul Romaniei a devenit un cuib de talhari care se apara cu votul de rigorile legii.
    
Prin votul de astazi, Parlamentul Romaniei a aratat romanilor care este adevarata dorinta a USL dupa alegerile din 9 decembrie 2012: dictatura parlamentara, in care sentintele Justitiei vor fi rasturnate oricand prin votul secret al parlamentarilor.

Comunitatea Politeia:

 •  condamna public aceasta incalcare pe fata si fara rusine a Constitutiei,
 • solicita in mod public Presedintei CSM inaintarea catre Curtea Constitutionala a unei cereri de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala declansat de Senatul Romaniei care refuza punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile,
 • solicita Comisiei Europene, respectiv Presedintelui Comisiei si Comisarului pentru Justitie adoptarea unei pozitii publice ferme si a unor presiuni diplomatice neechivoce in favoarea sustinerii statului de drept, permanent supus asaltului dat de Parlamentul Romaniei,
 • adreseaza opiniei publice din Romaniei indemnul de a trata cu maxima seriozitate alegerile din 9 decembrie 2012 si de nu acorda votul acelei formatiuni politice care actioneaza ca un grup infractional organizat ce doreste distrugerea statului de drept.

Written by Theophyle

30/10/2012 la 8:15 pm

97 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. subscriu! vreau sa vad si pozitia ministrului justitiei si ce are de declarat .trebuie scoasa la declaratii madam hot lips deoarece conduce un minister al justitiei intr – o tara ( inca ) membra UE.

  zigzag

  30/10/2012 at 8:21 pm

  • Oare o s-o vedem cum se zbuciuma doarece nu a fost respectata o hotarare judecatoreasca?

   Yea, right. 👿

   EuCuMine

   30/10/2012 at 8:23 pm

  • scuma nu se mai incalca indiepiedienta justitiei, hai? ceapa mamii ei de curva politica deghizata in judecatoare!

   Cetatean

   30/10/2012 at 8:24 pm

 2. Felicitari autorilor :exceptional mesaj.

  Reiau ce am scris la postarea anterioara :DD a anuntat acum oficial ca va candida in colegiul lui Ponta, iar Tudor Barbu -la senat, cred ca in colegiul lui grebla. Ce-as mai rade sa le faca zile fripte celor doi USListi.

  cedric

  30/10/2012 at 8:26 pm

  • o sa ii traga sub 50% si ii baga in malaxorul redistribuirii.

   Cetatean

   30/10/2012 at 8:27 pm

 3. victor L

  30/10/2012 at 8:27 pm

  • Victor 😆
   vezi ca nu ne mai citesti. Am dat linkul de dimineata. Meserie de editorial!!!

   Theophyle

   30/10/2012 at 8:29 pm

   • ;P
    eu am primit mailul de la Curs de guvernare acun vreo doua ore.

    victor L

    30/10/2012 at 8:56 pm

 4. Si eu subscriu. In plus, mi-as dori sa stiu in ce a constat pana acum activitatea senatorului Diaconu in parlamentul Romaniei. Ce propuneri legislative a initiat/sustinut, care sunt proiectele/comisiile in care se implica si cu ce rezultate concrete se poate lauda.

  elsewhere

  30/10/2012 at 8:31 pm

 5. Exista un excelent instrument cu care se pot afla multe despre parlamentari:

  http://hartapoliticii.ro/?name=diaconu+mircea

  Cetatean

  30/10/2012 at 8:33 pm

 6. Buna seara!
  Subscriu.
  Va rog sa revedeti anul alegerilor.

  Finante Azi

  30/10/2012 at 8:36 pm

 7. hahaha, mersi! 🙂

  Cetatean

  30/10/2012 at 8:37 pm

 8. Salut de buna seara 🙂

  Pe scurt: ma tem ca DEX-ul nu contine suficienti termeni pt a numi corect adunatura de bipede* care populeaza casa boborului. De fapt invectivele devin epitete daca le compari cu ceea ce scrie-n bolintinele acestor … (puneti ce doriti). Sau poate s-ar impune rescrierea DEX-ului. Eventual editarea unui dictionar de scarbosenii. Cred ca e de prisos sa mai precizez care ar trebui sa fie continutul primului capitol. Iar ca legatura cu precedenta postare inca o dovada ca electoratul e popa prostu’
  ______________________
  *jivine mi-a venit sa scriu

  Kenwood

  30/10/2012 at 8:41 pm

 9. http://www.evz.ro/detalii/stiri/Comisia-European-avertizeaz-Decizia-Senatului-n-cazul-Diaconu-n-contradicie-cu-reco-1008.html

  Comisia Europeană (CE) regretă decizia de astăzi a Senatului României de a nu da curs unei sentinţe a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în cazul senatorului Mircea Diaconu, a declarat Mark Gray, purtător de cuvânt al CE.

  „Este important pentru statul de drept în România ca deciziile judecătoreşti să fie aplicate cu stricteţe. Decizia Senatului român este în contradicţie cu recomandarea Comisiei de „a cere demisia membrilor parlamentului cu decizii finale de incompatibilitate”, care este inclusă în ultimul raport pentru România adoptat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, a precizat purtătorul de cuvânt al CE, citat de Agerpres.

  Cetatean

  30/10/2012 at 8:43 pm

 10. http://www.romanialibera.ro/actualitate/alegeri-2012/ponta-daca-romanii-voteaza-cu-majoritate-absoluta-pentru-usl-nici-basescu-nu-poate-sa-desconsidere-282521.html

  Parole, parole… Mesaj super primitiv, cum scriam in postarea anterioara: dam inapoi pensii si salarii (hai pe bune?!) si avem multe planuri pentru Romania, daca ne votati o sa curga lapte si miere:

  „Eu sunt prim-ministru şi am obligaţia să le spun oamenilor că avem nevoie de nişte lucruri foarte clare şi nişte obiective foarte clare. Am reuşit în aceste şase luni să îndreptăm multe lucruri rele. Avem nişte planuri foarte clare şi nişte propuneri foarte clare pentru cum trebuie să arate România în următorii”, a spus liderul USL”

  Cetatean

  30/10/2012 at 8:59 pm

 11. se repeta de 4 ori „clare”. Semn tipic de lipsa de idei si de plan. Insistenta asupra epitetelor e apanajul lui Antonescu. Acum vad ca s-a molipsit si Ponta. Macar Antonescu arunca, luxuriant si baroc, cu mai multe epitete odata, Ponta da ca boul copy/paste la acelasi epitet de mai mute ori.

  Cetatean

  30/10/2012 at 9:01 pm

 12. Socialistii astia sunt toti o apa si-un pamant: n-au nici frica nici rusine.

  Preşedintele Parlamentului European: „Nu mi-e frică de cei care declară că am venit să-l susţin pe Ponta în campanie“

  cedric

  30/10/2012 at 9:03 pm

  • eu as pune toti socialistii din Europa in vagoane si i-as duce la o cura de Siberia, nu ai mult de o luna.

   Cetatean

   30/10/2012 at 9:04 pm

   • Bine le-ai face!

    cedric

    30/10/2012 at 9:09 pm

    • dupa o luna ii intreb daca mai vor in raiul socialist si daca raspund ca ca nu, le zic si eu ca raiul e inca departe, pentru ca burghezia rezista. Asa ca trebuie sa mai munceasca pana ajung in rai!

     Cetatean

     30/10/2012 at 9:11 pm

     • O magarie fenomenala!
      A promis si a mintit! Un magar ca toti rosii.

      Theophyle

      30/10/2012 at 9:14 pm

      • magar ca toti socialistii. Astia nu se trezesc niciodata din visarea la raiul pe pamant pe munca altora.

       Cetatean

       30/10/2012 at 9:15 pm

  • salut. prin gura lui Ponta am descoperit ca Schultz e sef la UNESCO!!! Adica poate pun emonumentele de la Tg.Jiu pe lista UNESCO. Care dintre ei e mai imbecil????

   cinic

   31/10/2012 at 8:02 am

 13. Seara buna la lumea buna!
  Subscriu!
  Ce bine ca macar la noi la Politeia exista o reactie ferma si rapida! Opozitia doarme-n cizme!

  blog de caine rau

  30/10/2012 at 9:17 pm

  • Aici va fi mereu o reactie rapida, cata vreme ne da Dumnezeu sanatate si furnizorul de ney nu ne taie de la retea.

   Cetatean

   30/10/2012 at 9:19 pm

 14. Reblogged this on blogdecainerau and commented:
  Senatul se considera deasupra Legii si Constitutiei. Asta mai e stat de drept?

  blog de caine rau

  30/10/2012 at 9:18 pm

 15. Buna seara Theophyle, buna seara Cetatean, buna seara all.
  Nu ca m-ar mira foarte tare si iremediabil aceata aroganta juvenila a senatosilor.
  Dar vad ca avem o Constitutie total neechilibrata.
  Luand in considerare echilibrul manifestarii actului juridic, acum ar fi fost logic ca parlamentul sa fie dizolvat.

  Lup Alb

  30/10/2012 at 9:23 pm

 16. Buna seara tuturor din nou. Oare domnul schultz ce zice de ultima isprava a majoritatii USL?

  clemycali

  30/10/2012 at 9:32 pm

 17. Buna seara! Ce sa zica? Ca strutu, nu cunoaste nimic!

  Cetatean

  30/10/2012 at 9:35 pm

  • Ar trebui intrebat daca tot a venit in campanie electorala ptr Ponta. Si mai cred ca a venit pe barba lui, fara acordul socialistilor europeni. Ca altfel nu disparea din peisaj asa de repede.

   clemycali

   30/10/2012 at 9:40 pm

 18. Echipa tare la Cristoiu
  DD, Lazaroiu, Bolintineanu

  lastnightmusic

  30/10/2012 at 9:39 pm

 19. akros polis/acropole,orasul inaltat al zeilor
  cand vad poza asta la inceputul postarii ma pregatesc de o lectura pe cinste 🙂
  (apropo,e remasterizata, parthenonul aduce parca si a pantheon parisian luat din fatza g/m 😆 )
  dupa textul excelent al dlui Grosu comunicatul mi se pare o incununare a denuntarii marsaviilor parlamentului,acest acropolis infam,stanca sacra mitica_ care se doreste a fi plina de zei nemuritori,intangibili,.(poate fac de-o cheta si ptr. statui, corespondent de pe la noi s-ar gasi destui/destule-cine-i afrodita cine-i apollo,cariatidele care-or fi,hades,artemis,are,poseidon,athena si zeus insisi si altii ca nu-i mai tzin minte,si urmasii incuscriti ai lor 😆 )
  asadar City,felicitari si subscriu.
  Imi venea sa-ti propun o corectie”…..dispret pentru actorul Diaconu care nu a inteles ca meseria de figurant pe scena se lasa la usa Parlamentului….” inlocuind cuvantul „actorul” cu „politicianul”.Printre mediocritatile antediluviene romanesti mai ales dupa anii 80 ,n-a fost un actor de slaba factura, vreo 2,3 filme in care joaca sunt chiar bune/inclusiv teatrul dupa parerea mea(in niciun caz buletin de bucuresti mentionat de frunda sau pambuccian).Dar e corect asa cum ai scris ptr. ca nu a facut nimic ca sa devina politician,dimpotriva a fost „actor” chiar de pe scarile revolutiei si a continuat confundand si incurcand tribuna si parlamentul cu platoul de filmare.Pacat zic eu dar ce a provocat azi prin decizia senatului este de neconceput intr-un stat de drept.
  Ratatul sarbatorilor,cum s-a autointitulat, spunea odata ca ofranda adusa Celui de Sus trebuie sa fie una personala ,nu adusa de altii 😦

  mircea

  30/10/2012 at 9:55 pm

  • da, mergea corectia, am ales insa sa il atac in meseria lui. Daca era actor bun, stia cand sa isi lase meseria la usa.

   Cetatean

   30/10/2012 at 9:59 pm

  • Salut Mircea,
   Si ce ne ajuta daca politicienii „nostri” fac blaturi tot timpul 😦

   Theophyle

   30/10/2012 at 10:02 pm

   • buna Theophyle ,City,
    cand vorbeam de ofranda(o declaratie a sa mai veche) ma gandeam la sugestia facuta si de Cristi Grosu in fantasticul articol de azi,demisia.
    ..
    nu prea ne ajuta, Theophyle 😦

    mircea

    30/10/2012 at 10:18 pm

 20. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13517750-ani-adreseaza-consiliului-superior-magistraturii-cazul-diaconu-horia-georgescu-aducem-atentia-csm-asistam-conflict-constitutional-intre-puterile-statului.htm
  „Maine ne adresam Consiliului Superior al Magistraturii si le aducem in atentie ca asistam la un conflict constitutional intre puterile statului. CSM va analiza solicitarea nostra. Sunt convins ca va sesiza Curtea Constitutionala printr-un demers care sa transeze acest conflict”, a declarat presedintele ANI.

  Horia Georgescu a precizat ca „Agentia Nationala de Integritate nu are alte instrumente in afara de a se adresa Consiliului Superior al Magistraturii.”

  Cetatean

  30/10/2012 at 9:58 pm

  • Sa speram ca o sa le ajute!

   Theophyle

   30/10/2012 at 10:03 pm

  • Vedem. CSM ar fi trebuit sa se sesizeze din oficiu.

   clemycali

   30/10/2012 at 10:05 pm

   • in mod normal, daca fac o sesiare corecta de CJNC, ar trebui sa vedem o decizie far a CCR prin care se va obliga Parlamentul sa voteze „ca primarul” cand aplica o decizie a Justitiei.

    Cetatean

    30/10/2012 at 10:08 pm

    • La fel cum Presedintele semneaza „ca primarul”decretul de investire a Guvernului cand acesta e ivestit de Parlament, la fel trebuie sa voteze „ca primarul” incetarea mandatelor cand exista o decizie e ICCJ.

     Cetatean

     30/10/2012 at 10:12 pm

     • la fel Parlamentul trebuie sa voteza „ca primarul” cand exista o decizie a ICCJ:
      DecizIa 98/2008:

      „Din textul Constitutiei rezulta ca, in cazurile prevazute la alin. (1) si (3) ale art. 85, numirea de catre Presedintele Romaniei a ministrilor este un act de executare a hotararii Parlamentului si de investire, pe aceasta baza, a ministrilor, de catre seful statului. Hotararea organului reprezentativ suprem al poporului roman [art. 61 alin. (1) din Constitutia Romaniei] este un act obligatoriu, pe care Presedintele nu l-ar putea refuza decat prin savarsirea unor fapte grave de incalcare a Constitutiei.”.

      CCR ar putea sa spuna la fel pentru Parlament cand exista o decizie a Instantei.

      Cetatean

      30/10/2012 at 10:14 pm

 21. Buna seara 🙂
  subscriu! Constitutia Romaniei a devenit ceva relativ 😦 Romanul de rand a ajuns o entnitate variabila, un instrument in clasa unei caste, din pacate s-a ajuns mai rau ca in anii 50 👿

  mar

  30/10/2012 at 10:19 pm

 22. nori negri se aduna peste spatiul carpato-danubiano -pontic in aceasta ultima decada a lunii octombrie 2012:
  a. presuspendarea fondurilor europenesi corectiile de rigoare
  b. un ” flit” total ,o jigodenie de cea mai joasa spetza transmis intregii Uniuni Europene de clasa politica romaneasca( ca ne-fac noua nu mai conteaza,n-am contat pentru ei niciodata)
  c. declaratia ambasadorului SUA la Bucuresti

  daca „legam”toate astea eu nu vad bine viitorul apropiat;
  exista ,vorba lui netanyahu,o linie rosie peste care nu se trece;
  clasa politica romana a trecut-o si orice de acum incolo este posibil

  intamplator

  30/10/2012 at 10:20 pm

  • asta e regula;
   ce sa calculeze/se platesc de la buget;
   „reprezentantii guverbului” au aprobat proiectul,legal cel ce a primit banii e ok…
   ” cine nu deschide ochii,deschide punga”

   intamplator

   30/10/2012 at 10:25 pm

  • Banii pentru fondurile europene se platesc intotdeauna de la buget, iar apoi se fac cereri de rambursare catre UE, deci banii de la buget deja s-au cheltuit pe acele proiecte in momentul asta. In plus cele mai multe nereguli sunt legate de achizitiile publice (conditii restrictive care duc la eliminarea unor competitori), deci e vorba tot de bani cheltuiti de alte institutii ale statului (primarii, consilii judetene, ministere). Prin recuperarea acelor bani (de la o primarie de exemplu) statul nu i-ar muta decat dintr-un buzunar in altul. In plus, acele licitatii au fost aprobate de autoritatea nationala de achizitii publice (ANRMAP), auditate si controlate la nivel de program operational, deci actiunea in regresie ar implica mult mai multi responsabili. Incompetenta + coruptia dau o combinatie letala intotdeauna…

   Bogdan

   30/10/2012 at 10:56 pm

   • exact asta a fost diagnosticul meu azi dimineata!incompetenta am definit-o=numiri politice
    deci nu sunt singurul care vede asa

    intamplator

    31/10/2012 at 12:12 am

 23. si de pe bloomberg:
  bodurile pe 10 ani ale italiei: 4,99 pct
  polonia: 3,96
  cehia: 2,48

  intamplator

  30/10/2012 at 10:28 pm

  • stafen sta relexat, el are lingouri 🙂

   Cetatean

   30/10/2012 at 10:33 pm

   • are si de ce aurul creste/benzina scade-nu,nu la petrom,la bursa din nyc

    intamplator

    30/10/2012 at 10:46 pm

 24. inca una din ” realizarile guvernului ponta”
  dar,nu m-ar mira ca pacalici si don georgescu,sa ne explice ca romanii care au rate nu le-au platit fiindca au investit in ” relansarea economica”

  Restanţele românilor la bănci au atins un nou record, arată datele pe luna august furnizate BNR de către Biroul de Credit. 726 de mii de români aveau 780 de mii de restanţe la instituţiile financiare în luna august, cu un total de 8,6 miliarde de lei, în creştere cu peste 100 de milioane de lei faţă de iulie, cu peste un miliard de lei mai mult faţă de sfârşitul lunii ianuarie şi 1,1 miliarde de lei mai mult faţă de decembrie 2011

  intamplator

  30/10/2012 at 10:56 pm

  • pe dracu! numai romanii stiu cum e cu ratele neplatite din cauza lui ponta.

   Cetatean

   30/10/2012 at 11:12 pm

  • Ofiteru e la PNTCD, eu am alta lista.

   Cetatean

   30/10/2012 at 11:08 pm

  • ofiteru=pntcd

   intamplator

   30/10/2012 at 11:12 pm

 25. Toata protipendada NR e in PNTCD.

  Cetatean

  30/10/2012 at 11:08 pm

 26. Neamtu, Vlaston, Ofiteru, Todirascu etc sunt toti la PNTCD.

  Cetatean

  30/10/2012 at 11:11 pm

  • NR=adevarat”partid de elite” sau de ” meritocrati”

   intamplator

   30/10/2012 at 11:13 pm

 27. intimplator, daca ai sti cum s-a desfasurat sedinta aia la NR in care Neamtu i-a anuntat pe cei prezenti ca in intreg partidul nu sunt mai mult de 40 de oameni pe care se poate conta, posibili candidati…si in care Neamtu a zis ca e „un dezastru juridic”….

  Cetatean

  30/10/2012 at 11:16 pm

  • ” intamplator” chiar stiu-din surse de incredere/oare de ce eu,care am fost „fan” NR am tacut dupa ce am fost la doua intalniri organizate in bucuresti in primavara;
   cred ca sunt mult prea ” batran” sa mai cred ca orice pasare se mananca;
   p.s chiar si FC-eu,acum o cautionez cam 3/4-/nu ca asta ar conta,dar nu ma mai pot entuziasma prea usor;
   desi,sunt de parere ca trebuie sa acorzi credit pana la proba contrarie,in ce priveste politicienii/politica romaneasca nu prea aplic acest lucru;am ” trait” prea intens in anii 90(probabil ca am cunoscut( nu doar strans mana) personal 1/2 din toti parlamentarii de atunci,fara,repet fara a fi direct sau indirect implicat in politica), ca sa pot fi ” optimist”;lucru valabil si pentru media

   intamplator

   30/10/2012 at 11:31 pm

   • 🙂 e bine ca stii din surse de incredere.

    Despre FC, si eu o cautionez prudent pentru ca am incredere in MRU si in cativa oameni de langa el. Nu am candidati FC la mine, insa am cativa PDL curatei. daca erau de la FC era mai bine…

    Cetatean

    30/10/2012 at 11:36 pm

    • oricum mai bine decat mine;
     eu as avea de ” votat” canacheu-camera si ofiteru -senat
     cum canacheu n-a catadicsit sa-mi raspunda la cateva emailuri,nici eu nu voi catadicsi sa ma duc sa votez
     ofiteru….no comment
     asa ca decizia mea e luata/ard pierde votul meu si inca 3,total 4

     intamplator

     30/10/2012 at 11:44 pm

     • si ca sa completez
      mi se poate explica 24/24 valoarea votului la redistribuire/la ” debarcarea” guvernului mru,am realizat cat valoreaza…si am avut experienta localelor dupa aceea;doar o observatie( nu locuiesc in sect 3,dar il stiu mai bine decat sect 1 unde locuiesc acum): daca lnegoita nu mai voia sa candideze-e de inteles-de ce cu 12 luni inainte nu a ” pregatit” inlocuitorul?asa mi se parea corect si logic

      intamplator

      30/10/2012 at 11:51 pm

     • Buna seara intamplator
      Stai mai bine decat mine eu avand pe Blaga la senat si pe Alin Popoviciu la deputATI Oricum si eu. boicotez aceste alegeri. Parintii mei au o mare bafta avandu-l pe MRU deci ei merg la vot. Colega de dormitor voteaza ca si soacra UDMR.

      ion

      30/10/2012 at 11:53 pm

      • chiar nu vad nici o diferenta!
       probabil pentru tine canacheu al meu iti spune tot atit cit imi spune popoviciu al tau/habar n-am cine e popoviciu,cum habar n-ai-probabil cine e canacheu
       un pic despre canacheu: a fost ” revolutionar”si de atunci o tine tot asa/e -pentru mine-un fel de dandanache
       ca e in comisia de control sie( sau sri) nu ma incalzeste/probabil ca are tot atata pregatire in domeniu cat avem noi
       ofiteru: scurt,un antonescu mai prost(uite,ca poate exista si asa ceva)

       intamplator

       31/10/2012 at 12:07 am

     • salut. Eu -pana una alta- nu vad si nu votez decat candidati ARD, indiferent de petele cu care au mai ramas dupa comisia de etica. Orice ARD e de preferat unui USL. PS. nici mie nu-mi placea uleiul de ricin pe care – total nedemocratic- mi-l dadea bunica. Dar mi-a facut bine. (RIP, bunico!)

      cinic

      31/10/2012 at 8:08 am

 28. Pai NR a primit ok-ul de la tribunal au ba?

  ion

  30/10/2012 at 11:18 pm

  • nu mai conteaza, e in moarte clinica, MN e oficial membru PNTCD si nu va putea pleca din PNTCD sa preia sefia NR, care va ajunge la altcineva. va vinde brandul cuiva. Pavelescu nu il va lasa sa plece din PNTCD.

   Cetatean

   30/10/2012 at 11:23 pm

 29. Deci pana la urma DD candideaza in colegiul lui Copy/Paste dar din partea carui partid ca parca nu era membru la PPDD. Sa nu se trezeasca cu o contestatie a candidaturii acceptata.

  ion

  30/10/2012 at 11:45 pm

  • s-a inscris azi in PPDD 🙂

   Cetatean

   30/10/2012 at 11:56 pm

  • parca nu se poate antedata o inscriere/am inteles ca deja are si domiciliu acolo/
   oricum ,va fi ” fun”/voi urmari cu ” maxim interes” lupta intre „tuse si junghi”
   mai ales ca ,oficial,din februarie voi avea dubla cetatenie

   intamplator

   30/10/2012 at 11:57 pm

 30. A intrat si Ambasada Rusiei in joc – este preocupata de limitarea drepturilor cetateanului rus 😦
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/spionaj-industrial-la-ipromin-ambasada-rusiei-este-preocupata-de-cazul-presupusului-spion-rus-si-cere-acces-consular-282560.html
  Nu stiu cum se face dar pe masura ce democratia in Romania o ia la vale, Rusia devine tot mai vocala. Curat murdar 😦

  mar

  30/10/2012 at 11:47 pm

  • @mar
   cred ca e normal ca o tara sa-si apere cetatenii
   e anormal ce fac reprezentantii romaniei trimisi in alte tari

   intamplator

   30/10/2012 at 11:52 pm

  • E absolut fireasca aceasta cerere.

   ribelalu

   30/10/2012 at 11:55 pm

 31. Pai sireacu Diaconu, el care de la pasopt incoace, cu toata famelia lui, lupta cu dictatura pe multiple fronturi televizate, tocmai acum sa ramiie fara coledzi? Nu se poate neicusorilor.
  In Ukraina partidul lui Ianukovici a obtinut primul loc la alegeri cudoar 28%. Niste natarai ukraineni astia. Pai cum asa, ei nu au 50% de nostalgici dupa regimul lui Stalin si URSS? Nu au invatat ca cu citeva televiziuni convingi boborul ca statul de drept se construieste prin legi pentru unii si anarhie pentru parlamentari care isi voteaza ei ce regim ii taie capul, dupa ocazie?
  Apoi cu electoratul care nu numai ca inghite mafiotismul parlamentului, ba inca voteaza incurajind din greu la fiecare ciclu electoral pe toti hotii, coruptii si in general exponenti ai faradelegii, sa nu se mire dupa aceea, exact ca vitelul la poarta noua, cind in frigidere sufla vintul si in calorifere circula cultura lui Marga.

  Aha

  30/10/2012 at 11:53 pm

  • Salut Aha, dar gresesti
   In Ukraina partidul lui Ianukovici a obtinut primul loc la alegeri cu 37%. Acele 28% au iesit de a exit poll. Nici ei nu le au cu sondajele poate le-a facut IRES -ul lui Dancu ca in Moldova

   ion

   30/10/2012 at 11:56 pm

 32. Buna seara!
  Subscriu acestui comunicat si as adauga la ce s-a scris si mizeria de la Curtea de Apel Galati cand celuilalt incompatibil i s-a aprobat contestatia si a primit acceptul sa candideze.
  Elenina Nicut, cealalta parte a dosarului, a primit un mesaj telefonic la 12 si 15 minute prin care era anuntata ca sedinta a fost programata azi la 12.00.

  ribelalu

  30/10/2012 at 11:54 pm

  • la galati e serparie mare in Justitie.

   Cetatean

   30/10/2012 at 11:58 pm

   • la naiba serparie!
    ala stie mai bine ca noi
    odata in parlament e mai presus de orice lege/vezi diaconu azi

    intamplator

    31/10/2012 at 12:14 am

  • scarba si voma
   e tot ce poti spune/vezi ce am spus la 10.20
   din nefericire,s-ar putea sa ne apropiem de ” no return point”/ceasul ticaie mai repede
   si noi o tinem in ” bashcalii si blaturi”

   intamplator

   31/10/2012 at 12:01 am

 33. Si intre timp, ca sa nu apuce cetateanul sa se gindeasca prea mult la apucaturile parlamentarilor si la „calitatea” actului de guvernare USL, diversi zvoneri din guvern anunta periodic aparitia ciinilor cu colaci in coada. Acesti ciini cu colaci in coada virtuali sint pronosticati, cam ca si buletinul meteo, ca se afla undeva in est, ba la granita dintre Rusia si Ukraina, ba la granita chineza, si acusi acusi vor navali peste noi cu investitii de abia o sa poata cara bugetarul sacii cu bani in spate.
  Nu stiu daca ati observat ca aproape saptaminal, diverse comapanii rusesti si chineze, care aparent au gramezi de miliarde cu care nu stiu ce sa faca, isi manifesta ” interesul” sa investeasca in diverse intreprinderi falimentare de stat de la noi. De cind a venit USL-ul la guvernare, la fiecare magarie pe care o fac, negresit apare ceva secretar din guvern (sau chiar Ponta daca porcaria saptaminala uslista e foarte gogonata) care zvonareste despre companiile din est care musai sa pice in urmatorele zile cu investitii. Companiile astea rusesti sau chineze sint foarte misterioase, niciodata nu se specifica exact cine sint, si niciodata nu se materializeaza faimoasele investitii, totul e mereu la viitor.

  Aha

  31/10/2012 at 12:18 am

  • @aha
   asta cred ca nici „baba rada” daca aude nu crede/e „productie” teodorescu&alexandrescu” sa-si justifice banii
   la rusi e cum e;putin nu se simte foarte bine cu ” otomanii” pe cai mari
   la chinezi-din 9 membri in biroul politic se stiu cu o saptamana inainte de congres -deja amanat odata-numai 2-3
   tare mi-e teama ca de data asta romania e in ” contratimp”

   intamplator

   31/10/2012 at 12:26 am

 34. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  Theophyle

  31/10/2012 at 7:00 am

 35. […] Sare’n Ochi (multumesc @doru’ cu motoru’!) este solidară cu poziția adoptată de către comunitatea Politeia în legătură cu mârșăvia produsă ieri, în Parlamentul României, de către senatorii Uniunii […]

 36. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  31/10/2012 at 8:27 am

 37. Bună dimineața !
  Susțin comunitatea Politeia în toate demersurile ei de încercare de asanare a clasei politice.

  dictaturajustitiei

  31/10/2012 at 8:27 am

  • Buna Dimineata, Multumesc 🙂

   Theophyle

   31/10/2012 at 8:32 am

   • Nu ai pentru ce. Eu îți mulțumesc pentru faptul că ai grijă să ne informezi, anul acesta am ore mai multe și mi-e tot mai greu să fiu la curent cu se întâmplă, și, mult mai important, că iei o atitudine civică corectă.
    Sunt convinsă de faptul că mulți români nu ar accepta să susțină infractorii , așa cum fac, dacă ar fi bine informați.

    dictaturajustitiei

    31/10/2012 at 8:48 am

 38. Reblogged this on Dictatura justitiei and commented:
  Politeia se poziționează, ca de fiecare dată, de partea dreptății și moralității. Susțin demersurile ei.

  dictaturajustitiei

  31/10/2012 at 8:29 am

 39. […] CIVICӐ  se alătură poziţiei Comunităţii POLITEIA cu privire la votul din Senatul României în cazul incompatibilităţii lui Mircea Diaconu. […]

 40. diaconu? mare actor, mare scarba de om

  cronicas

  31/10/2012 at 11:53 am

 41. […] CIVICӐ și Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta se alătură poziţiei Comunităţii POLITEIA cu privire la votul din Senatul României în cazul incompatibilităţii lui Mircea Diaconu. […]


Comentariile sunt închise.