Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 29 Octombrie / Frăţia hoţilor pentru banii UE

Bună dimineata intr-o zi de luni. Luni, temperatura aerului va scădea în toate regiunile, mai accentuat în est, centru şi sud, vremea devenind rece pentru sfârşitul lunii octombrie în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi noros şi temporar va ploua, îndeosebi în jumătatea de sud-est, unde cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25 l/mp. Trecător în nordul Moldovei şi al Carpaţilor Orientali, ziua, iar noaptea în celelalte zone montane şi, izolat, în regiunile vestice şi nord-vestice, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sud şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în nordul Moldovei şi 19 grade în sudul litoralului, iar cele minime se vor situa, în general, între 0 şi 7 grade.

La Bucureşti: vremea se va răci accentuat. Cerul va fi noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5538   RON; 1 USD = 3. 5200     RON; 1 EURO = 1. 2937  USD; Francul elvetian 3.7638 RON. Gramul de aur 192.7374 RON.

Absorbţia fondurilor europene – Misiune Imposibilă. Într-un singur an, și anume în 2013, România ar trebui să acceseze 90% din totalul fondurilor europene, de circa 20 de mld. euro, alocate prin cele șapte programe sectoriale pentru perioada 2007-2013. În plus, în urma neregulilor constatate, suntem obligați de Comisia Europeană să dăm înapoi o bună parte din cele doar 10 procente accesate până-n prezent. Accesarea fondurilor europene destinate României pentru perioada 2007-2013,  pentru cele șapte programe operaționale (Transport, Mediu, Regional, Dezvoltarea Resurselor Umane, Creșterea Competitivității Economice, Dezvoltarea Capacității Administrative și Asistență Tehnică) consemnează un eșec nemaiîntâlnit în Uniunea Europeană. Practic, din 2007 și până în prezent, din totalul de 20 mld. alocate de UE , România a accesat sub 10%. În momentul de față, pentru patru din cele șapte programe sectoriale plățile sunt suspendate de Comisia Europeană, „până la o dată nedeterminată“.Cea mai gravă situație se înregistrează la Programul Operațional Sectorial- Dezvoltarea Resurselor Umane (POS- DRU), unde vom fi obligați să returnăm către UE o mare parte din banii deja încasați. Comisia a efectuat un audit al acestui program, pentru intervalul ianuarie 2007- aprilie 2012. Potrivit MAEur, principala concluzie a fost aceea că „sistemul de management şi control a funcţionat necorespunzător“. Ca urmare, CE a declanşat procedura de presuspendare a programului şi a propus, deja, o corecţie consistentă. Potrivit premierului Victor Ponta, este vorba de nu mai puțin de 175 milioane de euro. Având în vedere că suma totală accesată până în prezent la acest program este de 268  milioane de euro, rezultă că vom fi obligați să returnăm peste 65% din acești bani. Integral in Capital

Frica de bucureşteni. De ce fug liderii partidelor din USL şi din ARD în colegii din afara Capitalei. Liderii partidelor din USL şi din ARD şi-au ales colegii „sigure” în teritoriu pentru a accede fără griji în Parlament, spre deosebire de majoritatea predecesorilor lor, care au avut curaj să candideze în Capitală Preşedintele PNL Crin Antonescu va candida pentru un mandat de senator în colegiul numărul 2 din Teleorman, judeţ controlat de baronul PSD Liviu Dragnea. Anunţul a fost o surpriză, deoarece se ştia că liderul liberal urma să concureze într-un colegiu din Sectorul 3 al Capitalei, pentru a se baza pe ajutorul primarului PSD Robert Negoiţă. Acum, probabil pentru a evita situaţia delicată din urmă cu patru ani, când nu şi-a câştigat colegiul din sectorul 1 şi a fost nevoit să aştepte redistribuirea mandatelor, Crin Antonescu s-a orientat către un colegiu fără probleme. El va face tandem cu secretarul general al PSD Liviu Dragnea, care va candida pentru un post de deputat. Singurul care a explicat decizia lui Antonescu a fost chiar Dragnea: „Prea mulţi ani, liderii politici au stat în Bucureşti. E bine ca, din patru în patru ani, să vină să vadă România reală, să vorbească cu oamenii, să vadă problemele lor”. Traseul parlamentar al lui Crin Antonescu a început în 1992 la Tulcea şi a continuat în Teleorman, între 2000 şi 2004. Apoi, pentru două mandate, el a fost parlamentar de Bucureşti, pentru ca în această iarnă să revină în Teleorman.Premierul Victor Ponta candidează şi el departe de casă, în colegiul din Gorj pe care l-a câştigat pentru prima dată în 2008. El îl va avea contracandidat pe anonimul Nicolae Raviţoiu (PDL). Pentru a nu-şi periclita victoria, Ponta şi-a numit un apropiat ca prefect de Gorj, pe Radu Teodorescu, care e de loc din Baia de Fier. Familia sa este cea care i-a vândut actualului premier o casă în localitatea gorjeană, de atunci figurând şi celebrul „buletin de Baia de Fier”. Nici preşedintele PC, Daniel Constantin, nu s-a încumetat să candideze în Bucureşti şi, ca atare, a primit un colegiu eligibil în Argeş.Integral in Adevarul.

Antonescu şi Dragnea fac tandem împotriva lui Ponta. Deşi este urmărit penal în dosarul privind fraudele de la referendum, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea are vise de mărire. A pus ochii pe şefia PSD şi pentru îndeplinirea obiectivului său şi-a găsit un aliat în persoana lui Crin Antonescu. Pentru a-şi asigura un nou mandat de senator, preşedintele PNL, Crin Antonescu renunţă la Bucureşti în favoarea unui colegiu din Teleormanul lui Liviu Dragnea. „Prea mulţi ani, liderii politici au stat în Bucureşti. E bine ca din patru în patru ani să vină să vadă România reală, să vorbească cu oamenii, să vadă problemele lor”, a încercat să explice chiar Dragnea motivul deciziei lui Crin Antonescu de a-şi schimba colegiul. De altfel, colegiul de senator al lui Antonescu se suprapune peste cel al baronului Dragnea, ce a pus ochii pe un scaun de deputat. Surse din USL au declarat pentru EVZ că ţinta principală a tandemului Antonescu- Dragnea este chiar preşedintele PSD, Victor Ponta. Scopul final al lui Liviu Dragnea este acela de a îi lua locul lui Victor Ponta la conducerea PSD, lucru pe care nu îl poate face de la Teleorman. Sursele EvZ au precizat că, pentru Dragnea, o primă etapă în atingerea acestui obiectiv ar fi obţinerea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, care i-ar oferi o anumită anvergură politică. De cealaltă parte, surse liberale au explicat că, prin mutarea la Teleorman, Antonescu urmăreşte să-şi asigura un scor confortabil. Repetarea scenariului din 2008, când şi-a câştigat mandatul de pe locul II, la redistribuire, ar fi devastatoare asupra imaginii liderului liberal, dar şi asupra raportului de putere cu Victor Ponta. Integral in Evz.

Crin Antonescu, la „După 20 de ani”: atacuri la adresa şefului SIE, ce spune despre Traian Băsescu şi rediscutarea acordului cu FMI. nvitat al emisiunii „După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost provocat de moderatorii emisiunii – Cristian Leonte, Claudiu Pândaru (Gândul.info) şi Cristian Hostiuc (Ziarul Financiar) – la „un exerciţiu de sinceritate”.  Preşedintele PNL s-a arătat nemulţumit de atitudinea fostului coleg de partid, actual şef la Serviciul de Informaţii Externe (SIE), în perioada referendumului pentru demiterea preşedintelui, spunând despre acesta că avea datoria de a informa corect partenerii internaţionali, contrazicând astfel declaraţiile liderilor PDL şi ale lui Traian Băsescu referitoare la lovitura de stat. „Atunci când cineva delirează, – Monica Macovei sau Traian Băsescu, unul la Parlamentul European, altul la garaj -, şi începe să vorbească despre lovitură de stat, atunci nu cred că este o acţiune de PR, ci de datoria unui serviciu în slujba naţiunii. Trebuia să spună că nu, nu este nicio lovitură de stat. Când se vorbeşte despre absurditatea că noi lideri de la Bucureşti abandonează, schimbă orientarea de politică externă a României, angajamentele cu NATO, cu UE şi că au devenit brusc pro-ruşi şi că sunt cu Moscova, atunci e de datoria serviciilor de informaţii să spună nu, asta e o prostie”, a spus Antonescu în cadrul emisiunii „După 20 de ani”, ce va fi difuzată duminică, la Pro TV. Această declaraţie a şefului Senatului vine  în contextul în care Teodor Meleşcanu, invitat în urmă cu o săptămână la aceeaşi emisiune, a declarat că SIE „nu este o agenţie de PR” şi că nu i s-a cerut nimic în perioada referendumului din 29 iulie. Integral in Gandul

Frăţie politică pentru banii UE. Unde ajung fondurile europene pentru instruirea fermierilor. Tinerii care accesează fonduri europene nerambursabile de până la 40.000 euro pentru a-şi dezvolta ferme sunt obligaţi să urmeze cursuri în domeniu, finanţate tot de UE. Sarcina Ministerului Agriculturii este aceea de a căuta cele mai bune oferte ale firmelor spe­cializate în instruirea micilor fermieri.În realitate, fondurile europene de zeci de milioane de euro se împart, în general, într-o castă închisă, formată din personaje cu importante conexiu­ni politice în toate partidele importante. Astfel, bună parte din contractele încheiate cu Ministerul Agriculturii au fost obţinute de o companie înfiinţată de Liviu Harbuz, consilierul lui Victor Ponta. Alţi beneficiari ai fondurilor europene din acest domeniu sunt firme aflate în legătură cu Mihai Vădan, fost director în Ministerul Agriculturii în perioada guvernării PDL,  cu fostul ministru al Tineretului şi Sportului Sorina Plăcintă sau cu soţia fostului şef al ANAF, Sorin Blejnar. Printre firmele cele mai răsfăţate cu fonduri pentru şcolirea agricultorilor este şi cea a partenerului de afaceri al lui Liviu Harbuz, fost şef al Autorităţii Sanitar-Veterinare (ANSVSA). Harbuz a fost secretar de stat în al doilea mandat de ministru al lui Ilie Sârbu şi în prezent este consilier personal al ginerelui lui Sârbu, prim-ministrul Victor Ponta. Oficial, Liviu Harbuz nu are nimic de-a face cu firma WIN WIN Business SRL, care e deţinută în scripte de un oarecare Ştefan Adrian Miclăuş. Acesta este însă asociatul lui Harbuz în altă afacere. Mai mult decât atât, fondatorul firmei WIN WIN Business SRL este însuşi Liviu Harbuz. Astfel, în 2005, Liviu Harbuz înfiinţa firma AGRI RISC CONSULTING SRL, fiind unicul ei acţionar şi totodată administrator. În 2007 Harbuz iese din acţionariatul firmei, trecând-o pe numele iubitei sale cu 14 ani mai tânără decât el, Oana-Steliana Barbulete, cu o carieră rapidă în Ministerul Agriculturii (consilieră de ministru, consilieră de secretar de stat, consilieră în ANSVSA când era Harbuz preşedinte). Integral in Romania Libera.

Spionul rus, cuprul si banatenii: Miza ”Marelui Canion” de la Moldova Noua. Scandalul de spionaj izbucnit saptamana trecuta, in urma retinerii pe aeroportul din Otopeni a unui cetatean rus acuzat ca a incercat sa scoata din tara documente secrete, redeschide discutia despre privatizarea societatii Moldomin din Moldova Noua. De soarta acestei societati, care detine 30% din rezervele de cupru ale Romaniei si 2,5% din cele ale Europei, atarna si sperantele celor 14.000 de locuitori ai oraselului din judetul Caras Severin. Surse din conducerea Moldomin susţin că, de fapt, aşa-zisul spion este un reprezentant al celor care vor să cumpere ce a mai rămas din fosta întreprindere socialistă. „Moldomin va fi privatizat de o companie din Elveţia. În spatele acestei companii stau nişte sârbi. Iar în spatele sârbilor sunt nişte ruşi. E simplu. Şi apoi, nu cred că mai sunt secrete la Moldova Nouă. Şi chiar dacă ar fi, cel care a cumpărat exploatarea ştie ce se găseşte acolo şi ce nu. Chiar dacă e secret de stat, se poate semna un acord de păstrare a confidenţialităţii, dar cumpărătorul trebuie să aibă acces la datele despre firmă, la caietul de sarcini, la situaţia zăcământului“, ne-a declarat sursa citată. Integral in Adevarul.

Stolojan: Presuspendarea fondurilor UE este cauzată de lipsa de activitate a guvernului Ponta. Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că presuspendarea fondurilor europene pentru România se datorează faptului că Guvernul Ponta nu a luat nicio măsură în ultimele şase luni pentru a împiedica acest lucru. El a menţionat că presuspendarea fondurilor europene pentru cele mai importante destinaţii – resurse umane, transporturi, competitivitate, dezvoltare regională – este în valoare de aproximativ zece milioane de euro. Stolojan a amintit că, anterior, premierul Victor Ponta i-a transmis preşedintelui CE o listă de cereri ale Guvernului său, primului punct pe această listă fiind sprijinul pe care Ponta îl cerea în vederea fondurilor europene. „Iată că răspunsul Comisiei a venit Europene a venit – presuspendare, pentru că în aproape şase luni acest Guvern nu a făcut nimic. Acesta este în campanie electorală, va fi în continuare, aproape toţi miniştri sunt angrenaţi în campanie”, a ţinut să precizeze Theodor Stolojan. Potrivit lui Stolojan, Jose Manuel Barroso i-a arătat foarte limpede lui Victor Ponta ce anume trebuie făcut în România pentru ca presuspendarea să nu devină suspendare definitivă. „Important este, însă, că pentru anul 2012 nu avem nici o speranţă, Guvernul este în campanie electorală (…) şi e greu de prevăzut care va fi situaţia în prima jumătate a anului 2013 dacă acelaşi Guvern Ponta rămâne în funcţiune”, a fost de părere acesta. Integral aduce Mediafax

Ştiri Europene – 29 Octombrie 2012 / Vreme rea la propriu şi la figurat

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

29/10/2012 la 8:07 am

51 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata,..sper ca norii de afara sa se risipeasca din sufletele voastre !

  Mihail Cimpeanu

  29/10/2012 at 8:27 am

 2. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  29/10/2012 at 8:37 am

 3. Buna dimineata 🙂
  in Ministerul Agriculturii gasca este mare, unita si transpartinica. Nu numai fodurile ptr. pregatirea fermierilor s-au impartit asa, mai este si instruirea ptr. Programul Leader si intocmirea strategiilor de dezvoltare locala. Daca ne mai raportam si la accesarea diverselor masuri si legatura unora cu „firmele mari” de consultanta avem tabloul perfect al jafului. Despre Vadan se stie de 4 ani ca are firma de consultanta, lucru care nu l-a impiedicat sa fie sef, lucru valabil si ptr. Harbuz care a gestionat Dezvoltarea Rurala in urma cu ceva timp.
  Din pacate nu numai sefii s-au dedulcit la „legaturi primejdioase” ci si functionarii, iar puzderia de interese combinata cu incompetentza a dus in acest moment la punerea pe butuci a PNDR-ului.

  mar

  29/10/2012 at 8:43 am

  • @mar/buna dimineata
   este o axioma=”business-ul unde intervine politicul,sfarseste in faliment”
   se pot accesa fonduri atita timp cat nu intervin politicienii si exemplul cel mai bun e laserul de la magurele;oamenii aia s-au ferit de politicieni,si au reusit
   unde apar politrucii se alege praful

   intamplator

   29/10/2012 at 8:50 am

 4. buna dimineata

  fonduri europene:
  celor alocate pntru bugetul 2007-13 le putem spune: sa le fie tarana usoara”
  ce este de-a dreptul hilar-alta caracterizare nici nu cred ca merita -este faptul ca ponta&co se bat cu caramida in piept sa obtina suplimentarea fondurilor alocate pentru 2014-20;
  din nou lipsa de cea mai elementara logica;
  normal ar trebui sa fie create structuri ” neutre politic” care sa fie in stare sa administreze fondurile;
  toate gashtile politice au o comportare antiromaneasca in acest domeniu;
  le-as propune de unde sa inceapa cu crearea structurii: sa ia la analiza cv-urile celor respinsi de EU pentru un post la Comisie si sa-i angajeze;sunt destui chiar buni care s-ar descurca.

  intamplator

  29/10/2012 at 8:46 am

  • buna dimineata tuturor! ai dreptate si eu gandesc la fel : toate gashtile politice au o comportare antiromaneasca in domeniu. pentru treaba asta trebuie sa plateasca toti. nu-i suficient doar o critica prin presa. „sanatoasa” axa placinta-blejnar-harbuz ( ponta). pana si numele lor au ceva in comun.

   zigzag

   29/10/2012 at 8:57 am

 5. un loc de vizitat:
  http://sareinochi.com/2012/10/29/memorialul-victimelor-comunismului-si-al-rezistentei-amenajat-in-fosta-inchisoare-din-sighet-este-un-loc-prin-care-ar-trebui-sa-treaca-fiecare-roman-macar-o-data-in-viata/
  pentru a intelege de ce Romania inca se mai zbate, de ce romanii nu au scpata de mentalul comunist. poate era mai bine daca azi am fi regretat (si ne-am fi cerut scuze public pentru) excesele din Decembrie 1989 si ne-am fi cerut scuze ca i-am executat, incarcerat, ostracizat pe toti politrucii sistemului comunist. sa ma ierte Bunul Dumnezeu pentru astfel de ganduri!

  Sare'n Ochi

  29/10/2012 at 8:56 am

 6. Cand auzi astfel de cuvinte din gura unui fost securist…..te gandesti la 22 de ani sacrificati inutil, la vise spulberate si la faptul ca romanii sunt carne de tun ptr. o gasca transpartinica 😦 – Voi credeţi că se poate face ceva fără conexiuni, fără relaţii? Cele mai mari relaţii cine le avea? Noi, oamenii din comerţ exterior. Era normal. Eram 2.000 de oameni care lucram în acest domeniu şi aceşti 2.000 de oameni ştiau orice din economie.
  Din ăştia 2.000 de oameni probabil că niciunul nu are probleme financiare în momentul de faţă. Mai sunt câţiva tâmpiţi care n-au ştiut să se descurce (n.r. – Boldişor se amuză copios). Dar în rest, nu.

  Cred ca fraza este un posibil raspuns la nebunia in care ne aflam in acest moment, la lupta care se da ptr. a tine captiv intr-o cusca a intereselor Romania.

  mar

  29/10/2012 at 9:12 am

  • Ups, sursa- articolul de mai sus (Adevarul)

   mar

   29/10/2012 at 9:14 am

 7. Salut pe toata lumea 🙂
  Pe Politeia Europeana puteti citi : Ştiri Europene – 29 Octombrie 2012 / Vreme rea la propriu şi la figurat

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/10/29/stiri-europene-29-octombrie-2012-vreme-rea-la-propriu-si-la-figurat/

  Theophyle

  29/10/2012 at 9:18 am

 8. Buna dimineata!
  Pe POSDRU mi se pare corect. Am obtinut pe „surse” un astfel de proiect (sau cel putin o ciorna a lui). Te doare capul…90% din bani sunt folositi pentru cu totul altceva si nu pentru ajutorul celor fara serviciu.
  Am auzit un caz cand 2 frati din nordul Moldovei, cu astfel de proiecte pe POSDRU si-au cumparat fiecare vila in Pipera, BMW seria 7 samd. In doar 2 ani. Se „cumpara” masini, mobilier, birotica samd de fiecare data, chiar daca ONG-ul are mai multe proiecte in acelasi timp si pot fi folosite la comun.
  La mine in Arges cel mai cunoscut ONG-ist este deputatul PSD Mircea Draghici, anchetat pentru coruptie tocmai pentru asemenea lucruri.
  @ Theophyle, daca sunteti interesat sa vedeti proiectul, dati-mi un semn.

  ribelalu

  29/10/2012 at 9:37 am

  • Salut ribelalu 🙂
   Sigur ca vreau! Multumesc anticipat!

   Theophyle

   29/10/2012 at 9:40 am

 9. Buna dimineata,
  stire b1: Mircea Diaconu nu va mai candida la parlamentare. Sper sa fie adevarat si sa se tina de promisiune!

  cedric

  29/10/2012 at 10:06 am

  • Riscau sa nu mai poata depune candidatura intr-un colegiu. Asta insemna un scor slab pentru Senat in Arges intrucat voturile din Campulung mergeau doar spre ARD si PPDD.
   Tot la B1 am vazut pe Ponta si Corlatean anuntand ca cetatenii romani din strainatate vor fi anuntati prin SMS de eventuale conflicte sau alte situatii periculoase. Asta inseamna baza de date. Asta inseamna ca vor primi in decembrie si SMS cu „kilu` de rosii 75 de lei, kilu` de portocale 2 lei”

   ribelalu

   29/10/2012 at 10:24 am

  • Salut TDS,

   Probabil ca da! Sa inteleaga poporul de ce Basescu tace!

   Theophyle

   29/10/2012 at 10:49 am

 10. basescu face foarte bine ca tace;
  incercarile gugushiucilor din media de a-l provoca ,sper sa nu aibe succes;
  fara ” iesirile” lui basescu ei sunt terminati,nu el

  intamplator

  29/10/2012 at 11:14 am

 11. La b1, declaratii ale sefilor USL: Antonescu, Ponta si ….Oprea. Lipseste ala mic si prost.

  cedric

  29/10/2012 at 11:27 am

 12. Antonescu vorbeste de candidatura sa la Teleorman. E foarte bataios cu presa. Vai, vai, in batalia electorala nu primeaza interesele personale ci cele ale partidului.
  CCR e de vina ca nu le-a fost acceptata legea uninominalului propusa de ei.

  cedric

  29/10/2012 at 11:30 am

 13. Majoritatea CCR reprezinta armata de casa a lui Basescu si PDL.

  cedric

  29/10/2012 at 11:31 am

 14. Aminteste ca in 2008 a candidat in Buc. nu i-a fost frica. nu spune ca a iesit pe locul3. E imun la revarsarea de ura , calomnie revarsata de echipa basista bine hranita.

  cedric

  29/10/2012 at 11:33 am

 15. Are o logoreee…. Ii lauda pe teleormaneni pe care imbecilii basisiti ii considera slabi, nestiutori.

  cedric

  29/10/2012 at 11:34 am

 16. Tine o cuvantare de om nebun. Auziti; se duce in Teleorman din solidaritate cu Dragnea, cel mai asuprit USList !
  Ii sufla Ponta ce sa zica: vor castiga toate colegiile din Bucuresti.

  cedric

  29/10/2012 at 11:41 am

  • salut, la psihiatrie nu sunt „colegii” ? sa candideze impreuna cu 2 , 3 de aia care se cred napoleon sau Mihai Viteazu.poate iese pe locu 5 din 3 candidati.

   zigzag

   29/10/2012 at 11:45 am

   • E clar ca acolo ii e locul. Dar nici Ponta nu e departe: guvernul asta a avut de infruntat piedici puse de Basescu, din cauza caruia au plecat din guvern Mircea Diaconu, marga etc.
    Minte ca un nerusinat.

    cedric

    29/10/2012 at 11:50 am

    • Derbedeul incearca sa-l atraga pe Basescu intr-o disputa. Sper ca Basescu sa nu cada in cursa asta!

     Theophyle

     29/10/2012 at 11:52 am

     • se vede de pe luna tactica lor;
      daca basescu rezista si nu cade in capcana intinsa de usl si incepe ard sa-i toace pe temele economice-mancarea- cred ca vor pierde procente insemnate chiar si intr-o luna
      bogdan teodorescu ramane somer,ca el are in cap aceasta strategie

      intamplator

      29/10/2012 at 12:35 pm

 17. In viziunea demenutului de Antonescu cine nu este cu el, este imbecil .
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Mesajul-lui-Crin-Antonescu-pentru-IMBECILII-care-au-o-alt-prere-dect-are-el-1008096.html
  Ca omul are probleme serioase la mansarda se vede cu ochiul liber si fara studii de specialitate :mrgreen:
  Ma rog la Bunul Dumnezeu sa mai faca declaratii de acest gen, ca sa creasca nr de „imbecili” 👿

  mar

  29/10/2012 at 1:07 pm

  • Salut mar 🙂
   singurul mesaj pe care il au este „jos Basescu”. Nu au absolut nimc altceva! Trebuie musai atacati la economie si buzunarele romanilor!

   Theophyle

   29/10/2012 at 1:34 pm

   • sincer, eu sper la niste ninsori demente pana in alegeri. sa stea cateva zile tara pe loc, cu sosele blocate si tot tacamul. cred ca le-ar da serios la temelie sinistrilor.

    halex

    29/10/2012 at 1:37 pm

 18. Idiotii astia de la USL spun urmatoarele:
  „Ce daca legea noastra era neconstitutionala. Ce e aia Constitutie? PDL e de vina ca nu se voteaza dupa o lege care era in afara prevederilor Constitutiei.”
  Intre noi fie vorba cand aceeasi CCR a respins Legea comasarii alegerilor s-au bucurat. De prosti ce sunt s-au bucurat pentru ca ii avantaja tot pe ei la momentul ala.

  ribelalu

  29/10/2012 at 1:19 pm

  • ribelalule,
   nu prea mai prind mesajele aste. PDL nu reuseste sa reduca diferenta din cauza prostiilor lor. USL sunt loviti de mesajele lor. pacat ca Bleaga este pus pe blat!

   Theophyle

   29/10/2012 at 1:36 pm

 19. Salutare! Legea uninominalului a cazut din multe motive, insa unul din cele grele a fost chiar argumentul PSD impotriva comasarii: se modifica legislatia cu mai putin de 1 an inainte de alegeri si se incalca recomandarile Comisiei de la Venetia. Legea a fost respinsa in unanimitate de CCR.

  Cu fiecare declaratie de nebuni si schizofrenici, liderii USL se apropie tot ma mult de loteria mandatelor din legea 35/2008, de care se tem ca dracu’. UNinominalul lor le-ar fi adus peste 80% din mandate, asa, e foarte posibil sa nu aiba 50%.

  Cetatean

  29/10/2012 at 1:38 pm

 20. 18 presedinti de sectii de votare din Olt sunt invinuiti de DNA.

  turnofftheglory

  29/10/2012 at 1:49 pm

 21. Nici Florin Paslaru (PSD) nu mai candideaza. A primit decizie de interdictie definitiva de la Tribunalul Galati.

  cedric

  29/10/2012 at 2:07 pm

  • Avocata Elenina Nicut a facut contestatie. Si avea una pregatita si pentru Mircea Diaconu. Ma intreb astia de la PDL ce pazesc? De ce trebuie sa le faca socitatea civila adevarata treaba?

   ribelalu

   29/10/2012 at 3:10 pm

   • Sa-mi povesteasca mie cineva ca nu e blat 😦

    Theophyle

    29/10/2012 at 3:12 pm

    • mintea lui blaga nu poate pricepe ca partidul nu trebuie sa fie partid-balama.

     Cetatean

     29/10/2012 at 3:13 pm

   • ea e fata aia de la Blogary care a dat dovada de un curaj nebun la referendum, intr-o secitie USL-ista.

    Cetatean

    29/10/2012 at 3:12 pm

    • Da, Citi,
     mica dar mare 😆

     Theophyle

     29/10/2012 at 3:12 pm

     • sunt unele zile cand sunt mandru de societatea civila cu „anonimii” ei care fac politica „pe bloguri”, asta e una din acelea 🙂

      Cetatean

      29/10/2012 at 3:14 pm

      • Ma rugase saptamana trecuta sa fiu cu ochii pe Diaconu pentru ca avea si pentru el pregatita o actiune. Nu a mai fost cazul.

       ribelalu

       29/10/2012 at 3:17 pm

       • nu pot decat sa concluzionez ca ‘juristii’ PDL sunt sublimi, insa lipsesc cu desavarsire sau, si mai rau, iau lectii de Drept cu Blaga sau Udrea.

        Cetatean

        29/10/2012 at 3:19 pm

    • Ea e. Are 40 de kile uda 🙂

     ribelalu

     29/10/2012 at 3:13 pm

     • 😆 cu hainele ude
      am vazut-o la nashu sau la b1 nu mai stiu,grozava tipa 🙂

      mircea

      29/10/2012 at 3:18 pm

 22. In sfarsit Blaga face ce trebuie:refuza intalnirea cu Schultz pt. a nu gira campania electorala a acestuia pt USL:
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13508541-presedintele-parlamentului-european-martin-schulz-are-program-vizita-targu-jiu-colegiul-unde-candideaza-victor-ponta.htm

  cedric

  29/10/2012 at 2:11 pm

 23. Postare Noua!

  Theophyle

  29/10/2012 at 3:27 pm

 24. salutare all 🙂
  nu stiu ce capacitate de premonitie ar fi putut avea em remarque la vremea sa, da cand a scris trei camarazi/drei kamaraden nu cred ca s-a gandit la ponta antenescu si ala micu` 😆
  ..
  faptul ca cei doi pacalici nu fac altceva decat sa provoace la pirat,singurul discurs cu care ne-au obisnuit,piratul si repararea greselilor guvernelor anterioare, arata cu asupra de masura ca economic sunt(pe cale de consecintza 😆 suntem) varza si mai sunt si speriatzi.
  Dupa comportamentul opozitiei inclin sa cred si eu ca adevarata batalie ptr. parlamentare se va da anul viitor.Pana atunci se pare ca presedintele are de dus cateva batalii groaznice.(antenescu zicea de o noua suspendare daca nu-l nominalizeaza pe ponta-poate abramburica ii da verdictul pana pe 9 🙂

  mircea

  29/10/2012 at 3:29 pm


Comentariile sunt închise.