Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 25 Octombrie / România – cazinoul lui Mazăre

Bună dimineata intr-o zi de joi. Joi, cerul va fi variabil cu înnorări şi izolat ploi slabe în nord-vestul ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 21 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade, uşor mai coborâte în depresiuni. În zonele joase, mai ales din vestul şi centrul teritoriului, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19 – 20 de grade Celsius, iar cea minimă de 6-8 grade.

Curs valutar  BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5754   RON; 1 USD = 3. 5380    RON; 1 EURO = 1. 2932 USD; Francul elvetian 3. 7824 RON. Gramul de aur 194.3281 RON.

Aurul a bătut bursa de la începutul anului. Cu o creştere de 14,7% de la începutul anului, aurul este unul dintre cele mai profitabile pla­sa­mente, câştigurile pe care le oferă depăşind substanţial dobânzile la depozitele bancare şi chiar evoluţiile acţiunilor de pe bursă. Indicele BET a crescut de la începutul anului cu 12,3% şi doar indicele BET-FI, care urmăreşte SIF-urile şi Fondul Proprietatea, are o creştere mai mare, de 22,9%. În ultimele săptămâni, preţul aurului a scăzut cu circa 3,7% după ce depăşise la înce­putul lunii octombrie pragul de 200 de lei/gram, dar analiştii se aşteaptă ca trendul să ră­mână pozitiv din cauza presiunilor infla­ţioniste generate de programele de stimulare a economiei derulate de băncile centrale. „Este bine cunoscut statutul aurului de activ de refugiu cu rol de protecţie împotriva inflaţiei. Istoric, achiziţionarea regulată de aur financiar pe termen mediu şi lung a ajutat la conservarea averii investitorilor. Ţinând cont de condiţiile actuale, de acutizarea proble­me­lor de pe pieţele financiare globale, tot mai mulţi investitori se îndreaptă către aur”, a de­clarat Laura Hexan, şefa departa­men­tului de produse de trezorerie retail din cadrul BCR. Cererea pentru aur rămâne astfel ridicată, chiar dacă tranzacţiile nu se mai ridică la nivelul din 2011, când preţul a urcat cu 35% în doar câteva luni, pe fondul turbulenţelor de pe pieţele financiare europene şi al crizei zonei euro. Investitorii au la dispoziţie şi pe bursă instrumente prin care pot profita de creşterea preţului aurului, cele mai simple fiind certificatele index pe preţul aurului. Integral in Ziarul Financiar.

Cele patru porunci ale FMI pentru Romania. Echipa de evaluare a Fondului este nemultumita de felul in care Guvernul aplica reformele convenite. Vremea cand binevoitorul Jeffrey Franks ne dadea ca exemplu de succes a trecut, iar noul reprezentant FMI, Erik de Vrijer, ne ia de urechi pentru lenea care ne-a cuprins in implementarea reformelor convenite cu Fondul. In Raportul de Tara publicat ieri pe site-ul institutiei exista o serie de nemultumiri, dintre care se desprind patru mai importante. 1. Incertitudinea politica in crestere. Termenul „political uncertainty” apare de 10 ori in document, fiind asociat cu deprecierea leului, cresterea costurilor de finantare ale Romaniei, presiunile pe rezerva valutara a BNR, scaderea increderii in economie si a fluxurilor de capital si perspectivele scazute de crestere economica, scrie 2. Arieratele instituţiilor statului. Acestea reprezintă singurul criteriu de performanţă care nu a fost îndeplinit în cea de-a şasea evaluare din acordul cu FMI. Motivul principal este disciplina fiscală slabă dinaintea alegerilor, combinat cu presiunile din sectorul sanitar, acolo unde a fost nevoie de alocarea mai multor bani. Raportul menţionează şi cheltuielile ilegale făcute de administraţiile locale înainte de alegeri, recomandând pedepsirea vinovaţilor de către Guvern şi Curtea de Conturi. Integral in EVZ.

Trei frati si patru grupuri infractionale. Aventurile familiei Boldea. Cel de-al treilea frate al deputatului Mihai Boldea, arestat pentru inselaciune, a ajuns sa fie, la randul sau, implicat intr-un dosar penal. Procurorii il acuza pe Valentin Boldea, directorul Directiei de Sanatate Publica Galati, ca ar fi facut achizitii la preturi supraevaluate. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Galati au efectuat ieri sapte perchezitii la mai multe persoane, printre care si la domiciliul lui Valentin Boldea, sef al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Galati si fratele fostului deputat Mihai Boldea, arestat pentru inselaciuni imobiliare estimate la 2 milioane de euro. Valentin Boldea a fost ridicat de la domiciliu de procurorii DIICOT si adus la biroul sau de la DSP Galati. La ieşirea din această clădire, Valentin Boldea ne-a declarat că nu ştie nimic despre motivele acestor descinderi şi despre acuzaţiile aduse de procurori: „Deocamdată mi s-a arătat doar o autorizaţie de percheziţie şi nu ştiu nimic altceva”. Procurorii aveau mai multe plicuri cu documente ridicate de la DSP în vederea cercetărilor, iar despre acestea Boldea a răspuns că „au găsit documente care trebuie să fie la sediul ­Direcţiei de Sănătate”. El a spus că nu ştie absolut nimic nici despre implicarea fratelui său, Mihai Boldea, în acest nou ­dosar. Integral in   Romania Libera.

Ungureanu: Guvernul caută să cadă la înţelegere cu FMI şi CE pentru a amâna proiectul de buget. Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat, miercuri, la Ploieşti, că are informaţii potrivit cărora Guvernul nu pregăteşte un proiect de buget şi că guvernanţii „caută să cadă la înţelegere” cu FMI şi Comisia Europeană pentru a amâna pentru după alegeri proiectul bugetului pe anul viitor. „Ştim că Guvernul actual nu pregăteşte un proiect de buget pe care să-l putem analiza până la data alegerilor şi caută să cadă la înţelegere cu Fondul Monetar Internaţional şi cu Comisia Europeană pentru a amâna pentru sfârşitul anului, după alegeri apariţia unui proiect de lege a bugetului pe anul viitor”, a afirmat Ungureanu, miercuri seară, într-o conferinţă de presă la Ploieşti. Acesta a precizat că nu este de acord „cu aceste lucruri care ne arată de fapt că pentru a câştiga USL face tot ceea ce se poate, indiferent de interesul cetăţeanului sau de posibilităţile sale de a supravieţui într-un context economic din ce în ce mai dificil”.  Ungureanu a acuzat, de asemenea, USL că risipeşte banii publici „pe tot felul de măsuri populiste”, spunând că, în aceste condiţii, este posibil ca la sfârşitul anului România să fie nevoie să se împrumute din nou. Gandul

Rusia nu ridică imunitatea diplomatului care a accidentat-o grav pe studenta Mădălina Băcanu. Alexander Evsyukov, secretar al Ambasadei Rusiei, a fost rechemat la Moscova şi va fi anchetat. Rusia consideră imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului. „Ambasada îşi exprimă sincerul regret în legătură cu consecinţele grave ale accidentului, comis de Dl.Alexander Evsyukov, Prim Secretar al Ambasadei, şi îşi exprimă profunda compasiune faţă de domnisoara, de rudele şi apropiatii ei. Pentru noi lucrul principal este sanatatea Domnişoarei. Pe lânga acesta, conform atriclului 32 din Convenţia de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice şi cu practica în vigoare, partea rusă consideră imposibil ridicarea imunităţii de jurisdicţie penală, civilă şi administrativă a Dlui.Alexander Evsyukov. S-a luat o decizie privind terminarea mandatului angajatului susmenţionat şi rechemarea lui imediată inapoi în Rusia, unde va fi efectuată cea mai minuţioasă şi detaliată investigaţie.Partea rusă mizează că acest incident va fi soluţionat corespunzător şi nu va dauna semnificativ relaţiilor ruso-române”, se arată în comuncatul emis de Ambasada Rusiei. Adevarul

Preşedintele ANI: Vom contesta în instanţă o eventuală candidatură a lui Mircea Diaconu la Senat. Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat, miercuri, că, în cazul în care Mircea Diaconu îşi va depune candidatura pentru un nou mandat de senator, ANI va contesta în instanţă demersul acestuia pentru a ajunge din nou în Parlament. „La momentul când va depune candidatura, ANI o va contesta în instanţă”, a spus Georgescu, la Realitatea TV. Cu acelaşi prilej, preşedintele ANI a ţinut să sublinieze, din nou, că Senatul trebuie să ia măsura revocării lui Diaconu din funcţie, în baza hotărârii definitive a instanţei supreme privind starea de incompatibilitate a senatorului liberal. ANI a cerut, marţi, Senatului aplicarea cu celeritate a sancţiunilor prevăzute de lege, respectiv revocarea lui Mircea Diaconu, solicitate ce vine în urma boicotării şedinţei de luni a Plenului Senatulu, în care trebuia să se discute despre încetarea mandatului senatorului Diaconu. „Orice amânare privind aplicarea prevederilor legale în materia incompatibilităţilor afectează, în mod grav, atât obiectivele României asumate prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), cât şi percepţia cetăţenilor asupra domniei legii şi a statului de drept”, a precizat, într-un comunicat de presă, ANI. Integral la Mediafax.

Cum l-a promovat Ceausescu pe cel care avea sa-i devina calau. Ion Iliescu e „un tovaras bun”, a zis Ceausescu, in 1965, despre cel care avea sa-l trimita in fata plutonului de executie dupa un simulacru de proces. „Iliescu e un baiat foarte bun”, a garantat si Maurer pentru cel care avea sa-l dea afara din casa. La sedinta Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Roman din 1 aprilie 1965, prima „imbunatatire” facuta de Nicolae Ceausescu „in legatura cu numiri in functii” a fost Ion Iliescu. Acesta urca din functia de sef al sectiei invatamant si sanatate din Directia de Propaganda si Cultura in cea de sef al Sectiei Propaganda si Agitatie a CC al PCR. Ceausescu si-a sustinut propunerea, conform stenogramei sedintei, amintindu-le celorlalti ca Iliescu a fost secretar la Uniunea Ascociatiilor Studentilor din Romania. Presimtindu-i protejatului un stralucit viitor, Leonte Rautu pluseaza, prezentandu-l ca fost decan la Politehnica. „Este un tovaras bun”, intareste Ceausescu, fara a-l contrazice pe Rautu. „Iliescu e un baiat foarte bun”, a adaugat si Maurer. Dupa acesti sustinatori, ceilalti nu mai aveau ce sa comenteze. Acordul a fost unanim, scrie Adevarul.

USL rupe Constanţa de România Statul-cazinou al lui Mazăre. Deputaţii PSD de Constanţa vor iniţia, după alegerile parlamentare, un proiect de lege care prevede transformarea unei fâşii din litoral în zonă liberă. Potrivit deputatului Eduard Martin, deja s-a stabilit ce obiective vor beneficia de facilităţi fiscale: cazinouri, hoteluri din Mamaia, dar şi zona în care se află Cazinoul din Constanţa, pe care edilul Radu Mazăre l-a luat înapoi de la Ministerul Dezvoltării şi l-a lăsat în paragină. Potrivit legii, într-o zonă liberă de taxe dispare TVA-ul pentru mărfuri şi servicii, dar şi alte dări la stat, iar activităţile se derulează numai cu avizul autorităţii zonei, care poate fi înfiinţată de autoritatea locală sau de către Ministerul Transporturilor. Pe de altă parte, în vreme ce bugetul de stat va fi sărăcit pe perioada în care zona nu va mai plăti taxe şi impozite, statul va pompa bani în zonă. Pentru investiţiile realizate aici, operatorii, precum şi Primăria, primesc un ajutor de dezvoltare regională de la stat în cuantum de 50% -65% din valoarea investiţiilor realizate. Una dintre mizele noii legi este vânzarea Cazinoului din Constanţa pe mulţi bani, aceştia urmând să intre în vistieria Primăriei conduse de Radu Mazăre. „Noi vrem să obţinem zonă liberă de taxe. Azi, Cazinoul nu produce nicio taxă pentru că nu funcţionează. Dacă ar fi o zonă liberă, el ar funcţiona cu siguranţă şi ar produce bani. La început, pentru autoritatea locală, pentru că el se va vinde cu bani foarte mulţi”, a recunoscut, pentru EVZ, deputatul. Integrl in Evz.

Ştiri Europene – 25 Octombrie 2012 / Europa îl doreşte pe Barack Obama

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

25/10/2012 la 8:13 am

Publicat în Uncategorized

80 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor!
  pe Ilici l-a promovat si acest popor in Duminica Orbului sa-i fie calau. si i-a fost.

  Sare'n Ochi

  25/10/2012 at 8:17 am

  • Buna Dimineata Sare 🙂
   Asa e!

   Theophyle

   25/10/2012 at 8:22 am

 2. ‘Neata la toata lumea !:)

  Mihail Cimpeanu

  25/10/2012 at 8:29 am

  • Buna Dimineata Mihai 🙂

   Theophyle

   25/10/2012 at 8:30 am

   • Buna dimineata Theophyle,…astept dezbateri pe tema articolului central( dupa parerea mea nu este cel cu Fasole,pardon….,Mazare). „Ungureanu: Guvernul caută să cadă la înţelegere cu FMI şi CE pentru a amâna proiectul de buget”

    Mihail Cimpeanu

    25/10/2012 at 8:35 am

    • Bineinteles, coroborat cu „Cele patru porunci ale FMI pentru Romania.”.

     Mihail Cimpeanu

     25/10/2012 at 8:37 am

 3. buna dimineata
  zona libera pe litoral: este ,probabil,o noua metoda de a ” se face ca lucreaza” inainte de alegeri/de legislatia europeana or fi auzit aia din Constanta?
  dar,la „naivitatea”alegatorului,merge;dupa alegeri vom auzi ” noi vrem,dar nu ne da voie EU”!idiotenie patentata
  mru&bugetul
  buna iesirea/neintocmirea bugetului arata clar ca usl minte/usl stie ca daca va forma guvernul,va fi cel mai ” dur” buget din ultimii ani si ne vom aminti cu
  nostalgie de ” vremurile bune ale lui boc”
  a se citi ” printre randuri” si iesirea din letargie a lui vacaroa;ala n-a vorbit de capul lui si semnalul de majorari de taxe e clar,adica ” nu impozitam 2/3 din locuinte,ar trebui,dar fiindca nu putem crestem pentru ceilalti”si asa va fi cu toate taxele;asta a facut psd tot timpul cat a guvernat/a ” tras in prostii care nu si-au cumparat protectia lor”

  intamplator

  25/10/2012 at 8:43 am

 4. buna dimineata ! :)abia astept sa vad ce are sa-i spuna olandezul ,de la fmi, domnului ponta’ mondialu’. poate ii transmite sa plagieze un buget al altei tari- eventual cel din Belarus.

  zigzag

  25/10/2012 at 9:24 am

  • @zigzag
   sa se termine acordul asta-cred ca e la sf an-si veti auzi ponta&co,” infierand cu manie proletara”,”zbirii de la fmi si eu,in frunte cu merkel, care ne obliga sa cheltuim cat producem ” si toate tv-urile aratand cum ” capitalistii aia duc o viata de huzur” si noi ” stam aici sa ne aparam saracia si nevoile si neamul si ,in plus,nu ne dau bani sa traim si noi”

   intamplator

   25/10/2012 at 9:44 am

   • cred ca asta e unul din motivele pentru care nu intocmesc bugetul= sa scape de supraveghere/

    intamplator

    25/10/2012 at 9:45 am

    • Ii doare in basca de ce zice fmi/ce. Ii intereseaza sa nu aiba opozitia teme de dezvoltat pana in alegeri. Dupa alegeri…. poate intra tot ARD-ul in greva foamei, iar Raluca Turcan sa isi dea foc pe podul Minciunilor din Sibiu, ca nu le va mai pasa.

     lastnightmusic

     25/10/2012 at 9:51 am

 5. Pe Politeia Europeana puteti citi: Ştiri Europene – 25 Octombrie 2012 / Europa îl doreşte pe Barack Obama

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/10/25/stiri-europene-25-octombrie-2012-europa-il-doreste-pe-barack-obama/

  Theophyle

  25/10/2012 at 9:49 am

 6. David Dannyel says :

  „Am senzatia ca ARD-istii sunt cu totii cuprinsii de o dulce toropeala preelectorala si mi-e teama ca atunci cand se vor trezi vor constata ca cineva le-a sutit bulendrele si i-a lasat cu „rusinea” la vedere. In conditiile in care actuala putere prin sublima imbecilitate a conducatorilor ei le pune la dispozitie armament greu si un munte de munitie, bravii nostri ARD-isti se aleg sa lupte cu evantaiul ca niste mimoze de salon. Se pare ca singura opozitie reala sunt romanii antiUSL care prin mijloacele infime de lupta politica de care dispun reusesc in mod voluntar, cat de cat sa se opuna acestui tavalug uselist pus sa striveasca sub greutatea lui orice norma a democratiei. Ii anunt pe „somnorosii” nostri sustinuti ca am avea mare nevoie de putin ajutor, altfel nu ar trebui sa ne miram de ce Parlamentul Romaniei va fi fost cotropit de mafia politico-mediatica aliniata sub faldurile actualei puteri socialist-liberale.”

  Mihail Cimpeanu

  25/10/2012 at 10:16 am

  • Mihai,
   Trebuie sa intelegi, tu si altii ca ARD nu este o alianta politica ci una electorala. O alianta politica implica o platforma cu adevarat comuna si acceptata de toata lumea, ARD este o alianta ad-hoc care se doreste sa puna stavila ascendentei USL. Si USL este o alianta electorala care insa s-a „rodat” 2 ani. Personal am impresia ca ARD este mult prea putin si mult prea tarziu. Se pot face inca destule, din nefericire membrii aliantei inca nu recunosc unele fapte pe care toata lumea cu putina materie cenusie in dotare o vede cu ochiul liber.

   Theophyle

   25/10/2012 at 10:30 am

   • Apropos, am vazut o stire ca USL s-a inregistrat la BEC ca alianta politica, fata de alianta electorala cum era pana acum. Asta ce inseamna, ca sunt indreptatiti la functia de prim-ministru daca sunt pe primul loc chiar daca au sub 50%?

    Sursa e aici:
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13476747-usl-participa-alegerile-parlamentare-alianta-politica-biroul-electoral-central.htm

    Bogdan

    25/10/2012 at 10:46 am

    • Salut Bogdan,
     Aici probabil lucrurile vor ajunge la CCR. Domnii si doamnele in capoatele rosii vor fi rugati sa raspunda 🙂

     Theophyle

     25/10/2012 at 10:54 am

   • Nu-i nimic. Dupa ce vor pierde alegerile pe 9 poate vor face o alianta politica. si poate vor lupta mai bine. Se vor roda 2-4-8 ani si se va alege griul de neghina.
    ….
    Intre timp se va roda poate si poporul roman care este partas voluntar la nenorocirea asta.
    Desi e greu. Stangismul afisa este mai agreabil decit capitalismul

    lastnightmusic

    25/10/2012 at 10:51 am

   • Exact,… „este mult prea putin si MULT prea tarziu”… :))

    Mihail Cimpeanu

    25/10/2012 at 11:21 am

   • Eu inteleg ca este o alianta electorala,…altele nu le inteleg,dar nu le definesc aici,public !:))

    Mihail Cimpeanu

    25/10/2012 at 1:54 pm

  • @MihaiC
   Mimoze de de salon ?
   Nu vreau sa ii apar pe ARD-isti dar lupta cu bolsevicii este o lupta inegala. Bolsevicii au knowhow-ul luptei ce nu respecta nici un principiu.
   Este cum ai incerca pe ring sa boxezi corect cu cineva care foloseste si picioarele, si are si un cutit in dinti gata sa il foloseasca. Iar arbitrii nu opresc meciul, ci il avertizeaza din cind in cind pe bolsevic dar fara urmari.

   lastnightmusic

   25/10/2012 at 10:45 am

   • @lastnightmusic
    De acord,este inegala,dar doar vaicarindu-se nu-i suficient ! Trebuie sa gaseasca solutii inteligente sa invinga „balaurul”,..chiar daca forta este disproportionata.

    Mihail Cimpeanu

    25/10/2012 at 11:23 am

    • OK… da-le tu una. 🙂 Ca eu chiar daca le desenez …. nu ajuta.

     lastnightmusic

     25/10/2012 at 11:38 am

     • @lastnightmusic
      Eu nu le dau solutii fiindca n-am pretentia ca-s inteligent:)) , nu candidez nicaieri,…sunt doar un chibit de dreapta care ma minunez de slaba prestatie a ARD.

      Mihail Cimpeanu

      25/10/2012 at 12:45 pm

 7. Buna dimineata 🙂

  mar

  25/10/2012 at 10:23 am

  • Salut mar 🙂
   Poate, dar asta este capusarea minor. Capusarea major poate fi cautata in cu toate alte locuri. Cred ca Mitrea ar trebui intrebat cum, cand si cu cine!

   Theophyle

   25/10/2012 at 10:33 am

 8. ARD trebuie sa ia suficiente mandate pentru a bloca o viitoare modificare a Constitutiei facute de USL. Si sa ramana in opozitie. Oamenilor trebuie sa le iasa pe gat USL-ul

  Barengott

  25/10/2012 at 10:47 am

  • Nu de mandate au nevoie(oricum nu le vor ajunge ). E suficient ca poporul sa nu accepte noua constitutie la referendum.
   Ei ce te faci cu boborul Barengot ? 🙂 E in stare elita ARD sa bata tara comuna cu comuna incepand cu 10 Decembrie in misiuni de induplecare/culturalizare a bizonului ?

   lastnightmusic

   25/10/2012 at 10:55 am

 9. Buna dimineata,
  suntem chiar pierduti?
  Ma cuprinde o scarba mortala si-mi vine sa blestem dar nu stiu pe cine mai intai!
  http://www.ziare.com/alegeri/candidat/dinu-c-giurescu-ce-ma-doare-pe-mine-gaseste-ecou-la-voiculescu-1197733

  cedric

  25/10/2012 at 10:55 am

  • Pai suntem pierduti cedric.
   L-am criticat pe Basescu, nu l-am sprijinit activ cind i-a fost greu….. si acum ne dam seama ca era cartea de la baza intregului castel de carti de joc. L-au neutralizat pe basescu…. tot esafodajul cade.
   Cind ma gandesc ca ne era rusine cu Basescu…..

   lastnightmusic

   25/10/2012 at 10:58 am

   • saracu’ Basescu…

    zigzag

    25/10/2012 at 11:03 am

    • ….mai bine saracu ziggi
     Basescu pleaca la pensie …. si il lasa pe ziggy tinar si nefericit cu aceiasi mizerie in jur si cu o cutie de distonocalm

     lastnightmusic

     25/10/2012 at 11:07 am

     • da. m-am intristat profund. ce subtilitate . .

      zigzag

      25/10/2012 at 11:22 am

   • Nu mi-a fost niciodata rusine cu presedintele, l-am apreciat mereu ,poate fara sa-mi dau seama cat de mare e pericolul de care incerca sa ne fereasca. I-as impusca pe toti politicieniicare l-au sabotat si , c uatat mai mult, il apreciez pe boc. Cu toate mizeriile pe care a fost nevoit sa le suporte, nu s-a dezis niciodata de TB.Poate a fos tsingurul cinstit si care a inteles ce noi nu intelegeam!

    cedric

    25/10/2012 at 11:07 am

    • Chiar daca nu va mai fi presedinte al tarii, dl. Basescu nu este neaparat si sa iasa din poltiica… La cate stie si la caracterul sau ar putea fi extrem de util / vocal in opozitie. Depinde de dansul cam cat va mai rezista pe post de „paratraznet”, caci e clar ca e considerat inamicul nr.1 de catre USL.

     AndreiaM

     25/10/2012 at 1:24 pm

  • Salutare.

   Asa se dezvaluie ciripoii. Pariez 500 de euro pe 5 bani ca nenea Giurescu are un dosar foarte interesant.

   Sincer, pentru mine faptul ca trece de la dulcea echidistanta la sprijinul USL nu e surprinzator. Tradarea intelectualilor a fost ceva relativ comun de-a lungul istoriei. Am avut un usor sentiment de tristete doar in cazul lui Barbu, ce mi-a fost profesor acum ceva ani, si era total diferit pe atunci (inca mai tin minte discursul lui contra lui Nastase de la o intalnire cu studentii). Insa, per total, de la mediul academic (mai ales ala de la noi din tara) eu am asteptari etice foarte scazute.

   EuCuMine

   25/10/2012 at 11:33 am

   • Cu intelectualii e complicat. Invariabil unii sunt salvatori, iar altii tradatori si daca doar stau in banca lor, darmite daca se pozitioneaza ferm… Astepptarile publice sunt mari si fiind in lumina reflectoarelor… totul e mai vizibil la aceasta „categorie”.

    AndreiaM

    25/10/2012 at 1:29 pm

 10. Aprecierea mea personala este ca vom avea alegeri noi in vara anului viitor. Nu vad nici o alta solutie politica.

  Theophyle

  25/10/2012 at 10:55 am

 11. Buna dimineata!

  ribelalu

  25/10/2012 at 11:06 am

  • Buna ribelalule 🙂

   Theophyle

   25/10/2012 at 11:08 am

 12. Theophyle, nu inteleg cum s-ar putea ajunge la alegeri anticipate. Crezi ca nenorocitii de parlamentari care vor fi alesi in decembrie, vor renunta la scaunele si imunitatea abia capatate?

  cedric

  25/10/2012 at 11:09 am

  • De multe ori realitatea bate filmul. Sa fim sanatosi si sa le vedem si pe astea. Cred ca dupa cateva luni de iarna, un buget refuzat de UE, lipsa de fonduri si costuri de finantare imposibile, parlamentarii vor fugi rupand pamantul!

   Theophyle

   25/10/2012 at 11:12 am

   • Sa dea Dumnezeu, Theophyle. Ne-a ajutat cind cu Marea Unire apoi cind am intrat in UE poate ne ajuta si cu asta !

    lastnightmusic

    25/10/2012 at 11:17 am

   • salut! le-as recomanda sa fuga de pe acum. cu rapoartele alea Eurostat in buzunare ca stie ca trebuie sa fuga cat mai departe de granitele Romaniei.

    zigzag

    25/10/2012 at 11:19 am

 13. Sindromul Stockholm 👿 Din dorintza de a avea republica parlamentara sunt in stare de orice, inclusiv de a linge une au scuipat timp de 65 de ani.
  Interesant este cine se agita ptr. organizarea sindrofiei :mrgreen:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/CA-LA-AUTOSTRAD-S-a-lucrat-toat-noaptea-la-Piaa-Regelui-1007476.html

  mar

  25/10/2012 at 11:33 am

  • Care sindrom Stockolm ? Sindrom Bucuresti , Ostaticii vor si ei de la atacatori, cota parte din ce se fura din banca 😦

   lastnightmusic

   25/10/2012 at 11:42 am

  • Tre’ sa participe musai si zgonerul regal. 😀

   zigzag

   25/10/2012 at 11:43 am

  • ce aiureala!
   statuia lui carol in piata palatului,” piata regelui” in locul statuii ostasului sovietic pe bd kiseleff!!!
   tembelism total;mai lipseste sa-i zica pietei victoriei” piata armatei rosii” si e tablou istoric complet:poate le explica giurescu ” cu argumente istorice”,cum sta chestia ca tot e proaspat inrolat in locul lui diaconu

   intamplator

   25/10/2012 at 11:46 am

   • Ai nostri sunt specialisti in boroboate cu Carol1 . Vezi aventura statuii ecvestre a lui Mestrovici si gaselnita lui Codre

    lastnightmusic

    25/10/2012 at 12:19 pm

 14. Scuze ca dau o stire cam barfa! Dar mi se pare incredibil cum a decazut un om.
  Theophyle, o intrebare: din poze , nu ti se pare ca Patriciu are deja ascita? Mie, da.
  http://www.cancan.ro/actualitate/intern/mega-dezvaluiri-despre-femeia-care-cale-puna-mana-averea-celui-bogat-roman-dinu-patriciu-relatie-chinezoaica-care-i-conduce-afacerile-cauza-refugiat-sotia-magnatului-saint-marteen-239837.html

  cedric

  25/10/2012 at 11:47 am

  • Draga cedric,
   Eu nu ma ocup deobicei de can-canuri si nici nu dau diagnoze medicale. Stiu insa ceea ce am anuntat acum cateva luni si am scris-o intr-un comentariul legat de procesul lui. Omul este foarte bolnav si se afla probabil la o a doua interventie de transplant. Din cate stiu, doamna de origine orientala se ocupa si de medicina chineza. Mai multe nu vrea sa scriu, pentru ca fiecare om, inclusiv Patriciu are dreptul la suferinte personale.

   Theophyle

   25/10/2012 at 12:09 pm

 15. Scuze , Theophyle, acum am citit. nu ma amestec in suferinta nimanui, era o curiozitate pur medicala, mai ales ca ma avut pe cineva foarte apropiat cu cancer de cai biliare.
  In rest, sa-i dea Dumnezeu sanatate.
  Acum, daca imi permiti, o gluma din lumea medicala, apropos de diagnostice puse dupa ochi:
  Doi studenti la medicina, intr-un parc, vad un batran cu probleme la mers. incearca sa-l diagnosticheze: unul zice ca are tabes, celalalt- o paralizie a nu stiu carui nerv.
  Pt. a se convinge de diagnosticul real, se duc la batran, ii spun ca au pariat si il intreaba de ce sufera.
  Batranul: n-ati ghicit nici unul ,am facut pe mine!
  Poate stii gluma, circula odata printre medicinisti.

  cedric

  25/10/2012 at 12:54 pm

  • Nici o problema Cedric,
   Cunosc bancul, mult mai porcos decat varianta ta 😆

   Theophyle

   25/10/2012 at 1:11 pm

 16. salutare 🙂

  despre partide, aliante si articolul 103 din Constitutie, a se vedea articolul de acum un an, 99% la fel de actual

  https://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/08/04/buclucasul-articol-103-din-constitutie-%E2%80%9Cpartid%E2%80%9D-%E2%80%9Calianta%E2%80%9D-si-%E2%80%9Ccoalitie%E2%80%9C/

  Cetatean

  25/10/2012 at 12:57 pm

 17. Vad un pic de panica aici (chiar si la mine 🙂 ) ca vin astia si castiga tot.
  De fapt asta vrea propaganda lor – band wagonning – sa ne arate ca toata suflarea e cu USL si ca noi ce mai asteptam sa nu ne alaturam lor ?
  Tot asa cum au creat etichete- name calling : guvernarea dezastruoasa Boc, TB este nu presedintele ci guvernatorul Romaniei, ca nu mai vorbesc de silfide ….
  Contracarea este sa ne purtam ca si cind 1 e posibil sa castigam alegerile daca ne dorim mult asta si 2 sa punem etichete alor nostri (daca e musai si nu putem evita asta ) dar sa punem etichete complet diferite de cele puse de A3

  lastnightmusic

  25/10/2012 at 1:00 pm

 18. Finala de K1 in emisiunea lui Turcescu se infrunta Liviu Mihai cu nasul lui Sova neprevazutul Gheorge
  arbitru Turcescu

  observator 2

  25/10/2012 at 1:32 pm

 19. Intrebare:
  Ar fi in stare vreunul din partidele din ARD sa incerce sa ceara scuze Monei Musca, si eventual sa o invite sa candideze la mine in colegiu ? Sau poate ea datoreaza statului roman 20 milioane euro cit a costat pana acum cnsas-ul ? Daca Felix si Ghise ar fi fost exclusi din viata politica, suma s-ar fi impartit macar la 3 iar Mona Musca ar fi costat doar 6,6 milioane euro dar asa…..sa ai creata o institutie mamut doar pentru a te elimina pe tine … e mult totusi

  lastnightmusic

  25/10/2012 at 1:58 pm

  • de acord 100%. dar prea tarziu cu propunerea. poate descoperi un raspuns la intrebarea lui Radu http://www.nasul.tv/2012/01/08/mona-musca-monica-macovei-si-elena-udrea/

   zigzag

   25/10/2012 at 2:16 pm

   • Daca Radu e dubiosul ala de Moraru….. (soro doar curvele au noroc in viata…. noi fetele cuminti nu….)
    Asta practica, la fel ca si tine : card stacking – argumentarea prin care faptele sunt astfel aranjate incit in mod logic pare a nu putea fi trasa decit o concluzie.
    Cum cistiga alegerile Obama iar Romney si McCain pierd ? De ce Obama e presendinte iar MahatmaGandhy sau Einstein nu ?

    lastnightmusic

    25/10/2012 at 2:32 pm

    • in 2008 doamna Udrea s a opus candidaturii doamnei Mona Musca . i se oferise un colegiu chiar la Neamt. de altfel e si explicabil .. timpul ne a dat posibilitatea sa vedem ca doamna udrea are optiuni mai sanatoase : jiji bekali, prigoana.

     zigzag

     25/10/2012 at 2:34 pm

     • Nici nu stiu de ce iti mai raspund: Mona Musca a fost rejectata de TOTI si de dusmanii tai si de prietenii tai. name calling : O eticheta defavorabila , asa incit sa fie respinsa sau condamnata fara examinarea vreunei dovezi. Imi place ca esti siret 🙂

      lastnightmusic

      25/10/2012 at 2:43 pm

      • daca nu crezi intreaba pe Theophyle cine s a opus in 2008 candidaturii Monei Musca. burta verde , udrea si altii. eu sustinut-o : emil boc, stolojan , valeriu stoica , gheorghe stefan si altii. exista declaratii publice chiar pe net. si mie imi place cum te faci ca nu stii 😀

       zigzag

       25/10/2012 at 2:48 pm

       • Parerea mea este ca fiind informatoare a securitatii nu merita sa intre in parlament indiferent daca tu ai sprijintit-o 🙂
        Obiectiunea mea se refera la dubla masura. Felix si Ghisa participa , iar ea nu participa.
        In legatura cu ce a fost in 2008 – EU era cureaua de transmisie a lui TB. Se pare ca TBasescu nu a fost de acord cu revenirea in politica a Monei Musca ( Multi in epoca pariam ca singura persoana ce poate sa ii fie competitor serios in pdl lui TBasescu, chiar la prezidentiale era Mona Musca. Dosarul de securitate al MM a rezolvat multe chestii

        lastnightmusic

        25/10/2012 at 2:57 pm

 20. Adio fonduri europene:
  http://www.mediafax.ro/economic/comisia-europeana-presuspenda-cea-mai-mare-parte-din-trei-programe-cofinantate-prin-fondurile-structurale-ale-ue-10256681

  Domnul ministru Orban, e plecat din tara, nu poate spune ce hotariri va lua guvernul!

  cedric

  25/10/2012 at 2:20 pm

  • Pe Transporturi, care incepuse sa functioneze, tb sa explice lebada. Pe restul, posibil sa fie si probleme care nu au fost remediate corespunzator.
   O sa-i ajunga din urma si cei de la Ministerul Agriculturii, au aruncat in aer PNDR-ul, au dat competente maxime Oficiilor judetene 👿

   mar

   25/10/2012 at 2:28 pm

  • Si saracu Ponta care acum citeva zile zicea ca habar nu are nimic. De Orban ce sa mai zic, cind era in celelalte guverne trompeta incontinuu ca peste citeva luni vom pierde fondurile, acum brusc afla si el dupa aceea. L-a dresat Ponta si pe asta. E un bun moment ca fazar end mazar Georgescu sa mai mareasca niscai alocatii pe post de reparat „nedreptati”.

   Aha

   25/10/2012 at 2:34 pm

  • Probabil Theophyle nu-i de acord (de altfel, eu, si nu numai, l-am mai criticat pe Orban si cu alte ocazii) dar consider ca Barroso a gresit cand i-a oferit increderea sa. Orban e doar un frecator sters de hartii cum gasesti o duzina la Brusel.

   Asa cum au mai mentionat si alti comentatori, daca era un om onest isi dadea demisia la caderea guvernului Ungureanu.

   EuCuMine

   25/10/2012 at 2:56 pm

 21. Sper ca UE sa ne sanctioneze corespunzator, poate asa intelege si bizonul undem am ajuns in 6 luni de guvernare USLamista 👿
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Schimbarea-conducerii-ANRE-ne-ar-putea-costa-noi-sanciuni-de-la-Bruxelles-1007518.html

  mar

  25/10/2012 at 2:21 pm

  • Bizonul ? Va sti ca e din cauza lui BOC si Basescu
   Sau din cauza UE care ne pizmuieste ca avem fete frumoase si baieti destepti.

   lastnightmusic

   25/10/2012 at 2:48 pm

 22. Buna ziua!
  MRU i-a scris fostului rege Mihai I: http://www.evz.ro/detalii/stiri/VEZI-ce-i-a-scris-Mihai-Rzvan-Ungurenu-regelui-Mihai-1007532.html
  sincer, m-a luat prin surprindere…

  drivas

  25/10/2012 at 3:00 pm

  • Nu vreau sa ultra-rautacios (eu sunt doar rautacios :twisted:) da’ oamenii mai sunt datori si cu o moarte, din cand in cand.

   Parerea mea e ca Mihaitza si-a cam patat stindardu’ grav cand a semnat jegosenia aia de hartie prin care legitima practic bolsevismul. Ar cam fi trebuit sa bage capu’ la cutiuta dupa aia si sa mai apara doar sporadic, la cate o reuniune a veteranilor razboiului etc. in calitate de fost sef de stat pe durata lui.

   EuCuMine

   25/10/2012 at 3:13 pm

   • Edit: „sa fiu ultra-..”

    EuCuMine

    25/10/2012 at 3:15 pm

  • drivas salut,
   A fost o scrisoare extrem de politicoasa. Atat!

   Theophyle

   25/10/2012 at 3:19 pm

 23. Sabina Fati in RL despre ciudatenii in afacerea Blejnar:
  De data aceasta miza este compromiterea preşedintelui, care plăteşte preţul pentru susţinerea politică a lui Sorin Blejnar, un oportunist lacom şi mediocru în slujba clientelei unui partid care s-a imaginat veşnic la putere.

  lastnightmusic

  25/10/2012 at 3:14 pm

  • Cat despre Blejnar, are mare dreptate Fati!

   Theophyle

   25/10/2012 at 3:18 pm

 24. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  25/10/2012 at 3:21 pm


Comentariile sunt închise.